Financiële Planning. Postacademische MasterCourse.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financiële Planning. Postacademische MasterCourse."

Transcriptie

1 Postacademische MasterCourse Financiële Planning Fiscaal Economisch Instituut BV deel uitmakend van: Erasmus Universiteit Rotterdam

2 Introductie MasterCourse MKB-ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en (vermogende) particulieren verlangen van hun adviseurs een deskundige analyse van hun doorgaans complexe financiële situatie. Zo n structurele aanpak moet uitmonden in een gedegen en integraal financieel plan. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft als eerste in Nederland het interdisciplinaire vakgebied Financiële Planning gedefinieerd. Sinds 1997 worden financiële adviseurs vertrouwd gemaakt met alle facetten van dit veelzijdige vakgebied. Aangemoedigd door de vraag uit de markt stelt het Fiscaal Economisch Instituut haar ervaring en kennis beschikbaar ten behoeve van een professionele topopleiding voor praktijk - beoefenaars. Tijdens de MasterCourse Financiële Planning leert u de wensen en doelstellingen van uw cliënten te analyseren, te inventariseren en te formuleren. U leert door de juiste combinatie van financiële, fiscale en verzekerings technische instrumenten tot een goed financieel plan te komen, dat voorziet in de benodigde maatregelen en hun uitvoering, systematische gerangschikt in de tijd en prioriteit. Doelgroep De doelgroep van deze topopleiding werkt in de financiële dienstverlenings sector: medewerkers uit het bank- en effectenbedrijf, het verzekeringswezen, het financieel intermediair, de accountancy en het belastingadvieswezen. De MasterCourse is een uitdaging voor twee groepen: jonge talenten die het gebied van Financiële Planning grondig willen verkennen; ervaren krachten die hun praktijk - kennis willen verbreden met het interdisciplinaire perspectief van Financiële Planning, en die de nieuwste professionele inzichten willen verwerven. Toelatingseisen en inschrijving De deelnemers hebben een universitaire of een HBO-opleiding, alsmede een aantal jaren relevante werkervaring. Het inschrijfformulier vindt u op de website De opleiding De opleiding bestaat enerzijds uit een basis interactieve colleges waarbij accent ligt op kennis. Tevens is er uitgebreide aandacht voor casuïstiek, trainingen en presentaties. Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor koffie, thee en een lunch. Het studiemateriaal is bij de prijs van de opleiding inbegrepen. De opleiding stelt u in staat op basis van de zes aandachtsvelden van Financiële Planning een integraal financieel plan op te stellen, zowel voor (vermogende) particulieren als voor ondernemers en hun ondernemingen. Bovendien krijgt u trainingen op het gebied van commerciële adviesvaardigheden, zodat u leert uw plan overtuigend en helder te presenteren. De syllabi, de vakliteratuur, de sheets, de casuïstiek (inclusief uitwerkingen) vormen na afloop van de Mastercourse een waardevol naslagwerk.

3 Opzet van de MasterCourse Een financiële planner is in staat wensen en doelstel - lingen te analyseren, te inven tariseren en te formu - leren. Vervolgens komt hij of zij door de juiste combinatie van financiële, fiscale en verzekerings - technische instrumenten tot een goed plan, dat voorziet in de benodigde maatregelen en hun uitvoering, systematisch gerangschikt in de tijd en in volgorde van prioriteit. Afhankelijk van de fase binnen de levensloop van de cliënt, diens vermogen of diens onderneming dient daarbij vanuit een inter - disciplinaire benadering een optimale advisering voor nu en in de toekomst plaats te vinden. Wijzigende omstandigheden leiden daarna tot voort - durende aanpassingen en hieruit voortvloeiende acties. Financiële Planning staat hiermee voor cliëntenbinding. De MasterCourse Financiële Planning onderscheidt zes aandachtsvelden die alle van invloed zijn op de financiële positie van MKB-ondernemers, directeurgroot aandeel houders en (vermogende) particulieren. Deze zes gebieden vormen de bouwstenen van een gestructureerd en effectief financieel plan, op voorwaarde dat ze geïntegreerd worden in een samen hangende, lange termijn visie op de levens - loop van personen, van onder nemingen en van het eigen woning bezit. Het beheersen van dit zeskantige model en het vermogen het operationeel te maken in een vaak complexe praktijk is een leerdoel dat de Rotterdamse opleiding uniek maakt. De zes aandachtsvelden van de MasterCourse Financiële Planning Fiscaliteit Civiel recht Financiering Sociale zekerheid Sparen en beleggen Verzekeren en pensioenen Studiebelasting en eindtermen De leergang is verdeeld over 25 bijeen komsten gedurende een periode van 11 maanden. De bijeen - komsten vinden plaats op donderdag van 9:30 tot 17:30 uur, op de campus van de Erasmus Universiteit. Ter voor bereiding op elke bijeenkomst ontvangt u studiemateriaal. De studiebelasting is 30 ECTS. Referaat Als onderdeel van het curriculum schrijft u een referaat. Dit is een in beginsel publicabel stuk waar - in u academisch niveau koppelt aan implementatie in uw praktijk situatie. U wordt bij het schrijven van het referaat begeleid door een team van weten - schappers verbonden aan de EUR. U presenteert uw referaat ten overstaan van uw medestudenten en u bent tevens co-referent voor de overige deelnemers. Examen en certificaat Het examen bestaat uit het schrijven van een persoonlijk financieel plan op basis van een unieke casus, binnen een bepaalde tijd. Dit financieel plan verdedigt u mondeling voor een examencommissie, waarbij ook dieper ingegaan zal worden op de verkregen kennis in de studie. Na succesvolle afronding van de Master Course ontvangt u het Certificaat Master Course Financiële Planning van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De MasterCourse is erkend door het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

4 Postacademische MasterCourse Financiële Planning Aandachtsvelden Maanden Bijeenkomsten Referaat Examen Certificaat Belangrijkste kenmerken van de MasterCourse Academisch niveau: de MasterCourse wordt gegeven door de beste docenten op de deelgebieden van Financiële Planning. Het zijn allen specialisten op hun terrein. Beroepsgericht: u bent tijdens de opleiding direct in staat de vertaalslag van de opleiding naar de praktijk te maken. Interactief: geen over-u-zonder-u-colleges, maar interactieve sessies waarin maximale inzet van docent en deelnemer wordt geëist. Interdisciplinair: geen schotten tussen de diverse onderdelen van het vakgebied, maar een voortdurende integratie en terugkoppeling van de diverse studie onderdelen. De typische Rotterdamse levensloopgedachte : de volledige financiële ontwikkeling van (vermogende) particulieren, van ondernemers en hun ondernemingen, en van het eigen woningbezit.

5 Financiële Planning Docenten Het Fiscaal Economisch Instituut is er trots op haar docenten uitsluitend op kwaliteit te selecteren. De opleiding wordt gegeven door dertig topdocenten op de deelgebieden van Financiële Planning. Het zijn allen specialisten op hun terreinen, vooral: docenten die hun sporen hebben verdiend. De kracht van de opleiding ligt in de beproefde combinatie van universitaire degelijkheid met een hoog praktijkgehalte. Mr. F. van de Barselaar Frank about money Drs. J.H.J. Brauwers Rabobank Drs. M.C.B. Bril MFP ABN AMRO / MeesPierson Mr. C.J.R. Douven Belastingdienst Drs. J.H. Gieskens Gieskens EV & A M.L. Harrijvan Harrijvan advies R.C. Hersmis Deloitte Mr. T.C. Hoogwout Erasmus Universiteit Rotterdam / FBN Juristen S. Jagersma Carewhy Drs. R.M. Janssen Ortec Finance Mr. drs. A. Jurg Project consultant Mr. F.H. van de Kamp Fiscaal Juridisch advies Prof.dr. P. Kavelaars Erasmus Universiteit Rotterdam / Deloitte Drs. K.E. Knispel Trainen met Visie Mr. R.J.W.J. Meyer FBN Juristen Prof.dr. G.T.K. Meussen Radboud Universiteit Nijmegen Prof.dr. W.F. van Raaij Universiteit van Tilburg Drs. Ko Roeleveld Suite 25 Mr. A. Schepen KCVP Mr.dr. E. Schols-Van Oppen Schols & de Lange Mr. W.M. Schonewille Barentskrans, advocaten en notarissen Mr. B.G.J. Schuurman Belastingdienst, Centrum voor Proces- en Productontwikkeling Prof.dr. O.W. Steenbeek Erasmus Universiteit Rotterdam / APG Mr. Irma van der Vorst Vorst Advocatuur Dr. F.M. Werger Erasmus Universiteit Rotterdam / Deloitte F.A. Wernsen FFP MFP CFP Financial Planning4All Academic Director: mr. T.C. Hoogwout Erasmus Universiteit Rotterdam / FBN Juristen Program Director: drs. J.E. van den Berg Erasmus Universiteit Rotterdam / Duoberg

6 Financiële Planning Programma Blok 1: Inleiding Inleiding Financiële Planning; Zorgplicht in de effecten dienst verlening; Vermogensmanagement; Financiële planning en Fiscaliteit; Financiële planning en Recht; Financiële risico s in de sociale zekerheid; Behavorial Finance; Financiële Reken - kunde; Erfrecht; Financiële Planning en de eigen woning. Blok 2: De (vermogende) particulier Kapitaal- en lijfrenteverzekeringen; Beleggen is risico management; Beleggingsfondsen; Particulieren in de loonsfeer; Particulieren en pensioenen; Verdieping op pensioenen; Risicorendementanalyse binnen het financiële plan; Financial Life Planning; Echtscheidings problematiek. Blok 4: Nalatenschapsplanning Successiewet; Estate planning generiek; Juridische documenten & estate planning; Estate planning voor de ondernemer. Blok 5: Capita Selecta Beroepsuitoefening Workshop schrijven voor de Financiële planner; Europese financiële planning; Presentatie van de referaten; Krediet verlening; Family offices and family governance; Financiële planning voor de vermogende particulier (integratief); Mon diale financiële planning; Integratie MKB; Examentraining. Blok 6: Examentraject Blok 3: Ondernemers en hun ondernemingen De ondernemer, de fiscale winstberekening; Samenwerkings verbanden; Vennootschaps belasting voor de financiële planner; Financiering van de onderneming; Staking en bedrijfsopvolging; De ondernemer en zijn jaarrekening; DGA problematiek; DGA problematiek fiscaal.

7 De MasterCourse Financiële Planning zie ik als het sluitstuk op het gebied van persoonlijke financiële planning. Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra, Rabobank Academische onderbouwing gecombineerd met een praktische invulling geeft je een solide basis om je advies op te baseren. Jacco den Toonder, Bank ten Cate & Cie De docenten behoren tot de beste van hun vakgebied. Edwin Schaapherder, Rabobank

8 Facts and Figures Prijs 12,750. voor de gehele MasterCourse, inclusief examengeld. Het cursus geld is vrijgesteld van BTW. Studiemateriaal, parkeerkaarten en lunches zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Studielast 30 ECTS Toelatingseisen Om te kunnen worden toegelaten heeft u een hboof wo-diploma, alsmede een aantal jaren relevante werkervaring. Bij twijfel kan een intakegesprek deel uitmaken van de toelatingsprocedure. Certificaat Heeft u de opleiding met goed gevolg doorlopen, een referaat geschreven en een financieel plan opgesteld en met succes verdedigd, dan ontvangt u het officiële Certificaat MasterCourse Financiële Planning van de Erasmus School of Economics. U bent dan gerechtigd de titel MFP te voeren. Waar en wanneer Periode: januari - december Tijd: De bijeenkomsten zijn wekelijks (uitgezonderd de zomermaanden) op donderdag van 9:30 17:30 uur Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Woudestein Burgemeester Oudlaan PA Rotterdam Taal: Nederlands Aantal deelnemers: Maximaal 25 Permanente Educatie: Tijdens de opleiding worden 18 PE-punten FFP behaald Bijzonderheden Als cursist ontvangt u een gratis abonnement op het Vakblad Financiële Planning, een Kluwer-uitgave. Bovendien komt u als afgestudeerde in aanmerking voor de permanente educatie-projecten die het Fiscaal Economisch Instituut aanbiedt. Uiteraard bouwt u aan een netwerk van mede-cursisten en docenten. Contact MasterCourse Financiële Planning Bezoekadres Erasmus Universiteit Rotterdam Fiscaal Economisch Instituut BV Burgemeester Oudlaan 50 Tinbergen Building, kamer H PA Rotterdam Postadres Erasmus Universiteit Rotterdam Fiscaal Economisch Instituut BV Tinbergen Building, kamer H Postbus DR Rotterdam Secretariaat Mw. A.C.W. Hamers Mw. A. Lieverst Telefoon / feibv@ese.eur.nl B&T Ontwerp en advies ( Het Fiscaal Economisch Instituut BV (FEI BV) verzorgt onderwijs en doet onderzoek op het gebied van de fiscale economie en het internationaal en Europees belastingrecht, alsmede op de vormgeving van het Nederlandse belastingstelsel en de effecten op de economie. Fiscaal Economisch Instituut BV Erasmus Universiteit Rotterdam Burgemeester Oudlaan 50 Tinbergen Building, kamer H PA Rotterdam Teloon: / feibv@ese.eur.nl Internet:

Postacademische MasterCourse START IN JANUARI 2019 Financiële Planning

Postacademische MasterCourse START IN JANUARI 2019 Financiële Planning Postacademische MasterCourse START IN JANUARI 2019 Financiële Planning kijk voor onze MasterCourses op www.eur-fta.nl www.feibv.nl/ mastercourse-financiele-planning deel uitmakend van: Introductie MasterCourse

Nadere informatie

Financial Planning in het kort

Financial Planning in het kort Postacademische MasterCourse Financial Planning in het kort Fiscaal Economisch Instituut BV verbonden aan: Erasmus Universiteit Rotterdam www.feibv.nl/ifp Introductie Financial planning in het kort 2 MKB-ondernemers,

Nadere informatie

Postacademische Mastercourse Financial Planning in het kort. www.erasmusifp.nl/mastercourse

Postacademische Mastercourse Financial Planning in het kort. www.erasmusifp.nl/mastercourse Postacademische Mastercourse Financial Planning in het kort www.erasmusifp.nl/mastercourse Introductie Financial planning in het kort 2 MKB-ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en (vermogende) particulieren

Nadere informatie

Vastgoed Fiscaal. Postacademische MasterCourse.

Vastgoed Fiscaal. Postacademische MasterCourse. Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal www.feibv.nl/mastercourse-vastgoedfiscaal deel uitmakend van: Fiscaal Inzicht in vastgoed De hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige

Nadere informatie

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op mastercourse-vastgoedfiscaal

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op     mastercourse-vastgoedfiscaal Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal kijk voor onze MasterCourses op www.eur-fta.nl www.feibv.nl/ mastercourse-vastgoedfiscaal Fiscaal Economisch Instituut BV deel uitmakend van: Fiscaal Inzicht

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 WELKOM BIJ EFS, ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM Europese Fiscale Studies (EFS) is een samenwerking van de secties fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Certified Counsel Financial Planning

Certified Counsel Financial Planning Certified Counsel Financial Planning DGA financiële planning is steeds meer een nieuwe én lucratieve adviespraktijk geworden. Geen financiële planning gestuurd vanuit de hypotheek, maar echt financiële

Nadere informatie

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER Deze opleiding wordt door eerdere deelnemers gewaardeerd met het rapportcijfer 8,4! 1 De ScheidingsDeskundige-Opleidingen en Bureau D

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud).

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud). INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch Instituut BV van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Tax Control voor Bestuurders

Tax Control voor Bestuurders www.esaa.nl Erasmus School of Accounting & Assurance Executive Program Tax Control voor Bestuurders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Header Assurance Erasmus

Nadere informatie

VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER

VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING INTERESSANT? U bent beleggingsadviseur en wenst zich te verdiepen in vermogensplanning; U wilt verdiepende

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument versie 2011

Dienstverleningsdocument versie 2011 INDFIA Financieel Adviesbureau Vest 195 3311 TV Dordrecht T. 0180 625857 F. 0800 7528834 E. info@indfia.nl AFM 12016014 K.v.K. 243.378.18 ING bank 67.40.19.105 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wie zijn wij?

Nadere informatie

Familiebedrijfskunde is. inmiddels een volwassen. discipline en bevordert de. integratie van disciplines. uit verschillende terreinen

Familiebedrijfskunde is. inmiddels een volwassen. discipline en bevordert de. integratie van disciplines. uit verschillende terreinen Familiebedrijfskunde is inmiddels een volwassen discipline en bevordert de integratie van disciplines uit verschillende terreinen Financiële planning is een cruciale succes factor voor de continuïteit

Nadere informatie

Fiscaal instituut Tilburg (FIT)

Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Post-Master Tax Assurance/VPB Post-Master Tax Assurance (TA) is een relatief nieuw vakgebied waarin belastingen worden bezien vanuit meerdere perspectieven. Bij grotere

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding Overlegorgaan van HBO-scholen met een accountancyopleiding Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen 2016 Inleiding Op 15 december 2015 zijn door de CEA de eindtermen 2016 en kaderregelingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Opleiding Fiscaal recht

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Opleiding Fiscaal recht Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid Opleiding Fiscaal recht Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Standaardvrijstellingen Opleiding Fiscaal recht... 3 Algemeen... 3 HBO Rechten: totaal 33 ects vrijstelling...

Nadere informatie

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL )

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Eggens Instituut Module 4: Integrale PARP en Zorgplicht Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN FISCAAL ECONOMISCH INSTITUUT B.V. ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN INTRODUCTIE Het Fiscaal Economisch Instituut B.V. heeft een MasterCourse

Nadere informatie

Bijlage bij artikel 2, eerste en tweede lid, van de Regeling aanwijzing diploma s financiële dienstverlening Wft

Bijlage bij artikel 2, eerste en tweede lid, van de Regeling aanwijzing diploma s financiële dienstverlening Wft Bijlage bij artikel 2, eerste en tweede lid, van de Regeling aanwijzing diploma s financiële dienstverlening Wft In deze bijlage wordt onder verstaan: bij de module hypothecair krediet de eindtermen onder

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u

Dienstverleningsdocument. Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u Dienstverleningsdocument Mogen wij u helpen om uw financiële situatie te verbeteren? Een overzicht van onze dienstverlening aan u 1 Wie zijn wij? Persist Financial Planning is in 2010 opgericht en vindt

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals.

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals. het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership www.hetzijlstracenter.nl Big data in de publieke sector Leergang voor ervaren public controllers en professionals Big data in de publieke

Nadere informatie

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL )

Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Eggens Instituut Module 5: Prudentieel banken en verzekeraars Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial Law (CSFL ) Registeropleiding Financieel Recht Certified Specialist Financial

Nadere informatie

Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR. Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011

Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR. Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011 Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011 Voorwoord... 2 Algemeen... 3 Geldigheidsduur vrijstellingen... 3 Standaardvrijstellingen

Nadere informatie

Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law

Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law Erasmus School of Law Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law Masteropleidingen Fiscale Economie en Fiscaal Recht Nieuwe specialisatie Indirecte Belastingen per academisch

Nadere informatie

MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL

MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL LEER JOUW BEDRIJFSVOERING IN GOEDE BANEN TE LEIDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Je wilt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van financieel management

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR. Bacheloropleiding Nederlands recht. Studiejaar 2008/2009

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR. Bacheloropleiding Nederlands recht. Studiejaar 2008/2009 Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR Bacheloropleiding Nederlands recht Studiejaar 2008/2009 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Standaardvrijstellingen bacheloropleiding Nederlands recht... 3 Algemeen...

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD master city developer Ontwikkel een eigen visie Werk je in stedelijke gebiedsontwikkeling of herstructurering dan is de MCD opleiding voor jou een

Nadere informatie

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Mr. dr. Willem Janssen v Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Masterclass voor professionals

Nadere informatie

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht

Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht www.esaa.nl Executive Program Woningcorporaties Besturen met een kernopdracht Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Assurance Woningcorporaties: besturen met een kernopdracht

Nadere informatie

& control. opleiding

& control. opleiding VU post- GRADUATE school of accounting & control opleiding Controlling (RC/EMFC) De VU-opleiding tot Executive Master of Finance and Control (RC) Allround Controller bedrijfseconomisch geweten en adviseur

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Financieel Management & Leadership De Post HBO opleiding Financieel Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

CONTROLLING (RC/EMFC)

CONTROLLING (RC/EMFC) VU POST- GRADUATE SCHOOL OF ACCOUNTING OPLEIDING CONTROLLING (RC/EMFC) DE VU-OPLEIDING TOT EXECUTIVE MASTER OF FINANCE AND CONTROL (RC) ALLROUND CONTROLLER BEDRIJFSECONOMISCH GEWETEN EN ADVISEUR Je richt

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Business Development & Leiderschap De cursus Business Development & Leiderschap duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Xantèr, de financieel planner

DIENSTENWIJZER. Xantèr, de financieel planner DIENSTENWIJZER Xantèr, de financieel planner 1 Op grond van de Wet op het financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie

Nadere informatie

Training Duurzaamheid voor institutionele beleggers

Training Duurzaamheid voor institutionele beleggers Training Duurzaamheid voor institutionele beleggers Duurzaamheid is als een diamant: waardevol, fonkelend, en als men het licht op één van de vele facetten laat schijnen, ontstaat er een schitterend kleurenspel

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS FINANCIEEL MANAGEMENT & BEDRIJFSVOERING IN DE PUBLIEKE SECTOR

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Regeling Permanente Educatie Public Controlling

Regeling Permanente Educatie Public Controlling Artikel 1 Doelstelling Regeling Permanente Educatie Public Controlling Gelet op artikel 2 lid 2c van de statuten van het EICPC is de doelstelling van de permanente educatie voor public controllers het

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Modulair Executive MBA in Public & Private. inschrijfformulier

Modulair Executive MBA in Public & Private. inschrijfformulier Modulair Executive MBA in Public & Private inschrijfformulier inschrijfformulier Modulair Executive MBA in Public & Private Plaats hier s.v.p. uw visitekaartje Plaats hier s.v.p. uw pasfoto PRIVÉ GEGEVENS

Nadere informatie

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER INLEIDING CURSUS PRAKTIJKMANAGEMENT Deze cursus is voor iedereen die binnen de praktijk (voor een deel) verantwoordelijk is voor het dagelijks aansturen van de organisatie,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO IT & Process Management De Post HBO opleiding IT & Process Management duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Activiteiten Resco Partners

Activiteiten Resco Partners Activiteiten Resco Partners 2011 Wie zijn wij: Resco Partners is een onafhankelijk team van vastgoeddeskundigen met jarenlange ervaring en een veelzijdige kennis van zaken. Resco Partners adviseert over

Nadere informatie

Register Belastingconsulent

Register Belastingconsulent Beroepsopleiding Register Belastingconsulent Zoek je graag naar oplossingen voor je klant? Wil je een brede kennisbasis om zowel de particulier als de mkb-ondernemer fiscaal te adviseren? De opstap voor

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION. specialisatietraining

MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION. specialisatietraining MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION specialisatietraining Merlijn Masters Businessmediation Doelgroep Deze vaardigheidstraining is bedoeld voor (MfN register) mediators die regelmatig in aanraking komen

Nadere informatie

Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude. Integrale aanpak Faillissementsfraud e. Kennisplatform Faillissementsfraude

Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude. Integrale aanpak Faillissementsfraud e. Kennisplatform Faillissementsfraude Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude Integrale aanpak Faillissementsfraud e Kennisplatform Faillissementsfraude www.faillissements-fraude.nl Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude Integrale

Nadere informatie

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law Welkom aan de Universiteit Maastricht Master Open Dag 8 oktober 2016 Master Fiscaal recht Specialisatie Directe Belastingen Specialisatie Indirecte Belastingen Mr.Dr. M.J.G.A.M. Weerepas Waarom Fiscaal

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34759 8 december 2014 Wijziging regeling van de Minister van Financiën van 28 november 2014, FM 2014/1838 M, directie

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Product Management De cursus Product Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog

Postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog Postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog EXPres, Faculteit der Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam Even voorstellen: Stuurgroep: Dr Peter-Paul Moormann Dr Rico Schuijers Dr

Nadere informatie

Praktijkgerichte pensioenopleidingen voor de professional!

Praktijkgerichte pensioenopleidingen voor de professional! Praktijkgerichte pensioenopleidingen voor de professional! Praktijkgerichte pensioenopleidingen voor de professional! Ontwikkelingen in de pensioenbranche gaan snel. Heel snel! Het opdoen en actualiseren

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Verandermanagement & Leadership De Post HBO opleiding Verandermanagement & leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht.

Nadere informatie

VDL Hypotheken B.V., Kerkbuurt 52 te Sliedrecht.

VDL Hypotheken B.V., Kerkbuurt 52 te Sliedrecht. VDL Hypotheken B.V., Kerkbuurt 52 te Sliedrecht. Dit document Dit dienstverleningsdocument geeft inzicht in wie wij zijn, wat wij doen en wat u van ons kunt verwachten. Het geeft daarnaast informatie over

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8665 1 april 2015 Wijziging van de regeling van de Minister van Financiën van 24 maart 2015, kenmerk FM 2015/426 M, tot

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE Oktober 2010 1 van 5 REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE van de stichting FPSB Nederland als geldend vanaf 01 januari 2010 voor het register MFP 1. Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur

Nadere informatie

Bachelorproject (15 EC), BSK. Docent: MSc, Drs. C. Nagtegaal

Bachelorproject (15 EC), BSK. Docent: MSc, Drs. C. Nagtegaal Vakbeschrijvingen derde jaar EBM: In het derde jaar volg je enkele verdiepende vakken, schrijf je de bachelorscriptie en heb je een vrije keuzeruimte. Je kunt deze ruimte invullen met keuzevakken (o.a.

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Executive onderwijs. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden.

Executive onderwijs. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Mr. Willem Janssen i Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2018 Masterclass voor professionals

Nadere informatie

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden Succesvol samenwerken door een multidisciplinaire

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden Succesvol samenwerken door een multidisciplinaire i Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2018 Masterclass voor professionals Kijk voor meer informatie over onze opleidingen op www.uu.nl/rebo/executive Recht, Economie,

Nadere informatie

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VERGROOT DE REIKWIJDTE VAN JE SCHOOL VERDIEP JE LEIDERSCHAP LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VOOR SCHOOLLEIDERS EN MIDDENMANAGERS IN HET ONDERWIJS VOORJAAR 2018 WWW.NSO-CNA.NL LEERGANG

Nadere informatie

De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts

De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts De Erkend Financieel Adviseur Van hypotheekspecialist naar financieel huisarts Merkt u ook dat de gemiddelde adviesvraag aan

Nadere informatie

kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl

kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl De Internal Audit Masterclass voor pensioenfondsen is bij uitstek de training voor de professional in de pensioensector die

Nadere informatie

Programma voor Commissarissen en Toezichthouders

Programma voor Commissarissen en Toezichthouders www.esaa.nl/governance Erasmus Governance Institute Erasmus School of Accounting & Assurance Programma voor Commissarissen en Toezichthouders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Raad en daad Bestuurders

Nadere informatie

Programma Je opleiding bestaat uit 37 collegeavonden. Je kunt starten in maart of september.

Programma Je opleiding bestaat uit 37 collegeavonden. Je kunt starten in maart of september. Beroepsopleiding Register Belastingadviseur Zet jij de volgende stap om je fiscale basis te verdiepen? Wil je jouw klant niet alleen adviseren maar ook begeleiden bij de uitwerking van je advies? De vervolgopleiding

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Leergang Verzekeringsrecht

Leergang Verzekeringsrecht Leergang Verzekeringsrecht eggens.uva.nl/leergangverzekeringsrecht Waarom kiezen voor de leergang Verzekeringsrecht aan de Universiteit van Amsterdam? De leergang Verzekeringsrecht is bij uitstek geschikt

Nadere informatie

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS Artikel 1 Auditor Bestuur Begrippen en afkortingen Een persoon die een objectief onderzoek uitvoert met als doel een onafhankelijk oordeel te

Nadere informatie

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers The European professional practice qualification for public service leaders Inschrijving vóór 1 juli 2016 = 10% korting op inschrijvingskosten

Nadere informatie

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit UITNODIGING Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit 22 Maart, 2013 Kamer van Koophandel Rotterdam Veel Nederlandse ondernemers denken na over het opzetten van een eigen vestiging in China,

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2014 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

MASTERCLASS MOBILITEITSMANAGEMENT

MASTERCLASS MOBILITEITSMANAGEMENT MOBILITY MANAGEMENT ACADEMY De Mobility Management Academy is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met verschillende publieke en private partijen. De Mobility Management

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET DE OPLEIDING NOTARIEEL RECHT

MAAK KENNIS MET DE OPLEIDING NOTARIEEL RECHT MAAK KENNIS MET DE OPLEIDING NOTARIEEL RECHT FACULTEIT DER RECHTSGELEERDHEID MR. F.A. GROOTE WASSINK WELKOM Wat is notarieel recht? Opbouw opleiding Beroepsperspectief Studeren aan de VU Praktische zaken

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Branded Content Strategie De cursus Branded Content Strategie duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Woorden én daden. Parttime Master. Privaatrecht Uniek in Nederland

Woorden én daden. Parttime Master. Privaatrecht Uniek in Nederland Woorden én daden. Parttime Master Privaatrecht Uniek in Nederland Een op maat gesneden master voor professionals Voor de ambitieuze professional start vanaf januari 2020 de parttime master Privaatrecht.

Nadere informatie

Zeventiende advies gelijkstelling Wft-diploma s CDFD 1

Zeventiende advies gelijkstelling Wft-diploma s CDFD 1 Zeventiende advies gelijkstelling Wft-diploma s CDFD 1 Gelijkstellingen zijn mogelijk voor de volgende modules: Basismodule Hypothecair krediet* Consumptief krediet ** A Volmacht Leven Volmacht Schade

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

Junior Communicatieadviseur in modules

Junior Communicatieadviseur in modules o NIEUW! Beroepsopleiding in modules Schrijf jij veel (beleids)teksten, maar organiseer je net zo makkelijk een groot evenement? Droom jij ervan om het communicatievak in al zijn facetten professioneel

Nadere informatie

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS

HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS HBO SPORTMARKETING VOOR TOPSPORTERS Leerroute van de opleiding Commerciële Economie Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF UNIVERSITY INSTITUTE COLLEGE Maak van je passie voor sport je beroep Open Dagen www.hanze.nl/opendag

Nadere informatie