15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda."

Transcriptie

1 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den Breejen-Bosma gaf een duidelijke uitleg van de regelingen en beantwoordde de vragen van de aanwezige leden over dit onderwerp. Verderop in deze nieuwsbrief hebben hebben wij alle punten voor de herregistratie, nogmaals voor u op een rijtje gezet. De uitgenodigde gastspreker Frans de Gouw verkende samen met de aanwezige counsellors de overeenkomsten en de grenzen tussen het coachen en counsellen. Na de lunch werd vooral veel tijd besteed aan de kansen en toekomstmogelijkheden van de counsellor. Na een verhelderende up date over de samenwerking met de verschillende verzekeringsmaatschappijen door Wil van Fessem, gaf Karin van der Plas een duidelijk beeld van de ontwikkelingen binnen de WMO. Daarbij legde zij er de nadruk op, dat er heel veel mogelijkheden voor een counsellor zijn, wanneer zij er actief achter aan gaan. Die instelling, van een zelfbewuste en ondernemende counsellor, stond ook centraal in de bijdrage van Ageeth Offringa over de samenwerking van de regiocoördinatoren en het bestuur en de workshop over de inrichting van de counselling praktijk door Rob de Ruiter. Van de verschillende presentaties kunt u binnenkort de teksten op de site na lezen. Voor uw agenda. Algemene Leden Vergaderingen Voorjaar: zaterdag 16 april Najaar: zaterdag 1 oktober 2011.

2 Vacatures. Bij de opening van de vergadering gaf Ruth Friedländer aan dat in april 2011 haar twee termijnen als voorzitter van de ABvC eindigen en de vereniging een nieuwe voorzitter moet kiezen. Te zijner tijd zal het bestuur een voordracht doen voor de opvolging. Daarnaast staat het elk lid vrij om zich verkiesbaar te stellen of een kandidaat naar voren te schuiven. Op dit moment wordt het vele werk dat verzet moet worden, slechts door een kleine groep mensen gedaan. Het bestuur doet daarom een dringende oproep aan de leden zich aan te melden voor een van de vacatures. Kijk voor meer informatie op de site van de ABvC. Maar ook wanneer u een enkele keer kunt helpen is uw inzet meer dan welkom. Geregistreerd bij de RBNG? Let op! (van de commissie verzekeringen November 2010) Er zijn heel wat leden die zich hebben geregistreerd bij de RBNG. De contributie voor de RBNG blijft in ,60 excl. BTW. Diegene die hun registratie bij de RBNG niet willen voortzetten in 2011 kunnen het lidmaatschap opzeggen tot 1 december 2010! Zoals wij op de ALV al hebben aangegeven zijn de onderhandelingen met de zorgverzekeraars in volle gang. Definitieve besluiten laten wij zo snel mogelijk via een nieuwsbrief en de website aan u weten. Wij houden u op de hoogte! Intervisie formulier De coördinatoren van de intervisiegroepen zijn verplicht uiterlijk eind december 2010 het intervisieformulier met gegevens van de ABvC intervisiegroepen en de deelnemers in te vullen en op te sturen naar info@abvc.nl. Dit formulier met toelichting vindt u op de ABvC site. Herregistratie en het aantal PE (Permanente Educatie) punten. Herregistratie vindt met ingang van 1 januari 2011 om de 3 jaar plaats. Dit betekent dat u uiterlijk 20 december 2010 uw aanvraag voor herregistratie, via het heregistratieformulier, met de nodige bijlagen moet indienen.

3 Overgangsregeling. De jaren 2009 (vanaf 1 mei) en 2010 zijn overgangsjaren. Voor deze jaren samen hoeft u in totaal 25 PE punten te behalen. Vanaf 1 januari 2011 tot 1 januari 2014 moet u per jaar 25 PE punten behalen. Vanaf 1 januari 2014 en de daaropvolgende jaren moet u per jaar 30 PE punten behalen. Supervisie: maximaal 2 PE punten per jaar. Gezien de huidige problematiek bij het vinden van een supervisor is voor de jaren 2010 en 2011 supervisie nog niet verplicht gesteld. De verplichting geldt per 1 januari Uiteraard bent u geheel vrij om supervisie te volgen als u een door de ABvC erkende supervisor heeft. Voor gevolgde supervisie gelden maximaal 2 PE punten voor herregistratie. Met of zonder het volgen van supervisie is het behalen van 25 PE punten voor de eerste herregistratie een eis. Intervisie: minimaal 8 PE punten tot maximaal 12 PE punten per jaar. Voor uw herregistratie dient u minimaal 4 intervisiebijeenkomsten te hebben gevolgd. Waarvan minimaal 50% in een ABvC intervisiegroep (d.w.z. een intervisiegroep waarvan minstens de helft van de deelnemers AbvC-lid is) en maximaal 50% in een door de ABvC erkende intervisiegroep (bijvoorbeeld een intervisiegroep van een andere beroepsvereniging). U dient dit op het herregistratieformulier duidelijk aan te geven. NB: m.b.t. intervisie hoeft u alleen de gevraagde gegevens op het herregistratieformulier in te vullen. De coördinatoren van de intervisiegroepen zijn verplicht uiterlijk eind december 2010 het intervisieformulier met gegevens van de ABvC intervisiegroepen en de deelnemers in te vullen. U hoeft dus geen kopie hiervan bij uw herregistratie aanvraag te voegen. Spreek wel af met de coördinator dat het formulier wordt ingevuld en naar de ABvC wordt gestuurd. Bij het ontbreken hiervan kunnen uw PE punten voor intervisie niet worden beoordeeld. Scholingsactiviteiten. Alleen scholingsactiviteiten die na 1 mei 2009 zijn gevolgd en waaraan door de ABvC PE punten zijn toegekend komen voor deze herregistratie in aanmerking. Onder scholingsactiviteiten wordt verstaan: bij- en nascholing zoals cursussen, trainingen, workshops en seminars c.q. congressen.

4 NB. Alleen scholingsactiviteiten die counselling gerelateerd te zijn en een meerwaarde hebben voor het vakgebied counselling kunnen voor PE punten in aanmerking komen. Overschot PE punten. Een overschot aan PE punten voor scholingsactiviteiten van meer dagen veel PE punten heeft ontvangen, kunt u eenmaal meenemen naar het volgende jaar. U krijgt bij de beoordeling van uw herregistratie, door de commissie ARC, informatie over het aantal punten dat overgeheveld kan worden. Lopende bij- en nascholing. Wanneer u na het inleveren van de herregistratieaanvraag, dit jaar nog bij- en nascholing volgt waaraan PE punten zijn toegekend dan kunnen deze meegenomen naar het volgende jaar. Literatuur: max. 2 PE punten. U dient 2 boeken per jaar te lezen. U ontvangt 1 PE punt per boek van minimaal 100 pagina s met een maximum van 2 PE punten per jaar. Bijlagen Bij uw herregistratie moet een bewijs meegezonden worden dat u supervisie (niet verplicht voor 2011) heeft gevolgd bij een door de ABvC geregistreerde supervisor en moet u van uw scholingsactiviteiten een schriftelijk bewijs van deelname meesturen. Voorbeeld. Hierbij treft u 2 voorbeelden aan van hoe u voor de komende herregistratie de PE punten kunt behalen: supervisie ( niet verplicht) intervisie Scholingsactiviteiten Literatuur Totaal 0 PE punten 2 PE punten 8 PE punten 12 PE punten 15 PE punten 9 PE punten 2 PE punten 2 PE punten 25 PE punten 25 PE punten VOOR DE VOLLEDIGE TEKST OVER DE HERREGISTRATIE VERWIJZEN WIJ U NAAR HET HERREGISTRATIEREGLEMENT. DIT VINDT U OP DE WEBSITE VAN DE ABvC. Mocht u vervolgens nog vragen of opmerkingen hebben over de herregistratie, of algemene vragen of opmerkingen hebben, kunt u dit mailen naar bestuur@abvc.nl

5 Procedure Herregistratie Na ontvangst, uiterlijk 20 december uw van uw herregistratie aanvraag ontvangt u een bevestiging hiervan per , dat wij deze hebben ontvangen. Mocht er nog iets ontbreken aan uw aanvraag, ontvangt u het verzoek dit als nog te sturen. Voor 1 april 2011 ontvangt u bericht of uw herregistratie is goedgekeurd. Wanneer uw aanvraag nog niet geheel voldoet aan de gestelde eisen ontvangt u informatie wat u kunt doen en op welke termijn om wel voor herregistratie in aanmerking te komen. Wanneer uw registratie niet voldoet aan de eisen die de ABvC stelt en u dus niet geregistreerd wordt, kunt u eenmaal bezwaar aantekenen tegen de beslissing. Uw herregistratie wordt dan nogmaals beoordeeld door een onafhankelijke commissie. De uitspraak van deze commissie is bindend. Zorg ervoor dat u bereikbaar blijft voor de ABvC In de communicatie tussen het bestuur, de verschillende commissies en het secretariaat nemen de digitale media een steeds belangrijker plaats in. Veel informatie kunt u terug vinden op de site van de ABvC. Leden kunnen het bestuur en de commissies bereiken via . Ook maakt de ABvC gebruik van het internet door bijvoorbeeld u deze nieuwsbrief digitaal op te sturen. Daarbij maken wij gebruik van uw privé- adres dat u heeft ingevuld bij uw profiel op de website. Met ingang van 2011 zullen reguliere bestuursmededelingen alleen digitaal worden gestuurd en is het van belang dat u deze gegevens bij uw profiel invult. Omdat in een aantal gevallen wel van de verzending per post gebruik wordt gemaakt, verzoeken wij u in ieder geval ook een privé postadres bij uw profiel te vermelden. (De privé gegevens zijn alleen beschikbaar voor het ABvC en kunnen niet door derden worden geraadpleegd). Bereikbaarheid van de ABvC

6 In de komende maanden zal de ARC (Accreditatie- en Registratie Commissie) zich volledig richten op de beoordeling van de herregistratie aanvragen. De volledige afhandeling rondom de herregistratie vereist een aanzienlijke tijdsinvestering. Daarom vragen wij uw begrip dat de komende maanden het secretariaat, de commissies ARC en POC en het Bestuur beperkt bereikbaar zijn. Het secretariaat is vanaf 1 december 2010 telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:30 en 12:00. Per zijn wij uiteraard te allen tijde bereikbaar en wij verzoeken u ons zoveel mogelijk te benaderen via bestuur@abvc. nl Uw wordt dan doorgestuurd naar de juiste persoon binnen het bestuur of een commissie die uw mail zal beantwoorden.

Nieuws van de commissie verzekeringen over zorgverzekeraars december 2010!

Nieuws van de commissie verzekeringen over zorgverzekeraars december 2010! Nieuws van de commissie verzekeringen over zorgverzekeraars december 2010! In de afgelopen maanden is er heel veel gebeurd en gedebatteerd met en over zorgverzekeraars en de vergoedingen voor 2011. Wij

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR (HER)REGISTRATIE VOOR DE REGISTERCOUNSELLOR VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING (ABvC) Inleiding

REGLEMENT VOOR (HER)REGISTRATIE VOOR DE REGISTERCOUNSELLOR VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING (ABvC) Inleiding 1 REGLEMENT VOOR (HER)REGISTRATIE VOOR DE REGISTERCOUNSELLOR VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING (ABvC) Inleiding Het Bestuur van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) dient

Nadere informatie

Reglement voor herregistratie van de registercounsellor van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)

Reglement voor herregistratie van de registercounsellor van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) 1 Reglement voor herregistratie van de registercounsellor van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) Inleiding Het Bestuur van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) dient

Nadere informatie

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg.

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. Het ingevulde logboek met bijlagen in 6-voud opsturen naar: Secretariaat VCW - Postbus 2834* - 3500 GV Utrecht - Nederland

Nadere informatie

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Therapeut VCW reg.

LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Therapeut VCW reg. LOGBOEK ten behoeve van de herregistratie als Contextueel Therapeut VCW reg. Het ingevulde logboek met bijlagen in 6-voud opsturen naar: Secretariaat VCW Postbus 2834* 3500 GV Utrecht Nederland * stuur

Nadere informatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie Reglement voor Opleiding en Accreditatie Artikel 1 Doel Reglement voor Opleiding en Accreditatie Het doel van het reglement is de kwaliteit van de bij de BMZM aangesloten leden hoog te houden en inzichtelijk

Nadere informatie

Laatste nieuws over RBNG TBNG

Laatste nieuws over RBNG TBNG Laatste nieuws over RBNG TBNG Geacht lid van de ABvC, Zoals we jou hebben beloofd trachten wij met deze brief iets meer helderheid te geven in zaken rondom RBNG TBNG en UVIT. Het is kort dag, wij beseffen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR INTERVISIEGROEPEN VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING

REGLEMENT VOOR INTERVISIEGROEPEN VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING 1 REGLEMENT VOOR INTERVISIEGROEPEN VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING In dit reglement worden de volgende afkortingen gebruikt: ABvC : de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling TRA-bureau

Nadere informatie

1.2 De supervisor ontvangt binnen 8 weken het besluit van de Toetsings- en Registratie Commissie.

1.2 De supervisor ontvangt binnen 8 weken het besluit van de Toetsings- en Registratie Commissie. 1 VOORWAARDEN VOOR REGISTRATIE ALS SUPERVISOR VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING (ABvC) 1. Algemeen 1.1 De supervisor dient een aanvraag tot registratie in bij het secretariaat van de ABvC

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Leerlingbegeleider VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Hulpverlener VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt

Nadere informatie

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg.

aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg. aanvraagformulier ten behoeve van de registratie als Contextueel Therapeut VCW reg. Uw aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen wanneer u dit formulier volledig invult en in 6-voud opstuurt naar:

Nadere informatie

Aan: LCR geregistreerde reizigersverpleegkundigen Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister. Geachte heer, mevrouw,

Aan: LCR geregistreerde reizigersverpleegkundigen Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister. Geachte heer, mevrouw, Aan: LCR geregistreerde reizigersverpleegkundigen Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Uw inschrijving in het LCR Kwaliteitsregister verloopt binnenkort. Wij verzoeken

Nadere informatie

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014 SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator 1 Januari 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Art. 1 Begrippen pag. 2 Art. 2 Doelstellingen pag. 2 Art. 3 Datum van inwerkingtreding pag.

Nadere informatie

Een leven lang leren draagt bij aan het op peil houden van de bekwaamheid draagt bij aan kwaliteitsbevordering.

Een leven lang leren draagt bij aan het op peil houden van de bekwaamheid draagt bij aan kwaliteitsbevordering. Handleiding PE Online voor osteopaten Uw herregistratiedossier Versie 10-2018 Inhoudsopgave Inleiding 2 Gebruik PE-online 3 Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten (nog geen account in

Nadere informatie

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS Artikel 1 Auditor Bestuur Begrippen en afkortingen Een persoon die een objectief onderzoek uitvoert met als doel een onafhankelijk oordeel te

Nadere informatie

Regeling MVK-bijlage 2

Regeling MVK-bijlage 2 Onderhoud vakbekwaamheid voor gecertificeerde middelbaar veiligheidskundigen Inleiding In deze bijlage wordt de werkwijze van het systeem voor onderhoud van de vakbekwaamheid van gecertificeerde middelbaar-

Nadere informatie

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS

Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Reglement Registratie Consulent Seksuele Gezondheid NVVS Vastgesteld door de NVVS ALV van 27 maart 2015 en in gewijzigde vorm aangenomen door de Raad van Toezicht van de Stichting NRVS op 12 februari 2018.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5 Uitleg van de menuknoppen 6

Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5 Uitleg van de menuknoppen 6 Handleiding PE Online voor osteopaten Uw herregistratiedossier Versie 9-2014 Inhoudsopgave Procedure 3 Toegang voor reeds geregistreerde osteopaten 4 Toegang voor nieuwe nog te registreren osteopaten 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgesteld conform de Statuten van 7 maart 2013 Opgesteld n.a.v. goedkeuring van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 7 december 2017 Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Behoud van inschrijving m.b.t. Titelregistratie van de

Behoud van inschrijving m.b.t. Titelregistratie van de A sidebar is a standalone supplement to the main document. It is often aligned on the left or right of the page, or located at the top or bottom. Use the Text Box Tools tab to change the formatting of

Nadere informatie

1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1

1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1 Inhoud 1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1 2. Functionaliteit in PE-online 2 2.1 Algemene aanwijzingen voor het gebruik van PE-online 2 2.2 Inloggen in PE-online 2 2.3

Nadere informatie

Handleiding (Her)registratieprocedure

Handleiding (Her)registratieprocedure Handleiding (Her)registratieprocedure (bijgewerkt december 2017) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen worden

Nadere informatie

& Pastorale Supervisie in Nederland

& Pastorale Supervisie in Nederland & Pastorale Supervisie in Nederland (HER)REGISTRATIE ALS PASTORAAL SUPERVISOR Herziene editie 2011 (update 2013) Regelgeving betreffende de (her)registratie en opleiding van pastoraal supervisoren Raad

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Sinds de start in 2011 kent het kwaliteitsregister al meer dan 4800 aanmeldingen. Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister

Nadere informatie

1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1

1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1 Inhoud 1. Inleiding 1 1.1 Voor wie is deze handleiding? 1 1.2 Over PE-online 1 2. Functionaliteit in PE-online 2 2.1 Algemene aanwijzingen voor het gebruik van PE-online 2 2.2 Inloggen in PE-online 2 2.3

Nadere informatie

Hoe werkt het nieuwe Restauratoren Register Esther Wieringa, namens stichting ERM. Informatiebijeenkomst op 29 juni 2019

Hoe werkt het nieuwe Restauratoren Register Esther Wieringa, namens stichting ERM. Informatiebijeenkomst op 29 juni 2019 Hoe werkt het nieuwe Restauratoren Register Esther Wieringa, namens stichting ERM Informatiebijeenkomst op 29 juni 2019 https://www.restauratorenregister.nl Een persoonlijke banner Nascholing binnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Ingangsdatum 1 juli 2015 1.Registratie en verlenging 1.1 Een registratiejaar loopt van datum van inschrijving tot een jaar na dato. Voor professionals die geregistreerd zijn vóór 1

Nadere informatie

Formulierenset Herregistratie DVK

Formulierenset Herregistratie DVK Geachte heer/mevrouw, Formulierenset Herregistratie DVK Voor u ligt de formulierenset Herregistratie voor de herregistratie van de titelgeregistreerde Diabetesverpleegkundige EADV. De uitgebreide informatie

Nadere informatie

Het accrediteren van scholings- en andere PE-activiteiten geschiedt door de Accreditatiecommissie.

Het accrediteren van scholings- en andere PE-activiteiten geschiedt door de Accreditatiecommissie. Reglement voor Registratie en Toetsing inzake het Register Erkende Verenigings Professionals (Register AE) en de Accreditatie van scholingsactiviteiten Inleiding In 2008 heeft de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Voorwaarden voor aanmelding vanaf 15 juli 2012: U kunt zich als aspirant lid inschrijven, als u in opleiding bent tot schematherapeut, maar nog

Nadere informatie

Het Titelregistratiesysteem van de

Het Titelregistratiesysteem van de Het Titelregistratiesysteem van de Het titelregistratiesysteem van de VGN Inleiding... 3 1 Inschrijving... 4 1.1 De criteria voor inschrijving in het VGN register...4 1.1.1 Registratiecriteria... 4 1.1.2

Nadere informatie

Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015

Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015 Permanente Educatie Stichting LOOP tijdvak 2013 t/m 2015 VS.2015-01-01 01 Landelijk Overkoepelend Orgaan voor Podologie Inhoudsopgave Inleiding... Accreditatietijdvak 2013 t/m 2015... Reglement Permanente

Nadere informatie

Notulen Algemene Leden Vergadering (ALV) ABvC 6 april 2013

Notulen Algemene Leden Vergadering (ALV) ABvC 6 april 2013 Notulen Algemene Leden Vergadering (ALV) ABvC 6 april 2013 AANWEZIG Bestuur Maaike Bargon- van Son Rob de Ruiter Inge de Monyé- van der Zwan Theo Hendrickx Jac van den Goor voorzitter, vicevoorzitter,

Nadere informatie

Aanvraagformulier registratie-certificering als Equitherapeut SHP-E(NL) 1

Aanvraagformulier registratie-certificering als Equitherapeut SHP-E(NL) 1 Aanvraagformulier registratie-certificering als Equitherapeut SHP-E(NL) 1 Aanvraagformulier: O registratie als gecertificeerde/geregistreerde Equitherapeut SHP-E(NL) O verlenging certificatie/registratie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting De Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseurs Bestuur Het bestuur van de Stichting

Nadere informatie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie

Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Beleidsregels (her)registratie Kwaliteitsregister Psychotherapie Deze beleidsregels vormen een nadere uitwerking van de eisen aan genoten supervisie, intervisie, intercollegiale toetsing en deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen

12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen 12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen Naam.. voorletters.. Geboortedatum..... Email... BIG-register, als verpleegkundigen ingeschreven onder nummer.. Zelfstandig gevestigd

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS

INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS PE-ONLINE INFORMATIE VOOR OPENBARE EN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Algemene informatie Activeren account en Inloggen U krijgt toegang tot PE-online door uw account te activeren via de volgende stappen: 1. Ga naar

Nadere informatie

Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein

Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein Wat doet Registerplein? Registerplein voert bijna 25 jaar registratie uit van maatschappelijk werkers

Nadere informatie

Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie

Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie Bijlage 6 Huishoudelijk Reglement Accreditatiecommissie 1. De accreditatiecommissie SKOM is een door het bestuur ingesteld orgaan, dat belast is met de volgende taken: a. De accreditatie van trainer-,

Nadere informatie

Commissie Kwaliteitsregister en Accreditatie POH-GGZ (CKAP) van de LV POH-GGZ, november 2015. Instemming verkregen van het bestuur van de LV POH-GGZ

Commissie Kwaliteitsregister en Accreditatie POH-GGZ (CKAP) van de LV POH-GGZ, november 2015. Instemming verkregen van het bestuur van de LV POH-GGZ Commissie Kwaliteitsregister en Accreditatie POH-GGZ (CKAP) van de LV POH-GGZ, november 2015. Instemming verkregen van het bestuur van de LV POH-GGZ op 1 december 2015. Door de leden vastgesteld op de

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria en Diepgang

Kwaliteitscriteria en Diepgang Kwaliteitscriteria en Diepgang Tijdens de opleiding doe je erg veel praktijkervaring op. Bij de beoordeling van je praktijkscriptie kijken we niet alleen naar het aantal uren, maar letten ook op de kwaliteit

Nadere informatie

Registratiereglement BOKA. April 2010

Registratiereglement BOKA. April 2010 Registratiereglement BOKA April 2010 2 Registratiereglement 2010 Het lidmaatschap van de BOKA is een uiting van deelname aan een beroepsvereniging. Cliënten kunnen hun klachten indienen over de betrokken

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen

WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen WELKOM BIJ DE KNZB Informatiepakket voor nieuwe verenigingen Informatiepakket aanmelding nieuwe verenigingen Bedankt voor uw interesse in het lidmaatschap van de KNZB! In dit pakket vindt u verschillende

Nadere informatie

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte mevrouw, heer, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige'

Nadere informatie

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE kwaliteitsgarantie in schade-expertise REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE als bedoeld in artikel 24 statuten van de Stichting Nederlands Instituut van Register Experts gevestigd

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014

SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator. 1 Januari 2014 SKM-reglement Permanente Educatie (PE) voor de MfNregistermediator 1 Januari 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Art. 1 Begrippen pag. 2 Art. 2 Doelstellingen pag. 2 Art. 3 Datum van inwerkingtreding pag.

Nadere informatie

Artikel 2.1 De aspirantcounsellor en de registercounsellor dienen zelf zorg te dragen voor aansluiting bij een intervisiegroep.

Artikel 2.1 De aspirantcounsellor en de registercounsellor dienen zelf zorg te dragen voor aansluiting bij een intervisiegroep. 1 REGLEMENT VOOR INTERVISIEGROEPEN VAN DE ALGEMENE BEROEPSVERENIGING VOOR COUNSELLING In dit reglement worden de volgende afkortingen gebruikt: - ABvC : de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling -

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Toelichting Voorwaarden voor subsidieaanvraag. Onderstaand treft u een aantal vragen aan die u kunnen

Nadere informatie

Dispensatie- en herintrederregeling. Kwaliteitsregister Doktersassistenten

Dispensatie- en herintrederregeling. Kwaliteitsregister Doktersassistenten Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Doktersassistenten Vastgesteld door de Ledenraad NVDA 6 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Procedure... 3 3. Dispensatieregeling... 5 3.1

Nadere informatie

juni 2013 Basisgegevens:

juni 2013 Basisgegevens: 1 Regeling van Samenwerking tussen het kwaliteitsregister voor geestelijk verzorgers (SKGV) en het nascholingsregister Permanente Educatie voor predikanten en kerkelijk werkers (PE PKN) juni 2013 Basisgegevens:

Nadere informatie

In deze tekst wordt omwille van de leesbaarheid in de mannelijke vorm naar personen verwezen. Overal waar hij staat, is ook zij bedoeld.

In deze tekst wordt omwille van de leesbaarheid in de mannelijke vorm naar personen verwezen. Overal waar hij staat, is ook zij bedoeld. Podotalent - cursus en trainingen Klachtenprocedure Versie 31 maart, 2017 In deze tekst wordt omwille van de leesbaarheid in de mannelijke vorm naar personen verwezen. Overal waar hij staat, is ook zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 Secretariaat: Klokkegat 26 6741 EL LUNTEREN info@nffi.nl www.nffi.nl 1. Inleiding Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 De in het register van de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HERCERTIFICERING

REGLEMENT VOOR HERCERTIFICERING REGLEMENT VOOR HERCERTIFICERING 1. Algemeen NCRVM (Nederlandse Certificerings Raad Value Management) heeft namens de European Governing Board of the Value Management Training & Certification System (EGB)

Nadere informatie

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR

Nadere informatie

Reglement Registratie Seksuologie NVVS

Reglement Registratie Seksuologie NVVS Reglement Registratie Seksuologie NVVS Vastgesteld door de NVVS BLV van 22 november 2013 en in gewijzigde vorm aangenomen door de Raad van Toezicht van de Stichting NRVS op 12 februari 2018. Waar in dit

Nadere informatie

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie.

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie. Algemene Voorwaarden The Physiology Academy Artikel 1. Inschrijven 1.1 Inschrijven voor deelname aan een scholingsactiviteit van The Physiology Academy kan via de website van The Physiology Academy. Dit

Nadere informatie

Register Vaktherapie. Accreditatiereglement profilering

Register Vaktherapie. Accreditatiereglement profilering Register Vaktherapie reglement profilering Voor (her)registratie in zowel het register als het senior register kunnen maximaal 52 punten profilering worden behaald. We onderscheiden de volgende categoriën

Nadere informatie

Besluit Register Vaktherapie ( juli 2007)

Besluit Register Vaktherapie ( juli 2007) Besluit Register Vaktherapie ( juli 2007) 1. Inleiding In opdracht van de besturen van de NVPMT, de NVCT en de SRCT heeft in 2003 een commissie een gezamenlijk Registratiesysteem voor vaktherapeuten ontworpen.

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional

Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional In de procedure noemen we dit het klaagschrift. Met dit formulier kunt u een tuchtklacht indienen over een jeugdprofessional,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert C. BIJZONDERE VOORWAARDEN SCHOLINGEN De in deze Bijzondere voorwaarden Scholingen vermelde bepalingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure Wij houden niet van kleine lettertjes. En jij waarschijnlijk ook niet. Toch zijn ze af en toe nodig. Omdat er regels zijn en afspraken die we met elkaar maken. Want wie zich inschrijft voor een van onze

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

Het accrediteren van scholings- en andere PE-activiteiten geschiedt door de Accreditatiecommissie.

Het accrediteren van scholings- en andere PE-activiteiten geschiedt door de Accreditatiecommissie. Reglement voor Registratie en Toetsing inzake het Register Erkende Verenigings Professionals (Register AE) en de Accreditatie van scholingsactiviteiten Inleiding In 2008 heeft de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging

European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging De informatie in dit document is vertrouwelijk en het intellectuele eigendom van de EMCC. Het is niet toegestaan deze informatie op een of andere

Nadere informatie

Regeling permanente educatie vanaf 1 januari 2017

Regeling permanente educatie vanaf 1 januari 2017 Regeling permanente educatie vanaf 1 januari 2017 Regeling permanente educatie Gewijzigde voorschriften permanente educatie, laatstelijk vastgesteld door het bestuur op 7 december 2016, in werking getreden

Nadere informatie

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs

Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Handleiding SMC isupport Ticketsysteem voor installateurs Inhoud Inloggen op het SMC isupport ticketsysteem... 2 Overzicht Startpagina... 3 Voorkeuren instellen... 4 Overzicht pagina Aanvragen... 5 Overzicht

Nadere informatie

Klachtenprocedure Ergotherapie Nederland

Klachtenprocedure Ergotherapie Nederland Klachtenprocedure Ergotherapie Nederland (Waar cursus/cursussen staat kan ook training, workshop, studiedag enz., genoemd worden.) 1. Bereik en uitgangspunten 1.1 Doelstelling Primair: vaststellen van

Nadere informatie

Regeling Permanente Educatie Public Controlling

Regeling Permanente Educatie Public Controlling Artikel 1 Doelstelling Regeling Permanente Educatie Public Controlling Gelet op artikel 2 lid 2c van de statuten van het EICPC is de doelstelling van de permanente educatie voor public controllers het

Nadere informatie

Handleiding Herregistratiedossier

Handleiding Herregistratiedossier Handleiding Herregistratiedossier (bijgewerkt augustus 2018) Ter ondersteuning van uw herregistratie raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen worden overgeslagen.

Nadere informatie

Reglement van registratie preventieassistenten

Reglement van registratie preventieassistenten Reglement van registratie preventieassistenten Ingangsdatum en versie: 1 januari 2014, versie 2 Wijzigingen in dit reglement t.o.v. versie 1 betreffen de overgangsregeling (artikel 5.2), die verlengd is.

Nadere informatie

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau.

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau. AANVRAAGFORMULIER VOOR DE AANTEKENING SEKSUOLOGIE NVVS 1. Personalia Naam : Voorletters : Titel (drs./ dr. / geen / anders, n.l).: Geboortedatum : Geslacht M / V Privé adres : Postcode en plaats : Telefoon

Nadere informatie

RSV Opleidingsregister. Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten

RSV Opleidingsregister. Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten RSV Opleidingsregister Handleiding Mijn V&VN en PE-online voor studenten Inhoudsopgave 1. Inschrijving in het opleidingsregister Welke gegevens heb ik nodig om mijzelf in te kunnen schrijven? Mijn V&VN-account

Nadere informatie

Registerreglement Certified Crisis Management Professional (CCMP)

Registerreglement Certified Crisis Management Professional (CCMP) 1. INLEIDING Het registerreglement Certified Crisis (CCMP ) is sedert 15 juni 2014 op verzoek van de registereigenaar Information Security Academy gevestigd te Woerden in beheer gegeven bij de stichting

Nadere informatie

Kwaliteitsregister NVHVV. April 2011

Kwaliteitsregister NVHVV. April 2011 Kwaliteitsregister NVHVV April 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Registratie... 4 2.1 Criteria voor registratie in het Kwaliteitsregistratiesysteem van de NVHVV... 4 2.1.1 Registratiecriteria... 4

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Paramedici: Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen dat vanuit

Nadere informatie

PUNTEN SYSTEEM RECERTIFICERING

PUNTEN SYSTEEM RECERTIFICERING PUNTEN SYSTEEM RECERTIFICERING VERSIE 005 OKTOBER 2013 Onderhoud en ontwikkeling van vakbekwaamheid voor gecertificeerde loopbaanprofessionals (RL s) Bewijsstukken tot het minimum aantal punten (16, resp.

Nadere informatie

Handleiding voor de website:

Handleiding voor de website: Handleiding voor de website: www.nvaa-leden.nl Inhoudsopgave 1) Inloggen inloggen 3x verkeerd wachtwoord ingetypt wachtwoord wijzigen 2) Account Afbeelding uitzoomen inzoomen uploaden Profiel Hoofdmail

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling

Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling Kwaliteitsregister Doktersassistent Dispensatie- en herintrederregeling Inleiding Zorgverzekeraars zijn verplicht kwalitatief goede zorg in te kopen en werkgevers zijn verplicht er zorg voor te dragen

Nadere informatie

Reglement Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Reglement Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Reglement 2013 Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Begrippen.3 Hoofdstuk 2 Inschrijving...4 Hoofdstuk 3 PE punten.5 Hoofdstuk 4 Permanente Educatie.7 Hoofdstuk

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie

Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Aanmeldingsformulier Lidmaatschap Register Schematherapie Zie eerst: Reglement Lidmaatschap Register Schematherapie en Reglement Supervisie en Intervisie Register Schematherapie Ik wil mij graag inschrijven

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

HVB NieuwsBrief Okt Hallo allemaal,

HVB NieuwsBrief Okt Hallo allemaal, Hallo allemaal, Deze keer de uitnodiging en agenda van de Algemene Leden Vergadering met aansluitend een voor iedereen interessante lezing. Heb je het gehoord / wist je het al? Peter, de nestor van onze

Nadere informatie

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012

Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Werkplan Registratie NVDA herzien 2012 Voorwaarden tot Registratie diploma van de opleiding diëtetiek hebben, geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en de diëtetiek uit oefenen overeenkomstig

Nadere informatie

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden.

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden. Aanvraagformulier Register Supervisoren Psychotherapie Procedure De aanmeldingsprocedure verloopt in vier stappen: 1. U stuurt het ingevulde aanvraagformulier met alle bijbehorende bijlagen en bewijsstukken

Nadere informatie

Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op 23 september 2015.

Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op 23 september 2015. Door het e-academy Bureau, onderdeel van Thuiswinkel e-academy, vastgesteld en in werking getreden op. Definities Artikel 1 1. Onder Permanente Educatie (hierna: PE) wordt in dit reglement verstaan het

Nadere informatie

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen Kwaliteitsregister Verloskundigen Handleiding Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen T 030 282 31 14 kwaliteitsregister@knov.nl

Nadere informatie

Nota Accreditatie. Datum Januari Peter de Haas, Rene Bults, Joan van Houtum, leden van de Opleidingscommissie SVN.

Nota Accreditatie. Datum Januari Peter de Haas, Rene Bults, Joan van Houtum, leden van de Opleidingscommissie SVN. Nota Accreditatie Datum Januari 2012. Door Peter de Haas, Rene Bults, Joan van Houtum, leden van de Opleidingscommissie SVN. Inleiding Voor u ligt een voorstel om te komen tot een accreditatiesysteem voor

Nadere informatie

het Reglement NVLF-Registers

het Reglement NVLF-Registers Reglement NVLF-registers Inleiding Voor specifieke individuele behandelingen met de indicatie stotteren, preverbale logopedie of afasie bestaat een aparte NZa prestatiebeschrijving, hetzelfde geldt voor

Nadere informatie

Draaiboek. Regiocoördinatoren NVDK. September 2010 1

Draaiboek. Regiocoördinatoren NVDK. September 2010 1 Draaiboek Regiocoördinatoren NVDK September 2010 1 Inhoud 1. overzicht jaarlijkse taken regiocoördinatoren (pagina 3) 2. taak-/functieomschrijving regiocoördinator (pagina 4) 3. taak-/functieomschrijving

Nadere informatie