Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving"

Transcriptie

1 Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Februari 2017

2 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 februari 9.30 uur: ds. Sijtsma- van Oeveren, Kampen uur: Noordwolde Zingt met Hosanna, Urk 1e collecte: 3x M ouderling: E. van Drie diaken: R. Borger koster: H. Bouknegt verwelkomer M. van Soolingen 12 februari 9.30 uur: ds. Huitema, Drachten uur: dhr. Lowijs, Noordseschut 1 e collecte: Bouw en Onderhoud ouderling: A. de Jong diaken: J. Mulder koster: A. Hilhorst verwelkomer: E. Klop 19 februari 9.30 uur: Kinderzangdienst uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte: St. Kindertehuis Horeb ouderling: N. Schelhaas diaken: P. Dekker koster: H. Bouknegt verwelkomer: P/J Dekker

3 26 februari 9.30 uur: ds. Pastoor, Steenwijk uur: ds. P. Rozeboom, Oldeboorn 1 e collecte: ouderling: E. van Drie diaken: J. Mulder koster: A. Postma verwelkomer: H. Bouknegt 5 maart 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte: St. Mensenkinderen ouderling: A. de Jong diaken: R. Borger koster: A. Hilhorst verwelkomer: M. van Soolingen De 2 e collecte is altijd bestemd voor de Kerk Iedere zondagmorgen is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De diensten zijn te beluisteren via -kerk Noordwolde.

4 Agenda 06 februari : uur Catechisatie jongste groep 13 februari : uur Gebedsgroep 13 februari : uur Catechisatie oudste groep 20 februari : uur Catechisatie jongste groep 27 februari : uur Gebedsgroep 27 februari : uur Catechisatie oudste groep 02 maart : uur Kerkenraadsvergadering 05 maart : koffiedrinken na de ochtenddienst uur Zanggroep United in Christ oefent wekelijks op donderdagavond, uitgezonderd die waarop de kerkenraad vergadert. Kopij Trefbode inleveren vóór 20 februari bij: Tjoukje Borger, Boschoordweg 26, 8392 MP Boijl Of via trefbode@gmail.com Het volgende nummer van de Trefbode verschijnt op 5 maart De Trefbode verschijnt verder in 2017 op: 2 april (inleveren kopij 20 maart ) 7 mei (inleveren kopij 24 april ) 4 juni (inleveren kopij 22 mei )

5 Wie zijn er jarig deze periode 07 feb M. Hulst Schoterlandseweg SR Hoornsterzwaag 10 feb M. Corporaal- Oosterstreek NC Oosterstreek v.d. Dolder 11 feb A. Hilhorst-Snoek Boekelterweg TT Boijl 11 feb Fr. Snijder-Dijkstra De Kwekerije LJ Noordwolde 18 feb A. Veldhuizen De Menning Kamer 219 Linthorst Homanstraat ED Wilhelminaoord 18 feb H.K. Storm Bakker Boijlerweg NA Boijl 19 feb C. Komrij-Vergunst De Stelling ME Noordwolde 21 feb Riemer Bouius IJkenweg TN Noordwolde 21 feb Jildou E. Mulder IJkenweg TA De Hoeve 22 feb S.R. Bouius-Smids IJkenweg TN Noordwolde 23 feb Elke C. Schelhaas Boijlerweg NA Boijl 24 feb G. Veldhuizen Dr.Verdeniusstraat HB Noordwolde 25 feb J.G. IJspeert Bovenstreek HN Noordwolde 26 feb Michel Smit Renbaanstraat BM Noordwolde 26 feb C. Best-Last Molenstraat AJ Noordwolde Allen van harte gefeliciteerd en een gezegende dag toegewenst!

6 VAN DE VOORZITTER Gods familie van vrienden God bied je een familie van vrienden aan, en vrienden die tegelijkertijd je familie zijn: ZIJN KERK. Wanneer je je vertrouwen op Jezus stelt, vergeeft Hij niet alleen je zonden, Hij neemt je ook op in Zijn familie van vrienden. Op een paar uitzonderingen na omschrijft de Bijbel de kerk voortdurend als een familie. Tussen het boek Handelingen en het boek Openbaring komt de term broeders en zusters maar liefst 153 keer voor. De kerk is geen gebouw om naartoe te gaan, maar een groep mensen die hun geloof delen en voor elkaar zorgen. Daarom doet het ook pijn als er mensen gemist worden, de familie is immers niet compleet. We willen als kerk eensgezind en niemand uitgezonderd vooruit kijken. Het is nu eerst belangrijk iemand te vinden die ons pastoraal gaat helpen. Belangrijk aandachtspunt daarbij dat we (meer) oog willen hebben voor onze naaste en onze omgeving. Hoe dat precies zal gaan weet ik niet maar we zoeken iemand die ons ook daar bij kan helpen. Verder moet de kerk bestuurd worden dat is een feit, daar hebben we u bij nodig. Niet iedereen zal dat willen, we zullen moeten kijken hoe we dat oplossen. Je zou kunnen denken aan een kortere ambtsperiode en/of een andere invulling van taken. Maar als u gevraagd wordt weet dan dat u geroepen wordt om voor uw eigen familie te zorgen. Wie zou dat niet willen? Velen denken dat kan ik niet, daar ben ik niet bekwaam genoeg voor. Weet dan dat u het nooit alleen hoeft te doen, God wil u helpen, houdt u daaraan aan vast, bid daar voor. U zult u zelf verbaasd doen staan.

7 Deel uitmaken van Gods familie geeft ook verantwoordelijkheden, je hebt een zorgplicht voor elkaar. Tegelijkertijd is het ook een voorrecht en een bron van vreugde. Wanneer je je vertrouwen op Jezus stelt, krijg je er onmiddellijk miljoenen broers en zussen bij, over de hele wereld. Een volmaakte familie? Nee. Maar wanneer we ons op de Vader richten, ervaren we wel zijn volmaakte liefde. Eric van Drie Noordwolde zingt met Op de eerste zondag in februari komt het gemengd dubbelkwartet Hosanna van Urk opnieuw voor en met ons zingen. Johannes de Vries neemt plaats achter het orgel. Dit belooft een prachtige avond te worden ter eer van de opgestane Heer. Op 5 maart staat ook een Noordwolde zingt gepland. De inhoud daarvan is nog niet bekend. Wil u zelf een keer de invulling verzorgen van zo n avond? Laat het weten. Luit Mulder

8 NIEUWS VAN DE KERKENRAAD Zaken uit de notulen van de kerkenraadsvergadering op donderdag 5 januari Opening De voorzitter heet een ieder welkom, Hij leest Kolossenzen 3 vers 5 tot 17 met de nadruk op vers 16: Het woord van Christus wone rijkelijk in u, in alle wijsheid; leert en vermaant elkander, met psalmen en lofzangen, en geestelijke liederen, zingende den Heere met aangenaamheid in uw hart. Vervolgens uit het dagboekje One God, one plan, one life van Max Lucado. Daarna zingen we gezang 409 en vraagt de voorzitter in gebed een zegen over deze vergadering. Presentielijst De presentielijst wordt getekend, br. IJspeert en br. Schelhaas zijn met kennisgeving afwezig. Ondertussen worden er weer zaken gedeeld met elkaar. Vaststellen van de agenda De agenda wordt onveranderd vastgesteld. Vaststelling notulen van de vorige vergadering De notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd en vastgesteld. Actiepuntenlijst en ingekomen stukken. De actiepuntenlijst wordt doorgelopen en bijgewerkt. De evaluatie van de spokeplasdiensten 2016 wordt besproken. De kerkenraad is verheugd dat er zelfs een overschot is wat gereserveerd wordt voor Verdere ingekomen stukken worden behandeld onder de agendapunten waar ze bij horen.

9 Eredienst Niemand heeft bezwaar om op 22 januari het Heilig Avondmaal met elkaar te vieren. De avonddienst van 8 januari wordt nog besproken. Hierbij wordt stilgestaan bij de 25 jarige zelfstandigheid van de gemeente. Het concept preekrooster voor 2018 wordt besproken samen met de vragen van de preekvoorziener. In de decembermaand vervallen de avonddiensten van 23 en 30 december. Scriba geeft de wensen, opmerkingen en antwoorden op de vragen door aan de preekvoorziener. Gemeenteavond/ds Viezee Vanuit de gemeente zijn er geen reacties meer binnen gekomen op de avonden van ds Viezee. De afsluitende avond staat gepland op 19 januari. Als kerkenraad willen wij graag met elkaar door, dingen die achter ons liggen echt achter ons laten en niet zoals bij touwtrekken allemaal verschillende kanten op maar allemaal naar één kant toe trekken. Scriba heeft voor deze avond alvast voordrachtsbriefjes gemaakt in verband met de zoektocht naar ambtsdragers. Jeugd Er is niemand gevonden om naar de avond van Veilig Jeugdwerk te gaan. Scriba zal dit doorgeven en afmelden. Diaconie Geen bijzonderheden. Commissie van Beheer Nog niet alle leden hebben hun verantwoordelijkheid genomen om de toegezegde financiële bijdrage van 2016 te voldoen.

10 Gezamenlijk Moderamen Bij de kerstmarkt waren een handjevol leden van onze kerk aanwezig. De evaluatie van de kerstzangdienst is op 25 januari. Wij hebben als kerk zijnde daarvoor geen uitnodiging gehad. Rondvraag en mededelingen. Er zijn geen vragen of mededelingen meer. Datum volgende vergadering. 2 februari 2017 om uur. Sluiting A. de Jong sluit de vergadering met gebed. A. de Jong, Scriba Collecte opbrengsten van de maand december dec. Evangelisatie(kerstnacht) 110,35 Kerk 67,97 11 dec. vgkn Mensenkinderen 167,15 Kerk 47,30 18 dec. Open Doors 112,50 Kerk 109,00 25 dec. St. Horeb 252,10 31 dec. Diaconie 41,70 Kerk 34,80

11 Zingen op locatie Wij gemeenteleden zingen graag. Wist u dat we dit ook al een aantal jaren buiten onze kerkmuren doen in december? In de week voor kerst, een paar dagen voor het kerstfeest, hebben we ook dit jaar met een aantal gemeenteleden en zelfs een zij instromer gezongen op een aantal locaties. We hebben een zuster die goed is in het organiseren van deze evenementen en zij had voor ons een drietal locaties besproken. Zij en andere gemeenteleden hebben ook voor de bekendheid gezorgd. Twee keer repeteren en we waren zover. We zijn gestart in Krommestede, daar hadden zich zo n 25 senioren verzameld voor wie, en met wie, we kerstliederen hebben gezongen en een gedicht voorgedragen. Hetzelfde deden we in de Mandehof en de Singelhof. De laatste twee staan bekend om hun prachtige akoestiek door het atrium in deze gebouwen. In de Singelhof wonen mensen die zich dit jaar hadden afgevraagd of we dit jaar wel zouden komen, en jawel, dat is dus gelukt. We kregen zelfs een duim van een plaatselijk bekende zanger die daar toevallig bij familie op bezoek was! Ik krijg de indruk dat we voor het komende kerstfeest wel weer op locatie gaan zingen. Op mij kunnen ze rekenen, zowel de zangers als de luisteraars! Heerlijk om zo het evangelie te kunnen uitdragen op een manier die ik graag doe met de talenten die God mij gegeven heeft. Misschien krijgen we op deze manier een ingang in Noordwolde om Gods woord te verspreiden. Barbara Mulder

12 EEN MAIL In het typen kom ik thuis het is er druk, de zon die schijnt de kinderen spelen luidruchtig in de natuur...het is zó mooi onder de vleugels van Gods engelen hoe vredig en hoe schrijnend Blij vol vreugde voel ik mij Een ansicht kaart vlak voor me door het raam het is stil, geen wind, geen vogel zingt alles is, zoals het deze zomer was de bomen, struiken, heggen, bloemen niets verplaatst zich in mijn oog wat grijzig is de lucht t is als een plaatje uit een boek Hervat mijn mailen, ben weer waar ik wezen wil tussen de kinderen aan het werk ze gaan naar school en zwerven niet ze eten; er is geen lege maag blote voeten, het is voorbij luid gelach; het verdriet ingekapseld Wie helpt zulke kinderen niet! Ze wonen nu, waar ze wezen mogen en welkom zijn ze wonen daar om kind te zijn De mail verstuur ik nu met liefde, groeten en Gods zegen.

13 Ach mensen allemaal! Mijn huis is open voor publiek een plant, een struik, een boom of plantenstuk, het staat allemaal te koop Gezellig gratis koffie, thee Een gift, hoe klein ook is welkom En aan het einde van het jaar de kerststukjes weer. De opbrengst van dit jaar is 400,00 Dit heeft Netty al ontvangen voor haar kinderen. Met dank voor jullie hulp en gaven. De tuin gaat weer open op 1 april. Martha Buvelot, Schapendrift 15, Noordwolde. Tel.: Nieuwe naam: Missão Horeb Brazilië is de nieuwe (verkorte) naam van Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië. De nieuwe naam is ingegeven door de inhoudelijk verandering van het werk in Brazilië en doet beter recht aan wat we doen. Het woord Missão staat natuurlijk voor de nieuwe missie maar ook voor de verandering van de inhoudelijk juridische wijziging van de Braziliaanse stichting van Kindertehuis naar Zendingspost. Meer over de hechte samenwerking tussen Nederland en Brazilië binnen het werk van onze stichting leest u op de website: missao-horeb.org

14 TOT EENHEID GEROEPEN Tot eenheid laat de Heer ons roepen Zijn woord klinkt k wil geen scheiding meer. Verbondenheid dat is het kernwoord want Ik wens liefde en vredesfeer. God vindt verdeeldheid uit den boze, de eenheid heeft prioriteit. Want dialoog moet maatstaf wezen en elke christen wordt geleid. De spiegel wordt ons voorgehouden waar splitsing in het geloof toe leidt. Want van elkaar gescheiden leven past niet in t Goddelijk beleid. Zoek met elkaar naar nieuwe wegen leidend tot totaal samengaan. Dan zal Gods zegen nederdalen als aan die opdracht is voldaan.

15 De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op Mail naar Bel naar (ma-vrij ) Vertrouwenspersoon voor de vgk Noordwolde is: A. Postma Pijl ; Wordt het meer dan praten? Blijf er niet mee zitten Kerk en Samenleving, radioprogramma Elke zondagavond op Radio Weststellingwerf Centraal Zendfrequenties: Wolvega e.o Mhz. Noordwolde e.o Mhz. Kabel Mhz uur Uitzending van de radio kerkdienst uur In de Korenschuur (muziekprogramma) Opname gebeurt in de ochtenddienst op dezelfde dag.

16 Kerkgebouw Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Website: Telefoon: Kerkenraad: E. van Drie, Meentheweg 7a Voorzitter 8391 VA Noordwolde, tel Vice voorzitter Y.P. Dekker, Molenstraat AJ Noordwolde, tel Secretaris A. de Jong, IJsbaanweg HZ Noordwolde, tel scriba.kerknoordwolde@gmail.com Postadres Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Pastoraal werker Vacant Coördinatie A. Postma, Norgerweg 82 Kosters 8433 LR Haulerwijk, tel Commissie van Beheer: J.A. van der Wijk, Boijlerweg 4 Voorzitter 8392 NH Boijl, tel Secretaresse M. van Soolingen de With cvbkerknoordwolde@outlook.com Penningmeester B. Mulder-Massier, IJkenweg TA De Hoeve, tel penningmeester.kerknoordwolde@gmail.com Bank: Rabobank Noordwolde IBAN nr: NL93 RABO tnv Geref. Kerk, Noordwolde (overmaking specificeren) RSIN nr: Redactie Tj. Borger-Folkertsma, Boschoordweg 26 Trefbode 8392 MP Boijl, tel kopij trefbode@gmail.com

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Januari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 januari 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Invulling door de kerkenraad

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 oktober 9.30 uur: dhr. van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving FEBRUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 februari 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse 19.00 uur: ds A.J. Fraanje, Drachten

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 juni 9.30 uur: ds. Sijtsma-van Oeveren voorbereiding Heilig Avondmaal Kampen 19.00 uur:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 april 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: Noordwolde zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving September 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 september 9.30 uur: ds. P. Rozeboom, Oldeboorn Startzondag en Voorbereiding Heilig

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli/Augustus 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 juli 11.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 april 9.30 uur: dhr M. Claus, Harkema 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli /Augustus 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 juli Bevestigingsdienst 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen 19.00 uur: Noordwolde

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving JANUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 januari 9.30 uur: mevr I. Baron, Bakkeveen Voorbereiding 19.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Mei 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 mei 9.30 uur: Mevr. I. Baron- Janssen, Moederdag Bakkeveen 19.00 uur: geen dienst

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 12 november 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds Sijtsma- van

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving MAART 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 maart 9.30 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds J. Kijzer, Burgum 1e collecte: 3

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 oktober 9.30 uur: ds A. van Harten- Tip, Smilde 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 juni 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse Voorbereiding 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Maart 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 maart 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 7 november 19.30 uur: mevr. I. Baron, Veennhuizen Dankdag 1 e collecte: Diaconie (zie

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand December 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 december 9.30 uur: ds Bloemendal, Frieschepalen 19.00 uur: dhr van der Kooi,

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving DECEMBER 2016 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 december 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: dhr. Lowijs, Noordseschut 1 e

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving SEPTEMBER 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 september 9.30 uur: ds W. Pastoor, Steenwijk Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds M. Sijtsma-

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Joshi van Veen uit Elspeet Henk Siersema Akko de Feijter Sjaak

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 juni 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 20 mei 2018 Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Erna Dros Diaken: Liesbeth Roelfsema

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 30 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de natuur in de zomer, van de hoop op de komende grote zomer. Voorganger: ds. Barbara Elenbaas

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Orde voor de viering op zondag 21 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: ds. Wouter Bakker Tomas Doorduin Arina Crozier

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor diaconie kerstpakketten actie. De tweede collecte is bestemd voor in stand houden van de eredienst. Zondagsbrief voor zondag 17 december 2017-3 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken:

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Votum en groet Opw. 770 Opw. 687 EL 421 Gez. 114: 1 3 EL 301 Ps. 67: 1 2 Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde: alleen toekomstmuziek, of ook nu al merkbaar? Jes. 65: 17-25 Mededelingen

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 20 augustus 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen In de liturgie symboliseert de kleur groen het algehele vertrouwen op Gods liefde en het uitzien naar

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 6 augustus 2017 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 24 juli 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de hoop, van het groen in de natuur dat met leven te maken heeft. Liturgisch gezien is groen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Welkom op de startzondag van onze wijkgemeente. Welkom in kerkelijk centrum Open Hof. Op deze zondag nemen we het verbouwde en vernieuwde Open Hof in gebruik.

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof We vieren het Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel:

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst:

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Betsie Diender Thema : Wie helpt mij?? Zingen : Dit is

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 9 december 2018 Kleur: paars Tweede zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Joan van Kempen uit Westerbork Kees Biesheuvel Akko

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 12 mei 2013 voorganger: dr. Marius van Leeuwen organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 09.00 uur: dr. C.A. van der Sluijs 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 146: 1 (voorzang) Ps. 121: 4 (voorzang) Ps. 36: 2 en 3 Ps. 119: 53 Ps. 87: 1 Ps. 95:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Welkom op de startzondag van onze wijkgemeente. Welkom in kerkelijk centrum Open Hof. Op deze zondag nemen we het verbouwde en vernieuwde Open Hof in gebruik.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 10 juli Voorganger : ds. Wil Kaljouw Organisten : Ineke ten Brug, Jan Ebeltjes, Rien Hoekjen M.m.v.

Welkom in de morgendienst van zondag 10 juli Voorganger : ds. Wil Kaljouw Organisten : Ineke ten Brug, Jan Ebeltjes, Rien Hoekjen M.m.v. Welkom in de morgendienst van zondag 10 juli Voorganger : ds. Wil Kaljouw Organisten : Ineke ten Brug, Jan Ebeltjes, Rien Hoekjen M.m.v. : Het Regenboogkoor o.l.v. Gea Bijleveld met pianobegeleiding van

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 20 mei 2018 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK Pinksteren Kleur: rood Vandaag verschiet de kerk weer van kleur: De kleur van de Geest en van het feest. Feest omdat Pinksteren ook de verjaardag

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie