P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004"

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer P Onderwerp Verslag over de uitvoering (VODU) WWB, IOAWIZ, Bbz 2004 Portefeuillehouder H. Tuning Steiler IWarcel van der Vaart Collegevergadering 19 Juli 2005 Raadsvergadering 22 september 2005 Inleiding Per 1 januari 2004 is de Wet werk en bijstand (WWB) irigevoerd. Een belangrijk principe in de WWB is dat de gemeente meer vrijheid heeft gekregen in de wijze waarop zij de rechtmatigheid van de uitkeringen vaststelt. Daarbij moeten bepaalde procedures - bijvoorbeeld (her)controles - door de gemeente zelf ingevuld worden. Tegelijkertijd moet het Rijk nog steeds beoordelen of er voldoende maatregelen genomen zijn om de rechtmatigheid van de uitkeringen en de uitgaven van de reïntegratievoorzieningen te waarborgen. De gemeente stelt daartoe een Verslag over de Uitvoering (VODU) op. Uitgangspunt bij de verantwoording over de rechtmatigheid van de wetsuitvoering in de VODU is, dat alleen nadere informatie aan het Rijk moet worden verstrekt wanneer de omvang van de financiële tekortkoming bij het Werkdeel, het Inkomensdeel en de bijzondere bijstand in totaal de 1 O h norm overstijgt. Tekortkomingen in kwalitatieve zin moeten altijd verantwoord worden. Met een accountantsverklaring wordt vervolgens onderstreept dat de informatie in het verslag getrouw is en dat de wet rechtmatig wordt uitgevoerd. Gemeenten moeten jaarlijks eveneens verantwoording afleggen over de uitvoering van de IOAW, de IOAZ en de Bbz. Ook dit gebeurt door middel van een Verslag over de Uitvoering. In dit geval behoeft de gemeente alleen informatie te verstrekken als het financieel beslag van de tekortkomingen de norm van 5% van de totale uitgaven en ontvangsten IOAWIIOAZIBbz 2004 overschrijdt. Bij onderschrijding volstaat voor dat onderdeel de Bestuurlijke verklaring. Bij de algemene rechtmatigheidconderdelen moeten alle geconstateerde fouten gerapporteerd worden. In de WWB wordt ook een oordeel van de gemeenteraad over de uitvoering van de wet gevraagd. Dit oordeel dient tezamen met de VODU voor 20 september 2005 naar het ministerie van SZW te worden gezonden. De vorm waarin dit gebeurt is vrij. Zo kan het oordeel van de gemeenteraad bijvoorbeeld worden vormgegeven door een raadsbesluit of de notulen van de desbetreffende raadsvergadering.

2 Onderwerp Volgvei 2 Verslag over de uitvoering WWB, IOAWIZ, Bbz p VODU WW Uit de verrichte interne controles is gebleken dat geen tekortkomingen bij het onderdeel reïntegratie (en overgangsrechtreïntegratie) zijn geconstateerd. Ook de omvang van de financiële tekortkoming bij het Werkdeel, het Inkomensdeel en de bijzondere bijstand is in 2004 onder de l % norm gebleven. Bij het onderdeel Algemene rechtmatigheid is een tekortkoming geconstateerd bij de informatiebeveiliging van Suwinet. De gemeente is verplicht om bij de uitvoering van de W B, IOAW, IOAZ en Bbz gebruik te maken van Suwinet. Suwinet bevat gegevens die afkomstig zijn van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), Gemeentelijke Sociale Diensten (GSD), het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de gemeentelijke basisadministratie (GBA) en het Verificatie Identificatie Systeem (VIS). In 2004 is, in strikte zin, niet voldaan aan de eis een specifiek beveiligingsplan voor Suwinet op te stellen. Dit beveiligingsplan zal ambtelijk in juli 2005 gereed zijn. In bijlage XIV, bedoeld in artikel 6.4, eerste lid, van de regeling SUWI staat dat de informatiebeveiliging van Suwinet gebaseerd moet worden op de Code voor Informatiebeveiliging 2000 van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN). In 2004 is voor het gebruik van Suwinet gesteund op het bestaande informatiebeveiligingsbeleid van de Gemeente Haarlemmermeer, zoals goedgekeurd door het college van Burgemeester en Wethouders. Het informatiebeveiligingsbeleid van de Gemeente Haarlemmermeer is, zoals ook de regeling SUWI voorschrijft, gebaseerd op de Code voor Informatiebeveiliging. De Code is de breedst geaccepteerde de facto standaard voor de beheersing van informatiebeveiliging (IS0 standaard 17799:2000). VODU IOAW, IOAZ, Bbz 2004 Uit de interne controle is gebleken dat er in 2004 geen tekortkomingen en geen financiële onzekerheden geconstateerd zijn die de 5% norm van de totale uitgaven en ontvangsten IOAW/IOAZ/Bbz 2004 overschrijden. Tevens is aan alle algemene rechtmatigheidsnormen voldaan.

3 Onderwerp Volgvel 3 Verslag over de uitvoering WWB, IOAWIZ, Bbz Voorstel Op grond van het voorgaande besluit het college de raad voor te stellen om: - P - in te stemmen met het Verslag over de Uitvoering WWB 2004; - in te stemmen met het Verslag over de Uitvoering IOAWIZ, Bbz Burgemeester en wet gemeente Haarlemmermeer, Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, de secretaris, de burgemeester, dr. G.P.F. van den Boorn mr. A.Ph. Hertog Bijiage(n) - Verslag over de uitvoering WWB 2004; - Verslag over de uitvoering IOAWIZ en Bbz 2004.

4 gemeente Haarlemmermeer Verslag over de uitvoering WWB 2004 Gemeente Haarlemmermeer

5 Algemeen - Voor u ligt het verslag over de uitvoering WWB 2004, zoals bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de regeling WWB. De Wet werk en bijstand (WWB) leidt, ten opzichte van de ingetrokken Abw, WIW en Besluit IIDbanen tot wijzigingen in de uitvoering. Onveranderd blijft dat gemeenten zich tegenover de minister van SZW moeten verantwoorden over de uitvoering. Onder invloed van met name de nieuwe wijze van financieren, de daarmee samenhangende deregulering en vereenvoudiging en de rol die gemeenteraad speelt in het duale stelsel binnen de gemeente, is de verantwoording van de gemeenten aan de minister van SZW naar aard en omvang beperkt. De gemeente verantwoordt zich aan de minister van SZW door middel van een door hem vastgesteld model "Verslag over de uitvoering" (VODU). Het VODU heeft geen betrekking op de verantwoording van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad; deze verantwoording vindt plaats door middel van de producten uit de gemeentelijke P&C-cyclus, de kwartaalrapportages en het jaarlijkse beleidsverslag. Uitgangspunt bij de verantwoording over de rechtmatigheid van de wetsuitvoering in het verslag is, dat alleen nadere informatie moet worden verstrekt als er tekortkomingen worden geconstateerd. In het kader van de rechtmatigheid wordt een onderscheid gemaakt naar tekortkomingen die financieel kwantificeerbaar zijn en tekortkomingen die alleen in kwalitatieve zin verantwoord kunnen worden. Het VODU bestaat uit de volgende drie onderdelen: rechtmatigheid Werk (onderdeel l), rechtmatigheid Inkomen en Bijzondere bijstand (onderdeel 2A), kwalitatieve verantwoording van de rechtmatigheid (onderdeel 28) en de bestuurlijke mededeling (onderdeel 3). Onderdeel 1 dient verplicht te worden ingevuld. Onderdeel 2A dient alleen te worden ingevuld wanneer de omvang van de financiële tekortkoming bij het Werkdeel, het Inkomensdeel en de bijzondere bijstand in totaal de 1 % norm overstijgt. Bij onderdeel 28 dient alleen verantwoordingsinformatie te worden gegeven indien bij een bepaald rechtmatigheidsonderdeel sprake is van tekortkoming. Verder bevat de VODU een verplichte bijlage over het beleid en een verplichte bijlage met het financiële beeld. In de WWB wordt ook een oordeel van de gemeenteraad over de uitvoering van de wet gevraagd. Dit oordeel dient in het kader van de VODU naar het ministerie van SZW te worden meegezonden. Een rapportage van het oordeel van de gemeenteraad kan bijvoorbeeld worden vormgegeven door een raadsbesluit of de notulen van de desbetreffende raadsvergadering.

6 Onderdeel 1 Rechtmatigheid Werk Uit de interne controle is gebleken dat er geen tekortkomingen bij het onderdeel reïntegratie en overgangsrechtre'htegratie zijn geconstateerd.,p Rechtmatigheid Werk Onderdeel Tekortkomingenlopmerkingen Reïntegratie Foutscore 0,000% Overgangsrecht werk reïntegratie Foutscore 0,000% Totaal financiële omvang tekortkomingen Werkdeel E 0.00 Onderdeel 2 A Rechtmatigheid Inkomen en Bijzondere Bijstand Uit de interne controle is gebleken dat de omvang van de financiële tekortkoming bij het Werkdeel, het Inkomensdeel en de bijzondere bijstand in 2004 onder de 1% norm is gebleven. Onderdeel 2 B Algemene rechtmatigheidsonderdelen WWB Bij dit onderdeel is een tekortkoming geconstateerd bij de informatiebeveiliging van Suwinet. In 2004 is, in strikte zin, niet voldaan aan de eis een specifiek beveiligingsplan voor Suwinet op te stellen. Dit specifieke beveiligingsplan zal pas in juli 2005 gereed zijn. In bijlage XIV, bedoeld in artikel 6.4, eerste lid, van de regeling SUWI staat dat de informatiebeveiliging van Suwinet gebaseerd moet worden op de Code voor Informatiebeveiliging 2000 van het Nederlands Normalisatie-instituut. In 2004 is voor het gebruik van Suwinet gesteund op het bestaande informatiebeveiligingsbeleid van de Gemeente Haarlemmermeer, zoals goedgekeurd door het college van Burgemeester en Wethouders. Het informatiebeveiligingsbeleid van de Gemeente Haarlemmermeer is, zoals de regeling SUWI voorschrijft, gebaseerd op de Code voor Informatiebeveiliging. De Code is de breedst geaccepteerde de facto standaard voor de beheersing van informatiebeveiliging (IS0 standaard 17799:2000). Onderdeel 3 Bestuurlijke mededeling l.a l.b l.c Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat in het Verslag opgenomen informatie over de onderdelen 1 en 2A (Werk, Inkomen en Bijzondere Bijstand) deugdelijk wordt weergegeven en dat aan de eisen van een rechtmatige uitvoering is voldaan (financiële tekortkomingen bedragen niet meer dan 1 OIO) en dat reïntegratievoorzieningen die gefinancierd worden met de WWB gelden niet tevens gefinancierd worden door andere wet-en regelgeving. Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat er kwalitatieve onrechtmatigheden zijn in de algemene rechtmatigheidsonderdelen (onderdeel 2B). Het betreft het ontbreken van een specifiek beveiligingsplan voor Suwinet. Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat de in het financieel beeld verantwoorde bedragen juist en volledig zijn. 2. Het college van Burgemeester en wethouders verklaart over het onderdeel Beleid naar waarheid te hebben gerapporteerd.

7 Hoofddorp, 1 juli 2005 Burgemeester & Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer,P de burgemeester: de secretaris: mr. A.Ph. Hertog dr. G.P.F. van den Boorn

8 BIJLAGE 1 BELEID Beleid Aantal personen met een 1,b I I Inabestaanden -of halfwezenuitkering ~antal uitkeringsgerechtigden dat meflo.g.v. de ANW en niet Gesubsidieerde arbeid Scholing en activering Sociale activering Uitgaven e E e 0 deze uitgaven is bediend uitkeringsgerechtigden ~antal personen met een nabestaanden -of halfwezenuitkering Aantal uitkeringsgerechtigden dat met o.g.v. de ANW en niet deze uitgaven is bediend uitkeringsgerechtigden 3 3 ~otaal aantal personen dat met enige reïntegratievoorziening is bediend (dus exclusief overloop) Beleidsinformatie overgangssituatie 2004 Aantal cliënten onder verplicht budgetbeheer Aantal intrekkingen Besluit Uitkering: cliënt verzuim niet tijdig hersteld 62 Aantal Verlagingsbesluiten (artikel 18) 249 Aantal ontheffingen arbeidsverplichting Aantal ontheffingen verplichting reïntegratievoorziening 68 1 vervallen item

9 gemeente Haarlemmermeer Verslag over de Uitvoering IOAWIIOAZIBbz 2004 Gemeente Haarlemmermeer

10 Algemeen - Voor u ligt het verslag over de Uitvoering IOAWIIOAZlBbz 2004, als bedoeld in artikel 7, tweede lid, van de Rewling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz In artikel 54 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW), in artikel 54 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) en in artikel 54 van het besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004 (Bbz 2004) wordt de informatieverstrekking over de IOAW, IOAZ en Bbz 2004 aan de minister geregeld. De gemeente behoeft alleen informatie te verstrekken als het financieel beslag van de tekortkomingen (bij de onderdelen IA en 1 B) de norm van 5% van de totale uitgaven en ontvangsten IOAWIIOAZlBbz 2004 overschrijdt. Bij onderschrijding volstaat voor dat onderdeel de Bestuurlijke verklaring. Bij de algemene rechtmatigheidsonderdelen (onderdeel 1 C) moeten alle geconstateerde fouten gerapporteerd worden. Onderdeel l A Rechtmatigheid financieel Uit de interne controle is gebleken dat er geen tekortkomingen geconstateerd zijn die de 5% norm van de totale uitgaven en ontvangsten IOAWIIOAZIBbz 2004 overschrijden. Onderdeel l B Financiële onzekerheden Uit de interne controle is gebleken dat er geen financiële onzekerheden zijn geconstateerd zijn die de 5% norm van de totale uitgaven en ontvangsten IOAWIIOAZlBbz 2004 overschrijden. Onderdeel l C Algemene rechtmatigheidsonderdelen Uit de interne controle is gebleken dat aan alle rechtmatigheidsnormen is voldaan. Onderdeel 2 Bestuurlijke mededeling l.a Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat in het Verslag opgenomen informatie deugdelijk wordt weergegeven en dat aan de eisen van een rechtmatige uitvoering is voldaan (financiële tekortkomingen en financiële onzekerheden bedragen niet meer dan 5%) l.b Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat er geen kwalitatieve onrechtmatigheden zijn in de algemene rechtmatigheidsonderdelen. l.c Het college van Burgemeester en wethouders verklaart dat de IOAW, de IOAZ en het Bbz 2004 (of op onderdelen) niet "contra legem" worden uitgevoerd.

11 Datum: Ondertekening:. De Burgemeester De Secretaris

12 gemeente Haarlemmermeer Ii onderwerp Verslag over de uitvoering WWB, IOAWJZ, ~ b2004 z De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 19 juli 2005 nummer 2005J20168; besluit: - in te stemmen met het Verslag over de Uitvoering WWB 2004; - in te stemmen met het Verslag over de Uitvoering IOAWIZ, Bbz Vastgesteld in de openbare vergadering van 22 september 2005.

Handreiking behorende bij Verslag over de Uitvoering WWB 2004 Als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Regeling WWB.

Handreiking behorende bij Verslag over de Uitvoering WWB 2004 Als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Regeling WWB. Handreiking behorende bij Verslag over de Uitvoering WWB 2004 Als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van de Regeling WWB. Algemeen De Wet werk en bijstand (WWB) leidt, ten opzichte van de ingetrokken Abw,

Nadere informatie

Verslag over de uitvoering. Gemeente Brunssum. IOAW, IOAZ en Bbz-2004

Verslag over de uitvoering. Gemeente Brunssum. IOAW, IOAZ en Bbz-2004 Verslag over de uitvoering IOAW, IOAZ en Bbz-2004 2005 Inleiding. Vanaf 2004 is de opzet van het verslag over de uitvoering IOAW (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze

Nadere informatie

Leiden, 7 juli 2006.

Leiden, 7 juli 2006. 2006. Nr. : 06.0093. Dnst. : SOZA Verantwoording over de rechtmatigheid van de uitvoering en kostenopgave 2005 van de WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2004. Leiden, 7 juli 2006. Het College moet jaarlijks, uiterlijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verslagen uitvoering WWB, IOAW, IOAZ en Bbz over 2005 Conceptbesluit: Samenvatting: 1. De verslagen over de uitvoering

Nadere informatie

Controle- en rapportageprotocol WWB 2005

Controle- en rapportageprotocol WWB 2005 Bijlage 3 als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Regeling WWB De krachtens artikel 77, derde lid, van de WWB te stellen regels inzake de accountantsverklaring bij het verslag over de uitvoering en

Nadere informatie

Bijlage als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Regeling WWB CONTROLE- EN RAPPORTAGEPROTOCOL 2004 WWB

Bijlage als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Regeling WWB CONTROLE- EN RAPPORTAGEPROTOCOL 2004 WWB Bijlage als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Regeling WWB De krachtens artikel 77, derde lid, van de WWB te stellen regels inzake de accountantsverklaring bij het verslag over de uitvoering en het

Nadere informatie

Verslag over de uitvoering (Vodu)

Verslag over de uitvoering (Vodu) Verslag over de uitvoering (Vodu) WWB 2005 GEMEENTE GOUDA Als bedoeld in artikel 77 lid 1 WWB; en Conform het Model Verslag over de uitvoering, als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de Regeling WWB INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Controle- en rapportageprotocol

Controle- en rapportageprotocol Controle- en rapportageprotocol IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Controle- en rapportageprotocol IOAW, IOAZ en Bbz 2004, zoals bedoeld in artikel 7, derde lid van de Regeling financiering en verantwoording IOAW,

Nadere informatie

Verantwoordingsverslag WWB 2004

Verantwoordingsverslag WWB 2004 Verantwoordingsverslag WWB 2004 Opdracht: Gemeentebestuur HELLEVOETSLUIS Portefeuillehouder: Atie Koster Realisatie: Afdeling Samenlevingszaken Team Sociaal Beleid Datum: 5 september 2005 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. De raad van de gemeente Lemsterland; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 6 december 2010; gelet op de artikelen 7, 8,

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2009 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Re-integratieverordening Wet werk en

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 maart 2013;

Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 maart 2013; CVDR Officiële uitgave van Gemert-Bakel. Nr. CVDR309242_1 1 mei 2018 Afstemmingsverordening WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2013 De raad van de gemeente Gemert-Bakel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp Datum 26 oktober 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Venray 2013 Pagina 1 van 6 De raad van Venray, gelezen het advies van de Cliëntenraad WWB van 16 oktober 2012, gelezen

Nadere informatie

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen.

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. De raad van de gemeente Doetinchem; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7, 8 en 10, tweede lid van de Wet werk en bijstand (Wwb), de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. Portefeuillehouder J.J. Nobel steiler Sander Heesen (023-567 6301 ) Collegevergadering 23 mei 2006 Raadsvergadering 13 juli 2006

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/308

Raadsvoorstel 2004/308 Raadsvoorstel 2004/308 Onderwerp Portefeuillehouder Raadsvergadering H. Tuning Datum 14 september 2004/25914 Inleiding Bij de parlementaire behandeling van de Wet werk en bijstand (WWB) is nadrukkelijk

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 ================================================================================== De raad van de gemeente (naam gemeente) ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 De raad van de gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 augustus 2004, bijlagennummer I ; gelet op artikel 149, eerste lid van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde,

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde, Nummer V038 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 maart 2010; gelet op artikel 47 van de Wet werk en bijstand (Wwb), artikel 42 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Verordening tot wijziging van de Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 De raad van de gemeente Ten Boer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van april 2016; gelet op

Nadere informatie

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 -1.833.52 REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet : de WWB b. WWB:

Nadere informatie

1 Verzoek portefeuillehouder

1 Verzoek portefeuillehouder Onderwerp: Nummer Versie Thema Indiener Steller 1 Verzoek portefeuillehouder Beslispunten voor de raad Overwegingen m.b.t. proces l (deadline) 2010.0001 803 1 Sociale Zaken dr. T.C.M. Horn 1 mr. A.Th.H.

Nadere informatie

RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012

RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012 RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012 Verordening, vastgesteld bij Raadsbesluit van 29 maart 2012, nummer R2012.0012 A, gepubliceerd 18 april 2012, in werking getreden met ingang van 19 april

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR63088_1 11 oktober 2016 Re-integratieverordening 2010 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSVERSLAG CENTRALE UITVOERINGSORGANISATIE SOCIALE ZAKEN. WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2004

VERANTWOORDINGSVERSLAG CENTRALE UITVOERINGSORGANISATIE SOCIALE ZAKEN. WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2004 VERANTWOORDINGSVERSLAG CENTRALE UITVOERINGSORGANISATIE SOCIALE ZAKEN WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Mei 2005 Inhoudsopgave Afkortingenlijst 2 1. Inleiding 3 2. Onderzoeks- en bestandsinformatie 4 2.1 Onderzoeksinformatie

Nadere informatie

*Z C* Beslispunten 1. Aan u wordt voorgesteld de Reintegratieverordening Goeree-Overflakkee met ingang van 1 januari 2013 vast te stellen.

*Z C* Beslispunten 1. Aan u wordt voorgesteld de Reintegratieverordening Goeree-Overflakkee met ingang van 1 januari 2013 vast te stellen. Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z010136663C* Registratienummer : Z -13-03423/417 Agendanummer : Portefeuillehouder :Ter behandeling bij Raadsvergadering : 21 maart opsteller

Nadere informatie

Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Beleidsregel algemeen geaccepteerde arbeid en ontheffing van de plicht tot arbeidsinschakeling Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft; - Houdt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland. Opdracht aan het college. Aanspraak op ondersteuning.

Inhoudsopgave. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland. Opdracht aan het college. Aanspraak op ondersteuning. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 8a: Artikel 9: Artikel

Nadere informatie

Handhavingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ

Handhavingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Appingedam. Nr. 0 1 januari 1900 Handhavingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ De raad van de gemeente Appingedam; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De Raad van de gemeente Culemborg, gelezen het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 10 april 2012 gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid

Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid Verordening cliëntenparticipatie Sociale Zekerheid, gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk

Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk Raadsvoorstel *Z00439FA3CD* Aan de raad Documentnummer : INT-13-02777 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk Inleiding In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004

Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Datum ontvangst (niet invullen) Voorlopig verslag

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; DE RAAD DER GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10, tweede

Nadere informatie

ARTIKEL I: WIJZIGINGEN

ARTIKEL I: WIJZIGINGEN De raad van de gemeente Renkum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 januari 2015; Gezien het advies van de Commissie Inwoners van 9 februari 2015; Gelet op artikel 8, eerste lid,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987; gelet op het bepaalde in artikel 8, eerste lid, onderdeel b van de Participatiewet,

Nadere informatie

Handhavingsverordening Participatiewet 2015 Documentnummer INT

Handhavingsverordening Participatiewet 2015 Documentnummer INT Handhavingsverordening Participatiewet 2015 Documentnummer INT-14-13315 HANDHAVINGSVERORDENING PARTICIPATIEWET, IOAW EN IOAZ 2015 GEMEENTE BEVERWIJK De raad van de gemeente Beverwijk ; Gelet op artikel

Nadere informatie

VERORDENING HANDHAVING WWB, Bbz, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN

VERORDENING HANDHAVING WWB, Bbz, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN VERORDENING HANDHAVING WWB, Bbz, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN De raad van de gemeente Buren, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 mei 2012, gelet op artikel 8a van de

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Concept-raadsbesluit, no. De Raad der gemeente Stein; Gezien het voorstel inzake verordeningen Wet Werk en Bijstand (Gem. blad Afd. A, no. ); gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen

Nadere informatie

Registratienr.: 1804/620 Handhavingverordening WWB, IOAW/Z 2012

Registratienr.: 1804/620 Handhavingverordening WWB, IOAW/Z 2012 Registratienr.: 1804/620 Handhavingverordening WWB, IOAW/Z 2012 Handhaving verordening Gemeente Culemborg ex artikel 18 WWB en artikel 35 IOAW/Z Handhavingverordening Wet werk en bijstand (WWB), Inkomensvoorziening

Nadere informatie

BEELD VAN DE UITVOERING 2012

BEELD VAN DE UITVOERING 2012 BEELD VAN DE UITVOERING 2012 Bbz 2004 Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 IOAW IOAZ WPB WWB WWIK Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT

GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT Jaar: 2010 Nummer: 116 Besluit: B&W 21 december 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op

Nadere informatie

Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004

Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Bijlage 4, bedoeld in artikel 7b, derde lid, Regeling financiering en verantwoording IOAW, IOAZ en Bbz 2004 Datum ontvangst (niet invullen) Voorlopig verslag

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2011;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2011; CVDR Officiële uitgave van Gemert-Bakel. Nr. CVDR105399_2 1 mei 2018 Re-integratieverordening Wwb, Ioaw, Ioaz DE RAAD VAN DE GEMEENTE GEMERT-BAKEL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nadere informatie

HERONDERZOEKSPLAN

HERONDERZOEKSPLAN - 1 - HERONDERZOEKSPLAN 2003... 2 INLEIDING... 2 KERNPUNTEN NIEUW HERONDERZOEKSPLAN... 2 RANDVOORWAARDEN... 2 WETTELIJKE BASIS HERONDERZOEKEN... 3 SOORTEN HERONDERZOEKEN... 3 GLOBALE KENMERKEN VAN DE GROEPEN...

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015

Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR358167_1 28 september 2018 Re-integratieverordening Participatiewet Deurne 2015 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

B E S L U I T : vast te stellen de navolgende Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Waterland 2015.

B E S L U I T : vast te stellen de navolgende Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Waterland 2015. Nummer: 337-20 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Waterland 2015 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN CVDR Officiële uitgave van Ooststellingwerf. Nr. CVDR80772_3 12 juni 2018 Participatieverordening 2010 De raad van de gemeente Ooststellingwerf;nr. B.4gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Invoering van de Wet werk en bijstand (Invoeringswet Wet werk en bijstand)

Invoering van de Wet werk en bijstand (Invoeringswet Wet werk en bijstand) Invoering van de Wet werk en bijstand (Invoeringswet Wet werk en bijstand) VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz Allen, die

Nadere informatie

Nr Houten, 17 augustus 2010

Nr Houten, 17 augustus 2010 Raadsvoorstel Nr. 2010-030 Houten, 17 augustus 2010 Onderwerp: Diverse verordeningen sociale zaken Beslispunten: 1. De wijzigingsverordening Afstemmingsverordening WIJ vast te stellen 2. De navolgende

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

Interne Controle 2004 WWB, Ioaw, Ioaz en Bbz Gemeente Son en Breugel Opsteller J. van der Voet

Interne Controle 2004 WWB, Ioaw, Ioaz en Bbz Gemeente Son en Breugel Opsteller J. van der Voet Interne Controle 2004 WWB, Ioaw, Ioaz en Bbz Gemeente Son en Breugel Opsteller J. van der Voet 2/22 Inhoud 1. Inleiding 4 1.1 Opzet van het onderzoek 4 1.2 Intern Controleplan 5 1.3 Controlemix 5 1.3 Kwaliteit

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Re-integratieverordening Besloten door gemeenteraad Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-9-2012 Nummer voorstel: 2012/64 Voor raadsvergadering d.d.: 18-09-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Re-integratieverordening in het kader van artikel 8, lid 1, sub a van de WWB en artikel 35, lid 1, sub a van de IOAW/IOAZ.

Re-integratieverordening in het kader van artikel 8, lid 1, sub a van de WWB en artikel 35, lid 1, sub a van de IOAW/IOAZ. 1155357 Gescand archief datum ^ 22 JUUOT Re-integratieverordening in het kader van artikel 8, lid 1, sub a van de WWB en artikel 35, lid 1, sub a van de IOAW/IOAZ. Verordening conform de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Re-integratieverordening gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk,

Re-integratieverordening gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk, Re-integratieverordening gemeente Harderwijk 2009 De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2009, nr. gelet op de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Regeling administratieve uitvoeringsvoorschriften

Regeling administratieve uitvoeringsvoorschriften Regeling administratieve uitvoeringsvoorschriften IOW, IOZ en bz 2004 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 25 november 2003, Directie Werk en ijstand, nr. W&/SFI/2003/87935

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek van.;

Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek van.; De raad van de gemeente.; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek van.; Gelet op de Gemeenschappelijke Regeling van de Intergemeentelijke Sociale

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 10 april 2012;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en de bepalingen van de algemene wet

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Toelichting. Algemeen

Toelichting. Algemeen Toelichting Algemeen Op 1 januari 2013 zijn de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving en de Wet verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd in werking getreden. Hierdoor wijzigt o.a. de

Nadere informatie

Reg.nr.: I-SZ/2013/28. Beleidsregels. Aanvullende uitkering kinderopvangkosten voor ouders met een re-integratietraject

Reg.nr.: I-SZ/2013/28. Beleidsregels. Aanvullende uitkering kinderopvangkosten voor ouders met een re-integratietraject Reg.nr.: I-SZ/2013/28 Beleidsregels Aanvullende uitkering kinderopvangkosten voor ouders met een re-integratietraject Gemeente Boxmeer 2013 . Beleidsregels Aanvullende uitkering kinderopvangkosten voor

Nadere informatie

Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015

Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Arnhem. Nr. 19431 22 februari 2016 Afstemmingsverordening gemeente Arnhem 2015 Op 15 december 2014 heeft de gemeenteraad de 'Afstemmingsverordening gemeente

Nadere informatie

: 23 augustus 2011 : 5 september 2011. : J.L.M. Vlaar : E.M. de Rijke

: 23 augustus 2011 : 5 september 2011. : J.L.M. Vlaar : E.M. de Rijke RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 23 augustus 2011 : 5 september 2011 Documentnr. Zaaknummer : 598 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

vast te stellen: de volgende Maatregelenverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012-A gemeente Heerde.

vast te stellen: de volgende Maatregelenverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012-A gemeente Heerde. Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 14 augustus 2012; gelet op artikel 8, lid 1 onderdelen b en h, artikel 9a, lid 12 en artikel 18, lid 1, 2 en 3 van

Nadere informatie

Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek gemeente Groesbeek 2015

Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek gemeente Groesbeek 2015 Handhavingsverordening PARTICIPATIEWET, IOAW, IOAZ en Bbz gemeente Groesbeek 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen

Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Made, maart 2002 Aan de commissie Algemeen Bestuur en Middelen Commissievergadering d.d. 21 maart 2002 Agendapunt: Onderwerp: Verordening behandeling bezwaarschriften Toelichting: Advies commissie: Uw

Nadere informatie

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Sociale Zekerheid 2015, gemeente Drimmelen

Verordening tegenprestatie Sociale Zekerheid 2015, gemeente Drimmelen Verordening tegenprestatie Sociale Zekerheid 2015, gemeente Drimmelen De raad van de gemeente Drimmelen; gezien het voorstel van burgemeester en wethouder van 11 november 2014; gelet op artikel 8, lid

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne 2018

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne 2018 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR612889_1 28 september 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Deurne

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 815 Wijziging van de Wet werk en bijstand en samenvoeging van die wet met de Wet investeren in jongeren gericht op bevordering van deelname

Nadere informatie

Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013

Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013 CVDR Officiële uitgave van Lansingerland. Nr. CVDR327366_1 30 oktober 2018 Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

Maatregelverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Doesburg 2015.

Maatregelverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Doesburg 2015. CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR346217_1 13 maart 2018 Maatregelverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ Doesburg 2015 9 De raad van de gemeente Doesburg gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

VERORDENING HANDHAVING WWB/WIJ

VERORDENING HANDHAVING WWB/WIJ VERORDENING HANDHAVING WWB/WIJ Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Deze verordening verstaat onder: a. de wet: de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet investeren in jongeren (WIJ), de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Nr.: 11 Onderwerp: Reïntegratieverordening WWB gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 1 september 2009;

Nr.: 11 Onderwerp: Reïntegratieverordening WWB gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 1 september 2009; GEMEENTE LOPIK Nr.: 11 Onderwerp: Reïntegratieverordening WWB 2009 De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 1 september 2009; gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Reïntegratieverordening

Reïntegratieverordening Reïntegratieverordening De raad van de gemeente Roermond; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7, 8, 10 tweede lid en 10a van de Wet Werk en Bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

Onderwerp Wet Bundeling uitkeringen inkomensvoorziening aan gemeenten (Wet Buig) en Maatregelenverordening IOAW en IOAZ 2010

Onderwerp Wet Bundeling uitkeringen inkomensvoorziening aan gemeenten (Wet Buig) en Maatregelenverordening IOAW en IOAZ 2010 Agendapunt 13 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/29061 Datum: 6 september 2010 programma: Werk en Inkomen Blad: 1 van 8 cluster: Samenleving portefeuillehouder: ing. F.J.L.M.

Nadere informatie

De notitie verantwoording Wet Werk en Bijstand 2004 geeft hiervoor de kaders weer.

De notitie verantwoording Wet Werk en Bijstand 2004 geeft hiervoor de kaders weer. Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 9 juni 2004 / 102/2004 Onderwerp Notitie verantwoording Wet Werk en Bijstand 2004 Programma / Programmanummer Inkomen / 3230 Portefeuillehouder

Nadere informatie

VERORDENING RE-INTEGRATIE WET WERK EN BIJSTAND 2012 Pag.1/8

VERORDENING RE-INTEGRATIE WET WERK EN BIJSTAND 2012 Pag.1/8 VERORDENING RE-INTEGRATIE WET WERK EN BIJSTAND 2012 Pag.1/8 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. WWB: Wet werk en bijstand; b. IOAW: Wet

Nadere informatie

Verordening afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ BMWE 2016

Verordening afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ BMWE 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bedum. Nr. 123039 18 december 2015 Verordening afstemming Participatiewet, IOAW en IOAZ BMWE 2016 De raad van de gemeente Bedum; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR352018_2 8 november 2016 Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 De raad van de gemeente Losser, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

: Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet,

: Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet, Raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 20 oktober 2014 Besluit nummer Onderwerp IOAW en IOAZ : RB14.0119 : Voorstel tot vaststelling van de Handhavingsverordening Participatiewet, De raad van de gemeente

Nadere informatie

Olst-Wijhe, 10 maart 2015 doc. nr.: Verordening Handhaving inkomensvoorzieningen Olst-Wijhe

Olst-Wijhe, 10 maart 2015 doc. nr.: Verordening Handhaving inkomensvoorzieningen Olst-Wijhe Olst-Wijhe, 10 maart 2015 doc. nr.: 15.013680 De raad van de gemeente Olst-Wijhe; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 april 2015, nr. 2015/21; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 december 2014, nr. 12A;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 december 2014, nr. 12A; Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2014 Nummer: 85 Uitgifte: 29 december 2014 Bekendmaking van het besluit de gemeenteraad d.d. 15 december 2014, nr. 12C, tot vaststelling van Verordening

Nadere informatie

Handhavingsverordening 2015 GR Ferm Werk

Handhavingsverordening 2015 GR Ferm Werk Handhavingsverordening 2015 GR Ferm Werk Het algemeen bestuur van Ferm Werk - gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 11 december 2014; - gelet op: - artikel 147, eerste lid, van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20-12-2011; gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Inleiding Reïntegratie

Inleiding Reïntegratie Wet Werk en Bijstand Algemene toelichting en de (globale) consequenties voor de uitvoering Gemeente Maassluis, afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1. Inleiding Gemeenten en hun afdelingen Sociale

Nadere informatie

Verordening Wwb, Ioaw en Ioaz: eigen verantwoordelijkheid, participatie en inkomen gemeente Tubbergen 2013

Verordening Wwb, Ioaw en Ioaz: eigen verantwoordelijkheid, participatie en inkomen gemeente Tubbergen 2013 CVDR Officiële uitgave van Tubbergen. Nr. CVDR250974_2 13 februari 2018 Verordening Wwb, Ioaw en Ioaz: eigen verantwoordelijkheid, participatie en inkomen gemeente Tubbergen 2013 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Gemeente tj Bergen op Zoom

Gemeente tj Bergen op Zoom Gemeente tj Bergen op Zoom ^^^B Kaadsmededehnq Datum Van Aan Kopie aan 0 7 DEC. Het college van B&W De raads- en duoburgerieden Nr. Contactpersoon: Joost Ansems Email: J.M.Ansems@bergenopzoom.nl Tel: 0164-277456

Nadere informatie

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015

Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015 Afstemmingsverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Schouwen- Duiveland 2015 De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 september 2014;

Nadere informatie

Verordening Tegenprestatie 2015. Gemeente Achtkarspelen

Verordening Tegenprestatie 2015. Gemeente Achtkarspelen Verordening Tegenprestatie 2015 Gemeente Achtkarspelen De Raad van de gemeente Achtkarspelen: overwegende dat: de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers,

Nadere informatie

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK)

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK) Gemeenteblad nr. 182, 18 december 2014 BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen

Nadere informatie