B E S T E K E N V O O R W A A R D E N voor de vernieuwbouw Zeekade Grote Houtkade met bijkomende werkzaamheden in de gemeente Velsen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B E S T E K E N V O O R W A A R D E N voor de vernieuwbouw Zeekade Grote Houtkade met bijkomende werkzaamheden in de gemeente Velsen."

Transcriptie

1 Bladnr. 1 College van burgemeester en wethouders van de gemeente Velsen Besteknummer: B E S T E K E N V O O R W A A R D E N voor de vernieuwbouw Zeekade Grote Houtkade met bijkomende werkzaamheden in de gemeente Velsen. Definitief 15 april 2014,

2 Bladnr. 2 COLOFON Datum: 1 april 2014 Opdrachtgever: College van Burgemeester en Wethouders gemeente Velsen Projectnaam: Vernieuwbouw Zeekade Grote Houtkade gemeente Velsen Besteknummer: Projectnummer: GVZG Registratienummer: LIE Opsteller: M. Stoop Interne controle: J.P. Vercouteren Projectleider: Ir. J.P. Vercouteren LievenseCSO BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bestek en bijbehorende documenten mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, hetzij mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de opdrachtgever. Deze bepaling geldt niet voor de direct bij de uitvoering van het werk betrokkenen.

3 Bladnr T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t

4 Bladnr. 4

5 Bladnr. 5 PAR 0.01 Aanbesteder Gemeente Velsen, Directie Beheer en Ontwikkeling Postbus 465, 1970 AL IJmuiden Procedure 1. Europese aanbesteding volgens een openbare procedure (hoofdstuk 2) overeenkomstig het Aanbestedingsreglement Werken 2012 (ARW 2012). 2. Aanbestedingsdocumenten worden digitaal op gepubliceerd. Correspondentie vindt slechts plaats in digitale vorm via Stichting Rijk, t.a.v. de heer G. Bos. Het adres is: ger.bos@stichtingrijk.nl. De inschrijving dient schriftelijk (niet digitaal) te worden ingediend zoals beschreven in paragraaf 0.04 van dit bestek Inlichtingen inschrijvingsfase 1. Vragen over het bestek kunnen tot en met 20 mei 2014, 12:00 uur, uitsluitend, per , worden gesteld, onder vermelding van het besteknummer en besteknaam aan Stichting Rijk, t.a.v. de heer G. Bos. Het adres is: ger.bos@stichtingrijk.nl. 2. Gegadigde dient vragen in te dienen in Word-format als onderstaand, onder vermelding van "vragen offerteaanvraag ": Paragraaf Pagina Vraag Antwoord De geanonimiseerde vragen met antwoorden maken integraal onderdeel uit van de offerteaanvraag. De nota van inlichtingen is uiterlijk 7 dagen voor de datum van aanbesteding te downloaden via de website: 3. Er vindt geen aanwijzing plaats. Geïnteresseerden kunnen een individuele afspraak maken voor een inspectie van de werklocatie. Contact kan worden gezocht met de firma MEO t.a.v. dhr. Wilco van der Made, tel , w.vandermade@meo.nl 4. Conform artikel van het ARW 2012 kunnen inlichtingen met betrekking tot de in Nederland geldende verplichtingen ten aanzien van bepalingen inzake belastingen en douane worden verkregen bij: Ministerie van Financiën Belasting Telefoon: Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van: 08:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Belasting Telefoon Buitenland: (055) Telefoon vanuit het buitenland: Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van: 08:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur Postadres Belastingdienst/Limburg/kantoor Buitenland Postbus DJ Heerlen. 5. Conform artikel van het ARW 2012 kunnen inlichtingen met betrekking tot de in Nederland geldende verplichtingen ten aanzien van bepalingen inzake milieubescherming worden verkregen bij: Ministerie van Infrastructuur en Milieu Telefoon: (maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur). Vragen worden door Postbus in behandeling genomen. Algemeen telefoonnummer; Conform artikel van het ARW 2012 kunnen inlichtingen met betrekking tot de in Nederland geldende verplichtingen ten aanzien van bepalingen inzake arbeidsbescherming en arbeidsvoorwaarden worden verkregen bij:

6 Bladnr. 6 PAR Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Postbus LV Den Haag Telefoonnummer voor publieksinformatie: Voor vragen over het SZW-beleid kunt u op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur bellen met de Postbus 51 Infolijn, telefoon Hier kunt u ook terecht voor het bestellen van brochures. Alle brochures van SZW zijn ook te bestellen of te downloaden op Inschrijving 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010). 2. De inschrijvingen dienen te worden ingediend op 3 juni 2014 tot 12:00 uur te Postadres: Koeriersadres: Gemeente Velsen Gemeente Velsen t.a.v. de heer G. Bos t.a.v. de heer G. Bos Stichting Rijk Stichting Rijk Postbus 465 Dudokplein AL IJmuiden EN IJmuiden. Om de procedure van opening van de inschrijvingen goed te laten verlopen dient gegadigde zijn inschrijving rechtsgeldig ondertekend in enkelvoud in te dienen. De gesloten envelop dient aan de buitenzijde (pas in dit verband op met koeriersdiensten!) voorzien te zijn van het als bijlage meegestuurde adreslabel met hierop vermeld: offerteaanvraag In de enveloppe dienen de volgende stukken worden gevoegd: - de inschrijvingsstaat en inschrijvingsbiljet conform paragraaf 0.04 sub lid 4c; - de bewijsstukken conform paragraaf 0.04 sub lid 4a, b en e, en aanvullend eventueel conform paragraaf 0.08 sub lid 1; - globaal tijdschema conform paragraaf 0.04 sub lid 4d; - bereidverklaring bankgarantie conform paragraaf 0.08 sub lid 2; - projectreferentie met tevredenheidsverklaring conform paragraaf 0.08 sub lid 3a; - CV dagelijkse leiding van het werk paragraaf 0.08 sub lid 3b; 3. De in artikel 2.5 t/m 2.11 van het ARW 2012 bedoelde gegevens, die door de inschrijver moeten worden overgelegd om in aanmerking te kunnen komen voor de opdracht van het werk, zijn beschreven in paragraaf 0.08 EISEN EN CRITERIA. Daarbij dienen de bedoelde gegevens uit paragraaf 0.08 bij inschrijving verstrekt te worden. 4. Bij de inschrijving dienen de volgende bij het bestek behorende inschrijvingsdocumenten correct en volledig ingevuld te zijn: a). b). c). d). e). Een ondertekende Eigen Verklaring overeenkomstig het bij dit bestek gevoegde model. In het geval van een inschrijving door een combinatie van ondernemingen dient ieder van de ondernemingen een Eigen Verklaring in te vullen en te ondertekenen (zie bijlage 2); Een verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving (Model K) als genoemd in artikel van het ARW 2012 (zie bijlage 3); De geheel ingevulde en ondertekende inschrijvingsstaat en inschrijvingsbiljet; Een globaal tijdschema met volgorde en begin- en einddatum van de hoofdonderdelen van het werk. In deze planning dient duidelijk te zijn aangegeven het door de inschrijver te bepalen aantal dagen tussen gunning van de opdracht en opleverdatum van het gehele werk; De inschrijver dient aan te tonen ingeschreven te zijn in het beroeps- of

7 Bladnr. 7 PAR handelsregister en de bedrijfsvereniging, zoals bedoeld in artikel van het ARW 2012; f). g). i). De bereidverklaring bankgarantie; Een projectreferentie met tevredenheidsverklaring; CV van de persoon die de dagelijkse leiding van het werk gaat oppakken. 5. In afwijking van artikel van het ARW 2012 bedraagt de termijn van gestand doening 60 dagen. 6. Gedragsverklaring aanbesteden De aanbestedende dienst kan van de inschrijver een recente gedragsverklaring aanbesteding verlangen (niet ouder dan twee jaar op het moment van indienen van de inschrijving) of een gelijkwaardige verklaring uit de lidstaat (anders dan Nederland) waar inschrijver gevestigd is. Binnen bekwame tijd dient inschrijver dan aan te tonen dat de uitsluitingsgronden, als bedoeld in de artikelen 2.86 en 2.87, onderdelen b en c, van de aanbestedingswet op hem niet van toepassing zijn door middel van een verklaring omtrent het gedrag als bedoeld in artikel 28 van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens, welke op het tijdstip van het indienen van de inschrijving niet ouder is dan één (1) jaar. 7. De genoemde inschrijvingsdocumenten dienen door de inschrijver rechtsgeldig te zijn ondertekend. 8. Alle communicatie welke in het kader van deze aanbesteding en uit deze aanbesteding voortvloeiende opdracht tussen inschrijver en opdrachtgever zal plaatsvinden, dient in de Nederlandse taal te geschieden Inschrijvingsstaat 1. Verwezen wordt naar artikel en van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010). 2. Negatieve bedragen: - In de inschrijvingsstaat mogen in de besteksposten Uitvoeringskosten, Algemene Kosten en Winst en Risico geen negatieve bedragen worden ingevuld. - Negatieve bedragen ter afronding mogen alleen worden vermeld in de bestekspost Eenmalige Kosten Aanbesteding 1. De aanbesteding overeenkomstig de procedure als vermeld in paragraaf 0.02 wordt gehouden op: 3 juni 2014 om 12:00 uur op het Gemeentehuis van de gemeente Velsen, Dudokplein 1, 1971 EN te IJmuiden. 2. In aanvulling op het ARW 2012 artikel zal op 3 juni 2014 om 12:00 uur, in een openbare bijeenkomst, de enveloppe met de complete set bij het bestek behorende inschrijvingsdocumenten conform artikel 0.04 sub lid 2 van dit bestek, worden geopend.

8 Bladnr. 8 PAR 0.07 Opdracht 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010). 2. Het gunningscriterium als bedoeld in de aankondiging afdeling IV 2, is de laagste prijs. Toelichting: Het werk omvattende op hoofdlijnen werken ten behoeve van het vernieuwen van een bestaande kade en is zodanig uitgeëngineerd en gedetailleerd vastgelegd in een gestandaardiseerde en uniforme methode (het RAW-bestek) dat daarmee de verlangde (minimum-) kwaliteitseisen gedetailleerd en eenduidig zijn vastgelegd. Met deze eenduidige en gedetailleerde vastlegging is het gunningcriterium laagste prijs het meest voor de hand liggende criterium. 3. Deze opdracht is niet opgedeeld in percelen. Toelichting: De aanbestedende dienst heeft de werkzaamheden die voor de realisatie van onderhavige opdracht dienen te worden uitgevoerd geplaatst in één opdracht, om zo te waarborgen dat de planning gerealiseerd zal worden. De verschillende onderdelen van de opdracht zijn, qua uitvoering en planning, sterk van elkaar afhankelijk. Het is voor de aanbestedende dienst complex, kostbaar en risicovol, de coördinatie van de verschillende delen van de opdracht (in percelen) op zich te nemen en verschillende opdrachtnemers op één bouwplaats aan te sturen. 4. De opdrachtgever is voornemens de opdracht te gunnen op 2 juli Eisen en criteria 1. Eisen m.b.t. de persoonlijke situatie van de inschrijvers, waaronder de vereisten in verband met de inschrijving in het beroeps- of handelsregister: a). Inschrijving door een combinatie is mogelijk. Bij opdrachtverlening dient de combinatie een verklaring te overleggen waarin de combinanten hoofdelijke aansprakelijkheid aanvaarden voor de nakoming van de verplichtingen door de combinatie uit hoofde van de opdracht. b). De inschrijver mag niet in de omstandigheden verkeren zoals genoemd in artikel lid a t/m g van het ARW c). Indien de inschrijving door een dochter- of moedermaatschappij geschiedt, dient een verklaring te worden overlegd dat de holding of moedermaatschappij technische en financiële aansprakelijkheid aanvaart voor de uitvoering van de te sluiten overeenkomst. Inlichtingen en formaliteiten om na te gaan of aan de vereisten is voldaan (bij inschrijving): - De inschrijver dient te zijn ingeschreven in het Beroeps- of Handelsregister en de bedrijfsvereniging. - De inschrijver dient bij zijn inschrijvingsbiljet middels een ingevulde verklaring (Model K) de rechtmatigheid van de inschrijving te verklaren zoals genoemd in artikel van het ARW 2012 (bijlage 3). 2. Eisen m.b.t. economische en financiële draagkracht: - Een bereidverklaring bankgarantie ter grootte van 5% van de aannemingssom kunnen overleggen. 3. Eisen m.b.t. vakbekwaamheid: a). In de periode van 5 jaar, voorafgaande aan de datum van aanbesteding van dit bestek, tijdig hebben opgeleverd, verleend uitstel daarin begrepen: Ten minste één (1), op een vakkundige en regelmatige wijze uitgevoerd werk op het gebied van een verankerde combiwand met kerende hoogte groter dan 10 meter met een aannemingssom of een gefactureerd bedrag gelijk aan of groter dan ,-- te ondersteunen met een tevredenheidsverklaring van de opdrachtgever van het werk. b). Kunnen aantonen dat de dagelijkse leiding van het werk minimaal 5 jaar ervaring heeft met werken van dezelfde aard en omvang. Toelichting: De verschillende onderdelen van de opdracht zijn, qua uitvoering en planning, sterk van elkaar afhankelijk. De aanbestedende dienst acht het van groot belang dat de

9 Bladnr. 9 PAR dagelijkse leiding van opdrachtnemer op de bouwplaats beschikt over voldoende ervaring met opdrachten van deze complexiteit en omvang, om zo te waarborgen dat de planning gerealiseerd zal worden Geschillen 1. Geschillen worden voorgelegd aan de rechter van de rechtbank Noord-Holland, dit in afwijking van het gestelde in 49 U.A.V Geschillen dienen, op straffe van verval van recht daartoe, aanhangig te zijn gemaakt door betekening van een dagvaarding, uiterlijk binnen 20 dagen nadat de aanbesteder een voornemen tot gunning heeft verzonden. 2. Indien een kort geding, als bedoeld in artikel van het ARW 2012, aanhangig is gemaakt dient de aanbestedende dienst daarvan, onverwijld, op de hoogte gesteld te worden Varianten 1. Varianten, zoals genoemd in artikel 2.18 van het ARW 2012, zijn niet toegestaan. Varianten zijn niet beschreven in het bestek Uitvoering van het werk Op de uitvoering van het werk zijn de U.A.V van toepassing Gunningsvoorbehoud De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om op grond van haar moverende redenen de aanbestedingsprocedure tijdelijk of definitief af te breken. Gunning vindt nadrukkelijk plaats onder het voorbehoud van het beschikbaar hebben van voldoende financiële middelen en een (formeel) positieve bestuurlijke besluitvorming. Voor risico's verbonden aan bovenstaande kan de aanbestedende dienst, zolang de opdracht niet formeel is verleend, geen verantwoordelijkheid dragen Acceptatie aanbestedingsdocumenten Door inschrijving geeft inschrijver aan akkoord te zijn met het gestelde in de aanbestedingsdocumenten.

10 Bladnr. 10 PAR

11 Bladnr A l g e m e e n

12 Bladnr. 12

13 Bladnr. 13 PAR 1.01 Opdrachtgever College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Velsen Postbus AL IJmuiden Directie De directie zal gevoerd worden door of namens de Directie Beheer & Ontwikkeling van de gemeente Velsen middels een door hem daartoe aangewezen en gemachtigde persoon Locatie Het uit te voeren werk is gelegen aan de Grote Houtkade op de noordoever van het Noordzeekanaal in de gemeente Velsen Algemene beschrijving Het werk bestaat in hoofdzaak uit: 1. Sloopwerkzaamheden. 2. Grondwerken in den droge en deels in den natte. 3. Leveren en aanbrengen van funderingsconstructies. 4. Leveren en aanbrengen stalen combiwand. 5. Leveren en aanbrengen gewapende betonconstructies. 6. Leveren en aanbrengen elementenverhardingen. 7. Leveren en aanbrengen riolering. 8. Leveren en aanbrengen complete verankeringsconstructie kade. 9. Leveren en aanbrengen van wrijfhoutconstructie, trappen en bolders. 10. Leveren en aanbrengen anoden. 11. Toepassen open bemalingen. 12. Toepassen hulpconstructies. 13. Opstellen diverse werkplannen. 14. Ontwerpwerkzaamheden, tekeningen en berekeningen. 14. Uitvoeren van bijkomende werkzaamheden Tijdsbepaling 1. De bouwtijd bedraagt 1 jaar na opdrachtverlening. 2. Het bedrag van de korting als de overeengekomen bouwtijd niet wordt gehaald als bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de UAV 2012 bedraagt 5.000,- per dag Onderhoudstermijn De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de U.A.V. 2012, bedraagt 6 maanden Kwaliteitsborging Van de inschrijver wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010).

14 Bladnr. 14 PAR 1.08 Fasering A. In het bestek is op hoofdlijnen uitgegaan van de volgende bouwvolgorde: 1. Aanbrengen combiwand - funderingswerken. 2. Sloopwerkzaamheden m.b.t. delen bestaande kadeconstructie. 3. Grondwerken, in den droge, t.b.v. funderingswerken en betonwerken. 4. Aanbrengen prefab beton palen - funderingswerken. 5. Verankeringen SI-ankers. 6. Betonwerken. 7. Verankeringen legankers. 8. Grondwerken. 9. Elementenverhardingen. 10. Bijkomende werkzaamheden. B. Ten aanzien van de fasering van de werkzaamheden dient de helft van de bestaande kade tijdens de uitvoering van de vernieuwing volledig beschikbaar te blijven voor derden. Het gerealiseerde deel, gezien vanaf de oostzijde (Korte Binnenvaartkade) dient eerst volledig afgerond te zijn en overgedragen, alvorens het tweede westelijke deel uitgevoerd kan gaan worden. C. In verband met mogelijke lokale verkeershinder, veroorzaakt door aan- en afvoer van materiaal en materieel dient de aanvoer van materieel en materialen, bij voorkeur, over het water van het Noordzeekanaal te geschieden Social Return 2% regeling Van de aannemer wordt verlangd dat voor het uit te voeren werk de Social return 2% regeling overeenkomstig het bepaalde in artikel van deel 3 van dit bestek wordt toegepast. De aannemer is verantwoordelijk voor de inzet van de doelgroepen. De concrete invulling (wat, wie, hoeveel en waar) wordt na gunning in prestatieafspraken nader overeengekomen tussen aannemer en opdrachtgever, ondersteund door afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Velsen en IJmond Werkt!. Deze afspraken zullen onlosmakelijk onderdeel uitmaken van dit bestek Onjuistheden, onduidelijk- of tegenstrijdigheden De opdrachtgever heeft het bestek en de bijbehorende documenten op een zo zorgvuldig mogelijke manier samengesteld, de hoeveelheden bepaald, geformuleerd, opgesteld en aan de inschrijvers kenbaar gemaakt. Inschrijvers dienen onduidelijkheden, onjuistheden en tegenstrijdigheden zo spoedig mogelijk kenbaar te maken aan de opdrachtgever/aanbesteder. Na opdrachtverstrekking, kan de opdrachtnemer geen beroep doen op meer- en of minder werk ten gevolge van de onduidelijkheden, onjuistheden of tegenstrijdigheden in het bestek en de overige bijbehorende documenten. De opdrachtnemer draagt dan de verantwoordelijkheid de opdracht volledig uit te voeren conform het bestek en de overige bijbehorende documenten. De aannemer is verplicht het werk uit te voeren naar de bepalingen van de overeenkomst zonder aanspraak op verrekening, bijbetaling of schadevergoeding te kunnen doen gelden dan in de gevallen, waarin dat bepaaldelijk voorgeschreven of kennelijk bedoeld is. Verder is de aannemer verplicht al datgene te verrichten, wat naar de aard van de overeenkomst door de wet, de billijkheid of het gebruik wordt gevorderd of tot een behoorlijke aanwending der bouwstoffen behoort. Het gestelde in deze paragraaf is niet van toepassing voor meer- en minderwerk als gevolg van bestekswijzigingen en te accorderen hoeveelheden.

15 Bladnr B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens

16 Bladnr. 16

17 Bladnr Tekeningen De volgende tekeningen behoren tot het bestek: Nummer Rev. Datum Omschrijving *CONCEPT* GVZG-00-T-BE Overzicht werkterrein; GVZG-00-T-BE Kabels en leidingen; GVZG-00-T-BE Moot 1 t/m 5; GVZG-00-T-BE Moot 6 t/m 10; GVZG-00-T-BE Moot 11 t/m 14; GVZG-00-T-BE Principe doorsnede; GVZG-00-T-BE Details algemeen; GVZG-00-T-BE Details verankering en putten; GVZG-00-T-BE Kathodische bescherming; GVZG-00-T-BE Overzicht fundering; GVZG-00-T-BE Principe wapening. De volgende tekeningen van de bestaande kadeconstructie worden ter informatie toegevoegd aan het bestek: Nummer Rev. Datum Omschrijving e moot Uitbreiding-oost; Uitbreiding Oostkade; Uitbreiding loskade Overzicht. 02 Peilen en hoofdafmetingen De hoofdafmetingen en peilen zijn op de bestekstekeningen aangegeven. Door of vanwege de opdrachtgever zal de volgende informatie worden verstrekt: - in de directe omgeving van het werk enkele vaste punten met de hoogte ten opzichte van N.A.P.; - coördinaten in Rijksdriehoekstelsel. Het onderhouden van de hoofduitzettingen dient door en voor rekening van de aannemer te geschieden. 03 Kwaliteitsborging Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in de artikelen en van de Standaard 2010, rekening houden met de volgende stop- en bijwoonpunten: 1. Stoppunten: - Acceptatie van in te dienen documenten, waaronder Project kwaliteitsplan, V&G plan Uitvoeringsfase, kwaliteits- en werkplannen van de desbetreffende werkzaamheden; - Kwaliteitsdocumentatie stalen buispalen en damwanden (staal, laswerk en coating) voordat verscheping naar het werk plaatsvindt. - Controle aanbrengen verankeringen ankers aan staal en in de beton vóór het storten betonnen poeren. - Beproeven van de ankers. - Waarmerking van de door de aannemer gemaakte buigstaten. - Visuele inspectie wapening en in te storten onderdelen voor storten beton jukken. 2. Bijwoonpunten: - Inbrengen combiwand. - Afname prefab funderingspalen. - Aanbrengen verankeringen. Afhankelijk van de door de aannemer gekozen werkwijze zullen indien nodig bij de acceptatie van de (deel)kwaliteitsplan(nen) stoppunten en/of bijwoonpunten worden toegevoegd zonder financiële consequenties voor de opdrachtgever.

18 Bladnr Bijlagen De volgende bijlagen behoren tot het bestek: Bijlage 1: Veiligheids- en Gezondheidsplan Ontwerpfase, document.nr , rev. 0, d.d Bijlage 2: Eigen verklaring (inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen); Bijlage 2a: Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten. Bijlage 3: Verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving (Model K) als genoemd in artikel van het ARW Bijlage 4: Sonderingen. Bijlage 5: Rapport verkennend bodem- en asbestonderzoek Grote Hout Distriport te Velsen-Noord - "Deelgebied Kade", revisie 00, d.d Bijlage 6: Waterbodemonderzoek Noordzeekanaal t.p.v. de NAM-kade te Velsen-Noord, revisie 1.0, d.d Bijlage 7: Nader asbestonderzoek deelgebied Kade Grote Hout Distriport te Velsen-Noord, revisie 00, d.d Bijlage 8: Vergunningen en meldingen: a. Omgevingsvergunning WABO, d.d b. Watervergunning voor het plaatsen en behouden van een nieuwe kadewand bij het kadeterrein Grote Hout te Velsen-Noord, d.d c. Rapport Antea B.V. bemalingsadvies aanleg Zeekade Grote Houtkade te Velsen, rev. 01 d.d Bijlage 9: Grondbalans, rev. 0 d.d Bijlage 10: Peiling bodem Noordzeekanaal voor Grote Houtkade. 05 Werkterrein 1. De aannemer dient zelf zorg te dragen voor de benodigde aansluitingen van water, elektriciteit (Liander), telefoon e.d. De aannemer wordt geacht zich op de hoogte te hebben gesteld van de ligging van het werkterrein, laad- en losmogelijkheden, bereikbaarheid, bestaande situatie en de noodzakelijke gegevens en passende maatregelen te nemen, indien dit nodig wordt geacht, die van belang kunnen zijn voor een goede uitvoering van het werk. 2. Voor het plaatsen van bouwketen, opslagterrein en tijdelijk depot e.d. is werkterrein beschikbaar. Het terrein voor bouwketen en opslag is onverhard. De aannemer dient zelf zorgen te dragen voor een tijdelijke verharding en afrastering. De aannemer dient, ter goedkeuring van de directie U.A.V., een inrichtingsplan te overleggen. Na verkregen goedkeuring kan met de inrichting van het werkterrein, door de aannemer, worden aangevangen. 06 Waterstanden Karakteristieke waterstanden Noordzeekanaal voor de Grote Houtkade: GHW: N.A.P. -0,30 m GLW : N.A.P. -0,45 m De werklocatie is onderhevig aan waterbewegingen als gevolg van scheepvaartverkeer op het Noordzeekanaal. (De genoemde waterstanden zijn indicatief, voor de waterstanden wordt verwezen naar: 07 Digitale bestanden 1. Overdracht van het bestek en nota('s) van inlichtingen vindt digitaal plaats in PDF en RSX-formaat. 2. Met nadruk wordt erop gewezen dat eventuele wijzigingen op het bestek, vermeld in de nota('s) van inlichtingen, niet in het bestek worden verwerkt. 3. Ter informatie zal de directie, na gunning van de opdracht, een werkbestek in PDF formaat verstrekken. Aan het werkbestek kunnen geen rechten worden ontleend. 08 Adressen Gemeente Velsen Dudokplein EN IJmuiden.

19 Bladnr Nadere beschrijving

20 Bladnr. 20

21 Bladnr. 21 PAR 01 Verklaring van de hierna volgende staat In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 Kenmerk resultaatsverplichting Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de UAV Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de UAV 2012 met inachtneming van paragraaf van de Standaard Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 2 van de UAV Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 Hoeveelheid ter inlichting De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 Grenzen van de situering De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

22 Bladnr. 22 PAR

23 Bladnr. 23 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 BESTAANDE GROTE HOUTKADE 10 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN - Alle transportkosten (incl. vervoeren, laden en lossen) komen voor rekening van de aannemer en dienen te zijn begrepen in de prijs per eenheid resultaatsverplichting, tenzij in dit bestek anders is vermeld. - Alle stort- en acceptatiekosten komen voor rekening van de aannemer en dienen te zijn begrepen in de prijs per eenheid van de resultaatsverplichting, tenzij in dit bestek anders is vermeld. 100 OPSCHONEN WERKTERREIN Betreft het gedeelte van de bestaande kadeconstructie welke vrijgemaakt dient te worden voor werkzaamheden aan de nieuwe kadeconstructie. Zie tekening GVZG-00-T-BE Verwijderen begroeiing. are 0,50 V Betreft het verwijderen van struiken op de glooiing en tussen de bestrating en glooiing. Karakter van de begroeiing: Struiken, onkruid e.d. 1 Grootte per perceel: tot ca m Rooien tot een diepte van ten minste 0,30 m. 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Schonen terrein. EUR N Betreft het terrein gedeelte achter de bestaande kade constructie. Te schonen oppervlakte: ca. 10 are Aard van het te verzamelen vuil: zwerfvuil, ton 0,50 I grofvuil e.d. 2 Vrijgekomen materiaal verzamelen en vervoeren naar een erkende bewerkings- of (eind-) verwerkingsinrichting. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 11 SLOOPWERK BESTAANDE CONSTRUCTIES 110 BESTAANDE KADECONSTRUCTIE 1100 Grote Houtkade Verwijderen remming,- aanleg- en geleidewerken Verwijderen ladderconstructies. st 20,00 V Betreft de ladderconstructies van de bestaande kadeconstructie. Situering: Voorzijde kadeconstructie, waterzijde. Constructie bestaande uit (aanname): - hoekprofielen 75x75x5 mm; ladder treden Ø25 mm; - handgrepen Ø25 mm. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer.

24 Bladnr. 24 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Verwijderen bolders. st 39,00 V Betreft de bolders van de bestaande kadeconstructie. Situering: Bovenzijde deksloof kadeconstructie. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Slopen houtwerk, wrijfconstructie. m 415,00 V Betreft de wrijfgordingen en wrijfstijlen van de bestaande kadeconstructie. Situering: Voorzijde kadeconstructie, waterzijde. Constructie van hardhout: Dubbele wrijfgording; - afmetingen gordingen 250x250 mm. Wrijfstijlen; - afmetingen stijlen 250x250x2550 mm; h.o.h. ca mm. Inclusief bevestigingen en bevestigingsmiddelen. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen bekleding. m2 50,00 V Betreft verwijderen van de bekleding op de bestaande glooiing. Situering: Glooiing westzijde Grote Houtkade 9 Oevervoorziening basaltstenen Voor ca. 10 % onder water, gerekend met een waterstand van GHW N.A.P. -0,30 m en GLW N.A.P. -0,45 mm. Stenen tijdelijk opslaan in depot werkterrein voor hergebruik. 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr(s) Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Korte Binnenvaartkade Verwijderen stalen deksloof. m 4,00 N Betreft de stalen deksloof op de damwand. Situering: Bij aansluiting bestaande Korte binnenvaartkade met nieuwe combiwand. Deksloof: gezette stalen plaat. - "HOESCH" afdekprofiel. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. TER INLICHTING

25 Bladnr. 25 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Slopen houtwerk. m3 0,25 N Betreft de wrijfgordingen en wrijfstijlen van de bestaande Korte Binnenvaartkade bij aansluiting op de Grote Houtkade. 2 Constructie van hardhout Azobé Afmetingen - gordingen 250x250 mm incl. bevestigingen en bevestigingsmiddelen. 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Voorbehandelen staal, bestaand. EUR N Betreft het stalen aansluitvlak t.p.v. de bestaande damwandconstructie van de Korte Binnenvaartkade met de stalen pasplank, aangebracht volgens bestekspostnr.: Situering: van N.A.P. +0,20 m tot N.A.P. -9,30 m. Stalen oppervlakken deels onder water. m2 2,00 I Oppervlakken handmatig voorbewerken. Verwijderen van aangroei, slib en corossie van de strook op de damwand. Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 12 SLOOPWERK GEWAPEND BETON 120 VERWIJDEREN KADECONSTRUCTIE Slopen gewapend beton. m ,00 A Betreft de gewapende betonconstructie vanaf b.k. ontlastvloer niveau -0,10 m N.A.P. t/m b.k. deksloof +2,00 m N.A.P. 9 Kadeconstructie voorzien van de onderdelen: - beschermingsprofielen; - hoeklijnen; - bevestigingsmiddelen wrijfhoutconstructie; - bolders, haalkommen en drenkelingen ladders; - kraanbaan incl. bijbehorende onderdelen; - onderdelen kabelgoot; - roosters en (inspectie)luiken; - divers leidingwerk drill-, brandblus- en drinkwater; - straatkolken en aansluitend leidingwerk; - diverse verankeringen; - kabels KB, incl. aansluiting meetpunten; - betonnen poeren trechterconstructie incl. ankers In het werk gestort Diepte tot waarop gesloopt moet worden -0,10 m N.A.P. (b.k. beton ontlastvloer). 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 121 GATEN BOREN IN ONTLASTVLOER

26 Bladnr. 26 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Boren van gaten in verhard beton. st 425,00 A Betreft de gewapende betonconstructie b.k. ontlastvloer niveau -0,10 m N.A.P. 1 In gewapend beton ontlastvloer bestaande kadeconstructie. Gaten Ø75mm in patroon 3,0x3,0 m Wijze van gaten maken ter keuze van de aannemer Boorgat loodrecht op een horizontaal vlak ontlastvloer. 2 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben. Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 122 SLOPEN DEEL ONTLASTVLOER/FRONTWAND Slopen gewapend beton. m3 0,95 A Betreft het plaatselijk slopen van de gewapende betonconstructie. Situering: Bij overgang tussen fase 1 en fase 2. Vanaf b.k. ontlastvloer niveau -0,10 m N.A.P. tot b.k. frontwand +2,00 m N.A.P. Breedte 1500 mm. 6 Wanden d= 300 mm In het werk gestort Diepte tot waarop gesloopt moet worden -0,10 m N.A.P. 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Slopen gewapend beton. m3 0,30 N Betreft het plaatselijk slopen van de gewapende betonconstructie. Situering: Ter plaatse van de aan te brengen uitstroomput volgens bestekspostnr.: Vanaf b.k. ontlastvloer niveau -0,10 m N.A.P. tot 0.k. frontwand -0,70 m N.A.P. Breedte 1500 mm. 6 Wanden d= 300 mm In het werk gestort Diepte tot waarop gesloopt moet worden -0,10 m N.A.P. 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 13 GRONDWERKEN - Alle transport- (incl. vervoeren, laden, lossen en verwerken) kosten dienen te zijn begrepen in de prijs per eenheid resultaatsverplichting, tenzij in dit bestek anders is vermeld. Zie tekening GVZG-00-T-BE GROND ONTGRAVEN TER INLICHTING

27 Bladnr. 27 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Grond ontgraven uit kadeconstructie. m ,00 V Betreft de hoeveelheid te ontgraven grond t.p.v. de ontlastvloer kade. - Rekening houden met aanwezigheid kanaalverlichting - 3kV *HANDHAVEN*. Kabel omleggen volgens bestekspostnr.: Grondsoort: Zie bijlage 4. AW-2000 Hoeveelheidsbepaling: Door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving. 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, geheel boven water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -0,30/-0,45 m Ontgravingshoogte gemiddeld 1,05 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 4,50 m. Grond deponeren achter de ontgraving Taluds: Geen Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m Grond ontgraven uit terrein. m ,00 V Betreft de hoeveelheid te ontgraven grond achter de ontlastvloer kade. Grondsoort: Zie bijlage 4. Industrie (met puin e.d.) Hoeveelheidsbepaling: Door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving. 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, geheel boven water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -0,30/-0,45 m Ontgravingshoogte variërend van 1,05 m tot 1,25 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 7,50 m en groter. Grond deponeren achter de ontgraving Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m Grond ontgraven uit terrein. m ,00 V Betreft de hoeveelheid te ontgraven grond achter de ontlastvloer kade. Grondsoort: Zie bijlage 4. Industrie (met puin e.d.) Hoeveelheidsbepaling: Door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving. 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, geheel boven water, gerekend met een waterstand van N.A.P. -0,30/-0,45 m Ontgravingshoogte gemiddeld 0,95 m Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld 7,15 m Taluds 1 : Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,05 m 14 VERWIJDEREN WEGVERHARDINGEN 140 VERWIJDEREN FUNDERINGSLAGEN Verwijderen funderingslaag. m ,00 V Betreft de funderingslaag onder de bestaande asfaltverharding. Zie bijlage 5. 3 Breedte van 3,00 m en meer Dikte laag tot 300 mm Gebonden funderingsmateriaal 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 141 VERWIJDEREN VERHARDINGEN TER INLICHTING

28 Bladnr. 28 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING 1410 Verwijderen bitumineuze verhardingslagen Zagen verharding. m 460,00 V Situering: Vanuit ca. 30,00 m voorzijde bestaande deksloof kadeconstructie. Over een gehele lengte van de huidige kadeconstructie. 1 Asfaltverharding Niet teerhoudend (zie bijlage 5) Zaagdiepte gemiddeld 100 mm tot ten hoogste 140 mm Opbreken asfaltverharding. m ,00 V Situering: Strook asfaltverharding vanaf de kraanbaan en de aangebrachte zaaglijn asfaltverharding volgens bestekspostnr.: Totale breedte groter dan of gelijk aan 3,00 m Dikte gemiddeld 0,14 m Op een gebonden funderingslaag 9 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen elementenverhardingen Opbreken straatbaksteen. m2 150,00 V Situering: op diverse locaties langs de kadeconstructie en stormbolders. 1 Totale breedte tot 1,5 m Straatbaksteen standaard keiformaat 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen betonverhardingen Opnemen verharding van geprefabriceerde m ,00 V betonplaten. Betreft de geprefabriceerde betonplaten. Situering: Tussen de bestaande kraanbaan en bestaande deksloof. 3 Breedte van 3,00 m en meer Dikte platen 0,15 m Afmetingen oppervlak zowel 2,00 x 2,00 als 2,00 x 1,00 m 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 15 WERKZAAMHEDEN KABELS & LEIDINGWERK 150 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN TER INLICHTING

29 Bladnr. 29 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Beschermen en opvangen overige kabels/ leidingen. EUR N Betreft tijdelijke maatregelen t.b.v. het opvangen van alle overige in het werk aanwezige kabels en leidingen die tijdens de ontgravingswerkzaamheden vrijkomen of benaderd worden. Aanwezige kabels en leidingen zoals aangegeven op de kabels en leidingen tekening GVZG-00-T-BE Wijze van opvangen ter keuze van de aannemer in overleg met de beheerder. Met materiaal van de aannemer Graven proefsleuven. m 50,00 V Betreft de proefsleuven t.b.v. lokaliseren van de bestaande riolering, kabels en leidingen. Volgens CROW publicatie 250. Situering: Ter plaats van te maken aansluitingen. Sleufdiepte tot 2,00 m. Betreft bestaand kabel- en leidingentracé. De sleuf aanvullen met uitkomende grond en verdichten. Aanwezig afdekmateriaal opnieuw aanbrengen Riolering reinigen onder hoge druk. m 195,00 V Betreft de te verwijderen riolering. Grootste putafstand: 25,0 m Aard te reinigen oppervlak: kunststof Profielafmeting(en): 300 mm 400 mm 500 mm Vervuilingsgraad tot 10% 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Riolering reinigen onder hoge druk. m 25,00 V Betreft de te verwijderen riolering. Grootste putafstand: 25,0 m Aard te reinigen oppervlak: gietijzer Profielafmeting(en): 400 mm 500 mm Vervuilingsgraad tot 10% 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Riolering reinigen onder hoge druk. m 202,50 V Betreft de te verwijderen riolering. Grootste putafstand: 25,0 m Aard te reinigen oppervlak: beton Profielafmeting(en): 300 mm Vervuilingsgraad tot 10% 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. TER INLICHTING

30 Bladnr. 30 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Rioolput reinigen. st 23,00 V Betreft de te verwijderen inspectieputten. Situering: bestaande kadeconstructie. Afmetingen putdeksel: Ø 500mm Aard te reinigen oppervlak: metselwerk en beton Reinigen putwanden en putbodem Puthoogte: van 1,5 tot 3,5 m Inwendig oppervlak putbodem: variabel Hoeveelheid vuil per put: tot 0,5 m3 Vuil in de vorm van zand en slib. 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 151 VERWIJDEREN LEIDINGEN Indien de leiding is ingestort in de inspectieput dient deze te worden uitgehakt zonder de buis te beschadigen. Grondwerk volgens de besteksposten ontgravingen Verwijderen leidingwerk t.p.v. kadeconstructie Betreft het leidingwerk aanwezig in kadeconstructie en/of het achterliggend cunet Verwijderen betonbuis. m 245,00 V Situering: In kadeconstructie en/of het achterliggend cunet. 1 Materiaal: ongewapend beton Rond profiel: nominale middellijn tot 500 mm Standaardlengte buis 1,00 m Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen kunststofbuis. m 550,00 V Situering: In kadeconstructie en/of het achterliggend cunet. 9 Materiaal: PVC en PE Nominale middellijn(en) 110 /125 / 160 / 250 / 400 / 500 mm Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen keramische buis. m 60,00 V Situering: In kadeconstructie en/of het achterliggend cunet Nominale middellijn(en) 250 mm 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. TER INLICHTING

31 Bladnr. 31 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Verwijderen gietijzeren buis. m 60,00 V Situering: In kadeconstructie en/of het achterliggend cunet Nominale middellijn(en) 250 / 300 mm Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen stalen buis. m 430,00 V Situering: In kadeconstructie en/of het achterliggend cunet Nominale middellijn(en) 114 / 250 / 450 mm Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 152 VERWIJDEREN PUTTEN E.D Verwijderen putranden en putten, divers Verwijderen putrand met deksel. st 23,00 V Betreft de putten aanwezig in het leidingwerk volgens bestekspostnr.(s): t/m Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel; - Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend rooster Putrand ontdoen van grond- en specieresten 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen put. st 23,00 V Betreft de putten volgens bestekspostnr.: Put bestaande uit metselwerk en geprefabriceerde betonelementen Vrijgekomen putten uitwendig ontdoen van grond Uitwendig oppervlak putbodem: variabel Totale hoogte van 1,5 tot 2,5 m 7 Vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben Vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 153 VERWIJDEREN KABELWERK, DIVERS. TER INLICHTING

32 Bladnr. 32 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Verwijderen (grond)-kabel, overig. km 2,00 V Betreft kabels in kade constructie en/of het achterliggend cunet. Situering: Kabels deels in servicetunnel kadeconstructie. Kabels, divers: - signaalkabel; - aardingskabel; - laagspanningskabel; - tracing drink- en drillwater; - voedingskabel havenkraan. Kabel en kabelgarnituren gescheiden houden. Kabel verkleinen tot lengtes van ca. 2 m. Vrijgekomen materialen vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer Verwijderen (grond)-kabel, overig. km 0,50 V Betreft kabels in kade constructie en/of het achterliggend cunet. Situering: Kabels deels in servicetunnel kadeconstructie. Kabels: - 10 kv kabel; Kabel en kabelgarnituren gescheiden houden. Kabel verkleinen tot lengtes van ca. 2 m. Vrijgekomen materialen vervoeren naar een door bevoegd gezag erkende bewerkings- of (eind)verwerkingsinrichting. Acceptatie- c.q. verwerkingskosten zijn voor rekening aannemer. 155 BIJKOMENDE WERKZAAMHEDEN LEIDINGWERK Tijdelijke voorzieningen t.b.v. afsluiten riool. EUR N Betreft het tijdelijk afsluiten van de rioolstreng(en) gedurende uit te voeren rioleringswerkzaamheden. Zie tekening GVZG-00-T-BE Aanbrengen afsluitingen in nabij gelegen vrijvervalrioolstelsel. Aantal: 5 stuks (aanname) Profielafmetingen(en): Diversen Met materiaal van de aannemer De droog-weer-afvoer waarborgen Geen voorzieningen voor doorvoer hemelwater vereist (afvoer via bestaand stelsel) In afgesloten rioolleiding geloosd vuilwater periodiek verwijderen Verwijderen geloosd vuilwater uit riool. EUR N Betreft het waarborgen van de vuilwaterafvoer van de afgesloten rioolstreng(en) gedurende rioleringswerkzaamheden. Situering: In bestaand en nieuw rioolstelsel. In afgesloten rioolstreng(en) geloosd vuilwater periodiek verwijderen. Leegpompen riool dient direct bij dreigende wateroverlast te worden uitgevoerd. Het te verpompen water lozen op bestaand rioolstelsel van kade terrein. Met materiaal van de aannemer. 156 INSTANDHOUDEN KANAALVERLICHTING TER INLICHTING

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Opsterland Postbus 10000 9244 ZP Beetsterzwaag Internetadres(sen): http://wwwopsterlandnl Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen

Nadere informatie

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1...

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1... Bladnr. 1 Bladnr. 2 Bestek WWG 2015-02 RAW0775-88467 Bladnr. 3 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 VERKEERSMAATREGELEN 110010 Aanbrengen tijdelijke verkeersmaatregelen 04a EUR N 1,00 1.500,00 110020 Aanbrengen

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen

RAW0024 Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling Besteknr Afdrukdatum: Het realiseren van een sluis en de onderbouw van 5 bruggen Bladnr. 1 Behoort bij: 1-010-13......... Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht (NL). t.a.v.: dhr. B.M. Laarhoven. Tel.:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht Bladnr. 1 van 6 18-04-2017 BESTEK M 2017-1 Opdrachtgever: Gemeente Montfoort Auteur: M. P. de Bel Projectcoördinator: B. Mulder Documentnummer: M 2017-01 Datum: 18-4-2017 Bestek en voorwaarden voor " "

Nadere informatie

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten WASCHAP HOLLANDSE DELTA Afdeling Beheer en Onderhoud Postbus 4103 Handelsweg 100 Telefoon: 088 9743000 2980 GC Ridderkerk 2988 DC Ridderkerk Datum : Januari 2015 Revisie : D0 Europese aanbesteding Bestek

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA UTRECHT (NL). Contactpunt(en): Afdeling Wegen,

Nadere informatie

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d Bladnr. 1 van 151 OPDRACHTGEVER: GEMEENTE BERGEIJK BESTEK : Inzake: - RAAMOVEREENKOMST ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Datum: 20-01-2014 Status: Definitief (c) 2013 HaskoningDHV Nederland B.V. Niets uit dit

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Lansingerland, Postbus 1, 2650 AABerkel en Rodenrijs(NL). Contactpunt(en): Civitas

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Bladnr. 1 December 2008 Besteknr. 2008-10 DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe BESTEK VOOR DE RECONSTRUCTIE RIOLERING EN HERINRICHTING

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen (NL). t.a.v.: afdeling Beton- en Waterbouw.

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau RAW0783-00302 Bladnr. 1 van 80 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-22 '' Bladnr. 2 van 80 RAW0783-00302 RAW0783-00302 Bladnr. 3 van 80 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002 Bladnr. 1 van 13 Behoort bij: A-BU-0002... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, afdeling Projecten, Nieuwe Vaart

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: XL Park 2 dienstjaar 2008.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: XL Park 2 dienstjaar 2008. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente, Wierdensestraat 25b, 7607 GE Almelo

Nadere informatie

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Begroting gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Documentnr. 2015-LEU122-GR-01 30 januari 2015 Gemeente Leudal Globale begroting voor: Herinrichting Dorpstraat Baexem, fase 1 Conform tekeningnr.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Waterschap Hunze en Aa's, Postbus 195, 9640 AD Veendam (NL). Contactpunt(en): Waterschap Hunze

Nadere informatie

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013 Bestek gemeente maastricht Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G15-2013 19 augustus 2013 RAW0036-77113 Gemeente Maastricht Bladnr. 1 van 168 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN Besteknr. W&G 15-2013 ten

Nadere informatie

RECTIFICATIE van 01/02/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

RECTIFICATIE van 01/02/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken RECTIFICATIE van 01/02/2013 - AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Ede afd. Grondzaken, Postbus 9024, 6710 HM Ede (NL).

Nadere informatie

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies Wijziging Standaard RAW Bepalingen: - 41.0 - Algemeen - 41.2 - Damwand Uitbreiding Standaard RAW Bepalingen: - 41.4 - Verankering van grond- en waterkerende constructies

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Werken. Uitvoering. Belangrijkste plaats van de uitvoering van de werken: Bedrijventerrein Dintelmond NUTS code: NL411.

Werken. Uitvoering. Belangrijkste plaats van de uitvoering van de werken: Bedrijventerrein Dintelmond NUTS code: NL411. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen (NL). Contactpunt(en): Secretariaat,

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSPLAN (ONTWERPFASE)

VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSPLAN (ONTWERPFASE) VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSPLAN (ONTWERPFASE) EN KENNISGEVINGSFORMULIER Behorend bij besteknummer 2011-017 Onderhoudswerkzaamheden Kapelstraat, Kerkstraat en Antoniusstraat te in de gemeente Revisiedatum:

Nadere informatie

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW RAW0018-105772 Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco351743-1 onderdeel A Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - onderdeel A I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Bijlage 2. Inschrijvingsstaat SV01, revisie 01

Bijlage 2. Inschrijvingsstaat SV01, revisie 01 Bijlage 2 Inschrijvingsstaat 337099-SV01, revisie 01 RAW0018-102313 Bladnr. 1 Behoort bij: 2015HRU14... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Viaduct over de Pastoor Ossestraat in XL Businesspark te Almelo

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Viaduct over de Pastoor Ossestraat in XL Businesspark te Almelo AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente, Postbus 67, 7600 AB Almelo ( NL). t.a.v.:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden.

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden. RAW0365-95653 N.V. Zeeland Seaports Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden Bladnr. 1 van 9 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen

Nadere informatie

Zaaknr. 31053996: Ontwerpen en oprichten van een Radartoren te Neeltje Jans (SRK Noord) ten behoeve van een radarinstallatie.

Zaaknr. 31053996: Ontwerpen en oprichten van een Radartoren te Neeltje Jans (SRK Noord) ten behoeve van een radarinstallatie. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Rijkswaterstaat Zeeland Poelendaelesingel 18, 4335 JA Middelburg ( Nederland ) Ter attentie van: Sjaak Bal Telefoon: +31 118622423,

Nadere informatie

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1.

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1. GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld Bladnr. I RAW0331 Bestekummer:..., d.d.... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... I N H O U D S O P G A V E 1. ALGEMEEN 1 01 AANBESTEDER-OPDRACHTGEVERGemeente

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen.

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen. Bladnr. 1 van 11 Behoort bij:{20160029-bs-1} Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Besteknr. 20160029-BS-1 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012 Bladnr. 1 van 112 Overeenkomst met open posten waarnaar namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Spijkenisse, Hellevoetsluis, Westvoorne en Bernisse zal worden aanbesteed: Besteknummer:

Nadere informatie

CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) II.1.7) Inlichtingen over de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten

CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) II.1.7) Inlichtingen over de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Ter attentie van: Telefoon: E-mail: Fax: Rijkswaterstaat Dienst Zuid-Holland Postbus 556 Marilyn Inge3000 AN

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) XL Businesspark Twente Wierdensestraat 25 B afd Adm., 7607GE ALMELO ( Nederland ) Ter attentie van: Matthijs Pot Telefoon: +31 570697070,

Nadere informatie

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 2.2 Nadere beschrijving 6 3 GRONDWERKEN VERHARDINGSLAAG 6 302 AFVOEREN VERHARDINGSLAAG

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie:

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: Nota van Inlichtingen Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbesteding Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: 2016-010 Omschrijving: Gemeente Moerdijk gaat de locatie

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Drenthe, Westerbrink 1, 9405 BJ ASSEN (NL). Contactpunt(en): Afdeling Wegen en Kanalen,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1) I2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26, 3221 AL Hellevoetsluis (NL) Internetadres(sen):

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Havenbedrijf Rotterdam NV Wilhelminakade 909, 3072 AP Rotterdam ( Nederland ) Ter attentie van: Annemagreet Schouten Telefoon: +31

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/04/2015 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Oss 82056995 Raadhuislaan 2, 5341GM Oss (Nederland)

Nadere informatie

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft)

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft) Bladnr. 1 van 2 Besteknr: BC3019-101 Definitief inclusief Nota van Inlichtingen LG Behoort bij: BC3019-101-100... I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen (NL). t.a.v.: dhr. R. Krouwel.

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente 'shertogenbosch 491878990 Wolvenhoek 1, 5211 HH 'shertogenbosch ( Nederland ) Ter attentie van: D.H.J. Speijkers Telephone:

Nadere informatie

RECTIFICATIE van 05/11/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

RECTIFICATIE van 05/11/ AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken RECTIFICATIE van 05/11/2012 - AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Voerendaal,

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Almere 1300 AE Nederland Contactpersoon: Age Graham Salverda

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming

Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming RAW1146-102680 Bladnr. 1 van 176 Raamovereenkomstnummer I.000943 Het verrichten van inspecties en reparaties en het leveren en aanbrengen van kathodische bescherming incl. bijbehorende werkzaamheden binnen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Gelderland, Afdeling Uitvoeren Werken, team A.B.G.R., Postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Nadere informatie