Water Sport Vereniging Westland Uitgave: september 2017 Opgericht 26 oktober 1974

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Water Sport Vereniging Westland Uitgave: september 2017 Opgericht 26 oktober 1974"

Transcriptie

1 Water Sport Vereniging Westland Uitgave: september 2017 Opgericht 26 oktober 1974 Rabo Bank Nr: NL93 RABO Voorzitter Kees Kornaat Bleienburg BD De Lier Secretaris Erna Boekestein Redactie clubboekje Korenmolen DE De Lier blad@kabelfoon.nl Penningmeester Corine van Schaik Lierweg CS De Lier Tel \ corine1@kabelfoon.net Algemeen bestuurslid John Havenzaken Algemeen bestuurslid Christine Boekestijn Viool HJ De Lier christine366@hotmail.com

2 Algemeen bestuurslid Ruud Cybulski Keizerin MC Den Hoorn Havenmeester Wim van Schaik Lierweg 15 De Lier / Kantinebeheer Jachthavenlocatie Laan van Adrichem Kantine/blokhut De Lier Tel Rob Kuijt Beelstraat AB Naaldwijk / Activiteitencommissie: Internetadres Functie is vacant, kandidaten a.u.b. melden bij het bestuur Communicatie Koos Langelaan tel /

3 Bestuur Watersportvereniging Westland Inhoudsopgave / Bedankt Van de voorzitter Havenmeester / Gondelvaart 1 De Meerpen Watermanagement Uitnodiging ALV november / Top Rooster zelfwerkzaamheid/kantinedienst Pagina 16 Klaverjassen, jokeren en spelletjes Puzzelpagina / Kokkie Kombuis Reisverhaal Rob en Karin deel 1 Gondelvaart 2 Zomer 2017 met de Windkracht Rabo Clubkas Campagne / Kantine Van de Ledenadministratie Activiteitenkalender Deze keer een dankwoord aan allen, die de deelname aan de Gondelvaart hebben mogelijk gemaakt en aan iedereen die geholpen heeft bij de barbecue. Onder leiding van onze zeer veelzijdige Christine hebben vele leden zich ingezet om beide gebeurtenissen tot een waar feest te maken. Niet in de laatste plaats Arie Boekestijn, die wekenlang onderdak heeft moeten bieden aan een extra telg in de familie, namelijk de draak, en die door Christine flink werd ingezet voor hand en spandiensten bij zowel de Gondelvaart als de barbecue. Voor alle vrijwilligers een dikke welverdiende pluim!

4 Van de voorzitter Officieel mogen wij vanaf 15 juni op de Strijp en de Reijnerwatering varen. Met onze Yade hebben wij deze route nu dus legaal gevaren wat toch weer een aparte belevenis is. Vanaf de Bonte Haas is het rondje Rijswijk in ca 3 uur te varen. In twee kranteninterviews, Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, werd uw voorzitter gevraagd om commentaar hierop te geven evenals in een radio-interview bij de WOS. Uiteraard hebben wij ons bijzonder positief uitgelaten over de constructieve wijze van overleg met de diverse betrokken partijen. Op 16 augustus was de nu al bijna historische extra Algemene Ledenvergadering waarin het bestuur het ontwerpbestemmingsplan van de Gemeente Westland, met daarin aangegeven de locatie van de vereniging, nader toelichtte en vragen van de leden beantwoordde. Het plan lag tot 31 augustus ter inzage waarop burgers hun zienswijze konden indienen. Voor de verder uitwerking van het jachthavenplan zal het bestuur een beroep doen op de know how van de leden om zitting te nemen in een aantal werkgroepen die de uitvoering van het plan begeleiden. Zoals u kunt zien op de foto was de opkomst groot!

5 Eind september is er weer een overleg met onze verhuurder over een verdere verlenging van de huurtermijn tot en met 15 april Als vereniging hebben wij ingeschreven op de inboedelactie van de gemeente Westland. Hierbij stelt de gemeente overtollige inventaris van de diverse gesloten gemeentehuizen ter beschikking aan onder andere verenigingen. Mogelijk is dit interessant voor onze nieuwe behuizing. De voorbereidingen voor de komende winterberging zijn alweer van start gegaan. Zie hiervoor de mededelingen in dit Roerblad. Het tweede hijsraam vervaardigd door Wim van Schaik is bij Mennens beproefd en gecertificeerd voor 10 ton hijsvermogen. Veilig werken dus. Tijdens de Lierse Feestweek is onze vereniging goed op de kaart gezet tijdens de Gondelvaart. Enthousiaste ridders en draken zwaaiden het publiek langs de kant toe vanaf een heuse drakenboot, die onder leiding van Christine was gerealiseerd. Het was een prachtig gezicht! Elders in dit Roerblad twee verslagen en foto s van de creatie Wat een fantastische opkomst en sfeer bij de najaarsbarbecue van zaterdag 2 september. Strak georganiseerd (ook door Christine) met een keur aan salades en vleeswaren die door twee ervaren draaiers Dennis en Jurjen werd geserveerd. Zaterdagochtend was door een aantal vrijwilligers van alles in gereedheid gebracht, zondagmorgen weer spic en span opgeruimd. Een ieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen hartelijk dank. Wij treffen elkaar weer op de Algemene Leden Vergadering van 1 november Tot dan! Met vriendelijke groet, Kees Kornaat.

6 In de Bradelierweek kregen we n berichtje van Christine met de vraag wie er vrijdagochtend om half negen wilde komen helpen om de boot voor de Gondelvaart van die dag op te komen bouwen. Nou als ik iets op de haven kan doen, dan doe ik dát graag. Heb me toen aangemeld maar vroeg mezelf wel af hoe je kan opbouwen als er misschien nog niets is voorbereid of bedacht, we zien wel! En wat denk je, staat daar al een gepapiermacheede drakenkop klaar, kantelen van karton, hele grote vleugels enzovoort. Het hele plan was al in kannen en kruiken. We hoefden het alleen nog op de schuit vast te maken. Ook zestien zelfgemaakte ridderpakken lagen al op een baasje te wachten. Ook wij waren ingedeeld om mee te varen in dit geweldige varende kasteel. Zo gezegd zo gedaan, Amerikaanse bbq en drank voor groot en klein aan boord en starten maar! Wat was het weer een superleuke avond, zoveel zwaaiende, blije mensen langs de kant, geweldig!!! Groetjes van Jeanette van Veldhoven Havenmeester: Wim van Schaik Na uur (doordeweeks) en in het weekend: wim1@kabelfoon.net

7 De Meerpen Ik ben Arie Boekestijn en ik heb de meerpen gekregen van Jeroen van de Laar. Hij vond het denk ik tijd dat ik eens iets schreef voor het Roerblad. Bij deze. Ik ben werkzaam bij Berghortimotive als teamleider van de werkplaats, ik ben getrouwd met Christine en we hebben twee jongens Thijs en Bram. Jaren geleden vaarden wij met vrienden al over de Westlandse wateren met veel bier en heel veel gezelligheid. Ik hielp een vriend van mij met het maken van zijn eigen schuit. En toen begon het te kriebelen. In 2007 ben ik begonnen aan een opknap bootje dat ik had gekregen van een kennis. Deze was alleen zo rot dat ik besloot om dan maar een nieuwe schuit te lassen. De bouw van de schuit heeft tot augustus 2009 geduurd. In september kreeg de boot de naam Arie Maiden en op 18 september 2009 stapte ik samen met Christine in onze eigen huwelijksboot.

8 Na een paar maanden vaarplezier kreeg ik motor pech en is de boot op de kant gegaan. Dat heeft geduurd tot dat de havenmeester, meneer van Schaik bij ons kwam werken. Ik heb mij toen ingeschreven bij de haven en de schuit moest het weer gaan doen. Inmiddels hebben Christine en ik een grotere boot gekocht, zodat we met onze twee jongens langere vaartochten kunnen maken. We hebben de boot Faith genoemd omdat je wel eens een beetje moet vertrouwen in je kunnen. Van het voorjaar zijn we met zijn vieren naar de fop gevaren om eens te kijken of we een paar nachtjes op de boot konden slapen. De jongens en ik sliepen als een blok, Christine moest een klein beetje wennen maar heeft inmiddels ook het vaarvirus te pakken. Op naar nog meer mooie tochten in het prachtige water van Nederland. Ik geef de Meerpen door aan Arie Westdijk. Veel succes, Arie!

9 Watermanagement Jij zit toch in de gemeenteraad?' Jaja mensen, dat klopt als een bus. Alweer bijna 20 jaar mag ik daar de stem van de burgers door laten klinken tijdens vergaderingen over alles wat ons bezighoudt in het dagelijks leven. Water speelt daarin vanaf het begin een best wel grote rol. In 1998 waren we met Doorsnee Lierse Bevolking (DLB) nog geeneens droog achter onze (luisterende) oren toen de boel in De Lier flink onderstroomde. Wateroverlast, en dan vooral het voorkomen ervan, stond vanaf dat moment stevig op de kaart. Waterrecreatie stond nog in de kinderschoenen. De gemeente en vooral ook het Hoogheemraadschap van Delfland moesten alle zeilen bij zetten om het Westland waterproof te maken. Waterrecreatie was toen nog iets voor 'the happy few' zoals dat in goed Nederlands heet. Voor dat waterproof maken had men een plan opgesteld met de naam ABCDelfland. Dit stond vol maatregelen die genomen moesten worden om het watersysteem robuuster te maken, zodat we de hoos- of clusterbuien beter konden bergen.. Leo controleert regelmatig de waterkwaliteit en waterpeil met de boot of op andere wijze (Drekrees, foto Thierry Schut)

10 Inmiddels zijn we zover dat het houden van droge voeten bijna overal als vanzelfsprekend beschouwd wordt (bijna overal, want in de bocht van de Koningin Julianalaan te De Lier houdt één overlastplek nog 'dapper' stand). De aandacht van de bestuurders van gemeentes en hoogheemraadschappen richt zich nu vooral op waterkwaliteit én er komt ook steeds meer aandacht voor waterrecreatie. Tja, dan moeten we, als varend Westland, ook daar maar bestuurlijk vertegenwoordigd zijn bedacht WSV Westland voorzitter Kees Kornaat en zo kon het zomaar gebeuren dat naast de naam van Jan de Nooy ook die van mij opeens op de lijst van de waterschapsverkiezingen stond. Voor onze partij AWP Delfland verliepen die verkiezingen best wel succesvol, zodat ik me inmiddels ook waterschapsbestuurder mag noemen. Tastbare resultaten zijn er gelukkig ook al, zoals daar zijn de opening van de Reijnerwetering voor sloepen, het weer in gebruik gaan nemen van de Monstersche sluis en het op hoogte houden of brengen van bruggen, zoals de voor onze haven zo belangrijke brug in de Oostbuurtseweg. Zowel bij gemeente als bij hoogheemraadschap mag ik figureren in het door de bevolking gekozen algemeen bestuur. Het dagelijks bestuur zijn de Burgemeester en Wethouders (B&W) of de Dijkgraaf en Hoogheemraden (D&H). Die doen allebei zaken met het bestuur van WSV Westland. Samen proberen we de vaarrecreatie in Westland te bevorderen en verbeteren en waar nodig op peil te houden. Heb je vragen of opmerkingen hierover, spreek me dan vooral aan! De ideale gelegenheid daarvoor is natuurlijk op de zaterdagmiddag rond een uur of vijf, dan ben ik meestal wel te vinden in het kleine café aan de haven Leo Boekestijn

11 Het bestuur nodigt u bij deze uit voor de Algemene Ledenvergadering van WSV Westland op woensdag 1 november 2017 in de winterkantine. De agenda zal ongeveer een week voor de vergadering per mail worden rondgestuurd en in de winterkantine neergelegd worden TOP In augustus 2016 werden wij tijdens een verblijf in Bulgarije opgeschrikt door een telefoontje van Erna Boekestijn. Zij vertelde ons voorzichtig dat onze sloep gezonken was in de haven. Dat was schrikken! Ons bootje waar we zo blij mee zijn en zo van genieten. Helemaal vervelend als je 2000 km van huis bent. De hulp die we hebben gekregen van de mensen van de vereniging is werkelijk fantastisch geweest. De kussens waren al uit de boot gehaald en andere spullen gered. Na telefonisch overleg is er een bedrijf gebeld om ons bootje uit het water te takelen. In de dagen daarna is de boot vervoerd naar de werf in Monster voor de reparatie. Zonder de geweldige hulp van mensen vanuit de vereniging was dat allemaal niet gelukt. Toen we vroegen naar de kosten was het antwoord: Breng maar een kratje bier. Onze dankbaarheid was uiteraard meerdere kratjes waard, die we na thuiskomst dan ook graag hebben gedoneerd. Middels deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die zich heeft ingezet om verdere schade aan onze boot te voorkomen. Helaas bleken er dit voorjaar nog een aantal reparaties noodzakelijk om de boot weer aan de praat te krijgen. Het bootje vaart nu weer als nieuw mede dankzij jullie! Nogmaals dank! Loek en Cobie Gardien.

12 Rooster zelfwerkzaamheid 2017 Coördinator René Duivesteijn Tel.: sept. Ton v Veldhoven, Rokus Harteveld 23 sept. Ron Bijl, Marcel Dukker 7 okt. Jaap v Konijnenburg, Cor vd Sar 21 okt. H. vd Hoeven, Martin Solleveld, P. Zuidgeest 4 nov. Peet Smit 18 nov. Marcel v. Veldhoven, Ewout Valstar 2 dec. Jacques van Geest, Joop v.d. Valk Rooster kantinedienst 9 sept. Mevr. Krijgsman 16 sept. Jaap van Konijnenburg 23 sept. Joan vd Ende 30 sept. Leo Boekestijn 7 okt. Peet Rodenburg 14 okt. Berging: Karin en Adri

13 Klaverjassen, jokeren en spelletjes. Afgelopen 24 maart 2017 hebben Lenie en Jan Torenstra weer een klaverjasen spelletjesavond georganiseerd. Er was met twaalf klaverjassers, vier jokeraars en vier spelletjesliefhebbers een goede opkomst. Het was een gezellig avond met een hapje en een drankje. Lenie en ik hebben het weer met veel plezier gedaan. Ik heb een paar foto's gemaakt maar kon ze bij het overzetten naar computer jammer genoeg nergens meer vinden. Dit is de uitslag: Klaverjassen: 1e prijs Harry van Leeuwen met 4888 punten, 2e prijs Wilfried Bleidorn met 4827 punten, 3e prijs Debbie met 4762 punten, Poedelprijs Joke Kroonen met 4234 punten Bij het jokeren is Lenie Torenstra eerste geworden en bij de spellen Jantine Kreeft. Allemaal van harte gefeliciteerd Op 15 december aanstaande is de volgend klaverjas- en spelletjes-avond. Er kunnen in totaal 16 klaverjassers meedoen dus geef uzelf op tijd op. Zie achterpagina van dit Roerblad. Vriendelijke groeten van Jan en Lenie Torenstra. BINGO Natasja en Esther willen u allen uitnodigen om deel te nemen aan de bingo-avond op 27 oktober as. U kunt zich ook voor deze avond aanmelden. Zie daarvoor de achterpagina van dit blad.

14 Kokkie Kombuis Mexicaans eenpansgerecht voor de harde werker. Benodigdheden: 150 gr rijst, 200 gr gehakt (evt. meer gehakt), 200 gr Mexicaanse groenten (bijv. kidneybonen, mais en rode ui), 1 blikje mais (140 gr), 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 1 ui, 1 paprika, 1 rode peper, halve tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 250 ml water (evt meer als het nodig is), half bouillonblokje (tuinkruiden), snufje zout en peper. Snijd de paprika, ui en rode peper in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met een snufje zout en peper. Voeg daarna de paprika, ui en rode peper toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg daarna de Mexicaanse groenten, de mais en de tomatenpuree toe. Meng door elkaar en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de rijst samen met het bouillonblokje en het water toe. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is verdwenen. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren. Let op: voeg eventueel extra water toe als het nodig is om de rijst helemaal gaar te krijgen. Eet smakelijk! Groetjes van Christine.

15 Reisverhaal zomer 2017 van Karin en Rob deel 1. Woensdag 7 juni. 's Morgens nog gewerkt en dus 's middags vertrokken. Volgens buienradar zou het om 13:00 uur droog zijn en het zou 2 uur droog blijven. De laatste boodschappen op de boot en gáán! Niet dus: er kwam een lucht aan en ja hoor: er kwam een plensbui aan dus maar even wachten. Om was het eindelijk droog en toen maar vertrokken. Het was koud en er stond een hoop wind maar we zijn Hollanders en kunnen dus tegen een stootje. De weergoden vond ik niet echt aardig maar na anderhalf uur blauwbekken zaten we op de Schie en kon de kap erop en de ramen omhoog en werd de temperatuur beter. Bij de sluis in Leidschendam kwam het zonnetje door. 's Avonds lagen we op de Hemmen. Donderdag 8 juni. Rond 8.45 vertrokken en het was droog. De voorspelling was: 's morgens een bui. Nou die viel dus precis toen wij in de Tolhuissluis lagen, ik had gisteren toch niet zo lelijk tegen de weergoden moeten doen. Rond 11 uur werd het droog maar de zon liet nog even op zich wachten. Het zonnetje kwam toch door en zo lagen we 's avonds in Weesp aan de graskant. Gewandeld richting WSV de Vecht waar we gegeten hebben en met mensen op het terras hebben zitten praten. Vrijdag 9 juni. Zachtjes tikt de regen nou ja zachtjes? Het re-gende goed door toen we wakker werden. We hadden een buit-je van een uur of wat en daar word ik niet vrolijk van als je een hond uit moet laten en nog een paar bruggen met bruggeld en een sluis door moet. Bij de Muidersluis toen ging de hemelsluis echt open. Het kwam met bakken uit de hemel en arme ikke stond buiten in een regenpak in mijn schoenen te soppen (verkeerde schoenen) en met een touwtje in je hand. Hoe be-doel je watersport? In Almere een boodschappenstop gemaakt, Het was droog en door de sluis richting Biddinghuizen. Daar la-gen we lekker aan een graskantje, de zon was gaan schijnen in de loop van de middag en dat maakt je hele dag weer goed. Zaterdag 10 juni. We vertrokken uit Biddinghuizen met het zonnetje richting Ketelsluis. Die sluis kun je ruim van tevoren bellen (hebben wij niet gedaan) waardoor we door het keuze menu moesten worstelen. Kies 1 voor brug. Kies 2 voor sluis.

16 U koos 2 voor de sluis, komt u bovenlangs of onderlangs? Doe maar bovenlangs want mijn onderzeer ligt nog in de garage. De sluis door en zo het Ketelmeer op. Lekker vlak en zo lekker door gevaren naar Blokzijl: een stadje met mooie trapgevelhuisjes, smalle straatjes waar soms een tractor uit komt denderen, dat je niet begrijpt dat hij daar tussen past. Leuke haven met mooi uitzicht. Met Westlanders staan praten die een boot gehuurd hadden met een hele grote Westlandse vlag er achterop. Zondag 11 juni. Om 9 uur lagen we als eerste bij de sluis van Blokzijl. Het weer was heerlijk zonnig dus ramen neer en cabrio kap: het echte vakantiegevoel. Langs een wirwar van slootjes (volgens mij was het de natuur park de Weerribben) gevaren. Aan het eind van een sloot: ja hoor een zelfbedieningsbrug. Al-leen dat stond er niet bij dat moesten we maar zelf uitvogelen. Gelukkig kwamen er een paar Duitsers aan met n soort zodiac. Die konden onder de brug door en hebben hem voor ons open gemaakt. Bij de sluis Kunhre moesten we 15 minuten wachten ivm lunchpauze dus een mooie gelegenheid om de hond uit te laten. Het Tjeukemeer over dat een beetje ruw was richting Lemmer. Bij Folige ging de brug net voor onze neus dicht maar het vaste gedeelte was 1,60 en we vaarden open en we konden er zo onderdoor. In Lemmer lekker aan een graskantje gelegen. Je had een automaat om een kaartje te kopen en dat gedaan. Komt een half uur later de havenmeester langs: omdat er geen voorzieningen waren mochten we 2 meter van de boot afhalen. Maandag 12 juni. Vertrokken uit Lemmer richting Slotermeer. Het weer was redelijk: het zonnetje scheen maar er was ook een hoop wind. We hadden weer twee bruggen met klompje en tegenwoordig is dat 2 euro. Op het Slotermeer ging het er ruig aan toe en de golven sloegen over het dek dus mijn ramen en dek zijn ook weer schoon. Door het dorpje Balk waar je niet hoger moet zijn dan 2.10 voor de vaste bruggen en de andere bruggen worden bediend door vrijwillgers met klompjes. De Van Swinderenfeart en de Spoekhoekstel zijn echt aan te raden maar je moet wel mooi weer hebben want je vaart open maar je waant je wel in de bossen. 's Avonds na het eten lekker in Stavoren langs het IJsselmeer gelopen met windkracht 5: een mooi gezicht hoe de golven op de dijk beukten maar niet zo leuk als je er op vaart. Een praatje gemaakt met de buurtjes voor ons: ze vroegen zich af wat de groenwitte vlag betekende. Ze hadden die vlag ergens gezien maar konden op internet niet vinden wat hij betekende.

17 Uitgelegd dat het de Westlandse vlag was en wat het groen en wit was. Dinsdag 13 juni. Vertrokken uit Stavoren met redelijk weer. De kap bleef staan maar de zijkanten en achterkant waren eruit. Het was bewolkt maar de zon deed zijn best om door te komen. De Oarden was rustiger dan gisteren want toen sloegen de golven over het dek maar ja, dat is watersport als de golven over je dek spoelen. De anwb waterkaarten besloten vandaag ook mee te werken waardoor op de laptop de kaart meeliep ipv scrollen. Bij de Wolsumerketting stond de brug open dus we hadden geluk want de bruggen gaan hier tussen de middag dicht. In Sneek aangelegd. De kades zijn hier vrij hoog en als je een hond aan boord hebt is dat niet echt fijn. 's Middags lekker Sneek in geweest, lekker op een terras gezeten en gewinkeld. Het weer is heerlijk en het zonnetje schijnt volop. Woensdag 14 juni. We zijn vandaag een week onderweg en ik moet zeggen het weer is beter dan toen we vertrokken. Bood-schappen wezen doen en heel Sneek gezien want ik was weer eens verwaald, zelfs met Google maps. We varen open en het Sneekermeer is heerlijk rustig. Er is niet veel vaarverkeer en het meer zelf is mooi vlak. We varen richting Leeuwarden en bij een brug moesten we 2 uur wachten. Er kwam een huurboot aan met n goede kapitein maar eigenwijze matrozen: eentje probeerde haar benen te breken door een doodsprong te maken van een metertje of 2 en de andere zat met haar voet verwikkeld in de touwen en wilde de touwen niet afgeven maar met een beetje hulp kwam alles nog goed. Na de Noorderbrug was er een park met allemaal aanlegplaatsen. De havenmeester kwam langs

18 en die vertelde ons waar de douche was en de automaat om het liggeld te betalen. De douches werden bediend met een soort kaart die je daar kon kopen en opwaarderen. De Prinsentuin is heel mooi. Je kunt er heerlijk wandelen en de graskant is vrij laag. Het is ook nooit goed: te hoog of te laag maar met een loopplank kom je een heel eind. Donderdag 15 juni. Eerst lekker met de hond gelopen door het park. Het is altijd jammer dat men ondanks vele vuilnisbakken het niet kan laten alles achter hun kont neer te gooien. Zo'n mooi park en dan allemaal troep overal. Toen was het tijd om te vertrekken, kap omlaag, ramen plat en we vaarden lekker open. Onderweg hoorden en zagen we de straaljagers van vliegbasis Leeuwarden. In Dokkum boodschappen gedaan en een lekker ijsje gegeten en door de stad gewandeld. Toen weer door naar een onbekende plek in de middle of nowhere want de bruggen in Groningen sluiten om 19 00, om te overnachten. Vrijdag 16 juni. Het weer was redelijk, de zijkanten konden open maar de kap bleef erop. We zijn door de Dorkerwerder-sluis gegaan. Bij de Zenikkebrug moesten we 2 keer bellen voordat ze eindelijk reageerden. Het heeft 2 uur geduurd voor we Groningen stad door waren door bruggen die niet open gaan, bruggen zonder lampjes enz. Ik weet het ook wel: de brugwachter heeft meerdere bruggen te bedienen maar laat dan bij de eerste brug weten dat je ons en nog een paar boten gezien en/of gehoord hebt want je hebt een camera en een luidspreker. Nee wij vonden Groningen niet echt watersport-vriendelijk. Na dit hele gedoe konden we eindelijk onze reis vervolgen. We legden aan bij een haven in Delfzijl. Hier zijn de leden bij toerbeurt havenmeester: onze havenmeester was hartstikke aardig en moest nog even wennen aan zijn rol want het was zijn eerste dag. Ik ben blij dat wij thuis een vaste havenmeester hebben, want het maakt het leven een stuk makkelijker. Je zou maar als lid vergeten dat je die week havenmeester bent, want dan wordt het toch wel een beetje e en puinhoop. We lagen voor ons doen vrij vroeg in de haven want met windkracht 5 is het niet zo heel leuk varen op het Eemskanaal. In de haven kwamen we mensen tegen die de lier kenden en bij de Tuinderij een feestje hadden gehad. We zaten wel in de kop van Groningen maar dan is de wereld toch klein.

19 Zaterdag 17 juni. We zijn vertrokken uit Delfzijl richting de blauwe stad. Het weer is bewolkt maar er staat weinig wind. Sluis Lalleweer door en bij de volgende brug kwamen we tot de ontdekking dat we de sleutel niet hadden. We hadden wel een bord gezien maar door het riet niet goed gelezen waar je de sleutel kon halen dus wij weer terug, de sleutel halen en weer voor de derde keer door de Lalleweersluis waar mijn happy techniek (touwtje om bolder gooien) eindelijk lukte. De eerste zelfbedieningsbrug was even wennen. Je moet de slagbomen naar beneden doen met sleutel (niet vergeten om op de auto's te letten), brug omhoog, brug omlaag, slagbomen weer naar beneden, sleutel eruit. Veilig in Midwolda aangekomen. Zondag 18 juni. Het weer is heerlijk, windstil en het zonnetje schijnt volop. We varen door het platteland en de vliegen en horzels zijn ruim aanwezig. Je bent de hele tijd bezig alles van je af te slaan want het ongedierte kan lelijk bijten en als je op de vloer van de boot kijkt ziet het er zwart van die vliegen en horzels. Vandaag weer een paar bruggen en sluizen gehad die je zelf moet bedienen. Bij de Wollingkuizersluis hadden we een kleine zelfstandige. Een jongetje die de brug en sluis voor ons bediende. Onze kleine ondernemer fietste met ons mee en bij iedere brug of sluis stond hij trouw op ons te wachten met of de brug open of we konden zo in de sluis. Bij ieder brug of sluis kreeg hij een fooitje. Het was zo warm dat we hem ook maar wat te drinken gaven want zijn drinken was op en een Snickers voor de brood nodige energie. Op een gegeven moment waren we geschut maar de brug wilde niet open: niet echt handig als je er door wilt want we zijn wel laag maar niet zó laag. Dus on-ze kleine ondernemer belde naar de monteur. De monteur kwam en de brug ging weer open. Onze kleine ondernemer heeft ons tot Ter Apel begeleid en moest toen naar huis want zijn moeder had al n paar keer gebeld maar hij wilde ons tot het einde begeleiden. We wilden in het centrum overnachten, maar ja als de brug richting centrum na 17 uur niet meer open gaat en het is al kom je niet ver. We zijn naar jachthaven De Runde geweest: een leuke jachthaven en daar gegeten.

20 Maandag 19 juni: Van Ter Apel naar Coevorden proberen te komen. Wat een geduld moet je hier hebben. Je moet wel geen haast hebben als je vaart maar je kan ook overdrijven: Sluiswachters die je moet bellen maar voordat je het telefoon nummer hebt gevonden heb je al halsbrekende toeren uitgehaald. Brugwachters die lunchpauze hebben van 12 uur tot 13 uur. Geduld mag dan een schone zaak zijn: als ze opschieten vind ik het niet erg. Ja hoor wij hebben weer een brug met zon-nesteek: hij wilde niet open dus de monteur gebeld (nou ja de brugwachter dan) en die kwam met dompelpomp. Dompelpomp dacht: doe het zelf maar. Toen moest er een schovel komen en die gooide twee flinke bakken water op en de brug ging open. Het heeft in totaal een uur geduurd. Bij het Veenpark hadden we 2 sluizen achter elkaar. Je ging van de ene zo naar de andere sluis. Iik had het nog nooit meegemaakt 2 sluizen achter elkaar. Coevorden hebben we niet gehaald want de volgende sluis was om 5 uur dicht en met al die vertragingen waren we te laat. M'n schoonzus en zwager gebeld want die zaten in de buurt van Coevorden en wij in Klazienaveen. Die hebben ons opgehaald en we hebben lekker bij ze op de camping gegeten. Dinsdag 20 juni: Bij de Oranjesluis zou je kunnen douchen, alleen was het hek dicht aan onze kant. Vandaag hebben we Coevorden gehaald. We hebben aangelegd en schoonzus en zwager gebeld en lekker met ons viertjes de stad verkend, op een terras gezeten en toen was het tijd om te vertrekken. Schoonzus en zwager terug naar de camping en wij besloten nog even door te varen. Na Coevorden bleven de bruggen open tot 19 uur dus dat was wel lekker. Bij de haven in Grimsbergen hebben we aangelegd bij een kleine haven Hoogeholt. In het dorp nog wat boodschappen gedaan en een patatje gegeten. In het Roerblad van december volgt deel 2 van het reisverhaal van Karin, Rob en Chouffe.

21 Gondelvaart 2017 de Lier Vrijdag gingen we naar de gondelvaart in De Lier. Irene en ik gingen naar de haven om stoeltjes te halen om langs de kant de boten te bekijken. Toen we bij de haven kwamen waren Jurjen, Teun, Arie, Christine en Rob de boot aan het opbouwen. Christine had veel voorwerk gedaan en enthousiast werd de boot opgebouwd tot een angstaanjagende drakenboot. Christine smeekte bij Irene of wij meegingen omdat er te weinig draken op de boot zouden staan, Irene moest er eerst nog over nadenken maar na overleg stemden we toe om mee te gaan. Eerst even een rondje over de braderie en wat vlees opgehaald voor de BBQ op de boot, toen terug naar de haven voor de drakentocht. Toen we daar aankwamen waren Christine en de kinderen bezig om de laatste hand te leggen aan de drakenkostuums en er werd op het allerlaatste moment nog een kleurtje op de helmen gespoten.

22 Het was tijd om op de boot te stappen alle figuranten trokken hun drakenpakken aan. We gingen aan boord en ik kreeg van Rob de laatste instructies hoe de geluidinstallatie werkte. De boot werd gestart en Arie stak de BBQ aan, met veel zin en pret gingen we naar de startplaats, toen we op de verzamelplaats lagen te wachten hoorden wij Leo roepen dat hij nog mee wilde varen. Wij konden zelf niet met de boot aan de kant komen, toen zag ik dat de gebroeders van den Bos achter ons vaarden met een sleepboot, ik vroeg of zij Leo bij de kant konden halen. Leo deed zijn schoenen uit en rolde zijn broek op, want hij moest nog een stukje door het water lopen om bij de boot te komen. Toen hij op de sleepboot stond werd hij rus-tig naar de drakenboot gebracht en kon hij toch meevaren. Toen iedereen aan boord was kon de gondelvaart starten terwijl alle draken uitbundig zwaaiden naar de mensen aan de kant en Arie volop vlees aan het bakken was op de BBQ. Er werden veel foto s gemaakt van de aanwezige draken en er was wel veel herrie van de anderen boten. Onze geluidsinstallatie was moeilijk te horen, maar dat mocht de pret niet drukken. De draken die voorop stonden moesten hard werken bij de bruggen, de drakenkop en de vleugels moesten zakken. Jurjen had met de bouwers een mooie constructie gemaakt zodat de drakenkop kon kantelen. We hadden een heel luxe boot met een chemisch toilet aan boord, een mooie tent eromheen voor de privacy. Twee dames hadden al gebruik gemaakt van het toilet, toen moest A3 ook nodig. Er kwam een brul uit het toilet dat deze al na 3 keer vol was. Ik zei dat kan niet! Toen zei ik dat ze de schuif open moest zetten, dat waren ze vergeten. Toen kon er volop geloosd worden in het toilet zonder dat de vrouwen een nat gummetje zouden

23 krijgen. De hele rit werd er driftig gezwaaid en gebruld als echte draken, we hadden heel veel lol. Op de terug weg gingen de lichten aan. Dat was een gezellig gezicht. Langs de kant stonden nog veel gezellige mensen om de boten toe te zwaaien. Moe maar zeer voldaan kwamen we weer aan in de haven. Met alle draken hebben we de boot weer afgebroken zodat die weer naar de thuishaven kon varen. Achteraf hebben we nog een lekkere borrel gedronken en nagepraat over de gondelvaart. Met dank aan de bouwers en Christine voor het werk aan de boot, en aan alle mededraken voor een gezellige gondelvaart. Ook dank aan de schipper, die ons veilig vervoerde. WSVW heeft zich van een goede kant laten zien dus het is zeker voor herhaling vatbaar. Nico Bol

24 Zomer 2017 met de Windkracht Wat het weer betreft mogen we niet klagen: wind, onweer, hagelstenen, ijsblokken, harde regen en daarna de ZON. Heerlijk die zon. Best véél zonneschijn op 7 juli, de eerste dag van onze zonnige vakantie met de Windkracht. Vele schepen vertrokken vanuit hun veilige haven om even heerlijk weg te zijn. Weg van de snelweg maar ontspannen op de wateren. Wij genoten op ons schippie op onze eigen wijze ook op de wateren. Rust, ruimte en geen ritme. Dat is genieten van veel natuur en enkele eilandjes! Samen met de mensen daar om je heen, van al hun verhalen. En ook genieten van ontmoetingen: het waren er veel. Dat zoekt Adri gewoon op. Ze gaat erop af (niet gelijk hoor!), maakt contact en ook een praatje! Kom binnen en voel je thuis. Adri stapt wel binnen op het schip. Heerlijk sociaal bezig. Een havenmeester zei tegen Teun: Is dat mens alweer sociaal bezig? Je weet het toch havenmeester? Het was super! Alleen al het varen, zo makkie aan! Onderweg kwamen we af en toe andere havenleden tegen. Dat is zó geweldig als je ze dan voorbij ziet varen. Mijn armen zwaaien en roepen: Dikke benen, lippenstift en nagellak! Zo gaaf! Toppie! We hebben samen een rondje Amsterdam gevaren en genoten van de plaatsen en de natuur. We lagen best wel een of twee nachtjes in de natuur, alle stilte en de vogels. Heerlijk aan wal. Vele apps gekregen en kunnen delen van gekkigheid, foto s en vragen waar zijn jullie? Dat is best wel toppie en lachen! We zijn ongeveer vier weken weggeweest met heel mooi weer, volop genoten in en op onze Bea-kruiser de Windkracht. Altijd voor de wind zegt de schipper! Helaas kwam er pech aan de startmotor en we moesten nog 2,5 uur varen vanuit Leidschedam naar de Kijckerweg. Niet doen toch? We besloten terug te varen naar jachtwerf A. v.d. Spek. Of we na een afspraak daar konden liggen? Geen probleem, dus twee nachten daar vertoefd. Toen kwam het nieuws dat de reparatie helaas enkele weken zou gaan duren.

25 Dit vanwege de vakantietijd. Na twee nachten daar op de Windkracht geslapen te hebben kwam onze jongste dochter Hanneke ons ophalen. We hadden zakken wasgoed verzameld en we hebben de boot goed achtergelaten. We waren vol vertrouwen want het zou wel goed komen toch? Helaas was er na vier weken nog steeds geen bericht dat de boot klaar is en opgehaald kan worden. Dus dag boot, geen vaartochtjes, het is even niet anders. Maar: we hebben zulke lieve havenvrienden, dat we de afgelopen twee weken met het lekkere warme zonnige weer heel fijn een dagje met hun mee mochten varen De bootvluchtelingen (zo werden we genoemd) waren dankbaar en zielsgelukkig en telkens prachtig zonnig weer. Rondje Delft: super en prachtig! Rondje Foppenplas: Super en goud! Het was hartverwarmend, zo voelde dat! Hier blijkt weer de saamhorigheid met zijn allen, die Adri altijd voelt en ziet en daar maak je havenvrienden, havenvriendinnen en havenvriendschappen mee! Dankjewel XX Adri van Oudheusden

26 Rabobank Clubkas Campagne Ook dit jaar doen we weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. De stemperiode is van 26 september tot en met 10 oktober Ieder lid van de Rabobank heeft 5 stemmen om uit te brengen (je mag zelf 2 x stemmen op je favoriet). Op deze manier kunnen wij een extra geldbedrag verdienen voor onze vereniging! Maak dus je familieleden, vrienden en buren, welke lid zijn van Rabobank Westland attent op deze actie en vraag of ze willen stemmen op Watersport Vereniging Westland via tijdens de stemperiode van 26 september tot en met 10 oktober a.s. Groetjes, Corine van Schaik OPROEP Per 1 januari legt onze huidige kantinebeheerder Rob Kuijt zijn taken neer. Met veel enthousiasme en deskundigheid heeft hij er samen met Karin voor gezorgd dat alle leden gebruik konden maken van kantine en zomerverblijf. Rob heeft de voorraden bijgehouden en aangevuld, de keukens en toiletten hygiënisch gehouden en de boekhouding omtrent de verkooplijsten en opbrengsten gevoerd. Rob (en Karin), je bent geweldig! Hartelijk dank voor je inzet! We zijn op zoek naar een nieuwe Rob, een nieuwe Rob en Karin of een clubje Robs en Karins, die de taken willen overnemen. Tijdens de ALV op 1 november hopen we jullie aanmeldingen te (hebben) mogen ontvangen zodat de opvolging nog kan worden ingewerkt.

27 Van de ledenadministratie september 2017 Nieuwe leden: geen Uitgeschreven leden: geen Nieuwe hellingdonateurs: R. Galama De Lier K. van der Eijk De Lier N. van der Windt De Lier L. van Santen De Lier J. Dessing De Lier M. v.d. Houwen De Lier Uitgeschreven hellingdonateurs: A. Gilbert Hoek van Holland K. Boekweit Monster D. v.d. Pijl De Lier Als uw adres, telefoonnummer of adres wijzigt, wilt u dat dan alstublieft aan mij doorgeven? Penningmeester Corine van Schaik Telefoon: / corine1@kabelfoon.net

28 Activiteitenkalender 2017: 21 oktober Winterberging 27 oktober Bingo avond 1 november ALV winterkantine 15 december Kerstkaarten en spelletjesavond 6 januari 2018 Nieuwjaarsreceptie Voor alle activiteiten kunt u zich opgeven via de lijst in de kantine of via christine366@hotmail.com De kleine bijdrage die u betaalt, kunt u overmaken op IBANnummer NL93 RABO t.n.v. WSVW met vermelding van uw naam en welke activiteit. Heeft u nog wat leuks voor in ons volgende clubblad? Kopij kan tot eind november worden ingeleverd via blad@kabelfoon.nl of gewoon via de brievenbus: Roerblad, Korenmolen 8, 2678 DE De Lier.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Water Sport Vereniging Westland

Water Sport Vereniging Westland Water Sport Vereniging Westland Uitgave: december 2010 Opgericht 26 oktober 1974 Rabo Bank Nr: 13.53.69.835 Voorzitter Secretaris penningmeester Kees Kornaat Bleienburg 174 2678 BD De Lier 0174-513898

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild 13-15 oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem Op een mooie dag in juli van dit jaar, zeilde ik met een vriend een rondje op de Westeinderplassen.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning

DigiContact. in één klik jouw ondersteuning DigiContact in één klik jouw ondersteuning Welkom bij DigiContact Ondersteuning van vandaag DigiContact is de ondersteuning van deze tijd. Speciaal voor mensen die zelfstandig wonen en werken, maar soms

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrijwilligers Groote Sluis

Nieuwsbrief Vrijwilligers Groote Sluis Nieuwsbrief nummer 2 / 2013 In deze nieuwsbrief: 1. Opknappen Weerhuis 2. Kijkje in de keuken Zaandijkersluis 3. Vakantieperiode Opknappen Weerhuis Door Madelon Mantel Op dinsdag 2 juli jl. hebben wij

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O Vakantie in Weert 29 augustus tot en met 5 september 2014 Vakantiepark Weerterbergen G O N N I E M A I C K L E T H E O Reisleider Theo haalt de bus bij het kantoor van Tendens op. Waar woont Gonnie nou

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord.

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord. Gevaarlijke tijd Soms moet Kees hard remmen. De bochten in Frankrijk zijn lang. Het waait hard. Af en toe waait er iets over de snelweg. En er liggen zelfs takken op de weg. Kees is al een paar keer erg

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

O.B.S. de Wiekslag. Nieuwsbrief groep 5/6. Nieuwsbrief nr.4

O.B.S. de Wiekslag. Nieuwsbrief groep 5/6. Nieuwsbrief nr.4 O.B.S. de Wiekslag 201 6-20 17 nummer 4 nieuwsbrief Nieuwsbrief groep 5/6 Nieuwsbrief nr.4 Inhoud Nieuwsbrief nr. 4 1 Avondvierdaagse 1 Engelse week 1 Circusdag 2 Schoolreis Thüle 2, 3 Meesters en juffendag

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie