Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Oekraïne Maart 2O17. Afgelopen winter was het in de Oekraïne extreem koud, met temperaturen ver onder nul. Ook was er veel sneeuw gevallen. Ook in Hongarije werden extreme temperaturen overdag van meer dan 2O graden onder nul gemeten. Veel mensen verwarmen hun huis met hout, dat ze in de zomer al laten leveren. Meestal krijgen ze het dan in grote stammen aangeleverd, waarna ze het zelf klein moeten maken. Gas is voor de meeste mensen te duur. Ook de Sálomkerk gebruikt hout om de keuken te verwarmen. De gaarkeuken draait op volle toeren en er maken ongeveer 15 kinderen en 5 volwassen gebruik van de deze gratis keuken. De volwassenen krijgen 2 maal daags een maaltijd. Dus ongeveer 20 a 25 porties per dag. Natuurlijk blijven we op zoek naar sponsors voor deze gaarkeuken. Warme maaltijden in zigeunerkamp Vári Iemand vanuit Nederland had geld gegeven voor warme maaltijden in het zigeunerkamp Vári. Met dit geld kon de Sálomkerk 4 maanden lang, 3 maal per week een warme maaltijd koken voor 2O gezinnen in het zigeunerkamp Vári.

2 Christi kookt de maaltijden en daarna delen ze het uit aan de armste gezinnen in het kamp. Ze zijn hier in Januari mee begonnen en gaan hier t/m april mee door. De mensen zijn er heel dankbaar voor. Bijbelkring in zigeunerkamp vári Een maal per week gaat Kinga naar Vári voor de bijbelkring. Regelmatig worden er dan ook activiteiten voor de kinderen in het zigeunerkamp georganiseerd. In januari kreeg ik een serie foto s van Rituka over de bijbelkring. Deze keer had Laci Bákos de leiding over de bijbelkring.

3 Hulpgoederen Eind vorig jaar hadden we met een transport van Oost Europa Zending 11 banendozen meegegeven voor de Sálomkerk. We betalen hier een relatief klein bedrag voor het transport voor. De hulpgoederen waren enkele weken geleden vrijgegeven door de douane en Kinga had de hulpgoederen daarna opgehaald. Een groot deel van de bananendozen waren gevuld met kleding. We kregen via facebook dankbare berichtjes hierover. In mei gaat er waarschijnlijk weer een hulptransport naar de Oekraine.

4 Boerderij van de Sálomkerk Ik kreeg 7 maart via facebook het bericht dat er een kalfje op de boerderij van de Sálomkerk is geboren. In de Salomkerk staan nu 4 broedmachines met 320 eieren. Dus er is binnenkort een kuikeninvasie te verwachten. Verder hebben ze flink wat groentezaadjes voorgezaaid in de keuken van de sálomkerk. In Jánosi waar Kinga en haar familie woont hebben vorig jaar een grote folietent gemaakt om hierin groente en fruit te verbouwen. In februari zijn ze met voorbereidingen begonnen voor het komende voorjaar. Ook zijn er al diverse groentezaadjes, zoals radijs, uien en doperwten de grond in gegaan.

5 Kinga Via facebook kreeg ik enkele foto s van prachtige houten bordjes met Bijbelse teksten in het Hongaars. Ze kan ook Nederlandse of Engelse teksten op deze bordjes laten zetten, als wij haar die toesturen. Op mijn facebook staan nog meer voorbeelden. Dus als iemand interesse heeft laat het ons even weten. We zoeken sponsors voor Kinga die haar maandelijks willen ondersteunen. Zigeunerkamp Vári. In de vorige nieuwsbrief heb ik het gehad over de beroerte die Rituka in december vorig jaar had gekregen. Het was een heftige ervaring, maar het herstel gaat voorspoedig. De bloeddruk is niet meer zo hoog en de spraak is ook flink verbeterd. De spraak blijft nog wel lastig. Ibolya en Józsi Rituka vroeg ook om hulp voor haar schoonmoeder, die ook in het zigeunerkamp Vári woont. Haar naam is Ibolya. In de laatste nieuwsbrief heb ik gedeeld over haar hartproblemen. Ze is ernstig ziek (verstopte ader van het hart), maar een operatie kunnen ze helaas niet betalen. Ook voor medicijnen hebben ze geen geld.

6 Ze is getrouwd en woont met haar man Józsi onder erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben vaak honger. Ze werken niet meer en krijgen ook geen pensioen. Rituka vroeg of wij mensen weten die hun op de een of andere manier kunnen ondersteunen. Natuurlijk blijft gebed ook heel belangrijk. Hulp, sponsors en gebed gevraagd voor Laci Bákos en zijn gezin Lang geleden heeft Laci Bákos met hulp van zijn vrouw Judith de Sálomkerk opgezet. Ze zijn in Hongarije geboren en zijn toen met hun kinderen naar de Oekraïne verhuisd. Na enkele jaren hebben ze de leiding van de kerk overgedragen. Al flink wat jaren leid Kinga nu de Sálomkerk. Laci Bákos heeft net als Kinga echt een hart voor de mensen hier in de Oekraïne. Nog steeds is hij heel actief in het werk van de Sálomkerk. Met zijn Vrouw Judith en zijn jongste twee zoons woont hij in het kleine dorpje Napkor in Hongarije. Ze wonen ongeveer een 1 uur rijden van de grens. De laatste jaren heeft het gezin het financieel erg moeilijk. In de regio is nauwelijks werk, Laci probeert op allerlei manieren toch aan werk te komen of op een andere manier iets bij te verdienen. Lang repareerde hij tweedehands wasmachines en verkocht die dan weer door. Maar Ook dit levert nauwelijks meer wat op. Hij heeft zijn eigen huis helemaal opgeknapt en is erg handig. In de Oekraïne bouwde hij ook huizen. Hij heeft ook enkele maanden diverse renovatiewerk in Nederland gedaan. Zijn Vrouw Judith heeft al in Engeland gewerkt. Dus ze willen graag werken, maar er is gewoon geen werk. Het laatste jaar probeert hij diversen houten en rieten producten op markten te verkopen, ook dit levert weinig op. Judith werkt op uurbasis bij een belastingkantoor al hulp in de administratie. Het levert erg weinig op. Ze willen graag werken, maar er is gewoon geen werk. Laci aan het spek smelten.

7 Laci en Judith. Afgelopen winter hebben ze een tijd lang in de kou gezeten, omdat ze geen hout konden kopen om hun huis te verwarmen. Werk was er niet te vinden. Hij vroeg om hulp en gebed. De situatie is voor hun best ernstig. Hij zoekt nog steeds werk, ook in Nederland. Eigenlijk kan hij alles in en om het huis. Verder is er ook geen geld om de sociale verzekering kunnen ze niet eens betalen. Wie kan dit waardevolle gezin helpen????? Hier enkele voorbeelden van wat hij allemaal kan. Aangezien ze maar op een 1 uur rijden van de grens wonen heeft al een tijd het idee in mijn hoofd gespeeld of dit gezin met hun huis niet een rol kan spelen in de opslag van hulpgoederen. Als bv. mensen de mogelijkheid hebben om met een vrachtwagen naar Napkor in Oost Hongarije te rijden, dan kunnen hun de spullen op kleine schaal de grens over brengen naar de Sálomkerk in Muzsaly. Aangezien Hongarije een eu land is, is dat geen probleem. Tevens kan het gezin van Laci dan ook gebruik maken van deze hulpgoederen. Als iemand hierin tot nut kan zijn, horen we dat graag. Ook mensen die het op hun hart hebben om dit gezin te ondersteunen, zijn zeer welkom. Ook gebed blijft natuurlijk voor hun belangrijk! Ook probeer ik stenen en andere spullen te verkopen, waarvan de opbrengst in eerste instantie voor een personenvervoerbusje is, die zowel hij als de Sálomkerk kan gebruiken. Dit gaat helaas nog niet erg hard, dus als mensen hierbij willen helpen of andere ideeën hebben, hoor ik het graag.

8 Gebed en (financiële) hulp gevraagd. De buitenmuur van het bijgebouw, waar de gaarkeuken van de Sálomkerk zich ook bevind is erg slecht. Vooral het achterste deel van de keuken wat grenst aan de buren is dringend aan reparatie toe. Er ontstaan daardoor aan de binnenkant van de muur scheuren, wat ernstige gevolgen kan hebben. De boerderij van de Sálomkerk waar Kriszti en István met hun kinderen wonen, is nog niet klaar. Er zijn nog diverse renovatieklussen nodig. Al jaren probeert de Sálomkerk met Pasen voedselpakketten uit te delen voor de armste gezinnen. Ook dit jaar zouden ze weer graag voedselpakketten willen uitdelen. Op dit moment is hier helaas geen geld voor, dus als u wilt helpen, laat het ons even weten. Erika, een vrouw uit het zigeunerkamp heeft ook ernstige hartproblemen. Er zijn twee veertjes geplaats die haar aders rond haar hart wijd houden rond haar hart. Ze heeft medicijnen nodig die erg duur zijn. Haar man, Rudi, is afgelopen herfst overleden. In de vorige nieuwsbrief vroegen we om hulp voor onze Oekraïnereis. Op dit moment is al 2/3 van het benodigde geld binnen!! God is goed!! geld om medicijnen te kopen voor de zieken, die dit niet zelf kunnen betalen (idee van Kinga). We zijn op zoek naar mensen die het op hun hart hebben om het volgende maandelijks of eenmalig te ondersteunen, Ook gebed blijft natuurlijk welkom: Kinga persoonlijk. Laci Bákos (het gezin) De gaarkeuken. verdere ontwikking van de boerderij. De auto speciale activiteiten zoals: voedselpakketten, tienerkamp, overige activiteiten, etc. overige. Verdere info is hier te vinden: Mijn facebookgroep (Oekraïne familie Maassen) hier staan nog veel meer foto's van onze Oekrainereis. facebookgroep (Salomtemplom), hierop zet ik het laatste nieuws over de Sálomkerk, aangevuld met eigen ervaringen. mijn eigen facebook (Edwin Maassen) Hierop staat regelmatig nieuws vanuit de Oekraïne. zendingspagina van de evangelische gemeente het Kruispunt, hier staan zijn onze reisverslagen en nieuwsbrieven te lezen JEF (JoshuaEmmanuelFoundation) facebooksite. Hier is ook het laatste nieuws over ons project in de Oekraine te vinden. Als laatste heb ik drie PowerPoints gemaakt die onze volledige reis van 2016 tonen. Ook heb ik een algemene PowerPoint gemaakt die uitlegt wat de Sálomkerk allemaal doet. Als iemand ze graag wil ontvangen, laat het me even weten, dan stuur ik ze via wetransfer naar je toe. Als u op de hoogte wil blijven van onze activiteiten in de Oekraïne, laat het ons dan even weten. Edwin, Loïs en Joëlle Maassen

Nieuwsbrief Oekraïne, Sálomkerk juni 2017 Met het gezin naar de Oekraïne Tentdagen in zigeunerkamp Vári. klein

Nieuwsbrief Oekraïne, Sálomkerk juni 2017 Met het gezin naar de Oekraïne Tentdagen in zigeunerkamp Vári. klein Nieuwsbrief Oekraïne, Sálomkerk juni 2017 Met het gezin naar de Oekraïne Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Zelf zijn we heel dankbaar dat we door een bijzondere financiële zegening van

Nadere informatie

Oekraïnereis In en om de Sálomkerk.

Oekraïnereis In en om de Sálomkerk. Oekraïnereis 2016 Zoals elk jaar zijn we met ons gezin (Edwin, Loïs en Joëlle) ook in 2016 naar de Oekraïne geweest. In de meivakantie gingen we onze vrienden in de Oekraïne te bezoeken. Met een auto en

Nadere informatie

Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije

Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Dit is de 22e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Het wordt hoog tijd om weer eens wat van ons te laten horen! Ons verlof in Nederland afgelopen zomer was erg

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Stichting Embrace Aid and Development Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Voorwoord: Het inhoudelijk jaarverslag van Stichting Embrace wordt geschreven met het doel een samenvatting te maken van de activiteiten

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2016-2017 Beste donateur, Stel je voor Midden in de winter viel bij ons de centrale verwarming uit. Binnen een uur was het steenkoud in huis. Gelukkig kon de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012

Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Oost-Europa Commissie Maasdijk Украина 2012 Bezoek projecten ds. Sandor Kovacs wie: wat: waar: wanneer: hoe: Niels en Theo Bezoek van onze vrienden aldaar, hand & spandiensten en inspiratie opdoen Subkarpaten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg,

1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg, 1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg, info@werkgroepderuyter.nl 4. Bezoekadres : Christinalaan 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 5 augustus/september 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 5 augustus/september 2011 Nieuwsbrief augustus 2011 Vanuit Hongarije Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Tijdens de laatste kinderdag, op 26 juli, was de jongste zoon van de voorganger gevallen op de trampoline en had zijn hoofd gestoten.

Nadere informatie

Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije

Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije In mei zijn we als gezin voor 10 dagen in Nederland geweest voor een familieweek. We hebben er erg van genoten

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014 Jaarverslag 2014 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2014... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits 1 Beste mensen, De vorige Nieuwsflits is nog niet zo heel lang geleden verschenen, maar het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2 Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni 2016 9,4 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Moldavië INHOUDSOPGAVE inleiding blz 2 hoofdstuk 1 infrastructuur blz 3 hoofdstuk 2 drankmisbruik

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015 Jaarverslag 2015 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2015... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 5 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Stichting de Melkkan. Jaarverslag 2015

Stichting de Melkkan. Jaarverslag 2015 Stichting de Melkkan Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord pagina 1 2 Doelstellingen pagina 2 tot 4 3 Ondersteuning leden pagina 5 4 Vrijwilligers pagina 6 5 Sponsors en donateurs pagina 7 tot 8 6 Financiën

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Thuis is meer dan een huis!

Thuis is meer dan een huis! Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 19-25 januari 2015 Thuis is meer dan een huis! Beste ouders/ verzorgers, In de week van 19-25 januari is er op alle christelijke scholen in Putten aandacht voor

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 30 november 2017 Het conflict in Syrië gaat de zevende oorlogswinter in. Er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. De reserves van de gezinnen

Nadere informatie

Even voorstellen. Ivan. Johan en Zwanie Duizendstra. Leeftijd 53jr 33 jaar getrouwd 1 zoon Ivan 29 pleegkinderen. Derrick. Sebian

Even voorstellen. Ivan. Johan en Zwanie Duizendstra. Leeftijd 53jr 33 jaar getrouwd 1 zoon Ivan 29 pleegkinderen. Derrick. Sebian Even voorstellen Ivan Johan en Zwanie Duizendstra Leeftijd 53jr 33 jaar getrouwd 1 zoon Ivan 29 pleegkinderen Esther is onze oudste (pleeg) dochter Pleegkinderen veel diverse persoontjes Sebian Derrick

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot

Voorwoord. Veel leesplezier! Met vriendelijke groet, Jurjen Knot JAARVERSLAG 2017 Voorwoord 2017! Wat valt er veel over dit jaar te vertellen. Een jaar waarin we veel geleerd hebben. Onder andere leerden we nog meer op Hem te vertrouwen en moesten we loslaten. Tot en

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Lieve familie, vrienden en kennissen, Lieve familie, vrienden en kennissen, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2012. Er is in de afgelopen maanden weer veel gebeurd. En dat niet alleen: in de komende tijd staat er nog veel meer te gebeuren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 april 2015 Reisverslag Bert & Steven Beste mensen, Het is alweer bijna 8 weken geleden dat wij zijn teruggekomen uit Kenia. Even heen en weer. Een weekje, meer tijd konden we niet vrij krijgen. Beiden

Nadere informatie

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens.

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens. Les 10.1 Aan de grens. 1.De grensovergang: van het ene land naar het andere land gaan; je passeert hierbij de grens, je gaat over de grens heen. 2. De grenspaal : De paal die precies op de grens tussen

Nadere informatie

Reisverslag Oekraïne oktober Maandag 19 oktober

Reisverslag Oekraïne oktober Maandag 19 oktober Reisverslag Oekraïne oktober 2015 Maandag 19 oktober Maandagmorgen zijn wij, Jan Huige, Rien Schot, Jan Mauritz Jannie Mauritz en Jan Jacob Reijersen van Buuren, van Schiphol vertrokken naar Oekraïne.

Nadere informatie

Warm de winter door Actie brandhout winter

Warm de winter door Actie brandhout winter Warm de winter door Actie brandhout winter 2017-2018 Beste donateur, Het is voor ons verbazingwekkend hoe brandhout het leven van gezinnen kan veranderen en mensen weer hoop en vertrouwen in de toekomst

Nadere informatie

Doel: aanschaf van een nieuwe 2 e hands Ladajeep voor de thuiszorg.

Doel: aanschaf van een nieuwe 2 e hands Ladajeep voor de thuiszorg. Wie: Stichting ouderenzorg Moldavië (Nhadam) Waar: Omgeving Straseni, Moldavië Wat: Ladajeep voor de thuiszorg Wanneer: 2012 Website: http://www.nhadam.nl/ Moldavië, het armste land van Europa is een ex-sovjetrepubliek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 4

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 4 In de laatste dagen van het jaar ook de laatste nieuwsbrief van 2015. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier.

Nadere informatie

Het afgelopen jaar is een enerverend jaar geweest voor het bestuur zoals zal blijken uit onderstaand verslag.

Het afgelopen jaar is een enerverend jaar geweest voor het bestuur zoals zal blijken uit onderstaand verslag. Jaarverslag 2018 Jaarverslag KAISZ 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de patiëntenvereniging KAISZ (Kinderen met een Auto-Immuun of Auto-Inflammatoire Systeem Ziekten). Dit verslag bestaat uit een algemeen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3

Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 Nieuwsbrief Jaargang 9, nummer 3 www.projectoekraine.nl Oosterweg 7, Kantens Tel. 0595-552424 KVK nr. 52514706 Rek. nr. NL56 RABO 0121477967 Inhoud Voorwoord Projecten 2018 Acties 2018 Financiën Voorwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË"

Nieuwsbrief STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË Nieuwsbrief "STICHTING Help de OUDEREN IN ARMENIË" Voor u ligt alweer de zesde nieuwsbrief van onze stichting. De wereld verandert snel,nog steeds zijn in 2016 de berichten van oorlogen, racisme, vluchtelingen

Nadere informatie

De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. 2. Zondagsschool onder de boom. 2. Zondagsschool onder de boom. 3. Kinderen van de kerk

De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. De stad Juba. 2. Zondagsschool onder de boom. 2. Zondagsschool onder de boom. 3. Kinderen van de kerk De stad Juba 1. Kerk in Juba 2. Zondagsschool onder de boom 3. Kinderen van de kerk 4. Marktkraampje in Juba De stad Juba 1. Kerk in Juba 2. Zondagsschool onder de boom 3. Kinderen van de kerk 4. Marktkraampje

Nadere informatie

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018.

Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Verslag Roemeniëreis eind april/begin mei 2018. Ton, Csabi en ik (Alice) waren anderhalve week op de activiteitenboerderij in Telechiu. Csabi, een Hongaarse Roemeen van 31 jaar komt vaak vanuit Arad naar

Nadere informatie

De Romeinen. Wie waren de Romeinen?

De Romeinen. Wie waren de Romeinen? De Romeinen Wie waren de Romeinen? Lang voor de Romeinen naar ons land kwamen, woonden ze in een kleine staat rond de stad Rome. Vanaf 500 voor Christus begonnen de Romeinen met gebiedsuitbreiding. Als

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011. Danny Oosterveer. Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia

Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011. Danny Oosterveer. Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia Reisverslag Hulptransport Bosnië 2011 Danny Oosterveer Vrijwilliger voor Stichting 4WD Supporting Bosnia Sponsoren Zonder de financiële bijdrage van de sponsors was deze reis voor mij niet mogelijk geweest.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. kleine wonderen voor kansarme kinderen in Oekraïne

Jaarverslag 2014. kleine wonderen voor kansarme kinderen in Oekraïne Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord...4 Algemene informatie...5 Szürte...9 Peuterspeelzaal en huiswerkbegeleiding Dimicso...11 Bótrágy...11 Péterfalva...11 Hetyen...11 Overige projecten...13 Financiën...14

Nadere informatie

info@pietnowee.nl Pagina 1

info@pietnowee.nl Pagina 1 "Thuis heb ik nog een ansichtkaart" Ik heb er zelfs meer dan één van het dorp waar ik geboren ben. Mijn voorouders waren tuinders en woonden voornamelijk in Den Hoorn en omgeving. Veel is er veranderd

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 1.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 5, nummer 1. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2015 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Toekomst visie Bijlage: Financieel jaarverslag Voorwoord

Nadere informatie

We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar!

We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 Ondersteuning van kansarme kinderen en gezinnen in Oost-Europa We wensen alle vrienden van Mission Possible een gezegende Kerst en 2016! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid

Nadere informatie

Jaarverslag stichting ROKI

Jaarverslag stichting ROKI Jaarverslag stichting ROKI 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2018... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Jaarverslag stichting ROKI

Jaarverslag stichting ROKI Jaarverslag stichting ROKI 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2017... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2009 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Jaarverslag Versie V0.2. Opsteller: J.G. van den Bos Datum: Mei 2019.

Jaarverslag Versie V0.2. Opsteller: J.G. van den Bos Datum: Mei 2019. Jaarverslag 2018 Versie V0.2 De stichting stelt zich ten doel hulp te bieden aan de allerarmsten, mensen levend aan de rand van de samenleving, ongeacht geloofsovertuiging, zodanig dat de zelfwerkzaamheid

Nadere informatie

Lesbrief voor het basisonderwijs Bovenbouw

Lesbrief voor het basisonderwijs Bovenbouw Lesbrief voor het basisonderwijs INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN Deze lesbrief hoort bij de Dorcas Voedselactie. Tijdens de Dorcas Voedselactie zamelt Dorcas in heel Nederland producten in voor de allerarmsten

Nadere informatie

hmagazine en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen

hmagazine en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen nieuwsbrief hmagazine van stichting hulp oost-europa, nr. 5, oktober 2014 en verder: Promoot de winterhulpactie en/of de winterwinkelwagen Bijbelverhalen voor kinderen Winterwerk voor hulp in Oost-Europa

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum donderdag 24 april 2014 Jaargang 8, nummer 1 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode (IBAN: NL30 INGB 0002 879507) Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI Beste Lezer,

NIEUWSBRIEF JULI Beste Lezer, NIEUWSBRIEF JULI 2016 Beste Lezer, Bij deze de nieuwsbrief van uw HomeTeamCongo. We hebben een bijzondere tijd achter de rug sinds de laatste nieuwsbrief. Allereerst het verlof van Sjaak en Adeline wat

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Reis verslag Bosnië 2014

Reis verslag Bosnië 2014 Reis verslag Bosnië 2014 Op donderdag 31 juli zijn wij: Jacob, Rick, Wessel, Indira en Dennis om 18.00 uur vertrokken van uit Hardenberg om een reis te maken naar Bosnië. Om omstreeks 2 uur de volgende

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

nieuwsbrief december 2017

nieuwsbrief december 2017 nieuwsbrief december 2017 365 feestdagen per jaar We duiken de feestdagen in. Kerst, Oud en Nieuwjaar, we gaan er weer van genieten. Jij toch ook? Maar voor we dat doen willen we je nog even bijpraten

Nadere informatie

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3!

Voor het welzijn van kind en school. Klas 3! Voor het welzijn van kind en school Klas 3! Wat is energie Energie heb je nodig om iets te doen. Je hebt het nodig om een auto mee te kunnen laten rijden, een huis mee te verwarmen of een fabriek mee te

Nadere informatie

I N F O R M A T I E B R O C H U R E N I E U W B O U W

I N F O R M A T I E B R O C H U R E N I E U W B O U W I N F O R M A T I E B R O C H U R E N I E U W B O U W I N L E I D I N G Voor u ligt de brochure met informatie over de nieuwbouwappartementen: de plattegronden van de appartementen en de huur- en serviceprijzen

Nadere informatie

Help kinderen die geen eten hebben

Help kinderen die geen eten hebben GIRO LESPAKKET Help kinderen die geen eten hebben In veel landen in Afrika hebben veel kinderen niet genoeg te eten. Ze eten de hele dag niks of maar een heel klein beetje. Dat is een ramp. Want eten is

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2013

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2013 Jaarverslag 2013 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2013... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Rondzendbrief... 4 Public

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN PASSIEF BOUWEN ( EN RENOVEREN ) DE ENIGE LOGISCHE WEG NAAR ENERGIENEUTRAAL BOUWEN AL DIE VOGELS IN DE HAND MAAR STEEDS WEER DIE VOGEL IN DE LUCHT WE HOEVEN GEEN ENERGIE TE BESPAREN WE HEBBEN NU IMMERS

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie

Voedselbanken. door Tim

Voedselbanken. door Tim Voedselbanken door Tim 1 Hoofdstukken: 1. Inleiding/voorwoord 2. Wanneer en hoe is de voedselbank ontstaan? 3. Wat doet de voedselbank? 4. Waar en hoeveel voedselbanken zijn er? 5. Wanneer krijg je een

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Oefentoets warmte. 2. Welk materiaal zou erg geschikt zijn om een pan van te maken?

Oefentoets warmte. 2. Welk materiaal zou erg geschikt zijn om een pan van te maken? Oefentoets warmte 1. Bij het koken van een ei wordt warmte overgedragen. Geef in een tekening aan hoe de warmte stroomt. Neem in je tekening de volgende dingen op: gasfornuis, pan, water, ei, handvat van

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits Beste mensen, Het wordt weer eens tijd om wat te vertellen over de ontwikkelingen

Nadere informatie

STICHTING BOLJIZIVOT JAARVERSLAG Hardenberg 9 juni 2014

STICHTING BOLJIZIVOT JAARVERSLAG Hardenberg 9 juni 2014 STICHTING BOLJIZIVOT JAARVERSLAG 2013 Hardenberg 9 juni 2014 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter 2. Verslag van het bestuur 3. Jaarrekening 1. Van de voorzitter We hebben een mooi jaar achter de rug waarin

Nadere informatie

Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis

Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis Roemenië 2011 Vakantieproject in samenwerking met: Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis In 2008 is een groep enthousiastelingen uit Hardinxveld/Sliedrecht eo. op initiatief van Stichting Ep & Vloet

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Vragenlijst. S.v.p. helemaal invullen vóór uw bezoek aan de vaatverpleegkundige

Vragenlijst. S.v.p. helemaal invullen vóór uw bezoek aan de vaatverpleegkundige Vragenlijst S.v.p. helemaal invullen vóór uw bezoek aan de vaatverpleegkundige en meenemen! Voorgeschiedenis en verwijzing Hartproblemen Heeft u Angina Pectoris klachten (klachten van pijn, een drukkend

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

Naam: INDIA EN ARMOEDE

Naam: INDIA EN ARMOEDE Naam: INDIA EN ARMOEDE In India is het verschil tussen arme en rijke mensen erg groot. Een klein deel van de Indiërs is heel rijk. Maar de meeste mensen zijn er erg arm. Ze werken hard voor weinig geld

Nadere informatie

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali.

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Watervoorziening Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Met deze voorziening zijn een heleboel families geholpen. Het geraamde bedrag is

Nadere informatie

Reisverslag juni 2009 Roemenië Uioara

Reisverslag juni 2009 Roemenië Uioara Reisverslag juni 2009 Roemenië Uioara Aanvang Vrijdagmorgen vroeg zijn we om 4:00 uur vertrokken vanaf de woning van de voorzitter. De dagen ervoor is de vrachtwagen geladen met hulpgoederen die zaterdagmorgen

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Nieuws vanuit Gurube. Trots en dankbaar!! Meesters en juffen in de schoolbank

Nieuws vanuit Gurube. Trots en dankbaar!! Meesters en juffen in de schoolbank Nieuws vanuit Gurube. Meesters en juffen in de schoolbank Door de jarenlange burgeroorlog en de armoede in Zuid-Soedan zijn de meeste mensen nauwelijks naar school geweest. Dat geldt zelfs voor heel veel

Nadere informatie

Missie, visie en doelstellingen

Missie, visie en doelstellingen Beleidsplan jaar 2016 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Volinskproject... 5 ChildCare... 5 Dare2Care... 5 Adama... 6 Administratie... 6 PR en fondswerving...

Nadere informatie

Jaarverslag We noemen in dit jaarverslag een aantal feiten en cijfers over het afgelopen jaar.

Jaarverslag We noemen in dit jaarverslag een aantal feiten en cijfers over het afgelopen jaar. Jaarverslag 2018 We beginnen dit verslag met het uitspreken van onze dank aan Hem die alles mogelijk heeft gemaakt. Zonder de zegen van onze Heer en Heiland Jezus Christus was dit alles niet mogelijk geweest.

Nadere informatie