Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September In deze nieuwsbrief o.a. } Een herhaalde oproep van de secretaris onze afdeling te ondersteunen met bestuurs- en commissieactiviteiten } Workshop Snoeien } Een drietal Lezingen } Bloemschikken - Nederlands Kampioenschap Bloemschikken - Doe-avonden Cursus Bloemschikken voor Beginners } Open tuinen op 3 september } Ruilbeurs planten, zaden, stekjes

2 de me en he d elt u t de he t dat secreta ria a Van de Secretaris Helaas heeft mijn noodkreet in de laatste Nieuwsbrief géén concrete reacties opgeleverd. Daarom nog maar eens: Zou u of iemand uit uw omgeving, ons binnen het bestuur en commissies willen/kunnen helpen? Voorlopig zijn we al blij met 'ondersteuning', want nieuwe activiteiten ontwikkelen... daar hebben we geen capaciteit voor. Wat we wel op het programma hebben zijn boeiende lezingen, planten/zadenruildag, bloemschikcursussen en de Doe-avonden. En vergeet niet de Open Tuinen op 3 september. Helaas hebben we de cursus Ecologisch Tuinieren, wegens onvoldoende aanmeldingen moeten annuleren. Maar voor de workshop 'Snoeien' zijn nog voldoende plaatsen. Rest mij nog u een mooie nazomer te wensen. Pompoenmarkt zondag 1 oktober Op zondag 1 oktober is er weer de jaarlijkse pompoenenmarkt op het complex van volkstuinvereniging 'Groen Gennep', Genneperweg 199 in Eindhoven. De Herfst-pompoendag start om uur en duurt tot uur. De entree is gratis. Workshop Snoeien Staat u ook altijd te twijfelen, zo gauw u de snoeischaar in de hand hebt? Kan ik deze boom of heester nu wel of niet snoeien en zo ja hoe dan? En verder, hoe fors kan ik een plant terugsnoeien, loopt hij dan nog uit? Met snoeien stimuleer je vaak de groei en bloei van de plant, voor sommige soorten wenselijk (fruit). In een workshop op zaterdagochtend 28 oktober krijgt u alle antwoorden op snoeivragen. De workshop duurt ongeveer 2 uur en kost 30,- voor leden van Groei & Bloei en 35,- voor niet-leden. zaterdag 28 oktober Deze workshop is ontwikkeld in samenwerking met Hovenier, Tuincentrum en Boomverzorging Soontiëns, Urkhovenseweg 570 Eindhoven, alwaar de workshop ook plaatsvindt. Aanmelden bij Jan Nelissen, (voor leden o.v.v. lidnummer.) tot 30 september. Adres: Taaghof BT Veldhoven Tel: j.nelissen1@upcmail.nl Betaling storten op rekening: NL96 INGB t.n.v. KMTP Eindhoven. Boek Wilt u uw tuin eens vanuit een andere hoek bekijken? Dan is dit boek wellicht een aanrader. De magie van tuinieren verandert voor altijd uw kijk op tuinieren en op uzelf. Wim Paul van der Ploeg, een gepassioneerd hovenier en tuin-coach, gespecialiseerd in energetisch tuinieren, neemt u mee op een inspirerende reis door de tuin en uw innerlijke belevingswereld. In verhalen en meditatieve passages maakt u kennis met de magische kant van het tuinieren. Met praktische aanwijzingen kunt u uw tuin een extra accent geven. Op youtube ( staat een aardige video waarin de auteur toelichting geeft op zijn boek. Vanaf 1 augustus 2017 is het boek (ISBN ) tijdelijk voor de actieprijs van 29,95 via te bestellen.

3 Lezingen/Excursies Waar: alle lezingen hebben plaats in de aula van de school Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654 JB Eindhoven. Aanvang 19:30 uur, zaal open 19:00 uur. Kosten: leden op vertoon van ledenpas gratis, niet-leden betalen 4,00. Bukkems Siergrassen vrijdag 22 september Op vrijdag 22 september organiseren wij een excursie naar kwekerij Bukkems Siergrassen. De heer Bukkems heeft in Heeze een prachtige kwekerij met heel veel soorten grassen. We bezoeken hem juist in september omdat de grassen dan in bloei staan en we zo de hele plant kunnen bewonderen. We krijgen een rondleiding door de heer Bukkems zelf en tijdens die rondleiding zal hij veel vertellen over grassen en de kwekerij. We ontvangen iedereen graag om 2 uur. Na de koffie en cake begint de rondleiding (wij raden u aan stevige schoenen aan te doen). Het adres van Bukkems Siergrassen: Heezerenbosch 22, 5591 TA Heeze. U moet zich - graag vóór 18 september - opgeven bij: Trudy Stolwijk, telefoon of via de mail trudystolwijk@gmail.com. Tuinorchideeën dinsdag 10 oktober Jarenlang zijn Judith en Wil Prins gepassioneerd van bijzondere soorten orchideeën. Vanavond zal dat blijken tijdens deze lezing. Zij hebben vooral belangstelling voor soorten uit streken die op dezelfde breedtegraad liggen als West-Europa en dus in onze tuin te telen zijn. Hun specialiteit is de Cypripedium ofwel het venusschoentje, maar ook andere soorten als Bletilla, Pleione, Wespenorchis en Dactylorhiza ofwel handekenskruid kweken zij op hun kleine kwekerij in Monster. Zij verkopen aan zowel de groothandel als aan particulieren. Het groei- en bloeiseizoen van onze orchideeën loopt van 1 maart tot half juni. De planten zijn het hele jaar door bij hen verkrijgbaar. Planten verzenden doen zij echter vanaf eind oktober tot 1 april, als de planten nog onder de grond zitten. Zie de webshop op Ze laten tijdens de lezing een heel scala foto s zien van hun tuin en ook de aanleg hiervan en natuurlijk worden enkele verzorgingstips gegeven. Tevens geven ze nog een kleine inkijk in hun tweede passie, de schaapskudde Grazend Populair. De verborgen stadstuin dinsdag 14 november Als je s zomers vanaf de straat mijn tuin inloopt, waan je je op een open plek in het bos in plaats van ergens midden in de stad. Aldus Harry Pierik, tuinontwerper en groenadviseur. Vanavond komt hij ons vertellen hoe hij door de keuze van het assortiment aan planten en hun onderlinge rangschikking de sfeer oproept van varen valleien, tropische tuinen en nevelige hellingen. Een voorproefje? Bezoek maar eens.

4 Bloemschikken e 54 NK Bloemschikken Op 6 oktober 2017 strijden zo'n 250 studenten en amateurs om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken in de Beursfabriek in Nieuwegein. Tijdens het aansluitende bloemenweekend van 7 en 8 oktober kun je alle bloemwerken bewonderen en zijn er presentaties, demonstraties en workshops. Het fleurige evenement, dat voor de 54e keer wordt gehouden, heeft als thema (p)kant (lees piekant) en is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei. Doe-avonden Na de zomervakantie gaan we weer van start met een nieuwe reeks doe-avonden. Voor hen die nog niet vertrouwd zijn met het begrip doe-avond: De doe-avond is een gezellige avond bloemschikken waarop iedereen die van bloemschikken houdt van harte welkom is. Iedereen werkt met zijn eigen meegebrachte materialen, volgens een opgegeven thema. Altijd verrassend te zien hoe verschillend de werkstukken worden. Dat is ook een beetje de bedoeling, zo leer je toch wat van elkaar, zonder dat het een echte les is. Waar: Bloemschiklokaal Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654JB Eindhoven Wanneer: Donderdagavond, inloop vanaf uur, start uur, eind uur. Kosten: Gratis voor G & B-leden, niet-leden betalen 2,50 (dat is inclusief koffie, thee en koek) Meer info: Bij Gheert Leenders, tel of bij de andere leden van de commissie Bloemschikken, zie op onze website (= Home > Bestuur/Commissies. Datum 21 september 26 oktober 23 november 14 december 25 januari 22 februari 22 maart 19 april 24 mei Thema Boeket in een zelfgemaakt frame (rond, vierkant, langwerpig). Anders aan het werk met chrysanten. Plantaardige bekleding, een piepschuim vorm, een doosje, een lijst, etc. bekleden met blad, schors, judaspenning, etc. Kerstdecoraties, kleine kerstversiersels voor in de boom, op tafel, als mobile voor het raam Cirkels, in de uitgebreidste zin, als het maar rond is. Verrassingsles inclusief materialen, gegeven door Ingrid nadere info (kosten, opgeven, etc.) in de nieuwsbrief van december. Pasen: Spring is in the air. Contrast, denk aan kleur, vorm ( groot-klein/rond-vierkant), materiaal (hard-zacht). Zonnig geel, laat de zomer maar komen.

5 Cursus bloemschikken voor beginners De lessen worden verzorgd door Hennie Hoogerbrug. Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6. Waar: Aanmelden: Kosten: Extra info: Bij Hennie Hoogerbrug thuis, Oosterklamp 10, 5673 KN Nuenen. Tel.: of h.hoogerbrug@onsnet.nu. De kosten bedragen voor 4 lessen 80,-. Dit is inclusief bloemen en groen, oasis en uiteraard koffie of thee. Voor een eventuele schaal of pot zorgt u zelf. Betaling gebeurt via de penningmeester van Groei en Bloei o.v.v. bloemschikken voor beginners op rekening nr. NL96 INGB t.n.v. Kon. Mij Tuinbouw en Plantkunde Eindhoven. De lessen worden op bovenstaand adres gegeven en dus niet in de Groenschool. Datum Donderdag 21 september Onderwerp Herfstkrans op oasis gestoken met o.a. hortensia, lampion, rozenbottels, sedum en wat er verder voorhanden is. Donderdag 19 oktober Een bloempot met een diameter van maximaal 15 cm. We schikken met herfsttakken en bloemen zoals chrysanten en kleine pompoentjes. Donderdag 16 november Schikking op een lage ronde schaal. We werken met hoog-laag en kleurcontrasten. Donderdag 14 december We maken een kleine guirlande van takken en decoreren die met kerstgroen en verdere versieringen. Adressen van het bestuur Voorzitter Vacature e Secretaris Wally Smulders e t.maas-w.smulders@outlook.com Jan Nelissen e j.nelissen1@upcmail.nl Ledenadministratie & Redactie (Nieuwsbrief) Ad de Clercq e a.clercq@upcmail.nl Coördinator Ingrid de Bruijn e idbruijn@upcmail.nl Wally Smulders e t.maas-w.smulders@outlook.com Penningmeester PR & Redactie (Nieuwsflits) Voor informatie over onze afdeling kunt u terecht op onze website: Landelijke informatie vindt u op De nieuwsbrief van Groei & Bloei, afdeling Eindhoven-de Kempen verschijnt vier maal per jaar: in het begin van de maanden maart, mei, september en december.

6 Plantenruil Open Tuinen Op de eerste zondag in september is onze Open Tuinendag. Wij zijn blij ook dit jaar wederom particuliere tuinbezitters bereid te hebben gevonden om hun tuin zonder entreekosten open te stellen. Graag nodigen we u uit om tuinen van enthousiaste tuinbezitters te bezoeken. De tuinen kunnen bezocht worden van uur tot uur. Zoals gebruikelijk gaan we ervan uit dat ieder bij het bezoek aan een tuin zich als gast gedraagt. Dus de planten met rust laten, geen paden betreden die niet opengesteld zijn, niet met een hond de tuin ingaan en kinderen onder toezicht houden. Sommige tuinbezitters bieden tegen een vergoeding een kopje koffie aan op hun terras. De open gestelde tuinen De Zicht 19, 5502HV Veldhoven Een voor- zij- en achtertuin met een parkachtige sfeer met basisbeplanting uit de jaren 70. Inmiddels volgroeid en in de loop der jaren stukje bij beetje aangepast waardoor er interessante hoekjes, sferen en doorkijkjes zijn ontstaan. De Zicht 15, 5502HV Veldhoven 2 Een tuin van 1300 m, die 20 jaar geleden onder architectuur van Nicole Rademakers is aangelegd. Opvallend in de tuin zijn de grote walnotenbomen, volwassen heesters en de vele vaste planten rondom het gazon en de natuurlijk ogende vijver. Hemelrijken 6, 5502HM Veldhoven Tuin van museum 't oude Slot. Op loopafstand van de twee tuinen op 'De Zicht' is de tuin van 't oude Slot te bewonderen. Er is een kruidentuin en een dahliatuin. Er wordt op 3 september weliswaar een vrolijke trouwbeurs gehouden, maar deelnemers aan de open tuinendag kunnen toch de tuin bezoeken. Museum 't oude Slot heeft ook een caféterras om een drankje te drinken. Rotstuin Barrierweg 182, 5622CR Eindhoven Een echte stadstuin, waarbij slim gebruik is gemaakt van de beschikbare ruimte. Hoogteverschil, grote stapstenen, vijvers en een diversiteit aan (rots)planten vallen als eerste op aan deze tuin. De tuin is nieuw aangelegd en zal nog niet helemaal af zijn, maar er is al genoeg te bewonderen. Maasstraat 4, 5626BC Eindhoven-Acht Een imposante tuin van 3500 m², deels landschapstuin deels cottagetuin. Prachtige soms zeer oude bomen bieden schaduw aan vele soorten schaduwplanten. Een mooie vijver met fontein completeert het geheel met een fraaie randbegroeiing. Tevens zijn de kuipplanten, die men door de jaren heen heeft vergaard, mooi opgesteld te midden van de 'gewone' planten. De tuin is rolstoeltoegankelijk. Hinkelbrits 14, 5683KX Best Een volwassen tuin rondom het hoekhuis waar de liefde voor tuinieren duidelijk zichtbaar is. Door de meanderende paden en plantenbogen zijn er steeds weer kleine verrassingen te ontdekken. Tuin 'Meulenwiel' Broekdijk 9a, 5681PG Best In het tijdschrift Buitenleven van maart/april 2017 is een uitgebreide rapportage over Meulenwiel te vinden. 2 In deze tuin van 3000 m zijn verscheidene vijvers te zien die elk een heel verschillend karakter hebben. Ook is er een bijzonder grote collectie vaste planten en heesters te zien. In 2007 is een lange tuinmuur aangelegd die aan weerszijden fraai beplant is. Er is een plantjesmarkt waar voor een bescheiden prijs plantjes en stekjes te koop zijn. De tuin is rolstoeltoegankelijk.

7 Planten, zaden en stekjes ruilbeurs Op zaterdag 7 oktober vindt van tot uur weer de jaarlijkse najaars planten, zaden en stekjes ruilbeurs plaats. Op dezelfde lokatie als voorheen: de Philips fruittuin aan de Oirschotsedijk in Eindhoven. We staan onder een overkapping dus ook bij slecht weer zal de ruilbeurs doorgang vinden. Op deze ruilbeurs kunt u uw overtollige vaste planten, zaden en stekjes meebrengen om te ruilen met andere plantenliefhebbers. Tijdens en na afloop van de ruilbeurs is het restaurant van de fruittuin geopend voor koffie, thee of lunch (de kosten daarvan zijn voor eigen rekening). zaterdag 7 oktober Wij willen u vragen om meegebrachte planten en zaden van hun naam te voorzien en zo mogelijk te zorgen voor potjes, bakjes, doosjes of zakjes om ze er in mee te geven aan de nieuwe eigenaar. Om het ruilen in goede banen te leiden krijgt u bij aankomst een deelnemersnummer in tweevoud, een nummer plaatst u bij het materiaal dat u wil ruilen, het andere draagt u zichtbaar zodat tijdens het ruilen altijd de aanbieder van de planten opgezocht kan worden om toelichting te geven, of om planten waar veel vraag naar is naar tevredenheid van eenieder te verdelen. Plantmateriaal dat na afloop overblijft dient u mee naar huis te nemen, tenzij de Philips fruiittuin aangeeft dat zij het van u willen overnemen om het aan hun bezoekers weg te geven. Het adres is Oirschotsedijk 14a, 5651 GC Eindhoven. Telefoon Wij hopen op een grote opkomst van leden, met veel verschillend aanbod aan materiaal! Ook uw vrienden, kennissen, buren en familie zijn van harte welkom. Entree is voor iedereen gratis. Hoe meer planten hoe meer vreugd!

8

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een noodkreet van onze secretaris } Aankondiging cursussen tuinieren } Bloemschikken - Over het Zuid-Nederlands kampioenschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen December 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een woordje vooraf van onze secretaris. } Aankondiging van een drietal lezingen en een verslagje van het bezoek

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: Aankondiging met agenda Algemene Ledenvergadering op 14 maart met aansluitend een lezing

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen SDeepcteemmbbeerr 22001 188 In In deze deze nieuwsbrief nieuwsbrief o.a. o.a. }} Van Van de de Voorzitter Voorzitter - Aankondiging dat ze stopt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter } Van de Secretaris, waaronder - Jaarafsluiting in kerstsfeer } Reglement AVG } Lezingen/Excursies:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter Nieuwsbrief GROEI GROEI & & BLOEI BLOEI AAffdd..EEi innddhhoovveenn -- ddee KKeemmppeenn MMaart e i 22001 91 9 InIndeze dezenieuwsbrief nieuwsbriefo.a. o.a. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 9 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen } Van de Secretaris, waaronder - Agenda

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden.

GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Operatie Steenbreek Eindhoven. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten.

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff.

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2 0 1 6 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: pompoenenmarkt op 2 oktober, over de Dahlia, expositie tuinontwerptekeningen vanpiet

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen December 2015 In deze nieuwsbrief } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2016 In deze nieuwsbrief Van de Secretaris: o.a. informatie over de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 8 maart, een opsomming van onze komende

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Voorwoord van onze secretaris } Excursie Tuin aan het Boord in Nuenen Busreis naar Zuid-Holland } Bloemschikken -

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2016 In deze nieuwsbrief o.a. } Bezoek aan de tinteltuin op 27 mei, aanmelden tot 20 mei. } Lezing over bodembedekkers } Terugblik Zuid-Nederlands

Nadere informatie

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017 Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij

Nadere informatie

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Met hierin: Dankbaar zaad uit Ierland. In goede Aarde kwekerij en siertuin op de klei. Foto s Prairietuin Veldhoven, aangelegd najaar

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Najaar

Cursus Bloemschikken Najaar Cursus Bloemschikken Najaar High Tea met Bloemschikken Open Inschrijvingen Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Najaar Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshopserie

Nadere informatie

Reserveer tijdig workshop(s)

Reserveer tijdig workshop(s) Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Reserveer tijdig Creatief Weekend Eenvoudig bestellen Agenda Reserveer tijdig workshop(s) Ook zo'n zin in een workshop? Een creatieve, inspirerende

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 1 I N H O U D 1 Van het bestuur 2 Programma Regio West 2019 3 Plantenbeurzen en Open Tuinen 4 Overige informatie

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Najaar 2012

Cursus Bloemschikken Najaar 2012 Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Cursus Bloemschikken High Tea Arrangement Aanbiedingen in de Webshop Cursus Bloemschikken Najaar 2012 De workshopserie bloemschikken van de

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken

Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops High Tea Arrangement Nieuwe artikelen Klik hier om de online versie te bekijken Agenda Workshops Voor individuele creatievelingen of kleinere groepen hebben wij volop mogelijkheden. Voor

Nadere informatie

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Agenda Workshops Specialisatie: Afscheidsbloemen Nieuw in de Webshop

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Agenda Workshops Specialisatie: Afscheidsbloemen Nieuw in de Webshop Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Agenda Workshops Specialisatie: Afscheidsbloemen Nieuw in de Webshop Agenda Workshops Workshop Plateau (cursus) woensdag 24 september 19.00-21.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 www.volkstuinverenigingvianen.nl mei/juni 2017 Beste tuinders, Het zaai- plant en oogstseizoen is weer aangebroken en het is vooral tijdens de snikhete

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken

Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops. Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Nieuw Assortiment Agenda Workshops Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken De datums voor de nieuwe workshopseries/cursus voorjaar- en zomerperiode 2015 zijn

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

van 19.30 uur tot 22.00 uur van 13.30 uur tot +/- 16.00 uur Zaterdagmiddag: van 13.30 uur tot 16.00 uur van 8.45 uur tot 11.45 uur

van 19.30 uur tot 22.00 uur van 13.30 uur tot +/- 16.00 uur Zaterdagmiddag: van 13.30 uur tot 16.00 uur van 8.45 uur tot 11.45 uur Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische opgave ook mogelijk. U kunt zich uiterlijk 3 weken voor

Nadere informatie

Temps de Flors - Girona

Temps de Flors - Girona Temps de Flors Agenda Workshops Schelpen assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Temps de Flors - Girona Er was veel te zien in Girona (Spanje) bij "Temps de Flors", een jaarlijks, internationaal

Nadere informatie

Workshops Kerstbloemschikken

Workshops Kerstbloemschikken Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken In deze nieuwsbrief: Workshops Kerstbloemschikken en High Tea arrangement met Kerstbloemschikken Workshops Kerstbloemschikken Je zou het bijna

Nadere informatie

Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Oranje in stijl Zorg voor een extra stijlvolle inrichting tijdens Koningsdag (27 april as.). Onder het motto

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

High Tea met Kerstworkshop

High Tea met Kerstworkshop High Tea met Kerstworkshop Volledig assortiment van Oasis Agenda Workshops Klik hier om de online versie te bekijken High Tea met Kerstworkshop Wederom organiseert Biss Floral een aantal gezellige middagen

Nadere informatie

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken

Klik hier om de online versie te bekijken. In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen BTW verhoging High Tea Cursus Bloemschikken Nieuwe arrangementen Er zijn vijf nieuwe Najaarsarrangementen beschikbaar

Nadere informatie

WORKSHOPS BLOEMSCHIKKEN BLOEMSCHIKKEN HET JAAR ROND 2011 2012

WORKSHOPS BLOEMSCHIKKEN BLOEMSCHIKKEN HET JAAR ROND 2011 2012 WORKSHOPS BLOEMSCHIKKEN BLOEMSCHIKKEN HET JAAR ROND 2011 2012 Genieten van fraaie materialen die groeien en bloeien. Spelen met kleuren, vormen en thema s, die wisselen per jaargetijde en traditionele

Nadere informatie

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Afdeling Houten september 2014 Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Zes lezingen en presentaties, acht workshops (binnen én buiten), enkele excursies, een jaarvergadering, en wat we nog maar meer aan

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

TUINEN VAN SALLANDROUTE

TUINEN VAN SALLANDROUTE Buitenleven En Route TUINEN VAN SALLANDROUTE In de het Overijsselse Salland zijn op 24 april en 1 mei twee bollentuinen en een kwekerij geopend. Onder de noemer Tuinen van Salland kun je een route maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de 34ste, Dec. 2014 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 4e nieuwsbrief van het 9de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Peter van Straalen Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Beste lezer, Verlangt u erg naar een nieuwe tuin? En kan u niet wachten

Nadere informatie

Gezien in "Fleur Creatief"

Gezien in Fleur Creatief Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Najaar/Winter Agenda Workshops Nieuw in de Webshop Gezien in "Fleur Creatief" Bamboo d9xh70 cm naturel Bekijk product Kurk kruimels Naar de Webshop Cursus

Nadere informatie

Draaddag Kom op zaterdag 6 juni 2015 tussen 11:00 en 15:00 uur Deze keer bij Bobbin, Achterdijk 20, Zevenbergen

Draaddag Kom op zaterdag 6 juni 2015 tussen 11:00 en 15:00 uur Deze keer bij Bobbin, Achterdijk 20, Zevenbergen Naald &en Draaddag Kom op zaterdag 6 juni 2015 tussen 11:00 en 15:00 uur Deze keer bij Bobbin, Achterdijk 20, Zevenbergen Dit jaar is onze gast Marianne van Helvoort, zij verkoopt Liberty stoffen. Kijk

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Workshops 2014. Hieronder vindt u het overzicht van de verschillende workshops:

Workshops 2014. Hieronder vindt u het overzicht van de verschillende workshops: Workshops 2014 Voor 2014 hebben we weer een aantal workshops voor u samengesteld. Er zijn in totaal 13 creatieve en inspirerende workshops waarvoor u zich kunt inschrijven. Zoals bij de omschrijvingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen Workshops bij IKEA Handgebonden Boeket High Tea Webshop

In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen Workshops bij IKEA Handgebonden Boeket High Tea Webshop In deze nieuwsbrief: Nieuwe arrangementen Workshops bij IKEA Handgebonden Boeket High Tea Webshop Nieuwe arrangementen Voor de komende periode zijn er weer veel creatieve workshops mogelijk, geschikt voor

Nadere informatie

Geslaagd Bruidsbloemwerk

Geslaagd Bruidsbloemwerk Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidsbloemwerk Schelpenzomer Cursus Najaar Agenda Webshop Geslaagd Bruidsbloemwerk Biss Floral is er in gespecialiseerd om samen met het

Nadere informatie

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes.

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Schooljaar 2017-2018 24-11-2017 nr. 7 S t a a l e n D a v i n c i We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Iedereen begint eraan te wennen en ze bevallen heel erg goed. De leerlingen

Nadere informatie

Agenda open inschrijvingen

Agenda open inschrijvingen Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Agenda Kerst High Tea Arrangement Nieuwe artikelen in de Webshop Cadeau suggestie Agenda open inschrijvingen Ook zo'n zin in een gezellige

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

MAGAZINE. oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag van uur tot uur, daarna gezamenlijk koffietheedrinken,

MAGAZINE. oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag van uur tot uur, daarna gezamenlijk koffietheedrinken, 1 Jaargang 20 nr.7 augustus2018 MAGAZINE website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoesteo@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41SNSB094.43.67.461 te Soest oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag

Nadere informatie

Trouwen in het Wit Agenda Workshops Nieuw Assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Trouwen in het Wit Agenda Workshops Nieuw Assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Trouwen in het Wit Agenda Workshops Nieuw Assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Trouwen in het Wit Biss Floral is erin gespecialiseerd om samen het ideale bruidsarrangement uit te kiezen.

Nadere informatie

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details.

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Mei 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het zaaien en kweken van groenten vertelt onze voorzitter Janine over de komende activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Bruidswerk & Corsages

Bruidswerk & Corsages Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidswerk Cursus Bloemschikken Nieuw in de Webshop High Tea arrangement Bruidswerk & Corsages Biss Floral is erin gespecialiseerd om samen

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder.

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Jaarverslag 2014. Bestuur, website, Polderbloei en reiscommissie: Voorzitter: Wies Voesten. Secretariaat: Anneke Neve. Penningmeester: Bob Brug. Ledenadministratie:

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Zwolle 'Pluktuin' Kleine Veerweg 9, 8017 BP Zwolle Op biologische wijze teelt Josefien een grote verscheidenheid aan bloemen en kruiden.

Nadere informatie

nieuwsbrief maart 2015

nieuwsbrief maart 2015 nieuwsbrief maart 2015 B O N S A I vereniging Midden Nederland Tokonoma van de maand De tokonoma s werden tijdens de bijeenkomst van februari gebruikt voor het maken van proefopstellingen voor onze show

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 6 febr 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 6 febr 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 20-12 datum: 6 febr 2017 februari 6 Bulletin 12 7 8 Aanschuiftafel pesten is niet cool Locatie Jozefschool 9 10 13 10 minutenlijsten hangen in de aula 14 Ondersteuningsteam

Nadere informatie

Klik hier om de online versie te bekijken. Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuw in de Webshop. Cursus Bloemschikken

Klik hier om de online versie te bekijken. Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuw in de Webshop. Cursus Bloemschikken Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuw in de Webshop Cursus Bloemschikken Er zijn nog enkele plaatsen beschikbar voor de nieuwe Workshopserie Bloemschikken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2015 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV.

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het vermelden van de eerste lentebodes in haar tuin, kondigt zij een aantal ophanden zijnde

Nadere informatie

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps

Midden-Brabant België-Belgique. Jaargang 40- nummer juni: Walk for Nature met Velt info- en boekenstand, Erps-Kwerps Midden-Brabant België-Belgique Middenseizoentje - Tweemaandelijks Jaargang 40- nummer 2 PB 3070 - Kortenberg P708613 NIEUWSBRIEF maart-april 2018 28 april: Bio-tuinmarkt in Kampenhout 27 mei: Kringlooptuindag

Nadere informatie

nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie

nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie nieuwsbrief januari 2017 Nieuwjaarsreceptie 8 januari kwamen we weer voor het eerst bijeen om elkaar een groen en goed 2017 te wensen. Na een kopje koffie trokken we het Vroege Vogelbos in om te genieten

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie

Programma 2012. Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie Programma 2012 Zaterdag 14 april Excursie naar historisch Oud-Overschie We bezoeken o.a. het Museum Oud-Overschie, de tuin, genaamd het Buitenmuseum en de oude pastorietuin met theehuis. De koffie met

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

High Tea arrangement bij de "Heeren van Slydregt"

High Tea arrangement bij de Heeren van Slydregt Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: High Tea arrangement Agenda Workshops Nieuwe Webshop High Tea arrangement bij de "Heeren van Slydregt" Wederom organiseert Biss Floral een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Uitgave: zomer 2013 Inhoud: - Respijtweekend voor mantelzorgers uit de regio Renkum, Wageningen en Ede - Dag van de Mantelzorg in kasteel Doorwerth: u komt toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1ste nieuwsbrief van het 10de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is en

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u treft

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken

Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuwe artikelen. Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Agenda Workshops Nieuwe artikelen Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshopserie bloemschikken voor de

Nadere informatie

Workshop Paaskrans & Bindtechniek

Workshop Paaskrans & Bindtechniek Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Workshop Paaskrans High Tea Arrangement Nieuw in assortiment en Workshop Paaskrans & Bindtechniek Altijd al willen weten hoe je een Paaskrans

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD Voor groepen kinderen va 4-12 jaar Najaar 2012 (september & oktober) INTRODUCTIE: WAT IS TUININDESTAD? Tuinindestad richt zich op de liefhebbers in de stad. Mensen die

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Mei 2014. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Mei 2014. In deze nieuwsbrief GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Mei 2014 In deze nieuwsbrief } De nieuwe bestuursleden Janine Zwiers (voorzitter) en Ingrid de Bruijn (Coördinator) stellen zich aan u voor. } Na

Nadere informatie

ACTVITEITEN KALENDER oktober en november 2017

ACTVITEITEN KALENDER oktober en november 2017 ACTVITEITEN KALENDER oktober en november 2017 WORKSHOPS Minimaal een keer per maand een leuke workshops op de maandag of donderdagavond voor iedereen vanaf 10 jaar. Van 19.00-20.45 uur gezellig onder het

Nadere informatie

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken

Afdeling Houten. Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik. Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Afdeling Houten Lezing en excursie naar de Niënhof in Bunnik Workshop Scheuren/delen van planten - Workshop Herfstbloemschikken Nieuwsbrief september 2012 Een fris begin van een nieuw seizoen Het nieuwe

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

13 maart 2014 Nr. 13

13 maart 2014 Nr. 13 13 maart 2014 Nr. 13 10/3-16/3 17/3-23/3 24/3-30/3 start project: Kunst in en uit Amersfoort Open ochtend scholen in Amersfoort studiedag groep 1 t/m 4 31/3-6/4 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door grote

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën.

NIEUWSBRIEF. Wie heeft er goede ideeën? 5 e jaargang - juli-aug nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - juli-aug. 2017 - nr. 6-7 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Workshops en ideeën. Zowel vanuit de begeleiding als vanuit de deelnemers leven ideeën om workshops te

Nadere informatie

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014

V O O R J A A R S W O R K S H O P S. Pasen 2014 V O O R J A A R S W O R K S H O P S Pasen 2014 Vanaf dit voorjaar starten we met het organiseren van creatieve, inspirerende en vooral gezellige bloemen-workshops in IJsselstein Tijdens deze workshops

Nadere informatie

BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Oktober 2015

BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Oktober 2015 BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Oktober 2015 Kookles: Taarten zonder oven Op donderdag 15 okt om 13u en om 19.30u in Beveren CC Ter Vesten Menu : - Kaastaart met limoen - Sinaasappel-straciatellataart

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen?

Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Hoe start ik een buurtmoestuin in Groningen? Stappenplan, valkuilen en succesfactoren Eetbare Stad-lezing door Janneke Tops, Gezonde Moestuin Gratis lezing dankzij Eetbare Stad, een project van Gemeente

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 03 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 25-9-2017 Kinderen vrij: Studiedag 27-9-2017 Beste ouders/verzorgers, In deze info: Startgesprekken

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie