Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten."

Transcriptie

1 Gemeenteraad Postbus ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: Uw BSN: : Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten. Geachte raadsleden, Op 7 juni 2016 heeft de heer M.H.J. Bon namens de fractie Inwonersbelangen Linschoten schriftelijke vragen gesteld op grond van artikel 39 van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van de gemeente Deze vragen gaan over het publiekelijk inzichtelijk maken van juridische kosten. Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bon. Op basis van de ons ter beschikking staande gegevens kunnen wij het merendeel van de vragen van de heer Bon thans al beantwoorden. Voor de beantwoording van de overige vragen dient echter op dossierniveau het nodige uitzoekwerk te worden verricht. Daarvoor is op dit moment helaas geen ambtelijke capaciteit beschikbaar. In het voortgangsoverleg handhaving van september komen wij op hoofdlijnen op die vragen terug. Wij nemen aan u hiermee vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd. Reactiebrief Wilt u zo vriendelijk zijn bij een reactie op deze brief te verwijzen naar ons zaaknummer. Hoogachtend, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN I De secretaris De bu mr. P.

2 Beantwoording schriftelijke vragen op grond van artikel 39 d.d. 7 juni 2016 door de heer M.H.J. Bon namens de fractie Inwonersbelangen Linschoten over het publiekelijk inzichtelijk maken van juridische kosten. Publiekelijk inzichteliik maken van de betalingen Wet dwangsom Kunnen wij een overzicht ontvangen die de gemeente heeft moeten betalen m.b.t. opgelegde dwangsommen? Over 2014 zijn geen dwangsommen verbeurd. Over 2015 is in totaal een bedrag van aan dwangsommen betaald, wegens niet tijdig beslissen op: informatieverzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (3x) verzoek tot handhaving (1x). Kunnen wij een overzicht ontvangen die niet door de gemeente zijn betaald? In 2015 zijn alle verschuldigde dwangsommen betaald. Dwangsommen worden van rechtswege verbeurd. De gemeente heeft dus niet de vrijheid om te kiezen voor het niet uitbetalen. Kunnen wij dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? Ja, zie de antwoorden op de vragen 1 en 2. Vraag 4: Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen van de nog Antwoord vraag 4: In 2016 zijn 3 ingebrekestellingen ingekomen, maar zijn geen dwangsommen verbeurd. Op dit moment zijn geen ingebrekestellingen in behandeling. De gemeente heeft ook dwangsommen opgelegd Kunnen wij een overzicht ontvangen van de dwangsommen die door de gemeente zijn opgelegd?

3 Kunnen wij een overzicht ontvangen van de dwangsommen die zijn geïnd? Kunnen wij een overzicht ontvangen van de dwangsommen die zijn teruggetrokken? Vraag 4: Kunnen wij dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? Antwoord vraag 4: Ja. Vraag 5: Kunnen wij ook een overzicht (schatting) ontvangen van de nog Antwoord vraag 5: Proceskostenverooedinq bij gegrond verklaringen bii bezwaar of beroep Kunnen wij een overzicht ontvangen van de proces kosten vergoedingen die de gemeente heeft moeten betalen m.b.t. de opgelegde proceskosten? Over 2014 is door de gemeente een bedrag van aan proceskosten betaald. Over 2015 is de gemeente in vijf zaken (WOB-verzoek 2x, handhavingszaak 2x en bouwzaak lx) door de rechter veroordeeld tot betaling van de proceskosten. In totaal is in deze zaken 7.318,50 aan proceskosten vergoed. Kunnen wij een overzicht ontvangen van de proces kosten vergoedingen die niet door de gemeente moest worden betaald? Kunnen we dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015?

4 Ja.. Vraag 4: Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen voor de nog Antwoord vraag 4: Externe en interne juridische kosten Kunnen wij een overzicht ontvangen van alle gemaakte externe en interne gemaakte juridische kosten? Over 2014 bedragen de externe juridische kosten Over 2015 bedragen de externe juridische kosten Wij kunnen geen overzicht verstrekken van de interne juridische kosten, omdat die zijn begrepen in de salariskosten van de juridische medewerkers van de ambtelijke organisatie die, afhankelijk van de functie, in meer of mindere mate zijn belast met de juridische advisering en ondersteuning van het college. Kunnen we dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? Ja, zie beantwoording vraag 1. Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen voor de nog

5 VRAGEN AAN HET COLLEGE Nr Datum: Naam vragensteller: M.H.J. Bon Vraag gericht aan Verantwoordelijk Portefeuillehouder Onderwerp: Publiekelijk inzichtelijk maken van Juridische kosten. Informatie uit de circulaire Wet Dwangsom 9. Publiekelijk inzichtelijk maken van de betalingen Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer is de motie Dittrich inzake het publiek inzichtelijk maken van aan overheidsorganen opgelegd dwangsommen (zie Kamerstukken II2005/06, , nr. 17) aangenomen. Deze motie vraagt overheidsorganen die een dwangsom hebben moeten betalen wegens niet of niet tijdig beslissen op aanvragen deze periodiek publiekelijk inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld in het (burger)jaarverslag of op de website. Mijn dringende verzoek aan u is om aan deze oproep van de Tweede Kamer tegemoet te komen en daarom te registreren wanneer en hoeveel dwangsommen er zijn betaald en deze jaarlijks te publiceren. Daarnaast zullen dwangsom bedragen uiteraard al moeten worden verantwoord in de financiële jaarverslagen, aangezien bestuursorganen jaarlijks verantwoording afleggen over de gelden die zij ontvangen en uitgeven. 1. Kunnen wij een overzicht ontvangen die de gemeente heeft moeten betalen m.b.t. de opgelegde dwangsommen? 2. Kunnen wij een overzicht ontvangen die Niet door de Gemeente zijn betaald? 3. Kunnen wij dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? 4. Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen van de nog

6 In het verlengde van het publiek inzichtelijk maken van betalingen door de Gemeente hebben wij de navolgende vragen. De gemeente heeft ook dwangsommen opgelegd. 1. Kunnen wij een overzicht ontvangen van de dwangsommen die door de gemeente zijn opgelegd? 2. Kunnen wij een overzicht krijgen van de dwangsommen die zijn geïnd? 3. Kunnen wij een overzicht krijgen van de dwangsommen die zijn teruggetrokken? 4. Kunnen wij dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? 5. Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen van de nog Proces kosten vergoedingen bij gegrond verklaringen bij bezwaar of beroep 1 Kunnen wij een overzicht ontvangen van de proces kosten vergoedingen die de gemeente heeft moeten betalen m.b.t. de opgelegde proces kosten? 2 Kunnen wij een overzicht ontvangen van de proces kosten vergoedingen die Niet door de gemeente moest worden betaald? 3 Kunnen we dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? 4 Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen voor de nog Externe en interne juridische kosten. 1 Kunnen wij een overzicht ontvangen van alle gemaakte externe en interne gemaakte juridische kosten? 2 Kunnen we dit overzicht ontvangen over 2014 en 2015? 3 Kunnen we ook een overzicht (schatting) ontvangen voor de nog Beantwoording en aanlevering: Schriftelijk en zo spoedig mogelijk Ondertekening: M.H.J. Bon Inwonersbelangen Linschoten.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen. / I gemeente Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: 298457 Onderwerp: Schriftelijke vragen 2016-15 Uw BSN: : Datum verzending: 2 3 AUG. 2016 Geachte raadsleden, Op 20 mei 2016

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer

Datum Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer Fractie Beter Oss T.a.v. Joop van Orsouw Litherweg 64 5346 JE Oss Juridische Zaken Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt

Nadere informatie

de Rechtspraak I I PER FAX

de Rechtspraak I I PER FAX de Rechtspraak i AANTEKENEN I I PER POST I I PER FAX De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 I 058 ED Amsterdam datum onderdeel 15 januari 20 13 Sluitfase (keuzemenu: optie 2) contactpersoon doorkiesnummer

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer J.T.J.LM. Bovens.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer J.T.J.LM. Bovens. Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: 293359 Onderwerp: Beantwoording artikel 39 vragen 2016-14 Uw BSN: : Datum verzending: 31 mei 2016 Geachte raadsleden, Op 22 april 2016

Nadere informatie

Zienswijzen Er is een derde belanghebbende in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze te geven over de openbaarmaking van het document.

Zienswijzen Er is een derde belanghebbende in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze te geven over de openbaarmaking van het document. Zienswijzen Er is een derde belanghebbende in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze te geven over de openbaarmaking van het document. Door de derde belanghebbende is geen bedenking ingediend.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (algemene versie)

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (algemene versie) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30255 24 oktober 2014 Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (algemene versie) Datum: 14 oktober 2014 Kenmerk:

Nadere informatie

rekenkamercommissiebrief afhandeling bezwaarschriften

rekenkamercommissiebrief afhandeling bezwaarschriften Bergen op Zoom, 28 mei 2008 Aan de Gemeenteraad van de Gemeente Cuijk Betreft: rekenkamercommissiebrief afhandeling bezwaarschriften Geachte gemeenteraad, De Rekenkamercommissie neemt de vrijheid uw raad

Nadere informatie

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK]

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK] Autoriteit Persoonsgegevens AANGETEKEND Datum Contactpersoon Onderwerp Besluit tot invordering en voornemen tot publicatie Geachte, Bij besluit van 11 mei 2017 met kenmerk heeft de Autoriteit Persoonsgegevens

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

Plaatsing op internet Het besluit wordt op geplaatst. Hoogachtend,

Plaatsing op internet Het besluit wordt op   geplaatst. Hoogachtend, Plaatsing op internet Het besluit wordt op www.rijksoverheid.nl geplaatst. Hoogachtend, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, namens deze: Teammanager Afdeling Vergunningen & Handhaving

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen een beslissing van de Gemeente op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning(wmo)

Bezwaar maken tegen een beslissing van de Gemeente op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning(wmo) Bezwaar maken tegen een beslissing van de Gemeente op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning(wmo) Mezzo Auteur : Ina Hoek Bunnik, november Inhoudsopgave Wat is bezwaar?... 3 Termijn... 3 Bezwaarschrift...

Nadere informatie

Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen Beantwoording Wobverzoek

Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen Beantwoording Wobverzoek Datum 13 juli 2017 Uw brief/kenmerk 4 mei 2017, ontvangen op 8 mei 2017 Contactpersoon Telefoon Bijlagen Onderwerp 14 070 Diversen: verstrekte documenten inzake het Wob-verzoek en Bijlage Awb-bezwaar algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag Commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Papendrecht

Jaarverslag Commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Papendrecht Jaarverslag 2016 Commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Papendrecht Over de periode 1 januari 2016 t/m 31 december 2016. Uitgebracht in maart 2017. Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd Commissie van advies voor de bezwaarschriften Gemeente Landerd Jaarverslag 2014 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Doel, samenstelling commissie, procedure 2 Hoofdstuk 2 Ingediende en afgehandelde bezwaarschriften

Nadere informatie

heeft een schriftelijk verslag van de hoorzitting gemaakt en daarin staat ook dat er geen geluidsopname is.

heeft een schriftelijk verslag van de hoorzitting gemaakt en daarin staat ook dat er geen geluidsopname is. moet hebben om de documenten voor één ieder openbaar te maken. Indien dit oogmerk ontbreekt is er geen sprake van een Wob-verzoek. Ik wijs in dat kader op, onder meer, de uitspraak van de Afdeling van

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw,

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw, inlichtingen bij mevrouw E.M. Rozeboom doorkiesnummer (035) 548 17 49 uw BSN ons kenmerk erm/jz/ 2008.4668 datum 7 juli 2008 De leden van de gemeenteraad onderwerp Jaarverslag 2007 bezwaarschriftencommissie

Nadere informatie

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587

Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 VOORSTEL AAN DE BURGEMEESTER, BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: F. Sarwari Tel.nr.: 8903 Nummer: 14A.00587 Datum: 12 augustus 2014 Team: Juridische en Facilitaire Zaken Tekenstukken:

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:4332

ECLI:NL:RBGEL:2017:4332 ECLI:NL:RBGEL:2017:4332 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 22-08-2017 Datum publicatie 22-08-2017 Zaaknummer AWB - 17 _ 2951 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/597563 Besluitnummer: 15 5.1 Onderwerp: beslissing op bezwaar Advies: 1. Het bezwaarschrift, ongegrond te verklaren 2.

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak P^na 1 van 1. Uw kenmerk

Afdeling bestuursrechtspraak P^na 1 van 1. Uw kenmerk , Raad vanstate Afdeling bestuursrechtspraak P^na 1 van 1 AANTEKENEN Raad van de gemeente Montfoort Postbus 41 3417ZG MONTFOORT 04 nov 2016/1106 Datum 3 november 2016 Ons nummer 201607060/1/R2 Uw kenmerk

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude JAARVERSLAG 2014

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude JAARVERSLAG 2014 COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude JAARVERSLAG 2014 Inleiding Dit jaarverslag geeft inzage in de adviezen die

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

Monique à Campo, Linda Rödel. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen

Monique à Campo, Linda Rödel. Advies: In te stemmen met de beantwoording van de art.40-vragen in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00963 Datum: 29 september 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

ezwaarschrift ndienen?

ezwaarschrift ndienen? I n f o r m at i e o v e r d e b e z wa a r s c h r i f t e n p r o c e d u r e ezwaarschrift ndienen? 2 Bezwaar maken Wie het niet eens is met een beslissing van het college van burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond

De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond U bent het niet eens met ons besluit! De bezwaarprocedure van de gemeente Helmond juli 2013 Als u het niet eens bent met ons besluit... Wij nemen regelmatig besluiten die betrekking hebben op u. Dat kan

Nadere informatie

' s Sftg. de Rechtspraak. Over het beroep met procedurenummer 11 / 685 WOB JAN 1 deel ik u het volgende mee.

' s Sftg. de Rechtspraak. Over het beroep met procedurenummer 11 / 685 WOB JAN 1 deel ik u het volgende mee. ' s Sftg -IKdV.2011 de Rechtspraak datum onderdeel contactpersoon doorkiesnummer ons kenmerk uw kenmerk biilage(n) faxnummer afdeling onderwerp De heer mr. J.C. Binnerts Postbus 280 2000 AG Haarlem 28

Nadere informatie

Nieuwegein 2 012-47. Datum 21 december 2012 Portefeuillehouder A.J. Adriani. Bijlagen

Nieuwegein 2 012-47. Datum 21 december 2012 Portefeuillehouder A.J. Adriani. Bijlagen Nieuwegein 2 012-47 Aan De raad van de gemeente Nieuweqein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie ONS dd 26-11-2012 inzake Bijdehand Krant september 2012 (zie 2012-438). Afdeling Griffie

Nadere informatie

de Rechtspraak Rechtbank Den Haag PER FAX Over het beroep met zaaknummer SGR 13/9215 BESLU V258 deel ik u het volgende mee.

de Rechtspraak Rechtbank Den Haag PER FAX Over het beroep met zaaknummer SGR 13/9215 BESLU V258 deel ik u het volgende mee. de Rechtspraak Rechtbank Den Haag ^'AANTEKENEN ] PER POST PER FAX Bestuursrecht De heer ir. Hagen Leeuwenberg 2 2635 GD Den Hoom bezoekadres Prins Clauslaan 60 2595 AJ Den Haag datum onderdeel contactpersoon

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Bezwaarschriftenprocedure 2014 Bezwaarschrift indienen?

Bezwaarschriftenprocedure 2014 Bezwaarschrift indienen? Bezwaarschrift indienen? Informatie over de bezwaarschriftenprocedure 1 Bezwaar maken Wie het niet eens is met een beslissing van het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of van de burgemeester

Nadere informatie

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Inhoudsopgave Hoe dien ik een bezwaar in? 3 Wat gebeurt er met mijn bezwaar? 3 Wanneer ontvang ik een beslissing op bezwaar? 5 Wat als ik het er niet mee eens ben?

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: de heer J.R. Zoetendal Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

college van Burgemeester en wethouders Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer

college van Burgemeester en wethouders Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer Aan college van Burgemeester en wethouders Van Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer 212009 1. Inleiding Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Wijze van openbaarmaking De documenten, genoemd onder inventarisatie documenten onder nummers één tot en met negen zal ik naar u mailen.

Wijze van openbaarmaking De documenten, genoemd onder inventarisatie documenten onder nummers één tot en met negen zal ik naar u mailen. Wijze van openbaarmaking De documenten, genoemd onder inventarisatie documenten onder nummers één tot en met negen zal ik naar u mailen. Plaatsing op internet De openbaar gemaakte stukken worden op www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Mark Hanekamp. Advies: 1. Akkoord gaan met de antwoorden van deze art. 40 vragen zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden.

Mark Hanekamp. Advies: 1. Akkoord gaan met de antwoorden van deze art. 40 vragen zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: P. Lagarde Tel nr: 8319 Nummer: 17A.00672 Datum: 12 juni 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften

Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Hoger beroep besluit voorzieningenrechter rechtbank Gelderland uitvoering huisvestingsverordening en mandaatverlening bezwaarschriften Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De heer B.J.S.A.A.F. de Winter DGBK/Burgerschap en Informatiebeleid Interactie Schedeldoekshaven 200

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.3396 RIS133161_24-NOV-2005 PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gezien de ledenbrief van de Vereniging

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ)

Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ) Bezwaar maken tegen een beslissing van het Centrum Indicatiestelling Zorg(CIZ) Mezzo Auteur : Ina Hoek Bunnik, november Inhoudsopgave Wat is bezwaar?... 3 Termijn... 3 Bezwaarschrift... 3 Behandeling bezwaarschrift...

Nadere informatie

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College 1 Begripsbepalingen 1.1 Onder klacht wordt in dit reglement verstaan uitingen van ontevredenheid met betrekking tot het Da

Nadere informatie

Beantwoording vragen SP boetes bijstand

Beantwoording vragen SP boetes bijstand Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen SP boetes bijstand Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting De SP heeft een aantal vragen gesteld

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Juridische Zaken en Handhaving

Juridische Zaken en Handhaving Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Juridische Zaken en Kenmerk NG7600 Onderwerp Uitnodiging gesprek i.v.m. controle inschrijving

Nadere informatie

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk

tegen het besluit van 13 maart 2017 in het kader van de subsidie SNL, kenmerk > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen & Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker T 088

Nadere informatie

de Rechtspraak Rechtbank Oost-Brabant

de Rechtspraak Rechtbank Oost-Brabant 14. JÜL. 2017 12:59 NR. 698 P. 1 de Rechtspraak Rechtbank Oost-Brabant Į^TIaNTEKENEN [ ] FERFQST bĵ'fer FAX BESTUURSRECHT datum onderdeel contactpersoon doorkiesnummer ons kenmerk uw kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (juridische versie)

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (juridische versie) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30253 24 oktober 2014 Wet Dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen (juridische versie) Datum: 14 oktober 2014 Kenmerk:

Nadere informatie

Geachte mevrouw, geachte meneer,

Geachte mevrouw, geachte meneer, Geachte mevrouw, geachte meneer, Mijn naam is Sandra Bats. Voor mijn opleiding aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg ben ik bezig met een onderzoek naar de wijze waarop gemeentelijke overheden

Nadere informatie

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Inkomende post Hoogeveen 15.0026723 liiiiiiiii Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Advies bezwaarschriftencommissie ONS NUMMER 15.0014632 DATUM 11 juni 2015 Geacht college, Aan de connmissie is ter advisering

Nadere informatie

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Toelichting over de behandeling van: Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Van: Commissie voor bezwaarschriften d.d. 13 juni

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013

B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013 B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid M. Koek (D66) d.d. 6 september 2013, inzake Toepassing Wob in Leiden. Besluiten: van de commissie

Nadere informatie

Bezwaar en beroep bij milieubesluiten

Bezwaar en beroep bij milieubesluiten Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Bezoekadres: De Höfte 7, 7471 DK Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail : info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Versie: april 2010

Nadere informatie

De belanghebbende heeft geen bedenkingen tegen het openbaar maken van de door u gevraagd gegevens kenbaar gemaakt.

De belanghebbende heeft geen bedenkingen tegen het openbaar maken van de door u gevraagd gegevens kenbaar gemaakt. Er zijn geen documenten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met de door u gevraagde informatie over de periode van 2011 tot en met 2014. Ook is mij niet bekend of de informatie bij een ander

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

0 2 MEI2014. Ministerie van Infrascructuur en Milieu. Inspectie Leefomgeving en Transport

0 2 MEI2014. Ministerie van Infrascructuur en Milieu. Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrascructuur en Milieu > Retouradres: Postbus 16191, 2500 BD Den Haag Stichting Laka t.a.v. de heer D. Bannink Ketelhuisplein 43 1054 RD AMSTERDAM 0 2 MEI2014 Datum Onderwerp Wet openbaarheid

Nadere informatie

Handleiding behandeling WOB-verzoeken

Handleiding behandeling WOB-verzoeken Handleiding behandeling WOB-verzoeken 1. Inleiding Omdat niet altijd helder is hoe om te gaan met verzoeken op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is deze handleiding opgesteld. Het is een

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Middelen. Hugo van Nijnanten (0318) Aan de leden van de raad,

RAADSVOORSTEL. Middelen. Hugo van Nijnanten (0318) Aan de leden van de raad, RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstel nummer Datum Onderwerp Programma 3 maart 2016 2016.00010 2 februari 2016 Verdagen van de beslistermijnen inzake de bezwaarschriften m.b.t. het raadsbesluit 'proef

Nadere informatie

Jaarverslag Commissie bezwaarschriften

Jaarverslag Commissie bezwaarschriften Jaarverslag Commissie bezwaarschriften 08 Inhoudsopgave Betreft Pagina Inleiding / Samenvatting Aanbevelingen 4 Overzicht Kamer algemene zaken 4 Overzicht Kamer sociale zaken 7 Lijst van afkortingen 0

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OORAJJ06. Schrijven fractie Heusden Eén over centrum Drunen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OORAJJ06. Schrijven fractie Heusden Eén over centrum Drunen Zaaknummer: OORAJJ06 Onderwerp Schrijven fractie Heusden Eén over centrum Drunen Collegevoorstel Inleiding Op 26 oktober 2010 is van de fractie Heusden Eén de heer F. v.d. Lee een schrijven, per email,

Nadere informatie

Zaaknummer: KCSVH02. Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie

Zaaknummer: KCSVH02. Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie 000498632 Zaaknummer: KCSVH02 Onderwerp: Artikel 61-vragen CDA openbaarheid nota toelichting bouwgrondexploitatie Collegevoorstel Inleiding Bij brief van 10 juni jl vraagt mevrouw Rijnders-Huisman namens

Nadere informatie

"Ik woon nu bijna 3 jaar in Wassenaar en ben zeer verbolgen over de wijze waarop u met uw burgers omgaat:

Ik woon nu bijna 3 jaar in Wassenaar en ben zeer verbolgen over de wijze waarop u met uw burgers omgaat: Rapport 2 h2>klacht De heer N. klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar, ondanks zijn herhaalde verzoeken daartoe, nog niet heeft beslist op zijn bezwaarschrift van 6

Nadere informatie

Handleiding Dwangsom bij niet tijdig beslissen Gemeente Hellevoetsluis

Handleiding Dwangsom bij niet tijdig beslissen Gemeente Hellevoetsluis Handleiding Dwangsom bij niet tijdig beslissen Gemeente Hellevoetsluis Bestuursondersteuning, november 2008 Handleiding Dwangsom bij niet tijdig beslissen Inleiding In haar vergadering van 2 september

Nadere informatie

1. Brief aan de raad vast te stellen.

1. Brief aan de raad vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vonnis rechtbank Arnhem inzake rechtszaak Connexxion versus Nijmegen inzake afgegeven garanties bij verkoop Novio Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042

Nadere informatie

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer

Controle en handhaving Besluit Overwegingen Algemene overweging: openbaarheid t.a.v. een ieder De eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer Er zijn geen andere documenten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit aangetroffen betreffende uw verzoek. Ook is mij niet bekend of de informatie bij

Nadere informatie

IUNCTQADVOCATEN J. een handhavingsverzoek en een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna : Wob-verzoek).

IUNCTQADVOCATEN J. een handhavingsverzoek en een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna : Wob-verzoek). Retouradres: 2508 CK Postbus 85724 IUNCTQADVOCATEN J Juncto Advocateni Nassaulaan 13, 2514JS Den Haag Postbus 85724, 2508 CK Den Haag T F 070-209 26 99 www.juncto.nl Aan het college van burgemeester en

Nadere informatie

Naam vragensteller: M.H.J. Bon Namens Fractie Inwonersbelangen Montfoort Linschoten.

Naam vragensteller: M.H.J. Bon Namens Fractie Inwonersbelangen Montfoort Linschoten. INWONERSBELANGEN VRAGEN AAN HET COLLEGE Nr. 2013-16 Datum: 15-03-2013 Naam vragensteller: M.H.J. Bon Namens Fractie Inwonersbelangen Montfoort Linschoten. Vraag gericht aan het college Onderwerp: Raadsvoorstel

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 21 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 21 juli Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 21 juli 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Aan: het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Geachte college, Op 17 maart jl. nam de Regioraad van

Nadere informatie

Inventarisatie documenten Per onderdeel van uw verzoek vindt een inventarisatie van wel of niet bij RVO.nl aanwezige documenten plaats.

Inventarisatie documenten Per onderdeel van uw verzoek vindt een inventarisatie van wel of niet bij RVO.nl aanwezige documenten plaats. Inventarisatie documenten Per onderdeel van uw verzoek vindt een inventarisatie van wel of niet bij RVO.nl aanwezige documenten plaats. Datum 13 decemberr 2018 1. Het door u genoemde bedrijf is op het

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 A Den Haag Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving Turfn,arkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Kenmerk

Nadere informatie

Team: Communicatie & Personeelszaken

Team: Communicatie & Personeelszaken VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 15A.00124 Datum: 3 februari 2015 Team: Communicatie & Personeelszaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Salarisadministratie,

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Raadsstuk. 003/ december 2008 STZ/mil 08/ Beantwoording vragen van de heer F.H. Reeskamp inzake FSC gecertificeerd hout

Raadsstuk. 003/ december 2008 STZ/mil 08/ Beantwoording vragen van de heer F.H. Reeskamp inzake FSC gecertificeerd hout Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 003/2009 16 december 2008 STZ/mil 08/223189 Beantwoording vragen van de heer F.H. Reeskamp inzake FSC gecertificeerd hout Aan de Raad der gemeente

Nadere informatie

Brief aan de minister van Veiligheid en Justitie Mr. G.A. van der Steur Postbus EH Den Haag

Brief aan de minister van Veiligheid en Justitie Mr. G.A. van der Steur Postbus EH Den Haag Concept wetsvoorstel tot aanpassing van de Algemene wet bestuursrecht naar aanleiding van de evaluatie van de regeling over bestuursrechtelijke geldschulden en het Besluit buitengerechtelijke kosten Dit

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00850 Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

*128* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019

*128* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019 *128* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2019 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer P.H.G. Verlinden (wethouder); De heer

Nadere informatie

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen.

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Ons college heeft het voornemen om in Nijmegen Noord

Nadere informatie

Effectrapportage sancties

Effectrapportage sancties Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Effectrapportage sancties Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting We hebben de raad toegezegd informatie te verstrekken over

Nadere informatie

ons kenmerk 2012/09840

ons kenmerk 2012/09840 Gem een-te *ift Usselstein Bedrijfsvoeringstaf postadres Postbus 26, 3400AA Usselstein Leden Gemeenteraad Postbus 26 3400AA USSELSTEIN bezoekadres Overtoom 1 3401 BK Usselstein t 030-6861611 f 030 6884350

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406 4» RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00406 Van: college van burgemeester en wethouders ęemeente WOERDEN Datum : 20 juni 2017 Portefeuillehouder(s) : burgemeester Portefeuille(s)

Nadere informatie

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen.

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen. GEMEENTE Stadskanaal De Provinciale Staten van de provincie Drenthe Postbus 122 9400 AC ASSEN PROVINCIE DREN HE No.: Ingek.: 09 FEB. 2015 TEAM: TE BEH. DOOR: DWS: 1 GTAFD.: BSN uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

De minister van Veiligheid en Justitie mr. G.A. van der Steur Postbus EH Den Haag

De minister van Veiligheid en Justitie mr. G.A. van der Steur Postbus EH Den Haag De minister van Veiligheid en Justitie mr. G.A. van der Steur Postbus 20301 2500 EH Den Haag datum 1 juni 2016 e-mail voorlichting@rechtspraak.nl telefoonnummer 088-361 33 17 uw kenmerk 750380 cc bijlage

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OWZHH25

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: OWZHH25 Zaaknummer: OWZHH25 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de voorbereidingskosten voor de revitalisering van de Voorste Venne Collegevoorstel Inleiding

Nadere informatie

Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente

Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente Artikel 51-vragen: fossielvrije gemeente Eind 2013 heeft Zaanstad zich, net als meer dan 220 gemeenten, tot schalie- en steenkoolgasvrije gemeente verklaard. De gemeente Boxtel is nog een stapje verdergegaan,

Nadere informatie

Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college

Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college zaaknummer : 221353 steller : Piet Hugense portefeuillehouder : burgemeester D.R. (Dirk) van der Borg Onderwerp : Jaarverslag klachtbehandeling 2014 Gevraagd

Nadere informatie

Plaatsing op internet Het besluit wordt op geplaatst.

Plaatsing op internet Het besluit wordt op   geplaatst. Plaatsing op internet Het besluit wordt op www.rijksoverheid.nl geplaatst. Hoogachtend, De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, namens deze: Teammanager Afdeling Vergunningen & Handhaving

Nadere informatie

***., SINT-MICHIELS%STEL

***., SINT-MICHIELS%STEL Onafhankelijke Commissie Rechtsbescherming ***., SINT-MICHIELS%STEL gemeente De gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel datum : 1

Nadere informatie

VMR Actualiteitendag 2013 Jurisprudentie en actualiteiten handhaving

VMR Actualiteitendag 2013 Jurisprudentie en actualiteiten handhaving VMR Actualiteitendag 2013 Jurisprudentie en actualiteiten handhaving mr. T.E.P.A. Lam advocaat Hekkelman Advocaten senior docent/onderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen Thema s Artikel 5:39 Awb Betwisting

Nadere informatie

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D xxxx. (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Ambi Pack B.V. t.a.v. xxxx Het Tasveld 6 3342 GT HENDRIK-IDO-AMBACHT Uw brief van Verzenddatum 8 mei 2018 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en. Koninkrijksrelaties. Datum 29 februari Betreft Tweede deelbesluit op uw Wob-verzoek.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en. Koninkrijksrelaties. Datum 29 februari Betreft Tweede deelbesluit op uw Wob-verzoek. 2016-0000119221 Kenmerk www. rjksoverheid,n 2500 EA Den Haag Postbus 20011 Den Haag Turfmarkt 147 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag referendum te gaan voeren. 1. communicatie (met inbegrip van

Nadere informatie

Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken

Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactiebrief advies KGO ondersteuning chronisch zieken Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 februari 2014

Nadere informatie

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte

Datum 19 juni 2019 Betreft Besluit op uw Wob-verzoek. Geachte > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Vergunningen en Handhaving Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE www.rvo.nl Contactpersoon Wob medewerker Betreft

Nadere informatie

BESTUURS- EN MANAGEMENT ONDERSTEUNING HANDLEIDING WET DWANGSOM EN BEROEP BIJ NIET TIJDIG BESLISSEN

BESTUURS- EN MANAGEMENT ONDERSTEUNING HANDLEIDING WET DWANGSOM EN BEROEP BIJ NIET TIJDIG BESLISSEN BESTUURS- EN MANAGEMENT ONDERSTEUNING HANDLEIDING WET DWANGSOM EN BEROEP BIJ NIET TIJDIG BESLISSEN afdeling BMO, augustus 2009 Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Wanneer is sprake van niet tijdig beslissen?...

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

I I JUt{l 20ll verzendgegevens

I I JUt{l 20ll verzendgegevens De heer K.H. Selie Boerhaaveslraal 23 1782 AA DEN HELDER I I JUt{l 20ll verzendgegevens datum :16)uni2017 kenmerk :AU17.05105 bijlagen : 1 behandeld door Ruimte en Economie dhr. N. Langedijk telefoon (0223)

Nadere informatie

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815

BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 BESLISSING OP BEZWAAR 120194-180815 Bij brief van 30 maart 2015 die is ingekomen bij de NZa op dezelfde dag, is door de heer [vertrouwelijk ] (hierna: belanghebbende) bezwaar gemaakt tegen het besluit

Nadere informatie