Tuchtreglement van Squash Bond Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tuchtreglement van Squash Bond Nederland"

Transcriptie

1 van Squash Bond Nederland Januari 2017

2 I TOEPASSINGSGEBIED Dit reglement is van toepassing op alle volgens de SBN statuten of reglementen benoemde overtredingen. Uitzonderingen zijn die overtredingen die onder de reglementen Doping, Seksuele Intimidatie en Matchfixing van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) worden geadresseerd. II DE TUCHTCOMMISSIE VAN DE BOND 1. Op grond van art van de Statuten is het bestuur bevoegd tot het instellen van een Tuchtcommissie. 2. De Tuchtcommissie van de Bond beslist over de vervolging en bestraffing wegens strafbare feiten. Strafbare feiten in de zin van het Tuchtreglement zijn overtredingen van statuten, reglementen en besluiten van de Bond die strafbaar gesteld zijn bij de Statuten, het Huishoudelijk Reglement en het Tuchtreglement. 3. De Tuchtcommissie bestaat uit een voorzitter en twee commissieleden en wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. 4. De voorzitter alsmede de overige commissieleden worden benoemd, dan wel ontslagen, door het bestuur van SBN. De ambtelijk secretaris is een door de directie van SBN aangewezen functionaris van het Bondsbureau. 5. De leden van de Tuchtcommissie worden benoemd voor een periode van 2 jaar, en zijn terstond opnieuw benoembaar. 6. De Tuchtcommissie is onafhankelijk. Leden van het Bondsbestuur, de Commissie van Beroep, of medewerkers van het Bondsbureau kunnen derhalve niet benoemd worden tot lid van de Tuchtcommissie. 7. Bij benoeming van de leden van de Tuchtcommissie houdt het Bestuur rekening met de volgende voorwaarden: - de leden dienen affiniteit te hebben met de functie door bijvoorbeeld enkele jaren ervaring in een juridische functie met enkele jaren maatschappelijke werkervaring in non-profit organisaties of bedrijfsleven. - de Tuchtcommissie dient evenwichtig te zijn samengesteld, - de leden dienen van onbesproken staat van dienst te zijn.

3 III AANGIFTE VAN STRAFBARE FEITEN 1. Aangifte van strafbare feiten kan worden gedaan door: - een ieder, wiens medebetrokkenheid uit hoofde van zijn functie binnen SBN, onderscheidenlijk; - een ieder die door het strafbare feit waarvan aangifte wordt gedaan in zijn persoonlijk belang is geschaad; - ieder lid, wiens sportieve belang als deelnemer aan de competitie of toernooien, gemoeid is bij vervolging van die strafbare feiten. 2. De aangifte moet schriftelijk geschieden en dient zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven, welke overtreding zou zijn gepleegd, door wie, waar en wanneer dit zou zijn geschied. Voorts dienen de namen en adressen van degene(n), die aangifte doen en eventuele getuigen te worden opgegeven. 3. Voor de aangifte van strafbare feiten door een marker, referee, hoofdscheidsrechter of andere bondsfunctionaris kan de voorzitter een formulier vaststellen. 4. De marker en referee zijn verplicht aangifte te doen van strafbare feiten als bedoeld in artikel XI, lid 3, die hebben plaats gevonden tijdens de aan hun toezicht onderworpen wedstrijd. Zij zijn tevens verplicht aangifte te doen van de toekenning van een conduct point tijdens, en ongeregeldheden voor, tijdens en na de aan hun toezicht onderworpen wedstrijd. IV VERVOLGING WEGENS STRAFBARE FEITEN 1. De voorzitter stelt degene, tegen wie aangifte van een strafbaar feit is gedaan, binnen 3 weken na de ontvangst van de aangifte in kennis van zijn besluit dat ter zake tot vervolging zal worden overgegaan. 2. Deze kennisgeving geschiedt schriftelijk en omvat: a) de tenlastelegging, te weten: de strafbare feiten welke ten laste worden gelegd, alsmede waar en wanneer deze zouden zijn begaan; b) uitleg over de wijze waarop de betrokkene, binnen 30 dagen na dagtekening van de kennisgeving, tenzij door de voorzitter anders bepaald, een verweerschrift kan indienen, alsmede voorzover mogelijk en van belang; c) de door de Tuchtcommissie opgeroepen c.q. om verklaring verzochte getuige(n); d) een opgave waar en wanneer hij/zij de stukken kan inzien; e) de samenstelling van de Tuchtcommissie, die de zaak behandelt. 3. De voorzitter stelt degene die aangifte van een strafbaar feit heeft gedaan, binnen 3 weken na de ontvangst van de aangifte in kennis van zijn besluit dat ter zake tot vervolging wordt overgegaan of van vervolging wordt afgezien. IV.A VOORLOPIGE SCHORSING 1. De Tuchtcommissie kan direct na kennisneming van of tijdens de behandeling van een zaak een voorlopige schorsing opleggen, indien daarvoor dringende redenen aanwezig zijn. 2. Uitsluitend als het algemeen SBN-belang dit vordert en van een spoedeisend belang kan worden gesproken, heeft het bestuur de bevoegdheid om aangeklaagden direct na

4 kennisneming van de strafbare handeling of overtreding als bedoeld in dit reglement bij aangetekend schrijven een voorlopige schorsing op te leggen. 3. Een voorlopige schorsing overeenkomstig dit artikel opgelegd, kan door de Tuchtcommissie op elk moment gedurende de behandeling van de zaak worden opgeheven. IV.B SCHIKKING 1. Overtredingen van het competitiereglement worden niet vervolgd indien de competitieleider en aanbod tot schikking heeft gedaan en binnen dertig dagen na bekendmaking van dit aanbod het daarbij bepaalde bedrag is betaald. 2. De competitieleider neemt bij de toepassing van lid 1 de richtlijnen in acht die het bestuur in overleg met de voorzitter van de Tuchtcommissie heeft vastgesteld. 3. De competitieleider zendt de voorzitter gelijktijdig afschrift van het aanbod tot schikking. 4. Een schikking staat niet in de weg aan vervolging indien de betrokkene tevens heeft gehandeld in strijd met de belangen van de Bond of van de squashsport als bedoeld in artikel XI, leden 6 en 7. Van zodanige vervolging stelt de voorzitter de betrokkene in kennis binnen dertig dagen na de bekendmaking, bedoeld in lid 1. In dat geval draagt de competitieleider er zorg voor dat het schikkingsbedrag onverwijld wordt terugbetaald. V SCHRIFTELIJKE BEHANDELING De voorzitter kan besluiten dat een zaak op de stukken wordt afgedaan indien het dossier naar zijn oordeel daartoe aanleiding geeft en betrokkene desgevraagd niet heeft doen blijken op een mondelinge behandeling prijs te stellen. VI MONDELINGE BEHANDELING 1. Mondelinge behandeling vindt in elk geval plaats: indien betrokkene schriftelijk de wens te kennen heeft gegeven te worden gehoord; indien op grond van de gehanteerde maatstaven een straf van aanmerkelijke betekenis kan worden verwacht, tenzij betrokkene schriftelijk te kennen heeft gegeven op een mondelinge behandeling geen prijs te stellen. 2. In geval van een mondelinge behandeling bepaalt de voorzitter: - datum, plaats en tijd, waarop het onderzoek zal plaatsvinden; - de op te roepen getuigen en alle andere personen, waarvan de Tuchtcommissie de aanwezigheid wenselijk acht. 3. De oproeping van betrokkene, van de getuigen en anderen vindt namens de Tuchtcommissie schriftelijk plaats door de secretaris met inachtneming van de termijn van tenminste 5 werkdagen, de dag van oproeping en de dag van behandeling niet meegerekend, behoudens in spoedgevallen, ter beoordeling van de voorzitter. 4. De mondelinge behandeling vindt plaats binnen 30 dagen na ontvangst van het verweerschrift, tenzij de Tuchtcommissie anders beslist. 5. De behandeling is openbaar, tenzij de Tuchtcommissie anders beslist.

5 6. Tenzij de Tuchtcommissie daartegen overwegende bezwaren heeft, kan de zitting behalve door betrokkene en diens eventuele raadsman ook worden bijgewoond door: a) een toehoorder (zie artikel VII); b) een lid van de Scheidsrechterscommissie; c) getuigen, welke door betrokkene tijdig aan de Tuchtcommissie worden opgegeven. 7. Indien betrokken club een vereniging is, dient deze zich te laten vertegenwoordigen door tenminste een bestuurslid, die daartoe volgens de statuten van de vereniging bevoegd is, dan wel door bevoegde bestuursleden hiertoe is gemachtigd. 8. Indien betrokken club een centrum is, dient dit zich te laten vertegenwoordigen door degene, die door de eigenaar van dat centrum gemachtigd is, naar buiten op te treden of door de eigenaar van dat centrum of diens vertegenwoordiger. 9. Van de mondelinge behandeling wordt door de secretaris een zakelijke samenvatting gemaakt, welke door de voorzitter en de secretaris wordt ondertekend. 10. De leden van de Tuchtcommissie onthouden zich van het bespreken van de zaak en van de persoon van betrokkene met de betrokkene en/of met anderen, behalve tijdens de mondelinge behandeling van de zaak. 11. Aan betrokkene wordt aan het einde van de mondelinge behandeling door de voorzitter het laatste woord verleend. VII ZITTING 1. De mondelinge behandeling geschiedt op grond van de tenlastelegging. 2. Na de opening van de zitting gaat de voorzitter na of de opgeroepenen aanwezig zijn. Hij draagt er zorg voor, dat de presentielijst wordt ondertekend. 3. Betrokkene kan desgewenst de gehele zitting bijwonen. De voorzitter kan betrokkene en/of andere aanwezigen het recht tot het bijwonen van de mondelinge behandeling ontzeggen indien hun gedrag daartoe aanleiding geeft. 4. Indien de opgeroepen niet aanwezig is, gaat de Tuchtcommissie na of de oproeping correct is geschied. Indien dit niet het geval is of indien om andere reden uitstel van behandeling wenselijk is, stelt de Tuchtcommissie behandeling tot nadere datum uit. Betrokkene wordt hiervan schriftelijk in kennis gesteld. 5. Betrokkene wordt mededeling gedaan van de zakelijke inhoud van de op de zaak betrekking hebbende stukken, voor zover hij daarvan geen kennis heeft genomen. 6. Betrokkene wordt tijdens de mondelinge behandeling door de voorzitter en de leden van de Tuchtcommissie ondervraagd en in de gelegenheid gesteld verweer te voeren. Indien betrokkene een raadsman heeft, kan deze verzoeken aanvullende vragen te mogen stellen. Aan het verzoek om vragen te mogen stellen wordt voldaan, tenzij de vragen naar het oordeel van de Tuchtcommissie niet terzake zijn.

6 7. In zaken, waarin een marker, referee, hoofdscheidsrechter of bondsgedelegeerde is betrokken, deelt de secretaris dit namens de Tuchtcommissie mede aan de Scheidsrechterscommissie. VIII TOEHOORDERS 1. Op schriftelijk verzoek van betrokkene of van diens club kan een bestuurslid of een ander lid van die club de mondelinge behandeling bijwonen, indien deze niet openbaar is. 2. Op verzoek van de marker, referee, hoofdscheidsrechter of bondsgedelegeerde kan een lid van de Scheidsrechterscommissie de mondelinge behandeling bijwonen. 3. De voorzitter kan in het belang van het onderzoek de toelating van een toehoorder weigeren of beëindigen. 4. Een toehoorder mag zich niet in de behandeling van de zaak mengen. Hij mag het vertrek, waarin het onderzoek plaatsvindt, zonder toestemming van de voorzitter niet verlaten. IX GETUIGEN 1. De Tuchtcommissie kan getuigen oproepen en horen. 2. Betrokkene kan, tenzij de voorzitter anders beslist, de namen en adressen van ten hoogste drie getuigen opgeven met het verzoek, deze te doen oproepen. Dit verzoek dient tijdig door de secretaris ontvangen te zijn, zodat de termijn, genoemd in artikel V sub 3, in acht genomen kan worden. 3. De secretaris roept namens de Tuchtcommissie de getuigen tijdig schriftelijk of per faxbericht op. 4. Leden van SBN zijn verplicht desgevraagd te getuigen. 5. De Tuchtcommissie kan ook niet-leden van SBN doen oproepen. 6. De marker, referee, hoofdscheidsrechter en bondsgedelegeerde kunnen als getuige worden gehoord. De Tuchtcommissie kan zich zonodig door deskundigen laten voorlichten. 7. Het horen van getuigen geschiedt zo mogelijk in tegenwoordigheid van de betrokkene en diens raadsman. Zij zijn in de gelegenheid vragen te stellen, tenzij deze naar het oordeel van de voorzitter niet terzake zijn. 8. Indien een getuige niet ter zitting aanwezig kan zijn, kan hij een schriftelijke en ondertekende verklaring opstellen, die tijdens de zitting wordt voorgelezen en bij de stukken wordt gevoegd.

7 X BERAADSLAGING 1. De beraadslaging in het geval van een schriftelijke behandeling geschiedt schriftelijk of mondeling. In geval van een mondelinge behandeling geschiedt de beraadslaging terstond na het sluiten van het onderzoek en niet in het openbaar. 2. De Tuchtcommissie beslist met meerderheid van stemmen. 3. De Tuchtcommissie grondt haar uitspraak: a) bij een schriftelijke behandeling op de stukken en verklaringen, welke zijn overlegd. b) bij een mondelinge behandeling op de stukken en verklaringen, waarvan betrokkene kennis heeft genomen, respectievelijk kennis heeft kunnen nemen of waarvan de zakelijke inhoud hem/haar tijdens de zitting is medegedeeld, alsmede op de indrukken, die de Tuchtcommissie tijdens de mondelinge behandeling heeft gekregen. 4. Indien de Tuchtcommissie van oordeel is, dat het ten laste gelegde onvoldoende is aangetoond, spreekt zij de betrokkene vrij. 5. Indien de Tuchtcommissie van oordeel is, dat het ten laste gelegde voldoende is aangetoond, bepaalt de Tuchtcommissie, welke straf wordt opgelegd. Indien dit ten dele kan worden aangetoond, bepaalt de Tuchtcommissie, welke overtreding is aangetoond en welke straf hiervoor wordt opgelegd en spreekt zij betrokkene van het overige vrij. 6. De Tuchtcommissie ontslaat betrokkene van vervolging, indien de beweerde overtreding niet in de zin van artikel I, lid 1, strafbaar is gesteld. 7. Bij het bepalen van de op te leggen straffen worden zoveel mogelijk dezelfde maatstaven aangelegd aan de hand van door het bestuur in overleg met de Tuchtcommissie vast te stellen richtlijnen voor het toepassingsgebied van dit reglement. 8. Een uitspraak van de Tuchtcommissie kan geen wijziging brengen in een door een marker, referee, hoofdscheidsrechter of bondsgedelegeerde genomen spelbeslissing. 9. De leden van de Tuchtcommissie dienen over hetgeen tijdens de beraadslagingen is besproken, geheimhouding te bewaren. XI BEWIJS 1. Het bewijs van een overtreding is geleverd indien de Tuchtcommissie de overtuiging heeft, dat de betrokkene de hem/haar ten laste gelegde overtreding heeft begaan. De Tuchtcommissie kan haar bewijs gronden op de stukken, verklaringen, video/televisiebeelden, met dien verstande, dat het bewijs niet kan worden gegrond op een enkel stuk, een enkele verklaring of uitsluitend op video/televisiebeelden. 2. Ingeval een overtreding alleen door de marker, referee, hoofdscheidsrechter of bondsgedelegeerde is geconstateerd, kan de Tuchtcommissie in afwijking tot het gestelde in artikel X sub 1 haar bewijs gronden op deze enkele verklaring.

8 XII STRAFBEPALINGEN XII.A Oplegging sancties De straffen gebaseerd op niet naleving van statuten en reglementen binnen het toepassingsgebied van dit reglement, worden opgelegd door de Tuchtcommissie en/of de Commissie van Beroep van de SBN. XII.B. Algemene sancties 1. De betrokkene die in een periode van 12 maanden tweemaal door de scheidsrechter op grond van spelregel 17 is bestraft met een conduct point is bovendien strafbaar met: a) een geldboete van ten hoogste 200,- en/of b) schorsing voor ten hoogste twee toernooien of competitiewedstrijden en/of c) schorsing voor ten hoogste twee weken. 2. De betrokkene die in een periode van 12 maanden volgend op een schuldig verklaring door de Tuchtcommissie op grond van de leden 1 of 3, door de scheidsrechter is bestraft met een conduct point is bovendien strafbaar met de in lid 1 genoemde straffen. 3. De betrokkene die door de scheidsrechter op grond van spelregel 17 is bestraft met een conduct game of een conduct match is bovendien strafbaar met: a) een geldboete van ten hoogste 400,- en/of b) schorsing voor ten hoogste drie toernooien of competitiewedstrijden en/of c) een schorsing voor ten hoogste twee maanden. 4. De betrokkene die deelneemt aan een wedstrijd of een toernooi, welk evenement niet is goedgekeurd door de bond van het land waarin gespeeld wordt, is strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 125,- en/of b) een schorsing voor ten hoogste twee toernooien of competitiewedstrijden en/of c) een schorsing voor ten hoogste twee weken. 5. De betrokkene die zonder dispensatie door de bond inschrijft voor meer dan één toernooi of wedstrijd, die volgens de aankondiging geheel of gedeeltelijk gelijktijdig plaats zullen hebben, is strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 125,- en/of b) een schorsing voor ten hoogste twee toernooien of competitiewedstrijden en/of c) een schorsing voor ten hoogste twee weken. 6. De betrokkene die handelt in strijd met de belangen van de bond is, onverminderd het bepaalde in de artikelen 7 en 8 van de statuten, strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 2500,- en/of b) schorsing in alle, dan wel bepaalde, lidmaatschapsrechten voor een periode van ten hoogste zes maanden. 7. De betrokkene die handelt in strijd met de belangen van de squashsport is, onverminderd het bepaalde in de artikelen 7 en 8 van de statuten, strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 1000,- en/of b) schorsing in alle, dan wel bepaalde, lidmaatschapsrechten voor een periode van ten hoogste twaalf maanden.

9 8. De betrokkene die een speler, een scheidsrechter of een andere functionaris onbehoorlijk bejegent in woord of daad is, onverminderd het bepaalde in de leden 6 en 7, strafbaar met een boete van ten hoogste 250,- of een schorsing voor ten hoogste één maand. 9. De Tuchtcommissie kan betrokkene schuldig verklaren zonder straf op te leggen, dan wel volstaan met een berisping. 10. De Tuchtcommissie kan de in dit artikel vermelde straffen geheel of gedeeltelijk voorwaardelijk opleggen. Daarbij stelt zij een proeftijd van ten hoogste 24 maanden. 11.a De club waarvan een team op de vastgestelde aanvangstijd niet aanwezig is, is strafbaar met een boete van ten hoogste 500,-. 11.b De club waarvan een team op de vastgestelde aanvangstijd niet volledig aanwezig is, is strafbaar met een boete van ten hoogste 250,-. 11.c De club waarvan een team op de vastgestelde aanvangstijd, gedurende een competitieseizoen inclusief de Promotie / Degradatiewedstrijden en Play-Offs, bij herhaling niet of niet volledig aanwezig is, is telkens bij iedere herhaling strafbaar met een boete van ten hoogste 1000,- 12.a De club waarvan een -niet eredivisieteam 40 minuten na de vastgestelde aanvangstijd niet of niet volledig aanwezig is, is strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 15 en/of b) een boete van ten hoogste 750,-. 12.b De club waarvan een -niet eredivisieteam 40 minuten de vastgestelde aanvangstijd, gedurende een competitieseizoen inclusief de Promotie / Degradatiewedstrijden en Play- Offs, bij herhaling niet of niet volledig aanwezig is, is telkens bij iedere herhaling strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 30 en/of b) een boete van ten hoogste 1500,- 12.c De club waarvan een eredivisieteam 40 minuten na de vastgestelde aanvangstijd niet of niet volledig aanwezig is, is strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 15 en/of: b) een boete van ten hoogste 2500,-. 12.d De club waarvan een eredivisieteam 40 minuten de vastgestelde aanvangstijd, gedurende een competitieseizoen inclusief de Promotie / Degradatiewedstrijden en Play- Offs, bij herhaling niet of niet volledig aanwezig is, is telkens bij iedere herhaling strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 30 en/of b) een boete van ten hoogste 3000,- 13. De club waarvan een -niet eredivisieteam niet of niet volledig verschenen is, zonder het andere team te waarschuwen zodra dit redelijkerwijs mogelijk was, is strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 20 en/of b) een boete van ten hoogste 500,-

10 14. De club waarvan een eredivisieteam niet of niet volledig verschenen is, zonder het andere team te waarschuwen zodra dit redelijkerwijs mogelijk was, is strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 20 en/of b) een boete van ten hoogste 3000,- en/of c) een bedrag ter vergoeding van de kosten die het andere team heeft gemaakt. 15.a De club waarvan een team verzuimt de uitslag van de wedstrijd met inachtneming van het competitiereglement door te geven, is strafbaar met een boete van ten hoogste 30,- voor iedere dag waarmee de gestelde termijn wordt overschreden. 16. De betrokkene die op het wedstrijdformulier een onjuiste naam invult, hij die als betrokken vertegenwoordiger zodanig wedstrijdformulier ondertekent, alsmede de speler die onder een andere dan zijn eigen naam een wedstrijd speelt, zijn ieder strafbaar met: a) een vermindering van het aantal behaalde competitiepunten van ten hoogste 50 en/of b) een boete van ten hoogste 500,- en/of c) uitsluiting van deelname aan de competitie voor ten hoogste twee seizoenen en/of d) schorsing in alle, dan wel bepaalde lidmaatschapsrechten voor een periode van ten hoogste zes maanden. 17. De club die een fictieve uitslag doorgeeft aan SBN, is strafbaar met: a) een boete van 1000,- en/of b) uitsluiting van deelname van de competitie van ten hoogste drie seizoenen en/of c) schorsing in alle, dan wel bepaalde lidmaatschapsrechten voor een periode van ten hoogste twaalf maanden. 18. De betrokken vertegenwoordiger die een wedstrijdformulier waarop de spelers van zijn team in een onjuiste speelvolgorde zijn vermeld, heeft ondertekend, is strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 300,- en/of b) schorsing voor ten hoogste twee competitiewedstrijden. 19. De club waarvan een thuis spelend team verzuimd om, in gevallen waarin het competitiereglement daartoe verplicht, zorg te dragen van een gediplomeerde scheidsrechter tijdens de partijen, is strafbaar met een boete van ten hoogste 125,-. 20.a Een club die verzuimt om, conform het competitiereglement, voor een thuisspelend team op de vastgestelde datum en tijd een baan beschikbaar te stellen, is strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 125,- en/of b) bij gebleken herhaling een boete van ten hoogste 250,-. 20.b Een club die verzuimt om, conform het competitiereglement, voor een thuisspelend eredivisieteam op de vastgestelde datum en tijd voldoende banen beschikbaar te stellen, is strafbaar met: a) een boete van ten hoogste 125,- en/of b) bij gebleken herhaling een boete van ten hoogste 250,- en/of c) uitsluiting van deelname aan de competitie voor ten hoogste één seizoen voor een team in de betreffende divisie. 21. De club waarvan een eredivisieteam verzuimt in shirts te spelen die identiek van kleur zijn en waarop duidelijk leesbaar is voor welke club een speler uitkomt, is strafbaar met een boete van ten hoogste 125,-.

11 XIII UITSPRAAK 1. De Tuchtcommissie doet zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 14 dagen na het sluiten van de behandeling, uitspraak. 2. In de uitspraak wordt vermeld: a) in geval van vrijspraak: van welke overtreding betrokkene is vrijgesproken. b) in alle overige gevallen: - terzake van welke overtreding een straf is opgelegd; - vanaf welke datum de straf ten uitvoer zal worden gelegd in geval van een voorwaardelijke strafoplegging; - welk deel van de straf voorwaardelijk is opgelegd, alsmede ter zake van welke overtreding; - op welke datum de proeftijd zal zijn beëindigd. c) voorts, indien een zaak vatbaar is voor beroep, binnen welke termijn en tegen betaling van welke waarborgsom, in hoger beroep kan worden gegaan. 3. De secretaris doet namens de Tuchtcommissie onverwijld, schriftelijk en zonodig per faxof bericht, betrokkene en het bestuur mededeling van de uitspraak. XIV TENUITVOERLEGGING De in dit Tuchtreglement bedoelde personen, verenigingen, centra, Tuchtcommissie, Commissies en bureaufunctionarissen zijn, ieder binnen de kring van hun eigen bevoegdheden, verplicht er zorg voor te dragen en erop toe te zien, dat de opgelegde straffen ordentelijk ten uitvoer worden gelegd. De uitvoering vangt aan op het moment van de uitspraak, tenzij anders wordt bepaald. XV BEROEP 1. Zowel het bestuur als betrokkene kunnen tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie in beroep gaan bij de Commissie van Beroep. 2. Het beroep dient binnen 30 dagen na mededeling van de uitspraak conform artikel XI sub 3, schriftelijk te zijn ingediend bij de Secretaris van de Commissie van Beroep, p/a Bondsbureau SBN. 3. In het beroepsschrift dient te worden vermeld, tegen welke uitspraak en op welke gronden beroep wordt aangetekend. 4. Door het tijdig instellen van beroep wordt tenuitvoerlegging van de opgelegde straf opgeschort. 5. De Tuchtcommissie kan bij haar uitspraak op grond van bijzondere omstandigheden bepalen, dat van het bepaalde bij lid 4 geheel of gedeeltelijk wordt afgeweken.

12 XVI HERZIENING In gevallen, waarin geen beroep tegen een opgelegde straf meer mogelijk is, kan betrokkene de Commissie van Beroep gehele of gedeeltelijke herziening van de opgelegde straf verzoeken op grond van feiten en/of omstandigheden, welke bij de behandeling niet bekend waren. XVII PUBLIKATIE Alle opgelegde straffen worden gepubliceerd in het officiële orgaan van SBN, tenzij het bestuur van oordeel is, dat dwingende redenen zich hiertegen verzetten. XVIII REGISTRATIE STRAF SEKSUELE INTIMIDATIE 1. Behalve bij een berisping leidt een tuchtrechtelijke veroordeling tot registratie van de betrokkene, zijn persoonsgegevens en de gegevens van de tuchtzaak in het Registratiesysteem seksuele intimidatie van NOC*NSF conform het Protocol registratiesysteem in de sport van NOC*NSF. Die registratie is geen straf in de zin van artikel XI. Tegen de registratie kan geen beroep worden ingesteld. 2. De in lid 1 bedoelde registratie vindt niet plaats wanneer de betrokkene de leeftijd van zestien jaar nog niet heeft bereikt, tenzij sprake is van een strafrechtelijke veroordeling in welk geval ook veroordeelden jonger dan 16 jaar worden opgenomen in het registratiesysteem. 3. De Tuchtcommissie of de Commissie van Beroep zendt de uitspraak zo spoedig mogelijk aan de registratiekamer van NOC*NSF. Tevens stelt Tuchtcommissie of de Commissie van Beroep binnen vijf werkdagen nadat de tuchtrechtelijke uitspraak aan de registratiekamer van NOC*NSF is gezonden de betrokkene en het Bestuur hiervan schriftelijk bij aangetekende brief op de hoogte. 4. Wanneer ter zake van seksuele intimidatie door de strafrechter aan een lid een onvoorwaardelijke straf is opgelegd, is het lid gehouden de strafrechtelijke uitspraak aan het Bestuur ter hand te stellen. In dat geval maar ook wanneer het Bestuur uit andere hoofde over een bedoelde uitspraak van de strafrechter beschikt, zendt het Bestuur die uitspraak per omgaand aan de Tuchtcommissie met het verzoek te beoordelen of de door de strafrechter opgelegde straf is opgelegd in het kader van seksuele intimidatie zoals bedoeld in artikel 2 lid De Tuchtcommissie beslist zo spoedig mogelijk over het in lid 4 bedoelde verzoek, waarna de Tuchtcommissie de uitspraak als aangetekende brief toezendt aan de betrokkene en het Bestuur. 6. De betrokkene en het Bestuur kunnen van deze uitspraak binnen vier weken na de datum van ontvangst van de uitspraak van de Tuchtcommissie in beroep gaan bij de Commissie van Beroep. 7. De Commissie van Beroep behandelt het beroep binnen vier weken en doet zo spoedig mogelijk nadien schriftelijk uitspraak, welke als aangetekende brief wordt gezonden aan de betrokkene en het Bestuur.

13 8. Wanneer de Tuchtcommissie of in beroep de Commissie van Beroep van oordeel is dat de door de strafrechter opgelegde straf betrekking heeft op seksuele intimidatie zoals bedoeld in artikel 2 lid 4, zendt de Tuchtcommissie of de Commissie van Beroep de onherroepelijke uitspraak per omgaand aan de registratiekamer van NOC*NSF. XIX INWERKINGTREDING 1. Dit Tuchtreglement treedt in werking op 1 september Met de inwerkingtreding van dit reglement vervallen alle eerdere tuchtreglementen. Vastgesteld door het bestuur van SBN op 14 augustus 1993 Gewijzigd en vastgesteld door het bestuur van SBN op 28 augustus Gewijzigd en goedgekeurd door het bestuur van SBN op 23 September Gewijzigd en vastgesteld door het bestuur van SBN op 17 januari 2017.

Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland

Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland Beknopte samenvatting Tuchtrechtspraak Badminton Nederland De Tuchtrechtspraak binnen Badminton Nederland is onafhankelijk. Er bestaan twee commissies die zich hiermee bezig houden, te weten de Tuchtcommissie

Nadere informatie

Begripsbepalingen: Artikel 1 Tuchtreglement Artikel 2 Tuchtrechtspraak Artikel 3 Bevoegdheid Artikel 4 Strafbaarheid...

Begripsbepalingen: Artikel 1 Tuchtreglement Artikel 2 Tuchtrechtspraak Artikel 3 Bevoegdheid Artikel 4 Strafbaarheid... TUCHTREGLEMENT VAN DE ATLETIEK- EN RECREATIESPORTVERENIGING THOR Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 22 november 2010 Inhoud Begripsbepalingen:... 2 Artikel 1 Tuchtreglement... 2 Artikel 2

Nadere informatie

2. Waar in dit Tuchtreglement wordt gesproken van "Leden", worden de in artikel 1 lid 1 sub b en c genoemde personen hieronder mede verstaan.

2. Waar in dit Tuchtreglement wordt gesproken van Leden, worden de in artikel 1 lid 1 sub b en c genoemde personen hieronder mede verstaan. MODEL TUCHTREGLEMENT TENNISVERENIGING Definities In dit Tuchtreglement wordt verstaan onder: a. ALV : Algemene Ledenvergadering van de Vereniging; b. "Bestuur": het Bestuur van de Vereniging; c. Commissie

Nadere informatie

SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID VAN HET TUCHTGERECHT

SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID VAN HET TUCHTGERECHT REGLEMENT OP DE TUCHTRECHTSPRAAK I ALGEMEEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: A. Statuten: de statuten van de Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (S.K.B.H.); B. Voorzitter: de voorzitter

Nadere informatie

Behandeling van tuchtzaken door Koninklijke Nederlandsche Kegelbond

Behandeling van tuchtzaken door Koninklijke Nederlandsche Kegelbond Behandeling van tuchtzaken door Koninklijke Nederlandsche Kegelbond 1. Tuchtrechtspraak, wat is dat? Tuchtrecht ziet toe op het corrigeren van ongewenst gedrag binnen de eigen sport. Tuchtrechtspraak betreft

Nadere informatie

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN TUCHTREGLEMENT. KNSA Tuchtreglement (2016), blz. 1

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN TUCHTREGLEMENT. KNSA Tuchtreglement (2016), blz. 1 POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN TUCHTREGLEMENT KNSA Tuchtreglement (2016), blz. 1 BEGRIPSBEPALINGEN TC Tuchtcommissie CvB Commissie van Beroep als bedoeld in art. 21 van de statuten en art. 26 van het huishoudelijk

Nadere informatie

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters Reglement van tucht KNTS Artikel 1. Algemene bepalingen. 1. Het bestuur van de KNTS is verantwoordelijk voor het naleven van de statuten, reglementen en voorschriften van de KNTS. 2. Het bestuur neemt

Nadere informatie

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal:

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal: Bijlage 1. Voorstel bestuursbesluit Toevoegen aan paragraaf 5.2: Staffel waarschuwingen teamofficials Aantal registraties Aantal wedstrijden functieontzegging 1 0 2 0 3 0 4 1 5 0 6 0 7 0 8 1 en vervolgens

Nadere informatie

Skal-Reglement sanctie

Skal-Reglement sanctie Skal-Reglement sanctie Dit reglement is door het bestuur van stichting Skal vastgesteld op 26 maart 2009, en treedt in werking met ingang van 26 maart 2009 Dr. Klinkertweg 28a Postbus 384 8000 AJ Zwolle

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE Het Tuchtreglement is naar aanleiding van gewijzigde Statuten van de Federatie d.d. 20 maart vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van

Nadere informatie

Dit is het reglement als bedoeld in artikel 6 van de statuten van Darts Sport West Nederland hierna te noemen DSWN

Dit is het reglement als bedoeld in artikel 6 van de statuten van Darts Sport West Nederland hierna te noemen DSWN TUCHTREGLEMENT Darts Sport West Nederland Dit is het reglement als bedoeld in artikel 6 van de statuten van Darts Sport West Nederland hierna te noemen DSWN Dit reglement is vastgesteld door de ledenraad

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TUCHTRAAD EN DE BEROEPSRAAD

REGLEMENT VOOR DE TUCHTRAAD EN DE BEROEPSRAAD REGLEMENT VOOR DE TUCHTRAAD EN DE BEROEPSRAAD Als bedoeld in Artikel 27 lid 1 van de Statuten van het Watersportverbond Reglementcode : S&R-REG-RTB-170516 Vervangt : S&M-REG-RTB-150616 Versie : 1.0 Ingangsdatum

Nadere informatie

NTFU Tuchtreglement Artikel 1 Tuchtrecht Artikel 2 Tuchtcommissie en commissie van beroep Artikel 3 Onverenigbaarheden Artikel 4 Voorzitters

NTFU Tuchtreglement Artikel 1 Tuchtrecht Artikel 2 Tuchtcommissie en commissie van beroep Artikel 3 Onverenigbaarheden Artikel 4 Voorzitters Artikel 1 Tuchtrecht 1.1 Dit wordt vastgesteld en gewijzigd door de Unieraad. 1.2 Dit is van toepassing op alle leden van de. 1.3 De tuchtrechtspraak in de geschiedt op grond van dit. 1.4 De tuchtcommissie

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT voor Tuchtcommissie en Commissie van Beroep. Hoofdstuk 2 STRAFBARE HANDELINGEN EN OVERTREDINGEN

TUCHTREGLEMENT voor Tuchtcommissie en Commissie van Beroep. Hoofdstuk 2 STRAFBARE HANDELINGEN EN OVERTREDINGEN TUCHTREGLEMENT voor Tuchtcommissie en Commissie van Beroep Begrippen: HB - Hoofdbestuur TUC - Tuchtcommissie CvB - Commissie van Beroep HR - Huishoudelijk Reglement AV - Algemene Ledenvergadering Hoofdstuk

Nadere informatie

Tuchtreglementen versie 1.1

Tuchtreglementen versie 1.1 Tuchtreglementen versie 1.1 Het tuchtreglement is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Hoofdstuk 1. Algemene Bepalingen Hoofdstuk 2. Tuchtrechtelijke organisatie Hoofdstuk 3. Overtredingen Hoofdstuk

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE Leden van de kamer (kamervoorzitter) : mr. R.J.A. Dil (lid) : mr. G. Eelsing (lid) : J.F. Velterop (juridisch secretaris) : mr. K. Meijer Zaaknummer : T 2015010/2015-33-03

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT KNLTB. Inhoudsopgave

TUCHTREGLEMENT KNLTB. Inhoudsopgave TUCHTREGLEMENT KNLTB Inhoudsopgave Begripsbepalingen 2 Hoofdstuk 1: Tuchtrechtelijke organisatie 3 Artikel 1 - Tuchtrechtspraak 3 Artikel 2 - Aanklager 3 Artikel 3 - Benoeming aanklager 3 Artikel 4 - Einde

Nadere informatie

Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s

Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s Reglement van Beroep Licentie Nationale Zwemdiploma s Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid Artikel 0: Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel

Nadere informatie

KNSB Tuchtreglement. Hoofdstuk 1. Algemeen

KNSB Tuchtreglement. Hoofdstuk 1. Algemeen KNSB Tuchtreglement Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Reikwijdte Tuchtreglement 1.1 Het KNSB Tuchtreglement is een reglement in de zin van artikel 15.2 en 15.5 van de Statuten en wordt hierna aangeduid

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND

TUCHTREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND TUCHTREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk I: Hoofdstuk II: Hoofdstuk III: Hoofdstuk IV: Hoofdstuk V: Hoofdstuk VI: Algemene bepalingen Art. 1: Tuchtreglement Art. 2: Wijziging van dit

Nadere informatie

Taak Artikel 2 De behandeling van klachten die tegen de gewone leden of ereleden zijn ingediend, is opgedragen aan de Raad.

Taak Artikel 2 De behandeling van klachten die tegen de gewone leden of ereleden zijn ingediend, is opgedragen aan de Raad. Reglement van Tucht Begripsbepalingen Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Reglement Tuchtrechtspraak. TUCHTREGLEMENT (zoals bedoeld in artikel 31 van de statuten) Artikel 1 Tuchtrechtspraak. Artikel 2 Bevoegdheid

Reglement Tuchtrechtspraak. TUCHTREGLEMENT (zoals bedoeld in artikel 31 van de statuten) Artikel 1 Tuchtrechtspraak. Artikel 2 Bevoegdheid Reglement Tuchtrechtspraak Vastgesteld door de bondsvergadering van: 16 november 2013 Treedt in werking op 16 november 2013. Herziening vastgesteld door de bondsvergadering op 24 mei 2014. TUCHTREGLEMENT

Nadere informatie

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging REGLEMENT op de tuchtrechtspraak voor de leden van IIA-Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging De raad van tucht Artikel 1 1 De raad van tucht is belast met de behandeling van

Nadere informatie

BondsVademecum. Hoofdstuk Tuchtreglement

BondsVademecum. Hoofdstuk Tuchtreglement BondsVademecum Hoofdstuk 2.03 - Tuchtreglement Datum: 29 november 2014 BondsVademecum hoofdstuk 2.03 - Tuchtreglement Pag. 2/28 - - 29 november 2014 INHOUDSOPGAVE pagina: BEGRIPSBEPALINGEN... 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Reglement Klacht en Tuchtzaken

Reglement Klacht en Tuchtzaken Reglement Klacht en Tuchtzaken Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: De vereniging: NEVOA, Beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch adviseurs. De algemene vergadering:

Nadere informatie

Vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland op 15 juni 2011 Datum inwerkingtreding is 1 januari 2012

Vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland op 15 juni 2011 Datum inwerkingtreding is 1 januari 2012 PROCEDUREREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND Vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland op 15 juni 2011 Datum inwerkingtreding is 1 januari 2012 INHOUDSOPGAVE Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3:

Nadere informatie

Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden

Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden Klachtenreglement t.b.v. Nederlandse Go Bond en aangesloten verenigingen en leden Versie 1.0 Vastgesteld door bestuur op 16 december 2017 In werking (per uitvoeringsbesluit) vanaf 1 jan 2018 Te bekrachtigen

Nadere informatie

Tuchtreglement R.H.V. Leonidas

Tuchtreglement R.H.V. Leonidas Tuchtreglement R.H.V. Leonidas Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur, het Bestuur van R.H.V. Leonidas; b. KNHB, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond; c. de Tuchtcommissie, de Tuchtcommissie

Nadere informatie

Vastgesteld door de Ledenraad op 10 januari 2013 Inwerkingtreding op 1 juli 2014

Vastgesteld door de Ledenraad op 10 januari 2013 Inwerkingtreding op 1 juli 2014 Tuchtreglement Vastgesteld door de Ledenraad op 10 januari 2013 Inwerkingtreding op 1 juli 2014 INHOUDSOPGAVE PAGINA Artikel 0 - Tuchtrechtspraak 1 Artikel 1 - Algemene bepalingen 2 Artikel 2 - Tuchtcollege

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

A6 Reglement van Beroep

A6 Reglement van Beroep A6 Reglement van Beroep Begripsbepalingen Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS ROC A12 (Onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland Midden) 2014 Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 juli 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

REGLEMENT PROTESTEN EN WEDSTRIJDOVERTREDINGEN 2013

REGLEMENT PROTESTEN EN WEDSTRIJDOVERTREDINGEN 2013 KNMV Zijpendaalseweg 1 Postbus 650 6800 AR ARNHEM Tel. KNMV-Algemeen: 026-35 28 510 Fax.: 026-35 28 522 Internet: www.knmv.nl E-mail : (algemeen) info@knmv.nl TUCHT REGLEMENT 2013 & REGLEMENT PROTESTEN

Nadere informatie

Reglement Tuchtcommissie

Reglement Tuchtcommissie Reglement Tuchtcommissie 1 mei 2016 Artikel 1 De in dit Reglement Tuchtcommissie voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en voorts de navolgende:

Nadere informatie

REGLEMENT VAN BEROEP STICHTING GARANTIEWONING

REGLEMENT VAN BEROEP STICHTING GARANTIEWONING REGLEMENT VAN BEROEP STICHTING GARANTIEWONING Artikel 0: Definities Artikel 1: Reglement Artikel 2: Keurmerk Artikel 3: Beroep Artikel 4: College van beroep Artikel 5: Kamers Artikel 6: Secretariaat Artikel

Nadere informatie

Tuchtcommissie Commissie van Beroep

Tuchtcommissie Commissie van Beroep Tuchtcommissie Commissie van Beroep INFORMATIE OVER WIJZINGEN IN DE TUCHRECHTSPRAAK Algemeen Met ingang van 1 juli 2007 zijn de nieuwe Statuten en de nieuwe Huishoudelijke Reglementen van kracht. De regelgeving

Nadere informatie

een bij een Aangesloten Instelling geregistreerde mediator; de door een Aangesloten Instelling vastgestelde gedragsregels;

een bij een Aangesloten Instelling geregistreerde mediator; de door een Aangesloten Instelling vastgestelde gedragsregels; 10 november 2009 REGLEMENT STICHTING TUCHTRECHTSPRAAK MEDIATORS Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Aangesloten Instelling: Mediator: Gedragsregels: Klachtenregeling:

Nadere informatie

Reglement individueel. Klachtenrecht MCO

Reglement individueel. Klachtenrecht MCO Reglement individueel Klachtenrecht MCO Augustus 2010 Reglement Individueel Klachtenrecht 1 Inhoud Artikel 1 Plaats en functie van de Klachtencommissie 3 Artikel 2 Samenstelling, voordracht en benoeming

Nadere informatie

REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016

REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016 REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016 De

Nadere informatie

Reglement Commissie van Toezicht en College van Beroep van de Stichting GFB versie 2002

Reglement Commissie van Toezicht en College van Beroep van de Stichting GFB versie 2002 REGLEMENT van de Commissie van Toezicht en het College van Beroep van de Stichting Gedragscode Farmaceutische Bedrijfstak (Stichting GFB) I ALGEMEEN 1. De behandeling van klachten wegens niet naleving

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT. Inhoudsopgave per artikel. Artikel Begripsbepalingen

TUCHTREGLEMENT. Inhoudsopgave per artikel. Artikel Begripsbepalingen TUCHTREGLEMENT Inhoudsopgave per artikel Artikel Begripsbepalingen Titel I - Grondslagen tuchtreglement Hoofdstuk I - Algemene Bepalingen 1. Tuchtreglement 2. Werkingssfeer tuchtrechtspraak 3. Bevoegdheid

Nadere informatie

Bijlage 7 Regl. v.orde v.h. College van Beroep voor de Examens

Bijlage 7 Regl. v.orde v.h. College van Beroep voor de Examens Bijlage 7 Reglement van Orde van het College van Beroep voor de Examens Regeling ter uitvoering van het bepaalde in artikel 54 van de Structuurregeling van de Radboud Universiteit Nijmegen. HOOFDSTUK 1.

Nadere informatie

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( REGLEMENT STICHTING TUCHTRECHTSPRAAK MEDIATORS Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Aangesloten Instelling: Mediator: Gedragsregels: Klachtenregeling: Tuchtcommissie:

Nadere informatie

MON STRAFREGLEMENT. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk. Tel.: / Fax.

MON STRAFREGLEMENT. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk. Tel.: / Fax. MON STRAFREGLEMENT 2015 Motorsport Organisatie Nederland Veldweg 15a Postbus 341 5430 AH Cuijk Tel.: 0485 31 50 80 / 31 58 10 Fax.: 0485 31 45 35 Internet: Email: IMBA: www.mon.nl info@mon.nl www.imba-mx.com

Nadere informatie

Dit reglement is door het bestuur van de Stichting Instituut Sportrechtspraak vastgesteld 18 december 2014 en treedt in werking op 1 januari 2015.

Dit reglement is door het bestuur van de Stichting Instituut Sportrechtspraak vastgesteld 18 december 2014 en treedt in werking op 1 januari 2015. ALGEMEEN TUCHTREGLEMENT INSTITUUT SPORTRECHTSPRAAK Dit reglement is door het bestuur van de Stichting Instituut Sportrechtspraak vastgesteld 18 december 2014 en treedt in werking op 1 januari 2015. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) A. ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: NVH of Vereniging: De Nederlandse

Nadere informatie

Reglement. KMS Reglementen. Raad van Beroep. Raad van Beroep. Pagina: 1 van 7. Geldig per: Opgesteld: Wiebe Boekema

Reglement. KMS Reglementen. Raad van Beroep. Raad van Beroep. Pagina: 1 van 7. Geldig per: Opgesteld: Wiebe Boekema Pagina: 1 van 7 Reglement Pagina: 2 van 7 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Het aanhangig maken van een beroep 3 3 Samenstelling van een 3 4 Inlichtingen 4 5 Geheimhouding 4 6 Procedure 4 7 Uitspraak 6 8 Overige

Nadere informatie

Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens

Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens Reglement van orde van het College van Beroep voor de examens Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de wet: de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

Reglement tuchtrechtspraak

Reglement tuchtrechtspraak Reglement tuchtrechtspraak DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder klager: 1) degene met wie de seksuoloog in professioneel contact staat, zoals nader is uitgewerkt in de Beroepscode

Nadere informatie

4 Reglement Strafzaken. Reglement Strafzaken. Versie december

4 Reglement Strafzaken. Reglement Strafzaken. Versie december 4 Reglement Strafzaken Versie december 2016 1 Inhoud 4.1 Organen binnen de tuchtrechtspraak... 3 4.1.1 Algemeen... 3 4.1.2 Strafvervolgingcommissie... 3 4.1.3 Rechtsprekende commissies... 3 4.2 Strafzaken...

Nadere informatie

Klachtenreglement voor klanten Super Sociaal

Klachtenreglement voor klanten Super Sociaal Omschrijving: reglement m.b.t. het behandelen van klachten van klanten door een onafhankelijke commissie. Inhoud 1. begripsomschrijvingen 2. samenstelling klachtencommissie 3. indiening van de klacht 4.

Nadere informatie

Tuchtreglement. Vastgesteld in de Ledenvergadering van 22 januari 2002 pagina 1 van 13

Tuchtreglement. Vastgesteld in de Ledenvergadering van 22 januari 2002 pagina 1 van 13 Tuchtreglement Vastgesteld in de Ledenvergadering van 22 januari 2002 pagina 1 van 13 INHOUDSOPGAVE Sectie 1:... ALGEMEEN 3 Artikel 1 Begripsbepalingen...3 Artikel 2 Algemene bepalingen...3 Artikel 3 Wijziging

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE

STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE STATUTEN VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE Artikel 4. Rechten en algemene verplichtingen (notariële akte 31 juli 2013) 1. Leden van de NBF zijn tot het volgende verplicht. a. de statuten en reglementen

Nadere informatie

Reglement van de Geschillencommissie. Vervallen per 1 januari 2018

Reglement van de Geschillencommissie. Vervallen per 1 januari 2018 Reglement van de Geschillencommissie Vervallen per 1 januari 2018 Bestuursbesluit van 21 december 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Samenstelling en benoeming van de commissie

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie IPMA-NL

Reglement Beroepscommissie IPMA-NL Reglement Beroepscommissie IPMA-NL De Complaints and Appeals Committee examens (Beroepscommissie) behandelt beroepen die worden ingediend door personen die op Nederlands grondgebied deelnemen aan de IPMA

Nadere informatie

Reglement commissie van beroep voor de examens

Reglement commissie van beroep voor de examens Reglement commissie van beroep voor de examens Vastgesteld door het College van Bestuur ROC Rivor op INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Algemene bepalingen 3 Artikel 2. Bevoegdheid 4 Artikel 3. Samenstelling Commissie

Nadere informatie

A A N G I F T E F O R M U L I E R

A A N G I F T E F O R M U L I E R A A N G I F T E F O R M U L I E R voor het doen van aangifte van een overtreding overeenkomstig het Algemeen Tuchtreglement, het Tuchtreglement Dopingzaken en het Tuchtreglement Seksuele Intimidatie van

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement voor Klachtenbehandeling Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 25 t/m 28 de Gedragscode van NOLOC, zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering. Algemeen Artikel 1 Dit Reglement voor

Nadere informatie

A A N G I F T E F O R M U L I E R

A A N G I F T E F O R M U L I E R A A N G I F T E F O R M U L I E R voor het doen van aangifte van een overtreding overeenkomstig artikel 9 van het Tuchtreglement van het Instituut Sportrechtspraak. Waar een toelichting wordt verzocht

Nadere informatie

lid van de vereniging : een aspirant-lid, gewoon lid dan wel buitengewoon lid van de vereniging;

lid van de vereniging : een aspirant-lid, gewoon lid dan wel buitengewoon lid van de vereniging; Reglement Tuchtzaken Het Reglement Tuchtzaken is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld op 15 juni 2011 door het besluit van de algemene ledenvergadering Algemeen Preliminair Begripsomschrijving Voor de

Nadere informatie

Reglement Tuchtrechtspraak

Reglement Tuchtrechtspraak Reglement Tuchtrechtspraak DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder klager: 1) degene met wie de seksuoloog in professioneel contact staat, zoals nader is uitgewerkt in de Beroepscode

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT Artikel 1 Tuchtrecht Artikel 2 Tuchtcommissie en Commissie van Beroep Vastgesteld ALV 16 juni 2019

TUCHTREGLEMENT Artikel 1 Tuchtrecht Artikel 2 Tuchtcommissie en Commissie van Beroep Vastgesteld ALV 16 juni 2019 TUCHTREGLEMENT Artikel 1 Tuchtrecht 1. Dit Tuchtreglement is niet van toepassing op een overtreding t.a.v. seksuele intimidatie, dopingbepalingen en matchfixing. Die overtredingen worden op grond van het

Nadere informatie

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID.

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID. Geschillenregeling NVI Hoofdstuk 1: Klachtenbehandeling in de Prefase Artikel 1 1. De klachtenprocedure van de NVI ziet op geschillen, die tussen leden en derden zijn gerezen en betrekking hebben op de

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT. Tuchtreglement NHV d.d. 02-10- 10 1

TUCHTREGLEMENT. Tuchtreglement NHV d.d. 02-10- 10 1 TUCHTREGLEMENT INHOUDSOPGAVE: Artikel 1: Tuchtrecht Artikel 2: Tuchtcommissie en commissie van beroep Artikel 3: Onverenigbaarheden Artikel 4: Algemeen voorzitter Artikel 5: Kamers Artikel 6: Secretariaat

Nadere informatie

Aansluiting bij Instituut Sportrechtspraak

Aansluiting bij Instituut Sportrechtspraak Agendapunt 7.1 Aansluiting bij Instituut Sportrechtspraak Aanleiding Per 1 januari 2013 moeten de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden, om voor Lottofinanciering in aanmerking te komen, voldoen aan de zogenaamde

Nadere informatie

in het tuchtrecht en de verplichtingen vanuit de Minimale Kwaliteitseisen rond Matchfixing de volgende artikelen te wijzigen:

in het tuchtrecht en de verplichtingen vanuit de Minimale Kwaliteitseisen rond Matchfixing de volgende artikelen te wijzigen: Agendapunt 10.2 Wijziging Statuten Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om in verband met opvoeren van de aanklager in het tuchtrecht en de verplichtingen vanuit de Minimale Kwaliteitseisen rond

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE ( NBF )

TUCHTREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE ( NBF ) TUCHTREGLEMENT VAN DE NEDERLANDSE BOWLING FEDERATIE ( NBF ) HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Tuchtrechtspraak 1. De tuchtrechtspraak binnen de NBF geschiedt - met inachtneming van het bepaalde

Nadere informatie

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5 REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN Pagina 1 van 5 Voor de Commissie van Beroep is door het Algemeen Bestuur van Stichting Reprorecht, laatstelijk in zijn

Nadere informatie

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - reglement: het Reglement Tuchtraad Financiële

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

TUCHTREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND TUCHTREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2013 Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Begrippen NTTB - Nederlandse Tafeltennisbond BR - Bondsraad HB - Hoofdbestuur TUC - Tuchtcommissie CvB -

Nadere informatie

Beslissing Tuchtcollege Het tuchtcollege spreekt de beslissing op een openbare zitting uit. Het tuchtcollege doet binnen twee maanden uitspraak na

Beslissing Tuchtcollege Het tuchtcollege spreekt de beslissing op een openbare zitting uit. Het tuchtcollege doet binnen twee maanden uitspraak na Werkwijze Tuchtcollege voor de Scheepvaart Kapiteins en scheepsofficieren zijn onderworpen aan het tuchtrecht indien zij handelen in strijd met de regels van goed zeemanschap die zij in acht moeten nemen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS AVANS+

REGLEMENT VAN ORDE COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS AVANS+ REGLEMENT VAN ORDE COLLEGE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS AVANS+ Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Bevoegdheid College van Beroep... 2 Artikel 3 Reikwijdte Reglement van Orde... 2 Artikel 4

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Positie commissie In het proces van de jaarlijkse verdeling van Bestedingsplan Sportagendagelden, bestaande uit Lotto-, Mission- en VWS-gelden zijn

Nadere informatie

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE REGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN VOOR INTERNE COMMISSIES INHOUDSOPGAVE artikel 1 : begripsbepalingen artikel 2 : de commissie artikel 3 : het secretariaat artikel 4 : het bezwaarschrift artikel 5 : bevoegdheden

Nadere informatie

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.;

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Reglement geschillen in de landbouwzorg Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting : de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Commissie : de Geschillencommissie

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur.

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur. Commissie van beroep Artikel 1 De stichtingen Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen - verder respectievelijk SGR en het Calamiteitenfonds te noemen - hebben gezamenlijk

Nadere informatie

Reglement Rechtspleging Rugby Nederland

Reglement Rechtspleging Rugby Nederland Supplement C: Reglement Rechtspleging Inhoudsopgave d.d. 25 maart 2017 I Algemene Bepalingen 1. Afkortingen en definities 2. Toepassingsbereik Reglement Rechtspleging II Tuchtrechtspraak 3. ATC Tuchtcommissie

Nadere informatie

Tuchtrechtspraak binnen de KNBSB. Procesbeschrijving

Tuchtrechtspraak binnen de KNBSB. Procesbeschrijving Tuchtrechtspraak binnen de KNBSB Procesbeschrijving 19 april 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderscheid strafzaken, klachtzaken en overige zaken... 3 Tuchtrechtelijke instanties... 3 Correspondentie...

Nadere informatie

Reglement van de geschillencommissie. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging

Reglement van de geschillencommissie. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging Reglement van de geschillencommissie Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging Artikel 1 Begripsbepalingen De in de statuten en het pensioenreglement gebruikte begripsbepalingen

Nadere informatie

Reglement Strafzaken

Reglement Strafzaken 4 Reglement Strafzaken Versie december 2014 1 Inhoud 4.1 Organen binnen de tuchtrechtspraak... 3 4.1.1 Algemeen... 3 4.1.2 Strafvervolgingcommissie... 3 4.1.3 Rechtsprekende commissies... 3 4.2 Strafzaken...

Nadere informatie

Klachtenregeling Universiteit Twente

Klachtenregeling Universiteit Twente Klachtenregeling Universiteit Twente Kenmerk: CvB UIT - 2532 Datum: 12 april 2017 Auteur: Hooftman Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Vertrouwenspersoon en studentendecaan...

Nadere informatie

Het TUCHTREGLEMENT (De TUCHTCOMMISSIE)

Het TUCHTREGLEMENT (De TUCHTCOMMISSIE) Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw Het TUCHTREGLEMENT (De TUCHTCOMMISSIE) RL: 06 Datum uitgave : 10 juli 2011 Versie: 0 Het TUCHTREGLEMENT (De TUCHTCOMMISSIE)... 1 1 Hoofdstuk I. Toepassingsgebied...

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

Reglement van Orde College van Beroep voor Nederlandse Associatie voor Examinering

Reglement van Orde College van Beroep voor Nederlandse Associatie voor Examinering Reglement van Orde College van Beroep voor Nederlandse Associatie voor Examinering 2012-2013 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Omvang en samenstelling...

Nadere informatie

Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten

Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten I. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder : - bezwaarschrift : een schrijven, ingediend door de (adspirant) cursist

Nadere informatie

Reglement van de Commissie van Beroep

Reglement van de Commissie van Beroep Reglement van de Commissie van Beroep 1 januari 2019 Artikel 1 De in dit Reglement van Beroep voorkomende begrippen hebben de betekenis als daaraan toegekend in de Statuten en het Algemeen Reglement en

Nadere informatie

Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap

Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum

Nadere informatie

de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag.

de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs (VRT), gevestigd te Den Haag. REGLEMENT OP DE BEHANDELING VAN KLACHTEN als bedoeld in artikel 12 van de Statuten van de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag. BEGRIPSOMSCHRIJVING Artikel 1 In

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Kunststof- en Rubberindustrie

Reglement Geschillencommissie. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Kunststof- en Rubberindustrie Reglement Geschillencommissie Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Kunststof- en Rubberindustrie Inhoud Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Samenstelling en benoeming van de commissie... 3

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Reglement Geschillenprocedure

Hoofdstuk 6 Reglement Geschillenprocedure Pagina 31 Hoofdstuk 6 Reglement Geschillenprocedure Artikel 1. Begripsbepalingen De in de statuten en het pensioenreglement gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel uit te maken van dit reglement.

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie voor vrijwilligers

Reglement Klachtencommissie voor vrijwilligers Reglement Klachtencommissie voor vrijwilligers Reglement Klachtencommissie voor vrijwilligers Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1. Vrijwilliger: Iemand die buiten een gezagsverhouding, onbetaald, werkzaamheden

Nadere informatie

Reglement Commissie van Beroep voor de Examens Friesland College

Reglement Commissie van Beroep voor de Examens Friesland College Reglement Commissie van Beroep voor de Examens Friesland College I. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - beroepsschrift een schrijven, ingediend door de cursist, waarin beroep wordt

Nadere informatie

als bedoeld in artikel 22 van de statuten, vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering gehouden te Nieuwegein op 16 april

als bedoeld in artikel 22 van de statuten, vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering gehouden te Nieuwegein op 16 april K.N.C.B. TUCHTREGLEMENT als bedoeld in artikel 22 van de statuten, vastgesteld bij besluit van de algemene vergadering gehouden te Nieuwegein op 16 april 2016.. Inhoudsopgave AFDELING I - ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Reglement van orde College van Beroep voor de Examens Vrije Universiteit Amsterdam

Reglement van orde College van Beroep voor de Examens Vrije Universiteit Amsterdam Reglement van orde College van Beroep voor de Examens Vrije Universiteit Amsterdam INHOUD ARTIKEL 1 INLEIDING ARTIKEL 2 t/m 6 SAMENSTELLING COLLEGE ARTIKEL 7 t/m 8 AAN HET BEROEPSCHRIFT TE STELLEN EISEN

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN ARBITRAGE BILJARTFEDERATIE DE TWEE PROVINCIËN

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN ARBITRAGE BILJARTFEDERATIE DE TWEE PROVINCIËN REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN ARBITRAGE BILJARTFEDERATIE DE TWEE PROVINCIËN Versie 2007-I Biljartfederatie De Twee Provinciën 2007 DE RAAD VAN ARBITRAGE Een korte uitleg Met ingang van het competitieseizoen

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ Vastgesteld door de algemene ledenvergadering van VastgoedPRO op 12-11-2013, op grond van het bepaalde in de statuten van VastgoedPRO. Ingaande per 1-1-2014. Begripsomschrijving

Nadere informatie

Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs. Het bevoegd gezag Auro,

Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs. Het bevoegd gezag Auro, 1 Klachtenregeling van Auro, Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Het bevoegd gezag Auro, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs gehoord de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad;

Nadere informatie

Artikel 1: Plaats en functie van de Klachtencommissie 2. Samenstelling, voordracht en benoeming van de Klachtencommissie 2

Artikel 1: Plaats en functie van de Klachtencommissie 2. Samenstelling, voordracht en benoeming van de Klachtencommissie 2 Inhoud Pagina Artikel 1: Plaats en functie van de Klachtencommissie 2 Artikel 2: Artikel 3: Samenstelling, voordracht en benoeming van de Klachtencommissie 2 Verval lidmaatschap van de Klachtencommissie

Nadere informatie