Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010)"

Transcriptie

1 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Supervisiedag over het inzetten van EMDR bij cliënten met dissociatieve stoornissen, nadat de vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is gevolgd. 1 Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair. Cursus wordt gepland Voorjaar 2018 en voorjaar 2019.

2 Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (CELEVT) Vorselaarstraat 30, 1066 NN Amsterdam E info@celevt.nl T W Supervisiedag over het inzetten van Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij cliënten met dissociatieve stoornissen, nadat de vervolgcursus EMDR is gevolgd. 2 Colofon Uitgave, CELEVT juli 2017 De publicatie is te downloaden op Copy Alle rechten voorbehouden. Plaatsing op andere sites, veelvuldig op welke wijze dan ook kopiëren en/ of commercieel gebruik is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van CELEVT.

3 Supervisiedag over het inzetten van EMDR bij cliënten met dissociatieve stoornissen, nadat de vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is gevolgd. Na het met goed resultaat behalen van de cursus kunt u in het CELEVT Register opgenomen worden onder de vermelding VCT- Expert - en Specialisatie als u ook aan de andere voorwaarden hiervoor voldoet. 3 Doelgroep (BIG-geregistreerde) Psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen en hulpverleners die daarvoor in opleiding zijn en die de Vervolgcursus EMDR bij een door de Vereniging EMDR Nederland erkende opleiding met goede gevolg hebben voltooid. Docent Drs. Mariette Groenendijk

4 Introductie Cursisten leren in de 4 e module van cursus 3 over het inzetten van EMDR bij dissociatieve stoornissen, nadat ze de vervolgcursus EMDR hebben gedaan. Aan de hand van casuïstiek die de cursisten inbrengen wordt uitgelegd en besproken hoe EMDR kan worden toegepast bij cliënten met dissociatieve stoornissen en welke protocolaanpassingen nodig zijn. Ook komt aan de orde hoe te werken met dissociatieve delen in bij een EMDRbehandeling. Een en ander kan ook gedemonstreerd en geoefend worden. Onderwerpen Wat behelst traumaverwerking voor deze doelgroep. Voorbereiding van EMDR. Protocolaanpassingen. Werken met de dissociatieve delen van de persoonlijkheid bij EMDR. Opstellen EMDR-plan. Leerdoelen 1. Kennis van de deelnemer over het toepassen van EMDR bij cliënten met dissociatieve stoornissen is bekend, getoetst en voldoende bevonden De deelnemer heeft in voldoende mate casuïstiek ingebracht. 3. De deelnemer kan een EMDR-plan opstellen voor fase 2 traumaverwerking. 4. De deelnemer kan in het EMDR-plan ook het werken met de dissociatieve delen is opnemen. 5. De deelnemer kan de benodigde protocolaanpassingen in de eigen praktijk toepassen. Literatuur voor cursisten Van der Hart, O., Nijenhuis, E.,Steele, K.(2010): Het belaagde zelf; Boom, Amsterdam. (aan te schaffen)

5 Artikelen: Hoofdstuk Ik ben goed uit het Casusboek EMDR onder redactie van Hornsveld en Berendse, Groenendijk, van der Hart, Solomon, Mosquera and Gonzalez ; dissociation of the personality and EMDR-therapy with complex trauma-related disorders, applications in the phase of integration of the traumatic memories EMDR-Journal Werkvorm M.b.v. een PowerPoint presentatie zal gestart worden met een uitleg aan de cursisten. Hierna volgt een stukje video-demonstratie. Dan kunnen cursisten casuïstiek inbrengen, deze wordt besproken en in subgroepen zal worden geoefend middels rollenspelen. Voor de hele groep wordt het geleerde weer teruggekoppeld. Toetsing Aan het eind van de dag wordt een korte schriftelijke toets afgenomen en de docent houdt bij wie casuïstiek inbrengt. 5 Huiswerk Een EMDR-plan opstellen voor een lopende behandeling Korte Bio Mariëtte is klinisch psycholoog/psychotherapeut en EMDR-supervisor en sinds 1990 heeft zij ervaring opgedaan in de behandeling van de gevolgen van vroegkinderlijk chronisch trauma, waarbij ze zich specialiseerde in de behandeling van dissociatieve stoornissen bij volwassenen. Tot 2013 was ze teamleider op een transmuraal topreferent traumacentrum alwaar ze met collega s o.a. een ééndaags groepsprogramma voor cliënten met DIS opzette. In Nederland was ze één van de pioniers in het toepassen van EMDR in de traumabehandeling bij cliënten met dissociatieve stoornissen en ernstige hechtingsproblematiek. Sinds 2007 verzorgt ze presentaties, workshops en video-demonstraties over dit onderwerp. Sinds 2012 werkt ze in eigen praktijk De Binnenkijk, als kinder- en jeugdpsychotherapeut, als supervisor en als behandelaar van volwassen ernstig getraumatiseerde cliënten..

6 Certificaat De cursist wordt verwacht 100% van de cursus aanwezig te zijn om voor een certificaat in aanmerking te komen. De Trauma Academie volgt de regels van de Vereniging EMDR Nederland. Wanneer u vragen hebt kunt u contact opnemen met Opleidingscommissie van de Vereniging EMDR Nederland. Accreditatie Er wordt accreditatie aangevraagd bij de VEN, NVvP, NIP, VCGt. Accreditatie bij de Nederlands talige Vereniging voor Psychotrauma (NTvP) is in aanvraag. CELEVT Register Na het met succes doorlopen van de cursus kunt u opgenomen worden in het CELEVT register onder de vermelding van uw beroepstitel en VCT- Expert en specialist als u ook aan de andere voorwaarden daarvoor voldoet. De registratie is 5 jaar geldig. 6 Data Kijk in de agenda voor de data.

7 Accreditatie en klachten Accreditatiereglement Alle cursussen worden geaccrediteerd bij beroepsverenigingen. De cursussen zijn zo ook terug te vinden in agenda s van de betreffende verenigingen. Op de certificaten staat vermeld voor welke specialismen het onderwijs is bedoeld en wat het aantal accreditatiepunten is. Vermeld is ook op welke bij- en nascholingscategorie het certificaat van toepassing is. Wij vragen niet standaard bij elke cursus accreditatie aan bij alle beroepsverenigingen. Het accreditatiereglement is te downloaden op Klachten 7 Allereerst wendt u zich met een klacht tot de betreffende docent. Indien u zich niet kunt vinden in het besluit van de docent, dan kunt u zich wenden tot de directie via info@celevt.nl. U ontvangt binnen vijf werkdagen een bevestiging van ontvangst van de klacht, met daarin de gegevens van de docent die de klacht in behandeling heeft genomen. Wij streven ernaar de klacht binnen zes weken naar tevredenheid af te handelen. Klachten worden anoniem geregistreerd en vijf jaar bewaard. De klachtenprocedure is te downloaden op Algemene Voorwaarden Op de cursussen zijn de Algemene Voorwaarden voor opleidingen en bijeenkomsten van CELEVT van toepassing. U kunt de Algemene Voorwaarden downloaden via

8 Kosten en inschrijven Kosten per deelnemer De kosten bedragen 200,00 euro per persoon. Inclusief - Accreditatie. - Lunch en kleine borrel. - Mogelijkheid voor inschrijving na het met goed resultaat behalen van de cursus in het 8 CELEVT Register onder de vermelding VCT- Expert- en Specialisatie als ook aan de andere daarvoor geldende voorwaarden is voldaan en opname op de Landkaart Zoek behandelaar van STRAKX. VIP Korting - 5% korting op het jaarlijks CELEVT Congres in oktober van het jaar dat u de cursus hebt gevolgd of volgt. - 5% korting op de jaarlijkse TIP-Conferentie in juni van het jaar dat u de cursus hebt gevolgd of volgt. Meerpersoonskorting Bij meerdere deelnemers uit dezelfde instelling / organisatie krijgt de tweede persoon 5 % korting en de derde en alle volgende personen 10% korting op deelname aan de cursus. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.

9 Inschrijven Inschrijven via: onder het blok Cursussen vindt u een Knop naar het inschrijfformulier. Bij aanmelding dient u een kopie van het certificaat van een door de Vereniging EMDR Nederland erkende vervolgmodule EMDR op te sturen naar info@celevt.nl. Zonder dit formulier is het niet mogelijk om deel te nemen aan de vervolgmodule. Annuleren Annuleren kan alleen schriftelijk tot 3 weken voor de start van de cursus. Hieraan zijn 25 euro administratiekosten verbonden. Het betaalde cursusgeld wordt teruggeboekt. 9 Uitstel of afstel Als een opleidingsactiviteit onverwacht niet doorgaat dan wordt u in principe 3 weken voor de start op de hoogte gesteld. Als een cursus onverwacht niet doorgaat dan kan de Trauma Academie niet aansprakelijk worden gesteld voor gederfde inkomsten. Toelating De Trauma Academie behoudt zich het recht voor iemand niet toe te laten als diegene bijvoorbeeld onvoldoende opleiding of geen geschikte werkplek heeft. Reservelijst Wanneer u op een reservelijst staat, wordt u bij vrijkomen van een plaats benaderd of u daar gebruik van wilt maken. Als u niet benaderd bent voor een plaats stellen wij u op de hoogte wanneer de opleidingsactiviteit weer gepland staat.

10 Opleidingslocatie Opleidingslocatie: 10 Gebouw NEST Laan van Kronenburg AS Amstelveen De locatie is goed bereikbaar per Openbaar Vervoer en per auto per auto. Gratis ruime parkeergelegenheid. Goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

11 Informatie en overleg Contact Mevr. Drs. G.M. (Martijne) Rensen, directeur CELEVT, programma-manager Trauma Academie. Tel f Mail. Postadres CELEVT Vorselaarstraat NN Amsterdam. Website en Web: Mail: 11 24/7 online Bezoek onze website voor nieuwe ontwikkelingen Infodesk cursusadvies Voor advies of vragen over onze opleidingsactiviteiten kunt u bellen op telefoonnummer Indien u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. LinkedIn Via LinkedIn wisselen wij kennis uit over actuele ontwikkelingen rond Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering, de late effecten, diagnostiek, behandeling en herstel. Sluit u aan! CELEVT openbaar STRAKX - voor (BIGgeregistreerde) professionals

12 Aantekeningen 12

CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT Behandelaar

CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT Behandelaar Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (CELEVT) Vorselaarstraat 30, NN Amsterdam E info@celevt.nl T 020 364 26

Nadere informatie

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij Volwassenen.

Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij Volwassenen. Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Supervisie Teamtraining Schaduwmanagement

Supervisie Teamtraining Schaduwmanagement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies.

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. 16 mei, 17 mei 2019 Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. Introductie Zelfs voor ervaren professionals roept

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010)

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

TIP Conferentie = 4

TIP Conferentie = 4 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Cursus Basiskennis Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) signalering, screening en eerste stabilisatie begeleiding

Cursus Basiskennis Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) signalering, screening en eerste stabilisatie begeleiding Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Voor aankondiging Cursussen 2018

Voor aankondiging Cursussen 2018 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Klacht Procedure

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Klacht Procedure 1 Adverse childhood experiences are the most basic and longlasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde 20 juni, 21 juni, 27 juni 2019 Bewegings- en lichaam- georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde cliënten.

Nadere informatie

Trauma Academie Algemene informatie

Trauma Academie Algemene informatie Adverse childhood experiences are the most basic and longlasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding.

Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding. Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding. Waarom? Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) waaronder emotionele verwaarlozing en mishandeling,

Nadere informatie

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 3. Traumaverwerking

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 3. Traumaverwerking 1- Jarige Post Academische Nascholing 1 Cursus 3. Traumaverwerking Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

1-jarige Post Academische Nascholing. Cursus 4. Re-integratie

1-jarige Post Academische Nascholing. Cursus 4. Re-integratie 1-jarige Post Academische Nascholing 1 Cursus 4. Re-integratie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus

1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus 1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus 1 Re-integratie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering

Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering UITNODIGING voor alle congres deelnemers om tijdens de plenaire afsluiting van het CELEVT congres aanwezig te zijn bij de: FEESTELIJKE START van de Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke

Nadere informatie

ONZE SCHOLING SAMEN1

ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING Samen1 stelt zich tot doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de GGZ door middel van kennisoverdracht onder de aandacht van professionals

Nadere informatie

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het HART-College Cursussen, workshops, gespreksgroepen, symposia voor mensen met traumatische ervaringen in de kindertijd en hun naasten over:

Nadere informatie

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Een aparte vereniging voor EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) heeft een eigen theoretisch

Nadere informatie

Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V)

Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) STRAKX is een schakel tussen in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen, behandelaren,

Nadere informatie

Postacademische nascholing

Postacademische nascholing Brochure 1-Jarige 1 Postacademische nascholing Voor [Big-geregistreerde] Psychiaters, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten en gz-psychologen. Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse

Nadere informatie

1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling

1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling 1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch

Nadere informatie

Cognitief gedragstherapeutische stabilisatietechnieken zoals:

Cognitief gedragstherapeutische stabilisatietechnieken zoals: Blk 6 Opmaak pagina website De fasegerichte behandeling als circulair prces bij vreg getraumatiseerde cliënten met Cmplexe PTSS. Intrductie De fasegerichte behandeling bij vregkinderlijk getraumatiseerde

Nadere informatie

Hoe kun je melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Hoe kun je melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) STRAKX is een schakel tussen in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen, behandelaren,

Nadere informatie

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr Eerder beoordeeld met een 8! Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk Vrijdag 27 september 2013 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor beginnende EMDR therapeuten, therapeuten die regelmatig verwijzen

Nadere informatie

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie.

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie. Algemene Voorwaarden The Physiology Academy Artikel 1. Inschrijven 1.1 Inschrijven voor deelname aan een scholingsactiviteit van The Physiology Academy kan via de website van The Physiology Academy. Dit

Nadere informatie

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus Accreditatie supervisorencursus Versie 22-02-2016 Een belangrijke voorwaarde voor inschrijving in het NVP-supervisorenregister is het met succes afgerond hebben van een supervisieopleiding (geaccrediteerd

Nadere informatie

1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie

1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie 1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch

Nadere informatie

Post Academische Nascholing Cursus Fase 3

Post Academische Nascholing Cursus Fase 3 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening

Counselen over Prenatale Screening Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig zorgverleners 29 september 2017 Locatie: AMC, Vrijzaal Cursus Counselen over Prenatale Screening Pagina 1 Inleiding Cursus Counselen over Prenatale

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening

Counselen over Prenatale Screening Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig zorgverleners Woensdag 12 april 2017 Locatie: AMC, Costerzaal Cursus Counselen over Prenatale Screening Pagina 1 Inleiding Cursus Counselen over

Nadere informatie

Voor wie doen we de Meldactie NZa?

Voor wie doen we de Meldactie NZa? Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) STRAKX is een schakel tussen in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen, behandelaren,

Nadere informatie

PostMaster HBO nascholing

PostMaster HBO nascholing Brochure 1-Jarige 1 PostMaster HBO nascholing Voor [Big-geregistreerde] psychologen, artsen, verpleegkundigen [specialisten], agogen, orthopedagogen, vaktherapeuten, haptotherapeuten, fysiotherapeuten,

Nadere informatie

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009 EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY 2009 EXTERNSHIP (BASISOPLEIDING) ADVANCED TRAINING (VERVOLGOPLEIDING) IN SAMENWERKING MET PSYRAAD EN DE REINIER VAN ARKEL GROEP s-hertogbosch 10 juni tot met 13 juni

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing. Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: Nascholing: Inschrijfgeld: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C Algemene voorwaarden opleidingen Plein C 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 2. Cursuscontract: de specifieke afspraken

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

1.2. Voorwaarde voor deelname Voorwaarde voor deelname is een HBO of universitaire vooropleiding.

1.2. Voorwaarde voor deelname Voorwaarde voor deelname is een HBO of universitaire vooropleiding. Reglement, voorwaarden en procedures School voor Imaginatie imaginatie.nl 1. Algemeen 1. 1. Doelgroep en doelstelling van de cursus-activiteiten De cursus-activiteiten zijn bestemd voor coaches, therapeuten,

Nadere informatie

M1221. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis

M1221. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis M1221 Introductiecursus Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG mensenkennis Introductiecursus voor gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG Een initiatief van de Vereniging

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Inleiding Cursus Counselen over Prenatale Screening Prenatale screening valt per 1 januari

Nadere informatie

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD WORK SHOPS VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE [ [ [ [ [ DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD 1 WORKSHOP GROEPSBEHANDELING VAN (SEKSUEEL) GEWELDDADIGE FORENSISCH PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN

Nadere informatie

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling Bijscholing Vrijdag 12 mei en 16 juni 2017 9.30-16.30 uur Gelre Ziekenhuis Apeldoorn zorgoplossingen FAS(D) herkennen, diagnostiek en behandeling Alcohol tijdens

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Masterclass

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Masterclass Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden.

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden opleidingen Plein C 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 2. Cursuscontract: de specifieke afspraken

Nadere informatie

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau.

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau. AANVRAAGFORMULIER VOOR DE AANTEKENING SEKSUOLOGIE NVVS VOOR SENSE MEDEWERKERS 1. Personalia Naam : Voorletters : Titel (drs./ dr. / geen / anders, n.l.).: Geboortedatum : Geslacht M / V Privé adres : Postcode

Nadere informatie

Versie website

Versie website Inschrijven Inschrijven voor deelname aan een YVLO-scholingsactiviteit kan via de YVLO-website. U kunt het online-inschrijfformulier vinden op de website bij de knop Cursussen of Workshops en dan ziet

Nadere informatie

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS ADOS-training Karakter organiseert een training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS. Wat is ADOS? Het Autisme Diagnostisch

Nadere informatie

Post Academische Nascholing Cursus Fase 2

Post Academische Nascholing Cursus Fase 2 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

Geaccrediteerde Cursussen Postacademische nascholing VCT Expert [Level 1] met Sprokkelroute

Geaccrediteerde Cursussen Postacademische nascholing VCT Expert [Level 1] met Sprokkelroute Geaccrediteerde Cursussen Postacademische nascholing VCT Expert [Level 1] met Sprokkelroute Voor [Big-geregistreerde] Psychiaters, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten en gz-psychologen en zij die daarvoor

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

Mindfulness. Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker. Voor professionals in de gezondheidszorg

Mindfulness. Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker. Voor professionals in de gezondheidszorg Mindfulness Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker Voor professionals in de gezondheidszorg www.hanfortmanncentrum.nl Mindfulness. Een 3-jarige postdoctora Het Han

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

Preventieve GGZ van vroeg tot later

Preventieve GGZ van vroeg tot later Rob Giel Onderzoekcentrum Preventieve GGZ van vroeg tot later Locatie: Mediant Geestelijke Gezondheidszorg, Helmertheater Broekheurnering 1050, 7546 TA Enschede Datum:13-12-2016 Tijd: 13.00-16.50 uur Preventieve

Nadere informatie

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos Congres S.O.S. Snelle opvang en behandeling van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking Vrijdag 4 oktober 2013 Beatrixgebouw Jaarbeurs, Utrecht Keynote spreaker Valerie Sinason over

Nadere informatie

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Data 2006-2007 12 en 28 september 2006 11 januari en 25 januari 2007 6 en 22 maart 2007 Informatie telefoon 030 250 3455; fax 030 250 34 99 onderwijs-opleidingen@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau.

Het reglement eist kwalificatie als hulpverlener, of als voorlichter of preventiewerker op tenminste HBO niveau, c.q. Bachelorsniveau. AANVRAAGFORMULIER VOOR DE AANTEKENING SEKSUOLOGIE NVVS 1. Personalia Naam : Voorletters : Titel (drs./ dr. / geen / anders, n.l).: Geboortedatum : Geslacht M / V Privé adres : Postcode en plaats : Telefoon

Nadere informatie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 he het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES KENNIS

Nadere informatie

Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie

Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie Hoofddocent: H.M. Jonker Mededocenten: Jan Olthof, Annemie Cabus Locatie: School voor systemische opleidingen Schoolpad

Nadere informatie

OPLEIDING TOT WKS-COACH

OPLEIDING TOT WKS-COACH AKS trainingen www.kleineschaars.com OPLEIDING TOT WKS-COACH Elk jaar starten we trainingen voor mensen die als WKS-coach in de eigen organisatie de taak krijgen om de implementatie van het model van Willem

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Februari 2014 Basiscursus in het kader van de opleiding Psychotherapeut CgP Docent: mw. drs. W.J.H.P. Schapendonk Locatie: de Plank 101 te Veldhoven - Inhoudsopgave

Nadere informatie

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden.

2.5 De prijzen op onze website zijn de actuele prijzen. Druk- en zetfouten in onze brochures, folders en studiegidsen voorbehouden. Algemene Cursusvoorwaarden MarketingShake Artikel 1: Definities 1.1 MarketingShake, de gebruikers van deze algemene voorwaarden, deelnemers, de natuurlijke persoon waarmee MarketingShake als docenten of

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

Accreditatie procedure

Accreditatie procedure Accreditatie procedure De accreditatieaanvragen worden beoordeeld door de accreditatiecommissie BOKA. De accreditatieaanvraag wordt gecontroleerd en beoordeeld door de accreditatiecommissie volgens de

Nadere informatie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie he het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES PERIODIEK ONDERHOUD: VOORWAARDE VOOR LANGDURIG

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Paul Blokhuis. Postbus EA Den Haag. Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Paul Blokhuis. Postbus EA Den Haag. Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Staatssecretaris Paul Blokhuis Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018 Amsterdam, 1 mei 2018 Geachte heer Blokhuis, Met deze brief vragen

Nadere informatie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie is toonaangevend in de ggz van vandaag. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen werken volgens de richtlijnen, maar ook op basis

Nadere informatie

Anna Nieuwenhuis Psychologisch Consult. Mw. Drs. A. Nieuwenhuis. Aucubastraat XE Den Haag

Anna Nieuwenhuis Psychologisch Consult. Mw. Drs. A. Nieuwenhuis. Aucubastraat XE Den Haag schuingedrukt Uitleg toetsing vraag 1: bij deze vraag wordt getoetst op aanwezigheid van naam praktijk/regiebehandelaar, straat en huisnummer praktijkadres, postcode en plaats praktijkadres, telefoonnummer,

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inleiding Dit Registratiereglement is een nieuw Reglement en gaat in op 1 mei 2016. Tot

Nadere informatie

Psychologenpraktijk S.P.E.L. Gabeler & Wolzak. Kennemerstraatweg GH Alkmaar. VU doctoraal klinische psychologie 1985

Psychologenpraktijk S.P.E.L. Gabeler & Wolzak. Kennemerstraatweg GH Alkmaar. VU doctoraal klinische psychologie 1985 schuingedrukt Uitleg toetsing vraag 1: bij deze vraag wordt getoetst op aanwezigheid van naam praktijk/regiebehandelaar, straat en huisnummer praktijkadres, postcode en plaats praktijkadres, telefoonnummer,

Nadere informatie

Top Referent TraumaCentrum

Top Referent TraumaCentrum GGzE centrum psychotrauma Top Referent TraumaCentrum Informatie over behandeling van mensen met ernstige traumagerelateerde stoornissen Algemene informatie >> BIJ HET TOP REFERENT TRAUMACENTRUM WORDEN

Nadere informatie

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 1. Diagnostiek

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 1. Diagnostiek 1- Jarige Post Academische Nascholing 1 Cursus 1. Diagnostiek Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

Symposium Actualiteiten JGZ

Symposium Actualiteiten JGZ Vrijdag 29 maart 2019 Symposium Actualiteiten JGZ Amsterdam UMC, locatie VUmc Inleiding Preventie bij jeugd heeft vele facetten. Van het ongeboren kind tot de jong volwassene, van voorkomen van ziekten

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion

Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion Privacy statement Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion Artikel 1. Toepassing 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met HumanMotion betreffende

Nadere informatie

Pensioen Update voor. Ondernemingsraden

Pensioen Update voor. Ondernemingsraden Training Pensioen Update voor Ondernemingsraden Binnen een dag helemaal bijgepraat over pensioen Training door ervaren pensioenconsultants Mogelijkheid tot inbrengen van bedrijfseigen casuïstiek Geen voorkennis

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE MSU CURSUS BROCHURE FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys Hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF.

Nadere informatie

Postmaster opleiding psychosociale oncologie

Postmaster opleiding psychosociale oncologie Postmaster opleiding psychosociale oncologie mensenkennis Door de rollenspellen kon ik een betere verbinding maken tussen de theorie en de praktijk. Psychosociale oncologie Professionals die met oncologiepatiënten

Nadere informatie

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist

Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist OG/15 Aanvraagformulier Accreditatie postdoctorale opleidingen NVO Orthopedagoog-Generalist Dit formulier wordt gebruikt om te beoordelen of een postdoctorale beroepsopleiding geaccrediteerd kan worden

Nadere informatie

Geaccrediteerde cursussen PostMaster HBO Nascholing met Sprokkelroute

Geaccrediteerde cursussen PostMaster HBO Nascholing met Sprokkelroute Geaccrediteerde cursussen PostMaster HBO Nascholing met Sprokkelroute Voor [Big-geregistreerde] [dan wel bij een vakvereniging aangesloten] psychologen, verpleegkundigen (specialisten), artsen, agogen,

Nadere informatie

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

M1028. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis

M1028. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis M1028 Introductiecursus Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG mensenkennis Introductiecursus voor gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG Een initiatief van de Vereniging

Nadere informatie

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen.

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen. WERKGEHEUGEN Cogmed Braingame Brian Jungle Memory Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen Congres Dinsdag 1 april 2014 Jaarbeurs Utrecht WERKGEHEUGEN Training en ondersteuning

Nadere informatie

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness in de praktijk Congres Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness Mindfulness mag zich de laatste

Nadere informatie

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp Tot welke prijs?! De keuzes van de vrijgevestigde GGZ-professional anno 2013 Vrijdag 14 juni 2013 Rode Hoed, Amsterdam Dit congres is bestemd voor vrijgevestigde gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten

Nadere informatie

Inspirerende Tweedaagse Cursus Interactiewijzer

Inspirerende Tweedaagse Cursus Interactiewijzer Inspirerende Tweedaagse Cursus Interactiewijzer Uit steeds meer onderzoek in zowel jeugdzorg als onderwijs blijkt het belang van een goede (therapeutische) werkrelatie voor het uiteindelijke effect van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Opleidingen

Algemene Voorwaarden Opleidingen Algemene Voorwaarden Opleidingen Hieronder vindt u de Algemene Voorwaarden van Lichtfontein Opleidingen. Wij gaan ervan uit dat u deze voorwaarden kent indien u zich aanmeldt voor een opleiding. Definities:

Nadere informatie

Routebeschrijving Auto Als u met de auto komt, neem dan vanaf de A28 afslag Assen- Zuid en volg de borden Wilhelminaziekenhuis of GGZ Drenthe.

Routebeschrijving Auto Als u met de auto komt, neem dan vanaf de A28 afslag Assen- Zuid en volg de borden Wilhelminaziekenhuis of GGZ Drenthe. Doelgroep Dit symposium is bedoeld voor psychiaters, arts-assistenten, onderzoekers, psychologen, verpleegkundigen, managers, beleidsmedewerkers en cliëntenraden van de noordelijke ggz-instellingen en

Nadere informatie

Trauma en verslaving. Patiënten

Trauma en verslaving. Patiënten Trauma en verslaving Patiënten Trauma en verslaving Informatie voor patiënten Als u naast uw verslaving ook last heeft van een nare of ingrijpende gebeurtenis uit uw verleden Trauma en verslaving 1 Trauma

Nadere informatie