Uniformering websites BTER-fondsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uniformering websites BTER-fondsen"

Transcriptie

1 Nummer 341 april 2008, jaargang 35 Pagina 1 Uniformering websites BTERfondsen Pagina 2 Klanttevredenheidsonderzoek 2007 Pagina 3 Incassokosten en Rente Pagina 4 Rente bij te late aanlevering Pagina 5 BPF Bouw op Afbouwexpo 2008 Netwerken Pagina 6 Scholingsfonds op Technische Kontakt Dagen informatieblad over pensioenen en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid Uniformering websites BTER-fondsen BTER-Portal Uniformiteit in uitstraling en herkenbaarheid voor de bedrijfstak bouw waren destijds de uitgangspunten voor het Clusterbestuur BTER om gezamenlijke logo s voor de bedrijfstakfondsen te laten ontwikkelen. Dit resulteerde in de BTER-logo s. De fondsen hebben één gezicht, maar elk met een eigen kleur. De volgende stap in de uniformering van de communicatieuitingen van de BTER-fondsen is het eenvormig maken van de websites die betrekking hebben op de BTER-fondsen. De eerste fase, namelijk de ontwikkeling van een internet voorportaal is medio maart afgerond. Via het BTER-portal, populair gezegd: dit ene internetadres, worden alle huidige - en toekomstige websites voor de bedrijfstakeigen regelingen ontsloten. Bij het ontwerpen van de BTER-portal is gezocht naar een op dit moment herkenbaar beeld. Dat heeft ertoe geleid dat de voor het jaarverslag 2006 gebruikte omslagfoto in het voorportaal is verwerkt. Het voorportaal is zo opgezet dat vanuit het portal in beginsel alle websites van de afzonderlijke fondsen op eenzelfde manier kunnen worden bezocht. De bestaande internetadressen van het Scholingsfonds en het Tijdspaarfonds leiden per ingangsdatum naar de BTER-portal. De bezoeker van een BTER-website wordt altijd via de portal naar de gewenste site geleid. Het Aanvullingsfonds (AVF) en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) hebben (nog) geen eigen site. Daarom zal navigatie met deze knoppen nu geen effect sorteren. Naar verwachting zullen voor laatstgenoemde fondsen de sites dit jaar gereed zijn. We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op

2 2 Klanttevredenheidsonderzoek 2007 In november 2007 vroeg TNS/NIPO in opdracht van BPF Bouw aan u of u tevreden bent over de wijze waarop u premies afdraagt aan Cordares. In totaal zijn 400 bedrijven benaderd. Op voorhand was de verwachting dat de klanttevredenheid gedaald zou zijn vanwege de grote hoeveelheid wijzigingen waarmee u vanaf 1 januari 2006 bent geconfronteerd: de lastenverlichting uit de Wet Walvis, de invoering van het Tijdspaarfonds, andere uitvoering van incasso door Vesting Finance en de invoering van een nieuwe inningmethode. In 2007 volgden de invoering van de controle op een juiste afdracht en de inhaalslagen over 2006 en De bedrijfstak bouw kreeg heel wat te verwerken en de conclusie uit het onderzoek is dan ook dat u niet zo tevreden bent. Dit vertaalt zich in het volgende cijfer: 5.8. Gelukkig zijn, nu de onderzoeksresultaten bekend zijn, de grootste veranderingen achter de rug. Dat betekent dat wij kunnen werken aan verbeteringen. Positief is ook dat er een aantal, door u geuite, concrete aanbevelingen zijn gedaan tijdens het onderzoek. Onderstaande punten gaan wij oppakken. U zult daar dit jaar zeker iets van gaan merken: 1. De helpdesk is beter bereikbaar. 2. Er is een aanvullende handleiding invulling opgave loon en premie geplaatst op administratienet.nl. Deze handleiding is een praktische handleiding en aanvulling op de technische handleiding. In de handleiding staat beschreven hoe en wanneer u loon- en premiegegevens voor de werknemers die bij u in dienst zijn aanlevert en afdraagt. Er staat ook in beschreven hoe en wanneer wij controleren en wat u kunt doen als u bijvoorbeeld een correctieverzoek krijgt. 3. Werkgeversorganisaties stellen in samenwerking met ons een uniforme loonbegrippenlijst op. Dit onderdeel wordt als het klaar is toegevoegd aan de handleiding. 4. Administratienet wordt meer overzichtelijk wat het zoeken vergemakkelijkt. Bovendien wordt duidelijker welke informatie voor welke doelgroep bestemd/geschikt is. 5. Uit het onderzoek kwam naar voren dat u de correctieverzoeken en foutverslagen onduidelijk vindt. Wij gaan de correctieverzoeken en verslagen met behulp van uw input duidelijker opstellen. 6. U vindt de nota-specificaties niet duidelijk. Met behulp van uw input gaan wij hier verbetering in aanbrengen. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

3 3 Alle sectoren Incassokosten en Rente De laatste tijd krijgen wij veel vragen over incassokosten, betalingstermijnen en rente. Daarom volgt hieronder een uitleg. De betalingstermijn van een (premie)nota is 14 dagen. Wordt een (premie)nota niet binnen de termijn van 39 dagen betaald, dan draagt Cordares de vordering over aan incassobureau Vesting Finance.* Binnen deze termijn ontvangt u van Cordares nog twee keer een betalingsherinnering, inclusief 4,00 euro aanmaningskosten als het notabedrag kleiner is dan 453,00 euro. Voor notabedragen van 453,00 euro en hoger wordt 9,00 euro voor aanmaningskosten in rekening gebracht. Uiteraard brengt Vesting Finance incassokosten in rekening. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het notabedrag: notabedrag incassokosten 250,00 37,00 euro 500,00 75,00 euro 1.250,00 150,00 euro Per dossier komt er 25,00 euro aan registratiekosten bij. *Vesting Finance is lid van de NVI (Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen) en in het bezit van het Incasso Keurmerk. Zekerheden voor een correcte uitoefening Indien u van mening bent dat onredelijk hoge kosten door Vesting Finance zijn gevorderd, dan kunt u een klacht indienen bij het onafhankelijke tuchtorgaan van de NVI. Deze commissie wordt voorgezeten door twee leden afkomstig van de rechterlijke macht en één lid afkomstig van een consumenten-belangenorganisatie. Automatische incasso Betalen met een machtiging voorkomt te laat betalen. Maar al hebt u een machtiging afgegeven dan kunnen wij alleen normale nota s zoals premienota s en correctienota s automatisch van uw bankrekening incasseren. Nota s die door ons worden opgelegd moet u zelf aan ons overmaken. Een opgelegde nota is eenvoudig te herkennen: er is een acceptgiro bijgevoegd ,00 300,00 euro 3.750,00 450,00 euro 5.000,00 600,00 euro > 5.000,00 15% van de hoofdsom en de rente Belangrijk vermeld bij de betaling van uw nota ( s) altijd het bij de nota behorende kenmerk. Dit bevordert een correcte verwerking van uw betaling!

4 4 Alle sectoren Rente bij te late aanlevering Als u de opgave loon en premie te laat of helemaal niet instuurt en wacht tot Cordares u een opgelegde nota stuurt, krijgt u een (rente)nota voor het te laat of niet insturen van de OLP (= aanleverrente berekend over de verschuldigde premie). Berekening van de rente Binnen twee weken na het afsluiten van de loonperiode levert u uw opgave loon en premie aan. Als u na deze periode aanlevert, krijgt u een aparte rentenota over het premiebedrag over de periode 14 dagen na loonperiode tot het moment van het correct aanleveren. Als u over de betreffende loonperiode geen opgave loon en premie instuurt, legt Cordares u een nota op. Bij de rentenota zit een acceptgiro en wordt dus niet automatisch geïncasseerd. De wettelijke rente bedraagt 6%. Wanneer u correcties doorgeeft op eerder aangeleverde loonopgaven en deze correcties leiden tot een verhoogde premie en dus verhoogde nota, berekenen wij rente over het correctiebedrag. Bezwaar Wanneer u bezwaar aan wilt tekenen, dan kunt u dit alléén schriftelijk doen. Wij kunnen het bezwaar dan inhoudelijk zorgvuldig behandelen. Er zijn verschillende rentenota s. 1. Een rentenota omdat u zelf te laat heeft aangeleverd: Als het niet eens bent met deze rentenota, kunt u schriftelijk bezwaar aantekenen. U ontvangt snel een reactie van ons. Uw bezwaar betekent geen automatisch uitstel van betaling van de rentenota. 2. Hebt u niet voor al uw werknemers een OLP aangeleverd en hebt u niet op de herinnering gereageerd? Dan ontvangt u een opgelegde nota met een rentenota. Op deze rentenota kunt u geen bezwaar aantekenen. U hebt immers niet aan uw verplichting voldaan de OLP aan te leveren. Wel kunt u alsnog de juiste gegevens via de OLP insturen. Wij zullen dan de eerder door ons verstuurde rentenota crediteren en u een nieuwe rentenota sturen op basis van uw eigen OLP. Hebt u onvoldoende premies aangeleverd en hebt u niet op de correctieverzoeken gereageerd? Dan ontvangt u een opgelegde nota met een rentenota. Ook op deze rentenota kunt u geen bezwaar aantekenen. U hebt immers niet aan uw verplichting voldaan om de juiste premies aan te leveren. U kunt alsnog de juiste gegevens via een correctie insturen. Wij zullen dan de eerder door ons verstuurde rentenota crediteren en u een nieuwe rentenota sturen op basis van uw correctie. Rente bij te laat betalen Als u uw nota te laat betaalt dan berekenen wij ook rente over de dagen dat u te laat bent met betalen. Ook hierbij hanteren wij de wettelijke rente. Cordares voert het incasso-, rente- en controlebeleid uit in opdracht van de Fondsbesturen.

5 5 BPF Bouw present op Afbouwexpo 2008 Van 23 tot en met 26 april 2008 vindt de Afbouwexpo plaats, dé vakbeurs voor de afbouwbranche in Nederland. Het Bedrijfschap Afbouw stelt een stand ter beschikking aan BPF Bouw. Gezicht BPF Bouw grijpt het moment aan om op een laagdrempelige manier pensioenen onder de aandacht te brengen. Dit allemaal onder het motto: Geef pensioen een gezicht. Op de stand zal een fotomachine aanwezig zijn. Beursgangers kunnen zich laten fotograferen in een pensioensetting. Andere uitingen op de stand zullen hier op aansluiten. Ook is er ruimte voor verdieping: via een internetaansluiting kunnen bezoekers hun pensioensituatie verkennen. Er zijn medewerkers van Cordares aanwezig om inhoudelijke vragen te beantwoorden. Dit sluit allemaal naadloos aan bij een van de doelstellingen van BPF Bouw: Het vergroten van het pensioenbewustzijn bij deelnemers en werkgevers. Bent u ook geïnteresseerd? Kom dan naar onze stand. Voor een leuke foto of een gerichte vraag over uw pensioen. Wij helpen u graag. Locatie Waar moet u zijn? In de Brabanthallen in Den Bosch. De openingstijden zijn van tot uur. Voor meer informatie over de beurs: Voor meer informatie over uw pensioen: Netwerken Mocht u over een tijdje inloggen op Netwerken, dan zult u zien dat Netwerken er anders uitziet. Netwerken is aangepast aan de huisstijl van Cordares.nl. De functies zijn het hetzelfde gebleven. (

6 6 Scholingsfonds op Technische Kontakt Dagen Van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 mei 2008 in Barneveld Het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf is een vaste deelnemer aan de Technische Kontakt Dagen (TKD). Dit jaar worden de dagen gehouden in Barneveld van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 mei. Het thema is Grondverzet en Milieu. U vindt de stand van het Scholingsfonds in het paviljoen op het expoterrein (Bedrijventerrein Harselaar, Wencopperweg in Barneveld). Op de stand kunt u zich laten informeren over de declaratieregeling Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf. Het Scholingsfonds verstrekt bijdragen voor verlet-, reis- en cursuskosten voor cursussen op het terrein van Vaktechniek, Kwaliteitszorg en milieu, Communicatie en samenwerking, Organisatie, planning en automatisering. U vindt deze cursussen in de Catalogus van het Scholingsfonds op Alleen door het Scholingsfonds erkende opleidingsinstituten kunnen cursussen aanbieden in deze catalogus. Cordares Post wordt uitgegeven door Cordares Pensioenen & CAO-Regelingen B.V. Eindredactie Fondscommunicatie Cordares Pensioenen Ontwerp en Vormgeving Ontwerp: DeLeeuwOntwerper(s), Den Haag Opmaak: TenL Premedia en Productions, Amsterdam Druk Stadsdrukkerij Amsterdam NV Overname van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. De inhoud van Cordares Post vindt u ook op: Redactieadres Cordares Pensioenen Basisweg AP Amsterdam Postbus AS Amsterdam cao-regelingen@cordares.nl

Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen

Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector Handleiding zelfstandig ondernemers Afbouw en Natuursteen De uitvoering van de pensioen-

Nadere informatie

Fusie tussen Cordares en APG Groep

Fusie tussen Cordares en APG Groep Nummer 342 juni 2008, jaargang 35 Pagina 1 Fusie tussen Cordares en APG Groep Pagina 2 Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf versie juli 2008 Pagina 3 Premie-inning en Controle Opgave loon en

Nadere informatie

Jaarboek 2011 Werkgeversdiensten. Werkgeversdiensten

Jaarboek 2011 Werkgeversdiensten. Werkgeversdiensten Jaarboek 2011 12 3 U bent niet alleen ondernemer, maar ook werkgever. En omdat u werkgever bent, hebt u een aantal verplichtingen ten aanzien van uw personeel. Dit vloeit voort uit de arbeidsovereenkomst;

Nadere informatie

Cordares Werkgeversdiensten

Cordares Werkgeversdiensten 3 U bent niet alleen ondernemer, maar ook werkgever. En omdat u werkgever bent, hebt u een aantal verplichtingen ten aanzien van uw personeel. Dit vloeit voort uit de arbeidsovereenkomst en uit de CAO

Nadere informatie

3.1 Aansluiting en inschrijving bij Cordares

3.1 Aansluiting en inschrijving bij Cordares 3 Werkgeversdiensten 3.1 Aansluiting en inschrijving bij Cordares 18 3.2 De opgave loon en premie (olp) 19 3.3. Controle en Handhaving 22 3.4 De nota 26 17 Werkgeversdiensten U bent niet alleen ondernemer,

Nadere informatie

Jaarboek 2012 Handhaving. Handhaving

Jaarboek 2012 Handhaving. Handhaving Jaarboek 2012 22 4 23 4.1 Controle en handhaving 24 Jaarboek Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de sector bouwnijverheid 2012 4.1 Controle en handhaving Een goede controle op de afgedragen premies

Nadere informatie

Pagina 3 Catalogus Opleidingen CAO voor de Bouwnijverheid, versie april 2013

Pagina 3 Catalogus Opleidingen CAO voor de Bouwnijverheid, versie april 2013 Nummer 368 april 2013, jaargang 40 Pagina 1 Elektronisch aanleveren declaraties EVD Pagina 2 Informatie werknemer Declaratieoverzicht extra verlofdagen. Uniform Pensioenoverzicht 2013 Pagina 3 Catalogus

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie

Opgave Loon en Premie Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector Opgave Loon en Premie Hoe draag ik premies af? De uitvoering van de pensioen- en bedrijfstakeigen

Nadere informatie

Meer weten over het vervallen van Caobepalingen over de UTA-excedent regeling? Meer weten over de verhoogde pensioenopbouw bij BPF Bouw?

Meer weten over het vervallen van Caobepalingen over de UTA-excedent regeling? Meer weten over de verhoogde pensioenopbouw bij BPF Bouw? Nummer 352 februari 2010, jaargang 37 BPF Bouw verruimt pensioenopbouw Pagina 2 BPF Bouw brengt grootste deel vastgoed onder in vastgoedfondsen Verzending Uniform Pensioenoverzicht 2010 Toeslagpercentages

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie

Opgave Loon en Premie Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie Hoe draag ik premies af?

Nadere informatie

Indienen declaraties EVD

Indienen declaraties EVD Nummer 367 januari / februari 2013, jaargang 40 Pagina 1 Indienen declaraties EVD per 1 juli 2013 uitsluitend elektronisch Pagina 2 BpfBOUW versobert pensioen opbouw over 2013 Pagina 3 Catalogus Opleidingen

Nadere informatie

Cordares. 1.1 Zorgvuldig en toegewijd 8 1.2 Segment bedrijfstakregelingen 8 1.3 Segment niet-bedrijfstakregelingen

Cordares. 1.1 Zorgvuldig en toegewijd 8 1.2 Segment bedrijfstakregelingen 8 1.3 Segment niet-bedrijfstakregelingen 1 Cordares 1.1 Zorgvuldig en toegewijd 8 1.2 Segment bedrijfstakregelingen 8 1.3 Segment niet-bedrijfstakregelingen 10 1.4 Opdrachtgevers 11 1.5 Premies en uitkeringen 11 1.6 Cordares op het internet 12

Nadere informatie

Toeslagenlabel laat verwachte koopkracht van het pensioen zien

Toeslagenlabel laat verwachte koopkracht van het pensioen zien Nummer 345 december 2008, jaargang 35 Pagina 1 Toeslagenlabel laat verwachte koopkracht van het pensioen zien Pagina 2 Fusie tussen pensioenuitvoerders, niet tussen pensioenfondsen Pagina 3 Opname onbetaald

Nadere informatie

Rekenwijzer 2012. CAO UTA (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) Cordares december 2011 Versie 1.0

Rekenwijzer 2012. CAO UTA (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) Cordares december 2011 Versie 1.0 Rekenwijzer CAO UTA (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- bpfbouw

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

Pensioenopbouw bij ontslag in de Afbouwen

Pensioenopbouw bij ontslag in de Afbouwen Nummer 355 september 2010, jaargang 37 Pagina 1 Pensioenopbouw bij ontslag in de Afbouw- en Natuursteensector Pagina 3 Opleiding Loon- en Salarisadministratie, nu modulair Pagina 4 Catalogus Scholingsfonds

Nadere informatie

Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf, versie april 2011

Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf, versie april 2011 Nummer 358 april 2011, jaargang 38 Pagina 1 Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf, versie april 2011 Pagina 2 BpfBOUW Uniform Pensioenoverzicht 2011 (UPO) Pagina 3 Nieuwe code soort regel op Opgave

Nadere informatie

Rekenwijzer BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Rekenwijzer BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer 2009 BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- BPF Bouw aanvullingsregeling 55+ Voorbeeld

Nadere informatie

Rekenwijzer 2014. CAO voor de Bouwnijverheid (01) voor de bouwplaatswerknemer. bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon

Rekenwijzer 2014. CAO voor de Bouwnijverheid (01) voor de bouwplaatswerknemer. bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon Rekenwijzer CAO voor de Bouwnijverheid (01) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Bouw Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Bouw bpfbouw

Nadere informatie

Pagina 3 Klanttevredenheid Werkgeversdiensten

Pagina 3 Klanttevredenheid Werkgeversdiensten Nummer 343 Augustus 2008, jaargang 35 Pagina 1 Wijziging aanvullingsregeling 55+ Pagina 3 BPF Bouw start 1 september 2008 met de verzending van het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 08 Pagina 3 Klanttevredenheid

Nadere informatie

Rekenwijzer bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Rekenwijzer bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer 2011 bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- bpfbouw aanvullingsregeling 55+ Voorbeeld premieberekening

Nadere informatie

Vrijwillige aansluiting bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfbouw)

Vrijwillige aansluiting bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfbouw) Vrijwillige aansluiting bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfbouw) Vrijwillige aansluiting Het is mogelijk dat uw onderneming niet onder de Bouwnijverheid valt, maar dat u zich toch

Nadere informatie

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- BPF Bouw aanvullingsregeling 55+ Voorbeeld premieberekening

Nadere informatie

Incassodiensten. Wuite Recherche en Incasso. De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277

Incassodiensten. Wuite Recherche en Incasso. De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277 Wuite Recherche en Incasso De Factorij 47F 1689 AK ZWAAG T 0229 24 7758 F 0229 29 9277 E info@wuitereni.nl I www.wuiterechercheenincasso.nl Incassodiensten Versie 5.1 8 januari 2013 Wuite Recherche en

Nadere informatie

OLP sector Bouw via Cordares

OLP sector Bouw via Cordares OLP sector Bouw via Cordares Inhoud OLP sector Bouw via Cordares in het kort... 1 Aansluitnummer werkgever en inzender... 1 Code beroep per werknemer... 2 OLP Bouw via Loon... 4 OLP naderhand bekijken...

Nadere informatie

Rekenwijzer CAO voor de Bouwnijverheid (01) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon

Rekenwijzer CAO voor de Bouwnijverheid (01) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon Rekenwijzer CAO voor de Bouwnijverheid (01) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- bpfbouw aanvullingsregeling

Nadere informatie

bpfbouw aanvullingsregeling 55- Bouw UTA Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Bouw UTA

bpfbouw aanvullingsregeling 55- Bouw UTA Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Bouw UTA Rekenwijzer CAO voor de Bouwnijverheid (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Bouw UTA Voorbeeld premieberekening

Nadere informatie

CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 12 CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 127 12.1 12.2 12.3 12.4 Declaratieregeling Scholingsfonds (Scholing art 8B) 128 Scholing voor uta-personeel 130 Declaratieregeling stervensbegeleiding

Nadere informatie

Uw werknemers en hun pensioen in de Metaal en Techniek

Uw werknemers en hun pensioen in de Metaal en Techniek Uw werknemers en hun pensioen in de Metaal en Techniek Uw onderneming is actief in de Metaal en Techniek. Daarom is het pensioen van uw werknemers ondergebracht bij Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT).

Nadere informatie

CAO voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

CAO voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 12 CAO voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 127 12.1 12.2 12.3 Declaratieregeling Scholingsfonds (Scholing art 8B) 128 Declaratieregeling stervensbegeleiding en rouwverlof 130 Wintersluiting

Nadere informatie

Rekenwijzer 2011. bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Rekenwijzer 2011. bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- 1 Rekenwijzer 2011 CAO UTA (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) bpfbouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Nadere informatie

Cordares 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8

Cordares 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1 is specialist in pensioenbeheer en inkomensverzekering voor meer dan één miljoen Nederlanders. Met 25 miljard euro vermogen onder beheer, een uitstekend track record en vakkennis opgebouwd sinds 1952,

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht betreffende het CAK Bijzondere Zorgkosten b.v. uit Den Haag. Datum: 15 augustus 2011. Rapportnummer: 2011/250

Rapport. Rapport over een klacht betreffende het CAK Bijzondere Zorgkosten b.v. uit Den Haag. Datum: 15 augustus 2011. Rapportnummer: 2011/250 Rapport Rapport over een klacht betreffende het CAK Bijzondere Zorgkosten b.v. uit Den Haag. Datum: 15 augustus 2011 Rapportnummer: 2011/250 2 Klacht Verzoekster klaagt er over dat: 1. er een heel groot

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

Oefenbrief 1 bij training Oneerlijke incassopraktijken

Oefenbrief 1 bij training Oneerlijke incassopraktijken Oefenbrief 1 bij training Oneerlijke incassopraktijken Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten Sportschool Runfitnezz maant meneer De Vries aan Met deze oefenbrief gaan uw cursisten aan de slag met

Nadere informatie

PRIS Rekenwijzer 2014

PRIS Rekenwijzer 2014 Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector PRIS Rekenwijzer 2014 cao-regelingen voor het Afbouwbedrijf Geldig vanaf 30 december 2013

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken voor zelfstandigen

Opgave Loon en Premie via Netwerken voor zelfstandigen Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector Opgave Loon en Premie via Netwerken voor zelfstandigen De uitvoering van de pensioen- en

Nadere informatie

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen :

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen : ALGEMEEN U staat voor een maatschappelijk verantwoorde incassoprocedure middels een correcte behandeling van debiteuren op basis van algemeen aanvaarde beginselen van zorgvuldigheid en deskundigheid. Onder

Nadere informatie

Werkloos Wat betekent dat voor uw pensioen?

Werkloos Wat betekent dat voor uw pensioen? Werkloos Wat betekent dat voor uw pensioen? Inhoud Voorwoord 3 1 Wat u meteen moet doen als u werkloos wordt 3 2 Hebt u recht op premievrije pensioenopbouw door het Aanvullingsfonds van uw sector? 4 3

Nadere informatie

Bpf HiBiN voert de pensioenadministratie uit! Informatie voor een soepele overgang. Facturen en betalingsvoorwaarden

Bpf HiBiN voert de pensioenadministratie uit! Informatie voor een soepele overgang. Facturen en betalingsvoorwaarden Bpf HiBiN voert de pensioenadministratie uit! Informatie voor een soepele overgang Facturen en betalingsvoorwaarden 1 Overgang naar zelfadministratie Stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in

Nadere informatie

Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten

Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Handleiding wettelijke regeling inzake de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Versie 1.1 22 augustus 2012 Handleiding buitengerechtelijke incassokosten 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

Trefwoordenregister. Jaarboek 2008

Trefwoordenregister. Jaarboek 2008 15 Trefwoordenregister 163 Jaarboek 2008 A Aan- en afmelding bij Cordares 3.1.1 18 Aanleveren van uw olp 3.2.1 20 Aanmeldingsprocedure cursussen Scholingsfonds 9.4.14 105 Aansluiting en inschrijving bij

Nadere informatie

Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045

Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045 Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045 Uitspraak van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Incassobureau Oost Nederland

Incassobureau Oost Nederland Handleiding voorbeeldbrieven betalingsherinnering en aanmaning Onbetaalde factuur? Iedere ondernemer heeft wel eens met wanbetalers te maken. Het eerste wat u zelf kunt doen indien uw factuur niet wordt

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut

Handleiding MIJNBTER. Scholingsfonds Opleidingsinstituut Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. Deelnamelijsten Scholingsfonds (SFO)... 6 3.1 Opvoeren

Nadere informatie

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3

Bestuurlijke Boete. 2 Bestuurlijke boete Bestuurlijke boete 3 Bestuurlijke Boete Bestuurlijke Boete De bewaakt en bevordert een veilig en duurzaam gebruik van weg, water, lucht en rail door burgers en ondernemers. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door controles langs

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U?

DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U? DE WET INCASSOKOSTEN WAT BETEKENT DIT VOOR U? 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 Blz. 2. Hoe is de situatie nu? 5 3. Wat houdt de nieuwe regeling in? 5 4. Hoe worden de buitengerechtelijke incassokosten berekend?

Nadere informatie

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1

Geachte relatie, Met vriendelijke groeten, VerzekerJeGoedkoper.nl. GIDI-wijzer VerzekerJeGoedkoper.nl d.d. 15 september 2005 1 Geachte relatie, Als VerzekerJeGoedkoper.nl hebben wij ons ten doel gesteld dat consumenten diverse verzekeringen kunnen afsluiten tegen lagere tarieven. Wij kunnen deze scherpere tarieven aanbieden doordat

Nadere informatie

Uta-werknemers CAO voor de Bouwnijverheid

Uta-werknemers CAO voor de Bouwnijverheid 9 De CAO voor de Bouwnijverheid geldt zowel voor bouwplaats- als voor uta-werknemers. Voor beide soorten werknemers zijn de arbeidsvoorwaarden opgenomen in genoemde cao. De onderwerpen in dit hoofdstuk

Nadere informatie

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer CAO UTA (01) Regeling Vroegpensioen UTA (17) BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- BPF

Nadere informatie

Premies 2010. Premie werkgever. werkgevers premie. SV loon* Werkloosheidsfonds

Premies 2010. Premie werkgever. werkgevers premie. SV loon* Werkloosheidsfonds s 2010 Belastingdienst Voor alle sectoren geldt: Werkgever mag de gedifferentieerde WGA bij de in mindering brengen op het netto loon. De is variabel per, zie de beschikking die u van de belastingdienst

Nadere informatie

Per 1 juli 2012 Wet buitengerechtelijke incassokosten

Per 1 juli 2012 Wet buitengerechtelijke incassokosten Per 1 juli 2012 Wet buitengerechtelijke incassokosten Per 1 juli 2012 is de wet van kracht op het gebied van de buitengerechtelijke incassokosten. Deze wet heeft gevolgen voor de aanmaningskosten die door

Nadere informatie

Betalingsvoorwaarden. Acceptatie en betalingsvoorwaarden AfterPay

Betalingsvoorwaarden. Acceptatie en betalingsvoorwaarden AfterPay Betalingsvoorwaarden Acceptatie en betalingsvoorwaarden AfterPay De onderhavige contractvoorwaarden zijn van toepassing op uw bezoek van deze website, uw aanvraag en beoordeling daarvan en na goedkeuring

Nadere informatie

Informeer uw patiënten

Informeer uw patiënten Informeer uw patiënten Hieronder vindt u informatie over een nota van Famed. Deze informatie kunt u gebruiken (bijvoorbeeld op uw website) om uw patiënten te informeren over de samenwerking met Famed en

Nadere informatie

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013

Betreft : jaarstukken fondsen 2012 CAO BTER voor de Timmerindustrie Referentie : 2013-0000046719 - uw brief van 23 april 2013 IVlinisterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid t.a.v. Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardènwetgeving, afd. CAV, jaarverslag 2012 Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG stichting fondsen administratie

Nadere informatie

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon. BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- BPF Bouw aanvullingsregeling 55+ Voorbeeld premieberekening

Nadere informatie

Rekenwijzer BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Rekenwijzer BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55- Rekenwijzer 2009 CAO UTA (06) Regeling Vroegpensioen UTA (17) BPF Bouw Middelloon Voorbeeld premieberekening Middelloon BPF Bouw aanvullingsregeling 55- Voorbeeld premieberekening aanvullingsregeling 55-

Nadere informatie

Jaar. boek. Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid. informatie voor werkgevers in de bouwnijverheid

Jaar. boek. Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid. informatie voor werkgevers in de bouwnijverheid Jaar 2014 boek Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid informatie voor werkgevers in de bouwnijverheid Inhoud 1 Bedrijfstakeigen regelingen bouwnijverheid 3 2 Communicatie 5 3 Incasso

Nadere informatie

Bleukens Verzekeringen

Bleukens Verzekeringen Bleukens Verzekeringen DIENSTVERLENINGSDOCUMENT U treft hier het dienstverleningsdocument aan van Bleukens Verzekeringen Versie 2010-01 Dienstverleningsdocument Bleukens Verzekeringen versie 2010-01 Pagina

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Wft nummer 12008346 Pagina 1 van 8 Geachte cliënt, U oriënteert zich op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening en/of diverse verzekeringen. Ons kantoor kan u hierbij

Nadere informatie

Consumenten informatie

Consumenten informatie Consumenten informatie Waarom ontvangt u deze informatie? U heeft een betaalachterstand bij een opdrachtgever van Lindorff. De vordering is in behandeling bij Lindorff B.V. In deze brochure leggen wij

Nadere informatie

Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut

Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut Handleiding MIJNBTER Scholingsfonds Opleidingsinstituut Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op Mijn BTER... 4 2. Wijzigen accountgegevens... 5 3. SFO... 6 3.1 Opvoeren deelnamelijsten... 6 3.1.1 Toevoegen

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat

DIENSTENWIJZER. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat DIENSTENWIJZER Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Adviseur op Maat Dienstenwijzer 2010.1. Goudzwaard Assurantiën en Financiële Diensten C.V. Pagina 1 van 5 Dienstenwijzer van: Goudzwaard

Nadere informatie

Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould

Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould Nieuwe regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Door M.H. Claringbould Deze bijdrage richt zich geheel op de buitengerechtelijke incassokosten om de eenvoudige reden dat per 1 juli 2012 het Besluit

Nadere informatie

Belastingdienst stuurt aanmaning direct na vermindering aanslag

Belastingdienst stuurt aanmaning direct na vermindering aanslag Rapport Belastingdienst stuurt aanmaning direct na vermindering aanslag Een onderzoek naar het door de Belastingdienst overgaan tot dwanginvordering nadat de belastingaanslag is verminderd en naar de informatieverstrekking

Nadere informatie

Huurbetaling. Inleiding. Via Mijn OFW op onze website kunt u uw huur betalen, betalingsgegevens inzien en wijzigen en een betalingsregeling treffen.

Huurbetaling. Inleiding. Via Mijn OFW op onze website kunt u uw huur betalen, betalingsgegevens inzien en wijzigen en een betalingsregeling treffen. Via Mijn OFW op onze website kunt u uw huur betalen, betalingsgegevens inzien en wijzigen en een betalingsregeling treffen. INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Huurprijsopbouw 3 Wat moet u doen bij Huurbetaling

Nadere informatie

Emigreren Wat betekent dat voor uw pensioen?

Emigreren Wat betekent dat voor uw pensioen? Emigreren Wat betekent dat voor uw pensioen? Inhoud 1 U verhuist naar het buitenland 3 2 Pensioen meenemen of laten staan 3 3 Hoe draagt u het pensioen over? 6 4 Uw pensioen in het buitenland ontvangen

Nadere informatie

CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN

CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN CATEGORIEEN/VASTE TARIEVEN Hieronder treft u het overzicht van de tarifering van de verschillende categorieën aangiften. De genoemde bedragen zijn inclusief btw. Daarna volgt een toelichting per categorie.

Nadere informatie

verplichte aansluiting bij bpf Hibin

verplichte aansluiting bij bpf Hibin verplichte aansluiting bij bpf Hibin bpfhibin.nl stichting bedrijfstakpensioenfonds voor de handel in bouwmaterialen Bpf HiBiN verzorgt de pensioenen voor werknemers van groothandels in bouwmaterialen

Nadere informatie

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016

Rechten & Plichten Ziektewetmanagement Juni 2016 Rechten & plichten Ziektewetmanagement Klik op het artikel om er direct naar toe te gaan! Inhoud 1. Samenvatting 1. Begrippen...3 2. Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u?...3 2. Diensten van de

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten

DIENSTENWIJZER. A. Inleiding. C. Onze diensten DIENSTENWIJZER Assurantie- en Financieringskantoor Feenstra V.O.F. & Adviesbureau Feenstra Reggestraat 28 1078 DA Amsterdam tel.nr. 020-6797953 & faxnr. 020-6627162. e-mail: feenstra-verzekeringen.nl.

Nadere informatie

Rekenwijzer 2016. CAO Bouw & Infra (06) voor de UTA-werknemer Regeling Pensioen UTA Bouw (17) December 2015 Versie 1.0. bpfbouw Middelloon

Rekenwijzer 2016. CAO Bouw & Infra (06) voor de UTA-werknemer Regeling Pensioen UTA Bouw (17) December 2015 Versie 1.0. bpfbouw Middelloon Rekenwijzer 2016 CAO Bouw & Infra (06) Regeling Pensioen UTA Bouw (17) bpfbouw Middelloon bpfbouw aanvullingsregeling 55- Bouw UTA bpfbouw aanvullingsregeling 55- UTA-salaris Arbeidsongeschiktheidspensioen

Nadere informatie

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Eigen bijdrage 2016 Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Uitleg herziene berekening pensioenpremies Horeca en Horeca Catering

Uitleg herziene berekening pensioenpremies Horeca en Horeca Catering Uitleg herziene berekening pensioenpremies Horeca en Horeca Catering Inhoud 1) In het kort... 1 2) Benodigde gegevens PH&C per 2007 via de Aangiften loonheffingen... 1 3) Loonuren naar boven afgerond...

Nadere informatie

Indien u ons inschakelt om uw belangen op het gebied van verzekeringen te behartigen, kunt u van ons de volgende dienstverlening verwachten:

Indien u ons inschakelt om uw belangen op het gebied van verzekeringen te behartigen, kunt u van ons de volgende dienstverlening verwachten: ADVIESWIJZER (1-4-2017) --INLEIDING Graag willen wij u inzage geven in de werkwijze van ons kantoor en wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van verzekeringen, hypotheken en andere financiële diensten.

Nadere informatie

Handleiding wettelijke regeling over de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten

Handleiding wettelijke regeling over de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Handleiding wettelijke regeling over de vergoeding voor de buitengerechtelijke incassokosten Versie 2.1 20 mei 2014 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. VOOR WELKE VORDERINGEN GELDT DE NIEUWE REGELING?...

Nadere informatie

Rekenwijzer pensioenregeling voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf

Rekenwijzer pensioenregeling voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Rekenwijzer 2017 pensioenregeling voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Geldig vanaf 2 januari 2017 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Werkwijze... 3 2.1 Verzekerings- en deelnemingsplicht... 3 2.2

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U?

DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U? DE WET INCASSOKOSTEN (WIK) WAT BETEKENT DIT VOOR U? 1 Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. 14-dagen brief 3 3. Berekening incassokosten 3 4. Btw 4 5. Afwijkingen van de incassokosten berekening 4 6. Meerdere

Nadere informatie

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen :

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen : ALGEMEEN In de herziene Gedragscode NVI Leden 2014 zijn de algemene normen vastgelegd waaraan NVI leden moeten voldoen. Het doel van deze gedragscode is te waarborgen dat de NVI leden hun incassoactiviteiten

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over een gedraging van het College voor zorgverzekeringen. Datum: 10 mei 2012. Rapportnummer: 2012/078

Rapport. Rapport betreffende een klacht over een gedraging van het College voor zorgverzekeringen. Datum: 10 mei 2012. Rapportnummer: 2012/078 Rapport Rapport betreffende een klacht over een gedraging van het College voor zorgverzekeringen Datum: 10 mei 2012 Rapportnummer: 2012/078 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het College voor zorgverzekeringen

Nadere informatie

Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid

Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid Jaar boek 2015 Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de bouwnijverheid informatie voor werkgevers in de bouwnijverheid Inhoud 1 Bedrijfstakeigen regelingen bouwnijverheid 3 2 Communicatie 5 3 Incasso

Nadere informatie

LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336

LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336 LJN: BJ4855,Sector kanton Rechtbank Haarlem, zaak/rolnr.: 415843 / CV EXPL 09-1336 Datum uitspraak: 23-07-2009 Datum publicatie: 10-08-2009 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure: Eerste aanleg enkelvoudig

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIE STE WIJZER / DIE STVERLE I GSDOCUME T Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen en

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning DIENSTENWIJZER Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Struijs Financial Planning Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie

Aanmelding Werkgeversadministratie

Aanmelding Werkgeversadministratie Aanmelding Werkgeversadministratie Kruis aan wat van toepassing is. Incasso Postbus 4823 6401 JM Heerlen 1 ALGEMENE GEGEVENS A B C Wenst u opgenomen te worden in de werkgeversadministratie? Ja Nee Verplicht

Nadere informatie

Jaarwerk 2015. Inhoud

Jaarwerk 2015. Inhoud Jaarwerk 2015 Inhoud In het kort... 1 Géén jaaraangiften meer voor pensioenverzekeraars, UWV en fiscus... 1 Jaarwerk Grafische sector... 1 Jaaropgave t.b.v. de werknemer... 2 Nadat u de jaarbestanden hebt

Nadere informatie

LPG sector 18 Reiniging via APG

LPG sector 18 Reiniging via APG LPG sector 18 Reiniging via APG Inhoud LPG sector 18 Reiniging via APG in het kort...1 Aansluitnummer werkgever en Leveranciersnummer...1 Code beroep per werknemer...2 LPG Reiniging via Loon...3 Geen losse

Nadere informatie

Wilt u, door middel van een vrijwillige aansluitingsovereenkomst, worden aangesloten?

Wilt u, door middel van een vrijwillige aansluitingsovereenkomst, worden aangesloten? Incasso Postbus 4823 6401 JM Heerlen Aanmelding 1. ALGEMENE GEGEVENS A Wenst u opgenomen te worden in de werkgeversadministratie? Ja Nee B Verplicht / Vrijwillig aangesloten Bent u werkgever in de bedrijfstak

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

Rekenwijzer cao-regelingen voor het Afbouwbedrijf

Rekenwijzer cao-regelingen voor het Afbouwbedrijf Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid mede namens de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector Rekenwijzer 2016 cao-regelingen voor het Afbouwbedrijf Geldig vanaf 4 januari 2016 Inhoud

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15

Algemene Voorwaarden. Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15 Algemene Voorwaarden Schadeverzekering Zakelijk Uw rechten & plichten AZAV15 Avéro Achmea Postbus 101 7300 AC Apeldoorn Nederland www.averoachmea.nl 2 Wat wilt u weten? over uw Schadeverzekering Zakelijk?

Nadere informatie

FONDSENBEHEER WATERBOUW

FONDSENBEHEER WATERBOUW ~~~1401^^^^^~~~ FONDSENBEHEER WATERBOUW Postadres: Postbus 7016, 2280 KA Rijswijk Bezoekadres: Laan van Zuid Hoorn 165, 2289 DD Rijswijk Telefoon 070-3171717 Telefax 070-3171701 Website www.sfwaterbouw.nl

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per 1 januari 2015 en belangrijke zaken voor u als werkgever.

In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per 1 januari 2015 en belangrijke zaken voor u als werkgever. Klantteam Banden en Wielen 088 088 4058 Januari 2015 Onderwerp: Onze pensioenregeling in 2015 Geachte mevrouw, mijnheer, In deze brief informeren wij u over de veranderingen in de pensioenregeling per

Nadere informatie