2. Linda Peels. Beste medestudenten,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Linda Peels. Beste medestudenten,"

Transcriptie

1 1. Iris Wester Mijn naam is Iris Wester, ik ben 21 jaar. Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor Bestuurskunde. Naast mijn studie ben ik actief als lid van de opleidingscommissie en binnen bestuurskunde in de kwaliteitskring. Daarnaast maak ik momenteel deel uit van de projectgroep Matching. Medezeggenschap is iets wat ik erg leuk en interessant vind. Ik heb het afgelopen jaar al veel geleerd over de faculteit en de verschillende opleidingen die de Tilburg Law School bevat via de opleidingscommissie. Van tevoren had ik nooit gedacht dat je als student zoveel voor elkaar kan krijgen. Ik zou volgend jaar erg graag doorgaan met medezeggenschap, daarom heb ik me kandidaat gesteld voor de faculteitsraad. Momenteel is men bezig met de stroomlijning van de master rechtsgeleerdheid. Ik vind het belangrijk dat de faculteitsraad actief met studenten in gesprek blijft gaan over dit onderwerp om zo hun belangen te waarborgen. De vooraf opgestelde doelstellingen van het stroomlijnen van de master moeten gehandhaafd worden. Op deze manier kunnen we een goede Tilburgse master rechtgeleerdheid op de kaart zetten. Ik vind het ook belangrijk dat er een goede communicatie is tussen de leden van de faculteitsraad en de studenten. De faculteitsraad dient benaderbaar te zijn voor studenten zodat zij met eventuele problemen naar hun toe kunnen komen. Daarnaast is het van belang dat zaken als OER-wijzigingen of nieuw beleid duidelijk gecommuniceerd worden naar studenten. Om deze wisselwerking goed te laten verlopen is het van belang dat de faculteitsraad bekender wordt onder studenten. Ik denk dat de faculteitsraad zich hier volgend jaar actiever mee bezig moet gaan houden. Op die manier wordt de kracht van medezeggenschap vergroot. Al met al wil ik me inzetten voor een mooie en kwalitatief sterke faculteit waar studenten met veel plezier naartoe gaan. Ik ben van mening dat de kwaliteit van de faculteit nog meer kan floreren en dat er actief gewerkt dient te worden aan het Tilburgse profiel. Het is in ons aller belang dat de faculteit mooie resultaten behaald en voldoet aan de landelijke prestatieafspraken. Ik zou hier graag een steentje aan bij dragen door alle rechten- en bestuurskunde studenten aan de Tilburg Law School te vertegenwoordigen.

2 2. Linda Peels Beste medestudenten, Mijn naam is Linda Peels, 23 jaar oud en derdejaarsstudent van de bachelor IER. Naast mijn studie ben ik altijd actief geweest bij Magister JFT, heb ik stage gelopen bij de faculteit en heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Dit jaar ben ik actief als secretaris in het dagelijks bestuur van Magister JFT. In deze hoedanigheid heb ik veel te maken met de faculteit en met vele verschillende studenten. Het afgelopen jaar heb ik veel OFV s bezocht en ben ik mij nog meer betrokken gaan voelen bij onze faculteit. Daarom wil ik mij komend jaar graag als lid van de faculteitsraad inzetten voor alle studenten van Tilburg Law School. Zaken waar ik mij het komende jaar vooral op zal focussen zijn de redesign van de Master Rechtsgeleerdheid en het nakomen van de prestatieafspraken. Vanaf september 2014 zullen de contacturen voor de bachelor verhoogd worden naar 240 uur. Ik zal erop toezien dat deze ophoging niet ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs en dat deze het evenwicht tussen nominaal studeren en extracurriculaire activiteiten niet verstoort. Daarnaast ben ik van mening dat het ophogen van contacturen een perfecte mogelijkheid biedt tot het meer implementeren van blended learning en alternatieve colleges, zoals law clinics. Dit is niet de enige verandering voor eerstejaarsstudenten, ook de studiekeuzecheck en de verhoging van de BSA zijn dit jaar aan de orde. Bij dit alles moet er goed gekeken blijven worden naar de tevredenheid bij de studenten en moet er goed gelet worden op achterblijvende studenten. Deze verdienen een goede begeleiding vanuit de faculteit. Een andere grote verandering is natuurlijk de redesign van de Master Rechtsgeleerdheid. Het is komend jaar dus van het grootste belang dat er goed wordt gekeken naar de best practices van andere universiteiten en er goed wordt gekeken naar de behoefte van de student en de aansluiting op de arbeidsmarkt. Op dit moment heerst er nog veel onduidelijkheid en zijn er veel vragen, het is dus mede aan de faculteitsraad om hier kritisch naar te blijven kijken en alle vragen te blijven stellen. Een ander onderwerp dat mij persoonlijk aanspreekt is de profilering van TLS. Afgelopen jaar is er een te kleine toestroom van studenten geweest. De wervingcampagnes zijn hierop aangepast en ik zal dit met veel interesse blijven volgen. Wil jij dat ik volgend jaar ook voor jouw belangen opkom in de faculteitsraad? Stem dan op #2: Linda Peels!

3 3. Robbert Becker Beste medestudenten, Mijn naam is Robbert Becker, ik ben 23 jaar en ben vierdejaars Bestuurskundestudent. Daarnaast ben ik lid van de TSR Vidar en heb ik onder meer verschillende jaren topsport gedaan. Dit jaar ben ik lid van de Universiteitsraad namens Fractie Front en representeer ik jou, de student, op centraal niveau. Dit jaar als studentenvertegenwoordiger bevalt me zo goed dat ik komend jaar nog een jaar in de medezeggenschap wil zetelen, maar dan op decentraal niveau bij Tilburg Law School namens Fractie Vrijspraak. Met mijn kennis en vaardigheden die ik dit jaar heb opgedaan denk ik de studenten van Tilburg Law School goed te kunnen vertegenwoordigen. Als vertegenwoordiger van studenten vind ik het belangrijk dat studentenvertegenwoordigers goed zijn in de omgang met bestuurders, historische context van beleidsstukken kennen en weten wat er onder studenten en binnen de universiteit en faculteit speelt. Deze kennis en vaardigheden heb ik dit jaar opgedaan en zal ik dan ook ten volle benutten om de studenten van Tilburg Law School zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Waar ik mij in het bijzonder voor wil inzetten is de kwaliteitsborging van het onderwijs aan Tilburg Law School. Tilburg Law School heeft afspraken gemaakt met het bestuur van de universiteit om aan bepaalde prestatieafspraken te voldoen die de universiteit moet halen na afspraken met het ministerie van onderwijs. Daar hier vooral wordt gekeken naar kwantitatieve doelstellingen wil ik dat de kwaliteit van het onderwijs er niet onder zal lijden. Zo moeten studenten waardevolle colleges krijgen, duidelijke feedback op papers en tentamens en moet het contactuur geen doel maar een middel worden. Wil jij komend jaar een ervaren en bevlogen persoon die jou representeert in de faculteitsraad? Stem dan #3, Robbert Becker!

4 4. Ilse Ultee Mijn naam is Ilse Ultee, ik ben 23 jaar en momenteel doe ik de premaster rechtsgeleerdheid. Dit jaar ben ik actief bij studievereniging Magister JFT als algemeen bestuurslid en als voorzitter van MagisterJFT Livius, de Kamer voor Nederlands Recht. Volgend collegejaar wil ik actief blijven naast mijn studie en me inzetten voor studenten door plaats te nemen in de faculteitsraad. Tilburg Law School is een zeer goede faculteit, maar we moeten kritisch blijven. Er is altijd verbetering mogelijk en klachten van studenten moeten serieus worden genomen. Ik denk dat ik kan bijdragen aan het verwezenlijken van een hoge kwaliteit van onderwijs door middel van mijn directe en indirecte ervaring met andere faculteiten en instellingen. Bovendien denk ik dat de faculteitsraad moet bestaan uit studenten die in verschillende fasen van hun studies zitten, omdat hierdoor alle studenten worden vertegenwoordigd. Dit leidt tot een completer en effectiever beleid. Gezien het feit dat ik vanaf september aan mijn master begin en ik tijdens mijn premaster bachelorvakken volg, denk ik de aangewezen persoon te zijn om bachelor-, master- én premasterstudenten te vertegenwoordigen. Komend collegejaar wil ik me graag inzetten voor een betere kwaliteit van onderwijs door de ideeën met betrekking tot de redesign van de master om te zetten in concrete plannen. Tilburg Law School moet iets unieks bieden wat geen enkele andere rechtenfaculteit in Nederland te bieden heeft, zodat de master interessanter wordt voor bachelorstudenten uit heel Nederland en zodat de Tilburgse student aantrekkelijker wordt voor toekomstige werkgevers. Daarnaast wil ik met de raad de premaster verbeteren, bijvoorbeeld ten aanzien van het curriculum, de toelating(toets) en de aansluiting op de masters. Ik wil deze studenten graag een stem geven. Dus: bachelor-, master- en premasterstudenten, stem op nummer 4! Ilse Ultee Indien jullie (naar aanleiding van het bovenstaande) vragen hebben, kunnen jullie altijd contact met mij opnemen via

5 5. Luuk van Deutekom Beste student van Tilburg Law School, Mijn naam is Luuk van Deutekom, eerstejaars student rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Daarnaast ben ik ook actief geweest in de eerstejaarscommissie van Magister JFT. Volgend jaar wil ik me wederom inzetten voor de student, maar dan op een meer inhoudelijke manier. Dit zou ik graag willen doen door middel van een zetel in de Faculteitsraad. De faculteitsraad is een vertegenwoordiging van de studenten aan TLS. Vanzelfsprekend zal ik me inzetten voor alle studenten, maar in het bijzonder ben ik van waarde als stem van de eerstejaars student. Dit omdat ik dit jaar zelf eerstejaars ben geweest en dus terugkijkend goed kan beoordelen wat er waardevol is voor de eerstejaars. Ik kan echt iets bijdragen aan de Faculteitsraad doordat ik goed verbanden kan leggen, goed kan beargumenteren en bovenal communicatief vaardig ben. Dit heb ik vooral geleerd bij mijn werk en bij verenigingen waarbinnen ik actief ben geweest. Ten eerste wil ik me volgend jaar hard maken voor het verbeteren van de communicatie tussen de universiteit en de student, voornamelijk de beginnende student. Momenteel schiet deze communicatie tekort waardoor er sprake is van onnodige en bezwaarlijke onduidelijkheid. Ten tweede vind ik de internationalisering van Tilburg Law School erg belangrijk. Deze mag meer gestimuleerd worden. Ik ben van mening dat verbeteringen hierin van belang zijn voor zowel de student als voor de faculteit. Ik hoop dat hieruit is gebleken dat ik me wil inzetten voor de student en dat ik ook echt iets kan betekenen voor de student. Als ik je heb overtuigd van het feit dat ik de juiste persoon ben voor de Faculteitsraad, laat mij dan jou en alle andere studenten van TLS volgend jaar vertegenwoordigen. Dus wil jij een goede en duidelijke vertegenwoordiging? Stem nummer vijf, Luuk van Deutekom!

6 6. Stéphanie van Balen Mijn naam is Stéphanie van Balen, 21 jaar oud en op dit moment vierdejaars student aan Tilburg Law School. Ik heb mijn bachelor Ondernemingsrecht afgerond en momenteel ben ik masterstudent Ondernemingsrecht. Naast mijn studie tennis ik graag, en houd ik van leuke dingen doen met vrienden. Ook ben ik al een aantal jaar actief bij Magister JFT. Zo ben ik dit jaar lid van de Sportcommissie, voorzitter van de kamer voor Ondernemingsrecht AD REM, en neem ik plaats in het Algemeen Bestuur van Magister JFT. Volgend jaar wil ik dan ook graag actief blijven naast mijn studie door middel van een plekje in de Faculteitsraad. Binnen de faculteit worden er verschillende besluiten genomen die van toepassing zijn op alle studenten binnen Tilburg Law School. Als deze besluiten genomen worden, moet er natuurlijk geluisterd worden naar de belangen van de student en die moeten hier dan ook in worden meegenomen. Een grote verandering die plaats gaat vinden is de redesign van de master Rechtsgeleerdheid. Als masterstudent weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat de master goed in elkaar zit en alles duidelijk is voor de student. Een tweede verandering binnen de faculteit is de studiekeuzecheck, namelijk matching. Hier wil ik dan ook op toezien dat deze goed wordt geëvalueerd en of het ook daadwerkelijk iets bijdraagt aan de studiekeuze van de student. Het is belangrijk dat de communicatie tussen de student en de faculteit goed verloopt, en daar wil ik mij komend jaar dan ook volledig voor inzetten. Er zijn namelijk een hoop onderwerpen die spelen binnen de faculteit, die ook jou aangaan. Door middel van jou stem hoop ik volgend jaar de belangen te vertegenwoordigen van de studenten van Tilburg Law School. Stem daarom op #6, Stéphanie van Balen.

7 7. Basten Cobelens Beste studenten, Mijn naam is Basten Cobelens en ik ben twintig jaar. Ik ben ik bezig met het tweede jaar van mijn bachelor Bestuurskunde, waarbij ik actief ben bij studentenvereniging Plato en stage loop bij D66 Tilburg. Ik ben dan ook gewend om buiten mijn studie om actief te zijn. Door hiermee bezig te zijn heb ik mijn vaardigheden om zowel individueel als in teamverband te werken uitgebreid, geleerd projecten op te zetten, aan te pakken en altijd een actieve en kritische houding aan te nemen. Wat mij aantrekt aan de faculteitsraad is de inzet voor studenten en de veelzijdigheid van taken. Bij iedere beslissing moet het belang van de student worden afgewogen en meegenomen worden. Het lijkt me verder erg interessant om als medezeggenschapsraad op te treden en me bezig te houden met alle zaken die op de faculteit spelen. Ik wil mij dan ook inzetten voor de studenttevredenheid binnen Tilburg Law School. Ik denk dat als het voor studenten duidelijk is dat er een orgaan is waarbij zij altijd terecht kunnen met hun problemen dit een positieve invloed uitoefent op de studenten. Studenten moeten altijd hun mening kunnen laten horen. Verder vind ik het belangrijk dat Bestuurskunde studenten bij faculteitsraad vertegenwoordigd blijven worden, aangezien zij een significant onderdeel vormen van Tilburg Law School. Het is ook relevant voor Bestuurskunde studenten dat deze lijn voortgezet wordt. Om de eerder genoemde redenen denk ik geschikt te zijn voor de faculteitsraad. Ik zou daarom graag de mogelijkheid krijgen om de vaardigheden die ik heb ontwikkeld door mijn werkzaamheden bij onder andere D66, in de praktijk te brengen bij de faculteitsraad. Het onderwijs kan altijd verbeterd worden. Betrokken studenten kunnen dit realiseren. Het is belangrijk dat we naar verdere ontwikkeling streven, stem daarom op #7! Met vriendelijke groet, Basten Cobelens

8 8. Jilly Voesenek Mijn naam is Jilly Voesenek, ik ben 21 jaar jong en momenteel bezig aan mijn derde jaar rechtsgeleerdheid. Ik hoop dit jaar mijn bachelor rechtsgeleerdheid af te ronden en volgend jaar aan de master arbeidsrecht te beginnen. Dit jaar ben ik actief lid bij de studievereniging Magister JFT en daarnaast werk ik bij de Rechtswinkel Eindhoven. Ik stel mezelf verkiesbaar omdat ik volgend jaar wil meepraten over de inhoudelijke onderwerpen die spelen binnen onze rechtenopleiding. Door onderdeel te zijn van de faculteitsraad en medezeggenschap te hebben over onderwerpen die ons als studenten allemaal raken hoop ik zo goed mogelijk onze studentenbelangen te kunnen vertegenwoordigen. Ik ben iemand die goed kan brainstormen over bepaalde onderwerpen, zowel alleen als in teamverband. Daarbij houd ik vooral rekening met wat de gevolgen van bepaalde beslissingen zijn en kan ik zo tot een goed overwogen oordeel komen. Door contact te hebben met veel studenten van verschillende jaren weet ik welke onderwerpen maar ook welke problemen er spelen bij de studenten. Daarnaast ben ik veel op de universiteit te vinden, vooral in de UB en hoop zo ook voor alle studenten een aanspreekpunt te kunnen zijn. Wat volgens mij verbeterd kan worden komend jaar is betere begeleiding van eerstejaars rechtenstudenten zodat zoveel mogelijk studenten ook kunnen doorstromen naar het tweede jaar. Ook vind ik dat er betere communicatie moet plaatsvinden tussen de rechtenfaculteit en haar studenten. Zo gaat naast de redesign van de bachelor, ook de redesign van de master rechtsgeleerdheid plaatsvinden. Daarom moet er een goede overgangsregeling komen waar studenten tijdig over moeten worden ingelicht, zodat ook derdejaars bachelor studenten hun master op een goede wijze en zonder zorgen kunnen afsluiten. Zelf vind ik ook de mogelijkheid om praktijkervaring op te kunnen doen erg belangrijk voor rechtenstudenten. De rechtenopleiding moet dan ook ruimte bieden voor studenten om deze praktijkervaring op te kunnen doen door bijvoorbeeld gelegenheid te bieden stage te lopen. Dit is dan ook een onderwerp waar ik mij volgend jaar graag voor wil gaan inzetten. Ik ben een gedreven, enthousiaste student die zich volgend jaar voor de volle 100% voor onze belangen wil gaan inzetten. Ik hoop dan ook deze mogelijkheid te krijgen binnen de faculteitsraad. Jullie stemmen bepalen wie onze belangen volgend jaar vertegenwoordigen, dus zorg dat je niet met stemmen wacht en stem nummer 8!!

9 9. Yasemin Kaya Hallo allemaal, ik ben Yasemin Kaya, 20 jaar en eerstejaarsstudent Rechtsgeleerdheid aan de Tilburg Law school. Naast mijn passie voor muziek (piano & gitaar) geef ik bijles aan kinderen en werk ik als serveerster in een restaurant. Ik heb medezeggenschap altijd al erg belangrijk gevonden en na een open vergadering van Vrijspraak bijgewoond te hebben, wist ik zeker dat ik hier ook deel van uit wilde maken. Ik vind het belangrijk dat de stemmen van alle studenten gehoord moeten worden bij het maken van nieuwe besluiten en dat de studenten hierbij zo goed mogelijk en vooral eerlijk vertegenwoordigd worden. Als lid van de faculteitsraad wil ik nieuwe ontwikkelingen, zoals de redesign master rechtsgeleerdheid, goed in de gaten houden en wil ik er ook voor zorgen dat de studenten meer op de hoogte raken van het bestaan van een faculteitsraad en de nieuwe ontwikkelingen binnen de faculteit. Als ik gekozen wordt, garandeer ik eerlijkheide vertegenwoordiging en een kritische houding tegenover nieuwe ontwikkelingen!

F r a c t i e S t i m u l u s 1

F r a c t i e S t i m u l u s 1 F r a c t i e S t i m u l u s 1 L i s a n n e S w a g e r Beste TSB-student! Mijn naam is Lisanne Swager. Ik ben tweedejaars studente Personeelwetenschappen aan Tilburg University. Op dit moment ben ik

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Fractie VUUR, Universiteitsraad www.verenigingvuur.nl info@verenigingvuur.nl - 2 - Voorwoord

Nadere informatie

OER. Uitleg over de. Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER)

OER. Uitleg over de. Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Fractie VUUR, Universiteitsraad www.verenigingvuur.nl info@verenigingvuur.nl Voorwoord De Onderwijs-

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Universiteitsraad

Verkiezingsprogramma Universiteitsraad Verkiezingsprogramma Universiteitsraad 2018-2019 Ondernemende Studenten Leiden Meer ruimte voor zelfontplooiing Meer ruimte voor stages in het curriculum. Meer plekken om te studeren in het buitenland.

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Voorlichtingsdag Bedrijfskunde. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Voorlichtingsdag Bedrijfskunde Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde PROGRAMMA Bedrijfskunde@VU: hoe, wat en waarom? Prof. dr. W.E.H. Dullaert, Opleidingsdirecteur bachelor bedrijfskunde

Nadere informatie

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 )

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nieuwsbrief Stichting OER Stichting Onderwijs Evaluatie

Nadere informatie

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs 9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs Hoi Ik ben Kim. Dit is een foto van mij in Zweden. Het land waar ik succesvol mijn gehele masterstudie heb gedaan +

Nadere informatie

Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent

Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent De selectiecommissie is conform artikel 10 lid 3 van de statuten belast met de werving en selectie van nieuwe bestuursleden. De Selectiecommissie

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Meer weten over Move?

Meer weten over Move? Meer weten over Move? Hoe laat je kinderen ontdekken dat ze de wereld kunnen veranderen? Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

Nadere informatie

0 1 19 46 11 77 3,87 persoonlijke groei, maatschappelijk engagement)

0 1 19 46 11 77 3,87 persoonlijke groei, maatschappelijk engagement) KWALITEITSBAROMETER STUDENTEN (AFNAME 2e SEMESTER 09-10) Bachelor in de Medische beeldvorming Algemeen # respondenten: 84 (51,2%) imago van HUB in Vlaanderen imago van HUB in Vlaanderen internationale

Nadere informatie

Vragenlijst hbo-student

Vragenlijst hbo-student Vragenlijst bezochte hbo-studenten Vragenlijst hbo-student In de afgelopen weken is de organisatie* waar jij stage loopt bezocht door havo-4 leerlingen in het kader van de pilot havo Carrousel. Bij deze

Nadere informatie

Handboek Procesplan Kwaliteitsafspraken. "Medezeggenschap aan zet"

Handboek Procesplan Kwaliteitsafspraken. Medezeggenschap aan zet Handboek Procesplan Kwaliteitsafspraken "Medezeggenschap aan zet" Inleiding Voor je ligt het "handboek procesplan" voor de van het ISO. Als centrale medezeggenschapsraad van een hoger onderwijsinstelling

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

VERKORT VERKIEZINGSPROGRAMMA Leidse Universitaire Verkiezingen 21 april t/m 7 mei 2009

VERKORT VERKIEZINGSPROGRAMMA Leidse Universitaire Verkiezingen 21 april t/m 7 mei 2009 VERKORT VERKIEZINGSPROGRAMMA Leidse Universitaire Verkiezingen 21 april t/m 7 mei 2009 Inleiding De SGL hecht grote waarde aan bondige en duidelijke taal. Een verkiezingsprogramma is vaak lang en uitgebreid

Nadere informatie

Deze brochure schetst de onderwijsvisie van onze universiteit op hoofdlijnen. De doelen die horen bij die visie kunnen we alleen samen bereiken.

Deze brochure schetst de onderwijsvisie van onze universiteit op hoofdlijnen. De doelen die horen bij die visie kunnen we alleen samen bereiken. ONDERWIJSVISIE OP HO OFDLIJNEN Geachte collega s, 1 Deze brochure schetst de onderwijsvisie van onze universiteit op hoofdlijnen. De doelen die horen bij die visie kunnen we alleen samen bereiken. We

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma 2012-2013

Verkiezingsprogramma 2012-2013 Verkiezingsprogramma 2012-2013 UVASOCIAAL 5 mei 2012 UVASOCIAAL streeft naar keuzevrijheid, kwaliteit, gelijkheid en betrokkenheid, de belangrijkste voorwaarden voor een goede universiteit! Inleiding UVASOCIAAL

Nadere informatie

Dienst Studentenzaken Risicoprofiel nieuwe studenten

Dienst Studentenzaken Risicoprofiel nieuwe studenten Dienst Studentenzaken Risicoprofiel nieuwe studenten student: score: studentnummer: vraag 1: opleiding: Rechtsgeleerdheid vraag 8: email: vraag 12: 1 Met welke vooropleiding heb je toegang tot de opleiding

Nadere informatie

7. Bijlage: voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent

7. Bijlage: voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent 7. Bijlage: voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent De selectiecommissie van De Geneeskundestudent bestond uit Lieke Koggel (Algemeen Bestuurslid), Christian Slockers (Algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

UNIVERSITEITSRAAD. Onderwijsbeleid. n.v.t.

UNIVERSITEITSRAAD. Onderwijsbeleid. n.v.t. UNIVERSITEITSRAAD UR: Behandeling op: Agendapunt: 1260 02-12-11 5 Onderwerp: Aard: Dienst: Datum: Paraaf: Voorstel invoering harde knip Instemming CS/S&P 9 november 2011 Aan: Van: Beleidscontext: Budgettair

Nadere informatie

Na je Bachelor een Master gaan volgen aan de UT 7 82 96 Na je Bachelor een Master gaan volgen aan een andere universiteit in Nederland 28 10 66 83 Na je Bachelor een Master gaan volgen aan een een universiteit

Nadere informatie

Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent

Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent Voorstel tot installatie bestuursleden De Geneeskundestudent De selectiecommissie is conform artikel 10 lid 3 van de Statuten belast met de werving en selectie van nieuwe bestuursleden. De selectiecommissie

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Convenant Medezeggenschapsverkiezingen

Convenant Medezeggenschapsverkiezingen Convenant Medezeggenschapsverkiezingen Op initiatief van studentenfracties SAM en Front Gesteund door studentenfracties Ecco, Vrijspraak, Stimulus, Dante en Theologen 11 Convenant Medezeggenschapsverkiezingen

Nadere informatie

Studeren in een academische context

Studeren in een academische context Studeren in een academische context Jan van Rooij & Sinem Akgün 07-09-2017 - Organisatie van de Universiteit Leiden/ - CvB > Faculteit > Instituut (psychologie) - Bachelor opleidingscommissie - Honours

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Faculteitsraden

Verkiezingsprogramma Faculteitsraden Verkiezingsprogramma Faculteitsraden 2018-2019 Ondernemende Studenten Leiden Sociale wetenschappen Groei Meer contact tussen Nederlandse studenten en internationals Beter niveau Engels van docenten Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde

Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde Adviesstuk Engelstalige bacheloropleiding Wiskunde OLC Wiskunde 2015 2016 Zowel op facultair als op universitair niveau wordt er gesproken over een taalverandering van alle bachelors naar het Engels. Op

Nadere informatie

Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & uur Start ronde uur Start ronde uur Start ronde uur individuele vragen

Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & uur Start ronde uur Start ronde uur Start ronde uur individuele vragen Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & 6 19.30 uur Start ronde 1 20.05 uur Start ronde 2 20.40 uur Start ronde 3 21.15-22.00 uur individuele vragen Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 Centrale presentatie

Nadere informatie

Beleidsplan Verenigingsjaar

Beleidsplan Verenigingsjaar Beleidsplan Verenigingsjaar 2015-2016 Dennis de Groot - Voorzitter Donny Batenburg - Secretaris Arjen Traas - Penningmeester Evi van der Weegen Commissaris Externe Betrekkingen Voorwoord Beste leden van

Nadere informatie

Curriculumherziening TB

Curriculumherziening TB Curriculumherziening TB Het curriculum van de bacheloropleiding Technische Bestuurskunde gaat op de schop. Waarom is dat, wat gaat er veranderen en wanneer gebeurt dat? In dit documentje staat het belangrijkste

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Irene Eijkelenboom Vice Praeses der Landelijke Kamer van Verenigingen 2013-2014

Irene Eijkelenboom Vice Praeses der Landelijke Kamer van Verenigingen 2013-2014 Beste PKvV s, Sinds 2012 is het volgens de wet mogelijk voor onderwijsinstellingen om Collegegeldvrij Besturen aan te bieden aan studenten die een fulltime bestuursfunctie vervullen. De Landelijke Kamer

Nadere informatie

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University

COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS. Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Uitspraak van het College van Beroep voor de Examens van Tilburg University in de zaak tussen mevrouw X, appellante en de decaan van de Tilburg Law School, verweerder

Nadere informatie

Datum Onderwerp E-mail 11 juni 2014 Ideeën ter verbetering medezeggenschap secretariaat@lsvb.nl

Datum Onderwerp E-mail 11 juni 2014 Ideeën ter verbetering medezeggenschap secretariaat@lsvb.nl Vereniging Hogescholen T.a.v. het bestuur Prinsessegracht 21 2514 AP Den Haag Datum Onderwerp E-mail 11 juni 2014 Ideeën ter verbetering medezeggenschap secretariaat@lsvb.nl Geachte bestuursleden van de

Nadere informatie

Bijlagenummer GV 507

Bijlagenummer GV 507 GEZAMENLIJKE VERGADERING UGV/OR/SR Bijlagenummer GV 507 Onderwerp: Ophoging norm bindend studieadvies Status Voorbereidende commissie OOM-1 Behandeld in Voorbereidende GV 28 september 2015 Overlegvergadering

Nadere informatie

Programma studiekeuzeavond leerjaar 6

Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 19.15 uur: inloop 19.30 uur: plenaire bijeenkomst over de aanmeldprocedure en decentrale selectie 2 oud leerlingen aan het woord. 20.15 uur: mogelijkheid tot napraten

Nadere informatie

Algemene informatie. Beste aanstaande student,

Algemene informatie. Beste aanstaande student, Algemene informatie Beste aanstaande student, Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je een korte enquête in te vullen. Met het invullen bevestig je tegelijk je komst naar het kennismakingsgesprek,

Nadere informatie

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek

Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Studentbegeleiding: Analyse van en reflectie op het begeleidingsgesprek Docent: Soort gesprek: Manon Kessels Voortgangsgesprek 1. Wat is het doel van het gesprek en heb je dit bereikt? Het doel van het

Nadere informatie

1. Kansen op de arbeidsmarkt

1. Kansen op de arbeidsmarkt Studiewijzer 3 Verken de mogelijkheden II Wat vind jij belangrijk bij het maken van een keuze? Moet de studie vooral leuk zijn of kijk je ook naar wat je er later mee kan worden en of je kans maakt op

Nadere informatie

Studeren in een Academische Context

Studeren in een Academische Context Studeren in een Academische Context Jan van Rooij & Jacintha Soeharsono Bij ons leer je je de de wereld kennen Bij ons leer je de wereld kennen In deze voorlichting Organisatie van de Universiteit Leiden

Nadere informatie

Flexstuderen FAQ voor studenten

Flexstuderen FAQ voor studenten Flexstuderen FAQ voor studenten 1. Wat is flexstuderen? Het experiment flexstuderen geeft jou als voltijds student hoger onderwijs de mogelijkheid om alleen collegegeld te betalen voor de vakken die jij

Nadere informatie

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 10 september 2019

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 10 september 2019 DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO 10 september 2019 Even voorstellen. Decaan havo - vwo Wilfred Bardoul De keuzebegeleiding 3 ATH: Keuze profiel 4 ATH: Eerste kennismaking met universiteit 5 ATH: Vooral oriënteren

Nadere informatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie analyseren / plannen / creëren / representeren van jezelf (LOCO) 1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht BELEIDSREGELS AANGAANDE TOELATING TOT ONDERWIJS BOVENOP NOMINALE STUDIELAST Deze beleidsregels zijn vastgesteld door de Opleidingsdirecteur op 11 mei 2009 ter uitvoering en implementatie van art. 25 OER-bachelor

Nadere informatie

TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS WO d.d. mei 2017

TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS WO d.d. mei 2017 TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS WO d.d. mei 2017 Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding aan een universiteit het doet in vergelijking met

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Fractie Front 2015-2016. [A] Fractie Front [S] Esplanade E209 [P] 5000 LE Tilburg [T] 013-46 68 780 [E] info@fractiefront.

Verkiezingsprogramma. Fractie Front 2015-2016. [A] Fractie Front [S] Esplanade E209 [P] 5000 LE Tilburg [T] 013-46 68 780 [E] info@fractiefront. Verkiezingsprogramma Fractie Front 2015-2016 [A] Fractie Front [S] Esplanade E209 [P] 5000 LE Tilburg [T] 013-46 68 780 [E] info@fractiefront.nl 1 Voorwoord Beste student, Voor je ligt het verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Meer weten over Move?

Meer weten over Move? Meer weten over Move? Waarom Move? Zet jullie met je vereniging op de maatschappelijke kaart In onze projecten gaat een commissie van een studentenvereniging actief aan de slag met een groep kinderen van

Nadere informatie

Voorlichting voor Ouders van Aankomende Studenten (VOAS)

Voorlichting voor Ouders van Aankomende Studenten (VOAS) Voorlichting voor Ouders van Aankomende Studenten (VOAS) Wouter van Egmond Studieadviseur van BSc. en MSc. opleidingen in het Levenswetenschappen domein www.rug.nl/voas VOAS - 11/19/2017 1 Taken studieadviseur

Nadere informatie

Beleidsplan SGFR Studentgeleding Faculteitsraad Faculteit der Sociale Wetenschappen

Beleidsplan SGFR Studentgeleding Faculteitsraad Faculteit der Sociale Wetenschappen Beleidsplan SGFR 2014-2015 Studentgeleding Faculteitsraad Faculteit der Sociale Wetenschappen 1 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van de studentgeleding van de Faculteitsraad FSW (SGFR)

Nadere informatie

Loopbaan na Leiden Profiel van een Leids academicus

Loopbaan na Leiden Profiel van een Leids academicus Loopbaan na Leiden Profiel van een Leids academicus Even voorstellen Drs. Loes Nordlohne Loopbaanadviseur Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen De WO-Monitor - Landelijk onderzoek onder alle

Nadere informatie

Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO

Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO Studeren in het hoger onderwijs Studeren in het HO Tilburg University Mijn Verhaal Even n paar vragen T i l b u r g U n i v e r s i t y T i l b u r g U n i v e r s i t y Studiekeuze: stappenplan 1. (Ver)ken

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Stimuleer het talent van je medewerkers

Stimuleer het talent van je medewerkers Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten >> www.loket.nl Stimuleer het talent van je medewerkers Tips en aandachtspunten Alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat je medewerkers

Nadere informatie

Cijfermatige achtergrondinformatie ten behoeve van Slotconferentie HO-tour

Cijfermatige achtergrondinformatie ten behoeve van Slotconferentie HO-tour Cijfermatige achtergrondinformatie ten behoeve van Slotconferentie HO-tour In deze bijlage zijn feiten en cijfers opgenomen over het hoger onderwijs die illustratief kunnen zijn voor de discussies in de

Nadere informatie

Erasmus MC. Bindend Studieadvies. Geneeskunde

Erasmus MC. Bindend Studieadvies. Geneeskunde Erasmus MC Bindend Studieadvies Geneeskunde Bindend Studieadvies Geneeskunde De studie Geneeskunde aan het Erasmus MC kent een bindend studieadvies (BSa) voor studenten die studeren in Bachelorjaar-1.

Nadere informatie

Vlaams Geneeskundig Studenten Overleg

Vlaams Geneeskundig Studenten Overleg Vlaams Geneeskundig Studenten Overleg Profielomschrijvingen VGSO 1. Organisatorische profielen Voorzitter Omschrijving: De voorzitter staat aan het hoofd van de organisatie. Hij/zij zorgt er voor dat het

Nadere informatie

Informatie Per Studie ronde Fiscale economie

Informatie Per Studie ronde Fiscale economie Informatie Per Studie ronde Fiscale economie Inhoud Docent: M.J. van Hulten Opleidingscoördinator: H. de Bruijn Algemene studie-informatie Op kamers Actief worden naast je studie Vragen Even voorstellen

Nadere informatie

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt?

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Surrounded by Talent Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Vijf tips voor studenten Qompas Campusonderzoek 2018 Oriëntatie op de arbeidsmarkt Als student komt er een moment dat je de collegebanken

Nadere informatie

Dhr. Prof. Dr. F.P. Weerman Kloveniersburgwal CX Amsterdam. Faculteitsraad. Geachte decaan, beste Fred,

Dhr. Prof. Dr. F.P. Weerman Kloveniersburgwal CX Amsterdam. Faculteitsraad. Geachte decaan, beste Fred, Dhr. Prof. Dr. F.P. Weerman Kloveniersburgwal 48 1012 CX Amsterdam Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam (020) 525 3278 fsr-fgw@uva.nl studentenraad.nl/fgw Datum 18 oktober 2016 Ons kenmerk 16fgw032 Contactpersoon

Nadere informatie

Ouderavond klas 6 vwo schooljaar

Ouderavond klas 6 vwo schooljaar Ouderavond klas 6 vwo schooljaar 2017-2018 Inhoud van de presentatie Inleiding: de weg tot nu toe Bachelor-Master structuur / BSA Aanmelding / Open Opleidingen Aanmelding/ Opleidingen met selectie Selectie

Nadere informatie

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl Not just another minor Bachelor Consultancy Project 2019 maeur.nl Inhoudsopgave Inleiding Waarom het BCP? Het BCP als minor Het proces Ervaringen Veelgestelde vragen 3 4 5 6 8 10 Contact 11 2 Inleiding

Nadere informatie

Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting. Studiejaar

Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting. Studiejaar Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE) Behaalde resultaten en samenvatting Studiejaar 2-2 Inhoudopgave Inleiding Samenvatting De enquete vragen De resultaten 7 2 Inleiding De Jaarlijkse Studenten Enquete (JSE)

Nadere informatie

Public Administration Arbeidsmarkt

Public Administration Arbeidsmarkt Public Administration Maar liefst 33 masters staan voor je klaar als je je bachelor politicologie, bestuurskunde of internationale betrekkingen hebt gehaald. Maak daar maar eens een keuze uit. Ga je voor

Nadere informatie

Ouderavond klas 6 vwo schooljaar

Ouderavond klas 6 vwo schooljaar Ouderavond klas 6 vwo schooljaar 2018-2019 Inhoud van de presentatie Inleiding: de weg tot nu toe Bachelor-Master structuur / BSA Aanmelding / Open Opleidingen Aanmelding/ Opleidingen met selectie Selectie

Nadere informatie

Studeren na het HBO. stand van zaken 2013-2014. Informatie van het Avans Studentendecanaat

Studeren na het HBO. stand van zaken 2013-2014. Informatie van het Avans Studentendecanaat Studeren na het HBO stand van zaken 2013-2014 Informatie van het Avans Studentendecanaat 1 Studeren na het HBO: onderwerpen 1. Wat moet je weten over het collegegeld als je kiest voor een nieuwe bachelor

Nadere informatie

Verslag ORAS komt naar je TU Tijden van studeren

Verslag ORAS komt naar je TU Tijden van studeren Verslag ORAS komt naar je TU Tijden van studeren Inhoudsopgave Inleiding... 2 A. Studeren in het weekend... 2 Vraag : In welke weken van de periode zou je in het weekend op de campus willen studeren?...

Nadere informatie

MASTER RECHTSGELEERDHEID FACULTEIT DER RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING ARBEIDSRECHT. Willemijn Roozendaal

MASTER RECHTSGELEERDHEID FACULTEIT DER RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING ARBEIDSRECHT. Willemijn Roozendaal MASTER RECHTSGELEERDHEID AFSTUDEERRICHTING ARBEIDSRECHT FACULTEIT DER RECHTSGELEERDHEID Willemijn Roozendaal WAAROM ARBEIDSRECHT Bijna iedereen komt dagelijks in aanraking met het arbeidsrecht Het gaat

Nadere informatie

Vraag jij om raad of geef jij raad?

Vraag jij om raad of geef jij raad? *** LET OP: DEADLINE KANDIDAATSTELLING IS OP 7 april 2016*** Vraag jij om raad of geef jij raad? Verkiezingen faculteitsraad & opleidingscommissies Undergraduate School en Veterinary School Diergeneeskunde

Nadere informatie

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits

De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits SOCIAL IMPACT CONSULTING De studenten consultancy op het gebied van social enterprises en non-profits INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 WORD STUDENTCONSULTANT BIJ SOLVE UTRECHT! WAT IS SOLVE? Stichting SOLVE

Nadere informatie

Beleidsplan Verenigingsjaar

Beleidsplan Verenigingsjaar Beleidsplan Verenigingsjaar 2018-2019 Robbert Spaargaren Voorzitter Nina Rooze Secretaris Ayra Lintsen Penningmeester Dirk Goosen Interne Betrekkingen Anouk den Doelder Externe Betrekkingen Voorwoord Beste

Nadere informatie

AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE. Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof!

AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE. Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof! AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof! Inhoud Hoe maak je een goede studiekeuze?... 3 Aanmelden... 3 Na je aanmelding:

Nadere informatie

Tien jaar master(s) in het sociaal werk en sociaal beleid Een blik op het verleden, heden én de toekomst! Resultaten onderwijsproject

Tien jaar master(s) in het sociaal werk en sociaal beleid Een blik op het verleden, heden én de toekomst! Resultaten onderwijsproject Tien jaar master(s) in het sociaal werk en sociaal beleid Een blik op het verleden, heden én de toekomst! Resultaten onderwijsproject Inhoud 1. Bekendheid van de opleiding 2. Algemene tevredenheid over

Nadere informatie

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland Adresgegevens Oude Kijk in t Jatstraat 39 9712 EB GRONINGEN E: contact@lijstcalimero.nl I: www.lijstcalimero.nl KvK Groningen 50004271 ING Bank NV 5061564 Aan: College van Bestuur Van: Lijst Calimero Dagtekening:

Nadere informatie

TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS HBO d.d. mei 2017

TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS HBO d.d. mei 2017 TOELICHTING INDICATOREN STUDIE IN CIJFERS HBO d.d. mei 2017 Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding aan een hogeschool het doet in vergelijking met dezelfde

Nadere informatie

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT

PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT PROMOTIEBELEID MAGISTER JFT Jaimy Rademakers, Commissaris PR 2012-2013 Elza Kwekkeboom, Commissaris PR 2013-2014 Beste lezer, Voor je ligt het promotiebeleid van Magister JFT. Lees dit document zorgvuldig

Nadere informatie

KADER TOELATING MASTER

KADER TOELATING MASTER KADER TOELATING MASTER Ten behoeve van het BO MOCW op 27 september 2018 Waarom een kader? Het is vanzelfsprekend dat opleidingen toelatingseisen hanteren. Kwalitatieve toelatingseisen geven immers aan

Nadere informatie

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017 DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO 12 september 2017 Even voorstellen. Decaan havo - vwo Wilfred Bardoul De keuzebegeleiding 3 ATH: Keuze profiel 4 ATH: Eerste kennismaking met universiteit 5 ATH: Vooral oriënteren

Nadere informatie

DOORSTUDEREN NA HET HBO

DOORSTUDEREN NA HET HBO DOORSTUDEREN NA HET HBO Met welke financiële gevolgen moet je rekening houden? Informatie van het Avans Studentendecanaat Stand van zaken 2015-2016 Kenmerk: 14 september 2015 Studeren na het HBO: onderwerpen

Nadere informatie

ONDERWIJS JOUW VERTEGENWOORDIGING AAN DE

ONDERWIJS JOUW VERTEGENWOORDIGING AAN DE ONDERWIJS JOUW VERTEGENWOORDIGING AAN DE FEB@LEUVEN WIE ZIJN ZE? WAT DOEN ZE? EDUCATION Maak kennis met POC, PAL, Future Self... DEDUCATION Comité Onderwijs Lees er hier meer over! Deel jouw mening! September

Nadere informatie

Wat weet jij over het leenstelsel?!

Wat weet jij over het leenstelsel?! Resultaten onderzoek Wat weet jij over het leenstelsel? 13-01-2015 Wat weet jij over het leenstelsel? In 2015 staan er ingrijpende veranderingen voor de deur die de toegankelijkheid van het onderwijs onder

Nadere informatie

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen Studentbetrokkenheid bij onderwijskwaliteit, een mes dat aan twee kanten snijdt December 2017 Auteur: Marloes van Bussel (NCP EQAVET) Door betrokken te zijn bij onderwijskwaliteit behalen studenten betere

Nadere informatie

Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk?

Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk? Introductie in effectief en bewust communiceren. Communicatie; wat is dat eigenlijk? Zodra er twee of meer mensen in 1 ruimte zijn is er sprake van communicatie, ook al wordt er niet gesproken. Het is

Nadere informatie

ACTIVITEITENCOMMISSIE ACQUISITIE COMMISSIE

ACTIVITEITENCOMMISSIE ACQUISITIE COMMISSIE INHOUDSOPGAVE 2. Acquisitie commissie Activiteitencommissie 3. Almanak commisie Caelestia commissie 4. City Trip commissie Congres commissie 5. Culturele commissie Eerstejaarscommissie 6. Experience Your

Nadere informatie

Studeren in een academische context

Studeren in een academische context Studeren in een academische context Jan van Rooij & Sinem Akgün 07-09-2016 - Organisatie van de Universiteit Leiden/psychologie - Honours College - SPS-NIP - Bachelor opleidingscommissie - OER/Examencommissie

Nadere informatie

STUDIEBEGELEIDING IN GRONINGEN

STUDIEBEGELEIDING IN GRONINGEN STUDIEBEGELEIDING IN GRONINGEN PEPIJN TUKKER STUDIEADVISEUR 2 Studiekeuze Matching Studie(loopbaan) Ervaring als studieadviseur Ervaringen van studenten inhoud RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN RUG 1614: De

Nadere informatie

Bindend Studieadvies

Bindend Studieadvies Erasmus MC Bindend Studieadvies Geneeskunde Nominaal is Normaal Foto Bindend Studieadvies Geneeskunde Om een goede start van je studie te maken, hanteert de opleiding Geneeskunde een Bindend Studieadvies

Nadere informatie