Informatie brochure. Correspondentieadres Postbus NB AMSTERDAM. AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A GW AMSTERDAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie brochure. Correspondentieadres Postbus NB AMSTERDAM. AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A GW AMSTERDAM"

Transcriptie

1 Informatie brochure AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A GW AMSTERDAM Correspondentieadres Postbus NB AMSTERDAM aham.nl

2 Inhoudsopgave Nieuwe huurder... 2 Inschrijving bij de gemeente... 2 Inspectie gemeente... 2 Afval... 2 Aanvragen gas, water en elektra... 2 Kabeltelevisie, telefoon, internet... 2 Verzekeringen... 2 Oplevering woning... 3 Wie doet wat?... 3 Service-abonnement... 3 Servicekosten... 3 Reparaties en/of calamiteiten... 4 Schade in of aan de woning... 4 Huursamenstelling... 4 Huursamenstelling... 4 Netto huur... 4 Service- en/of stookkosten... 4 Serviceabonnement... 5 Brutohuur... 5 Huurverhoging... 5 Huurverhoging woningen... 5 Huurverhoging niet-woningen... 5 Informatie CV-onderhoud... 6 Ontluchten... 7 Water bijvullen:... 7 Vloeronderhoud houten parket... 8 Instructies mechanische ventilatie Onderhoud en reiniging kozijnen en roosters Reiniging kozijnen Ventilatieroosters kozijnen Onderhoud sluitwerk kozijnen... 14

3 Nieuwe huurder Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Wij heten u van harte welkom bij AHAM Vastgoed en hopen dat u met veel plezier de komende tijd in de woning zult wonen. In deze brochure geven wij u praktische informatie die voor u als nieuwe huurder nuttig en van belang is. Inschrijving bij de gemeente Binnen enkele werkdagen na uw verhuizing moet u uzelf en uw eventuele huisgenoten/kinderen inschrijven op uw nieuwe woonadres. U heeft daarvoor een (kopie van) uw huurovereenkomst, een identiteitsbewijs en een DigiD nodig. Bij verhuizingen binnen of naar Amsterdam kunt u verdere informatie vinden op Inspectie gemeente Het is mogelijk dat de woning waar u nu in gaat wonen, voordat u hier woonde een sociale huurwoning was. In dit geval dienen wij hiervan melding te doen bij de Gemeente. De Gemeente controleert enkele woningen hiervan. Het kan dus zijn dat de Gemeente contact met u opneemt voor een afspraak, tijdens deze afspraak dienen zij de woning te controleren en na te zien of deze inderdaad in de vrije sector valt. Afval Voor informatie over het aanbieden/deponeren van uw afval willen wij u verwijzen naar de Gemeente waar u gaat wonen. Voor de Gemeente Amsterdam vindt u meer informatie op Aanvragen gas, water en elektra U bent zelf verantwoordelijk voor het aanmelden voor uw gas-, water- en elektralevering en het doorgeven van de begin- of eindstanden van de elektriciteit- en gasmeters. U kiest zelf de energieleverancier die het beste bij u past. Voor waterlevering is per Gemeente meestal één leverancier vastgesteld, voor Amsterdam is dat bijvoorbeeld Waternet. Kabeltelevisie, telefoon, internet Een aansluiting kabeltelevisie, telefoon en internet regelt u zelf bij de aanbieders van uw keuze. Houdt u er rekening mee dat het regelen van een nieuwe aansluiting al snel 4 weken kan duren en dat hier kosten aan verbonden zijn. AHAM Vastgoed zorgt ervoor dat in de gerenoveerde woningen in Amsterdam een Ziggo-aansluiting aanwezig is in de meterkast. Houdt er rekening mee dat het mogelijk is dat een ISRA-aansluiting niet aanwezig is en dit voor eigen rekening is indien u besluit een contract af te sluiten met een andere provider. Verzekeringen Wij adviseren u een inboedelverzekering af te sluiten. U bent dan in ieder geval verzekerd tegen brand, waterschade en diefstal. AHAM Vastgoed regelt als eigenaar de opstalverzekering.

4 Oplevering woning Wij trachten de woning zonder gebreken aan u op te leveren. Mochten er toch opleverpunten zijn en /of technische vragen dan verzoeken wij u deze binnen 14 dagen na ingebruikname van de woning aan ons te melden via het adres: new@aham.nl In overleg met u worden de gebreken dan zo spoedig mogelijk hersteld. Dit adres is alleen bedoeld voor oplevergebreken! Heeft u langer dan een maand geleden de sleutels van uw nieuwe woning gekregen? Dan kunt u uw technische vraag melden als reparatie. Zie voor meer informatie het menu 'Reparatieverzoek'. Wie doet wat? Er is nog wel eens onduidelijkheid over welke reparaties voor verhuurder zijn en wat u als huurder zelf moet doen. Dit is bij wet geregeld in het Besluit Kleine herstellingen, hierin staat precies wie waar voor verantwoordelijk is. Dit besluit kunt u raadplegen via Het onderhoud van de woning is dus de verantwoordelijkheid van zowel huurder als verhuurder. AHAM Vastgoed verzorgt namens verhuurder het groot onderhoud van en om uw woning. U als huurder zorgt voor het klein en dagelijks onderhoud van de gehuurde woning. Ook herstelt u schade die u zelf heeft veroorzaakt. Service-abonnement AHAM Vastgoed biedt huurder de mogelijkheid een service-abonnement af te sluiten. Als u kiest voor een service-abonnement worden bepaalde onderhoudswerkzaamheden, die volgens het Besluit Kleine Herstellingen voor rekening van huurder zijn, door en voor rekening van verhuurder uitgevoerd. Indien u nog geen service-abonnement bij ons heeft afgesloten kunt u dit natuurlijk altijd aanvragen. De maandelijkse vergoeding voor dit abonnement bedraagt 7,77 (prijspeil 1 januari 2016) In het informatieboekje over het service-abonnement is in een overzicht uitgewerkt welke onderhoudswerkzaamheden voor huurder of verhuurder zijn of onder het service-abonnement vallen. Servicekosten Er zijn kosten die voor rekening van huurder zijn maar omdat ze van algemene aard zijn, bijvoorbeeld de algemene verlichting van het trappenhuis, door de verhuurder worden doorberekend. Tevens is in de servicekosten een bedrag opgenomen voor glasverzekering. Glasbreuk voor zowel binnen de woning als geveldelen van de woning zijn hierin meeverzekerd, met uitsluiting van eigen gebrek en schuld. De servicekosten zijn in de huurovereenkomst opgenomen en betreffen een voorschot dat jaarlijks achteraf verrekend wordt.

5 Reparaties en/of calamiteiten Kijk op voor meer informatie over het melden van een reparatie of calamiteit Schade in of aan de woning Wij gaan er vanuit dat u met veel plezier in uw woning woont. Wij doen ons best om het u naar de zin te maken. U heeft als huurder ook verantwoordelijkheid en een eigen risico. Met een uitgebreide inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering kunt u uw risico s afdekken. Het kan gebeuren dat er schade aan uw woning ontstaat. Er zijn verschillende soorten schades, die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. Wie verantwoordelijk is voor de kosten, verschilt per geval. Het kan zijn dat u de schade aan de woning zelf moet betalen. Bijvoorbeeld schades aan plafonds, muren, uw vloerbedekking en meubels - ontstaan door wat voor oorzaak dan ook - is in beginsel het risico van de bewoner. Om deze risico s af te dekken, kunt u bepaalde verzekeringen afsluiten. De opstal is door AHAM verzekerd tegen schade door storm, water en brand. Meldt deze schade liefst zo snel mogelijk bij ons. U dient zelf de kans op schade zo veel mogelijk te beperken. Huursamenstelling Huursamenstelling Uw huurprijs bestaat uit de netto huur, en indien van toepassing, aangevuld met voorschot servicekosten en/of stookkosten en/of serviceabonnement. Netto huur De netto huur (ook wel kale huur genoemd) is het bedrag dat u betaalt voor het gebruik van de woning en is vastgelegd bij aanvang van de huur. Daarna wordt deze jaarlijks verhoogd op basis van hetgeen in de huurovereenkomst is overeengekomen en/of op basis van de wet en/of bij aanpassing (verbetering) van de woning. Service- en/of stookkosten U betaalt naast de kale huur maandelijks een voorschot voor de service- en/of stookkosten. Service en/of stookkosten zijn kosten voor verschillende algemene voorzieningen, verzekeringen en diensten op woning- of complexniveau. Servicekosten voor de woning zijn bijvoorbeeld; kosten voor de 24-uurs service t.b.v. centrale verwarmingsinstallatie (CV). Voor het gebouw kunt u denken aan o.a. de (schoonmaak)kosten van de algemene ruimtes, algemeen elektraverbruik en glasverzekering. Na afloop van ieder jaar wordt een eindafrekening opgesteld van de werkelijke kosten. De te veel of te weinig betaalde kosten worden jaarlijks met u verrekend. Het voorschot kan naar aanleiding van de hoogte van de afrekening jaarlijks worden geïndexeerd.

6 Voorschot blokverwarming (stookkosten) Sommige woningen hebben geen individuele cv-ketel. In deze gevallen wordt een voorschot betaald voor het verbruik. Na afloop van ieder jaar wordt een eindafrekening opgesteld van de werkelijke kosten. De te veel of te weinig betaalde kosten worden jaarlijks met u verrekend. Het voorschot kan naar aanleiding van de hoogte van de afrekening jaarlijks worden geïndexeerd. Serviceabonnement AHAM Vastgoed biedt bestaande huurders de mogelijkheid een service-abonnement af te sluiten, bij nieuwe huurders is het een vast onderdeel van de overeenkomst. Als u kiest voor een serviceabonnement worden bepaalde onderhoudswerkzaamheden, die volgens de wet voor rekening van huurder zijn, door en voor rekening van verhuurder uitgevoerd. Voor dit abonnement betaalt u maandelijks een klein bedrag. Brutohuur Als u de netto huur, servicekosten en/of stookkosten en/of serviceabonnement bij elkaar optelt, dan krijgt u het bedrag dat u maandelijks betaalt: de brutohuur. Huurverhoging Huurverhoging woningen (jaarlijkse) wijziging van uw huurprijs Ieder jaar op 1 juli wordt de huurverhoging doorgevoerd. De overheid bepaalt jaarlijks met hoeveel procent de netto huur voor sociale huurwoningen maximaal mag worden verhoogd. De huurverhoging voor vrije sector woningen is gebaseerd op hetgeen hierover tussen huurder en verhuurder in de huurovereenkomst is bepaald en/of wat wettelijk mogelijk is. De nieuwe huur moet 2 maanden voor de ingangsdatum aan huurder worden bekend gemaakt, derhalve ontvangt u uiterlijk voor 1 mei van ieder jaar een huurverhogingsbrief. Naast de reguliere huurverhoging voor sociale huurwoningen kan een inkomensafhankelijke huurverhoging worden doorgevoerd. Ieder jaar stelt de minister vast, voor welke inkomenscategorieën dit geldt en wat het percentage van de inkomensafhankelijke huurverhoging mag zijn. Huurverhoging niet-woningen De huurverhogingsafspraken voor niet-woningen mogen tussen huurder en verhuurder vrij overeengekomen worden bij aanvang van de huur. De wet onderscheidt verschillende typen bedrijfsruimten (niet-woningen). Indien verhuurder en huurder het niet eens worden over een huurprijsaanpassing, moet u weten onder welk regime uw huurruimte valt om te bepalen welke rechtsgang u kunt volgen.

7 Informatie CV-onderhoud In veel gevallen verhuurt AHAM Vastgoed een woning met cv-installatie. In uw huurovereenkomst ziet u terug of de cv-installatie eigendom is van AHAM Vastgoed. Ook kunt u hierin terugvinden of u 24-uursservice heeft op de cv-ketel in de woning. Hiervoor betaalt u namelijk een klein bedrag aan servicekosten iedere maand. Onderstaand een overzicht van de contractpartijen voor 24-uursservice voor de cv-ketel: Amsterdam/Haarlem/Hilversum/Amstelveen Vos CV / info@voscv.nl Zeewolde/Almere/Lelystad Breman Installatiegroep Lelystad Doetinchem Cevesin Installatietechniek / info@cevesin.nl Kerkdriel Kemkens /klantenservice@kemkens.nl Barneveld Van Zandbrink Installatiewerk /info@vanzandbrink.nl Amsterdam - Vos CV Voor het jaarlijkse onderhoud sturen wij een kaartje met aankondiging van de datum en de tijd. Indien u niet op deze datum en/of dit tijdstip aanwezig kunt zijn verzoeken wij u dit door te geven. Doormiddel van info@voscv.nl of telefonisch contact op telefoon nummer I Storingen kunt u melden op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Ook dit kan via de of telefonisch. Na 17:00 uur tot 8:00 uur 's ochtends, in weekenden en op feestdagen krijgt u een antwoordapparaat. Op dit antwoordapparaat kunt u storingen inspreken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Spreek duidelijk en rustig uw naam en telefoonnummer in. Zodra er is ingesproken wordt er een melding naar de desbetreffende monteur gestuurd. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Bijgaand vindt u nog wat duidelijke tips betreft het ontluchten en bijvullen. Ook vindt u een korte uitleg over de ketel. Indien u een ketel heeft die niet bijgevoegd is kunt u contact met ons opnemen. Praktische tips voor een optimale werking van uw CV-installatie. Om uw CV-installatie optimaal te kunnen laten functioneren geven wij u enkele tips betreffende de waterdruk en het ontluchten van uw installatie. Wij adviseren u regelmatig de waterdruk te controleren en zonodig de installatie te ontluchten en bij te vullen. 14 Dagen na het bijvullen of na reparaties aan uw CV-installatie moet u de waterdruk nogmaals controleren. Hieronder leest u hoe u daarbij te werk moet gaan.

8 Ontluchten Draai alle radiatoren open. Zet de kamerthermostaat ongeveer 10 minuten op een hoge stand. Haal vervolgens de stekker van de ketel uit het stopcontact en wacht opnieuw 10 minuten (de stekker na het ontluchten weer in een stopcontact steken). Ontlucht met het ontluchtingssleuteltje één voor één alle radiatoren. Indien de woning uit meer verdiepingen bestaat, begint u beneden. Het ontluchtingskraantje bevindt zich aan de bovenzijde van de radiator (bij oude radiatoren vlak boven de kraan). Let op: niet aan het kraantje aan de onderzijde van de radiator komen. Deze kraan dient om de radiator leeg te laten lopen. Wanneer cv-leidingen langs het plafond lopen, moeten deze als laatste ontlucht worden. Houd tijdens het ontluchten een doekje bij de hand; er kan met de lucht wat zwart water meekomen. Controleer na het ontluchten of er nog genoeg water in de ketel zit (druk tussen 1 en 2 bar) Zonodig weer bijvullen. Water bijvullen: De druk moet tussen I en 2 bar staan. Is de druk lager dan 1, dan moet er bijgevuld worden tot 1.6 bar. Draai de dop van de vulkraan van de verwarming. Sluit vervolgens de vulslang aan op de kraan van de Wasmachine of ander tappunt en vul de slang met water. Gebruik eventueel een emmer tegen het morsen en om de slang in te hangen. Pas daarna draait u de slang op de vulkraan van de verwarming. Open eerst de kraan van de wasmachine en daarna pas de vulkraan. De kraan is open als het streepje op de kraan in de lengterichting staat dwars op de kraan is dicht. Bijvullen tot de zwarte wijzer op L6 staat. Op 3 en 4 hoog zal de meter niet hoger komen dan een paar streepjes boven 1 bar. Dit is normaal omdat de waterdruk daar lager is dan op de begane grond. Vulkranen kunnen op diverse plaatsen zitten: Meestal bevindt de vulkraan zich aan de onderzijde van ketel of op de radiator, die is geïnstalleerd in dezelfde ruimte waar ook de wasmachine kraan zit. Ook kan hij in de cv-ketel zitten of bij het expansievat.

9 Vloeronderhoud houten parket Een aantal woningen van AHAM Vastgoed zijn voorzien van houten lamelparket. In het inspectierapport in uw huurovereenkomst kunt u teruglezen of de woning met houten lamelparket is verhuurd aan u. Indien dit het geval is, dient u deze natuurlijk te onderhouden met olie en zeep. Onderstaand informatie over het onderhoud van de houten vloer. 1. Regelmatig stofzuigen 2. Regelmatig reinigen met swepmop en WOCA zeep 3. Minimaal eens per jaar extra onderhoud met WOCA olie REINIGING MET WOCA ZEEP BENODIGDHEDEN Twee emmers Swepmop WOCA zeep VOORBEREIDING 1. Vul één emmer met 5L(warm) water. Door regelmatig te wissen wordt de vloer niet alleen gereinigd, maar wordt bij iedere beurt tevens een klein beschermend laagje kokosen sojavetten achtergelaten in de bovenste poriën van het hout. Vuil en vocht kunnen daardoor niet in het hout dringen, maar blijven op het loopvlak liggen. Een goed gezeepte vloer heeft over het algemeen weinig extra onderhoud nodig Vul de andere emmer met 5L(warm) water en een kopje WOCA zeep (125 ml). Witte zeep voor white wash vloer vooraf goed schudden! Gebruik, als u de vloer voor de eerste keer reinigt, een dubbele dosis zeep (twee kopjes of 250 ml). HET ZEPEN 2. Dompel de swepmop onder in het zeepwater. 3. Wring de swepmop half uit. 4. Wis enkele vierkante meters vloer met de vochtige swepmop. Bij extra vuile plekken iets meer zeepwater gebruiken, even in laten trekken of eventueel schrobben. 5. Spoel de swepmop grondig uit in het schone spoelwater en daarna krachtig droogwringen. 6. Dompel de swepmop weer in het zeepwater en nogmaals krachtig droogwringen. 7. Neem met de schone, droge swepmop het losgeweekte vuil op. Spoel de swepmop opnieuw in het spoelwater. Herhaal stap 2/7 tot de hele vloer gereinigd is. Vervang spoelwater eventueel tussentijds. Dweil de vloer nooit na met schoon water! Tijdens de droogtijd (ongeveer 15 minuten) de vloer niet betreden. TIP! Onderhoud uw met WOCA olie geïmpregneerde vloer uitsluitend met de speciale WOCA zeep en de aanvullende WOCA onderhoudsproducten voor het beste resultaat.

10 EXTRA ONDERHOUD OLIE BENODIGDHEDEN Twee emmers Dweil swepmop Katoenen doeken WOCA intensiefreiniger Handpads (wit) Sproeikop of -flacon WOCA onderhoudsolie INTENSIEF REINIGEN 1. Vul één emmer met 5L (warm) water. Vul de andere emmer met 5L (warm) water en een kopje WOCA intensiefreiniger (125 ml). Gebruik bij zeer vuile plekken twee kopjes intensiefreiniger (250 ml) op 5L water. 2. Boen de intensiefreiniger goed vochtig (niet kletsnat!) met een witte pad in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater. 3. Laat de intensiefreiniger ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Haal ondertussen schoon spoelwater. 4. Neem met een uitgewrongen swepmop het losgeweekte vuil op. spoel de swepmop regelwatig uit in het spoelwater. Als de vloer schoon is, volledig laten drogen (minimaal 4 uur bij kamertemperatuur) WOCA ONDERHOUDSOLIE GEBRUIKEN 5. Vernevel met een sproeiflacon de onderhoudsolie op de vloer. Even in laten trekken. 6. Masseer de onderhoudsolie met een schone en droge witte pad in het hout. 7. Hierna de vloer volledig droog wrijven met katoenen doeken. Laat de vloer drogen. Pas na 4 uur weer intensief belopen. Na behandeling met onderhoudsolie mag de vloer 24 uur niet met water in aanraking komen! 8. Behandel de vloer (na minstens 24 uur) met WOCA zeep. Zo wordt inlopen van vuil voorkomen. Waarschuwing! De katoenen doeken en pad na inwrijven met onderhoudsolie goed spoelen in water en buiten laten drogen of kletsnat opbergen in een plastic zak en weggooien in verband met zelfontbrandingsgevaar! Ziet de vloer er na verloop van tijd op sommige plekken schraal uit, of is de vloer toch moeilijker schoon te krijgen? Geef de vloer dan een opknapbeurt met WOCA intensiefreiniger en WOCA onderhoudsolie. Bij een goed onderhouden vloer is een volledige opknapbeurt hooguit één keer per jaar nodig.

11 Instructies mechanische ventilatie In sommige woningen van AHAM Vastgoed is een mechanisch ventilatiesysteem geplaatst, veelal met aansluitingen in de keuken, toilet en badkamer. Het is mogelijk dat deze via een bedieningspaneel bedienbaar zijn. Onderstaande tekst geeft uitleg over het gebruik van deze bedieningspanelen. HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER Deze ventilatie-unit is bedoeld om woningen te verluchten. De ventilatie-unit zuigt lucht af in de keuken, badkamer, wasplaats en het toilet. Hierdoor wordt een onderdruk gecreëerd in de woning waardoor er verse lucht binnenstroomt door raamroosters en eventuele andere openingen. De hoeveelheid ventilatie kan gecontroleerd worden met RF standenschakelaar, CO2 RF schakelaar of de RH RF schakelaar. Het is niet toegestaan om een wasemkap met motor of een droogkast aan te sluiten op de ventilatieunit. De ventilatie-unit kan enkel bediend worden door een gekoppelde schakelaar. RF standenschakelaar (11VE20012) Bij de 11VE00004 is een gekoppelde RF standenschakelaar meegeleverd met de ventilatie-unit. In het midden van de schakelaar is een led voorzien die 1x groen oplicht als de gevraagde stand correct is gecommuniceerd. Symbol Level Description Level 1 (Laag) Level 2 (Midden) Level 3 (Hoog) 30 minuten in stand 3 Autostand Vasco adviseert deze stand te gebruiken tijdens afwezigheid Dit is de standard stand tijdens aanwezigheid. Dit is de aanbevolen stand bij douchen en baden. Kan ook gebruikt worden bij een verhoogde ventilatienood (bezoekers, feest.etc) Na deze periode schakelt het toestel naar de voorgaande stand. Voortijdig beeindigen kan door op een stand te drukken. Indien u de ventilatie-unit combineert met een CO2 RF schakelaar of een Rh RF schakelaar keert de ventilatie-unit terug naar de autostand. AAN- EN AFMELDEN EXTRA OPTIONELE RF STANDENSCHAKELAAR (11VE20012) Aanmelden: Neem de stekker van de ventilatie-unit uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Hierna zal de ventilatie-unit gedurende 10 minuten nieuwe schakelaars zoeken. Druk gedurende minimum 3 seconden gelijktijdig op de knop van stand 2 en timer. Indien de koppelactie geslaagd is licht de led in het midden 2x groen op. Tip: U kan één schakelaar aan maximum 3 units koppelen. Volg hiervoor per schakelaar bovenstaande handelingen. Let er bij het koppelen op dat maar één ventilatie-unit onder spanning staat of dat de andere units in de buurt voor minstens 15 minuten onder spanning staan.

12 Afmelden: Neem de stekker uit het stopcontact en plaats deze weer terug. De ventilatie-unit kan gedurende 10 minuten schakelaars ontkoppelen. Druk gedurende minimaal 3 seconden gelijktijdig op de knop van stand 1 en 3. De led van de schakelaar licht 2x oranje op om aan te geven dat de schakelaars ontkoppeld zijn. CO2 RF schakelaar De ventilatie-unit is uitbreidbaar met een CO2 RF schakelaar waarmee u kunt kiezen voor een vast debiet of een debiet in functie van uw behoefte. Door meerdere malen de bedieningszone onderaan aan te raken kunt u tussen de verschillende standen scrollen. De led rechtsboven geeft de stand aan. Symbol Level Description Level 1 (Low) Level 2 (Middle) Level 3 (High) Eco level Comfort level Vasco adviseert deze stand te gebruiken tijdens afwezigheid Dit is de standard stand tijdens aanwezigheid. Dit is de aanbevolen stand bij douchen en baden. Kan ook gebruikt worden bij een verhoogde ventilatienood (bezoekers, feest.etc) Bij deze automatische stand past de ventilatie-unit de ventilatiehoeveelheid aan aan het aantal personen in de ruimte waar de schakelaar is opgesteld. Bij deze stand wordt een minimale binnenluchtkwaliteit gegarandeerd om maximaal energie te besparen. Vasco adviseert deze stand te gebruiken in winterperiodes. Bij deze automatische stand past de ventilatie-unit de ventilatiehoeveelheid aan aan het aantal personen in de ruimte waar de schakelaar is opgesteld. Deze regeling garandeert u een hogere binnenluchtkwaliteit. Vasco adviseert deze stand te gebruiken in zomerperiodes. AAN- EN AFMELDEN EXTRA OPTIONELE CO2 RF SCHAKELAAR (11VE20013) Aanmelden: Neem de stekker van de ventilatie-unit uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Hierna zal de ventilatie-unit gedurende 10 minuten nieuwe schakelaars zoeken. Klik de sensor daarna op de onderplaat om deze terug onder spanning te zetten. Raak gedurende minimaal 3 seconden de bedieningszone rechtsonder aan. Wanneer alle leds flikkeren dient u de bedieningszone los te laten. Indien de koppelactie geslaagd is licht de led in de linkerbovenhoek 2x groen op en zal er rechts een led oplichten die aangeeft in welke stand de CO2 RF-schakelaar zich bevindt. Tip: U kunt één schakelaar aan maximum 3 units koppelen. Volg hiervoor per schakelaar bovenstaande handelingen. Let er bij het koppelen op dat maar één ventilatie-unit onder spanning staat of dat de andere units in de buurt voor minstens 15 minuten onder spanning staan.

13 Afmelden: Maak de schakelaar kort spanningsloos door deze uit en terug in de basisplaat te klikken. De schakelaar kan gedurende 10 minuten ventilatieunits ontkoppelen. Raak gedurende minimum 10 seconden de bedieningszone rechtsonder aan. Wanneer alle leds voor de 2de maal groen oplichten dient u de bedieningszone los te laten. In geval van meerdere aangemelde ventilatie-units, zijn hierdoor alle aangemelde units afgemeld. De led van de schakelaar licht 4x rood op om aan te geven dat de units ontkoppeld zijn. RH RF schakelaar De ventilatie-unit is uitbreidbaar met een RH RF schakelaar die het ventilatiedebiet tijdelijk optoert wanneer u bijvoorbeeld een douche neemt. Door meerdere malen de bedieningszone onderaan aan te raken kunt u tussen de verschillende standen scrollen. De led rechtsboven geeft de stand aan. Symbol Level Description Level 1 (Low) Level 2 (Middle) Level 3 (High) Auto level medium Auto level high Vasco adviseert deze stand te gebruiken tijdens afwezigheid Dit is de standard stand tijdens aanwezigheid. Dit is de aanbevolen stand bij douchen en baden. Kan ook gebruikt worden bij een verhoogde ventilatienood (bezoekers, feest.etc) Bij deze stand blijft het luchtdebiet vast op het debiet horned bij de laatst gekozen ventilatiestand. Bij een plotse stijging van de relatieve vochtigheid (bijvoorbeeld douchen) schakelt de ventilatie-unit atomisch naar de middenstand. Bij deze stand blijft het luchtdebiet vast op het debiet horned bij de laatst gekozen ventilatiestand. Bij een plotse stijging van de relatieve vochtigheid (bijvoorbeeld douchen) schakelt de ventilatie-unit atomisch naar de hoogstand. AAN- EN AFMELDEN EXTRA OPTIONELE RH RF SCHAKELAAR (11VE20014) Aanmelden: Neem de stekker van de ventilatie-unit uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Hierna zal de ventilatie-unit gedurende 10 minuten nieuwe schakelaars zoeken. Haal de batterijen daarna uit de sensor en plaats deze terug. (zie vervanging batterijen RH RF schakelaar). Raak gedurende minimaal 3 seconden de bedieningszone rechtsonder aan. Wanneer alle leds flikkeren dient u de bedieningszone los te laten. Indien de koppelactie geslaagd is licht de led in de linkerbovenhoek 2x groen op en zal er rechts een led oplichten die aangeeft in welke stand de RH RF schakelaar zich bevindt. Tip: U kunt één schakelaar aan maximum 3 units koppelen. Volg hiervoor per schakelaar bovenstaande handelingen. Let er bij het koppelen op dat maar één ventilatie-unit onder spanning staat of dat de andere units in de buurt voor minstens 15 minuten onder spanning staan.

14 Afmelden: Maak de schakelaar kort spanningsloos door de batterijen uit de sensor te halen en deze er terug in te steken (zie vervanging batterijen RH RF schakelaar). De schakelaar kan gedurende 10 minuten ventilatie-units ontkoppelen. Raak gedurende minimum 10 seconden de bedieningszone rechtsonder aan. Wanneer alle leds voor de 2de maal oplichten dient u de bedieningszone los te laten. In geval van meerdere aangemelde ventilatie-units, zijn hierdoor alle aangemelde units afgemeld. De led van de schakelaar licht 4x rood op om aan te geven dat de units ontkoppeld zijn. BEDIENING SCHAKELAARS Indien alle luchttechnische en elektrische aansluitingen uitgevoerd zijn mag de stekker in het stopcontact gestoken worden. Enkel de eerste 15 minuten nadat de stekker in het stopcontact gestoken is kan de luchthoeveelheid aangepast worden door een gekoppelde RF schakelaar. Instellen van de luchtcapaciteit: Druk gedurende minimum 3 seconden op de knop van stand 3 en laat los. De led in het midden van de schakelaar geeft een reeks van lichtsignalen. Deze geven de ingestelde luchthoeveelheid aan. Af fabriek is dit 1x oranje. Indicatie led Ingestelde capaciteit op schakelaar in stand 3 1 x groen 250 m³/h 2 x groen 275 m³/h 1 x oranje 300 m³/h 2 x oranje 325 m³/h 3 x oranje 350 m³/h 1 x rood 375 m³/h 2 x rood 400 m³/h Verlagen van de luchtcapaciteit: Druk 1x op de knop van stand 1. De ledindicatie zal gewijzigd worden conform de tabel. Door herhaaldelijk, met tussenpozen op de knop van stand 1 te drukken, zal de luchthoeveelheid verder worden verlaagd. Verhogen van de luchtcapaciteit: Druk 1x op de knop van stand 2. De ledindicatie zal gewijzigd worden conform de tabel. Door herhaaldelijk, met tussenpozen op de knop van stand 2 te drukken, zal de luchthoeveelheid verder worden verhoogd. Druk gedurende minimaal 3 seconden op de knop van stand 3 om de wijziging te bevestigen. Na één minuut onaangeraakt te blijven, is het niet meer mogelijk de setting te wijzigen en zijn de wijzigingen opgeslagen.

15 Onderhoud en reiniging kozijnen en roosters Reiniging kozijnen Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen is een eenvoudige reiniging voldoende. U kunt hierbij denken aan water en zeep. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen. Werk altijd van boven naar beneden, zo houdt u uw raam en kozijn in optimale conditie. Voorkom langdurige inwerking van specie, mortel of kalk. Dit kan vlekken veroorzaken. Neem deze resten zo snel mogelijk weg. Gebruik hierbij overvloedig water om te voorkomen dat er vuil op het glas of kozijn achterblijft. Afwatering Bij al uw kozijnen bevinden zich in de onderdorpel watergaten. Deze ziet u als het draaideel open is. Houdt deze watergaten open en schoon. Als dit niet schoongemaakt wordt, is het mogelijk dat het water niet weg kan waardoor lekkage kan ontstaan. Ventilatieroosters kozijnen Het kan zijn dat u ventilatieroosters in de kozijnen in uw woning heeft, deze roosters zijn een prima ventilatiemiddel. Houdt deze voor een optimale werking goed schoon! Niet alleen zult u zich er goed bij voelen, ook de woning kan op deze manier ademen. De stofzuiger is voor het schoonmaken bij uitstek geschikt. Door de roosterkap te verwijderen (klikbaar, zie afbeelding) kunt u deze gemakkelijk reinigen. Spuit het mechanisme en de mohairborstels in met smeermiddel zoals WD40 of een siliconenspray. Onderhoud sluitwerk kozijnen Minimaal 2x per jaar onderhoud uitvoeren aan het hang- en sluitwerk is van groot belang voor een goed functioneren. Dit betekent het beslag in het draaideel en de sluitplaten in het kozijn goed smeren, bij zowel de ramen, deuren en bij de kiepdelen. Gebruik voor het smeren WD40 of een siliconenspray. U kunt hier ook de rubbers in het draaideel en in het kozijn mee insmeren. Dit voorkomt uitdroging en zo behouden ze hun afsluitfunctie. Veel ramen en deuren zijn uitgevoerd met een meerpuntsluiting die middels de kruk bediend wordt. (draai-kiep-systeem, zie afbeelding) In de groene stand waarbij de kruk naar beneden wijst is het raam gesloten. Bij een deur met een cilinderslot blijft de kruk in gesloten stand horizontaal staan. Wel dient u de kruk voorafgaand aan het omdraaien van de sleutel naar boven te draaien waarna de kruk weer terugvalt in horizontale positie. In de rode stand kan een raam (en deur zonder cilinderslot) draaiend geopend worden. In de blauwe stand kan een raam in de kiepstand worden geplaatst wat voor extra ventilatie zorgt.

Informatie brochure. Correspondentieadres Postbus NB AMSTERDAM. AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A GW AMSTERDAM

Informatie brochure. Correspondentieadres Postbus NB AMSTERDAM. AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A GW AMSTERDAM Informatie brochure AHAM VASTGOED Sarphatistraat 370 A-9 1018 GW AMSTERDAM Correspondentieadres Postbus 15563 1001 NB AMSTERDAM aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Inhoudsopgave Nieuwe huurder... 3 Inschrijving

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT 11VE00004 VASCO C400 RF BASIC INCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00008 VASCO C400 RF BASIC EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00009 VASCO C400 RF PERILEX EXCLUSIEF

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT 11VE00034 VASCO C400RF LE BASIC EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00035 VASCO C400RF LE PERILEX EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00036 VASCO C400 RF LE BASIC

Nadere informatie

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT 11VE00004 VASCO C400 RF BASIC INCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00008 VASCO C400 RF BASIC EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00009 VASCO C400 RF PERILEX EXCLUSIEF

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer;

Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Uw ventilatiesysteem: Vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer, mechanische afvoer; Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per

Nadere informatie

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING

SYSTEEM C INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT 11VE00034 VASCO C400RF LE BASIC EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00035 VASCO C400RF LE PERILEX EXCLUSIEF RF SCHAKELAAR 11VE00036 VASCO C400 RF LE BASIC

Nadere informatie

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over servicekosten Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over Lorem ipsum dolor sit amet servicekosten Bewoners van appartementencomplexen en flatwoningen betalen naast

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per jaar of zoveel vaker als nodig

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie

Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Uw ventilatiesysteem: Decentrale ventilatie Systeemopbouw: In één of meerdere vertrekken heeft u een decentrale ventilatieunit die voor de ventilatie van dat vertrek zorgt. In de overige vertrekken is

Nadere informatie

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam Service-abonnement AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A9 1018 GW Amsterdam Correspondentieadres: Postbus 15563 1001 NB Amsterdam aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Onderhoudsoverzicht A Huurder

Nadere informatie

Verzeker jezelf van een goede oplevering.

Verzeker jezelf van een goede oplevering. Verzeker jezelf van een goede oplevering. Bestel de juiste luchtgroep en de inregeling van de volledige installatie bij AirX. AirX regelt volledige ventilatie installaties in, om ervoor te zorgen dat er

Nadere informatie

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam Service-abonnement AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A9 1018 GW Amsterdam Correspondentieadres: Postbus 15563 1001 NB Amsterdam aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Onderhoudsoverzicht A Huurder

Nadere informatie

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg

Beste student, Met vriendelijke groet, Afdeling Studentenhuisvesting WonenBreburg Beste student, Gefeliciteerd met je appartement in PAX. In je appartement vind je voorzieningen die je misschien nog niet kent of waarvan je niet weet hoe ze werken. Dat leggen we graag aan je uit. Lees

Nadere informatie

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen ALLES OVER verhuizen 4 U heeft de huur opgezegd van uw woning of u bent van plan binnenkort te verhuizen. Hier komt

Nadere informatie

Handige tips. Handige tips voor bewoners, maart 2012 Pagina 1 van 7

Handige tips. Handige tips voor bewoners, maart 2012 Pagina 1 van 7 Handige tips Na de werkzaamheden aan uw woning is de werking van een aantal systemen veranderd. Zoals de verwarming, de ventilatie en de deuropener. In dit overzicht vindt u een aantal gebruikstips en

Nadere informatie

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4.

Nadere informatie

2.1 KLIMAAT EN INSTALLATIES IN DE WONING

2.1 KLIMAAT EN INSTALLATIES IN DE WONING 2.1 KLIMAAT EN INSTALLATIES IN DE WONING Centrale verwarming Het overgrote deel van de woningen van WVH is voorzien van centrale verwarming (cv). Een cv-installatie is een gesloten systeem. Water zet uit

Nadere informatie

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu?

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu? Een nieuwe U gaat een huren, wat nu? Een nieuwe Welkom in uw nieuwe. Er komen veel zaken op u af en u moet de komende tijd heel wat regelen. In deze brochure leest u informatie over huren bij De Woonschakel,

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Nieuwe huurder. in uw nieuwe huis.

Nieuwe huurder. in uw nieuwe huis. Nieuwe huurder Welkom in uw nieuwe huis. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het betrekken van een huurwoning of tijdens het bewonen ervan. In deze folder vindt u informatie die van

Nadere informatie

HR-combiketel. Onderhoud / storingen

HR-combiketel. Onderhoud / storingen HR-combiketel Onderhoud / storingen Belangrijk: Controleer 1x per half jaar de waterdruk in de cv-installatie en vul zonodig bij. Schakel uw installateur in als u meer dan 4x per jaar water moet bijvullen.

Nadere informatie

Chrono RF Afstandsbediening Handleiding voor de gebruiker. Handleiding voor de installateur z.o.z.

Chrono RF Afstandsbediening Handleiding voor de gebruiker. Handleiding voor de installateur z.o.z. Chrono RF Afstandsbediening Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Bediening... 6 3. Onderhoud...

Nadere informatie

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Verhuizen Een verhuizing regel je eenvoudig thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op

Nadere informatie

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen.

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen. GEBRUIKSAANWIJZING WAARSCHUWING: Niet samen gebruiken met een elektrisch apparaat of apparaten dat/die 500 watt of meer gebruiken, of die gevaar op kunnen leveren wanneer ze onbeheerd achterblijven, zoals

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding mechanisch ventilatiesysteem

Ventileren in huis. Handleiding mechanisch ventilatiesysteem Ventileren in huis Handleiding mechanisch ventilatiesysteem 2 Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk 1 Huurdersinformatie Goed ventileren, erg belangrijk Goed ventileren zorgt voor gezonde en droge lucht in uw woning. In deze brochure tips om te ventileren en om vocht te voorkomen. Inhoud Ventileren:

Nadere informatie

Serviceabonnement Welke werkzaamheden vallen onder ons serviceabonnement? Wat blijft nog steeds uw eigen verantwoordelijkheid? Kosten.

Serviceabonnement Welke werkzaamheden vallen onder ons serviceabonnement? Wat blijft nog steeds uw eigen verantwoordelijkheid? Kosten. Serviceabonnement Handig! Het serviceabonnement Het serviceabonnement biedt uitkomst als u bepaalde onderhoudsklussen die u volgens het huurcontract (en het onderhouds-abc) zelf moet doen, niet kunt of

Nadere informatie

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VOCHT EN VENTILATIE Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VENTILEREN GEZOND LUCHT OPEN BUITENLUCHT VOCHT RAMEN WONING Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning Het voorkomen van vocht in uw woning

Nadere informatie

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen 1 2 Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen 3 Alles over verhuizen U heeft de huur opgezegd van uw woning of u bent van plan binnenkort te verhuizen. Hier

Nadere informatie

Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht

Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht Brochure verwarmen en koeling Noorderlicht In uw appartementencomplex bevindt zich een centrale techniekruimte. Vanuit deze ruimte wordt verwarming of koeling geleverd aan uw woning. In elke kamer in uw

Nadere informatie

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren onderhoudswijzer In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren Dergelijke ongemakken kunnen er voor

Nadere informatie

Warmte & ventilatie. Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning

Warmte & ventilatie. Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning Warmte & ventilatie Richtlijnen voor een warme en geventileerde woning Om prettig te wonen, moet uw woning niet alleen goed onderhouden zijn, maar ook comfortabel. Een warm huis in de winter, maar ook

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Oorspronkelijk document.

Oorspronkelijk document. Oorspronkelijk document. Voorwoord In deze verkorte handleiding worden de functies uitgelegd voor het dagelijks gebruik en vindt u aanwijzingen voor het verhelpen van eventuele storingen. Meer informatie

Nadere informatie

INFORMATIE WARMTE & KOELING STORING

INFORMATIE WARMTE & KOELING STORING INFORMATIE WARMTE & KOELING STORING Waar hangt het verbruik van warmte in mijn woning van af? Er zijn verschillende aspecten die invloed hebben op het verbruik van warmte in uw woning. Hieronder vindt

Nadere informatie

Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur.

Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur. Huur opzeggen Deze folder geeft u informatie over (bijna) alles wat te maken heeft met het opzeggen van de huur. 1. Het opzeggen van de huur De huur moet schriftelijk opgezegd worden. U kunt bij ons een

Nadere informatie

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren onderhoudswijzer In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren Dergelijke ongemakken kunnen er voor

Nadere informatie

Huur opzeggen Vooropname niet

Huur opzeggen Vooropname niet Gaat u verhuizen? Geef dit dan tijdig door. U kunt uw huurovereenkomst op elke werkdag beëindigen. Wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer u bijvoorbeeld de huur op 18 mei

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Servicekosten. Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten

Servicekosten. Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten Servicekosten Alles wat u wilt weten over de afrekening servicekosten 1. Wat zijn servicekosten? Naast netto huur betaalt u maandelijks servicekosten. U betaalt servicekosten voor diensten die door Wonen

Nadere informatie

De afrekening servicekosten, hoe zit dat?

De afrekening servicekosten, hoe zit dat? De afrekening servicekosten, hoe zit dat? In deze folder leest u over de afrekening van de servicekosten. Wat zijn servicekosten en hoe worden deze kosten in rekening gebracht? Servicekosten Het bedrag

Nadere informatie

Verhuizen. waar moet u op letten?

Verhuizen. waar moet u op letten? Verhuizen waar moet u op letten? Uw spullen uitzoeken, inpakken, de huurovereenkomst opzeggen of ondertekenen, adreswijzigingen versturen. Bij een verhuizing komt heel wat kijken! Waar u allemaal rekening

Nadere informatie

GEBRUIKERS- EN ONDERHOUDS- HANDLEIDING. INspIrereNDe IDeeËN met De mooiste

GEBRUIKERS- EN ONDERHOUDS- HANDLEIDING. INspIrereNDe IDeeËN met De mooiste GEBRUIKERS- EN ONDERHOUDS- HANDLEIDING INspIrereNDe IDeeËN met De mooiste KOZIJNeN VaN europrovyl Gebruikers- en onderhoudshandleiding Onlangs heeft u gekozen voor de hoogwaardige kunststof producten van

Nadere informatie

Bewonershandleiding. Nieuwe voorzieningen /42017

Bewonershandleiding. Nieuwe voorzieningen /42017 Bewonershandleiding Nieuwe voorzieningen 2017-033/42017 Speciaal voor u Dit boekje is gemaakt voor de huurders van de St.-Maartendreef 172-402. In deze handleiding leest u over het gebruik en het onderhoud

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT DX4/DX5/DX6 DX4 DX5 DX6

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT DX4/DX5/DX6 DX4 DX5 DX6 GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT DX4/DX5/DX6 DX4 DX5 DX6 INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER 02 WERKING 02 BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN 03 ONDERHOUD 06 4. STORING

Nadere informatie

U gaat verhuizen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u uw woning gaat verlaten.

U gaat verhuizen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u uw woning gaat verlaten. U gaat verhuizen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u uw woning gaat verlaten. Inhoud Verhuizen? We maken het u graag gemakkelijk pagina 3 De huur opzeggen pagina 4 De vooropname pagina 5 De

Nadere informatie

Hoe werkt uw cv-installatie?

Hoe werkt uw cv-installatie? Hoe werkt uw cv-installatie? hèt installatieteam Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw cv-ketel in het kort 3 2. Werkzaamheden die niet onder de garantie vallen 4 3. Hoe te handelen bij storing 6 4. Mogelijke

Nadere informatie

Handleiding/instructie Kombi Kompakt HRE-ketel Intergas

Handleiding/instructie Kombi Kompakt HRE-ketel Intergas Handleiding/instructie Kombi Kompakt HRE-ketel Intergas BONARIUS ontwerpt, installeert en onderhoudt individuele cv-installaties in zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Voor ca. 90.000 woningen verricht

Nadere informatie

Verzeker jezelf van een goede oplevering.

Verzeker jezelf van een goede oplevering. Verzeker jezelf van een goede oplevering. Bestel de juiste luchtgroep en de inregeling van de volledige installatie bij AirX. AirX regelt volledige ventilatie installaties in, om ervoor te zorgen dat er

Nadere informatie

onderhoudswijzer wonen met karakter

onderhoudswijzer wonen met karakter onderhoudswijzer wonen met karakter wonen met karakter In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppelende kraan, slecht sluitende deuren

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder komt. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking

Nadere informatie

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 Servicekosten Inhoud Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 De belangrijkste servicekosten op een rij...4 Begrippenlijst...6 Wilt u meer weten?...6 Servicekosten

Nadere informatie

HUUR OPZEGGEN. Opzeggen van uw. huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw. huurwoning.

HUUR OPZEGGEN. Opzeggen van uw. huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw. huurwoning. HUUR OPZEGGEN Opzeggen van uw huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw huurwoning. Als u gaat verhuizen moeten er veel zaken geregeld worden. Niet alleen

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen

Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Meest gestelde vragen en antwoorden over de afrekening servicekosten Algemene vragen Mijn ibanrekeningnummer op de afrekening klopt niet of is niet ingevuld Wilt u het goede ibanrekeningnummer schriftelijk

Nadere informatie

Hygro sensor RF Handleiding voor de installateur. Clean Air. Handleiding voor de gebruiker z.o.z.

Hygro sensor RF Handleiding voor de installateur. Clean Air. Handleiding voor de gebruiker z.o.z. Hygro sensor RF Handleiding voor de installateur Handleiding voor de gebruiker z.o.z. Clean Air Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Group Nederland B.V. Lingenstraat 2 8028 PM Postbus 621 8000

Nadere informatie

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder.

Servicekosten. Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Servicekosten Waar betaalt u voor? Waaruit bestaan de servicekosten? U leest het in deze folder. Uw woonplezier. Onze service! Wij bieden u graag service... Als u een woning van ons huurt, huurt u niet

Nadere informatie

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren

In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren onderhoudswijzer In een huis waar geleefd wordt, ontstaan snel allerlei (kleine) ongemakken: een los zittende toiletbril, een druppende kraan, slecht sluitende deuren Dergelijke ongemakken kunnen er voor

Nadere informatie

1. Opzeggen. Opzeggen. Eerste opname. Bezichtiging met kandidaat-huurder. Overname. De nieuwe huurder is nooit verplicht iets over te nemen.

1. Opzeggen. Opzeggen. Eerste opname. Bezichtiging met kandidaat-huurder. Overname. De nieuwe huurder is nooit verplicht iets over te nemen. Verhuisfolder U gaat verhuizen. Dat begint met het opzeggen van de huur. Maar dan? Wat mag er achterblijven in een woning? Wanneer levert u de sleutel in? En hoe dient u de woning achter te laten? Deze

Nadere informatie

Handleiding/instructie Kombi Kompakt HR-ketel Intergas

Handleiding/instructie Kombi Kompakt HR-ketel Intergas Handleiding/instructie Kombi Kompakt HR-ketel Intergas BONARIUS ontwerpt, installeert en onderhoudt individuele cv-installaties in zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Voor ca. 90.000 woningen verricht

Nadere informatie

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje

Aangenaam duurzaam. Informatieboekje Aangenaam duurzaam Informatieboekje Handige informatie Uw woning is aangesloten op Warmtenet Hengelo. Warmtenet Hengelo zorgt ervoor dat u het in huis aangenaam warm hebt en dat u warm water uit de kraan

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder is. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking het

Nadere informatie

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT D275(EP) II SYSTEEM D

INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT D275(EP) II SYSTEEM D INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT D275(EP) II SYSTEEM D INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER 02 WERKING 02 BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN 03 ONDERHOUD

Nadere informatie

DucoBox Silent Connect

DucoBox Silent Connect DucoBox Silent Connect HANDS ON BE(nl) 1 2 1. Aansluiting & knoppen 2. LED-indicatie 3 3. Montage + aansluiting 1. Draai de Boxsensor(en) in het gewenste kanaal in de DucoBox tot de Boxsensor vastklikt.

Nadere informatie

Verkorte handleiding. Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen

Verkorte handleiding. Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen Verkorte handleiding Bediening en onderhoud Schüco ramen, deuren en schuifsystemen Bediening en onderhoud Schüco 3 03 05 06 08 Inhoud Eenvoudige bediening van ramen en deuren Geniet van uw ramen en deuren

Nadere informatie

HUUR OPZEGGEN. Opzeggen van uw. huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw. huurwoning.

HUUR OPZEGGEN. Opzeggen van uw. huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw. huurwoning. HUUR OPZEGGEN Opzeggen van uw huurwoning. In deze folder vindt u informatie die van belang is voor het verlaten van uw huurwoning. Als u gaat verhuizen moeten veel zaken geregeld worden. Niet alleen voor

Nadere informatie

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk 14 Nul op de Meter woningen Groenhove te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk Deze projectdocumentatie is met zorg samengesteld. De tekst en tekeningen in deze brochure

Nadere informatie

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Versie Schouwen-Duiveland Onderhoud aan uw woning op Schouwen-Duiveland In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de komt. Al

Nadere informatie

VERHUIZEN?! ZO LAAT U DE WONING ACHTER BIJ VERTREK

VERHUIZEN?! ZO LAAT U DE WONING ACHTER BIJ VERTREK VERHUIZEN?! ZO LAAT U DE WONING ACHTER BIJ VERTREK U heeft de huur van uw woning opgezegd. Er volgt dan een afspraak met de inspecteur over de oplevering van uw woning. Eerst vindt er een voorinspectie

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen.

Nadere informatie

Stadswarmte in huis. Zo simpel werkt het.

Stadswarmte in huis. Zo simpel werkt het. Stadswarmte in huis. Zo simpel werkt het. Bewaar dit boekje bij uw afleverset. Storing Nuon Stadswarmte? Bel gratis 0800 0513 Dag en nacht bereikbaar Inhoud Stadswarmte - Makkelijk, veilig, milieuvriendelijk

Nadere informatie

Zo laat u de woning achter bij vertrek. thuis in Deventer

Zo laat u de woning achter bij vertrek. thuis in Deventer Zo laat u de woning achter bij vertrek thuis in Deventer Inhoud Opleveren van de woning p. 3 Overname p. 6 Eindafrekening p. 7 Zelf regelen bij verhuizing p. 8 Heeft u ons nodig? p. 9 Opleveren van de

Nadere informatie

Beëindiging van de huur

Beëindiging van de huur > Huuropzegging Beëindiging van de huur In deze folder leest u wat er allemaal komt kijken bij de beëindiging van de huur: wát moet u zelf doen en wát doet Woonstichting St. Joseph. Ook geven we u uitleg

Nadere informatie

Wat u moet weten over verhuizen

Wat u moet weten over verhuizen U gaat verhuizen U gaat binnenkort verhuizen. Een tijd waarin u de nodige zaken moet regelen. Zo kunt u bezig zijn met klussen in uw nieuwe woning, verhuisberichten sturen en verhuizen. Dat allemaal voordat

Nadere informatie

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt Wanneer u gaat verhuizen Bij een verhuizing komt heel wat kijken: uw huurovereenkomst opzeggen, uw nieuwe en misschien ook

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

GEVEL[PLAN] BV. Gebruik en onderhoud van de kozijnen, ramen en voor-/achterdeur van de 419 eengezinswoningen Grootstal te Nijmegen

GEVEL[PLAN] BV. Gebruik en onderhoud van de kozijnen, ramen en voor-/achterdeur van de 419 eengezinswoningen Grootstal te Nijmegen GEVEL[PLAN] BV Gebruik en onderhoud van de kozijnen, ramen en voor-/achterdeur van de 419 eengezinswoningen Grootstal te Nijmegen Versie: 04-05-2010 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag. 3 2. Dagelijks gebruik

Nadere informatie

Huur opzeggen Vooropname niet

Huur opzeggen Vooropname niet Gaat u verhuizen? Geef dit tijdig door. U kunt uw huurovereenkomst op elke werkdag beëindigen. Wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer u bijvoorbeeld de huur op 18 mei wilt

Nadere informatie

beleid: februari 2010, versie: 2014

beleid: februari 2010, versie: 2014 Verhuizen beleid: februari 2010, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die goed

Nadere informatie

Verhuizen uit een woning van Maasvallei

Verhuizen uit een woning van Maasvallei Verhuizen uit een woning van Maasvallei Wat te doen als u de huurwoning verlaat Verhuizen uit een woning van Maasvallei Wat te doen als u de huurwoning verlaat. Verhuizen is een hele klus. Veel mensen

Nadere informatie

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst In het volgende overzicht wordt bij elke reparatie aangegeven voor wie

Nadere informatie

De huur van uw woning opzeggen

De huur van uw woning opzeggen De huur van uw woning opzeggen Verhuizen Samenwerken aan een snelle en soepele oplevering Versie Schouwen-Duiveland Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Als u heeft besloten om te gaan verhuizen, heeft

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT VASCO T350 /T500 SYSTEEM D

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT VASCO T350 /T500 SYSTEEM D GEBRUIKERSHANDLEIDING VENTILATIE-UNIT VASCO T350 /T500 SYSTEEM D INHOUDSTABEL 1. INLEIDING 01 2. VEILIGHEID 01 3. HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER 02 WERKING 02 BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN 03 ONDERHOUD 06 4.

Nadere informatie

Woonhuisventilator. www.r-vent.com

Woonhuisventilator. www.r-vent.com WVX Woonhuisventilator Onderhoudsarm Hoge capaciteit Regelbaar in 3 standen www.r-vent.com Installateurshandleiding R-vent is een merk van R-vent group B.V., Boterdorpsweg 10, Bergschenhoek, Nederland.

Nadere informatie

Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak

Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak Vraagt u zich af of het voorschot op de servicekosten redelijk is, of zijn huurder en verhuurder het niet eens over de eindafrekening? Met dit formulier

Nadere informatie

Model huurcontract inzake tijdelijke verhuur op grond van de artikelen 15 en 16 van de Leegstandwet

Model huurcontract inzake tijdelijke verhuur op grond van de artikelen 15 en 16 van de Leegstandwet Model huurcontract inzake tijdelijke verhuur op grond van de artikelen 15 en 16 van de Leegstandwet --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ondergetekenden:

Nadere informatie

Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers)

Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Het onderhouden van uw woning Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Een kraan die lekt, een CV die ontlucht moet worden, of een

Nadere informatie

Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van?? maand1 2007 de kamer in de woning aan: Hoorneslaan 999 te: 2221??

Art. 1. Lid 1: De verhuurder verhuurt met ingang van?? maand1 2007 de kamer in de woning aan: Hoorneslaan 999 te: 2221?? Huurcontract Ondergetekenden Naam verhuurder: John... Adres: Hoorneslaan 999, 2221?? Katwijk zh Telefoon: 06-........ Naam huurder: VVV Naam, Adres 999, 9999 XX Woonplaats, geboren.. -.. 19.. komen het

Nadere informatie

Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning

Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning Bijlage bij uw huurovereenkomst (project EGW Arnhem Presikhaaf) versie 1.3 03-11-2015 tussenwoning Naam huurder: Adres: Huurcontractnummer: Ingangsdatum huur: U heeft een overeenkomst met Portaal voor

Nadere informatie

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed Welkom 2 Programma Voorstelronde Stand van Zaken Opleveringen Onderhoudstermijn (reparatie verzoeken) Uitleg technische installaties Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) Voorzieningen in de woning Afwerking

Nadere informatie

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen Huurbeëindiging Waar moet de huurder aan denken bij het opzeggen van de huur. En hoe moet de woning opgeleverd worden? In deze brochure vindt u alle informatie hierover en doorlopen we de stappen die we

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging

uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging uren INFORMATIE OVER huurbeëindiging inhoud huurbeëindiging 3 Opzeggen van de huur 3 Bevestiging huuropzegging 4 Vertrekkersenquête 5 Wijzigingen van de woning 5 Regels voor schoon en leeg opleveren 5

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie