ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN ODMH 2013 vastgesteld d.d. 12 november 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN ODMH 2013 vastgesteld d.d. 12 november 2013"

Transcriptie

1 ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN ODMH 2013 vastgesteld d.d. 12 november Begrippen In deze algemene inkoopvoorwaarden wordt onder de navolgende begrippen verstaan: 1.1 Diensten: de door opdrachtnemer op basis van de overeenkomst ten behoeve van opdrachtgever te verrichten werkzaamheden; 1.2 Duurzaam: Technologieën die milieuvriendelijk zijn en de natuurlijke bronnen zoveel mogelijk sparen; 1.3 Leverancier: Organisatie die goederen en/of diensten kan leveren. Indien met een leverancier een overeenkomst wordt aangegaan wordt deze opdrachtnemer; 1.4 Opdrachtgever: de Omgevingsdienst Midden-Holland of een onderdeel daarvan, verder aangeduid als ODMH; 1.5 Opdrachtnemer: de contractuele wederpartij van opdrachtgever; 1.6 Overeenkomst: de schriftelijke overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tot het leveren van producten en/of diensten waarop de voorwaarden van toepassing zijn verklaard; 1.7 Partijen: opdrachtgever en/of opdrachtnemer, afhankelijk van de context; 1.8 Personeel: de door opdrachtnemer voor de uitvoering van de overeenkomst in te schakelen personeelsleden of hulppersonen die krachtens de overeenkomst onder zijn verantwoordelijkheid zullen werken; 1.9 Prestatie: de levering van producten en/of het verrichten van diensten; 1.10 Schriftelijk: door middel van geschreven documenten, fax- of communicatie alsmede andere door de wet daarmee gelijk gestelde vormen communicatie; 1.11 Voorwaarden: deze algemene voorwaarden die van toepassing zijn op en deel uitmaken van de overeenkomst. 2. Toepasselijkheid 2.1 Deze algemene inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, waarbij een opdrachtnemer prestaties levert aan de ODMH. Door het verstrekken van een offerte of het aanvaarden van een opdracht accepteert opdrachtnemer de toepasselijkheid van deze algemene inkoopvoorwaarden.

2 2.2 In afwijking van het bepaalde in het eerste lid zijn deze algemene inkoopvoorwaarden niet van toepassing op overeenkomsten met betrekking tot het inhuren van personeel via inhuurdeskodmh.nl. 2.3 Afwijkingen van (onderdelen van) de algemene inkoopvoorwaarden zijn uitsluitend geldig, voor zover zij uitdrukkelijk schriftelijk door de ODMH zijn aanvaard en gelden slechts voor de overeenkomst waarop ze betrekking hebben. 2.4 De toepasselijkheid van algemene voorwaarden of andere voorwaarden van opdrachtnemer en/of derden wordt uitdrukkelijk verworpen. 2.5 Indien enige bepaling van deze algemene inkoopvoorwaarden nietig is of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen volledig van kracht. 2.6 In het geval het vierde lid van toepassing is treden partijen in overleg om nieuwe rechtsgeldige bepalingen overeen te komen ter vervanging van de nietige dan wel vernietigde bepalingen. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van laatstbedoelde bepalingen in acht genomen. 2.7 Indien onderdelen van de overeenkomst en de daarbij behorende bijlagen in strijd zijn met de algemene inkoopvoorwaarden, is de hiërarchie, tenzij anders is overeengekomen, als volgt: - ten eerste de overeenkomst, - ten tweede de bijlage bij de overeenkomst en - ten derde de algemene inkoopvoorwaarden. 3. Overeenkomst 3.1 De overeenkomst is tot stand gekomen, indien een aanbieding van de opdrachtnemer door de ODMH schriftelijk is aanvaard. 3.2 Een wijziging van de overeenkomst komt uitsluitend tot stand nadat een partij een voorstel van de andere partij schriftelijk heeft aanvaard. 3.3 Mondelinge mededelingen, toezeggingen of afspraken hebben geen rechtskracht, tenzij deze schriftelijk zijn bevestigd. 3.4 Voor communicatie langs elektonische weg gelden de volgende voorwaarden: - de betrouwbaarheid van de kennisgeving is voldoende gewaarborgd, - de identiteit van de kennisgever kan met voldoende zekerheid worden vastgesteld, en - de kennisgever beschikt over voldoende mandaat. 4. Duurzaamheid 4.1 De ODMH streeft naar een duurzaam inkoopproces. 4.2 Bij gelijke geschiktheid van leveranciers en een soortgelijke prijs zal de ODMH de voorkeur geven aan een leverancier die de meest duurzame prestaties verricht.

3 5. Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ODMH niet gerechtigd de personen, die zijn belast met de uitvoering van diensten, te vervangen, of de uitvoering van de diensten uit te besteden aan een derde, tenzij anders is overeengekomen in de overeenkomst. 5.2 De ODMH zal haar toestemming in de in het eerste lid genoemde gevallen niet op onredelijke gronden onthouden en is gerechtigd aan deze toestemming voorwaarden te verbinden. De voor de oorspronkelijke personen geldende tarieven zullen bij vervanging niet worden verhoogd. 5.3 Indien uitvoering van de overeenkomst met zich meebrengt dat door opdrachtnemer een derde moet worden ingeschakeld, wordt in overleg met alle partijen en betrokkenen vastgesteld wie met de coördinatie van de werkzaamheden wordt belast. De kosten van diensten van derden zijn niet declarabel, tenzij anders is overeengekomen. 5.4 Onverminderd het bepaalde in het derde lid blijft opdrachtnemer verantwoordelijk voor de nakoming van de krachtens de overeenkomst op hem berustende verplichtingen. 5.5 Opdrachtnemer is verplicht de prestatie te leveren binnen de overeengekomen termijn. Hij neemt bij het leveren van de prestatie de zorgvuldigheid in acht, zonder inbreuk te maken op intellectuele of industriële eigendomsrechten van derden en leeft daarbij alle van toepassing zijnde wettelijke eisen na. 5.6 Het afleveren van producten vindt plaats op de overeengekomen locatie en het overeengekomen tijdstip. Producten worden afgeleverd met alle documenten die betrekking hebben op het product, zoals certificaten, gebruiksaanwijzingen en kwaliteitskeurmerken. 5.6 Opdrachtnemer voert alle gebruikte verpakkingsmaterialen voor zijn rekening en risico af en draagt zorg voor een milieuvriendelijke verwerking. 6. Personeel 6.1 Door opdrachtnemer ingeschakeld of ingezet personeel voldoet aan de algemene eisen van vakbekwaamheid en deskundigheid die in het kader van de opdracht mogen worden verwacht. De ODMH kan daarnaast aanvullende eisen stellen. 6.2 Personeel van opdrachtnemer dient de door de ODMH gestelde veiligheidsprocedures en huisregels in acht te nemen. ODMH zal deze tijdig aan opdrachtnemer verstrekken. 6.3 Opdrachtnemer is en blijft verantwoordelijk en aansprakelijk voor het door hem ingeschakelde of ingezette personeel, ook ten aanzien van verplichtingen voortvloeiende uit belasting- of sociale zekerheidswetgeving. 6.4 De ODMH kan opdrachtnemer verzoeken uiterlijk een week voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een integriteitsverklaring of verklaring omtrent gedrag van het personeel aan te leveren.

4 6.5 Als de ODMH andere personen wenst voor de uitvoering van de opdracht, deelt zij dit schriftelijk, onder opgave van redenen, mede aan de opdrachtnemer. Opdrachtnemer zal voor vervanging zorgen overeenkomstig het gestelde in het eerste lid. 7. Hulpmiddelen 7.1 Opdrachtnemer gebruikt de in het kader van de overeenkomst door de ODMH aan hem verstrekte informatie en documentatie, waaronder lijsten, tekeningen en modellen, voor zover dat in het kader van de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is. Bedoelde informatie en documentatie blijft eigendom van de ODMH. 7.2 Indien opdrachtnemer nadere informatie van de ODMH nodig heeft met betrekking tot de uitvoering van de overeenkomst, geeft hij dit tijdig schriftelijk aan. ODMH verstrekt de informatie die nodig is ter uitvoerig van de overeenkomst vervolgens zo spoedig mogelijk. 8. Geheimhouding 8.1 Partijen verplichten zich over en weer tot geheimhouding van alle informatie die hen in verband met de opdracht bekend wordt. De informatie wordt slechts gebruikt in het kader van de uitvoering van de overeenkomst, wordt niet aan derden verstrekt en er wordt geen commercieel gebruik van gemaakt. 8.2 De verplichtingen genoemd in het eerste lid gelden niet indien: a. de informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur dient te worden verstrekt; b. de wederpartij toestemming geeft voor het ter beschikking stellen van de informatie. 9. Prestatie 9.1 De ODMH heeft het recht de prestatie te laten toetsen, zowel tijdens de gehele looptijd van de overeenkomst als na afloop van de levering. 9.2 Indien de ODMH niet binnen vier weken vanaf het moment van aflevering van de prestatie anderszins kenbaar heeft gemaakt, kan de prestatie als geaccepteerd worden beschouwd, tenzij anders is overeengekomen. 9.3 Wanneer uit de toetsing blijkt dat een verrichte dienst niet aan de vooraf afgesproken eisen voldoet, zal de ODMH aan opdrachtnemer verzoeken om binnen redelijke, door ODMH te bepalen termijn, alsnog aan de overeenkomst te voldoen, tenzij nakoming van overeenkomst inmiddels blijvend onmogelijk is. Opdrachtnemer is aansprakelijk voor eventueel hieruit voortvloeiende schade. 9.4 Afgekeurde producten worden door opdrachtnemer voor zijn rekening op eerste aanzegging onmiddellijk verwijderd en vervangen door zaken die wel voldoen aan hetgeen is overeengekomen. 9.5 Indien de prestatie na de door de ODMH, overeenkomstig het derde en vierde lid, geboden gelegenheid tot herstel of vervanging nog niet voldoet aan de afgesproken eisen voldoet, heeft de ODMH het recht herstel of vervanging zelf uit te voeren of door derden te laten uitvoeren voor rekening van opdrachtnemer.

5 10. Garanties 10.1 Een geleverd product of een verrichte dienst bezit tenminste de eigenschappen die zijn overeengekomen en welke de ODMH op grond van de overeenkomst mag verwachten Voor een geleverd product geldt een garantietermijn van 24 maanden, tenzij anders is overeengekomen De garantie houdt in dat opdrachtnemer voor eigen rekening alle fouten en gebreken die zich binnen de garantietermijn openbaren, en eventuele schade die voortvloeit uit de fout of het gebrek, herstelt of vergoedt, tenzij de fout of het gebrek aan de ODMH te wijten is. 11. Tekortschieten 11.1 Overeengekomen termijnen ten aanzien van de prestaties zijn fataal, zodat opdrachtnemer bij niet-tijdige nakoming zonder nadere ingebrekestelling in verzuim is Zodra opdrachtnemer weet dat de prestatie vertraging dreigt te ondervinden, bericht opdrachtnemer dat onmiddellijk aan de ODMH met vermelding van oorzaak en consequenties daarvan. Tevens stelt opdrachtnemer maatregelen voor om verdere vertraging te voorkomen ODMH zal zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen veertien dagen na ontvangst van de in het vorige lid bedoelde melding berichten of ingestemd wordt met de voorgestelde maatregelen en de genoemde consequenties. Instemming houdt niet in dat de ODMH de oorzaak van de dreigende vertraging erkent en laat alle andere rechten of vorderingen die ODMH op grond van de overeenkomst toekomen onverlet Indien de overeengekomen prestatie niet binnen de overeengekomen dan wel verlengde termijn is verricht op een wijze die aan de overeenkomst beantwoordt, is opdrachtnemer aan de ODMH een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd van 1 % van de totale dan wel maximale prijs die met de overeenkomst is gemoeid voor elke dag dat de tekortkoming voortduurt tot een maximum van 10 % daarvan De boete laat de overige rechten van de ODMH, waaronder een eventueel recht op schadevergoeding, onverlet. 12 Overmacht 12.1 Indien een overmachtsituatie zich voordoet aan de zijde van opdrachtnemer, is hij verplicht dit onmiddellijk te melden aan de ODMH Partijen treden na de in het eerste lid gedane melding in overleg om te bepalen met welke termijn de levering kan worden opgeschort in afwachting van het eventueel opheffen van de overmachtsituatie. De opschorting mag maximaal drie maanden duren Onverminderd het bepaalde in het tweede lid, heeft de ODMH het recht de overeenkomst binnen één week na de in het eerste lid gedane melding te ontbinden Onder overmacht wordt in ieder geval niet verstaan: gebrek aan personeel, stakingen,

6 ziekte van personeel, grondstoffentekort, transportproblemen, verlate aanlevering of ongeschiktheid van voor de uitvoering van de werkzaamheden benodigde goederen, liquiditeits- of solvabiliteitsproblemen aan de zijde van opdrachtnemer of tekortschieten van door hem ingeschakelde derden. 13. Risico en eigendom 13.1 De eigendom en het risico van producten gaat pas over op de ODMH zodra de producten zijn gemonteerd dan wel geïnstalleerd, zich in de feitelijke macht van de ODMH bevinden en zijn geaccepteerd Bij het verrichten van de prestaties kan opdrachtnemer gebruik maken van zaken die eigendom zijn van de ODMH, en die voor dat doel aan opdrachtnemer in bruikleen worden gegeven. Opdrachtnemer is aansprakelijk voor schade die aan deze zaken wordt toegebracht. Aan de bruikleen kunnen voorwaarden worden verbonden Opdrachtnemer retourneert al hetgeen hij in het kader van de uitvoering van de overeenkomst van de ODMH onder zich heeft, binnen veertien dagen nadat de overeenkomst is uitgevoerd of beëindigd zonder kosten aan de ODMH De eigendom van papieren documenten en/of dragers van digitale informatie, die partijen over en weer aan elkaar beschikbaar stellen, blijft berusten bij de partij die ze beschikbaar heeft gesteld, tenzij partijen anders zijn overeengekomen. 14. Intellectuele eigendomsrechten 14.1 Alle intellectuele eigendomsrechten in de ruimste zin des woords die zullen ontstaan en kunnen worden uitgeoefend ten aanzien van de resultaten van de overeenkomst berusten bij de ODMH, tenzij tussen partijen anders is overeengekomen Opdrachtnemer draagt de het in eerste lid bedoelde rechten ten aanzien van de resultaten van de overeenkomst onmiddellijk en om niet over aan de ODMH en doet, voor zover de regelgeving het toestaat, met de totstandkoming van de overeenkomst afstand van alle aan hem toekomende persoonlijkheidsrechten Opdrachtnemer behoudt het intellectuele eigendomsrecht op eventueel ten behoeve van de opdracht door opdrachtnemer ontwikkelde software en programmatuur ODMH heeft het recht de ten behoeve van de opdracht ontwikkelde software en programmatuur, zoals bedoeld in het derde lid, zonder kosten of beperkingen te gebruiken Opdrachtnemer vrijwaart de ODMH voor aanspraken van derden terzake van eventuele inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van die derden, vergelijkbare aanspraken met betrekking tot kennis, ongeoorloofde mededinging en dergelijke daaronder begrepen.

7 15. Prijzen 15.1 Prijzen en tarieven zijn vast voor de duur van de overeenkomst en omvatten alle kosten omtrent de te leveren prestatie, zoals kosten voor transport, verzekeringen, personeel, reizen, verblijf, verpakkingen en administratie, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen Prijzen worden vermeld in euro s. Bij de prijs wordt het gehanteerde BTW - tarief vermeld. 16. Vergoeding meerwerk 16.1 ODMH vergoedt aan opdrachtnemer uitsluitend de in een overeenkomst afgesproken kosten en uren Indien de prestaties die opdrachtnemer op grond van de overeenkomst moet verrichten, moeten worden verzwaard dan wel uitgebreid, is sprake van meerwerk. Tot meerwerk worden niet gerekend aanvullende werkzaamheden of gewijzigde inzichten die opdrachtnemer bij het sluiten van de overeenkomst had behoren te voorzien Opdrachtnemer vangt niet aan met meerwerk alvorens hij daartoe schriftelijke opdracht van de ODMH heeft gekregen. Opdrachtnemer brengt ter verkrijging van een opdracht een schriftelijke offerte uit met betrekking tot de omvang van het verwachte meerwerk en de daaraan verbonden tijdsduur en kosten. 17. Facturering en betaling 17.1 Opdrachtnemer factureert binnen 30 dagen na acceptatie als bedoeld in artikel 9, tweede lid Opdrachtnemer zendt de factuur toe aan ODMH onder vermelding van datum en nummer van de overeenkomst, het BTW-bedrag en met een korte specificatie van de geleverde prestatie Indien is overeengekomen dat betaling volgens nacalculatie plaatsvindt, specificeert en factureert opdrachtnemer de factuur zoals overeengekomen Meerwerk wordt door opdrachtnemer na voltooiing van de meerwerkzaamheden, en acceptatie daarvan door de ODMH, apart gefactureerd. De aard en de omvang van de verrichte meerwerkzaamheden worden in de facturen uitdrukkelijk vermeld en, aan de hand van authentieke documenten, gespecificeerd De ODMH voldoet binnen dertig dagen na ontvangst en goedkeuring van de factuur de op grond van de overeenkomst verschuldigde bedragen Ingeval van te late betaling is de ODMH de wettelijke rente over het openstaande bedrag verschuldigd, tenzij de factuur niet aan de gestelde eisen voldoet De ODMH heeft het recht betaling op te schorten indien een tekortkoming in de prestatie is geconstateerd Overschrijding van een betalingstermijn door de ODMH of niet-betaling van een factuur op grond van vermoedelijke inhoudelijke onjuistheid daarvan of ingeval van ondeugdelijkheid van

8 de prestatie geeft opdrachtnemer niet het recht zijn werkzaamheden op te schorten dan wel te beëindigen De ODMH kan de factuur door een door de ODMH aan te wijzen accountant als bedoeld in artikel 2:393, eerste lid, van het Burgerlijk Wetboek op inhoudelijke juistheid laten controleren. De opdrachtnemer verleent de betrokken accountant inzage in boeken en bescheiden en verstrekt hem alle gegevens en informatie die deze verlangt De controle als bedoeld in het negende lid is vertrouwelijk en strekt zich niet verder uit dan voor het verifiëren van de facturen is vereist De kosten van het accountantsonderzoek komen voor rekening van de ODMH, tenzij uit het onderzoek van de accountant blijkt dat de factuur niet juist dan wel onvolledig is, in welk geval bedoelde kosten voor rekening van opdrachtnemer komen De ODMH kan de betaling van een factuur of een deel daarvan opschorten gedurende de periode van het accountantsonderzoek. 18. Aansprakelijkheid 18.1 Indien een van beide partijen tekortschiet in de nakoming van de overeenkomst, anders dan het bepaalde in artikel 11, kan de andere partij hem in gebreke stellen Ingebrekestelling geschiedt per aangetekende brief, waarbij aan de nalatige partij een redelijke termijn wordt gegund om alsnog de verplichtingen na te komen Indien nakoming anders dan door overmacht blijvend onmogelijk is of indien de verplichtingen na ingebrekestelling nog niet zijn nagekomen, is de nalatige partij in verzuim De partij die toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen, is tegenover de andere partij aansprakelijk voor alle door de andere partij geleden schade en/of te lijden schade De ODMH heeft het recht van opdrachtnemer te verlangen dat deze, ter dekking van de risico s die uit de opdracht kunnen voorvloeien, genoegzaam is verzekerd en verzekerd blijft gedurende de looptijd van de overeenkomst Opdrachtnemer vrijwaart de ODMH tegen eventuele aanspraken van derden op vergoeding van schade, waarvoor de opdrachtnemer op grond van artikel 5, vierde lid verantwoordelijk is Opdrachtnemer neemt de behandeling van een aanspraak van een derde als bedoeld in het zesde lid over van de ODMH en zet de behandeling voor eigen rekening voort. 19. Ontbinding 19.1 Beide partijen hebben het recht de overeenkomst buiten rechte te ontbinden indien de andere partij in verzuim is overeenkomstig het bepaalde in artikel 11, eerste lid en artikel 18 derde lid.

9 19.2 De ODMH is, naast het bepaalde in het eerste lid, gerechtigd de overeenkomst zonder ingebrekestelling en buiten rechte te ontbinden indien: - opdrachtnemer (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt of hem (voorlopige) surseance van betaling wordt verleend, - opdrachtnemer zijn faillissement aanvraagt of in staat van faillissement wordt verklaard, - de onderneming van opdrachtnemer wordt geliquideerd, - opdrachtnemer zijn onderneming staakt, - op een aanmerkelijk deel van het vermogen van opdrachtnemer beslag wordt gelegd, - opdrachtnemer een fusie of splitsing aangaat of wordt ontbonden, dan wel - opdrachtnemer anderszins niet langer in staat moet worden geacht de verplichtingen uit de overeenkomst na te kunnen komen Ontbinding geschiedt door middel van een aangetekend schrijven In geval van ontbinding van de overeenkomst heeft opdrachtnemer geen recht op enige schadevergoeding Naast het bepaalde in het eerste en tweede lid kan de ODMH de overeenkomst voortijdig beëindigen door deze voor een bepaalde datum op te zeggen. In dat geval vergoedt de ODMH aan opdrachtnemer de vanwege de uitvoering van de opdracht in redelijkheid reeds gemaakte kosten en voor de toekomst aangegane verplichtingen Naast het bepaalde in het eerste lid kan opdrachtnemer de overeenkomst voortijdig beëindigen door deze voor een bepaalde datum op te zeggen. In dat geval is opdrachtnemer gehouden de schade voor de ODMH als gevolg van die opzegging te beperken dan wel toereikende maatregelen te nemen ter voorkoming daarvan Ingeval van ontbinding of voortijdige beëindiging van de overeenkomst heeft de ODMH het recht de reeds door opdrachtnemer geleverde en door ODMH betaalde prestatie te blijven gebruiken. 20. Overdraagbaarheid 20.1 Opdrachtnemer mag de uit de overeenkomst voortvloeiende rechten en verplichtingen niet zonder schriftelijke instemming van de ODMH overdragen aan een derde De ODMH zal instemming niet zonder redelijke gronden weigeren. De ODMH heeft het recht voorwaarden aan de instemming te verbinden. 21. Belangenverstrengeling, nevenfuncties 21.1 Opdrachtnemer betrekt geen personen bij de uitvoering van de opdracht die in dienst zijn bij de ODMH, behoudens voor het voeren van overleg Een personeelslid van de ODMH die een nevenfunctie vervult bij opdrachtnemer mag op geen enkele wijze bij de gunning en uitvoering van de opdracht betrokken zijn Partijen zullen elkaar geen schenkingen, beloningen of compensaties aanbieden die uitgelegd kunnen worden als onwettige praktijk.

10 22. Toepasselijk recht en geschillen 22.1 Op de overeenkomst en alle overeenkomsten die daaruit voortvloeien is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag is uitdrukkelijke uitgesloten Partijen lossen waar mogelijk hun geschillen op door middel van goed overleg Indien partijen niet tot een oplossing komen of in spoedeisende gevallen worden de geschillen voorgelegd aan de bevoegde burgerlijke rechter te Den Haag. 23. Slotbepalingen 23.1 Bepalingen die naar hun aard bestemd zijn om ook na afloop van de overeenkomst voort te duren, behouden nadien hun werking. Tot deze bepalingen behoren onder meer: geheimhouding (artikel 8), intellectuele eigendomsrechten (artikel 14) en toepasselijk recht en geschillen (artikel 22) De ODMH is bevoegd de algemene inkoopvoorwaarden aan te passen. Gewijzigde inkoopvoorwaarden gelden jegens opdrachtnemer vanaf dertig dagen nadat hij op de hoogte is gebracht van de wijzigingen, tenzij opdrachtnemer binnen deze periode schriftelijk aan de ODMH te kennen geeft niet in te stemmen met de wijzigingen Deze algemene inkoopvoorwaarden kunnen worden aangehaald als: algemene inkoopvoorwaarden ODMH 2013 (AIV ODMH 2013).

NTU STEVIN voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van Diensten

NTU STEVIN voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van Diensten Bijlage 2 NTU STEVIN voorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten I ALGEMEEN 1. Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de navolgende begrippen met een beginhoofdletter gebruikt.

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND Vastgesteld d.d. 1 juli 2016 Auteur mr A.I.B. van West Artikel 1: Definities Diensten: Leveringen: Opdrachtnemer: Overeenkomst: Partijen/Partij:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Tekstbureau Goed Verwoord

Algemene Voorwaarden Tekstbureau Goed Verwoord Algemene Voorwaarden 1. Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de navolgende begrippen met een beginhoofdletter gebruikt. Onder deze begrippen wordt verstaan: 1.1 Beroepsfouten: tekortkomingen,

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Dar NV De Algemene Inkoopvoorwaarden zijn te raadplegen op en te downloaden van de website van Dar NV:

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Dar NV De Algemene Inkoopvoorwaarden zijn te raadplegen op en te downloaden van de website van Dar NV: ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Dar NV 2018 De Algemene Inkoopvoorwaarden zijn te raadplegen op en te downloaden van de website van Dar NV: www.dar.nl. Artikel 1. Definities Algemene Voorliggende Algemene Inkoopvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Intellegus Solutions vof

Algemene voorwaarden Intellegus Solutions vof Algemene voorwaarden Intellegus Solutions vof Artikel 1. Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, mededelingen, aanvaardingen en overeenkomsten tussen Intellegus Solutions

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

Artikel 3. Totstandkoming overeenkomst 1. Een overeenkomst of een wijziging of een aanvulling daarvan kan slechts schriftelijk totstandkomen.

Artikel 3. Totstandkoming overeenkomst 1. Een overeenkomst of een wijziging of een aanvulling daarvan kan slechts schriftelijk totstandkomen. Algemene Inkoopvoorwaarden gemeente Hengelo Artikel 1. Begrippen De gemeente = de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Hengelo Wederpartij = de partij met wie de gemeente een overeenkomst heeft gesloten

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Titel: Algemene Inkoopvoorwaarden Veiligheidsregio Twente

Titel: Algemene Inkoopvoorwaarden Veiligheidsregio Twente Titel: Algemene Inkoopvoorwaarden Veiligheidsregio Twente Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Oost Nederland op onder nummer Artikel 1. Begrippen Veiligheidsregio Twente = het openbaar lichaam Veiligheidsregio

Nadere informatie

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten.

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten. Algemene Voorwaarden LABEL ME Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.LABEL

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN CADUSHY BONAIRE BV 2014

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN CADUSHY BONAIRE BV 2014 ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN CADUSHY BONAIRE BV 2014 ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE CADUSHY BONAIRE BV VOOR OVEREENKOMSTEN TOT HET LEVEREN VAN PRESTATIES 2014 Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN BOB RIETHORST BEHEER B.V. 1. Definities 1. Algemene Voorwaarden: algemene voorwaarden die van tijd tot tijd worden gewijzigd. 2. Opdrachtgever: De (rechts-)persoon die met opdrachtnemer

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst

Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01. Algemene Voorwaarden. Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst Kreeksehaven 61 3077 AG Rotterdam The Netherlands KVK: 53596285 BTW: NL850942135B01 Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities 1.1 Anno 90: Besloten Vennootschap, gevestigd te Rotterdam en ingeschreven

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

Algemene voorwaarden The Golf Teachers

Algemene voorwaarden The Golf Teachers Algemene voorwaarden The Golf Teachers 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a. Diensten: De door The Golf Teachers in het kader van deze algemene voorwaarden aangeboden en

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF

ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF ALGEMENE VOORWAARDEN STUDIO SCHRIJF V3 19-03-2018 1 Definities 1.1 Offerte: het voorstel van met daarin een beschrijving van de door ten behoeve van Opdrachtgever te verrichten Werkzaamheden en de daarvoor

Nadere informatie

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen WesternToday Beginweg 35 8222 AJ Lelystad Tel: 06-16950551 Bank: 1042.41.152 KvK nr: 32147542 BTW:NL1391.96.511B01 Email:info@westerntoday.nl www.westerntoday.nl Voor het plaatsen van banners gelden de

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud.

Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. Algemene voorwaarden Bosma Direct Marketing Consultancy B.V. KvKnr. 60588659. Gedeponeerd dd. 5 mei 2011. Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes

Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden Artikel 3: Uitvoering van de overeenkomst Artikel 2: Offertes Algemene voorwaarden Artikel 1 : Toepasselijkheid van de voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met betrekking tot het leveren van goederen en/of het verrichten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VAN ZEKER ZICHTBAAR Algemene Voorwaarden van Zeker Zichtbaar, gevestigd te Scherpenzeel, gepubliceerd op de website www.zekerzichtbaar.nl. 1) Definities 1.1) Zeker Zichtbaar: de handelsnaam

Nadere informatie

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst

Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst Artikel 1. Toepasselijkheid en totstandkoming van overeenkomst 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten, rechtsbetrekkingen en offertes met of van Martijn Wesseling gevestigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Media Online BV

Algemene voorwaarden New Media Online BV Algemene voorwaarden New Media Online BV Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. 1.1 Algemene Voorwaarden: de onderhavige

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau

Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau Algemene voorwaarden Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND Artikel 1 Definities In deze Algemene Inkoopvoorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen als volgt gedefinieerd: Opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden. Stichting voor Voortgezet Onderwijs Amstelveen

Algemene inkoopvoorwaarden. Stichting voor Voortgezet Onderwijs Amstelveen Algemene inkoopvoorwaarden Stichting voor Voortgezet Onderwijs Amstelveen Inhoudsopgave I ALGEMEEN... 3 Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 4 II UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST... 4 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Verzijl Advies BV. Kvk: Deze algemene voorwaarden bestaat uit 5 pagina s en 13 artikelen

Algemene voorwaarden Verzijl Advies BV. Kvk: Deze algemene voorwaarden bestaat uit 5 pagina s en 13 artikelen Algemene voorwaarden Verzijl Advies BV. Kvk: 67088740 Deze algemene voorwaarden bestaat uit 5 pagina s en 13 artikelen Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden met betrekking tot leveringen

Algemene inkoopvoorwaarden met betrekking tot leveringen Algemene inkoopvoorwaarden met betrekking tot leveringen vastgesteld bij besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 29 maart 2011 in samenwerking met Inkoopbureau West-Brabant. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT. 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN DEKONINGSCHRIJFT 1. Begrippen In deze Algemene Voorwaarden en de overeenkomsten van DeKoningschrijft wordt verstaan onder: Persoon: Klant: Opdrachtnemer: Opdracht: Overeenkomst: iedere

Nadere informatie

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.3 Toepasselijkheid van algemene of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van MIO Advies, gevestigd te Duiven, hierna MIO Advies, ontvangt of degene met MIO

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Welke Professionals B.V. Huizermaatweg 17 1273 NA Huizen. hierna te noemen: Opdrachtnemer DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN. Welke Professionals B.V. Huizermaatweg 17 1273 NA Huizen. hierna te noemen: Opdrachtnemer DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN Welke Professionals B.V. Huizermaatweg 17 1273 NA Huizen hierna te noemen: Opdrachtnemer DEFINITIES In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Bounce BV Centra voor Werk & Psyche Berlicumseweg 8 5248 NT Rosmalen ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN BOUNCE BV Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt volstaan

Nadere informatie

Qloods: de gebruiker van de onderhavige voorwaarden en alle aan Qloods op enigerlei wijze verbonden ondernemingen en organisaties.

Qloods: de gebruiker van de onderhavige voorwaarden en alle aan Qloods op enigerlei wijze verbonden ondernemingen en organisaties. ALGEMENE VOORWAARDEN Qloods Artikel 1: begripsomschrijving Qloods: koper: de gebruiker van de onderhavige voorwaarden en alle aan Qloods op enigerlei wijze verbonden ondernemingen en organisaties. de wederpartij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Avango

Algemene voorwaarden Avango Algemene voorwaarden Avango Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, producten, handelingen en diensten van Avango. 1.2 De onderhavige voorwaarden zijn

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden gemeenten Blaricum, Eemnes, Laren en BEL Combinatie t.b.v. LEVERINGEN

Algemene inkoopvoorwaarden gemeenten Blaricum, Eemnes, Laren en BEL Combinatie t.b.v. LEVERINGEN Gemeente Blaricum Gemeente Eemnes Gemeente Laren BIJLAGE 1: Algemene inkoopvoorwaarden gemeenten Blaricum, Eemnes, Laren en BEL Combinatie t.b.v. LEVERINGEN Blaricum: vastgesteld op 14 december 2010, bekendgemaakt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.2. DIGI HR: DIGI HR. 1.3. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden Farmel Livestock B.V.

Algemene inkoopvoorwaarden Farmel Livestock B.V. Algemene inkoopvoorwaarden Farmel Livestock B.V. Artikel 1 - Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Aflevering: de feitelijke aflevering van de dieren door Leverancier aan

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Denker BV 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden te verrichten.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Highbeat BV / UWKM Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING DAELZICHT

ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING DAELZICHT ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING DAELZICHT I ALGEMEEN 1. Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de navolgende begrippen met een beginhoofdletter gebruikt. Onder deze begrippen wordt verstaan:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2.

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Jan de Jong Administratie en Advies 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden

Nadere informatie

Hopmans re-integratie & advies DE WEG NAAR WERK

Hopmans re-integratie & advies DE WEG NAAR WERK LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Aanbieding en overeenkomst 1.1 In deze overeenkomst wordt onder opdrachtgever verstaan: degene die een offerte van Hopmans reintegratie & advies, gevestigd te Nijmegen, ontvangt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie

Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie Algemene voorwaarden Gelderse Sport Federatie Artikel 1. Definities 1. GSF/Opdrachtnemer: Stichting Gelderse Sport Federatie, gevestigd te (6816 VD) Arnhem aan de Papendallaan 60. 2. Opdrachtgever: iedere

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor Van Bavel m.i.v. 01-01-2017 Artikel 1. Toepasselijkheid. De voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Administratiekantoor Van Bavel

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

cx-connector verbinder in klantbeleving

cx-connector verbinder in klantbeleving Algemene Voorwaarden CX-Connector Definities Opdrachtnemer: CX-Connector, eenmanszaak van Rense Duursma. Gevestigd op Het Roer 20, 3751 RB te Bunschoten-Spakenburg, verder te noemen CX-Connector. Opdrachtgever:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING DIGISTERKER

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING DIGISTERKER ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING DIGISTERKER GELDIG VANAF 1 MAART 2014 Artikel 1 Algemene Bepalingen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: de Stichting: opdrachtgever: opdracht: knowhow:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010

Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010 Artikel 1: Algemeen Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010 1) Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen PC Berkel en een Opdrachtgever waarop PC

Nadere informatie

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie.

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij 2directIT partij

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN PROFESSIONALS EN BEDRIJVEN

LEVERINGSVOORWAARDEN HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN PROFESSIONALS EN BEDRIJVEN LEVERINGSVOORWAARDEN HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN PROFESSIONALS EN BEDRIJVEN Voorwaarden bij opdrachten tot leveren van producten op het gebied van training, coaching en advies. 1. Algemene bepalingen 1.1

Nadere informatie

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is.

-cliënt: degene die deelneemt aan advies-, trainings-, coaching-of begeleidingstraject, dat laatste als hij niet zelf de opdrachtgever is. Algemene voorwaarden 2015 -Corewonders V.O.F. Artikel Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: -opdrachtnemer: Corewonders V.O.F. die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden Gemeente Gouda Op het gebied van dienstverlening 2010

Algemene inkoopvoorwaarden Gemeente Gouda Op het gebied van dienstverlening 2010 Algemene inkoopvoorwaarden Gemeente Gouda Op het gebied van dienstverlening 2010 Algemene inkoopvoorwaarden t.b.v. diensten gemeente Gouda Vastgesteld op 8-6-2010 gemeente Gouda team ICA I ALGEMEEN 1.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 Definities

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 Definities ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Itude: de besloten vennootschap Itude B.V. (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30 23 70

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de Algemene Voorwaarden van BinnenBuiten Advies. BinnenBuiten Advies is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66809932 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT Artikel 1 - Begripsbepalingen 1.1 Deze algemene voorwaarden verstaan onder: Tune ICT: de V.O.F., gevestigd te Tiel aan de Betuwestraat 42 (4005 AR) Klant: de cliënt aan wie

Nadere informatie

Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2008 (ARVODI-2008)

Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2008 (ARVODI-2008) Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2008 (ARVODI-2008) Vastgesteld bij besluit van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 26 februari

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden van Farmusol B.V.

Algemene inkoopvoorwaarden van Farmusol B.V. Algemene inkoopvoorwaarden van Farmusol B.V. Artikel 1 Definities In deze voorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen en uitdrukkingen als volgt gedefinieerd: Farmusol: Farmusol B.V. gevestigd te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DRG VvE BEHEER B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN DRG VvE BEHEER B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN DRG VvE BEHEER B.V. Artikel 1: Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding tot het uitvoeren van werkzaamheden van DRG VvE Beheer B.V., en op alle

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de dienst Werving & Selectie

Algemene Voorwaarden van de dienst Werving & Selectie Algemene Voorwaarden van de dienst Werving & Selectie Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Technicians: handelend inzake personeelsbemiddeling, die ten behoeve van een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V.

Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Algemene voorwaarden van de CWO Consultancy & Marketing B.V. Op alle opdrachten verstrekt aan de CWO Consultancy & Marketing B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Barendrecht aan de Voordijk 490-A onderstaande

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: algemeen Deze algemene voorwaarden, betalings- en leveringsvoorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder 65879880. Deze voorwaarden zijn van kracht vanaf

Nadere informatie

Algemene Levering & Betalingsvoorwaarden PASS-Jobcoaching September Leveringsvoorwaarden PASS-Jobcoaching

Algemene Levering & Betalingsvoorwaarden PASS-Jobcoaching September Leveringsvoorwaarden PASS-Jobcoaching Leveringsvoorwaarden PASS-Jobcoaching Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen PASS-Jobcoaching en opdrachtgever. 2. Afwijkingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Masterwebber VOF

Algemene voorwaarden Masterwebber VOF 01 april 2009 Algemene voorwaarden Masterwebber VOF Artikel 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als meervoud. 1.1 Algemene Voorwaarden:

Nadere informatie

Algemene Inkoopvoorwaarden gemeente Leek voor het verstrekken van opdrachten voor het verrichten van diensten

Algemene Inkoopvoorwaarden gemeente Leek voor het verstrekken van opdrachten voor het verrichten van diensten Algemene Inkoopvoorwaarden gemeente Leek voor het verstrekken van opdrachten voor het verrichten van diensten I. Algemeen 1. Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de navolgende begrippen met een

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Windturbineservice BV (WTS BV) Algemene Inkoopvoorwaarden van Windturbineservice BV (WTS BV) te Dronten

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Windturbineservice BV (WTS BV) Algemene Inkoopvoorwaarden van Windturbineservice BV (WTS BV) te Dronten ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN Windturbineservice BV (WTS BV) Algemene Inkoopvoorwaarden van Windturbineservice BV (WTS BV) te Dronten Artikel 1: Toepasselijkheid / offerte / totstandkoming 1.1. Deze inkoopvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Advies bij Arbeid B.V.

Algemene voorwaarden Advies bij Arbeid B.V. Bij het uitbrengen van offertes en de uitvoering van opdrachten hanteert kantoorhoudend te Dordrecht en ingeschreven bij de KvK Rotterdam onder nummer: 24389685 de volgende algemene leveringsvoorwaarden:

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden voor de levering van diensten aan Stichting Dunamare Onderwijsgroep Versie 27 januari 2015

Leveringsvoorwaarden voor de levering van diensten aan Stichting Dunamare Onderwijsgroep Versie 27 januari 2015 Leveringsvoorwaarden voor de levering van diensten aan Stichting Dunamare Onderwijsgroep Versie 27 januari 2015 Pagina 2 I Algemeen 1. Begrippen In deze algemene voorwaarden worden de navolgende begrippen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden: Kitewebsites

Algemene Voorwaarden: Kitewebsites 1 Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden van Opdrachtnemer. 2. Onderhoud: het door Opdrachtnemer inpassen van nieuwe

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 definities In deze algemene voorwaarden gelden de volgende definities: a) Opdracht: de overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer op grond waarvan diensten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden TU Delft

Algemene voorwaarden TU Delft Algemene voorwaarden TU Delft ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN OPDRACHTEN DOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Artikel 1: Begripsomschrijving In deze algemene voorwaarden voor opdrachten, verstrekt

Nadere informatie

Info@megasnel.nl 036 52 98 447 Verfmolenstraat 4, 1333 AV Almere ALGEMENE VOORWAARDEN

Info@megasnel.nl 036 52 98 447 Verfmolenstraat 4, 1333 AV Almere ALGEMENE VOORWAARDEN Info@megasnel.nl 036 52 98 447, ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Op alle offertes en leveringen van MegaSnel zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Energiediensten. Ennatuurlijk B.V V2 pagina 1/6

Algemene voorwaarden Energiediensten. Ennatuurlijk B.V V2 pagina 1/6 Algemene voorwaarden Energiediensten Ennatuurlijk B.V. 2018-02-V2 pagina 1/6 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen Pag. 3 Artikel 2 Algemeen Pag. 3 Artikel 3 Aanbieding en Overeenkomst Pag. 3 Artikel

Nadere informatie

Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2011 (ARVODI-2011)

Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2011 (ARVODI-2011) Algemene Rijksvoorwaarden voor het verstrekken van Opdrachten tot het verrichten van Diensten 2011 (ARVODI-2011) (Datum: 7 juni 2011) Vastgesteld bij besluit van de Minister-President, Minister van Algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Monteban ICT

Algemene voorwaarden Monteban ICT Algemene voorwaarden Monteban ICT Artikel 1 Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Monteban ICT, hierna te noemen gebruiker, en een wederpartij

Nadere informatie

Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA

Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA Algemene voorwaarden overeenkomst inzake opdrachten tot het verrichten van diensten Gebiedscoöperatie O-gen UA Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanbieding: iedere vorm van

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake.

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van TerZake. Algemene voorwaarden voor dienstverlening Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: TerZake : de gebruiker van de algemene voorwaarden; Opdrachtgever: de wederpartij van

Nadere informatie

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en)

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en) Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden hebben de volgende begrippen de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden : deze algemene voorwaarden van Stichting Zet Brabant

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1. Toepasselijkheid 1.1. Op alle offertes en leveringen van Pro Camerabewaking zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing tenzij schriftelijk uitdrukkelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie 1 2017 ARTIKEL 1. DEFINITIES In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities ALGEMENE BETALINGS- EN LEVERINGSVOORWAARDEN pagina 1/5 Artikel 1. Definities In deze Algemene betalings- en leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: De opdrachtnemer: Affectief Financieel Consult B.V.

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasselijkheid. Artikel 2. Algemeen. Artikel 3. Prijs, facturering en betaling

Artikel 1. Toepasselijkheid. Artikel 2. Algemeen. Artikel 3. Prijs, facturering en betaling Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden Stratech zijn van toepassing op alle offertes, opdrachtbevestigingen en overeenkomsten van Stratech Holding bv, gevestigd aan het Pantheon 15 te Enschede,

Nadere informatie

Vaststellingsbesluit ARVODI

Vaststellingsbesluit ARVODI AZ Vaststellingsbesluit ARVODI Besluit van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 5 maart 2004, nr. 04M464297, houdende vaststelling van de algemene voorwaarden waaronder ministeries en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden van frans heijmans te Zandvoort. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden van frans heijmans te Zandvoort. Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden van frans heijmans te Zandvoort Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding tussen frans heijmans en een

Nadere informatie

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld.

2.1 Alle aanbiedingen van BudgetCoach de Eilanden zijn vrijblijvend, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders is vermeld. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden BudgetCoach de Eilanden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst waarbij

Nadere informatie