lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op:"

Transcriptie

1 1 lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op: info@unitunlikely.com

2 2 Unpack Controleer of je alle componenten hebt als hieronder aangegeven. Indien dit niet het geval is neem dan contact op: Indien uw printplaat (onderdeel rechts boven op de foto) niet wit is heeft u een andere versie van de lunchbox. handleidinglunchboxzwart.pdf

3 3 the pcb Dit plaatje heet een printplaat. het word ook wel pcb genoemd wat een engelse afkorting voor printed circuit board is. de kant met de plaatjes van alle componenten is de bovenkant van de printplaat. noordkant westkant oostkant zuidkant

4 weerstand aantal: 5 locatie: R1, R2, R3, R4, R5 4 Bij weerstandjes maakt het niet uit welke kant je ze op vast soldeert. Componenten met deze eigenschap zijn ongepolariseerd. De weerstanden hebben een kleur code om hun waarde aan te geven. Super handig! Zoek de 5 weerstanden met de kleur code Bruin-Zwart-Rood-Goud en soldeer ze op locaties R1, R2, R3, R4, R5 De locaties voor componenten en het aantal dat ervan gesoldeerd worden staat onder de titel bij elke stap.

5 5 weerstand aantal: 2 locatie: r6, r7 Deze weerstanden hebben de kleur bruin-zwart-oranje-goud.

6 6 Diode locatie: D1 De diode is een component dat zorgt voor éénrichtings-verkeer in het circuit. Het laat stroom dat de ene kant op gaat door, maar de andere kant op niet en hij zal de gevoelige componenten van de Lunchbox beschermen, mocht de batterij verkeer om aangesloten worden. De diode is een gepolariseerd component. Dit betekent dat de richting waarop hij gesoldeerd wordt belangrijk is. Controleer goed of je de diode in dezelfde richting soldeert als aangegeven op de PCB. De grijze band geeft de negatieve kant van de diode aan. De grijze band moet aan de linker kant.

7 7 IC houders aantal: 2 locatie: ic1, ic2 De houdertjes zijn kleine stopcontactjes voor hitte gevoelige componenten. Zorg er voor dat je de houdertjes pas vult wanneer het in deze handleiding wordt aangegeven. Met elk component dat je soldeert, verwarm je de PCB en verhit je dus ook de elektronica als je die al in de houdertjes hebt gestoken. Soldeer de houdertjes op de plaatsen IC1 en IC2. Let op de richting van de tekening op de PCB en soldeer de houders in de zelfde richting vast. Mocht je te vlug zijn gegaan en de houders staan verkeerd om; maak je geen zorgen, uiteindelijk gaat het meer om de richting van de componenten in de houdertjes dan om die van de houdertjes zelf.

8 8 condensator locatie: c1 103 let op; er zijn drie condensators die veel op elkaar lijken maar slechts een heeft het getal 103 erop geprint en is ietsje kleiner dan de andere twee. dit is de condensator die je moet solderen in deze stap. dit component is ongepolariseerd.

9 9 condensator aantal: 2 locatie: c2, c3 104 Deze capacitor zijn ietsjes groter dan de de condensator uit de vorige stap. Het cijfer 104 is erop gedrukt.

10 10 LED locatie: LED1 Een LED is een component dat licht geeft als er stroom op staat. Een LEDje is gepolariseerd en, als je goed kijkt, heeft een platte zijde die de negatieve kant aangeeft (-). Zorg dat de platte kant van het LEDje overeenkomt met de platte kant van de tekening op de PCB. Tip: het lange pootje van componenten geeft meestal de positieve kant aan (+).

11 LDR locatie: LDR 11 De LDR is een weerstand die varieert als er licht op valt. De LDR is ongepolariseerd, het maakt dus niet uit welke richting hij op gesoldeerd wordt. De LDR gaat reageren op de frequentie waarmee de LED knippert en zal daarmee het volume van het geluid aan en uit zetten waardoor een tremolo effect ontstaat. Zorg er voor dat de LDR niet te dicht op de PCB vast zit. De kop moet richting de LED gebogen kunnen worden (zoals op de foto), dus moet er nog een deel van de pootjes aan de bovenkant uitsteken..

12 12 potmeter 1m aantal: 3 locatie: pot1, pot2, pot3 Een potentiometer is een variabele weerstand die gecontroleerd kan worden met een draaiknop (de draaiknop wordt later toegevoegd). Let er op dat er vier potentiometers zijn die op elkaar lijken, maar er zijn er maar drie met de waarde 1M, de andere heeft de waarde 100K. De waardes zijn op de bovenkant van de componenten gedrukt. Zoek voor de potmeters waarvan de tekst boven op begint met 1M.

13 13 potmeter 100k locatie: pot4 Dit is de andere potmeter. De tekst bovenop begint met 100k.

14 14 batterij clip locatie: vcc + GND Soldeer de batterij clip met de rode draad aan de VCC op de PCB en de zwarte draad aan de GND. De batterij die aan deze clip past is een 9V batterij.

15 15 koptelefoon ingang locatie: rechts op de pcb Soldeer de koptelefoon ingang aan de rechter (oostkant) van de pcb. Geef de PCB nu even tijd om wat af te koelen. De volgende componenten kunnen stuk gaan als ze te lang te heet zijn. De PCB blijft altijd even warm nadat je hebt gesoldeerd. Neem heel even rust en dan is er niets aan de hand~.

16 16 elco 1uF locatie: c4 De negatieve kant van deze gepolariseerde condensator is te herkennen aan de grijze streep aan één kant van dit component. Let op het positieve pootje dat door het gaatje met de plus van de PCB gaat. Let er ook op dat je twee componenten hebt die er hetzelfde uit zien, maar een andere waarde hebben. Zoek voor de zwarte condensator met de waarde 1uF aan de zijkant van het component. de grijze streep moet naar de led wijzen. Neem hier weer even tijd voordat je verder gaat met de volgende stap en laat de PCB afkoelen. the grey stripe shoud be facing the LED.

17 17 elco 22uf locatie: c5 Dit component moet donker blauw (/paars) zijn met een licht blauwe streep aan zijn negatieve kant. Soldeer het zodat de licht blauwe streep kijkt naar de diode.

18 18 ne556 locatie: IC1 Duw de NE556N IC in het houdertje dat met IC1 aangegeven staat. Zorg er voor dat het inhammetje van de NE556N IC aan de linker kant zit (op dezelfde plek als het inhammetje in de tekening op de PCB. Tip: als de pootjes van de NE556N IC iets te ver naar buiten staan, buig ze dan voorzichtig een klein beetje naar binnen voor dat je hem in zijn houdertje duwt.

19 19 ne555n locatie: ic2 Duw de NE555N IC in het houdertje gemarkeerd met IC2. Zorg er weer voor dat het inhammetje aan de linker kant zit en overeenkomt met de tekening op de PCB.

20 20 knoppen aantal: 4 locatie: pot1, pot2, pot3, pot4 Klik de draaiknoppen in de potentiometers. Duw door todat ze klikken en goed stevig vast zitten.

21 21 punch out De verpakking van de lunchbox is ook uiteindelijke omhulsel van het product. Duw simpelweg de deels voorgesneden cirkels uit met een potlood/pen/hand. Als je klaar bent kan je de pcb terug in de kartonnen verpakking en je lunchbox is af~

22 22 bewonder voor ongeveer 20 seconde Deze stap is optioneel maar zeker verdient~! Kijk toch eens naar dat ekke instrument dat je net hebt gebouwt. Sluit een koptelefoon en een 9v blokje aan om muziek te maken.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely. stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.com Dit onderdeel wordt de PCB (printed circuit board) genoemd. Alle

Nadere informatie

PCB. stap. printed circuit board (printplaat)

PCB. stap. printed circuit board (printplaat) 1 Uitpakken Pak de lunchbox voorzichtig uit let hierbij op dat je de verpaking niet beschadigt, dit wordt uiteindelijk de behuizing van je synthesizer~! Leg alle componenten bij elkaar. Als het goed is,

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

LED POWER FLASHER

LED POWER FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED POWER FLASHER Een geweldig leuke schakeling voor flitsende lichteffecten waarbij de knipperfrequentie kan worden aangepast

Nadere informatie

Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen

Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen Deze handleiding is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. Op een eenvoudige manier en in begrijpelijke tekst leer je stapsgewijs wat elk elektronica-onderdeel

Nadere informatie

LED decay

LED decay www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED decay Deze kleine schakeling laat een grote 10 mm LED continue branden totdat er op de schakelaar wordt gedrukt. De

Nadere informatie

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook.

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook. WWW.-ONLINE.NL The LP Bee Linear Power Booster 1 Inleiding The LP Bee is een neutrale booster gebaseerd op de Electro Harmonix LPB1. Het origineel dateert van 1968. Oorspronkelijk werd het effect direct

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Sound Kit

Bouwbeschrijving Sound Kit Bouwbeschrijving Sound Kit Zo ziet een Sound Kit er uit na het solderen. De losse onderdelen van een Sound Kit. Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 3 + 2 + 3 = 17 weerstanden 1 + 4 = 5 condensatoren

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

NEWTONE. The Tremolo. 1 Inleiding

NEWTONE. The Tremolo. 1 Inleiding WWW.-ONLINE.NL The Tremolo 1 Inleiding The Tremolo is, zoals de naam al zegt, een tremolo effect. Deze versie is gebaseerd op de zogenaamde EA Tremolo welke zijn naam dankt aan het Australische tijdschrift

Nadere informatie

LED FADER

LED FADER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED FADER De LED fader laat twee grote witte 10mm LEDS langzaam oplichten tot volle lichtsterkte om daarna automatisch

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot. WWW.-ONLINE.NL The Pig s Trotter Bass Booster 1 Inleiding The Pig s Trotter is een bass booster gebaseerd op de Electro Harmonix Hog s Foot. Het origineel werd in de jaren 70 geïntroduceerd. Later werd

Nadere informatie

Twinkle star

Twinkle star www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Twinkle star De Twinkle star is een bouwkit die borg staat voor een bijna oneindige hoeveelheid lichteffecten uitgestraald

Nadere informatie

BI COLOUR FLASHER

BI COLOUR FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel BI COLOUR FLASHER De bi-colour flasher laat dezelfde LED afwisselend rood en groen oplichten. Prima te gebruiken als waarschuwingssignaal

Nadere informatie

NEWTONE. The Plus. 1 Inleiding

NEWTONE. The Plus. 1 Inleiding The Plus 1 Inleiding The Plus is een distortion op basis van de welbekende MXR Distortion +. Vergeleken met het origineel zijn er enkele verbeteringen toegepast. Binnen het wereldje van distortion pedalen

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. WWW.-ONLINE.NL The Screaming Parrot Treble Booster 1 Inleiding The Screaming Parrot is een treble booster gebaseerd op de Electro Harmonix Screaming Bird. Het origineel werd eind jaren 60 geïntroduceerd.

Nadere informatie

100 jaar LED flasher

100 jaar LED flasher www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel 100 jaar LED flasher Met deze eenvoudige schakeling laat je een rode LED minstens 100 jaar lang knipperen op slechts één

Nadere informatie

LED STROBOSCOOP

LED STROBOSCOOP www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED STROBOSCOOP De LED stroboscoop laat twee grote en zeer felle witte 10mm LEDS flitsen met een instelbare flits frequentie.

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Diavolino, een open-source computerplatform 1 1 2 3 Je hebt nodig: kniptang, soldeerbout, soldeerdraad, batterijhouder, Diavolino kit van Evil Mad Scientist:

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

LED VU METER

LED VU METER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED VU METER Met de LED vu meter laat je laat je 10 LEDS op de maat van muziek of geluid oplichten. Hoe harder het geluid

Nadere informatie

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel.

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel. The Flipster Bass Overdrive 1 Inleiding The Flipster is een bas-effectpedaal waarbij geprobeerd is om het geluid van een Ampeg SB12 Portaflex buizen basversterker in een pedaal te realiseren. Hierbij zijn

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

NEWTONE. The Range Treblebooster. 1 Inleiding

NEWTONE. The Range Treblebooster. 1 Inleiding The Range Treblebooster 1 Inleiding The Range is een treblebooster op basis van de legendarische Dallas Rangemaster. Net zoals zijn illustere voorbeeld is The Range uitgerust met een minimaal aantal componenten

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema:

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema: Montage handleiding voor DCC/Power shield Schema: Het DCC-circuit bestaat uit de volgende onderdelen: Code R1 Functie weerstand 1k5 ohm, kleurcode bruin-groen-zwart-bruin-bruin R2/R3 weerstand 10k ohm,

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Mini Amp Een Budgetronics bouwkit om zelf een kleine mono mini versterker, gebaseerd op de LM 386, in elkaar te solderen.

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Fabschoolino, een open source Arduino. 1 2 3 Je hebt nodig: soldeerbout, soldeersel, batterijhouder, Fabschoolino board (het PCB, ATMEGA 328P (ic) en de losse componenten + beschrijving

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

NEWTONE. The Bender. 1. Inleiding

NEWTONE. The Bender. 1. Inleiding The Bender 1. Inleiding The Bender is één van de variaties uit de overbekende Tonebender familie. Evenals zijn grote voorbeeld werkt dit effect met positieve massa. Voor gebruik met een adapter moet u

Nadere informatie

POPPIX-80. Bouwbeschrijving

POPPIX-80. Bouwbeschrijving POPPIX-8 Bouwbeschrijving POPPIX-8 27-2-2 Inleiding Diverse Brabantse zendamateurs hebben het idee opgepakt om een eigen variant van de 'Pixie' te maken. Aangestoken door Jos (PAZP), zijn PEKQP en PAPOP

Nadere informatie

"THEREMIN" De elektronische muziek-ufo

THEREMIN De elektronische muziek-ufo is uniek 0.0 "THEREMIN" De elektronische muziek-ufo Benodigd gereedschap Figuurzaag Heteluchtpistool Soldeerbout Schroevendraaier Draadsnijder M Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo-

Nadere informatie

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website: Handleiding DBMK100 Mini LED dobbelsteen Versie 1.0 (februari 2012) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij

Nadere informatie

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website: Handleiding DBMK0 LED dobbelsteen Versie 2.0 (augustus 203) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Handleiding: DBMK0 - LED dobbelsteen, Versie 2.0 Inleiding Geachte klant, Hartelijk

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

BAT DETECTOR Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

BAT DETECTOR Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Bat Detector bouwpakket. Pagina 1 van 12 Een project van de. Bevalt je Bat Detector, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Handleiding Bat Detector bouwpakket....

Nadere informatie

NUMITRON DICE

NUMITRON DICE www.budgetronics.eu www.budgetronics.nl www.budgetronics.com www.budgetronics.tel NUMITRON DICE Een unieke dobbelsteen met een Numitron display en prachtig kleurenspel. Bouwbeschrijving om zelf dit bouwpakket

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma.

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. TECHNOLOGIE TECHNIEK Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. A r d u I n o N a n o Woord vooraf.. In het vierde leerjaar GL/GT Technologie werken de leerlingen die techniek

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING MICRO-LF-SPOETNIK

BOUWBESCHRIJVING MICRO-LF-SPOETNIK De Micro-LF-Spoetnik is bedoeld om een signaal op te wekken wat op enkele meters afstand te detecteren is met de Signaalzoeker. De Micro-LF-Spoetnik versterkt het signaal dat op zijn ingang staat (bijv.

Nadere informatie

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding WWW.-ONLINE.NL The Electric Brownie Overdrive 1 Inleiding De Electric Brownie een overdrive gebaseerd op de Devi Ever Electric Brown. Devi Ever uit Portland Oregon maakte boutique gitaar effecten tussen

Nadere informatie

2-3-rail print. Informatie & Bouwhandleiding. Vereniging Spoorgroep Zwitserland

2-3-rail print. Informatie & Bouwhandleiding. Vereniging Spoorgroep Zwitserland 2-3-rail print Informatie & Bouwhandleiding Vereniging Spoorgroep Zwitserland Menno Jager Rev. 7-12-2011 Algemene informatie Deze handleiding is bedoelt om het bouwen van een 2-3-rail print mogelijk te

Nadere informatie

Gebruik in geen geval soldeervet!!!! Dit zal uw print en de componenten beschadigen.

Gebruik in geen geval soldeervet!!!! Dit zal uw print en de componenten beschadigen. Bouwbeschrijving: MatPwrDigiX Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige servo-decoder (alleen servo 1-4) Voor W4DCC 4-fach 4 weg servo-decoder (Servo 1, 3, 5 en

Nadere informatie

Digibytez Website: E mail: Handleiding LED dobbelsteen

Digibytez Website:  E mail: Handleiding LED dobbelsteen Handleiding LED dobbelsteen Website: http://www.digibytez.nl E mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u aan deze handleiding goed door

Nadere informatie

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket.

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Stuiterlicht, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 12 Handleiding Stuiterlicht

Nadere informatie

Waterorgel. Printplaat

Waterorgel. Printplaat Waterorgel Het waterorgel is een eenvoudig maar zeer leuk apparaatje. Je kunt er muziek mee maken door de twee draden in water te houden, maar er wordt zelfs geluid geproduceerd wanneer men met de vingers

Nadere informatie

Evenals het origineel wordt het project hier uitgevoerd op stripboard, het pedaal is ook voor beginnende pedaalbouwers goed te maken.

Evenals het origineel wordt het project hier uitgevoerd op stripboard, het pedaal is ook voor beginnende pedaalbouwers goed te maken. WWW.-ONLINE.NL The Flower Booster 1. Inleiding The Flower Booster is gebaseerd op een booster van een bekende boutique effecten bouwer. Deze effectenbouwer heeft het pedaal in feite afgeleid van een stukje

Nadere informatie

Geluidsmelder

Geluidsmelder is uniek 110.176 Geluidsmelder 4,5 V 100 kω 0,1 µf CD 4013 LED BC 548 Uitgang Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped agogisch vakgebied.dit

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders vanaf maart 2010 Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II De basis voor de bouw van de Lasergame Mk II (Mk II staat voor Mark II = versie 2) is een printplaat. Deze heeft een bedrukte en een onbedrukte zijde. De onderdelen komen aan de zijde met de bedrukking

Nadere informatie

Algemene Breadboard tips

Algemene Breadboard tips Hoe gebruik ik een breadboard? Een breadboard is een handig hulpmiddel om schakelingen snel en gemakkelijk uit te testen voordat je ze definitief gaat bouwen. Het voordeel van een breadboard is dat je

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders vanaf maart 2010 Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Nieuwe versie vanaf Maart 2010 Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Actieve schuifradio

Bouwbeschrijving Actieve schuifradio Bouwbeschrijving Actieve schuifradio LET OP! De zwarte ferrietstaaf in dit pakket is breekbaar. Voorzichtig uitpakken! Gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee een middengolfradio bouwen. In deze

Nadere informatie

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Light Mill, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 11 Handleiding Light Mill bouwpakket....

Nadere informatie

SCOUT-BUG Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

SCOUT-BUG Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding SCOUT-BUG bouwpakket. Een project van de. Bevalt de SCOUT-BUG? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met je SCOUT-BUG hebt gedaan? Doe dan mee aan de PIMP your BUG wedstrijd en win?

Nadere informatie

Hoe te solderen en Desolder Connections

Hoe te solderen en Desolder Connections Hoe te solderen en Desolder Connections Deze gids zal u tonen hoe te solderen en solderen elektrische verbindingen aan beide Thru-Hole en Surface Mount (SMT) printed circuit boards (PCB's). Geschreven

Nadere informatie

Techniek Klas 2. Naam leerling: Klas:.

Techniek Klas 2. Naam leerling: Klas:. DE ELEKTRONISCHE DOBBELSTEEN Naam leerling: Klas:. Dit is een uitgave van: Philips Human Resources Benelux / Jet-Net Gebouw VB-12 Postbus 80003 5600 JZ Eindhoven Uitgave: versie 2.1, maart 2011 Koninklijke

Nadere informatie

Inhoud: Voorwoord. Dankwoord. Het LED-bordje. Onderdelen. Bouwbeschrijving

Inhoud: Voorwoord. Dankwoord. Het LED-bordje. Onderdelen. Bouwbeschrijving L.E.D. Bordje. Inhoud: Voorwoord Dankwoord Het LED-bordje Onderdelen Bouwbeschrijving Voorwoord Naast het gebruik van onze oude trouwe Grundy NewBrain computer hebben we nog een interesse: Het aansturen

Nadere informatie

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen.

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen. Ter lering en vermaak een https://3d-mechatronics.de/de/ispindel-diy-setkomplett_151.html]bouwpakket gekocht voor een ispindel op basis van een experimenteerprint. De https://github.com/universam1/ispindel/blob/master/docs/ispindelbreadboard.md

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving kant en klare PCB interface met LUMI led s. Naam : Klas: 2008-2009 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit bouwpakket. Wat doet de DC-Car Booster. Een aantal DC-Car gebruikers heeft aangegeven dat

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

MAKERKLAS WORKSHOP ARDUINO. Maandag 7 december 2015

MAKERKLAS WORKSHOP ARDUINO. Maandag 7 december 2015 1 MAKERKLAS WORKSHOP ARDUINO Maandag 7 december 2015 2 AAN DE SLAG! ONDERDELEN Je hebt de beschikking over een Arduino Starter Kit met een heleboel onderdelen. We gaan ze in de ze workshop niet allemaal

Nadere informatie

Model "Autoverlichting"

Model Autoverlichting 09.807 Model "Autoverlichting" Stuklijst N.B.: Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. Omschr. Aant. Multiplex 00x00x3 Lichtdiode superfel (D,D,D3,D) ø5 Lichtdiode rood ultrafel (D9,D0,D) 3

Nadere informatie

Stereo-actiefbox

Stereo-actiefbox is uniek 111.851 Stereo-actiefbox Versie "Spacy" Versie "Easy" Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal, geodriehoek Figuurzaag of decoupeerzaag/fijne zaag Boortjes ø/10 mm/verzinkboor Schuurpapier Soldeerbout/soldeer

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE

BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE BOUWBESCHRIJVING RF-INTERFACE Bij de bouw van de RF-interface wordt verwacht dat de bouwer enige bouw-ervaring heeft met elektronica-kits. Voor algemene aanwijzingen wordt verwezen naar de bouw-instructie

Nadere informatie

Muff Fuzz 1 Inleiding In 1968 richtte Mike Matthews het legendarische Electro Harmonix op. Na het succes van de LPB-1 (de Linear Power Booster) en de Screaming Bird (een treble booster) kwam Mike in 1969

Nadere informatie

AccuSafe V3.5 Kit. Beknopte Handleiding. Door W.Kerstens

AccuSafe V3.5 Kit. Beknopte Handleiding. Door W.Kerstens AccuSafe V3.5 Kit Beknopte Handleiding Door W.Kerstens Inleiding Gefeliciteerd met Uw aankoop! In deze beknopte handleiding van de AccuSafe Kit vind U het volgende: Specificaties De werking Inhoud Assemblage

Nadere informatie

The Screamer is Newtone s versie van dit klassieke pedaal waarbij geprobeerd wordt om het geluid van de originele TS808 te reproduceren.

The Screamer is Newtone s versie van dit klassieke pedaal waarbij geprobeerd wordt om het geluid van de originele TS808 te reproduceren. WWW.-ONLINE.NL The Screamer 1 Inleiding The Screamer is een overerdrive/distortion pedaal op basis van de legendarische Ibanez Tube Screamer TS808. Vergeleken met het origineel zijn er enkele verbeteringen

Nadere informatie

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding Handleiding in tekst: Solderen van de LED's De afstand tussen de LED's is zo dat je geen

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Servo Decoders

Bouwbeschrijving. Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders Bouwbeschrijving Servo Decoders MatPwrDigiX Voor S8DCC/MOT 8-voudige servo-decoder (alle 8 servo s) Voor S8-4DCC/MOT 4-voudige servo-decoder (alleen servo 1-4) Voor W4DCC

Nadere informatie

Xilinx JTAG Programmer

Xilinx JTAG Programmer Xilinx JTAG Programmer User Manual Versie 1 14-10-2007 Jeroen Boere 1 Voorwoord Deze beknopte handleiding zal uitleg geven over de Xilinx JTAG programmer. De auteur kan omwille van geen enkele reden verantwoordelijk

Nadere informatie

Korte ombouw beschrijving 27 Mc set naar 10 meter FM

Korte ombouw beschrijving 27 Mc set naar 10 meter FM Korte ombouw beschrijving 27 Mc set naar 10 meter FM Voor de ombouw van een standaard 22 kanalen 27 Mc set ben ik uitgegaan van de ombouw beschrijving zoals die in het begin van de jaren 80 zijn gepubliceerd

Nadere informatie

WWW.NEWTONE-ONLINE.NL

WWW.NEWTONE-ONLINE.NL Big Daddy 1 Inleiding Deze keer een project dat afkomstig is van www.runoffgroove.com., de Big Daddy. De Big Daddy is afgeleid van een ander project, de Grace. Het Grace project is op zijn beurt weer afgeleid

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. c HCC Forth gg. Willem Ouwerkerk. 3 juli 2004 I 2 C 2.00

Bouwbeschrijving. c HCC Forth gg. Willem Ouwerkerk. 3 juli 2004 I 2 C 2.00 I C.00 Bouwbeschrijving c HCC Forth gg en Willem Ouwerkerk juli 00 I C-print (versie.00) Dit is de bouwbeschrijving van de externe I C-print (versie.00), die hoort bij de I C- experimenten in het Egel

Nadere informatie

www.ezkits.eu by illumicon CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020

www.ezkits.eu by illumicon CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020 by illumicon www.ezkits.eu CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020 Inhoud Inleiding...3 Soldeerinstructies...3 Assembly...4 Schema...5 Connections...6 Configuration...6

Nadere informatie

Voor de bouw van de BITX 20 Tranceiver zijn de volgende stappen handig. Het bordje is in secties ingedeeld (zie de afbeelding).

Voor de bouw van de BITX 20 Tranceiver zijn de volgende stappen handig. Het bordje is in secties ingedeeld (zie de afbeelding). BITX 20 Tranceiver Vs.3.x Voor de bouw van de BITX 20 Tranceiver zijn de volgende stappen handig. Het bordje is in secties ingedeeld (zie de afbeelding). De website: http://golddredgervideo.com/kc0wox/bitxver3new/newmanual.htm

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Weerstand kleurcodes lezen. Condensator coderingen lezen. Elektronica symbolen leren herkennen

Weerstand kleurcodes lezen. Condensator coderingen lezen. Elektronica symbolen leren herkennen www.budgetronics.eu www.budgetronics.nl www.budgetronics.com www.budgetronics.tel Weerstand kleurcodes lezen Condensator coderingen lezen Elektronica symbolen leren herkennen www.budgetronics.eu 1 WEERSTAND

Nadere informatie

Stuklijst: Hieronder vindt u de stuklijst van de oscillator.

Stuklijst: Hieronder vindt u de stuklijst van de oscillator. Stuklijst: Hieronder vindt u de stuklijst van de oscillator. Aant Referentie Waarde Codering 3 C,C4,C4 Elco 0µF 5v C0 Elco 00µF 5v C7 Elco 000µF 5v C,C6 Condensator 470pF 47 C Condensator 470nF 470nF C3

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met standaard led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016 JULI 2016 EXTRADRIVE - (A)SYMMETRISCH OVERDRIVE EFFECTPEDAAL ORDERcode: WWW.VELLEMANPROJECTS.EU Inhoudsopgave Inhoud 3 Montagehandleiding 4 Aan de slag! INHOUD 3 MONTAGE-INSTRUCTIES 1. Breng de 2 meegeleverde

Nadere informatie

PROJECT 5: PLANT MONITOR

PROJECT 5: PLANT MONITOR PROJECT 5: PLANT MONITOR IN DIT PROJECT ZAL IK EEN NIEUW TYPE ANALOGE SENSOR INTRODUCEREN DIE DE VOCHTIGHEIDSGRAAD MEET. JE GAAT EEN ALARMSYSTEEM MET LICHT EN GELUID BOUWEN DAT JE VERTELT WANNEER JE PLANT

Nadere informatie

LED-Cube. Bouwbeschrijving

LED-Cube. Bouwbeschrijving LED-Cube Bouwbeschrijving Versie 1-11/2011 - eerste opzet Versie 1.1-11/2011 - toevoeging bij hoofdstuk Solderen van de LEDs Versie 1.2-11/2011 - toevoeging bij hoofdstuk Solderen van de PCB Inhoud Inleiding!

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid

Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid Onderdelenpakket hf kristal-oscillatoreenheid NL 2933 HF-oscillatoreenheid voor een, met behulp van een kristal bepaalde, frequentie. Wordt geleverd inclusief een 4433 khz kristal. Te gebruiken in een

Nadere informatie

ZETA SDR 2014 Software-Defined-Radio-ontvanger voor de 40m-band

ZETA SDR 2014 Software-Defined-Radio-ontvanger voor de 40m-band Handleiding ZETA SDR bouwpakket Een project van Rody PD2RVK en Edwin PA7FRN naar een idee van Gintaras LYGP Met dank aan: VERON afdeling Breda Alberto I2PHO /6 Inhoudsopgave Inleiding...2 Inhoud van het

Nadere informatie

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen:

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen: k e i n u s i 105.663 Bouwpak ket Escape robot Productinformatie: De Escape robot (ontsnappings-robot) werkt als een robot met kunstmatige intelligentie. Hij slaagt er altijd in zijn weg uit een doolhof

Nadere informatie

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0 JoyCon Modificatie Handleiding Door: XxWiReDxX Dutch / Nederlands Versie 1.0 Joycon Modificatie handleiding Hoe het werkt & hoe te gebruiken Na het uitvoeren van de modificatie kun je deze gebruiken als

Nadere informatie

Antan IIIa HF antenne-analyser Mhz bouwpakket FRAG 2013

Antan IIIa HF antenne-analyser Mhz bouwpakket FRAG 2013 Antan IIIa HF antenne-analyser 0.1-33 Mhz bouwpakket FRAG 2013 Dit project bestaat uit twee printjes welke met een paar draden aan elkaar verbonden worden. De printplaatjes zijn een stuk luxer als de vorige

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving van de print interface met LUMI led s. Naam : Klas: 2008 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale Technieken

Nadere informatie

AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT. Geschreven door: Tom Vocke

AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT. Geschreven door: Tom Vocke AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT Geschreven door: Tom Vocke Datum: 28-09-2010 Inleiding: Dit document bevat alle hardware informatie betreffende de AVR-Doper mini. Het eerste deel zal zich

Nadere informatie

DDDAC1794 NOS Mainboard

DDDAC1794 NOS Mainboard DDDAC1794 NOS Mainboard De montage van het mainboard wordt in deze handleiding stap voor stap uitgevoerd en is niet al te complex. Het mainboard is de basis van de DA Converter. Versie 1.0 1 Handig om

Nadere informatie

Nodo-Small (NSM) V2.0

Nodo-Small (NSM) V2.0 Nodo-Small (NSM) V2.0 Handleiding versie 2.0 De print is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domoticaoplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over dit project

Nadere informatie

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Demontage, reparatie en montage van Wedge Touch muis wanneer de batterijklep niet gesloten zal blijven. Ook is een goede gids

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010)

Bouwbeschrijving. Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010) Bouwbeschrijving Functiebouwsteen FB-SW (vanaf maart 2010) Deze bouwsteen bezit alle functies welke tot nu toe beschikbaar waren in functiebouwstenen. Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit bouwpakket.

Nadere informatie

Maak je eigen solar power station. werkboek

Maak je eigen solar power station. werkboek Maak je eigen solar power station een natuurkundeopdracht voor 4 havo en 3/4 vwo werkboek Helmut Zahn Philips Applied Technologies, Eindhoven Colofon Auteur: Adviezen: Helmut Zahn Philips Applied Technologies,

Nadere informatie

INHOUD. dankbetuiging inleiding DE ARDUINO REVOLUTIE...16 OVER DIT BOEK...17 OPZET VAN DIT BOEK...18

INHOUD. dankbetuiging inleiding DE ARDUINO REVOLUTIE...16 OVER DIT BOEK...17 OPZET VAN DIT BOEK...18 INHOUD dankbetuiging... 13 inleiding... 15 DE ARDUINO REVOLUTIE...16 OVER DIT BOEK...17 OPZET VAN DIT BOEK...18 PROJECT 0: AAN DE SLAG...22 HARDWARE... 23 DE ARDUINO UNO... 23 STROOM... 23 BREADBOARDS...

Nadere informatie