Maart In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd"

Transcriptie

1 In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben we nog een concentratiespel met vangen en doorgeven van een balletje gedaan. Nadat we het vaker in de klas geoefend hadden, ging het buiten in de kring veel beter en vingen en gooiden we de balletjes steeds sneller naar elkaar. Je moest wel blijven opletten, anders vlogen de balletjes om je oren. We willen proberen om het met minstens 10 balletjes te spelen. Een uitdaging waar groep 8 graag voor gaat! Samenloop voor hoop flessenactie Reggio in groep 4 Rots en water in groep 8 Meneer Johan: Iedere maandagmiddag hebben we Rots en water. Bij mooi weer gaan we naar de arena en bij minder goed weer blijven we lekker in de klas. In de arena hebben we eerst Chinees boksen gedaan. De kinderen zijn er al heel bedreven in. Ze staan stevig als een rots, maar gebruiken soms de kracht van de ander om hem of haar uit balans te krijgen. Op die Juf Madeleine: In groep 4 staat op maandagmiddag de leervraag en het werken in het groot atelier centraal. De kinderen gaan in de klas onderzoekend aan het werk. We staan nu aan het einde van het thema en de kinderen hebben allemaal hun onderzoek gepresenteerd. Zo werd er van alles uitgelegd over stroom, Anne Frank, het leven in de ruimte en het maken van een film.

2 Thieu: Het maken van een film is nog niet zo makkelijk. Je bent vooral erg lang bezig met het bedenken. Wij hebben zelf een varkentje rund filmpje gemaakt. Het filmpje duurt 10 seconden maar we zijn wel een uur bezig geweest met bedenken en maken. Imke: Wij hebben onderzoek gedaan naar Anne Frank. We hebben gezien hoe ze in de oorlog heeft geleefd en wat ze allemaal in haar dagboek schreef. Willemijn: Het leven in de ruimte is nog niet zo makkelijk, alles blijft daar zweven. Je hebt allemaal speciale spullen nodig waarmee je in de ruimte kunt wonen. De kinderen zijn over veel verschillende onderwerpen van alles te weten gekomen, maar hebben in het atelier bij juf Floor ook prachtige kunstwerken gemaakt. Deze worden in de loop van de week tentoongesteld in de school. Paas toernooien In de paastijd zijn er altijd allerlei sportactiviteiten voor de kinderen. De meisjes van groep 8 hebben al meegedaan aan het lijnbaltoernooi. Dat was 25 maart op een woensdagmiddag. Het was een gezellige sportieve middag, waarbij we helaas geen prijs gewonnen hebben. Op woensdagmiddag 1 april gaan de deelnemende kinderen van groep 7/8 voetballen op sportpark Rozenoord. Op woensdagmiddag 8 april zijn de kinderen van groep 5/6 aan de beurt om deel te nemen aan het voetbaltoernooi op Rozenoord. U bent natuurlijk van harte welkom om ons aan te komen moedigen! Nieuws vanuit de oudervereniging Op dit moment wordt er door de oudervereniging hard gewerkt aan een aantal activiteiten voor de kinderen. De paasviering staat voor de deur. Samen met de leerkrachten hebben de leden van de oudervereniging een bezoek aan de kerk met een themaviering georganiseerd. Op 24 april staan de Koningsspelen op het programma. Deze ochtend gaan we met alle leerlingen sporten. We houden jullie op de hoogte.

3 Er is een commissie druk bezig met het 5-jarig jubileum van Marco Polo. Kort na de meivakantie vindt er een activiteit plaats waarbij we een leuke woensdagmiddag gaan organiseren voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden. Daarnaast denken we hard na over de viering van dit jubileum in het nieuwe schooljaar! We hebben een reactie gekregen op onze oproep voor hulp met ons schoollied. Hartelijk dank daarvoor!!! Het schooljaar is op dit moment begonnen aan de tweede helft. We vinden het fijn dat veel ouders/verzorgers de ouderbijdrage betaald hebben. Met dit geld kunnen we veel activiteiten voor de kinderen organiseren. Mocht U de bijdrage nog niet overgemaakt hebben, zien we deze graag tegemoet. De bijdrage is 22 euro per kind. U kunt dit overmaken op Raborekening NL42RABO t.n.v. Oudervereniging Basisschool Marco Polo. Denkt U eraan om de naam en groep van de leerling duidelijk te vermelden? Hartelijk dank!! Met vriendelijke groet, de oudervereniging Groene voetstappen 2015 Het lekker weertje begint te komen. Wat is er dan fijner om in de ochtend en/of middag met de fiets of te voet naar school toe te komen? In de week van maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april houden wij op school onze jaarlijkse groene voetstappen week. Wij willen u vragen of u in deze week zoveel mogelijk met de fiets, lopend, op de step etc. naar school toe wilt komen. De kinderen kunnen in deze week groene voetstappen verdienen middels een programma op het digibord. Het zou erg leuk zijn als we samen het record van vorig schooljaar kunnen verbeteren! U DOET TOCH OOK MEE?

4 Paasviering Woensdagmorgen starten we de dag met een paasviering. Daartoe gaan we met de hele school naar de Emmauskerk. Daar vieren we samen het begin van nieuw leven. De kinderen zijn in de klassen al druk bezig geweest met het voorbereiden van de viering door te knutselen (nog even een verrassing wat) en liedjes te zingen. U als ouder bent ook van harte uitgenodigd om bij de viering aanwezig te zijn. Kapstokken gevraagd. We hebben wisselende reacties gehoord op de schoolfoto s. Er zijn ouders super enthousiast, maar er zijn ook ouders die niet blij zijn met de foto s in Reggio stijl. Middels Mijn Schoolinfo zal deze week een enquête uitgezet worden. Wilt u hier allemaal op reageren, zodat we een realistisch beeld krijgen van uw mening over de foto s? Op basis van uw mening wordt er namelijk beslist of we volgend schooljaar verder gaan met de meer kunstzinnige foto s of dat we kiezen voor de meer traditionele foto s zoals we die eerder lieten maken. Onze school beschikt over veel verkleedkleren. Deze kleding zat tot nu toe in dozen en hing op rekjes in de speelzaal. Om de zaak netjes te houden, kinderen uit te nodigen om respect voor materiaal te tonen en om kinderen uit te nodigen de kleding te gebruiken hebben we nu een groot kledingrek in de speelzaal gemonteerd. We zijn nu op zoek naar kapstokjes, zodat we alles netjes op kunnen hangen. Misschien heeft u nog wel ergens een paar kapstokken liggen/hangen die u kunt missen? /Wij zijn er blij mee. Gevonden voorwerpen Schoolfoto s Inmiddels heeft u allemaal de schoolfoto s ontvangen. Heeft u het geld of foto s nog niet ingeleverd bij de leerkracht, wilt u dit dat dan deze week nog doen. Gevonden voorwerpen te bevragen bij juf Annemiek.

5 Samenloop voor hoop flessenactie Op 27 en 28 juni vindt op sportpark Rozenoord de SamenLoop voor hoop plaats. Een goed doel actie waarbij de opbrengst naar het KWF Kankerbestrijding gaat. Zoals we al eerder berichtten willen we daar als school aan deelnemen: op zondagmorgen de 28 e lopen (wandelen) we samen als school 1 uur lang op Rozenoord. We hopen dat alle leerlingen deel zullen nemen. Voor 1,00 mag een kind meelopen. U als ouder kunt natuurlijk ook mee lopen. Alle kinderen hebben een sponsorenvelop meegekregen. Deze kunnen ze ingevuld en met het opgehaalde geld inleveren op school. Daarnaast willen we als school een eigen actie organiseren. We vragen de kinderen om lege statiegeldflessen in te zamelen en die op school in te leveren. Met vriendelijke groeten, mede namens team Marco Polo, Annemiek Martens

6