Inspectierapport. Demo rapport. MapTools BV. Rapportnummer : 1704

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inspectierapport. Demo rapport. MapTools BV. Rapportnummer : 1704"

Transcriptie

1 Inspectierapport Demo rapport Rapportnummer : 1704 MapTools BV

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gegevens 3. Eindbeoordeling 4. Inspectiemethode 5. Omvang 5.1 Niet geïnspecteerd 6. Opmerkingen

3 1 Inleiding In dit inspectierapport zijn de bevindingen beschreven van een inspectie aan een elektrische installatie voor laagspanning. De inspectie is uitgevoerd volgens de uitgangspunten van de NEN 3140:2011. Het doel van regelmatige inspecties is gebreken te ontdekken die een veilige bedrijfsvoering kunnen belemmeren. Met een inspectierapport van een goedgekeurde elektrische installatie is het vermoeden van overeenstemming met de Arbo-wet voor wat betreft de veiligheid van de elektrische installatie (s) aantoonbaar gemaakt. Wanneer de installatie niet (geheel) kon worden goedgekeurd, wat blijkt in deel conclusie van dit rapport, zal na herstel van de gebreken waaraan is gewerkt opnieuw te dienen worden onderworpen aan een inspectie.

4 2 Algemene gegevens 2.1 Opdrachtgever Naam bedrijf : Inspectieportal BV Contactpersoon : Nijsen Adres : Middelweg 10 C Plaats : 6584 AH Molenhoek Telefoon : Locatie Adres Plaats : Middelweg 10 C : 6584 AH Molenhoek 2.2 Inspectie instelling Naam bedrijf : Test bedrijf Adres : Middelweg 10 C Plaats : 6584 AH Molenhoek Telefoon : verkoop@maptools.nl Datum inspectie : Contactpersoon : Inspecteur(s) :

5 3 Eindbeoordeling De inspectie is uitgevoerd volgens de beschreven inspectiemethode. Tijdens de inspectie zijn gebreken geconstateerd. De gebreken zijn aangeduid met prioriteiten van categorie A, B, C of D. De gebreken zijn beschreven in de bijlage "afwijkingen". Verdere uitleg betreffende prioriteiten is beschreven bij opmerkingen. Tijdens de inspectie zijn in de geïnspecteerde installatie(delen) : - 0 stuks prioriteringen van categorie A aangetroffen welke direct aanrakings- of brandgevaar zorgen; - 4 stuks prioriteringen van categorie B aangetroffen; - 13 stuks prioriteringen van categorie C aangetroffen stuks prioriteringen van categorie D aangetroffen. Tijdens de inspectie zijn gebreken die een onmiddellijk gevaar vormen, categorie A: - onmiddellijk uit bedrijf worden genomen en bovendien worden beveiligd tegen opnieuw inschakelen; - of onmiddellijk worden hersteld; - of direct gemeld worden aan de opdrachtgever. Dit wijkt af dan wat in de NEN 3140 bepaling wordt gesteld. Het onmiddellijke gevaar kan ook op andere wijze tijdelijk worden weggenomen. Concrete afspraken zijn hierover gemaakt met de opdrachtgever worden. Dit ivm wanneer het herstel zal plaatsvinden. De prioriteringen van de categorie A, B en C moet voor de verzekeraar op korte termijn worden opgelost. De afwijkingen moeten deskundig hersteld worden, conform de criteria, zoals benoemd in dit inspectierapport.

6 4 Inspectiemethode Inspectie-eisen: NEN 3140: Prestatie-eisen installatie: NEN 1010: C1: A1: C1:2011, NEN-EN-IEC :2011, NEN-EN-IEC :2012. Indien blijkt dat tijdens de inspectie de huidige norm strenger is of sterk afwijkt van de norm tijdens aanleg van de installatie zal indien wettelijk toegestaan de norm bij aanleg worden gehanteerd. Visueel a) de noodzakelijke tekeningen aanwezig zijn en de juiste informatie vermeld is; b) de verschillende (installatie)delen eenduidig herkenbaar zijn; c) de eventueel aanwezige beschadigingen geen gevaar veroorzaken; d) het elektrisch materieel ten minste in overeenstemming is met de installatie-eisen; e) de gangpaden bestemd voor bediening en onderhoud en de vluchtwegen voldoende ruim en goed toegankelijk zijn; f) de verbindingen van de zichtbare beschermingsleidingen in orde zijn; g) de juiste beveiligingstoestellen aanwezig zijn en juist zijn ingesteld; h) de veiligheidsketens in orde zijn; i) de aanwezige meetinstrumenten, signaallampen en dergelijke functioneren Metingen en beproevingen a) de beschermingsleidingen en hun verbindingen; b) de circuitimpedanties van het stroomstelsel; c) de aardverspreidingsweerstand van aardelektroden; d) de isolatieweerstand van elk gedeelte van de installatie; e) de veilige scheiding van stroomketens; f) de goede werking van aardlekbeveiligingen; g) de goede werking van schakelende beveiligingstoestellen tegen overstroom; h) de goede werking van beveiligingstoestellen tegen te hoge temperatuur; i) de goede werking van de veiligheidsketens; j) de deugdelijkheid van de verbindingen.

7 5 Inspectie omvang Deze initiële inspectie omvat visuele inspectie en meting en beproeving van de onderstaande gespecificeerde elektrotechnische laagspanningsinstallatie conform de onder punt 4 genoemde criteria. De te inspecteren elektrische laagspanning installatie begint vanaf het voedingspunt van de installatie (trafo1) en omvat 100% controle van: - de NSA (400 kva) - de Hoofdschakel en verdeelinrichtingen: 7H1-K, 7HN1-K, 0HN1-F en 0HN1-HL - de schakel en verdeelinrichtingen: 5L2-C, 4L2-C, 3L2-C, 5L2-D,4L2-D, 3L2-D, 7L1-K, 5L1-C, 4L1-C, 3L1-C, 5L1-D, 4L1-D, 3L1-D, 5L1-Cn, 4L1 - de voedingsleidingen van bovengenoemde verdelers - aardingsvoorzieningen, beschermingsleidingen en beschermende vereffeningsleidingen. - veiligheidsvoorzieningen. - besturings- en beveiligingstoestellen, schakelaars en scheiders. De onderstaande installatie delen te inspecteren op basis van steekproef conform tabel J.1 NEN 3140:2011. Waarbij de gecontroleerde onderdelen op de elektrotechnische installatie plattegronden worden gemerkt, om zo bij een volgende inspectie de steekproef uit te voeren op de niet gemerkte onderdelen en zo in verloop van tijd alle onderdelen gecontroleerd te krijgen: - de groepsleidingen inclusief het materieel zoals wandcontactdozen, schakelaars, vast aangebrachte verlichtingsarmaturen en dergelijke. - de installatie voor de buitenverlichting. - de voedingsleidingen naar de op deze verdelers aangesloten apparaten, machines, regelkasten, centrales en dergelijke tot op de (hoofd) schakelaar van het betreffende apparaat, machine en/of regelkast. De achterliggende elektrotechnische installatie van centrales, machines, regelkasten en dergelijke vallen buiten deze inspectie. Het betreft: 0RK1-C, 0RK1- D, 6RK1-C, 6RK1-D, 17RK1-K, 6RK6-K, 6RK7-K, 6RK4-K 5.1 Niet geïnspecteerd Tijdens de inspectie zijn de volgende onderdelen niet geïnspecteerd omdat er niet uitgeschakeld kon worden: - HVK - Compressor PR03 - Noodtsroom aggregaat - Besturingsinstallatie processen - Beveiligingsinstallatie - CV installatie - Datanetwerk

8 6 Opmerkingen De inspectie is uitgevoerd conform de beschreven inspectiemethode. Afwijkingen In de bijlage afwijkingen vindt u onze bevindingen ter verbetering van de veiligheid die ingedeeld kunnen worden in de onderstaande categorieën. Risico A (Acuut gevaar) Een dergelijk gebrek kan direct leiden tot brand en/of aanrakingsgevaar. In een dergelijk geval zal direct een meldingsformulier "gevaarlijke situatie" worden opgesteld. (Direct actie) Risico B (Gevaar) Een dergelijk gebrek voldoet niet aan de gestelde norm en kan eventueel op termijn een gevaarlijke situatie veroorzaken. (Actie binnen 3 maanden) Risico C (Niet correct) Een dergelijk gebrek is technisch niet acceptabel maar kan echter niet tot een gevaarlijke situatie leiden. (Actie tijdens regulier onderhoud) Risico D Een dergelijk gebrek kan worden gezien als opmerking en/of aandachtspunt. Hierbij hoeft geen verdere actie te worden ondernomen. Bevindingen thermografische scan Indien er tijdens het uitvoeren van de thermografische scan afwijkingen zijn geconstateerd zijn deze verwerkt in de bijlage afwijkingen. Indien er geen afwijkingen zijn geconstateerd zijn deze niet vermeld.

9 Bijlage Afwijkingen Rapportnummer :1704

10 614/1704/1 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten. 614/1704/2 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 2 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

11 614/1704/3 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Magazijn Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten. 614/1704/4 Locatie: Gebouw 1 - Tweede - Kantoor 1 Risico B Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

12 614/1704/5 Locatie: Gebouw 1 - Tweede - Kantoor 2 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten. 614/1704/6 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

13 614/1704/7 Locatie: Gebouw 2 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten. 614/1704/8 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Meetwaarde: 30,3 C Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

14 614/1704/9 Locatie: Gebouw 2 - Eerste - Kantoor 1 Risico A Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten. 614/1704/10 Locatie: Gebouw 3 - Eerste - Receptie Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een fontcatalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

15 614/1704/11 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Meetwaarde: 20,5 C 614/1704/12 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Dit is een afwijkings tekst waarbij we zeggen wat er aan de hand is met dit object. Hierbij de toelichting op de afwijking

16 614/1704/13 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A Dit is een afwijkings tekst waarbij we zeggen wat er aan de hand is met dit object. Hierbij de toelichting op de afwijking 614/1704/14 Locatie: Gebouw 1 - Begane grond - Kantoor 1 Risico A

17 614/1704/15 614/1704/16

18 Bijlage Component Rapportnummer : 1704

19 Component ID 172 Component naam 172 Asset 3 Omschrijving Lichtbron Accu Status Accu Type Accu Stekker Waarde

20 Component ID 173 Component naam 173 Omschrijving Noodverlichting 2 Accu Waarde 23 23

21 Component ID 174 Component naam 174 Component Omschrijving Waarde Nv 3

22 Component ID 175 Component naam 175 Component Omschrijving Waarde Lichtbron Accu Status Accu Type Accu Stekker

23 Component ID 176 Component naam 176 Component Omschrijving Waarde Lichtbron Accu Status Accu Type Accu Stekker

24 Component ID 177 Component naam 177 NV1 abc Omschrijving Waarde Lichtbron Gloeilamp Accu 12 V

25 Component ID 178 Component naam 178 Component Omschrijving Noodverlichting :44:58 Accu Waarde 23 23

26 Component ID 180 Component naam 180 Component Omschrijving Lichtbron :15:54 Accu Status Accu Type Accu Stekker Waarde

27

28

29

30

Inspectierapport Inspectie uitgevoerd volgens NEN 1010 en NEN 3140

Inspectierapport Inspectie uitgevoerd volgens NEN 1010 en NEN 3140 Electro-technisch Bureau Postbus 543 Telefoon 075-616 51 68 Rabobank 12.49.69.976 1500 EM Zaandam Fax 075-631 45 46 K.v.K 35029294 Grote Tocht 102 Internet www.swartetb.nl BTW-nr 8066.65.142B.01 1507 CE

Nadere informatie

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Gebouw6 Demolaan 1 1000AA Amsterdam. Datum: 5-3-2009 Projectnummer: GEB06. Info: www.demo-inspecties.

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Gebouw6 Demolaan 1 1000AA Amsterdam. Datum: 5-3-2009 Projectnummer: GEB06. Info: www.demo-inspecties. Inspectierapport laagspanningsinstallaties Gebouw6 Demolaan 1 1000AA Amsterdam Datum: 5-3-2009 Projectnummer: GEB06 Info: www.demo-inspecties.nl 1 / 17 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Snel online. Informatie pakket 06-03-2014

Snel online. Informatie pakket 06-03-2014 Snel online Informatie pakket 06-03-2014 Bedankt voor uw aanvraag voor een website bij YourHosting In deze brochure vind u alle informatie die u nodig heeft om samen met ons uw eigen plek op het web te

Nadere informatie

dankjewel voor je steun Geachte lezer,

dankjewel voor je steun Geachte lezer, Dankzij de Consumenten-kortingskaart hebben wij een mooie actie kunnen opzetten. Geachte lezer, Graag willen we u laten zien hoe ons product uw organisatie kan helpen. Om de werking van ons product uit

Nadere informatie

MODEL INSPECTIERAPPORT NR. :.. ELEKTRISCHE INSTALLATIE INSPECTIEDATUM

MODEL INSPECTIERAPPORT NR. :.. ELEKTRISCHE INSTALLATIE INSPECTIEDATUM MODEL INSPECTIERAPPORT NR. :.. ELEKTRISCHE INSTALLATIE INSPECTIEDATUM -..-2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Algemene gegevens... 5 2.1 Opdrachtgever en objectgegevens... 5 2.2 Installatiegegevens...

Nadere informatie

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Klant Adres Plaats. Datum: Rapportnummer: Info: www.parkstadgroep.nl

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Klant Adres Plaats. Datum: Rapportnummer: Info: www.parkstadgroep.nl Inspectierapport laagspanningsinstallaties Klant Adres Plaats : Rapportnummer: Info: www.parkstadgroep.nl 1 / 18 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw

NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw 2014.05 NEN 3140 Inspectiestraat 13 Veenendaal 1 2014.05 NEN 3140 Inspectiestraat 13 Veenendaal Algemene Objectgegevens Code Code 2014.05 Object Naam NEN 3140 Adres

Nadere informatie

Inspectierapport voor bestaande laagspanningsinstallatie 1

Inspectierapport voor bestaande laagspanningsinstallatie 1 voor bestaande laagspanningsinstallatie 1 uneto-vni 2003-47022 Dossiernummer : Eigenaar installatie: Contactpersoon : Opdrachtgever: Contactpersoon : Installatieverantwoordelijke: Contactpersoon : Installatie:

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT ELEKTRISCHE INSTALLATIES

INSPECTIERAPPORT ELEKTRISCHE INSTALLATIES 1 van 6 NEN-keuring gemeente Zoeterwoude INSPECTIERAPPORT ELEKTRISCHE INSTALLATIES (INSPECTIE VOLGENS NEN 3140:2011) Opdrachtgever: E. Schreve Rapportagedatum: 1 februari 2017 Opgesteld door: T.S. Lubbers

Nadere informatie

Inspectieplan elektrische installaties en -arbeidsmiddelen

Inspectieplan elektrische installaties en -arbeidsmiddelen Inspectieplan elektrische installaties en -arbeidsmiddelen februari 2018 www.sot.nl L. Smit INHOUD 1 Inleiding...2 2 Foutindicaties...2 2.1 Verklaring van de gebruikte codes...2 2.2 Verklaring van de urgentie

Nadere informatie

Onderzoek elektratechnische installaties bij ondernemers

Onderzoek elektratechnische installaties bij ondernemers Onderzoek elektratechnische installaties bij ondernemers Inleiding Deze rapportage beschrijft de resultaten en conclusies van de uitgevoerde inspecties van de elektrotechnische installatie bij een groep

Nadere informatie

Inspectierapport eigen net. Kast-4. Datum: februari 2016 Opgesteld door: Bert Stegeman Documentversie: V1.0

Inspectierapport eigen net. Kast-4. Datum: februari 2016 Opgesteld door: Bert Stegeman Documentversie: V1.0 Inspectierapport eigen net Kast-4 Datum: februari 2016 Opgesteld door: Bert Stegeman Documentversie: V1.0 Algemeen Het Nederlands Licht Instituut heeft een inspectie uitgevoerd op (een deel van) een elektrische

Nadere informatie

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Filiaal Straat Plaats. Datum: 12-11-2009 Rapportnummer: XX. Info: www.parkstad-inspecties.

Inspectierapport laagspanningsinstallaties. Filiaal Straat Plaats. Datum: 12-11-2009 Rapportnummer: XX. Info: www.parkstad-inspecties. Inspectierapport laagspanningsinstallaties Filiaal Straat Plaats Datum: 12-11-2009 Rapportnummer: XX Info: www.parkstad-inspecties.nl 1 / 20 , Ransdaal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

C.J.M. van den Boogaart Alphensebaan 72 5126 PZ Gilze

C.J.M. van den Boogaart Alphensebaan 72 5126 PZ Gilze .J.M. van den Boogaart Alphensebaan 72 5126 PZ Gilze Inspexx B.V. vestiging Doetinchem, 9 november 2010 Vrijgave: R.A.J. Spekking Toezichtverantwoordelijke Van toepassing zijn de algemene voorwaarden zoals

Nadere informatie

Inspectierapport. Mijn titel. Rammelsberg BV. Rapportnummer : : Demo project/2555 Rapportage datum : Inspectie datum :

Inspectierapport. Mijn titel. Rammelsberg BV. Rapportnummer : : Demo project/2555 Rapportage datum : Inspectie datum : Inspectierapport Mijn titel Rapportnummer : 2555 Rammelsberg BV Rapportage datum : 22-11-2016 Inspectie datum : 13-7-2016 Pagina : 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemene gegevens 2.1 Opdrachtgever

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT LAAGSPANNINGSINSTALLATIES (conform NEN 3140)

INSPECTIERAPPORT LAAGSPANNINGSINSTALLATIES (conform NEN 3140) Kuijpers Maintenance B.V. Panovenweg 18, 5708 HR HELMOND Postbus 11, 5700 AC HELMOND Telefoon (049) 57 86 00 Fax (049) 57 86 90 I www.kuijpers.com KvK 171738 INSPECTIERAPPORT LAAGSPANNINGSINSTALLATIES

Nadere informatie

Checklist ELEKTRISCHE INSTALLATIE in utiliteitsgebouwen

Checklist ELEKTRISCHE INSTALLATIE in utiliteitsgebouwen Project Projectnr. Opdrachtgever Werkadres Reden van inspectie Oplevering Wijziging Periodieke inspectie Netaansluiting 1-fase 3-fase Stroomstelsel TN-stelsel TT-stelsel IT-stelsel Inspectie uitgevoerd

Nadere informatie

LIFE & LIVING magazine

LIFE & LIVING magazine LIFE & LIVING magazine clay decorations with te clay company LIFE & GARDENING TIPS AND TRICS TYPICAL DUTCH RECIPE CUPCAKE SUMMER FASHION TRENDS HIGH TEA LIFE & LIVING magazine LIFE & LIVING EDITION 1 WINTER

Nadere informatie

Elektrotechnische inspecties

Elektrotechnische inspecties Quercus Technical Services UERCUS Elektrotechnische inspecties Laagspanning - Hoogspanning - ATEX Onze kijk op inspecteren Veiligheid Elke werkgever is volgens het Arbobesluit wettelijk verplicht om zijn

Nadere informatie

INSPECTIEVERSLAG CONTROLE INSPECTIE VEILIGHEIDSKEURING ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

INSPECTIEVERSLAG CONTROLE INSPECTIE VEILIGHEIDSKEURING ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES INSPECTIEVERSLAG CONTROLE INSPECTIE VEILIGHEIDSKEURING ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES Algemene ruimtes en groepenkasten in winkel units Winkelcentrum Vught Volgens NEN-EN 50110 Rapportnummer: INHOUD Inspectieverslag

Nadere informatie

Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1

Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1 Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1 NEN 1010 Basis Training Elektrotechnici die belast zijn met de aanleg van installaties, en voor medewerkers die belast worden

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT Elektrische arbeidsmiddelen en -installaties

INSPECTIERAPPORT Elektrische arbeidsmiddelen en -installaties IBAN: NL71 RABO 0307 1291 01 KvK: 30141805 BTW: NL 0862.91.385 B01 AV: Algemene Voorwaarden KLANT BV Postbus 123 4711 SP MEERWIJK t.a.v. dhr. I.N. Specteur De Kooi 7 4233 GP AMEIDE Telefoon: 0183 60 05

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING 19. Metingen en thermografie - 13

INHOUD INLEIDING 19. Metingen en thermografie - 13 INLEIDING 19 1 NEN 1010 ALS ACHTERGROND 21 1.1 VOEDINGSBRONNEN 22 1.1.1 Aansluiting op net: diverse stroomstelsels 22 1.1.2 Voedingsbronnen voor veiligheidsdoeleinden 25 1.2 BESCHERMINGSMAATREGELEN 25

Nadere informatie

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Basiscursus NEN 1010 NEN 1010:2015 maart 2016 Bestemd voor de cursussen: basiscursus NEN 1010, opfriscursus NEN 1010, inspecties aan elektrische installaties,

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING. Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1

INHOUD INLEIDING. Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1 INLEIDING Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1 1.1 SAMENHANG VAN NORMEN 2 1.1.1 NEN 1010 3 1.1.2 NEN-EN 50110 en NEN 3140 3 1.1.3 NEN-EN-IEC 60204 4 1.1.4 NEN-EN-IEC 60439 4 1.2 TOEPASSINGSGEBIED VAN

Nadere informatie

Inspectierapport. Conform NEN Rammelsberg BV. Rapportnummer : 2555

Inspectierapport. Conform NEN Rammelsberg BV. Rapportnummer : 2555 Inspectierapport Conform NEN 3140 Rapportnummer : 2555 Rammelsberg BV Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemene gegevens 2.1 Opdrachtgever 2.2 Inspectie instelling 3. Installatiegegevens 4. Inspectie 4.1

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING. Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1

INHOUD INLEIDING. Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1 INLEIDING xv Hoofdstuk 1 NEN 1010 EN ANDERE NORMEN 1 1.1 SAMENHANG VAN NORMEN 2 1.1.1 NEN 1010 3 1.1.2 NEN-EN 50110 en NEN 3140 3 1.1.3 NEN-EN-IEC 60204 4 1.1.4 NEN-EN-IEC 60439 4 1.2 TOEPASSINGSGEBIED

Nadere informatie

Rapportage e-controle 67891-R01. De Elektrowinkel Edisonlaan 7 1234 AA Lichtstad. Betreft een Inspexx e-controle MKB bij

Rapportage e-controle 67891-R01. De Elektrowinkel Edisonlaan 7 1234 AA Lichtstad. Betreft een Inspexx e-controle MKB bij AREPA Inspexx heeft vestigingen in Amersfoort Alkmaar Rotterdam Meppel Eindhoven Correspondentieadres Terminalweg 31 3821 AJ Amersfoort T +31 (0)33 453 50 30 F +31 (0)33 453 50 31 E info@inspexx.nl I www.inspexx.nl

Nadere informatie

Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 : Demo locatie Adres : Marineblauw 149

Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage. Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Onderhoudsrapportage Onderhoudsrapportage : 2718KE-149-PP-0315-FACD/1 Naam : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Postcode : 2718KE Plaats : Zoetermeer Datum : 3 maart 2015 Status : Niet akkoord Onderhoudsrapportage

Nadere informatie

NEN /400V-installaties. en installaties met andere spanningen van maximaal 1000 V

NEN /400V-installaties. en installaties met andere spanningen van maximaal 1000 V NEN 3140 230/400V-installaties en installaties met andere spanningen van maximaal 1000 V Wat is er nieuw in de NEN 3140+A2:2018 De laagspanningsnorm gaat over het omgaan met het laagspanningsrisico. Anders

Nadere informatie

1 Technische werkomschrijving en eisen NEN 3140 inspectie

1 Technische werkomschrijving en eisen NEN 3140 inspectie 1 Technische werkomschrijving en eisen NEN 3140 inspectie Dit document is opgesteld door Ing. J.A.R. (Hans) van Roode 1.1 Uitgangspunten inspectie De NEN 3140 inspectie is een periodieke controle van de

Nadere informatie

4. Installatiegegevens

4. Installatiegegevens 4. Installatiegegevens Gecontroleerd zijn de elektrische installaties welke zich bevinden in het pand Dirk Hogenraadstraat 224 te Den Haag. Installatie Stelsel TT Bijzonderheden: 1. Een groepenkast bevindt

Nadere informatie

Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd

Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd Wat zijn de risico s van elektriciteit? Meer dan 25% van alle branden heeft een elektrische oorzaak. Deze branden ontstaan door een defect,

Nadere informatie

Inspectie rapportage NEN 3140

Inspectie rapportage NEN 3140 Inspectie rapportage NEN 3140 Documentnummer 2964CE-1-AVDB-19-185840-E-NEN3140 Naam Coop Adres Margrietstraat 1 Postcode 2964CE Plaats Groot-Ammers Datum 8 april 2019 Inspectie rapportage NEN 3140 2964CE-1-AVDB-19-185840-E-NEN3140

Nadere informatie

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid / NEN-3140 Inhoud presentatie: 1. Wie is installatieverantwoordelijke 2. Aanwijzing installatieverantwoordelijke 3. Toelichting

Nadere informatie

copyright InspectDirect

copyright InspectDirect NEN 3140 Rapportage Opdrachtnummer Demorapport 3140 Opdrachtgever Provincie Noord Brabant Projectnummer 254-PNB-0159 Rapport versie 2.0 Status Vrijgegeven Naam Datum Paraaf Opgesteld Harrie de Kock 10-07-2017

Nadere informatie

Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV) Afdeling:

Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV) Afdeling: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Omschrijving Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Proceseigenaar: Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV)

Nadere informatie

Opfriscursus NEN 1010

Opfriscursus NEN 1010 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Opfriscursus NEN 1010 NEN 1010:2007+C1:2008+ A1:2001+C1:2011 oktober 2011 Bestemd voor de cursussen: opfriscursus NEN 1010; inspecties aan elektrische

Nadere informatie

Inleiding. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties in voertuigen 18 augustus 2009. 230Vac installaties in voertuigen

Inleiding. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties in voertuigen 18 augustus 2009. 230Vac installaties in voertuigen Inleiding 230Vac installaties in voertuigen Het ontwerpen en installeren van 230Vac installaties in voertuigen is op het eerste gezicht een simpele uitdaging, omdat de installatie een zeer geringe omvang

Nadere informatie

1. Inleiding... pagina 1. 2. Arbowet... pagina 2. 2.1. Arbeidsomstandighedenbesluit... pagina 2 2.2. Richtlijn Arbeidsmiddelen...

1. Inleiding... pagina 1. 2. Arbowet... pagina 2. 2.1. Arbeidsomstandighedenbesluit... pagina 2 2.2. Richtlijn Arbeidsmiddelen... Inhoudsopgave 1. Inleiding... pagina 1 2. Arbowet... pagina 2 2.1. Arbeidsomstandighedenbesluit... pagina 2 2.2. Richtlijn Arbeidsmiddelen... pagina 3 3. De NEN-EN 50110 en NEN 3140... pagina 4 3.1. Inspecties

Nadere informatie

Net-LinQ Inspectie & Advies voorziet in de volgende diensten:

Net-LinQ Inspectie & Advies voorziet in de volgende diensten: De juiste LINQ! I NET-LINQ Net-LinQ Inspectie & Advies voorziet in de volgende diensten: 02 Net-LinQ Inspectie & Advies is een flexibele organisatie die gecertificeerde, onafhankelijke en onpartijdige

Nadere informatie

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs Koninklijk Instituut Van Ingenieurs Royal Netherlands Engineering Society Afdeling Elektrotechniek / ElectricalEngineering Informatiesessie Ontwikkelingen in elektrische veiligheid nieuwe NEN 3140 12 december,

Nadere informatie

5.1. Eindtermen, toetstermen en toetsmatrijs Basis competentieprofiel Inspecteur Elektrische Arbeidsmiddelen

5.1. Eindtermen, toetstermen en toetsmatrijs Basis competentieprofiel Inspecteur Elektrische Arbeidsmiddelen 5.1. Eindtermen, toetstermen en toetsmatrijs Basis competentieprofiel Inspecteur Elektrische Arbeidsmiddelen Competentie Toetsing Kunde / Vaardigheden 1. Kennis hebben van en inzicht hebben in relevante

Nadere informatie

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw ELEKTRICITEIT Natte en ruwe omstandigheden kunnen de veiligheid bij het gebruik van elektriciteit nadelig beïnvloeden. Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, moet het elektra aan de regels voldoen

Nadere informatie

Reglement erkenning VIER-inspecteur

Reglement erkenning VIER-inspecteur Reglement erkenning VIER-inspecteur Bij dit reglement behoren onlosmakelijk de volgende bijlagen: 1. Bijlage 1 Basiscriteria erkenning VIER-inspecteur 2. Bijlage 2 Aanvraagformulier erkenning VIER-inspecteur

Nadere informatie

NEN3140 inspectie elektrische installatie bedrijfspand EEMCCOIMEX DEMO

NEN3140 inspectie elektrische installatie bedrijfspand EEMCCOIMEX DEMO NEN3140 inspectie elektrische installatie bedrijfspand EEMCCOIMEX DEMO te Lelystad Opdrachtgever: DEMO DEMO EEMCCOIMEX WB180110 Inspectie uitgevoerd door: J.J. Kamerling Rapportagedatum: 20 april 2018

Nadere informatie

Programma van Eisen Veiligheidsinspecties voor elektrische installaties. De techniek waarop Nederland draait

Programma van Eisen Veiligheidsinspecties voor elektrische installaties. De techniek waarop Nederland draait Programma van Eisen Veiligheidsinspecties voor elektrische installaties De techniek waarop Nederland draait 1 UNETO-VNI, november 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Perspectief van de verzekeraar

Perspectief van de verzekeraar Perspectief van de verzekeraar Marcel van der Hoorn Risicodeskundige 31 januari 2018 1 Programma Voorstellen In het nieuws Hoe goed is een installatie? Aanleiding NTA Risico denken Scios 2 Voorstellen

Nadere informatie

Inspectierapport Elektro-, gas- en drinkwatertechnische installaties

Inspectierapport Elektro-, gas- en drinkwatertechnische installaties Inspectierapport Elektro-, gas- en drinkwatertechnische installaties Projectnummer Inspecteur Nummer gasmeter 12334 Nummer elektrameter 12333 Opdrachtgever Synorga Bezoekadres De Linde 2 8 NL-5831 RD Boxmeer

Nadere informatie

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140 Je merkt dat het werkt Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 De NEN 314 is de Nederlandse norm voor het veilig werken aan en

Nadere informatie

Beheer gebouw gebonden

Beheer gebouw gebonden Beheer gebouw gebonden Om bedrijven en de particulieren een totaalpakket te kunnen bieden is Taylor Elektrotechniek B.V. in 2008 een samenwerking aangegaan met PBK Technische Installaties B.V Voor een

Nadere informatie

Betreft een Inspexxe-Controle MKB bij Pieters Special Products Voltstraat 98 4321 ZY Spanningstad

Betreft een Inspexxe-Controle MKB bij Pieters Special Products Voltstraat 98 4321 ZY Spanningstad REP Inspexx heeft vestigingen in Doetinchem lkmaar mersfoort Rotterdam Meppel Eindhoven Correspondentieadres Vlijtstraat 40 7005 BN Doetinchem T +31 (0)314 37 68 24 F +31 (0)314 37 68 26 E info@inspexx.nl

Nadere informatie

Introductie in Solar Inspecties. Allart de Jong

Introductie in Solar Inspecties. Allart de Jong Introductie in Solar Inspecties Allart de Jong Aanmaken offerte TEAMLEADER Even voorstellen. Organisatie Omega Energietechniek Energietechniek Sinds 1962 actief in de elektrotechnische industrie: Engineering

Nadere informatie

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010 Van PAGINA der Meer1 Augustus 2012-2 Intech E&I van juli/augustus 2012 Rubriek Technische vragen MEERDERE EINDGROEPEN NIET IN ÉÉN BUIS In Intech E&I van juli/augustus 2012 is in de rubriek Technische vragen

Nadere informatie

Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens NEN 3140 (deel 3)

Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens NEN 3140 (deel 3) Katern voor scholing, her- en bijscholing 58 inhoud Een uitgave van Intech Elektro & ICT en otib januari 2012 1 Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens nen 3140 (deel 3) 4 Fotowedstrijd

Nadere informatie

Blad1. Import CRM-koppeling CRM. Installatie verantwoordelijke Contact persoon. Algemene gegevens Aansluiting Normen en eisen

Blad1. Import CRM-koppeling CRM. Installatie verantwoordelijke Contact persoon. Algemene gegevens Aansluiting Normen en eisen Hoofdmodule Functionaliteit Onderverdeling functionaliteit Fabrikant Inspectora Systeem Filemaker 12-13 Database, windows, Mac Win 7 en 8 IOS en Mac Eigenserver Win 2008-2012 Mac SAAS / Cloud Standalone

Nadere informatie

Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT

Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT Auteursrecht Het auteursrecht van dit document berust bij Raak Energie advies gevestigd te s Hertogenbosch. Ontvangers dienen schriftelijke toestemming te hebben van

Nadere informatie

Kies de elektrakeuring die bij u past. Aandacht voor brandveiligheid

Kies de elektrakeuring die bij u past. Aandacht voor brandveiligheid Kies de elektrakeuring die bij u past Aandacht voor brandveiligheid Het voordeel voor u? Bedrijfscontinuïteit! Een elektrakeuring geeft inzicht in de kwaliteit van uw installatie. Door de installatie regelmatig

Nadere informatie

2 Railsystemen accoord n.v.t. fout hersteld opm.

2 Railsystemen accoord n.v.t. fout hersteld opm. Keuringsrapport S&P Paneelbouw B.V. Datum : 6-5-2015 Tekeningnummer: PVDB130315/4ABBV2 Verdelernummer : LK0-3 V2 Type verdeler: : Staandverdeler Projectnummer : 2015.129 Bouwjaar : 2015 Dichtheidsklasse

Nadere informatie

Stroomstelsels LS. Quercus Technical Services B.V.

Stroomstelsels LS. Quercus Technical Services B.V. Stroomstelsels ä S lnhoudsepgave Stroomstelsels Geaard sterpunt 2.1 Inleiding 2.2 TT-stelsel \IG\ TN-stelsel 3. 1 TN-S-Stelsel 3 2 TN-C-stelsel 3.3 TN C-Sstelsel Geïsoleerd sterpunt 4.1 Inleiding 4.2 IT

Nadere informatie

VSK Zonne-energie en NEN1010. Zonne-energie en NEN1010. Voorstellen André Derksen. André Derksen Projectcoördinator ISSO

VSK Zonne-energie en NEN1010. Zonne-energie en NEN1010. Voorstellen André Derksen. André Derksen Projectcoördinator ISSO K E N N I S I N S T I T U U T V O O R D E I N S TA L L A T I E S E C T O R VSK 2016 André Derksen Voorstellen André Derksen Projectcoördinator ISSO Handboek Zonne-energie NEN1010-expert 1 Inhoud Handboek

Nadere informatie

NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties

NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties NEN 1010 over Photo Voltaïc installaties Paul Castenmiller NEN 1010 over PV installaties Ontwikkelingen PV installaties. Normen PV installaties. NPR 5310-blad 65 Eigenschappen en risico s Architectuur

Nadere informatie

Bijlage 1. Technische werkomschrijving Keuring elektrische installaties

Bijlage 1. Technische werkomschrijving Keuring elektrische installaties Bijlage 1 Technische werkomschrijving Keuring elektrische installaties Eisnr. Omschrijving Datum: 21-11-2014 Algemene omschrijving werkzaamheden 1. De gemeente, hierna te noemen de opdrachtgever is voornemens

Nadere informatie

NEN 8025:2018 Periodieke beoordeling van de veiligheid van technische installaties en technische voorzieningen in woningen

NEN 8025:2018 Periodieke beoordeling van de veiligheid van technische installaties en technische voorzieningen in woningen NEN 8025:2018 Periodieke beoordeling van de veiligheid van technische installaties en technische voorzieningen in woningen Doel van NEN 8025:2018 Wanneer verplicht? Toepassing Inhoud NEN 8025:2018 Belangrijkste

Nadere informatie

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Inhoudsopgave Inleiding... pagina 1 Presentatie NEN 3140... pagina 2 Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Installatieverantwoordelijke... pagina 3 Werkverantwoordelijke... pagina

Nadere informatie

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010 10-10-2015 11:19 Oktober 2015-1 BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN NEN 1010:2015 TEN OPZICHTE VAN NEN 1010:2007 Onderstaand een overzicht van de belangrijkste inhoudelijke wijzigingen in NEN 1010:2015 ten opzichte

Nadere informatie

Inspectieblad uitvoeren initiële inspectie

Inspectieblad uitvoeren initiële inspectie Inspectieblad uitvoeren initiële inspectie Initiële inspectie Een brandbeveiligingssysteem bestaat uit: een brandbeveiligingsinstallatie; gestuurde brandbeveiligingsvoorzieningen (stuurfuncties); bouwkundige/mechanische

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: NEN

Opleidingscatalogus: NEN Opleidingscatalogus: NEN t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528 280 888 Fax: 0528 280 889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Basis NEN 1010 Elektrotechnici

Nadere informatie

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 20 A. Max. beveiliging: # verdeelborden: Bescherming:

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 20 A. Max. beveiliging: # verdeelborden: Bescherming: Pagina 1 van 7 KEURINGSVERSLAG Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Weg Naar As 367, 3600 GENK Distributienetbeheerder: Inter-energa (via Infrax) 44944388 Teller n : Index teller: Nacht:

Nadere informatie

Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens NEN 3140

Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens NEN 3140 Katern voor scholing, her- en bijscholing 56 inhoud 1 Inspecteren van bestaande elektrische installaties volgens nen 3140 4 Fotowedstrijd 5 Cursussen 5 Otib-nieuws Een uitgave van Intech Elektro & ICT

Nadere informatie

Bedrijfsvoering van elektrische installaties. Veiligheid in verband met de elektrische gevaren volgens NEN 3140:2011

Bedrijfsvoering van elektrische installaties. Veiligheid in verband met de elektrische gevaren volgens NEN 3140:2011 Bedrijfsvoering van elektrische installaties Veiligheid in verband met de elektrische gevaren volgens NEN 3140:2011 oktober 2011 Bestemd voor de cursussen: basiscursus; opfriscursus; voldoende onderricht

Nadere informatie

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010 Van PAGINA der Meer1 Oktober 2012-1 Intech E&I van september 2012 Rubriek Technische vragen HELPDESK UNETO-VNI HELPT VAN DE WAL IN DE SLOOT In Intech E&I van september 2012 is in de rubriek Technische

Nadere informatie

CE-markering: mat of glashelder

CE-markering: mat of glashelder CE-markering: mat of glashelder Regelgeving EER (mbt vrije verhandeling van produkten) Vroeger Nu ( new approach ) Landen Landen Wetten Wetten wetten vergelijkbaar wetten vergelijkbaar Europese Richtlijnen

Nadere informatie

Het inspecteren van elektrische installaties in ATEX zones

Het inspecteren van elektrische installaties in ATEX zones Het inspecteren van elektrische installaties in ATEX zones EX 006 Testen van elektrische installaties in EX gebieden Ex 007 Visuele en nauwkeurige inspectie van elektrische installaties in EX gebieden

Nadere informatie

ELEKTRISCHE VEILIGHEID

ELEKTRISCHE VEILIGHEID ELEKTRISCHE VEILIGHEID DIT STUK IS NOG NIET GETOETST DOOR DE INSPECTIE SZW EN DIENT ALS NASLAGWERK Natte en ruwe omstandigheden kunnen de veiligheid bij het gebruik van elektriciteit nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

Whitepaper. Metingen uitvoeren volgens de NEN 3140

Whitepaper. Metingen uitvoeren volgens de NEN 3140 Whitepaper Metingen uitvoeren volgens de NEN 3140 Het whitepaper Metingen uitvoeren volgens de NEN 3140 is opgesteld in nauw overleg met Ing. N.J. (Nico) Kluwen. Kluwen is een van de experts van Kennisbank

Nadere informatie

Van harte welkom! Gebruikerstraining MES keten NEN 1010:2007+C1:2008/A1:2011+C1: Elektriciteit en het menselijk lichaam

Van harte welkom! Gebruikerstraining MES keten NEN 1010:2007+C1:2008/A1:2011+C1: Elektriciteit en het menselijk lichaam Van harte welkom! Gebruikerstraining MES keten NEN 1010:2007+C1:2008/A1:2011+C1:2011 Edwin Bultman Inhoud (1) - Elektriciteit en het menselijk lichaam - Stroom door het menselijk lichaam - Normen - Medische

Nadere informatie

Belpa B.V. Gebruikerstraining

Belpa B.V. Gebruikerstraining Van harte welkom! Inhoud (1) - Elektriciteit en het menselijk lichaam Gebruikerstraining MES - keten - -Normen - Medische Elektrische Scheiding (MES) Edwin Bultman - Medische Beschermingstransformator

Nadere informatie

SCIOS inspectiecongres

SCIOS inspectiecongres Parallelsessie 5: Elektrisch materieel en brandrisicobeoordeling SCIOS inspectiecongres Frank Smits, Parkstad Inspecties De inspecties volgens scope 10 worden in de markt breed geaccepteerd. Verzekeringsmaatschappijen

Nadere informatie

1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4.

1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. 1 INHOUD 1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. ZWAKSTROOM 7 5. RICHTLIJNEN EN VOORWAARDEN 8 2 1. Bouwkundig onderhoud

Nadere informatie

Inspecteren volgens. Tekst: Anton Kerkhofs Fotografie: John Hermans, Arno Massee

Inspecteren volgens. Tekst: Anton Kerkhofs Fotografie: John Hermans, Arno Massee Katern voor scholing, her- en bijscholing 52 inhoud Een uitgave van Intech Elektro & ICT en otib juni 211 1 Inspecteren volgens nen 11 en nen 31-211 Cursussen 5 Otib-nieuws Fotowedstrijd Inspecteren volgens

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD

RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD 1 RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD 1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. ZWAKSTROOM 7 5. RICHTLIJNEN EN VOORWAARDEN 8

Nadere informatie

nota van inlichtingen

nota van inlichtingen nota van inlichtingen Besteknummer: P-3001540-P-011-04 Titel: Het uitvoeren van inspecties aan elektrische installaties (laagspanningsinstallaties) op objecten van Defensie ressorterend onder de Dienst

Nadere informatie

Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: keuring elektrische inrichting, isolatieweerstand en aarding

Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: keuring elektrische inrichting, isolatieweerstand en aarding Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: keuring elektrische inrichting, isolatieweerstand en aarding Inleiding Dit document geeft uitleg over de voorwaarden voor een bedrijfserkenning voor: het keuren

Nadere informatie

Inspectie rapportage Noodverlichting

Inspectie rapportage Noodverlichting Inspectie rapportage Noodverlichting Documentnummer 5038KE-236-NS-19-Gebouw B-E-NOODV Naam CZ Tilburg Adres Ringbaan West 236 Postcode 5038KE Plaats Tilburg Datum 23 april 2019 De pdf van de rapportage

Nadere informatie

GEBREKENRAPPORTAGE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VOEDSELBANK VALKENSWAARD. Barentszstraat 3 Valkenswaard

GEBREKENRAPPORTAGE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VOEDSELBANK VALKENSWAARD. Barentszstraat 3 Valkenswaard GEBREKENRAPPORTAGE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VOEDSELBANK VALKENSWAARD Barentszstraat 3 Valkenswaard projectnummer: 16P091 6 januari 2017 G E B R E K E N R A P P O R T A G E E L E K T R I S C H E I N S T

Nadere informatie

Tutorial Test Book Version 1.4

Tutorial Test Book Version 1.4 Tutorial Test Book Version 1.4 PDF generated using the open source mwlib toolkit. See http://code.pediapress.com/ for more information. PDF generated at: Fri, 21 Nov 2014 15:06:00 CET Contents Articles

Nadere informatie

NEN kV-installaties. en installaties met andere spanningen van meer dan 1000 V

NEN kV-installaties. en installaties met andere spanningen van meer dan 1000 V NEN 3840 10kV-installaties en installaties met andere spanningen van meer dan 1000 V Wat is er nieuw in de NEN 3840+A2:2018 De hoogspanningsnorm gaat over het omgaan met het hoogspanningsrisico. De bedrijfsvoering

Nadere informatie

RICHTLIJN ELEKTROTECHNISCHE BEDRIJFSVOERING BIJ ELEKTROTECHNISCHE WERKZAAMHEDEN AAN RIOOL- EN DRUKRIOLERINGSGEMALEN. Versie: 01

RICHTLIJN ELEKTROTECHNISCHE BEDRIJFSVOERING BIJ ELEKTROTECHNISCHE WERKZAAMHEDEN AAN RIOOL- EN DRUKRIOLERINGSGEMALEN. Versie: 01 RICHTLIJN ELEKTROTECHNISCHE BEDRIJFSVOERING BIJ ELEKTROTECHNISCHE WERKZAAMHEDEN AAN RIOOL- EN DRUKRIOLERINGSGEMALEN Versie: 01 Datum: 23 februari 2015 Auteur: L. van Wallenburg leovanwallenburg@wklevelcontrolsystems.nl

Nadere informatie

WETTELIJK KADER NEDERLAND ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING

WETTELIJK KADER NEDERLAND ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING WETTELIJK KADER NEDERLAND WHITE PAPER SAMENVATTING De Nederlandse regelgeving voor inspectie en onderhoud van noodverlichting is niet zo eenvoudig. Zo is vaak niet duidelijk wie welke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Visuele Inspectie van elektrische installaties

Visuele Inspectie van elektrische installaties Inspectiepunten De voeding van de installatie Controle van de voeding Beoordeel welk stelsel in ingezet en of deze op de juiste wijze is toegepast. Beoordeel ook de aansluiting en splitsing van PEN leidingen.

Nadere informatie

Deel0. Relatie met internationale normen. IEC (International Electrotechnical Commission) Mondiaal,wereldwijd

Deel0. Relatie met internationale normen. IEC (International Electrotechnical Commission) Mondiaal,wereldwijd Deel0 Relatie met internationale normen IEC (International Electrotechnical Commission) Mondiaal,wereldwijd CENELEC (European Committee for Electrotechnical Standardization) NEC (Nederlands Elektrotechnisch

Nadere informatie

ATECON vzw Britselei 94 ñ bus Antwerpen Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG.

ATECON vzw Britselei 94 ñ bus Antwerpen Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG. Pagina 1 van 7 KEURINGSVERSLAG Datum verslag: 07/05/2019 Datum keuring: 30/04/2019 Keuring N : 20191668 Aanwezigen: / Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Distributienetbeheerder: Teller

Nadere informatie

Veilige installatie, wat is dat? Veilig werken, hoe doe je dat? RI&E, wat wordt. Aanbevelingen. Mijn stellingen:

Veilige installatie, wat is dat? Veilig werken, hoe doe je dat? RI&E, wat wordt. Aanbevelingen. Mijn stellingen: Mijn stellingen: Werkgevers worden te weinig geprikkeld en Elektrische installaties passen zelden bij de bedrijfsvoering. Annette Oorschot Kuipers Inspectie SZW Expertisecentrum VEP aoorschot@inspectieszw.nl

Nadere informatie

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010 27-3-2016 12:40 Februari 2016-1 EENFASE EINDGROEPEN BEVEILIGD DOOR VIERPOLIGE AARDLEKSCHAKELAAR Volgens de Nederlandse aanvulling op bepaling 531.2.1.3 van NEN 1010:2015 is het aansluiten van eenfase-eindgroepen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 3 fase test adapter

Gebruikershandleiding 3 fase test adapter Gebruikershandleiding 3 fase test adapter Leverancier: Specificaties van het apparaat Specificaties van de handleiding Nieaf-Smitt B.V. Vrieslantlaan 6 3526 AA Utrecht Postbus 7023 3502 KA Utrecht T: 030-288

Nadere informatie

Richtlijn Site Acceptance Test Verdeelinrichtingen Naam eigenaar:

Richtlijn Site Acceptance Test Verdeelinrichtingen Naam eigenaar: Richtlijn Site Acceptance Test Verdeelinrichtingen Naam eigenaar: Bert Groen Afdeling eigenaar: A/ASM/TEC Versienummer: 1.0 Datum: 08-05-2015 Kwaliteitsmethode gericht op de kwaliteitsbeheersing en prestatieborging

Nadere informatie

Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: Elektrische inrichtingen, isolatieweerstand en aarding

Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: Elektrische inrichtingen, isolatieweerstand en aarding Voorwaarden bedrijfserkenningen binnenvaart: Elektrische inrichtingen, isolatieweerstand en aarding Inleiding Dit document geeft uitleg over de voorwaarden voor een bedrijfserkenning voor: het keuren van

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN. RAPPORT van oplevering VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN RAPPORT van oplevering Noodverlichting en vluchtrouteaanduiding (nieuwbouw) Pagina 1 van 7 Toelichting voor gebruik Noodverlichtingsinstallaties kunnen op verschillende manieren

Nadere informatie