HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG?"

Transcriptie

1 HJGGV HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG? Dé kwaliteitscyclus voor onderwijsteams in het MBO Heb je genoeg geleerd vandaag? Heb je genoeg geleerd vandaag? Merk je dat docenten aan de slag gegaan zijn met jullie feedback? Welk cijfer geef je voor hoeveel je vandaag geleerd hebt? Wat kunnen we doen om het cijfer omhoog te krijgen? Ja Nee

2 Je komt naar school om te leren. We zijn benieuwd naar je antwoord. Heb je genoeg geleerd vandaag? Ja Nee HebJeGenoegGeleerdVandaag is een kwaliteitscyclus die onderwijsteams in het MBO ondersteunt bij het continu verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. HJGGV betrekt elke student en elke docent, het bestuur en het management, bij dat proces en draagt zo bij aan een professionele kwaliteitscultuur. HJGGV is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs. Het is laagdrempelig en eenvoudig in gebruik.

3 WAT IS HJGGV? HJGGV is een manier om het hoe, het wat en het waarom van de eigen onderwijspraktijk systematisch te bespreken. Docenten werken gezamenlijk met studenten aan de kwaliteit van het onderwijs en het rendement ervan. HJGGV voorziet onderwijsteams van duidelijke rapportages en faciliteert hen bij het formuleren van teamacties, het terugkoppelen naar de student en het monitoren of de teamacties ook in de praktijk worden toegepast. De HJGGV-cyclus ziet er samengevat zo uit: Heb je genoeg geleerd vandaag? Week 1 - Startweek Start-vragen stellen Welk cijfer geef je voor hoeveel je vandaag geleerd hebt? Wat kunnen we doen om het cijfer omhoog te krijgen? Week 2 - Teamacties formuleren Teamacties en uitkomsten online Week 3 - Terugkoppeling Online uitkomsten en teamacties bespreken met studenten Heb je genoeg geleerd vandaag? Week 3 t/m 5 - Team in actie Welk cijfer geef je voor hoeveel je vandaag geleerd hebt? Merk je dat docenten aan de slag gegaan zijn met jullie feedback? Week 6 - Checkweek Check-vragen stellen Week 7 - Terugkoppeling Uitkomsten bespreken met de studenten Week 7 t/m 10 - Team in actie

4 VOOR WIE IS DE CYCLUS? Onderwijsteam en studenten HJGGV faciliteert het verzamelen van feedback van studenten over het onderwijs en geeft het gesprek over school richting. Binnen HJGGV heeft het onderwijsteam de verantwoordelijkheid verbeteringen te bedenken en uit te voeren. Bestuur en management HJGGV is ook voor het bestuur en het management. De cyclus biedt een structuur om de ontwikkeling van kwaliteitsbewustzijn naar een kwaliteitscultuur te maken en dat proces te monitoren.

5 HOE WERKT HET? HJJGV bestaat uit een online platform voor het onderwijsteam, docent en management. Het faciliteert de workflow van de cyclus en draagt zorg voor de rapportages. De mobiele en webapplicatie levert de studenten een laagdrempelige manier om feedback te geven op het onderwijs dat zij hebben gevolgd. De cyclus draait om de vraag Heb je genoeg geleerd vandaag?. Aan het begin van de cyclus wordt deze vraag een week lang aan het einde van elke lesdag aan alle studenten voorgelegd. Na verwerking van de feedback worden teamacties opgesteld. Halverwege de cyclus wordt studenten gevraagd of zij merken dat er iets met de feedback is gedaan. De cyclus Een HJJGV ronde duurt gewoonlijk 10 weken. Er passen zo vier rondes in een studiejaar. Week 1 Startweek Docenten die een klas de laatste les van een dag geven, ontvangen een bericht met instructies om HJGGV te gebruiken. Studenten beantwoorden via hun telefoon, tablet of laptop een week lang aan het einde van iedere lesdag de volgende drie vragen: 1. Heb je genoeg geleerd vandaag? 2. Welk cijfer geef je voor hoeveel je vandaag geleerd hebt? 3. Wat kunnen we doen om het cijfer omhoog te krijgen?

6 Week 2 Teamacties formuleren Aan het einde van de startweek komen de uitkomsten beschikbaar in het online portaal. HJGGV informeert betrokkenen dat de uitkomsten beschikbaar zijn. De teamleider categoriseert de antwoorden op de open vragen. Vervolgens formuleert het onderwijsteam teamacties. Twee teamacties komen elke ronde terug, namelijk: 1. % van de studenten geeft aan dat ze gemerkt hebben dat de docenten aan de slag zijn gegaan met de feedback. 2. In minstens % van de laatste lessen zijn de HJGGV-vragen gesteld. De teamacties worden voor het eind van Week 2 op het portaal gepubliceerd. Week 3 Terugkoppeling In deze week bespreken de studiebegeleiders de uitkomsten van de startweek en de door het onderwijsteam opgestelde teamacties met hun studenten. Week 3 t/m 5 Team in actie In deze weken worden de geformuleerde teamacties in gang gezet. Week 6 Checkweek Docenten die een klas de laatste les van een dag geven, ontvangen een bericht met instructies om HJGGV te gebruiken. De studenten beantwoorden gedurende deze week aan het einde van iedere lesdag de volgende drie vragen: 1. Heb je genoeg geleerd vandaag? 2. Welk cijfer geef je voor hoeveel je vandaag geleerd hebt? 3. Merk je dat de docenten aan de slag zijn gegaan met jullie feedback?

7 Week 7 Terugkoppeling De uitkomsten die verzameld zijn in de checkweek, worden op het online platform gepubliceerd. Betrokkenen worden door HJGGV geïnformeerd. Als het onderwijsteam daar aanleiding voor ziet, worden de uitkomsten gezamenlijk besproken. De uitkomsten worden hoe dan ook door de studiebegeleiders in de klas besproken. Week 10 Reflectie management Aan het einde van elke cyclus wordt de teamleider gevraagd om op het platform een korte reflectie op het verloop van de cyclus te plaatsen. De teamleider formuleert eventueel eigen acties voor de volgende cyclus. De directeur krijgt aan het einde van elke periode het verzoek om te reflecteren op het verloop van de cyclus bij de verschillende teamleiders. Hij of zij formuleert vervolgens eventueel eigen acties voor de volgende periode.

8 WAAROM HJGGV? HJGGV ondersteunt het management en onderwijsteam op een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Het is een cyclus waarin het onderwijsteam de feedback van studenten gebruikt om teamacties op te stellen en uit te voeren. Door hierna studenten te vragen of er voor hen verbeteringen zichtbaar zijn, ontstaat een proces voor het continu verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Op deze manier wordt het onderwijsteam gestimuleerd om de professionele ruimte beter te benutten en zich meer eigenaar te voelen van hun eigen opleidingspraktijk. HJGGV sluit naadloos aan bij de aanbeveling die de Onderwijsraad doet aan de Tweede Kamer over het belang van teamontwikkeling in relatie tot onderwijskwaliteit (Een ander perspectief op professionele ruimte in het onderwijs, september 2016). HJGGV draagt bij aan de standaarden kwaliteitszorg, kwaliteitscultuur, verantwoording en dialoog zoals die door de Onderwijsinspectie in het Onderzoekskader 2017 benoemd zijn. Tot slot sluit HJGGV goed aan bij de ambities van het professioneel statuut in het MBO.

9 VOORDELEN OP EEN RIJ HJGGV faciliteert HJGGV staat voor gemak. Geen complexe software met oneindig veel opties maar software waar je echt wat aan hebt. HJGGV faciliteert het verzamelen en verwerken van feedback van studenten, het informeren van docenten, het genereren van rapportages, en het vastleggen van teamacties. Mobiele en webapp HJGGV is gemaakt om mobiel feedback te verzamelen maar uiteraard kan dit ook online (pc, tablet, laptop). Geen technische implementatie HJGGV wordt als een Software as a Service (SaaS) aangeboden: het is een online dienst waar geen software voor aangeschaft en geïnstalleerd hoeft te worden. HJGGV zorgt onder meer voor het applicatiebeheer, het maken van back-ups, updates en beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang. Kosten en tijdbesparend Sturen op onderwijskwaliteit is een proces dat een opleidingsinstituut veel tijd, geld en moeite kost. HJGGV spaart dure arbeidskrachten en materiaalkosten uit bij het verzamelen, analyseren en beschikbaar stellen van feedback voor het doorvoeren van verbeteringen in een kwaliteitscyclus. Privacy en veiligheid gegarandeerd Bij HJGGV staat privacy voorop. Studenten evalueren 100% anoniem en uitkomsten blijven eigendom van de opdrachtgever. HJGGV is geïnstalleerd in een sterk beveiligde omgeving, gebaseerd op de ISO en standaard. Daarnaast worden regelmatig security audits uitgevoerd. Alle data worden versleuteld verstuurd en er wordt meerdere keren per dag een volledige back-up gemaakt. Back-ups worden opgeslagen op datacentra verspreid over meerdere externe locaties. Rapportages Op alle gebruikersniveaus zijn rapportages beschikbaar: voor het bestuur, management, docent en student. Gegevens worden overzichtelijk weergegeven.

10 Feedback is gericht op het team Het onderwijsteam als geheel wordt aangesproken opdat het team zich ook als geheel verantwoordelijk weet voor het verwerken van de feedback. HJGGV is níet gericht op het evalueren van individuele docenten maar op de kwaliteit van het onderwijs. Het team is aan zet Het onderwijsteam moet aan de slag met de verkregen feedback. Niet om te evalueren, maar om daadwerkelijk actie te ondernemen. Acties worden door het team geformuleerd en hebben daardoor meer draagvlak. HJGGV is kortcyclisch Sturen op de onderwijskwaliteit is een continu proces. Met behulp van de laagdrempelige en kortdurende kwaliteitscyclus kan dit proces worden geoptimaliseerd.

11 HAKEN EN OGEN Aan iedere evaluatiemethodiek zitten haken en ogen. Hieronder een opsomming van ervaringen met de HJGGV-cyclus: 1. Teams vinden het moeilijk om gezamenlijke teamacties te formuleren; 2. Teams herkennen de feedback van studenten niet; 3. Individuele teamleden voelen zich niet verantwoordelijk voor de feedback van studenten omdat deze in hun ogen over andere docenten gaat; 4. Er is onvoldoende draagvlak vanuit onderwijsteam; 5. Organisatorische problemen met bijvoorbeeld een rooster, zorgen ervoor dat HJGGV niet optimaal kan faciliteren; 6. Studenten haken af als ze niet merken dat er iets met hun feedback gebeurt; 7. Studenten vergeten dat ze zelf ook een rol hebben bij de onderwijskwaliteit. Om de kwaliteitscyclus van HJGGV zo succesvol mogelijk te laten zijn, zal aan deze punten aandacht besteed moeten worden. Vanuit Leren in Teams kan hier extra ondersteuning geboden worden.

12 WAT BIEDT HJGGV HJGGV biedt een laagdrempelige kwaliteitscyclus waarin studenten feedback geven op het aangeboden onderwijs. Samengevat zijn de kernelementen van HJGGV: - een gebruiksvriendelijk online platform met een eenvoudige workflow; - exporteerbare rapportages; - een slim en automatisch notificatiesysteem; - een mooie en handige mobiele app voor Android en ios, en een webapp; - terugkoppeling naar studenten; - veiligheid en anonimiteit. HJGGV hecht veel waarde aan een goede implementatie en daarom biedt HJGGV ook het volgende: - een complete implementatietoolkit voorzien van uitgebreide informatie, handleidingen en video's; - een servicegerichte helpdesk voor alle vragen; - begeleiding op locatie; - uitwerking van gewenste functionaliteiten. HJGGV draait volledig in de cloud en wordt aangeboden als Software as a Service. Dit betekent dat HJGGV verantwoordelijk is voor het onderhoud: - dagelijkse back-ups naar externe locaties; - beveiliging gebaseerd op de ISO en standaard; - regelmatige updates (zonder meerkosten).

13 HJGGV HJGGV Haagweg 4 F AA Leiden +31 (0) support@hjggv.nl

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET INCIDENT MANAGEMENT SYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in

Nadere informatie

Informatie over Op Orde voor de manager

Informatie over Op Orde voor de manager Informatie over Op Orde voor de manager Er wordt gewerkt met vaste procedure waar veel flexibiliteit in zit. Zelfs als het om hetzelfde onderwerp gaat, zie je dat er per organisatie verschillende procedures

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET DOCUMENTMANAGEMENTSYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in de

Nadere informatie

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app De zorg app Regie is ontwikkeld om cliënten meer inzicht en controle te geven en tegelijkertijd efficiënter te werken. Veranderingen in de zorg

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201

Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 Automatische Medicatie Dispenser Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WMD1201 In de doos: 1x Automatische Medicatie Dispenser 6x Doseringssjablonen 1x Sleutel 4x AA Batterijen Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College Office 365 Office 365, SOMtoday & Ouderportaal Wat kunt u verwachten op het Griftland College Wie zijn wij? José Jansen Financiële administratie j.jansen@griftland.nl Irene Rog Functioneel beheerder SOMtoday

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket

De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket De volledige HR- en salarisadministratie overzichtelijk en papierloos in één Online pakket Uw personeels- en salarisadministratie zijn van groot belang voor uw bedrijf en uw personeel. Om er voor te zorgen

Nadere informatie

ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301

ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301 ActiviteitenTracking Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. ADS1301 In de doos: 1x Activiteiten Tracking Sensor Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat

Nadere informatie

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor

1x Twist HD Camera. Power Adapter. tnj. lx Power Kabel. 1x Medicatie Tracking Sensor homes Zorg Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. C12014 In de doos: 1x Security Shuttle [lf lx Power Adapter.J I lx Ethernet Kabel tnj lx USB SD Kaart Stick tl 1x Twist HD Camera i lx Power Adapter

Nadere informatie

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301

Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 Infrarood Beweging Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. PIR1301 In de doos: 1x Infrarood Beweging Sensor 1x Dubbelzijdige Tape 1x Batterij (CR123A) Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE QDNA VVT

WERKINSTRUCTIE QDNA VVT WERKINSTRUCTIE QDNA VVT 1 QDNA Portal en App Versie. 1.0 Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, verhuurd of verkocht zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. De auteur is niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Gelders Opleidingsinstituut B.V.

Gelders Opleidingsinstituut B.V. Gelders Opleidingsinstituut B.V. Onderzoek bestuur en opleiding(en) Vierjaarlijks onderzoek Datum vaststelling: 28 november 2018 Samenvatting Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in de zorg

Innovatieve oplossingen in de zorg Innovatieve oplossingen in de zorg Zoekt u E-Health oplossingen die op korte termijn inzetbaar zijn binnen het primaire zorgproces? Of die uw medewerkers ontlasten in de dagelijks registratieverplichtingen?

Nadere informatie

Privacyverklaring loyaliteitsprogramma

Privacyverklaring loyaliteitsprogramma Privacyverklaring loyaliteitsprogramma Bij het gebruik van ons loyaliteitsprogramma kunnen er persoonsgegevens van u verzameld worden. Deze persoonsgegevens worden gebruikt door. 25-05-2018 Ons loyaliteitsprogramma

Nadere informatie

WIE HOUDT UW SCHOOL EEN SPIEGEL VOOR?

WIE HOUDT UW SCHOOL EEN SPIEGEL VOOR? WIE HOUDT UW SCHOOL EEN SPIEGEL VOOR? EYE OPENER AANPAK VERGROOT KWALITEITSBEWUST WERKEN IN TEAMS ALIE KAMPHUIS, MARLOES VAN BUSSEL EN IDA BONTIUS WWW.CINOP.NL 2 WIE HOUDT UW SCHOOL EEN SPIEGEL VOOR? EYE

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Wi-Fi Range Extender Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WRP1220

Wi-Fi Range Extender Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WRP1220 Wi-Fi Range Extender Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WRP1220 In de doos: 1x Wi-Fi Range Extender 1x Stroom Adapter Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat

Nadere informatie

homes nr 1x Power Adapter I 1x USB SD Kaart Stick II 2x Power Adapter tjl1 2x Power Kabel JI 1x Ethernet Kabel ' 11

homes nr 1x Power Adapter I 1x USB SD Kaart Stick II 2x Power Adapter tjl1 2x Power Kabel JI 1x Ethernet Kabel ' 11 homes Twist HD Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. V22021 In de doos: O 1x Security Shuttle 2x Twist HD Camera 1x Externe Sirene nr 1x Power Adapter JI 1x Ethernet Kabel I 1x USB SD Kaart Stick

Nadere informatie

Twist HD camera Uitbreiding Quickstart Guide Model No. IPC2201

Twist HD camera Uitbreiding Quickstart Guide Model No. IPC2201 Twist HD camera Uitbreiding Quickstart Guide Model No. IPC2201 In de doos: 1x Twist HD Camera 1x Stroom adapter 1x Stroom kabel Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301

Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 Afstandsbediening Uitbreiding Quickstart Guide Model No. RMC1301 In de doos: 1x Afstandsbediening Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen. Nederlands Stap 1: Apparaat en accessoires gereedmaken

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300

Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 Water Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. WLS1300 In de doos: 1x Water Sensor 2x Dubbelzijdige Tapes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8

Nadere informatie

Externe Sirene Uitbreiding Quickstart Guide Model No. SRN1300

Externe Sirene Uitbreiding Quickstart Guide Model No. SRN1300 Externe Sirene Uitbreiding Quickstart Guide Model No. SRN1300 In de doos: 1x Externe Sirene (Binnensirene) 1x Dubbelzijdige Tape Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen.

Nadere informatie

Altijd, overal en met ieder device aan de slag

Altijd, overal en met ieder device aan de slag WORKSPACE Altijd, overal en met ieder device aan de slag Geef medewerkers de vrijheid om te werken en behoud grip op IT De ideale digitale werkplek om medewerkers overal en altijd toegang te geven tot

Nadere informatie

Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding

Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding Aan de slag met de Startwijzer-mbo Handleiding Inleiding De Startwijzer-mbo is een digitale scan die in beeld brengt hoe starters op dit moment worden ingewerkt en begeleid en op welke onderdelen er (nog)

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

Kwaliteitsborging LOB en Burgerschap. Gespreksleidraad voor de dialoog met betrokkenen op basis van Plan Do Check Act.

Kwaliteitsborging LOB en Burgerschap. Gespreksleidraad voor de dialoog met betrokkenen op basis van Plan Do Check Act. Kwaliteitsborging LOB en Burgerschap Gespreksleidraad voor de dialoog met betrokkenen op basis van Plan Do Check Act. Kwaliteitsborging LOB en Burgerschap Gespreksleidraad voor de dialoog met betrokkenen

Nadere informatie

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen

Door invloed te hebben op de onderwijskwaliteit, leer ik beter, aldus een student uit Noorwegen Studentbetrokkenheid bij onderwijskwaliteit, een mes dat aan twee kanten snijdt December 2017 Auteur: Marloes van Bussel (NCP EQAVET) Door betrokken te zijn bij onderwijskwaliteit behalen studenten betere

Nadere informatie

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300

Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 Garage Deur Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. GDS1300 In de doos: 1x Garage Deur Sensor 1x Achterpaneel 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires en Dubbelzijdige Tape Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

home8 Beveiliging Starter Kit

home8 Beveiliging Starter Kit home8 Beveiliging Starter Kit Quickstart Handleiding Model Nr. H12015 In de doos: 1x Security Shuttle [lf 1x Power Adapter JI 1x Ethernet Kabel I 1x USB SD kaart Stick 1x Mini Cube HD Camera Ill 1x Power

Nadere informatie

Handleiding Kwaliteitszorg Medische Vervolgopleidingen

Handleiding Kwaliteitszorg Medische Vervolgopleidingen Handleiding Kwaliteitszorg Medische Vervolgopleidingen Martini Ziekenhuis Groningen/Van Swieten Instituut Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo en Hengelo/ZGT Academie 2013 1 Inleiding Ter bewaking van

Nadere informatie

Deur + Raam Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. DWM1301

Deur + Raam Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. DWM1301 Deur + Raam Sensor Uitbreiding Quickstart Guide Model No. DWM1301 In de doos: 1x Deur + Raam Sensor 2x Dubbel-zijdige tapes 1x Batterij (CR123A) Alle Home8 uitbreidingen werken alleen met Home8 systemen.

Nadere informatie

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software,

TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, TPSC Cloud, Collaborative Governance, Risk & Compliance Software, Wij geloven dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan betere & veiligere zorg. The Patient Safety Company TPSC levert al meer

Nadere informatie

Collegiale visitaties als start voor schoolontwikkeling. Juliette Vermaas Esther den Ouden

Collegiale visitaties als start voor schoolontwikkeling. Juliette Vermaas Esther den Ouden Collegiale visitaties als start voor schoolontwikkeling Juliette Vermaas Esther den Ouden Thema s presentatie 1. Doel collegiale visitatie: Juliette 2. Voorbeeld systematiek: Juliette en Esther 3. Visitaties

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU ROC West-Brabant Prinsentuin College te Etten-Leur Manager natuur en recreatie Natuur en groene ruimte 3 (Vakbekwaam medewerker groenvoorziening)

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014

Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014 Dienstbeschrijving Versie 1.2 Oktober 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Belangrijkste voordelen... 4 3 RiskID, dé risicoanalyse software... 4 3.1 Sessie beheer... 4 3.1.1 Sessie ontwerp... 5 3.1.2

Nadere informatie

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300

Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 Brand + Koolmonoxide Sensor Uitbreidingen Quickstart Guide Model No. SNH1300 In de doos: 1x Brand + Koolmonoxide Sensor 2x Dubbelzijdige apes 1x Batterij (CR123A) Montage Accessoires Alle Home8 uitbreidingen

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. Edudelta College Goes te Goes. Dierverzorging 2 (Medewerker dierverzorging)

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU. Edudelta College Goes te Goes. Dierverzorging 2 (Medewerker dierverzorging) ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OPLEIDINGSNIVEAU Edudelta College Goes te Goes Dierverzorging 2 (Medewerker dierverzorging), BRIN: 11UL Onderzoeksnummer: 280995 Onderzoek uitgevoerd in: November

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor:

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Inhoud document Hulpmiddel (draaiboek) om een bijeenkomst te organiseren waarin de uitkomsten van de JOBmonitor (of ander onderzoek

Nadere informatie

PROTOCOL BEVEILIGINGSINCIDENTEN EN DATALEKKEN SKOSO

PROTOCOL BEVEILIGINGSINCIDENTEN EN DATALEKKEN SKOSO PROTOCOL BEVEILIGINGSINCIDENTEN EN DATALEKKEN SKOSO 28-05-2018 Inhoud Inleiding... 2 Wet- en regelgeving datalekken... 2 Afspraken met scholen en leveranciers... 2 Werkwijze... 3 De vier rollen... 3 De

Nadere informatie

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit

De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit De rol van HR diensten in de beweging naar meer eigenaarschap van onderwijsteam over onderwijskwaliteit Reader ten behoeve van bestuurstafels Kwaliteitsnetwerk mbo op 15 en 16 maart 2017 Uitnodigingstekst

Nadere informatie

KWALITEIT MANAGEMENT PLAN CO2 EMISSIE INVENTARIS SOGETI

KWALITEIT MANAGEMENT PLAN CO2 EMISSIE INVENTARIS SOGETI KWALITEIT MANAGEMENT PLAN CO2 EMISSIE INVENTARIS SOGETI Auteur René Speelman Versie V1.0 Plaats Vianen Kenmerk Versie informatie VERSIE INFORMATIE Versie Datum Bijzonderheden Auteur V 1.0 09-03-2015 Aangepast

Nadere informatie

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen

Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen Ontwikkelplan Inzicht in cliëntervaringen 1a. Niveau Ervaren kwaliteit van leven door de cliënt. 1b. Kwaliteitsthema Cliëntervaring Het werken aan dit kwaliteitsthema maakt onderdeel uit van de integrale

Nadere informatie

Informatie Talent Manager

Informatie Talent Manager Informatie Talent Manager Blad 1/7 1. Over de Talent Manager De Talent Manager is ontwikkeld om de gesprekken tussen de (HR) manager en medewerker digitaal te ondersteunen. Daarnaast is de Talent Manager

Nadere informatie

GRIP OP KWALITEIT, RUIMTE VOOR BEVLOGENHEID

GRIP OP KWALITEIT, RUIMTE VOOR BEVLOGENHEID GRIP OP KWALITEIT, RUIMTE VOOR BEVLOGENHEID Kwaliteitsbieb is een digitale bibliotheek waarin belangrijke documenten op een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke manier worden vastgelegd en zichtbaar

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

IT-security bij kleine ondernemingen 10-2013

IT-security bij kleine ondernemingen 10-2013 IT-security bij kleine ondernemingen 10-2013 Analyse Peter Vermeulen, Directeur Pb7 Research: Het onderzoek laat zien dat kleinzakelijke ondernemingen zich vooral baseren op resultaten die in het verleden

Nadere informatie

Privacyverklaring Bendic International

Privacyverklaring Bendic International Privacyverklaring Bendic International Nijverheidsweg 2 NL-7471 EV Goor +31-547-274680 info@bendic.nl 1 INLEIDING In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens: welke

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU. Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving)

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU. Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving) ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP OPLEIDINGSNIVEAU Edudelta Onderwijsgroep Medewerker dierverzorging Natuur en vormgeving (Specialist natuur en vormgeving) Plaats : Goes BRIN nummer : 11UL Onderzoeksnummer

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Branch Solutions B.V. Versie: 1.1 Datum: 29-06-2015 Branch Solutions B.V gevestigd te Emmeloord aan de ECU 2 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer hierna Branch

Nadere informatie

Privacyverklaring. Ben je op zoek naar andere juridische informatie? Kijk dan even bij onze juridische informatie.

Privacyverklaring. Ben je op zoek naar andere juridische informatie? Kijk dan even bij onze juridische informatie. Privacyverklaring Wij van Stimuliz wijden ons toe aan het respecteren en beschermen van de correctheid, vertrouwelijkheid en beveiliging van jouw persoonlijke informatie. Wij zorgen ervoor dat jij je veilig

Nadere informatie

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden official Solution Partner of owncloud Jouw bestanden in de cloud Thuiswerken, mobiel werken en flexwerken neemt binnen organisaties steeds grotere

Nadere informatie

Verslag verkennend gesprek kwaliteitsadviseurs, ministerie van OC&W en NCP EQAVET: Verdere versterking kwaliteitsborging in het mbo

Verslag verkennend gesprek kwaliteitsadviseurs, ministerie van OC&W en NCP EQAVET: Verdere versterking kwaliteitsborging in het mbo Verslag verkennend gesprek kwaliteitsadviseurs, ministerie van OC&W en NCP EQAVET: Verdere versterking kwaliteitsborging in het mbo 12 juli 2017 Het NCP EQAVET heeft op 12 juli jongstleden op verzoek van

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie

WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie WERKINSTRUCTIE QDNA PREM Fysiotherapie 1 QDNA Portal en App Versie. 1.0 Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, verhuurd of verkocht zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. De auteur

Nadere informatie

Beveiliging en bescherming privacy

Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Beveiliging en bescherming privacy Duobus B.V. Nieuwe Boteringestraat 82a 9712PR Groningen E info@duobus.nl I www.duobus.nl September 2014 2 Voorwoord Als organisatie

Nadere informatie

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online De vertrouwde en complete Windows desktop van uw klant volledig online. Dat is Desktop Online van Citrix. De werkplekken worden door

Nadere informatie

Meten is weten én verbeteren!

Meten is weten én verbeteren! Meten is weten én verbeteren! Evolvr visualiseert het zorgproces binnen uw organisatie en meet de ervaringen van medewerkers en patiënten/cliënten. lees verder Van een momentopname naar continu meetproces

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Algemeen. 2. Persoonsgegevens website

Privacyverklaring. 1. Algemeen. 2. Persoonsgegevens website Privacyverklaring Privacyverklaring Nordique B.V. In deze privacyverklaring legt Nordique B.V., gevestigd te 9734 AT te Groningen aan de Noorddijkerweg 24b, met kvk-nummer: 02068016 (hierna Nordique B.V.

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGS- EN OPLEIDINGSNIVEAU

ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGS- EN OPLEIDINGSNIVEAU ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING MBO OP INSTELLINGS- EN OPLEIDINGSNIVEAU ROC A12 Onderwijsassistent, 93500 Veiligheid en vakmanschap (Aankomend medewerker grondoptreden), 95081 Ondernemer detailhandel,

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen. 1 oktober 2015

Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen. 1 oktober 2015 Van peer tot peer: Collegiaal leren en auditen 1 oktober 2015 Welkom Voorstellen. Karin van Wijnen, Kwaliteitsnetwerk mbo Carlijn van Diepen, ROC A12 en BVMBO Marloes van Bussel, NCP EQAVET Doelen 1. Deelnemers

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring Bastion Hotelgroep

Privacy- en cookieverklaring Bastion Hotelgroep Privacy- en cookieverklaring Bastion Hotelgroep Versie: 0.1 [CONCEPT] Datum: 21 december 2018 Dit is de privacy- en cookieverklaring voor de websites www.werkenbijbastionhotels.nl van Bastion Hotelgroep

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken 171018TZ Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken Werkplek Veilig en Mobiel Veilig (Protection Service for Business van F-Secure) Een dienst van Telfort Zakelijk Dienstbeschrijving Zakelijk Veilig Werken

Nadere informatie

Handreiking opstellen Kwaliteitsplan

Handreiking opstellen Kwaliteitsplan Handreiking opstellen Kwaliteitsplan Conform Kwaliteit in Beweging Beschrijving opdrachtgever College van Bestuur opdrachtnemer LIC, Team Kwaliteit auteur documenttype instrument beleidscyclus

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Webapplicaties Op maat van je proces

Webapplicaties Op maat van je proces Webapplicaties Op maat van je proces Content Wat is een webapplicatie Voordelen van webapplicaties Toepassingen/Use cases Wat is een webapplicatie Wat is een webapplicatie Webapplicaties laten toe om processen

Nadere informatie

Clair: heldere Europese oplossing voor online kantoorautomatisering

Clair: heldere Europese oplossing voor online kantoorautomatisering Infrastructure Services the way we do it Clair: heldere Europese oplossing voor online kantoorautomatisering Capgemini doet met Clair waar de markt al jaren om vraagt; het biedt een Europees alternatief

Nadere informatie

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 Tijdens elke BPV periode werk je aan 5 leerdoelen. 3 leerdoelen kies je uit een lijst met bestaande doelen die in het onderstaande kwalificatiedossier van Mediavormgever staan.

Nadere informatie

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar

Zorgeloze ICT, alles voor elkaar Zorgeloze ICT, Over ICT Concept ICT Concept is de ICT-partner met ruime ervaring in de juridische sector. Uw (online) werkplek optimaal inrichten en laten functioneren is ons specialisme. De combinatie

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Cohort: 2009-2010 Versie: 3 Fase: Gevorderd 1 Naam Student:.

Nadere informatie

REGIE. Informatie over Regie, dé app voor de zorg

REGIE. Informatie over Regie, dé app voor de zorg REGIE Informatie over Regie, dé app voor de zorg INHOUDS OPGAVE 03 04 05 06 09 10 11 12 Waarom de zorgapp Regie? Wat is Regie? De meerwaarde van Regie Wie gebruiken Regie? Voordelen van Regie Technische

Nadere informatie

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Meten is weten. Om zeker te weten dat uw voertuigen en medewerkers optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat

Nadere informatie

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken.

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken. AppLabs.nl AppLabs is een Off-Site & Fixed-Price Applicatie Management oplossing. Een service voor ontzorgen en uitbesteding van uw Applicatie Management. AppLabs kan dienst doen als aanvulling op uw bestaande

Nadere informatie

Mensink ICT Advocatuur Nieuwsbrief Oktober 2013

Mensink ICT Advocatuur Nieuwsbrief Oktober 2013 Escrow van SAAS en Cloud diensten. Marketingtechnisch niet meteen een lekkere zin om een nieuwsbrief mee te beginnen. Zeker drie woorden die nogal wat vragen oproepen. SAAS (software as a service) en Cloud

Nadere informatie

Kwaliteitsdefinitie. Analyse. Draaiboek voor evaluatie van de studie archeologie

Kwaliteitsdefinitie. Analyse. Draaiboek voor evaluatie van de studie archeologie Versie april 2008 1 Draaiboek voor evaluatie van de studie archeologie Afkortingen: OLC : opleidingscommissie OS : onderwijssecretaris (Olga Yates / Jaap Hoff) PO : portefeuillehouder onderwijs (Corinne

Nadere informatie

Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016

Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016 Begeleiden van studenten via een veilig online platform (Pluform.com) CHALLENGE DAY 2016 1 PROGRAMMA Introductie Ontstaan van Pluform.com Gebruiker aan het woord De drie pijlers onder Pluform.com Demo

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Extra Harde Schijf Online. Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013)

Extra Harde Schijf Online. Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013) Extra Harde Schijf Online Dienstbeschrijving (Versie 10.0-22-04-2013) 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De dienst Extra Harde Schijf Online... 4 2.1 Opslagruimte... 4 2.2 Documentenbeheer... 4 2.3 Documenten

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

Privacyverklaring InvolveMe

Privacyverklaring InvolveMe Privacyverklaring InvolveMe Wij hechten bij InvolveMe grote waarde aan de privacy je als eindgebruiker. InvolveMe respecteert en beschermt de privacy alle gebruikers van het online platform, te vinden

Nadere informatie

Presentatie 'LoveMyGuest'

Presentatie 'LoveMyGuest' Presentatie 'LoveMyGuest' WieWeZijn Gestart vanuit de gedachte dat tevredenheidsonderzoeken te duur zijn en te veel tijd kosten. Ambitie om de beste en meest kostenbesparende aanbieder hiervan te worden.

Nadere informatie

Your view on business On your favorite device

Your view on business On your favorite device ANY2INFO OVER ONS Your view on business On your favorite device Any2info is een ICT-onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van standaard software waarmee mobiele bedrijfsapps kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

Een verbeterplan schrijven voor een praktijk of afdeling of verloskundige samenwerkingsverband t.a.v. kwaliteit van zorg

Een verbeterplan schrijven voor een praktijk of afdeling of verloskundige samenwerkingsverband t.a.v. kwaliteit van zorg KET 13 (Stageopdracht 3.2): Een verbeterplan schrijven voor een verloskundige praktijk, een afdeling verloskunde in het ziekenhuis of VSV t.a.v. kwaliteit van zorg (micro of mesoniveau) (2 EC) Leerdoelen:

Nadere informatie

safesight

safesight www.safety.com September 2018 Onze software borgt dat medewerkers, leveranciers, partners, vrijwilligers en andere betrokkenen veiligheidsplannen en -afspraken kennen en uitvoeren. En als er onverhoopt

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

2.1.1 Informatie die u verstrekt bij het aanmelden voor een account

2.1.1 Informatie die u verstrekt bij het aanmelden voor een account Privacy Verklaring Versie: 2.0 April 2019 1 Introductie Met de dienst van ZIVVER, gevestigd in Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62937057, kunt u informatie op een veilige

Nadere informatie

04 Support staff training

04 Support staff training Het introduceren van referentiekaders voor kwaliteitsborging op het gebied van beroepsonderwijs en training (VET) is de afgelopen jaren tot een prioriteit uitgegroeid. Tijdens de vroege stadia van de ontwikkeling

Nadere informatie

Databeveiliging en Hosting Asperion

Databeveiliging en Hosting Asperion Databeveiliging en Hosting Asperion www.asperion.nl info@asperion.nl Het Asperion Datacenter Uw gegevens veilig en professioneel bewaard Administraties bevatten vertrouwelijke informatie en daar moet vanzelfsprekend

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Méér tijd en aandacht voor goede zorg

Méér tijd en aandacht voor goede zorg De Zorgapp Méér tijd en aandacht voor goede zorg Efficiënter werken Méér cliënttijd, minder administratie De cliënttijd verhogen en de administratieve vastlegging beperken, is de wens van iedere zorgverlener.

Nadere informatie

Privacy beleid Bavaria Zeilclub

Privacy beleid Bavaria Zeilclub Datum: 28 mei 2018 A. ALGEMEEN A.1. DOEL VAN DIT PRIVACY BELEID Dit privacy beleid is bedoeld om een algemeen "raamwerk" te omschrijven, voor hoe de Bavaria Zeilclub met persoonsgegevens omgaat. A.2. DE

Nadere informatie