Nieuwsbrief juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juni 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juni 2017 Agenda 4 juli 4 juli 5 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 21 augustus Spreekuur schoolmaatschappelijk werker, 08:45 uur Inloopspreekuur rapport, 16:00 uur Kennismaken nieuwe groep, 08:30 uur Afscheid groep 8, 09:30 uur Groep 8 vrij Studiedag, kinderen vrij Zomervakantie Start schooljaar Dank jullie wel en tot ziens! Wat een fantastisch afscheidsfeest hebben de leerlingen, leerkrachten en ouders mij afgelopen donderdag bezorgd! Het begon al toen ik s morgens aan kwam bij school: op het plein wapperden kleurrijke vlaggen en lag de rode loper uit. Wat een eer! De prachtige bloemen (soms zelfs zelf gemaakte bloemetjes) mocht ik op gaan halen in iedere groep tot ik een prachtige bonte verzameling van zo n 270 bloemen had. De voorstelling van de kinderen was een mooi sluitstuk van de dag. Dit is voor mij De Bonte Tol: de kinderen kunnen onder begeleiding binnen een paar uur een prachtige voorstelling weggeven met veel enthousiasme en overgave. Iedereen deed op zijn/haar eigen manier mee en iedereen hoort erbij! Voor mij zit het er bijna op, nog een week en ik ga het stokje overdragen aan Francien. Heel fijn vind ik het dat ik nog verbonden blijf aan de school: naast mijn werkzaamheden voor het Leerplein Scholengroep Holland, ga ik komend schooljaar samen met het team TA4kids verder invoeren op De Bonte Tol. Ik wil u ouders nogmaals bedanken voor uw vertrouwen en betrokkenheid en wens u en uw kind(eren) een mooie toekomst toe op De Bonte Tol!

2 Lokaalverdeling Lokaalverdeling hoofdgebouw Begane grond 1 e verdieping Lokaal 1: Groep 1/2a juf Ayse / vacature Lokaal 1: Groep 5 meester Tim Lokaal 2: Groep 1/2b Lokaal 5: Groep 3 juf Artie / juf Gerrie juf Maaike B / juf Gerrie Lokaal 2: Groep 6 Tomas/juf Mireille Lokaal 3: Groep 4 juf Maaike V / meester juf Cherelle Lokaal 4: Groep 7 juf Wendy V Lokaalverdeling bijgebouw: 1 e verdieping Lokaal 2: groep 6/7 Lokaal 3: Groep 8b Lokaal 4: Groep 8a juf Marjolein / juf Joyce juf Linda M / juf Linda B meester Marcel NieuwSCHOOLjaarsreceptie Komend schooljaar willen wij weer starten met een nieuwschooljaarsreceptie. Wij, de leerkrachten, vinden het leuk om, vóórdat het nieuwe schooljaar begint, de leerlingen en hun ouders/verzorgers op een informele manier te ontmoeten. We nodigen u daarom uit voor onze nieuwschooljaarsreceptie op donderdag 17 augustus van 16.15u tot 17.00u. U kunt samen met uw kind de klas inlopen om een praatje te maken met de leerkracht en alvast het lokaal en wat lesboeken te bekijken. De kinderen en ouders/verzorgers die dan nog op vakantie zijn, heten we natuurlijk van harte welkom op de eerste schooldag. In de eerste week en op de informatieavond aan het begin van het schooljaar kunnen deze ouders/verzorgers nader kennis maken met de leerkracht.

3 Startgesprek nieuwe schooljaar In de tweede schoolweek na de zomervakantie gaan wij op de De Bonte Tol beginnen met startgesprekken. Voor de onderbouw vinden deze gesprekken plaats in de middag, voor de middenen bovenbouw zou dit ook in de avond kunnen. Deze gesprekken worden gevoerd tussen de leerling, de ouders en de nieuwe leerkracht en gaan over de ontwikkeling van uw zoon/dochter op alle gebieden. Ouders en school zien wij als partners. De leerling, ouders en leerkracht denken met elkaar mee en maken al in het begin van het schooljaar goed kennis met elkaar om gezamenlijk te streven naar de meest optimale ondersteuning van zowel de leerling als de leerkracht en de ouders. Wat moet school weten over uw kind? Welke talenten heeft uw kind en wat heeft uw kind nodig om deze goed te ontwikkelen (binnen de mogelijkheden van school). De onderwerpen die tijdens dit startgesprek besproken worden gaan niet alleen over taal, spelling en rekenen, ook de sociaal emotionele ontwikkeling komt aan de orde. De nieuwe leerkracht vertelt en kan laten zien welke gegevens hij/zij heeft over uw kind. Van uw kant horen wij graag hoe u het gedrag en de cognitieve ontwikkeling van uw kind ervaart. Wat moet de nieuwe leerkracht weten over uw kind? Wat willen wij van uw kind zelf weten? We gaan in gesprek met ouders, maar vooral met de kinderen zelf. Zij zijn tenslotte de expert! Terugblik rekenen Het afgelopen schooljaar zijn we als school gestart met de invoering van Passende Perspectieven voor het rekenonderwijs. Dat betekent dat als kinderen niet het niveau halen wat op dat moment van hen wordt verwacht, hiervoor een ander onderwijsaanbod gevonden moet worden dat hun ontwikkeling ondersteunt. Passende Perspectieven ondersteunt ons bij het maken van deze keuzes. Het tutorrekenen hebben wij dit schooljaar voor een lange periode gedaan. De leerkrachten van de groepen 2 en 3 werden zo enthousiast, dat zij de laatste weken ook tutorrekenen met een aantal van hun leerlingen hebben gedaan. In de groepen 4 en 5 zijn de kinderen begonnen met hun tafeldiploma. In een bepaalde periode wordt een tafel centraal gesteld, de kinderen oefenen thuis en op school. Vervolgens houdt elke leerling zijn of haar ontwikkeling bij in een map. Met rekenprikjes houden zij een paar keer per week hun ontwikkeling bij met het automatiseren van sommen. Ze krijgen steeds minder tijd om het antwoord te noemen. Ten slotte hebben we meegedaan aan landelijke evenementen zoals de Kangoeroewedstrijd en De Grote Rekendag. Hierbij zijn de kinderen op een net weer andere manier aan het rekenen, dat zorgt weer voor motivatie.

4 Schoolzwemmen groep 4 De kinderen van groep 4 starten op woensdag 30 augustus 2017 met schoolzwemmen. De zwemles is van uur. De kinderen moeten in een tas hun zwemkleding en handdoek meenemen. We vetrekken om 8.30 uur met de bus naar de Viergang. Kinderen zonder zwemdiploma hebben tijdens het schoolzwemmen de mogelijkheid om af te zwemmen. Mocht het kind kunnen afzwemmen dan wordt u hier op tijd over ingelicht. Voor kinderen die wel hun zwemdiploma hebben is dit een natte gym. Ze gaan alle slagen herhalen en (soms) nieuwe dingen leren, zoals wak zwemmen. Tijdens de zwemles houden, naast de zwemleerkrachten, één leerkracht en één ouder toezicht. U kunt zich aan het begin van het jaar bij het lokaal opgeven om eenmalig (of meerdere keren wanneer nodig) mee te gaan naar de zwemles. U helpt dan bij het omkleden en houdt toezicht tijdens de les. De gymlessen voor groep 4 komen op donderdag te vervallen. Na de kerstvakantie zal er op donderdag ook weer gym zijn. MR Het schooljaar loopt ten einde en ook de MR blikt terug op het afgelopen jaar. Er is dit jaar in de MR aandacht besteed aan o.a. ouderbetrokkenheid, communicatie, het schoolondersteuning/zorgplan en het strategisch beleidsplan. Dit alles naast een aantal jaarlijks terugkerende zaken als de schoolbegroting en de formatie voor het nieuwe schooljaar. Onze laatste vergadering, op 3 juli 2017, zal in het teken staan van evalueren van ons werkplan, vooruitblikken op volgend schooljaar en afscheid nemen. Binnen de MR nemen wij afscheid van Marina die het schoolleidersstokje aan Francien zal overdragen en van MR-lid Caroline Keijzer, wiens jongste dochter volgend jaar naar de middelbare school zal gaan. Dit betekent dat er begin volgend schooljaar verkiezingen plaats zullen vinden voor een nieuw MR-lid van de oudergeleding. Mocht u interesse hebben? Houdt uw mailbox in de gaten of neem alvast contact op met 1 van de huidige MR- leden. Met vriendelijke groet, De MR; Corine van Dijk-Berghuis, Yvonne Brugmans, Caroline Keijzer (oudergeleding) Marcel Ripmeester, Linda Muller en Mireille van Oosten (leerkrachtgeleding)

5 TA4Kids Woensdagochtend 21 juni kregen niet alleen de leerlingen les in school maar was ook een lokaal gevuld met ouders. Nadat de ouders in de groep van hun eigen kind(eren) een activiteit van TA4Kids hadden bijgewoond, konden zij zelf ervaring opdoen met de heldere concepten van de Transactionele Analyse. Hoe heb je geleerd naar de wereld en medemensen te kijken? En hoe kun je door een ander venster op de wereld kijken zodat je samen naar oplossingen kunt zoeken. En als mijn gedrag niet zo oké was vanmorgen bij de bakker, hoe kan ik mezelf dan nog steeds oké voelen? En welke opties heb ik als dit nog eens zou gebeuren? Ik ben oké en jij bent oké. En hoe zit het met de ego-toestanden? Na een workshop van een uurtje, gingen de ouders verrast, enthousiast en nieuwsgierig naar meer de school uit. En gelukkig: er komt meer! In het schooljaar organiseren wij vijf bijeenkomsten voor ouders. Tijdens deze workshops werkt u met het concept van de Transactionele Analyse waar uw kind(eren) op dat moment ook in de groep mee werkt. Het geeft u inzicht in de Transactionele Analyse, in wat uw kind leert en bezighoudt. Waar wij naar streven is dat wij in de school en u thuis dezelfde TA-taal spreekt. In de kalender die u aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangt staan de data vermeld. U bent van harte welkom!

6 IPC IPC groepen 3 en 4: Onze Wereld. De groepen 3 en 4 zijn aan het werk rond het thema Onze Wereld. Bij kunstzinnige vorming hebben we een natuurkunstwerk gemaakt. We hebben natuurlijk materiaal verzameld op het schoolplein en daar een kunstwerk mee gemaakt. Ook hebben we een skyline gemaakt. Daarna zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van een muurkrant over een vogelsoort die in Nederland voorkomt. Op een plattegrond hebben we aangegeven waar ieder kind woont. Er wonen veel kinderen bij elkaar in de buurt en soms ook in dezelfde straat. Hierna hebben we zelf een plattegrond gemaakt van een kamer in ons huis met een legenda. Op donderdag 29 juni hadden we de afsluiting van dit thema. De ouders konden komen kijken wat we zoal gedaan hebben en daarna mochten ze helpen speuren. Er waren foto s gemaakt in en om de school en we moesten opzoeken waar die gemaakt waren. Voor elk goed antwoord kreeg je een letter die samen een woord vormde. P I J N A C K E R. IPC groepen 5 en 6: Dinosaurussen, vóór de mens. In de groepen 5 en 6 zijn we bijna aan het einde van de unit Dinosaurussen, vóór de mens. De kinderen hebben veel geleerd over dino s. We zijn begonnen om te kijken of uitspraken over dino s feiten of mythen waren. In de loop van het project zijn er ook weer kaartjes van de ene rij naar de andere rij gegaan. De kinderen hebben opgezocht wat een paleontoloog is en wat hij doet. Hier hebben zij een kleine informatiefolder over gemaakt. Bij aardrijkskunde was het erg leuk om te zien toen de kinderen plaatjes kregen en deze moesten classificeren. Dit waren plaatjes van de aarde, van verschillende dino s en van opgravingen. Hier hebben de kinderen geleerd dat de continenten vroeger allemaal aan elkaar zaten. Dat dit in de loop van het bestaan van de aarde steeds verder uit elkaar is gegaan tot de aarde zoals hij er nu uit ziet. (dit was een mooie link naar het vorige project over aardbevingen en vulkanen). Ook hebben de kinderen nog geleerd over de 3 tijdvakken die er waren ten tijde van de dino s: Het Trias, het Jura en het Krijt.

7 Schoolvoetbal 2017: Meiden groep 5/6 leveren topprestatie tijdens districtfinale Door een overtuigende overwinning op het lokale toernooi en een tweede plaats bij de regiofinale werden De Bonte Tol meiden uitgenodigd voor de districtsfinale in Voorburg. Op deze stormachtige dag stond de revanche tegen het Noorderlicht uit Zoetermeer als eerste op het programma. De opstelling van het meidenteam: Roos in het doel, Diya als aanvallende verdediger, Joyce en Suzanne rechts en linksachter, Jaya en Cailtin op het middenveld, Cleo en Chenaira als aanvallers op de vleugels en Jasmijn als spits. Uiteraard had dit team een topcoach: Carolien. Zij gaf de spelers de juiste aanwijzingen en besprak de tactiek met de wissels. Het team werd aangemoedigd door de helaas geblesseerde Suzanne en de vele aanwezige ouders. De eerste wedstrijd tegen het Noorderlicht werd gewonnen met 1-0 door een doelpunt van Jasmijn. In de tweede wedstrijd stond de Sterrenwacht uit Hellevoetsluis tegenover De Bonte Tol. Er waren veel kansen voor De Bonte Tol. Soms had de lat net iets hoger moeten zijn. De Sterrenwacht vond helaas een klein gaatje waaruit een doelpunt werd gescoord. De tweede wedstrijd werd verloren met 0-1. Als derde stonden de meiden van de Groene Hoek op de meiden te wachten. Het publiek had al in de gaten dat we te maken kregen met een sterk voetbalteam uit Maassluis. Ook tijdens deze wedstrijd waren er veel kansen voor de meiden, maar de meiden van de Groene Hoek waren toch te sterk. De wedstrijd werd verloren met 0-3. Na drie fantastische toernooien te hebben gevoetbald kunnen de meiden en De Bonte Tol supertrots zijn op de behaalde 3 e plek!

8 Twee Coördinatoren hoofdluiscontrole voor het hoofd- en bijgebouw Vanaf het schooljaar 2017/2018 Het kost niet veel tijd Het is niet noodzakelijk om mee te helpen met de controles BELANGRIJKSTE TAKEN: Aanspreekpunt voor ouders en leerkrachten betreffende het hoofdluisbeleid op OBS De Bonte Tol Begin nieuw schooljaar controleren van de luizendozen Begin nieuw schooljaar de nieuwe namenlijsten per groep opvragen bij administratie (Annemarret Kars) en deze in map luizendoos doen Controleren of alle klassen worden gecontroleerd Doorgeven aan OV (oudervereniging) wanneer de luizentassen bijna op zijn, zodat OV weer nieuwe tassen kan bestellen Belangstellenden kunnen een mail sturen naar:

9 Jeugdland 2017 Maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus Geachte ouders / verzorg(st)ers, De 45 e Jeugdland speelweek voor de basisschool jeugd van Pijnacker valt dit jaar in de week van maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus Dit is de laatste vakantieweek voordat de basisscholen weer van start gaan. De Jeugdland speelweek zal weer worden gehouden op het sportpark De Groene Wijdte aan de Sportlaan. De kinderen 5 t/m 12 jaar (groep 2 t/m 8) zijn welkom van 9:30 uur t/m 15:30 uur. De lunchpauze is van uur tot uur. Zelf een lunchpakketje meenemen. We lunchen gezamenlijk op het plein, met een lunch-programma. Tijdens het lunch programma kan iedereen zijn talent laten zien in The Voice of Jeugdland. Wil je meedoen geef je op via thevoicejeugdland@hotmail.com. De kosten voor de gehele week bedragen in de voorverkoop 25,- en vanaf 14 augustus 35,-. De dagkaarten (polsbandjes in de dagkleuren) zijn aan de kassa verkrijgbaar voor 7,- per kind. Let op: de kassa sluit om 11:00 uur! Na elf uur zijn er geen entreekaarten meer te koop en is de ingang gesloten. Zonder polsbandje in de juiste dagkleur kun je niet aan de activiteiten meedoen. Voor de kleuters van 5 jaar is er speciale leiding (voor de gehele dag) aanwezig. De kleuters lunchen gezamenlijk (lunchpakketje meenemen). Het vaste onderkomen van de kleuters is de hockeykantine. Voor vragen kunt u terecht bij het Jeugdlandbestuur: Henny Antonissen - voorzitter Madelein Meijer - secretaris Jaap Mensink - penningmeester Linsey Boerefijn - Algemeen lid Yannick Zonneveld - Algemeen lid Net als de afgelopen jaren rekenen we ook dit jaar op veel kinderen. De voorverkoop start vanaf 15 juni a.s.

10 Voorverkoopadres: Pijnacker: Hofman Sigarenmagazijn Stationstraat 31 Ook voor dit jaar kunnen wij nog heel veel vrijwilligers gebruiken. Lijkt het je leuk om ons te helpen dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via onze website De minimale leeftijd om leiding te mogen zijn is 16 jaar. Indeling van het terrein: Oliveo sporthal DSVP kantine Textiel Techniek + Houtbranden & Hoofdveld Sport & Spel Gips & Klei Huttenbouw Oliveo kantine Knutselen Zwembad Bestuur Hockey kantine Kleuters Lunchprogramma Podium EHBO Ingang

40e jaargang nr. 19 Vrijdag

40e jaargang nr. 19 Vrijdag NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 19 Vrijdag 16-06-2017 Volgt u ons al! 26-06-2017 Studiedag, alle leerlingen vrij 27-06-2017 Prikactie Primair onderwijs, school begint pas om 9.30 uur 29-06-2017 Rapport meer

Nadere informatie

Schoolregel juni. Groep 5 Het dierenrijk

Schoolregel juni. Groep 5 Het dierenrijk Schoolregel juni Nieuwsbrief 15, 17 e jaargang, 14 juni 2017 JUNI Woensdag 14 Meesters- en juffendag Ouderavond Digitaal Knutselen met je kind om 19.30 uur Donderdag 22 Rapportavond groep 1-7 Maandag 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. OBS De Driekleur Daltonlocatie 26 januari 2017

Nieuwsbrief 10. OBS De Driekleur Daltonlocatie 26 januari 2017 Nieuwsbrief 10 OBS De Driekleur Daltonlocatie 26 januari 2017 Studiedag 3 februari, aandacht voor oudergesprekken en de toekomst van ons onderwijs Vrijdag 3 februari hebben de kinderen geen school en hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 16 N I E U W S B R I E F 15 mei 2019 Terugblik De vakantie ligt alweer even achter ons, maar toch blikken we nog even terug. Zo vond het schoolvoetbaltoernooi in april plaats, waar we met diverse groepen

Nadere informatie

Weekjournaal nr

Weekjournaal nr nr. 3 2018-2019 Juf Cobie Vanmorgen kregen we de mededeling van juf Cobie dat haar vader is overleden. Wij wensen juf Cobie en haar familie heel veel sterkte toe de komende tijd. Sportdag groep 8 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 16 december 2016

Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Nieuwsbrief 8 16 december 2016 Agenda 22 december 22 december 23 december 26 december 9 januari 10 januari 13 januari Kerstdiner OV/ ouders versiering opruimen, 19:00 uur Studiedag, kinderen vrij Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Datum: Nummer:1

Datum: Nummer:1 Datum: 6-9-2013 Nummer:1 Beste ouders en of verzorgers Welkom in het schooljaar 2013-2014 We hebben een goede start gemaakt! Iedereen is veilig teruggekeerd van de vakantie en met frisse zin begonnen aan

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1 Week 50 2018-2019 Agenda 12 december Spreekuur Schoolarts 19 december Kerstviering 18.30 uur (Dit jaar voor de Zandberg op woensdag 19 december; op Lange Voren op donderdag 20 december. Volgend jaar 2019:

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Groepsindeling en formatie schooljaar Aftellen. Jaarrooster. De vakantiekoffer. Dag groep 8

Groepsindeling en formatie schooljaar Aftellen. Jaarrooster. De vakantiekoffer. Dag groep 8 Schooljaar 2018-2019 Nieuwsbrief 20, 12 juli 2019 Groepsindeling en formatie schooljaar 2019-2020 Aan het eind van deze Nieuwsbrief vindt u het overzicht van de inzet van de teamleden in het komende schooljaar.

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Weekjournaal nr Lammetjesdag

Weekjournaal nr Lammetjesdag nr. 15 2018-2019 Lammetjesdag Wat kijken we terug op een fantastische dag. Het weer, het team, de ouders, de kinderen en alle bezoekers waren erg enthousiast. We willen iedereen die zich heeft ingezet

Nadere informatie

Algemeen nieuws. Nieuwsbrief 10 - Juli 2017

Algemeen nieuws. Nieuwsbrief 10 - Juli 2017 Algemeen nieuws Nieuwsbrief 10 - Juli 2017 NIEUWSBRIEF Beste ouders, De grote vakantie staat alweer voor de deur. Veel kinderen zullen hier waarschijnlijk best aan toe zijn na een periode van hard werken

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week erna zullen de rapportgesprekken

Nadere informatie

Ook hebben we nieuwe leerlingen op school gekregen; Cas, Arwen, Danique, Rose en Janne. We wensen deze leerlingen een fijne tijd bij ons op school.

Ook hebben we nieuwe leerlingen op school gekregen; Cas, Arwen, Danique, Rose en Janne. We wensen deze leerlingen een fijne tijd bij ons op school. nr. 1 2018-2019 Start nieuwe schooljaar De verhalen van de fijne vakanties zijn weer uitgebreid besproken in de klassen. Zo te horen zijn deze omgevlogen. We hopen dat u net als uw kinderen heeft genoten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni)

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni) obs De Phoenix Week 22-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief informeren we u onder andere over ons schoolproject Blink, het ondernemerschap van de groepen 7/8 en de inhoud van de trotsweken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

Weekjournaal nr Schoolreis

Weekjournaal nr Schoolreis nr. 2 2018-2019 Schoolreis Donderdag 13 sept zijn de groepen 1 tot en met 5 naar het Sprookjeshof in Zuidlaren geweest We hebben eerst wat met elkaar gedronken, met een koekje erbij. Toen konden de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Nieuws van cbs Tamim april 2017

Nieuws van cbs Tamim april 2017 Nieuws van cbs Tamim april 2017 Goede Vrijdag en Pasen Als de Heer zijn leven geeft vlucht de dag, de aarde beeft. Zelfs de dood verliest haar macht als Jezus roept: het is volbracht! Waarlijk Hij is Zoon

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week daarna zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 9 juni 2017

Nieuwsbrief 17 9 juni 2017 Nieuwsbrief 17 9 juni 2017 Agenda 12 juni 13 juni 14 juni 21 juni 23 juni Schoolkamp groep 3 + 4 Schoolreis kleuters Schoolkamp groep 5+ 6 Informatiebijeenkomst TA4kids, 08:30 uur Uitgifte nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7.

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7. 13 mei 2016 Agenda 16/05 2 e Pinksterdag alle kinderen zijn vrij 18/05 Leescafé voor de groepen 1 t/m 4 20/05 GMR vergadering 24/05 MR vergadering 25/05 OR vergadering 26/05 Groep 7/8 gaat naar Blijdorp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 2 september 2016

Nieuwsbrief 1 2 september 2016 Nieuwsbrief 1 2 september 2016 Agenda 6 september 6 september 7 september 12 september 13 september 15 september 16 september Studiedag Vergadering OR 20:00 uur Informatieavond groepen 1 t/m 7 Vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Vanuit de directie. Rachida Elkhtaira (wo t/m vr) Valerie Stegehuis (do & vr)

Vanuit de directie. Rachida Elkhtaira (wo t/m vr) Valerie Stegehuis (do & vr) Even voorstellen Beste ouders, Als nieuwe leerkracht van groep 1/2 wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Mariëlle Snijder en ik ben 26 jaar. Na dit schooljaar werk ik vier jaar in het basisonderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding:

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding: Nieuwsbrief 2017 2018 26 juni 2018 Kerklaan 1 www.obs-erica.nl 6731 BA Otterlo Tel: 0318-595077 e mail: ericaschool@proominent.nl Inleiding: Inhoud nieuwsbrief Inleiding Vakantierooster en studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief mei 2019 Nieuwsbrief 31-17 mei 2019 En toen was het Moederdag... Dit jaar wilden we met de kleuters en groep 8 eens iets anders doen voor Moederdag dan andere jaren. Bij kringloopwinkel Rataplan aan de Industrieweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief februari 2017 Beste allemaal, Je roeping, je geroepen voelen staat deze maand als thema centraal. Wat is geroepen worden? En wanneer voel je dat je geroepen bent? Heeft het te maken met iets

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1. Aan alle ouders / verzorgers, Aan alle ouders / verzorgers, Talmastraat 1 7021 AT Zelhem 0314-621655 info@basisschooljanligthart.nl www.basisschooljanligthart.nl Nieuwsbrief 1 2 september 2014 De inhoud van deze Nieuwsbrief: Het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2017

Nieuwsbrief nr juni 2017 Nieuwsbrief nr. 18 2 juni 2017 De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 juni. 17. Datum Activiteit ma/vr 5/9 juni Pinkstervakantie ma 19 juni 19:30 u. MR/Schoolcommissie vergadering wo/do/vr 21, 22, 23

Nadere informatie

Borgesiusstichting. Formatie

Borgesiusstichting. Formatie Borgesiusstichting Mgr. Hopmanshof 2 4744 BX Bosschenhoofd T: 0165 31 27 56 www.hetbosschehart.nl Formatie 2016-2017 Volgend schooljaar verwelkomen we twee nieuwe leerkrachten op school: In groep 5/6 komt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

N ieuwsbrief 1 16 september 2016

N ieuwsbrief 1 16 september 2016 Kattebelletje Informatie-avonden: data zie elders in deze nieuwsbrief 19 september Ouderraad vergadering 21 september KIJKOCHTEND 30 september speelgoeddag groepen 1-2 Welkom Wij verwelkomen Jonah van

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 30 oktober 2018 Inhoudsopgave Bezoek poetsbus Vervanging juf Marieke Vertelvoorstelling WIFI Schooljudo Groep 1 en 2, na de kerst GGD VNL op de Klimop Schoolplein Gouden griffel en gouden pensel

Nadere informatie

Agenda. Woordje van de directeur

Agenda. Woordje van de directeur Urkhovenseweg 6 5641 KE Eindhoven Tel; 040-2810326 info@bs-karregat.nl www.bs-karregat.nl Agenda 23 februari Doe mee ochtend groep 1-2-3 Jaargang 22 Nummer 6 20-02-2017 24 februari Carnavalsviering 27

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk Maandag 17 sept. Don

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte Lokalenverdeling 2018-2019 Al een aantal jaren zitten dezelfde groepen in de units. Ook een aantal leerkrachten zijn al langer werkzaam in de units. Op de organisatie dag hebben we besloten om komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Nieuw schooljaar. Gymtijden. In dit nummer: Belangrijke data september. 17 informatieavond

Nieuw schooljaar. Gymtijden. In dit nummer: Belangrijke data september. 17 informatieavond Eexterbasisschool Anemoonstraat 1 9679 EL Scheemda Postbus 60 9679 ZH Scheemda 0597 592917 eexterbasisschool@sooog.nl In dit nummer: Nieuw schooljaar 1 Gymtijden 1 Afsluiting schooljaar 2 Stichting leergeld

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 11

Nadere informatie

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni)

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni) obs De Phoenix Week 22-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief informeren we u onder andere over ons schoolproject Blink, het ondernemerschap van de groepen 7/8 en de inhoud van de trotsweken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 30 september 2016

Nieuwsbrief 3 30 september 2016 Nieuwsbrief 3 30 september 2016 Agenda 5 oktober 5 oktober 5 oktober 6 oktober 13 oktober 14 oktober 17 t/m 21 oktober Start Kinderboekenweek Boeken- en spellenmarkt 13.15 uur Thema-avond OV/MR/team 20.00

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas Ouders: informatieavond en vrijwilligersavond, luistergesprekken De eerste officiële oudercontacten zijn geweest in alle groepen door middel van een informatieavond. Voor de groepen

Nadere informatie

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders,

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders, WOENSDAG 5 JULI 2017 Beste ouders, JUF ANS EN JUF JANNEKE Met een lach en een traan zwaaien we vandaag de kinderen van groep 8 uit. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk op jullie nieuwe

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

De jaarlijkse informatieavond is op donderdagavond 6 september.

De jaarlijkse informatieavond is op donderdagavond 6 september. Nieuwsbrief van R.K. Basisschool De Gouden Griffel. Jaargang 2018-2019, 27 augustus 2018, nummer 1. Zes weken zomervakantie zijn omgevlogen. Wij hopen dat u allemaal van een heerlijke vakantie hebt kunnen

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag

11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12. Ontdekdag Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd 11 mei 2016 Jaargang 21, nummer 12 Wingerd nieuws Ontdekdag De wereld die is groter dan ons dorpje Bennekom. Pakken daarom onze koffer gaan op pad. Zoek spullen

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 4 september 2015

Nieuwsbrief 1 4 september 2015 Nieuwsbrief 1 4 september 2015 Agenda 7 september Informatieavond groep 1 t/m 7 8 september MR vergadering 19.30 uur 9 september OV vergadering 19.30 uur 14 september Studiedag team, de kinderen zijn vrij

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 INFO Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 De laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn bijna aan het eind van het schooljaar gekomen. Het was weer een bewogen jaar met vele hoogtepunten.

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 08

JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Ouderbetrokkenheid 3.0 Nieuwjaarsborrel Op maandag 7 januari 2019 nodigt team De Arenberg u van harte uit voor een nieuwjaarsborrel. Om 18.30 uur bent u welkom in de

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Algemeen nieuws In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die in de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018 Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018 Formatie 2018-2019: In de extra nieuwsbrief van juni bent u op de hoogte gebracht van de verdeling van leerkrachten over de verschillende groepen voor het komende cursusjaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 d.d

Nieuwsbrief 19 d.d Belangrijke data Dinsdag 4 juli 2017 Nieuwsbrief 19 Vrijdag 7 juli 2017 Maandag 10 juli t/m vrijdag 18 augustus 2017 Maandag 21 augustus 2017 Nieuwsbrief 19 d.d. 04-07-2017 Laatste schooldag, alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 4 november 2016

Nieuwsbrief 5 4 november 2016 Nieuwsbrief 5 4 november 2016 Agenda 09 november 11 november 15 november 15 november 18 november 18 november Start schoolfruit-en groenteprogramma OV/ ouders versiering Sint Studiedag, kinderen vrij OV

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Datum Activiteit Waar Tijdstip 13 september Lesvrije dag voor

Datum Activiteit Waar Tijdstip 13 september Lesvrije dag voor VOORAF De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er alweer op! Na een heerlijke vakantie is het altijd even wennen. Voor de meeste kinderen is het een beetje spannend: een nieuwe juf of meneer, andere

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 schooljaar 2018 2019 Geachte ouder(s)/verzorgers, beste leerlingen, We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en dat gaat weer best heel goed! In groep 3 zijn

Nadere informatie