ALLES OVER DAKISOLATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALLES OVER DAKISOLATIE"

Transcriptie

1 ALLES OVER DAKISOLATIE Handvatten die u helpen bij uw keuze Renovatiepremie Mogelijkheden Soorten dakisolatie Materialen Prijzen

2 Introductie over dakisolatie Dakisolatie mogelijkheden en de terugverdientijd Alles over: hellend dak Alles over: plat dak Materialen voor dakisolatie Prijzen van dakisolatie en van de diverse isolatiematerialen Slim investeren: renovatiepremie voor dakisolatie In 2017 is er een dakisolatie premie beschikbaar. Per geïsoleerde vierkante meter ontvangt u tot 6 euro premie, afhankelijk van wie het werk uitvoert (zelf of door een aannemer). De premie voor dakisolatie wordt uitbetaald door uw netbeheerder. Vanaf 2017 zijn er twee premies beschikbaar: voor degenen die het dak door een aannemer laten isoleren en voor de doe-het-zelver. Een bijkomende voorwaarde is dat de Rd-waarde van het isolatiemateriaal boven de 4,5 m²k/w moet liggen. Totaalrenovatiebonus Naast de losse maatregelen stimuleert de Vlaamse overheid de totaalrenovaties. Als u binnen vijf jaar minstens drie duurzame ingrepen verricht, dan ontvangt u een renovatiebonus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onderstaande link kunt u gratis offertes ontvangen voor de renovatiedoelen. Totaalrenovatiebonus offertes»

3 Alles over dakisolatie Onze vaste lasten bestaan voor een groot deel uit energiekosten. Wist u dat u uw energiefactuur met ongeveer 30% kunt verlagen door uw dak te laten isoleren? U bespaart niet alleen geld dankzij dakisolatie. Uw wooncomfort verbetert en de waarde van uw woning wordt verhoogd. Voordelen dakisolatie Altijd een betere temperatuur in huis, het hele jaar door Energiefactuur 30% lager U verdient de investering snel terug In 2017 een premie van 6 per m² Soorten dakisolatie De soort dakisolatie is uiteraard afhankelijk van uw dak. In deze brochure informeren wij u over dakisolatie voor een hellend dak en een plat dak. We sluiten isolatie aan de binnenkant van een plat dak uit, omdat daar kans op houtrot is.

4 Dakisolatie mogelijkheden Wat voor u de beste mogelijkheid is qua dakisolatie, is lastig te bepalen. Dit hangt namelijk af van uw wensen en uw huidige situatie. De bij ons aangesloten isolatiespecialisten kunnen gratis en vrijblijvend een offerte op maat voor u uitbrengen! Waar u allereerst rekening mee moet houden is wat voor een dak u heeft: is deze hellend of plat? Beide daken hebben namelijk een eigen aanpak nodig met diverse materialen voor het isoleren. Welke dit zijn bespreken we graag op de volgende pagina s. Terugverdientijd dakisolatie Hoe snel u uw investering in dakisolatie precies terugverdient, hangt af van meerdere dingen. Hoeveel heeft u precies betaalt voor uw dakisolatie, hoeveel premie heeft u ontvangen en wat bespaart u op uw energiefactuur? Gemiddeld bespaart men 5,60 per jaar per geïsoleerde per vierkante meter. De gemiddelde terugverdientijd is 3 jaar. Alles wat u na die drie jaar bespaart, is dus puur winst! In de volgende pagina s leest u meer over de prijzen van de dakisolatie en de prijzen van de diverse isolatiematerialen.

5 Hellend dak isoleren Een hellend dak kan prima geïsoleerd worden. Er zijn meerdere manieren voor isolatie mogelijk. U kunt kiezen uit isolatie van de binnenkant van uw dak, de buitenkant van uw dak of het plafond onder uw dak. Ook het isoleren van de zoldervloer is een optie. Binnenkant hellend dak isoleren Bij een hellend dak raden wij aan om de binnenkant van het dak te isoleren. Dit is namelijk een stuk minder ingrijpend omdat de dakpannen dan niet verwijderd hoeven te worden en u toch kunt genieten van een goed geïsoleerd huis. Buitenkant hellend dak isoleren Het dak kan ook aan de buitenkant worden geïsoleerd. Hoewel dit ook uitstekend isoleert, is het wel een ingrijpende klus. De dakpannen zullen namelijk verwijderd moeten worden. Daarom wordt er vaak aangeraden om bij een hellend dak de binnenkant te isoleren. Zoldervloer of plafond isoleren Als de zolder niet als leefruimte gebruikt hoeft te worden en als u de zolder niet verwarmt, hoeft het dak niet per se geïsoleerd te worden. Een voordeligere oplossing is dan het isoleren van de zoldervloer of van het plafond onder het schuine dak. U betaalt hier minder voor, omdat het te isoleren oppervlak kleiner is. Vraag gratis offertes aan voor isolatie van uw hellende dak»

6 Plat dak isoleren Dakisolatie voor een plat dak is op verschillende manieren mogelijk. Een hellend dak kan eventueel zelf geïsoleerd worden, maar we raden u aan het platte dak door een specialist te laten doen. De isolatie moet bescherming bieden tegen de regen die tegen het dak slaat en het stilstaande water op het dak. Dakisolatie plat dak via de buitenkant Bij het isoleren van het platte dak aan de buitenkant kunt u kiezen voor de warm-dak-constructie. Hierbij moet eerst de huidige dakbedekking verwijderd worden om vervolgens het gekozen isolatiemateriaal op het dakbeschot te bevestigen. Dakisolatie plat dak via de binnenkant Als het platte dak aan de binnenkant geïsoleerd wordt, wordt het isolatiemateriaal tussen de balklaag geplaatst. Deze manier van isoleren raden de meeste specialisten af, omdat het de kans op houtrot in uw dakconstructie vergroot. Doordat het dak de buitentemperatuur aanneemt en het vocht dat binnenin zit nergens heen kan, kan er houtrot ontstaan. Bedekken met dakplaten Is uw dakbedekking in goede staat? Dan kunt u het dak laten isoleren met waterdichte dakplaten. Vervolgens worden de dakplaten bedekt met een laag grind of tegels, zodat uw dakplaten op hun plek blijven. Vraag gratis offertes aan voor isolatie van uw platte dak»

7 Materialen dakisolatie Voor elke manier van een dak isoleren is het mogelijk een ander materiaal te gebruiken. Elk materiaal heeft eigen eigenschappen en diktes. De diktes variëren van zo n 5,5 centimeter tot 15 centimeter dik. Heeft u specifieke eisen als warmtecapaciteit, geluiddemping en brandveiligheid? Overleg dan met de specialist welk materiaal voor uw woning geschikt is. Isolatiematerialen voor uw dak Niet elk materiaal is geschikt voor de constructie van uw woning. Over het algemeen bestaat de keuze uit: XPS dakplaten PUR of hardschuim dakplaten EPS of piepschuim dakplaten glaswol (platen, vlokken, dekens) steenwol (platen, vlokken, dekens) TIP: Laat u adviseren door een specialist voor het juiste isolatiemateriaal voor uw woning

8 Prijs dakisolatie De dakisolatie prijzen verschillen per specialist en per situatie. Wat we u wel kunnen vertellen is dat u mogelijk recht heeft op premie als u uw dak laat isoleren. Gemiddelde prijs dakisolatie in Vlaanderen Dakisolatie prijzen De dakisolatie kosten liggen gemiddeld tussen de 15 en 60 per vierkante meter. De dakisolatie prijzen verschillen enorm, omdat deze afhangen van verschillende factoren. Zo spelen het aantal vierkante meters en het daktype een rol. Natuurlijk heeft het isolatiemateriaal zelf een enorme invloed op de prijs van dakisolatie. Op de volgende pagina bespreken we de materiaalkosten.

9 Isolatiemateriaalprijzen Over het algemeen kiest u uit minerale wolsoorten, milieuvriendelijk of synthetisch materiaal. De dakisolatie kosten hangen sterk af van uw situatie, isolatiebehoefte en de markt. Daardoor zijn de onderstaande prijzen slechts indicatief en kunt u daar geen rechten aan ontlenen. Bij de verschillende materiaalsoorten kunt u denken aan de volgende opties: Minerale wol: glaswol - vanaf 5 per m 2 Die grote gele rollen die de huid irriteren. U kent ze wel. Glaswol is dan ook het bekendste isolatiemateriaal. Dat komt waarschijnlijk doordat zijn lage prijs uitstekende isolatie en geluidsdemping biedt. Daarnaast beschermt glaswol uw huis tegen schimmel, ongedierte en brand. Milieuvriendelijk materiaal: houtwol - vanaf 20 per m 2 Warmte weren in de zomer en binnenhouden in de winter. Dat is de meest waardevolle eigenschap van houtwol. Tevens heeft ze een uitstekende thermische opslagcapaciteit zodat de warmte in het dak gedurende de nacht langzaam afgegeven wordt. Let op dat brand- en vochtwering geen standaardeigenschappen zijn van houtwol. Fabrikanten kunnen het product met zouten bewerken om het wel die eigenschappen te geven. Laat u zich vooraf goed informeren bij uw leverancier. Synthetisch: polyurethaanschuim (PUR) - vanaf 35 per m 2 Het grootste voordeel van gespoten PUR-schuim is misschien wel de naadloze isolatie die het biedt. Zo bent u verzekerd van een compleet dekkende dakisolatie. PUR-schuim is vooral een sterk aan te raden optie als u in tijdsnood zit. Doordat het materiaal wordt ingespoten, de droogtijd minutenwerk is en het geen afval achterlaat, kunt u snel uw dak isoleren.

10 Zo geregeld, met Solvari Stel de juiste vragen als u offertes vergelijkt Als u bij Solvari een offerteaanvraag voor dakisolatie indient, dan zullen verschillende bedrijven in Vlaanderen offertes naar u versturen. Daarbij is het belangrijk de volgende vragen te stellen: Heeft u kans op de premie? Hoe lang gaan de werkzaamheden duren? Wat is de ervaring van voorgaande klanten bij verschillende aanbieders?

11 Vind de beste deal voor dakisolatie! Wij maken het vinden van de juiste specialist makkelijk. Door de offertes te vergelijken weet u precies waar u aan toe bent en kunt u ook nog eens tot wel 40% besparen op uw eindfactuur. Keuze uit honderden bedrijven Gratis, snel en gemakkelijk Vergelijk gratis offertes Betaal nooit te veel!

ALLES OVER RAMEN & DEUREN

ALLES OVER RAMEN & DEUREN ALLES OVER RAMEN & DEUREN Handvatten die u helpen bij uw keuze Renovatiepremie Materiaalsoorten Voordelen Prijzen ramen en deuren 01 02 03 04 Introductie over ramen en deuren Populariste materiaal: PVC

Nadere informatie

Dakisolatie In 5 stappen

Dakisolatie In 5 stappen Dakisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Is mijn dak nog goed? 4 2 Hoe wordt de isolatie aangelegd? 4 3 Welk materiaal kan ik gebruiken? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf? 6

Nadere informatie

Checklist. Dakisolatie. In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren.

Checklist. Dakisolatie. In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren. Checklist Dakisolatie In deze checklist staan tips en aandachtspunten voor als je het dak van je huis wilt isoleren. Hierdoor weet je zeker dat jij een isolatie specialist de juiste vragen stelt en de

Nadere informatie

Dakisolatie in vijf stappen

Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Warmte stijgt op. Daarom zorgt een niet goed geïsoleerd dak voor veel energieverspilling en flink hoge energiekosten. In Nederland komt dit nog vaak

Nadere informatie

Slim Wonen met Koerts Dakwerken

Slim Wonen met Koerts Dakwerken Slim Wonen met Koerts Dakwerken Koerts Dakwerken neemt deel aan het project Slim Wonen in de gemeente Pekela. De gemeente Pekela stimuleert met dit project haar inwoners na te denken over het terugdringen

Nadere informatie

Glaswol. Glaswol is gemaakt van gerecycled glas

Glaswol. Glaswol is gemaakt van gerecycled glas Glaswol Glaswol is een van de meeste gebruikte isolatiematerialen in Nederland. En dat is geen wonder. Het is niet duur, het isoleert uitstekend en kan makkelijk in smalle ruimtes worden gebruikt. Je propt

Nadere informatie

Dakisolatieslag. Heist-op-den-Berg, 26 januari 2012 Gert Druyts

Dakisolatieslag. Heist-op-den-Berg, 26 januari 2012 Gert Druyts Dakisolatieslag Heist-op-den-Berg, 26 januari 2012 Gert Druyts Dakisolatieslag Samenwerking tussen IOK en de gemeenten: Herentals Herenthout Heist-op-den-Berg Grobbendonk Hulshout Nijlen Dakisolatieslag

Nadere informatie

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS Alles over besparen met isoleren en subsidies Gebaseerd op informatie van Spouwmuurisolatie de overheid Dakisolatie Vloerisolatie Gevelisolatie Glasisolatie 01 02 03 04 05

Nadere informatie

- DOSSIER DAK ISOLATIE - Dak isolatie. De gebruikte materialen! PUR platen (muur/gevel) 0,023. PUR platen (dak) 0,028. Gespoten PUR (dak) 0,030

- DOSSIER DAK ISOLATIE - Dak isolatie. De gebruikte materialen! PUR platen (muur/gevel) 0,023. PUR platen (dak) 0,028. Gespoten PUR (dak) 0,030 Dak isolatie De gebruikte materialen! Materiaal Lambda waarde (W/mK) PUR platen (muur/gevel) 0,023 PUR platen (dak) 0,028 Gespoten PUR (dak) 0,030 Minerale wollen (dak) 0,032 IBAN BE55 0017 8967 3844 BE0657.815.002-1-

Nadere informatie

Eenvoudig isoleren met de juiste isolatie voor uw klus. Energie A B C D E F. Zuinig. Onzuinig

Eenvoudig isoleren met de juiste isolatie voor uw klus. Energie A B C D E F. Zuinig. Onzuinig Eenvoudig isoleren met de juiste isolatie voor uw klus Energie Zuinig A B C D E F Onzuinig G Isoleren, eenvoudig doen! Waarom isoleren Isolatie is de meest eenvoudige manier om energie te besparen. Door

Nadere informatie

Dak isolatie. al te veel offertes vallen tegen. Onderzoek

Dak isolatie. al te veel offertes vallen tegen. Onderzoek Dak isolatie al te veel offertes vallen tegen ACTIE DAKISOLATIE Ons onderzoek leert dat het niet eenvoudig is om een goede offerte te krijgen van een aannemer in dakisolatie. Test-Aankoop stelt u via een

Nadere informatie

Alles over verbouwen en renoveren!

Alles over verbouwen en renoveren! 1. Algemeen Alles over verbouwen en renoveren! Belangrijkste functie van thermische isolatie is het beperken van het energieverbruik en de reductie van de CO 2 uitstoot (milieu). Voor het isoleren van

Nadere informatie

Gevelisolatie in vijf stappen

Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Gevelisolatie in vijf stappen Het isoleren van de muren of gevel van uw huis is een slimme investering. Gevelisolatie levert u namelijk een energiezuinig én comfortabel huis

Nadere informatie

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen.

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen. ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE MEER WOONCOMFORT met minder energie isolatie Warmtepanelen Isolatie Wist u dat Flink besparen met isolatie Woningisolatie levert veel voordelen

Nadere informatie

Energie besparen is easy

Energie besparen is easy www.knaufinsulation-easy.nl Energie besparen is easy Eenvoudig isoleren met de juiste isolatie voor uw klus Energie Zuinig A B C D E F G Onzuinig www.knaufinsulation-easy.nl Isoleren, eenvoudig doen! Waarom

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het hellende dak

HR-isolatie. voor het hellende dak HR-isolatie voor het hellende dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032)

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) ISOLATIE En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. DE ALTERNATIEVE OPLOSSING!VOOR SARKING R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) Eenvoudig en snel te plaatsen

Nadere informatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie Groepsaankoop Spouwmuurisolatie IGEAN-regio Sarah Van der Veken & Marleen Van Dam Expert klimaat & energie Inleiding WAAROM een groepsaankoop? 30 gemeenten engageren om 20% CO2 te besparen op hun grondgebied

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy HELLEND DAK ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

Dé isolatiegids voor dak & zolder

Dé isolatiegids voor dak & zolder Dé gids voor dak & zolder Welke dikte gebruik ik het best? Welke premies kan ik ontvangen? Welke moet ik gebruiken, en waar? Welke middelen werken het efficiëntst? Wat moet ik precies isoleren? Ik wil

Nadere informatie

Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie

Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie Alles wat je moet weten over: Spouwmuurisolatie 1 Steeds meer mensen isoleren hun spouwmuur voor een warm en comfortabel huis met lagere stookkosten. Maar hoe weet je of spouwmuurisolatie voor jouw woning

Nadere informatie

Overzicht terugverdientijden

Overzicht terugverdientijden Overzicht terugverdientijden De tabel geeft een indicatie van de besparingen door isolatiemaatregelen. Voor de berekening is uitgegaan van een woning met vloeroppervlak van 50 m2, een dak van 70 m2 en

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro HELLEND DAK ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

THERM SARKING PREMIE GIDS 17

THERM SARKING PREMIE GIDS 17 IS THERM SARKING PREMIE GIDS 17 10 11 12 2016 DAKISOLATIE OP HET HOOGSTE NIVEAU IS THERM VOORWOORD In 2017 verandert er heel wat op vlak van subsidies en voordelen. Zo heeft de regering onder meer beslist

Nadere informatie

Zoom in op uw dak: voor verhuurders

Zoom in op uw dak: voor verhuurders Zoom in op uw dak: voor verhuurders Thermografische foto stad Antwerpen Met 20 buurgemeenten De warmteverliezen van woningen kunnen zichtbaar gemaakt worden U krijgt een indicatie van de warmteverliezen

Nadere informatie

Uw dak is een inspectie waard

Uw dak is een inspectie waard Uw dak is een inspectie waard U overweegt renovatie van uw dak? U wilt uw huis een mooiere uitstraling geven? U wilt uw huis energiezuiniger maken? Of U vraagt zich af of uw dak nog in goede staat is?

Nadere informatie

Uw dak is een inspectie waard

Uw dak is een inspectie waard Uw dak is een inspectie waard U overweegt renovatie van uw dak? U wilt uw huis een mooiere uitstraling geven? U wilt uw huis energiezuiniger maken? Of U vraagt zich af of uw dak nog in goede staat is?

Nadere informatie

In slechts 1 dag creëren wij het comfort voor de rest van uw leven!

In slechts 1 dag creëren wij het comfort voor de rest van uw leven! In slechts 1 dag creëren wij het comfort voor de rest van uw leven! Over ISOMO+ Onze vakbekwame technici kunnen op eenvoudige wijze uw spouw na-isoleren door het inblazen van ISOMOPEARL silver. Op deze

Nadere informatie

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE!

ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! ISOLEER UW HUIS BINNEN 1 DAG EN BESPAAR TOT 30% ENERGIE! GECERTIFICEERD KOMO NA-ISOLATIE BEDRIJF 10 JAAR GARANTIE SPOUWMUURISOLATIE VLOERISOLATIE DAKISOLATIE GELUIDSISOLATIE ISOLATIEHERSTEL SPOUWMUURISOLATIE

Nadere informatie

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN!

SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! BENOveren: SLIM BEGONNEN, IS VEEL GEWONNEN! Wat is BENOveren? BENOveren? Dat is nog beter renoveren. Met oog voor je budget, je wooncomfort en de energieprestaties van je huis. Pak je hele woning aan,

Nadere informatie

Isolatie. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel.

Isolatie. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel. Bedrijven realiseren forse Energiewinst met Isolatie. Heel simpel. Isolatie Nog altijd prijkt verwarming hoog op de lijst energiekostenposten voor bedrijven: met maar liefst 45 procent* is het verreweg

Nadere informatie

inside information Zelf isoleren? Goed idee! N 09 jaargang 2019 voor slimme klussers

inside information Zelf isoleren? Goed idee! N 09 jaargang 2019 voor slimme klussers inside information Informatiekrant over kwaliteitsisolatie voor slimme klussers N 09 jaargang 2019 Zelf isoleren? Goed idee! Thermische isolatie:, 10 cm dik Warmtegeleidingscoëfficiënt λ d * = 0,022 W/mK

Nadere informatie

De Rd-waarde van uw isolatie hangt af van de dikte van de isolatielaag en de λ-waarde van het isolatiemateriaal.

De Rd-waarde van uw isolatie hangt af van de dikte van de isolatielaag en de λ-waarde van het isolatiemateriaal. Wetgevend kader ivm zonnepanelen Productie-installaties voor zonne-energie die na 1 januari 2010 in dienst worden genomen en die geïnstalleerd worden op woningen of woongebouwen waarvan het dak of de zoldervloer

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro. isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro isoeasy Pro isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro. In slechts vijf stappen bevestigt u zowel

Nadere informatie

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy

Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy Zelf je zolder isoleren? Doe het met isoeasy hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Isoleren met isoeasy is zo makkelijk. In slechts

Nadere informatie

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN!

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! HET HITTESCHILD ALUTHERMO, HET HITTESCHILD is een dun, reflecterend isolatiemateriaal met uitzonderlijke eigenschappen die een zeer eenvoudige plaatsing mogelijk maken. Het product

Nadere informatie

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Inhoud Premies voor energiebesparende investeringen in 2014... Een overzicht van de premies die sinds 1 januari van kracht zijn.... Nieuw in 2014...

Nadere informatie

Profiel van een isolatie expert.

Profiel van een isolatie expert. Profiel van een isolatie expert. 1 Een team van isolatie-experten Isolteam, met vestigingen in Kortemark en Hoboken, beschikt over een dynamische ploeg van bedreven experten, zowel op vlak van studie

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het platte dak

HR-isolatie. voor het platte dak HR-isolatie voor het platte dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Spouwmuurisolatie. Tips spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie. Tips spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie Wilt u besparen op uw stookkosten maar heeft u geen groot budget voor gevelisolatie? Overweeg dan spouwmuurisolatie. U doet daarmee ook het milieu een groot plezier. Energie besparen

Nadere informatie

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT

HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT HAJOH ISOLATIE OP OF ONDER EEN DAKBESCHOT ALGEMEEN Het isoleren van een woning zorgt voor een beter comfort, lagere energielasten, een waardestijging van de woning en het is ook nog eens goed voor het

Nadere informatie

Gevelisolatie In 5 stappen

Gevelisolatie In 5 stappen Gevelisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Zijn mijn muren al geïsoleerd? 4 2 Hoe kan ik de muren isoleren? 4 3 Zelf doen of laten doen? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf? 6

Nadere informatie

Na-isolatie van spouwmuren premies en communicatie 2012

Na-isolatie van spouwmuren premies en communicatie 2012 Na-isolatie van spouwmuren premies en communicatie 2012 7 februari 2012 Geert Flipts Energierenovatieprogramma 2020 Prioriteiten: dak/glas/verwarming/muur Premies 2011 bestaande woningen Ruim 60.000 dakisolatiepremies

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

Info-avond. Samenaankoop dakisolatie Neerpelt

Info-avond. Samenaankoop dakisolatie Neerpelt Info-avond Samenaankoop dakisolatie Neerpelt INHOUD 1. Inleiding 2. Renoveren voor de toekomst - BEN 3. Dakisolatie 4. Inschrijvingsformulier 5. Groepsaankoop dakisolatie INLEIDING Limburg Klimaatneutraal

Nadere informatie

Voorstelling VIBE vzw

Voorstelling VIBE vzw Voorstelling VIBE vzw WAT? Thema s: Water Energie Materialen Ruimtegebruik - milieu - gezondheid Meer dan 25 jaar ervaring Duurzame ontwikkeling!!! C2C!!! Voorstelling VIBE vzw HOE? Website: www.vibe.be

Nadere informatie

VvE en isolatie. Rotterdam, 14 maart 2019 Frank Spruit

VvE en isolatie. Rotterdam, 14 maart 2019 Frank Spruit VvE en isolatie Rotterdam, Frank Spruit Inhoud 1. Waarom isoleren? 2. Warmteverlies 3. Termen en aandachtspunten 4. De isolatiemaatregelen 5. Proces en offertes aanvragen VvE en Isolatie Dia 2 Isoleren

Nadere informatie

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur n e w Bou Bouwen Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur Inleiding Tijdens de winter beperkt isolatie het warmteverlies en dat is rechtstreeks te zien op uw verwarmingsfactuur. Tijdens de zomer

Nadere informatie

Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak.

Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak. Lekt uw huis ook geld? Doe er iets aan, isoleer uw dak. Lekt uw huis ook geld? Een energiezuinige woning voor iedere Vlaming in het jaar 2020. Hoeveel geld lekt er uit uw huis? Het lijkt op het eerste

Nadere informatie

Het aanpakken van energieverlies

Het aanpakken van energieverlies Onze visie 2 Waarom isoleren? 3 Waarom isoleren 4 Het aanpakken van energieverlies 30% energieverlies via het dak 20% energieverlies via de gevel 10% energieverlies via de vloer Het aanpakken van energieverlies

Nadere informatie

premiemagazine alle premies onder één dak Powered by

premiemagazine alle premies onder één dak Powered by premiemagazine alle premies onder één dak Powered by Als je er voor kiest om je woning energiezuiniger te maken, dan kom je in aanmerking voor heel wat premies die je aardig wat geld kunnen opleveren.

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film Plat dak De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro

Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro Zolder isoleren? Doe het met isoeasy Pro hellend dak ISOLEREN ÉN AFWERKEN IN ÉÉN HANDELING! isoeasy Pro De nummer 1 in zolderisolatie Het snelste systeem Het is zo eenvoudig, isoleren met isoeasy Pro.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING Bij de ontwikkeling van Landgoed Drenkeling heeft duurzaamheid een hoge prioriteit. Duurzaamheid betekent in dit geval dat de gebouwde omgeving voldoet aan hoge duurzaamheidseisen

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR

DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Productinformatieblad VOCHTPROBLEMEN? Volg ons op : DAK-ISOLATIEPLAAT PIR Verwerkingsfilm bekijken? assortiment PDF/Film De dunste isolatieplaat met het hoogste rendement voor platte & hellende daken www.enertherm.eu

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

ISOLEREN, DAT IS INVESTEREN

ISOLEREN, DAT IS INVESTEREN ISOLEREN, DAT IS INVESTEREN Wooncomfort, zomer en winter? Investeer in een degelijke isolatie. Pluimers Isolatie helpt u op weg! spouwmuurisolatie 25% 30% dakisolatie Maak komaf met kille muren en Vermijd

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Energie Index berekening (EI)

Energie Index berekening (EI) 1 Energie berekening (EI) Tussenwoning Molenwijk Malden: schuine woningen, 138 stuks. Wat is een Energie : Het berekent het energieverbruik van de woning en geeft dat aan met een getal tussen de 0 en 5.

Nadere informatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie Infoavond Samenaankoop muurisolatie SAMENaankoop Een samenwerking tussen IGEMO en 8 gemeenten IK LEEF VERSTANDIG 2010 2 Samenaankoop Voor iedereen die (extra) muurisolatie wil laten plaatsen Geïnteresseerde

Nadere informatie

Infosessie isolatiematerialen Dinsdag 4 oktober 2011 Boeverbos 1

Infosessie isolatiematerialen Dinsdag 4 oktober 2011 Boeverbos 1 Wie is VZW ZonneWinDT? Infosessie isolatiematerialen Dinsdag 4 oktober 2011 Boeverbos 1 ZonneWinDT vzw sensibiliseert Tijdbon BeauVent Voordrachten Workshops Duurzaam bouw en energieadvies BeauVent cvba

Nadere informatie

Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe

Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe Informatiepakket Isolatieactie Gemeente Epe Regionaal Energieloket Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam

Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam Informatiepakket Groepsaankoop Isolatie Leerdam Regionaal Energieloket Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke organisatie die in samenwerking met de gemeente woningeigenaren helpt met het verduurzamen

Nadere informatie

Energiescan.nu info@energiescan.nu www.energiescan.nu. Naam: Adres: Postcode Factuurnr.: Boekel, 6 januari 2016,

Energiescan.nu info@energiescan.nu www.energiescan.nu. Naam: Adres: Postcode Factuurnr.: Boekel, 6 januari 2016, Energiescan.nu info@energiescan.nu www.energiescan.nu Naam: Adres: Postcode Factuurnr.: Boekel, 6 januari 2016, Beste, Bedankt voor het invu llen van de Energiescan. Voor u ligt het adviesrapport. Op basis

Nadere informatie

Dé isolatiegids voor dak & zolder

Dé isolatiegids voor dak & zolder Dé gids voor dak & zolder Welke moet ik gebruiken, en waar? Wat moet ik precies isoleren? Welke middelen werken het efficiëntst? Welke premies kan ik ontvangen? Ik wil mijn zolder als kamer inrichten,

Nadere informatie

Energie Index berekening (EI)

Energie Index berekening (EI) 1 Energie berekening (EI) Hoekwoning Molenwijk Malden: schuine woningen, 138 stuks. Wat is een Energie : Het berekent het energieverbruik van de woning en geeft dat aan met een getal tussen de 0 en 5.

Nadere informatie

Groepsaankoop dakisolatie

Groepsaankoop dakisolatie Algemene voorwaarden Groepsaankoop dakisolatie De groepsaankoop dakisolatie richt zich enkel op particuliere inwoners van de deelnemende gemeenten. Alle geïnteresseerde inwoners ontvangen van IGEAN een

Nadere informatie

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken INHOUDSOPGAVE METHODE 1: ISOLATIE TUSSEN GORDINGEN, GORDINGEN BLIJVEN ZICHTBAAR METHODE 2:

Nadere informatie

Cursus Duurzaam Isoleren

Cursus Duurzaam Isoleren Cursus Duurzaam Isoleren 1. Introductie Jack Vroomen 2. DUWParkstad Joyce Bongers 3. Bameco (isolatiebedrijf) Maurice van Gennip 4. Adviesgesprek Rick Muijen Uitnodiging voor bezoeken producten (logo gamma)

Nadere informatie

21/09/2009. Karen Allacker ir. architect KULeuven dept. Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening

21/09/2009. Karen Allacker ir. architect KULeuven dept. Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening Overzicht van de avond Samenaankopen van dakisolatie Karen Allacker 21/09/2009 Voorstelling Korte vragenronde Gemiddeld Vlaams gezin Waarom het dak isoleren? Welk product? Filmfragment Hoe uitvoeren? Prijzen

Nadere informatie

Wanneer moet dakisolatie onbrandbaar zijn?

Wanneer moet dakisolatie onbrandbaar zijn? Wanneer moet dakisolatie onbrandbaar zijn? Prof. ir Nico Hendriks BDA Groep B.V. Gorinchem 3 december 2010 Wanneer moet dakisolatie onbrandbaar zijn? 1 3 december 2010 Wanneer moet dakisolatie onbrandbaar

Nadere informatie

DE MEEST COMPLETE ISOLATIESPECIALIST

DE MEEST COMPLETE ISOLATIESPECIALIST DE MEEST COMPLETE ISOLATIESPECIALIST In de wereld van isolatie staat Eltherm garant voor deskundig isolatie-advies en vakkundige plaatsing van alle isolatie. Met meer dan 35 jaar ervaring in het vak bieden

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1 informatie MOLENBUURT FASE 1 NOVEMBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 20 woningen aan de Stellingmolen, Weidemolen en

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

inside information Zelf isoleren? Goed idee! N 08 jaargang 2018 voor slimme klussers

inside information Zelf isoleren? Goed idee! N 08 jaargang 2018 voor slimme klussers inside information Informatiekrant over kwaliteitsisolatie voor slimme klussers N 08 jaargang 2018 Zelf isoleren? Goed idee! Iedereen kan isoleren...... met de hulp van Recticel Insulation We hoeven het

Nadere informatie

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie.

Na-isoleren. Meer comfort met minder energie. Na-isoleren Meer comfort met minder energie. Besparen met woningisolatie Volta Limburg, voelt altijd beter, een belofte die Volta Limburg betrouwbaar en innovatief waarmaakt in heel Limburg. 7 dagen per

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie Eurofloor vloerisolatie NIEUW Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1 8 Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen door niet-belastingbetalers Inleiding Komt u in aanmerking? Algemene voorwaarden De Vlaamse overheid wil dat elke woning tegen beschikt over een geïsoleerd

Nadere informatie

Dak isolatie. al te veel offertes vallen tegen. Onderzoek

Dak isolatie. al te veel offertes vallen tegen. Onderzoek Dak isolatie al te veel offertes vallen tegen actie dakisolatie Ons onderzoek leert dat het niet eenvoudig is om een goede offerte te krijgen van een aannemer in dakisolatie. Test-Aankoop stelt u via een

Nadere informatie

Na-isoleren. Isoleren v003 zonder

Na-isoleren. Isoleren v003 zonder Na-isoleren Waar moet je op letten bij de aanschaf van een isolatiemaatregel? Met o.a. inzichten over spouwmuren in Houten (noord) Houten, 20 februari 2019 Rianne de Beer Isoleren v003 zonder In deze presentatie

Nadere informatie

HR-isolatie. voor de spouw

HR-isolatie. voor de spouw HR-isolatie voor de spouw Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

IE T LA O KIS A D ber 2 ber 2 ovem ovem ersie 2 - n ersie 2 - n 10 EK - v EK - v BO BO D D N N A A H H K K A A D D

IE T LA O KIS A D ber 2 ber 2 ovem ovem ersie 2 - n ersie 2 - n 10 EK - v EK - v BO BO D D N N A A H H K K A A D D 10 DAKISOLATIE Isolatie Energiezuinig, duurzaam, rekening houdend met het milieu Er worden behoorlijk wat eisen gesteld aan isolatie-oplossingen. Oók als het om isolatie gaat, kunnen we u helpen. Onze

Nadere informatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie 2018 Informatieblad Buitenmuurisolatie ONDERNEMINGEN Welke premies kun je krijgen? Je plaatst zelf? Aannemer plaatst? sorry, geen premie 5,00/m 2 tot 15,00/m 2 HOE GA JE TE WERK? Gebruik het formulier

Nadere informatie

Over isoleren, besparen en comfort

Over isoleren, besparen en comfort Warm voor Weinig Over isoleren, besparen en comfort WARM VOOR WEINIG U woont in een huurwoning, en heeft er waarschijnlijk een aangename plek van gemaakt. Maar misschien kan het nog veel comfortabeler!

Nadere informatie

Vloerisolatie in vijf stappen

Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Vloerisolatie in vijf stappen Heeft u in de winter vaak last van koude voeten en hoge energiekosten? Daar is wat aan te doen: goede vloerisolatie. Als u uw kruipruimte of

Nadere informatie

Wie Zijn Wij. Duurzaam Milieubewust Betrouwbaar Vertrouwen

Wie Zijn Wij. Duurzaam Milieubewust Betrouwbaar Vertrouwen Wie Zijn Wij Wij zijn PIF Isolatie en zijn het meest veelzijdige isolatie materiaal voor nieuwbouw en renovatie. Door onze unieke eigenschappen combineren wij de hoge Rc waarden van EPS en PIR platen met

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

(Auteursrecht EUROSENSE, 2016)

(Auteursrecht EUROSENSE, 2016) Dakramen bestaan hoofdzakelijk uit glas. Er bestaan veel verschillende glassoorten met diverse thermische eigenschappen en dus een andere thermische radiatie. Het is dan ook onmogelijk om een rechtlijnige

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN informatie HOLENWEG EN VENENLAAN APRIL 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 34 woningen aan de Holenweg en Venenlaan in Hoorn

Nadere informatie

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat Thermisch (na)-isoleren van hellende daken op de kepers of spanten Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat IKO Group Isoleer je zolder wind- en vochtdicht Waarom uw

Nadere informatie

Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL

Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL Na-isoleren met SUPAFIL CAVITY WALL inblaaswol. Meer comfort, minder energieverbruik. SUPAFIL CAVITY WALL BLAAST UW WONING EXTRA ENERGIEBESPARING

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht informatie HET OUDE AMBACHT MAART 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 118 woningen aan Het Oude Ambacht in Hoorn de vloer

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie BENOveren 1 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 2 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 3 4 5 6 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 7 8 9 E60

Nadere informatie