Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving"

Transcriptie

1 Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Mei 2017

2 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 mei 9.30 uur: Mevr. I. Baron- Janssen, Moederdag Bakkeveen uur: geen dienst 1 e collecte: Missão Horeb / Edvania ouderling: A. de Jong diaken: J. Mulder koster: H. Bouknegt verwelkomer: P/J Dekker 21 mei 9.30 uur: ds. A. van Harten-Tip, Smilde uur: dhr. van der Kooi, Groningen 1 e collecte: Missã Horeb/vGKN collecte ouderling: N. Schelhaas diaken: P. Dekker koster: A. Postma verwelkomer: H. Bouknegt 25 mei 9.30 uur: dhr. van Dijke, Buitenpost Hemelvaartsdag 1 e collecte: St. Mensenkinderen ouderling: E. van Drie diaken: J. Mulder koster: A. Hilhorst verwelkomer: E. Klop

3 28 mei 9.30 uur: ds. K. Snijder, Harkema uur: Noordwolde zingt met: United in Christ 1 e collecte: Open Doors ouderling: N. Schelhaas diaken: R. Borger koster: H. Bouknegt verwelkomer: M. van Soolingen 4 juni 9.30 uur: dhr. Wiersma, Pinksteren Scharnegoutum uur: dhr. Pasterkamp, Urk 1 e collecte: Jongeren ouderling: E. van Drie diaken: P. Dekker koster: A. Hilhorst verwelkomer: E. Klop De 2 e collecte is altijd bestemd voor de Kerk Iedere zondagmorgen is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De diensten zijn te beluisteren via -kerk Noordwolde.

4 Agenda 15 mei : uur Gebedsgroep 01 juni : uur Kerkenraadsvergadering 04 juni : koffiedrinken na de ochtenddienst uur Zanggroep United in Christ oefent wekelijks op donderdagavond, uitgezonderd die waarop de kerkenraad vergadert. Kopij Trefbode inleveren vóór 22 mei bij: Tjoukje Borger, Boschoordweg 26, 8392 MP Boijl Of via trefbode@gmail.com Het volgende nummer van de Trefbode verschijnt op 4 juni De Trefbode verschijnt verder in 2017 op: 2 juli (inleveren kopij 19 juni) 3 september (inleveren kopij 21 augustus) 1 oktober (inleveren kopij 18 september)

5 Wie zijn er jarig deze periode 10 mei L.J. Dijkstra Mulderstraat RA Steggerda 10 mei A.J. Ophof-Hulst Hoofdstraat O AW Noordwolde 12 mei M. van der Berg-v.d.Zee Oosterstreek NG Oosterstreek 13 mei Allardus Postma Norgerweg LR Haulerwijk 19 mei T.S. Mulder-Troelstra Pepergaweg PB Steggerda 30 mei Susanne de Jong IJsbaanweg HZ Noordwolde 31 mei Rudmer G. Sijbesma Jokweg VL De Hoeve 31 mei A. Dekker-Wieringa Oosterseveldweg MB Oosterstreek 02 jun A.H. Liewes Boijlerweg NL Boijl 04 jun Jorrit van Drie Meentheweg 7a 8391 VA Noordwolde Allen van harte gefeliciteerd en een gezegende dag toegewenst!

6 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, het is heel vervelend om te moeten constateren, maar er dreigt voor onze kleine Kerk een bestuurlijk onmogelijke situatie te ontstaan. We hebben dit uitgebreid op onze gemeenteavond besproken. Als werkelijk niemand de verantwoordelijkheid wil nemen die nodig is om onze kerk bestuurlijk en beleidsmatig in goede banen proberen te leiden, dan raken we vanzelf uit koers. Het heeft geen zin om ons te verschuilen achter redeneringen als een landelijke trend. Het gaat niet om onszelf, wij bouwen aan Gods Kerk, een lichtend voorbeeld van God s Koninkrijk in onze eigen omgeving. Dat is Samen aan het Werk. Als kerkenraad zijn we druk aan het kijken of we het bestuur van de kerk anders kunnen organiseren. Maar ook dan zijn er mensen nodig. Ik weet het, er gebeurt al heel veel in de kerk er zijn heel veel mensen die al meerdere taken vervullen, daar zijn we heel blij mee. Maar de kerk moet ook bestuurd worden. Er zijn allerlei redenen om geen ambtsdrager te willen worden en ik ken de meeste redenen persoonlijk zelf ook. Want ook ik had die redenen toen ik gevraagd werd voor ambtsdrager. Ik heb toen gezegd dat ik wel duizend redenen had om het niet te doen. Maar er waren ook een paar belangrijke redenen om het wel te doen zoals: - Het kan niet zo zijn dat je wilt dat de kerk blijft bestaan en er dan geen verantwoordelijkheid voor wil nemen. - Het zijn niet de mensen die vragen of je ambtsdrager wilt worden nee het is God die het vraagt. - Je doet het niet voor jezelf (eigenbelang) nee het doel is hoger. Ja en dan moeten die duizend nee-redenen toch maar aan de kant en kan je niet anders als je dienstbaar opstellen aan God en Zijn kerk. Maar wel in het vertrouwen dat Hij je ook zal helpen. Maar ik kan u zeggen dat als u, uw vertrouwen op God stelt dat je dan nooit bedrogen uit zult komen. Eric van Drie

7 NIEUWS VAN DE KERKENRAAD Zaken uit de notulen van de kerkenraadsvergadering op donderdag 30 maart Opening De voorzitter heet een ieder welkom, Hij leest uit 2 Timotheüs 2 de verzen 1 tot 13. Vervolgens uit het dagboekje One God, one plan, one life van Max Lucado. Daarna zingen we gezang 189 alle verzen, Mijn Verlosser hangt aan het kruis. Daarna vraagt de voorzitter in gebed een zegen over deze vergadering. Presentielijst De presentielijst wordt getekend. P. Dekker is met kennisgeving afwezig. Er wordt weer het een en ander gedeeld en er wordt nog even teruggekeken naar de wijkavond die gehouden is in het Trefpunt. Vaststellen van de agenda De agenda wordt onveranderd vastgesteld. Vaststelling notulen van de vorige vergadering De notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd en vastgesteld. Actiepuntenlijst en ingekomen stukken. De actielijst wordt nog doorgelopen en bijgewerkt. Er moet een nieuwe vertrouwenspersoon komen omdat A. Postma- Pijl deze taak heeft teruggegeven in verband met het vertrek van de familie Postma naar de vgk te Assen. Een aantal stukken worden ter kennisgeving aangenomen. Eredienst Scriba heeft een nieuw rooster voor de ambtsdragers gemaakt tot en met de maand mei. Hoe het is voor de maand juni zal duidelijk moeten worden op de gemeenteavond.

8 Zonder ambtsdragers is er geen kerk meer, dit zal aan de gemeente moeten worden verteld. Er wordt Censura Morum gehouden onder de aanwezigen en niemand heeft bezwaar om met elkaar het avondmaal op vrijdag 14 april te vieren. Er wordt nog even teruggekeken op de leesdienst van zondag 26 maart. De dienst is goed ontvangen binnen de gemeente. Indien het nog eens voorkomt kunnen we dit op deze manier oplossen. Heel bijzonder is wel dat een overdenking die geschreven is in 2007 ook nu nog van toepassing is. Beroepingscommissie/Gemeenteavond De commissie is druk bezig. Er zijn al een aantal gesprekken geweest maar daar is nog niets uitgekomen. Er wordt gesproken hoe we de gemeenteavond na de pauze gaan invullen, dit zal voornamelijk gaan over de invulling van de ambten. Jeugd De catechisatie is weer afgelopen. Er kan teruggekeken worden op een goed seizoen. Er komt nog een afsluitend uitje en dit willen ze doen door met elkaar naar een gospelconcert te gaan. Diaconie Geen bijzonderheden te melden. Commissie van Beheer Het jaarverslag is klaar en ligt voor de leden in de consistorie. vgkn Op 18 maart is de ambtsdragers conferentie geweest. Deze dag was goed bezocht (51 personen) en het verslag is naar de andere kerkenraadsleden gestuurd. Op 8 april is de synodevergadering in Harkema.

9 Gezamenlijk Moderamen Het financieel overzicht van de Dukerdienst is akkoord bevonden. Rondvraag en mededelingen. Er wordt nog gevraagd hoe de vergadering was van de radiokerkdiensten. De stichting is financieel goed gezond, maar ook hier zijn er mensen tekort, zeker in de techniek. Datum volgende vergadering. In verband met koningsdag op 27-4 en dodenherdenking op 4 mei wordt besloten om de volgende kerkenraadsvergadering te plannen op dinsdag 2 mei om uur. Sluiting J. Mulder-Troelstra sluit de avond af met het lezen van een gedicht. Scriba, A. de Jong. Van de diaconie Beste mensen, We hebben bedankbrieven van de World Servants ontvangen, waarin ze ons hartelijk bedanken voor de giften die ze van ons hebben ontvangen. De opbrengst van beide collectes in februari en maart was 144,37 Deze gift maakt het mogelijk om te blijven bouwen aan verandering. Zo kan World Servants Nederlandse jongeren ook in 2017 de mogelijkheid bieden om zich dienstbaar in te zetten en samen met een lokale gemeenschap in een ontwikkelingsland te bouwen aan duurzame verandering, daar èn bij de jongeren zelf. Inmiddels hebben zich 750 jongeren aangemeld om dit jaar mee te bouwen aan verandering. Janny Mulder- Troelstra.

10 Van hart tot hart Beste gemeenteleden, Afgelopen periode hebben we het gehad over het samen gemeente zijn. Met name tijdens de gemeenteavond is dit onderwerp aan de orde geweest. Al zoekende om hierover iets te schrijven, vond ik het volgende gedicht. Ik denk dat dit voor onze gemeente heel herkenbaar is. Samen gemeente zijn Een gemeente ben je, als je God voorop stelt, maar niet de taken vergeet uit te voeren. Een gemeente ben je, om te dienen in Gods naam. Om te getuigen over Hem. Een gemeente ben je, om het woord te verspreiden. over hem die komt in Jezus naam. Een gemeente ben je, om er zelf van te groeien. Om dan tot Gods plant te bloeien. Een gemeente ben je, om over Hem te zingen, luisterend naar Zijn dingen. Een gemeente ben je, een gemeente mag je zijn in Zijn eeuwige naam. Een gemeente ben je, een gemeente door God neergezet. Zorg dat je op je gemeente let! Peter Rakhorst. Met zusterlijke groet, Janny Mulder-Troelstra.

11 Catechisatie Met Pasen kwam er traditiegetrouw weer een einde aan de catechisatie lessen. Er waren de afgelopen periode twee niveaus en de lessen werden om en om op maandagavond gegeven. Leonora Nieuwland begeleidde de jongste groep en Ed Klop mocht de oudere jeugd begeleiden. De jongste groep heeft het boekje: "Met de Bijbel aan de slag, het Oude Testament", gebruikt. We zijn begonnen met de Psalmen en de laatste les ging over de kleine profeten: Haggaï, Zacharia en Maleachi. Het zijn geen kleine profeten, omdat ze klein waren, maar zij hebben een dunner boekje geschreven. Steeds was er een link en een verwijzing naar het Nieuwe Testament, naar de komst van Jezus. En uiteindelijk naar de grote dag dat Jezus terugkomt. De oudere groep heeft gewerkt met het boekje bijbels abc 2 en we hebben de lessen 1 t/m 7 behandeld. Voor mij was het de eerste keer dat ik catechisatie onderwijs mocht geven. Best wel een uitdaging. Ik moet zeggen dat ik ervan heb genoten. Wat een geweldige ervaring om met jonge mensen op een zo indringende wijze over het geloof te kunnen praten. Wat fijn dat ik met jongens mocht werken die zo open en onbevangen over allerlei onderwerpen wilden spreken. We hebben de nabijheid van Gods geest mogen ervaren, die mij hielp bij het uitleggen en de jongens bij het begrijpen. Dat we zo samen met de bijbel aan de slag mochten, gaf veel stof tot gesprek, zodat we met het boekje niet verder zijn gekomen dan les 7. Als afsluiting van het seizoen, zijn we met z n allen op donderdag 13 april in de Kruiskerk te Diever naar een uitvoering van de Passion Unplugged geweest, van de Britse zanger Adrian Snel.

12 The Passion is met recht een klassieker te noemen. Sinds het volledige werk in 1980 gepresenteerd werd, is het talloze keren uitgevoerd als een rockopera met medewerking van een uitgebreide band en koren. Veel Nederlandse koren hebben het zelf ook uitgevoerd door de jaren heen, waardoor diverse generaties het kennen en waarderen. Dat bleek de afgelopen jaren bij de drukbezochte Passion concerten van Adrian Snell eens te meer. Of men al bekend was met The Passion of nog niet; in 2017 was het op een nieuwe manier te beleven! Snell voerde de The Passion unplugged op, zonder uitgebreide band maar met behulp van een combo (met onder andere Frank van Essen) en een projectkoor van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Het verhaal kwam zo verfrissend dichtbij, terwijl de koorbeleving, waar veel mensen The Passion mee associëren, bleef. We hebben er allemaal van genoten. De Jeugd vond het wel jammer dat alles in het Engels was, maar Adrian gaf tussentijds steeds uitleg over het volgende gedeelte en dat maakte veel goed. Ook muzikaal was het geheel van grote klasse. Kortom een geweldige afsluiting van dit seizoen. Leonora en Ed.

13 Noordwolde zingt met. United in Christ Op zondag 28 mei staat er een Noordwolde zingt met.. aan te komen. Dan komt United in Christ voor en met ons zingen. Er zijn enige wisselingen in de band geweest en nu wordt er weer volop gerepeteerd voor deze zangavond. Met elkaar gaan we zingen voor de Heer en tot opbouw van ons zelf. Komt u ook meezingen? Aanvang uur. Luit Mulder Collecte opbrengsten van de maand maart mrt St. Mensenkinderen 167,22 Kerk 92,62 8 mrt Diaconie 104,12 Kerk 37,50 12 mrt Noordwolde zingt 339,50 Kerk 53,00 19 mrt Jongeren 115,12 Kerk 54,32 26 mrt Ned. Bijbelgen 100,50 Kerk 68,20 Bij de collecte van 5 maart zat een gift van 75,00 bestemd voor onderhoud of Trefbode. We willen de gever hartelijk bedanken! Beste gemeenteleden, Zou u eraan willen denken om uw VVB ( vaste vrijwillige bijdrage) over te maken? Ook in de kerk zijn rekeningen te betalen. Het rekeningnummer van onze vgkn kerk is: NL92RABO Barbara Mulder, Penningmeester.

14

15 Helpen We hebben als kerk een verzoek gekregen om een huis in Noordwolde wat op te knappen. De stichting Present wil mensen praktisch helpen om hun leven weer wat op orde te krijgen. In Wolvega werken kerken ook al samen met deze stichting. Nu is bij ons deze vraag binnen gekomen omdat het hier een situatie in Noordwolde betreft. Het lijkt mij een ideale kans om ons geloof handen en voeten te geven door een ander te helpen en daardoor iets van Gods liefde door te geven aan anderen. Het huis moet van binnen geschilderd worden en er moet een laminaat vloer gelegd worden. We willen proberen dat in 1 dag te doen. Dus kunt u een kwast vasthouden en/of kunt u wel een vloertje leggen geef u dan op en doe mee. Het is de bedoeling dat we dit op zaterdag 10 juni gaan doen. Opgeven bij Eric van Drie Hartelijk dank Eind februari zou ik eigenlijk voorgaan in Noordwolde. Ik kom altijd graag bij jullie! Maar nu kwam het overlijden van mijn moeder daar en heb ik gevraagd of mijn dienst anders zou kunnen worden ingevuld. Ik kreeg dus vrij van jullie, met liefde nog wel. En vervolgens kwam er een kaart bij ons met al jullie namen: wat hartverwarmend. De gebeden van velen en de tastbare nabijheid van onze Heiland hebben gegeven dat mijn moeder Thuis is, en dat wij getroost zijn. Heel hartelijk dank daarvoor. Vriendelijke groet, ook van Margreet, Piet Rozeboom

16 Nieuws van de vgkn KORT VERSLAG VAN DE VOORJAARSZITTING 2017 VAN DE SYNODE VAN ASSEN ( ) VAN DE (VOORTGEZETTE) GEREFORMEERDE KERKEN IN NE- DERLAND, te Harkema op zaterdag Namens de ontvangende kerk van Harkema heette Br M. Claus afgevaardigden en gasten hartelijk welkom. De aanwezigen zongen Elb.263: 1,3,4,5, door de wereld gaat een woord. Hierna las hij Lucas 14:12-24: er zijn velen genodigd, maar lang niet allen komen; zo is het ook in onze kerken. De verontschuldigingen in de gelijkenis zijn slap, maar het gevolg is uitsluiting van het feest. Anderen mogen in hun plaats binnenkomen. Br Claus ging voor in gebed en hield het appèl nominaal. Alle kerken waren wettig vertegenwoordig. Ds Bloemendal en Br Bakker waren verhinderd omdat zij de vgkn vertegenwoordigden op de Landelijke Vergadering van de NGK. Hierna droeg Br Claus het voorzitterschap over aan de praeses, Ds K.J. Bijleveld. Er werd besloten dat het gezamenlijk gebed iedere keer op de synodeagenda wordt geplaatst. Het Jaarboekje 2016/7 verscheen in het najaar van 2016; in het najaar van 2017 komt er een vereenvoudigde versie, met alleen adressen. Ook de Acta zijn verschenen; beide publicaties zijn te bestellen via de actuarius Diverse vacatures in deputaatschappen en commissies werden vervuld; enkel zijn nog open. De kerk van Assen stelde voor gezamenlijk een licentie aan te vragen voor het gebruiken van liederen met muzieknotatie. De kerken willen zich aan de regels houden; in het najaar komt er een voorstel voor deze gezamenlijke aanvraag.

17 Ook was er een instructie over gastleden die geen lid meer zijn van een andere kerk, of die hun gewone lidmaatschap op deze wijze minder gewichtig willen maken. Dit is niet waarvoor het gastlidmaatschap is bedoeld; er ontstaat ongewenste vrijblijvendheid. Een gastlid moet elders lid te zijn, anders is het een geamputeerd lid. Wie nergens lid is en zich (nog) niet wil aansluiten maar toch wil meeleven, zou als vriend kunnen worden geregistreerd. Een kerkenraad kan een vriend de ruimte geven om het Avondmaal mee te vieren, wanneer deze in het verleden (aantoonbaar) belijdenis van het geloof aflegde en niet censurabel wordt geacht en zich onder het toezicht en de tucht van de kerkenraad plaatst, terwijl deze situatie voor een bepaalde periode geldt. Het doel is toetreding als volwaardig lid. Zo kan er sprake zijn van een gewenningsperiode. De diverse deputaatschappen en commissies rapporteerden aan de synode; er werd weer veel werk voor de kerk verzet. Het preekconsent van Br M. Claus te Harkema werd voor vier jaar verlengd tot oktober Ds Douma-van der Molen was bereid als zijn mentor aan te blijven. Het contact met de FaTEB blijft lastig blijft maar dat de interkerkelijke contacten in Nederland rond de FaTEB nemen toe. De commissie kerkorde stelde een advies op i.v.m. kinderen die begeren gedoopt te worden. De financiële situatie van het kerkverband bleek gezond; daarom werd het quotum opnieuw vastgesteld op 10,- per ziel. De quaestor en de boekhoudster ontvingen decharge van het over 2016 gevoerde beleid. Ds Bloemendal en Ds van Harten-Tip bezochten de synode van de CGK. Deputaten Eenheid CGK hadden van hun vorige synode geen opdracht om contact te hebben met de vgkn. Zij gebruikten de ruimte in hun opdracht hiervoor. De synode van de CGK stemde unaniem in met het voortzetten van de contacten, die nu dus officieel zijn. De GKv gaf landelijk ruimte gegeven voor plaatselijke en classicale contacten. Er werden al enkele ruilingen voor preekbeurten geregeld.

18 De deputaten kerkelijke samenwerking organiseerden een zeer goed bezochte ambtsdragers conferentie over de oecumenische positie en wensen van de vgkn. Naar aanleiding daarvan werd besloten vergelijkbare avonden in de diverse kerken te houden. Er moet immers draagvlak zijn in de gemeentes voor een te nemen beslissing, welke die ook mag worden. Daarvoor is informatie nodig. De vgkn hebben zich ontwikkeld tot volwaardig en betrokken lid van het Meldpunt Seksueel Misbruik in Kerkelijke Relaties. Er werd een toerustingsavond veilig Jeugdwerk gehouden; diverse kerken zijn begonnen met het uitwerken van deze materie. Na het zingen van Psalm 119: 62 en 66 en gebed genoten de aanwezigen van een royale lunch, aangeboden door de kerk van Harkema. Br Claus vertelde over geschiedenis en bijzonderheden van kerk en kerkgebouw van Harkema, terwijl organist K. van der Ploeg het orgel liet jubelen. Hierna werd Evangelische Liedbundel nr. 330: 1,2 en 4 gezongen en werd na gebed de vergadering voortgezet. Er werd uitgebreid gesproken over het collecterooster. Dit heeft alleen zin wanneer alle kerken eraan meewerken. Daarvoor is goede en wervende informatie over de door de diverse kerken aangedragen doelen noodzakelijk. Dit alles is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De FaTEB, die mede door de vgkn wordt ondersteund, bestaat 40 jaar; Br Postma liet twee filmpjes zien die een indruk geven van het werk. Al meer dan 12 jaar is het vgknieuws verschenen. Is dit de juiste manier om zaken met elkaar te delen? Het erin opgenomen nieuws is vaak niet meer actueel. Daarom werd besloten dat er opnieuw een punt wel en wee op de synodeagenda komt. Daarnaast is het streven jaarlijks een periodiek uit te geven, om de onderlinge betrokkenheid ook gemeenten-breed te stimuleren.

19 De volgende synodezitting zal D.V. zaterdag 7 oktober 2017 te Boelenslaan worden gehouden. De praeses dankte allen voor de aanwezigheid en de plezierige, inhoudelijke, vergadering en de kerk van Harkema voor de gastvrijheid. Het was de laatste synodevergadering waarin Ds Snijder als predikant van deze kerk aanwezig was. Na dankgebed en voorbede zongen allen Gez.408 en sloot de praeses de bijeenkomst. ds. J.J. Douma-van der Molen

20 collecte Volgens het landelijke collecterooster van de vgkn staat de landelijke collecte voor mei 2017 geagendeerd voor zondag 21 mei a.s. en is bedoeld voor Missão Horeb Brazilië, de nieuwe naam voor Stichting Kindertehuis Horeb te Brazilië, welk doel is aangedragen door de kerk van Noordwolde. Op een prachtige locatie op 7 kilometer van Timóteo, Brazilië, werkt en woont Netty Zeeders met haar man João, om samen met Braziliaanse medewerksters en Nederlandse Vrijwilligers vorm te geven aan hun visie: 24 uur s opvang van kinderen die tijdelijk even niet door hun familie kunnen worden onderhouden. Hier kunnen zij, tijdelijk kort- of langdurig, veilig en liefdevol wonen en opgroeien. En bovenal, met de genezende liefde van God de Vader in aanraking komen. - Semi-internaat waar kinderen voor 3 dagdelen in de week worden opgevangen voorzien van een maaltijd, douchebeurt enz. Daarnaast worden ze geholpen bij hun huiswerk, andere praktische zaken en krijgen ze onderwijs over en leven vanuit het Woord van God.

21 Al vanaf 2002 wordt het werk van Netty door onze Stichting ondersteund. Dit gebeurde en gebeurt nog steeds in goede harmonie tussen het Braziliaanse bestuur en het Nederlandse bestuur, een harmonie die we niet zelf kunnen bewerken maar die slechts door de liefde van God tot stand kan komen. Het elkaar erkennen en herkennen als Kinderen van God is de stabiele basis van onze samenwerking. Net zoals in het verleden gaan ook nu regelmatig Nederlandse bestuursleden (op eigen kosten uiteraard) naar het werk in Timóteo en komen er dan altijd weer opgebouwd en bemoedigd van vandaan. Het werk in Brazilië wordt ook mede gedragen door de kerkelijke gemeente Nova Aliançia in Timóteo, waar Netty lid van is. De meeste Braziliaanse bestuursleden komen uit deze kerkelijke gemeente. Veel gemeenteleden zijn betrokken bij het werk als regelmatig meehelpende/ondersteunende vrijwilliger maar ook in moeilijke tijden is de gemeente bereid om voor het werk op de bres te gaan staan Er kunnen voor het kindertehuis diverse projecten gesponsord worden of er kan gesponsord worden voor een specifiek kind. Zo heeft de kindernevendienst vele jaren een sponsorkind gehad met wie ook contact was en brieven werden uitgewisseld en die nu als volwassene voor zichzelf en haar broertje probeert te zorgen, maar nog steeds contact met het Kindertehuis heeft. Een van de laatste nieuwsberichten op de site gaat over de kinderevangelisatie campagne.

22 Netty heeft aan maar liefst 65 mensen een evangelisatiecursus gegeven. Ze leidt deze cursisten op om het evangelie te verkondigen in de sloppenwijken. Ze kregen een opleiding van Netty en moesten zelf een 3 daagse Kinderevangelisatiecampagne opzetten, dus het geleerde in praktijk brengen. Er zijn al veel kinderen bereikt met het evangelie. Er wordt een Bijbelverhaal verteld en er wordt veel gezongen, er komen ook moeders op af. Na de tijd is er wat te eten voor de kinderen en de moeders. Individuele giften zijn natuurlijk ook welkom. Dit kan door een bedrag over te maken op het landelijk bankrekeningnummer van het Deputaatschap, nl. NL45 RABO t.n.v. het bovengenoemde Deputaatschap van de vgkn onder vermelding van 'collectedoel mei 2017, Stichting Kindertehuis Horeb. Bovenal is uw gebed gewenst voor het werk van Netty en João en de kinderen. Dat de kinderen een veilige plek in het Kindertehuis vinden en het de kinderen daar de Here Jezus mogen leren kennen. Alvast hartelijk dank B.Postma.

23 De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op Mail naar Bel naar (ma-vrij ) Wordt het meer dan praten? Blijf er niet mee zitten Kerk en Samenleving, radioprogramma Elke zondagavond op Radio Weststellingwerf Centraal Zendfrequenties: Wolvega e.o Mhz. Noordwolde e.o Mhz. Kabel Mhz uur Uitzending van de radio kerkdienst uur In de Korenschuur (muziekprogramma) Opname gebeurt in de ochtenddienst op dezelfde dag.

24 Kerkgebouw Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Website: Telefoon: Voorzitter E. van Drie, Meentheweg 7a Kerkenraad 8391 VA Noordwolde, tel Vice Y.P. Dekker, Molenstraat 8 Voorzitter 8391 AJ Noordwolde, tel Secretaris A. de Jong, IJsbaanweg 46 Kerkenraad 8391 HZ Noordwolde, tel scriba.kerknoordwolde@gmail.com postadres: Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Pastoraalwerker vacant Coördinatie A. Postma, Norgerweg 82 kosters 8433 LR Haulerwijk, tel Voorzitter J.A. van der Wijk, Boijlerweg 4 Commissie Van Beheer 8392 NH Boijl, tel Secretaresse M. van Soolingen de With cvbkerknoordwolde@outlook.com Penningmeester B. Mulder-Massier, IJkenweg TA De Hoeve, tel penningmeester.kerknoordwolde@gmail.com Bank: Rabobank Noordwolde IBAN nr: NL93 RABO tnv Geref. Kerk, Noordwolde (overmaking specificeren) RSIN nr: Redactie Tj. Borger-Folkertsma, Boschoordweg 26 Trefbode 8392 MP Boijl, tel kopij trefbode@gmail.com

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 oktober 9.30 uur: dhr. van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Februari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 februari 9.30 uur: ds. Sijtsma- van Oeveren, Kampen 19.00 uur: Noordwolde Zingt met

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 juni 9.30 uur: ds. Sijtsma-van Oeveren voorbereiding Heilig Avondmaal Kampen 19.00 uur:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 april 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: Noordwolde zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Januari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 januari 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Invulling door de kerkenraad

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 12 november 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds Sijtsma- van

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving September 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 september 9.30 uur: ds. P. Rozeboom, Oldeboorn Startzondag en Voorbereiding Heilig

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving MAART 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 maart 9.30 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds J. Kijzer, Burgum 1e collecte: 3

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli /Augustus 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 juli Bevestigingsdienst 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen 19.00 uur: Noordwolde

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 april 9.30 uur: dhr M. Claus, Harkema 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli/Augustus 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 juli 11.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving FEBRUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 februari 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse 19.00 uur: ds A.J. Fraanje, Drachten

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving JANUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 januari 9.30 uur: mevr I. Baron, Bakkeveen Voorbereiding 19.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 oktober 9.30 uur: ds A. van Harten- Tip, Smilde 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Maart 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 maart 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 7 november 19.30 uur: mevr. I. Baron, Veennhuizen Dankdag 1 e collecte: Diaconie (zie

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 juni 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse Voorbereiding 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving DECEMBER 2016 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 december 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: dhr. Lowijs, Noordseschut 1 e

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving SEPTEMBER 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 september 9.30 uur: ds W. Pastoor, Steenwijk Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds M. Sijtsma-

Nadere informatie

Welkom. En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink

Welkom. En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink Welkom En nu? Ds. H.W. van Egmond Ds. H.G. Gunnink 12 Juli 2017 De nu volgende presentatie is zakelijk van opzet. Daarom is het belangrijk om geen moment te vergeten, dat het gaat over Geestelijke zaken:

Nadere informatie

Zr G.v.d.Mijde-Bastiaan, Boermaat 58, 9431 MS WESTERBORK, 0593-851199; bureau@vgk-assen.nl. Maasstraat 25, 9406 RA ASSEN aanvang 10.

Zr G.v.d.Mijde-Bastiaan, Boermaat 58, 9431 MS WESTERBORK, 0593-851199; bureau@vgk-assen.nl. Maasstraat 25, 9406 RA ASSEN aanvang 10. CLASSIS NOORD: vgk Assen e.o. Oase www.vgk-assen.nl Zr G.v.d.Mijde-Bastiaan, Boermaat 58, 9431 MS WESTERBORK, 0593-851199; bureau@vgk-assen.nl in: De Maasstee, Maasstraat 25, 9406 RA ASSEN aanvang 10.00

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 13 januari 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout De Bergrede (Matteüs) en de Veldrede (Lucas) van Jezus Voorganger: ds. J. C. van Dongen Ouderling van dienst: Annemie van Gend

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 09.00 uur: dr. C.A. van der Sluijs 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 146: 1 (voorzang) Ps. 121: 4 (voorzang) Ps. 36: 2 en 3 Ps. 119: 53 Ps. 87: 1 Ps. 95:

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 13 januari 2019 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 20 januari 2019 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand December 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 december 9.30 uur: ds Bloemendal, Frieschepalen 19.00 uur: dhr van der Kooi,

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 11 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Zondag 17 februari 2019

Zondag 17 februari 2019 Zondag 17 februari 2019 Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. Willy Misker Groen Groen is de kleur van de hoop. Brood en vis als symbool voor Jezus die ons door zijn leven hoop geeft. Daarmee varen

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderkerk

Beleidsplan Kinderkerk Beleidsplan Kinderkerk Grote Kerk Hoogeveen, hervormde wijkgemeenten 1 en 2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 1.1 Bijbelse opdracht... 2 1.2 Doelgroep... 2 1.3 Beleidsplan... 2 2 Leiding kinderkerk... 3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 HERVORMDE GEMEENTE TE HERKINGEN Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheus 5:16 Preses:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof We vieren het Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel:

Nadere informatie

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden

Jaargang 37 Uitgave juni. Protestantse Gemeente van Rijnwaarden k Jaargang 37 Uitgave juni Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Informatie Protestantse Gemeente van Rijnwaarden Postadres : Markt 15, 6915 AH, Lobith Scriba : Mevr. T. Edink, Dahliastraat 14, 6915 SV,

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34 zondag 8 november 2015 Zie, om troost was ik zeer verlegen. Gij echter hebt U over mijn ziel hartelijk ontfermd, opdat zij niet verderven zou. (Jesaja 38:17) Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo ANBI-transparantie A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer: 074-2912071 RSIN CGK: 82.07.17.757 RSIN NGK: 82.41.68.938 Website adres: E-mail: De Samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

RSIN NUMMER: 820717757 KVK NUMMER: 09197249

RSIN NUMMER: 820717757 KVK NUMMER: 09197249 Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres: www.cgk-scherpenzeel.nl

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente Vreeswijk te Nieuwegein-Zuid Woord vooraf In zijn vergadering van 3 maart 2004 aanvaardde de kerkenraad van de Hervormde

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst van Schrift en Tafel op zondag 10 september 2017, 12 e van de zomer in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts organist: Tymen Jan

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b Binnenkomst kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Votum en groet Opw. 770 Opw. 687 EL 421 Gez. 114: 1 3 EL 301 Ps. 67: 1 2 Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde: alleen toekomstmuziek, of ook nu al merkbaar? Jes. 65: 17-25 Mededelingen

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

Fabian Dudink. Pinksterviering. en doop van. Liturgie voor de. zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen

Fabian Dudink. Pinksterviering. en doop van. Liturgie voor de. zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen Liturgie voor de Pinksterviering en doop van Fabian Dudink zondag 9 juni 2019 in de Grote Kerk, Markt Schagen voorganger ds. Arie Jan van der Bom organist Caroline Schaap Orgelspel 2 orgelkoralen over

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente Rijsoord te Ridderkerk. Inhoud. Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers algemeen

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 30 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de natuur in de zomer, van de hoop op de komende grote zomer. Voorganger: ds. Barbara Elenbaas

Nadere informatie

RSIN KVK NUMMER:

RSIN KVK NUMMER: Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. Verslag over 2015 A. Algemene gegevens

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in Open Hof Startzondag: Een goed verhaal voorgangers: drs. Berthina van der Kamp ds. Kasper Jager orgel en piano: Diddy

Nadere informatie

Ter overweging. WANDELEN MET GOD

Ter overweging. WANDELEN MET GOD Ter overweging. WANDELEN MET GOD Meer en meer kom ik erachter, zei een collega kerkelijk werker, dat ik mijn overvolle bureau met nog harder werken niet leeg krijg. Dan moet anders kunnen: `s Ochtends

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl.

Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Plaatselijke regeling van de protestantse gemeente te Feanwâlden en Feanwâldsterwâl. Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 7 april 2011 en is vanaf de dag na het

Nadere informatie

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5

ANBI-transparantie CGK te Maassluis, vastgesteld 18 april 2018 pagina 1 van 5 A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september 2018 Maartenskerk Generaties voor vrede Een dienst voorbereid door Parochianen en Gemeenteleden van de Martinusparochie en de Maartenskerkgemeente 2 Oefenen

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 3 februari 2019 zondag 4 e na Epifanie

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 3 februari 2019 zondag 4 e na Epifanie E R E D I E N S T 3 februari 2019 zondag 4 e na Epifanie DIENST van de HEILIGE DOOP voor Jens van Assen Jelle Jut Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ouderling organist ds. Tineke

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer 0180 611179 RSIN nummer: 27.44.442 Website adres: www.cgkbarendrecht.nl Adres: Voordijk 252 Postcode: 2992 AL Plaats: Postadres:

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN

PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN PLAATSELIJKE REGELING ten behoeve van het leven en werken van de PROTESTANTSE GEMEENTE BURUM/MUNNEKEZIJL/WARFSTERMOLEN Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie