Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede"

Transcriptie

1 Jaarcongres VMBO Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede

2 HET VMBO DICHTERBIJ! Het vmbo bestaat nu zo'n 12,5 jaar. Tijd voor beantwoording van de vraag hoe het ervoor staat in de nieuwste onderwijssector. Wat is er in het vmbo op pedagogisch-didactisch gebied allemaal gebeurd? Er wordt in het vmbo hard gewerkt aan onderwijsinnovatie en schoolontwikkeling, met onder andere (academische) onderzoekers. Deze sector bewandelt na ruim tien jaar nieuwe wegen, die ze zelf heeft gekozen. Het is van groot belang na te gaan waar deze nieuwe wegen toe leiden en wat de effecten van die innovaties zijn: wat werkt in het vmbo en waarom?. Het vmbo is inmiddels een onderzoeksobject geworden. Er zijn zowel universitaire studies gedaan, als praktijkonderzoek. Opvallend is dat veel van deze onderzoeken gedaan zijn op innovatieve vmbo scholen. Wellicht is het dus terecht om te stellen dat het vmbo de meest innovatieve onderwijssector is. Het is nu tijd om al dat onderzoek te verzamelen en de resultaten daarvan op een rijtje te zetten. Niet alleen om een overzicht te krijgen, maar vooral om die resultaten beschikbaar te maken voor de praktijk. We nemen daarbij het perspectief van de leraar in de klas. Het congres richt zich op vmbo docenten (in opleiding), teamleiders en opleiders met als doel een bijdrage te leveren aan enerzijds de kwaliteitsverbetering van het onderwijs in het veld en anderzijds de kwaliteitsverbetering van de lerarenopleidingen en pedagogiekopleiding. Met bijdragen van: Prof.dr. Monique Volman over betrokkenheid; Lector dr. Jeroen Onstenk omtrent de kansen van, voor en in het vmbo in de toekomst; René Kneyber over tips en bevindingen die bijdragen aan meer gezag binnen het vmbo, hoe u leert beter om te gaan met lastige leerlingen. De 13 verschillende thema s die worden beschreven in het gelijknamige boek dat u ontvangt bij deelname, komen aan de orde tijdens de deelsessies. Bijvoorbeeld wat doen (goede) vmbo docenten goed? Hoe werkt (praktijk)onderzoek in en voor het vmbo? Wat is de kwaliteit van en voor de vmbo docent? En hoe moeilijk is goed lezen en schrijven voor vmbo ers? Het boek Het VMBO van dichtbij. Bewegen tussen theorie en praktijk t.w.v. 22,90 geschreven door dr. Martijn van Schaik en dr. Jos van der Waals. Dit boek wordt op de congresdag uitgereikt aan Dirck van Bennekom, lid Dagelijks Bestuur, VO-raad. Bij deelname kunt u het boek aan het eind van de dag gratis afhalen.

3 PROGRAMMA uur Registratie en ontvangst U ontvangt van ons een naambadge, een congresmap met schrijfmateriaal, deelnemerslijst en congresmagazine en natuurlijk staat de koffie voor u klaar! uur Opening en plenaire bijdrage Het VMBO dichterbij! door de dagvoorzitter Dr. Jos van der Waals, lector vmbo, Hogeschool van Amsterdam en partner, BMC uur Opvoeden en leren door en voor een beroep Dr. Jeroen Onstenk, lector Geïntegreerd Pedagogisch Handelen, Hogeschool Inholland uur Betrokkenheid als leeropbrengst Prof.dr. Monique Volman, hoogleraar onderwijskunde, afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding, Universiteit van Amsterdam uur Overhandiging boek Het VMBO van dichtbij Bewegen tussen theorie en praktijk aan Dirck van Bennekom, lid Dagelijks Bestuur, VO-raad en bestuurder van de Alliantie Voortgezet Onderwijs uur Koffie- & theepauze en gelegenheid tot een bezoek aan de informatiemarkt uur Lunchpauze en gelegenheid tot een bezoek aan de informatiemarkt De lunch, bestaande uit diverse broodjes en salade, staat voor u opgediend. Naast de lunch bieden wij in de Verdifoyer en Wintertuin een informatiemarkt waar verschillende organisaties zich presenteren en is er ruime gelegenheid tot netwerken uur Gezag in het vmbo René Kneyber, trainer en auteur, Handelingsbrutaal uur 2e deelsessieronde Voor iedere ronde heeft u keuze uit de deelsessies die in het overzicht op de pagina binnenin deze folder zijn weergegeven uur Theepauze en gelegenheid tot een bezoek aan de informatiemarkt uur 3e deelsessieronde Voor iedere ronde heeft u keuze uit de deelsessies die in het overzicht op de pagina binnenin deze folder zijn weergegeven uur Afsluitende borrel uur 1e deelsessieronde Voor iedere ronde heeft u keuze uit de deelsessies die in het overzicht op de pagina binnenin deze folder zijn weergegeven.

4 DEELSESSIES Voor iedere ronde heeft u keuze uit de volgende deelsessies: 1. Hoe moeilijk is goed lezen en schrijven voor vmbo ers? Inzichten uit onderzoek Dr. Roel van Steensel, onderzoeker, Kohnstamm Instituut, Universiteit van Amsterdam en dr. Amos van Gelderen, Lector Taalverwerving en Taalontwikkeling, Hogeschool Rotterdam & Senior onderzoeker, Kohnstamm Instituut, Universiteit van Amsterdam. 2. Wat doen (goede) vmbo docenten goed? Wat werkt volgens onderzoek? Dr. Martijn van Schaik, lerarenopleider Mens & Technologie en onderzoeker lectoraat VMBO, Hogeschool van Amsterdam. 3. Het onderwijs in het kind of het kind in het onderwijs? Drs. Teije van der Bij, senior adviseur-onderzoeker NHL/ECNO. 4. Hulp op maat voor de vmbo-leerling. Cognitieve en affectieve scaffolding Dr. Janneke van de Pol, onderzoeker, Universiteit Utrecht en drs. Marij Passier, docent Hogeschool Inholland/ promovendus Universiteit van Amsterdam. 5. Kennis op de werkvloer: de contouren van het schoolvak in het vmbo Drs. Eline van Batenburg, lerarenopleider Engels en onderzoeker Lectoraat Maatwerk in Leren en Instructie. 7. Hoe werkt (praktijk)onderzoek in en voor het vmbo? Marlous Maarleveld MSc., adviseur onderwijs BMC, Selma Janssen MSc., adviseur onderwijs BMC en dr. Jos van der Waals, lector vmbo, Hogeschool van Amsterdam en partner, BMC. 8. Wat en hoe leren docenten in het vmbo? Drs. Franca Lentz, onderzoeker lectoraat VMBO, OSG Singelland locatie VHS Drachten en drs. Peter van Helmont, locatiedirecteur, OSG Singelland locatie VHS Drachten. 9. Kwaliteit van en voor de vmbo docent: de casus IJburgcollege Nienke de Bie, docent intersectoraal dienstverlening en commercie, IJburg College. 10. Leren werken aan kwaliteit: de betekenis van de leraar Klaas Pit, partner BMC. 11. Ga d r maar uit! Marien Lokerse, ambulant begeleider vmbo en trainer weerbaarheid en omgaan met agressie. 12. Motivatie voor leren creëren in het vmbo Dr. Marie-José Koerhuis, docent en onderzoeker Lectoraat vmbo/docent pedagogiek Hogeschool van Amsterdam. 13. Zien en inzien. Leraren leren van en met elkaar Dr. Rita Schildwacht, lerarenopleider en onderzoeker Lectoraat Professionaliteit van de beroepsgroep leraren en lerarenopleider. 6. Kennis van betekenis voor vmbo leerlingen Dr. Maaike Koopman, post-doc, TU/e-Eindhoven School of Education.

5 VOORWAARDEN Organisatie Het programma van het Jaarcongres VMBO: Het VMBO dichterbij! is ontwikkeld door BMC, Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding, Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Uitgeverij SWP. De organisatorische verantwoordelijkheid is in handen van congresbureau Logacom te Amsterdam. Datum en plaats Het congres vindt plaats op dinsdag 22 januari 2013 in congrescentrum de Reehorst te Ede. Adres: Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede. Inschrijvingsvoorwaarden Deelname aan dit congres bedraagt 275,00 excl. BTW en is inclusief lunch, consumpties en congresmateriaal. U kunt zich inschrijven middels aanmeldbon uit deze folder of via het online aanmeldingsformulier. Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een bevestiging en factuur voor de betaling van deelnamekosten. Algemene Voorwaarden Bij aanmelding zijn de algemene voorwaarden van Logacom van kracht. Hiervoor verwijzen wij u naar Kortingsregeling Meerpersoonskorting: bij meerdere deelnemers uit dezelfde instelling/organisatie krijgt de tweede persoon 5% korting en de derde en alle volgende personen 10% korting. Voorwaarde hierbij is dat het factuuradres gelijk is voor alle deelnemers. Studentenkorting: studenten hebben recht op 55,- korting, mits er bij de aanmelding een leesbare kopie van de studentenkaart wordt gevoegd. Wanneer u gebruik wilt maken van een korting, dient u dit zelf aan te vinken. Annuleringsregeling Voor annulering gelden de volgende termijnen: 1. Bij annulering vóór 8 januari 2013 bent u 25% van de deelnamekosten verschuldigd 2. Bij annulering tussen 8 januari 2013 en 15 januari 2013 bent u 50% van de deelnamekosten verschuldigd 3. Bij annulering na 15 januari 2013 bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd Bij verhindering heeft een deelnemer het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits dit van tevoren schriftelijk aan de organisatie is gemeld. Programmaontwikkeling Dr. Martijn van Schaik Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding, HvA martijn@vmbodichterbij.nl Kirsten Posthuma Logacom BV k.posthuma@logacom.nl Congresorganisatie Charlotte Koelmans Logacom BV, c.koelmans@logacom.nl Nadere informatie Logacom BV Postbus AG Amsterdam T F Op het vmbo congres wordt een informatiemarkt ingericht, verschillende bedrijven en organisaties zullen zichzelf presenteren. Bent u geïnteresseerd om op deze informatiemarkt aanwezig te zijn? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Guido Lap via of stuur een naar lap@recent.nl

6 AANMELDBON Voorletters/Naam m/v Functie Instelling/Organisatie Adres Postcode Plaats Telefoon Mobiel Fax Factuuradres Als bovenstaand Anders, namelijk: Deelsessies: Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 1e reservekeuze 2e reservekeuze o Neemt deel aan het Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! op dinsdag 22 januari 2013, en gaat akkoord met de algemene voorwaarden van Logacom BV. De kosten zullen na ontvangst van de factuur binnen veertien dagen voldaan worden. Wenst gebruik te maken van een kortingsregeling (slechts één korting per deelnemer): o Meerpersoonskorting (namen, functies en deelsessiekeuzes overige deelnemers apart bijsluiten) o Studentenkorting (kopie studentenkaart bijvoegen) Datum Handtekening Zonder postzegel sturen naar: Logacom/VMBO, Antwoordnummer 9090, 1000 VV Amsterdam. Faxen kan ook:

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres 4 e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit DINSDAG 16 FEBRUARI 2016 SPANT! BUSSUM WWW.WIJKTEAMCONGRES.NL INLEIDING Meer dan ¾ van de

Nadere informatie

www.conflictmanagementcongres.nl

www.conflictmanagementcongres.nl Met bijdragen van: Prof.dr.dr. Friedrich Glasl Prof.dr. Martin C. Euwema Mr. Janny Dierx En: prof.dr. Willem Koops, Peter Faber, dr. Leo Pauw, Lianne van Lith, Ir. Paul Panis, Jocelyn Weimar, Nancy Steutel

Nadere informatie

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j HANEN-CONGRES MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM Leren praten met plezier Werken met de Hanen-methodiek j WWW.LERENPRATENMETPLEZIER.NL Inleiding Congres over werken met de Hanen-methodiek. In een peutergroep

Nadere informatie

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl Echtscheidingen lopen in aantal weer op. In 2005 waren er 33.000 echtscheidingen, exclusief flitsscheidingen. De vraag dringt zich op, gelet op nieuwere inzichten over de gevolgen voor kinderen, of echtscheiding

Nadere informatie

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Donderdag 6 oktober 2016 - Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Een productie van: Opmaak_Congres Herstelacademies.indd 3 In samenwerking met: 16-8-2016 16:24:41 Inleiding Er zijn momenteel veel lokale herstelinitiatieven,

Nadere informatie

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w.

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w. Verantwoordelijke organisatie Het congres PEDAGOGISCH MEDEWERKER: JOUW TOEKOMST vindt plaats onder auspicien van FICE-Nederland en de beroepsvereniging NVSPH, in samenwerking met het tijdschrift SPH/uitgeverij

Nadere informatie

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Conferentie Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Vrijdag 6 oktober 2006 Haagse Hogeschool Conferentie Harmonie in Gedrag. De maatschappelijke en pedagogische betekenis

Nadere informatie

19 e KinderopvangCongres

19 e KinderopvangCongres Woensdag 23 maart 2011 De Reehorst, Ede 19 e KinderopvangCongres Voor kinderopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) in pedagogiek en praktijk In samenwerking met pedagogisch vakblad www.kinderopvangcongres.nl

Nadere informatie

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16. Uitnodiging congres De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.35 uur Van der Valk Hotel Ridderkerk Uitnodiging Bij psychiatrische stoornissen

Nadere informatie

Het vmbo van dichtbij Waardering vanuit onderzoek voor de praktijk Symposium ORD 2013 Brussel

Het vmbo van dichtbij Waardering vanuit onderzoek voor de praktijk Symposium ORD 2013 Brussel Het vmbo van dichtbij Waardering vanuit onderzoek voor de praktijk Symposium ORD 2013 Brussel Opzet: gesprek Korte inleiding: Jeroen Onstenk Kwaliteitsverbetering door onderzoek: Marlous Maarleveld (Klaas

Nadere informatie

Najaarscongres NVFG Broodnodig; NVFG najaarscongres over voeding en beweging bij ouderen

Najaarscongres NVFG Broodnodig; NVFG najaarscongres over voeding en beweging bij ouderen Najaarscongres NVFG Broodnodig; NVFG najaarscongres over voeding en beweging bij ouderen Vrijdag 27 september 2013 Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk Nijkerk Voorwoord Het is algemeen bekend dat zowel

Nadere informatie

4 e Reanimatie Congres

4 e Reanimatie Congres www.reanimatieraad.nl 4 e Reanimatie Congres Woensdag 30 mei 2007 te Ede Programma Basale Reanimatie Primair bedoeld voor Instructeurs Eerste Hulp 09.30 Opening: Basale Reanimatie F. van Marion Voorzitter:

Nadere informatie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Accreditatie Aangevraagd voor : Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen

Nadere informatie

t Wérkt als je goed zit!

t Wérkt als je goed zit! t Wérkt als je goed zit! Symposium over de herziene Nederlandse Praktijk Richtlijn - NPR 1813 Dinsdag 13 oktober 2009 9.30 uur - 14.30 uur Symposium over NPR 1813 t Wérkt als je goed zit! Dinsdag 13 oktober

Nadere informatie

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011.

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011. Mi ddagsymposi um Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001 Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht Woensdag 18 mei 2011 DCMR Schiedam Georganiseerd door: NEN en SCCM Programma Woensdag

Nadere informatie

Congres. Sprekers Prof. dr. F.A. van der Duyn Schouten Dr. R. Bisschop Drs. L. N. Rottier Dr. A. Huijgen. Het congres wordt gehouden op :

Congres. Sprekers Prof. dr. F.A. van der Duyn Schouten Dr. R. Bisschop Drs. L. N. Rottier Dr. A. Huijgen. Het congres wordt gehouden op : Congres EIGENHEID en LEGITIMITEIT Spanning tussen de (pedagogische) opdracht van de christelijke / reformatorische school en een sturende overheid Aanleiding: De vragen die centraal staan tijdens dit congres

Nadere informatie

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN INLEIDING In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek

Nadere informatie

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Wegens succes herhaald Beoordeling 7,7 Congres Pedagogische adviezen voor speciale kinderen Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Met onderwerpen als: Goed pedagogisch vakmanschap ASS Hechtingsproblematiek

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

CONGRES 6 NOVEMBER 2014

CONGRES 6 NOVEMBER 2014 Prikkelverwerking CONGRES Prikkelverwerkingsstoornissen bij kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, CD, OCD, angst en hoogbegaafdheid Postillion Bunnik Utrecht 6 NOVEMBER 2014 prof.dr. Pieter Duker

Nadere informatie

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen.

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen. WERKGEHEUGEN Cogmed Braingame Brian Jungle Memory Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen Congres Dinsdag 1 april 2014 Jaarbeurs Utrecht WERKGEHEUGEN Training en ondersteuning

Nadere informatie

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg 20 november 2007 Spant!, Bussum Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden

Nadere informatie

10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg?

10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg? CONGRES 9 NOVEMBER 2009 DE REEHORST EDE 10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg? WWW.10JAARVMBO.NL 10 jaar VMBO! De afgelopen jaren is het VMBO gestart met een redelijk aantal overzichtelijke leerwegen,

Nadere informatie

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons!

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! * deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! ACCREDITATIE Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) 6 punten - Scholing verpleegkundig specialist acute

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014. Congres Zorg ICT. De rol van de patiënt in het EPD. Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht

Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014. Congres Zorg ICT. De rol van de patiënt in het EPD. Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014 Congres Zorg ICT De rol van de patiënt in het EPD Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht Ervaringen met diverse systemen om patiënten optimaal te laten

Nadere informatie

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011 Derde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Nadere informatie

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Uitnodiging Congres: Het gezin centraal Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Datum: Donderdag 1 oktober 2015 Tijd: Plaats: 09.30-16.00 uur The colour kitchen, Utrecht Project: Gezinsgericht

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

Donders Ontmoet Onderwijs 2018 > meld je aan

Donders Ontmoet Onderwijs 2018 > meld je aan Congres Donders Ontmoet Onderwijs 2018 > meld je aan Diploma s zijn hopeloos achterhaald. Leren vindt nu een leven lang plaats. Prof. Dr. Harold Bekkering 2 donders ontmoet onderwijs: toekomstgericht leren

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag over speelgelegenheden Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag Speelgelegenheden Dinsdag 30 maart a.s. organiseert de NEN normcommissie Speeltoestellen een informatiedag

Nadere informatie

Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord

Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord vrijdag 8 juni 2012 AMC Amsterdam Van double bind tot bondgenoot. Ouders zouden door verwarrende boodschappen richting hun kinderen schizofrenie

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT EXECUTIEVE FUNCTIES Kinderen en adolescenten met problemen met inhibitie, cognitieve controle, emotieregulatie, werkgeheugen, motivatie en zelfregulatie thuis en op school Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014

Nadere informatie

Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen

Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen Uitnodiging studiedag voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en griffiers Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen Vrijdag september De Leeuwenbergh te Utrecht Als bestuurder aan het

Nadere informatie

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HartVaatHAG 2015 voor alle huisartsen JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HVZ update met een blik in de toekomst Vrijdag 25 september 2015 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor Huisartsen (i.o.) en kaderhuisartsen.

Nadere informatie

Op dinsdag 15 april 2014 organiseert Sardes een tweede landelijke inspiratiedag voor pabo s die werken aan de specialisatie het jonge kind.

Op dinsdag 15 april 2014 organiseert Sardes een tweede landelijke inspiratiedag voor pabo s die werken aan de specialisatie het jonge kind. Inspiratiedag Het jonge kind op de pabo Dinsdag 15 april 2014 Sardes, De Verdieping, Utrecht WAT: Inspiratiedag voor pabo s die werken aan het jonge kind WAAR: Sardes, De Verdieping, Utrecht WANNEER: dinsdag

Nadere informatie

Meetellen en Meedoen

Meetellen en Meedoen Vrijdag 23 november, 13.00-17.00 uur, RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht Meetellen en Meedoen Debat over sociale uitsluiting, armoede en diversiteit in Nederland MOVISIE organiseert een publiek debat met experts

Nadere informatie

Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties -

Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties - Congres Hartrevalidatie 2015 Morgen is vandaag begonnen! - Leefstijl en fysiek: praktijkvoorbeelden en innovaties - Vrijdag 4 december 2015 De Reehorst, Ede Georganiseerd door de Commissie Cardiovasculaire

Nadere informatie

Klinische Ethiek op de IC

Klinische Ethiek op de IC congres Klinische Ethiek op de IC 26 november 2010 - Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor IC-verpleegkundigen, fellows (artsen) intensive care, arts- assistenten en intensivisten. Wat zijn de lange-termijn gevolgen

Nadere informatie

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Omgaan met (on)macht in de acute intensieve zorg Leren van ervaringen Donderdag 14 oktober 2010 te Nijmegen Inleiding Iedere hulpverlener ervaart

Nadere informatie

een systematische cursus ultrageluid in de verloskunde & gynaecologie

een systematische cursus ultrageluid in de verloskunde & gynaecologie een systematische cursus ultrageluid in de verloskunde & gynaecologie voor de intramuraal werkende (arts) echoscopist (de tweede dag ook facultatief vervolg AIOS-cursus) 20 en 21 november 2006 Auditorium

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013 EXECUTIEVE FUNCTIES bij kinderen en adolescenten Congres De stand van zaken Donderdag 27 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht EXECUTIEVE FUNCTIES De stand van zaken 2013 Executieve functies zijn de afgelopen jaren

Nadere informatie

In het kort. Verbeter de schoolprestaties door fysiek actieve lessen in de klas! Bewegend leren. Congres. Vrijdag 8 februari 2019.

In het kort. Verbeter de schoolprestaties door fysiek actieve lessen in de klas! Bewegend leren. Congres. Vrijdag 8 februari 2019. Bewegend leren Uitverkocht Congres Vrijdag 8 februari 2019 Stel je vraag aan de congresontwikkelaar Nicoline Schults In het kort Dit congres wordt op maandag 30 september herhaald. Via deze link kan jij

Nadere informatie

Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie

Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie Congres Richtlijn Niet-aangeboren Hersenletsel en Arbeidsparticipatie Academisch Medisch Centrum, Amsterdam 16 februari 2012 Ieder jaar weer wordt een grote groep werknemers getroffen door niet aangeboren

Nadere informatie

24 e Symposium Gezinsonderzoek Radboud Universiteit Nijmegen

24 e Symposium Gezinsonderzoek Radboud Universiteit Nijmegen 24 Symposium Gezinsonderzoek Donderdag 22 november 2007 Ochtend: Jeugd- en gezinsbeleid: Visie en uitwerking Middag: Psychopathologie bij ouders en aanpak probleemgedrag Vrijdag 23 november 2007 Ochtend:

Nadere informatie

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Per 1 mei 2016 Onderstaande informatie en aanmeldingsvoorwaarden gelden voor alle bijeenkomsten aangeboden door het Instituut voor Bouwrecht. Algemene

Nadere informatie

Congres Leerproblemen

Congres Leerproblemen ? bij kinderen Congres Leerproblemen en adolescenten DINSDAG 15 NOVEMBER 2016 DRIEBERGEN Leerproblemen Leerstoornissen en -problemen komen helaas vrij veel voor. Ongeveer een op de vijf kinderen of adolescenten

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2099,- Startdatum././

Nadere informatie

Van Batenburg, E., & Schaik, M. (2013). Kennis op de werkvloer: wat helpt de docent en de

Van Batenburg, E., & Schaik, M. (2013). Kennis op de werkvloer: wat helpt de docent en de Van Batenburg, E., & Schaik, M. (2013). Kennis op de werkvloer: wat helpt de docent en de vmbo-leerling. In: J. K. Van der Waals & M. Van Schaik (Eds.), Het VMBO van dichtbij. Bewegen tussen theorie en

Nadere informatie

Partnerschap. en scholen werken op basis van een gezamenlijke verantwoordelijkheid samen met studenten aan hun ontwikkeling tot professional.

Partnerschap. en scholen werken op basis van een gezamenlijke verantwoordelijkheid samen met studenten aan hun ontwikkeling tot professional. Sinds een tiental jaren hebben we opleidingsvormen ontwikkeld die recht doen aan zowel vakbekwaamheid als praktijkkennis van aanstaande leraren. In toenemende mate doen we dat op basis van opleiden in

Nadere informatie

5 november 2015 RAI Amsterdam

5 november 2015 RAI Amsterdam Bazalt, HCO, RPCZ en OnderwijsAdvies organiseren het congres: Leren zichtbaar maken met de kennis over hoe wij leren met professor John Hattie 5 november 2015 RAI Amsterdam Professor John Hattie doet onderzoek

Nadere informatie

Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT

Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT Intelligentie Intelligentie blijft een lastig concept. Wat is het precies? Hoe meet je het? Wat zegt een lage IQscore over iemands intelligentie?

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Uitnodiging. Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder. Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis

Uitnodiging. Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder. Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis Vrijdag 11 mei 2012 Het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen

Nadere informatie

Rehabilitatie in de praktijk

Rehabilitatie in de praktijk Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis Utrecht, 23 april 2008 Lectoraat Rehabilitatie Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis

Nadere informatie

Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter Ma hys

Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter Ma hys Slim maar... KINDEREN EN ADOLESCENTEN MET ZWAKKE EXECUTIEVE FUNCTIES CONGRES 16 JUNI 2015 ANTROPIA DRIEBERGEN Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter

Nadere informatie

Voor meer en beter gekwalificeerde academische leraren

Voor meer en beter gekwalificeerde academische leraren Voor meer en beter gekwalificeerde academische leraren Conferentie 14 november 2013 Olympisch Stadion Amsterdam Vereniging van Universiteiten VSNU i.s.m. de universitaire lerarenopleidingen PROGRAMMA 09:30

Nadere informatie

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Volledig praktijkgericht Regionale avondcursus op 15 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.30-22.00 uur Interactieve nascholing met

Nadere informatie

De laatste levensfase Palliatieve zorgverlening

De laatste levensfase Palliatieve zorgverlening CONGRES Dinsdag 14 juni 2011 van 9.00-16.30 uur in de Reehorst, Ede De laatste levensfase Palliatieve zorgverlening Voor alle verpleegkundigen en overige zorgprofessionals De laatste levensfase Palliatieve

Nadere informatie

16e KinderopvangCongres

16e KinderopvangCongres 16e KinderopvangCongres Woensdag 26 maart 2008 De Reehorst Ede De pedagogisch medewerker als onmisbare opvoedingsondersteuner Plenaire lezing door Martine Delfos Keuze uit 20 workshops Bij deelname een

Nadere informatie

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016 a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 VOLKSGEZONDHEID. 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam

NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 VOLKSGEZONDHEID. 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam NEDERLANDS CONGRES Volksgezondheid 2012 S A M E N I N V E S T E R E N I N G E Z O N D H E I D VOLKSGEZONDHEID 2 0 11 en 12 april 2012 VU medisch centrum Amsterdam Volksgezondheidsprijs 2011 Fikse korting

Nadere informatie

MASTER PEDAGOGIEK MASTEROPLEIDING DEELTIJD

MASTER PEDAGOGIEK MASTEROPLEIDING DEELTIJD MASTER PEDAGOGIEK MASTEROPLEIDING DEELTIJD 2017-2018 HVA.NL/MP CREATING TOMORROW MASTER PEDAGOGIEK ALS PEDAGOOG OF LERAAR HOUD JE VAN JE VAK. MAAR NA ENKELE JAREN WERKEN KAN ER EEN MOMENT KOMEN DAT JE

Nadere informatie

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Actuele cijfers Ja, ik ben wel eens bedreigd tijdens mijn werk, zegt 59% van de sociale professionals. Ja, ik ben wel eens het slachtoffer geworden van fysiek

Nadere informatie

Windesheim Schoolleidersopleidingen po/v(s)o 2015-2016

Windesheim Schoolleidersopleidingen po/v(s)o 2015-2016 Windesheim Schoolleidersopleidingen po/v(s)o 2015-2016 (niet zelf invullen) Inschrijfnummer: Datum binnenkomst: Voor welke opleiding schrijft u in: O Oriëntatie op leidinggeven O Leidinggeven I O Leidinggeven

Nadere informatie

Prikkelverwerking. Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN

Prikkelverwerking. Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN Prikkelverwerking Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN Prikkelverwerking Een goede prikkelverwerking is van

Nadere informatie

De competente jeugdarts viert: Transformatie!

De competente jeugdarts viert: Transformatie! De competente jeugdarts viert Transformatie! AJN Congrescentrum ReeHorst, Ede De competente jeugdarts viert Transformatie! Tien jaar jeugdarts, tien jaar artsen 0-4 en 4-19 samen verenigd in één vereniging.

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepscombinatie opleiding

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

CONGRES INDIVIDUALISERING OPLEIDINGSDUUR TOT HIER EN NU VERDER! dinsdag 5 juni uur Inn Style, Maarssen

CONGRES INDIVIDUALISERING OPLEIDINGSDUUR TOT HIER EN NU VERDER! dinsdag 5 juni uur Inn Style, Maarssen CONGRES INDIVIDUALISERING OPLEIDINGSDUUR TOT HIER EN NU VERDER! dinsdag 5 juni 16.00-20.30 uur Inn Style, Maarssen In 2014 is de Federatie Medisch Specialisten gestart met het project Individualisering

Nadere informatie

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur Media (e)en zorg De media is niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Lees de afgelopen maanden de kranten er maar eens op na en je vindt uiteenlopende berichtgeving over zorggerelateerde onderwerpen.

Nadere informatie

Congres Kleinschalig Zorgen

Congres Kleinschalig Zorgen Congres Kleinschalig Zorgen Praktische tips voor de duizendpoot! 7 april 2015 ReeHorst, Ede Alweer 25 jaar geleden werd de eerste kleinschalige woonvorm opgericht. In de afgelopen jaren is er veel veranderd

Nadere informatie

CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST

CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST Motivatie Wat weten we over de rol van motivatie bij kinderen en adolescenten met ADHD, ASS, gedragsproblemen, rekenproblemen en faalangst? CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST motivatie

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

Julius Academy. COPD Ketenzorg. Uitnodiging voor het congres. 8 e nationale congres op 12 februari 2015 Locatie: UMC Utrecht

Julius Academy. COPD Ketenzorg. Uitnodiging voor het congres. 8 e nationale congres op 12 februari 2015 Locatie: UMC Utrecht Julius Academy Uitnodiging voor het congres COPD Ketenzorg 8 e nationale congres op 12 februari 2015 Locatie: UMC Utrecht Samen sterk voor COPD Op veel verschillende manieren trachten professionals, managers,

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

Module Auditing IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur

Module Auditing IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur Module Auditing 2018-2019 IT-Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur 3.200,-* Persoonlijke gegevens Achternaam (zoals in paspoort) Roepnaam Voorna(a)m(en) M/V 1) Achternaam

Nadere informatie

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INVITATIONAL CONFERENCE 14 november 2013 locatie: Scandic Sanadome, Weg door Jonkerbosch 90, Nijmegen INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INLEIDING Wij nodigen professionals

Nadere informatie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 he het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES KENNIS

Nadere informatie

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd MMAXX.nl: landelijk de grootste leverancier voor diensten om woningen optimaal te presenteren

Nadere informatie

NZO Symposium Nieuwe inzichten over zuivel(nutriënten) en onze gezondheid (van theorie naar praktijk) Donderdag 25 november 2010

NZO Symposium Nieuwe inzichten over zuivel(nutriënten) en onze gezondheid (van theorie naar praktijk) Donderdag 25 november 2010 postzegel niet nodig NZO Symposium Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) Antwoordnummer 10001 2700 VB Zoetermeer NZO Symposium Nieuwe inzichten over zuivel(nutriënten) en onze gezondheid Donderdag 25 november

Nadere informatie

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht Psychisch letsel medisch en juridisch belicht Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN 5 Media Plaza Utrecht Deze bijzondere locatie is gelegen in de

Nadere informatie

Met aandacht voor de pilot 'Protocol Afstuderen' n.a.v. het rapport 'Beoordelen is mensenwerk'

Met aandacht voor de pilot 'Protocol Afstuderen' n.a.v. het rapport 'Beoordelen is mensenwerk' Studiedag Met aandacht voor de pilot 'Protocol Afstuderen' n.a.v. het rapport 'Beoordelen is mensenwerk' 8 oktober 2015 Amersfoort Toetsen & Examineren in het HBO De laatste actualiteiten! Martine Pol

Nadere informatie

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN 10 maart 2015 CONGRES Regardz WTC Arnhem Angst, dwang en ticstoornissen Angst, dwang en tics komen bij meer dan 10% van alle kinderen en adolescenten voor. Maar

Nadere informatie

Bedrijfsgegevens Naam werkgever Afdeling Functie Bezoekadres Postcode en plaats Correspondentieadres

Bedrijfsgegevens Naam werkgever Afdeling Functie Bezoekadres Postcode en plaats Correspondentieadres Module Auditing 2018-2019 Internal Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur 3.200,-* Persoonlijke gegevens Achternaam (zoals in paspoort) Roepnaam Voorna(a)m(en) M/V

Nadere informatie

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 Betaalbaarheid van het wonen OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 12 NOVEMBER HAAGSE HOGESCHOOL, DEN HAAG Mariette Carstens / Hollandse Hoogte OTB Platform31 Wooncongres 2014 Betaalbaarheid van het wonen 12

Nadere informatie

Symposium Verslaving en criminaliteit

Symposium Verslaving en criminaliteit Symposium Verslaving en criminaliteit Maandag 5 oktober 2009 - Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor: het veld van de (forensische) verslavingszorg/ ggz beleidsmakers ministeries van VWS en Justitie/Diforzo/

Nadere informatie

Module Accounting Information Systems Internal Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur

Module Accounting Information Systems Internal Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur Module Accounting Information Systems 2018-2019 Internal Auditing & Advisory *Dit bedrag is inclusief tentamen en exclusief literatuur 3.200,-* Persoonlijke gegevens Achternaam (zoals in paspoort) Roepnaam

Nadere informatie

Meer informatie en aanmelden Onderstaand treft u het volledige programma en een aanmeldingsformulier aan.

Meer informatie en aanmelden Onderstaand treft u het volledige programma en een aanmeldingsformulier aan. Uitnodiging Op 17 en 19 november 2015 organiseert Tele-BS Kabels & Leidingen de nieuwe 1-daagse cursus Juridische aspecten bij het coördineren van kabels en leidingen. Graag brengen we deze cursus bij

Nadere informatie

Factsheet p. 1 7 maart 2011, De Reehorst, Ede www.school-computer.nl

Factsheet p. 1 7 maart 2011, De Reehorst, Ede www.school-computer.nl Factsheet p. 1 Algemene informatie Wij maken ons op voor de negende editie van het Didactiek en ICT Congres. De eerdere edities kenmerkten zich door hun informatieve en gezellige karakter. Bezoekers waardeerden

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN

Nadere informatie

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 het gebeurt op windesheim Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding

Nadere informatie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie he het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES PERIODIEK ONDERHOUD: VOORWAARDE VOOR LANGDURIG

Nadere informatie

Leergang mbo Programma

Leergang mbo Programma Leergang mbo 2017 Programma Dinsdag 28 maart 2017, 10.00-19.30 uur Beroepsonderwijs en educatie: bestel en beleid anno 2017 10.00 10.15 uur Ontvangst en koffie/thee 10.15 11.45 uur Opening, kennismaking

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

23 september Congrescentrum De Reehorst te Ede

23 september Congrescentrum De Reehorst te Ede 23 september 2008 Congrescentrum De Reehorst te Ede Binnenkomst 9.30u Plenair gedeelte vanaf 10.00u A Partners in policymaking Netwerkprogramma van Erwin Wieringa Verschillende sprekers brengen vanuit

Nadere informatie