PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg"

Transcriptie

1 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg 4 e leerjaar CURSUS

2 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting e leerjaar kaderberoepsgerichte leerweg Economie & Ondernemen Je zit nu in het laatste jaar van het vmbo. Aan het eind van dit jaar, in de maand mei, doe je een schriftelijk en een praktisch eindexamen dat door het ministerie van onderwijs wordt vastgesteld. Dat heet het centrale examen. Het cijfer dat je daarvoor haalt telt voor de helft mee. De andere helft van het eindcijfer haal je bij het schoolexamen. Dat schoolexamen is al in klas 3 begonnen. De in klas 3 behaalde resultaten neem je mee naar klas 4. Om je duidelijk te maken waar het schoolexamen uit bestaat, is er een programma van toetsing en afsluiting (PTA) opgesteld. Wat is een programma van toetsing en afsluiting? In het programma van toetsing en afsluiting (het PTA) staat voor elk vak waarin je examen gaat doen: wat je moet leren, wat je moet kunnen, hoe dit getoetst wordt, hoe je cijfer voor het schoolexamen tot stand komt. Over hoeveel tijd gaat het dan? In het PTA wordt het examenprogramma per leerjaar beschreven. Die twee jaar bestaan samen uit 5 perioden van ieder 8 tot 12 weken. Er zijn drie perioden in klas 3 en twee perioden in klas 4. Elke periode wordt afgesloten met een rapport over de resultaten die je gehaald hebt voor de toetsen uit die periode. Over wat voor soort toetsen gaat het dan? Binnen het schoolexamen worden, tenzij anders wordt vermeld, drie soorten toetsen afgenomen: De A-toetsen. Dat zijn meestal kleine toetsen die tussendoor worden afgenomen. Bij voorbeeld korte schriftelijke overhoringen, korte mondelinge overhoringen, kleine verslagen, spreekbeurten, werkstukjes e.d. Het gemiddelde van alle A-cijfers van één periode telt één keer mee (we zien dit als één B-cijfer). De B-toetsen. Dit zijn meestal proefwerken of grotere werkopdrachten die een groter deel van de leerstof omvatten. De B-cijfers tellen elk één keer mee. De C-toetsen. Dit zijn grote toetsen of schoolexamens (tentamens) die behoorlijk wat leerwerk vragen, omdat ze meestal over grote stukken uit het examenprogramma gaan. Bij sommige vakken spreken we ook wel over modules. In het PTA worden deze toetsen C-toetsen genoemd. Het C-cijfer van iedere periode telt even zwaar als de som van het aantal B-cijfers. Dus bij een aantal A-cijfers en 4 B-cijfers, telt het C-cijfer 5x.Voor deze toetsen geldt dat ze aan het eind van elke periode met een apart rooster kunnen worden afgesloten.

3 Hoe lang duren de toetsen? In principe duren alle toetsen niet langer dan 1 lesuur. Behalve de C-toetsen in de schoolexamenperiode, die duren meestal 100 minuten (mondeling ongeveer 15 minuten). Wanneer zijn de schoolexamens (SE)? SE 4: 20 november t/m 24 november 2017 SE 5: 12 maart t/m 16 maart 2018 Wat moet je doen als je niet aan een tentamen kunt meedoen? Als je door ziekte of door een andere zwaarwegende vorm van overmacht bent verhinderd aan het tentamen mee te doen, dan moet dat vóór het tentamen begint telefonisch door ouders/verzorgers gemeld worden. Hoe komt het schoolexamencijfer tot stand? Het cijfer over een periode wordt bepaald door het aantal in het PTA aangegeven schoolexamentoetsen (A-, B- en C-toetsen) uit die periode. Dit zogenaamde periodecijfer telt mee bij het tot stand komen van het uiteindelijke schoolexamen-cijfer. Het periodecijfer wordt pas bekend gemaakt, nadat alle onderdelen afgesloten zijn. Het periodecijfer en het eindcijfer voor het schoolexamen worden afgerond op één decimaal nauwkeurig. Dus bijvoorbeeld 5,4 of 7,2. Het periodecijfer is het gewogen gemiddelde van alle A, B en C cijfers. Bijvoorbeeld: Periodecijfer = (A+ B1 + B2 +B3 + B4 + 5xC1) : 10 Mag je een schoolexamen herkansen? Na ieder schoolexamen bieden we de mogelijkheid tot herkansen van één vak aan (tenzij in het PTA vermeld staat dat er voor dat vak géén herkansingsmogelijkheid bestaat). Wat zijn de regels? Het recht op herkansen van (bijvoorbeeld) SE 4 vervalt, indien de leerling voor hetzelfde SE 4 ook moet inhalen. Bijvoorbeeld: een leerling heeft het SE 4 voor economie wegens ziekte gemist, uiteraard moet dit worden ingehaald. Wij bieden daarna dan geen gelegenheid meer om dat werk ook nog te herkansen.

4 Hoe is de gang van zaken bij het examen? Het examen bestaat uit een schoolexamen (SE) en een centraal examen (CE). Gebruikte afkortingen: BB basisberoepsgerichte leerweg SE schoolexamen (= schoolonderzoeken) CE centraal examen (digitaal) CSPE centraal schriftelijk en praktisch examen* *Het CSPE bestaat uit opdrachten waarin zowel theorie als praktijk van het beroepsgerichte vak voorkomt. Gezien het aantal uur dat aan de opdracht gewerkt moet worden, kan een spreiding over meerdere dagen nodig zijn. Het schoolexamen (SE) is het gemiddelde van alle (5) schoolonderzoekcijfers op één decimaal nauwkeurig. Het centraal examen (CE) bestaat voor de algemene vakken uit een digitaal examen en voor het beroepsgerichte vak uit een centraal schriftelijk en praktisch examen (CSPE). Het digitaal examen duurt 60 minuten per vak (Nederlands en wiskunde 90 minuten). De duur van het CSPE hangt af van het aantal opdrachten. Voor de bepaling van het eindcijfer geldt - voor alle vakken - dat het SE cijfer voor de helft en het CE cijfer ook voor de helft meetelt. Het eindcijfer wordt afgerond op een geheel getal. Mag je het CSPE herkansen? Herkansing van het centraal schriftelijke praktisch examen (CSPE) bij het beroepsgerichte vak in de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg betreft het gehele examen of onderdelen daarvan. Herkansing geschiedt in hetzelfde leerjaar als de eerste afname. De keuze welke onderdelen kandidaten herkansen wordt schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de kandidaten en hun ouders/wettelijke vertegenwoordigers.

5 Hoe wordt het eindcijfer berekend? Het eindcijfer schoolexamen (SE) wordt als volgt bepaald: 1/6 x SE1 + 1/6 x SE2 + 1/6 x SE3 + 1/4 x SE4 + 1/4 x SE5. Hierdoor tellen de cijfers uit klas 3 voor 50% (3/6) en uit klas 4 ook 50% (2/4). Het eindcijfer is op één decimaal nauwkeurig. Voor de bepaling van het eindcijfer geldt dat het SE cijfer voor de helft en het CE cijfer ook voor de helft meetelt. Het eindcijfer wordt afgerond op een geheel getal. Dus: EINDCIJFER = (SE + CE) : 2 (voor alle vakken) voorbeeld: In klas 3 heb je voor Engels de volgende cijfers gehaald: Periode 1 : 5,7 Periode 2 : 6,3 Periode 3 : 7,2 In klas 4 heb je voor Engels de volgende cijfers gehaald: Periode 4 : 6,8 Periode 5 : 6,2 Deze 5 cijfers vormen het schoolexamen (SE). Het eind SE cijfer wordt: 1/6x5,7 + 1/6x6,3 + 1/6x7,2 + 1/4x6,8 + 1/4x6,2 = 6,45 6,5 Voor het centraal schriftelijk examen haal je een 6,4. Het eindcijfer wordt dan: (6,5 + 6,4) : 2 = 12,9 : 2 = 6,45 6 Welke vakken behoren tot het examen? Voor het examen wordt onderscheid gemaakt in vakken van het gemeenschappelijk deel, vakken van het profieldeel en de beroepsgerichte vakken. Voor onze school geldt: De vakken van het gemeenschappelijk deel zijn: Nederlands Engels Maatschappijleer 1 Lichamelijke opvoeding (LO) Kunstvakken 1 (CKV) Rekenen De vakken van het profieldeel bij Economie & Ondernemen (E&O) zijn: Wiskunde Economie De vakken binnen het beroepsgerichte programma zijn: Het profielvak Economie en Ondernemen (bestaande uit de modules Administratief, Commercieel, Logistiek en Secretarieel) 4 Keuzevakken (zie onderstaande tabel)

6 economie & ondernemen zorg & welzijn KEUZEVAKKEN BBL / KBL verplicht vrijwillig verplicht vrijwillig BBL KBL BBL KBL BBL KBL BBL KBL Ondernemen X X X X Officemanagement X X X X Financieel & administratief beheer X X X X Webshop X X X X Marketing X X X X Voorkomen van Ongevallen en EHBO X X X X Facilitaire Dienstverlening; Inrichting en Catering X X X X Kennismaking met uiterlijke verzorging X X X X Recreatie X X X X Als voorwaarde voor het verkrijgen van het diploma moet je voor de vakken lichamelijke opvoeding en kunstvakken 1 (CKV) een beoordeling voldoende of goed hebben verkregen. Het vak maatschappijleer 1, dat alleen een schoolexamen kent, wordt beoordeeld met een cijfer (van klas 3) dat tevens geldt als eindcijfer voor het diploma. Rekenen: je doet wel (verplicht) examen in het vak rekenen, maar het cijfer telt niet mee voor de uitslag. Het is belangrijk minimaal een 5 te halen i.v.m. je vervolgopleiding. Eindcijfers profiel- en keuzevakken (4 de leerjaar) De kandidaat krijgt twee eindcijfers: 1 eindcijfer over het profielvak, en 1 eindcijfer over de keuzevakken. Beide cijfers doen t.z.t. mee in de uitslagbepaling. Profielvak Voor de bepaling van het eindcijfer voor het profielvak tellen de resultaten van het SE (als de school dat afneemt) en het CSPE elk voor 50% mee. Het schoolexamen moet afgesloten zijn voor dat de leerling deelneemt aan het centraal examen. De opbouw van het eindcijfer voor het profielvak in schema: Het cijfer behaald voor het CSPE telt één keer mee in het berekenen van het gemiddeld over de centrale examens. Dit gemiddelde moet ten minste een 5.5 zijn. Beroepsgerichte keuzevakken Elk beroepsgericht keuzevak wordt middels een schoolexamen (conform het PTA) afgesloten. Dit levert per keuzevak een afgerond cijfer (tevens afgerond eindcijfer) SE op.

7 Combinatiecijfer basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerwegen Het gemiddelde van de eindcijfers SE van ten minste vier keuzevakken vormen samen het combinatiecijfer dat meetelt voor de uitslag bepaling. De opbouw van het combinatiecijfer keuzevakken in een schema: Rekentoets Je doet dit jaar verplicht examen in het vak rekenen. Er zijn in 2018 drie momenten waarop de rekentoets wordt afgenomen. Dus je hebt drie kansen om een voldoende te halen. De perioden zijn: 9 t/m 22 januari t/m 19 maart mei t/m 11 juni 2018 Wanneer ben je geslaagd? Een kandidaat is geslaagd bij: Eén 5 en alle andere eindcijfers 6 of hoger. Maximaal tweemaal een 5 en de andere eindcijfers 6 of meer en minstens één 7 of hoger. Maximaal één 4 en de andere eindcijfers 6 of meer en minstens één 7 of hoger. Het eindcijfer voor Nederlands moet minimaal 5 zijn. Eindcijfers van de keuzevakken minimaal een 4. Daarnaast moet: Het gemiddelde van de CE-cijfers onafgerond minimaal 5,5 zijn! CKV en LO minimaal voldoende zijn. In alle leerwegen LOB zijn gedaan.

8 Voorbeeld 1 cijferlijst (kaderberoepsgerichte leerweg E&O) Vakken waarin examen is afgelegd Cijfers/beoordeling eindcijfers School examen Centraal in cijfers in letters examen Vakken van het gemeenschappelijk deel Nederlands vijf Engels zeven Maatschappijleer zes Lichamelijke oefening voldoende voldoende Kunstvakken 1 voldoende voldoende Vakken van het profieldeel Wiskunde vijf Economie zes Vakken van het beroepsgerichte deel Profielvak Economie & Ondernemen zes Keuzevak vijf Keuzevak zes Keuzevak zeven Keuzevak vier Combinatiecijfer Keuzevak 6 zes Uitslag: geslaagd (twee maal een vijf, maar ook een zeven ter compensatie) gemiddeld CE cijfer is 5,76 Geen eindcijfers voor de keuzevakken lager dan een 4 Maar: als het gemiddelde CE cijfer lager dan 5,50 was geweest (door lage examencijfers), dan was de kandidaat afgewezen! Voorbeeld 2 cijferlijst (kaderberoepsgerichte leerweg E&O) Vakken waarin examen is afgelegd Cijfers/beoordeling eindcijfers School examen Centraal in cijfers in letters examen Vakken van het gemeenschappelijk deel Nederlands zes Engels zes Maatschappijleer zes Lichamelijke oefening goed goed Kunstvakken 1 voldoende voldoende Vakken van het profieldeel Wiskunde vijf Economie vijf Vakken van het beroepsgerichte deel Profielvak Economie & Ondernemen zes Keuzevak vijf Keuzevak zes Keuzevak zeven Keuzevak vier Combinatiecijfer Keuzevak 6 zes Uitslag: afgewezen (twee keer een vijf, maar geen zeven ter compensatie) gemiddeld CE cijfer is 5,56

9 Wanneer zijn de examens? In de periode van 9 t/m 20 april 2018 wordt het CSPE afgenomen. Het rooster hiervoor wordt in april bekend gemaakt. Het rooster van het digitaal examen mag door school zelf worden bepaald. Het digitaal examen vindt plaats in mei Het exacte rooster voor het digitaal examen wordt later bekend gemaakt. Wanneer zijn de uitslagen van de examens? Woensdag 13 juni 2018 voor alle vakken. Aan de hand van de einduitslag wordt dan bepaald of een leerling geslaagd is of welke herkansing(en) gedaan moet(en) worden om alsnog te kunnen slagen. Zijn er nog mogelijkheden om het CE te herkansen? het CSPE of delen ervan mag herkanst worden en/of één algemeen vak (ne, en, wi of ec) de herkansingen zijn in de week van ma 19 juni Examenreglement In het examenreglement staat precies aangegeven wat de regels en voorschriften zijn tijdens de examenjaren. Bijvoorbeeld over toetsen, verzuim, het PTA, het diploma, beoordelingen en slagingsvoorwaarden. Het examenreglement vind je op de website van de school (

10 LOB leerjaar: 4 BKGT periode Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm Bewijsvorm herkansbaar J/N Beoordeling 4 5 opmerkingen Bekijkjetoekomstnu.nl Keuze Studietest C1 HO uitprinten J Workshops Champs on stage C1 HO werkboek J Bekijkjetoekomstnu.nl LOB-box stage opdrachten C1 HO opdrachten J Stage/ stageboek invullen/inleveren C1 PO stageboek J 4T maakt tijdens de stageperiode het sectorwerkstuk C1 HO presentatie J doorstroomformulier invullen C1 VOROC Bekijkjetoekomstnu.nl LOB-box loopbaangesprekken/invullen loopbaandossier C2 HO dossier J Bezoek Spots on Jobs C1 HO opdrachtenkaart Bezoek Open Dagen C1 HO opdrachtenkaart Bekijkjetoekomstnu.nl LOB-BOX Aanmelding C1 HO VOROC J Bekijkjetoekomstnu.nl LOB-BOX intake C1 HO J Loopbaangesprek en invullen loopbaandossier C2 PO gesprek J Eindpresentatie loopbaandossier C2 MO Presentatie J De handelingsopdrachten worden d.m.v. aftekenen bij de mentor afgesloten. C1= loopbaancompetenties C2= loopbaan ontwikkeling HO = Handelingsopdracht PO= Praktische opdracht MO= mondelinge opdracht minimaal voldoende

11 Vak: Nederlands leerjaar: 4 KBL periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving exameneenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week 4 Leesvaardig blok tekstverbanden/signaalwoorden/verwijswoorden/citeren/hoofdgedachte/hoofdonderwerp/tesktsoorten-vormendoelen/feit/mening/argument NE/K/6 S 45 Fictie blok begrijpend lezen + opmaak tekst NE/K/8 S 45 B N SE Kijk- luistertoets NE/K4 NE/K8 S 100 C Spelling Blok hoofdletter/kleine letter/apostrof/werkwoordspelling/werkwoorden uit het Engels/bijvoeglijke naamwoorden NE/K/1 NE/K/2 S B 25 A N N 47 N Taalschat Blok NE/K/1 NE/K/2 S 25 A N 422 Moeilijke woorden/gebruik woordenboek/ taalfouten/spreekwoorden en uitdrukkingen schrijfvaardig blok zakelijke /artikel NE/K/7 S 45 A N vanaf 423 Diverse kleine door de docent te bepalen toetsen alles S/M A N Leesdossier boek lezen/verslag M 501 Leesvaardig blok Hoofdzaken/bijzaken/samenvatten NE/K6 S 45 B N 5 Fictie blok NE/K/8 S 45 B N 510 Begrijpend lezen (spanning en vertelvorm) Spelling Blok 3+ 4 SE-5 NE/K1 NE/K2 NE/K3 presentatie geven over een nieuwsbericht en/of boekverslagen NE/K/5 M 15 C N 520 Werkwoordspelling/koppelteken/deelteken/tussenletter (S of N) NE/K1 NE/K/2 S 25 A N 11 Taalschat Blok NE/K1 NE/K/2 S 25 A Moeilijke woorden/examenwoorden/taalfouten/spreekwoorden en uitdrukkingen N Schrijfvaardig blok NE/K7 S 45 A N sollicitatiebrief + meningen en feiten beschrijven vanaf 523 Diverse kleine door de docent te bepalen toetsen alles S/M A N Examentraining tot aan CSPE

12 PTA Engels Kader leerjaar: 4 KBL periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week 401 unit 1 taaltoets, woordjes, zinnen en grammatica K1,2,3 S 50 B N 402 unit 2 taaltoets, woordjes, zinnen en grammatica K1,2,3 S 50 B N Schrijfvaardigheid, informele brief/ K7 S 50 B N 405 examentraining leesvaardigheid K4 S 50 B N 410 SE Kijk-en luistervaardigheid K5 S 110 C N 47 vanaf 420 per unit overhoringen K4 S 50 A N 501 unit 3 taaltoets, woordjes, zinnen en grammatica K1,2,3 M 50 B N 502 unit 4 taaltoets, woordjes, zinnen en grammatica K1,2,3 S 50 B N Examentraining gericht op luisteren, digitaal K5 D 50 B N 504 Examentraining leesvaardigheid, digitaal K4 D 50 B N handelingsopdracht 510 SE Spreekvaardigheid K6 S 60 C N 11 vanaf 520 spreekvaardigheid, gesprekjes oefenen + schrijfvaardigheid, korte briefjes/ s + s.o's K6 M/S 30 A N opmerkingen

13 PTA Vak: Wiskunde leerjaar: 4 KBL periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving exameneenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar N/J week 401 Hoofdstuk 1: Grafieken en vergelijkingen K4/6/8 S 50 B N 402 Hoofdstuk 2: Vlakke meetkunde K1/2/6 S 50 B N Hoofdstuk 3: Informatieverwerking K7 S 50 B N 404 Hoofdstuk 4: machtsverbanden K3/4/8 S 50 B N 410 SE 4: Hoofdstukken 1, 2, 3 en 4 S 100 C J 47 vanaf kleine toetsen of opdrachten per hoofdstuk over de lesstof van deze periode A N 502 Hoofdstuk 6: Goniometrie K3/4/8 S 50 B N 503 Hoofdstuk 7: Exponentiele formules K3/4/8 S 50 B N Hoofdstuk 8: Ruimtemeetkunde K6 S 50 B N 510 SE 5: Hoofdstukken 5, 6, 8 en 10 S 100 C J 11 vanaf kleine toetsen of opdrachten per hoofdstuk over de lesstof van deze periode A N

14 PTA Vak: Economie leerjaar 4 KBL periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging week herkansen 401 Proefwerk Hfdst 1 Waar blijft je geld? K/4A S 50 B N 402 Proefwerk Hfdst 2 Kom je ermee uit? K/4A S 50 B N Praktische opdracht Hfst 3 V/1 PO 50 B N 410 Schoolexamen 4 (Hfdst ) K/4AB S 100 C 47 J 420 Diverse kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode (minimaal 3) S div A N 501 Proefwerk Hfdst 4 Hoe wordt er gewerkt? K/5B K/8 S 50 B N 502 Proefwerk Hfdst 5 Aan de slag! K/5A K/6A S 50 B N Proefwerk Hfdst 7 Hoe groot is jouw wereld? K/4A S 50 B N handelingsopdracht 510 Schoolexamen 2 (Hfdst ) K/4/5AB/6/8 S 100 C 11 J 520 Diverse kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode (minimaal 3) S div A N opmerkingen

15

16

17

18

19

20 PTA Zorg en Welzijn keuzevak: Voorkomen van ongevallen en EHBO leerjaar: 4 BB KB periode 4 Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving 401 Aftekenlijst B N 402 Theorietoets blok 1,2,3, S 50 B N Schoolexamen 4: theorie en praktijk blok en hsmp 65 C J Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode 30/50 A N examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week Aftekenlijst B N 502 Theorietoets blok 5,6,7,8 510 Schoolexamen 5: theorie en praktijk blok S 50 B N hsmp 65 C J Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode 30/50 A N handelingsopdracht Het examen EHBO en reanimatie moet met goed gevolg worden afgesloten

21 PTA Zorg en Welzijn keuzevak: Facilitaire Dienstverlening: Catering en Inrichting. leerjaar: 4 BB KB periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week Aftekenlijst B N 402 Theorietoets Blok.1,2,3,4 410 Toets Theorie en Praktijk Blok 1,2,3, S 50 B N HSMP 65 C J Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A 501 Aftekenelijst B N 502 Theorietoets Blok.1,2,3,4 510 Toets Theorie en Praktijk Blok 1,2,3, S B N 520 Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A 65 C J 11 opmerkingen minimaal 3 A-cijfers per periode.

22 PTA Zorg en Welzijn keuzevak: Recreatie (HBR) leerjaar: 4 BB KB periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week 4 5 opmerkingen 401 aftekenlijst praktische vaardigheden HSMP B N 402 theorietoets blok 1 t/m S 50 B N 410 Schoolexamen 4: theorie en praktijk blok 1 t/m HSMP 65 C J Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A N 501 Aftekenlijst praktische vaardigheden HSMP B N 502 theorietoets blok 5 t/m Schoolexamen 5: theorie en praktijk blok 5 t/m S 50 B N HSMP 65 C J Minimaal 3 kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A N minimaal 3 A-cijfers per periode

23 PTA Zorg en Welzijn keuzevak: Kennismaking met de uiterlijke verzorging leerjaar: 4 BB KB periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N resultaat aftekenlijst praktische vaardigheden 402 Theorietoets Blok 1, 2, 3 en Schoolexamen 4: theorie en praktijk blok 1, 2, 3 en HSMP B N S 50 B N HSMP 65 C J 420 Diverse kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A 501 Aftekenlijst praktische vaardigheden 502 Theorietoets Blok 4, 5, 6 en Schoolexamen 5: theorie en praktijk blok 4, 5, 6 en HSMP B N S 50 B N HSMP 65 C J 520 Diverse kleine toetsen en opdrachten over de lesstof van deze periode A opmerkingen minimaal 3 A-cijfers per periode

24 PTA Vak: Rekenen leerjaar: 4 BKT periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week 410 Hoofdstuk 7: Breuken Hoofdstuk 8: Praktisch rekenen 412 Hoofdstuk 9: Procenten 430 Docent plaatst de voortgangsrapportage vanuit Snappet in Magister Hoofdstuk 10: Meten in het vlak Hoofdstuk 11: Meten in de ruimte 512 Hoofdstuk 12: Statistiek en formules 530 Docent plaatst de voortgangsrapportage vanuit Snappet in Magister 11 Tweede rekenexamen van 9 t/m 22 januari 2018 Derde rekenexamen van 6 t/m 19 maart 2018 Vierde rekenexamen 30 mei t/m 11 juni 2017 extra informatie opmerkingen Leerstof volgens hoofdstukken van NURekenen. Deze wordt aangeboden via Snappet (digita Begin van het schooljaar afname TOA toets

25 PTA Vak: Lichamelijke Opvoeding leerjaar: 4 KBL Periode Magister Onderwerp / inhoud / stofomschrijving examen eenheid toetsvorm tijd weging herkansbaar J/N week 401 SOK-programma. Beoordeling per sport zie VWP Volledig spel/activiteit K2/3 P 100 B N 421 Vaardigheid 1 K2/3 P 100 A N Vaardigheid 2 K2/3 P 100 A N 402 SOK-programma. Beoordeling per sport zie VWP Volledig spel/activiteit K2/3 P 100 B N 423 Vaardigheid 1 K2/3 P 100 A N 424 Vaardigheid 2 K2/3 P 100 A N 501 SOK-programma. Beoordeling per sport zie VWP Volledig spel/activiteit K2/3 P 100 B N 521 Vaardigheid 1 K2/3 P 100 A N Vaardigheid 2 K2/3 P 100 A N 502 SOK-programma. Beoordeling per sport zie VWP Volledig spel/activiteit K2/3 P 100 B N 523 Vaardigheid 1 K2/3 P 100 A N Opmerkingen 524 Vaardigheid 2 K2/3 P 100 A N Handelingsdeel: 80% participatie plicht per periode - Per keer afwezig, eruitgestuurd worden of na 3 keer in een periode geen heldringshirt + sportbroek is een les niet in orde Bij een onvoldoende bij het handelingsdeel krijgt de leerling geen cijfer. Dit kan herkanst worden op de volgende manier: Bij een onvoldoende cijfer/handelingsdeel in periode 4 moeten 4 blokuren of 8 enkele uren in periode 5 ingehaald worden bij de naschoolsesport. Bij een onvoldoende cijfer/handelingsdeel in periode 5 moeten 4 blokuren of 8 enkele uren in periode 5 ingehaald worden bij de naschoolsesport of tijdens de eventuele zwarte lijst. De onvoldoende die herkanst wordt, wordt dan een voldoende Sport keuze gedurende het jaar: Voetbal buiten, Basketbal, Fitness, Sport & spel, Softbal, Zaalvoetbal, Squash, Volleybal, Boksen, Turnen, Racket spel

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg 4 e leerjaar CURSUS 2016 2017 Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 2016 2017 4 e leerjaar kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 2017 2018 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2017 2018 e leerjaar

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Theoretische leerweg / mavo e leerjaar CURSUS 2017 2018 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2017 2018 e leerjaar Theoretische Leerweg. Je zit

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg 4 e leerjaar CURSUS 2016 2017 Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 2016 2017 4 e leerjaar basisberoepsgerichte

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 2017 2018 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2017 2018 e leerjaar basisberoepsgerichte

Nadere informatie

Voorstel Format PTA opleiding III d

Voorstel Format PTA opleiding III d Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 2011 2012 4 e leerjaar basisberoepsgerichte leerweg economie Je zit nu in het laatste jaar van het vmbo. Aan het eind van dit jaar, in de maand mei,

Nadere informatie

Voorstel Format PTA opleiding III d

Voorstel Format PTA opleiding III d Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 2011 2012 4 e leerjaar kaderberoepsgerichte leerweg zorg en welzijn Je zit nu in het laatste jaar van het vmbo. Aan het eind van dit jaar, in de maand

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Theoretische leerweg / mavo

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Theoretische leerweg / mavo PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Theoretische leerweg / mavo 4 e leerjaar CURSUS 2018 2019 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2018 2019 4 e leerjaar TL. Je zit nu in het laatste

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 2018 2019 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2018 2019 e leerjaar

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 2018 2019 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2018 2019 e leerjaar kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016 Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf invoering nieuwe examenprogramma s 1 augustus 2016 Algemeen Het centraal examen (ce) over het beroepsgerichte profielvak is in de vorm van een centraal

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg Amsterdam, september 2017 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg 2017-2018 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg (TL+)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg (TL+) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Gemengde leerweg (TL+) e leerjaar CURSUS 2018 2019 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 2018 2019 e leerjaar GL (TL+). Je zit nu in het laatste

Nadere informatie

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg 207-208 Amsterdam, september 207 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 07 08 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 07-08; e leerjaar BBL Je bent

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg Amsterdam, september 207 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg 207-208 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar is het zover,

Nadere informatie

Toelichting examenreglement

Toelichting examenreglement Toelichting examenreglement 2018-2020 Inleiding In het examenreglement vmbo zijn belangrijke regels opgenomen waaraan de school en de leerlingen zich tijdens de examens moeten houden. Want het is natuurlijk

Nadere informatie

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina Het PTA en de wet pagina Bijzondere gevallen pagina Begrippen pagina 2

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina Het PTA en de wet pagina Bijzondere gevallen pagina Begrippen pagina 2 Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 1. Het PTA en de wet pagina 1.3 Bijzondere gevallen pagina 1.4 Begrippen pagina. Algemeen PTA.1 Organisatie schoolexamen pagina. Afwezigheid tijdens

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 08 09 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 08-09; e leerjaar BBL Zorg &

Nadere informatie

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2 Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2 2. Algemeen PTA 2.1 Organisatie schoolexamen pagina 2

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Zorg & Welzijn kaderberoepsgerichte leerweg 3 e leerjaar CURSUS 208 209 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 208-209; 3 e leerjaar KBL

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo bb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo basisberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Gemengde leerweg e leerjaar CURSUS 07 08 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 07-08; e leerjaar GL Je bent nu aan de laatste twee jaar van het

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Theoretische leerweg e leerjaar CURSUS 07 08 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 07-08; e leerjaar TL Je bent nu aan de laatste twee jaar van

Nadere informatie

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar )

Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar ) Uitslagbepaling nieuwe beroepsgerichte programma s vanaf cohort 2016-2017 (geldt vanaf derdejaars leerlingen schooljaar 2016-2017) Algemeen Het centraal examen(ce) over het beroepsgerichte programma is

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 4

Exameninformatie Klas 4 Exameninformatie Klas 4 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 4 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR 2017-2018 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6 Leerwerktraject

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 07 08 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 07-08; e leerjaar BBL

Nadere informatie

4 VMBO-K/B. Programma van toetsing en afsluiting per vak

4 VMBO-K/B. Programma van toetsing en afsluiting per vak 4 VMBO-K/B Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2017-2018 (ED17=schooljaar 1718 K3) Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 1819 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak 3 VMBO-K Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 18/19 K3) Examendossier 2019-2020 (ED19=schooljaar 19/20 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA BHS PTA

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 06 07 Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 06-07; e leerjaar BBL Je

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 07 08 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 07-08; e leerjaar BBL

Nadere informatie

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar 2018-2019 Pagina 1 van 7 Leiden, september 2018 Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvang je het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 2016-2017 VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3 Werkman VMBO Locatie Kluiverboom Kluiverboom 1A 050-5474145 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding

Nadere informatie

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak

3 VMBO-K. Programma van toetsing en afsluiting per vak 3 VMBO-K Programma van toetsing en afsluiting per vak Examendossier 2017-2018 (ED17=schooljaar 1718 V3) Examendossier 2018-2019 (ED18=schooljaar 1819 KL4/BL4) 1 Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Het eindexamen vmbo Cohort

Het eindexamen vmbo Cohort Het eindexamen vmbo Cohort 2017-2019 Cohort (lichting) 2017-2019 Schooljaar augustus 2017 augustus 2018: leerjaar 3 Schooljaar augustus 2018 juni 2019 leerjaar: 4 + centraal examen Eindexamen Het eindexamen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 4 - Theoretische Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 4 - Theoretische Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees Programma van Toetsing en Afsluiting Klas 4 - Theoretische Leerweg 015-016 OPDC t Nijrees Geachte lezer, In dit boekje vindt u de Programma s van Toetsing en Afsluiting. Het ministerie van Onderwijs eist

Nadere informatie

2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van

2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van 2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van VSO Elimschool Regels voor het schoolexamen / centraal examen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo kb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 4 2016 2017 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2018 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

PO gemengde leerweg leerjaar 4

PO gemengde leerweg leerjaar 4 Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2018-2019 PO gemengde leerweg leerjaar 4 Prinsentuin Oudenbosch Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (). Hierin

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 LOCATIE HOLZ PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 Leerjaar 4 VMBO KADER Sector: ECONOMIE Afd. Handel en Administratie 1 VOORWOORD Aan de leerlingen van 4 VMBO, de ouders en/of verzorgers van

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-basisberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-basisberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 207-208 VMBO-basisberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Kluiverboom A 050-320555 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding Het programma van

Nadere informatie

Welkom! Examenvoorlichting november 2017

Welkom! Examenvoorlichting november 2017 Welkom! Examenvoorlichting 2017-2018 16 november 2017 Programma Welkom Voorstellen Leerwegen in het VMBO Niveau s in het MBO Beroepsgerichte examenprogramma s Opbouw examenprogramma en slaag- zak regeling

Nadere informatie

Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo?

Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo? Wanneer ben ik geslaagd voor het vmbo? Theoretische leerweg Let op: Om te slagen moet je aan alle eisen van de verschillende onderdelen voldoen. Als je aan 1 van de eisen niet voldoet, ben je gezakt. Gemiddeld

Nadere informatie

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 4 2014 2015 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo kb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018-2019 Leerwerktrajecten Dit PTA geeft alle schoolexamenonderdelen weer van de 4 e klas leerwerktrajecten INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 2. Indeling van dit PTA-

Nadere informatie

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo 1 Schoolexamenwijzer Helicon vmbo Inhoud 1. Schoolexamen 2. Wat is een PTA? 3. Examens Schoolexamen Centraal examen 4. Tijdens het schoolexamen Wordt met een beperking zoals dyslexie rekening gehouden

Nadere informatie

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 4 2018 2019 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 4 2017 2018 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting TCV/MCIJ. Cohort e en 4e klas

Programma van Toetsing en Afsluiting TCV/MCIJ. Cohort e en 4e klas Programma van Toetsing en Afsluiting TCV/MCIJ Cohort 2018-2020 - e en 4e klas Programma van Toetsing en Afsluiting algemene vakken TCV/MCIJ Volgorde leerstof De volgorde van de onderwerpen binnen een PTA

Nadere informatie

Ouderavond derde klassen. Dinsdag 2 oktober 2018

Ouderavond derde klassen. Dinsdag 2 oktober 2018 Ouderavond derde klassen Dinsdag 2 oktober 2018 1 Programma Opening De rekentoets Verzuim Informatie over het derde leerjaar Pauze Informatie over de werkweek Kennismaken met de mentoren Mentoren 3A mw.

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Gemengde Leerweg 's-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 208-209 Belangrijke data 208-209 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 4 september t/m 30 november Periode 2: 3 december t/m 5 maart Periode 3:

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 2016-2017 VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Locatie Kluiverboom Kluiverboom 1A 050-5474145 Naam van de leerling: Klas: Mentor Inleiding Het

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 2016-2017 VMBO-kaderberoepsgerichte leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Locatie Kluiverboom Kluiverboom 1A 050-5474145 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

PTA leerjaar 4 Schooljaar

PTA leerjaar 4 Schooljaar PTA leerjaar 4 Schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave Voorwoord Herkansen en inhalen in leerjaar 4 Berekening SE-cijfer PTA per vak Nederlands Engels Duits Wiskunde Economie Biologie Sport, dienstverlening

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING COHORT BEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4 SCHOOLJAAR Scala Meulenspie TK Teteringen

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING COHORT BEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4 SCHOOLJAAR Scala Meulenspie TK Teteringen PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING COHORT 2017 2019 BEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4 SCHOOLJAAR 2018 2019 Scala Meulenspie 2 4847 TK Teteringen Voorwoord PTA Beste leerling en ouders, Voor je ligt het

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting VMBO Dienstverlening en producten Sint Michielsgestel Leerjaar 4 kader (2018-2019) Voorwoord Beste ouders/verzorgers en leerlingen van 3 en 4 VMBO Kader In de bovenbouw

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Theoretische leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Theoretische leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Theoretische leerweg 3 e leerjaar CURSUS 208 209 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 208-209; 3 e leerjaar TL Je bent nu aan de laatste twee jaar

Nadere informatie

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo

Schoolexamenwijzer Helicon vmbo 1 Schoolexamenwijzer Helicon vmbo Inhoud 1. Schoolexamen 2. Wat is een PTA? 3. Examens Schoolexamen Centraal examen 4. Tijdens het schoolexamen Wordt met een beperking zoals dyslexie rekening gehouden

Nadere informatie

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen,

Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden. Aan de leerlingen van de examenklassen, Kalsbeek College, locatie Bredius september 2017 Woerden Aan de leerlingen van de examenklassen, Het vierde leerjaar is al weer enkele weken oud, en voor jullie is het een bijzonder leerjaar. Als alles

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg (TL+)

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Gemengde leerweg (TL+) PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Gemengde leerweg (TL+) e leerjaar CURSUS 08 09 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 08-09; e leerjaar GL (TL+) Je bent nu aan de laatste twee jaar

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE LWT, BB, KB en MAVO (TL) VOORLICHTING PTA 4e leerjaar maandag 24 september 2018 Opzet voorlichting 1. Algemene uitleg Schoolexamen en Centraal Examen 2. Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

PTA Programma van Toetsing en Afsluiting klas 4 KBL Examenjaar

PTA Programma van Toetsing en Afsluiting klas 4 KBL Examenjaar Programma van Toetsing en Afsluiting klas 4 KBL Examenjaar 2016-2017 Naam: 1 Inhoud Algemene informatie 3 Het Schoolexamen 3 Het Centraal Examen 4 Examendossier Nederlands 6 Examendossier Engels 10 Examendossier

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 07-08 VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Kluiverboom A 050-30555 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding Het programma van toetsing

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VA TOETSIG E AFSLUITIG Afdeling: Economie & Ondernemen kaderberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 06 07 Heldring VMBO Het programma van toetsing en afsluiting 06-07; e leerjaar KBL Je bent

Nadere informatie

Examenvoorlichting. 4 Pakket 22

Examenvoorlichting. 4 Pakket 22 Examenvoorlichting M@vo 4 Pakket 22 Even voorstellen! - De heer P.K. de Kreij: locatiedirecteur en voorzitter examencommissie - Mevrouw S. van de Merwe: examensecretaris Mavo (pakket 4 en 5) en theoretische

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2018-2019 Klas 4 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 LOCATIE HOLZ PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2012-2014 Leerjaar 4 VMBO BASIS Sector: TECHNIEK 1 VOORWOORD Aan de leerlingen van 4 VMBO, de ouders en/of verzorgers van deze 4 e jaars leerlingen Hierbij

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. examenprogramma leerjaar 3 en 4. Maandag 11 september 2017

Informatiebijeenkomst. examenprogramma leerjaar 3 en 4. Maandag 11 september 2017 Informatiebijeenkomst examenprogramma leerjaar 3 en 4 Maandag 11 september 2017 Inhoud presentatie Voorstellen mentor Welke vakken krijg je in leerjaar 3 en 4 Uitleg: Opbouw leerjaar 3 en 4 Uitleg schoolexamen

Nadere informatie

PTA Economie & Ondernemen PTA. Programma van Toetsing en Afsluiting Economie & Ondernemen

PTA Economie & Ondernemen PTA. Programma van Toetsing en Afsluiting Economie & Ondernemen PTA Economie & Ondernemen PTA Programma van Toetsing en Afsluiting Economie & Ondernemen Schreuder College Slinge VMBO BB / KB 2016 2017 (update april 2017) Inhoud Voorwoord 2 Algemene bepalingen 3 Inleiding

Nadere informatie

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting. Aanvullend reglement van de vestiging CSG Wessel Gansfort Voor de klassen: T3 en T4 2015-2016 Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Nadere informatie

EXAMENVOORLICHTING. Voor ouders/verzorgers kandidaten BB en KB

EXAMENVOORLICHTING. Voor ouders/verzorgers kandidaten BB en KB EXAMENVOORLICHTING Voor ouders/verzorgers kandidaten BB en KB 1. Hoeveel procent van de examenkandidaten slaagde de afgelopen jaren op het HC? Slagingspercentages VMBO BB en KB Jaar NL HC 2010 90,2% 96,4%

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus 2016-2017 1 Algemeen deel van het PTA MAVO/HAVO/VWO Meander College - 2016-2017 1 Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 WELKOM informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 Enkele praktische punten vooraf: presentatie komt op schoolsite lln. met faciliteiten FAE wordt RND cijferlijsten uitgedeeld SOMToday kopie ID/paspoort

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 3 - Basisberoepsgerichte Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 3 - Basisberoepsgerichte Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees Programma van Toetsing en Afsluiting Klas 3 - Basisberoepsgerichte Leerweg 05-06 OPDC t Nijrees Geachte lezer, In dit boekje vindt u de Programma s van Toetsing en Afsluiting van alle vakken. Het ministerie

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. leerjaar Leerwerktrajecten

Programma van Toetsing en Afsluiting. leerjaar Leerwerktrajecten Programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar 2016-2017 Leerwerktrajecten Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Indeling van dit PTA- boekje 2 3. Herkansingsregeling en te laat inleveren 2. Examens 2

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaren 2016 2018 Kaderberoepsgerichte Leerweg 's-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een digitaal examen Inhoud CE : Kijk

Nadere informatie

Christelijk College Schaersvoorde

Christelijk College Schaersvoorde Christelijk College Schaersvoorde Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2014-2015 VMBO-BL 4 Christelijk College Schaersvoorde Slingelaan 28, 7122 AW Aalten, tel. 0543-491111 Locaties: VMBO Landbouwstraat

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Kaderberoepsgerichte Leerweg s-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Afdeling: Economie & Ondernemen basisberoepsgerichte leerweg e leerjaar CURSUS 08 09 Heldring College Het programma van toetsing en afsluiting 08-09; e leerjaar BBL

Nadere informatie

PTA Kader leerjaar 4. Media, Vormgeving en ICT

PTA Kader leerjaar 4. Media, Vormgeving en ICT PTA 2017-2018 Kader leerjaar 4 Media, Vormgeving en ICT Huishoudelijk reglement van Het Huygens College 2017-2018 Kaderberoepsgerichte leerweg 1. Algemene bepalingen 1.1. Het PTA en de wet 1.2. Examencommissie

Nadere informatie

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 TooropMavo Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 Alle vakken in klas 4 op een rij Nederlands Engels Frans Duits Spaans Aardrijkskunde Geschiedenis Wiskunde Economie Natuurkunde Biologie

Nadere informatie

MAARTEN VAN ROSSEM. Programma van Toetsing en Afsluiting. Maarten van Rossem Groningensingel HZ Arnhem

MAARTEN VAN ROSSEM. Programma van Toetsing en Afsluiting. Maarten van Rossem Groningensingel HZ Arnhem MAARTEN VAN ROSSEM Programma van Toetsing en Afsluiting 2018/19 Maarten van Rossem Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem 026 3202860 1 Vooraf Deze bijdrage gaat over de organisatie van het schoolexamen en

Nadere informatie

PTA. Programma van toetsing en afsluiting (PTA) Cohort VMBO-BBL. Het Corylus College Enschede

PTA. Programma van toetsing en afsluiting (PTA) Cohort VMBO-BBL. Het Corylus College Enschede PTA Programma van toetsing en afsluiting (PTA) Cohort 2018-2020 VMBO-BBL Het Corylus College Enschede 2 PTA Het Corylus College Enschede Inhoud Inleiding... 3 PTA biologie leerjaar 3... 4 PTA biologie

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg. Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2016 2017 Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg 1-Jarig PTA s-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETING & AFLUITING 4 VMBO KB schooljaar 2018-2019 Onder voorbehoud Data toets perioden in cursusjaar 2018-2019 Toets periode 1: Maandag 4 september t/m vrijdag 9 november toets periode 1

Nadere informatie

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE Schooljaar 2014-2015 EXAMENKATERN 2014-2015 SAENREDAM COLLEGE VMBO Basisberoepsgerichte leerweg VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO Theoretische leerweg 1 2 Beste examenkandidaat Zaandijk, september

Nadere informatie