RAW Kunstgrasvelden Drimmelen 2016 Gemeente Drimmelen d.d Bladnr ALGEMEEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAW Kunstgrasvelden Drimmelen 2016 Gemeente Drimmelen d.d Bladnr ALGEMEEN"

Transcriptie

1 Bladnr ALGEMEEN

2 Bladnr. 2 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Drimmelen Postadres: Postbus AA MADE Bezoekadres: Park BV MADE 1.02 DIRECTIE De directie zal worden opgevoerd door, of namens, de opdrachtgever LOCATIE Het uit te voeren werk is gelegen op de onderstaande sportparken: - Sportpark De Schietberg van voetbalvereniging Madese Boys: Schietberglaan 10 te Made; - Sportpark De Schietberg van hockeyvereniging MHC: Schietberglaan 12 te Made; - Sportpark Ruitersvaart van voetbalvereniging s.v. Terheijden: Ruitersvaartseweg 1 te Terheijden; De inschrijver dient rekening te houden met het feit dat de werklocaties op afstand van elkaar liggen. De afstand tussen de 2 sportparken bedraagt ca. 6 km ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: - diverse opruimingswerkzaamheden; - het uitvoeren van grondwerkzaamheden; - het aanbrengen van drainage en riolering; - de aanleg van 2 kunstgras voetbalvelden en een hockeyveld; - de aanleg van een natuurgras voetbalveld; - aanbrengen van sportveld verlichtingsinstallaties; - het aanbrengen van een beregeningsinstallatie; - het aanbrengen van terreinafrastering, leunhekwerk en ballenvangers; - het aanbrengen van diverse bestratingen; - het aanbrengen van inrichtingselementen; - het uitvoeren van bijkomende werkzaamheden TIJDSBEPALING De werkzaamheden aanvangen vanaf maandag 6 juni 2016 en het gehele werk dient voor of uiterlijk op 2 september 2016 te worden opgeleverd. Daarnaast dient de opdrachtnemer rekening te houden met de onderstaande (verplichte) mijlpalen / faseringen: - Voordat er mag worden gestart met het kappen van bomen dient er een ecologische schouw plaats te hebben gevonden. Bij s.v. Terheijden zijn er in het voortraject maateregelen getroffen om broedende vogels tegen te gaan, bij Madese Boys niet. Als er bij Madese Boys broedende vogels worden waargenomen, dan kunnen de werkzaamheden t.b.v. het aan te leggen natuurgrasveld pas op 18 juli aanvangen. - Het kunstgras voetbalveld bij s.v. Terheijden in Terheijden dient uiterlijk op vrijdag 12 augustus 2016 speelklaar te zijn. - Het kunstgras voetbalveld bij Madese Boys en het hockeyveld bij MHC Made dienen uiterlijk op vrijdag 26 augustus 2016 speelklaar te zijn. - Beide kunstgrasvoetbalvelden dienen op vrijdag 2 september 2016 door een erkende keuringsinstantie goedgekeurd te zijn voor het spelen van officiele (KNVB) wedstijden. Het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) is niet van toepassing. Het bedrag van de korting, zoals bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de U.A.V. 2012, bedraagt EURO 1.000,-- per kalenderdag ONDERHOUDSTERMIJN

3 Bladnr. 3 PAR De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de U.A.V. 2012, bedraagt 6 maanden KWALITEITSBORGING Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) TAAL De voertaal, zowel in woord als in geschrift, tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer zal in alle gevallen Nederlands zijn. De dagelijkse leiding op het werk dient de Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen BETALING De betaling van het werk geschiedt in termijnen. De termijnen worden middels een door de opdrachtnemer opgestelde termijnstaat ingediend bij de opdrachtgever. De termijnstaten dienen te zijn opgesteld aan de hand van de inschrijfstaat. Ten behoeve van de administratie dient de opdrachtnemer op de termijnfactuur, die aan de hand van de goedgekeurde termijnstaat wordt opgesteld, aan te geven welke kosten per veld aan de onderstaande categorieën toebehoren: - Voorbereidende/opruimwerkzaamheden; - (Zand)Onderbouw sportvelden; - Sporttechnische laag; - Toplaag sportvelden - Veldinrichting; - Inrichting rondom sportvelden en openbare ruimte.

4 Bladnr BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

5 Bladnr. 5 PAR 01 TEKENINGEN Bij dit bestek behoren de volgende tekeningen: 1. Opruimtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_01.02 Opruimtekening s.v. Terheijden 2. Aanlegtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_02.02 Nieuwe situatie s.v. Terheijden 3. Opruimtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_03.02 Opruimtekening Madese Boys 4. Aanlegtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_04.02 Nieuwe situatie Madese Boys 5. Opruimtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_05.02 Opruimtekening MHC 6. Aanlegtekening tekeningnummer 2016.AD002_BE_06.02 Nieuwe situatie MHC De datum van alle definitieve tekeningen is PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN De hoogteligging en hoofdafmetingen van het te maken werk zijn op de bestekstekeningen aangegeven. Alle hoogtematen zijn in meters ten opzichte van N.A.P., tenzij op tekening of in de beschrijving anders is aangegeven of tijdens de uitvoering anders wordt bepaald. De op de bestekstekeningen aangegeven hoogtemaatvoering mag indien nodig en na goedkeuring van de directie worden aangepast. Aanpassingen van de hoogteligging van het te maken werk geven de aannemer geen aanspraak op bijbetaling of schadevergoeding. Door of vanwege de opdrachtgever worden géén hoofduitzettingen verricht.. 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in de artikelen en van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2015), rekening houden met de volgende stop- en bijwoonpunten. Stoppunten: 1. Na het ontgraven van de proefsleuven. 2. Keuring van kunstgrasmatten en constructies: - Alle deel- en eindkeuringen die dienen te worden verricht door een erkende keuringsinstantie; - Keuring van de sporttechnische laag (door de directie) voor het aanbrengen in het werk; - Keuring van de kunstgrasmatten (door de directie) voor het aanbrengen in het werk. Bijwoonpunten: 1. Uitzetwerk van de nieuwe velden. 2. Keuring van kunstgrasmatten en constructies: - Keuring van het instrooizand; - Keuring van het instrooirubber (alleen bij de voetbalvelden); - Keuring van het veld na aanbrengen van het kunstgras en voor het aanbrengen van de infill. 2. Drainage - Voor het dichten van sleuven; - Voor het dichten van de drainageputten en aansluitingen; - Doorsteken drainage na het aanbrengen van de sporttechnische laag. 3. Verlichting: - Voor het plaatsen van de masten (exacte locatie van de masten dienen door te worden goedgekeurd door de directie). 04 BIJLAGEN De volgende bijlagen behoren tot het bestek: Bijlage 1: Inschrijvingsbiljet en staat; Bijlage 2: Eigen verklaring; Bijlage 3: Formulier referentie verklaring; Bijlage 4: Inschrijving via TenderNed; Bijlage 5: Productspecificaties kunstgrasmatten:

6 Bladnr. 6 PAR Bijlage 6: Speficatie constructieopbouw Terheijden; Bijlage 7: Grondbalans; Bijlage 8: Garantieverklaringen voetbal en hockey; Bijlage 9: Onderhoudscontracten voetbal en hockey; Bijlage 10: Verlichtingsplannen en specificaties; Bijlage 11: Rapportages sonderingsonderzoeken; Bijlage 12: Rapportages ap04 onderzoeken; De volgende bijlagen zijn ter informatie bij het bestek gevoegd: Bijlage 13: Asfaltboringen huidige handbalveld; Bijlage 14: Tekening huidige verlichting Terheijden; Bijlage 15: Tekeningen huidige beregeningsinstallaties; 05 ADRES GEMEENTEWERF Gemeentewerf/depot: Kerkdijk 5E 4921 XC Made

7 Bladnr NADERE BESCHRIJVING

8 Bladnr. 8 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de UAV Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de UAV 2012 met inachtneming van paragraaf van de Standaard. Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft. Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 38 lid 2 van de UAV Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard. Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

9 Bladnr. 9 1 KUNSTGRASVELD SV TERHEIJDEN De realisatie van een kunstgras voetbalveld op sportpark Ruitersvaart in Terheijden 11 VOORBEREIDINGS- EN OPRUIMWERKZAAMHEDEN 111 ALGEMENE WERKZAAMHEDEN Toepassen rijplaten. Situering: vanaf ingangen sportpark naar rand van het nieuwe kunstgrasveld Betreft aanbrengen, instandhouden, indien nodig verplaatsen en naderhand verwijderen van de dubbelbaans rijplatenbaan Periode van instandhouden: ter keuze aannemer Indien er rijplaten op het veld benodigd zijn dan vervallen deze kosten aan de aannemer m 60,00 V 1 T.b.v. toegankelijkheid aanliggende percelen en/of panden Aanbrengen rijplaten. Betreft het aanbrengen van de rijplaten voor aanvang van de werkzaamheden m 60,00 I 3 T.b.v. licht, middelzwaar en zwaar verkeer{ 1 Afmetingen: 5000 x 1000 x 10 mm Instandhouden rijplaten. Betreft het instandhouden van de rijplaten 2 Met materialen van de aannemer Verwijderen rijplaten. m 60,00 I 1 Rijplaten aangebracht volgens bestekspostnr(s) Graven en aanvullen sleuf - mechanisch graven niet toegestaan - Betreft het graven van proefsleuven aan de randen van het huidige veld en naast het pad aan de oostkant van het veld 4 proefsleuven van ca. 5,00 m Locaties bepalen i.o.m. de directie m 20,00 V 3 In vaste grond 6 Sleufdiepte 0,70 m 1 Sleufbreedte 0,30 m 2 Betreft bestaand kabel- of leidingtracé{ 1 Tijdens het aanvullen het uitgekomen afdekmateriaal opnieuw aanbrengen{(indien aanwezig) 112 VERWIJDEREN GROEN Verwijderen bomen. Betreft: het kappen en rooien van bomen Situering: in de groenstrook aan de oostzijde van het nieuwe veld Boomsoort(en):{eiken st 10,00 V 3 Diameter borsthoogte: van ca. 0,3 tot ca. 0,5 m 1 Verwijderen tot een diepte van ten minste{1,00}m 9 Vrijgekomen hout vervalt aan de aannemer 4 Vrijgekomen stobben vervoeren{een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Verwijderen bomen. st 3,00 V

10 Bladnr. 10 Betreft: het kappen en rooien van bomen Situering: op het terrein van de jeu de boules vereniging Boomsoort(en):{eiken 3 Diameter borsthoogte: van ca. 0,3 tot ca. 0,5 m 2 Verwijderen tot een diepte van ten minste{1,00}m en ontstane gaten vullen met{teelaarde 9 Vrijgekomen hout vervalt aan de aannemer 4 Vrijgekomen stobben vervoeren{een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Verwijderen begroeiing. Betreft: het rooien van de begroeiing Situering: in de groenstrook aan de oostzijde van het nieuwe veld Karakter van de begroeiing:{bosschage en onderbegroeiing are 5,00 V 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Begroeiing tot ca. 50 stuks per 100 m2 3 Hoogte begroeiing: tot ca. 2 m 1 Rooien tot een diepte van ten minste{1,00}m 1 Vrijgekomen hout vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 113 VERWIJDEREN BEREGENING Verwijderen beregeningssproeier Betreft: het demonteren en opnemen van de beregeningssproeiers in het veld Incl. benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen vervoeren naar de gemeentewerf Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de aannemer st 20,00 V Verwijderen magneetafsluiters Betreft: het demonteren en opnemen van de magneetafsluiters in het veld Incl. benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen vervoeren naar de gemeentewerf Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de aannemer st 2,00 V Verwijderen kunststofbuis. Betreft: het verwijderen van de beregening subleidingen incl. bijbehorende hulpstukken m 360,00 V 3 Materiaal: PE 1 Nominale middellijn(en){63 mm 2 Verbinding door middel van mof, trekvast 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Graven en aanvullen sleuf. Betreft: het ontgraven t.b.v. verwijderen beregeningsleiding Situering: stuk te verwijderen leiding buiten het nieuwe kunstgrasveld m 25,00 V m3 3,00 L

11 Bladnr In vaste grond 5 Sleufdiepte 0,60 m 1 Sleufbreedte 0,30 m 2 Betreft bestaand kabel- of leidingtracé{ 1 Tijdens het aanvullen het uitgekomen afdekmateriaal opnieuw aanbrengen{ Verwijderen kunststofbuis. Betreft: het verwijderen van de beregening hoofdleiding incl. bijbehorende hulpstukken m 85,00 V 3 Materiaal: PE 1 Nominale middellijn(en){90 mm Waar het verwijderen van de leiding eindigt, dient het overige stuk leiding deugedelijk te worden afgedopt Leveren en aanbrengen afsluitkap t.b.v. het afsluiten van de st beregeningsleiding 2 Verbinding door middel van mof, trekvast 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 1,00 L 114 VERWIJDEREN VERLICHTING Verwijderen verlichtingsobject. Situering: Lichtmasten rondom veld st 6,00 V 4 Verlichtingsobject:{Conische lichtmast, grootste diameter ca. 300 mm Nominale masthoogte:{15,00}m 3 De volgende onderdelen demonteren:{3 armaturen die op veld C staan gericht en 1 armatuur dat op de jeu de boules vereniging staat gericht 3 De volgende onderdelen vervoeren naar:{4 gedemonteerde armaturen vervoeren naar depot op het sportpark en verwerken volgens bestekspostnummer en Overige materialen vervoeren naar:{de gemeentewerf 1 Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat:{vrijgraven betonfundering en lichtmast ontdoen van betonfundering, ca. 2000kg/mast 1 Uit te voeren kabelwerk t.b.v aansluitkabel:{aansluitkabel voorafgaand aan opnemen lichtmast afkoppelen Incl. controleren of dat alle kabels spanningsloos zijn gesteld Verwijderen grondkabel. Situering: rondom bestaande veld Betreft opnemen bestaande bekabeling behorende bij de veldverlichting Inclusief grondwerk m 270,00 V 4 Betreft: kunststofgeïsoleerde kabel 2 Laagspanningskabel{ 2 Gewicht kabel: van ca. 1 tot ca. 2 kg/m 2 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Incl. het afkoppelen van de voeding in de besturings-/meterkast Verplaatsen schakelkast verlichting Betreft: het verplaatsen van de bestaande verlichting kast Situering: aan de noord/westzijde van het veld, conform tekening

12 Bladnr VERWIJDEREN DRAINAGE Het verplaatsen van de bestaande verlichtingskast en bijbehorende funderingsplaat Het vrijgraven en omleggen van de bestaande bekabeling dient te zijn inbegrepen, de bekabeling dient zodanig te worden omgelegd dat er geen kabels onder de velden liggen Voorafgaand aan het verplaatsen dient te worden getest of dat de kast en alle verlichting nog naar behoren functioneren Incl. het benodigde grondwerk en afvoeren van overtollige grond Incl. afkoppelen en monteren verlichtings- en voedingskabels Verwijderen drainage Betreft: het verwijderen van de bestaande velddrainage Situering: in het gehele veld Inclusief grondwerk Drainagebuizen van PVC voorzien van omhulling Nominale middellijnen tot 80 mm Vrijgekomen materialen vervoeren naar erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer m 1.800,00 V Grond ontgraven t.b.v. sleuf. Betreft: het ontgraven t.b.v. verwijderen drainputten en hoofddrain Situering: drainputten en hoofddrain aan de oostzijde van het veld m 85,00 V 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven 1 Tot onderkant buizen, funderingen en putten 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,70}m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,30}m 4 Vrijgekomen grond vervoeren volgens bestekspostnr(s). { Verwijderen drainputten Betreft; het verwijderen van de bestaande drainputten Situering: aan de oostzijde van het veld Materiaalsoort put: PVC Incl. grondwerk Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer st 17,00 V Verwijderen hoofdleiding Betreft: het verwijderen van de hoofdleiding tussen de drainputten Situering: aan de oostzijde van het veld Materiaalsoort: PVC Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer m 85,00 V 116 VERWIJDEREN LEIDINGWERK Verwijderen kunststofbuis. m 100,00 V Betreft: verwijderen van de PVC kolkaansluitingen Situering: onder het straatwerk voor het clubgebouw

13 Bladnr. 13 Incl. grondwerk 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){tot 125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Verwijderen kolk. Betreft: verwijderen straatkolken Situering: voor het clubgebouw, conform tekening Incl. grondwerk st 9,00 V 2 Kolk van beton/gietijzer combinatie 1 Straatkolk{ 1 Constructie: eendelig 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 117 VERWIJDEREN VERHARDING 1170 Verwijderen opsluitbanden Opbreken betonbanden. Betreft: opnemen opsluitbanden Situering: langs bestrating aan zuidkant veld D m 75,00 V 3 Opsluitbanden 60 x 200 mm 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 1171 Verwijderen betonstraatstenen Opbreken betonstraatstenen. Betreft: opbreken betonstraatstenen Situering: aan de zuidkant van veld D, conform tekening m2 60,00 V 9 Totale breedte van 1,0 m en meer 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte{80} mm{ 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemeraar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting Opbreken molgoot. Betreft: opbreken molgooot Situering: aan de zuidkant van veld D, conform tekening m 68,00 V 2 Breedte 5 streklagen 1 In cementmortel inclusief fundering{ 6 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte{80} mm{ 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemeraar een door het bevoegd gezag vergunde inrichting Verwijderen betontegels 300 x 300

14 Bladnr Opbreken betontegels. Betreft: opbreken betontegels Situering: uit voetpad aan zuidkant veld D, conform tekening m2 170,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm{ 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 1173 Asfaltonderzoek Uitvoeren asfaltonderzoek. Betreft: het uitvoeren en rapporteren van asfaltonderzoek voor al het te verwijderen asfalt Situering: het asfaltpad tussen het hoofdveld en veld D en het openbare pad aan de oostzijde van veld D Onderzoek uitvoeren conform Publicatie 210 van het CROW - Richtlijn omgaan met vrijgekomen asfalt Rapportage in tweevoud ter goedkeuring aanbieden aan directie Onderzoek en rapportage uitvoeren voorafgaande aan het verwijderen van het asfalt Zagen en opbreken asfaltverharding Zagen verharding. Betreft: zagen asfalt Situering: conform tekening m 5,50 V 1 Asfaltverharding{ 2 3 Zaagdiepte gemiddeld{170} mm tot ten hoogste{200} mm Opbreken asfaltverharding met teerhoudend asfalt. Betreft: het opbreken van asfalt Situering: het asfaltpad tussen het hoofdveld en veld D en het openbare pad aan de oostzijde van veld D Teerhoudend asfalt:{resultaten worden pas bekend na uitvoeren van het asfaltonderzoek Uitgaan van asfalt met een PAK gehalte hoger dan 75 mg/kg m2 220,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 Dikte gemiddeld{0,17}m 3 Op een gebonden funderingslaag 1 Opbreken in stukken met een grootte van ten hoogste{0,5}x {0,5}m 1 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning voor het thermisch verwerken van teerhoudend asdalt Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 1175 Funderingsmateriaal Verwijderen teervrije funderingslaag. Betreft: het verplaatsen van de puinfundering Situering: fundering van het pad aan de oostzijde van het veld m2 80,00 V 2 Breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 Gemiddelde dikte{200}mm 1 Ongebonden funderingsmateriaal menggranulaat 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr(s).

15 Bladnr. 15 { VERWIJDEREN TERREINAFRASTERINGEN Verwijderen afrastering. Betreft: opnemen terreinafrastering Situering: aan oostkant van het veld m 100,00 V 8 Stalen palen met horizontale buis{ harmonicagaas tot 2,10 m hoog Palen 2,10 m boven maaiveld met diameter van 60 mm 1 Stijlen met 1 horizontale buis{2,10 m boven maaiveld met een diameter van 42 mm 2 Afstand palen h.o.h. 3 tot 4,5 m 2 Hoogte van 1,25 tot 2,5 m 9 Staanders en horizontale buis verwerken volgens m 40,00 I bestekspostnummer Overige staanders en horizontale buis vervoeren naar de gemeentewerf Overige materialen vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de aannemer m 60,00 I Verwijderen poort afrastering Betreft het opnemen van de poort in de terreinafrastering Situering: conform tekening Afmeting: 2,20 m hoog x 1,25 m breed Grondverankering: 150 kg zware betonvoet Vleugelframe: dubbelstaafmat, staal Vrijgekomen materialen vervoeren naar het depot op het sportpark en verwerken volgens bestekspostnummer st 1,00 V Verwijderen afrastering. Betreft: opnemen ballenvanger van 5,00 m hoog Situering: aan beide kopse kanten van veld D m 60,00 V 8 Stalen palen met horizontale buis{ harmonicagaas tot 2,00 m hoog, daarboven PEnetbespanning Palen 5,00 m boven maaiveld met diameter van 89 mm Palen 2,00 m boven maaiveld met diameter van 60 mm 2 Stijlen met 2 horizontale buizen{op 2,00 m en 5,00 m boven maaiveld met een diameter van 42 mm 4 Afstand stijlen h.o.h.{2,50}m 3 Hoogte 2,5 m of meer 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{het depot op het sportpark en verwerken volgens bestekspostnummer Verwijderen afrastering. Betreft: opnemen ballenvanger van 5,00 m hoog Situering: aan beide kopse kanten van veld C m 50,00 V 8 Stalen palen met horizontale buis{ harmonicagaas tot 2,00 m hoog, daarboven PEnetbespanning Palen 5,00 m boven maaiveld met diameter van 89 mm Palen 2,00 m boven maaiveld met diameter van 60 mm 2 Stijlen met 2 horizontale buizen{op 2,00 m en 5,00 m boven maaiveld met een diameter van 42 mm 4 Afstand stijlen h.o.h.{2,50}m 3 Hoogte 2,5 m of meer 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{de gemeentewerf Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de

16 Bladnr. 16 aannemer Verwijderen afrastering. Betreft: opnemen ballenvanger van 3,00 m hoog Situering: voor het clubgebouw m 25,00 V 8 Stalen palen met horizontale buis{ harmonicagaas tot 3,00 m hoog Palen 3,00 m boven maaiveld met diameter van 60 mm 1 Stijlen met 1 horizontale buis{3,00 m boven maaiveld met een diameter van 42 mm 4 Afstand stijlen h.o.h.{3,00}m 3 Hoogte 2,5 m of meer 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{de gemeentewerf Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de aannemer Verwijderen afrastering. Betreft: het verwijderen bestaande leunhekwerk Situering: aan de kopse kant van veld A m 25,00 V 8 Stalen palen met horizontale buis{en reclameprofiel 1 Stijlen met 1 horizontale buis{1,00 m boven maaiveld met een diameter van 42 mm incl. het demonteren van het reclameprofiel en hermonteren volgens bestekspostnummer Afstand palen h.o.h. tot 3 m 1 Hoogte tot 1,25 m 9 Reclameprofiel vervoeren naar het depot op het sportpark Overige materialen vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting Laad-, los- en transportkosten zijn voor rekening van de aannemer 119 VERWIJDEREN VELDINRICHTING Verwijderen doelen Betreft: het verplaatsen van de doelen op veld C Situering: doelen op veld C Inclusief verwijderen van de grondpotten met fundering Voetbaldoel senioren, afmetingen volgens eisen KNVB Vrijgekomen materialen vervoeren naar het depot op het sportpark en verwerken volgens bestekspostnummer st 2,00 V 12 GRONDWERK 121 GRONDBEWERKING Frezen. Betreft: het pulfrezen van de grasmat van het veld en bermen Situering: grasmat veld D en bermen langs het pad aan de oostzijde van veld Grootte van de overblijvende deeltjes moeten kleiner dan 10 mm zijn. are 81,00 V 3 Grootte per perceel: ca m2 tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Bewerkingsdiepte: 0,10 m 1 Frezen met de rijrichting mee 122 GROND ONTGRAVEN 1220 Grond ontgraven t.b.v. kunstgrasveld Grond ontgraven t.b.v. aanleg kunstgrassportveld.

17 Bladnr. 17 Betreft: grond ontgraven t.b.v. aan te brengen constructieopbouw kunstgrasveld Situering: conform tekening Wijze en diepte van ontgraven ter keuze van de aannemer{ Ontgravingsdiepte dient te voldoen aan de bedrijfsgebonden constructie waarmee wordt ingeschreven Deze hoofdcode gebruiken indien geen specifieke werkzaamheden worden beschreven, anders gebruik maken van werkcategorie Grond ontgraven t.b.v. verhardingen Grond ontgraven uit{cunet Betreft: het ontgraven van cunet voetpaden rondom veld en verleggen van pad aan de oostzijde Situering: conform tekening Grondsoort:{zand/grond Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 255,00 V 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven, geheel boven water, gerekend met een waterstand van N.A.P.{n.v.t.}m 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,30}m 2 Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld{2,50}m 2 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,03 m 9 Vervoeren volgens bestekspostnummer GROND VERVOEREN Grond vervoeren Betreft: vrijgekomen grond bij ontgraven van het veld en sleuf met hoofddrain en drainputten vervoeren volgens bestekspostnummer en en Grondsoort: zand/grond De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen grond Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Grond vervoeren. Betreft: vrijgekomen grond bij ontgraven van cunet voetpaden rondom veld en pad aan de oostzijde volgens bestekspostnummer Grondsoort:{zand/grond Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 255,00 V 3 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen grond{ Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer 124 GROND VERWERKEN Grond verwerken in{cunet Betreft: aanbrengen van het zandbed onder de voetpaden rondom het veld Situering: onder alle nieuwe tegelverharding rondom het veld m3 100,00 V Grondsoort:{zand voor zandbed m3 Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving 1 Hoogte{0,25}m 1 Zonder overhoogte 9 Kruinbreedte variabel 1 Taluds{1}:{0} 100,00 L

18 Bladnr Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Incl. profileren en verdichten Grond verwerken in{cunet Betreft: aanbrengen van de nieuw aan te brengen puinfunderingen Situering: onder alle klinker en dubbelklinkerverharding tussen het hoofd- en kunstgrasveld en aan de oostzijde onder het te verleggen pad m3 50,00 V Grondsoort:{zand voor zandbed m3 Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving 1 Hoogte{0,10}m 1 Zonder overhoogte 9 Kruinbreedte variabel 1 Taluds{1}:{0} 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Incl. profileren en verdichten 50,00 L 125 PROFILEREN EN AFWERKEN Spitten of ploegen. Betreft: het spitfrezen van de eerste strook gras van veld C naast het kunstgrasveld Situering: Veld C eerste strook tegen verharding naast kunstgrasveld are 3,50 V 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Bewerkingsdiepte: 0,20 m Verdichten grond. Betreft: het aanrijden van de toplaag Grondsoort:{toplaag sportveld m ,00 V 1 Oppervlakken:{horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 9 Verdichten door wiel aan wiel aan te rijden Profileren van oppervlakken. Betreft: het afwerken van het veld in een dakprofiel 0,15 m Grondsoort:{toplaag sportveld Gerekend is met een waterstand N.A.P.{n.v.t.}m{ m ,00 V 1 Oppervlakken boven water 1 Oppervlakken:{horizontaal 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Zaaien ten behoeve van herstel grasmat. Betreft het inzaaien van een strook van het naastgelegen veld Situering: Veld C eerste strook tegen verharding naast kunstgrasveld, conform tekening m ,00 V 1 Direct voorafgaande aan het zaaien de grond zaaiklaar maken door het verkruimelen van de bovenste 20 tot 30 mm 1 Zaadmengsel{ten behoeve van grassportveld Rapide SV 7 met headstart Hoeveelheid{2,5}kg/100 m2 kg 87,50 L 2 Het zaad 10 tot 20 mm onderwerken en de grond aandrukken 13 LEIDINGWERKEN 131 DRAINAGE 1310 Hoofdleiding Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m 90,00 V

19 Bladnr. 19 Betreft: graven sleuf voor aanbrengen hoofddrain Situering: oostzijde veld 2 Grondsoorten gescheiden ontgraven 1 Tot onderkant buizen, funderingen en putten 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,7}m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,35}m 8 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen {Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Aanbrengen PVC-buis Betreft: het aanbrengen van de hoofddrain Situering: oostzijde veld, conform tekening m 90,00 V 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{glad Kleur grijs. m 90,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet {steekmoffen met rubberen manchet 1311 Drainputten Graven en aanvullen werkput. Betreft:het aanbrengen van de drainputten Situering: oostzijde veld Verharding:{n.v.t. Het verbreden en uitdiepen van de sleuven gegraven volgens bpn st 11,00 V 1 Taluds{1:0 9 De aannemer wordt eigenaar van de overtollige grond m3 5,00 I Laad-, los-, transport- en acceptatiekosten zijn voor rekening van de aannemer Aanbrengen hulpstukken t.b.v. drains voor horizontale drainage. Betreft: het aanbrengen van de drainputten Situering: aan oostzijde veld, conform tekening st 11,00 V 1 Materiaalsoort: PVC 2 Put:{PVC: Ø315 mm Hoogte ca. 600 mm, incl. dubbele drainage-inlaat Ø 65 mm en 2 rioolinlaten PVC Ø 125 mm Voorzien van een getrompte doorspuitvoorziening Incl. zandvang Afdekking: PVC afsluitkap Ø315 mm met betontegel 300x300x50 mm met detectiestrip (metaal 10x10 cm) Bovenzijde afsluitkap zodanig aanbrengen, dat de betontegel met detectiestrip ca. 0,10 m onder het maailveld ligt st 11,00 L 1 Aansluitende drains: geribbelde PVC-buizen 1312 Drainagestrengen Aanbrengen drains voor horizontale drainage. Betreft: het aanbrengen van de nieuwe drains m 1.944,00 V Einde drains: eindkap PVC Ø 65 mm st 16,00 L 1 PVC-buizen geribbeld en geperforeerd m 1.944,00 L 3 Uitwendige diameter 65 mm 1 8 Omhuld met polypropeenvezels met O µm Doorsteken drains van horizontale drainage. Betreft: het doorsteken van de aangebrachte drainstrengen Uitvoeren in overleg met de directie m 1.944,00 V 3 Uitwendige diameter drains 65 mm

20 Bladnr Strengen met lengte tot 200 m:{18}st 2 Betreft samengestelde drainage 9 Geconstateerde gebreken aan drains herstellen 132 LEIDINGWERK EN KOLKEN Aanbrengen PVC-buis Betreft aanbrengen detailriool (kolkaansluitingen) Situering: t.p.v. HWA detailriolering Incl. grondwerk m 100,00 V 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8 kleur grijs (RAL-7037) m 100,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet {, type steekmof of aangevormde mof Aanbrengen PVC-hulpstuk. Betreft: hulpstukken t.b.v. kolkaansluitingen Situering: binnen gehele werk st 12,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8 bochtstuk 45 spie/mof st 12,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Betreft: hulpstukken t.b.v. kolkaansluitingen Situering: binnen gehele werk st 8,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8 flexibel stroom T-stuk 90, 3 x mof st 8,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen kolk van kunststof/gietijzer combinatie. Betreft: aanbrengen van straatkolken Situering: in de molgoot voor het clubgebouw st 8,00 V 2 T.b.v. fundering kolk: 0,1 m zand aanbrengen m3 0,50 L 1 Straatkolk, klasse X{ Kunststof onderbak met diameter 300 mm Gietijzeren deksel, buitenmaat 0,30 x 0,45 m v.v. rondprofiel t.b.v. molgoot Met stankscherm en uitneembare zandvang Met aansluiting PVC Ø 125 mm st 8,00 L 1 Totale hoogte kleiner dan 1,00 m 1 Constructie: tweedelig 14 KUNSTGRASVELD 141 AANLEG VELD Aanbrengen toplaag. Betreft: aanbrengen toplaag kunstgras voetbalveld Op een goedgekeurde constructie aangebracht volgens bestekspostnummers en Afmeting veldbelijning 100,00 x 64,00 m Afmeting kunstgras 107,00 m x 71,00 m Gebruiksvorm: Wedstrijd en training B-categorie Type: FIFA TWO STAR en FIFA ONE STAR Status: Erkend en gecertificeerd Belijning volgens normen NOC*NSF m ,00 V

21 Bladnr. 21 Vezeltype: conform de eisen van deel 3 Infill: conform de eisen van deel 3 Incl. keuring voor rekening van de aannemer Aanbrengen onderbouw. Betreft: aanbrengen van de zandonderbouw van het kunstgrasveld Soort, dikte en verdichting conform de bedrijfsgebonden constructie waarmee de de aannemer inschrijft Inclusief kilveren/profileren van het cunet alvorens het aanbrengen van de zandonderbouw en verdichten en kliveren van de zandonderbouw na het aanbrengen Aanleggen volgens profiel normen NOC*NSF m ,00 V Aanbrengen sporttechnische laag. Betreft het aanbrengen van de sporttechnisch laag van het kunstgraveld Soort, dikte en verdichting conform de bedrijfsgebonden constructie waarmee de de aannemer inschrijft Sporttechnische laag dient te voldoen aan de eisen van de bedrijfsgebonden norm Incl. kilveren en afwerken van de sporttechnisch laag m ,00 V 142 KEURINGEN Coördinatie keuringen Alle kosten voor het aanleggen van de sportvloer, incl. alle tussentijdse keurigen en de eindkeuring, onder begeleiding van een door NOC*NSF geaccrediteerde keuringsinstantie, zijn voor rekening van de aannemer Alle keuringen dienen te worden uitgevoerd conform het gestelde in deel 3 van dit bestek en artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) Indien een keuring tot afkeur leidt en herkeuring tot gevolg heeft, zijn de herkeuringskosten ook voor rekening van de aannemer 143 ONDERHOUD Specialistisch onderhoud Het uitvoeren van specialistisch onderhoud conform het onderhoudscontract (bijlage 9) Veldafmeting: 107 x 71 m (incl. uitlopen) Looptijd 8 jaar Inspecteren. Beteft: jaarlijkse inspectie van het kunstgrasveld Veldafmeting: 107 x 71 m (incl. uitlopen) Intensieve Inspectie veld vindt 1 keer per jaar plaats Inspectie dienen te worden uitgevoerd en geraporteerd conform het onderhoudscontract (bijlage 9) en artikel van de Standaard RAW Bepaling (Standaard 2015) keer 8,00 V 1 Gebruik: voetbal 1 Betreft: ingestrooid kunstgrasveld 1 Inclusief poolhoogtemeting Leveren infillmeter Betreft: het leveren van een infillmeter t.b.v. controle infill Infillmeter voorzien van 3 geharde stalen pennen en schaalverdeling om de poolhoogte of de infill dikte af te kunnen lezen in mm

22 Bladnr Leveren onderhoudsborstel Naast het uitvoeren van specialistisch onderhoud dient de aannemer een onderhoudsborstel te leveren Onderhoudsborstel Borstel dient te zijn afgestemd op het onderhouden van de aangebrachte kunstgrasmat (incl. constructie) en het behouden van alle garanties conform de garantieverklaring (bijlage 8) Borstel dient te kunnen worden gemonteerd achter een onderhoudstractor I.o.m. de directie word het type van de borstel bepaald Initiele onderhoudskosten Betreft alle kosten direct na oplevering van het werk Incl. het opstellen van een onderhoudsdocument voor de gebuikers en beheerders Incl. het verzorgen van een eenmalige onderhoudsinstructie aan de beheerders 15 VERLICHTING 151 VERLICHTING KUNSTGRASVELD Aanbrengen verlichting. Betreft: het aanbrengen van de nieuwe LED verlichtingsinstallatie 1 De veldverlichting dient na oplevering te voldoen aan: LED lichtinstallatie klasse II, voor een voetbalveld met de afmetingen 100 m x 64 m, excl. uitloop Conform de aanbevelingen van de KNVB, NOC*NSF en NSVV Gebruikerswaarde: 200 lux Nieuwwaarde: min. 220 lux Alle materialen en de daarbij behorende werkzaamheden conform bijlage 10, Verlichtingsplan s.v. Terheijden dienen te zijn inbegrepen. Materialen dienen te worden geleverd conform de beschreven specificaties 1 Inclusief leveren en installeren meterkast{conform bijlage 10, (LED verlichting s.v. Terheijden) 1 Armatuur:{12 stuks (LED armaturen) 1 Masten:{6 stuks Incl. de volgende werkzaamheden: - Indien benodigd het aanbrengen van rijplaten - Al het benodigde grondwerk en afvoeren van overtollige grond t.b.v. aanbrengen masten, kabels en verdeel/meterkast - Verdichten kabelsleuven - Incl. alle bijbehorende werkzaamheden t.b.v. montage en leveranties 152 VERLICHTING VELD C Aanbrengen armaturen sportveldverlichting Betreft: het hermonteren en aansluiten van de 3 bestaande armaturen van veld C op de nieuwe lichtmasten Situering: op de nieuw aan te brengen lichtmast aan de noordzijde van het veld Armaturen vrijgekomen volgens bestekspostnummer Incl. alle benodigde materialen en montage werkzaamheden Incl. het weer aansluiten van de hoofdkabel (voeding) vanaf de 3 overige bestaande masten en armaturen op veld C op de verdeel/meterkast. Alle benodigde bekabeling en het aansluiten van de gehele

23 Bladnr. 23 verlichting van veld C op de schakelkast dienen te zijn inbegrepen 153 VERLICHTING JEU DE BOULES Aanbrengen armaturen sportveldverlichting Betreft: het hermonteren en aansluiten van 1 bestaande armatuur van de jeu de boules vereniging op de nieuwe lichtmast Situering: op de nieuw aan te brengen lichtmast aan de zuid/oostzijde van het kunstgrasveld Armatuur vrijgekomen volgens bestekspostnummer Incl. alle benodigde materialen en montage werkzaamheden Alle benodigde bekabeling en het aansluiten van dit armatuur op de schakelkast van de jeu de boules dienen te zijn inbegrepen 16 VERHARDINGEN 161 ZANDBED Afwerken van het zandbed voor de aan te brengen verhardingslaag. Betreft: het afwerken van het zand voor zandbed aangebracht volgens bestekspostnummer Het zandbed direct voor het aanbrengen van de verhardingslaag verdichten, zo nodig onder toevoeging van water en afwerken.{ m2 400,00 V 1 Afwerken tot{0,10}m buiten de daarop aan te brengen verhardingslaag 1 Dikte van de laag waaraan verdichtingseisen worden gesteld is{0,25}m 1 Verdichtingsgraad: Artikel lid 05 van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichtingsgraad (proef 3) wordt bepaald t.o.v. de maximumproctordichtheid met de normale proctorproef Profileren van oppervlakken. Betreft: profileren van het zandbed afgewerkt volgens bestekspostnummer en de straatlaag aangebracht volgens bestekspostnummer Situering: onder alle aan te brengen verhardingen Grondsoort:{zand Gerekend is met een waterstand N.A.P.{n.v.t.} m{ m ,00 V 1 Oppervlakken boven water 1 Oppervlakken:{horizontaal en flauwer dan 1 : 5 2 Breedte oppervlak gemiddeld{4,0} m 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Aanbrengen straatlaag. Betreft: het aanbrengen van een straatlaag op de puinfundering aangebracht volgens bestekspostnummers en Laagdikte gemiddeld{50}mm; ten minste{40}mm en ten hoogste{60}mm m2 660,00 V 6 Op een funderingslaag{van menggranulaat 3 Brekerzand{ m3 33,00 L 162 FUNDERINGEN 1620 Aanbrengen puinfundering onder klinkerverharding

24 Bladnr Aanbrengen profileerlaag van ongebonden steenmengsel. Betreft: het aanbrengen van een puinfundering onder de nieuwe klinkerverharding Situering: klinkerverharding tussen hoofdveld en nieuwe kunstgrasveld en het aansluitende plateau ton 162,00 V 7 Menggranulaat{ ton 162,00 L 2 Sortering 0/31,5{ 1 Los Angeles coëfficiënt (bepaald volgens NEN-EN ) ten minste categorie LA{ Incl. profileren en verdichten 1 Wijze van verdichten ter keuze van de aannemer{ Vrijgekomen puinverharding aanbrengen onder pad Aanbrengen profileerlaag van ongebonden steenmengsel. Betreft: het aanbrengen van de vrijgekomen puinfundering Situering: onder het te verleggen pad aan de oostzijde van het kunstgrasveld ton 30,00 V 7 Menggranulaat{ ton 30,00 I 2 Sortering 0/31,5{ 9 Vrijgekomen volgens bestekspostnummer Incl. profileren en verdichten 1 Wijze van verdichten ter keuze van de aannemer{ 163 KANTOPSLUITINGEN 1630 Opsluitbanden 10x Aanbrengen opsluitbanden van beton. Betreft: leveren en aanbrengen kantopsluitingen rondom veld en overige verharding Situering: conform tekening Inclusief paszagen m 750,00 V 2 Op zandbed 5 Profiel 100 x 200 mm Rechte band Kleur: Grijs st 750,00 L Aanbrengen opsluitbanden van beton. Betreft leveren en aanbrengen opsluiting hoek veld voetpad Situering: op de hoeken van het veld en 90 graden hoek van de voetpaden rondom Inclusief paszagen m 7,00 V 2 Op zandbed 5 Profiel 100 x 200 mm Kleur: Grijs Hoekstuk 90 graden, gerekend met een beenlengte van 0,50 m st 7,00 L Aanbrengen opsluitbanden van beton. Betreft: leveren en aanbrengen opsluitbanden t.b.v. schoonlooproosters Situering: voor de spelerspoorten, conform tekening als drager van het thermisch verzinkt rooster. Banden verzonken aanbrengen m 16,00 V 2 Op zandbed 5 Profiel 100 x 200 mm Rechte band Kleur: Grijs st 16,00 L 1631 Opsluitbanden 6x20

25 Bladnr Aanbrengen opsluitbanden van beton. Betreft: leveren en aanbrengen kantopsluitingen Situering: voor de ballenvanger nabij het jeu de boules terrein Inclusief paszagen m 35,00 V 2 Op zandbed 3 Profiel 60 x 200 mm{ Rechte band Kleur: Grijs 164 ELEMENTVERHARDINGEN 1640 Aanbrengen betonstraatstenen Aanbrengen betonstraatstenen. Betreft: het aanbrengen van betonklinkers Situering: conform tekening m2 570,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 5 In keperverband met bisschopsmutsen{ st 825,00 L 1 Op straatlaag 1 Langs de kantopsluiting 1 streklaag aanbrengen 4 Betonstraatstenen: standaard keiformaat, dikte 80 mm{ 4 Afstrooien en invegen met{brekerzand st ,00 L Aanbrengen molgoot. Betreft: aanbrengen molgoot Situering: voor het clubgebouw langs, conform tekening m 42,00 V 2 Bestaand uit 5 streklagen 2 Op zandbed 3 Straatbakstenen: standaard keiformaat dikte 80 mm Kleur: grijs 9 Afstrooien en invegen met brekerzand st 1.050,00 L 1641 Aanbrengen betontegels Aanbrengen betontegels. Betreft: het aanbrengen van de tegelverharding van de voetpaden Situering: conform tekening m2 510,00 V 3 Totale breedte van 3,00 m en meer 1 In halfsteensverband 2 Op zandbed 2 Betontegels 300 x 300 x 50 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){...} Kleur: grijs st 5.300,00 L 2 Betontegels 150 x 300 x 50 mm{ 5 Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand st 660,00 L Aanbrengen betontegels. Betreft: het aanbrengen van een betontegel strek aan de noord- en zuidzijde van het veld Situering: conform tekening m2 63,00 V 1 Totale breedte tot 1,50 m 9 In 1 streklaag aanbrengen 2 Op zandbed 2 Betontegels 300 x 300 x 50 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){...} Kleur: grijs 5 Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand st 700,00 L 1642 Aanbrengen dubbelklinkers

26 Bladnr Aanbrengen betonstraatstenen. Betreft: het aanbrengen van dubbelklinkers Situering: verharding op het pad aan de oostzijde van het veld m2 85,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 In halfsteensverband 1 Op straatlaag 9 Dubbelklinkers 200x200x80 mm 5 Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand st 2.125,00 L 17 TERREININRICHTING 171 AFRASTERING VELDEN 1710 leunhekwerk Aanbrengen speelveldafscheiding. Betreft: plaatsen veldafscheiding dubbelstaafmat met uitsparingen t.b.v. ballenvangers, poorten en dug-outs Situering: rondom veld Incl. leverantie van alle benodigde materialen m 194,00 V Materiaal: staal, thermisch verzinkt NEN-ISO-1461 en coaten m volgens NEN-ISO-5254 in de RAL kleur 6009 (dennengroen) Staanders: - ronde buis Ø 60,3 mm met een wanddikte van 2,80 mm - h.o.h. afstand staanders 2,50 m - hoogte vanaf maaiveld 1,15 m - minimaal 1,00 m in ongeroerde grond gedreven - met T-kop met bajonetsluiting voor doorvoer en borging leunbuis - incl. hoek- en eindpalen - staanders aanbrengen in betontegelstrek en betonklnkers aangebracht volgens bestekspostnummers en en voorzien van stelring en afdekplaat Ø 100 mm Leunbuis: - ronde buis Ø 41,5 mm met wanddikte van minimaal 2 mm - wordt op de staanders gemonteerd middels een T-kop met bajonetsluiting - borging met inbusbouten bij elke staander Staafmat: - staal, thermisch verzinkt NEN-ISO-1461 en coaten volgens NEN-ISO-5254 in de RAL kleur 6009 (dennengroen) - draaddiameter horizontaal 2x Ø 8 mm en verticaal 1x Ø 6 mm, met een maaswijdte van 200 x 50 mm - hoogte staafmat 1,00 m - onderzijde staafmat afstellen op min. 0,10 m boven maaiveld - bevestigen staafmat aan staanders met minimaal 4 langlipbeugels per staander - aan boven en onderzijde dienen geen stekeinden te zitten Benodigde bevestigings- en afwerkmaterialen: thermisch verzinkt NEN-ISO-1461, RVS bouten en nylock moeren Incl. het boren van Ø 80 mm gaten in de 30x30 betontegelstrek rondom het kunstgrasveld. De ruimte tussen de betonplaat en de staander wordt afgegoten met krimpvrije gietmortel, klasse K70 194,00 L 1711 ballenvangers Aanbrengen ballenvangers. Betreft: aanbrengen ballenvangers achter de doelen Situering: aan de kopse kanten van het veld Incl. leverantie van alle benodigde materialen m 105,00 V

27 Bladnr. 27 Materiaal: staal, thermisch verzinkt NEN-ISO-1461 en coaten volgens NEN-ISO-5254 in de RAL kleur 6009 (dennengroen) Afmetingen: - 25,00 m breed aan de westzijde van het veld - 79,90 m breed aan de oostzijde van het veld - 5,00 m hoog vanaf maaiveld, aan de west- en de oostzijde Staanders: - ronde buis Ø 88,9 mm, wanddikte 3,25 mm - h.o.h. afstand staanders 2,52 m - minimaal 1,50 m in ongeroerde grond gedreven - met T-kop met bajonetsluiting voor doorvoer en borging bovenbuis - incl. hoek- en eindpalen - staanders aanbrengen in groenstrook aan de oostzijde en voorzien van stelring, aan de oostzijde van het veld - staanders aanbrengen in betonklinkers aangebracht volgens bestekspostnummer en voorzien van stelring en afdekplaat Ø 150 mm, aan de westzijde van het veld - het plaatsen van kortere tussenstaanders en tussenstaanders met een kleinere diameter is niet toegestaan Bovenbuis: - ronde buis Ø60,3 mm, wanddikte 2,50 mm - incl. afdekdoppen Dubbelstaafmat: - staal, thermisch verzinkt NEN-ISO-1461 en coaten volgens NEN-ISO-5254 in de RAL kleur 6009 (dennengroen) - draaddiameter horizontaal 2x Ø 8 mm en verticaal 1x Ø 6 mm, met een maaswijdte van 200 x 50 mm - hoogte staafmat 2,00 m - onderzijde staafmat afstellen op min. 0,10 m boven maaiveld - bevestigen staafmat aan staanders met minimaal 8 langlipbeugels per staander - aan boven en onderzijde dienen geen stekeinden te zitten Netten: - PE-netbespanning, draaddiameter Ø 4,0 mm, maaswijdte 120x120 mm, kleur: zwart - PE-netbespanning geheel voorzien van omkoording - vanaf 1,90 m tot 5,00 m boven maaiveld (net dient 0,10 m op de staafmat te overlappen) - bevestiging net aan de staafmat en bovenbuis d.m.v. afknopen met binddraad min. om de 0,2 m Benodigde bevestigings- en afwerkmaterialen: thermisch verzinkt NEN-ISO-1461, RVS bouten en nylock moeren Incl. het pasmaken van de betonklinkers aan de westzijde van het veld De ruimte tussen de betonklinkers en de staander wordt afgegoten met krimpvrije gietmortel, klasse K70 m 105,00 L Aanbrengen ballenvangers. Betreft: aanbrengen ballenvanger voor clubgebouw Situering: aan de voorzijde van het clubgebouw Incl. leverantie van alle benodigde materialen m 48,00 V Materiaal: staal, thermisch verzinkt NEN-ISO-1461 en coaten m volgens NEN-ISO-5254 in de RAL kleur 6009 (dennengroen) Afmetingen: - 48,00 m breed - 3,00 m hoog vanaf maaiveld Staanders: - ronde buis Ø 88,9 mm, wanddikte 3,25 mm - h.o.h. afstand staanders 2,52 m 48,00 L

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten WASCHAP HOLLANDSE DELTA Afdeling Beheer en Onderhoud Postbus 4103 Handelsweg 100 Telefoon: 088 9743000 2980 GC Ridderkerk 2988 DC Ridderkerk Datum : Januari 2015 Revisie : D0 Europese aanbesteding Bestek

Nadere informatie

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN Uitgangspunten: - Grondaankoop is niet meegenomen in deze raming - Raming exclusief: stortkosten, legeskosten vergunningen - Het aanleggen van de kabels en leidingen (nutsvoorzieningen) is niet meegenomen

Nadere informatie

RAW Bladnr NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASEBEHOREND BIJ: Gemeente Drimmelen. Besteknummer: siw004155

RAW Bladnr NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASEBEHOREND BIJ: Gemeente Drimmelen. Besteknummer: siw004155 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASEBEHOREND BIJ: Gemeente Drimmelen Besteknummer: siw004155 Kunstgrasvelden Drimmelen 2016 d.d. 08-04-2016 Nota van Inlichtingen Opgesteld op: VRAGEN BESTEKHOUDERS

Nadere informatie

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2)

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2) RAW 0331 Aanl. en renovatie voetbalvelden Hellevoetsluis bladnr: 1 / 8 Behoort bij KE07149-bk01 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende

Nadere informatie

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014 Begroting gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B2014-02 19 februari 2014 F! " #! # " $ % & ' ( ) * +, -.. ) & / 0 1 1 $ 2 3 ' * -. ), +, -.. ) & 4 5 # " $! " # 5 6 7 6 8 9

Nadere informatie

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1.

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1. GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld Bladnr. I RAW0331 Bestekummer:..., d.d.... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... I N H O U D S O P G A V E 1. ALGEMEEN 1 01 AANBESTEDER-OPDRACHTGEVERGemeente

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Bestek en voorwaarden. HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: Status: Definitief Datum:25 april 2013

Bestek en voorwaarden. HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: Status: Definitief Datum:25 april 2013 RAW0268-74569 2013-3339 Herinrichting spp. Kalverdijkje Noord Bladnr. 1 van 50 Door: KYBYS d.d. 25 april 2013 Bestek en voorwaarden HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: 2013-3339 Status:

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

RAW T1233HJ1-SO1: Renovatie 2 kunstgrasvelden sportpark Wiarda te Leeuwarden Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Door: KYBYS d.d.

RAW T1233HJ1-SO1: Renovatie 2 kunstgrasvelden sportpark Wiarda te Leeuwarden Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Door: KYBYS d.d. RAW0268-96792 T1233HJ1-SO1: Renovatie 2 kunstgrasvelden sportpark Wiarda te Leeuwarden Bladnr. 1 van 14 Door: KYBYS d.d. 01-04-2016 Bestek en voorwaarden Renovatie 2 kunstgrasvelden sportpark Wiarda Besteknummer:

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002 Bladnr. 1 van 13 Behoort bij: A-BU-0002... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1...

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1... Bladnr. 1 Bladnr. 2 Bestek WWG 2015-02 RAW0775-88467 Bladnr. 3 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 VERKEERSMAATREGELEN 110010 Aanbrengen tijdelijke verkeersmaatregelen 04a EUR N 1,00 1.500,00 110020 Aanbrengen

Nadere informatie

Bladnr. 1. RAW1304 AI Cluster Oost Aanleg en renovatie sportprojecten Concept d.d AI Bestek en voorwaarden voor CONCEPT

Bladnr. 1. RAW1304 AI Cluster Oost Aanleg en renovatie sportprojecten Concept d.d AI Bestek en voorwaarden voor CONCEPT Bladnr. 1 AI 2016-045 Bestek en voorwaarden voor Bladnr. 2 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Stadsdeel Oost namens: Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d

gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d Bestek gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d. 07-03-2012 Bladnr. 2 Gemeente Heerlen GBW975136 Aanleg kunstgrasvelden, projectnr. gem. Heerlen 31010/I&A 7281 RAW0036-00574 GBW975136

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht Bladnr. 1 van 6 18-04-2017 BESTEK M 2017-1 Opdrachtgever: Gemeente Montfoort Auteur: M. P. de Bel Projectcoördinator: B. Mulder Documentnummer: M 2017-01 Datum: 18-4-2017 Bestek en voorwaarden voor " "

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6 RAW0626-96634 02 1 Deel 1 Algemeen 3 01 OPDRACHTGEVER 4 02 DIRECTIE 4 03 LOCATIE 4 04 ALGEMENE BESCHRIJVING 4 05 TIJDSBEPALING 4 06 ONDERHOUDSTERMIJN 4 07 BESLECHTING VAN GESCHILLEN 4 Deel 2.1 Algemene

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d Bladnr. 1 van 151 OPDRACHTGEVER: GEMEENTE BERGEIJK BESTEK : Inzake: - RAAMOVEREENKOMST ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Datum: 20-01-2014 Status: Definitief (c) 2013 HaskoningDHV Nederland B.V. Niets uit dit

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A 5 2, inrit 3,0 4,0 5, verwijderen muur A handhaven muur (A-B) 1, inrit 4, indicatief riolering B P P 3, compensatie 2 pp Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen Plangebied projectnr.: schaal: datum: De auteursrechten

Nadere informatie

RAW T1233HE1 Kunstgras sportcomplex Wiarda Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Door: KYBYS d.d

RAW T1233HE1 Kunstgras sportcomplex Wiarda Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Door: KYBYS d.d RAW0268-76341 T1233HE1 Kunstgras sportcomplex Wiarda Bladnr. 1 van 36 Bestek en voorwaarden Kunstgras sportcomplex Wiarda Besteknummer: T1233HE1 Status: Definitief Datum: 11 juli 2013 Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012 Bladnr. 1 van 112 Overeenkomst met open posten waarnaar namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Spijkenisse, Hellevoetsluis, Westvoorne en Bernisse zal worden aanbesteed: Besteknummer:

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

T1233HK1-S01 Renovatie en aanleg kunstgrasvelden 2017 Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Opgesteld door: KYBYS.ING d.d

T1233HK1-S01 Renovatie en aanleg kunstgrasvelden 2017 Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Opgesteld door: KYBYS.ING d.d Bladnr. 1 van 88 BESTEK EN VOORWAARDEN Renovatie en aanleg kunstgrasvelden 2017 Besteknummer: T1233HK1-S01 Status: Definitief Datum: 14-04-2017 Opdrachtgever: Ontwerp/Bestek: Gemeente Leeuwarden Postbus

Nadere informatie

Projectleider: G. Doornbos.. voor akkoord

Projectleider: G. Doornbos.. voor akkoord -- DEFINITIEF -- GEMEENTE LEEUWARDEN BESTEK NR.: 11.06 PROJECT NR.: 210425 PROJECT: AANLEG KUNSTGRASVOETBALVELDEN TE LEEUWARDEN Auteur: H. Durenkamp Naam Paraaf Projectleider: G. Doornbos.. voor akkoord

Nadere informatie

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Bladnr. 1 28 mei 2008 Besteknr. T001-4536740 BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst - Wijhe BESTEK VOOR HET WOONRIJP MAKEN VAN PLANGEBIED WESEPE

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Raming kunstgrasvoetbalvelden Gemeente Montferland 2013

Raming kunstgrasvoetbalvelden Gemeente Montferland 2013 Raming kunstgrasvoetbalvelden Gemeente Montferland 2013 2 Raming kunstgrasvelden Montferland 2013 Colofon Titel : Raming kunstgrasvelden Montferland 2013 Status : Concept Datum : 8 December 2013 Auteur(s)

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.2 Nadere beschrijving 3 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 325 MAKEN PUTTEN VAN GLASVEZELVERSTERKT

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

gemeente tilburg Realisatie kunstgrasveld sv Sarto Documentnr TIL041-B juli 2018

gemeente tilburg Realisatie kunstgrasveld sv Sarto Documentnr TIL041-B juli 2018 Bestek gemeente tilburg Documentnr. 2018-TIL041-B-01 25 juli 2018 RAW0036-112788 Gemeente Tilburg Bladnr. 1 VOORBLAD BESTEK 2018-TIL041-B-01 ten behoeve van: Projectnummer: Documentnummer: TIL041 2018-TIL041-B-01

Nadere informatie

AI Projecten buitensportaccomodaties cluster A WERKBESTEK d.d

AI Projecten buitensportaccomodaties cluster A WERKBESTEK d.d WERKBESTEK d.d. Bladnr. 1 van 75 WERKBESTEK en voorwaarden voor WERKBESTEK d.d. Bladnr. 2 van 75 T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t WERKBESTEK d.d. Bladnr. 3 van 75 1. Aanbesteder

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Begroting gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Documentnr. 2015-LEU122-GR-01 30 januari 2015 Gemeente Leudal Globale begroting voor: Herinrichting Dorpstraat Baexem, fase 1 Conform tekeningnr.

Nadere informatie

RAW Bladnr. 1 van GEMEENTE LOPPERSUM BESTEK NR.: LOPP PROJECT: HERINRICHTING STEDUM FASE 1.

RAW Bladnr. 1 van GEMEENTE LOPPERSUM BESTEK NR.: LOPP PROJECT: HERINRICHTING STEDUM FASE 1. Bladnr. 1 van 135 GEMEENTE LOPPERSUM BESTEK NR.: LOPP-2013-03 PROJECT: HERINRICHTING STEDUM FASE 1 Besteknummer: Projectnummer: LOPP-2013-03 LOPP-2013-03 Datum: 12-07-2013 Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK DE PINKENBERG - VELP

Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK DE PINKENBERG - VELP Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK DE PINKENBERG - VELP Opdrachtgever: Gemeente Rheden INCL. BTW EXCL. BTW Opgave College B & W: Kunstgrasveld 360.000,00 297.520,66 Bron: Memo maatregelen Sport,

Nadere informatie

Groot Onderhoud Elementenverhardingen

Groot Onderhoud Elementenverhardingen Groot Onderhoud Elementenverhardingen Vanaf 200 m² besteknr. 2016.091.069 Loosduinen, Scheveningen, Escamp en Segbroek 28 februari 2017 01 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN 1 Deel 1 Algemeen 2 01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

gemeente tilburg Realisatie kunstgrasveld v.v. Zigo Documentnr TIL040-B mei 2018

gemeente tilburg Realisatie kunstgrasveld v.v. Zigo Documentnr TIL040-B mei 2018 Bestek gemeente tilburg Documentnr. 2018-TIL040-B-01 16 mei 2018 RAW0036-111435 Gemeente Tilburg Bladnr. 1 VOORBLAD BESTEK 2018-TIL040-B-01 ten behoeve van: Projectnummer: Documentnummer: TIL040 2018-TIL040-B-01

Nadere informatie

Besteknummer: /7358 Status: Definitief Datum:

Besteknummer: /7358 Status: Definitief Datum: RAW0268-90342 Bladnr. 1 van 34 Bestek en voorwaarden Renovatie kunstgrasveld sportpark Magere Weide Besteknummer: 2015-19/7358 Status: Definitief Datum: 13-05-2015 Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden Postbus

Nadere informatie

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting Begroting gemeente simpelveld Globale begroting Gemeente Simpelveld Globale begroting voor: Confonn tekening variant 4.1 Uitgangspunten:. Prijspeil 01-01-2013 Sleuf persriolering in trottoir Aanname:

Nadere informatie

Herinrichting sportcomplex "Montgomery" te Leiden. Bladnr. 1 van 64 08-11-2010. BESTEK en VOORWAARDEN VOOR:

Herinrichting sportcomplex Montgomery te Leiden. Bladnr. 1 van 64 08-11-2010. BESTEK en VOORWAARDEN VOOR: Bladnr. 1 van 64 BESTEK en VOORWAARDEN VOOR: HERINRICHTING SPORTCOMPLEX "MONTGOMERY" TE LEIDEN aanleg van: * 2 kunstgras korfbalvelden; * 1 natuurgras korfbalveld * 1 asfalt handbalveld Projectnummer:

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo.

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bladnr. 1 College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bestek nr.: 2014-08 aanleg kunstgras voetbalveld sportpark "De Ark" te Mierlo Bladnr. 2 0. T o t s t a n d k o m i n g v

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

LEESWIJZER VOORBEELDBESTEK KUNSTGRASVOETBALVELD

LEESWIJZER VOORBEELDBESTEK KUNSTGRASVOETBALVELD LEESWIJZER VOORBEELDBESTEK KUNSTGRASVOETBALVELD Opdrachtgever : Contactpersoon : e-mail: : Datum : 12-12-2014 Versie : Concept INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Perceel 1, realisatie kunstgrasveld...

Nadere informatie

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Bladnr. 1 December 2008 Besteknr. 2008-10 DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe BESTEK VOOR DE RECONSTRUCTIE RIOLERING EN HERINRICHTING

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK HET NIEUWLAND - DIEREN

Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK HET NIEUWLAND - DIEREN Totaaloverzicht: HERINRICHTING SPORTPARK HET NIEUWLAND - DIEREN Opdrachtgever: Gemeente Rheden INCL. BTW EXCL. BTW Opgave College B & W: 2 hockeyvelden 640.000,00 528.925,62 Bron: Memo maatregelen Sport,

Nadere informatie

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T Bladnr. 1 van 7 Behoort bij: W&G-09-2017 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 01 Kredietraming 01: inclusief nieuwe funderingen Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN- Grootschalige

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo.

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bladnr. 1 College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bestek nr.: 2014-07 aanleg kunstgras hockeyveld sportpark "Oudven" te Mierlo Bladnr. 2 0. T o t s t a n d k o m i n g v

Nadere informatie

RAW Aanleggen kunstgraskorfbalvelden Dijkvogels te Maasdijk Gemeente Westland Status DEFINITIEF --- versie dd.

RAW Aanleggen kunstgraskorfbalvelden Dijkvogels te Maasdijk Gemeente Westland Status DEFINITIEF --- versie dd. Bladnr. 1 van 56 BESTEK NUMMER 81779400-01 BESTEK NAAM Aanleggen kunstgras korfbalvelden C.K.V. Dijkvogels te Maasdijk Het aanleggen van twee stuks kunstgraskorfbalvelden bij C.K.V. Dijkvogels gelegen

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad.

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. BESTEK EN VOORWAARDEN Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. Bestek 15-012 Lelystad, april 2016 RAW0063-97581 Ingenieursbureau & Projectmanagement Gemeente

Nadere informatie

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte RAW0258-79728 Besteknr. 273302 Bladnr. 1 van 276 BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte Auteur: T.P.

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 02 Kredietraming 02: handhaven bestaande fundering Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN-

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK

Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Bladnr. 1 van 98 GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2014-21 24-02-2017 Bladnr. 2 van 98 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 98 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg

Nadere informatie

Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo

Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo Werkplan Aanleg kunstgras voetbalveld HVV Tubantia te Hengelo projectnr. 403724 revisie 00 11 juni 2015 auteur(s) Nienke Bolscher-ten Dam Jeroen Moes Opdrachtgever Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo

Nadere informatie

RAW Bladnr. 1 van BESTEKNR

RAW Bladnr. 1 van BESTEKNR Bladnr. 1 van 66 BESTEKNR. 2015-026 Bladnr. 2 van 66 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 66 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Het gemeente bestuur van Haarlemmermeer 1.02 DIRECTIE De directie zal gevoerd worden door de directievoerder

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-016 "reconstructie Dellaertweg" Besteknummer 09-38 "Dellaertweg reconstructie" Bladnr. 1

Projectnummer 09-IB-016 reconstructie Dellaertweg Besteknummer 09-38 Dellaertweg reconstructie Bladnr. 1 RAW0110-00177 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-38 'Dellaertweg reconstructie' Bladnr. 2 RAW0110-00177 RAW0110-00177 Bladnr. 3 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

Service Centrum West Gemeente Enschede B.W.Ter Kuilestraat 33 Postbus AA Enschede T.a.v. R.Belshof

Service Centrum West Gemeente Enschede B.W.Ter Kuilestraat 33 Postbus AA Enschede T.a.v. R.Belshof Service Centrum West Gemeente Enschede B.W.Ter Kuilestraat 33 Postbus 20 7500 AA Enschede T.a.v. R.Belshof Betreft: Beschrijving offerte aanleg Multiplaycourt School. Groenlo, 06 Feb 2014 Geachte heer

Nadere informatie

Programma van Eisen Aanleg kunstgras voetbalvelden gemeente Teylingen

Programma van Eisen Aanleg kunstgras voetbalvelden gemeente Teylingen Programma van Eisen Aanleg kunstgras voetbalvelden gemeente Teylingen 1 Algemene eisen aan de inschrijver De inschrijver dient in het bezit te zijn van een kwaliteitssysteemcertificaat op basis van de

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Projectnummer 06-IB-003 "van Voorthuijsenlocatie" Besteknummer "Woonrijp maken van Voorthuijsenlocatie"

Projectnummer 06-IB-003 van Voorthuijsenlocatie Besteknummer Woonrijp maken van Voorthuijsenlocatie RAW0110-00147 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 5 06 AANBESTEDING 5 07 OPDRACHT 5 Deel 1 Algemeen

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar.

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar. Bladnr. 1 van 46 BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het het onderhoud van bomen inclusief bijkomende werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit: a. Het snoeien van bomen; b. Het rooien en vellen

Nadere informatie

Renovatie kunstgrasvelden Sportpark Marco van Basten veld 3 en Sportpark Welgelegen veld 2

Renovatie kunstgrasvelden Sportpark Marco van Basten veld 3 en Sportpark Welgelegen veld 2 Bladnr. 1 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR: Besteknummer: SB201601 Gemeente Utrecht Stadsbedrijven, Vastgoedbeheer Postbus 8406 3503 RK UTRECHT Telefoon: 14030 Bladnr. 2 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk Stadsbedrijven Stadsingenieurs RAW-Raamovereenkomst kenmerk 1100053758 www.utrecht.nl Rapport Status RAW-Raamovereenkomst definitief Colofon uitgave Stadsingenieurs Stadsbedrijven Gemeente Utrecht 030-286

Nadere informatie

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d.

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d. GWC110901 Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 OMSCHRIJING HOEEEL ERPLICHTING 1 Onderdeel 1: Fietspad Beilen-Hijken 11 oorbereidend en opruimingswerk 112 erkeersmaatregelen 1121

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE BESTEK GP-2780 NIEUWE BORG PROJECTMANAGEMENT BV DEFINITIEF 25-05-2009 GBW984701 Aanleg infra bouwplan en sportcomplex Linne Gemeente Maasgouw Bladnr. 1 Groen-planning

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau RAW0783-00302 Bladnr. 1 van 80 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-22 '' Bladnr. 2 van 80 RAW0783-00302 RAW0783-00302 Bladnr. 3 van 80 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING R: UMMER 1 OMSCHRIJVIG OPRUIMWERKZAAMHEDE VERPLICHTIG Pagina 1 van7 11 110010 110020 110030 110040 110050 110060 110070 110080 110090 110100 110110 110120 110130 110140 12 120010 120020 120030 120040 13

Nadere informatie

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE ZALTBOMMEL Besteknr. 2015-01 Bestek voor. Opdrachtnr: 2015-01 datum: 8 september 2015 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDER 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE

Nadere informatie

BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALT ONDERHOUD 2016

BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALT ONDERHOUD 2016 BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALT ONDERHOUD 2016 Auteur(s) J.J.L. Brabander Datum 27-06-2016 Versie 02 Status Definitief RAW1330-98755 Bestek : 82353400-2016 "Raamovereenkomst

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

CONCEPT Opbreken asfaltverharding met teerhoudend asfalt. m2 1,00 I Betreft het opbreken van asfalt rondom te verwijderen putrand

CONCEPT Opbreken asfaltverharding met teerhoudend asfalt. m2 1,00 I Betreft het opbreken van asfalt rondom te verwijderen putrand Bladnr. 1 1 PUTRANDEN GBS SYSTEEM Vervangen van beaande putranden in beaande asfaltverharding volgens methode GBS Syeem Aanbrengen volgens voorschriften leverancier. Put Stel Techniek Van den Broek Heteren

Nadere informatie

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN BESTEK OMSCHRIJVG EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL 1 Verkeersmaatregelen & opruimingswerkzaamheden 10 Verkeersmaatregelen 101010 Verkeersmaatregelen EUR 10.000,00 N 1,00 10.000,00 104 Boombescherming op bouwlocaties

Nadere informatie

1. A l g e m e e n 1

1. A l g e m e e n 1 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 1 01 Opdrachtgever 2 02 Directie 2 03 Locatie 2 04 Algemene beschrijving 2 05 Tijdsbepaling 2 06 Onderhoudstermijn 2 07 Kwaliteitsborging 2 08 Tijdschema,

Nadere informatie

Algemeen overzicht bewijsvoering Prestatie-termijnen Hoofdcode (Std. 2010)

Algemeen overzicht bewijsvoering Prestatie-termijnen Hoofdcode (Std. 2010) GRONDWERKEN 220321 220321 Leveren grond. Kwaliteitsverklaringen korrelverdeling - milieukwaliteit - bewijs van oorsprong - Zand in zandbed: < 63 um maximaal 15%; < 20 um max. 3%; org. stof max. 3% Zand

Nadere informatie

BUSS1606 Havenstraat-Brinklaan Bussum Werkomschrijving d.d definitief Gemeente Gooise Meren

BUSS1606 Havenstraat-Brinklaan Bussum Werkomschrijving d.d definitief Gemeente Gooise Meren 1 Algemene en opruimwerkzaamheden 11 Algemene werkzaamheden 12 Kabels en leidingen 120010 Klic-melding en verplichtingen WION - verzorgen klic-melding - verplichtingen grondroerders vanuit de WION EUR

Nadere informatie

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer "Dellaertweg reconstructie perceel 2" 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer Dellaertweg reconstructie perceel 2 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN RAW1115-00117 Bladnr. 1 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN 112 VERWIJDEREN GROENVOORZIENINGEN 1124 Bescherming bomen 112410 Toepassen stamommanteling (diam. < 0,30 m) st 5,00 V 12 OPBREKEN ELEMENTENVERHARDING

Nadere informatie

Bladnr. 2 Nota van Inlichtingen - Raamovereenkomst Onderhoud sportvelden en recreatieterreinen WO/ RAW

Bladnr. 2 Nota van Inlichtingen - Raamovereenkomst Onderhoud sportvelden en recreatieterreinen WO/ RAW Bladnr. 2 RAW0018-100099 RAW0018-100099 Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens RAW0018-100099 Bladnr. 3 01 Tekeningen 02 Peilen en hoofdafmetingen 03 Kwaliteitsborging 04 Bijlagen bijlage

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst. Besteknummer: Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011

BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst. Besteknummer: Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011 RAW0707-00057 Bladnr. 1 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst Besteknummer: 2010-22 Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011 Bladnr. 2 RAW0707-00057 RAW0707-00057 Bladnr. 3 0. T O T

Nadere informatie

EEN- HOEVEELHEID POST-

EEN- HOEVEELHEID POST- 100010 220101 Grond ontgraven uit put. m3 Betreft grond ontgraven t.b.v. realiseren infiltratiekelder, inclusief eventueel ontgraven t.b.v. grondverbetering onder kelder en keerwanden. Grondsoort: 4 Grondsoorten

Nadere informatie

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr. 1 van 5 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Hier het besteknummer uit de contractinfo overnemen 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST 0.01 AANBESTEDER 0.02 PROCEDURE 0.03 INLICHTINGEN

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie