BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2012"

Transcriptie

1 1 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2012 MET DE STEUN VAN: Ariadne vzw Arosa Club Brabo 1097 De Gulden Passer Doe het Goede om het Goede Gros Schilde ING Bank kantoor Keyser Inner Wheel Club Antwerpen National Pen Stad Antwerpen Standaard Boekhandel Vereniging Smit vzw

2 2 1.RAAD VAN BESTUUR De raad van bestuur van Biblionef Vlaanderen vzw bestaat nog steeds uit drie effectieve bestuurders, de dames Viviane Lodeweyckx, penningmeester en Christiane Smet, lokaal project manager Vlaanderen en de heer Marc Van Hoey, secretaris- ondervoorzitter. In het werkingsjaar 2012 hield de raad van bestuur vijf vergaderingen. Deze hadden plaats bij de verschillende bestuurders thuis op respectievelijk 29 februari, 18 april, 13 juni, 12 september en 18 december. Van elke vergadering is een verslag beschikbaar op het secretariaat. Als vaste agendapunten zijn steeds het financieel overzicht, de evaluatie van de werking van de verschillende Biblionef vestigingen en het opvolgen van onze gesteunde projecten. 2. ACTIVITEITEN BIBLIONEF VLAANDEREN vzw Biblionef Vlaanderen vzw blijft in 2012 lid van vzw Coprogram en volwaardig, actief lid van de Stedelijke Adviesraad Ontwikkelingssamenwerking van de Stad Antwerpen, Arosa. Het lidmaatschap van Coprogram is administratief en het lidmaatschap van Arosa is actief meewerkend. De Secretaris is afgevaardigde naar de vergaderingen van Arosa. In 2012 werden twee nieuwsbrieven verstuurd aan de vrienden en de sponsors van Biblionef Vlaanderen vzw. De nieuwsbrief in het voorjaar is zoals steeds vergezeld door de fiscale attesten, die van het najaar is informatief. De website van Biblionef Vlaanderen vzw, www. Biblionef.be wordt regelmatig geactualiseerd door onze webmaster. Verslagen, rapporten en projectdossiers worden op deze site geplaatst door de bereidwillige medewerking van de heer Mark De Klerk. Beide dames van het bestuur brachten een privé bezoek aan Suriname en evalueerden tegelijk enkele projecten en de werking van Biblionef Suriname. Naar aanleiding van deze bezoeken worden ook nieuwe projectdossiers opgesteld; zie onder rubriek Suriname. Er worden schrijfpennen en zakschroevendraaiers aangekocht om als kleine gadgets te verkopen. Voor de werking wordt nieuw briefpapier aangekocht en voor de eindejaarsperiode versturen we dit jaar aan iedereen een kerstkaart met balpen.

3 3 Op 2 juli is er een gezamenlijk overleg met Stichting Biblionef Nederland over de samenwerking naar onze zusters Suriname en Zuid Afrika. Op zaterdag 1 september organiseert Gros Schilde een mini wereldmarkt in het kader van 10 jaar Gros. Biblionef Vlaanderen verzorgt een stand tijdens dit geslaagd festival. Een internationaal overleg heeft plaats in Antwerpen op 15 september: deelnemers Zuid Afrika, Nederland, Vlaanderen en per gemandateerde Suriname. In laatste instantie moet Frankrijk afmelden voor deze bijeenkomst. Belangrijkste onderwerpen op deze bespreking zijn het verdelen van middelen, aanwenden van krachten en samenwerking en gemeenschappelijke beleidslijnen. Biblionef neemt in september deel aan een symposium dat georganiseerd wordt door Stichting Lezen en verschillende deelnemers die met dit onderwerp bezig zijn. Enkele leerlingen van Regina Pacis organiseren een boekeninzameling van bruikbare kinderboeken: deze worden door mevr. Smet, LPM verdeeld tussen de scholen Venneborg, Stuivenberg en de Bijenkorf. 3.VLAAMSE PROJECTEN 1)UITBREIDING SCHOOLBIBLIOTHEEK SIBLO 6 DE BIJENKORF Deze school voor Buitengewoon onderwijs in Antwerpen Noord heeft een aanvraag gedaan voor uitbreiding van hun schoolbibliotheek. De Bijenkorf is een school voor buitengewoon onderwijs met veel kansarme en taalzwakke leerlingen. Met 93% gokleerlingen(dwz kansarme kinderen waar de thuistaal verschillend is van het Nederlands) is deze school één van de grootste Gokscholen in Antwerpen. De School is al jaren bezig met optimaal taalbeleid uit te werken om de kinderen zo een betere start te kunnen geven. Dit gebeurt door zoveel mogelijk leesplezier te ontwikkelen. De oudere kinderen bezoeken hiervoor de stadsbibliotheek terwijl de jongere leerlingen een bezoek brengen aan de schoolbibliotheek. De kinderen zijn zeer enthousiast voor de bezoeken aan de schoolbibliotheek waar ze op regelmatige basis boeken kunnen ontlenen. Het aanbod is eerder beperkt. Men wil graag het aanbod uitbreiden. Omdat men géén beroep kan doen op de financiële steun van ouders dient de school een aanvraag in bij Biblionef Vlaanderen.

4 4 Projectomschrijving Aankoop boeken meubilair ca 800 Aankoop boeken ca 800 Financiering Boeken: Hoe wat waarom? 8 titels jr Suske en Wiske 7 titels Waar is Willy 4 titels Tijd voor een boek 4 titels Heksje Lilly 10 titels Lezen is te gek 8 titels Zoeklicht informatief 5 titels Het project wordt weerhouden en ingediend bij verschillende potentiële sponsors. Het project wordt uitgevoerd met de middelen ter beschikking gesteld door Inner Wheel Club Antwerpen, Vzw Smit en Doe het Goede om het Goede. De boeken worden aangekocht bij Standaard Boekhandel, die een korting geven op de aankoopsom. Het meubilair wordt bij een gespecialiseerd firma aangekocht. Rond Pasen worden de boeken gestickerd met de hulp van de schoolkinderen en kunnen ze meteen in de schoolbibliotheek worden geplaatst. Mevrouw Smet samen met de kinderen in actie met stickers en stempel.

5 5 De boeken worden gekeurd en goed bevonden! 4. STICHTING BIBLIONEF SURINAME /SBS De moeilijkheden in dit Zuid Amerikaanse land blijven hetzelfde als de voorbije jaren. Stichting Biblionef Nederland stuurt regelmatig zendingen boeken, maar inklaren en verwerken kosten veel geld. Dit is niet makkelijk te vinden in Suriname. Biblionef Vlaanderen vzw blijft de werkingskosten van SBSuriname ondersteunen. Mede dankzij de steun van Gros Schilde, waar we ook in dit kalenderjaar 1730 euro van kregen, heeft Biblionef Vlaanderen een totaal van 9500 euro aan Stichting Biblionef Suriname overgemaakt. Deze som wordt gebruikt voor huishuur administratie en werkingskosten van het kantoor en boekendepot in Paramaribo. SBS zoekt zelf naar het genereren van eigen middelen. Om dit mogelijk te maken heeft mevrouw Vandenbergh actief meegewerkt aan het opstellen van een interactief digitaal project over Fauna en Flora in Suriname. Door het gebruik zou het mogelijk moeten worden dat SBS eigen gelden kan inzamelen. Na het bezoek van de bestuurders aan Suriname werd een project voor het Waaldijk college in Paramaribo opgesteld. Dit is een school voor opleidingen huishoudkunde en jeugd- en bejaardenzorg. Dit project bestaat uit twee luiken. Het eerste omvat de aankoop van schoolboeken voor de verschillende studierichtingen: koken, ouder en kinderverzorging en ten slotte snit en naad.

6 6 Het tweede is het aanbieden van naaipatronen, hiervoor doet Biblionef Vlaanderen een beroep op de vrienden en leden. Via de nieuwsbrief kregen we tientallen patronen ter beschikking. De afronding en verscheping zullen plaats hebben in De financiering zal gebeuren uit eigen middelen en de totale kost zal ongeveer 750 zijn. Het transport gebeurt met de hulp van het schoolhulpproject Rotterdam. Mevrouw C. Vandenbergh in gesprek met de directeur in de schoolbib. van het Waaldijkcollege.

7 7 5. STIGTING BIBLIONEF SUID AFRICA/BIBSA Biblionef Vlaanderen vzw heeft in dit werkingsjaar één groot project in Zuid Afrika gekozen. Het project schenken van Book Bags met verhalenboeken en educatieve spellen gebruikt in programma s tot onderwijs van erg jonge kinderen in hun thuissituatie. Projectdoelstelling Men heeft met de hulp van de non profit organisaties ECD training centra opgericht om kinderen thuis te bereiken en hen voldoende bronnen en onderwijs aan te reiken. ECD zijn Early Childhood Development Centra waardoor men kinderen jonger dan zes jaar helpt een hogere ontwikkeling te krijgen en zodoende hun aanvangsniveau voor de basisschool te verhogen. Immers de schoolplicht is in Zuid Afrika pas op 7 jaar. Deze project boeken tassen worden met de hulp van lokale facilitatoren gebruikt in het meest Noordelijke deel van Zuid Afrika, met name de provincie Limpopo. De area s Mopani en Venda behoren tot de armste van Zuid Afrika. Alles wordt lokaal gecoördineerd door het Khanimamba training and resource centre in Giyani in de provincie Limpopo. Elke facilitator bezoekt telkens 10 families, die ze 8 keer per maand bezoeken. De facilitatoren werken gratis en krijgen slechts een symbolische vergoeding. Zowel de ouders als de kinderen worden ook met elkaar in contact gebracht en er is onderlinge uitwisseling. Er bestaat een multiplicator effect en de boekentassen worden onderling gewisseld om een groter bereik te hebben. Projectbeschrijving Bibsa wil in totaal 88 zakken schenken aan het Training centrum. Elke zak bevat 20 verhaalboeken en 25 educatieve spellen. De opvolging zal gebeuren door de mensen van het centrum en door de mensen van Biblionef Zuid Afrika. Mogelijke sponsors worden met hun naam of logo voorzien op de tassen. Biblionef Zuid Afrika zal regelmatig rapporteren aan Biblionef Vlaanderen vzw. Budgettering Materialen (aankoop boeken, spellen en tassen) Verwerking en staf 2000 De gemiddelde kost voor aankoop en het verschaffen van één Boek Bag is ongeveer 300.

8 8 Uitvoering Het projectdossier wordt ingediend bij de Provincie Antwerpen en de Stad Antwerpen/Arosa. Jammer genoeg werd het dossier voor de provincie niet weerhouden maar verkreeg het project, na verdediging bij de Arosa Jury een positief advies. De Stad Antwerpen gaf een toelage van 3000 euro. Biblionef Vlaanderen heeft uit eigen middelen 2000 betaald waardoor een som van totaal 5000 werd geschonken aan Bibsa. Dit project kent door zijn omvang en duurzaamheid een verloop over meerdere jaren. Een eerste uitvoeringsfase in februari 2013 resulteerde in de overhandiging van boek bags aan 12 facilitatoren. Detailfoto van de eerste boekentassen met materiaal

9 9 De facilitatoren bekijken het leermateriaal. 6. FINANCIEEL JAARVERSLAG 1 BEGROTING 2012 Inkomsten Uitgaven Saldo Werking Suriname 8000 Lidgelden 3000 project Zuid Afrika 8000 Gros Schilde 1730 webtoepassing 250 Ariadne 250 secretariaat 800 Provincie A pen 3000 coprogram 150 Stad Antwerpen 1500 project Bijenkorf 3500 Service Clubs 5000 Totaal: totaal: Balans: Inkomen: Uitgaven :20700 Saldo: 3280

10 10 2 FINANCIEEL RAPPORT startkapitaal 1/1/ ,02 INKOMSTEN Stad Antwerpen Book Bags Zuid Afrika 3.000,00 Stad Antwerpen AROSA steun noordwerking 500,00 Inner WheelClub Antwerpen Scholenproject Antwerpen 500,00 G.R.O.S. Schilde Project Suriname 1.730,00 Ariadne vzw Algemene Werking 250,00 Antwerpen Club 1097 Brabo Algemene Werking 210,00 Doe het Goede om het goede Scholenproject Antwerpen 500,00 Vereniging Smit vzw Scholenproject Antwerpen 1.600,00 Vermeesch Hubert Particulier gift 250,00 De Gulden Passer Algemene Werking 500,00 Verkoop PR materiaal 633,00 Intresten 11,34 Lidgelden + giften 3.980,00 totaal inkomsten ,34 UITGAVEN Biblionef SouthAfrica Project support LIMPOPO 5.000,00 Secretariaat M. Van Hoey Onkosten ,45 Biblionef Suriname Werkingskosten boekendepot 9.500,00 Standaard Boekhandel Scholenproject Antwerpen 729,05 Coprogram 2012 lidgeld 159,00 National Pen PR materiaal 623,05 Leleu Group Aankoop Papier 205,93 Telenet Webtoepassing 145,20 bankkosten 108,93 totaal uitgaven ,61 SALDO 6.284,75 Wijziging liquide middelen ,27 ING 6.284,75

11 11 BALANS 2012 Activa 31/dec/12 31/dec/11 Vlottende activa 6.284, ,02 Liquide middelen 6.284, , , ,02 Passiva 31/dec/12 31/dec/11 Eigen vermogen 6.284, ,02 kapitaal 6.284, ,02 Vlottende passiva 0, , ,02

12 12 3 BESPREKING VAN HET FINANCIEEL JAARVERSLAG Op de vergadering van de Raad van Bestuur van 30 april 2013 werd het jaarverslag van de penningmeester en de balans overlopen en vergeleken met de vooropgestelde begroting van dit werkingsjaar De effectieve inkomsten, zonder het saldo van 2011 bedroegen ipv de begrootte , wat een klein verschil toont. De subsidie van de Stad Antwerpen en de lidgelden lagen hoger dan de begroting plande, terwijl de inkomsten van de provincie en Service Clubs lager waren. Wat betreft de uitgaven waren de kosten van secretariaat, webtoepassing en coprogram in overeenstemming met de begroting. De projectfinanciering lag een 4000 euro lager dan in de begroting was voorzien. Het verschil ligt in een kleiner deel dat naar Zuid Afrika ging, mede omwille van de gemiste subsidie van de Provincie Antwerpen. Ook de Vlaamse projectfinanciering was lager. De jaarrekening en de balans wordt op deze vergadering door het bestuur goedgekeurd en er wordt ontlasting verleend aan de penningmeester. Dit financieel jaarverslag is zoals gebruikelijk het laatste onderdeel van het Algemeen Jaarverslag 2012 van Biblionef Vlaanderen vzw. Antwerpen, 15 mei 2013 Marc Van Hoey Ondervoorzitter Secretaris.

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW Met de steun van *Stad Antwerpen *AROSA *Provincie West Vlaanderen *GROS-Schilde *DHL *Standaard Boekhandel *Uitgeverij Clavis *Uitgeverij Baeckens Books Mei 2007

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2012

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2012 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Algemeen 1 Van de secretaris 2

Algemeen 1 Van de secretaris 2 Inhoudopgave Jaarverslag Pagina Algemeen 1 Van de secretaris 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Mark Bolsens (voorzitter), Herman Bolsens (penningmeester), Gilbert D'Hauwe (secretaris)

Mark Bolsens (voorzitter), Herman Bolsens (penningmeester), Gilbert D'Hauwe (secretaris) Help kansarme kinderen in Navotas (Manila, Filippijnen) toegang tot onderwijs krijgen. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2008 +32/(0)486 52 61 88 mark.bolsens@telenet.be http://www.kulay.be PDF versie Doe

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Inhoudopgave Jaarverslag Pagina Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Van de voorzitter 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5

Nadere informatie

Stichting Alkmaars Talent ALKMAAR. Financieel Jaarverslag 2014

Stichting Alkmaars Talent ALKMAAR. Financieel Jaarverslag 2014 Stichting Alkmaars Talent ALKMAAR Financieel Jaarverslag 2014 ACTIVITEITEN De activiteiten van de stichting bestaan uit: a. het genereren van bekendheid voor Stichting Jeugdcultuurfonds Alkmaar; b. geld

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013

JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 JAARVERSLAG STICHTING HUIS VAN KINDEREN OVER 2013 Stichting Huis van Kinderen p/a Narcissentuin 14 3994 PS Houten 030-2444370 www.kheur.nl kvk 30187181 Inhoudsopgave Blz Bestuursverslag 3 Jaarrekening

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 Vastgesteld door het bestuur op 9 april 2013 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2012

Nadere informatie

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. inzake de jaarrekening 2015

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. inzake de jaarrekening 2015 STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Jaarverslag bestuur 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Ziekenhuis Zonder Grenzen België & Luxemburg vzw (ZZG) Sociale missie. Wat doet ZZG? Hoe kan jij helpen? Financiële steun voor: Materiaal:

Ziekenhuis Zonder Grenzen België & Luxemburg vzw (ZZG) Sociale missie. Wat doet ZZG? Hoe kan jij helpen? Financiële steun voor: Materiaal: Renovatie en betere uitrusting van de armste gezondheidscentra ter wereld Gevolgd door Donorinfo sinds: 2007 081/51 11 11 infot@hsf.be http://www.zzg-hsf.be PDF versie Doe een gift Project info Sociale

Nadere informatie

Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum. KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum. KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Stichting Poolse Weeskinderen Naarden Statenlaan 19 1405EV Bussum KvK-nummer: 41194422 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 Inhoud JAARSTUKKEN 2014 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN

STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN STICHTING PIJN BIJ KANKER RIJEN JAARVERSLAG OVER 2013 2014 Rob Koster Advies en Administratie 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Beoordelingsverklaring van de accountant n.v.t Jaarverslag bestuur Jaarverslag bestuur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. Inzake de jaarrekening 2016

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. Inzake de jaarrekening 2016 STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM Inzake de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Jaarverslag bestuur 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Garantiefonds. Rosa Spier Huis. te Laren

Stichting Garantiefonds. Rosa Spier Huis. te Laren Stichting Garantiefonds Rosa Spier Huis te Laren jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2 1.1 Samenstelling, oprichting en doelstelling 3 2. JAARREKENING 2016 4 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Financieel jaarverslag 2012 Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Spijkenisse, 31 maart 2013 Algemeen De stichting werd op 11 oktober 2011 opgericht

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 3

BIJLAGE. Bijlage nr. 3 BIJLAGE Bijlage nr. 3 Samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Centrum Ambulante Diensten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie inzake het Brussels Aanmeldingspunt voor Personen met een handicap 1 Overeenkomst

Nadere informatie

Inhoud. Jaarrekening 2014 pagina 2 van 9

Inhoud. Jaarrekening 2014 pagina 2 van 9 Vrienden van DOE Jaarrekening 2014 Inhoud Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Algemene gegevens... 3 Voorwoord... 4 De school... 4 Experiment... 4 Situatie... 5 Organisatie... 5 ANBI...

Nadere informatie

Administratie & Advies

Administratie & Advies Administratie & Advies J.A. Elzerman Mark 3, 8253 EG Dronten T: 0321-750265 M: 06-51414362 Mail: info@aeadministratie.nl St Fractieondersteuning CU Flevoland Florijn 39 8253 DL DRONTEN Periode 1 januari

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Alodo. Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Alodo Amsterdam Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Bestuursverslag... 2 2.1 Gegevens organisatie... 2 2.2 Doelstelling... 2 2.3 Bestuurders... 2 3 Verslag van de activiteiten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Stichting Bekkenbodem Patiënten Inhoud 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.4 Vergelijkende cijfers...

Nadere informatie

INHOUDOPGAVE. Blz. 3 4 5 6-8 9 10 11

INHOUDOPGAVE. Blz. 3 4 5 6-8 9 10 11 s kffi34 INHOUDOPGAVE Blz. Jaarverslag 2014 Balans per 31-12-2014 Winst en verliesrekening over 2014 Toelichting op de jaarrekening Best u rssamenstel I i ng Cijfers in beeld Verslag van de kascommissie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice De Patio

Stichting Vrienden van Hospice De Patio Stichting Vrienden van Hospice De Patio Dordrecht Jaarverslaggeving 2011 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2011 (na resultaatbestemming) 3 2. Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2015 25 mei 2016-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2015 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2015 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2015 9 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Stichting Bekkenbodem Patiënten Inhoud 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.4 Vergelijkende cijfers...

Nadere informatie

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT 2012 Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht 25 1391 VT INHOUD Blad Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 Rekening van

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING JAD EZRA

JAARREKENING 2013 STICHTING JAD EZRA Jaarrekening 2010 JAARREKENING 2013 STICHTING JAD EZRA Inhoudopgave Jaarverslag Pagina Algemeen 1 Van de secretaris 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 4 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2013 9 mei 2014-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2013 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2013 8 Staat van baten en lasten over 2013 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

STICHTING SARINHA FINANCIEEL VERSLAG 2015

STICHTING SARINHA FINANCIEEL VERSLAG 2015 STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2015 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag bestuur Pagina Inleiding 4 Bestuurverslag 5 Toelichting op balans en staat van

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht

Jaarrekening Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht Jaarrekening 2014 Stichting Christelijk Literair Overleg te Dordrecht Balans per 31 december 2014 (31-12-2013) (na resultaatverwerking) Liquide middelen (1) 6.653 3.684 6.653 3.684 31-12-2014 31-12-2013

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

Stichting Hond in Nood

Stichting Hond in Nood Financieel verslag over het jaar 2014 Stichting Hond in Nood Vlietwei 202, 2361XD Warmond Kvk-nummer: 55223648 Bestuursverslag Algemene informatie over de fondsenwervende instelling De Stichting is geregistreerd

Nadere informatie

Stichting Hond in Nood

Stichting Hond in Nood Financieel verslag over het jaar 2013 Stichting Hond in Nood Vlietwei 202, 2361XD Warmond Kvk-nummer: 55223648 Bestuursverslag Algemene informatie over de fondsenwervende instelling De Stichting is geregistreerd

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds

Jaarverslag 2013. Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds Jaarverslag 2013 Stichting Dr. Albronda-van der Nagelfonds Inhoudsopgave Algemeen blz.3 Balans per 31 december 2013 blz. 4 Staat van baten en lasten blz. 5 Toelichting op de balans per 31 december 2013

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2018

JAARVERSLAGGEVING 2018 JAARVERSLAGGEVING 2018 Kandinsky College Malderburchtstraat 11 6535 ND E deblauweruiter@kandinskycollege.nl 1 Inhoud Bestuursverslag 2018 3 Algemeen 3 Bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2018

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 Inhoud Jaarbericht 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Overzicht inkomsten en uitgaven 2016

Nadere informatie

Support and Information Network TAnzania Netherlands

Support and Information Network TAnzania Netherlands Support and Information Network TAnzania Netherlands Jaarverslag Stichting SINTAN IP 2016 Organisatie en vestigingsplaats: Stichting SINTAN IP, gevestigd te Gieten, Kamer van Koophandel Groningen (040

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Octet

Financieel verslag Stichting Octet Financieel verslag 2018 Stichting Octet Inhoudsopgave Samenstellingsverklaring Algemeen Bestuur 3 4 5 Financieel verslag Jaarrekening 2018 Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting algemeen

Nadere informatie

Jaarstukken TVM foundation

Jaarstukken TVM foundation Jaarstukken 2014 1 januari 2014 31 december 2014 TVM foundation Versiebeheer Versie 1.0 01 mei 2015 Bestuur TVM foundation J.J. Atsma, voorzitter D.J. Klein Essink, penningmeester A.C. de Vries-Tabak,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Huize Westhoff

Stichting Vrienden van Huize Westhoff Stichting Vrienden van Huize Westhoff Stichting Vrienden van Huize Westhoff Julialaantje 38 2283 TB Rijswijk ZH Correspondentieadres: Postbus 1005 2280 CA Rijswijk ZH Bankrekening: NL61 INGB 0002050084

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2013 Vastgesteld door het bestuur op 26 februari 2014 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2013

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-10

Inhoudsopgave BLZ 2-10 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 10 2-10 1.

Nadere informatie

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - -

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - - BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Liquide middelen Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - PASSIVA Eigen vermogen Algemene reserve 53.372 - Kortlopende schulden Crediteuren - - Reservering

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Geactualiseerd juli 2016 Geactualiseerd maart 2017 Stichting Vrienden van Buro Lima, Raadhuisplein 22, 5473 GC Heeswijk-Dinther. tel.:

Nadere informatie

Rotterdam, 25 februari 2016 JAARREKENING 2015

Rotterdam, 25 februari 2016 JAARREKENING 2015 Rotterdam, 25 februari 2016 JAARREKENING 2015 JAARREKENING 2015 BALANS per 31 december 2015 Ref. 31-dec-15 31-dec-14 31-dec-15 31-dec-14 ACTIVA PASSIVA 1. Vaste activa 11.421-4. Eigen vermogen 679 5.918

Nadere informatie

Kring Bedrijven Bloembollenstreek p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013

Kring Bedrijven Bloembollenstreek p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013 p/a Postbus 183 2200 AD Noordwijk JAARRAPPORT 2013 INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG Pagina Algemeen 3 JAARREKENING 2013 Balans per 31 december 2013 5 Exploitatierekening over 2013 7 Grondslagen voor de financiële

Nadere informatie

Stichting Bevordering Dag van de Blaasmuziek

Stichting Bevordering Dag van de Blaasmuziek STICHTING BEVORDERING DAG VAN DE BLAASMUZIEK RAPPORT 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1.ALGEMEEN Algemeen 2 2.JAARREKENING 2011/2012 Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2011 en 2012 5 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND. KvK nummer 02094816 www.victoryhope.nl BIC ABNANL2A Fiscaal nummer 816869455 Rekening nummer 43.53.35.

JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND. KvK nummer 02094816 www.victoryhope.nl BIC ABNANL2A Fiscaal nummer 816869455 Rekening nummer 43.53.35. JAARVERSLAG 2013 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2013 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

STICHTING FANACK NEDERLAND. Jaarverslag 2013

STICHTING FANACK NEDERLAND. Jaarverslag 2013 STICHTING FANACK NEDERLAND Jaarverslag 2013 STICHTING FANACK NEDERLAND blz. 1 Verslag van het bestuur over het boekjaar 2013 De stichting is opgericht op 1 december 2009 Het doel van de stichting is volgens

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2015 7 april 2016 Inhoud Blad Jaarbericht 2015 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

Jaarstukken 2016 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus

Jaarstukken 2016 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarstukken 2016 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarrekening 2016 Opgesteld op dd 19 april 2017 Harm Joosse Penningmeester Amstelveen Jaarverslag 2016 Vrienden van AiB

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK gemeente De Bilt -3 Inleiding De jaarrekening van het Meldpunt Vrijwilligerswerk gemeente De Bilt is dit jaar voor het laatst opgesplitst in de onderdelen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Rapport inzake jaarstukken 2017

Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2017 14 februari 2018 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2017 5 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Financieel jaarverslag 2013 Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Spijkenisse, 26 juni 2014 Algemeen De stichting werd op 11 oktober 2011 opgericht

Nadere informatie

Because Education Matters

Because Education Matters Because Education Matters Jaarverslag Stichting Maanda 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 1. INLEIDING JAARVERSLAG STICHTING MAANDA...3 2. EEN KORTE TERUGBLIK...3 3. DOELEN EN RESULTATEN 2014...4 DOEL 1: ZEDUPADS...4

Nadere informatie

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014.

De stichting heeft in ontvangen aan donaties. Dat is meer dan in 2014. Financiële verantwoording 2015 Stichting Dutch Down Support Foundation Jaarverslag De stichting heeft in 2015 8.064 ontvangen aan donaties. Dat is 3.186 meer dan in 2014. De stichting heeft inmiddels een

Nadere informatie

Le Grenier d'awoudenine vzw. Sociale missie. rue d'almez, 12

Le Grenier d'awoudenine vzw. Sociale missie. rue d'almez, 12 Vereniging voor de autonomie van een Tuareg gemeenschap in het noorden van Niger Gevolgd door Donorinfo sinds: 2011 +32 (0)10 650 733 colardgenin@skynet.be http://www.legrenierdawoudenine.be PDF versie

Nadere informatie

Adoptie Sri Lanka vzw. Oorsprong en missie van Adoptie Sri Lanka. Wat doet Adoptie Sri Lanka? Hoe kan jij Adoptie Sri Lanka helpen?

Adoptie Sri Lanka vzw. Oorsprong en missie van Adoptie Sri Lanka. Wat doet Adoptie Sri Lanka? Hoe kan jij Adoptie Sri Lanka helpen? Financiële adopties van (kans)arme kinderen en medisch-sociale projecten in Sri Lanka Gevolgd door Donorinfo sinds: 2007 015/314 355 info@adoptiesrilanka.be http://www.adoptiesrilanka.be PDF versie Doe

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken.

1. Inleiding. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze donateurs die wij, namens de kinderen, van harte danken. Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene informatie... 4 3. Beleidsplan, website, nieuwsbrief en privacyverklaring... 5 4. Laptopactie... 6 5. Studenten... 7 5.1. Samenstelling studenten...

Nadere informatie

Financieel Verslag. Limburgse Bond van Tamboerkorpsen

Financieel Verslag. Limburgse Bond van Tamboerkorpsen Financieel Verslag 2018 Limburgse Bond van Tamboerkorpsen FINANCIEEL VERSLAG 2018 LIMBURGSE BOND VAN TAMBOERKORPSEN INHOUDSOPGAVE 2 1.JAARREKENING 3 Algemene toelichting 4 Balans per 31 december 2018 5

Nadere informatie

KIT Scholarship Fund. Jaarcijfers 2014

KIT Scholarship Fund. Jaarcijfers 2014 KIT Scholarship Fund Jaarcijfers 2014 Opgesteld te Amsterdam Mei 2015 KIT Scholarship Fund jaarcijfers 2014 Algemene Informatie KIT Scholarship Fund Het KIT Scholarship Fund is in juni 2013 opgericht.

Nadere informatie

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam Inloophuis De Rose-Linde gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 INHOUD Pagina Balans per 31 december 2015 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester

EHBO - Liessel. Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013. Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO - Liessel Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Liessel, 26 februari 2014. T. Smits Penningmeester EHBO vereniging Liessel Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

STICHTING SARINHA FINANCIEEL VERSLAG 2017

STICHTING SARINHA FINANCIEEL VERSLAG 2017 STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2017 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag bestuur Pagina Inleiding 4 Bestuurverslag 5 Toelichting op balans en staat van

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING

KERNPRINCIPES EN UITGANGSPUNTEN VAN DE VERENIGING AFDELING ZEEUWS-VLAANDEREN - Officiële naam Vereniging afdeling Zeeuws Vlaanderen van de Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA-afdeling Zeeuws Vlaanderen) - Fiscaal nummer

Nadere informatie

Jaarstukken 2017 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus

Jaarstukken 2017 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarstukken 2017 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarrekening 2017 Opgesteld op dd 19 april 2018 Harm Joosse Penningmeester Amstelveen Jaarverslag 2017 Vrienden van AiB

Nadere informatie

Centre Tilou vzw. Sociale missie. rue Grande, (0) PDF versie Doe een gift

Centre Tilou vzw. Sociale missie. rue Grande, (0) PDF versie Doe een gift Opvang, revalidatie en herscholing van mensen met een meervoudige handicap Gevolgd door Donorinfo sinds: 2008 +32 (0)65 401 717 maggy.lorge@tvcablenet.be PDF versie Doe een gift Project info Sociale missie

Nadere informatie

Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom. Stichting Sociaal Fonds Essent

Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom. Stichting Sociaal Fonds Essent Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Stichting Sociaal Fonds Essent Jaarverslag 2013 Inhoud Verslag van het bestuur 2 Balans 5 Winst- en verliesrekening 6 Toelichting op balans 7 Toelichting op de winst-

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION

Jaarrekening 2014 Stichting LIM FOUNDATION Jaarrekening Stichting LIM FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Balans per 31 december 4 2. Staat van lasten en baten 6 3. Grondslagen Jaarrekening 8 4. Toelichting op de balans per 31 december 9 5. Toelichting

Nadere informatie

Jaarstukken 2015 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus

Jaarstukken 2015 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarstukken 2015 Stichting Vrienden van Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus Jaarrekening 2015 Opgesteld op dd 04 jan 2016 Harm Joosse Penningmeester Amstelveen Page 1 of 6 Jaarverslag 2015 Vrienden

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013 Rapport inzake jaarstukken 2013 26 augustus 2014 1 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2013 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2013 9 Staat van

Nadere informatie

STICHTING DARE TE LOSSER. Rapport inzake jaarstukken 2010

STICHTING DARE TE LOSSER. Rapport inzake jaarstukken 2010 STICHTING DARE TE LOSSER Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Opdracht 2 2 Deskundigenonderzoek 2 3 Algemeen 3 4 Jaarverslag van het bestuur 4 5 Balans per 31 december 2010 6.

Nadere informatie

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave Algemeen Pagina 1. Jaarverslag van het bestuur 1 2. Gegevens van de rechtspersoon 2 3. Vaststelling van de jaarrekening 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012 Postbus 443 1400 AK BUSSUM JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 SAMENSTELLINGSVERKLARING 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen van

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN

JAARVERSLAG 2014. Stichting Voedselbank Dronten. Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN JAARVERSLAG 2014 Stichting Voedselbank Dronten Kruidendreef 70 8252 BH DRONTEN 12-3-2015 In 2014 is er veel gebeurd. Het belangrijkste is dat we onze visie hebben aangepast. Kenmerkend daarvoor is dat

Nadere informatie