Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK"

Transcriptie

1

2 Bladnr. 1 van 98 GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK

3 Bladnr. 2 van ALGEMEEN

4 Bladnr. 3 van 98 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg AA ETTEN-LEUR 1.02 DIRECTIE De directie zal worden gevoerd door: Gemeente Etten-Leur, afdeling Beheer & Realisatie Directievoerder: Zal in de opdrachtbrief nader aangegeven worden. Bezoekadres opdrachtgever: Roosendaalseweg AA Etten-Leur Telefoon : (076) Fax : (076) Correspondentieadres: Postbus GA Etten-Leur 1.03 LOCATIE Het uit te voeren werk is gelegen in en in de directe nabijheid van de Liesbosweg, Heggemus en Kievit te Etten-Leur ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: - het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden; - het verwijderen van bestratingen en kantopsluitingen; - het frezen, zagen, opbreken en aanbrengen van asfaltverhardingen; - het verwijderen en aanbrengen van groenvoorzieningen; - het verwijderen en aanbrengen van riolering en putten; - het verwijderen en aanbrengen van kolkleidingen; - het verwijderen en aanbrengen van kolken; - het aanbrengen van funderingslagen; - het verwijderen en aanbrengen van kantopsluitingen en elementenverhardingen; - het verwijderen en aanbrengen van markering; - het verwijderen en aanbrengen van wegmeubilair; - het verwijderen en aanbrengen van openbare verlichting; - het toepassen van afzettingen en omleidingen; - het uitvoeren van bijkomende werkzaamheden TIJDSBEPALING Het werk dient uiterlijk 1 december 2017 te worden opgeleverd. De geplande startdatum van de werkzaamheden is medio mei Het bedrag van de korting, als bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de U.A.V. 2012, bedraagt 500,- per dag. Het werk dient gefaseerd uitgevoerd te worden, conform artikel van deel 3 van dit bestek en bijlage 8. - fase 1, Onderhoudswerk Liesbosweg (van medio mei 2017 tot 28 juli 2017); - fase 2, Onderhoudswerk Heggemus (van 28 augustus 2017); - fase 3, Onderhoudswerk Kievit (tot 1 december 2017). Het aanbrengen van de deklaag van de asfaltverharding op de Liesbosweg dient uitgevoerd te worden in 1 werkgang op een in overleg met de directie te bepalen vrijdag voor 28 juli ONDERHOUDSTERMIJN De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de U.A.V. 2012, bedraagt 6 maanden.

5 Bladnr. 4 van 98 PAR Voor de cultuurtechnische werkzaamheden bedraagt de onderhoudstermijn 12 maanden KWALITEITSBORGING Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard.

6 Bladnr. 5 van BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

7 Bladnr. 6 van 98 PAR 01 TEKENINGEN Tekening: Schaal: datum: Liesbosweg, Opbreektekening deel 1 1: Liesbosweg, Opbreektekening deel 2 1: Heggemus en Kievit, Opbreektekening deel 1 1: Heggemus en Kievit, Opbreektekening deel 2 1: Liesbosweg, Aanlegtekening deel 1 1: Liesbosweg, Aanlegtekening deel 2 1: Liesbosweg, Dwarsprofielen en details 1: Heggemus en Kievit, Aanlegtekening deel 1 1: Heggemus en Kievit, Aanlegtekening deel 2 1: Omleidingstekening Liesbosweg 1: PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN De hoogteligging is in meter ten opzichte van het NAP aangegeven. Door de directie worden de navolgende punten eenmalig nabij werkterrein op aanvraag aangewezen: - twee vaste peilmerken met hoogtematen ten opzichte van N.A.P. - nieuwe en bestaande perceelsgrenzen van aanliggende percelen. 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in de artikelen en van de Standaard, rekening houden met de volgende bijwoonpunten: 1. de hoogteligging van het hoofdriool voordat het cunet wordt aangevuld; 2. het inspecteren en beoordelen van de nieuw aangelegde riolering dient te geschieden voordat de verharding wordt aangebracht; 3. het vullen van de filtergaten van de bronbemaling met zand; 4. de afwerking en verdichting van de aangebrachte zandbaan alvorens de verhardingen van steenmengsel (menggranulaat) worden aangebracht; 5. de verdichting van de aangebrachte verhardingen van steenmengsel van menggranulaat alvorens de elementenverharding wordt aangebracht; 6. de afwerking en verdichting van de onder- en tussenlagen van asfaltverharding voordat de deklaag van asfalt wordt aangebracht; 7. het verwijderen van (boom)wortels groter dan 5 cm; 8. het plaatsen van verkeersmaatregelen; 9. het uitvoeren van de rioolreparaties aan de bestaande riolering; 10. het uitzetten en aanbrengen van de detectielussen in de tussenlaag voordat de deklaag wordt aangebracht; 11. het afkoppelen en aansluiten de detectielussen van de bekabeling van de VRI-installatie; 12. het verwijderen van bomen en groenvoorzieningen i.v.m. de flora en faunawet. 04 BIJLAGEN De volgende bijlagen behoren tot het bestek: Bijlage 1: Model bankgarantie; Bijlage 2: Veiligheids- en Gezondheidsplan; Bijlage 3: Voorbeeldstaat revisiegegevens riolering; Bijlage 4: Registratieformulier inmeting grondwerk; Bijlage 5. Opnameformulier revisie openbare verlichting; Bijlage 6: Registratieformulier bemalingswater; Bijlage 7: Samenvatting asfalt onderzoek, funderingsonderzoek, AP04 onderzoek en proefsleuven; Bijlage 8: BLVC-plan. 05 WERKTERREIN Voor het verrichten van werkzaamheden op particulier terrein of gebruik maken van particulier terrein binnen de werkgrenzen van het werk, dient de aannemer toestemming te verkrijgen van de desbetreffende eigenaar van het betreffende perceel. 06 ADRESSEN

8 Bladnr. 7 van 98 PAR Gemeente Etten-Leur : Bezoekadres: Roosendaalseweg AA ETTEN-LEUR Correspondentieadres : Postbus GA ETTEN-LEUR tel: fax: Gemeentewerf: Hermelijnweg AE ETTEN-LEUR tel: Gemeentelijk composteringsterrein : Zeedijk NM ETTEN-LEUR tel: PLAATSELIJKE OMSTANDIGHEDEN De aannemer wordt geacht zich voor de aanbesteding op de hoogte te hebben gesteld van de ligging van het werkterrein en de plaatselijke omstandigheden, zoals polderpeilen en peilen van watergangen, los- en laadmogelijkheden en andere gegevens die van belang kunnen zijn voor de uitvoering van het werk. Voor de werkzaamheden aan de Liesbosweg (nabijheid van het spoor) is door de opdrachtgever een vergunning aangevraagd bij Prorail Regio Zuid. Deze zal voortuitlopend aan het werk worden verleend en ter informatie aan de aannemer worden verstrekt.

9 Bladnr. 8 van NADERE BESCHRIJVING

10 Bladnr. 9 van 98 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de UAV Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de UAV 2012 met inachtneming van paragraaf van de Standaard. Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft. Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 38 lid 2 van de UAV Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard. Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

11 Bladnr. 10 van 98 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 10 INRICHTEN TIJDELIJK DEPOT Aanbr., instandhouden en verw. tijd. werkdepot. Betreft: het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van een tijdelijk werkdepot binnen 10 km van het werk T.b.v. tijdelijke opslag van vrijgekomen bouwmaterialen en materieel Aanbrengen bouwhekken volgens Bestekspostnr Inclusief voorziening verharding door middel van aanbrengen rijplaten Inclusief afscherming bomen op depot door middel van stamommanteling Door de opdrachtgever wordt geen locatie ter beschikking gesteld, e.e.a. in overleg met de directie Na afloop van werkzaamheden de situatie in oorspronkelijke staat terugbrengen EUR N Aanbr., instandhouden en verw. tijd. zanddepot. Locatie zanddepot: binnen 10 km van het werk Beschikbare oppervlakte van het depot: ca. 100 m2 Betreft: het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van een tijdelijk zanddepot T.b.v. tijdelijke opslag van vrijgekomen zand en grond. Grondsoorten gescheiden opslaan Aanbrengen bouwhekken rondom depot volgens Bestekspostnr Inclusief voorziening verharding door middel van rijplaten Na afloop van werkzaamheden de situatie in oorspronkelijke staat terugbrengen EUR N Toepassen bouwhekken voor depot. Betreft: het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van bouwhekken ten behoeve van het afsluiten van het tijdelijk depot, aangebracht volgens bestekspostnrs en Type: HERAS Anti-Climb o.g. Bouwhek-element staalmat, incl. bevestigingsmaterialen voor montage Breedte: 3500 mm Hoogte: 2000 mm Maaswijdte: 150 x 25 mm, voorzien van borden "verboden toegang voor onbevoegden" art. 461 van w.v.s.", per 50 m1 lengte bouwhekken Inclusief puntenkam aan de bovenzijde Betonvoet: Lengte: 720 mm Breedte: 230 mm Hoogte: 160 mm Bouwhek elementen aanbrengen in betonvoet en onderling verbinden door middel van bout en klem Bouwhek afsluiten buiten werktijden met ketting en hangslot EUR N Gebruik zeecontainer. EUR N Betreft: het gebruik van een zeecontainer voor opslag van

12 Bladnr. 11 van 98 kleine materialen gedurende de uitvoering van het werk. Container plaatsen op het tijdelijk werkdepot volgens Bestekspostnr Afmetingen container minimaal ca x 2438 x 2591 mm Met dubbele draaideur Draaideur met slot afsluitbaar 11 VERKEERSMAATREGELEN 111 AFZETTINGEN Toep. van afzetting(en) op enkelbaansweg. Ten behoeve van:{(gefaseerde) uitvoering van aanleg / reconstructie rijbaan Liesbosweg en zijstraten Heggemus en Kievit Conform tekening Bestaande uit: - aanbrengen afzetting(en) - instandhouden afzetting(en) - verwijderen afzetting(en) EUR N Aanbrengen van afzetting(en) op enkelbaansweg. Ten behoeve van:{werkzaamheden waarbij de rijbaan geheel of gedeeltelijk moet worden afgesloten Afzettingen plaatsen conform CROW-richtlijnen Werk in Uitvoering 96b en in overleg met directie en de door daartoe geëigende instanties (gemeente, hulpdiensten, e.d.) 9 Stationaire afzetting volgens CROW-publicatiereeks WiU 96a/96b 3 Toegestane snelheid bij werk in uitvoering: Vwiu = 30 km/h 2 Met materiaal van de aannemer Instandhouden van afzetting(en) op enkelbaansweg. 2 Afzetting, aangebracht volgens bestekspostnr(s). { De afzettingen dagelijks inspecteren conform art lid 04 van de Standaard en vermelden van bevindingen in het logboek Verwijderen van afzetting(en) op enkelbaansweg. 2 Afzetting(en), aangebracht volgens bestekspostnr(s). { Toep. afzetting(en) op fiets- en voetpaden. Ten behoeve van:{(gefaseerde) uitvoering van aanleg / reconstructie voet- en fietspaden Liesbosweg, Heggemus en Kievit Conform tekening Bestaande uit: - aanbrengen afzetting(en) - instandhouden afzetting(en) - verwijderen afzetting(en) EUR N Aanbrengen van afzetting(en) op enkelbaansweg.

13 Bladnr. 12 van 98 Ten behoeve van:{werkzaamheden waarbij het fiets- en/of voetpad geheel of gedeeltelijk moet worden afgesloten Afzettingen plaatsen in overleg met directie en de door daartoe geëigende instanties (gemeente, hulpdiensten, e.d.) 9 Stationaire afzetting volgens CROW-publicatiereeks WiU 96a/96b 3 Toegestane snelheid bij werk in uitvoering: Vwiu = 30 km/h 2 Met materiaal van de aannemer Instandhouden van afzetting(en) op enkelbaansweg. 2 Afzetting, aangebracht volgens bestekspostnr(s). { De afzettingen dagelijks inspecteren conform art lid 04 van de Standaard en vermelden van bevindingen in het logboek Verwijderen van afzetting(en) op enkelbaansweg. 2 Afzetting(en), aangebracht volgens bestekspostnr(s). { OMLEIDINGEN Toepassen omleidingsroutes. Ten behoeve van:{(gefaseerde) werkzaamheden waarbij de rijbaan en / of het fietspad geheel moet worden afgesloten en (fiets)verkeer omgeleid dient te worden. Omleidingsroutes uitvoeren met retroreflecterende borden. Omleidingen plaatsen in overleg met directie en de daartoe geëigende instanties (gemeente, hulpdiensten, e.d.). Bestaande uit: - aanbrengen omleidingsroutes - instandhouden omleidingsroutes - verwijderen omleidingsroutes Omleidingsroute(s) volgens tekeningnr(s).{ Met materiaal van de aannemer EUR N Aanbrengen omleidingsroutes. Ten behoeve van:{omleiden gemotoriseerd verkeer en fietsers Instandhouden omleidingsroutes. 9 Omleidingsroutes op enkelbaanswegen en fietspaden, aangebracht volgens bestekspostnr Inspecteren afzettingen conform art lid 04 van de Standaard en vermelden van bevindingen in het logboek Verwijderen omleidingsroutes. 9 Omleidingsroutes op enkelbaanswegen en fietspaden, aangebracht volgens bestekspostnr OVERIGE VOORZIENINGEN Toepassen bouwhekken. EUR N Situering: rioolsleuf

14 Bladnr. 13 van 98 Betreft het ter beschikking stellen, aanbrengen, plaatsen, verplaatsen, verwijderen en afvoeren van bouwhekken Ten behoeve van het afzetten van de openliggende rioolsleuf Aantal hekken en aantal malen verplaatsen is afhankelijk van de werkwijze van de aannemer Voor de duur van de rioolwerkzaamheden Stalen hekwerk type: HERAS Anti-Climb o.g. Bouwhek-element staalmat, incl. bevestigingsmaterialen voor montage Breedte: 3500 mm Hoogte: 2000 mm Maaswijdte: 150 x 25 mm, voorzien van borden "verboden toegang voor onbevoegden" art. 461 van w.v.s.", per 50 m1 lengte bouwhekken. Betonvoet: Lengte: 720 mm Breedte: 230 mm Hoogte: 160 mm Bouwhek elementen aanbrengen in betonvoet en onderling verbinden door middel van bout en klem Met materiaal van de aannemer Toepassen bouwhekken. Situering: spoorwegovergang fietsers en voetganger Liesbosweg - Antwerpenlei Betreft het ter beschikking stellen, aanbrengen, plaatsen, verplaatsen, verwijderen en afvoeren van bouwhekken Ten behoeve van het afzetten van de spoorwegovergang (buiten de overwegsignalering) Gedurende het werk aan de nabijgelegen fiets- en voetpaden Stalen hekwerk type: HERAS Anti-Climb o.g. Bouwhek-element staalmat, incl. bevestigingsmaterialen voor montage Breedte: 3500 mm Hoogte: 2000 mm Maaswijdte: 150 x 25 mm, voorzien van borden "verboden toegang voor onbevoegden" art. 461 van w.v.s.", per 50 m1 lengte bouwhekken. Betonvoet: Lengte: 720 mm Breedte: 230 mm Hoogte: 160 mm Bouwhek elementen aanbrengen in betonvoet en onderling verbinden door middel van bout en klem Met materiaal van de aannemer EUR N Toepassen stamommanteling. Situering: bomen binnen de grenzen van het werk Betreft: het gedurende de duur van het werk ter beschikking stellen, plaatsen en onderhouden van een stamommanteling ter afscherming van de te handhaven bomen st 149,00 V 9 Stamdiameter boom variabel van ca. 0,25 m - ca. 1,00 m 2 Stam beschermen tot een hoogte van 3 m 2 Stamommanteling van houten delen; dikte ten minste 22

15 Bladnr. 14 van 98 mm, breedte ca. 42 mm{ 9 Tussen de stam en de ommanteling een afstand van 80 tot 100 mm waarborgen door middel van een omwikkeling van de stam met jute en het spiraalsgewijs rond de stam draaien van een met een kokosmantel omwikkelde ribbeldrain De spandraden welke de planken op hun plaats houden mogen de stam niet mag afknellen of beschadigen 12 VERWIJDEREN GROENVOORZIENINGEN 121 VERWIJDEREN BOMEN Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen Verwijderen bomen. Situering: aansluiting Spoorlaan en groenzone Liesbosweg Boomsoort(en):{Linde st 2,00 V 2 Diameter borsthoogte: van ca. 0,2 tot ca. 0,3 m 3 Verwijderen; hoogte van de stobben boven het maaiveld ten hoogste 0,20 m 3 Stamhout vervoeren naar{een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning 1 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar{een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Verwijderen stobben. Situering: gerooide bomen Liesbosweg st 2,00 V 1 Diameter stobben: tot ca. 0,2 m 1 Verwijderen tot een diepte van ten minste{0,80} m 3 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar{een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning 122 VERWIJDEREN BEGROEIING Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen Verwijderen begroeiing. Situering: verspreid over het werk Liesbosweg, Heggemus en Kievit Karakter van de begroeiing:{lage heesters are 15,00 V 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Begroeiing tot ca. 50 stuks per 100 m2 2 Hoogte begroeiing: tot ca. 1 m (meerjarige opslag) 1 Rooien tot een diepte van ten minste{0,40} m 1 Vrijgekomen hout vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning 13 VERWIJDEREN STRAATINRICHTING Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen. Voor hergebruik benodigde materialen dienen tijdelijk te worden opgeslagen in een depot van de aannemer. Het laden, vervoeren en lossen van en naar het depot

16 Bladnr. 15 van 98 behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen. 131 VERWIJDEREN BEBORDING Verwijderen verkeersborden. Situering: Liesbosweg, fase 1 Borden aan palen, lichtmasten en VRI st 46,00 V 2 Afmetingen volgens type I{ Inclusief bevestigingsmiddelen RVV nummer: - A0130zb 2 st (hergebruik) - A0130ze 1 st (hergebruik) - B01 7 st - B06 5 st - G11 7 st (hergebruik) - G12a 2 st (hergebruik) - OB505 4 st (hergebruik) - OB st (hergebruik) - OB501L 1 st (hergebruik) - OB502 2 st (1x hergebruik) - L04 1 st - L08 1 st - E01 1 st - J24 3 st - J32 1 st - OV410 2 st - straatnaam 4 st (hergebruik) - buurtpreventie 1 st 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{610030, voor hergebruik geschikte borden 23 st Overblijvende borden vervoeren naar gemeentewerf 2 Langs een weg zonder gescheiden rijbanen Verwijderen verkeersbordpalen. Situering: Liesbosweg, fase 1 st 15,00 V 1 Uit het maaiveld{en bestrating 1 Paal met vast grondkruis Totale paallengte: van 3 tot 4 m 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ (ca. 13 st palen) Overblijvende palen vervoeren naar gemeentewerf 1 Langs een weg met gescheiden rijbanen Verwijderen verkeerszuil. Situering: middengeleiders Liesbosweg Uit een bestrating Grondoort: zand Verkeerszuil BB22, diverse soorten en materialen De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen Langs een weg met gescheiden rijbanen st 8,00 V Verwijderen verkeersborden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Borden aan palen en lichtmasten st 49,00 V 2 Afmetingen volgens type I{

17 Bladnr. 16 van 98 Inclusief bevestigingsmiddelen RVV nummer: - B03 4 st - B06 2 st - G11 15 st (hergebruik) - OB st (hergebruik) - OB503OB02 2 st (hergebruik) - J08 5 st - J22 1 st - straatnaam 4 st (hergebruik) - buurtpreventie 1 st (hergebruik) 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{610090, voor hergebruik geschikte borden 37 st Overblijvende borden vervoeren naar gemeentewerf 2 Langs een weg zonder gescheiden rijbanen Verwijderen verkeersbordpalen. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 st 18,00 V 1 Uit het maaiveld{en bestrating 1 Paal met vast grondkruis Totale paallengte: van 3 tot 4 m 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ (ca.... st palen) Overblijvende palen vervoeren naar gemeentewerf 1 Langs een weg met gescheiden rijbanen 134 VERPLAATSEN LICHTMASTEN 1340 Verplaatsen lichtmasten Afsluiten van openbaar lichtnet door derden. Coördinatie afsluiten door aannemer Coördinatie aan- en afsluiten Openbare Verlichting. Situering: Liesbosweg Betreft: afstemmen en coördinatie met Enexis ten behoeve van de Openbare Verlichting via het OV-portal, inclusief meldingen ten behoeve van: - afkoppelen bestaande lichtmasten - aanbrengen aansluitkabel - aansluiten lichtmasten De kosten voor het af- en aansluiten door Enexis dienen in de betreffende bestekspost voor het verwijderen en aanbrengen van het verlichtingsobject inbegrepen te zijn EUR N Verwijderen en aanbrengen verlichtingsobject. Situering: lichtmasten Liesbosweg in middengeleider ter hoogte van voormalige bushaltes Nassaulaan Masten aanbrengen in zijberm, zie tekening Het betreft het verwijderen, tijdelijk opslaan en weer aanbrengen van een verlichtingsobject. {Het verlichtingsobject dient tijdelijk te worden opgeslagen in de container van het tijdelijk werkdepot Het verlichtingsarmatuur dient hierbij gedemonteerd te worden van de lichtmast Tevens dienen de dubbele uithouders vervangen te worden door enkele uithouders Vrijgekomen armaturen (2 st) monteren op nieuwe st 2,00 V

18 Bladnr. 17 van 98 uithouders Overblijvende armaturen (2 st) vervoeren naar gemeentewerf De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen dubbele uithouders (2 st) 3 Verlichtingsobject:{lichtmast Nominale masthoogte:{8}m Uitvoeringsvorm: cilindrisch Materiaal: staal Type: enkele uitlegger van 1,50 m 100.X.162 Bescherming: staalverzinkt Grondstuk: gebitumineerd grondstuk Type: Valmont 100N121 o.g. 9 Inclusief uit te voeren grondwerk 1 Uit te voeren kabelwerk t.b.v aansluitkabel:{ Inclusief af- en aansluiten van de OV aansluitkabel door Enexis De kosten van het melden en het uitvoeren van de werkzaamheden door Enexis dienen in deze bestekspost te zijn inbegrepen 9 De XY coördinaten van de nieuwe locatie van de lichtmast digitaal inmeten aan Rijksdriehoeknet Aanleveren revisiegegevens in opnameformulier revisie openbare verlichting volgens Bestekspostnr Verwijderen en aanbrengen verlichtingsobject. Situering: lichtmast in middengeleider bij overgang Liesbosweg - Spoorlaan Het betreft het verwijderen, tijdelijk opslaan en weer aanbrengen van een verlichtingsobject. {Het verlichtingsobject dient tijdelijk te worden opgeslagen in de container van het tijdelijk werkdepot Het verlichtingsarmatuur dient hierbij gedemonteerd te worden van de lichtmast st 1,00 V 1 Verlichtingsobject:{lichtmast Nominale masthoogte:{6} m 9 Inclusief uit te voeren grondwerk 1 Uit te voeren kabelwerk t.b.v aansluitkabel:{ Inclusief af- en aansluiten van de OV aansluitkabel door Enexis De kosten van het melden en het uitvoeren van de werkzaamheden door Enexis dienen in deze bestekspost te zijn inbegrepen 9 De XY coördinaten van de nieuwe locatie van de lichtmast digitaal inmeten aan Rijksdriehoeknet Aanleveren revisiegegevens in opnameformulier revisie openbare verlichting volgens Bestekspostnr VERWIJDEREN WEGMEUBILAIR Verwijderen palen. Situering: Heggemus en Kievit st 5,00 V 9 Uitneembare stalen paal Palen inclusief funderingsblok geheel verwijderen Ontstane gaten vullen met ophoogzand 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ st 2,00 L

19 Bladnr. 18 van Verwijderen palen. Situering: Liesbosweg Inclusief grondwerk st 1,00 V 5 Palen van staal{ Type: Etten-Leurnaartje inclusief ringpaaltegel Ontstane gaten vullen met ophoogzand 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ Opnemen straatmeubilair. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit Uit het maaiveld Houten paal type VAP Met 2 rood/witte reflectorbanden Afm. ca. 145 x 145 mm Hoogte ca. 0,80 m boven maaiveld Inclusief betonvoet 0,40 x 0,40 x 0,30 m De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen st 26,00 V Opnemen straatmeubilair. Situering: Liesbosweg Inclusief grondwerk Uit het maaiveld Kunststof paal type VAP Met 2 rood/witte reflectorbanden Afm. ca. 145 x 145 mm Hoogte ca. 0,80 m boven maaiveld Inclusief betonvoet 0,40 x 0,40 x 0,30 m De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen st 4,00 V Opnemen straatmeubilair. Situering: Heggemus en Kievit Inclusief grondwerk Uit het maaiveld Betonpaal Diam. ca. 0,19 m Hoogte ca. 0,80 m boven maaiveld Inclusief betonvoet 0,30 x 0,30 x 0,35 m De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen st 13,00 V Opnemen straatmeubilair. Situering: Liesbosweg Inclusief grondwerk Uit een bestrating Stalen afzetpaal Kleur: signaalrood met 2 witte reflectorbanden Diameter ca. 102 mm Hoogte ca. 0,80 m boven maaiveld De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen st 1,00 V 138 VERWIJDEREN OVERIGEN 1380 Verwijderen lussen VRI

20 Bladnr. 19 van Verwijderen detectielussen. Situering: opstelvakken nabij kruispunt: Liesbosweg - Plantijnlaan - Schoonhout Betreft het verwijderen van lussen in de deklaag asfalt Methode ter keuze aannemer Inclusief afkoppelen van grondkabel De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen m 110,00 V 14 VERWIJDEREN ELEMENTVERHARDINGEN Voor hergebruik benodigde materialen dienen tijdelijk te worden opgeslagen in een depot van de aannemer. Het laden, vervoeren en lossen van en naar het depot volgens Bestekspostnr VERWIJDEREN KANTOPSLUITINGEN 1410 Trottoirbanden 130/150x250 mm Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 850,00 V 3 Inclusief steunrug Afmetingen en materiaal steunrug:{beton ca. 0,07 m3/m (inclusief funderingslaag van beton) 3 Trottoirbanden 130/150 x 250 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {Bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 680 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 3,60 V 3 Inclusief steunrug Afmetingen en materiaal steunrug:{beton ca. 0,07 m3/m (inclusief funderingslaag van beton) 9 Inritbanden 600 x 200 x 300 mm 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 24,60 V 3 Inclusief steunrug Afmetingen en materiaal steunrug:{beton ca. 0,07 m3/m (inclusief funderingslaag van beton) 9 Inritbanden 600 x 200 x 300 mm 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ 1411 Trottoirbanden 180/200x250 mm Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 10,00 V 3 Inclusief steunrug Afmetingen en materiaal steunrug:{beton ca. 0,08 m3/m (inclusief funderingslaag van beton) 6 Trottoirbanden 180/200 x 250 mm

21 Bladnr. 20 van 98 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 8 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 25,00 V 3 Inclusief steunrug Afmetingen en materiaal steunrug:{beton ca. 0,08 m3/m (inclusief funderingslaag van beton) 6 Trottoirbanden 180/200 x 250 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 20 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ 1412 Rijwielpadbanden 30/80x200 mm Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 415,00 V 9 In zandbed 9 Rijwielpadbanden 30/80 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 332 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 55,00 V 9 In zandbed 9 Rijwielpadbanden 30/80 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 44 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ 1414 Opsluitbanden 60x200 mm Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 590,00 V 9 In zandbed 3 Opsluitbanden 60 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 413 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 1.255,00 V 9 In zandbed 3 Opsluitbanden 60 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens

22 Bladnr. 21 van Opsluitbanden 100x200 mm {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 879 m De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 355,00 V 9 In zandbed 5 Opsluitbanden 100 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 284 m1 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonbanden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 1.205,00 V 9 In zandbed 5 Opsluitbanden 100 x 200 mm 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte banden, ca. 964 m1 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ 1417 Opsluitbanden 80x200 mm Opbreken betonbanden. Situering: Liesbosweg m 65,00 V 9 In zandbed 4 Opsluitbanden 80 x 200 mm 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ 142 VERWIJDEREN ELEMENTENVERHARDINGEN 1421 Straatbakstenen Opbreken straatbaksteen. Situering: Wilhelminalaan m2 310,00 V 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 3 Straatbaksteen standaard keiformaat{ Kleur: donkerbruin 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {Bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte stenen, ca. 248 m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken straatbaksteen. Situering: geleiders Liesbosweg m2 5,00 V 1 Totale breedte tot 1,5 m 1 Straatbaksteen standaard waalformaat{ Kleur: donkerbruin 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{

23 Bladnr. 22 van Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. Betreft schoonmaken her te gebruiken materialen van bestekpostnr m2 310,00 V 3 Straatbakstenen: standaard keiformaat 9 Methode ter keuze aannemer 9 De her te gebruiken materialen palletteren Afmetingen pallet ter keuze aannemer 2 De aannemer wordt eigenaar van de onbruikbare vrijgekomen materialen{ 1422 Betonstraatstenen Opbreken betonstraatstenen. Situering: rijbaan Liesbosweg m2 405,00 V 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte{80} mm {Kleur: - heide ca. 335 m2 - grijs ca. 70 m2 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en alle voor hergebruik geschikte stenen, ca. 268 m2 heide en ca. 56 m2 grijs De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonstraatstenen. Situering: invalideinritten m2 10,00 V 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte{80} mm {(5 strekken) kleur grijs Betonstraatstenen standaard dikformaat; dikte 80 mm (1 strek) kleur grijs 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Opbreken betonstraatstenen. Situering: Liesbosweg In fietspad ter plaatse van inritten van zijwegen en oversteken m2 55,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 9 Betonstraatstenen dubbelklinker; dikte 80 mm Kleur: rood 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {Bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte stenen, ca. 44 m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Opbreken betonstraatstenen. Situering: Liesbosweg Betreft: rijbaangeleiders m2 20,00 V 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte{80} mm {Kleur: grijs 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 405,00 V

24 Bladnr. 23 van 98 Betreft schoonmaken her te gebruiken materialen van bestekspostnr Betonstraatstenen: standaard keiformaat 9 Methode ter keuze aannemer 9 Het te gebruiken materialen palletteren Afmetingen pallet ter keuze aannemer 2 De aannemer wordt eigenaar van de onbruikbare vrijgekomen materialen{ Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. Betreft schoonmaken her te gebruiken materialen van bestekspostnr m2 55,00 V 9 Betonstraatstenen dubbelklinker 211 x 211 mm 9 Methode ter keuze aannemer 9 Het te gebruiken materialen palletteren Afmetingen pallet ter keuze aannemer 2 De aannemer wordt eigenaar van de onbruikbare vrijgekomen materialen{ 1423 Betontegels Opbreken betontegels. Situering: voetpaden Liesbosweg, fase 1 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm{ en 150 x 300 x 45 mm, kleur grijs Inclusief pastegels 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {Bestekspostnr , voor hergebruik geschikte tegels, ca. 425 m2 (inboet voor Heggemus en Kievit) De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen Opbreken betontegels. Situering: voetpaden Heggemus en Kievit, fase 2 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm{ en 150 x 300 x 45 mm, kleur grijs Inclusief pastegels 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {Bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte tegels, ca m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen Opbreken betontegels. Situering: inritten in voetpad Liesbosweg m2 60,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm{ en 150 x 300 x 60 mm, kleur grijs Inclusief pastegels 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Opbreken betontegels. Situering: fietspaden Liesbosweg, fase 1 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m

25 Bladnr. 24 van 98 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm{ en 150 x 300 x 60 mm, kleur rood Inclusief pastegels 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte tegels, ca m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen Opbreken betontegels. Situering: fietspaden Heggemus en Kievit, fase 2 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm{ en 150 x 300 x 60 mm, kleur rood Inclusief pastegels 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens {bestekspostnrs en , alle voor hergebruik geschikte tegels, ca m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. Betreft schoonmaken her te gebruiken materialen van bestekspostnrs , , , en m ,00 V 7 Betontegels 9 Methode ter keuze aannemer 9 De her te gebruiken materialen palletteren Afmetingen pallet ter keuze aannemer 2 De aannemer wordt eigenaar van de onbruikbare vrijgekomen materialen{ 144 BIJKOMENDE WERKZAAMHEDEN Vervoeren elementenverhardingen. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit Betreft het vervoeren van de her te gebruiken materialen - Trottoirbanden - Rijwielpadbanden - Opsluitbanden - Straatbakstenen - Betonstraatstenen - Betontegels Inclusief eventueel tussenvervoer van en naar tijdelijk depot, inclusief eventueel laden op depot Materialen sorteren op kleur, kwaliteit en afmeting Vervoeren naar plaats van verwerking EUR N 15 VERWIJDEREN GESLOTEN VERHARDINGEN 150 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN Uitvoeren asfaltboringen en DLC-onderzoek. Situering: Liesbosweg Betreft het doen van asfaltboringen en aansluitend DLConderzoek ten behoeve van het bepalen van de teerhoudendheid van het op te breken en te frezen asfalt EUR N

26 Bladnr. 25 van 98 Conform geldende regelgeving publicatie 210 Onderzoek in de bijlage van dit bestek is ter oriëntatie 151 VERWIJDEREN ASFALTVERHARDINGEN Zagen van bitumineuze verharding. Situering: rijbaan Liesbosweg ter plaatse van op te breken asfalt m 55,00 V 1 Asfaltverharding{ 2 2 Zaagdiepte gemiddeld{110}mm tot ten hoogste{125}mm Opbreken asfaltverharding van teervrij asfalt. Situering: rijbaan Liesbosweg Teervrij asfalt:{zie asfaltonderzoek m2 400,00 V 9 Breedte variabel van 0,00-3,50 m 3 Dikte gemiddeld{0,11}m 2 Op een niet gebonden funderingslaag 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegde gezag verleende omgevingsvergunning Frezen van teervrij asfalt. Situering: rijbaan Liesbosweg Betreft: deklaag rijbaan Teervrij asfalt:{zie asfaltonderzoek m ,00 V 6 Totale breedte 4,00 m en groter 1 Dikte van de af te frezen laag:{35} mm 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{een inrichting met een door het bevoegde gezag verleende omgevingsvergunning Frezen van teervrij asfalt. Situering: rijbaan Liesbosweg Tussenlaag rijbaan Betreft bakfrezen reparatievakken in de rijbaan E.e.a in overleg met de directie Teervrij asfalt:{zie asfaltonderzoek m2 250,00 V 3 Totale breedte van 1,00 tot 1,50 m 2 Dikte van de af te frezen laag:{45}mm 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{een inrichting met een door het bevoegde gezag verleende omgevingsvergunning 16 BIJKOMEND WERK VOORBEREIDING EN OPRUIMING Opbreken goot van betonelementen. Situering: Liesbosweg langs rijbaan asfalt m 265,00 V 9 Op een fundering van beton ca. 0,022 m3/m 9 Goot van halve betontegels 1 Voegen gevuld met cementmortel 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Opbreken goot van betonelementen. m 100,00 V Situering: Liesbosweg

27 Bladnr. 26 van 98 langs rijbaan asfalt 9 Op een fundering van beton ca. 0,022 m3/m 9 Goot van betonstraatstenen 1 Voegen gevuld met cementmortel 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ 2 GRONDWERK Hoeveelheidsbepaling door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving c.q. verwerking. Voor milieuhygiënische gegevens zie bijlage 7. De grond is AP04 gekeurd en de partij voldoet aan de Achtergrondwaarde uit het Besluit en de Regeling bodemkwaliteit. Op basis van de onderzoeken moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens veiligheidsklasse "Basis". Alle m3 zijn vaste m3, verdicht in het werk. 21 GROND ONTGRAVEN Grond ontgraven uit{cunet. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft ontgraven ten behoeve van aan te brengen plantvak Grondsoort:{grond Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 100,00 V 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,60} m 1 Ontgravingsbreedte op bodem gemiddeld{1,50} m 9 Taluds: verticaal 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven uit{cunet. Situering: Liesbosweg Betreft het op hoogte brengen van het bestaande zandcunet Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 7,50 V 9 Ontgravingshoogte variabel van 0,00-0,05 m Gemiddeld ca. 0,03 m 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven uit{cunet. Situering: Heggemus en Kievit Betreft het op hoogte brengen van het bestaande zandcunet Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 12,50 V 9 Ontgravingshoogte variabel van 0,00-0,05 m Gemiddeld ca. 0,03 m 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven uit{cunet. m3 325,00 V

28 Bladnr. 27 van 98 Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft ontgraven tbv fundering rijbaan Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Ontgravingshoogte variabel van 0,30-0,35 m 9 Ontgravingsbreedte op bodem variabel van 5,50-8,50 m 9 Taluds: verticaal 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven uit{cunet. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft ontgraven tbv fundering fietspad Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 550,00 V 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Ontgravingshoogte variabel van 0,30-0,35 m 9 Ontgravingsbreedte op bodem variabel van 3,00-3,50 m 9 Taluds: verticaal 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven uit{cunet. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft ontgraven tbv fundering fietspad Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van ontgraving m3 800,00 V 4 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Ontgravingshoogte variabel van 0,30-0,35 m 9 Ontgravingsbreedte op bodem variabel van 3,00-3,50 m 9 Taluds: verticaal 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond ontgraven t.b.v. sleuf. Situering: Wilhelminalaan rioolsleuf Grondsoort: m3 450,00 V grond ca. 210 m3 zand ca. 240 m3 Taluds{2 : 1 4 Ontgraven tot een niveau waarbij ten opzichte van de onderkant van de buizen, funderingen en putten rekening is gehouden met een grondverbetering van{0,20}m 7 Ontgravingshoogte gemiddeld{3,00}m 2 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{1,00}m 22 GROND VERVOEREN Grond vervoeren. Betreft transport op het werk Grondsoort:{grond Hoeveelheidsbepaling:{de hoeveelheid wordt gelijkgesteld aan de hoeveelheid verwerkt volgens bestekspostnrs en m3 230,00 V 1 Vervoeren naar de plaats van verwerking

29 Bladnr. 28 van Grond vervoeren. Betreft overblijvende grond Grondsoort:{grond Hoeveelheidsbepaling:{de hoeveelheid wordt gelijkgesteld aan de hoeveelheid ontgraven volgens bbestekspostnrs en verminderd met de hoeveelheid vervoerd volgens bestekspostnr m3 80,00 V 3 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen grond{ Grond vervoeren. Betreft transport op het werk Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{de hoeveelheid wordt gelijkgesteld aan de hoeveelheid verwerkt volgens bestekspostnrs , , , en m3 525,00 V 1 Vervoeren naar de plaats van verwerking Grond vervoeren. Betreft overblijvend zand Grondsoort:{zand Hoeveelheidsbepaling:{de hoeveelheid wordt gelijkgesteld aan de hoeveelheid ontgraven volgens bestekspostnrs , , , , en verminderd met de hoeveelheid vervoerd volgens bestekspostnr m ,00 V 3 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen grond{ 23 GROND VERWERKEN Grond verwerken in{plantvak. Situering: plantvakken Liesbosweg m3 100,00 V Grondsoort:{teelgrond A-kwaliteit m3 Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking 2 Hoogte{0,60}m 3 Met een overhoogte van{0,10} m op moment van verwerken 1 Kruinbreedte{1,50}m 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 100,00 L Grond verwerken in{bermen. Situering: bermen verspreid over het werk Grondsoort:{grond, vervoerd volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking m3 25,00 V 9 Hoogte variabel van 0,05-0,15 m 1 Zonder overhoogte 1 Kruinbreedte{1,50}m 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m Grond verwerken in{cunet. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft het op hoogte brengen van het bestaande zandcunet Grondsoort:{zand, vervoerd volgens bestekspostnr m3 45,00 V

30 Bladnr. 29 van 98 Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking 9 Hoogte variabel van 0,00-0,10 m Gemiddeld ca. 0,05 m 1 Zonder overhoogte 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief verdichten Grond verwerken in{cunet. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft het op hoogte brengen van het bestaande zandcunet Grondsoort:{zand, vervoerd volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking m3 75,00 V 9 Hoogte variabel van 0,00-0,10 m Gemiddeld ca. 0,05 m 1 Zonder overhoogte 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief verdichten Grond verwerken in{cunet. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft aanvullen cunet naast fundering Grondsoort:{zand, vervoerd volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking m3 75,00 V 9 Hoogte variabel van 0,00-0,35 m 1 Zonder overhoogte 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief verdichten Grond verwerken in{cunet. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft aanvullen cunet naast fundering Grondsoort:{zand, vervoerd volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling:{door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking m3 100,00 V 9 Hoogte variabel van 0,00-0,35 m 1 Zonder overhoogte 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 9 Inclusief verdichten Aanvullen sleuf. Situering: Wilhelminalaan rioolsleuf m3 435,00 V 7 Aanvullingshoogte gemiddeld{3,00}m 4 Aanvullen tot onderkant verharding met{zand vervoerd volgens bestekspostnr (ca. 230 m3) en grond vervoerd volgens bestekspostnr (ca. 205 m3) 1 De aanvulling verdichten{ 25 BIJKOMEND WERK GRONDWERK 251 SLEUFBEKISTING

31 Bladnr. 30 van Treffen van voorzieningen tegen het inkalven van de sleuf. Situering: Wilhelminalaan ter plaatse van ontgravingen ten behoeve van rioleringswerkzaamheden m 50,00 V 9 Door middel van sleufbekisting met stempeling 2 Aan twee zijden van de sleuf 7 Aanvullingshoogte gemiddeld{3,00}m 1 Wijze van aanbrengen ter keuze van de aannemer 2 Verwijderen tijdens het aanvullen van de sleuf 3 RIOLERING 31 VOORBEREIDING 311 REINIGEN RIOLERING Riool reinigen onder hoge druk (rond profiel). Situering: Wilhelminalaan Vervuilingsgraad huidige situatie maximaal 30% Grootste putafstand:{50} m m 50,00 V 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 1 Profielafmeting(en):{400 mm 1 Waterpeil volgens NEN 3399 bij afgesloten riool: hoofdcode BDD, klasse 1 1 Bezonken afzettingen volgens NEN 3399: hoofdcode BBC, code A, klasse 1 9 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning. Transport- en acceptatiekosten worden geacht in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen. 312 BEMALING Toepassen bronbemaling. Situering: Wilhelminalaan bronbemaling t.p.v. verwijderen en aanbrengen hoofdriolering Rekening houden met gefaseerd toepassen e.e.a. is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden Verrekening geschied op basis van m1 bronbemaling (lengte rioolsleuf) Met materiaal van de aannemer Werkzaamheden: - aanbrengen bronbemaling - instandhouden bronbemaling - verwijderen bronbemaling m 50,00 V Aanbrengen bronbemaling. Ten behoeve van het drooghouden van een ontgraving riolering Verlaging van het freatisch vlak tot 0,20 m beneden bodem sleuf Inclusief brandstof, verzamelleidingen en pompen Lozing in riolering Opbouw bemaling ter keuze van de aannemer Verticale filters met inhangers m 50,00 I

32 Bladnr. 31 van 98 Filterdiepte ca. 5,0-6,0 m H.o.h. 2,00 m aan één zijde van de sleuf Reserve-energievoorziening van voldoende capaciteit om de energiebehoefte ten behoeve van de bemaling te allen tijde te dekken is vereist Automatische overname van de energievoorziening door de reserve-installatie is niet vereist Op het werk moeten reservepompen aanwezig zijn Aantal: 10% van het voor de installatie benodigde aantal pompen met een minimum van 1 pomp De reservepompen behoeven niet in de installatie te zijn opgenomen Instandhouden bronbemaling. Betreft bronbemaling aangebracht volgens bestekspostnr Periode van instandhouding: Voor de duur van de werkzaamheden t.b.v. rioolvervanging Verlaging van het freatisch vlak tot het in bestekspostnr vermelde niveau De reserve-energievoorziening 1 maal per week beproeven op goede werking m 50,00 I Verwijderen bronbemaling. Betreft bronbemaling aangebracht volgens bestekspostnr Filters en stijgbuizen verwijderen en het gat vullen met zand in aanvulling m 50,00 I Toepassen debietmeetpunt. Situering: Wilhelminalaan afvoerleiding van de bronbemaling Betreft het aanbrengen, instandhouden en verwijderen Instandhouden voor de duur van de werkzaamheden, inclusief onderhoud Eventuele optredende defecten moeten terstond hersteld worden Toegestane meetfout ten hoogste 5% Met materiaal van de aannemer st 1,00 V Opnemen debietmeterstanden. Betreft: het dagelijks opnemen en het wekelijks inleveren bij de directie van de gemeten grondwaterstanden afgelezen waarden op de debietmeters Voor de duur van de bemalingswerkzaamheden EUR N Aanbrengen voorzieningen lozingspunt. Situering: Wilhelminalaan t.p.v. lozingspunten bemaling Betreft bemaling aangebracht volgens bestekspostnr EUR N 9 T.p.v. lozingspunt voorziening aanbrengen ter keuze van aannemer t.b.v. de beluchting van het bemalingswater 1 Uitlaat voorzien van zandvang Toepassen open bemaling. EUR N

33 Bladnr. 32 van 98 Betreft het ter beschikking stellen, aanbrengen, instandhouden en verwijderen van een open bemaling Ten behoeve van rioolreparaties volgens bestekspostnrs aanbrengen open bemaling - instandhouden open bemaling - verwijderen open bemaling Aanbrengen open bemaling. 1 Ten behoeve van het drooghouden van een ontgraving 1 Opbouw bemaling ter keuze van de aannemer 1 Pompinstallatie ter keuze van de aannemer Instandhouden open bemaling. Betreft open bemaling aangebracht volgens bestekspostnr Periode van instandhouding:{gedurende de werkzaamheden Verwijderen open bemaling. Betreft open bemaling aangebracht volgens bestekspostnr AFSLUITEN RIOLERING Tijdelijke voorzieningen t.b.v. afsluiten riool. Situering: Wilhelminalaan Betreft het tijdelijk afsluiten van het riool voor het uitvoeren van dit werk EUR N 1 Aanbrengen afsluitingen{ 3 De droog-weer-afvoer waarborgen Volgens bestekspostnr Voor doorvoer van hemelwater rioolafsluitingen verwijderen 1 In afgesloten rioolleiding geloosd vuilwater periodiek verwijderen Toepassen voorziening instandhouden afvoer riool. Situering: Wilhelminalaan aansluiting nieuw op bestaand riool Betreft het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van alle benodigde tijdelijke voorzieningen om de waterafvoer van bestaand rioolstelsel te waarborgen Betreft afvoer van de aan te passen rioolstreng BT ø400 EN de hoofdafvoer door put 2159; BT ø700 Opbouw ter keuze aannemer Gerekend is met een pompcapaciteit van 50 m3/uur Instandhouden voor de duur van de werkzaamheden EUR N Toepassen voorzieningen kabel en leidingen. Situering: Wilhelminalaan rioolsleuf Betreft het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van tijdelijke voorzieningen om kabels en leidingen te ondersteunen Opbouw ter keuze aannemer Met materiaal van de aannemer Instandhouden voor de duur van de werkzaamheden EUR N

34 Bladnr. 33 van VERWIJDEREN RIOLERING 321 VERWIJDEREN HOOFDRIOLERING Grondwerk volgens hoofdstuk Verwijderen betonbuis. Situering: Wilhelminalaan m 50,00 V 1 Materiaal: ongewapend beton 1 Rond profiel: nominale middellijn tot 500 mm 1 Standaardlengte buis 1,00 m 1 Type buisverbinding: rubberringverbinding{ 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{en vervoeren naar een erkend verwerkingsbedrijf 322 VERWIJDEREN PUTTEN Grondwerk volgens hoofdstuk Verwijderen put. Situering: Wilhelminalaan Putnummer: 2157 st 1,00 V 3 Put van geprefabriceerde betonelementen { 1 Vrijgekomen putten uitwendig ontdoen van grond 3 Uitwendig oppervlak putbodem: van 1,0 tot 1,5 m2 2 Totale hoogte van 1,5 tot 2,5 m 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{en vervoeren naar een erkend verwerkingsbedrijf Verwijderen putrand met deksel. Situering: te verwijderen put Wilhelminalaan Betreft ronde putrand te verwijderen putnummer: 2157 st 1,00 V 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel{ 1 Putrand ontdoen van grond- en specieresten 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{en vervoeren naar een erkend verwerkingsbedrijf Verwijderen putrand met deksel. Situering: verspreid over het werk Liesbosweg, Heggemus en Kievit Betreft oude, vierkante putranden st 13,00 V 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel{ 1 Putrand ontdoen van grond- en specieresten 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{en vervoeren naar een erkend verwerkingsbedrijf 323 VERWIJDEREN STRAATAFWATERING Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen Reinigen kolken. st 71,00 V Betreft: reinigen kolken voorafgaand aan verwijderen volgens bestekspostnrs en

35 Bladnr. 34 van 98 3 Straat- en trottoirkolken{ 1 Hoeveelheid verontreiniging per kolk ca.{3,00} kg {Zand en bladeren 1 Machinaal reinigen{ 9 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Verwijderen kolk. Situering: verspreid over het werk st 55,00 V 3 Kolk van kunststof/gietijzer combinatie 1 Straatkolk{ Diversen soorten 2 Constructie: tweedelig 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr(s).{343030, ca. 2 st voor hergebruik geschikte kolken De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ Verwijderen kolk. Situering: verspreid over het werk st 16,00 V 2 Kolk van beton/gietijzer combinatie 1 Trottoirkolk{ 1 Constructie: eendelig 5 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr(s).{343010, alle voor hergebruik geschikte kolken, ca. 13 st De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen{ 324 VERWIJDEREN AANSLUITVOORZIENINGEN Verwijderen kolkaansluitleiding. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit Betreft: verwijderen kolkleiding van PVC 125 mm Bestaande uit: - grond ontgraven t.b.v. sleuf - verwijderen kunststofbuis - aanvullen sleuf m 225,00 V Grond ontgraven t.b.v. sleuf. Grondsoort: zand en grond m 225,00 I 2 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Tot onderkant buizen 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,80} m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,40} m 1 Vrijgekomen grond waar mogelijk naast de sleuf deponeren Verwijderen kunststofbuis. Betreft: kolkaansluitingen Inclusief kunststof hulpstukken m 225,00 I 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met

36 Bladnr. 35 van 98 een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanvullen sleuf. Grondsoort: zand en grond m 225,00 I 1 Aanvullingshoogte gemiddeld{0,80} m 2 Aanvullen tot onderkant verharding met grond vrijgekomen bij het ontgraven 1 De aanvulling verdichten{ 9 Inclusief leveren en verwerken tekortkomende grond(zand m3 11,25 L in zandbed) 33 RENOVEREN RIOLERING 330 VERW., AANBR. EN VERV. VAN HUISAANSLUITINGEN 3301 Vervangen huisaansluiting van PVC 125 mm Vervangen huisaansluiting. Situering: Wilhelminalaan Betreft vervangen huisaansluitingen op te vervangen riool - grond ontgraven tbv sleuf - verwijderen kunststofbuis - aanbrengen PVC-buis - aanvullen sleuf m 15,00 V Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m 15,00 I 2 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Tot onderkant buizen 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,80} m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,40} m 4 Vrijgekomen grond vervoeren volgens bestekspostnr(s). { Verwijderen kunststofbuis. Inclusief hulpstukken m 15,00 I 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis m 15,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: grijs m 15,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanvullen sleuf. m 15,00 I 1 Aanvullingshoogte gemiddeld{0,80} m 4 Aanvullen tot onderkant verharding met{zand m3 7,20 L 1 De aanvulling verdichten{ Vervangen standpijp huisaansluiting. st 2,00 V Situering: Wilhelminalaan

37 Bladnr. 36 van 98 Ten behoeve van te vervangen huisaansluiting volgens bestekspost verwijderen kunststofbuis - aanbrengen PVC-buis Grondwerk en voorzieningen inkalven sleuf volgens hoofdstuk Verwijderen kunststofbuis. Inclusief hulpstukken. Gerekend is met een gemiddelde lengte van 2 m te verwijderen standpijp per locatie m 4,00 I 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis Gerekend is met een gemiddelde lengte van 2 m aan te brengen standpijp per locatie m 4,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: grijs m 4,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 3304 Vervangen huisaansluiting gres door PVC 125 mm Vervangen huisaansluiting. Situering: Wilhelminalaan Betreft vervangen huisaansluitingen op te vervangen riool - grond ontgraven tbv sleuf - verwijderen keramische buis - aanbrengen PVC-buis - aanvullen sleuf m 15,00 V Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m 15,00 I 2 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Tot onderkant buizen 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,80} m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,50} m 4 Vrijgekomen grond vervoeren volgens bestekspostnr(s). { Verwijderen keramische buis. Inclusief hulpstukken m 15,00 I 1 Nominale middellijn(en){148 mm 2 Verbinding door middel van geteerd jijntouw en moffenkit 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis m 15,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ m 15,00 L

38 Bladnr. 37 van 98 Kleur: grijs 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanvullen sleuf. 1 Aanvullingshoogte gemiddeld{0,80} m 4 Aanvullen tot onderkant verharding met{zand m3 7,20 L 1 De aanvulling verdichten{ Vervangen standpijp huisaansluiting. Situering: Wilhelminalaan Ten behoeve van te vervangen huisaansluiting van gres door PVC 125 mm volgens bestekspost verwijderen keramische buis - aanbrengen PVC-buis Grondwerk en voorzieningen inkalven sleuf volgens hoofdstuk 2 st 2,00 V Verwijderen keramische buis. Inclusief hulpstukken. Gerekend is met een gemiddelde lengte van 2 m te verwijderen standpijp per locatie m 4,00 I 1 Nominale middellijn(en){148 mm 2 Verbinding door middel van geteerd jijntouw en moffenkit 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{ naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis Gerekend is met een gemiddelde lengte van 2 m aan te brengen standpijp per locatie m 4,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: grijs m 4,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 3306 Hulpstukken van PVC t.b.v. huisaansluitingen Verwijderen put. Situering: Wilhelminalaan st 4,00 V 6 Put van kunststof{type PE Controleput PK 315 mm 1 Uitwendig oppervlak putbodem: tot 0,5 m2 4 Totale hoogte{0,43} m 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ Aanbrengen put van kunststof. Situering: Wilhelminalaan Ten behoeve van huisaansluitingen st 4,00 V 9 PE Controleput PK 315 mm, hoogte 43 cm, kleur zwart met : - 2 x flexibele aansluiting, PVC ø125 mm; - met dekselafdichting met rubbermanchet; - deksel kleur zwart ø315 mm st 4,00 L

39 Bladnr. 38 van 98 9 Met volledig stroomprofiel Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: Wilhelminalaan Ten behoeve van huisaansluitingen st 4,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ flexibele bocht 88 graden met zettingsmof en 2 x manchetmof st 4,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: Wilhelminalaan Ten behoeve van huisaansluitingen Ten behoeve van overgang van gres-buis op PVC-buis. st 2,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Overgangsstuk gres-pvc 125 x148 mm inclusief rubberring st 2,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 34 AANBRENGEN RIOLERING Alle betonbuizen en putten dienen gefabriceerd te zijn met sulfaatbestendige cement 341 AANBRENGEN HOOFDRIOLERING Grondwerk volgens hoofdstuk Aanbrengen hoofdriolering betonbuis 400 mm Alle betonbuizen en putten dienen gefabriceerd te zijn met sulfaatbestendige cement Aanbrengen betonbuis rond profiel -MOF SPIE EIND Situering: hoofdriool Wilhelminalaan m 29,00 V 2 Rond profiel, ongewapend{ st 6,00 L 2 Rond profiel met inlaat, ongewapend Diameter inlaat{125}mm Inlaattype PVC 125 mm st 6,00 L 1 4 Nominale middellijn 400 mm 2 Standaardlengte buis 2,40 m 1 Type buisverbinding: glijverbinding { Aanbrengen betonbuis 400 mm MOF-SPIE EIND 1,20m. Situering: Wilhelminalaan Aanbrengen ter plaatse van aansluiting op put st 1,00 V Rond profiel, ongewapend st Nominale middellijn 400 mm Standaardlengte buis 1,20 m Type buisverbinding: glijverbinding Aanbrengen betonbuis 400 mm SPIE-SPIE EIND 1,20m. Situering: Wilhelminalaan Aanbrengen ter plaatse van aansluiting op put st 1,00 V Rond profiel, ongewapend st Nominale middellijn 400 mm 1,00 L 1,00 L

40 Bladnr. 39 van 98 Standaardlengte buis 1,20 m Type buisverbinding: glijverbinding Maken passtuk uit betonbuis. Betreft: Wilhelminalaan st 1,00 V 2 Passtuk rond profiel, ongewapend{ 9 9 Nominale middellijn 400 mm 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ 3419 Aanbrengen hulpstukken hoofdriolering Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: hoofdriool Wilhelminalaan Dient aangebracht te worden op elke prefab inlaat van het beton riool Gerekend is met 1 m lengte per inlaat st 6,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{standpijp kleur grijs st 6,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: Wilhelminalaan Betreft afdoppen standpijp st 6,00 V 1 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 4{ Uitwendige afdekkap st 6,00 L 1 1 Nominale middellijn 25 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 342 AANBRENGEN PUTTEN Grondwerk volgens hoofdstuk Aanbrengen putten riolering Maken put van geprefabriceerde betonelementen. Situering: Wilhelminalaan Putnummer: 2157 st 1,00 V 1 Put t.b.v. vrijverval systeem{ Inwendige afmetingen ca. 800 x 800 mm Gemiddelde hoogte ca. 2,60 m Aansluitingen: st 1,00 L - BT ø400 mm st 1,00 L 3 Geprefabriceerd stroomprofiel{ 2 Afdekplaat{voorzien van mangat 600 x 600 mm 5 Voegverbinding geprefabriceerde elementen: met bijbehorende rubberring st 1,00 L Leveren stelringen H 50 mm. st 35,00 V Stelringen afmeting: 800 x 800 x 50 mm, st inwendig ø 600 mm Leveren op plaats van verwerking Leveren stelringen H 100 mm. st 15,00 V Stelringen afmeting: 800 x 800 x 100 mm, st inwendig ø 600 mm Leveren op plaats van verwerking 35,00 L 15,00 L Aanbrengen putrand met deksel. st 15,00 V

41 Bladnr. 40 van 98 Situering: verspreid over het werk nieuwe putten en putten waar oude putrand verwijderd is Stelringen van beton leveren volgens bestekspost en Inclusief cementspecie Valspecie verwijderen 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel{ TBS type 313, zwaar verkeer, dagmaat 520 mm randhoogte 24 cm st 15,00 L 2 Putrand op hoogte brengen met stelringen van beton Aanbrengen put van kunststof. Situering: Liesbosweg st 1,00 V 1 Put, nominale middellijn 600 mm Aansluitingen: st 1,00 L - PVC ø250 st 1,00 L 1 Put met bolle bodem 1 Betonnen afdekplaat 900 x 900 mm; dik 120 mm Voorzien van opening met middellijn 635 mm en bijpassende rubberring st 1,00 L 3422 Maken aansluiting op rioolput Maken aansluiting op rioolput. Situering: Wilhelminalaan Betreft: aansluiting riolering met diameter ø400 mm op bestaande put Putnummer 2159 st 1,00 V 2 Put van geprefabriceerde betonelementen {met geprefabriceerde sparing 9 Oppervlak van geprefabriceerde opening: tot 0,25 m2 Door middel van zagen van een vierkante sparing 2 Rioolbuis omstorten met beton{ met behulp van bekisting 1 Bijwerken stroomprofiel{ 7 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen{ 343 AANBRENGEN STRAATAFWATERING Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen Aanbrengen kolk van beton/gietijzer combinatie. Situering: verspreid over het werk st 15,00 V 2 Trottoirkolk, klasse Y{ TBS TRK 4717 o.g., voorzien van flexibele zij-aansluiting en stankscherm Kolken vrijgekomen volgens bestekspostnr. geleverd volgens bestekspostnr Totale hoogte gelijk aan of groter dan 1,00 m 1 Constructie: eendelig Leveren trottoirkolk. st 2,00 V Trottoirkolk, klasse Y st TBS TRK 4717 Voorzien van flexibele zij-aansluiting en stankscherm Fabrikant: TBS Soest o.g. 2,00 L

42 Bladnr. 41 van 98 Constructie: eendelig Leveren op de plaats van verwerking Aanbrengen kolk van beton/gietijzer combinatie. Situering: verspreid over het werk st 2,00 V 2 Straatkolk, klasse Y{ TBS STR 9737 Voorzien van flexibele zij-aansluiting en stankscherm Kolken vrijgekomen volgens bestekspostnr Totale hoogte gelijk aan of groter dan 1,00 m 1 Constructie: eendelig Aanbrengen kolk van beton/gietijzer combinatie. Situering: fietspad st 74,00 V 9 Tegelpadkolk Type Aquaway S1230 GB1 st Voorzien van flexibele zij-aansluiting en stankscherm Fabrikant: Struijk Verwo o.g. 2 Totale hoogte gelijk aan of groter dan 1,00 m 1 Constructie: eendelig 74,00 L 344 AANBRENGEN KOLKAANSLUITLEIDINGEN Aanbrengen kolkaansluitleiding. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit Betreft: aanbrengen kolkleiding van PVC 125 mm Bestaande uit: - grond ontgraven tbv sleuf - aanbrengen PVC-buis - aanvullen sleuf m 300,00 V Grond ontgraven t.b.v. sleuf. Grondsoort: zand en grond m 300,00 I 2 Grondsoorten gescheiden ontgraven 9 Tot onderkant buizen 1 Ontgravingshoogte gemiddeld{0,80} m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste{0,40} m 1 Vrijgekomen grond waar mogelijk naast de sleuf deponeren Aanbrengen PVC-buis Betreft: kolkaansluitingen m 300,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: bruin m 300,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanvullen sleuf. Grondsoort: zand en grond m 300,00 I 1 Aanvullingshoogte gemiddeld{0,80} m 2 Aanvullen tot onderkant verharding met grond vrijgekomen bij het ontgraven 1 De aanvulling verdichten{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. st 300,00 V Situering: kolkaansluitleidingen Inclusief grondwerk

43 Bladnr. 42 van 98 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Bochtstukken 45º (ca. 3 st per kolk) Kleur: grijs st 300,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: kolkaansluitleidingen op standpijp Inclusief grondwerk st 5,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Flexibel stroom T-stuk 45º met zettingsmof 80 mm Kleur: grijs st 5,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Situering: aansluiting nieuwe kolkleidingen op bestaande kolkafvoeren Inclusief grondwerk st 91,00 V 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Mof Kleur: grijs st 91,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 37 RIOOL INSPECTIE Riool reinigen onder hoge druk (rond profiel). Situering: nieuw aangelegd riool Wilhelminalaan Grootste putafstand:{29}m m 29,00 V 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 3 Profielafmeting(en):{400 mm 1 Waterpeil volgens NEN 3399 bij afgesloten riool: aspectcode BDD, klasse 1 1 Bezonken afzettingen volgens NEN 3399: aspectcode BBC, code A, klasse 1 9 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Transport- en acceptatiekosten worden geacht in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen Uitvoeren visuele inspectie vanuit riool. Betreft: nieuw aangelegde riolering van beton. Uitvoering en beoordeling inspectierapport dient te geschieden voordat de verharding wordt aangebracht. Betreft opname van de riolering m.b.v. een op afstand bediende camera, waarbij de beelden bovengronds worden gevolgd op een monitor en worden vastgelegd{op een digitaal opslagmedium. Grootste putafstand:{29} m { Materiaalsoort riolering:{beton Afmeting(en) riolering:{400 mm m 29,00 V

44 Bladnr. 43 van 98 3 Riolering gereinigd en in bedrijf 1 Tijdens inspectie hellinghoekmeting uitvoeren 3 Tijdens inspectie detailfoto's maken van toestandsaspecten {zoals omschreven in artikel lid 15 van deel 3 van het bestek 1 Opnamen aanleveren op{dvd, USB-stick of verwisselbare harddisk, compatible met Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Informatiedragers worden eigendom van de opdrachtgever. 3 Rapportage analoog in{1} -voud en in SUF-bestand met foto's in digitaal format aanleveren{ (SUF 2.0) Reinigen kolken. Situering: reinigen kolken voor oplevering st 182,00 V 9 1 Hoeveelheid verontreiniging per kolk ca.{0,30}kg Zand en bladeren 1 Machinaal reinigen{ 1 Gebrekenregistratie digitaal vastleggen gekoppeld aan locatiebepaling{ 9 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Transport- en acceptatiekosten worden geacht in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen 38 RIOOLREPARATIES Voor beschrijving rioolreparaties: zie tekening. Toepassen open bemaling voor rioolreparaties volgens bestekspostnr Herstellen inlaat. Situering: rioolreparaties Liesbosweg Betreft het herstellen van inlaten met wortelingroei in hoofdriolering op diverse locaties volgens tekening Bestaande uit: - graven en aanvullen werkput - verwijderen PVC-buis - aanbrengen PVC-buis - aanbrengen PVC-hulpstuk st 3,00 V Graven en aanvullen werkput. Verharding:{verwijderd conform dit bestek st 3,00 I 1 Breedte op maaiveld ten hoogste{2,00}m Lengte op maaiveld ten hoogste{2,00}m Diepte t.o.v. maaiveld gemiddeld 1,50 m 1 Met inbegrip van het verwijderen van de verharding Vrijgekomen materialen gescheiden deponeren naast werkput 1 Vrijgekomen grond naast werkput deponeren 1 Taluds{2:1 1 Verharding (inclusief eventuele funderingslagen) herstellen met uitgekomen materialen Verwijderen kunststofbuis. Betreft: defecte aansluitingen Inclusief kunststof hulpstukken. Buizen en inlaat ontdoen van wortels m 3,00 I

45 Bladnr. 44 van 98 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis Betreft: defecte aansluitingen m 3,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: grijs m 3,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Betreft: defecte aansluitingen st 3,00 I 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Flexibel bochtstuk 90º met zettingsmof 80 mm Kleur: grijs st 3,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Herstellen inlaat. Situering: rioolreparaties Liesbosweg Betreft het herstellen van inlaten met wortelingroei in hoofdriolering op diverse locaties volgens tekening Bestaande uit: - graven en aanvullen werkput - verwijderen PVC-buis - aanbrengen PVC-buis - aanbrengen renovatieblok st 2,00 V Graven en aanvullen werkput. Verharding:{verwijderd conform dit bestek st 2,00 I 1 Breedte op maaiveld ten hoogste{2,00}m Lengte op maaiveld ten hoogste{2,00}m Diepte t.o.v. maaiveld gemiddeld 1,50 m 1 Met inbegrip van het verwijderen van de verharding Vrijgekomen materialen gescheiden deponeren naast werkput 1 Vrijgekomen grond naast werkput deponeren 1 Taluds{2:1 1 Verharding (inclusief eventuele funderingslagen) herstellen met uitgekomen materialen Verwijderen kunststofbuis. Betreft: defecte aansluitingen Inclusief kunststof hulpstukken. Buizen en inlaat ontdoen van wortels m 2,00 I 1 Materiaal: PVC 1 Nominale middellijn(en){125 mm 1 Verbinding door middel van mof 1 Vrijgekomen buizen ontdoen van grond en slib 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{naar een inrichting met

46 Bladnr. 45 van 98 een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning Aanbrengen PVC-buis Betreft: defecte aansluitingen m 2,00 I 2 Rechte buis, stijfheidsklasse: SN 8{ Kleur: grijs m 2,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buizen vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ Aanbrengen PVC-hulpstuk. Betreft: defecte aansluitingen st 2,00 I 2 Hulpstuk(ken), stijfheidsklasse: SN 8{ Renovatieblok met PVC inlaat ø125 mm Inclusief bevestigen op betonriool met krimparme mortel en moffenkit st 2,00 L 2 1 Nominale middellijn 125 mm 1 Verbinding buis-hulpstuk vrijvervalriool d.m.v. mof met rubbermanchet{ 39 BIJKOMEND WERK RIOLERING Op hoogte brengen bestaande putafdekking. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit alle putranden op bestaande te handhaven putten Betreft putranden in straatwerk of groen Inclusief grondwerk - verwijderen putrand met deksel - aanbrengen putrand met deksel st 23,00 V Verwijderen putrand met deksel. Betreft: putranden met rond deksel st 23,00 I 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel{ 1 Putrand ontdoen van grond- en specieresten 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ Aanbrengen putrand met deksel. st 23,00 I 9 Op bestaande afdekplaat 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel {vrijgekomen volgens bestekpostnr Putrand op hoogte stellen met stelringen geleverd volgens bestekpostnrs Op hoogte brengen bestaande putafdekking. Situering: Liesbosweg Betreft putranden in asfalt Putranden op hoogte stellen vóór het aanbrengen van de deklaag asfalt - zagen asfalt - opbreken asfalt - verwijderen putrand met deksel - aanbrengen putrand met deksel st 3,00 V Zagen van bitumineuze verharding. m 12,00 I Circa 4 m1 per putrand

47 Bladnr. 46 van 98 1 Asfaltverharding{ 2 2 Zaagdiepte gemiddeld{130}mm tot ten hoogste{140}mm Opbreken asfaltverharding van teervrij asfalt. Circa 0,64 m2 per putrand Teervrij asfalt:{zie asfaltonderzoek m2 1,92 I 9 Breedte 0,20 m 3 Dikte gemiddeld{0,13}m 2 Op een niet gebonden funderingslaag 3 Vrijgekomen materialen vervoeren{een inrichting met een door het bevoegde gezag verleende omgevingsvergunning Verwijderen putrand met deksel. Betreft: putranden met rond deksel st 3,00 I 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel{ 1 Putrand ontdoen van grond- en specieresten 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr (s).{ Aanbrengen putrand met deksel. st 3,00 I 9 Op bestaande afdekplaat 1 Gietijzeren rand met betonvoet en bijbehorend deksel {vrijgekomen volgens bestekpostnr Putrand op hoogte stellen met stelringen geleverd volgens bestekpostnrs Ruimte tussen asfalt en putrand opvullen met beton Vóór het aanbrengen van de deklaag m3 0,19 L Op hoogte brengen opbouwgarnituur. Situering: verspreid over het werk st 20,00 V 9 Betreft putjes voor gas en/of water, brandkranen e.d. 5 Straatpot op hoogte brengen{ 3 Met inbegrip van markeringstegel{ Tekortkomende materialen leveren volgens stelpost VERHARDINGEN Voor hergebruik benodigde materialen dienen tijdelijk te worden opgeslagen in een depot van de aannemer. Het laden, vervoeren en lossen van en naar het depot volgens bestekspostnr FUNDERINGEN Aanbrengen van een wegfundering van ongebonden steenmengsel. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft fundering rijbaan en fietspad m ,00 V 3 Breedte groter dan 2,00 m, laagdikte{0,25}m 7 Menggranulaat{ ton 1.525,00 L 2 Sortering 0/31,5{ 1 Op het zandbed 1 Wijze van verdichten ter keuze van de aannemer Aanbrengen van een wegfundering van ongebonden m ,00 V steenmengsel.

48 Bladnr. 47 van 98 Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft fundering fietspad 3 Breedte groter dan 2,00 m, laagdikte{0,25}m 7 Menggranulaat{ ton 1.275,00 L 2 Sortering 0/31,5{ 1 Op het zandbed 1 Wijze van verdichten ter keuze van de aannemer Aanbrengen straatlaag. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft straatlaag onder elementenverharding, met uitzondering van de bss dubbelklinker Laagdikte gemiddeld{40}mm; ten minste{30}mm en ten hoogste{50}mm m ,00 V 6 Op een funderingslaag{aangebracht volgens bestekspostnr Brekerzand{ m3 40,40 L Aanbrengen straatlaag. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft straatlaag onder bss dubbelklinker en tegels Laagdikte gemiddeld{50}mm; ten minste{40}mm en ten hoogste{60}mm m ,00 V 6 Op een funderingslaag{aangebracht volgens bestekspostnr Straatzand{ m3 108,60 L Aanbrengen straatlaag. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft straatlaag onder tegels Laagdikte gemiddeld{50}mm; ten minste{40}mm en ten hoogste{60}mm m ,00 V 6 Op een funderingslaag{aangebracht volgens bestekspostnr Straatzand{ m3 170,20 L 42 KANTOPSLUITINGEN 421 TROTTOIRBANDEN 4210 Trottoirbanden 130/150x250 mm Aanbrengen trottoirbanden van beton. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 665,00 V 9 In betonspecie m3 13,30 L Voorzien van steunrug van beton Betonspecie kwaliteit C15/18, voorzien van parelgrind Op een funderingslaag van menggranulaat m3 19,95 L 3 Profiel 130/150 x 250 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnr Trottoirbanden 180/200x250 mm Aanbrengen trottoirbanden van beton. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 10,00 V 9 In betonspecie m3 0,20 L Voorzien van steunrug van beton m3 0,30 L

49 Bladnr. 48 van 98 Betonspecie kwaliteit C15/18, voorzien van parelgrind Op een funderingslaag van menggranulaat 6 Profiel 180/200 x 250 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnr Aanbrengen trottoirbanden van beton. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 25,00 V 9 In betonspecie m3 0,50 L Voorzien van steunrug van beton Betonspecie kwaliteit C15/18, voorzien van parelgrind Op een funderingslaag van menggranulaat m3 0,75 L 6 Profiel 180/200 x 250 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnr Leveren rechte trottoirband van beton. st 10,00 V 6 Profiel 180/200 x 250 mm{ st 10,00 L 1 Werkende lengte 1 m 1 Leveren op plaats van verwerking 422 RIJWIELPADBANDEN 4220 Rijwielpadbanden 30/80 x 200 mm Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 450,00 V 9 In betonspecie m3 6,75 L Voorzien van steunrug van beton Betonspecie kwaliteit C15/18, voorzien van parelgrind Op een funderingslaag van menggranulaat m3 9,00 L 9 Profiel 30/80 x 200 mm Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs en Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 55,00 V 9 In betonspecie m3 0,83 L Voorzien van steunrug van beton Betonspecie kwaliteit C15/18, voorzien van parelgrind Op een funderingslaag van menggranulaat m3 1,10 L 9 Profiel 30/80 x 200 mm Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs en Leveren rechte opsluitband van beton. st 130,00 V 9 Profiel 30/80x200 mm Kleur grijs st 130,00 L 1 Werkende lengte 1 m 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren gebogen opsluitband van beton. st 9,00 V

50 Bladnr. 49 van 98 Kleur: grijs 9 Profiel 30/80x200 mm Bochtband r = 2,00 m uitw r = 5,00 m uitw 2 Werkende lengte{0,785}m 1 Leveren op plaats van verwerking 423 OPSLUITBANDEN 4230 Opsluitbanden 60x200 mm Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 80,00 V 2 Op zandbed 3 Profiel 60 x 200 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 800,00 V 2 Op zandbed 3 Profiel 60 x 200 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en Opsluitbanden 100x200 mm Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Liesbosweg, fase 1 m 975,00 V 2 Op zandbed 5 Profiel 100 x 200 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs , en Aanbrengen opsluitbanden van beton. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m 2.250,00 V 2 Op zandbed 5 Profiel 100 x 200 mm{ Kleur: grijs Banden vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs , en st st 6,00 L 3,00 L Leveren rechte opsluitband van beton. st 1.975,00 V 9 Profiel 100 x 200 mm Kleur: grijs st 1.975,00 L 1 Werkende lengte 1 m 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren gebogen opsluitband van beton. Kleur: grijs st 15,00 V 5 Profiel 100 x 200 mm{ Bochtband

51 Bladnr. 50 van 98 r = 2,00 m r = 10,00 m 2 Werkende lengte{0,785}m 1 Leveren op plaats van verwerking st st 8,00 L 7,00 L Leveren hulpstuk - opsluitband van beton Kleur: grijs st 4,00 V 1 Hoekstuk 90º st 4,00 L 5 Behorend bij profiel 100 x 200 mm 2 Werkende lengte{0,75}m 1 Leveren op plaats van verwerking 424 OVERIGE KANTOPSLUITINGEN Aanbrengen kantopsluiting van betonstraatstenen. Situering: Liesbosweg, fase 1 Inritten in tb 130/150 m 20,10 V 9 9 Bestaand uit 6 streklagen - 5 strekken bss kf - 1 strek bss df 3 In cementspecie aanbrengen op fundering m3 0,60 L 4 Betonstraatstenen standaard keiformaat, dikte 80 mm{ st 503,00 L Betonstraastenen standaard dikformaat, dikte 80 mm Kleur: grijs 2 Voegen vullen met cementspecie{ st m3 101,00 L 0,04 L Aanbrengen kantopsluiting van betonstraatstenen. Situering: Liesbosweg, fase 1 Inritten in tb 180/200 m 18,90 V 9 9 Bestaand uit 6 streklagen 3 In cementspecie aanbrengen op fundering m3 0,57 L 4 Betonstraatstenen standaard keiformaat, dikte 80 mm{ Kleur: grijs 2 Voegen vullen met cementspecie{ st m3 567,00 L 0,03 L Aanbrengen kantopsluiting van betonstraatstenen. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Inritten in tb 180/200 m 35,70 V 9 9 Bestaand uit 6 streklagen 3 In cementspecie aanbrengen op fundering m3 1,07 L 4 Betonstraatstenen standaard keiformaat, dikte 80 mm{ Kleur: grijs 2 Voegen vullen met cementspecie{ st m ,00 L 0,06 L 43 ELEMENTVERHARDINGEN Afwerken van het zandbed voor de aan te brengen verhardingslaag. Situering: onder aan te brengen elementenverhardingen Liesbosweg, Heggemus en Kievit Het zandbed direct voor het aanbrengen van de verhardingslaag verdichten, zo nodig onder toevoeging van water en afwerken.{ m ,00 V 1 Afwerken tot{0,10}m buiten de daarop aan te brengen verhardingslaag 2 Dikte van de laag waaraan verdichtingseisen worden gesteld is{0,50}m

52 Bladnr. 51 van 98 9 Verdichtingsgraad: Artikel van de Standaard RAW Bepalingen. De verdichtingsgraad (proef 3) wordt bepaald t.o.v. de maximumproctordichtheid met de normale proctorproef 431 STRAATBAKSTENEN Aanbrengen straatbakstenen. Situering: Wilhelminalaan m2 310,00 V 3 Straatbaksteen:Formaat:{standaard keiformaat Kleur: roodbruin Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr zichtkant met vellingkant en straatbaksteen zonder afstandhouders 3 Totale breedte 3,00 m en meer 3 In keperverband 9 Op straatlaag van brekerzand 9 Langs de kantopsluiting 2 streklagen aanbrengen waarvan streklaag als stellaag en 1 streklaag als watervoerende laag 5 Intrillen na afstrooien en invegen met{brekerzand Leveren straatbakstenen. Kleur: roodbuin Kwaliteit: A-12 st 2.790,00 V 3 Straatbakstenen: standaard keiformaat, zichtvlak voorzien van vellingkant{ Monster ter goedkeuring aan de directie aanleveren 1 Leveren op plaats van verwerking st 2.790,00 L 432 BETONSTRAATSTENEN 4320 Aanbrengen betonstraatstenen rijbaan en inrit Aanbrengen betonstraatstenen. Situering: rijbaan Liesbosweg m2 540,00 V 3 Totale breedte van 3,00 m en meer 5 In keperverband met bisschopsmutsen{ 9 Op straatlaag van brekerzand 9 Langs de kantopsluiting 2 streklagen aanbrengen waarvan 1 streklaag als stellaag en 1 streklaag als watervoerende laag 4 Betonstraatstenen: standaard keiformaat, dikte 80 mm {Kleur: heide Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand m3 5,40 L Aanbrengen betonstraatstenen. Situering: rijbaan Wilhelminalaan m2 100,00 V 3 Totale breedte van 3,00 m en meer 5 In keperverband met bisschopsmutsen{ 9 Op straatlaag van brekerzand 9 Langs de kantopsluiting 2 streklagen aanbrengen waarvan 1 streklaag als stellaag en 1 streklaag als watervoerende laag 4 Betonstraatstenen: standaard keiformaat, dikte 80 mm

53 Bladnr. 52 van 98 {Kleur: heide Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand m3 1,00 L Aanbrengen betonstraatstenen. Situering: inritten Liesbosweg m2 20,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 In halfsteensverband 9 Op straatlaag van straatzand 1 Langs de kantopsluiting 1 streklaag aanbrengen 9 Betonstraatstenen: dubbelklinker, dikte 80 mm Kleur: grijs Stenen geleverd volgens bestekspostnr Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand m3 0,13 L Aanbrengen betonstraatstenen. Situering: talud plateaus Liesbosweg m2 60,00 V 3 Totale breedte van 3,00 m en meer 9 In speciaal verband 9 Op straatlaag van brekerzand 4 Betonstraatstenen: standaard keiformaat, dikte 80 mm {Kleur: zwart, wit en grijs Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnrs en geleverd volgens bestekspostnrs en Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand m3 0,60 L 4323 Aanbrengen dubbelklinker fietspad Aanbrengen betonstraatstenen. Situering: fietspaden Liesbosweg m2 180,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 In halfsteensverband 9 Op straatlaag van straatzand 9 Betonstraatstenen: dubbelklinker Kleur: rood Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Intrillen na afstrooien en invegen met{straatzand 4325 Herstraten betonstraatstenen Herstraten betonstraatstenen. Situering: rijbaan Heggemus en Kievit Tekortkomende betonstraatstenen leveren volgens bestekspost m2 80,00 V 3 Totale breedte van 3,00 m en meer{ 5 In keperverband met bisschopsmutsen{ 4 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen, niet te herstraten materialen{ 9 Langs de kantopsluiting 2 streklagen herstraten waarvan 1 streklaag als stellaag en 1 streklaag als watervoerende laag 3 Betonstraatstenen: standaard keiformaat 4329 Leveren betonstraatstenen Leveren betonstraatstenen. st ,00 V

54 Bladnr. 53 van 98 Kleur: heide 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat{ st ,00 L 3 Dikte 80 mm 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren betonstraatstenen. Kleur: grijs st 2.810,00 V 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat{ st 2.810,00 L 3 Dikte 80 mm 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren betonstraatstenen. Kleur: Novato Nero Intenso Leverancier: Struyk Verwo o.g. st 1.420,00 V 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat{ st 1.420,00 L 3 Dikte 80 mm 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren betonstraatstenen. Kleur: grijs st 475,00 V 9 Betonstraatstenen, dubbelklinker st 475,00 L 3 Dikte 80 mm 1 Leveren op plaats van verwerking Leveren betonstraatstenen. Kleur: rood st 3.150,00 V 9 Betonstraatstenen, dubbelklinker st 3.150,00 L 3 Dikte 80 mm 1 Leveren op plaats van verwerking 433 BETONTEGELS 4330 Aanbrengen betontegels trottoir Aanbrengen betontegels. Situering: Liesbosweg, fase 1 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 9 In halfsteensverband haaks op de lengterichting Ter plaatse van inritten het halfsteensverband 90 graden gedraaid over de breedte van inrit 1 Op straatlaag 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} Kleur: grijs Tegels geleverd volgens bestekspostnrs en Afstrooien en invegen met{straatzand m3 5,48 L Leveren betontegels. st ,00 V 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} Kleur: grijs 1 Leveren op plaats van verwerking st ,00 L Leveren betontegels. st 2.435,00 V 3 Betontegels 150 x 300 x 60 mm{kleur grijs 1 Leveren op plaats van verwerking st 2.435,00 L Aanbrengen betontegels. m ,00 V

55 Bladnr. 54 van 98 Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 9 In halfsteensverband haaks op de lengterichting Ter plaatse van inritten het halfsteensverband 90 graden gedraaid over de breedte van inrit 1 Op straatlaag 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){45} Kleur: grijs Tegels vrijgekomen volgens bestekspostnrs en Afstrooien en invegen met{straatzand m3 10,13 L 4331 Aanbrengen betontegels fietspad Aanbrengen betontegels. Situering: Liesbosweg, fase 1 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 In halfsteensverband 1 Op straatlaag 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} Kleur: rood Tegels vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs en Afstrooien en invegen met{straatzand m3 7,10 L Aanbrengen betontegels. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 m ,00 V 2 Totale breedte van 1,50 tot 3,00 m 1 In halfsteensverband 1 Op straatlaag 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} Kleur: rood Tegels vrijgekomen volgens bestekspostnrs en en/of geleverd volgens bestekspostnrs en Afstrooien en invegen met{straatzand m3 7,10 L Leveren betontegels. st 6.460,00 V 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} Kleur: rood Monster ter goedkeuring aan de directie leveren 1 Leveren op plaats van verwerking st 6.460,00 L Leveren betontegels. st 1.440,00 V 3 Betontegels 150 x 300 x 60 mm{kleur rood 1 Leveren op plaats van verwerking st 1.440,00 L 44 ASFALTVERHARDINGEN 441 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN Aanbrengen gootlaag. m 265,00 V

56 Bladnr. 55 van 98 Situering: Liesbosweg langs asfaltverharding Bestaand uit 1 streklaag In cementspecie aanbrengen op fundering Betontegels 150 x 300 x 60 mm Kleur: grijs Voegen vullen met cementspecie m3 st m3 1,99 L 883,00 L 0,10 L Aanbrengen gootlaag. Situering: Liesbosweg langs asfaltverharding Bestaand uit 1 streklaag m 265,00 V In cementspecie aanbrengen op fundering m3 Betonstraatstenen standaard keiformaat, dikte 80 mm st Kleur: grijs Voegen vullen met cementspecie m3 1,99 L 1.325,00 L 0,10 L Frezen van teervrij asfalt ten behoeve van een aansluiting. Situering: Liesbosweg langsaansluiting Totaal aantal aansluitingen{3 st Teervrij asfalt:{zie asfaltonderzoek m2 85,00 V 9 Ten behoeve van de aan te brengen laag volgens bestekspostnr Dikte van de af te frezen laag:{45}mm 3 De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen Schoonmaken verhardingsoppervlak. Situering: Liesbosweg Betreft gefreesd verhardingsoppervlak volgens bestekspostnrs en m ,00 V 3 Totale breedte 3,00 m en groter 1 Ondergrond: asfaltverharding Aanbrengen asfaltwapening. Situering: Liesbosweg, ter plaatse van uitbreiding - schoonmaken verhardingsoppervlak; - aanbrengen kleeflaag; - aanbrengen inlage van kunststof. m3 60,00 V Schoonmaken verhardingsoppervlak. m2 60,00 I 1 Totale breedte kleiner dan of gelijk aan 1,50 m 1 Ondergrond: asfaltverharding 5 Het verhardingsoppervlak schoonspuiten{en verontreiniging direct opzuigen middels een wegdekreiniger 9 Direct voor het aanbrengen van kleeflaag Aanbrengen kleeflaag. Betreft het aanbrengen van een kleeflaag op gefreesde ondergrond m2 60,00 I 1 Bitumenemulsie:{kationisch (type O) Aanbrengen volgens instructies van de producent ton 0,03 L 5 Hoeveelheid{ca. 0,45} kg/m Aanbrengen inlage van kunststof. m2 60,00 I Betreft het aanbrengen van asfaltwapening

57 Bladnr. 56 van 98 Aangebracht conform verwerkingsadvies leverancier 3 Geogrid:{glasvezels rondom voorzien van gemodificeerd bitumen Type: Glasphalt G Fabrikaat: S&P Clever Reinforcement Company Benelux B.V. te Aalsmeer (NL) Rolbreedte: - 1 m Treksterkte: - in lengterichting: > 120 kn/m1 - in breedterichting: > 120 kn/m1 Rek bij breuk: - in lengterichting: = 3,0 % - in breedterichting: = 3,0 % E-modules: - in lengterichting: = N/mm2 - in breedterichting: = N/mm2 Stijfheid EA: - in lengterichting: > N/mm - in breedterichting: > N/mm Netstijfheid (EA/L verankering): - in lengterichting: 283 N/mm/m - in breedterichting: 283 N/mm/m m2 60,00 L 1 Aanbrengen op{kleeflaag, aangebracht volgens bestekpostnr Rollen (geleverd in een lengte van 50 m) dienen mechanisch, strak en gebrand aangebracht te worden middels een afrolset. Tijdens aanbrengen aanwezige beschermfolie wegbranden. 1 Verbinding in lengterichting{middels een overlap van minimaal 15 cm. 1 Verbinding in breedterichting{middels een overlap van minimaal 10 cm Aanbrengen lussen t.b.v. niet-selectieve detectie. Situering: opstelvakken nabij kruispunt: Liesbosweg - Plantijnlaan - Schoonhout Aantal lussen:{4 st Afmetingen ca. 20,0 x 1,0 m en 2,0 x 1,0 m m 110,00 V 1 In asfaltverharding Tussenlaag voordat deklaag wordt aangebracht 1 Slijplengte:{110}m 1 Toe te passen lusdraad: 1x1,5 mm2{ m 110,00 L 1 Dekking boven bovenste lusdraad ten minste 45 mm 1 Zaagsnede afgieten met bitumen gietmassa Aansluiten detectielus op grondkabel. Situering: lussen in opstelvakken Liesbosweg st 4,00 V 1 Lus t.b.v. niet-selectieve detectie 1 M.b.v. een spuitgietmof met tweecomponenten vulmassa{ st 4,00 L 442 RIJBAAN Aanbrengen van een onderlaag van asfaltbeton. Situering: verbreding rijbaan Liesbosweg Totaal{200}m2{ ton 35,00 V 2 Asfalt: AC 22 base ton 35,00 L

58 Bladnr. 57 van 98 3 Mengseleigenschappen: OL-B 3 Totale breedte 2,50 m en groter 1 Totale laagdikte{70} mm 6 Op een funderingslaag { Aanbrengen van een tussenlaag van asfaltbeton. Situering: gefreesde reparatievakken tussenlaag rijbaan Liesbosweg Locaties in overleg met de directie Totaal{250}m2{ ton 30,00 V 2 Asfalt: AC 16 bind ton 30,00 L 3 Mengseleigenschappen: TL-B 2 Totale breedte van 1,00 tot 2,50 m 1 Totale laagdikte{45} mm 4 Op een bestaande verhardingslaag Aanbrengen van een tussenlaag van asfaltbeton. Situering: verbreding rijbaan Liesbosweg Totaal{255}m2{ ton 30,00 V 2 Asfalt: AC 16 bind ton 30,00 L 3 Mengseleigenschappen: TL-B 3 Totale breedte 2,50 m en groter 1 Totale laagdikte{45} mm 5 Op de voorgaande verhardingslaag {aangebracht volgens bestekspostnr Aanbrengen van een deklaag van steenmastiekasfalt. Situering: deklaag rijbaan Liesbosweg Totaal{2.150}m2 { ton 190,00 V 5 Asfalt: SMA-NL 11B ton 190,00 L 3 Totale breedte 2,50 m en groter 1 Laagdikte{35} mm 5 Op de voorgaande verhardingslaag {aangebracht volgens bestekspostnr en gefreesd volgens bestekspostnr Aanbrengen van een deklaag van steenmastiekasfalt. Situering: opstelvakken VRI Liesbosweg Totaal{330}m2 { ton 30,00 V 9 Asfalt: SMA-NL 11B met gemodificeerde bitumen ton 30,00 L 3 Totale breedte 2,50 m en groter 1 Laagdikte{35} mm 5 Op de voorgaande verhardingslaag {aangebracht volgens bestekspostnr en gefreesd volgens bestekspostnr Aanbrengen kleeflaag. Situering: op nieuw asfalt m2 285,00 V 1 Bitumenemulsie:{type 0, kathionisch ton 0,09 L 2 Hoeveelheid 0,3 kg/m Aanbrengen kleeflaag. Situering: op bestaand asfalt m ,00 V 1 Bitumenemulsie:{type 0, kathionisch ton 0,90 L

59 Bladnr. 58 van 98 3 Hoeveelheid 0,4 kg/m2 45 BETONVERHARDING 451 AANBRENGEN PRINTBETON 4511 Aanbrengen printbeton tpv niet-overrijdbare geleiders Aanbrengen verhardingslaag van beton in één laag. Betreft: betonverharding ter plaatse van overrijdbare verkeersgeleiders, rammelstroken en verbredingen Liesbosweg Kleur: grijs Situering: volgens tekening m2 285,00 V Aanbrengen onderlegmateriaal. Betreft: onderlaag t.b.v. aan te brengen beton m2 285,00 I 2 Folie:{bekistingsfolie m2 285,00 L 1 Aanbrengen met een overlap{van minimaal 0,50 m Aanbrengen gepuntlaste wapeningsnetten ten behoeve van een verhardingslaag van gewapend beton. Gerekend met ca. 100 kg/m3 kg 4.560,00 I 1 Wapening per plaat; enkel wapeningsnet{ø6-150# 1 Staalkwaliteit B500B { 1 Betondekking{25} mm Aanbrengen verhardingslaag van beton in één laag. m2 285,00 I 9 Gewapende betonverharding Bovenzijde beton bolvormig: hoogte in midden is 5% van de breedte 4 Breedte verlopend van{0,75} m tot{3,00} m, volgens {tekening 6 Op een funderingslaag{van menggranulaat, aangebracht volgens bestekspostnr Laagdikte 0,16 m Betonspecie voor grindbeton: Milieuklasse XF4 Consistentieklasse ter keuze van de aannemer Maximum korrelafmeting D(max): 16 mm Sterkteklasse C 35/45 (karakteristieke druksterkte conform NEN-EN 206-1) Cementtype volgens van NEN 8005, ter keuze van de aannemer m3 45,60 L Aanbrengen textuur betonoppervlak. Situering: in beton aangebracht volgens bestekspostnr De figuratie voor het toepassen voorbehandelen met ontkistingspoeder m2 285,00 I 9 Het betonspecie-oppervlak voorzien van een figuratiepatroon type: betonstraatsteen, halfsteensverband conform gewaarmerkt monster van leverancier Aanbrengen coating. Situering: gefigureerd oppervlak behandeld volgens bestekspostnr Betreft: het aanbrengen van een coating/ m2 285,00 I

60 Bladnr. 59 van 98 impregneermiddel op een textuur betonoppervlak Coating: Transparant impregneermiddel op Acrylic / waterbasis Hoeveelheid: 0,5 l/m2 Kleur: transparant conform gewaarmerkt monster Wijze van aanbrengen conform de voorwaarden van de leverancier l 142,50 L Aanbrengen omtrekvoegen. Situering: verhardingslaag van beton met figuratie aangebracht volgens bestekspostnr Betreft: het aanbrengen van omtrekvoegen "door en door" ter plaatse van gestorte betonconstructie en banden m 495,00 I Aanbrengen door middel van plaatsen ethafoam opvulstrook of gelijkwaardig tegen achterzijde kantopsluiting Breedte omtrekvoeg 12 mm Bovenste 30 mm van de voeg voorzien van Sikaflex Pro 3 voegafdichting of gelijkwaardig systeem m 495,00 L Aanbrengen zettingsvoegen. Situering: verhardingslaag van beton met figuratie aangebracht volgens bestekspostnr Betreft "door en door" zagen en aanbrengen zettingsvoegen in de betonconstructie Breedte zettingsvoeg 12 mm Toepassen om de 4.25 m in de breedte richting en toepassen om de 4.25 m in de lengterichting m 50,00 I Bovenste 30 mm van voeg voorzien van Sikaflex Pro 3 voegafdichting of gelijkwaardig systeem m 50,00 L Aanbrengen verhardingslaag van beton in één laag. Betreft: betonverharding ter plaatse van overrijdbare verkeersgeleiders, rammelstroken en verbredingen Liesbosweg Kleur: wit Situering: volgens tekening m2 90,00 V Aanbrengen onderlegmateriaal. Betreft: onderlaag t.b.v. aan te brengen beton. m2 90,00 I 2 Folie:{bekistingsfolie m2 90,00 L 1 Aanbrengen met een overlap{van minimaal 0,50 m Aanbrengen gepuntlaste wapeningsnetten ten behoeve van een verhardingslaag van gewapend beton. Gerekend met ca. 100 kg/m3 kg 1.440,00 I 1 Wapening per plaat; enkel wapeningsnet{ø6-150# 1 Staalkwaliteit B500B { 1 Betondekking{25} mm Aanbrengen verhardingslaag van beton in één laag. m2 90,00 I 9 Gewapende betonverharding Bovenzijde beton bolvormig: hoogte in midden is 5% van de breedte 4 Breedte verlopend van{0,75} m tot{3,00} m, volgens

61 Bladnr. 60 van 98 {tekening 6 Op een funderingslaag{van menggranulaat, aangebracht volgens bestekspostnr Laagdikte 0,16 m Betonspecie voor grindbeton: Milieuklasse XF4 Consistentieklasse ter keuze van de aannemer Maximum korrelafmeting D(max): 16 mm Sterkteklasse C 35/45 (karakteristieke druksterkte conform NEN-EN 206-1) Cementtype volgens van NEN 8005, ter keuze van de aannemer 1 Toe te passen hulpstof:{kleurstof in betonspecie ten behoeve van verkrijging door en door gekleurd beton Hoeveelheid: ten minste 5 % cementgewicht kleurpigment Kleur: titanium wit volgens gewaarmerkt monster volgens de voorwaarden van de leverancier m3 14,40 L Aanbrengen textuur betonoppervlak. Situering: in beton aangebracht volgens bestekspost nr De figuratie voor het toepassen voorbehandelen met ontkistingspoeder m2 90,00 I 9 Het betonspecie-oppervlak voorzien van een figuratiepatroon type: betonstraatsteen, halfsteensverband conform gewaarmerkt monster van leverancier Aanbrengen coating. Situering: gefigureerd oppervlak behandeld volgens bestekspostnr Betreft: het aanbrengen van een coating/ impregneermiddel op een textuur betonoppervlak m2 90,00 I Coating: Transparant impregneermiddel op Acrylic / waterbasis Hoeveelheid: 0,5 l/m2 Kleur: transparant conform gewaarmerkt monster Wijze van aanbrengen conform de voorwaarden van de leverancier l 45,00 L Aanbrengen omtrekvoegen. Situering: verhardingslaag van beton met figuratie aangebracht volgens bestekspostnr Betreft: het aanbrengen van omtrekvoegen "door en door" ter plaatse van gestorte betonconstructie en banden m 155,00 I Aanbrengen door middel van plaatsen ethafoam opvulstrook of gelijkwaardig tegen achterzijde kantopsluiting Breedte omtrekvoeg 12 mm Bovenste 30 mm van de voeg voorzien van Sikaflex Pro 3 voegafdichting of gelijkwaardig systeem m 155,00 L Aanbrengen zettingsvoegen. Situering: verhardingslaag van beton met figuratie aangebracht volgens bestekspostnr Betreft "door en door" zagen en aanbrengen zettingsvoegen in de betonconstructie Breedte zettingsvoeg 12 mm m 15,00 I

62 Bladnr. 61 van 98 Toepassen om de 4.25 m in de breedte richting en toepassen om de 4.25 m in de lengterichting Bovenste 30 mm van voeg voorzien van Sikaflex Pro 3 voegafdichting of gelijkwaardig systeem 5 GROENVOORZIENINGEN 50 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN GROEN 501 WORTELSCHERMEN m 15,00 L Aanbrengen wortelscherm. Situering: langs voetpad Heggemus en Kievit m 960,00 V 1 Langs bestaande beplanting 1 Breedte sleuf: 0,10 tot 0,20 m; diepte sleuf in overeenstemming met aan te brengen wortelscherm 2 Na aanvulling vrijgekomen grond spreiden over naastliggend terrein{ 9 Wortelgeleidingsscherm Type Rootbarrier 420 UV Standaardhoogte 0,70 m Aanbrengen tot 20 mm boven verharding m 960,00 L 52 BEPLANTING Planten van sierplantsoen. Situering: Liesbosweg, langs spoor st 550,00 V 2 Sierplantsoen/heesters met kluit{ Hulst, hoogte ca. 1,50 m Hoeveelheid: 4 st/m st 550,00 L 4 Perceel met geaccidenteerd oppervlak 1 In voorbewerkte grond{ 1 Afstand tussen de rijen:{0,50} m Afstand in de rij:{ca. 0,25} m 2 Plantverband:{verspringend 1 Inclusief nazorg en plantgarantie{ Planten van haagplantsoen. Situering: Liesbosweg st 650,00 V Plantmateriaal:{beukenhaag st Ilex meserveae 'Heckenfee' Vertakt met kluit Maat: rijig, totaal{6}st/m 1 In voorbewerkte grond{ 1 Aanvullen met naast het plantgat of plantsleuf gedeponeerde grond{ 1 Inclusief nazorg en plantgarantie{ 650,00 L 54 GRASVELD Egaliseren, zaaiklaar maken en inzaaien grasveld. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit Werkzaamheden bestaande uit: - Frezen; - Egaliseren; - Eggen; - Zaaien. are 17,00 V

63 Bladnr. 62 van Frezen. Grondsoort: grond are 17,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Bewerkingsdiepte: 0,10 m 9 Frezen met een handfrees Egaliseren. Grondsoort: grond are 17,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Oppervlakte egalisatie: grondverzet tot 375 m3/ha 2 Egaliseren volgens natuurlijk verhang 1 Toegestane negatieve afwijking 0,02 m Eggen. Grondsoort: grond are 17,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Met een aangedreven eg 1 Bewerkingsdiepte: 0,05 m Zaaien. Grondsoort: grond are 17,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 2 Direct voorafgaande aan het zaaien de grond zaaiklaar maken door het verkruimelen van de bovenste 20 tot 30 mm 9 Zaadmengsel ten behoeve van recreatief grasveld Tredvast, leverancier Limagrain Advanta o.g. Hoeveelheid: 3 kg/100 m2 kg 51,00 L 1 Het zaad 10 tot 20 mm onderwerken Frezen en inzaaien bestaand grasveld. Situering: Liesbosweg en Kievit Werkzaamheden bestaande uit: - Frezen; - Zaaien. are 22,00 V Frezen. Grondsoort: grond are 22,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 1 Bewerkingsdiepte: 0,10 m 9 Frezen met een handfrees Zaaien. Grondsoort: grond are 22,00 I 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 2 Direct voorafgaande aan het zaaien de grond zaaiklaar maken door het verkruimelen van de bovenste 20 tot 30 mm 9 Zaadmengsel ten behoeve van recreatief grasveld Tredvast, leverancier Limagrain Advanta o.g. Hoeveelheid: 3 kg/100 m2 kg 66,00 L 1 Het zaad 10 tot 20 mm onderwerken

64 Bladnr. 63 van 98 6 STRAATINRICHTING Grondwerk behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen. Voor hergebruik benodigde materialen dienen tijdelijk te worden opgeslagen in een depot van de aannemer. Het laden, vervoeren en lossen van en naar het depot behoort in de prijs per eenheid te zijn inbegrepen. 61 BEBORDING Aanbrengen palen ter bevestiging van verkeersborden. Situering: Liesbosweg, fase 1 st 16,00 V 1 In het maaiveld{bestrating en pipe locks 1 Verkeersbordpaal, uitgevoerd als flespaal, met vast kruis{ Vrijgekomen volgens bestekspostnr en leveren volgens bestekspostnr Totale lengte 3,6 m (hals groter dan of gelijk aan 1,8 m) 1 Langs een weg met gescheiden rijbanen Leveren verkeersbordpalen. Situering: Liesbosweg, Heggemus en Kievit, fase 1 Betreft: tekortkomend materiaal t.b.v. bestekpostnr en st 4,00 V Verkeersbbordpaal, uitgevoerd als flespaal, met vast kruis st Totale lengte 3,6m (hals groter dan of gelijk aan 1,80 m) Leveren op plaats van verwerking Aanbrengen verkeersborden, inclusief benodigde bevestigingsmiddelen. Situering: Liesbosweg, fase 1 st 43,00 V Bevestigen door middel van verkeersbordenbeugels st De borden bevestigen aan:{verkeersbordpalen, lichtmasten en VRI 2 Afmetingen volgens type I{ RVV nummer: - A0130zb 2 st (hergebruik) - A0130ze 1 st (hergebruik) - B01 7 st - B06 3 st - G11 8 st (hergebruik+1 nieuw) - G12a 2 st (hergebruik) - OB505 6 st (hergebruik+2 nieuw) - OB st (hergebruik) - OB501L 1 st (hergebruik) - OB502 1 st (hergebruik) - L04 1 st - L08 1 st - E01 1 st - J24 3 st - J32 1 st - straatnaam 4 st (hergebruik) Vrijgekomen volgens bestekspostnr en leveren volgens bestekspostnr Retroflecterend, klasse III Met dubbel omgezette rand 2 Langs een weg zonder gescheiden rijbanen 4,00 L 86,00 L

65 Bladnr. 64 van Leveren verkeersborden. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft: tekortkomend materiaal t.b.v. bestekpostnr st 20,00 V Afmetingen volgens type I st RVV nummer: - B01 7 st - B06 3 st - G11 1 st - OB505 2 st - L04 1 st - L08 1 st - E01 1 st - J24 3 st - J32 1 st Retroflecterend, klasse III Met dubbel omgezette rand Leveren op plaats van verwerking 20,00 L Aanbrengen verkeerszuil. Situering: middengeleiders Liesbosweg, fase 1 Inclusief grondwerk In een pipe lock huls st 6,00 V Verkeerszuil BB21 geel st Retroflecterend, klasse III Met verkeersbord D02ro Afmetingen volgens type I Retroflecterend, klasse III Met dubbel omgezette rand Langs een weg met geschieden rijbanen Aanbrengen verkeerszuil. Situering: middengeleider fietspad Liesbosweg, fase 1 Inclusief grondwerk In een pipe lock huls st 1,00 V Verkeerszuil BB21 geel st Retroflecterend, klasse III Voorzien van sticker verkeersbord D02ro op de koker Afmetingen volgens type 0 Retroflecterend, klasse III Langs een weg met geschieden rijbanen Aanbrengen pipe locks. Situering: betonnen middengeleiders Liesbosweg, fase 1 st 9,00 V Pipe Locks type EVO st Fabrkaat: Pol o.g. In betonverharding Ten behoeve van plaatsen verkeersbordpaal Langs een weg met geschieden rijbanen 6,00 L 1,00 L 9,00 L Aanbrengen palen ter bevestiging van verkeersborden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 st 19,00 V 1 In het maaiveld{en bestrating 1 Verkeersbordpaal, uitgevoerd als flespaal, met vast kruis{ Vrijgekomen volgens bestekspostnr en leveren volgens bestekspostnr Totale lengte 3,6 m (hals groter dan of gelijk aan 1,8 m)

66 Bladnr. 65 van 98 1 Langs een weg met gescheiden rijbanen Aanbrengen verkeersborden, inclusief benodigde bevestigingsmiddelen. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 st 49,00 V Bevestigen door middel van verkeersbordenbeugels st De borden bevestigen aan:{verkeersbordpalen en lichtmasten 2 Afmetingen volgens type I{ RVV nummer: RVV nummer: - B03 4 st - B06 2 st - G11 15 st (hergebruik) - OB st (hergebruik) - OB503OB02 2 st (hergebruik) - J08 5 st - J22 1 st - straatnaam 4 st (hergebruik) - buurtpreventie 1 st (hergebruik) Vrijgekomen volgens bestekspostnr en leveren volgens bestekspostnr Retroflecterend, klasse III Met dubbel omgezette rand 2 Langs een weg zonder gescheiden rijbanen Leveren verkeersborden. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft: tekortkomend materiaal t.b.v. bestekpostnr st 12,00 V Afmetingen volgens type I st RVV nummer: - B03 4 st - B06 2 st - J08 5 st - J22 1 st Retroflecterend, klasse III Met dubbel omgezette rand Leveren op plaats van verwerking 98,00 L 12,00 L 63 WEGMEUBILAIR Aanbrengen palen. Situering: verspreid over het werk Inclusief grondwerk Grondslag:{zwak matig lemig zand st 38,00 V 4 Palen van staal:{ Etten-Leurnaartje, met wapen van Etten-Leur Type MA66a van VCP Streetcare te Zelhem o.g. Thermisch verzinkt en voorzien van kunststof poedercoating, kleur RAL 6009 Palen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Richting paal: verticaal 9 Afwerking palen door middel van ringpaaltegel 300 x 300 x 60 mm, kleur grijs prefab beton, voorzien van een rond gat ø0,175 mm

67 Bladnr. 66 van Leveren palen. Palen van staal st 37,00 V Etten-Leurnaartje, met wapen van Etten-Leur st Type MA66a van VCP Streetcare te Zelhem o.g. Thermisch verzinkt en voorzien van kunststof poedercoating, kleur RAL 6009 Inclusief ringpaaltegel 300 x 300 x 60 mm, kleur grijs prefab beton, voorzien van een rond gat ø0,175 mm st Leveren op de plaats van verwerking Aanbrengen wegmeubilair. Situering: in fietspad verspreid over het werk In bestrating Grondsoort: zand Palen van staal Type Model 90 uitneembaar Fabrikant: Erdi o.g. Diameter ø 88,9 mm kleur signaalrood (RAL 3000) voorzien van 2 witte retroreflecterende banden ERS vergrendelingssysteem voorzien van driekantslot Palen vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Inclusief funderingsblok Blokken vijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr Afmetingen ca. 295 x 295 x 350 mm st 6,00 V 37,00 L 37,00 L Leveren funderingsblok. Betreft: extra betonnen funderingsblok t.b.v. overzetten uitneembare paal st 3,00 V Afmetingen ca. 295 x 295 x 350 mm st Leveren op de plaats van verwerking Leveren palen. Palen van staal st 1,00 V Type Model 90 uitneembaar st Fabrikant: Erdi o.g. Diameter ø 88,9 mm kleur signaalrood (RAL 3000) voorzien van 2 witte retroreflecterende banden ERS vergrendelingssysteem voorzien van driekantslot Leveren op de plaats van verwerking Aanbrengen straatmeubilair. Situering: bocht Liesbosweg Inclusief grondwerk Betreft het aanbrengen van prefab betonelementen met een verkeersgeleidingsfunctie Op straatlaag Fabrikaat: Struyk Verwo Infra, o.g. st 5,00 V Type: Schampblokken 60x50 Standaard st Afmeting: 600x500x400 mm Kleur: wit 3,00 L 1,00 L 5,00 L

68 Bladnr. 67 van MARKERING 640 VERWIJDEREN MARKERING ELEMENTENVERHARDING Verwijderen markering uit bestrating. Situering: Liesbosweg, fase 1 Betreft markeringsvlakken en vulling geleiders Verband bestrating: halfsteens Figuratie Op zandbed Betonstraatstenen keiformaat 80 mm Kleur: wit De volgende materialen verwerken volgens bestekspostnrs , , en alle voor hergebruik geschikte stenen, ca. 148 m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen m2 185,00 V Verwijderen markering uit bestrating. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Betreft markeringsvlakken en vulling geleiders Verband bestrating: halfsteens Figuratie Op zandbed Betonstraatstenen keiformaat 80 mm Kleur: wit De volgende materialen verwerken volgens bestekspostnrs , , en alle voor hergebruik geschikte stenen, ca. 12 m2 De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen m2 15,00 V Verwijderen markering uit bestrating. Situering: Liesbosweg, fase 1 Markering fietspad Verband bestrating: halfsteens Op zandbed Tegels 300 x 300 x 60 mm Kleur: wit De volgende materialen verwerken volgens bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte tegels, ca. 132 st De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen st 195,00 V Verwijderen markering uit bestrating. Situering: Heggemus en Kievit, fase 2 Markering fietspad Verband bestrating: halfsteens Op zandbed Tegels 300 x 300 x 60 mm Kleur: wit De volgende materialen verwerken volgens bestekspostnr , alle voor hergebruik geschikte tegels, ca. 188 st De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen st 235,00 V Verwijderen markering uit bestrating. st 84,00 V

69 Bladnr. 68 van 98 Situering: verspreid over het werk Verband bestrating: halfsteens Op zandbed Tegels 500 x 500 x 80 mm Kleur: - zwart - wit - haaientand De volgende materialen verwerken volgens bestekspostnr , voor hergebruik geschikte tegels ca. 30 st De aannemer wordt eigenaar van de overige vrijgekomen materialen 641 VERWIJDEREN MARKERING OP ASFALTVERHARDING Volledig verwijderen van een markering. Situering: verspreid over het werk m2 105,00 V 9 vlakken ca. 80,00 m2 ononderbroken (0,10) ca. 20,00 m stopstreep (0,20) ca. 7,00 m kanalisatie 0,50-0,50 (0,10) ca. 15,00 m 1-1 (0,10) ca. 45,00 m 1-3 (0,30) ca.100,00 m pijl li/re ca. 3,00 st pijl combi ca. 3,00 st 2 Van thermoplastisch markeringsmateriaal 3 Op een dichte bitumineuze ondergrond 9 Stofvrij verwijderen 9 Vrijgekomen materialen worden eigendom van de aannemer en moeten worden afgevoerd naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning 642 AANBRENGEN MARKERING 6420 Aanbrengen markering in bestrating Aanbrengen markering van tegels. Situering: as fietspad Liesbosweg, Heggemus en Kievit Verband bestrating: halfsteensverband Afwerking: intrillen na afstrooien en invegen met straatzand Onderbroken streep 0,30-2,70 Breedte: 0,30 m Betontegels 300 x 300 x 60 mm Kleur: wit Tegels vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr De aannemer wordt eigenaar van de vrijgekomen materialen st 350,00 V Leveren betontegels. Kleur: wit st 50,00 V 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm, breuklastklasse (NEN-EN 1339){70} 1 Leveren op plaats van verwerking st 50,00 L

70 Bladnr. 69 van Aanbrengen markering van tegels. Situering: fietspad Liesbosweg, fase 1 Verband bestrating: halfsteensverband Afwerking: intrillen na afstrooien en invegen met straatzand Bestaand uit 1 streklaag Breedte: 0,50 m Betontegels 500 x 500 x 80 mm Kleur: zwart/wit Haaientandtegels Tegels vrijgekomen volgens bestekspostnr en geleverd volgens bestekspostnr st 30,00 V Leveren betontegels. Kleur: zwart/wit Haaientandtegels st 5,00 V 6 Betontegels{500} x{500} x{80} mm, breuklastklasse (NEN- EN 1339){110} 1 Leveren op plaats van verwerking st 5,00 L Aanbrengen markering van tegels. Situering: fietspad Liesbosweg, fase 1 Verband bestrating: halfsteensverband Afwerking: intrillen na afstrooien en invegen met straatzand Bestaand uit 1 streklaag Breedte: 0,30 m st 11,00 V Betontegels 300 x 300 x 60 mm st Kleur: rood/wit Haaientandtegels 11,00 L Aanbrengen lengtemarkering in bestaande bestrating; verband aanpassen. Situering: oversteek fietspaden Liesbosweg Afwerking:{intrillen na afstrooien en invegen met straatzand m 120,00 V 3 Verband bestrating: keperverband 2 Onderbroken streep{1-1} 1 Breedte: 0,10 m 2 Betonstraatstenen, dik 80 mm{ Kleur: wit Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr Aanbrengen lengtemarkering in bestaande bestrating; verband aanpassen. Situering: as rijbaan Liesbosweg Afwerking:{intrillen na afstrooien en invegen met straatzand m 50,00 V 3 Verband bestrating: keperverband 1 Ononderbroken streep 1 Breedte: 0,10 m 2 Betonstraatstenen, dik 80 mm{ Kleur: wit Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr Aanbrengen markering van thermoplast Aanbrengen dwarsmarkering in bestaande bestrating; m2 12,00 V

71 Bladnr. 70 van 98 verband aanpassen. Situering: vlakken Liesbosweg Afwerking:{intrillen na afstrooien en invegen met straatzand 3 Verband bestrating: keperverband 3 Vlakken kleiner dan of gelijk aan 10 m2 1 Op straatlaag 2 Betonstraatstenen, dik 80 mm{ Kleur: wit Stenen vrijgekomen volgens bestekspostnr Aanbrengen lengtemarkering van thermoplastisch markeringsmateriaal. Betreft as- en kantstrepen km 0,42 V 7 Ononderbroken streep met sleuven ten behoeve van de afwatering{ 1 Breedte: 0,10 m 1 Op een asfaltverharding 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 29,40 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{7,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit Aanbrengen lengtemarkering van thermoplastisch markeringsmateriaal. Betreft as- en kantstrepen km 0,07 V 3 Onderbroken streep{1-1} 1 Breedte: 0,10 m 1 Op een asfaltverharding 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 24,50 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{7,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit Aanbrengen lengtemarkering van thermoplastisch markeringsmateriaal. Betreft indeling voorsorteervakken km 0,10 V 2 Onderbroken streep{1-3} 9 Breedte: 0,30 m 1 Op een asfaltverharding 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 52,50 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{7,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit Aanbrengen overige markering van thermoplastisch markeringsmateriaal. Situering: verspreid over het werk m2 61,13 V 9 stopstreep (0,30) 6,50 m pijl links 4,00 st pijl combi 4,00 st kruismarkering (0,10) 45,00 m vlak 40,00 m2 1 Op een asfaltverharding 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 427,91 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{7,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit Herstellen lengtemarkering van thermoplastisch m 20,00 V markeringsmateriaal.

72 Bladnr. 71 van 98 Situering: kruising Liesbosweg - Plantijnlaan - Schoonhout 1 Gedeelten van ononderbroken en/of onderbroken strepen; ter plaatse van de aan te brengen markering een voorstrijkmiddel (hechtprimer) toepassen{ Onderbroken streep Breedte: 0,10 m 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 5,00 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{5,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit Herstellen overige markering van thermoplastisch markeringsmateriaal. Situering: kruising Liesbosweg - Plantijnlaan - Schoonhout m2 8,00 V 1 Gedeelten van overige markeringen; ter plaatse van de aan te brengen markering een voorstrijkmiddel (hechtprimer) toepassen{ 0,50-0,50 (0,10) 10,00 m blokken 50x50 21,00 st haaientanden 50/70 13,00 st 1 Reflecterend thermoplastisch markeringsmateriaal, laagdikte kg 40,00 L 3 mm; gerekend is met een hoeveelheid van{5,0}kg/m2 1 Kleur markeringsmateriaal: wit 8 WERK VAN ALGEMENE AARD 81 VOORZIENINGEN BEREIKBAARHEID Voorzieningen t.b.v bereikbaarheid. Het treffen van tijdelijke voorzieningen uit de BLVCplannen, door middel van onder andere tijdelijke verharding, snelheidsremmers, attentieborden,, loopschotten, rijplaten ten behoeve van de bereikbaarheid van woningen/bedrijven, alsmede het verlenen van assistentie bij de wekelijkse huisvuil- en container ophaaldienst E.e.a. conform de BLVC-plannen in de bijlage van het bestek Inclusief communicatie met bewoners. EUR N 83 TER BESCHIKKING STELLEN 831 WERKNEMERS Ter beschikking stellen van werknemers. uur 20,00 V 1 Werknemers:{grondwerker Ter beschikking stellen van werknemers. uur 40,00 V 9 Werknemers: Straatmakerkoppel, bestaande uit: - straatmaker - opperman Incl. benodigde handgereedschap(pen) 832 MATERIEEL Ter beschikking stellen van een hydraulische graafmachine. uur 20,00 V 5 Bakinhoud: ten minste 1 m Ter beschikking stellen van een hydraulische graafmachine. uur 20,00 V

73 Bladnr. 72 van 98 9 Midi graver 4,5-7 ton Ter beschikking stellen van een vrachtauto. uur 20,00 V 4 Laadvermogen: ten minste 12 ton 1 Met hydraulische laad- en losinrichting T.b.s. mini knikmobs. uur 20,00 V Bakinhoud ten minste 2 m3 84 REVISIEWERK 841 REVISIETEKENINGEN RIOLERING Vervaardigen revisietekeningen riolering. Vervaardigen revisietekeningen hoofdriolering en aansluitleidingen De inlaten, ontstoppingstukken en alle kolk- en perceelaansluitingen onmiddelijk na plaatsing inmeten ten opzichte van de bestaande panden. Indien niet aanwezig inmeten ten opzichte van de putten van de hoofdriolering. Alle revisietekeningen digitaal (DGN formaat) en analoog met topografische ondergrond aanleveren Een digitale ondergrond (DGN-formaat en pdf) wordt door de opdrachtgever verstrekt De revisiegegevens van de kolk- en huisaansluitleidingen zowel digitaal (tiff-formaat) en analoog aanleveren conform bijlage 3 Aanleveren overzichtstekening: schaal 1:500 Aanleveren situatietekening per streng: 1:200 Uit de revisiegegevens dienen de volgende gegevens duidelijk te worden: materiaal,lengte, soort riolering, diameter, putdekselhoogte, b.o.b. en plaats van zowel hoofdriolering en putten alsmede huis- en kolkaansluitingen. EUR N 842 REVISIE OPENBARE VERLICHTING Inmeten, verwerken en aanleveren revisiegegevens. Situering: alle bestaande en nieuwe lichtmasten binnen de werkgrens. EUR N 1 Betreft:{het inmeten, hernummeren en verwerken in het opnameformulier revisie openbare verlichting Betreft totaal circa 3 stuks 4 Digitaal inmeten aan Rijksdriehoeknet{ 9 Gegevens verwerken in opnameformulier revisie openbare verlichting in excel volgens bijlage 5 1 Bij de revisiegegevens tevens gebruikte materialen vermelden { 3 Gegevens digitaal verstrekken { Uiterlijk{2} weken na het gereedkomen van de werkzaamheden 86 BOUWBORDEN EN TEKSTBORDEN Aanbrengen verkeersborden, inclusief benodigde st 10,00 V bevestigingsmiddelen.

74 Bladnr. 73 van 98 Betreft: aanbrengen, instandhouden en verwijderen tekstborden De borden bevestigen aan:{verkeersbordpalen 5 Tekstbord{ten behoeve van vooraankondiging aanvang werkzaamheden Liesbosweg Afmetingen borden 1,00 x 1,50 m, teksthoogte minimaal 10 cm Met materieel van de aanemer 9 Retroflecterend, klasse III 2 Langs een weg zonder gescheiden rijbanen

75 Bladnr. 74 van 98 9 STAARTPOSTEN 91 EENMALIGE KOSTEN 95 STELPOSTEN Stelpost. Op de stelpost worden verrekend de uitgaven ter zake van: EUR ,00 V 1 Door de directie op te dragen kleine leveringen en werkzaamheden

76 Bladnr. 75 van BEPALINGEN

77 Bladnr. 76 van 98 HFD PAR ART LID ALGEMENE BEPALINGEN VAN TOEPASSING ZIJNDE BEPALINGEN 01 Op dit werk zijn van toepassing de Standaard RAW Bepalingen 2015, zoals laatstelijk vastgesteld in januari 2015, hierna te noemen de Standaard uitgegeven door de Stichting CROW. Tot de Standaard behoort mede, als ware zij er letterlijk in opgenomen, de door de Stichting CROW uitgegeven Errata op de Standaard, zoals deze op de dag van aanbesteding luidt. 02 De Standaard is tegen betaling verkrijgbaar bij de Stichting CROW. Bestellingen uitsluitend via de CROW-website ( De Errata op de Standaard is gratis als pdf-bestand te downloaden vanaf de RAW-website: 03 Het bepaalde in paragraaf 49 U.A.V is op dit werk uitdrukkelijk niet van toepassing. De beslechting van geschillen, welke ook- daaronder begrepen die, welke slechts door één der partijen als zodanig worden beschouwd - die naar aanleiding van de overeenkomst of van overeenkomsten, die daarvan uitvloeisel mochten zijn, tussen opdrachtgever en opdrachtnemer mochten ontstaan, worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in het Arrondissementsrechtbank Zeeland-Breda te Breda. Indien in het bestek en/of van toepassing verklaarde bepalingen en/of normen wordt verwezen naar Arbitrage of Raad van Arbitrage dient hiervoor te worden gelezen: de bevoegde rechter in de Arrondissementsrechtbank Zeeland-Breda te Breda BETALINGSREGELINGEN: RISICOREGELING ALGEMEEN 01 De risicoregeling als bedoeld in paragraaf van de Standaard is niet van toepassing ZEKERHEIDSTELLING WAARDE EN VORM VAN DE ZEKERHEIDSTELLING 05 Het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard is niet van toepassing. 06 De zekerheid als bedoeld in artikel lid 01 van de Standaard moet bij de aanbesteder zijn binnengekomen binnen 7 dagen na de datum van het daartoe door of vanwege de aanbesteder gedane verzoek. 07 De garantieverstrekker dient door de directie te worden goedgekeurd en de bankgarantie dient te worden opgesteld conform het bij dit bestek gevoegde model in de bijlage: "Model bankgarantie" BIJDRAGEN BIJDRAGE RAW-SYSTEMATIEK 01 Een 'bijdrage RAW-systematiek', als bedoeld in artikel van de Standaard, wordt verlangd BIJDRAGE FONDS COLLECTIEVE KENNIS-CT 01 Een 'bijdrage Fonds Collectieve Kennis-CT' als bedoeld in artikel van de Standaard, wordt verlangd VERBAND MET ANDERE WERKEN WERKEN, DIE IN ELKANDER GRIJPEN 01 In verband met het bepaalde in paragraaf 31 lid 1 van de U.A.V wordt de aannemer erop gewezen dat de navolgende werken in elkander grijpen:

78 Bladnr. 77 van 98 HFD PAR ART LID - werkzaamheden nutsbedrijven; - het af- en aansluiten van openbare verlichting door de netbeheerder. - het verplanten van een boom parallelweg Liesbosweg. De coördinatie van het bovenstaande zal door de opdrachtgever worden uitgevoerd. De coördinatie voor het aansluiten van openbare verlichtingsobjecten dient door de aannemer te worden uitgevoerd MAATREGELEN IN HET BELANG VAN HET VERKEER ALGEMEEN 01 De aannemer dient 2 dagen voor de aanvang van de werkzaamheden c.q. het treffen van verkeersmaatregelen de politie Midden en West Brabant, team Etten-Leur in te lichten, via het e- mailadres; operationeelpolitie@gmk-mwb.nl of telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer: (Meldkamer Tilburg). 02 Indien de aannemer de terzake van het verkeer te land gegeven opdrachten van de directie en/of wegbeheerder niet nakomt of de in het bestek gegeven voorschriften niet naleeft, kan per geval en per dag een korting worden toegepast van 500,--. De korting wordt verbeurd zonder dat deswege een ingebrekestelling nodig is. 03 Bereikbaarheid van het terrein. Het terrein is vrij toegankelijk bij de start van het werk. De aannemer wordt geacht zich op de hoogte te hebben gesteld van de ligging van het werkterrein, de bereikbaarheid, de laad- en losmogelijkheden, de bestaande situatie en alle andere gegevens die van belang kunnen zijn voor een goede uitvoering van het werk. De te volgens route's voor aan- en afvoer van materiaal en materieel dient te geschieden in overleg met en ter goedkeuring van de directie. 04 De tijdelijke verkeersmaatregelen (alle afzettingen en omleidingen) dagelijks inspecteren. De dagelijkse inspectie vermelden in een logboek KWALITEITSPLAN, ALGEMEEN TIJDSCHEMA, WERKPLAN, FLEXIBELE UITVOERINGSTERMIJN ALGEMEEN 01 Naast het algemeen tijdschema, als bedoeld in paragraaf 26 lid 1 van de UAV 2012, wordt van de aannemer een gedetailleerd werkplan, als bedoeld in paragraaf 26 lid 6 van de UAV 2012, verlangd, omvattende: alle werkzaamheden. 02 Naast een algemeen tijdschema wordt van de aannemer een gedetailleerd werkplan, als bedoeld in paragraaf 26 lid 6 van de U.A.V. 2012, verlangd omvattende: - alle werkzaamheden. 03 De aannemer dient de aanwonenden/bedrijven minimaal 1 week voor aanvang van de werkzaamheden (per fase of deelwerk) schriftelijk te informeren omtrent de uit te voeren werkzaamheden. Bij planningswijziging dient deze procedure herhaald te worden. 04 Het werk bestaat uit de volgende fasen: - fase 1, Onderhoudswerk Liesbosweg; - fase 2, Onderhoudswerk Heggemus en Kievit. Er mag per fase op maximaal 2 locaties gewerkt worden. 05 Werklocatie - Een locatie wordt als werklocatie aangemerkt vanaf het moment dat de werkzaamheden ter plaatse starten tot het moment dat alle werkzaamheden zijn afgerond. Onder alle werkzaamheden wordt ook nadrukkelijk de definitieve verharding (asfalt en elementen) gerekend. - de werklocaties dienen minimaal 75 meter uit elkaar te liggen en mogen niet in elkaars verlengde liggen

79 Bladnr. 78 van 98 HFD PAR ART LID - Een werklocatie binnen een fase dient altijd tussen twee kruisingen (3 of meer aansluitingen) of tussen een kruising (3 of meer aansluitingen) en een wegbeëindiging te liggen en mag tevens maximaal 150 meter bedragen. - Binnen een werklocatie van maximaal 150 meter dient maximaal 75 meter beperkt toegankelijk te zijn voor motorvoertuigen. (In verband met de hulpdiensten dag en nacht) - Wegvakken tussen twee werklocaties dienen onbeperkt toegankelijk en zonder enige belemmeringen bereikbaar te zijn BOUWSTOFFEN KEURING VAN BOUWSTOFFEN (GECERTIFICEERDE BOUWSTOFFEN) 01 Bouwstoffen die drie maanden voor de dag van aanbesteding leverbaar zijn met: - KOMO-(attest-met-)productcertificaat; - KIWA-keur voor bouwstoffen ten behoeve van waterleidingen; - KEMA-keur voor bouwstoffen ten behoeve van kabelwerk; - GASTEC QA-merk voor bouwstoffen ten behoeve van gasleidingen; met inachtneming van het bepaalde in de navolgende leden, leveren met deze kwaliteitsverklaringen. 02 Een overzicht van de bouwstoffen als bedoeld in lid 01 kan worden verkregen: - voor het KOMO-keur bij de Stichting Bouwkwaliteit te Rijswijk; - voor het KIWA-keur bij KIWA NV te Rijswijk; - voor het KEMA-keur bij KEMA NV te Arnhem; - voor het GASTEC QA-keur bij GASTEC NV te Apeldoorn. 03 Bij het transport, de opslag en de verwerking van bouwstoffen als bedoeld in lid 01, de voorschriften welke daaromtrent in het bestek zijn opgenomen volgen, alsmede, voorzover daarmede niet in strijd, de richtlijnen vermeld in de kwaliteitsverklaringen. 04 Wanneer de aannemer bouwstoffen, waarvan levering met een kwaliteitsverklaring als bedoeld in lid 01 mogelijk is, wenst te betrekken van een producent die deze bouwstoffen niet met deze kwaliteitsverklaring levert, worden de desbetreffende bouwstoffen door of vanwege de directie gekeurd overeenkomstig paragraaf 18 van de U.A.V. 2012, met dien verstande dat de hieraan verbonden kosten voor rekening van de aannemer komen. 05 Het bepaalde in lid 04 is niet van toepassing voor de navolgende bouwstoffen die uitsluitend met een kwaliteitsverklaring als bedoeld in lid 01 moeten worden geleverd: - thermoplastisch markeringsmateriaal; - betonnen putten en putbuizen (BRL-9202); - ronde buizen van ongewapend, gewapend en staalvezelbeton en vlakke voetbuizen van ongewapend en gewapend beton (BRL-9201); - menggranulaat en/of betongranulaat. 06 Bouwstoffen die met een kwaliteitsverklaring als bedoeld in lid 01 worden geleverd, worden geacht te zijn gekeurd in de zin van paragraaf 18 van de U.A.V indien het desbetreffende document aan de directie is afgegeven en de bouwstoffen door de directie op het werk zijn geïnspecteerd OPNIEUW VERWERKEN OUDE BOUWSTOFFEN 01 Indien het bestek bepaalt dat de uit het werk komende oude bouwstoffen geheel of gedeeltelijk opnieuw in het te maken werk moeten worden verwerkt, stelt de aannemer de directie in de gelegenheid de hoedanigheid van deze bouwstoffen vast te stellen voor verwerking PROCESCERTIFICATIE 01 Voor de uitvoering van werkzaamheden t.b.v. straatwerk is een geldig KOMO-procescertificaat vereist dan wel een schriftelijke verklaring van een certificatie-instelling die daartoe is geaccrediteerd door de nationale accreditatie-instelling (in Nederland: Raad voor Accreditatie). Met deze verklaring verklaart de certificatie-instelling dat het toelatingsonderzoek, als bedoeld in de

80 Bladnr. 79 van 98 HFD PAR ART LID Nationale beoordelingsrichtlijn, die de grondslag vormt voor het procescertificaat, volledig naar tevredenheid is afgerond met uitzondering van de beoordeling van het uitvoeringsproces op werklocatie. Indien een dergelijke verklaring wordt verstrekt, verplicht de aannemer zich het uitvoeringsproces van het onderhavige werk door de desbetreffende certificatieinstelling te laten beoordelen conform de hieraan in de desbetreffende beoordelingsrichtlijn gestelde eisen. Hiertoe moet de aannemer vóór aanvang van de desbetreffende werkzaamheden een bewijs overleggen dat de certificatie-instelling deze beoordeling zal uitvoeren. 02 Vóór aanvang van de desbetreffende werkzaamheden verstrekt de aannemer de directie een kopie van het op zijn naam of op naam van de in te schakelen onderaannemer gestelde certificaat c.q. de verklaring TE LEVEREN HOUT EN HOUTPRODUCTEN 01 Te leveren hout of hout verwerkt in te leveren (hout)producten, voor zover dit dient ten behoeve van de uitvoering van het werk en voor zover dit in het werk achterblijft, moet voldoen aan de Dutch Procurement Criteria for Timber. Hierbij geldt dat het hout voldoet aan ten minste zeven van de negen principes voor duurzaam bosbeheer, volgens de bijbehorende beoordelingsmethode, zoals op 24 juli 2008 vastgesteld door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Kamerstukken II, , 30196, 35, inclusief bijlage 2. De criteria zijn te vinden op onder "Documents". 02 De aannemer overlegt de directie een verklaring dat het door hem te leveren hout of houtproducten voldoet aan de in het vorige lid gestelde eis. Bij deze verklaring wordt gevoegd: 1. Een verklaring waarin wordt aangegeven onder welk certificatiesysteem het hout wordt geleverd en waaruit blijkt dat aan de in het vorige lid gestelde eis wordt voldaan. of 2. Een bewijs, voorzien van uitgebreide, gedocumenteerde en op authenticiteit verifieerbare gegevens en informatie waaruit blijkt dat aan de in het vorige lid gestelde eis wordt voldaan. 03 Indien het hout geleverd wordt onder een certificatiesysteem wordt in ieder geval aan de eis voldaan, indien: a. De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu het betreffende certificatiesysteem heeft toegelaten tot het inkoopbeleid. of b. De Timber Procurement Assessment Committee (TPAC) heeft geoordeeld dat het certificatiesysteem voldoet aan de Dutch Procurement Criteria for Timber, waarbij geldt dat het voldoet aan ten minste zeven van de negen principes voor duurzaam bosbeheer. Een overzicht van toegelaten en beoordeelde certificatiesystemen zijn te vinden op en 04 Als hulpmiddel bij het leveren van bewijs voor certificatiesystemen die nog niet getoetst zijn door TPAC kan de aannemer gebruik maken van de volgende onderling samenhangende documenten: - Dutch Framework for Evaluating Evidence of Compliance with Timber Procurement Requirements; - TPAC-documents for assessing certification systems (Category A) - Annex I: User Manual TPAC; - Assessment matrix for system managers; - Application form for system managers. Deze documenten zijn te vinden op en 05 Als hulpmiddel bij het leveren van bewijs als bedoeld in lid 02 sub 2, kan de aannemer gebruik maken van de volgende onderling samenhangende documenten: - Dutch Framework for Evaluating Evidence of Compliance with Timber Procurement Requirements; - Documents for Category B evidence; - Annex II: Category b evidence; - Appendix 1: Checklist Supply Chain; - Appendix 3 to Annex II Checklist Sustainable Forest Management inclusief Guidance.

81 Bladnr. 80 van 98 HFD PAR ART LID Deze documenten zijn te vinden op en VERZEKERINGEN CAR VERZEKERING 01 De gemeente heeft ten behoeve van Werken een Constructie "All Risk" Verzekering afgesloten. Een kopie van deze polis wordt door de Gemeente verstrekt na verzoek van de contractant VERZEKERINGEN DOOR DE OPDRACHTNEMER 01 Onverminderd de wettelijke en contractuele aansprakelijkheid van de aannemer dient deze, mede ten behoeve van de opdrachtgever, te verzekeren en verzekerd te houden gedurende de looptijd van het werk, de aansprakelijkheid van de aannemer en van de opdrachtgever voor door derden geleden schade voor, voortvloeiende uit en/of verband houdende met de uitvoering van het in dit bestek omschreven werk en wel tot een bedrag van tenminste ,-- per gebeurtenis. Het eigen risico mag ten hoogste 5.000,-- per gebeurtenis bedragen. 02 De aannemer zal bij de uitvoering van een werk alleen gebruik maken van (gehuurd) materieel, waarvan de burgerrechtelijke aansprakelijkheid, waartoe dit materieel aanleiding kan geven, gedekt is door een verzekering (WAM) Indien gebruik wordt gemaakt van zodanig materieel dient tevens de aansprakelijkheid van de opdrachtgever, de directie en de huurder te zijn meeverzekerd en mag de schade aan ondergrondse kabels en leidingen en dergelijke niet zijn uitgesloten. 03 Schade, welke niet door voornoemde verzekeringen zijn gedekt, alsmede het geldende eigen risico, zullen ten laste komen van de partij voor wiens risico de schaden zijn. 04 De aannemer dient de bewijsstukken, waaruit het sluiten van de verzekering(en) blijkt, binnen veertien dagen na aanvang van het werk, aan de directie ter goedkeuring en ter bewaring over te leggen VRIJGEKOMEN MATERIALEN STORT- EN ACCEPTATIEKOSTEN 01 Voor rekening van de aannemer komen alle kosten verband houdend met de afvoer/verwerking van materialen die in eigendom overgaan naar de aannemer en/of moeten worden afgevoerd naar een inrichting met een door het bevoegd gezag verleende omgevingsvergunning PLAN VOOR HET OMGAAN MET VRIJGEKOMEN MATERIALEN 01 Een plan voor het omgaan met vrijgekomen materialen, als bedoeld in artikel lid 01 van de Standaard, wordt verlangd voor alle materialen die uit het werk vrijkomen, inclusief de materialen die in eigendom overgaan naar de aannemer. 02 De aannemer draagt zorg voor een transportregistratie van alle af te voeren materialen en grond, zowel verontreinigde als niet verontreinigde. De grond- en bouwstofstromen dienen traceerbaar te zijn, een en ander conform de eisen van het bevoegd gezag ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSCOÖRDINATIE 01 Van de in artikel 2.27 lid 1 van hoofdstuk 2, afdeling 5 van het Arbeidsomstandighedenbesluit genoemde kennisgeving ontvangt de aannemer een afschrift. De coördinator voor de uitvoeringsfase, zoals bedoeld in artikel lid 01 van de Standaard, brengt dit afschrift zichtbaar op de bouwplaats aan en draagt zorg voor het actualiseren als bedoeld in artikel 2.27 lid 2 van hoofdstuk 2, afdeling 5 van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

82 Bladnr. 81 van 98 HFD PAR ART LID 02 Het gedurende de uitvoeringsfase geactualiseerde veiligheids- en gezondheidsplan en het dossier, als bedoeld in artikel 2.31 van hoofdstuk 2, afdeling 5 van het Arbeidsomstandighedenbesluit, moeten bij de oplevering worden overgedragen aan de directie. 03 In afwijking van artikel lid 02 ligt de coördinatie voor werken die in elkander grijpen, zoals beschreven in paragraaf , bij de opdrachtgever WERKTIJDEN 01 Het werk moet, tenzij anders is aangegeven in dit bestek, worden uitgevoerd op de werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. 02 Het werken buiten normale tijden, het werken in meer ploegen, het werken op zater- en zondagen, feestdagen e.d. vereist de goedkeuring van de directie en de arbeidsinspectie TE BESCHERMEN PLANT- EN DIERSOORTEN PLAN VAN AANPAK VOOR HET OMGAAN MET TE BESCHERMEN PLANT- EN DIERSOORTEN 01 Een plan van aanpak als bedoeld in artikel lid 01 van de Standaard wordt verlangd COMMUNICATIE BOUWVERGADERINGEN 01 Tijdens de uitvoering van het werk worden bouwvergaderingen gehouden met inachtneming van het bepaalde in paragraaf 27 lid 9 van de U.A.V VAKOPLEIDING SROI (SOCIAL RETURN ON INVESTMENT) 01 De opdrachtgever streeft er naar werkgelegenheid te bevorderen voor de volgende doelgroepen: a. personen met een uitkering in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB) of loaw/loaz; b. personen met indicatie in het kader van de Wet sociale werkvoorziening (WsW); c. niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden. 02 De aannemer is verplicht 5% van het arbeidscomponent van de aannemingssom, wat betreft de arbeidscomponent daarin, te besteden aan het inzetten van de in lid 01 genoemde doelgroepen. Hiertoe zal de partij aan wie de opdracht gegund wordt, middels een open calculatie inzichtelijk maken wat de arbeidscomponent van de aannemingssom is. Het is ter beoordeling van de aannemer of de doelgroepen binnen de gemeente te verstrekken opdracht worden ingezet of anderszins. 03 Voor het bepalen van inzet van doelgroepen uitgedrukt in mensuren conform lid 2 geldt het volgende: 5% van de arbeidscomponent van de aannemingssom wordt gedeeld door (minimaal) het bruto minimumloon per uur; hetgeen het aantal mensenuren oplevert dat ingevuld moeten worden door personen uit de doelgroepen. Streven is om zoveel mogelijk duurzame uitstroom te realiseren: een arbeids- of detacheringsovereenkomst voor een arbeidsduur van tenminste 28 uur per week met een looptijd van 1 jaar, met de intentie tot verlenging. 04 Indien personen uit de doelgroepen nog niet direct aan de functie-eisen voldoen, maar zich binnen afzienbare tijd deze eisen wel eigen kunnen maken, creëert de aannemer stage- of leerwerkplaatsen. Dit om personen uit de doelgroepen in staat te stellen uiteindelijk in te stromen in een regulier dienstverband. 05 Het Werkgeversservicepunt van het Werkplein regio Etten-Leur draagt zorg voor de selectie en aanlevering van werkzoekenden behorende tot de doelgroep. Daarbij is er sprake van een inspanningsverplichting. Het werkgeversservicepunt is bereikbaar via het telefoonnummer: (076) Bij tussentijdse uitval levert het Werkgeversservicepunt zo mogelijk vervangende

83 Bladnr. 82 van 98 HFD PAR ART LID kandidaten. De aannemer stelt een planning op van de inzet van doelgroepen op het project en zendt deze naar de beleidsadviseur Arbeidsmarkt van de afdeling Samenleving van de gemeente. 06 In de planning van de opdracht moeten zijn opgenomen de aard van de werkzaamheden en de mate waarin doelgroepen worden ingezet, uitgedrukt in mensuren/dagen per werkweek. Deze planning dient uiterlijk binnen twee weken na de gunning van de opdracht in bezit te zijn van de beleidsadviseur Arbeidsmarkt van de afdeling Samenleving. Vervolgens vindt overleg plaats tussen aannemer en genoemde afdeling over de inzet van kandidaten als bedoeld in lid Personen behorend tot de doelgroepen kunnen scholing van de gemeente c.q. van de WVS-groep vergoed krijgen, dit ter beoordeling van de gemeente dan wel de WVS-groep. Kosten van eventuele noodzakelijke scholing komen voor rekening van de gemeente c.q. WVS-groep. 08 De begeleiding van de betreffende personen uit de doelgroep is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de aannemer en gemeente c.q. WVS-groep. 09 De afdeling Samenleving ziet toe op de naleving van afspraken over de inzet van doelgroepen. Indien de aannemer zijn verplichtingen wat betreft de 5% inzet van doelgroepen conform dit artikel niet of niet volledig nakomt, vindt een inhouding naar rato op de aannemingssom plaats. Deze inhouding vindt niet plaats indien buiten schuld van de aannemer de beoogde inzet van doelgroepen niet is bereikt, één en ander ter beoordeling van de gemeente. De bewijslast hiervoor berust bij de aannemer. Indien de aannemer werkt met derden, blijft hij volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling. 10 Door de inschrijving verklaart de aannemer zich akkoord met bovenvermelde bepalingen DOOR DE AANNEMER TE VERSTREKKEN GEGEVENS TEN AANZIEN VAN HOEVEELHEDEN ALGEMEEN 01 Naast hetgeen elders in het bestek is bepaald inzake informatie-overdracht, meet en berekent de aannemer de verwerkte hoeveelheden resultaatsverplichting van alle in het bestek vermelde besteksposten en moet de aannemer de benodigde gegevens aan de directie verstrekken. 02 De wijze van vastlegging, verwerking en presentatie van gegevens en overzichten wordt bepaald in overleg met de directie. 03 Verstrekt moet worden een overzicht per werkweek van alle verwerkte hoeveelheden resultaatsverplichting per bestekspost en per lokatie. Dit overzicht moet op de tweede werkdag na het verstrijken van de werkweek waarop het overzicht betrekking heeft worden verstrekt. 04 De verwerkte hoeveelheden worden in het op die week betrekking hebbende weekrapport opgenomen tenzij de directie zich niet met de door de aannemer verstrekte opgaven kan verenigen, in welk geval de hoeveelheden worden opgenomen welke door de directie voorlopig als juist worden erkend. 05 De hoeveelheden moeten worden bepaald volgens de methode welke is aangegeven bij de besteksposten, c.q. elders in het bestek of in de Standaard. 06 Het tijdstip van (in)meting wordt door de aannemer bepaald en ten minste één werkdag van te voren ter kennis gebracht van de directie. 07 Ten behoeve van metingen, zowel door de aannemer als door directie, moet het werk zonodig worden onderbroken. Deze onderbreking geeft de aannemer geen recht op schadevergoeding en/of bijbetaling en ontheft hem niet van zijn verplichting het werk tijdig op te leveren. 08 Indien een door de aannemer opgegeven hoeveelheid naar het oordeel van de directie niet aanvaardbaar is, wordt de hoeveelheid vastgesteld door een gezamenlijke herberekening en zonodig en mogelijk door een gezamenlijke hermeting. Het tijdstip van deze hermeting wordt in

84 Bladnr. 83 van 98 HFD PAR ART LID overleg met de aannemer door de directie bepaald. De kosten van deze hermeting komen voor rekening van de opdrachtgever, tenzij bij deze hermeting blijkt dat de door de aannemer opgegeven hoeveelheid het gevolg is van onvoldoende werk zoals genoemd in paragraaf 6 lid 7 van de U.A.V In dit geval komen de kosten voor rekening van de aannemer. 09 In afwijking van het bepaalde in paragraaf 27 lid 1 van de U.A.V worden op het weekrapport geen aantekeningen opgenomen betreffende de aan- en afvoer van bouwstoffen, materieel en hulpmiddelen. Paragraaf 27 lid 7 van de U.A.V is niet van toepassing. 10 De kosten m.b.t. deze bepaling dienen geacht te zijn begrepen in de post "uitvoeringskosten" BOUWPLAATS OPRUIMEN BOUWPLAATS 01 Iedere laatste dag van de week zal Contractant medewerking verlenen aan het schoonhouden en opruimen van de bouwplaats. Met name, is Contractant gehouden voor eigen rekening zijn gereedschappen en machines, alsmede bij de uitvoering van zijn prestaties vrijgekomen Bouwstoffen, puin en bouwafval op legale wijze behoorlijk op te ruimen. Opruiming van de gereedschappen en machines, alsmede bij de uitvoering van zijn Prestaties vrijgekomen Bouwstoffen, puin en bouwafval geschiedt in containers van Contractant, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Contractant zal vanaf de datum start werkzaamheden een verantwoordelijke aanwijzen, die er op toeziet dat bovengenoemde verplichtingen worden nageleefd. 02 Indien Contractant - na (een per aangetekend schrijven toegestuurde) ingebrekestelling van de Gemeente- de bouwplaats niet, binnen 3 dagen behoorlijk nakomt, is de gemeente gerechtigd de bouwplaats door een derde te laten opruimen en/of schoonmaken. 21 BEMALINGEN BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN BEMALINGEN BEPALING AANGEBRACHTE HOEVEELHEDEN 01 Het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van de bemaling wordt verrekend per meter ontgraven en aangevulde sleuf daar waar bronnering noodzakelijk is DEBIETMETING 01 Meting van het debiet met totaaltelling van de afgevoerde hoeveelheid water. Hiervan dient per termijn een overzicht te worden verstrekt aan de directie. Toegestane meetfout ten hoogste 10%. 22 GRONDWERKEN EISEN EN UITVOERINGEN GRONDWERKEN, ALGEMEEN EISEN EN UITVOERING GRONDWERKEN ALGEMEEN 01 Indien grond tijdelijk in depot wordt gezet, de gronddepots naderhand volledig afgraven, zodanig dat het oorspronkelijk maaiveld intact blijft c.q. in de oorspronkelijke toestand wordt gebracht, ook wat betreft de hoogteligging. 02 De aan de aannemer verblijvende overtollige grond dient binnen 30 werkdagen nadat het werk technisch is opgenomen te worden afgevoerd uit het tijdelijke depot. Voor elke week dat de aannemer in gebreke blijft, zal een boete worden toegepast van 500,--.Deze korting wordt verbeurd zonder dat deswege een ingebrekestelling nodig is. 03 De omrekenfactor van vaste naar losse kubieke meters bedraagt voor:

85 Bladnr. 84 van 98 HFD PAR ART LID - zand: 1,3 - leem: 1,1 04 Aan het einde van elke werkdag dienen de openbare wegen en kolken waarover grondtransport heeft plaatsgevonden op eerste aanzegging van de directie te worden gereinigd. Voor elke keer dat de aannemer in gebreke blijft, zal een korting worden toegepast van 500,--. Deze korting wordt verbeurd verklaard zonder dat deswege een ingebrekestelling nodig is OPHOGING EN AANVULLING 01 De verdichtingsgraad van de aanvulling bepalen m.b.v. de conusweerstand. 02 De te bereiken conuswaarde bedraagt tenminste 5 MPa INFORMATIE-OVERDRACHT GRONDWERKEN, ALGEMEEN BEWIJS VAN OORSPRONG 01 De aannemer verstrekt de directie een bewijs van oorsprong van het door hem geleverde grond, waaronder tevens begrepen zand, afgegeven door de producent / leverancier ervan. Op het bewijs van oorsprong dient vermeld te zijn: a. de naam van de producent/ leverancier; b. de aard en herkomst van het zand. 02 Naast het gestelde in lid 01 moet een levering grond of zand per lading worden vergezeld van een door de aannemer aan de directie te verstrekken afleveringsbon. Op de afleveringsbon dienen de volgende gegevens te zijn vermeld: a. de datum van aflevering; b. de naam van het schip of overslag- of laadplaats; c. de winlocatie; d. domeinbonnummer; e. de massa van de lading. 03 Indien de grond of het zand wordt geleverd onder certificaat afgegeven door een certificatie-instelling die erkend is door de Raad van Accreditatie, wordt het certificaat geacht het bewijs van oorsprong voor de desbetreffende bouwstof te vervangen BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN GRONDWERKEN, ALGEMEEN BEDRIJFSCONTROLE 01 Van zand voor zandbed en zand voor aanvulling of ophoging per laag bedrijfscontrole verrichten naar de verdichtingsgraad. 02 De verdichtingsgraad (3) per vak van à m² bepalen. Hiertoe op 10, door de directie aselect gekozen, plaatsen dichtheidsmetingen verrichten, waarvan 5 vanaf 0,10 m en 5 vanaf 0,25 m diepte onder de bovenkant van de zandlaag BOUWSTOFFEN GRONDWERKEN, ALGEMEEN EISEN MET BETREKKING TOT TE LEVEREN ZAND 01 De te leveren milieukwaliteitsbewijzen m.b.t. te leveren zand en/of grond dienen aantoonbaar verbonden te zijn met het winlocatie en mogen niet meer dan 6 maanden oud zijn (ten opzichte van de leveringsdatum). 02 Het chloridegehalte van het te leveren zand mag niet meer bedragen dan 200 mg per kilogram droge stof (ontziltingsniveau 3), tenzij elders in het bestek afwijkende normen zijn aangegeven.

86 Bladnr. 85 van 98 HFD PAR ART LID 03 De directie kan ter verificatie na aanvoer op het werk een monster (of monsters) per partij nemen en dit laten onderzoeken door een Sterlaboratorium. 24 SLEUF- EN SLEUFLOZE TECHNIEKEN EISEN EN UITVOERING GRONDWERK AANVULLING 01 Tot onderkant cunet de rioolsleuven aanvullen en verdichten in lagen van 0,25 m VERDICHTINGSGRAAD VAN ZAND IN AANVULLING 01 De verdichtingsgraad van de aanvulling bepalen m.b.v. de conusweerstand. 02 De te bereiken conuswaarde bedraagt tenminste 5 MPa. 25 RIOLERING RISICO EN GARANTIES INFORMATIEOVERDRACHT NUTSBEDRIJVEN 02 In het volgens paragraaf 5 lid 1 van de U.A.V bedoelde overleg zullen afspraken worden gemaakt worden met de betrokken nutsbedrijven omtrent planning en uitvoeringstijdstip. De (eventueel financiële) gevolgen van wijziging van deze afspraken kunnen niet op de opdrachtgever worden verhaald tenzij de opdrachtgever de aanleiding is voor genoemde wijziging BOUWSTOFFEN PVC ONDERDELEN 01 Kunststof PVC-leidingen dienen voor 60% te bestaan uit gerecycled PVC ONBRUIKBARE RESTMATERIALEN PVC 01 Uitkomende en vrijgekomen restmaterialen van PVC en PE, die niet geschikt zijn voor hergebruik, dienen ontdaan van aanhangend vuil en grond te worden afgevoerd met gebruikmaking van het BureauLeiding te Leidschendam gecoördineerde landelijke Buizen Inzamel Systeem (BIS). BureauLeiding Postbus AD Leidschendam Tel Fax Alle uit lid 01 voorkomende kosten zijn voor rekening van de aannemer EISEN EN UITVOERING RIOLERINGEN HUIS- EN KOLKAANSLUITINGEN 01 De kolken aansluiten door middel van twee bochten 45 graden om de aansluiting met voldoende gronddekking onder de weg te kunnen aansluiten op het riool. 02 In huis- en kolkaansluitleidingen horizontaal geen bochten toepassen met een hoekverdraaiing groter dan 45 graden (horizontaal gemeten) CERTIFICERING RIOOLREINIGINGSBEDRIJF

87 Bladnr. 86 van 98 HFD PAR ART LID 01 De reinigingswerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een bedrijf wat in het bezit is van en werkt conform de KIWA-beoordelingsrichtlijn, BRL-K10014 "Reinigen van riolen, putten en kolken", of een vergelijkbaar buitenlands certificaat. Bij het indienen van vergelijkbare buitenlandse certificaten, zullen deze door KIWA worden getoetst op gelijkwaardigheid waarbij de eventuele kosten van toetsing voor rekening van de aannemer komen CERTIFICERING RIOOLINSPECTIEBEDRIJF 01 De inspectiewerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een bedrijf wat in het bezit is van en werkt conform de KIWA-beoordelingsrichtlijn BRL-K10015 "Inspecteren van rioleringsobjecten" of een vergelijkbaar buitenlands certificaat. Bij het indienen van vergelijkbare buitenlandse certificaten zullen deze door KIWA worden getoetst op gelijkwaardigheid, waarbij de eventuele kosten van toetsing voor rekening van de aannemer komen MEET- EN VERREKENMETHODE RIOOLAANLEG: OPLEVERINGSINSPECTIE 02 Rioolleidingen en inspectieputten inspecteren met behulp van een inspectierobot bestaande uit een TV-kleurencamera, gemonteerd op een zelfrijdende tractor. De camera moet beschikken over een zelfregistrerend oog en verlichting, die tot een hoek van minimaal 270º naar alle richtingen bewogen kunnen worden, zodat opnamen loodrecht op de buiswand en omhoog in de aanwezige aansluitingen gemaakt kunnen worden. Tevens moet de inspectierobot een hellingshoekmeting kunnen uitvoeren. De gemaakte opnamen worden met behulp van digitale techniek vastgelegd. De beelden moeten bovengronds kunnen worden gevolgd op een monitor en worden vastgelegd op een digitale informatiedrager (DVD, USB-stick of een verwisselbare harddisk) die compatible is met Windows Vista en Windows 7, 8 en De riolering dient op het moment van inspectie gereinigd te zijn. Watertoevoer vanuit aanliggende rioolstrengen dient te worden afgestopt. Aanbod van rioolwater via huis- kolk- en drainaansluitingen op de rioolstreng zelf wordt geaccepteerd. 04 De uitvoerend inspecteur dient in het bezit te zijn van het diploma voor de opleiding "Inspecteur Visuele Inspecties Riolering " van Stichting RIONED. Deze opleiding dient gebaseerd te zijn op de normen NEN-EN A1 (2011) en NEN 3399: Digitaal beeldmateriaal dient te voldoen aan: - resolutie ten minste 720 x 576 pixels; - bitrate minimaal 4000 Kbps; - beeldopbouw minimaal 25 frames per seconde; - MPEG-2 formaat (de codec dient meegeleverd te worden bij de rapportage, verwerkt in rapportageviewer); - opnamen zonder geluidsspoor. - Panoramo inspecties aanleveren in IPF-formaat. 06 De administratieve gegevens in het afspeelprogramma moeten conform de SUF-RIB 2.1 of GWSW RIB X indeling worden opgeslagen en verwerkt. 07 De waargenomen toestandsaspecten van de riolering dienen geclassificeerd te worden volgens de normen NEN-EN en NEN 3399:2015. Waarbij ook de meetwaarden van de karakteriseringen en kwantificeringen worden geregistreerd. 08 De verschillende toestandsaspecten met betrekking tot waterdichtheid, stabiliteit en afstroming van de inspectieresultaten als bedoeld in lid 02 moeten voldoen aan de volgende klassen: Visuele inspectie van riolen vanult de leiding Toestandsaspect Code Klasse Opmerkingen Deformatie vertikaal BAAA 2

88 Bladnr. 87 van 98 HFD PAR ART LID Deformatie horizontaal BAAB 1 Scheur BAB 1 Breuk of instorting BAC 1 Oppervlakteschade BAF 1 Instekende inlaat BAG 1 maximaal 5mm Defectieve aansluiting BAH 1 indrlngend afdichtingsmateriaal BAJ 1 Verplaatste verbinding axiaal BAJA 1 Verplaatste verbinding radiaal BAJB 1 Verplaatste verbinding hoekverdraaiing BAJC 1 Lasfouten BAM 1 Poreuze buis BAN 1 Wortels BBA 1 Aangehechte afzetting BBB 1 bijv, spoelcement Bezonken afzetting BBC 1 Binnendringen van grond BBD 1 Andere obstakels BBE 1 belemmering buisdoorsnede 0% Inflltratie BBE 1 Waterpeil BDD 1 h<10% Visuele inspectie van putten Toestandsaspect Code Klasse Opmerking Scheur DAB 1 Breuk of instorting DAC 1 Oppervlakteschade DAF 1 Wortels DBA 1 Binnendringen van grond DBD 1 Infiltratie DBF 1 09 Leidingen die hersteld zijn vanwege het niet voldoen aan de normen in lid 02 dienen opnieuw geïnspecteerd te worden van put tot put, De kosten van deze inspectie zijn voor rekening van de aannemer. 10 Voor aanvang van elk rioolleidingonderzoek staan de volgende gegevens overzichtelijk en duidelijk leesbaar gedurende 10 sec op het T.V.-scherm en digitale beeld vermeld: - (ABI) De opdrachtreferentiecode van de opdrachtgever; - (ABH) De naam van de inspecteur; - (AAN) De naam van de stad of dorp; - (AAO) Wijk; - (AAJ) Plaats (vb de naam van de straat); - (AAD) De referentie van het eerste knooppunt; - (AAF) De referentie van het tweede knooppunt; - (AAB) De beginknoopreferentie; - (ABF) De datum van het onderzoek; - (ACA) De vorm van de doorsnede van de leiding; - (ACB) De hoogte van de doorsnede van de leiding; - (ACC) De breedte van de doorsnede van de leiding; - (ABO) Het referentienummer van het video-opslagmedium; - (ABN) Het referentienummer van het foto-opslagmedium; - (ACD) Het soort materiaal waaruit de leiding vervaardigd is volgens tabel C4 van NEN-EN Deze gegevens worden eveneens geregistreerd op de digitale beelden. 11 Tijdens het verloop van het rioolleidingonderzoek staan de volgende gegevens, overzichtelijk en duidelijk leesbaar, steeds op het T.V.-scherm en digitale beeld vermeld: - (AAD) De referentie van het eerste knooppunt gevolgd door een pijl die de richting van het onderzoek aangeeft gevolgd door code (AAF);

89 Bladnr. 88 van 98 HFD PAR ART LID - (AAF) De referentie van tweede knooppunt; - (ABF) De datum van het onderzoek; - (ABG) De locale tijd; - De afstand in de lengterichting; - De videotellerstand; - De hellingsgraad uitgedrukt in % op twee decimale nauwkeurig. Deze gegevens worden eveneens geregistreerd op de digitale beelden. 12 De zelfrijdende tractor is zo gepositioneerd dat de cameralens zich steeds in de aslijn van de rioolbuis bevindt tijdens het voortbewegen in horizontale richting. 13 De kwaliteit van de weergave op de monitor in het rioolinspectievoertuig en de digitale opname moet dusdanig zijn dat alle mogelijke toestandsaspecten goed waarneembaar zijn (scherpe beeldkwaliteit, juiste kleur en goede belichting). Indien de kwaliteit van de weergave niet voldoende is, dienen de werkzaamheden te worden gestaakt en moeten, indien mogelijk, maatregelen worden getroffen om de omstandigheden te verbeteren (bijvoorbeeld ventilatie van het riool of het verhogen van de lichtintensiteit). Indien desondanks de beeldkwaliteit niet verbetert, moet de rioolinspectie in de betreffende streng(en) worden gestaakt. Dit moet onverwijld aan de directie worden gemeld. 14 De beeldkwaliteit van de digitale foto's moet dusdanig zijn dat het betreffende toestandsaspect of overzicht goed waarneembaar is (scherpe beeldkwaliteit, juiste kleur en goede belichting) minimale resolutie 1024 x 768 pixels. 15 Bij de inspectie van het riool dient: - voor zover zichtbaar het materiaalsoort van de aansluitingen aangegeven te worden; - met uitzondering van het toestandsaspect BBD (binnendringen van grond) moet naast vastlegging op een digitaal videobeeld van elk toestandsaspect met een classificatie volgens NEN-EN A1 (2011) en NEN 3399:2015 groter dan of gelijk aan klasse 3 een digitale foto worden gemaakt; van toestandsaspect BBD moet van elk toestandsaspect met een classificatie groter of gelijk aan klasse 2 een digitale foto worden gemaakt; - alle put-buisverbindingen dienen gefilmd te worden; - per streng dient minimaal 1 representatieve digitale overzichtsfoto te worden gemaakt. - begin- en eind put dienen duidelijk in beeld gebracht te worden zodat de situatie geheel inzichtelijk wordt gemaakt. Hierbij dienen eventuele voorzieningen zoals: kleppen, overstorten, aansluitende strengen etc. in beeld gebracht worden. De toestandsaspecten van de put hoeven bij een leidinginspectie niet geclassificeerd te worden. 16 Beeldopnamen dienen zodanig te zijn samengesteld dat alle toestandsaspecten vanaf klasse 1 en hoger door de opdrachtgever kunnen worden waargenomen, zonder dat de beeldopname vertraagd afgespeeld of stilgezet moet worden. 17 De aannemer meldt geconstateerde "fout-aansluitingen" aan de directie en maakt hiervan een opmerking in de rapportage. Deze verplichting geldt ook indien er slechts een vermoeden is van een "fout-aansluiting" RIOOLAANLEG HOEVEELHEIDSBEPALING BUIS 01 De lengte van de te verrekenen lengte buis wordt gemeten van hart put tot hart put. Voor de te verrekenen lengte buis wordt de inwendige putlengte hiervan afgetrokken. 02 Pendel en passtukken maken deel uit van de eenheidsprijs van de resultaatsverplichting RIOOLAANLEG: REVISIE 01 De aannemer dient de revisiegegevens van de gelegde hoofdleidingen en aansluitleidingen uiterlijk vijf werkdagen na het leggen ter beschikking te stellen van de directie. Bij het niet op tijd indienen van de revisiegegevens wordt de bestekspost waar de revisie op van toepassing is niet in de termijn opgevoerd. De revisiegegevens dienen aangeleverd te worden overeenkomstig het bijgevoegde concept revisiemeting. (bijlage 3). Tevens dienen ze te worden aangeleverd op een aanlegtekening

90 Bladnr. 89 van 98 HFD PAR ART LID van de riolering in dgn formaat. Deze gegevens dienen volledig, juist en te zijn voorzien van goedkeuring van de toezichthouder en/of directie 02 De aannemer moet, dagelijks, het aantal gelegde buizen opnemen, met aantekening waar en hoeveel inlaten zijn gesteld en deze ter beschikking te stellen van de directie. Bij de revisiegegevens tevens de gebruikte materialen (aard en diameters buizen), appendages, hulpstukken en dergelijke vermelden. De inlaten, ontstoppingsstukken en de uiteinden van de gelegde leidingen inmeten ten opzichte van de gevels van de bebouwing of indien er geen gebouwen aanwezig zijn, inmeten aan de putten van de hoofdriolering. 03 Aangetroffen bestaande mantelbuizen en doorsteken van de riolering tevens aangeven op de revisietekeningen. 04 De complete revisiegegevens (analoog en digitaal) dienen uiterlijk twee weken voor de datum van technische opnamen te worden aangeleverd. Voor elke week later zal een korting worden toegepast van 500,-- per week. Deze korting wordt verbeurd verklaard zonder dat deswege ingebrekestelling nodig is RAPPORTAGE RIOOLINSPECTIE 01 Van de inspectie dient een rapportage te worden aangeleverd welke bestaat uit de volgende onderdelen: a. Digitaal beeldmateriaal: - inspectievideo's - foto s b. Zelfstartende viewers, geschikt voor windows Vista en Windows 7, 8, 9 en 10 waarmee door het aanklikken van de geconstateerde schadeclassificatie de bijbehorende videobeelden, hellinghoekmeting en, indien uitgevoerd tijdens de inspectie, de bijbehorende radarinspectie in beeld worden gebracht. c. Riool Inspectiebestanden in Standaard Uitwissel Formaat voor riool inspectiebestanden (SUFRIB 2.1 of GWSW Ribx zoals vermeld in de opdrachtbrief van de betreffende deelopdracht). d. Riool Meetbestand met hellinghoekmeting in Standaard Uitwissel Formaat voor riool meetbestanden (SUFRMB 2.1 of GWSW Ribx zoals vermeld in de opdrachtbrief van de betreffende deelopdracht). e. Tekeningen met daarop aangegeven op welke data de afzonderlijke rioolstrengen zijn geïnspecteerd, de ID-nummering van de strengen en welke ernstige gebreken geconstateerd zijn. De tekeningen analoog en digitaal in pdf-formaat aanleveren. f. Tekeningen met daarop aangegeven de ingemeten bob-hoogtes van de geïnspecteerde rioolstrengen. De tekeningen analoog en digitaal in pdf-formaat aanleveren. g. de werktekeningen van de rioolinspecteur, waarop aangegeven de identificatienummers van de videobeelden gekoppeld aan de rioolstrengen, de inspectierichting en alle handmatig bijgeschreven opmerkingen, aantekeningen en metingen. De tekeningen analoog en digitaal in pdf-formaat aanleveren. h. Radargegevens, zowel de onbewerkte data als de uitgewerkte data en de rapportage i. Inspectierapport in pdf-formaat. Het rapport dient ten minste de volgende onderdelen te bevatten: - een voorblad met daarop de straten waarin de geïnspecteerde leidingen liggen. - een informatief overzicht met daarin minimaal het rapportnummer, naam van de opdrachtgever, de datum, de soort inspectie, de naam van het reinigingsbedrijf, en de naam van het inspectiebedrijf. - een tabel met daarin de volgende gegevens per streng, gesorteerd op straatnaam en oplopend ID-nummer.: wijknaam, straatnaam, ID-nummer, beginputnummer, eindputnummer, inspectiedatum, strenglengte en inspectielengte, met per straat een totaal van de streng- en inspectielengte. - een tabel met daarin de volgende gegevens per streng,gesorteerd op straatnaam en oplopend ID-nummer.: straatnaam, ID-nummer, beginputnummer, eindputnummer, bovengelegen type verharding, gemeten b.o.b. t.o.v. putrand in beginput, gemeten b.o.b. t.o.v. putrand in eindput, vorm, afmetingen breedte en hoogte, type verbinding

91 Bladnr. 90 van 98 HFD PAR ART LID en materiaal. - een inlatentabel met daarin de volgende gegevens per streng, gesorteerd op straatnaam en oplopend ID nr.: ID-nummer, beginputnummer, eindputnummer, een overzicht van het aantal en type inlaten per streng. - een samengestelde foutentabel met daarin de hoogst waargenomen schade per hoofdcode per streng, gesorteerd op straatnaam en oplopend ID-nummer. - per streng een overzicht van de algemene gegevens van de geïnspecteerde leiding. - per streng een opsomming van de waargenomen schadeclassificaties en inlaten. - per streng een afdruk van de gemaakte foto's. - per streng een grafiek van de resultaten van de hellingmeting. 02 De naam van de videobestanden dient identiek te zijn aan het riool-id in het riool inspectiebestand (SUF RIB 2.1 of GWSW Ribx). 03 De gegevens dienen aangeleverd te worden op een digitale informatiedrager, zoals USB-stick of verwisselbare harddisk, die compatible is met Windows Vista en Windows 7, 8 en 10. De digitale informatiedragers worden eigendom van de opdrachtgever. 26 KABELWERK EISEN EN UITVOERING KABELWERK, ALGEMEEN AANBRENGEN VAN GRONDKABEL VOOR VERLICHTINGSOBJECTEN 01 Grondkabel voor verlichtingsobjecten moet zonder toepassing van verbindingsmoffen worden aangebracht, behoudens voor zover de benodigde lengte niet op een standaard haspel is te leveren of als de benodigde lengte om praktische redenen niet in zijn geheel is te verwerken. 02 De toepassing van verbindingsmoffen behoeft de goedkeuring van de directie BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN KABELWERK, ALGEMEEN AANBRENGEN VAN GRONDKABEL VOOR VERLICHTINGSOBJECTEN 01 Bij het in- en uitvoeren van een grondkabel in betonfundaties, mantelbuizen en dergelijke moet deze kabel worden onderstopt. 51 GROENVOORZIENINGEN RISICOVERDELING EN GARANTIES GROENVOORZIENINGEN, ALGEMEEN STORT- OF VERBRANDINGSKOSTEN 01 Stort- of verbrandingskosten van de ingevolge het bestek naar een stortplaats of verbrandingsoven af te voeren materialen zijn voor rekening van de aannemer PLANT- / GROEIGARANTIE 01 Onder de verstrekking van plant- / groeigarantie valt, als voorwaarde voor de plant-/groeigarantie, tevens de uitvoering van benodigde nazorg. 02 Genoemde plant- / groeigarantie houdt in dat vanaf het moment van aanplant tot aan het einde van de garantieperiode, de aangeplante, verplante bomen, beplantingen en hagen een goede (en onderling gelijkmatige) groei en gezonde conditie moeten hebben (toetsingsmoment gezamenlijk door aannemer en opdrachtgever: jaarlijks in juli tot en met september), voor zover deze niet aantoonbaar buiten de schuld van de aannemer is beïnvloed door noemenswaardige externe factoren (bijvoorbeeld vandalisme en aanrijdschade). De geconstateerde externe factoren die volgens het bedrijf aanleiding kunnen zijn voor een verstoorde groei dienen tijdig te worden gemeld aan de opdrachtgever.

92 Bladnr. 91 van 98 HFD PAR ART LID Een geringe neerslag (droogte) is in deze in beginsel uitgesloten, omdat het naar behoefte water geven een standaard onderdeel is van de aan de plantgarantie gekoppelde nazorg. 03 De toetsing van de groei en conditie is vooral gericht op een goede en regelmatige ontwikkeling van de scheutlengtes, bladkleur, bladgrootte/bladzetting en een goede wortelontwikkeling binnen de plantlocatie. Bomen, beplantingen en hagen die een zichtbare conditieterugval vertonen en/of meer dan 50% in groei achterblijven ten opzichte van de gemiddelde groei van de aanplant dienen in het aansluitende plantseizoen te worden vervangen (ingeboet) door nieuwe bomen, beplanting en haagplantsoen die voldoen aan de kwaliteitseisen van het oorspronkelijke plantmateriaal, met dien verstande dat de maatvoering van het inboetmateriaal niet meer mag afwijken fan 15% van de maatvoering van de overige gemiddelde aanplant op het moment van inboeten. 04 Voor de binnen het kader van de plantgarantie vervangen bomen, beplantingen en haagplantsoen geldt telkens opnieuw een plantgarantie (en nazorg) voor de in de besteksomschrijving vermelde garantieperiode. 05 Nazorg dient minimaal de volgende werkzaamheden te bevatten: - de bomen, beplantingen en hagen zo vaak als nodig kunstmatig voorzien van geschikt water; - het zo nodig uitvoeren van snoeiwerkzaamheden; - het zo vaak als nodig controleren van de conditie van bomen, beplantingen en hagen; - het zo vaak als nodig controleren, gangbaar houden en herstellen van eventuele speciale voorzieningen (beluchting-/infiltratiesysteem, boompalen en -banden, afrastering plantvakken, etc.); - het leveren en aanbrengen van inboetmateriaal inclusief daarbij behorende werkzaamheden BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN GROENVOORZIENINGEN, ALGEMEEN BOUWSTOFFEN KWALITEITSEISEN TEELGROND 06 Voor de toe te passen teelgrond in plantvakken, die normaal en intensief worden beheerd, gelden in aanvulling op paragraaf van de Standaard 2015, de volgende eisen (A-kwaliteit): - het organische-stofgehalte van teelgrond moet liggen binnen het traject 4 tot 25%; - het lutumgehalte mag maximaal 30% bedragen; - de streefwaarden voor voedingsstoffen in de grond liggen op: 100 kg zuivere stikstof per ha; P- Al getal 35-45; K-HCL 20-30; magnesium kg/ha; - indien een teelgrond wordt samengesteld door menging van verschillende gronden, moeten deze gronden tot een homogeen mengsel worden verwerkt; - in samengestelde teelgrond mogen de samenstellende gronden niet voorkomen in eenheden (kluiten) waarvan de grootste afmeting meer dan 10 mm bedraagt; - de teelgrond dient vrij te zijn van wortelonkruiden en ongerechtigheden zoals puin, asfalt, hout, plastics, ijzer, glas, e.d.; - de grond dient vrij te zijn van chemische verontreiniging: een schone grondverklaring (AP-04 keuring), welke is getoetst aan de wettelijke normen en eisen, is verplicht; het product dient te worden geleverd met een productcertificaat volgens BRL Voor de toe te passen teelgrond in ruiggras- en gazonvakken gelden in aanvulling op paragraaf van de Standaard 2015 de volgende eisen (B-kwaliteit): - het organische-stofgehalte van teelgrond moet liggen binnen het traject 4 tot 15 %; - het lutumgehalte mag maximaal 15% bedragen; - de streefwaarden voor voedingsstoffen in de grond zijn niet van toepassing; - indien een teelgrond wordt samengesteld door menging van verschillende gronden, moeten deze gronden tot een homogeen mengsel worden verwerkt; - in samengestelde teelgrond mogen de samenstellende gronden niet voorkomen in eenheden kluiten) waarvan de grootste afmeting meer dan 100 mm bedragen; - de teelgrond dient vrij te zijn van wortelonkruiden en ongerechtigheden zoals puin, asfalt, hout, plastics, ijzer, glas, e.d.;

93 Bladnr. 92 van 98 HFD PAR ART LID - de maximale toegestane diameter (van ongerechtmatigheden) bedraagt 0,10 m; - de grond dient vrij te zijn van chemische verontreiniging: een schone grondverklaring (AP-04 keuring), welke is getoetst aan de wettelijke normen en eisen, is verplicht; het product dient te worden geleverd met een productcertificaat volgens BRL EISEN EN UITVOERING GRAS EN KRUIDACHTIGEN MAAIEN 12 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 03, artikel lid 06 en lid 09 van de Standaard, het verwerken van vrijgekomen maaisel direct na het maaien afvoeren. 13 In aanvulling op het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard dient het gemaaide gras (t.b.v. de in te planten terreinen vlak en talud) te voldoen aan een lengte van max. 20 mm, na de maaibeurt. 14 De aannemer deelt de directie ten minste één week voor aanvang van het maaiseizoen de volgorde van de te maaien percelen mee EISEN EN UITVOERING BEPLANTINGEN BEHANDELEN PLANTMATERIAAL OP HET WERK 14 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 02 en lid 08 van de Standaard is het toegestaan plantmateriaal waarvan het wortelstelsel is behandeld met een middel op basis van hydroabsorberende polymeren (worteldip of gelijkwaardig) en is verpakt in gesloten plastic zak, op te slaan in een vorstvrije ruimte tot maximaal twee (2) dagen vanaf de dag van aanvoer. 15 Inkuilen van het onder lid 01 genoemde plantmateriaal is alleen toegestaan als de plantwerkzaamheden door onvoorziene (weers-)omstandigheden voor een langere periode als in lid 01 is bepaald, dienen te worden uitgesteld. Alvorens het inkuilen de verpakking van het plantmateriaal verwijderen PLANTGATEN EN PLANTSLEUVEN 05 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard is het maken van plantgaten door middel van wiggen niet toegestaan. 06 Het boren van plantgaten t.b.v. te planten bomen in de buurt van kabels en leidingen is niet toegestaan. 07 Bij het maken van plantgaten t.b.v. te planten bosplantsoen in taluds; de graszode vierzijdig uitsteken, verkleinen en omgekeerd terugleggen in talud. Plantgat komvormig afwerken PLANTVERBAND EN PLANTAFSTANDEN 06 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 01 van de Standaard is, voor zover de richting van de rij in het bestek niet is aangegeven, de richting evenwijdig aan de aangrenzende langste grasstrook of rand van de verharding van de hoofdrijbaan. 07 Bij gerende plantvakken moeten de drie buitenste rijen evenwijdig aan de rand van het plantvak geplant worden. 08 Indien niet op tekening aangegeven begint bij plantvakken de eerste plantrij van het bosplantsoen 1,00 m uit de ingeschreven maat welke op de situatietekening staat aangegeven AANBRENGEN BEPLANTING

94 Bladnr. 93 van 98 HFD PAR ART LID 11 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 05 van de Standaard dienen bij bomen waarbij een boompaal is voorgeschreven, de aanzet van de bovenste wortels zich net onder het maaiveld te bevinden. 12 Bij het planten van bos- en haagplantsoen de plant in een hoek van het plantgat plaatsen. De wortelhals dient zich na het aanvullen en stevig aandrukken net onder het maaiveld te bevinden. 13 Bij het planten van bomen met draadkluit de bovenkant van de kluit 0,05 m boven het maaiveld in het plantgat plaatsen. Het plantgat half afvullen, de vlechtdraad en de knopen in de jute losmaken, de jute 14 In aanvulling op artikel lid 06 dienen gaasjes rondom de wortelkluit van het haag- en sierplantsoen te worden verwijderd. Vrijkomende materialen worden eigendom van de aannemer. 15 Plantmateriaal, behoudens containerplanten, dat in verband met het inboeten moet worden aangebracht, na 15 oktober en voor 1 april verwerken TAK- EN WORTELSNOEI 03 De bomen voor het planten volgens onderstaande wijze snoeien en behandelen: - 1- en 2 jarig hout sparen; - zijtakken ouder dan 4 jaar tot aan de stam verwijderen of ten minste 1/3 deel terugsnoeien; - overbodige topscheuten verwijderen (de meest ontwikkelde en recht naar boven groeiende topscheut sparen); - bij bomen gelijk of groter dan maat de zijtakken tot aan de boomrand verwijderen; - takken welke in aanraking komen met de boomrand verwijderen; - behoudens het N.A.K.B.-waarmerkstrookje alle ijzerdraadjes en plastic bandjes van de boomstam en -takken verwijderen. 04 Het haagplantsoen na het planten conform de aangegeven hoogte in besteksposten terugknippen. 05 Het bladverliezend bladplantsoen voor het planten 1/3 deel terugsnoeien ROOIWERK 01 Bomen en struiken mogen alleen worden verwijderd na uitdrukkelijke toestemming van de directie RISICOVERDELING EN GARANTIES BEPLANTINGEN KEUREN PLANTMATERIAAL 01 Keuren van plantmateriaal als bedoeld in artikel van de Standaard is van toepassing EISEN EN UITVOERING BOMEN BOOMPALEN EN BOOMBANDEN 06 Het voorboren van gaten ten behoeve van het aanbrengen van boompalen is in stevige of niet geroerde grondslag toegestaan tot 0,30 m boven de diepte tot welke de boompaal moet worden ingeslagen. Het boorgat mag maximaal 90% van de doorsnede van de te plaatsen boompaal bedragen. 07 In aanvulling op het bepaalde in artikel lid 01 van de Standaard dient de boompaal afhankelijk van de ter plaatse meest voorkomende windrichting in de lengte richting of haaks op de bomenrij geplaatst te worden. 08 In aanvulling op het bepaalde in artikel lid 05 van de Standaard de boomband dubbel om de boompaal aanbrengen.

95 Bladnr. 94 van 98 HFD PAR ART LID OPLEIDING BOOMVERZORGER 01 De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door boomverzorgers die aantoonbaar voldoen aan de eisen die ten grondslag liggen aan het European Treeworker certificaat, zoals wordt afgegeven onder auspiciën van de European Arboricultural Council en erkend door de Stichting Groenkeur. 02 De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door of in het bijzijn van een boomverzorger die aantoonbaar voldoet aan de eisen die ten grondslag liggen aan het European Treeworker certificaat, zoals wordt afgegeven onder auspiciën van de European Arboricultural Council en erkend door de Stichting Groenkeur OPLEIDING BOOMVEILIGHEIDSCONTROLEUR 01 De boomveiligheidscontroles moeten worden uitgevoerd door controleurs die aantoonbaar voldoen aan de eisen die ten grondslag liggen aan het certificaat voor boomveiligheidscontroleurs, zoals wordt afgegeven door de Stichting Groenkeur RISICOVERDELING EN GARANTIES BOMEN KEUREN PLANTMATERIAAL 04 Keuren van plantmateriaal als bedoeld in artikel van de Standaard is van toepassing. 62 VERKEERSMAATREGELEN BIJ WERK IN UITVOERING BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN ALGEMEEN MAATREGELEN IN HET BELANG VAN HET VERKEER 01 Een plan van aanpak met betrekking tot verkeersmaatregelen moet op de eerste bouwvergadering door de aannemer worden overgelegd. Het bestek vermeldt met welke categorie wegen en snelheden rekening moet worden gehouden bij het opstellen van dit plan. De directie beoordeelt het plan van aanpak binnen een termijn van twee weken. Door de directie verlangde wijzigingen zullen schriftelijk aan de aannemer worden meegedeeld en moeten binnen een door de directie te stellen termijn door de aannemer worden aangebracht. Als de aannemer zich met de voorgestelde wijzigingen niet kan verenigen, deelt hij dit schriftelijk aan de directie mee. Pas na schriftelijke goedkeuring van het plan van aanpak mag met de uitvoering van de daarin beschreven verkeersmaatregelen worden begonnen. 02 Zonder toestemming van de directie mogen de getroffen verkeersmaatregelen niet worden gewijzigd. 03 Het op- en afrijden van een gesloten weggedeelte door werkverkeer naar en van bij openbaar verkeer in gebruik zijnde rijstroken mag uitsluitend plaatsvinden via de door de directie aan te wijzen tijdelijke toegangen c.q. uitgangen. 80 FUNDERINGSLAGEN EISEN EN UITVOERING VERHARDINGSLAGEN VAN STEENMENGSEL HOOGTELIGGING 01 De afwijking in hoogteligging ten opzichte van het voorgeschreven profiel mag ten hoogste 15 mm bedragen. 02 De afwijking van de laagdikte van de fundering mag ten hoogste 10 mm bedragen voor de overeengekomen laagdikte tot 250 mm en ten hoogste 20 mm bij een laagdikte groter dan 250 mm.

96 Bladnr. 95 van 98 HFD PAR ART LID 03 De bovenzijde van de fundering ten opzichte van het overeengekomen profiel mag ten hoogste 10 mm lager liggen. De bovenzijde van het zandbed mag nergens hoger liggen dan het overeengekomen profiel INFORMATIE-OVERDRACHT VERHARDINGSLAGEN VAN STEENMENGSEL PROEFVAK 01 De aannemer stelt binnen een week na het verrichten van het onderzoek naar de verdichtingsgraad in het proefvak, als bedoeld in artikel , de onderzoeksresultaten ter beschikking aan de directie. 02 Indien uit de resultaten als bedoeld in artikel blijkt dat de verharding aan de daaraan gestelde eisen niet voldoet, de verharding van het proefvak zodanig verbeteren dan wel vernieuwen dat wel aan de gestelde eisen wordt voldaan. 03 Met de verdere uitvoering van het aanbrengen van verhardingslagen van steenmengsel mag eerst worden begonnen nadat door de directie is vastgesteld dat de verharding in het proefvak voldoet aan de gestelde eisen BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN VERHARDINGSLAGEN VAN STEENMENGSEL PROEFVAK 01 Op het eerste gedeelte van het werk, ter grootte van tot m2, toont de aannemer aan, dat met de door hem gekozen uitvoeringsmethode de voorgeschreven verdichtingsgraad kan worden bereikt. 81 BITUMINEUZE VERHARDINGEN EISEN EN UITVOERING VERDICHTING CUNET 01 Het cunet en het ontgravingsniveau moeten worden verdicht totdat een sondeerwaarde van minimaal 5 MPa is verkregen, gemeten met een handsondeerapparaat op een diepte van 0,25 m. 02 Het oppervlak van de conus van het in lid 01 genoemde registrerend handsondeerapparaat is 1 cm EISEN EN UITVOERING VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN ASFALTWAPENING 01 Ten behoeve van het toetsen van de gelijkwaardigheid van eventuele alternatieve asfaltwapening gelden de hiernavolgende criteria. 02 Asfaltwapening dient vervaardigd te zijn uit glasvezels rondom voorzien van gemodificeerd bitumen. Kunststoffen of metalen zijn niet toegestaan. Wapening dient een open grid te zijn ten behoeve van interlocking. Wapeningen gedragen door non-woven vliezen zwaarder dan 20 gram zijn niet toegestaan. 03 Door toepassing van asfaltwapening mag geen scheiding in de constructie ontstaan: de verschillende constructielagen dienen aantoonbaar met elkaar in verbinding te staan. De vezels in de asfaltwapening dienen rondom voorzien te zijn van gemodificeerde bitumen ten behoeve van gegarandeerde hechting van de verschillende constructielagen. De onderlinge aanhechting van de asfaltconstructie wordt door of vanwege opdrachtgever conform de Leutner-afschuifproef gemeten. De hechting van boven- en onderliggende lagen met asfaltwapening dient hierbij > 12 kn - 15 kn te zijn (gemiddelde waarde over drie proefstukken van ø 150 mm).

97 Bladnr. 96 van 98 HFD PAR ART LID 04 De asfaltwapening dient, bijvoorbeeld ten behoeve van toekomstig onderhoud, aantoonbaar met een normale wegfrees verwijderd te kunnen worden. 05 Aanvullend op geldende CE-normering dient de asfaltwapening dient te voldoen aan NEN-EN 15381:2010. De betreffende certificaten dienen getoond te kunnen worden EISEN EN UITVOERING ASFALTVERHARDINGEN STROEFHEID 01 In aanvulling op artikel van de Standaard wordt de stroefheid gemeten volgens proef 72 methode 2010/ HOOGTELIGGING 03 De afwijking in hoogteligging van de bovenkant van de verharding ten opzichte van het voorgeschreven profiel mag ten hoogste 10 mm bedragen AFWERKEN AARDEBAAN 01 De vlakheid van de aardebaan mag, direct voor het aanbrengen van de eerste verhardingslaag, onder een rei van 3 m lengte geen grotere afwijking vertonen dan 20 mm RISICOVERDELING EN GARANTIES ASFALTVERHARDINGEN GELIJKWAARDIGHEID VAN DE TOE TE PASSEN ASFALTCONSTRUCTIE 01 Een toe te passen asfaltconstructie is gelijkwaardig aan de in het bestek opgenomen asfaltconstructie als de ontwerplevensduur van de toe te passen constructie groter dan of gelijk is aan de levensduur van de in het bestek opgenomen asfaltconstructie. 02 De ontwerplevensduur van beide asfaltconstructies berekenen overeenkomstig de in het CROWinformatieblad Infrastructuur 'Ontwerpen met asfaltmengsels uit de Standaard RAW Bepalingen' beschreven procedure. Het CROW-informatieblad is gratis als pdf-bestand te downloaden vanaf de website van CROW ( MEET- EN VERREKENMETHODEN ASFALTVERHARDINGEN VERREKENMETHODE: HOEVEELHEDEN ASFALT 01 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 01 van de Standaard wordt de hoeveelheid asfalt verrekend op basis van weging volgens het bepaalde in artikel de leden 01 en 03 van de Standaard. Als deze hoeveelheid echter groter is dan de hoeveelheid bepaald op basis van opmeting volgens artikel lid 05 van de Standaard verhoogd met tien procent, zal tot deze laatst bedoelde hoeveelheid worden verrekend LENGTE- EN DWARSPROFIEL 01 De afwijkingen ten opzichte van het voorgeschreven lengte- en dwarsprofiel worden gemeten door middel van waterpassing. De meting van de afwijkingen geschiedt ten minste eenmaal per 5 m weglengte MEETMETHODE TEN BEHOEVE VAN DE HOEVEELHEIDSBEPALING: HOEVEELHEDEN ASFALT 08 In aanvulling op artikel lid 04: 23 kg/m2 voor 10 mm opgegeven laagdikte van de geluidreducerende dunne deklaag. 83 ELEMENTENVERHARDINGEN

98 Bladnr. 97 van 98 HFD PAR ART LID EISEN EN UITVOERING ELEMENTENVERHARDINGEN, ALGEMEEN AFWERKEN AARDEBAAN 01 De vlakheid van de aardebaan mag, direct voor het aanbrengen van de eerste verhardingslaag, onder een rei van 3 m lengte geen grotere afwijking vertonen dan 20 mm EISEN EN UITVOERING STRAATWERK EISEN AAN HET RESULTAAT 01 De breedte van de voegen tussen de elementen onderling dient te zijn afgestemd op de eigenschappen van de verhardingselementen en zodanig te zijn gekozen dat de verhardingselementen niet zijdelings kunnen bewegen. 02 Het aansluiten van bestratingen bij putten, kolken en dergelijke dient te zijn uitgevoerd met een volle krans, bestaande uit een streklaag, waartegen het verband is pas gemaakt. 03 De stenen dienen verticaal nauwkeurig op maat en recht te zijn afgehakt of geknipt. Er mogen geen stenen zijn verwerkt die zijn pas gemaakt onder een kleinere hoek dan 45. Bij hak- of knipwerk dient het straatwerk in verband te blijven. De afgehakte stenen mogen niet op de kop zijn gestraat. 04 Bij herstraten dienen uitkomende en nieuwe bestratingsmaterialen naar soort gescheiden en in aaneengesloten vakken te zijn verwerkt. 05 De afwijking in de hoogteligging tussen onderling aaneensluitende gelijksoortige elementen (stenen, keien, tegels en kantopsluitingen) mag niet meer dan 2 mm bedragen; voor elementen met een ruw oppervlakte ( zoals bijvoorbeeld natuursteenkeien) niet meer dan 5 mm. 06 Ter plaatse van de aansluiting van nieuw op bestaand straatwerk dient het straatwerk vertand te worden aangesloten EISEN AAN DE UITVOERING 01 Het op maat maken van tegels dient door middel van stofvrij (nat) zagen te geschieden. 02 De kosten voor het op maat stofvrij (nat) zagen dient te zijn inbegrepen in de besteksposten voor het aanbrengen van de tegels. 03 Direct na het zagen dient het straatwerk schoongespoeld te worden. 04 Het op maat maken van betonstraatstenen dient door middel van knippen te geschieden. 05 De bestrating in het parkeervak, indien nodig, inknippen tegen de strek langs de kantopsluiting. 06 Het op maat maken van straatbakstenen dient door middel van stofvrij (nat) zagen te geschieden UITVOERING NIEUWE KANTOPSLUITINGEN EN GOTEN 01 In afwijking van het bepaalde in artikel lid 05 van de Standaard bedraagt de diepte van de molgoot ten hoogste 30 mm. 02 Het op maat maken van trottoirbanden en opsluitbanden dient door middel van stofvrij (nat) zagen te geschieden. 03 De kosten voor het op maat zagen dient te zijn inbegrepen in de besteksposten voor het aanbrengen van de trottoirbanden en opsluitbanden. 04 De voegwijdte gemeten aan de bovenzijde tussen twee aansluitende betonbanden mag niet meer

99 Bladnr. 98 van 98 HFD PAR ART LID dan 3 mm bedragen. 05 De te stellen goten dienen zodanig te zijn gestraat dat er altijd een afwatering is van ten minste 5 mm per strekkende meter goot, in de richting van de kolk INFORMATIE-OVERDRACHT STRAATWERK WERKPLAN EN LOGBOEK BESTRATINGSWERK 03 Bij het opstellen van het straatwerkplan in relatie tot CROW-publicatie 324 rekening houden met de volgende randvoorwaarden: a. Navolgende beperkingen t.a.v. mechanisch aanbrengen vloeien voort uit bijlage I (de matrix) van CROW-publicatie 324: 1. Ruimte: - beperking in werkruimte door bebouwing en de te handhaven bomen en begroeiing. 2. Talud: - niet voorkomend. 3. Verband: - betreft kantstenen, aansluitingen, molgoten en passtenen. 4. Materialen: - de opnieuw aan te brengen elementenverharding kent een maatafwijking die groter is dan 5 %; - nieuwe elementen zijn geschikt voor mechanisch aanbrengen. b. Adequate opslag voor het mechanische pakketten is nabij de straatwerkzaamheden. 04 Zo spoedig mogelijk doch uiterlijk drie weken na de datum dat de aannemer het straatwerkplan bij de directie heeft ingediend houdt de aannemer een bespreking met de directie over het straatwerkplan. De directie draagt zorg voor een schriftelijk verslag van deze bespreking en doet dit verslag aan alle betrokkenen toekomen. 05 Voordat met de uitvoering van een onderdeel van het werk wordt begonnen, moet de aannemer aan de hand van zijn straatwerkplan instructies geven aan zijn uitvoerend en machinebedienend personeel, onderaannemers en verhuurders van aannemersmaterieel inbegrepen BOUWSTOFFEN STRAATWERK BETONSTRAATSTENEN 01 In aanvulling op het bepaalde in artikel van de Standaard moeten de afmetingen van betonstraatstenen voldoen aan de volgende afmetingen: afmetingen standaardformaat in mm kei dik waal formaat formaat formaat toleranties lengte Zie NEN-EN 1338 breedte artikel dikte h h h De dikte h is in de desbetreffende bestekspost vermeld BETONNEN TROTTOIR- EN OPSLUITBANDEN 05 De te leveren trottoirbanden en hulpstukken dienen vervaardigd te zijn met een doorlopende hol- en dolverbinding en splintervrije kop. Kleur donkergrijs.

100 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij:{bestek } I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} B) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} C) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen voluit, bij een rechtspersoon de statutaire naam; bij een natuurlijk persoon de woonplaats, bij een rechtspersoon de vestigingsplaats) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de opdracht voor:{bestek } inzake onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit (aanduiding van de opdracht volgens het bestek of het beschrijvend document)... (aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft) uit te voeren voor een bedrag, de omzetbelasting daarin niet inbegrepen, van:...} euro (bedrag in cijfers)...} euro (bedrag in letters) Het ter zake van de omzetbelasting verschuldigde bedrag bedraagt:...} euro (bedrag in cijfers)...} euro (bedrag in letters) De inschrijver(s) verklaart (verklaren) dat de bij dit inschrijvingsbiljet gevoegde ontleding van de aannemingssom die is, als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen In geval van een inschrijving door een samenwerkingsverband van ondernemers wijzen de inschrijvers de hierboven onder a. genoemde inschrijver aan als gemachtigde om hen in alle zaken in het kader van de aanbestedingsprocedure en de uitvoering van de opdracht te vertegenwoordigen. De inschrijver(s) verklaart (verklaren) deze inschrijving te doen overeenkomstig de bepalingen van het {Aanbestedingsreglement Werken 2016} (van toepassing zijnde aanbestedingsreglement), en met inachtneming van de bepalingen en de gegevens zoals deze zijn omschreven in de voor de inschrijving relevante stukken. Gedaan op{...} (datum), te{...} De inschrijver(s)

101 Bladnr. 2 van 2 A) (handtekening) {...} (naam) {...} (functie) B) (handtekening) {...} (naam) {...} (functie) C) (handtekening) {...} (naam) {...} (functie)

102 Bladnr. 1 van 12 Behoort bij:{bestek } I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen 2015 behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): A) {...} gevestigd te: {...} B) {...} gevestigd te: {...} C) {...} gevestigd te: {...} (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen voluit, bij een rechtspersoon de statutaire naam; bij een natuurlijk persoon de woonplaats, bij een rechtspersoon de vestigingsplaats)

103 Bladnr. 2 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 10 INRICHTEN TIJDELIJK DEPOT Aanbr., instandhouden en verw. tijd. werkdepot. EUR N Aanbr., instandhouden en verw. tijd. zanddepot. EUR N Toepassen bouwhekken voor depot. EUR N Gebruik zeecontainer. EUR N 11 VERKEERSMAATREGELEN 111 AFZETTINGEN Toepassen afzetting(en) op enkelbaansweg. EUR N Toepassen afzetting(en) op fiets- en voetpaden. EUR N 112 OMLEIDINGEN Toepassen omleidingsroutes. EUR N 115 OVERIGE VOORZIENINGEN Toepassen bouwhekken, afzetting rioolsleuf. EUR N Toepassen bouwhekken, afzetting spoorwegovergang. EUR N Toepassen stamommanteling. st 149,00 V 12 VERWIJDEREN GROENVOORZIENINGEN 121 VERWIJDEREN BOMEN Verwijderen bomen. st 2,00 V Verwijderen stobben. st 2,00 V 122 VERWIJDEREN BEGROEIING Verwijderen begroeiing, heesters, cm. are 15,00 V 13 VERWIJDEREN STRAATINRICHTING 131 VERWIJDEREN BEBORDING Verwijderen verkeersborden, type 1, fase 1. st 46,00 V Verwijderen verkeersbordpalen, fase 1. st 15,00 V Verwijderen verkeerszuil. st 8,00 V Verwijderen verkeersborden, type I, fase 2. st 49,00 V Verwijderen verkeersbordpalen, fase 2. st 18,00 V 134 VERPLAATSEN LICHTMASTEN 1340 Verplaatsen lichtmasten Coördinatie aan- en afsluiten Openbare Verlichting EUR N Verw, aanpassen en aanbr verlichtingsobject. st 2,00 V Verwijderen en aanbrengen verlichtingsobject. st 1,00 V 135 VERWIJDEREN WEGMEUBILAIR Verwijderen wegneembare paal incl. funderingsblok. st 5,00 V Verwijderen palen, type Etten-Leurnaartje. st 1,00 V Opnemen houten paal. st 26,00 V Opnemen kunststof paal. st 4,00 V Opnemen betonpaal. st 13,00 V Opnemen stalen afzetpaal. st 1,00 V 138 VERWIJDEREN OVERIGEN

104 Bladnr. 3 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 1380 Verwijderen lussen VRI Verwijderen detectielussen. m 110,00 V 14 VERWIJDEREN ELEMENTVERHARDINGEN 141 VERWIJDEREN KANTOPSLUITINGEN 1410 Trottoirbanden 130/150x250 mm Opbreken tb 130/150x250, fase 1. m 850,00 V Opbreken ib 600x200x300, fase 1. m 3,60 V Opbreken ib 600x200x300, fase 2. m 24,60 V 1411 Trottoirbanden 180/200x250 mm Opbreken tb 180/200x250, fase 1. m 10,00 V Opbreken tb 180/200x250, fase 2. m 25,00 V 1412 Rijwielpadbanden 30/80x200 mm Opbreken rwpb 30/80x200, fase 1. m 415,00 V Opbreken rwpb 30/80x200, fase 2. m 55,00 V 1414 Opsluitbanden 60x200 mm Opbreken ob 60x200, fase 1. m 590,00 V Opbreken ob 60x200, fase 2. m 1.255,00 V 1415 Opsluitbanden 100x200 mm Opbreken ob 100x200, fase 1. m 355,00 V Opbreken ob 100x200, fase 2. m 1.205,00 V 1417 Opsluitbanden 80x200 mm Opbreken opsluitbanden 80x200 mm. m 65,00 V 142 VERWIJDEREN ELEMENTENVERHARDINGEN 1421 Straatbakstenen Opbreken geb kl kf. m2 310,00 V Opbreken geb kl wf. m2 5,00 V Schoonmaken geb kl kf. m2 310,00 V 1422 Betonstraatstenen Opbreken bss kf rijbaan. m2 405,00 V Opbreken bss kf inrit. m2 10,00 V Opbreken bss dubbelkl fietsoversteken. m2 55,00 V Opbreken bss kf geleider. m2 20,00 V Schoonmaken bss kf. m2 405,00 V Schoonmaken bss dubbelklinker. m2 55,00 V 1423 Betontegels Opbreken betontegels 300x300x45, fase 1. m ,00 V Opbreken betontegels 300x300x45, fase 2. m ,00 V Opbreken betontegels 300x300x60 grijs. m2 60,00 V Opbreken betontegels 300x300x60 rood, fase 1. m ,00 V Opbreken betontegels 300x300x60 rood, fase 2. m ,00 V Schoonmaken tegels 300x300. m ,00 V 144 BIJKOMENDE WERKZAAMHEDEN Vervoeren elementenverhardingen. EUR N

105 Bladnr. 4 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 15 VERWIJDEREN GESLOTEN VERHARDINGEN 150 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN Uitvoeren asfaltboringen en DLC-onderzoek. EUR N 151 VERWIJDEREN ASFALTVERHARDINGEN Zagen van bitumineuze verharding. m 55,00 V Opbreken asfaltverharding van teervrij asfalt. m2 400,00 V Frezen teervrij asfalt dik 35 mm, deklaag. m ,00 V Frezen teervrij asfalt dik 45 mm, schadeplekken. m2 250,00 V 16 BIJKOMEND WERK VOORBEREIDING EN OPRUIMING Opbreken goot van halve betontegels. m 265,00 V Opbreken goot van betonstraatstenen. m 100,00 V 2 GRONDWERK 21 GROND ONTGRAVEN Grond ontgraven tbv plantvak, fase 1. m3 100,00 V Zand ontgraven tbv op hoogte brengen cunet, fase 1 m3 7,50 V Zand ontgraven tbv op hoogte brengen cunet, fase 2 m3 12,50 V Zand ontgraven tbv fundering rijbaan, fase 1. m3 325,00 V Zand ontgraven tbv fundering fietspad, fase 1. m3 550,00 V Zand ontgraven tbv fundering fietspad, fase 2. m3 800,00 V Grond/zand ontgraven uit sleuf, 3,00 m, fase 1. m3 450,00 V 22 GROND VERVOEREN Grond vervoeren naar plaats van verwerking. m3 230,00 V Grond afvoeren. m3 80,00 V Zand vervoeren naar plaats van verwerking. m3 525,00 V Zand afvoeren. m ,00 V 23 GROND VERWERKEN Teelgrond lev en verw in plantvak, fase 1. m3 100,00 V Grond verwerken in bermen. m3 25,00 V Zand verwerken tbv op hoogte brengen cunet, fase 1 m3 45,00 V Zand verwerken tbv op hoogte brengen cunet, fase 2 m3 75,00 V Zand aanvullen naast fundering, 0,00-0,35 m fase 1 m3 75,00 V Zand aanvullen naast fundering, 0,00-0,35 m fase 2 m3 100,00 V Grond en zand verwerken in sleuf, 3,00 m. m3 435,00 V 25 BIJKOMEND WERK GRONDWERK 251 SLEUFBEKISTING Treffen voorzieningen inkalven sleuf hoofdriool. m 50,00 V 3 RIOLERING 31 VOORBEREIDING 311 REINIGEN RIOLERING Riool reinigen ø400 mm. m 50,00 V 312 BEMALING Toepassen bronbemaling. m 50,00 V Toepassen debietmeetpunt. st 1,00 V

106 Bladnr. 5 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO Opnemen debietmeterstanden. EUR N Aanbrengen voorzieningen lozingspunt. EUR N Toepassen open bemaling. EUR N 313 AFSLUITEN RIOLERING Tijdelijke voorzieningen t.b.v. afsluiten riool. EUR N Toepassen voorziening instandhouden afvoer riool. EUR N Toepassen voorzieningen kabel en leidingen. EUR N 32 VERWIJDEREN RIOLERING 321 VERWIJDEREN HOOFDRIOLERING Verwijderen betonbuis ø400 mm. m 50,00 V 322 VERWIJDEREN PUTTEN Verwijderen geprefabriceerde put. st 1,00 V Verwijderen putrand met deksel, rond. st 1,00 V Verwijderen putrand met deksel, vierkant. st 13,00 V 323 VERWIJDEREN STRAATAFWATERING Reinigen kolken. st 71,00 V Verwijderen straatkolk, kunststof/gietijzer. st 55,00 V Verwijderen trottoirkolk, beton/gietijzer. st 16,00 V 324 VERWIJDEREN AANSLUITVOORZIENINGEN Verwijderen kolkaansluitleiding van PVC 125 mm. m 225,00 V 33 RENOVEREN RIOLERING 330 VERW., AANBR. EN VERV. VAN HUISAANSLUITINGEN 3301 Vervangen huisaansluiting van PVC 125 mm Vervangen huisaansluiting van PVC 125 mm. m 15,00 V Vervangen standpijp huisaansluiting PVC 125 mm. st 2,00 V 3304 Vervangen huisaansluiting gres door PVC 125 mm Vervangen huisaansluiting gres door PVC 125 mm. m 15,00 V Vervangen standpijp huisaansl. gres door PVC. st 2,00 V 3306 Hulpstukken van PVC t.b.v. huisaansluitingen Verwijderen ondergrondse controleput PK 315 mm. st 4,00 V Lev en aanbr ondergrondse controleput PK 315 mm. st 4,00 V Lev en aanbr PVC-hulpstuk: bocht 88 graden. st 4,00 V Lev en aanbr PVC-hulpstuk: overgangsstuk gres-pvc. st 2,00 V 34 AANBRENGEN RIOLERING 341 AANBRENGEN HOOFDRIOLERING 3411 Aanbrengen hoofdriolering betonbuis 400 mm Lev en aanbr betonbuis ø400 mm. m 29,00 V Lev en aanbr betonbuis 400 mm MOF-SPIE EIND 1,20m. st 1,00 V Lev en aanbr betonbuis 400 mm SPIE-SPIE EIND 1,20m st 1,00 V Maken passtuk uit betonbuis ø400 mm. st 1,00 V 3419 Aanbrengen hulpstukken hoofdriolering

107 Bladnr. 6 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO Lev en aanbr PVC-hulpstuk standpijp. st 6,00 V Lev en aanbr afdekkap. st 6,00 V 342 AANBRENGEN PUTTEN 3420 Aanbrengen putten riolering Lev en maken put betonelementen 800x800 mm. st 1,00 V Leveren stelringen H 50 mm. st 35,00 V Leveren stelringen H 100 mm. st 15,00 V Lev en aanbr putrand met deksel. st 15,00 V Lev en aanbr put PE ø600 mm. st 1,00 V 3422 Maken aansluiting op rioolput Maken aansluiting op bestaande rioolput. st 1,00 V 343 AANBRENGEN STRAATAFWATERING Aanbrengen trottoirkolk. st 15,00 V Leveren trottoirkolk. st 2,00 V Aanbrengen straatkolk. st 2,00 V Lev en aanbr tegelpadkolk. st 74,00 V 344 AANBRENGEN KOLKAANSLUITLEIDINGEN Lev en aanbr kolkaansluitleiding van PVC 125 mm. m 300,00 V Lev en aanbr PVC ø125, bochten. st 300,00 V Lev en aanbr PVC ø125, T-stuk. st 5,00 V Lev en aanbr PVC ø125, mof. st 91,00 V 37 RIOOL INSPECTIE Reinigen riool beton ø400 mm. m 29,00 V Inspecteren riool beton ø400 mm. m 29,00 V Reinigen kolken. st 182,00 V 38 RIOOLREPARATIES Herstellen inlaat, wortelingroei. st 3,00 V Herstellen doorgestoken inlaat. st 2,00 V 39 BIJKOMEND WERK RIOLERING Op hoogte brengen putafdekking, straatwerk/groen. st 23,00 V Op hoogte brengen putafdekking, asfalt. st 3,00 V Op hoogte brengen opbouwgarnituur, straatpotten. st 20,00 V 4 VERHARDINGEN 41 FUNDERINGEN Lev en aanbr menggranulaat 0/31,5, 0,25 m, fase 1. m ,00 V Lev en aanbr menggranulaat 0/31,5, 0,25 m, fase 2. m ,00 V Lev en aanbr straatlaag brekerzand, fase 1. m ,00 V Lev en aanbr straatlaag straatzand, fase 1. m ,00 V Lev en aanbr straatlaag straatzand, fase 2. m ,00 V 42 KANTOPSLUITINGEN 421 TROTTOIRBANDEN 4210 Trottoirbanden 130/150x250 mm Aanbrengen tb 130/150x250, fase 1. m 665,00 V

108 Bladnr. 7 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 4211 Trottoirbanden 180/200x250 mm Aanbrengen tb 180/200x250, fase 1. m 10,00 V Aanbrengen tb 180/200x250, fase 2. m 25,00 V Leveren trottoirband 180/200x250 mm, recht. st 10,00 V 422 RIJWIELPADBANDEN 4220 Rijwielpadbanden 30/80 x 200 mm Aanbrengen rwpb 30/80x200, fase 1. m 450,00 V Aanbrengen rwpb 30/80x200, fase 2. m 55,00 V Leveren rechte rijwielpadband 30/80/200 mm. st 130,00 V Leveren rwpb 30/80x200, bocht. st 9,00 V 423 OPSLUITBANDEN 4230 Opsluitbanden 60x200 mm Aanbrengen ob 60x200, fase 1. m 80,00 V Aanbrengen ob 60x200, fase 2. m 800,00 V 4231 Opsluitbanden 100x200 mm Aanbrengen ob 100x200, fase 1. m 975,00 V Aanbrengen ob 100x200, fase 2. m 2.250,00 V Leveren ob 100x200 mm recht. st 1.975,00 V Leveren ob 100x200, bocht. st 15,00 V Leveren ob 100x200, hoekstuk. st 4,00 V 424 OVERIGE KANTOPSLUITINGEN Lev en aanbr 5 strek kf + 1 strek df, fase 1. m 20,10 V Lev en aanbr 6 strek kf, fase 1. m 18,90 V Lev en aanbr 6 strek kf, fase 2. m 35,70 V 43 ELEMENTVERHARDINGEN Afwerken zandbed onder aan te brengen elementen. m ,00 V 431 STRAATBAKSTENEN Aanbrengen straatbakstenen keiformaat. m2 310,00 V Leveren straatbakstenen keiformaat roodbruin. st 2.790,00 V 432 BETONSTRAATSTENEN 4320 Aanbrengen betonstraatstenen rijbaan en inrit Aanbrengen bss kf heide kv. m2 540,00 V Aanbrengen bss kf grijs kv. m2 100,00 V Aanbrengen dubbelklinkers inritten. m2 20,00 V Aanbrengen betonstraatstenen talud. m2 60,00 V 4323 Aanbrengen dubbelklinker fietspad Aanbrengen dubbelklinkers fietspad. m2 180,00 V 4325 Herstraten betonstraatstenen Herstraten betonstraatstenen rijbaan. m2 80,00 V 4329 Leveren betonstraatstenen Leveren bss kf heide. st ,00 V Leveren bss kf grijs. st 2.810,00 V Leveren bss kf zwart. st 1.420,00 V Leveren bss dubbelklinker grijs. st 475,00 V

109 Bladnr. 8 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO Leveren bss dubbelklinker rood. st 3.150,00 V 433 BETONTEGELS 4330 Aanbrengen betontegels trottoir Aanbrengen betontegels 300x300x60 grijs, fase 1. m ,00 V Leveren tegels 300x300x60 grijs. st ,00 V Leveren tegels 150x300x60 grijs. st 2.435,00 V Aanbrengen betontegels 300x300x45 grijs, fase 2. m ,00 V 4331 Aanbrengen betontegels fietspad Aanbrengen tegels 300x300x60 rood, fase 1. m ,00 V Aanbrengen tegels 300x300x60 rood, fase 2. m ,00 V Leveren tegels 300x300x60 rood. st 6.460,00 V Leveren tegels 150x300x60 rood. st 1.440,00 V 44 ASFALTVERHARDINGEN 441 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN Lev en aanbr goot tegels 150x300x60 grijs. m 265,00 V Lev en aanbr goot bss kf grijs. m 265,00 V Frezen langsaansluiting, 45 mm, schoon. m2 85,00 V Schoonmaken verhardingsoppervlak. m ,00 V Lev en aanbr asfaltwapening. m3 60,00 V Lev en aanbr lussen t.b.v. niet-selectief. m 110,00 V Aansluiten detectielus op grondkabel. st 4,00 V 442 RIJBAAN Lev en aanbr onderlaag AC 22 base, 70 mm. ton 35,00 V Lev en aanbr tussenlaag AC 16 bind, 45 mm. ton 30,00 V Lev en aanbr tussenlaag AC 16 bind, 45 mm. ton 30,00 V Lev en aanbr deklaag SMA 11, 35 mm. ton 190,00 V Lev en aanbr deklaag SMA 11 gemod bit, 35 mm. ton 30,00 V Aanbrengen kleeflaag 0,3 kg/m2. m2 285,00 V Aanbrengen kleeflaag 0,4 kg/m2. m ,00 V 45 BETONVERHARDING 451 AANBRENGEN PRINTBETON 4511 Aanbrengen printbeton tpv niet-overrijdbare geleiders Lev en aanbr beton in 1 laag, grijs. m2 285,00 V Lev en aanbr beton in 1 laag, wit. m2 90,00 V 5 GROENVOORZIENINGEN 50 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN GROEN 501 WORTELSCHERMEN Lev en aanbr wortelscherm. m 960,00 V 52 BEPLANTING Lev en planten van sierplantsoen, hulst. st 550,00 V Lev en planten van haagplantsoen, beuk. st 650,00 V 54 GRASVELD Egaliseren, zaaiklaar maken en inzaaien grasveld. are 17,00 V

110 Bladnr. 9 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO Frezen en inzaaien bestaand grasveld. are 22,00 V 6 STRAATINRICHTING 61 BEBORDING Aanbrengen verkeersbordpalen, fase 1. st 16,00 V Leveren verkeersbordpalen, fase 1. st 4,00 V Aanbrengen verkeersborden, fase 1. st 43,00 V Leveren verkeersborden, fase 1. st 20,00 V Lev en aanbr verkeerszuil. st 6,00 V Lev en aanbr verkeerszuil, klein. st 1,00 V Lev en aanbr pipe locks. st 9,00 V Aanbrengen verkeersbordpalen, fase 2. st 19,00 V Aanbrengen verkeersborden, fase 2. st 49,00 V Leveren verkeersborden, fase 2. st 12,00 V 63 WEGMEUBILAIR Aanbrengen palen, Etten-Leurnaartje. st 38,00 V Leveren palen Etten-Leurnaartje. st 37,00 V Aanbrengen uitneembare palen. st 6,00 V Leveren funderingsblok. st 3,00 V Leveren palen uitneembare stalen paal. st 1,00 V Lev en aanbr schampblokken. st 5,00 V 64 MARKERING 640 VERWIJDEREN MARKERING ELEMENTENVERHARDING Verwijderen markering bss kf wit, vlak, fase 1. m2 185,00 V Verwijderen markering bss kf wit, vlak, fase 2. m2 15,00 V Verwijderen markering tgls 300x300, fase 1. st 195,00 V Verwijderen markering tgls 300x300, fase 2. st 235,00 V Verwijderen markering uit bestrating, tgls 500x500 st 84,00 V 641 VERWIJDEREN MARKERING OP ASFALTVERHARDING Volledig verwijderen markering. m2 105,00 V 642 AANBRENGEN MARKERING 6420 Aanbrengen markering in bestrating Aanbrengen markering, tegels 300x300x60 wit. st 350,00 V Leveren tegels 300x300x60 wit. st 50,00 V Aanbrengen markering, tegels 500x500x80 zwart/wit. st 30,00 V Leveren haaientandtegels 500x500x80 zwart/wit. st 5,00 V Lev en aan markering, tegels 300x300x60 rood/wit. st 11,00 V Aanbrengen markering 1-1 (0,10), bss kf wit. m 120,00 V Aanbrengen markering (0,10), bss kf wit. m 50,00 V 6421 Aanbrengen markering van thermoplast Aanbrengen markering vlak, bss kf wit. m2 12,00 V Lev en aanbr markering thermo, (0,10). km 0,42 V Lev en aanbr markering thermo, 1-1 (0,10). km 0,07 V Lev en aanbr markering thermo, 1-3 (0,30). km 0,10 V Lev en aanbr markering thermo, figuraties. m2 61,13 V Herstellen markering thermo, 1-1 (0,10). m 20,00 V Herstellen markering thermo, figuraties. m2 8,00 V

111 Bladnr. 10 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 8 WERK VAN ALGEMENE AARD 81 VOORZIENINGEN BEREIKBAARHEID Voorzieningen t.b.v bereikbaarheid. EUR N 83 TER BESCHIKKING STELLEN 831 WERKNEMERS T.b.s. werknemer, grondwerker. uur 20,00 V T.b.s. werknemer, koppel stratenmakers uur 40,00 V 832 MATERIEEL T.b.s. hydraulische graafmachine. uur 20,00 V T.b.s. hydraulische graafmachine, midi graver. uur 20,00 V T.b.s. vrachtauto. uur 20,00 V T.b.s. mini knikmobs. uur 20,00 V 84 REVISIEWERK 841 REVISIETEKENINGEN RIOLERING Vervaardigen revisietekeningen riolering. EUR N 842 REVISIE OPENBARE VERLICHTING Inmeten, verw. en aanleveren revisie verlichting. EUR N 86 BOUWBORDEN EN TEKSTBORDEN Aanbrengen tekstborden, vooraankondiging werk. st 10,00 V SUBTOTAAL

112 Bladnr. 11 van 12 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO TRANSPORT SUBTOTAAL 9 STAARTPOSTEN 91 EENMALIGE KOSTEN EUR EUR EUR EUR EUR Korting EUR Overige eenmalige kosten EUR Totaal eenmalige kosten EUR EUR N Uitvoeringskosten EUR N Algemene kosten EUR N Winst en risico EUR N 95 STELPOSTEN Stelpost kleine leveringen en werkzaamheden. EUR ,00 V 96 BIJDRAGEN Bijdrage RAW-systematiek (0,15%) EUR N Bijdrage Fonds Collectieve Kennis-CT (0,15%) EUR N Inschrijvingssom, de omzetbelasting niet inbegrepen Gedaan te De 20.. De inschrijver(s),

113 Bladnr. 12 van 12 Specificatieformulier bijdragen in het kader van RAW Conform Standaard RAW Bepalingen, paragraaf en/of Door invulling en verzending van dit specificatieformulier verklaart u dat de verschuldigde RAW en/of FCK-CT bijdrage(n) is overgemaakt aan de desbetreffende stichting(en). Na ontvangst van de betaling(en) ontvangt u van Stichting CROW en/of Stichting Fonds Collectieve Kennis Civiele Techniek een betalingsbewijs. Betreft: Opgave van* RAW bijdrage FCK-CT bijdrage Datum: Bedrijfsgegevens Bedrijfsnaam* Postadres* Huis- of postbusnr.* Postcode* Plaats* Naam Contactpersoon* Voorletter(s) Telefoonnummer* Faxnummer adres Informatie bijdrageverplichting RAW - registratienummer 1 * RAW - Besteknummer* Korte werkomschrijving Naam opdrachtgever* Naam bestekschrijvende instantie 2 Aannemingssom exclusief btw* Afdracht RAW-bijdrage (excl. BTW) 3 * (0,15% van aannemingssom) BTW 21% * Totaal RAW-bijdrage (incl. BTW)* FCK-CT bijdrage 3 (vrijgesteld van BTW) (0,15% van aannemingssom) * VERPLICHT VELD Contactpersoon verklaart dat bovengenoemd RAW en/of FCK-CT bijdrage(n) is/zijn overgemaakt op de rekening van: rek. nr. NL39ABNA ten name van Stichting CROW - Ede voor bijdrage RAW rek. nr. NL67ABNA ten name van Fonds Collectieve Kennis Civiele Techniek - Ede voor bijdrage FCK-CT. Na ontvangst van de betaling(en) ontvangt u van Stichting CROW en/of Stichting Fonds Collectieve Kennis GWW een betalingsbewijs in tweevoud. Eén exemplaar is bestemd voor de directie van het werk. 1 Het RAW-registratienummer vindt u op iedere pagina van het bestek aan de linkerbovenzijde. Voorbeeld: RAW Alleen invullen indien de opdrachtgever niet zelf het bestek heeft geschreven, bijvoorbeeld de naam van een ingenieursbureau. 3. Zie Standaard RAW bepalingen artikel en/of Wij verzoeken u het ingevulde formulier te faxen aan: of per te verzenden aan: rawbijdrage@crow.nl CROW Galvanistraat 1, 6716 AE Ede Postbus 37, 6710 BA Ede Telefoon: Website:

114

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002 Bladnr. 1 van 13 Behoort bij: A-BU-0002... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur. 7 maart 2014, DEFINITIEF

GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur. 7 maart 2014, DEFINITIEF GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2013-02 Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur 7 maart 2014, DEFINITIEF RAW0717-80290 Rioolvervanging in 5 straten Centrum- West te Etten-Leur Opdrachtgever: gemeente

Nadere informatie

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau

Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau RAW0783-00302 Bladnr. 1 van 80 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-22 '' Bladnr. 2 van 80 RAW0783-00302 RAW0783-00302 Bladnr. 3 van 80 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

Groot Onderhoud Elementenverhardingen

Groot Onderhoud Elementenverhardingen Groot Onderhoud Elementenverhardingen Vanaf 200 m² besteknr. 2016.091.069 Loosduinen, Scheveningen, Escamp en Segbroek 28 februari 2017 01 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN 1 Deel 1 Algemeen 2 01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 01 Kredietraming 01: inclusief nieuwe funderingen Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN- Grootschalige

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 02 Kredietraming 02: handhaven bestaande fundering Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN-

Nadere informatie

GEMEENTE ETTEN-LEUR. BESTEK , versie Definitief-1. Datum:

GEMEENTE ETTEN-LEUR. BESTEK , versie Definitief-1. Datum: Bladnr. 1 GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2013-20, versie Definitief-1 Reconstructie Bisschopmolenstraat te Etten-Leur Datum: 14-01-2016 Bladnr. 2 RAW0123 Bladnr. 3 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht Bladnr. 1 van 6 18-04-2017 BESTEK M 2017-1 Opdrachtgever: Gemeente Montfoort Auteur: M. P. de Bel Projectcoördinator: B. Mulder Documentnummer: M 2017-01 Datum: 18-4-2017 Bestek en voorwaarden voor " "

Nadere informatie

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T Bladnr. 1 van 7 Behoort bij: W&G-09-2017 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6 RAW0626-96634 02 1 Deel 1 Algemeen 3 01 OPDRACHTGEVER 4 02 DIRECTIE 4 03 LOCATIE 4 04 ALGEMENE BESCHRIJVING 4 05 TIJDSBEPALING 4 06 ONDERHOUDSTERMIJN 4 07 BESLECHTING VAN GESCHILLEN 4 Deel 2.1 Algemene

Nadere informatie

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A 5 2, inrit 3,0 4,0 5, verwijderen muur A handhaven muur (A-B) 1, inrit 4, indicatief riolering B P P 3, compensatie 2 pp Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen Plangebied projectnr.: schaal: datum: De auteursrechten

Nadere informatie

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Begroting gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Documentnr. 2015-LEU122-GR-01 30 januari 2015 Gemeente Leudal Globale begroting voor: Herinrichting Dorpstraat Baexem, fase 1 Conform tekeningnr.

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr. 1 van 5 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Hier het besteknummer uit de contractinfo overnemen 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST 0.01 AANBESTEDER 0.02 PROCEDURE 0.03 INLICHTINGEN

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1...

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1... Bladnr. 1 Bladnr. 2 Bestek WWG 2015-02 RAW0775-88467 Bladnr. 3 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 VERKEERSMAATREGELEN 110010 Aanbrengen tijdelijke verkeersmaatregelen 04a EUR N 1,00 1.500,00 110020 Aanbrengen

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer "Dellaertweg reconstructie perceel 2" 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer Dellaertweg reconstructie perceel 2 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN RAW1115-00117 Bladnr. 1 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN 112 VERWIJDEREN GROENVOORZIENINGEN 1124 Bescherming bomen 112410 Toepassen stamommanteling (diam. < 0,30 m) st 5,00 V 12 OPBREKEN ELEMENTENVERHARDING

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten WASCHAP HOLLANDSE DELTA Afdeling Beheer en Onderhoud Postbus 4103 Handelsweg 100 Telefoon: 088 9743000 2980 GC Ridderkerk 2988 DC Ridderkerk Datum : Januari 2015 Revisie : D0 Europese aanbesteding Bestek

Nadere informatie

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d.

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d. GWC110901 Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 OMSCHRIJING HOEEEL ERPLICHTING 1 Onderdeel 1: Fietspad Beilen-Hijken 11 oorbereidend en opruimingswerk 112 erkeersmaatregelen 1121

Nadere informatie

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN Uitgangspunten: - Grondaankoop is niet meegenomen in deze raming - Raming exclusief: stortkosten, legeskosten vergunningen - Het aanleggen van de kabels en leidingen (nutsvoorzieningen) is niet meegenomen

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat

Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat RAW0028-102145 Project: Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat te Maastricht Bladnr. 1 van 130 Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat Besteknummer W&G-14-2016 Versie Definitief d.d. 10-01-2017

Nadere informatie

Subtotaal ,71. Diverse kosten AK pct 8% ,32 WR pct 5% 7.380,46 bijdragen (o.a. RAW/FCO) pct 0,3% 485, ,78

Subtotaal ,71. Diverse kosten AK pct 8% ,32 WR pct 5% 7.380,46 bijdragen (o.a. RAW/FCO) pct 0,3% 485, ,78 Begroting revitalisering Timmersveld Post Omschrijving Een Hoeveel Prijs Totaal heid heid Directe kosten Grondwerk Opnemen en afvoeren bestaande laaggroei m2 600 2,89 1.732,50 Verwijderen en afvoeren stobben

Nadere informatie

*ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde. Geachte leden van de raad,

*ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde. Geachte leden van de raad, *ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde datum: 20 september 2013 ons kenmerk: ZA.13-21323/DU.13-18074 doorkiesnummer: (0599) 320 225 uw brief van: uw kenmerk: onderwerp:, conceptplan (aan

Nadere informatie

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting Begroting gemeente simpelveld Globale begroting Gemeente Simpelveld Globale begroting voor: Confonn tekening variant 4.1 Uitgangspunten:. Prijspeil 01-01-2013 Sleuf persriolering in trottoir Aanname:

Nadere informatie

Bladnr. 1 van RAW RAW Bestek Groot Onderhoud Waterlinieweg Status: DEFINITIEF, d.d.

Bladnr. 1 van RAW RAW Bestek Groot Onderhoud Waterlinieweg Status: DEFINITIEF, d.d. RAW0013-102610 RAW Bestek 1100072172 Bladnr. 1 van 8 Behoort bij:{1100072172} I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen 2015

Nadere informatie

Project: Herinrichting Burgemeester van Heemstrakwartier Opdrachtgever: Gemeente De Bilt Besteknr.: DEFINITIEF - RAW1157

Project: Herinrichting Burgemeester van Heemstrakwartier Opdrachtgever: Gemeente De Bilt Besteknr.: DEFINITIEF - RAW1157 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 51100411-01... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d Bladnr. 1 van 151 OPDRACHTGEVER: GEMEENTE BERGEIJK BESTEK : Inzake: - RAAMOVEREENKOMST ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Datum: 20-01-2014 Status: Definitief (c) 2013 HaskoningDHV Nederland B.V. Niets uit dit

Nadere informatie

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr RAW0927 103559 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn Bladnr. 1 van 142 Bestek nr. 15-03 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr. 15 03 BESTEK VOOR: De aanleg van de Zuidhoornseweg te Den Hoorn in de

Nadere informatie

Gemeeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, directie Realisatie Bestek ZO/RE 0057 van 2013 Herinrichting Hoekenrode;

Gemeeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, directie Realisatie Bestek ZO/RE 0057 van 2013 Herinrichting Hoekenrode; Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: ZO/RE 0057 Bladnr. 2 van 10 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de

Nadere informatie

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1.

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1. GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld Bladnr. I RAW0331 Bestekummer:..., d.d.... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... I N H O U D S O P G A V E 1. ALGEMEEN 1 01 AANBESTEDER-OPDRACHTGEVERGemeente

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad.

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. BESTEK EN VOORWAARDEN Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. Bestek 15-012 Lelystad, april 2016 RAW0063-97581 Ingenieursbureau & Projectmanagement Gemeente

Nadere informatie

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN BESTEK OMSCHRIJVG EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL 1 Verkeersmaatregelen & opruimingswerkzaamheden 10 Verkeersmaatregelen 101010 Verkeersmaatregelen EUR 10.000,00 N 1,00 10.000,00 104 Boombescherming op bouwlocaties

Nadere informatie

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE BESTEK GP-2780 NIEUWE BORG PROJECTMANAGEMENT BV DEFINITIEF 25-05-2009 GBW984701 Aanleg infra bouwplan en sportcomplex Linne Gemeente Maasgouw Bladnr. 1 Groen-planning

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Bladnr. 2 van 10 0 RECONSTRUCTIE LAGE DONK TE ETTEN-LEUR HOEVEEL PER EEN 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 11 VERKEERSMAATREGELEN 110 VOORBEREIDENDE W

Bladnr. 2 van 10 0 RECONSTRUCTIE LAGE DONK TE ETTEN-LEUR HOEVEEL PER EEN 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 11 VERKEERSMAATREGELEN 110 VOORBEREIDENDE W Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 2015-10... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Rev. Opgesteld door: Datum Gec. Gez. A C.Th 5-9-2017 C.Th R.We Projectnummer: 16161.1 Documentnummer: 16161.1 E19

Nadere informatie

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014 Begroting gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B2014-02 19 februari 2014 F! " #! # " $ % & ' ( ) * +, -.. ) & / 0 1 1 $ 2 3 ' * -. ), +, -.. ) & 4 5 # " $! " # 5 6 7 6 8 9

Nadere informatie

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 1 Aanleg standaard uitritconstructie bestaand trottoir breedte verlaagd trottoir 3 m, totale breedte 5 m, trottoir breedte max 2 m. opbreken en afvoeren trottoirbanden

Nadere informatie

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE ZALTBOMMEL Besteknr. 2015-01 Bestek voor. Opdrachtnr: 2015-01 datum: 8 september 2015 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDER 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE

Nadere informatie

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte RAW0258-79728 Besteknr. 273302 Bladnr. 1 van 276 BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte Auteur: T.P.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

1. A l g e m e e n 3

1. A l g e m e e n 3 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 3 01 Opdrachtgever 5 02 Directie 5 03 Locatie 5 04 Algemene beschrijving 5 05 Tijdsbepaling 5 06 Onderhoudstermijn 6 07 Kwaliteitsborging 6 08 Afkoop

Nadere informatie

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk Stadsbedrijven Stadsingenieurs RAW-Raamovereenkomst kenmerk 1100053758 www.utrecht.nl Rapport Status RAW-Raamovereenkomst definitief Colofon uitgave Stadsingenieurs Stadsbedrijven Gemeente Utrecht 030-286

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie:

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: Nota van Inlichtingen Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbesteding Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: 2016-010 Omschrijving: Gemeente Moerdijk gaat de locatie

Nadere informatie

verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de opdracht voor: 1604

verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de opdracht voor: 1604 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: 1604 Wateroverlast Vlijmen-Noord, gemeente Heusden I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) gevestigd te: KVK-nummer: gevestigd te:

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van Herinrichting Hoekenrode 3)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van Herinrichting Hoekenrode 3) Bladnr. 1 Behoort bij: ZO/RE 0057 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) verklaart (verklaren) zich

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

1. A l g e m e e n 1

1. A l g e m e e n 1 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 1 01 Opdrachtgever 2 02 Directie 2 03 Locatie 2 04 Algemene beschrijving 2 05 Tijdsbepaling 2 06 Onderhoudstermijn 2 07 Kwaliteitsborging 2 08 Tijdschema,

Nadere informatie

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING R: UMMER 1 OMSCHRIJVIG OPRUIMWERKZAAMHEDE VERPLICHTIG Pagina 1 van7 11 110010 110020 110030 110040 110050 110060 110070 110080 110090 110100 110110 110120 110130 110140 12 120010 120020 120030 120040 13

Nadere informatie

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft)

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft) Bladnr. 1 Behoort bij:{zo/re/0072} I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) gevestigde te: KVK-nummer: gevestigde te: KVK-nummer: gevestigde te: KVK-nummer: (Bij

Nadere informatie

Asfaltonderhoud /W24863 DEFINITIEF BESTEK.

Asfaltonderhoud /W24863 DEFINITIEF BESTEK. Asfaltonderhoud 2013 2013-01/W24863 DEFINITIEF BESTEK www.wijchen.nl Bladnr. 1 Asfaltonderhoud 2013 Definitief bestek Projectnummer: Besteknummer: W24863 2013-01/W24863 Opdrachtgever: Gemeente Wijchen

Nadere informatie

Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging rondom Hanos Bestek Hoeveelheden d.d

Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging rondom Hanos Bestek Hoeveelheden d.d Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging om 1 OPRUIMINGSWERKEN 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 BETONMATERIALEN 1111 Betonstraatstenen 111170 Opbreken betonstraatstenen k.f. > 3,00m

Nadere informatie

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Bladnr. 1 December 2008 Besteknr. 2008-10 DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe BESTEK VOOR DE RECONSTRUCTIE RIOLERING EN HERINRICHTING

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3) Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: bestek 10-10 "Onderhoud asfaltverhardingen 2010-2011" I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2)

Nadere informatie

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2)

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V. 1) Gevestigd te BUREN, Kornedijk 7a 2) RAW 0331 Aanl. en renovatie voetbalvelden Hellevoetsluis bladnr: 1 / 8 Behoort bij KE07149-bk01 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende

Nadere informatie

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Bladnr. 1 28 mei 2008 Besteknr. T001-4536740 BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst - Wijhe BESTEK VOOR HET WOONRIJP MAKEN VAN PLANGEBIED WESEPE

Nadere informatie

Post Omschrijving Eenheid Min. redelijke prijs/eenheid

Post Omschrijving Eenheid Min. redelijke prijs/eenheid 1 Werkzaamheden, handmatige verwerking asfalt. 11 Voorbereidende werkzaamheden. 110 Opbreken van asfalt en wegfundering. 1100 Opbreken asfalt, werkbreedte

Nadere informatie

BESTEK. Gemeente Diemen. Bezoekadres: D.J. Den Hartoglaan 1 te Diemen Postadres: Postbus AD Diemen Telefoon: Telefax:

BESTEK. Gemeente Diemen. Bezoekadres: D.J. Den Hartoglaan 1 te Diemen Postadres: Postbus AD Diemen Telefoon: Telefax: Bladnr. 1 van 123 BESTEK Gemeente Diemen Bezoekadres: D.J. Den Hartoglaan 1 te Diemen Postadres: Postbus 191 1110 AD Diemen Telefoon: 020-3144644 Telefax: 020-3144635 Gemeente Uithoorn Bezoekadres: Laan

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

RAW Stadsingenieurs Bestek Datum: te Utrecht

RAW Stadsingenieurs Bestek Datum: te Utrecht RAW0002-89404 Stadsingenieurs Bestek 1100007681 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 1 01 AANBESTEDENDE DIENST 2 02 PROCEDURE 2 03 INLICHTINGEN 2 04 INSCHRIJVING 2 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 3 06 AANBESTEDING

Nadere informatie

Aanleg voorzieningen:

Aanleg voorzieningen: Project: Datum: Gewijzigd: Onderwerp: Zuiderloo jun-17 n.v.t. Aanleg voorzieningen Aanleg voorzieningen: Voor grondwerken geldt dat er een raming is voor grondwerk ten behoeve van hoofdinfrastructuur en

Nadere informatie

gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d

gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d Bestek gemeente heerlen Aanleg Kunstgrasvelden Besteknr. HEE12025 d.d. 07-03-2012 Bladnr. 2 Gemeente Heerlen GBW975136 Aanleg kunstgrasvelden, projectnr. gem. Heerlen 31010/I&A 7281 RAW0036-00574 GBW975136

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.2 Nadere beschrijving 3 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 325 MAKEN PUTTEN VAN GLASVEZELVERSTERKT

Nadere informatie

Dienst Stadsbeheer, Riolering en Waterbeheersing Kranenburgweg, vervangen riool en herinrichting Ingenieursbureau Den Haag Besteknr

Dienst Stadsbeheer, Riolering en Waterbeheersing Kranenburgweg, vervangen riool en herinrichting Ingenieursbureau Den Haag Besteknr Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN 3 04 INSCHRIJVING 3 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 4 06 AANBESTEDING 4 07 OPDRACHT 4 Deel 1 Algemeen 5 01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar.

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar. Bladnr. 1 van 46 BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het het onderhoud van bomen inclusief bijkomende werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit: a. Het snoeien van bomen; b. Het rooien en vellen

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

01 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR. Herinrichting Galderseweg - St. Jacobsstraat te Galder. Besteknummer : Versie : 3.0

01 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR. Herinrichting Galderseweg - St. Jacobsstraat te Galder. Besteknummer : Versie : 3.0 RAW0107-74738 Project: Herinrichting Galderseweg - St. Jacobsstraat te Galder Bladnr. 1 01 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Herinrichting Galderseweg - St. Jacobsstraat te Galder Besteknummer : 7641051-01 Versie

Nadere informatie

Rioolvervanging Julianapark te Zoeterwoude

Rioolvervanging Julianapark te Zoeterwoude Opdrachtgever: Gemeente Zoeterwoude Prijspeil: 2017 Datum: 09-10-17 Project: Rioolvervanging Julianapark te Zoeterwoude Versie: 01 Projectnr: 11613 Onderdeel: Colofon Status: Definitief Auteur: dhr. L.

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN

BESTEK EN VOORWAARDEN BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het uitvoeren van civieltechnische, bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden ten behoeve van het project "Nieuwbouw gemaal Haarrijn". Bestek LR.405310.10

Nadere informatie

Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk C.V. Sweco DEFINITIEF d.d

Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk C.V. Sweco DEFINITIEF d.d Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco342185-2 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) gevestigd te: KVK-nummer: gevestigd te: KVK-nummer: gevestigd te: KVK-nummer: (Bij

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-016 "reconstructie Dellaertweg" Besteknummer 09-38 "Dellaertweg reconstructie" Bladnr. 1

Projectnummer 09-IB-016 reconstructie Dellaertweg Besteknummer 09-38 Dellaertweg reconstructie Bladnr. 1 RAW0110-00177 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-38 'Dellaertweg reconstructie' Bladnr. 2 RAW0110-00177 RAW0110-00177 Bladnr. 3 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

RAW Bladnr. 1 van BESTEKNR

RAW Bladnr. 1 van BESTEKNR Bladnr. 1 van 66 BESTEKNR. 2015-026 Bladnr. 2 van 66 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 66 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Het gemeente bestuur van Haarlemmermeer 1.02 DIRECTIE De directie zal gevoerd worden door de directievoerder

Nadere informatie

BUSS1606 Havenstraat-Brinklaan Bussum Werkomschrijving d.d definitief Gemeente Gooise Meren

BUSS1606 Havenstraat-Brinklaan Bussum Werkomschrijving d.d definitief Gemeente Gooise Meren 1 Algemene en opruimwerkzaamheden 11 Algemene werkzaamheden 12 Kabels en leidingen 120010 Klic-melding en verplichtingen WION - verzorgen klic-melding - verplichtingen grondroerders vanuit de WION EUR

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

Bestek en voorwaarden

Bestek en voorwaarden Bestek en voorwaarden Werkbestek 2016-05 Reconstructie Stadsboulevard zuid Bladnr. 1 1. ALGEMEEN Bladnr. 2 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Assen Bezoekadres:

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM 02-10-2015 1 INHOUDSOPGAVE 1 PROJECTSCOPE... 3 Locatie... 3 2 ONTWERP HELLINGBAAN... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 BESTRATING... 4 2.3 STAALCONSTRUCTIE...

Nadere informatie

Bestek. gemeente weert. Aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0. Bijlage 11.2 Bestek aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0-1e herziening

Bestek. gemeente weert. Aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0. Bijlage 11.2 Bestek aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0-1e herziening Bijlage 11.2 Bestek aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0-1e herziening Bestek gemeente weert Aanleg infrastructuur Kampershoek 2.0 fase 0 Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. 2013-WEE058-D-01

Nadere informatie

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen Gemeente Valkenswaard december 2010 definitief PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen dossier : AC3113-002.001

Nadere informatie