Nieuws uit Oneşti, Roemenië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit Oneşti, Roemenië"

Transcriptie

1 Nieuws uit Oneşti, Roemenië In deze nieuwsbrief: Terugblik op de zomer Leerlingen in actie Een nieuwe oprit en hek Bezoekers uit Nederland Rahela Voorbereidingen voor de winter Het is winter! Winteractie Beste familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden, Het is alweer een poosje geleden dat u een nieuwsbrief hebt ontvangen uit Roemenië. De hoogste tijd dus om u weer het een en ander te vertellen over het reilen en zeilen rondom De Oase, die op dit moment trouwens bedolven is onder een laag sneeuw, zoals u op bovenstaande foto kunt zien! De winter is dit jaar redelijk vroeg ingevallen, de eerste sneeuw blijft toch altijd weer bijzonder! Of we er in februari nog steeds zo van genieten, is nog maar de vraag natuurlijk... In deze nieuwsbrief komen verschillende onderwerpen aan bod, zowel de activiteiten van de afgelopen maanden, als ook de plannen voor het komende jaar. Ik dank u vast voor uw belangstelling en kijk uit naar uw reacties! Websitebouwer gezocht! Terugblik op de zomer Zoals ieder jaar mochten we ook deze zomer veel Nederlandse gasten verwelkomen. Het was voor velen de eerste keer dat ze het nieuwe gebouw zagen. Ik vond het heerlijk om zoveel mensen hier over de vloer te hebben en samen te genieten van alle nieuwe mogelijkheden die we hier in De Oase hebben. Na de zomervakantie ben ik zelf ook anderhalve week in Nederland geweest. Het was heel fijn om alle (nieuwe) familieleden te ontmoeten, maar ook om even uit te rusten en bij te komen. Direct na de vakantie stonden de chauffeurs van Stichting ZoBeRo op de stoep. Zij brengen hulpgoederen bij verschillende projecten in Roemenië en de laatste jaren ook bij ons. Ook deze keer brachten zij veel conserven, verband- en incontinentiematerialen, gebreide denkens, kinderwagens en andere hulpgoederen mee. Hier kunnen we niet alleen de maaltijden voor de straatkinderen mee maken, maar ook veel gezinnen op het platteland mee helpen. Heel hartelijk dank aan iedereen die meegeholpen heeft dit mogelijk te maken!

2 Leerlingen in actie! Zoals u waarschijnlijk weet, hebben we intensief contact met verschillende middelbare scholen in de stad. Collega Angela is een of twee dagen per week op school en geeft daar voorlichting over diverse onderwerpen. Sinds dit jaar hebben docenten en leerlingen besloten dat het tijd is om iets terug te doen. Elke twee weken komt een groep leerlingen naar De Oase om eten te koken voor de straatkinderen. De ingredienten hiervoor nemen ze zelf mee, die kopen ze van het geld dat ze als klas ingezameld hebben. De straatkinderen vinden het heel bijzonder dat ze aandacht krijgen van hun leeftijdsgenoten. We hopen dat deze ontmoetingen ervoor gaan zorgen dat er meer contact komt tussen deze leerlingen en onze straatkinderen. We merken dat het de kinderen heel goed doet als iemand naar ze vraagt, als ze merken dat steeds meer mensen geinteresseerd zijn in hoe het met ze gaat. Tot nu toe werden ze vooral verstoten door de mensen om hen heen, dus al deze aandacht is soms ook wel even wennen voor ze. Een nieuwe oprit en hek Al voordat De Oase geopend werd, beloofde de gemeente Onesti een oprit te maken vanaf de weg naar de garage. Dit duurde en duurde echter maar, waardoor we de garage niet als zodanig konden gebruiken. Maar half september was het dan eindelijk zover, men man en macht werd eraan gewerkt en na ruim anderhalve week lag er een ruime oprit! Daarna konden we eindelijk het hek aan de voorkant van het terrein vervangen. De financiele toezegging daarvoor hadden we al langer geleden gekregen van dhr. Koppejan namens de Stichting Weeshuis der hervormden uit Schiedam. Een lokale aannemer is begonnen met het slopen van het oude hek, waarna er in twee weken een heel nieuw hek geplaatst werd, zoals u op de foto boven aan deze nieuwsbrief kunt zien. We zijn heel blij met het nieuwe vooraanzicht, eindelijk is het echt af!.

3 Bezoek van stichting HAR Eind oktober kwamen de Nederlandse sponsors van stichting HAR uit Wijchen naar Onesti. Deze stichting heeft het mogelijk gemaakt dat De Oase gebouwd kon worden, zodat wij nu onze werkzaamheden in dit prachtige gebouw uit kunnen voeren. Ook deze keer boden ze ons de helpende hand. De dames hielpen met het sorteren van alle kinderkleding die met het transport meegekomen waren. Dit is altijd een hele klus, die nu ineens veel sneller geklaard was, heel fijn! De mannen gingen aan de slag in de garage. Nu de oprit klaar is, kan die eindelijk gebruikt worden waar die voor bedoeld is, maar dan moest er eerst heel wat ruimte gemaakt worden. Er werden stellingen bijgekocht, waar alle conserven en andere hulpgoederen op geplaatst konden worden. Heel hartelijk dank voor deze hulp en alle andere dingen die jullie voor ons mogelijk maken! Nog meer bezoek Begin november stonden de volgende Nederlanders op de stoep. Vanuit Zegveld kwamen familie van Ingen en goede vriend Wilco op bezoek om hier een weekje te helpen. Zij brachten ook hulpgoederen, kleding en voedsel mee, onder andere via dhr. Van Ingen uit Opheusden. Heel hartelijk bedankt daarvoor! Ook deze week zijn er weer heel wat klussen in en om het huis gedaan. Zij hebben o.a. geholpen de tuin weer toonbaar te maken na het plaatsen van het hek en het uitdelen van het meegebrachte voedsel. Als verrassing voor mij brachten ze een fiets mee, ideaal nu we wat verder van het stadscentrum vandaan zitten. Met de auto moet ik een stuk omrijden, met de fiets ben ik veel sneller. De buren kijken me wel vreemd aan, want een vrouw op een fiets is nog enigszins ongebruikelijk, maar ik heb er in ieder geval een heleboel plezier van! Ook jullie hartelijk bedankt voor alle hulp en ondersteuning!

4 Dit prachtige meisje is Rahela, het meisje dat bijna twee jaar geleden bij onze stichting kwam. Het was toen de bedoeling dat ze maar korte tijd zou blijven, maar is de tussentijd is er teveel gebeurd om terug te kunnen gaan. Bij ons vindt ze nu een veilige plaats en verrijkt ze onze, maar vooral mijn leven, met haar aanwezigheid! Tot een aantal maanden geleden onderhielden we een redelijk goed contact met haar verstandelijk beperkte vader. Hij is echter in september naar het buitenland vertrokken om daar te gaan werken. Tenminste, dat is het officiele verhaal, het schijnt dat hij wat moeilijkheden veroorzaakt heeft hier in de stad, en dat hij maar beter kon zorgen dat hij ergens anders een woon- en werkplek vond... Rahela s 19-jarige moeder zal eind van dit jaar bevallen van haar derde kind. De omstandigheden waarin ze woont zijn verre van ideaal en we maken ons dan ook grote zorgen wat er met dit kindje zal gaan gebeuren. Helaas wordt er vanuit de kinderbescherming en sociale dienst ook niet veel actie ondernomen, wat betekent dat wij als stichting ook niet veel kunnen doen. Sinds Rahela is achtergelaten, is er sporadisch contact geweest, moeder heeft duidelijk geen behoefte aan contact. We zoeken nu naar manieren om toch contact te houden met haar twee jaar oudere broer en hopelijk ook met de baby die geboren zal worden. De Oase winterklaar Voordat de winter inviel, hebben we nog heel wat werk verricht, zowel binnen- als buitenshuis. Achter De Oase ligt een heel stuk grond, wat onder andere gebruikt wordt als groententuin, een werkproject voor de straatkinderen. Deze grond moest omgeploegd worden en volgens goed Roemeens gebruik werd dat met heuse paardenkracht gedaan, zoals u op onderstaande foto kunt zien. Ook werd de wintervoorraad zuurkool ingemaakt door onze trouwe vrijwilliger Lenuta. Op de markt kochten we 100 kg witte kool, die werd schoongemaakt, in stukken gesneden en in t vat gedaan. Om het op smaak te brengen werden allerlei ingredienten toegevoegd, zoals rode biet, mais en mierikswortel. De straatkinderen hebben er inmiddels al van gegeten, het is heerlijk!

5 Wat willen we de komende maanden gaan doen? Nu de eerste sneeuw is gevallen is het echt duidelijk, het is winter! Dat betekent dat er de komende maanden weer een heleboel gezinnen zijn die onze hulp goed kunnen gebruiken! Inmiddels lopen de zaken in De Oase zoals het moet en dat betekent dat ik zelf ook weer meer tijd heb om de gezinnen te gaan bezoeken. We hebben zo n 50 gezinnen in verschillende dorpen die ik eens per maand zal gaan bezoeken. Soms alleen, soms samen met een maatschappelijk werker uit het dorp. Zo weten we zeker dat de hulp die we bieden ook goed terecht komt! Wilt u een gezin helpen om de winter door te komen? Voor slechts 12,50 stellen we een voedselpakket samen, dat we kunnen aanvullen met de conserven en andere zaken die we uit Nederland krijgen. Vind u het leuk om iets van uw gift terug te zien? Laat het dan even weten, dan stuur ik u de foto s toe! Uw gift kunt u overmaken door de bijgevoegde machtiging in te vullen en op te sturen. Wilt u liever direct overmaken? De gegevens vindt u op de laatste pagina van deze nieuwsbrief. De Oase als buurtcentrum Inmiddels is De Oase niet alleen meer een inloophuis voor straatkinderen of een ontmoetingsplek voor jonge moeders. Na de ontmoetingsochtenden met de moeders blijft er een grote groep kinderen achter die hier mee kunnen doen aan allerlei activiteiten. Veel kinderen uit de buurt, maar ook uit qndere delen van de stad hebben inmiddels hun weg gevonden naar het centrum. Na verplicht een poosje huiswerk maken, voor velen toch een noodzakelijk kwaad, blijft er gelukkig nog voldoende tijd over om met elkaar te spelen of andere activiteiten te ondernemen. We zijn blij en dankbaar dat we deze plek mogen hebben in de levens van deze kinderen en hun ouders. Voor hen zijn we echt een oase, een rustplaats in een onrustige omgeving. We hopen en bidden dat nog veel meer mensen bij ons even die rust mogen ervaren.

6 Saskia Verdoes Centrul Social OAZA Str. Avântului 14 Oneşti, jud. Bacău ROMÂNIA Telefoon: Mobiel: Gezocht: creatieve en/of grafische IT-er! Sinds een jaar of twee heeft de stichting een eigen website. Ooit is daar een begin mee gemaakt, maar door tijdgebrek is het er nooit van gekomen om er echt iets van te maken. Nu de werkzaamheden zo uitgebreid zijn, zouden we graag ook de website weer helemaal up-to-date hebben. Wie vindt het leuk om iets voor de stichting te doen en kan ons hiermee helpen? Ik kan alle informatie, foto s en nieuwsbrieven aanleveren, dus daarmee neem ik hopelijk vast wat werk uit handen. Ik kijk uit naar reacties! Kunt en wilt u een bijdrage leveren? Vul dan de machtiging in die u als bijlage bij deze nieuwsbrief vindt. Wilt u liever direct een gift over maken? Dat kan op rek. nr. NL31INGB t.n.v. Stichting Samen op de Bres te Ermelo, o.v.v. Saskia Verdoes. saskia.onesti@gmail.com Website: Oase: een rustplaats in een onrustige omgeving Wat kunt u doen? Op dit moment hebben we dringend behoefte aan sokken en ondergoed voor de straatkinderen. Kunt u ons hiermee helpen? Wilt u met uw bedrijf, school of vereniging een actie voeren voor De Oase? Neem gerust contact op voor informatie! Naast deze dingen hebben we ook uw financiele bijdrage hard nodig. In 2014 heeft de gemeente Onesti meegeholpen de maandelijkse lasten te dekken, maar voor het komende jaar is de situatie onzeker. Denk er alstublieft over na of u iets kunt missen voor de mensen hier in Roemenië! Uw gift kunt u overmaken via de bijgevoegde machtiging. Vult u voor het eerst deze machtiging in? Let dan hier op: ALLE velden van de machtiging moeten worden ingevuld, m.u.v. het veld helemaal rechtsboven (Nr. machtiging). Als één of meerdere velden niet zijn ingevuld, is de machtiging ongeldig en kan Samen op de Bres de gift niet incasseren. De banken zijn hier zeer strikt in. De naam van de invuller (op de eerste regel) moet overeenkomen met de tenaamstelling van de bankrekening waarvan het bedrag geïncasseerd moet worden. Machtigingen kunnen NIET per worden ingestuurd, of telefonisch worden doorgegeven. Machtigingen kunnen alleen worden geïncasseerd als er een handgeschreven handtekening Bijschrift bij foto op of staat. afbeelding Via deze weg wens ik u, namens ons hele team en de bezoekers van De Oase goede kerstdagen en een voorspoedig 2015 toe! Paina 2 Een hartelijke groet vanuit Oneşti namens ons allemaal! Saskia Verdoes Kerstmis 2004 Volume 1, editie 1 Naam van uw familie (012)

Nieuws uit Oneşti, Roemenië

Nieuws uit Oneşti, Roemenië Nieuws uit Oneşti, Roemenië In deze nieuwsbrief: Nederlandse hulp 1 juni, kinderdag Met alle kinderen aan tafel. Fordham Global Outreach Een nieuw speelterrein Zomervakantie Straatkinderen De vakantie

Nadere informatie

Nieuws uit Oneşti, Roemenië

Nieuws uit Oneşti, Roemenië Nieuws uit Oneşti, Roemenië In deze nieuwsbrief: Transporten uit Nederland 1 juni, kinderdag De spelmiddag op kinderdag, 1 juni. Fordham Global Outreach Ondergronds wateropslagbassin Het is zomer! Beste

Nadere informatie

Nieuws uit Oneşti, Roemenië

Nieuws uit Oneşti, Roemenië Nieuws uit Oneşti, Roemenië In deze nieuwsbrief: Nederlandse hulp Fordham Universiteit Samen spelen met een nieuw spel. Project werkgroep Zegveld De zomervakantie Een dagje weg De vakantie is voorbij!

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en andere bekenden,

Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Ik heb deze keer niet zo n goed moment uitgekozen om aan de nieuwsbrief te beginnen... Het is maandagmorgen en dat betekent dat er vandaag moeders en kinderen

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen.

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Eerst nog wat Nederlands nieuws, omdat ik de eerste twee weken

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Lieve familie, vrienden en kennissen, Lieve familie, vrienden en kennissen, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2012. Er is in de afgelopen maanden weer veel gebeurd. En dat niet alleen: in de komende tijd staat er nog veel meer te gebeuren.

Nadere informatie

Romania tel.nr

Romania tel.nr Bertine van der Meijden Bertine van der Meijden Carvonestraat 23 Str. Marasesti 19/2 4041 AN Kesteren 601146 Onesti Nederland Jud. Bacau bvdmeijden@kliksafe.nl Romania tel.nr. 0040234326116 Beste allemaal,

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Terwijl ik dit schrijf gaat buiten de zon langzaam onder. Hoewel het al november is genieten we nog steeds van heerlijk herfstweer. s Morgens en s avonds kan het best

Nadere informatie

Romania tel.nr

Romania tel.nr Bertine van der Meijden Bertine van der Meijden Carvonestraat 23 Str. Marasesti 19/2 4041 AN Kesteren 601146 Onesti Nederland Jud. Bacau bvdmeijden@kliksafe.nl Romania tel.nr. 0040234326116 Beste allemaal,

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 2, nummer 2. [1] MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Banknummer: NL49RABO0363853545 Fax: 0315-327300 Gironummer: NL23INGB0001183103 Commerzbank Emmerich: Nijverheidsweg 13B DE41320800100753115100

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 10 jaar Futur We zijn alweer 10 jaar met de stichting Futur bezig om kansarme kinderen in noord Bali te helpen naar school te gaan. Terugkijkend hebben we dankzij uw donaties veel

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Groentezaden en pootaardappels

Groentezaden en pootaardappels Groentezaden en pootaardappels Actie Veld Vol Voedsel 2016 Een klein pakketje met rijke inhoud! Elk jaar opnieuw staan we er weer versteld van hoeveel mensen de actie Veld Vol Voedsel steunen. Het is hartverwarmend

Nadere informatie

Romania tel.nr

Romania tel.nr Bertine van der Meijden Bertine van der Meijden Carvonestraat 23 Str. Marasesti 19/2 4041 AN Kesteren 601146 Onesti Nederland Jud. Bacau bvdmeijden@kliksafe.nl Romania tel.nr. 0040234326116 Beste allemaal,

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Aftellen - december/januari 2018

Aftellen - december/januari 2018 Aftellen - december/januari 2018 Het heeft wat extra tijd en moeite gekost, maar gisteren werden we gebeld door de Zuid-Afrikaanse ambassade dat onze visa aanvragen zijn goedgekeurd! Dat betekent dat het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal!

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal! Hallo allemaal! Voor jullie ligt dan eindelijk de 4 e editie van de nieuwsbrief van Stichting Zo Mooi Wonen over de ontwikkelingen betreffende de realisatie van het woonhuis voor 12 jongeren met een verstandelijke

Nadere informatie

Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven Anne Frank, haar leven EC_biwerk_Anne.indd 3 01-04-2008 16:11:45 Anne Op 12 juni 1929 wordt in Duitsland een meisje geboren. Het is een gelukkig meisje. Ze heeft een vader en moeder die van haar houden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen,

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Voor jullie ligt de 7 e editie van de nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom ons woonhuis. De oplevering was begin april een feit en de meeste bewoners zijn inmiddels

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Het is weer voorbij die mooie zomer,..

Het is weer voorbij die mooie zomer,.. Het is weer voorbij die mooie zomer,.. Wij hebben ons weer prima vermaakt deze zomer. Hieronder een klein overzicht van onze belevenissen deze zomer in de Vendee. We hebben nu al meer dan 100 boekingen

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Een woordje van bezinning van onze geestelijke begeleider: Freddy Mantels (ondervoorzitter)

Een woordje van bezinning van onze geestelijke begeleider: Freddy Mantels (ondervoorzitter) Woordje van de voorzitter Beste Vrienden, Oef!... Eindelijk!... Hij is er! Zoals bij alle geboorten zijn ook wij blij,opgelucht en fier met onze nieuwe boreling: DE NIEUWSBRIEF. Er werd al jaren over gepraat,

Nadere informatie

Het ontstaan en de geboorte van een baby

Het ontstaan en de geboorte van een baby Kriebels in je buik Het ontstaan en de geboorte van een baby 1 Het ontstaan en de geboorte van een baby Groep 5 50 min Begrippen Voortplanting, zwangerschap, geboorte, eicel, zaadcel, zaadballen, piemel,

Nadere informatie

Het begin; opruimen van de tuin en immens hoog onkruid weg halen

Het begin; opruimen van de tuin en immens hoog onkruid weg halen We zijn nu 5 weken verder, sinds we de sleutel hebben gekregen van ons franse huis in Beauvoir-sur- Mer aan de Vendeekust. We zijn inmiddels ook 178 vuilniszakken verder, evenals 225 kg sierpleister op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. We zijn begonnen. Beste ouder,

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. We zijn begonnen. Beste ouder, Constantnieuws nr.1 www.constantijnwoerden.nl 6 september 2019 NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien We zijn begonnen Beste ouder, De kop van het nieuwe schooljaar is er af. Het was fijn om de afgelopen

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Putu Ari en Komang. Deze keer willen wij onze twee medewerkers op Bali, Putu Ari en Komang, in het zonnetje zetten. Wij kennen hen al bijna 20 jaar. Zij werken al meer dan 10

Nadere informatie

Stichting IDA-Mabogini

Stichting IDA-Mabogini Stichting IDA-Mabogini De Stichting IDA Mabogini stelt zich tot doel het leveren van een bijdrage aan onderwijsmogelijkheden voor kinderen van de lokale bevolking waarvan de ouders/verzorgers de financiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 www.projectoekraine.nl Oosterweg 7, Kantens Tel. 0595-552424 KVK nr. 52514706 Rek. nr. NL56 RABO 0121477967 Inhoud Voorwoord Projecten 2018 Acties 2018 Financiën Voorwoord

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

NIEUWSFLITS NR 27, OKTOBER 2017 HOUSE OF HOPE DEVENTER. Heup gebroken Burendag Bankstel en Bureaustoel Kinderbedje VW-Transporter Bouwers

NIEUWSFLITS NR 27, OKTOBER 2017 HOUSE OF HOPE DEVENTER. Heup gebroken Burendag Bankstel en Bureaustoel Kinderbedje VW-Transporter Bouwers NIEUWSFLITS NR 27, OKTOBER 2017 HOUSE OF HOPE DEVENTER In deze nieuwsflits Zomerperiode Tuinwerkzaamheden Ontruiming Kast geplaatst Nog een kast geplaatst Verhuizing Heup gebroken Burendag Bankstel en

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief no. 6, 8 juli 2016

Nieuwsbrief no. 6, 8 juli 2016 Inhoudsopgave Nieuwsbrief no. 6, 8 juli 2016 Na de zomervakantie zullen wij op vraag van ouders in de eerste weekeditie van iedere maand de schoolactiviteiten van die maand weergeven. Daarnaast zullen

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst!

Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Geachte ouders en/of verzorgers en andere belangstellenden, Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei 2017. Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Thema Smakelijk eten Op 2 mei vond, samen

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Nieuws van Alex december 2017

Nieuws van Alex december 2017 En overal waar wij zijn schijnt Zijn licht! Buiten is het donker. De nacht lijkt eindeloos, maar Jezus kwam ons redden en nu is er weer hoop. Hij kwam met licht en liefde. Hij kwam echt heel dichtbij.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Onze eigen kok gaat weer aan de slag!

Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Nieuwsbrief 16 maart 2014 De afgelopen weken is er veel gebeurd. De school in Sierra Leone draait leuk, er zijn inmiddels 24 leerlingen en heel veel aanmeldingen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB)

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB) Ethiopië Een land in Oost-Afrika Bijna 27x zo groot als Nederland Hoofdstad: Addis Abeba 90.873.739 inwoners (2011) Straatarm land, afhankelijk van landbouw Taal: Amhaars Munteenheid: birr (ETB) Bijna

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

Anne Frank, 2 jaar oud Anne heeft een heerlijk leven. Ze weet niet dat haar ouders grote zorgen hebben.

Anne Frank, 2 jaar oud Anne heeft een heerlijk leven. Ze weet niet dat haar ouders grote zorgen hebben. Anne Op 12 juni 1929 wordt in Duitsland een meisje geboren. Het is een gelukkig meisje. Ze heeft een vader en moeder die van haar houden. Ze heeft een zusje dat dol op haar is. Ze woont in een mooie stad:

Nadere informatie

Immanuël-Nieuws. Vakantie. Schooljaar 2018/2019

Immanuël-Nieuws. Vakantie. Schooljaar 2018/2019 Sponsorloop Wat was het een gezellige morgen en wat werd er hard gerend door iedereen. We hebben een prachtige opbrengst mogen overmaken. Jullie hebben het prachtige bedrag van 3873, 40 bij elkaar gelopen

Nadere informatie

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart

Agenda/Actiepunten: 1. Vroegertje groep 5 t/m 8 op 24 februari minutenavonden zijn op 7 en 23 maart. 3. Biddag 8 maart Beste lezers, Hierbij weer de nieuwsbrief van februari! Buiten lijkt het soms voorjaar, dan is het weer herfst en van de sneeuw hebben we pas ook nog mogen genieten! De kinderen genieten tijdens het buitenspelen

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 10 Jaargang 8 16-03-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 26 tm 28 maart kamp 28 maart schoolreis 29 maart roostervrij

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl KOM (Kind Op Maandag): Dat kun je niet maken Prikbord 5, 30-10-2012 40 dagen lang is Mozes op de berg Sinaï. De mensen van het volk worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË"

Nieuwsbrief STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË" Voor u ligt alweer de zesde nieuwsbrief van onze stichting. De wereld verandert snel,nog steeds zijn in 2016 de berichten van oorlogen, racisme, vluchtelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 1, 20 augustus 2016 In deze nieuwsbrief. Agenda. Lief en leed. Nieuwe Maanderbuurtweg

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 1, 20 augustus 2016 In deze nieuwsbrief. Agenda. Lief en leed. Nieuwe Maanderbuurtweg Nieuwsbrief 1, 20 augustus 2016 In deze nieuwsbrief Een nieuw schooljaar Lief en leed Even voorstellen Welkom Schooltijden Startfeest Luizencontrole Op rolletjes Zending Gymdagen Eten op school Vakanties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nummer 13, December 2018 Ru Paréstraat 35 2552 CP Den Haag Banknr NL75TRIO0197741142 ANBI nr 853250078 Lieve mensen, Zo aan het eind van het jaar en begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 april 2015 Reisverslag Bert & Steven Beste mensen, Het is alweer bijna 8 weken geleden dat wij zijn teruggekomen uit Kenia. Even heen en weer. Een weekje, meer tijd konden we niet vrij krijgen. Beiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Afscheid 3 kinderen Wij steunen de kinderen van Futur tot en met het SMP ( 3-jarig voortgezet onderwijs). Daarna stopt de hulp van Futur, maar ze krijgen dan nog wel een klein

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * September 2017 *

Nieuwsbrief. * September 2017 * Nieuwsbrief * September 2017 * Voorwoord Lieve allemaal, Ik ben alweer een half jaar in Tanzania. Wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief informeer ik jullie over alle ontwikkelingen.

Nadere informatie

Hallo (Nummer 13, 19-12-2014)

Hallo (Nummer 13, 19-12-2014) Hallo (Nummer 13, 19-12-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Kerst Kerstacrobatiek voor de groepen 3, 4 en 5 Actie voedselbank Kerstmarkt Beek Nieuws van de MR Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015

NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2015 In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over het werk van de Stichting Noodopvang Papendrecht, bestemd voor onze sponsors en andere belangstellenden. Meer informatie kunt u vinden

Nadere informatie

Bij de prille start van de zomer berichten we jullie graag over de laatste ontwikkelingen in Nepal sinds de aardbevingen en onze activiteiten.

Bij de prille start van de zomer berichten we jullie graag over de laatste ontwikkelingen in Nepal sinds de aardbevingen en onze activiteiten. NIEUWSBRIEF NUMMER 3 JUNI 2015 Bij de prille start van de zomer berichten we jullie graag over de laatste ontwikkelingen in Nepal sinds de aardbevingen en onze activiteiten. Hoe gaat het nu met de kinderen

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren Nieuwsbrief #7 Welkom Dit is de zevende nieuwsbrief van Stichting Dovenschool Madurai. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het laatste nieuws rondom de Stichting. Veel plezier met lezen! Donateurs

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee

1. VERLOOP BEZOEK. Naam: Adres: Naam bezoeker: Datum bezoek: Telnr. ja nee Naam: Adres: Telnr. Naam bezoeker: Datum bezoek: 1. VERLOOP BEZOEK De betrokkene was thuis op het moment van de afspraak? Het bezoek duurde: Er waren nog mensen aanwezig toen ik aankwam: Die zijn tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Obs De Garven

Nieuwsbrief Obs De Garven Nieuwsbrief Obs De Garven Week 30, juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De zomervakantie is begonnen. Vrijdag werden de kinderen om 11.00 uur naar huis getoeterd en liepen ze door het lint heen de vakantie

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Afscheidsfeest meester Zeilstra,

Afscheidsfeest meester Zeilstra, Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 18 februari 2015 nr. 70 Agenda Afscheidsfeest meester Zeilstra, We hebben met elkaar een fijn feest gevierd om formeel afscheid te nemen van meester Zeilstra. Formeel, want

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Examen voortgezet onderwijs gehaald, en dan. Ja dan verlaten ze Futur, of beter gezegd dan krijgen ze geen ondersteuning meer vanuit onze stichting. Sommigen proberen nog door

Nadere informatie

Beste betrokkenen, Beste allemaal,

Beste betrokkenen, Beste allemaal, Beste betrokkenen, Nieuwsbrief Nieuwsgierig- Nieuws!Nr. 11 December 2008 Stichting weeshuis Atjeh Postadres= T.a.v.: Bianca Smolders Ewijkstraat 3 2132 SG Hoofddorp Telefoon= 06-12759696 (Leon Burger)

Nadere informatie

Rondzendbrief Hanneke van der Spoel

Rondzendbrief Hanneke van der Spoel Maart 2016 Hallo Allemaal, Een heel gezegend Pasen toegewenst! Dit jaar verloopt heel anders dan gebruikelijk. Normaal gesproken was ik nu in Roemenië geweest en zou ik schrijven over mijn winterprogramma,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017 Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief www.tigaleek.nl September 2017 Van de bestuurstafel Het afgelopen jaar is een jaar geweest met veranderingen. We hebben helaas afscheid moeten nemen van

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren.

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren. Joweria Shadia, 11 jaar oud Ik ontmoette Joweria in augustus 2010 bij de organisatie Katwe Youth Development Association of te wel KAYDA, een partner organisatie van het programma Kinderen in de Knel van

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Hallo allemaal, De winter was af en toe prachtig maar de dagen worden alweer langer en de vogels horen we alweer fluiten! Heerlijk de lente is in aantocht! Veel leesplezier! Team

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie