Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Edushield 2.0 Bouwbeschrijving"

Transcriptie

1 Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

2 Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de kathode. Deze moet aan de kant van de K liggen. Zorg dat de led mooi vlak ligt.

3 Smd-leds Soldeer led3 vast aan de zijde die niet onder de plakband zit. Let op: Niet te lang verwarmen. Max. 5 s

4 Smd-leds Verwijder de schildersplakband en soldeer de led ook aan de andere zijde vast.

5 Smd-leds Soldeer op dezelfde manier ook de drie andere leds op de printplaat. Let op de volgorde Led2 is een gele led Led1 is een groene led Led0 is een blauwe led

6 Smd-weerstanden Kleef op de plaats R3 een smdweerstand van 220Ω (opschrift 221) met een stukje schildersplakband vast. Een weerstand heeft geen polariteit, dus maakt het eigenlijk niet uit hoe je hem vastplakt. Maar het is logisch om hem zo te plakken dat de cijfers 221 goed leesbaar zijn. Let op: Zorg dat de weerstand mooi vlak ligt.

7 Smd-weerstanden Soldeer R3 vast aan de zijde die niet onder de plakband zit. Verwijder de schildersplakband en soldeer R3 ook aan de andere zijde vast. Let op: Niet te lang verwarmen. Max. 5 s

8 Smd-weerstanden Soldeer op dezelfde manier ook de drie andere smd-weerstanden op de printplaat. Let op de volgorde R2 is 220Ω (opschrift 221) R1 is 220Ω (opschrift 221) R0 is 100Ω (opschrift 101)!!!

9 Weerstanden Neem een weerstand van 10kΩ. (kleuren bruin-zwart-zwart-rood-bruin) Plooi de aansluitingen van R4 zodanig dat ze mooi passen in de gaatjes. Steek de weerstand door de gaatjes en draai de print om. Een weerstand heeft geen polariteit, dus het maakt niet uit hoe je hem soldeert.

10 Weerstanden Soldeer weerstand R4 vast.

11 Weerstanden Controleer of het resultaat er uit ziet zoals op de foto. Je gesoldeerde punten moeten mooie kegeltjes vormen, dit geeft aan dat je een duurzame verbinding hebt gemaakt. Indien je gesoldeerde punt eerder een bolvorm heeft, moet je de soldeerbout nog eens tegen het geheel houden zodat alles mooi kan openvloeien.

12 Weerstanden Knip met een tangetje de draadjes zo dicht mogelijk bij de print af.

13 Weerstanden Soldeer op dezelfde manier R5, R6, R7 en R8. Al deze weerstanden hebben ook een waarde van 10kΩ.

14 Weerstanden Soldeer op dezelfde manier R9. R9 is ook een weerstand van 10kΩ.

15 LDR Soldeer op dezelfde manier de LDR.

16 Druktoetsen Steek de twee druktoetsen SWL en SWR in de daartoe voorziene gaatjes en soldeer ze vast langs de andere zijde.

17 Headers Zoek de vier headers met lange pinnen

18 Headers en steek deze in de juiste gaatjes op de printplaat: een 6-polige header op A0 tot A5 een 8-polige header op 3V3 tot Vin een 8-polige header op 0 tot 7 een 10-polige header op 8 tot GND

19 Headers Keer de printplaat om en zorg ervoor dat de headerpinnen zo loodrecht mogelijk uit de printplaat steken.

20 Headers Soldeer alleen de eerste pin

21 Headers en de laatste pin van elke header. Reden: Als je meteen alle pennen soldeert, is het bijna onmogelijk om de header recht te krijgen indien hij scheef zou staan.

22 Headers Controleer of de vier headers mooi loodrecht staan op de print en of ze mooi uitgelijnd zijn. Indien nodig, kan je de gesoldeerde punten langs onder nog even aanraken met de soldeerbout terwijl je de header mooi op zijn plaats duwt.

23 Headers Soldeer nu alle pinnen langs de onderzijde van de print. Let op! Deze pinnen mogen niet worden afgeknipt. Kijk goed na of er nergens twee pinnen aan mekaar zijn gesoldeerd.

24 LCD-scherm Neem het Liquid Crystal Display (LCD) en de bijhorende 16-polige headerpinnen.

25 LCD-scherm Steek de headerpinnen in het display zoals aangegeven op de foto (langste pinnen naar onder) en soldeer ook hier eerst alleen de eerste...

26 LCD-scherm en de laatste pin.

27 LCD-scherm Ga nu eerst na of de headerpinnen mooi loodrecht op de printplaat van het scherm staan. Indien nodig, kan je de gesoldeerde punten langs de andere zijde nog even aanraken met de soldeerbout terwijl je de headerrij mooi op zijn plaats duwt. Let op: Indien de pinnen niet mooi loodrecht staan, zal het straks moeilijk worden om het display op zijn plaats te krijgen.

28 LCD-scherm Neem de LCD houder, oriënteer hem zoals aangegeven op de foto met de inkeping naar de linkerkant

29 LCD-scherm en plaats het display in de houder zoals aangegeven op de foto met de 16-polige headerpinnen naar boven.

30 LCD-scherm Steek de 16-polige headerpinnen op de juiste plaats op de printplaat.

31 LCD-scherm Zoek het volgende: 4 boutjes M3x10 4 moeren M3 4 vlakke sluitringen

32 LCD-scherm Steek de 4 boutjes langs boven door het LCD-display, door de LCD-houder en door de printplaat. Opmerking: Indien de gaatjes in de 3D-geprinte LCDhouder iets te klein zouden zijn, kan je deze eerst nog eens doorboren met een metaalboortje van 3mm.

33 LCD-scherm Draai de printplaat om en bevestig op elke bout eerst de vlakke sluitring en dan de moer.

34 LCD-scherm Draai met een schroevendraaier de vijsjes aan terwijl je de moer aan de andere kant met je vingers tegenhoudt. Let op: Zet de boutjes niet té vast. Stop met draaien van zodra je een zekere weerstand voelt. Gebruik hiervoor dus liever geen schroefmachine.

35 LCD-scherm Soldeer de 16-polige connector vast aan de onderkant van de printplaat. Deze pennetjes moet je ook niet afknippen.

36 LCD-scherm Plaats potmeter Pot2 rechts van het lcdscherm met het regelvijsje naar boven. Indien de potmeter moeilijk past, kan je eventueel de 4 kleine uitstulpingen in het plastic wegvijlen.

37 LCD-scherm Draai de printplaat om en soldeer de drie aansluitdraadjes vast. Knip daarna de drie draadjes kort af.

38 Mini breadboard Neem de lange connectorrij en knip met een kniptang op het vijfde pinnetje zodat je een stukje overhoudt met vier onbeschadigde pinnetjes. Doe dit vier maal. De rest van de connectorrij dient nergens meer voor, dus je kan je een foutje permitteren

39 Mini breadboard Wrijf met het stukje connector over een vijl of een stukje schuurpapier. Doe dit symmetrisch langs de beide kanten totdat

40 Mini breadboard het stukje mooi past in het houdertje.

41 Mini breadboard Doe dit met de vier stukjes connector. Steek de vier stukjes in de houder en duw ze zo diep tot ze gelijk komen met de bovenkant van de houder. Let op: Als je merkt dat het geheel te veel klemt, vijl de stukjes dan nog wat bij. Gebruik liever geen hamer, want dan zou het houdertje kunnen scheuren.

42 Mini breadboard Plaats het mini breadboard bij Sensor zoals aangegeven op de foto.

43 Mini breadboard Zoek Twee boutjes M2x8 Twee moeren M2 Twee gegolfde veerringen

44 Mini breadboard Steek de boutjes langs boven door het houdertje en bevestig langs de onderzijde de gegolfde veerringen en de moeren. Zet de boutjes handvast met een Torxbit TX6

45 Mini breadboard Soldeer alle 16 pinnetjes. Let op: Zorg dat er geen pinnetjes met elkaar verbonden worden met soldeertin. In de verticale zin is dit geen probleem, maar horizontaal mag er zeker geen verbinding zijn.

46 Mini breadboard Het resultaat moet er zo uitzien.

47 Box Plaats de piëzo-zoemer op de printplaat bij Box. Let op de polariteit: + bij + Soldeer de draadjes aan de achterzijde vast en knip ze kort af.

48 Potentiometer Plaats de potentiometer Pot1 rechts onderaan de printplaat.

49 Potentiometer Plooi met een platte schroevendraaier of met een tang de twee lipjes naar binnen tot tegen de printplaat. Let op Zorg ervoor dat je niet teveel kracht zet. Als de schroevendraaier wegschuift, zou je jezelf kunnen verwonden.

50 Potentiometer Soldeer de potentiometer vast.

51 Rotary encoder Plaats de rotary encoder links onderaan de printplaat.

52 Rotary encoder Plooi de lipjes op dezelfde manier als bij de potentiometer. Soldeer de vijf aansluitingen van de rotary encoder.

53 Afwerking Plaats de twee draaiknoppen op de rotary encoder en op de potentiometer. Plaats de twee kapjes op de druktoetsen. Plaats de LCD-cover op het scherm.

54 Afwerking Verwijder het stickertje van de zoemer

55 Afwerking Neem 4 bouten M3x10 4 moeren M3

56 Afwerking Neem de twee steunen.

57 Afwerking Plaats de moertjes in de zijkanten van de steunen.

58 Afwerking Bevestig de steunen aan de linker- en de rechterkant van de printplaat met de boutjes. Zorg dat het smalle stukje van de steunen telkens aan de buitenkant zit.

59 Arduino UNO Positioneer het microcontrollerboard onderaan het edushield, zodat de lange headerpennen mooi samenvallen met de vrouwelijke headers van de Arduino UNO. Duw voorzichtig de twee boards in mekaar.

60 Proficiat Dit is het eindresultaat.

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6 NAAM:........ Nr.:...... KLAS:. DATUM:..... Leerkracht:.... Schooljaar:.... TECHNIEK: COOL2 PROJECT 1 ZORGEN VOOR VEILIG VOEDSEL HET KOELKASTALARM: WERKVOLGORDE A) Onderdelen controleren: 1) controleer

Nadere informatie

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen.

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen. Ter lering en vermaak een https://3d-mechatronics.de/de/ispindel-diy-setkomplett_151.html]bouwpakket gekocht voor een ispindel op basis van een experimenteerprint. De https://github.com/universam1/ispindel/blob/master/docs/ispindelbreadboard.md

Nadere informatie

lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op:

lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op: 1 lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op: E-mail: info@unitunlikely.com 2 Unpack Controleer of je alle componenten hebt als hieronder aangegeven. Indien dit niet

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema:

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema: Montage handleiding voor DCC/Power shield Schema: Het DCC-circuit bestaat uit de volgende onderdelen: Code R1 Functie weerstand 1k5 ohm, kleurcode bruin-groen-zwart-bruin-bruin R2/R3 weerstand 10k ohm,

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Sound Kit

Bouwbeschrijving Sound Kit Bouwbeschrijving Sound Kit Zo ziet een Sound Kit er uit na het solderen. De losse onderdelen van een Sound Kit. Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 3 + 2 + 3 = 17 weerstanden 1 + 4 = 5 condensatoren

Nadere informatie

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely. stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.com Dit onderdeel wordt de PCB (printed circuit board) genoemd. Alle

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien.

Nadere informatie

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Montage handleiding De ethernetshield is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie

Nadere informatie

2013-04-28_JvG_How-TO_IC's vervangen CPU-board

2013-04-28_JvG_How-TO_IC's vervangen CPU-board HOW TO: IC s vervangen op bestaande printplaat van de flipperkast. Beste lezer, Tja soms heb je gewoon pech en gaat er spontaan iets kapot in je flipperkast. Dit kan iets kleins zijn zoals een lampje,

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

Frame midden ipod Video Installatie handleiding

Frame midden ipod Video Installatie handleiding 1. Zorg er voor dat de ipod vergrendeld is, voordat u verder gaat. 2. Het open maken van de ipod Video is een uitdaging, dus geef niet na één keer op. Maak het klemmetje aan de onderkant van de ipod los

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Video Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Video Installatie handleiding 1. Zorg er voor dat de ipod vergrendeld is, voordat u verder gaat. 2. Het open maken van de ipod Video is een uitdaging, dus geef niet na één keer op. Maak het klemmetje aan de onderkant van de ipod los

Nadere informatie

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket.

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Stuiterlicht, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 12 Handleiding Stuiterlicht

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

Versterkerschakeling (voor Sound Box)

Versterkerschakeling (voor Sound Box) Versterkerschakeling (voor ound Box) 200.654 200.717 200.747 Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl aam: Groep / klas: Inhoud: nderdelen: Gereedschap: 1 triplex 90 / 80 /

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Fabschoolino, een open source Arduino. 1 2 3 Je hebt nodig: soldeerbout, soldeersel, batterijhouder, Fabschoolino board (het PCB, ATMEGA 328P (ic) en de losse componenten + beschrijving

Nadere informatie

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm. In dit pakketje: IJslollie houtjes, Koffieroerhoutjes, Dikke lucifers, Stukje verfroerhoutje. Stukje messingdraad 0.8mm Nietstift Stukjes zwarte krimpkous Vier nudges GD006 Kraaltje 2mm GD016 Daisy spacer

Nadere informatie

Accu ipad Reparatie handleiding

Accu ipad Reparatie handleiding 1. Steek een metalen spudger tussen de bovenkant van het scherm en de achterkant. Draai de spudger van u af zodat de klemmetjes aan de bovenkant los komen. 2. Steek een tweede spudger tussen de bovenkant

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

DDDAC1794 NOS Mainboard

DDDAC1794 NOS Mainboard DDDAC1794 NOS Mainboard De montage van het mainboard wordt in deze handleiding stap voor stap uitgevoerd en is niet al te complex. Het mainboard is de basis van de DA Converter. Versie 1.0 1 Handig om

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

POPPIX-80. Bouwbeschrijving

POPPIX-80. Bouwbeschrijving POPPIX-8 Bouwbeschrijving POPPIX-8 27-2-2 Inleiding Diverse Brabantse zendamateurs hebben het idee opgepakt om een eigen variant van de 'Pixie' te maken. Aangestoken door Jos (PAZP), zijn PEKQP en PAPOP

Nadere informatie

inhoud: afmetingen: onderdelen:

inhoud: afmetingen: onderdelen: oundbox Gereedschapsvoorstel: potlood & liniaal houtlijm/ alleslijm schuurpapier toffelzaag figuurzaag hamer plakband boortje Ø 2,4,8 mm Naam: Groep / klas: inhoud: afmetingen: onderdelen: 1 triplex 150

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Front camera + sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Draai al deze bouten stevig vast.

Draai al deze bouten stevig vast. Draai al deze bouten stevig vast. Neem alle onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 33. Wees extra voorzichtig met de kleine NTC-thermistor. Leg de KARTONNEN ISOLATOR op het PRINTFRAME en lijn de gaten

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Actieve schuifradio

Bouwbeschrijving Actieve schuifradio Bouwbeschrijving Actieve schuifradio LET OP! De zwarte ferrietstaaf in dit pakket is breekbaar. Voorzichtig uitpakken! Gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee een middengolfradio bouwen. In deze

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Stuklijst zie pagina 4. Groep / klas:

Stuklijst zie pagina 4. Groep / klas: ound box Toen ik nog zo jong was als jullie, en sommigen zeggen, dat is al een tijdje geleden, heeft mijn tante een schelp meegebracht van vakantie. ls je deze tegen het oor hield, kon je de zee horen

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Batterij - iphone 6 Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

LCD scherm ipod Nano 5G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website: Handleiding DBMK100 Mini LED dobbelsteen Versie 1.0 (februari 2012) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij

Nadere informatie

Mute button iphone 4 Installatie handleiding

Mute button iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen:

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen: k e i n u s i 105.663 Bouwpak ket Escape robot Productinformatie: De Escape robot (ontsnappings-robot) werkt als een robot met kunstmatige intelligentie. Hij slaagt er altijd in zijn weg uit een doolhof

Nadere informatie

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Inverter / Camera Cable Replacement

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 Inverter / Camera Cable Replacement MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 Inverter / Camera Cable Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 21 INTRODUCTIE Gebruik deze gids om vervanging van

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

Antan IIIa HF antenne-analyser Mhz bouwpakket FRAG 2013

Antan IIIa HF antenne-analyser Mhz bouwpakket FRAG 2013 Antan IIIa HF antenne-analyser 0.1-33 Mhz bouwpakket FRAG 2013 Dit project bestaat uit twee printjes welke met een paar draden aan elkaar verbonden worden. De printplaatjes zijn een stuk luxer als de vorige

Nadere informatie

SCOUT-BUG Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

SCOUT-BUG Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de. Bevalt de SCOUT-BUG? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met je SCOUT-BUG hebt gedaan? Doe dan mee aan de PIMP your BUG wedstrijd en win?

Nadere informatie

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Light Mill, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 11 Handleiding Light Mill bouwpakket....

Nadere informatie

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. Maak de vastgelijmde bovenkant vervolgens los van de displayhouder. 2. De hold-schakelaar is nu los en kan vallen. Let op dat u deze niet kwijt

Nadere informatie

Geschreven door: Andrew Bookholt

Geschreven door: Andrew Bookholt ipad Wi-Fi LCD vervanging Vervang een gebroken LCD-scherm op de ipad Wi-Fi. Geschreven door: Andrew Bookholt INTRODUCTIE Gebruik deze gids om LCD-scherm van de ipad te vervangen. GEREEDSCHAPPEN: Metal

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Geschreven door: Andrew Bookholt

Geschreven door: Andrew Bookholt ipad 3G LCD Vervangen Vervang een gebroken LCD-scherm en de geïntegreerde verlichting op uw ipad 3G. Geschreven door: Andrew Bookholt INTRODUCTIE Gebruik deze gids om een uitgebrande LCD en / of verlichting

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 15 "1,67 GHz Clutch Cover Vervanging

PowerBook G4 Aluminum 15 1,67 GHz Clutch Cover Vervanging PowerBook G4 Aluminum 15 "1,67 GHz Clutch Cover Vervanging Vervang een cosmetisch beschadigde koppeling cover op uw 1,67 GHz 15 "PowerBook G4 Aluminum. Geschreven door: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Diavolino, een open-source computerplatform 1 1 2 3 Je hebt nodig: kniptang, soldeerbout, soldeerdraad, batterijhouder, Diavolino kit van Evil Mad Scientist:

Nadere informatie

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio)

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Dit boekje is van... Klas... Dit werkstuk moet af:... H. Oostendorp,. TechnaLab, maart 2003 Practicum 1: De kern voor de spoel Wat heb je nodig? een stukje installatiebuis

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met standaard led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE Een defecte beeldscherminverter zal uw

Nadere informatie

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait.

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait. 018 - DE Y-MOTOR EN MICROSCHAKELAAR BEKABELEN Neem de rest van de bandkabel (1 m). Splits de volgende groepen ongeveer 2 cm: Groep 1: Bruin, rood Groep 2: Oranje, geel, groen, blauw Groep 3: Violet, grijs,

Nadere informatie

Nodo-Small (NSM) V2.0

Nodo-Small (NSM) V2.0 Nodo-Small (NSM) V2.0 Handleiding versie 2.0 De print is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domoticaoplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over dit project

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging

AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging AXIS 213 PTZ Network Camera Capacitor Vervanging De "NO VIDEO" -fout (linksboven hoek) is gebruikelijk in deze nokken. 6 caps in de video module zal worden vervangen. Let op: uiterst fijne solderen mee!

Nadere informatie

Useless Machine. Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions

Useless Machine. Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions H.J.M. Sanderink 17-9- 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Onderdelenlijst Herkenning van de onderdelen Laseren Bouwen

Nadere informatie

Het maken van een Buzzer Game

Het maken van een Buzzer Game Het maken van een Buzzer Game Stap 1: Het benodigde materiaal 1) De Buzzer Game Houten plankje Messingdraad dik Messingdraad dun Lampenhouder Lampje 2) Constructiemateriaal Batterij 9V Contactstuk batterij

Nadere informatie

Geschreven door: Miroslav Djuric

Geschreven door: Miroslav Djuric ipad Wi-Fi Speakers Replacement Vervang uw ipad Wi-Fi's speaker montage. Geschreven door: Miroslav Djuric INTRODUCTIE Vervang de spreker assemblage en het herstel van geluid voor uw ipad. GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

NUMITRON DICE

NUMITRON DICE www.budgetronics.eu www.budgetronics.nl www.budgetronics.com www.budgetronics.tel NUMITRON DICE Een unieke dobbelsteen met een Numitron display en prachtig kleurenspel. Bouwbeschrijving om zelf dit bouwpakket

Nadere informatie

ibook G3 12 "beeldscherminverter

ibook G3 12 beeldscherminverter ibook G3 12 "beeldscherminverter Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE Vervang een defecte beeldscherminverter met het beeldscherm op

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Twinkle star

Twinkle star www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Twinkle star De Twinkle star is een bouwkit die borg staat voor een bijna oneindige hoeveelheid lichteffecten uitgestraald

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met LUMI led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Display set iphone 4S Installatie handleiding

Display set iphone 4S Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 2. Duw de achterkant van de iphone een klein stukje naar

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II De basis voor de bouw van de Lasergame Mk II (Mk II staat voor Mark II = versie 2) is een printplaat. Deze heeft een bedrukte en een onbedrukte zijde. De onderdelen komen aan de zijde met de bedrukking

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 15 "1-1,5 GHz LCD vervanging

PowerBook G4 Aluminum 15 1-1,5 GHz LCD vervanging PowerBook G4 Aluminum 15 "1-1,5 GHz LCD vervanging Geschreven door: Walter Galan INTRODUCTIE Bespaar geld door gewoon het vervangen van uw kapotte LCD element. GEREEDSCHAPPEN: Munt (1) Phillips # 00 schroevendraaier

Nadere informatie

Motortje vertragingsbak

Motortje vertragingsbak Motortje vertragingsbak Index Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Onderdelenoverzicht Stap 1 t/m 6 Stap 7 t/m 12 Stap 13 t/m 17 In de tekst worden 3 kleuren gebruikt. 1- in het zwart staat kort wat er moet gebeuren

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Input print

Bouwbeschrijving Input print Bouwbeschrijving Input print Te gebruiken met Servo Decoders welke voorzien zijn van een RS232 ingang: S8DCC/MOT vanaf 02.01.09 S4DCC/MOT vanaf 21.10.08 W4DCC/MOT vanaf 26.04.09 Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website: Handleiding DBMK0 LED dobbelsteen Versie 2.0 (augustus 203) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Handleiding: DBMK0 - LED dobbelsteen, Versie 2.0 Inleiding Geachte klant, Hartelijk

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

Digibytez Website: E mail: Handleiding LED dobbelsteen

Digibytez Website:  E mail: Handleiding LED dobbelsteen Handleiding LED dobbelsteen Website: http://www.digibytez.nl E mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u aan deze handleiding goed door

Nadere informatie

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen Als uw systeem de tijd niet goed houdt, dan is het misschien tijd om vervanging van uw CMOSbatterij. Deze gids zal u laten zien hoe dat te doen. Geschreven door:

Nadere informatie

PCB. stap. printed circuit board (printplaat)

PCB. stap. printed circuit board (printplaat) 1 Uitpakken Pak de lunchbox voorzichtig uit let hierbij op dat je de verpaking niet beschadigt, dit wordt uiteindelijk de behuizing van je synthesizer~! Leg alle componenten bij elkaar. Als het goed is,

Nadere informatie

Montage van de zijspan carrosserie.

Montage van de zijspan carrosserie. F. Montage van de zijspan carrosserie. Opmerking: indien de bovenschaal nog gespoten/geschilderd moet worden, is het meestal handiger om dit eerst te (laten) doen voordat er verdere montagewerkzaamheden

Nadere informatie

Robotclub Werenfridus

Robotclub Werenfridus Robotclub Werenfridus Het mechanische gedeelte De elektronische schakeling met aansluitingen Het programmeren van de microcontroller Materiaallijst De scherpe splinters kun je wegdraaien met een grote

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Accu ipad 2 Installatie handleiding

Accu ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Speaker iphone 4 Installatie handleiding

Speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Kodak ESP C315 - Hoe reseat printkop lintkabel

Kodak ESP C315 - Hoe reseat printkop lintkabel Kodak ESP C315 - Hoe reseat printkop lintkabel Open de printkop met een verbroken lintkabel reseat Geschreven door: infiniti25 INTRODUCTIE Ik was in het huis van een vriend te kijken naar zijn vaders printer,

Nadere informatie

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

SOLDEREN. Aan de slag met de soldeerbout! uit de mouwen met. 1. Wat heb je nodig?

SOLDEREN. Aan de slag met de soldeerbout! uit de mouwen met. 1. Wat heb je nodig? Aan de slag met de soldeerbout! 1. Wat heb je nodig? - restjes elektriciteitsdraad: Er bestaan verschillende soorten: dik, dun, éénaderig, meeraderig... Je kunt aan een oude voeding van een computer een

Nadere informatie

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Float Control Installatie handleiding

Float Control Installatie handleiding Float Control Installatie handleiding Fig. 1 Het display met de hinderlijke gele driehoek, te wijten aan een defect foliesensor. Fig. 2 De pompunit van boven gezien, na kalibratie met een nieuwe foliesensor

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

PowerBook G3 Lombard Vermogen Card Replacement

PowerBook G3 Lombard Vermogen Card Replacement PowerBook G3 Lombard Vermogen Card Replacement Geschreven door: irobot INTRODUCTIE De kracht kaart verbindt uw accu's op de computer. GEREEDSCHAPPEN: Anti-statische polsband (1) Phillips # 0 schroevendraaier

Nadere informatie