Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving"

Transcriptie

1 Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2017

2 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 april 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever uur: Noordwolde zingt 1 e collecte: Evangelisatie/Radiokerkdiensten ouderling: N. Schelhaas diaken: J. Mulder koster: A. Hilhorst verwelkomer: E. Klop 14 april uur: ds. Huitema, Drachten Goede Vrijdag 1 e collecte: Diaconie Heilig Avondmaal ouderling: E. van Drie diaken: P. Dekker koster: A. Postma 16 april 9.30 uur dhr. De Lange, Marknesse Pasen uur: ds. Hulshof, Jubbega 1 e collecte: Missão Horeb Brazilië ouderling: A. de Jong diaken: R. Borger koster: H. Bouknegt verwelkomer: P/J Dekker 23 april 9.30 uur: ds. Kijzer, Burgum uur: dhr. Lowijs, Noordseschut 1 e collecte: Bouw en Onderhoud ouderling: N. Schelhaas diaken: J. Mulder koster: A. Postma verwelkomer: M. van Soolingen

3 30 april 9.30 uur: ds. Scholing, Hoogeveen uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte: Jongeren ouderling: E. van Drie diaken: P. Dekker koster: A. Postma verwelkomer: H. Bouknegt 7 mei 9.30 uur: dhr. Van der Kooi, Groningen uur: ds. Faber- Visschers, Wolvega 1 e collecte: 3 x M ouderling: A. de Jong diaken: R. Borger koster: A. Hilhorst verwelkomer: E. Klop De 2 e collecte is altijd bestemd voor de Kerk Iedere zondagmorgen is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De diensten zijn te beluisteren via -kerk Noordwolde.

4 Agenda 03 april : uur Catechisatie jongste groep 03 april : uur Gebedsgroep 06 april : uur Gemeenteavond 10 april : uur Catechisatie oudste groep 24 april : uur Gebedsgroep (week later i.v.m. Pasen) 24 april : uur Catechisatie oudste groep 04 mei : uur Kerkenraadsvergadering 07 mei : koffiedrinken na de ochtenddienst Zanggroep United in Christ oefent wekelijks op donderdagavond (19.30 uur), uitgezonderd die waarop de kerkenraad vergadert. Kopij Trefbode inleveren vóór 24 april bij: Tjoukje Borger, Boschoordweg 26, 8392 MP Boijl Of via trefbode@gmail.com Het volgende nummer van de Trefbode verschijnt op 7 mei De Trefbode verschijnt verder in 2017 op: 4 juni (inleveren kopij 22 mei) 2 juli (inleveren kopij 19 juni) 3 september (inleveren kopij 21 augustus )

5 Wie zijn er jarig deze periode 06 april E.L. Liewes Boijlerweg NL Boijl 07 april Linda M. Nieuwland Oosterseveldweg MB Oosterstreek 09 april R. Hilhorst Boekelterweg TT Boijl 17 april J. Postma-Reinders Norgerweg LR Haulerwijk 18 april J.A. Pruiksma Nieuwstraat CE Noordwolde 24 april B.IJntema-Stellingwerff v.harinxmaplein DN Leeuwarden 25 april I. Ippel-Tilbertsma Meulereed PP Oldeberkoop 26 april W. van der Berg Oosterstreek NG Oosterstreek 28 april Carolaine te Brazilië Allen van harte gefeliciteerd en een gezegende dag toegewenst!

6 Van de voorzitter Van goede vrijdag naar Pasen Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is. Johannes 11: 25 Om de vergeving van je zonden te ervaren, zul je eerst Goede Vrijdag moeten beleven. Zonder Goede Vrijdag is er geen Pasen. Zonder dood heb je geen opstanding. Veel mensen willen niet op Goede Vrijdag naar Golgotha gaan, want daar liggen de spijkers en de hamer klaar om ons oude leven te kruisigen. Dat is pijnlijk. Je kunt niet meteen door naar Pasen; je moet eerst naar Golgotha. Goede Vrijdag is akelig, donker en eenzaam. Goede Vrijdag is beseffen dat het jouw schuld is dat Jezus moest sterven. Dat het jouw zonden waren die verzoend moesten worden. Laten we daarom op Goede Vrijdag nederig en klein zijn. Alleen op die manier kun je pas echt Pasen vieren, dan is Pasen het feest van de overwinning op de dood. Dan is Pasen het feest van het nieuwe leven, het nieuwe leven dat in Jezus Christus te vinden is. Hij heeft de dood overwonnen en is de Levensvorst die uit het graf is opgestaan om nooit meer te sterven.

7 Daarom zult u, als u in Hem gelooft, ook nooit meer echt sterven, maar eeuwig leven. Eric van Drie Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgen licht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Nu jaagt de dood geen angst meer aan, want alles, alles is voldaan; Wie in t geloof op Jezus ziet, die vreest voor dood en duivel niet. Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan, een leven, door zijn dood bereid, een leven in zijn heerlijkheid.

8 NIEUWS VAN DE KERKENRAAD Zaken uit de notulen van de kerkenraadsvergadering van donderdag 2 maart Opening De voorzitter heet een ieder welkom, Hij leest uit Klaagliederen 3 de verzen 16 tot 31. Vervolgens uit het dagboekje One God, one plan, one life van Max Lucado. Daarna zingen we gezang 300 vers 1,2, en 6: Eens als de bazuinen klinken. Daarna vraagt de voorzitter in gebed een zegen over deze vergadering. Presentielijst De presentielijst wordt getekend. Iedereen van de kerkenraad is aanwezig en in deze vergadering zijn namens de commissie van beheer M. van Soolingen en J.A. van der Wijk aangeschoven. Vaststellen van de agenda In verband met het bespreken van de jaarcijfers wordt het agendapunt commissie van beheer als eerste behandeld, aansluitend wordt eerst aandacht geschonken aan de beroepingscommissie. Daarna vullen we de tijd op en volgen de reguliere agenda. Commissie van Beheer J.A. v.d. Wijk doet namens de CvB verslag over de jaarcijfers van We praten verder over de gemeenteavond, hoe we de avond verder invullen. Beroepingscommissie De commissie is weer volledig. Afgelopen maandag zijn ze bij elkaar geweest. J. Mulder doet kort verslag. Vaststelling notulen van de vorige vergadering De notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd en vastgesteld.

9 Actiepuntenlijst en ingekomen stukken. Er zijn geen stukken die hieronder behandeld moeten worden. Eredienst Scriba heeft al een overzicht gemaakt van de briefjes die zijn binnengekomen voor ambtsdragers. Hij vraagt eerst de vergadering of deze akkoord kan gaan dat hij dit overzicht heeft gemaakt. Dit wordt aanvaard en de laatste binnengekomen briefjes worden nog verwerkt. Hierna geeft hij een overzicht welke namen er genoemd zijn met het aantal stemmen. vgkn Op 18 maart is de ambtsdragersconferentie. Er wordt nog even gekeken wie er wel mee kan en wie niet. Op 8 april is de synodevergadering in Harkema. Pastoraat Via de krant hebben we vernomen dat zr Tjeerdsma-Tadema is overleden. Wij hebben als kerkenraad geen melding hierover gekregen. Aanstaande zondag wordt dit via de afkondigingen aan de gemeente meegedeeld. Jeugd N. Schelhaas meldt dat het thema van de jeugd dit jaar wordt: Weet jij waar God is gebleven? Deze vraag zal centraal staan in de diensten van S. van der Kooij. De eerste dienst is op 19 maart en de jeugd wil deze vraag dan voorleggen aan de gemeente. Diaconie P. Dekker meldt dat er een idee ligt om pootaardappels of groentezaden uit te delen aan de gemeente. Ze kunnen dit dan zelf op kweken en dan op dankdag de oogst meenemen en dat weer uitdelen binnen de gemeente. De kerkenraad vindt dit een leuk initiatief en geeft haar fiat hiervoor.

10 Gezamenlijk Moderamen Gezien de tijd wordt dit onderwerp doorgeschoven naar de volgende vergadering. Rondvraag en mededelingen. Er zijn geen vragen of mededelingen meer. Datum volgende vergadering. In verband met de gemeenteavond op 6 april wordt de eerstvolgende kerkenraadsvergadering gepland op 30 maart Sluiting N. Schelhaas sluit de vergadering met gebed. A. de Jong, Scriba Collecte opbrengsten van februari feb 3 x M 115,80 Kerk 102,65 12-feb Bouw en Onderhoud 61,85 Kerk 32,80 19-feb Massão Horeb Brazilië 194,45 Kerk 68,45 26-feb World Servants 63,12 Kerk 48,85

11 UITNODIGING Namens de kerkenraad wil ik u allen uitnodigen voor de jaarlijkse gemeenteavond op DV donderdag 6 april 2017 om uur in het Trefpunt. André de Jong, scriba AGENDA 1. OPENING 2. VASTSTELLEN AGENDA 3. TEKENEN PRESENTIELIJST 4. NOTULEN VAN DE GEMEENTEVERGADERING VAN 31 MAART FINANCIËN VERSLAGEN + REKENINGEN 2016 VAN DE COMMISSIE VAN BEHEER - BEGROTING VERSLAG KASCOMMISSIE - VERSLAGEN + REKENINGEN 2016: DIACONIE EVANGELISATIE JEUGD PAUZE 6. HOE GAAN WE INVULLING GEVEN AAN VERSCHILLENDE VACATURES BINNEN DE KERK. 7. RONDVRAAG 8. SLUITING

12 Van Hart tot Hart Beste gemeenteleden, Dit keer ben ik aan de beurt om vanuit het hart te schrijven. Iets waar je best wel even de tijd voor mag nemen, de ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer. Op het moment dat u dit leest staan we vlak voor alweer een gemeenteavond. Dit keer zal het gaan over de jaarcijfers. U heeft als gemeentelid het jaarverslag al in kunnen zien en daar kunnen we in zien dat het jaar weer met een positief saldo is afgesloten. De verdere uitleg hierover laat ik aan de specialisten over. Eigenlijk wilden we als kerkenraad deze gemeenteavond losjes invullen, alleen de cijfers behandelen en daarna gewoon gezellig met elkaar nog een bakje koffie drinken en napraten. Echter na de pauze moeten we toch nog even praten met elkaar. Ja, het gaat weer over ambtsdragers. Als kerkenraad hebben we de voordrachten bekeken, maar voordat we de gemeente ingaan om deze mensen te vragen willen we eerst met u, allen, in gesprek gaan. Zoals het er nu voor staat blijft er één persoon als ouderling en twee personen in het ambt als diaken zitten. Er moeten dus personen bij komen om het kerkenwerk door te laten gaan. Maar we moeten ook kijken naar de termijnen. We kunnen nu wel weer voor drie of vier jaar mensen vragen, maar dan zit je over drie of vier jaar weer met hetzelfde probleem. Mijn vraag is dan ook aan u allen: Wilt u hierover alvast nadenken? Hoe gaan we dit als gemeente met elkaar oplossen? Met hartelijke groet, André de Jong

13 Zorgen Ik bracht mijn zorgen bij de Heer om ze aan Hem te geven. Ik bad voor wat moeilijk was; ik wilde graag blij leven. Maar toen ik daarna verder ging en alles had beleden, toen voelde ik een groot verdriet: mijn last was niet verdwenen! "Waarom nam U mijn zorg niet weg? Heer, wilt U niet verhoren wat ik U vroeg in mijn gebed?" Toen hoorde ik deze woorden: "Ik wil je helpen, o, Mijn kind: je last mag je mij geven. Al je zorgen neem ik op Mij, op heel je weg door 't leven. Doch weet een ding, onthoud het goed: jouw tobben zal niet baten. Jouw lasten kan Ik dragen slechts als jij ze los wilt laten." Corrie ten Boom Ingezonden door Leonora Nieuwland

14 Bericht van Open Doors Een persoonlijke brief uit Centraal-Azië. Lieve broeder of zuster, Ik groet u met de liefde van Jezus Christus. Ik word heel blij bij de gedachte, dat ik u ooit zou ontmoeten. Maar omdat dat niet kan, schrijf ik u een brief om te vertellen wat voor wonder de Here Jezus gedaan heeft in mijn leven. Iedereen kent wel geluk: dat van de geboorte van een kind of het vieren van een verjaardag. Maar er is een vreugde die het verstand te boven gaat. Die heb ik ontvangen van de Heilige Geest, ondanks allerlei dingen die me zijn overkomen. Toen ik in het leger diende, kreeg ik een auto-ongeluk. Artsen konden mij niet van mijn klachten afhelpen. Bovendien kreeg ik kanker en raakte ik verlamd. Uiteindelijk, aan het bed gekluisterd, had ik mijn wil om nog verder te leven verloren. Maar op een dag kwam de moeder van een van mijn klasgenoten op bezoek. Toen ze me zag, moest ze huilen. "Akmal," zei ze, "je moet mijn broer Paul ontmoeten. Hij gelooft in God en ik denk dat hij je kan genezen." Paul kwam op bezoek en hij was inderdaad erg gelovig. Eerst deelde hij van alles uit het Woord van God met mij. Aan het eind van zijn bezoek legde hij zijn handen op mij en sprak een gebed uit. Die nacht kon ik voor het eerst weer doorslapen. Ik vroeg of Paul nog eens wilde komen en hij kwam. Hij vertelde over Jezus Christus. Ik heb tot Hem gebeden en zo ben ik tot geloof gekomen. Terwijl mijn hele familie al afscheid van mij had genomen, bleef ik in leven. Ik ben nog niet helemaal genezen, maar God heeft me grote vreugde gegeven.

15 Ik bid dat God u net zo zal zegenen, als Hij mij heeft gedaan. Groeten, Akmal uit Centraal Azië Dank- en gebedspunten: * Bid dat het getuigenis van Akmal veel mensen tot Jezus Christus zal brengen * Dank dat de kanker verdwenen is. * Blijft u bidden voor christenen die vervolgd worden en die het erg moeilijk hebben? m.vr. gr. Leonora Nieuwland

16 Nieuws van de vgkn Volgens het landelijke collecterooster van de vgkn is de landelijke collecte voor april 2017 bedoeld om onze zustergemeente in Noordwijk te ondersteunen bij het organiseren van de zangavonden Zingend naar de Zondag. Zoals u weet doet onze gemeente dit jaar niet mee aan de landelijke collectes. Mocht u toch iets willen bijdragen dan vindt u in onderstaande toelichting een bankrekeningnummer. De vgk Noordwijk schrijft zelf over deze avonden: ZANGAVONDEN ZINGEN NAAR DE ZONDAG georganiseerd door de voortgezette Gereformeerde Kerk van Noordwijk. Omschrijving In 2010 zijn wij begonnen met het organiseren van zangavonden. Dit jaar zijn we in september gestart met het 7 e seizoen. Het doel is om randkerkelijken/buitenkerkelijken in de regio Noordwijk in aanraking te brengen (of opnieuw) met het Evangelie, in de hoop dat mensen op deze manier wat meer bij onze gemeente betrokken zullen raken, en uiteindelijk als gemeentelid kunnen worden toegevoegd. Omvang Elk seizoen telt 4 zangavonden. Deze worden gehouden op de 3 e zaterdag van de maanden september, november, januari en maart.

17 Uitvoering Elke avond wordt gekenmerkt door een door de kerkenraad vastgesteld thema, waarover ds. Maliepaard een korte meditatie houdt. Gebaseerd op het gekozen thema, wordt een liturgie samengesteld met bekende liederen uit het Psalmen en Gezangen Liedboek, uit de Evang. Liedbundel en Joh. de Heer bundel. Voor elke avond wordt ook een christelijk koor uitgenodigd; meestal een koor wat in de regio enige bekendheid geniet. De samenzang wordt afgewisseld door genoemde meditatie en het optreden van het koor. Bezoekers Over het aantal bezoekers zijn we niet ontevreden. Dat is ook de reden dat we in september j.l. het besluit genomen hebben het 7 e seizoen te laten ingaan. Bekendheid van het optredende koor blijkt van invloed te zijn op het aantal bezoekers. Het is positief te noemen dat de avonden hoofdzakelijk bezocht worden door mensen die niet bij onze kerk horen, waarmee is aangetoond dat de zangavonden aan hun doel beantwoorden. Van elke zangavond wordt een video opname gemaakt, welke terug te vinden is op: Tevens zijn alle avonden te beluisteren op YouTube, via Uw bijdrage is welkom op het landelijk bankrekeningnummer van het Deputaatschap, nl. NL45 RABO t.n.v. het bovengenoemde Deputaatschap van de vgkn onder vermelding van 'collectedoel april 2017, Zingend naar de Zondag'. De zangavonden zijn belangrijk voor onze kleinste zustergemeente om meer bekendheid te krijgen en te groeien in ledental. Wilt u daar bovenal ook voor bidden? Alvast hartelijk dank. Bokke Postma

18 Jezus op weg naar het kruis Zijn weg naar het kruis ging niet over rozen. Het was een lange weg van lijden en pijn. Hij werd gesmaad, bespot en vernederd. Hoe kon men tegenover Hem zo wreed zijn? Bespuwd werd Hij, in het gezicht geslagen. Hij die een mens was van zachtmoedigheid. Geen kwaad woord kwam over zijn lippen. Hij ging zijn lijdensweg in alle nederigheid. Bedroefd was Hij om hen die Hem bespotten. Hij vroeg vergeving voor hun haat en schuld. Hij wist dat zijn Vader Hem niets zou besparen. Want door zijn lijden werd Gods plan vervuld. Gods plan met deze wereld zou Hij vervullen. Door zijn lijden heen werd dat werkelijkheid. Onbeschrijfelijk leed heeft Hij verdragen. Om mensen te redden voor de eeuwigheid. Met een hart vol deernis en medelijden, ging Hij dwars door de tuin van Gethsemané. Zelfs zijn vrienden hebben Hem verlaten. Ze konden in zijn lijden niet met Hem mee. Zijn lijden bleef echter niet zonder gevolgen. Het biedt een heerlijk toekomstperspectief. Voor allen die zijn kruisdood willen belijden. Wordt zijn lijden een hemelse toegangsbrief.

19 De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op Mail naar Bel naar (ma-vrij ) Wordt het meer dan praten? Blijf er niet mee zitten Kerk en Samenleving, radioprogramma Elke zondagavond op Radio Weststellingwerf Centraal Zendfrequenties: Wolvega e.o Mhz. Noordwolde e.o Mhz. Kabel Mhz uur Uitzending van de radio kerkdienst uur In de Korenschuur (muziekprogramma) Opname gebeurt in de ochtenddienst op dezelfde dag.

20 Kerkgebouw Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Website: Telefoon: Voorzitter E. van Drie, Meentheweg 7a Kerkenraad 8391 VA Noordwolde, tel Vice Y.P. Dekker, Molenstraat 8 Voorzitter 8391 AJ Noordwolde, tel Secretaris A. de Jong, IJsbaanweg 46 Kerkenraad 8391 HZ Noordwolde, tel scriba.kerknoordwolde@gmail.com postadres: Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Pastoraalwerker vacant Coördinatie A. Postma, Norgerweg 82 kosters 8433 LR Haulerwijk, tel Voorzitter J.A. van der Wijk, Boijlerweg 4 Commissie Van Beheer 8392 NH Boijl, tel Secretaresse M. van Soolingen de With cvbkerknoordwolde@outlook.com Penningmeester B. Mulder-Massier, IJkenweg TA De Hoeve, tel penningmeester.kerknoordwolde@gmail.com Bank: Rabobank Noordwolde IBAN nr: NL93 RABO tnv Geref. Kerk, Noordwolde (overmaking specificeren) RSIN nr: Redactie Tj. Borger-Folkertsma, Boschoordweg 26 Trefbode 8392 MP Boijl, tel kopij trefbode@gmail.com

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 oktober 9.30 uur: dhr. van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Februari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 februari 9.30 uur: ds. Sijtsma- van Oeveren, Kampen 19.00 uur: Noordwolde Zingt met

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 april 9.30 uur: dhr M. Claus, Harkema 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving FEBRUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 februari 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse 19.00 uur: ds A.J. Fraanje, Drachten

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 juni 9.30 uur: ds. Sijtsma-van Oeveren voorbereiding Heilig Avondmaal Kampen 19.00 uur:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Januari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 januari 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Invulling door de kerkenraad

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving September 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 september 9.30 uur: ds. P. Rozeboom, Oldeboorn Startzondag en Voorbereiding Heilig

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli/Augustus 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 juli 11.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli /Augustus 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 juli Bevestigingsdienst 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen 19.00 uur: Noordwolde

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving MAART 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 maart 9.30 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds J. Kijzer, Burgum 1e collecte: 3

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Mei 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 mei 9.30 uur: Mevr. I. Baron- Janssen, Moederdag Bakkeveen 19.00 uur: geen dienst

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving JANUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 januari 9.30 uur: mevr I. Baron, Bakkeveen Voorbereiding 19.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 oktober 9.30 uur: ds A. van Harten- Tip, Smilde 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 12 november 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds Sijtsma- van

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Maart 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 maart 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk Paasviering zondagmorgen 21 april 2019 Oude Helenakerk organist dhr Joop Ormel trompettist dhr Rudie te Kamp voorganger ds. Hendrik Jan Zeldenrijk Orgel- en trompetspel Welkom en Mededelingen Zingen: Daar

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 juni 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse Voorbereiding 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 7 november 19.30 uur: mevr. I. Baron, Veennhuizen Dankdag 1 e collecte: Diaconie (zie

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig

Nadere informatie

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang 19.00 uur in de Regenboogkerk Thema: Opgewekt! Voorgangers: Nelly van der Knaap Gertjan Pellikaan Dick Peters Muzikale begeleiding: Alexander

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Pasen 2019 Voor de dienst zingen wij Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 11 vers 33 t/m 46 Samen zijn wij hier gekomen Psalm 100 vers 1 en 2 Rozelaarkoor Lied 165 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Nu gaan

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand December 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 december 9.30 uur: ds Bloemendal, Frieschepalen 19.00 uur: dhr van der Kooi,

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Thema: Nieuw volkomen bestaan.

Thema: Nieuw volkomen bestaan. Paasmorgen 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Nieuw volkomen bestaan. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.hans Aantjes Medewerking van koperblazers van Maris Sonores Welkom

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Maandag : 26 december 2016 Aanvang : 10.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving SEPTEMBER 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 september 9.30 uur: ds W. Pastoor, Steenwijk Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds M. Sijtsma-

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: 1 Korinthe 15 vers 12 t/m 34 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 62 vers 1 en 4 (Bundel 1938) Lied 451 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1:1-18 Zondag 5 & 6. Gezang 198 Opwekking 347 Opwekking 575

Lezen : Johannes 1:1-18 Zondag 5 & 6. Gezang 198 Opwekking 347 Opwekking 575 Waarom Jezus? Lezen : Johannes 1:1-18 Zondag 5 & 6 Gezang 198 Opwekking 347 Opwekking 575 Muziek- en zangavond op zondag 27 mei in Wouterswoude Op zondag 27 mei zal er weer een muziek- en zangavond in

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2014 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra.

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra. Paasmorgen 2019 De afbeelding op de omslag is van Caravaggio (1573 1610), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. OUDE KERK, zondag 21 april 2019 VOORGANGER: Ds. Pieter Terpstra ORGANIST: Piet

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013 Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag Rehoboth 31 maart 2013 Om alvast over na te denken: Pasen is het feest van de morgenstond der eeuwigheid (O. Noordmans) De gemeente leeft vanuit Pasen,

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Het is wat het is Het is onzin zegt het verstand Het is wat het is zegt de liefde Het is ongeluk zegt de berekening Het is alleen maar verdriet zegt de angst

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here heeft ons hier vanmorgen bij elkaar gebracht om met Hem de opstanding van zijn Zoon uit de

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Liturgie 24 maart 2019 Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Hemelhoog 44 Uit de diepte roep ik U Uit de diepten roep ik u HEER, mijn God. Ik heb u nodig,

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Laatste kans! Meld je snel aan voor de 26 e via jacdrachten@hotmail.com Punteren in - Zie voor meer informatie de Flyer & Facebook - Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemsch. Liturgische bloemschikking. Thema: @@@@

Nadere informatie

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Woord van welkom We zingen staande Psalm 89: 1 Stil gebed Votum en groet 25 november 2018 om 10.00 uur Maranathakerk te Werkendam Voorganger:

Nadere informatie

Nieuwsbrief gemeente GIM Hoogkerk

Nieuwsbrief gemeente GIM Hoogkerk Nieuwsbrief gemeente GIM Hoogkerk April 2017 Nummer 1 Email: redactie.werkgroep.gim@gmail.com website: www.gimhoogkerk.nl Beste gemeenteleden, hier onze 1 e nieuwsbrief van dit jaar. Waar we stilstaan

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Welkom in Het Centrum Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Voorzang: Lied 1005 : 1, 2 en 4 NL Welkom Psalm

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen Afgiftekantoor: 8300 KNOKKE STATION - Erkenningsnummer: P913075 - Verantw. uitgever en afzendadres: ds. A. Eberson, Reigaarsvlietstraat 2, 8300 Knokke-Heist Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

met Jezus op een feest!

met Jezus op een feest! Liturgie voor de aangepaste kerkdienst op zondag 15 januari 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem met als thema: met Jezus op een feest! Hervormde Gemeente Hattem Voorganger: ds. M.L.W. Karels Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang uur In Het Anker te Katwijk aan Zee

Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang uur In Het Anker te Katwijk aan Zee Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang 10.00 uur In Het Anker te Katwijk aan Zee M.m.v. ds. F. Wijnhorst, meditatie Janny Nijgh, paasverhaal Leen Vooys, organist

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde.

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor uw liefde,heer Jezus, dank U wel. (2x) Wij aanbidden U, Heer. U komt toe alle lof en eer. O, Heer, wij prijzen

Nadere informatie