Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging van een drietal lezingen en. } Een woordje vooraf van onze secretaris."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen December 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een woordje vooraf van onze secretaris. } Aankondiging van een drietal lezingen en een verslagje van het bezoek aan de kwekerij Bukkems Siergrassen. } Informatie over de doe-avonden en een aankondiging cursus en lessen bloemschikken. } De commissie Plantenruil meldt de Plantenruildag voor volgend jaar. } De commissie Open Tuinen roept u op uw tuin beschikbaar te stellen op de Open Tuinendag in mei } Een uitnodiging van afdeling Asten-Someren deel te nemen aan een tuinenreis naar de Loire-streek in Frankrijk.

2 de me en he d elt u t de he t dat secreta ria a Van de Secretaris 2017 loopt weer ten einde en we kijken al voorzichtig vooruit. Wat zal 2018 ons gaan brengen? Afgelopen jaar was mijn tuin niet op zijn best. Mijn bomen worden nu echt (te) groot, waardoor zonminnende planten geen kans maken, mijn gazon verpietert, plantengroepen verdwijnen en de boel wordt overgenomen door ongewenste varens... Wat ga ik doen? Beeldbepalende metershoge coniferen rooien?...geeft me wel weer veel mogelijkheden / werk. Ik schuif het nog even door naar volgend jaar. Wel heb ik weer kunnen genieten van mijn bladverliezende bomen. Ik heb die speciaal geplant voor de herfstverkleuring. Vlammend rood, oranje, geel, dat is mijn tuin in november. Liquidambar, Acer davidii, Acer palmatum en Sorbus. Zanthoxylum met zijn Sechuanpeper bessen. Stachyurus waarvan de aren al zichtbaar zijn. (Het voorjaar al in zicht!) Eerst nog de wintermaanden door, met de gezellige Kerstdagen en 'Oud en Nieuw'! Rest mij nog om u allen een goed, gezond en bloemrijk 2018 te wensen. Wally Smulders Reserveer alvast in de agenda:» Algemene Leden Vergadering, dinsdag 13 maart 2018» Ledendag op zaterdag 29 september 2018; we zijn dan te gast bij de Wasvenboerderij in Tongelre te Eindhoven. Oproep Na de Kerstdemonstratie op 21 november is per ongeluk een verkeerde jas door iemand meegenomen, het gaat om een halflange zwarte 'Human Nature' jas. De eigenaresse zou die erg graag terug willen hebben. De achtergebleven jas is door mij mee naar huis genomen. Hebt u deze verkeerde jas, laat het dan zo snel mogelijk weten bij het secretariaat , dan kunnen we een afspraak maken om deze om te wisselen.

3 Lezingen/Excursies Waar: alle lezingen hebben plaats in de aula van de school Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654 JB Eindhoven. Aanvang 19:30 uur, zaal open 19:00 uur. Kosten: leden op vertoon van ledenpas gratis, niet-leden betalen 4,00. De Nationale Botanische Tuinen van Ierland in Glasnevin dinsdag 9 januari 2018 door Hendrik van Deijk Hoewel er vanuit Nederland geen of weinig tuinreizen naar Ierland worden georganiseerd, heeft Ierland prachtige tuinen die een bezoek zeker waard zijn. Zo staan de tuinen van Powerscourt na de tuinen van Versailles en de tuinen van Kew Gardens op de derde plaats op de ranglijst van mooiste tuinen ter wereld. Toch is dat niet de meest bezochte tuin van Ierland. Die ligt in Glasnevin (iets ten noorden van Dublin). Hij staat bekend onder de naam van National Botanic Gardens of Ireland. Het parlement van Ierland stemde in 1790 voor de aanleg van de tuin. De opzet was om meer kennis op te doen over het kweken van voedselplanten in Ierland. Aardappelen groeien goed in Ierland, maar de veengrond is niet geschikt om tarwe of andere voedingsgrassen te kweken. De eerste directeur en medeoprichter wilde daarnaast een overzicht bieden van de flora van Ierland. De oorspronkelijke doelstellingen voor de oprichting van de tuin zijn niet altijd trouw gevolgd, omdat de directeuren vaak hun eigen stokpaardjes wilden berijden (bij voorbeeld omdat ze grote liefhebbers en verzamelaars waren van exotische planten). Zo zijn in de Botanische Tuinen van Dublin voor het eerst in de geschiedenis orchideeën opgekweekt uit zaad. De hele tuin staat vol met interessante planten, waar ook verhalen bij horen. Verder zijn er prachtige kassen aanwezig, die onder architecten beroemd zijn. De gebruikte bouwmethode is nog steeds heel modern. In de lezing komen de opzet van de tuin en de kassen, een aantal bijzondere Ierse planten en een paar bijzondere verzamelingen aan de orde.

4 Viburnum dinsdag 6 februari Op dinsdag 6 februari verzorgt Ward van Teylingen een lezing over Viburnum en zijn soorten. Hij vertelt ons waar deze heester groeit, waar hij vandaan komt, hoe hij gekweekt wordt en hoe deze te vermeerderen. Het hele jaar door is er wel een Viburnum die in bloei staat. Ward vertelt dan ook over de bloeitijd en tevens over de bloemvorm van de diverse soorten en hun geuren. Als toegift de mededeling dat Ward ook plantendokter is en bereid is vragen te beantwoorden van leden die problemen hebben met een plant. Hebt u dus vragen, neem dan een blad, tak of foto mee van de plant waarover u geïnformeerd wil worden, hij kan u dan misschien helpen. Kruiden en het gebruik ervan 10 april 2018 Over deze lezing, gehouden door Marianne Jansen, verschijnt meer informatie in de eerste nieuwsbrief van volgend jaar. Alvast een aanrader voor alle koks en kokkinnen die graag eigen gekweekte kruiden in hun gerechten verwerken. De excursie naar Bukkems siergrassen De excursie naar Bukkems siergrassen in Heeze was een succes. We waren met ruim 30 mensen. Geen enkel probleem voor de heer Bukkems, want dankzij zijn zeer goede stemgeluid was hij overal luid en duidelijk verstaanbaar. We kwamen heel wat wetenswaardigheden te weten over de kweek, vermeerdering en onderhoud van met name Pennisetum, Panicum, Miscanthus en Molinia. Bukkems levert normaal aan de groothandel, maar na afloop mochten wij vrijelijk inkopen doen. Daar maakten de meesten van ons dankbaar gebruik van. Ondertussen werden we ruimhartig van koffie, thee en chocolade-versnaperingen voorzien. Hartelijk dank vrijwilligers van de lezingencommissie voor ook deze geslaagde excursie. Inge Roes

5 Bloemschikken Doe-avonden In december staat de laatste doe-avond van 2017 op het programma. We gaan dan kerstdecoraties maken. Voor hen die nog niet vertrouwd zijn met het begrip doe-avond: de doe-avond is een gezellige avond bloemschikken waarop iedereen die van bloemschikken houdt van harte welkom is. Iedereen werkt met zijn eigen meegebrachte materialen volgens een opgegeven thema. Het is altijd verrassend te zien hoe verschillend de werkstukken zijn geworden. Dat is ook een beetje de bedoeling, zo leer je toch wat van elkaar, zonder dat het een echte les is. De data en thema s van de avonden voor 2018 staan hieronder vermeld. Waar: Bloemschiklokaal Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654JB Eindhoven Wanneer: Donderdagavond, inloop vanaf uur, start uur, eind / uur. Voor wie: Voor iedereen die van bloemschikken houdt, voor G & B-leden gratis, niet-leden betalen 2,50 (dat is inclusief koffie, thee en koek) Meer info: Bij Gheert Leenders, tel of bij de andere leden van de commissie Bloemschikken, zie op onze website (= Home > Bestuur/Commissies. Datum 14 december 25 januari 22 februari 22 maart 19 april 24 mei Thema Kerstdecoraties, kleine kerstversiersels voor in de boom, op tafel, als mobile voor het raam Cirkels, in de uitgebreidste zin, als het maar rond is. Doe-avond Special ofwel Verrassingles. Verdere informatie, zie betreffende artikel. Pasen: Spring is in the air. Contrast, denk aan kleur, vorm (groot-klein/rond-vierkant), materiaal (hard-zacht). Zonnig geel, laat de zomer maar komen. Doe-avond Special 22 februari 2018 Ook in 2018 organiseren we een speciale doe-avond. Ingrid de Bruijn zal die voor ons gaan verzorgen; het wordt een zogenaamde Verrassingles. Alle materialen worden door Ingrid aangeleverd. Je brengt natuurlijk wel zelf je eigen gereedschap mee. Je kunt kiezen voor werken zonder begeleiding (dit is voor de wedstrijdschikkers en iedereen die deze uitdaging aandurft!) of onder begeleiding van Ingrid. De kosten voor deze geheel verzorgde avond zijn 17,50 voor leden / voor niet-leden 20,00. Je moet je voor deze avond wel opgeven, dat kan bij Gheert Leenders (graag via de mail gajleenders@upcmail.nl). Je deelname is definitief als het verschuldigde bedrag overgemaakt is op rekening NL 50 ABNA t.n.v. G.A.J.Leenders. Er is plaats voor 13 personen. Je kunt je opgeven tot 31 januari Haast je, want vol = vol. Locatie : Bloemschiklokaal Helicon (V)MBO groen Locatellistraat Einhoven, inloop vanaf uur, start uur, eind uur. Namens Commissie Bloemscikken Gheert Leenders

6 Cursus bloemschikken voor gevorderden De lessen worden verzorgd door Ingrid de Bruijn. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 13. De deelnemers zorgen zelf voor alle materialen. Ingrid geeft voor iedere les in een lesbrief aan wat de opdracht is, welke materialen, technieken, etc. gebruikt kunnen worden; zo nodig zijn er ter inspiratie foto s bijgevoegd. Wanneer: Waar: Kosten: Aanmelden: 11 januari, 1 februari, 8 maart, 12 april Bloemschiklokaal Helicon (V)MBO groen Eindhoven, Locatellistraat 5, 5654JB te Eindhoven, aanvang uur, eind uur, inloop uur. De kosten (inclusief koffie of thee en koek) bedragen voor leden 40,-. voor niet-leden 50,00. Bij Gheert Leenders: gajleenders@upcmail.nl. Uw deelname is pas definitief als het cursusgeld is voldaan, rekening NL 96 INGB t.n.v. Koninklijke Mij Tuinbouw en Plantkunde Eindhoven. Namens de commissie Bloemschikken, Gheert Leenders Wat je na een cursus bloemschikken al niet kunt creëren Hierboven enkele voorbeelden van wat de cursisten afgelopen lessen onder leiding van Ingrid gepresteerd hebben, Lessen bloemschikken 2018 Voor Groei en Bloei-leden organiseer ik lessen bloemschikken in januari, februari, maart en april. De data zijn 17 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april. Aanvang lessen uur. Voor deze lessen hoeft u niet zelf voor de bloemen te zorgen, dat doe ik. Dus geen stress om uit te zoeken welke bloemen u moet kopen. U heeft ook inbreng in wat we gaan maken, de eerste les geef ik aan wat we gaan doen en daarna gaan we tijdens de koffie bespreken wat we de volgende les gaan creëren. De kosten kunnen hierdoor wat variëren, maar zullen gemiddeld 20,- à 22,- per les zijn. Wilt u samenkomen met een vriendin die geen lid is van Groei en Bloei, dan is dat mogelijk, maar zij betaalt dan 2,50 per les extra. De lessen vinden plaats bij mij thuis, Oosterklamp 10, 5673 KN Nuenen. Telefonisch ben ik bereikbaar op of via de mail: h.hoogerbrug@onsnet.nu Hennie Hoogerbrug

7 Plantenruil Open Tuinen Plantenruildag zaterdag 7 april 2018 Er zijn weliswaar nog enkele maanden te gaan, maar nu toch alvast de aankondiging. Op zaterdag 7 april kunnen we weer planten met elkaar ruilen in de Philips fruittuin. Maar pas op, voorheen gebeurde dit altijd s morgens, maar nu hebben we het verplaatst naar de middag, aanvang uur. Open Tuinendag zondag 27 mei 2018 Wie wil zijn of haar tuin open stellen voor de Open Tuinen Estafette van 2018? Eén tuin heeft zich al aangemeld, daar is deze mooie foto gemaakt. En twee tuinen kunnen waarschijnlijk ook op deze datum. Tuineigenaren geven telkens aan dat de afgelopen Open Tuinendag een enorm leuke, inspirerende en informatieve dag was. Aarzel niet, elke tuin heeft weliswaar naast mooie ook minder mooie hoekjes, maar dat mag geen reden zijn niet mee te doen. Neem contact met een van ons op en wij geven graag meer informatie. Bij voorkeur zoeken wij naar tuinen die nog niet eerder hebben meegedaan aan een Open Tuinendag. Bel of mail met: Inge Roes , jeni.roes@gmail.com of Ingrid de Bruijn , idbruijn@upcmail.nl Adressen van het bestuur Voorzitter Vacature e Secretaris Wally Smulders e t.maas-w.smulders@outlook.com Jan Nelissen e j.nelissen1@upcmail.nl Ledenadministratie & Redactie (Nieuwsbrief) Ad de Clercq e a.clercq@upcmail.nl Coördinator Ingrid de Bruijn e idbruijn@upcmail.nl Wally Smulders e t.maas-w.smulders@outlook.com Penningmeester PR & Redactie (Nieuwsflits) Voor informatie over onze afdeling kunt u terecht op onze website: Landelijke informatie vindt u op De nieuwsbrief van Groei & Bloei, afdeling Eindhoven-de Kempen verschijnt vier maal per jaar: in het begin van de maanden maart, mei, september en december.

8 TUINENREIS NAAR FRANKRIJK 1 T/M 7 JULI 2018 Arboretum des grandes Bruyéres Kasteel van Chenonceau Kasteel Beauregard Cellettes De afdeling Asten-Someren van Groei & Bloei verzorgt al jaren internationale tuinreizen. Zo ook in Net zoals in andere jaren kunnen ook leden van onze afdeling daaraan deelnemen. Doordat Asten-Someren de reizen in eigen beheer doet, kunnen de kosten behoorlijk gedrukt worden. Het reisdoel is de Loirestreek. Er worden 12 tuinen bezocht waarvan 2 in België, een op de eerste en een op de laatste dag. Een greep uit de tuinen die bezocht gaan worden: De kosten bedragen 800,- p.p. op basis van halfpension. Bij de prijs zijn inbegrepen: Drankjes in de bus Aangeklede koffie tijdens de heen- en terugreis Alle entreegelden van de tuinen Reisboekje Afscheidsdiner Reünie-avond DVD van de reis 3 lunches Aanmelden en informatie opvragen bij: Ingrid Peters Wolfsberg HS Asten Tel: m.peters17@chello.nl Voor een overzicht van de te bezoeken tuinen, zie de website van Groei & Bloei - Asten-Someren.

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien

GROEI & BLOEI. } Van de Secretaris, waaronder. - Jaarafsluiting in kerstsfeer. }} Lezingen/Excursies: Lezingen/Excursies: -- Snoeien Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen SDeepcteemmbbeerr 22001 188 In In deze deze nieuwsbrief nieuwsbrief o.a. o.a. }} Van Van de de Voorzitter Voorzitter - Aankondiging dat ze stopt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris, waaronder. } Van de Voorzitter. - Jaarafsluiting in kerstsfeer Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter } Van de Secretaris, waaronder - Jaarafsluiting in kerstsfeer } Reglement AVG } Lezingen/Excursies:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter

Nieuwsbrief. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij de activiteiten van onze afdeling door o.a. Tiny Roelofs, oud voorzitter Nieuwsbrief GROEI GROEI & & BLOEI BLOEI AAffdd..EEi innddhhoovveenn -- ddee KKeemmppeenn MMaart e i 22001 91 9 InIndeze dezenieuwsbrief nieuwsbriefo.a. o.a. Oproep tot meer betrokkenheid van de leden bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. September In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief o.a. } Een herhaalde oproep van de secretaris onze afdeling te ondersteunen met bestuurs- en commissieactiviteiten

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Voorwoord van onze secretaris } Excursie Tuin aan het Boord in Nuenen Busreis naar Zuid-Holland } Bloemschikken -

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 7 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: Aankondiging met agenda Algemene Ledenvergadering op 14 maart met aansluitend een lezing

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden.

GROEI & BLOEI. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten. } Doe-avonden. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2018 In deze nieuwsbrief o.a. } Operatie Steenbreek Eindhoven. } Uitnodiging Algemene Ledenvergadering. } Lezing over tuinkruiden en gebruiksplanten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Aankondiging cursussen tuinieren. } Een noodkreet van onze secretaris. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2017 In deze nieuwsbrief o.a. } Een noodkreet van onze secretaris } Aankondiging cursussen tuinieren } Bloemschikken - Over het Zuid-Nederlands kampioenschap

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

In deze nieuwsbrief. } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen December 2015 In deze nieuwsbrief } In Van de Voorzitter kondigt Janine aan dat ze stopt met het voorzitterschap vanwege andere drukke werkzaamheden.

Nadere informatie

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff.

GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. } Lezingen: over bodembedekkers, Japanse tuinen en excursie kwekerij Chris van der Wurff. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2 0 1 6 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Secretaris: pompoenenmarkt op 2 oktober, over de Dahlia, expositie tuinontwerptekeningen vanpiet

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. Maart In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Maart 2 0 1 9 In deze nieuwsbrief o.a. } Van de Voorzitter - Oproep om naar de Algemene ledenvergadering te komen } Van de Secretaris, waaronder - Agenda

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.

In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen Mei 2016 In deze nieuwsbrief o.a. } Bezoek aan de tinteltuin op 27 mei, aanmelden tot 20 mei. } Lezing over bodembedekkers } Terugblik Zuid-Nederlands

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a.

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief o.a. Nieuwsbrief GROEI & BLOEI Afd.Eindhoven - de Kempen September 2019 In deze nieuwsbrief o.a. Vanuit het Secretariaat de noodkreet dat het organisatorisch failliet van onze afdeling dreigt. Aanbod van vele

Nadere informatie

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief GROEI & BLOEI. In deze nieuwsbrief GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2016 In deze nieuwsbrief Van de Secretaris: o.a. informatie over de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 8 maart, een opsomming van onze komende

Nadere informatie

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV.

Maart 2015. } Een verkorte versie van het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2014 alsmede de agenda voor de komende ALV. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Maart 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het vermelden van de eerste lentebodes in haar tuin, kondigt zij een aantal ophanden zijnde

Nadere informatie

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob.

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob. FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7 5612 KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg 8 5643 CB Eindhoven Mob.: 06 1513 3287 Email: fnvadmin@upcmail.nl Website: www.fnvscholing.nl

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R

I N H O U D. Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West 1 VAN H ET BESTUU R Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 1 I N H O U D 1 Van het bestuur 2 Programma Regio West 2019 3 Plantenbeurzen en Open Tuinen 4 Overige informatie

Nadere informatie

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Locatie cursussen FNV Scholing

Locatie cursussen FNV Scholing Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantoor: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-Mail: fnvadmin@upcmail.nl

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

MAGAZINE. oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag van uur tot uur, daarna gezamenlijk koffietheedrinken,

MAGAZINE. oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag van uur tot uur, daarna gezamenlijk koffietheedrinken, 1 Jaargang 20 nr.7 augustus2018 MAGAZINE website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoesteo@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41SNSB094.43.67.461 te Soest oefengroepen: Aangepast wandelen iedere dinsdagmiddag

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

8-DAAGSE BLOEM & PLANTREIS IERLAND, DUBLIN - WICKLOW

8-DAAGSE BLOEM & PLANTREIS IERLAND, DUBLIN - WICKLOW 8-DAAGSE BLOEM & PLANTREIS IERLAND, DUBLIN - WICKLOW In juni gaan we naar het prachtige gebied rond Dublin en Wicklow. We bezoeken de hoofdstad Dublin met de bekendste universiteit van Ierland en gaan

Nadere informatie

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details.

Mei 2015. } De programmapunten van de Ledendag plus enige details. GROEI & BLOEI Nieuwsbrief Afdeling Eindhoven - de Kempen Mei 2015 In deze nieuwsbrief } Van de Voorzitter: Naast het zaaien en kweken van groenten vertelt onze voorzitter Janine over de komende activiteiten

Nadere informatie

Reünie informatie: Aanmelding en Contributie Jubileumreünie

Reünie informatie: Aanmelding en Contributie Jubileumreünie Reünie informatie: In ons verenigingsblad de RIL-Post No. 38 van Febr., 2018, kunt U weer genieten van de bijdragen van de leden. Mooie herinneringen uit, voor velen, de meest memorabele periode van ons

Nadere informatie

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s.

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Digitale lezingen door Geert Borgonje te Raalte. Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Voor meer informatie; gwmborgonje@ziggo.nl of 0572-354045 Benodigde

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

nieuwsbrief maart 2015

nieuwsbrief maart 2015 nieuwsbrief maart 2015 B O N S A I vereniging Midden Nederland Tokonoma van de maand De tokonoma s werden tijdens de bijeenkomst van februari gebruikt voor het maken van proefopstellingen voor onze show

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 47, maart 2018 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2018. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Tokonoma. van de maand. De grote tokonoma was in febru - ari ingericht door Wim Jansen met een een Acer palmatum

Tokonoma. van de maand. De grote tokonoma was in febru - ari ingericht door Wim Jansen met een een Acer palmatum nieuwsbrief maart 2017 40jaar opgericht in 1977 en aangesloten bij de Nederlandse Bonsai Vereniging Voorzitter: Bob van Ruitenbeek 06-184 712 27 bonsai_moyogi@hotmail.com Penningmeester: Casper den Ouden

Nadere informatie

Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief lente-2016

Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief lente-2016 1 Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief 32----lente-2016 Met hierin De nieuwe Lezing over Siergrassen is klaar! Weieven geeft Prairie-gezicht in Utrechtse achtertuin. De mooiste, zachtgele, geurende Heesters

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden.

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. Aan alle tuinclubs en afdelingsbesturen van Gelderland Hallo dames, Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. In 2017 worden

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang.

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 2 oktober 2017 Bij Feesterij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred

Nadere informatie

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis.

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Oktober 2016 Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Het doel is iedereen bewust te maken van waar

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de 34ste, Dec. 2014 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 4e nieuwsbrief van het 9de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang

Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang Inhoud 28 februari grote bijeenkomst: Liever een goede buur Vrijwillige bijdrage 2015 Kascommissie Maandelijkse inloop 7 maart Nieuws activiteitengroep Divers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Kringblad NOV kring Noord- Brabant West Zeeland Jaargang 24 nr.3 Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Dendrobium chrysotoxum Maart 2015 1 Agenda: - Welkom en mededelingen Maandag 16 maart 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2015-2016 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvangt

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor bezoekers, vrienden en familie van de Inloop

Nieuwsbrief voor bezoekers, vrienden en familie van de Inloop Nr 73 november 2015 In de Inloop Nieuwsbrief voor bezoekers, vrienden en familie van de Inloop November 2015 De klok is weer verzet. De avond begint een uurtje vroeger en s morgens is het een klein beetje

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Met hierin: Dankbaar zaad uit Ierland. In goede Aarde kwekerij en siertuin op de klei. Foto s Prairietuin Veldhoven, aangelegd najaar

Nadere informatie

Cursus Bloemschikken Najaar

Cursus Bloemschikken Najaar Cursus Bloemschikken Najaar High Tea met Bloemschikken Open Inschrijvingen Klik hier om de online versie te bekijken Cursus Bloemschikken Najaar Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de workshopserie

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen

nieuwsbrief pagina 2 Nieuwe schoolshirts Groep 3 en 4 Studiereis Studiedagen 2015 2016 editie November 2015 A.C. onderwijs heeft een nieuwe penningmeester. Met in deze editie onder meer: Penningmeester A.C. Nieuwe schoolshirts Groep 3 4 Studiereis Bus opvang Interim Sint viering

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen.

Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen. Beerta, 18 augustus 2016 Beste lezers, Midden in de zomer lekker vooruitkijken op het najaar naar alle leuke workshops en beurzen die er aan komen. Laten we beginnen met ons OPEN HUIS op 26 en 27 augustus.

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 40047794 Bank ING: NL10INGB0001162288

Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 40047794 Bank ING: NL10INGB0001162288 Seizoen 2014/2015 Algemene informatie: Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp bij Ongelukken AFDELING MEPPEL Secretariaat: Westeinde 19 7941 EK Meppel telefoon: 06-40061915 Website: www.ehbomeppel.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

Welkom. Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer,

Welkom. Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer, Beste lezer, Lente-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching Welkom Elly Bos-Vlugt heet u van harte welkom bij de 1e nieuwsbrief van Klim! Deze nieuwsbrief zal steeds aan het begin van de lente, de zomer, de

Nadere informatie

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden.

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. Aan alle tuinclubs en afdelingsbesturen van Gelderland Hallo dames, Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. In 2018 worden

Nadere informatie

Locatie cursussen FNV Scholing

Locatie cursussen FNV Scholing Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Een moderne organisatie met veelsoortige activiteiten voor de actieve vrouw van vandaag

Een moderne organisatie met veelsoortige activiteiten voor de actieve vrouw van vandaag Een moderne organisatie met veelsoortige activiteiten voor de actieve vrouw van vandaag www.zijactief.nl www.plattelandsvrouwen.nl Beste leden van ZijActief. Wij dames van het bestuur, hebben ons best

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 8 maart 2012

Algemene ledenvergadering 8 maart 2012 Algemene ledenvergadering 8 maart 2012 1 Agenda 1. Opening / welkom / IM 2. Notulen / Jaarverslag / besluiten 2011 (sheets website) 3. Besluiten jaarvergadering 2011 4. Begroting 2011/2012 5. Balans 31-12-2011

Nadere informatie

La Tulipe Chapeau! DE TULP IN DE MODE. 2 februari t /m 1 september 2013

La Tulipe Chapeau! DE TULP IN DE MODE. 2 februari t /m 1 september 2013 La Tulipe Chapeau! Foto Mieke Wijnen 2 februari t /m 1 september 2013 Grachtweg 2a 2162 HN Lisse di t/m zo 13.00-17.00 uur Tel. 0252-417 900 www.museumdezwartetulp.nl info@museumdezwartetulp.nl De tulp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018

Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018 Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018 30 maart Goede Vrijdag: vrij! 2 april 2 e Paasdag: vrij! 5 april schoolfotograaf Knappe Koppies 6 april Rapporten inleveren 10 april Voorstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda : Aktiviteit Oerle Dit voorjaar zijn we met de Oerlese gasten gaan lunchen bij Dinee Cafe De Kempen. Deze activiteit was erg geslaagd; vooral omdat er lekker eten werd geserveerd en dat men "gewoon" gezellig

Nadere informatie

Lezing Vlinders in de tuin

Lezing Vlinders in de tuin Lezing Vlinders in de tuin Plantenbeurs Prijsuitreiking prijsvraag Open tuinendag 2014 Datum : Woensdagavond 12 november 2014 Zaal open Aanvang Locatie Rijder : 19.15 uur : 19.45 uur : Rode Kruis Gebouw,

Nadere informatie

FREINET 76 NIEUWS WATIKZOEK.NL. De zoekmachine voor en door kinderen.

FREINET 76 NIEUWS WATIKZOEK.NL. De zoekmachine voor en door kinderen. FREINET 76 NIEUWS juni 2003 Inhoud:?? Zoekmachine?? Het verhaal achter je lokaal?? De nieuwste agenda?? Hoe verder: ALV 18 juni WATIKZOEK.NL De zoekmachine voor en door kinderen. Watikzoek.nl is de nieuwe

Nadere informatie

High Tea met Kerstworkshop

High Tea met Kerstworkshop High Tea met Kerstworkshop Volledig assortiment van Oasis Agenda Workshops Klik hier om de online versie te bekijken High Tea met Kerstworkshop Wederom organiseert Biss Floral een aantal gezellige middagen

Nadere informatie

Kaart 15 Bollen en knollen

Kaart 15 Bollen en knollen Kaart 15 Bollen en knollen Informatiekaart Werkblad Onderzoek: o Bollen en knollen o Narcissen op water Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen: Bollenstreek

Nadere informatie

Hoe een zwembad integreren in de tuin?

Hoe een zwembad integreren in de tuin? NIEUWSBRIEF 66 maart 2013 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 5 mrt 2017 editie 15 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Nog even en de winter is voorbij. Neemt niet weg dat er de afgelopen maanden volop is gespeeld op de kunstgrasbanen. De liefhebbers

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim NIEUWSBRIEF Voorzitter: Anja Gijsbertsen voorzitter@latulipe.net Secretaris: Petra van Heese ad interim secretarislatulipe@gmail.com www.latulipe.net April 2017 1e Huppelclub 10.00 uur 1e Inloopmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie