COMMUNICATIEPLAN code: B oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COMMUNICATIEPLAN code: B1308 1 oktober 2013"

Transcriptie

1 COMMUNICATIEPLAN code: B oktober 2013

2

3 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 3/11 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Belanghebbenden Interne doelgroepen Externe doelgroepen 4 3. Doelstellingen Het doel van de externe communicatie: Communicatiedoelstellingen interne doelgroepen Communicatiedoelstellingen externe doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen Interne communicatiemiddelen Interne communicatiemiddelen 6 5. Organisatie 6

4 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 4/11 1. Inleiding Dit document heeft betrekking op invalshoek C (Communicatie) en vormt het Communicatieplan zoals dit wordt gevraagd in het Handboek CO2 Prestatieladder. Het document beschrijft de wijze waarop het beleid, doelstellingen en gerealiseerde verbeteringen ten aanzien van de CO2 -prestaties van ABT worden gecommuniceerd, zowel intern (binnen de eigen organisatie) als extern. 2. Belanghebbenden Dit hoofdstuk brengt de belanghebbenden ten behoeve van de interne en externe communicatie op het gebied van de CO2-prestatie in beeld Interne doelgroepen Tabel 1: Interne doelgroepen Doelgroep Alle medewerkers ABT bv Directie ABT bv Sectorleiding/MT s ABT bv Facilitaire zaken Betrokkenheid Alle medewerkers van ABT hebben een individuele verantwoordelijkheid en bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen op het gebied van CO2 -reductie. De directie van ABT is verantwoordelijk voor het beleid, besluitvorming en managementbeoordelingen ten aanzien van de CO2 prestatie. Sectorleiding en MT s zijn de aanjagers van de bewustwording betreffende duurzaamheid en CO2-prestaties binnen de projecten van ABT. Facilitaire zaken is de bewaker en initiatiefnemer van CO2 reductiedoelstellingen op het gebeid van gebouwbeheer Externe doelgroepen Tabel 2: Interne doelgroepen Doelgroep Opdrachtgevers Bevoegde instanties Brancheverenigingen Ketenpartners Betrokkenheid Opdrachtgevers verlangen van ABT dat deze zich actief inzet op het gebied van CO2-reductie en hierover helder communiceert. Bevoegde instanties zullen met name op het vlak van toezicht en handhaving baat hebben bij inzicht in de bedrijfsvoering, al dan niet met betrekking tot CO2-cijfers. ABT is vertegenwoordigd in diverse brancheverenigingen en daardoor (al dan niet als initiator) betrokken bij initiatieven op het gebied van CO2 reductie. Leveranciers zijn betrokken in het beleid van ABT op het gebied van duurzaamheid en CO2 reductie.

5 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 5/11 3. Doelstellingen 3.1. Het doel van de externe communicatie: Uitdragen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid van duurzaam ondernemen. De eigen kennis transparant delen met anderen Communicatiedoelstellingen interne doelgroepen Alle medewerkers van ABT. De ABT medewerkers voor te lichten over het beleid en richtlijnen om de CO2 uitstoot te verlagen. De stand van zaken mededelen over het beleid, maatregelen, doelen en resultaten. Medewerkers actief betrekken om de vastgestelde doelstelling te bereiken. De eigen kennis transparant delen met anderen. Directie De communicatiedoelstellingen voor 2013 voor deze doelgroep zijn: Over voldoende interne informatie beschikken om besluiten over verbetering van de CO2- prestatie op een verantwoorde wijze te kunnen nemen. Bewustzijn dat CO2-prestatie voortdurend aandacht verdient. Tonen van betrokkenheid door het uitdragen van het belang van verbetering van onze CO2- prestatie voor onze concurrentiepositie Communicatiedoelstellingen externe doelgroepen Opdrachtgevers ABT wil aan opdrachtgevers duidelijk maken dat zij als onafhankelijk adviesbureau toegevoegde waarde levert aan de gebouwde omgeving met aandacht voor duurzame en nieuwe ontwikkelingen. Dit doet ze door bekendheid te geven aan de inspanningen die ze verricht, o.a.: Dat duurzaamheid is verankerd in de ABT bedrijfsprocessen aan de hand van het ISO14001 Managementsysteem. Dat ABT in de bedrijfsvoering efficiënt omgaat met grondstoffen, brandstoffen en elektriciteit. Dat ABT het certificaat voor niveau 3 van de CO2-Prestatieladder wil behalen, met de ambitie om door te groeien naar een hoger niveau. Bevoegde instanties Aan bevoegde instanties zoals gemeenten, Milieudiensten, waterschappen etc. wil ABT uitdragen dat ze voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van het milieu, wat wordt geborgd door middel van het Kwaliteits- Milieumanagementsysteem ISO 9001 en ISO Brancheverenigingen ABT wil de certificering voor de CO2- Prestatieladder, delen met vakbroeders. ABT wil hiermee uitdragen dat zij niet alleen de verantwoordelijkheid wil nemen voor haar eigen bedrijfsvoering, maar ook verbetering van CO2 -prestaties binnen de branche wil stimuleren. Ketenpartners Voor zover ABT te maken heeft met ketenpartners, zijn de algemene communicatiedoelstellingen: In overleg treden met leveranciers en onderaannemers over de wijze waarop verbetering in de CO2 -prestatie binnen de keten bereikt kan worden.

6 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 6/11 4. Communicatiemiddelen 4.1. Interne communicatiemiddelen De complete CO2-portefeuille staat op de ABT-Wiki en is zo toegankelijke voor alle ABT medewerkers. Communicatiemiddel Interne nieuwsbrieven Personeelsbijeenkomsten of TKO momenten Artikelen op de ABT Wiki Meldingen via Intranet Management reviews ISO 9001, ISO en de CO2 portefeuille. Nieuwtjes op de website van ABT Frequentie Elk kwartaal Naar behoefte 2 / jaar Eind 2013 wordt de nieuwe startpagina van ABT Wiki geactiveerd. Op deze startpagina worden onder andere de links naar de nieuw aangemaakte artikelen gepubliceerd. Ook wordt het eind 2013 mogelijk om dagelijks een mail vanuit de ABT-Wiki te ontvangen met links naar gewijzigde of nieuw geplaatste artikelen Interne communicatiemiddelen Het overgrote deel van de CO2-portefeuille staat op de ABT-Website en is zo toegankelijke voor alle website bezoekers. Communicatiemiddel Externe nieuwsbrieven Aanbestedingen Nieuwtjes op de website van ABT Frequentie 2 / jaar Ad hoc 5. Organisatie De besluitvorming m.b.t. beleid en doelstellingen berust bij de Algemene Directie van ABT. De verantwoording voor het (blijven) voldoen aan de eisen van de CO2-Prestatieladder, het identificeren van mogelijke verbeteringen en het communiceren over het beleid, doelstellingen en behaalde resultaten met betrekking tot de CO2-prestatie berust bij de Manager Kwaliteit. Dit met ondersteuning van de stafdiensten (FZ) voor de benodigde input en informatie. De afdeling PR zal een deel van de communicatiemiddelen ter beschikking stellen. Het Kwaliteits- en Milieumanagementsysteem ISO9001 en ISO14001 en de CO2 -Prestatieladder behoren tot het ABT kwaliteitssysteem waarvoor jaarlijks een budget wordt vrijgemaakt. Wanneer andere communicatiemiddelen ingezet moeten worden dan in dit communicatieplan omschreven worden de kosten daarvoor ter besluitvorming aan de directie voorgelegd. Het benodigde budget wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld.

7 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 7/11

8 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 8/11 art. ISO Communicatieplan (duurzaamheid en milieu) Omschrijving Interne communicatie Toelichting Hoe communiceren Verantwoordelijk Frequentie van communiceren Het milieubeleid dat de leiding heeft gedefinieerd en vastgesteld, wordt gecommuniceerd naar alle medewerkers van de organisatie. Het milieubeleid is vastgelegd in het "Milieubeleidsplan ABT". > Milieubeleidsplan is opgesteld door de algemene directie. Milieubeleidsplan opstellen door AD. 1 tot 2 /jaar > Tekst opgenomen in andere documenten zoals ondernemingsplan en kwaliteitshandboek. Management neemt teksten over in ondernemingsplan en MK in kwaliteitshandboek. > Er is een milieubeleidsverklaring opgesteld. Verklaring opgesteld door AD. > Milieubeleidsplan en milieubeleidsverklaring zijn gepubliceerd op de ABT Wiki. Publiceren door MK. 1 tot 2 /jaar Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het gebied van het milieubeleid moeten worden gedefinieerd, gedocumenteerd en gecommuniceerd. Zo ontstaat een effectief milieumanagement. Er moet een duidelijke samenhang zijn tussen de verantwoordelijkheden en taken op milieugebied van de verschillende niveaus in een organisatie. Deze verantwoordelijkheden en taken zijn vastgelegd in de "taken tabel". > Taken tabel is opgenomen in de procedures als bijlage van het kwaliteitshandboek. Opgesteld door MK. 1 tot 2 /jaar Het hoogste management (de directie) wijst een manager kwaliteit aan. Die rapporteert aan de hoogste leiding over de prestaties van het milieumanagementsysteem, zodat het management dat adequaat kan beoordelen. Ook doet de MK voorstellen ter verbetering. De MK rapporteert op basis van resultaten van interne audits, de interne beoordeling van naleving van wet- en regelgeving plus monitoring- resultaten waaronder tevredenheidsmetingen. > Interne rapportage over prestaties milieumanagementsysteem (Management Review). Alsmede vastgelegd in het verslag van het stuurgroep kwaliteitsoverleg tussen de directie en MK. Opgesteld door MK. 2 / jaar Het aanleveren van informatie over de resultaten van de interne audits aan het management. De MK stelt een rapport op. > Interne rapportage (Management Review) met resultaten van de auditronde(n). Opgesteld door MK. 2 / jaar Procedures voor interne audits moeten op papier komen, worden geïmplementeerd en bijgehouden. De rapportage van de resultaten van interne audits is daarin ook geregeld. De resultaten van interne audits zijn een belangrijk intern communicatiemiddel. Het vormt een benchmark voor andere afdelingen voor punten van verbetering en bevordert ook de speelse competitie onderling. > Resultaten interne audits als benchmark op papier en op de ABT Wiki. Opgesteld door MK te publiceren door MK. 2 / jaar

9 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 9/11 art. ISO Omschrijving Interne communicatie Toelichting Hoe communiceren Verantwoordelijk Frequentie van communiceren Procedures binnen het milieubeleid vaststellen, implementeren en uitleggen. Zo worden medewerkers zich bewust van het milieubeleid, de belangrijke milieueffecten samenhangend met hun werk, maar ook hun verantwoordelijkheden en de mogelijke gevolgen van afwijkingen van vastgelegde procedures. Alleen door uitleg van het hoe en waarom van procedures kun je inzicht verwachten bij medewerkers in de milieuaspecten van hun werk. > Het milieuaspectenregister is gezamenlijk met FZ opgesteld en zal regelmatig in werkoverleggen met MK worden behandeld. Ook worden milieuaspecten die te maken hebben met het advieswerk behandeld in de kwaliteitsgroep, bestaande uit de kwaliteitsingenieurs van de verschillende adviesgroepen. Opstellers MK en FZ. Werkbespreking tussen MK en FZ = 2/ jaar >ABT adviseert haar projecten vanuit een bureau brede visie op duurzaamheid. Dit is vastgelegd in "ABT visie op duurzaamheid" en wordt gepubliceerd op intranet en ABT Wiki. Adviesgroepen verantwoordelijke deelnemer in de bureau brede werkgroep Duurzaamheid. ABT medewerkers publiceren op de ABT Wiki eigen ervaringen en ideeën betreffende duurzaamheid en delen kennis met collega's. Alle ABT medewerkers Informatie vanuit externe belanghebbende partijen, inclusief klachten, vormt voeding voor de managementbeoordeling. In de managementbeoordeling wordt aan de hand van informatie van buitenaf bepaald welke verbeteringen zijn gerealiseerd of gerealiseerd kunnen worden. De in 2012 ingevoerde nieuwe klachtenprocedure. De klachten zijn centraal op de P-schijf door alle ABT medewerkers te benaderen en te actualiseren. Opsteller MK. Elke maand, wordt besproken in de OM vergadering (directie+mt's) Procedures op papier zetten, implementeren en bijhouden aangaande mogelijke noodsituaties en ongevallen. Met dit op papier kunnen medewerkers noodsituaties en ongevallen met gevolgen voor het milieu herkennen (identificeren). Onderdeel van de procedures op papier is ook hoe de organisatie op zulke situaties moet reageren. Medewerkers moeten weten wat calamiteiten zijn en hoe er mee om te gaan. > Rampoefeningen ondersteund door communicatie. Hoofd BHV en FZ. 9 Stimuleren werknemers tot verbetering van milieuprestaties en CO- reductie Veel ideeën tot verbetering van de milieuprestaties zijn binnen de organisatie al aanwezig. De kunst is om de reeds latent aanwezige ideeën tot ontwikkeling te brengen. Interne overleggen: regulier overleg van de bureau brede werkgroep duurzaamheid als adviesgroep werkgroepen duurzaamheid. Het communiceren van de resultaten en mogelijke verbeteringen op milieugebied in deze werkgroepen. Leden werkgroepen.

10 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 10/11 art. ISO Omschrijving externe communicatie Toelichting Hoe communiceren Verantwoordelijk Frequentie van communiceren Artikelen in het bedrijfsblad, waarin ook het management haar visie geeft > Discussie en kennisdeling op de ABT-Wiki > berichten > vaste plek op intranetsite > onderdelen in rapportages op verschillende niveaus in de organisatie Afdeling PR Nieuwsbrieven elk kwartaal, artikelen ABT Wiki en intranet continu en ad hoc bij nieuws. 10 CO2 ladder De ABT medewerkers voor te lichten over het beleid en richtlijnen om de CO2 uitstoot te verlagen. Medewerkers actief betrekken om de vastgestelde doelstelling te bereiken. De eigen kennis transparant delen met anderen. De complete CO2 portefeuille staat op de ABT- Wiki en is zo toegankelijk voor alle ABT medewerkers. MK Continue, ad hoc bij nieuws. Portefeuille wordt elke jaar herzien. 11 Zodanig geïnformeerd zijn om besluiten over verbetering van de CO2 -prestatie op een verantwoorde wijze te kunnen nemen. Bewustzijn vergroten dat CO2-prestatie voortdurend aandacht verdient. De MK houdt de AD elke maand op de hoogte van de inspanningen die worden verricht en de mijlpalen die zijn gehaald betreffende de CO2 ladder certificering en/of het blijven voldoen aan de CO2 ladder. MK elke maand Het gedefinieerde en door de leiding vastgestelde milieubeleid is beschikbaar voor het publiek. Samenvatting milieubeleid plaatsen op website > opnemen in brochures > opnemen in jaarverslagen Afdeling PR 13 Voor diverse adviesgroepen zijn specifieke duurzame advisering vastgelegd in diverse Flyers. Adviesgroep verantwoordelijke deelnemer in de bureau brede werkgroep Duurzaamheid 14 Stimuleren van klanten en stakeholders om te kiezen voor de duurzame advisering van ABT. Informeren van klanten en andere stakeholders over de milieudoelstellingen, verbeteringsvoorstellen en bereikte resultaten van het milieubeleid. Via ABT Nieuwsbrieven en de website Van duurzame projecten worden speciale projectrefentiebladen gemaakt. Afdeling PR Continu en ad hoc bij nieuws De wijze van externe communicatie over haar eisen aan leveranciers en onderaannemers en de procedures daaromheen is omschreven (duurzaam inkopen). Leveranciers en onderaannemers hebben ook te maken met milieuaspecten. Toeleveranciers kunnen een rol spelen in de beïnvloeding van milieuaspecten. Daarover kan worden gecommuniceerd. Er kan onder de toeleveranciers mogelijkheden worden geïnventariseerd hoe de milieubelasting in het product en/of proces volgens hen beter kan. Het publiceren van de certificaten van ingekochte 'groene' toeleveranciers op internet en intranet. Het door FZ regulier houden van evaluatiegesprekken. Hierin wordt de toegevoegde waarde, op het gebied van duurzaamheid, van de toeleveranciers voor ABT besproken. Afdeling PR Informatie vanuit externe belanghebbende partijen, inclusief klachten, vormt voeding voor de managementbeoordeling. > Interne notitie over van buiten ontvangen informatie, klachten en verbeter/leerpunten. Opsteller MK Elke maand bespreken met AD en 2/jaar verwerken in Management Review.

11 datum: 1 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 11/11 art. ISO Omschrijving externe communicatie Toelichting Hoe communiceren Verantwoordelijk Frequentie van communiceren 17 Bij het vaststellen en herzien van de doel- en taakstellingen in haar milieubeleid de visie van (grote) opdrachtgevers in overweging nemen. Wie zijn de (grote) opdrachtgevers en kan worden geïnventariseerd wat hun visie is? Wat vinden ze van de organisatie en het geformuleerde milieubeleid? Welke wensen hebben zij met betrekking tot het milieubeleid? Welke speerpunten zien ze graag terug? > Partijen schriftelijk uitnodigen tot suggesties > organiseren van overleg Desbetreffende RI's 18 Bevoegd gezag: communiceren over beheer vergunningen, wijzigingen in organisatie, uitvoering milieumanagementsysteem, norm overschrijdingen, klachten. Meldingen bij wijzigingen (minimaal voor meldingsplichtige wijzigingen), klachten en overschrijdingen vergunningsvoorschriften en verbeterplannen. Communicatie tijdens handhavingsbezoeken bevoegd gezag en eventueel tussentijds mondeling overleg over o.a. naleving vergunning, voortgang doelstellingen. De MK is verantwoordelijk voor de communicatie met bevoegde gezaghebbers met ondersteuning van FZ. De directie is eindverantwoordelijk, maar kan de uitvoering overdragen aan de MK. MK/FZ (eventueel directeur) 19 CO2- ladder ABT wil aan opdrachtgevers duidelijk maken dat zij als onafhankelijk adviesbureau toegevoegde waarde levert aan de gebouwde omgeving met aandacht voor duurzame en nieuwe ontwikkelingen. Duurzaamheid is verankerd in de ABT bedrijfsprocessen aan de hand van het ISO14001 Managementsysteem. Het overgrote deel van de CO2 portefeuille staat op de ABT-Website en is zo toegankelijk voor alle website bezoekers. Er wordt veel bekendheid gegeven aan de inspanningen die ABT verricht voor het halen en behouden van stap 3 op de CO2. MK en PR en ad hoc bij nieuws

Bureau Waardenburg B.V. Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan

Bureau Waardenburg B.V. Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan Bureau Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan CULEMBORG, DECEMBER 2014, VERSIE 1 BUREAU WAARDENBURG B.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Belanghebbenden (stakeholders) 3 2.1 Interne doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Nebest Adviesgroep B.V. Rapportnummer 2016/P /rap05 v1.0. Rapportdatum 23 juni 2016

Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Nebest Adviesgroep B.V. Rapportnummer 2016/P /rap05 v1.0. Rapportdatum 23 juni 2016 Nebest Adviesgroep B.V. Marconiweg 2 T 085 489 01 00 4131 PD Vianen F 085 489 01 01 Postbus 106 E info@nebest.nl 4130 EC Vianen I www.nebest.nl Communicatieplan CO2-Prestatieladder Opdrachtgever Nebest

Nadere informatie

FUGRO GEOSERVICES B.V.

FUGRO GEOSERVICES B.V. FUGRO GEOSERVICES B.V. CO 2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan Bijlage C - Transparantie Datum: 21 april 2017 Versie 1.0 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BEHEERSMAATREGELEN... 4

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V.

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie 05-2019 Projectburo B.V. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belanghebbenden... 4 Interne belanghebbende(n)en... 4 Externe belanghebbende(n)en...

Nadere informatie

FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan. Bijlage C - Transparantie. Datum: 3 mei Versie 1.0. Versie 1.

FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan. Bijlage C - Transparantie. Datum: 3 mei Versie 1.0. Versie 1. FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan Bijlage C - Transparantie Datum: 3 mei 2019 Versie 1.0 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BEHEERSMAATREGELEN... 4 2.1. Interne

Nadere informatie

Communicatieplan. Pagina 1 van 5. Inleiding

Communicatieplan. Pagina 1 van 5. Inleiding Pagina 1 van 5 Communicatieplan Datum : 1 maart 2011 Inleiding Van Wijnen Holding N.V. streeft altijd naar een zo transparant mogelijke communicatie met al haar in- en externe doelgroepen. Dat doen wij

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2019

Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2019 CO 2 Prestatieladder 2019 Opgesteld door: M. Kemper Huygbv Damsluisweg 44a 1332 ED Almere Email: info@huygbv.nl verkoop@huygbv.nl (verkoop) td@huygbv.nl (technische dienst) Telefoon: 036 549 66 20 Datum:

Nadere informatie

Loonbedrijf Klein Texas BV

Loonbedrijf Klein Texas BV Loonbedrijf Klein Texas BV CO2-Prestatieladder Communicatie plan Opgesteld door: B. Bekker en R. Louis Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Joop Geesinkweg 901 1096 AZ Amsterdam Tel: 020-3337446 Datum:

Nadere informatie

Voskamp Groep BV. CO2-Prestatieladder Communicatie plan. Opgesteld door: V. Rosink. Datum: Versie: 1.0 Status: definitief

Voskamp Groep BV. CO2-Prestatieladder Communicatie plan. Opgesteld door: V. Rosink. Datum: Versie: 1.0 Status: definitief Voskamp Groep BV CO2-Prestatieladder Communicatie plan Opgesteld door: V. Rosink Datum: 18-07-2018 Versie: 1.0 Status: definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Belanghebbenden (stakeholders)... 3 2.1

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

Onderdeel C: Transparantie Communicatieplan CO 2 Prestatieladder

Onderdeel C: Transparantie Communicatieplan CO 2 Prestatieladder Onderdeel C: Transparantie CO 2 Prestatieladder Opgesteld door: S. Nijhoff (Kader) D. Heezen (Rots Bouw) Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Rots Bouw B.V. Bedrijvenpark Twente 301 Broekstraat 24 7602

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Communicatie plan CO₂ Prestatieladder (niveau 3)

COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Communicatie plan CO₂ Prestatieladder (niveau 3) Blad : Pagina 1 van 9 COMMUNICATIEPLAN 2011-2020 (PUBLIEKE VERSIE) Blad : Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3 2. Communicatie. 2.1 Stakeholders analyse. 4 2.2 Interne Communicatie. 6 Doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-Prestatieladder

Communicatieplan CO2-Prestatieladder Communicatieplan CO2-Prestatieladder Versie II januari 2015 Inleiding Dit communicatieplan is opgesteld in overleg met de projectgroep van de CO2prestatieladder en beschrijft de wijze waarop NedMobiel

Nadere informatie

Communicatieplan m.b.t. CO2

Communicatieplan m.b.t. CO2 Communicatieplan m.b.t. CO2 Opgesteld door : H. van Roode en Y. van der Vlies Datum : 20 februari 2014 Goedgekeurd door : H. van Roode Datum: 20 februari 2014 Blad 2 van 11 Inhoudsopgave Inleiding... 3

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder

Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Versie 4, 23 februari 2018 Inleiding Dit communicatieplan is opgesteld in overleg met de projectgroep van de CO2-prestatieladder en beschrijft de wijze waarop Schapers

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Heerenveen, 8 februari 2012 Auteur(s): G. Schoemaker Geaccordeerd door: Directeur C O L O F O N Het format voor dit communicatieplan is opgesteld door Stichting Stimular.

Nadere informatie

ENERGIEMANAGEMENT ACTIEPLAN. 3 oktober 2013

ENERGIEMANAGEMENT ACTIEPLAN. 3 oktober 2013 ENERGIEMANAGEMENT ACTIEPLAN code: B1308 3 oktober 2013 datum: 3 oktober 2013 referentie: lak code: B1308 blad: 3/8 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Onderdelen van het energiemanagement actieplan 5 2.1

Nadere informatie

BAGGERBEDRIJF DE BOER HOLDING B.V. Communicatieplan. CO₂ Prestatieladder 3.C.2 01-10-14

BAGGERBEDRIJF DE BOER HOLDING B.V. Communicatieplan. CO₂ Prestatieladder 3.C.2 01-10-14 BAGGERBEDRIJF DE BOER HOLDING B.V. Communicatieplan CO₂ Prestatieladder 3.C.2 01-10-14 In dit communicatieplan beschrijven we de wijze waarop Baggerbedrijf de Boer Holding haar ambities en maatregelen

Nadere informatie

Milieu- / CO 2 -communicatieplan

Milieu- / CO 2 -communicatieplan Milieu- / CO 2 -communicatieplan 04 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning CO 2 -prestatieladder / milieumanagement

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): Marko Keiser (Directeur Keiser Verkeerstechniek B.V.)

Nadere informatie

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6 Introductie Oosterhof Holman streeft naar een beter milieu en naar een transparante communicatie hierover met al haar in- en externe doelgroepen. Sinds december 2011 is Oosterhof Holman gecertificeerd

Nadere informatie

Milieu Communicatieplan

Milieu Communicatieplan Milieu Communicatieplan Milieu Datum: 27-10-2014 ID: ALG-DC-011 Versie: 1.1 Status: Definitief Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Mei 2015 Versie 4

Energie Management Actieplan Mei 2015 Versie 4 Energie Management Actieplan Mei 2015 Versie 4 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

Communicatieplan Centercon B.V.

Communicatieplan Centercon B.V. Communicatieplan Centercon B.V. Inhoudsopgave INLEIDING 3 1. DOELGROEPEN, BOODSCHAP EN COMMUNICATIEMIDDELEN 4 1.1 INTERNE BELANGHEBBENDEN 4 1.2 EXTERNE BELANGHEBBENDEN 4 2. COMMUNICATIESCHEMA 6 Communicatieplan

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Voorwoord Hoofdstuk 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroepen 2.1 Communicatiedoelstelling 2.2 Interne doelgroepen 2.3 Externe doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens Inclusief CO 2 -footprint en reductie Maarssen, 25 maart 2014 Auteur(s): Niels Helmond Geaccordeerd door: Simon Kragtwijk Directievertegenwoordiger Milieu / Manager Productontwikkeling COLOFON Het format

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland Conform 3.C.2 23 juni 2015 Voorbij Prefab Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015 CO 2 Communicatieplan 18 mei 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie. Safety Service Steenstraat BK Oldenzaal. Oldenzaal, 15 augustus Auteur: H.

Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie. Safety Service Steenstraat BK Oldenzaal. Oldenzaal, 15 augustus Auteur: H. Communicatieplan Milieu CO2-footprint en reductie Safety Service Steenstraat 30 7571 BK Oldenzaal Oldenzaal, 15 augustus 2018 Auteur: H. Smit Geaccordeerd door: M.J. Visscher Algemeen Directeur C O L O

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie

Communicatieplan m.b.t. CO2

Communicatieplan m.b.t. CO2 m.b.t. CO2 Opgesteld door: Janneke Out en Bernard Rodenburg Opgesteld d.d. 16 december 2013 Inhoudsopgave 1. Interne communicatie... 4 1.1 Doelstellingen en doelgroepen... 4 1.2 Plan van Aanpak... 4 1.3

Nadere informatie

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars

Communicatieplan Datum: Versie: 1.0. Opgesteld door: Rob Kriellaars Communicatieplan 2017 Datum: 12-11-2018 Versie: 1.0 Opgesteld door: Rob Kriellaars Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Doel en inhoud van dit document... 2 2. Doel, doelgroepen en boodschap... 3 2.1 Doel... 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave H4A Communicatieplan CO2 prestatieladder 2018 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 4 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 4 2.1 Communicatiedoelstellingen 4 2.2 Interne doelgroepen 5 2.3 Externe

Nadere informatie

Communicatieplan Coolmark BV

Communicatieplan Coolmark BV Communicatieplan - CO2 reductie CO2 Prestatieladder 2.1 Versie Datum Opgesteld door Geaccordeerd door 1.0 26 juni 2012 D. van de Woestijne Zienergie BV 1.1 3 juli 2012 D. van de Woestijne Zienergie BV

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. Van de Haar Groep. Wekerom, 05-11- 14

CO 2 Prestatieladder. Communicatieplan. Van de Haar Groep. Wekerom, 05-11- 14 CO 2 Prestatieladder Communicatieplan Van de Haar Groep Wekerom, 05-11- 14 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Communicatiedoelstellingen... 3 3. Doelgroepen... 4 3.1 Stakeholderanalyse...4 3.2 - Groep

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Informatieblad communicatie op basis van iso 14001 1

Informatieblad communicatie op basis van iso 14001 1 Informatieblad communicatie op basis van ISO 14001 Informatieblad communicatie op basis van iso 14001 1 De overtuiging -en ervaring- van SCCM is dat elke organisatie (hoe klein ook) betere milieuprestaties

Nadere informatie

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2017

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2017 Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering 20 Tinten Groen Datum : Augustus 2017 pag. 1. INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Inleiding 3 2. Communicatie doelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 4. Communicatiemiddelen

Nadere informatie

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV

Communicatieplan. N.C. Zwart Verhuur BV N.C. Zwart Verhuur BV met de werkmaatschappijen: - Zwart Infracare BV - N.C. Zwart BV Wervershoof, januari 2018 (versie 180130) Auteur: Functie: M. Kuin KVGM-functionaris Geaccordeerd door: Functie: J.

Nadere informatie

Zorgdragen voor doeltreffende, efficiënte en volledige informatie uitwisseling.

Zorgdragen voor doeltreffende, efficiënte en volledige informatie uitwisseling. 1.0 DOELSTELLING Zorgdragen voor doeltreffende, efficiënte en volledige informatie uitwisseling. 2.0 WERKWIJZE Algemeen Om een doeltreffende informatievoorziening te bewerkstelligen wordt vrijwel dagelijks

Nadere informatie

Aann.bedrijf H.van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede

Aann.bedrijf H.van Haarst B.V. Kanaalstraat 329 Enschede Communicatieplan CO 2 -reductie Aann.bedrijf Kanaalstraat 329 Enschede Het vermenigvuldigen van deze documentatie en/of verstekken van gegevens aan derden in welke vorm dan ook is te allen tijde verboden,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Januari 2015 Revisie:

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Communicatieplan Klaver Giant Groep. Communicatieplan (2014.002) Pagina 1 van 7

CO2-Prestatieladder. Communicatieplan Klaver Giant Groep. Communicatieplan (2014.002) Pagina 1 van 7 CO2-Prestatieladder Communicatieplan Klaver Giant Groep Communicatieplan (2014.002) Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Communicatiedoelstelling... 4 1.1 Interne communicatiedoelstelling...

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): G. Zwaan, directie & CO 2-functionaris M. de Lange, extern

Nadere informatie

Communicatieplan CO2 Periode Hoeflake Electrotechniek. Hoeflake Infratechniek. Hoeflake Installatietechniek VIOSS

Communicatieplan CO2 Periode Hoeflake Electrotechniek. Hoeflake Infratechniek. Hoeflake Installatietechniek VIOSS Communicatieplan CO2 Periode 2016 Hoeflake Electrotechniek Hoeflake Infratechniek Hoeflake Installatietechniek VIOSS Montad Elektrotechnisch Adviesbureau Goedgekeurd door Datum: 01-06-2016 Directeur: mevr.

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 18 maart 2015

CO 2 Communicatieplan. 18 maart 2015 CO 2 Communicatieplan 18 maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-Prestatieladder 2016

Communicatieplan CO2-Prestatieladder 2016 Marssteden 66 7547 TD Enschede Postbus 461 7500 AL Enschede Telefoon 053-460 06 00 Fax 053-460 06 24 info@koopmans.nl www.koopmans.nl IBAN NL20ABNA0496344447 BIC ABNANL2A KvK 06028999 BTW NL001401889B01

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO MVO Update December Aboma Holding bv

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO MVO Update December Aboma Holding bv Communicatieplan CO 2 -prestatieladder ISO 14001 MVO Update December 2016 Aboma Holding bv Alle rechten uitdrukkelijk voorbehouden. Vermenigvuldiging of mededeling aan derden, in welke vorm dan ook, is

Nadere informatie

Cinergie, Communicatieplan CO-2 Prestatieladder

Cinergie, Communicatieplan CO-2 Prestatieladder Cinergie, Communicatieplan CO-2 Prestatieladder Datum: 14 Juli 2016 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse activiteiten. CINERGIE

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V.

COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. COMMUNICATIEPLAN CO2-REDUCTIESYSTEEM VAN DEN HEUVEL HOLDING B.V. Opsteller Versie Status Referentie L. Deerns & B. Ketelaars 1605-CO2-DEF Definitief 2.C.3 & 3.C.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Managementsamenvatting

Nadere informatie

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder

Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan 2016 CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2 prestatieladder 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK Pagina 1 Voorwoord 3 2 Communicatiedoelstellingen en doelgroep 3 2.1 Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. : gavilar B.V. Documentgegevens. : Kamerlingh Onnesweg 63, 3316 GK Dordrecht. : QHSE-coördinator

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. : gavilar B.V. Documentgegevens. : Kamerlingh Onnesweg 63, 3316 GK Dordrecht. : QHSE-coördinator Communicatieplan CO 2 -prestatieladder gavilar B.V. Documentgegevens Bedrijf Adres Opgesteld Gecontroleerd Akkoord : gavilar B.V. : Kamerlingh Onnesweg 63, 3316 GK Dordrecht : R. ten Hove : -coördinator

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Nistelrode, maart 2016 Opgesteld door: M Schakenraad (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: Dhr. A Strijbosch Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2014-2015 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: Mei 2014 Revisie:

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Conform niveau 5 op de CO 2-Prestatieladder 3.0. HOCHTIEF Infrastructure Benelux December 2015

Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Conform niveau 5 op de CO 2-Prestatieladder 3.0. HOCHTIEF Infrastructure Benelux December 2015 Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Conform niveau 5 op de CO 2-Prestatieladder 3.0 HOCHTIEF Infrastructure Benelux December 2015 Contents 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Communicatiedoelstellingen...

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP

COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP COMMUNICATIEPLAN CO₂ REDUCTIE TIMMERHUIS GROEP 1. INLEIDING Dit communicatieplan is opgesteld in het kader van de CO₂ prestatieladder en het bewustwordingsproces van de CO₂ uitstoot van de Timmerhuis Groep.

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. De Rijk B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van De Rijk B.V. Auteur(s): A. de Rijk de Jong, directie & CO 2-functionaris, De Rijk B.V. De heer

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2015-2016 CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven 2015-2016 CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2015-2016 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Januari 2016 Revisie:

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 24-01-2018 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 1 Inhoudsopgave Opgesteld door: Marijke Schat () 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan Breur IJzerhandel

Communicatieplan Breur IJzerhandel Communicatieplan Breur IJzerhandel 4 Oktober 2014 4 OKT 2014 Communicatieplan Breur IJzerhandel 1. Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 Reductie 141118 MA Communicatieplan CO2 v5.0 Versie: 5.0 18 november 2014 COMMUNICATIEPLAN CO 2 REDUCTIE

Communicatieplan CO 2 Reductie 141118 MA Communicatieplan CO2 v5.0 Versie: 5.0 18 november 2014 COMMUNICATIEPLAN CO 2 REDUCTIE Versie: 5.0 18 november 2014 COMMUNICATIEPLAN CO 2 REDUCTIE 2015-2016 Inleiding Voor u vindt u het communicatieplan van Aannemersbedrijf Verhoeven B.V.. In dit communicatieplan wordt de interne en externe

Nadere informatie

Communicatieplan. Auteur(s) Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2015 Versie 2.0 Controle door M. Van der Horden

Communicatieplan. Auteur(s) Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2015 Versie 2.0 Controle door M. Van der Horden Communicatieplan Auteur(s) Koen Cleemput, Tim Van Damme Datum 24-07-2015 Versie 2.0 Controle door M. Van der Horden Goedkeuring door Status B. Geltmeyer Definitief 1. COMMUNICATIEPLAN Doelgroep Frequentie

Nadere informatie

Vario Grass B.V. Communicatieplan. Masters in Green. CO2-Prestatieladder Eis: 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Koningslinde 5b 7131 MP, Lichtenvoorde

Vario Grass B.V. Communicatieplan. Masters in Green. CO2-Prestatieladder Eis: 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Koningslinde 5b 7131 MP, Lichtenvoorde Communicatieplan CO2-Prestatieladder Eis: 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Vario Grass Masters in Green Organisatie: Adres: Opgesteld door: Vario Grass B.V. Koningslinde 5b 7131 MP, Lichtenvoorde Jasper Eppingbroek

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan 3.C. Communicatieplan (2015.001) Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Communicatiedoelstelling... 4 1.1 Interne communicatiedoelstelling...

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2016 CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven 2014-2016 CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2014-2016 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: Mei 2015 Revisie:

Nadere informatie

Rob Boers CSU John Bos CSU

Rob Boers CSU John Bos CSU Rob Boers CSU John Bos CSU ... 3... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 7 2 CSU staat met zijn activiteiten midden in de maatschappij. Onze diensten bevorderen de gezondheid, het welzijn en daarmee

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014

Communicatieplan CO 2 -prestatieladder. Communicatieplan. 5 maart 2014 Communicatieplan 5 maart 2014 1-8 05-03-2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Communicatiedoelstellingen... 3 2.1 Algemene doelstelling... 3 3. Doelgroepen... 4 3.1. Groep A - Veel invloed, veel belang...

Nadere informatie

Communicatieplan Valmont Nederland B.V.

Communicatieplan Valmont Nederland B.V. VEMS 1-03 Communicatieplan 31-10-13 Vervangt 13-09-13 Communicatieplan Valmont Nederland B.V. CO 2 Prestatieladder 2.1 Valmont Nederland B.V. Den Engelsman 3 6026 RB Maarheeze Postbus 2632 6026 ZG Maarheeze

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Reijm Groep I B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Reijm Groep I B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Reijm Groep I B.V. Auteur(s): Fred Reijm, CO 2-functionaris, Reijm Groep I B.V. Patricia de Leeuw-Booltink,

Nadere informatie

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015 Conform 3.C.2 05 Mei 2015 Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 2 DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie 2.C.1-2.C.3 3.C.1-3.C.2

Communicatieplan CO2-reductie 2.C.1-2.C.3 3.C.1-3.C.2 2.C.1-2.C.3 3.C.1-3.C.2 Opdrachtgever Van der Waal & Partners B.V. Colofon Opdrachtgever Van der Waal & Partners B.V. Projectnaam Communicatieplan CO2-reductie Projectnummer 9222 Rapportnummer 9222.14_Communicatieplan

Nadere informatie

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan 2015 CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan Goedgekeurd door: H. van Wijk Auteurs: Y. van der Vlies & L. van Wijk Bedrijf: H. van Wijk transport- en Handtekening: aannemersbedrijf & H. van Wijk bestrating

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 2 november 2015

CO 2 Communicatieplan. 2 november 2015 CO 2 Communicatieplan 2 november 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Klaver Technisch Bedrijf B.V. CO2 Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Versie 1.1

Klaver Technisch Bedrijf B.V. CO2 Communicatieplan. CO2-Prestatieladder. Versie 1.1 Klaver Technisch Bedrijf B.V. CO2 Communicatieplan CO2-Prestatieladder Versie 1.1 Inhoud Inleiding... 3 1. Communicatiedoelstelling... 4 1.1 Interne communicatiedoelstelling... 4 1.2 Externe communicatiedoelstelling...

Nadere informatie

Communicatieplan. Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol. Opgesteld door: Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol

Communicatieplan. Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol. Opgesteld door: Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol Gerard Bos Machineverhuur B.V. te Ammerstol Opgesteld door: De heer G. Bos (Directie) Mevrouw E. Drijfhout (CO2-functionaris) Revisie 2 opgesteld 22 maart 2018 te Ammerstol Inhoud 1. Introductie 3 2. Doelstellingen

Nadere informatie

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan

CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan 2018 CO₂ Prestatieladder - Communicatieplan Goedgekeurd door: H. van Wijk Auteurs: L. van Wijk Bedrijf: H. van Wijk transport- en aannemersbedrijf & H. van Wijk bestrating b.v. 1-6-2018 Pagina 0 van 10

Nadere informatie

CO2 communicatieplan

CO2 communicatieplan CO2 communicatieplan Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 3 3 Doelgroepen... 3 4 Communicatiemiddelen... 6 01.10.D - CO2 Communicatieplan / versie 2 / 01.09.2016 / Pagina 1 van 6 1 Inleiding

Nadere informatie

Communicatieplan. CO2-prestatieladder.

Communicatieplan. CO2-prestatieladder. Communicatieplan. CO2-prestatieladder. Communicatieplan m.b.t. CO 2 prestatieladder 2015-2016 Alphabet Nederland B.V. Creatie datum : 12 februari 2015 Laatst gewijzigd : 12 februari 2015 Stuknummer : 20150212.00

Nadere informatie

Communicatieplan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3. Datum: 17 december 2015 Versie: 3

Communicatieplan. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3. Datum: 17 december 2015 Versie: 3 Communicatieplan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & CO 2 Prestatieladder - Niveau 3 Datum: 17 december 2015 Versie: 3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 1 1. Doelstelling van het communicatieplan...

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven CO 2 -prestatie

Sector- en keteninitiatieven CO 2 -prestatie Sector- en keteninitiatieven 2016-2017 CO 2 -prestatie Mouwrik Waardenburg b.v. Steenweg 63 4181 AK WAARDENBURG tel. 0031 418 654 620 fax 0031 418 654 629 www.mouwrik.nl Opgesteld d.d.: Januari 2017 Revisie:

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder Rapport 2015

CO 2 Prestatieladder Rapport 2015 Pagina 31 van 39 Bijlage E Communicatieplan CO2-Prestatieladder Communicatieplan CO 2 -Prestatieladder Sarens Nederland Pagina 32 van 39 E.1 Inleiding Het communicatieplan beschrijft de wijze waarop Sarens

Nadere informatie

Communicatieplan. Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V.

Communicatieplan. Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V. Communicatieplan Gerard Bos Holding B.V. (waaronder Gerard Bos Machineverhuur B.V. En Gerard Bos Specialistisch Grondverzet B.V.) Te Ammerstol Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder Opgesteld door:

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van MTS Loon, Verhuur & Groenvoorzieningsbedrijf Klaasse Auteur(s): Robert Mackenbach, CO2-functionaris, MTS Loon,

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan Januari 2018 CO 2 communicatieplan 2018 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie

Nadere informatie

Communicatieplan CO2. Inhoudsopgave. Versie: 1.0 Datum vrijgave: Geldigheidsduur: 1 jaar. Versie 1.0

Communicatieplan CO2. Inhoudsopgave. Versie: 1.0 Datum vrijgave: Geldigheidsduur: 1 jaar. Versie 1.0 Versie: 1.0 Datum vrijgave: 2-5-2016 Geldigheidsduur: 1 jaar Status: Concept Inhoudsopgave Communicatieplan CO2 Versie 1.0 Auteur(s) CO2-werkgroep Autorisatie Ir. H. Beerda Functie Algemeen directeur Datum

Nadere informatie

Energie- en CO 2 - Communicatieplan

Energie- en CO 2 - Communicatieplan Energie- en CO 2 - Communicatieplan Versie: 5, januari 2016 Auteur Rob Boers CSU John Bos CSU Inhoud Aanleiding... 3 Doelgroepen... 4 Interne... 4 Externe... 4 Communicatiedoelstellingen (in- en extern)...

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Communicatieplan CO 2 -reductie Van de Kreeke Beheer bv & Habets-van de Kreeke Holding bv Nuth, 20augustus 2015 Auteur(s): Tom Kitzen Theo Beckers Geaccordeerd door: Serge Vreuls Financieel directeur C

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie

Communicatieplan CO2-reductie Communicatieplan CO2-reductie Erp, aug 2017, versie 2 Opgesteld door: R. Kanner (intern) A. van Oorschot (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: B. Kerkhof Namens de directie INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

kragten CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan

kragten CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan Rapport kragten CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan kragten CO 2 -Prestatieladder Communicatieplan Datum 2-12-2014 Versie 1.0 Opsteller Ir. S.W.P. Pulles Validatie Drs. ing. J.W. Boots Verificatie

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 2019 CO 2 communicatieplan 2019 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 07-05-2019 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 3 Opgesteld door: Marijke Schat () Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan. Datum: 7 maart Paraaf directie:

Communicatieplan. Datum: 7 maart Paraaf directie: Communicatieplan Datum: 7 maart 2017 Paraaf directie: Inhoudsopgave COMMUNICATIEPLAN 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie

Nadere informatie

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 7 Datum Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 7 2 3 van 7 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING Beschrijving

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 Reductie MA Communicatieplan CO v9.0.docx Versie: november 2018 COMMUNICATIEPLAN CO2 REDUCTIE

Communicatieplan CO 2 Reductie MA Communicatieplan CO v9.0.docx Versie: november 2018 COMMUNICATIEPLAN CO2 REDUCTIE Versie: 9.0 29 november 2018 COMMUNICATIEPLAN CO2 REDUCTIE 2019 Inleiding Voor u vindt u het communicatieplan van Aannemersbedrijf Verhoeven B.V.. In dit communicatieplan wordt de interne en externe communicatie

Nadere informatie

Energie Management Actieplan Mei 2016 Versie 5

Energie Management Actieplan Mei 2016 Versie 5 Energie Management Actieplan Mei 2016 Versie 5 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland

Communicatieplan CO 2 -reductie. Baggerbedrijf West Friesland Communicatieplan CO 2 -reductie Baggerbedrijf West Friesland Gebruikte handelsnamen: Baggerbedrijf West Friesland Grond & Cultuurtechniek West Friesland Andijk, februari-mei 2014 Auteurs: M. Komen C. Kiewiet

Nadere informatie