1. LEIDRAAD VOOR HET INVULLEN VAN HET INDIENINGSFORMULIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. LEIDRAAD VOOR HET INVULLEN VAN HET INDIENINGSFORMULIER"

Transcriptie

1 Pagina 1 Huurtoelage voor de kandidaat-huurders van een sociale woning met 12 voorkeurrechten Verklarende nota INHOUD 1. Leidraad voor het invullen van het indieningsformulier Waarom dit formulier invullen?... Hoe kan deze leidraad u helpen?... Hoe dit formulier en de vakken invullen?... Wie kan u helpen?... Meer info... Kader I Identiteit van de aanvrager Kader II Gegevens over uw huidige woning Kader III Voorwaarden voor uw aanvraag... Kader IV Gezinssamenstelling... Kader V Gezinsinkomsten Kader VI Verbintenissen en voorwaarden Kader VII Organisatie die u geholpen heeft om dit formulier in te vullen Aanvullende informatie LEIDRAAD VOOR HET INVULLEN VAN HET INDIENINGSFORMULIER Waarom dit formulier invullen? De huurtoelage is een financiële hulp, enkel bestemd voor personen die aan de voorwaarden voldoen. Het formulier dient om de administratie hierover in te lichten. Hoe kan deze leidraad u helpen? Deze leidraad helpt u bij het invullen van het indieningsformulier en bij het verzamelen van alle bewijsstukken. Hij moet niet met het ingevulde formulier en de bewijsstukken teruggestuurd worden. Uw formulier bevat al enkele van uw gegevens die uw plaatselijke openbare vastgoedmaatschappij (OVM) ons bezorgd heeft. U vult de verschillende kaders in waar bijkomende gegevens gevraagd worden. Inhoud van de kaders: - Welke gegevens worden gevraagd? - Waar vindt u deze gegevens? In welk(e) document(en)? - Hoe vult u dit kader in? Uitleg over de wijze waarop u, naargelang uw situatie, kunt reageren op de vraag naar informatie - Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden? De gevraagde documenten zijn verantwoordingsstukken die aantonen dat u eventueel aan de voorwaarden voldoet. Hoe dit formulier en de vakken invullen? U noteert de gegevens in DRUKLETTERS. U controleert of noteert een gegeven, vinkt een vakje aan, voegt een document bij. Volg de volgorde van deze richtlijn. Lees aandachtig punt per punt. Doe precies wat gevraagd wordt. Wat betekenen de symbolen en wat kunt u doen bij een keuzemogelijkheid? Zie onderstaande tabel. Teken of keuzemogelijkheid in het formulier deze richtlijn of OPGELET,.. Wat kunt u doen? U verzamelt de nodige documenten om de vakken in te vullen. U kijkt na of de beschreven situatie de uwe is, of u formuleert een gegeven, vinkt een vakje aan of voegt een document bij. U let extra op bepaalde aspecten van een inlichting of van een bewijsstuk. U voegt een document, een bewijsstuk toe. Indien u dit document toevoegt, vinkt u het vakje ernaast aan. ja neen U vinkt een van de mogelijkheden aan: ja neen of ja neen A B C D E F U vinkt de optie(s) aan naargelang uw situatie (geen, één, meerdere). Wie kan u helpen? Uw familie, een naaste,, sociaal assistent van het OCMW, van de huisvestingsmaatschappij waar u ingeschreven bent, Meer info? Zie 'Aanvullende informatie op de laatste bladzijden.

2 Pagina 2 Kader I Identiteit van aanvrager Welke gegevens worden gevraagd? Kader I betreft de persoonsgegevens van uzelf als aanvrager. Waar vindt u deze gegevens? Op uw identiteitskaart (Indien u er geen hebt, wendt u zich tot uw gemeente) Op uw bankkaart (Indien u er geen hebt, wendt u zich tot een bank of een financiële instelling) Hoe vult u Kader I in? Uw naam, voornaam en rijksregisternummer (aanvrager) zijn al ingevuld in de betrokken vakjes. Indien dit niet uw naam en voornaam die of van een van uw gezinsleden is, Licht uw sociale huisvestingsmaatschappij hierover in en vraagt u haar een nieuw attest om de procedure te herbeginnen Indien dit uw naam en voornaam of die van een van uw gezinsleden is, Noteer de andere gevraagde gegevens in bijgevoegd formulier. Noteer uw bankrekeningnummer of uw rekeningnummer bij een andere financiële instelling, Voeg een kopie toe van uw kaart, Vink het vakje aan. Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden?,.. : - Een kopie van uw bankkaart of van uw kaart bij een andere financiële instelling. OPGELET: Kopie van de kant met het rekeningnummer. Noteer het rekeningnummer (bijvoorbeeld BE ) nogmaals op de kopie (voor de leesbaarheid).

3 Pagina 3 Kader II Gegevens over uw huidige woning Welke inlichtingen worden gevraagd? Kader II betreft uw huidige woning: adres, type woning, aantal slaapkamers, maandelijkse huurprijs, huurlasten, naam van de verhuurder. Waar vindt u deze gegevens? Uw huurovereenkomst van de huidige woning (het huurcontract). OPGELET Uw huurovereenkomst (het huurcontract): Indien u ze niet hebt, vraagt u ze aan de verhuurder (de persoon of het bureau dat u de woning verhuurt). Uw huurovereenkomst moet geregistreerd zijn. Indien ze niet geregistreerd is, kunt ze laten registreren: ofwel gaat u ter plaatse: Directie Registratie - Regentschapstraat Brussel (vlakbij metro Louiza, uitgang Poelaertplein en Justitiepaleis) Tel.: Breng het contract met zijn bijlagen mee, evenals twee kopieën van dit alles. ofwel via internet op de site: Uw huurovereenkomst moet een woning betreffen die u als hoofdverblijfplaats huurt. Hoe vult u Kader II in? Het adres (straat, nummer, postcode en gemeente) is al ingevuld. Indien dit niet (meer) uw adres is, Licht uw sociale huisvestingsmaatschappij hierover in en vraag haar een nieuw attest om de procedure te herbeginnen. Indien dit uw adres is, Noteer de andere gegevens over uw huidige woning. Indien het type woning in de huurovereenkomst vermeld wordt, Vink het overeenstemmende vakje aan. Indien het type woning niet in de huurovereenkomst vermeld wordt, Maak zelf een keuze en vink het overeenstemmende vakje aan. Indien het aantal slaapkamers in de huurovereenkomst vermeld wordt, Noteer het aantal vermeld in de huurovereenkomst (0, 1, 2, 3, ) Indien het aantal slaapkamers niet in de huurovereenkomst vermeld wordt, Noteer zelf het aantal ruimten in uw woning dat als slaapkamer gebruikt wordt. (0, 1, 2, 3, ). (Vervolg op p. 4)

4 (Vervolg 'Hoe vult u Kader II in?) Pagina 4 Noteer het bedrag van de maandelijkse huur (in ) zoals het in uw huurovereenkomst vermeld wordt. Indien de huurlasten in dit bedrag begrepen zijn, Vink aan als volgt: ja neen. Indien de huurlasten niet in dit bedrag begrepen zijn, Vink aan als volgt: ja neen. Huurlasten = bijvoorbeeld water, gas (of 'verwarming'), elektriciteit, de schoonmaak van de gemeenschappelijke gangen, de lift, de syndicus, de verzekeringen van de gemeenschappelijke delen, de garage... en eventueel het internet- en televisieabonnement, naargelang het geval; Indien de huurovereenkomst geen bedragen vermeldt voor de lasten (in ), Ga voort op punt 6. Indien de huurovereenkomst een bedrag vermeldt voor de lasten (in ), Noteer het bedrag van de huurovereenkomst. Indien de overeenkomst met een Sociaal Verhuurkantoor gesloten werd, of met een Openbare Vastgoedmaatschappij, of indien u voor uw huur overheidssteun ontvangt die een barema impliceert, Vink aan als volgt: ja neen. Indien de overeenkomst niet met een Sociaal Verhuurkantoor of met een Openbare Vastgoedmaatschappij gesloten werd, of indien u voor uw huur geen overheidssteun ontvangt die een barema impliceert, Vink aan als volgt: ja neen. Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden?,.. : - Een kopie van uw geregistreerde huurovereenkomst van de huidige woning. Deze moet op naam van de aanvrager staan ('het huurcontract'); - Het bewijs van betaling van de huur van de laatste maand. Dit moet op naam van de aanvrager staan. Voorbeeld: een rekeninguittreksel van de bank.

5 Pagina 5 Kader III Voorwaarden voor uw aanvraag Over welke inlichtingen gaat het? De inlichtingen in Kader III betreffen enkel de voorwaarden qua huur en qua inkomen. Ze worden gepersonaliseerd in functie van de samenstelling van uw gezin: - Uw huidige huur, zonder lasten, mag niet hoger zijn dat het bedrag op uw formulier, afhankelijk van het type woning. - Uw gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan het bedrag op uw formulier. Hoe vult u Kader III in? Kader III moet niet ingevuld worden. Het bevat bepaalde voorwaarden die nageleefd moeten worden om de huurtoelage te ontvangen. Worden deze voorwaarden niet voldaan, dan wordt de toelage niet betaald. In dat geval is het niet nodig om het formulier voort in te vullen of om het bij het bestuur in te dienen. Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden? U moet voor Kader III geen enkel document bijvoegen. Kader IV Gezinssamenstelling Welke inlichtingen worden gevraagd? Kader IV betreft de persoonlijke inlichtingen over uw huidige gezinsleden: - Hun aantal; - Hun naam, voornaam en rijksregisternummer; - Of u en de andere personen die niet fiscaal ten laste zijn, al in België zijn sinds 1 januari (Vervolg op p. 6)

6 Pagina 6 (Vervolg 'Hoe vult u Kader IV in?) Waar vindt u deze gegevens? Een gezinssamenstelling, afgegeven door uw gemeente OPGELET: Dit attest mag ten vroegste één maand vóór de datum van de indiening van dit formulier afgeleverd zijn. Eventueel de identiteitskaarten (Naam, voornaam en rijksregisternummer; hier bijvoorbeeld, staat het nummer op de achterkant van de identiteitskaart of op de voorkant van de verblijfskaart) Eventueel de historiek van de adressen van de gezinsleden; In België zijn = ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister in een Belgische gemeente. Hoe vult u Kader IV in? Welke gegevens worden gevraagd? Het gaat over alle personen, gezinsleden, waarvan de naam vermeld wordt in de gezinssamenstelling. Indien de aanvrager (uzelf) in België is sinds 1 januari 2015, Vink aan als volgt: ja neen. Indien de aanvrager (uzelf) niet in België is sinds 1 januari 2015, Vink aan als volgt: ja neen. Het aantal andere personen (uzelf niet inbegrepen) dat in uw gezinssamenstelling voorkomt, hun naam, voornaam en rijksregisternummer werden al in de vakken ingevuld. Indien deze informatie niet correct is, Licht uw sociale huisvestingsmaatschappij hierover in en vraag haar een nieuw attest om de procedure te herbeginnen. Indien deze informatie correct is, Ga voort met Kader V. Indien naast een naam de vraag staat 'Aanwezig in België sinds 1 januari 2015? Als dit niet het geval is: Vink aan als volgt: ja neen. Als dit wél het geval is: Vink aan als volgt: ja neen. Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden? U moet voor Kader IV geen enkel document bijvoegen.

7 Pagina 7 Kader V Gezinsinkomsten Welke inlichtingen worden gevraagd? Kader V betreft de inlichtingen over de inkomsten van het jaar 2015 van alle personen die in het kader vermeld worden. Waar vindt u deze gegevens? Naargelang uw situatie: Een attest van leefloon in 2015, afgeleverd door een openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) Het aanslagbiljet van 2016 (inkomsten 2015) Indien u dat niet ontvangen hebt, kunt u gratis een kopie halen bij de FOD Financiën, Kruidtuinlaan 50 in 1000 Brussel (Metro Kruidtuin) - T Het document , uitgereikt door de werkgever, of een attest van het maandloon Het formulier of of een jaaroverzicht van de betalingsperiodes waaruit het familiale statuut blijkt, uitgereikt door de uitbetalingsinstelling Een attest van jaar- of maandinkomsten, afgeleverd door een OCMW Een attest van jaar- of maandinkomsten, afgeleverd door het ministerie van Sociale Voorzorg Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid - Administratief Centrum Kruidtuin - Finance Tower Kruidtuinlaan 50, bus Brussel - Tel.: Het formulier of het pensioenbrevet, afgeleverd door de uitbetalingsinstelling, samen met een verklaring op eer Een attest van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) + een attest van het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) + een verklaring op eer van het ontbreken van elk inkomen RVA: Marcel Broothaersplein 4 in 1000 Brussel (buurt van het Zuidstation) - Tel Hoe vult u Kader V in? (Vervolg op p. 8)

8 Pagina 8 (Vervolg van Hoe vult u Kader V in?) U dient nu punt per punt te controleren en te doen wat gevraagd wordt: Indien het betreffende gezinslid in 2015 een leefloon ontvangen heeft, afgegeven door een Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW), Vink aan als volgt: neen ja en duid het vakje C aan als volgt: A B C D E F Voeg een attest van dit leefloon bij. Indien het betreffende gezinslid in 2015 geen leefloon ontvangen heeft, afgegeven door een Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW), Vink aan als volgt: neen ja A B C D E F : Indien het betreffende gezinslid in België is sinds later dan 31 december 2015, Vink niets aan: ja indien neen andere En ga voort met Kader VI. Indien het betreffende gezinslid in België is sinds 1 januari 2014, en indien hij een aanslagbiljet van 2016 (inkomsten 2015) heeft, Vink aan als volgt: ja indien neen andere Voeg een kopie bij van het aanslagbiljet van 2016 (inkomsten 2015). En indien hij een toelage ontvangt van het ministerie van Sociale Voorzorg, Vink vakje D aan als volgt: A B C D E F Voeg een attest bij van de jaarinkomsten 2015 of van de maandelijkse inkomsten En ga voort met Kader VI. (Vervolg op p. 9)

9 Pagina 9 (Vervolg van Hoe vult u Kader V in?) Indien het betreffende gezinslid in België is sinds 1 januari 2015, en indien hij geen aanslagbiljet van 2016 (inkomsten 2015) heeft, Vink aan als volgt: ja indien neen andere En maak gebruik van de 'Tabel bewijzen van inkomsten (A B C D E F)' hierna om na te gaan of het betreffende gezinslid zich in de loop van 2015 in de beschreven toestanden bevond, om de gevraagde bewijzen A B C D E F toe te voegen en om de overeenstemmende vakjes in het document aan te vinken. Tabel bewijzen van inkomsten (A B C D E F)? OPGELET Het is mogelijk dat er in eenzelfde jaar meerdere types van inkomsten zijn: Bv.: u hebt in één jaar gewerkt én steun van het ziekenfonds ontvangen voor ziekte én OCMW-steun ontvangen. In dat geval dient u de drie bewijzen toe te voegen en de vakjes A, B en C in het formulier aan te duiden als volgt: A B C D E F Welke bewijzen? Dat hangt af van de situatie van de persoon in kwestie: A B C D E F Indien het betrokken gezinslid een bezoldigde beroepsactiviteit uitoefende, Vink het vakje A aan als volgt: Voeg het formulier bij, afgegeven door de werkgever, of een maandelijkse loonfiche. Indien het betrokken gezinslid een vergoeding genoot van een ziekte- en invaliditeitsverzekering of van de werkloosheidsdienst, Vink vakje B aan als volgt: Voeg het formulier of of een jaaroverzicht van de betalingsperiodes bij, waaruit het familiale statuut blijkt, uitgereikt door de uitbetalingsinstelling. Indien het betrokken gezinslid bijgestaan werd door een Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW), met uitzondering van het leefloon, Vink het vakje C aan als volgt: Voeg een attest van de jaarinkomsten of van de maandelijkse inkomsten bij. Indien het betrokken gezinslid een toelage ontving van het ministerie van Sociale Voorzorg, Vink vakje D aan als volgt: Voeg een attest van de jaarinkomsten of van de maandelijkse inkomsten bij. Indien het betrokken gezinslid een pensioenuitkering of een overlevingspensioen ontving, Vink het vakje E aan als volgt: Voeg het formulier of het pensioenbrevet bij, samen met een verklaring op eer op gewoon papier. Indien het betrokken gezinslid geen inkomsten had, Vink vakje F aan als volgt: Voeg een attest van de RVA + een attest van het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) + een verklaring op eer op gewoon papier bij. Bent u klaar met het invullen van alle gegevens voor alle gezinsleden, Ga door met 'Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden?' Welke documenten of bewijsstukken moeten bijgevoegd worden?,.. : De documenten die bijgevoegd moeten worden zijn die welke u aangevinkt hebt, naargelang uw specifieke toestand. OPGELET: Indien u in het betreffende jaar in België was, moet het aanslagbiljet steeds bijgevoegd worden.

10 Pagina 10 Kader VI Verbintenissen en voorwaarden In Kader VI: U en de meerderjarige leden van uw gezin dienen de verbintenissen in Kader VI na te komen. Indien uw naam in een van de vakken staat, dient u te dateren en te ondertekenen. Kader VII Organisatie die u geholpen heeft om dit formulier in te vullen In Kader VII: Indien een organisatie u geholpen heeft om dit formulier in te vullen, Gelieve haar naam te noteren. En daarna? Dien het ingevulde formulier en de bewijsstukken in vóór Het ingevuld formulier dient samen met de bewijsstukken per aangetekend schrijven teruggezonden worden naar het adres: Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Brussel Huisvesting Directie Huisvesting cel Huurtoelagen Vooruitgangstraat 80 bus Brussel

11 Pagina AANVULLENDE INFORMATIE Waartoe dient deze huurtoelage? Deze huurtoelage is een financiële steun voor wie wacht op een sociale woning. Er worden echter bepaalde toekenningvoorwaarden aangekoppeld. Hoe verloopt de procedure? Deze toelage is enkel bestemd voor de kandidaat-huurders die persoonlijk een brief van de gewestelijke administratie ontvangen hebben (Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Directie Huisvesting) naar aanleiding van voorlopige controles van de basisvoorwaarden: minstens 12 voorkeurrechten hebben, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen en geen sociale woning huren. De kandidaat-huurder wordt verzocht naar zijn openbare vastgoedmaatschappij (OVM) of zijn lokale sociale huisvestingsmaatschappij te gaan (maatschappij waar hij zich ingeschreven heeft, om zijn kandidatuur in te dienen voor een sociale woning). Daar gaat hij zijn gegevens na. Indien de basisvoorwaarden nog altijd gerespecteerd worden, deelt de sociale huisvestingsmaatschappij dit mee aan de administratie zodat het dossier van het huurtoelage opgestart kan worden. Wanneer de administratie deze gegevens ontvangt, stuurt ze binnen de 10 dagen een gedeeltelijk vooraf ingevuld formulier naar de kandidaat-huurder. Die kan, om dit formulier in te vullen, de erbij gevoegde 'leidraad voor het invullen van het indieningsformulier' gebruiken. Daarna dient hij het dossier (ingevuld en ondertekend document + bewijsstukken) in bij de administratie. Het OCMW kan eventueel ook hulp bieden bij de controle en de indiening van het dossier (zie volgende pagina). Als het dossier volledig is, ontvangt de kandidaat-huurder een aangetekend schrijven van de administratie met de betekening van de beslissing tot aanneming of verwerping van het dossier. Als het dossier onvolledig is, vraagt de administratie de ontbrekende stukken via aangetekend schrijven aan de kandidaathuurder. Wat zijn de toekenningsvoorwaarden voor de huurtoelage? De kandidaat-huurder moet op de dag van de indiening van het formulier aan volgende voorwaarden voldoen: - Hij is geen huurder van een sociale woning, een gesubsidieerde woning of een woning die eigendom is van een familielid (tot de 3e graad) of van een van de gezinsleden; - Hij kan een geldige inschrijving in het kandidatenregister voor een sociale woning verantwoorden; - Hij heeft recht op minstens 12 voorkeurrechten in het kandidatenregister voor een sociale woning; - Hij woont in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest; - Hij maakt deel uit van een gezin waarvan de inkomsten van 2015 niet de limiet overschrijden, bepaald door het recht op maatschappelijke integratie. De gemiddelde bedragen per jaar zijn: o voor een samenwonende, zonder kinderen ten laste: 6.538,91. o voor een alleenstaande zonder kinderen ten laste: 9.808,37. o voor een koppel zonder kinderen ten laste: ,84. o voor een gezin met minstens een kind ten laste: ,84. - Hij ontvangt geen toelage op basis van de besluiten van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van (Solidariteitsfonds), (VIBH), (huurtoelage) en (herhuisvestingstoelage); - Het huurbedrag zonder lasten van zijn huidige woning mag niet hoger zijn dan het bedrag dat op zijn formulier staat, rekening houdend met zijn gezinssamenstelling (mensen ouder dan 65, aantal kinderen,...); - De woning wordt niet onderverhuurd in haar geheel of gedeeltelijk. Hoeveel bedraagt de huurtoelage? In 2017 werd de maandelijkse bijdrage bepaald op 102,32. Ze wordt verhoogd met 10,23 per persoon die fiscaal ten laste is. De verhoging wordt beperkt tot 5 personen ten laste, hetzij een maximale tussenkomst van 153,48 per maand. Dit bedrag wordt jaarlijks automatisch geïndexeerd. De huurtoelage is met terugwerkende kracht verschuldigd vanaf de dag van de indiening van het formulier bij de gewestelijke administratie. De huurtoelage wordt toegekend vanaf de maand waarin u uw formulier bij de administratie ingediend hebt. Ze wordt driemaandelijks betaald, op het einde van elke periode.

12 Pagina 12 Hoelang duurt de betaling van de huurtoelage? Voor zover de huurtoelage toegekend kan worden en de toegangsvoorwaarden en de verbintenissen voldaan zijn, gebeurt de uitbetaling tot het ogenblik van de toekenning van een sociale woning. De administratie controleert om de twee jaar alle voorwaarden. Hoe en waar een dossier indienen? U kunt uw dossier via ter post aangetekend schrijven indienen of tegen ontvangstbewijs aan het loket van de administratie of van het bevoegde OCMW afgeven. Waar vindt u hulp om het dossier in te dienen? Welke hulp? U kunt hulp krijgen bij het bevoegde OCMW. Het OCMW is het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van de gemeente waar de aanvrager in het bevolkingsregister ingeschreven is, of - als hij niet ingeschreven is - de gemeente waarin hij zich bevindt. De aanvrager vult het formulier in en bereidt de documenten voor die bij het formulier gevoegd moeten worden. Het OCMW controleert: - Het formulier: dit moet volledig zijn en de inlichtingen moeten correct zijn. In geval van fout in de vooraf reeds gedrukte inlichtingen verwijst hij aanvrager naar zijn openbare vastgoedmaatschappij (OVM), want die beschikt blijkbaar niet over de geactualiseerde gegevens van aanvrager. - Documenten die bij dit formulier gevoegd moeten worden: o kopie van het geregistreerde huurcontract; o kopie van het betaalbewijs van de huur van de laatste maand, met vermelding van het bedrag; o kopie van het aanslagbiljet (jaar vermeld in het formulier) en kopieën van de andere documenten waaruit de inkomsten blijken; o kopie van de bankkaart of van de kaart van een andere financiële instelling. Het OCMW stuurt het dossier aangetekend naar de administratie. Wat gebeurt er als de aanvrager uit de wachtlijst voor een sociale woning geschrapt wordt? Als u uit de wachtlijst voor een sociale woning geschrapt wordt, ontvangt u niet langer de toelage. Wordt uw schrapping geannuleerd door uw OVM, ontvangt de administratie automatisch deze informatie en herneemt de betaling vanaf het moment van de schrapping. Welke wettekst dient u te raadplegen? Het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 februari 2014 tot wijziging van het besluit van 13 februari 2014 tot instelling van een huurtoelage voor de kandidaat-huurders die op de lijsten van de sociale huisvesting ingeschreven zijn (Belgisch Staatsblad van ), gewijzigd door dat van 18 februari 2016 (Belgisch Staatsblad van ). Verantwoordelijk uitgever Arlette Verkruyssen, GOB-BH, Vooruitgangstraat 80/1, 1035 Brussel v 01/04/2017

Uw aanvraag moet ten laatste drie maand na de ondertekening van de huurovereenkomst van de nieuwe woning ingediend worden met de nodige documenten.

Uw aanvraag moet ten laatste drie maand na de ondertekening van de huurovereenkomst van de nieuwe woning ingediend worden met de nodige documenten. BSO 48/ Herhuisvestingstoelage - Aanvraagformulier Verbonden dossiers 47/. /. 46/. /. 44/. /. Voorbehouden aan de gewestelijke administratie Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot instelling

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

Verbonden dossiers Datum ontvangstbewijs: / Datum volledig dossier:

Verbonden dossiers Datum ontvangstbewijs: / Datum volledig dossier: 48/ Herhuisvestingstoelage - Aanvraagformulier Verbonden dossiers 47/. /. Datum ontvangstbewijs: 44/. /. / 46/. /. / 2 0 1 Datum volledig dossier: Voorbehouden aan de gewestelijke administratie / Besluit

Nadere informatie

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage

H.T. Aanvraagformulier (uitgave 2008) Huurtoelage Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DIRECTIE HUISVESTING CCN - Noordstation - Vooruitgangstraat 80 bus 1 H.T 1035 Brussel Aanvraagformulier (uitgave 2008) Opdat de aanvraag op geldige wijze

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING 1 INSCHRIJVINGSFORMULIER IN HET REGISTER VAN DE KANDIDATEN VOOR EEN GEMEENTEWONING Gelieve dit formulier in HOOFDLETTERS in te vullen. Een gezin mag slechts één enkel formulier indienen. Gelieve alle nodige

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER 1. KANDIDAAT ECHTGENO(O)T(E) of SAMENWONENDE Naam: Naam: Voornaam: Voornaam: Geslacht: M / V Geslacht: M / V Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats: Geboorteplaats: Nationaliteit:

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENSTVERMELDINGEN (kader voorbehouden voor het Grondbedrijf) Datum van ontvangst : / /20. Toewijzingsnummer :.. Huren : u Type woning:.. Controleer, voor u deze vragenlijst invult,

Nadere informatie

Gemeentebestuur van Sint-Joost-ten-Node Gemeentelijke Eigendommen dienst - Woningen

Gemeentebestuur van Sint-Joost-ten-Node Gemeentelijke Eigendommen dienst - Woningen INSCHRIJVINGSFORMULIER In te dienen bij de Dienst Gemeentelijke Eigendommen Verhuringen, Kunstlaan 9b - 1210 Sint-Joost-ten-Node (Loket alle dagen open van 08u30 tot 13u) of per e-mail : locations@sjtn.brussels

Nadere informatie

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders Sociaal Verhuurkantoor Comme Chez Toi Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle huurwoningen die door het SVK Comme Chez Toi worden aangeboden, met uitzondering van de transitwoningen,

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER Kader voorbehouden voor de administratie: Datum van ontvangst:.... Volgnummer:... Gelieve dit document in HOOFDLETTERS in te vullen. U mag slechts één formulier invullen. Voeg alle

Nadere informatie

Herhuisvestingstoelage

Herhuisvestingstoelage Directie Huisvesting Vooruitgangsstraat 80, bus 1 1035 Brussel Herhuisvestingstoelage Personen die de situatie van dakloosheid verlaten Toelichting Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van

Nadere informatie

Herhuisvestingstoelage

Herhuisvestingstoelage Directie Huisvesting Vooruitgangsstraat 80, bus 1 1035 Brussel Herhuisvestingstoelage Personen die de situatie van dakloosheid verlaten Toelichting Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van

Nadere informatie

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven?

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Wanneer er iemand bij u wil komen wonen, dient deze persoon aan alle inschrijvingsvoorwaarden voor de sociale woningbouw te voldoen.

Nadere informatie

Herhuisvestingstoelage

Herhuisvestingstoelage Directie Huisvesting Vooruitgangsstraat 80, bus 1 1035 Brussel Herhuisvestingstoelage Personen die de situatie van dakloosheid verlaten Toelichting Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Wonen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 54, 2018 ANTWERPEN AANVRAAGFORM HUUR ANT 20121207 Bezoektijd: alleen na telefonische afspraak

Nadere informatie

DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER

DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE PREMIE VAN JETTE DAKISOLATIE AANVRAAGFORMULIER Voor wie? Voor alle natuurlijke personen (huurders, erfpachters of eigenaars) die dakisolatie plaatsen in een bestaand gebouw gelegen op het

Nadere informatie

Het referentieadres. Versie nr. 1. Laatste update: 18-12-2006. http://www.ocmw-info-cpas.be. Het referentieadres

Het referentieadres. Versie nr. 1. Laatste update: 18-12-2006. http://www.ocmw-info-cpas.be. Het referentieadres Versie nr. 1 Laatste update: 18-12-2006 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is een referentieadres? 3) Welke zijn de voordelen van een referentieadres? 4) Wie kan een referentieadres nemen? 5) Bij wie

Nadere informatie

Aanvraag overbruggingsrecht bij economische moeilijkheden

Aanvraag overbruggingsrecht bij economische moeilijkheden Aanvraag overbruggingsrecht bij economische moeilijkheden (wet van 22 december 2016 houdende toekenning van een overbruggingsrecht ten gunste van zelfstandigen) Openingsuren Maandag - vrijdag: 08:30-11:30

Nadere informatie

AANVRAAG GEMEENTELIJKE WONING 1. KANDIDAAT. 2. ECHTGENO(O)T(E) of WETTELIJK SAMENWONENDE 3. HUIDIG ADRES

AANVRAAG GEMEENTELIJKE WONING 1. KANDIDAAT. 2. ECHTGENO(O)T(E) of WETTELIJK SAMENWONENDE 3. HUIDIG ADRES AANVRAAG GEMEENTELIJKE WONING HUISVESTINGSDIENST Beeckmanstraat 87-1180 Brussel Open van dinsdag tot donderdag van 9 tot 12.30 en van 14 tot 16 uur 02/852.94.35-02/348.66.34 logement@uccle.brussels Kader

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING GEMEENTE ANDERLECHT - DIENST HUISVESTING 209 Het formulier moet worden ingediend bij de dienst Huisvesting, Transvaalstraat 2 te 070 Anderlecht. Wij

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 Inschrijvingen: Op afspraak contacteer Wendy Vanhex tel. 011/26 45 62 of via e-mail wendy.vanhex@cordium.be

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor financiële steun

Aanvraagformulier voor financiële steun 1) Regels en algemene criteria Aanvraagformulier voor financiële steun De aanvraag kan pas ingediend worden nadat alle andere mogelijke officiële of privé-instanties gecontacteerd werden (mutualiteit,

Nadere informatie

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) A001 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Provinciale afdeling Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR WIE DE AANVRAAG

Nadere informatie

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap A001 Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap Provinciale afdeling VF Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR

Nadere informatie

Herhuisvestingstoelage

Herhuisvestingstoelage Directie Huisvesting Vooruitgangsstraat 80, bus 1 1035 Brussel Herhuisvestingstoelage Toelichting Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 28 november 2013 verschenen in het Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/199 BERAADSLAGING NR. 17/092 VAN 7 NOVEMBER 2017 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN HET KADASTER

Nadere informatie

Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Huisvesting Vooruitgangstraat, 80 bus 1 1035 Brussel Verhuis-, Installatie- en Huurtoelage Besluit

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid. Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is.

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is. ENERGIEPREMIE F KOELKAST/DIEPVRIEZER A++ (inclusief combinatie met diepvriesvak) of ELEKTRISCHE DROOGKAST A Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 11 december 2014 houdende goedkeuring van

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN HUURWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN HUURWONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN HUURWONING 2016 NIET INVULLEN VERHUURDER VULT DIT VAK IN Ontvangen op: Aantal slaapkamers : (max. RB..) Inschrijvingsdatum: Inschrijvingsnummer:... Ontbrekende documenten:

Nadere informatie

Aanvraag subsidie wijk in de steigers

Aanvraag subsidie wijk in de steigers Aanvraag subsidie wijk in de steigers Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 76 40 wonen@stad.gent t.a.v. Dienst Wonen Botermarkt 1 9000 Gent Woodrow Wilsonplein 1. 9000 Gent elke werkdag

Nadere informatie

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING UI en datumstempel RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING FORMULIER C1 AANGIFTE VAN DE PERSOONLIJKE EN FAMILIALE TOESTAND datumstempel WB MIJN IDENTITEIT IN TE VULLEN DOOR DE WERKLOZE De cijfers tussen haakjes

Nadere informatie

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen BrUsseLs HooFDsteDeLIJK GeWest Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET KLeIn erfgoed (Besluit van de Brusselse

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE ONDERNEMING

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE ONDERNEMING Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERMINDERING SUCCESSIERECHTEN Waarvoor dient dit formulier? ARTIKEL 60BIS/3, 1, WETBOEK DER SUCCESSIERECHTEN FAMILIALE

Nadere informatie

Wonen. Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs

Wonen. Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs in Brussel Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs VAN DE INSCHRIJVING TOT DE AANKOOP VAN EEN GOMB-WONING WIE MAG EEN GOMB-WONING KOPEN? WELKE PLICHTEN ZIJN ER VERBONDEN AAN DE AANKOOP VAN EEN

Nadere informatie

HOE MOET MEN zich sociale woning te bekomen?

HOE MOET MEN zich sociale woning te bekomen? Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij Verantwoordelijk uitgever : Yves Lemmens, wnd. Directeur-Generaal B.G.H.M., Jourdanstraat 45-55, 1060 Brussel Tel. : 02 533 19 11 HOE MOET MEN zich inschrijven

Nadere informatie

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING UI en stempel RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING FORMULIER C1 AANGIFTE VAN DE PERSOONLIJKE EN FAMILIALE TOESTAND stempel WB MIJN IDENTITEIT IN TE VULLEN DOOR DE WERKLOZE De cijfers tussen haakjes verwijzen

Nadere informatie

VERNIEUWDE AANVRAAG tot het BEKOMEN van een HUURWONING

VERNIEUWDE AANVRAAG tot het BEKOMEN van een HUURWONING / / ( ) c.c. WONINGFONDS van het BRUSSELS HOOFSTEDELIJK GEWEST VERNIEUWDE AANVRAAG tot het BEKOMEN van een HUURWONING Gelieve volgende documenten bij uw aanvraag te voegen: 1) Een fotokopie recto/verso

Nadere informatie

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is.

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is. ENERGIEPREMIE F1 KOELKAST/DIEPVRIEZER A++ (inclusief combinatie met diepvriesvak) of ELEKTRISCHE DROOGKAST A (besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 22 december 2010 houdende goedkeuring

Nadere informatie

INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar

INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar INFORMATIEVE BEREKENING STUDIETOELAGE VOOR VERMINDERD STUDIEGELD EN/OF VOORSCHOT OP DE STUDIETOELAGE Academiejaar 2019-2020 Je betaalt verminderd studiegeld als beursstudent als je (gezins)inkomen onder

Nadere informatie

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is

Er gelden geen voorwaarden aangaande het nieuwe of gerenoveerde karakter van de woning waarvoor het nieuwe elektrische huishoudapparaat bestemd is ENERGIEPREMIE F KOELKAST/DIEPVRIEZER A++ (inclusief combinatie met diepvriesvak) of ELEKTRISCHE DROOGKAST A Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 8 november 2012 houdende goedkeuring van

Nadere informatie

AANVRAAG VAN SUBSIDIES VOOR WERKEN TOT BEHOUD VAN EEN BESCHERMD GOED

AANVRAAG VAN SUBSIDIES VOOR WERKEN TOT BEHOUD VAN EEN BESCHERMD GOED AANVRAAG VAN SUBSIDIES VOOR WERKEN TOT BEHOUD VAN EEN BESCHERMD GOED Contact: Directie Monumenten en Landschappen Brussel Stedelijke Ontwikkeling CCN - Vooruitgangsstraat 80 1035 BRUSSEL Tel.: 02/204.27.20

Nadere informatie

Aanvraag voor een sociale woning

Aanvraag voor een sociale woning Kader voorbehouden voor de OVM Ontvangstdatum : Aanvraag voor een sociale woning Controleer, vóór u deze vragenlijst invult, of u voldoet aan alle voorwaarden van punt 1 van de brochure. 1. Kandidaat Naam

Nadere informatie

WONINGFONDS van het BRUSSELS HOOFSTEDELIJK GEWEST MUTATIEAANVRAAG

WONINGFONDS van het BRUSSELS HOOFSTEDELIJK GEWEST MUTATIEAANVRAAG 020/ / ( ) c.c. Gelieve hier het nummer van uw huurdersdossier te vermelden. WONINGFONDS van het BRUSSELS HOOFSTEDELIJK GEWEST MUTATIEAANVRAAG Gelieve bij uw aanvraag te voegen voor alle meerderjarige

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

Vrijstelling van sociale bijdragen

Vrijstelling van sociale bijdragen www.xerius.be Vrijstelling van sociale bijdragen Wie kan een vrijstelling van sociale bijdragen aanvragen? U kunt vrijstelling verkrijgen, als u zich in één van de vier volgende situaties bevindt: 1. U

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN HET STATUUT VAN BESCHERMDE AFNEMER

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN HET STATUUT VAN BESCHERMDE AFNEMER FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN HET STATUUT VAN BESCHERMDE AFNEMER Het ingevulde en door alle meerderjarige personen ongetekende formulier te verzenden, samen met de bijlagen (zie pagina 4) naar het volgende

Nadere informatie

Naam van de persoon die recht heeft op de uitkeringen:... INSZ-nummer (rechterbovenhoek op de keerzijde van de SIS-kaart):...

Naam van de persoon die recht heeft op de uitkeringen:... INSZ-nummer (rechterbovenhoek op de keerzijde van de SIS-kaart):... Aansluitingsnummer: (0Ð0Í:000) INSZ: FORMULIER 225 AANGIFTE VAN DE GEZINS-SITUATIE EN DE INKOMSTEN TENEINDE HET UITKERINGSPERCENTAGE TE BEPALEN DEEL A DEEL A DE PERSOON DIE RECHT HEEFT OP DE UITKERING,

Nadere informatie

Herhuisvestingstoelage

Herhuisvestingstoelage Directie Huisvesting Vooruitgangsstraat 80, bus 1 1035 Brussel Herhuisvestingstoelage Toelichting Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 28 november 2013 verschenen in het Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN Dossier volledig (= alle documenten ontvangen en waarborg betaald) op: Gelieve hieronder de gegevens met betrekking tot uw gezinssamenstelling te noteren. Huidig adres: Naam en voornaam Geboortedatum Geboorteplaats/

Nadere informatie

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING

RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING UI en datumstempel RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING FORMULIER C1 AANGIFTE VAN DE PERSOONLIJKE EN FAMILIALE TOESTAND datumstempel WB MIJN IDENTITEIT IN TE VULLEN DOOR DE WERKLOZE De cijfers tussen haakjes

Nadere informatie

Aanvraag voor uitkering mantelzorg

Aanvraag voor uitkering mantelzorg Aanvraag voor uitkering mantelzorg U kunt een aanvraag voor uitkeringen indienen door het bijgevoegde aanvraagformulier in te vullen en het ingevuld terug te sturen naar het sociaal verzekeringsfonds,

Nadere informatie

REGLEMENT TOT TOEWIJZING VAN DE WONINGEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-JOOST-TEN- NODE

REGLEMENT TOT TOEWIJZING VAN DE WONINGEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-JOOST-TEN- NODE REGLEMENT TOT TOEWIJZING VAN DE WONINGEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-JOOST-TEN- NODE Artikel 1. Toepassingsgebied Het huidige reglement is toepasselijk op alle woningen

Nadere informatie

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven

*N * Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven Aanvraag om loopbaanonderbreking in het kader van ouderschapsverlof voor de werknemers van de autonome overheidsbedrijven U wenst uw loopbaan geheel of gedeeltelijk te onderbreken in het kader van ouderschapsverlof

Nadere informatie

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht)

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Inkomen: Het laatst gekende belastbaar inkomen mag per jaar niet meer bedragen

Nadere informatie

Dossiernummer: VAK II. DOOR DE AANVRAGER AAN TE GANE VERBINTENISSEN EN TE VERSTREKKEN GEGEVENS

Dossiernummer: VAK II. DOOR DE AANVRAGER AAN TE GANE VERBINTENISSEN EN TE VERSTREKKEN GEGEVENS l ALGEMEEN FORMULIER VOOR GEMEENTELIJKE BOUW- OF AANKOOPPREMIE Dossiernummer: Dit formulier dient te worden voorgelegd of (aangetekend) ingediend samen met het formulier dat betrekking heeft op de specifieke

Nadere informatie

Wij verzoeken u dit aanvraagformulier volledig in te vullen en ons terug te bezorgen, samen met:

Wij verzoeken u dit aanvraagformulier volledig in te vullen en ons terug te bezorgen, samen met: Betreft: Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

Aanvraagformulier VERWERVINGSPREMIE

Aanvraagformulier VERWERVINGSPREMIE Aanvraagformulier VERWERVINGSPREMIE Gemeente Opwijk T.a.v. College van Burgemeester en Schepenen Ringlaan 20 1745 OPWIJK Datum verwervingsakte: / / Ontvangstdatum van de aanvraag: / / Referentienummer:

Nadere informatie

Toekomstige referentiehuurder (Persoon die de aanvraag doet.)

Toekomstige referentiehuurder (Persoon die de aanvraag doet.) In te vullen door de bediende van Habitare+ Inschrijvingsdatum: / / MUTATIE: JA / NEEN DOORGESTUURD: JA / NEEN In te vullen door de kandiaat huurder ( in BLOKLETTERS a.u.b. ) Inschrijvingsformulier voor

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

AANVRAAG HERZIENING HUURPRIJS

AANVRAAG HERZIENING HUURPRIJS Pagina 1 van 5 AANVRAAG HERZIENING HUURPRIJS Beste huurder, Via dit formulier kan je een herziening van de huurprijs aanvragen. De huurprijs wordt nu berekend op het referentie-inkomen 1 (2014). Als jouw

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer:

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: Dit vak niet invullen Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: www.woonpuntmechelen.be Aanvraagformulier voor het huren van een sociale woning Met dit formulier kunt u een aanvraag doen om een

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE VERHURING VAN EEN WONING BIJ DE GRONDREGIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR DE VERHURING VAN EEN WONING BIJ DE GRONDREGIE Datum ontvangst van de aanvraag: Datum en nr. van de inschrijving in de anciënniteitlijst: AANRAAGFORMULIER OOR DE ERHURING AN EEN WONING BIJ DE GRONDREGIE Adres van gewenste huisvesting: Adres.. erdieping

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR VERHUURD 0466 33 22 11 Een huurcontract laten registreren 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? Het huurcontract van een onroerend

Nadere informatie

AANVRAAG TOT TEGEMOETKOMING

AANVRAAG TOT TEGEMOETKOMING T EENDRACH MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN NIET- FISCALE INVORDERING Dienst voor alimentatievorderingen (DAVO) Dossiernummer AANVRAAG TOT TEGEMOETKOMING 1. AANVRAGER Geslacht M Straat Postcode

Nadere informatie

De verwarmingstoelage

De verwarmingstoelage Laatste wijziging: 19-08-2016 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is dat een verwarmingstoelage? 3) Wordt elke brandstof in aanmerking genomen voor de toekenning van de verwarmingstoelage? 4) Welke zijn

Nadere informatie

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL Hartje Hageland Interlokale vereniging voor lokaal woonbeleid secretariaat - p/a Huize Hageland Oudepastoriestraat 22-3390 Tielt-Winge tel. 016 53 66 96 - fax 016 53 66 99 info@hartjehageland.be Gemeentelijk

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-20160512 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR -

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - 1. HOE HET DOSSIER VAN UW ERKENNINGSAANVRAAG INDIENEN? - dit formulier

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

Aanvraag huurprijsherziening.

Aanvraag huurprijsherziening. Aanvraag huurprijsherziening. Geachte heer, mevrouw Via dit aanvraagformulier wenst u gebruik te maken van de mogelijkheid om minder huur te betalen. In overeenstemming met de wet 1 moet uw huidig inkomen

Nadere informatie

Verklarende nota BELANGRIJK :

Verklarende nota BELANGRIJK : WIJZIGINGSFORMULIEREN (AFSLUITING, DECUMUL, VERBETERING VAN DE GEGEVENS, SCHRAPPING) VOOR EEN REEDS AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT (CAP) MEDEGEDEELDE REKENING Verklarende nota Deze verklarende nota geeft

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015

INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015 WoonWeb vzw Kontich INSCHRIJVINGSFORMULIER 2015 familie / meneer / mevrouw... Datum aanvraag OCMW: / /2015 Datum ontvangst SVK: / /2015 Datum verwerking: / /2015 Chronologisch inschrijvingsnr: Uniek inschrijvingsnr:

Nadere informatie

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving -

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - TE HUUR Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? huurcontract van een onroerend goed dat uitsluitend

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS Dit intern huurreglement voor het huren van garages, standplaatsen en carports werd opgesteld met het oog op duidelijke richtlijnen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT (terug te sturen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN ARTIKEL 140/6, 1, WETBOEK DER REGISTRATIE-, HYPOTHEEK-, EN GRIFFIERECHTEN Waarvoor dient

Nadere informatie

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T

Vitare bv ovv nv met sociaal oogmerk. Achiel Van Eechautestraat 13 bus 2 B 9800 Deinze T Betreft: Uw aanvraag voor een sociale koopwoning Geachte heer, mevrouw, U heeft gevraagd om te worden ingeschreven in het register van kandidaat-kopers. Vooreerst willen wij u bedanken voor het vertrouwen.

Nadere informatie

Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Betreft : Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale woongelegenheid. Geachte, Op uw vraag kunnen wij u hierbij een aanvraagformulier bezorgen met het oog op het bekomen van een sociale woongelegenheid.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING AANVRAAGFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING In te vullen door het OCMW Inschrijvingsdatum:..Inschrijvingsnummer:.. 1. Gegevens van de aanvrager 1. GGEVENS VAN DE AANVRAGER Familienaam:...Voornaam:

Nadere informatie

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving -

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - TE HUUR Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? huurcontract van een onroerend goed dat uitsluitend

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-151127 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aangifteformulier ter vervanging van de controlekaart

Aangifteformulier ter vervanging van de controlekaart Aangifteformulier ter vervanging van de controlekaart Waarom deze aangifte? U bent vrijgesteld van de verplichting in het bezit te zijn van een controlekaart indien u: ofwel minstens 60 jaar bent; ofwel

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning kandidaat-huurder Naam en Voornaam: Straat en Nummer: Postcode en Gemeente: Geboorteplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer:. GSM :.. E-Mail :..

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

ECHTGENOOT OF PERSOON 1. KANDIDAAT MET WIE MEN SAMENWOONT. Straat : Nummer: Bus: Postadres (indien verschillend) : Bij : Straat : Nummer: Bus:

ECHTGENOOT OF PERSOON 1. KANDIDAAT MET WIE MEN SAMENWOONT. Straat : Nummer: Bus: Postadres (indien verschillend) : Bij : Straat : Nummer: Bus: Sociale Woningen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Versie 2011 INSCHRIJVINGSFORMULIER INLICHTINGEN VOOR DE DIENST ( kader voorbehouden voor de O.V.M.) Datum ontvangst van de aanvraag:...plaatselijk

Nadere informatie

contactpersoon Mieke Deltomme dossier

contactpersoon Mieke Deltomme dossier 1 Sociaal Verhuurkantoor Regio Roeselare vzw contactpersoon Mieke Deltomme 051 26 22 50 Mieke.svk@skynet.be dossier corr adres: SVK regio Roeselare, Botermarkt 2, 8800 Roeselare van maandag tot vrijdag

Nadere informatie

Gezien artikel 117 en 232 van de Nieuwe Gemeentewet, Gelet op de Brusselse Huisvestingscode van 11 juli 2013, in het bijzonder artikel 26 tot 33,

Gezien artikel 117 en 232 van de Nieuwe Gemeentewet, Gelet op de Brusselse Huisvestingscode van 11 juli 2013, in het bijzonder artikel 26 tot 33, De Gemeenteraad, Gezien artikel 117 en 232 van de Nieuwe Gemeentewet, Gelet op de Brusselse Huisvestingscode van 11 juli 2013, in het bijzonder artikel 26 tot 33, Op voorstel van het College van Burgemeester

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende instelling van een tegemoetkoming van het Fonds ter bestrijding van de uithuiszettingen

Besluit van de Vlaamse Regering houdende instelling van een tegemoetkoming van het Fonds ter bestrijding van de uithuiszettingen Besluit van de Vlaamse Regering houdende instelling van een tegemoetkoming van het Fonds ter bestrijding van de uithuiszettingen Datum 04/10/2013 DOCUMENT De Vlaamse Regering, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Te lezen vooraleer het aangifteformulier in verband met kinderen ten laste te vervolledigen.

Te lezen vooraleer het aangifteformulier in verband met kinderen ten laste te vervolledigen. Te lezen vooraleer het aangifteformulier in verband met kinderen ten laste te vervolledigen. ZEER BELANGRIJK : Indien u een of meer kinderen ten laste heeft die de hierna vermelde voorwaarden vervullen,

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE WONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE WONING VOORLOPIGE inschrijvingsdatum VOORLOPIG inschrijvingsnummer DEFINITIEVE inschrijvingsdatum DEFINITIEF inschrijvingsnummer INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN SOCIALE WONING Met deze bundel kan u een sociale

Nadere informatie

Naam :... Voornaam :... Rijksregisternummer :... Burgerlijke staat :... sinds :... Woonplaats :

Naam :... Voornaam :... Rijksregisternummer :... Burgerlijke staat :... sinds :... Woonplaats : INLICHTINGENFORMULIER A DAT AANGETEKEND MOET WORDEN TERUGGESTUURD NAAR HET SOCIAAL VERZEKERINGSFONDS IN HET KADER VAN EEN AANVRAAG VOOR VRIJSTELLING VAN SOCIALE BIJDRAGEN ALS ZELFSTANDIGE Gelieve een antwoord

Nadere informatie