THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE"

Transcriptie

1 NEW ARMY PAINTING LEAGUE General rulespack and Episode 4 Warhammer 40k Warhammer

2 Welkom Dit is het rulespack van de Fallen Angels. In dit rulespack vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te kunnen doen aan dit event. Dit rulespack bevat de algemene regels voor de army painting league en de regels voor episode 4: Updates op dit rulespack worden aangekondigd via het forum. Hou het forum goed in de gaten voor wijzigingen. Enjoy reading, Jeroen (en een beetje Luuk) Algemene Regels: Wat is een army painting league? In een jaar gaan we, in 4 etappes, allemaal een leger schilderen. We begonnen met kleine punten aantallen en bouwen langzaam uit naar een leger van toernooi niveau (40k 1750 punten, WHFB 2400 punten). Omdat we dan allemaal steeds ongeveer even ver zijn met de opbouw van het leger, is het makkelijk voor beginnende spelers om het spel op te pakken en is het schilderwerk te overzien. Dit voorkomt dat je meteen een heel leger aan hoeft te schaffen, zodat het ook voor iedereen financieel te doen moet zijn. Aan het einde van elke etappe is er een deadline. Dat is het moment waarop we gaan kijken of iedereen zijn schilderwerk af heeft. Er zal ook een event aan gekoppeld worden, zoals bijvoorbeeld een mini-toernooitje of een painting competition, zodat je de legers van de andere spelers ook kan zien groeien. Welke spelsystemen doen mee? Dit rulespack ondersteunt deelname van spelers binnen de spelsystemen WHFB en WH40k. Andere spelsystemen kunnen de painting league volgen, maar zullen zelf een equivalent rulespack moeten maken. Deelname Als je mee wil doen kan je je aanmelden op het forum phorum.the-fallen-angels.nl. Deelname is beperkt tot leden van The Fallen Angels. Als je nog geen lid bent, loont het zich dus om lid te worden. Aan de league zelf zijn geen kosten verbonden. (je zal wel zelf je leger moeten aanschaffen). Het is de bedoeling dat je met een nieuw leger meedoet. Sommige spelers zullen dit event aan willen grijpen om een bestaand leger af te maken. Dat kan, maar geef dan van tevoren aan wat je al af hebt. Er zijn hierdoor mogelijk minder deadlines te halen en dus ook minder dice te verdienen. (zie deadlines halen hieronder).

3 Episodes De army painting league is verdeeld in 4 episodes, van elk ongeveer 3 maanden. Elke episode heeft een deadline. De date van deze deadlines worden nog geprikt. De eerste deadline is de eerste vrijdag na de zomervakantie. Dit geeft je ruim de tijd om een goede start te maken met je leger. Deadlines halen Je haalt de deadline door op de datum van de deadline je leger geschilderd te hebben. Niet iedereen schildert even netjes en even gedetailleerd en voor de een is een model eerder af dan voor een ander, maar om iedereen een gelijke kans te geven, zijn er de volgende globale criteria: Alle modellen zijn geschilderd. Alle belangrijke vlakken van het model zijn van elkaar te onderscheiden door gebruik van verschillende kleuren, highlights of shading. Een volledig zwarte bolter is dus niet geschilderd, maar wanneer het metaal geschilderd is en/of de bolter gehighlight is, telt dit wel als geschilderd. Alle bases zijn geschilderd en voorzien van zand, flock, gras, sneeuw of ander materiaal. Het schilderen van details en het toepassen van conversions is geen vereiste voor het halen van de deadline, maar het is natuurlijk wel erg gaaf. Wat kan je winnen? The Fallen Angels hebben clubdobbelstenen in zwart met een wit logo. Er zijn echter ook witte dobbelstenen met een zwart logo gemaakt, die niet zomaar te koop zijn, maar wel te verdienen. Elke deelnemer aan de army painting league kan deze dobbelstenen verdienen, voor het halen van de deadlines. Voor elke episode is er 1 dobbelsteen te verdienen. Als je al je deadlines haalt, kan je een 5 e witte dobbelsteen bemachtigen. Keuze van je leger en armylist (40k) Bij de aanmelding heb je opgegeven met welk leger je aan de league meedoet. Dit leger gebruik je gedurende de hele league. Het toernooi zal gespeeld worden volgens de 5 de editie regels van Warhammer 40k. Alle FAQ en errata documenten, gepubliceerd op worden gebruikt. De volgende boeken worden gebruikt voor het maken van je leger: De volgende codici mogen gebruikt worden: Space Marines Space Wolves Black Templars Dark Angels Blood Angels Grey Knights

4 Het is toegestaan om je eigen chapter te gebruiken, gebaseerd op een van de bovenstaande codici. Als je dit doet dien je je tegenstanders duidelijk te maken welke codex je hanteert en wat wat voorstelt. Imperial Guard Eldar Dark Eldar Orks Tau Empire Necrons Chaos Space Marines Witch hunters Tyranids Daemons of Chaos Alleen de meest recente versie van de codici worden gebruikt. Unique characters worden wel toegestaan. Special characters worden niet toegestaan. Forgeworld regels worden wel toegestaan. Eldar Nightspinners worden wel toegestaan. Keuze van je leger en armylist (WHFB) Bij de inschrijving heb je opgegeven met welk leger je aan de league meedoet. Dit leger gebruik je gedurende de hele league. Het toernooi zal gespeeld worden volgens de 8 e editie regels van Warhammer Fantasy. Alle FAQ en errata documenten, gepubliceerd op worden gebruikt. De volgende boeken worden gebruikt voor het maken van je leger: Beastmen Bretonnia Chaos Dwarfs Throne of Chaos Dark Elves Daemons of Chaos Dogs of War Warhammer Annual 2004 Dwarfs Empire High Elves Lizardmen Ogre Kingdoms Orcs & Goblins Skaven Tomb Kings Vampire Counts Warriors of Chaos Wood Elves Alleen de meest recente versie van de army books worden gebruikt. Dogs of War units en Regiments of Reknown zijn alleen toegestaan in Dogs of War legers. De Storm of Chaos en Lustria boeken zijn niet toegestaan. Back-of-the-book army lists zijn niet toegestaan.

5 Hero level special characters worden toegestaan, lord level special characters niet. Forgeworld is wel toegestaan. Episode 4: Carnage! Episode 4 eindigt 25 mei De legers dienen dan af te zijn: 2400 punten voor Fantasy, en 1750 voor 40k. Daarnaast komen die avond alle spelers samen op het speelveld! Die avond zullen er 3 battles plaats vinden. De Fantasy spelers spellen een 4-way free-for-all. De 40k spelers worden verdeeld over 2 tafels voor een 3-way free-for-all. Je hoeft deze periode dus maar één datum vrij te houden in je agenda. Het zou leuk zijn als alle deelnemers samen kunnen komen die avond. Niet alleen voor het spelen, maar ook om te zien, en laten zien, wat je allemaal bereikt hebt. Fantasy Scenario: 4-way Carnage. In dit scenario zijn er VP te verdienen voor 4 table quarters, en het midden van de tafel. Daarnaast worden er ook op de normale wijze VP verdiend. Set-Up Omdat er vier leger op een tafel staan, wordt een grotere tafel gebruikt: 8 bij 6 De tafel wordt verdeeld in 4 kwarten (van 4 bij 3 ). Elke speler stelt zijn leger op in een van de kwarten, 6 buiten de randen die geen table edge zijn. De volgorde wordt bepaald door de dobbelsteen. Degene die het hoogste gooit moet eerst een tafelhoek uitzoeken en opstellen, daarna degene die de op-een-na laagste score heef, etc. Bij een tie, rollen degene van de tie overnieuw om te bepalen wie van hun eerst moet. Spelen De spelers gooien nog een maal om te bepalen wie eerste gaat. Degene die het hoogste gooit heeft de eerste beurt. Vervolgens wordt er met de klok mee gespeeld. In de magic phase worden de dispel dice verdeeld over de 3 spelers wiens player turn het niet is. Wanneer de dobbelstenen niet eerlijk kunnen worden verdeeld hebben de speler, of spelers, links van de speler wiens beurt het wel is, voorrang. Bij 6 dispel dice krijgen alle 3 de spelers er dus 2. Bij 5, krijg degene rechts van de speler die aan de beurt is (die dus het minst snel aan de beurt is) er 1, en de andere 2. Bij 4 krijgt degene die het snelst aan de beurt is de extra dobbelsteen. De 3 spelers die niet aan de beurt zijn morgen dobbelstenen aan elkaar schenken, maar hoeven die niet te doen. Victory Points Naast de normale VPs zijn er ook VPs te halen voor de vier kwarten en het midden van de tafel. Het midden van de tafel is een 12 radius om het middenpunt. Je claimt een kwart of het midden wanneer jij de hoogste VPs hebt van alle modellen die er op staan. Elk model telt mee. Een model dat in het midden staat, staat ook altijd op een tafelkwart. Echter mag hij maar voor één van de twee tellen. De speler zelf mag kiezen.

6 Elke tafehoek is 500 VPs waard. Het midden is 1000 VPs waard. 40k Scenario: 3-way Carnage. In dit scenario zijn er punten te verdienen voor de drie tafel derden en het midden van de tafel. Daarnaast worden ook op de normale wijze VPs te verdienen. Set-Up Verdeel de tafel in drieën zodat het een beetje lijkt op een envelop: Er is dus een groot, en twee kleine tafelderden. De grotere heeft meer ruimte om op te stellen, en zit directer aan het midden. Echter grenst hij direct aan twee spelers, wat de kleinere niet doen. Degene die het hoogste gooit moet als eerste een derde kiezen en opstellen. 6 buiten de randen, die geen table-edge zijn. Daarna gaat degene die het een-na-hoogst heeft gegooit. Spelen De spelers gooien nog een maal om te bepalen wie eerste gaat. Degene die het hoogste gooit heeft de eerste beurt. Vervolgens wordt er met de klok mee gespeeld. Victory Points Naast de normale VPs zijn er ook VPs te halen voor de drie derden en het midden van de tafel. Het midden van de tafel is een 12 radius om het middenpunt. Je claimt een derde of het midden wanneer jij de hoogste aantal Wounds hebt van alle modellen die er op staan. Elk model telt mee. Een Vehicle telt voor 3 wounds. Een model dat in het midden staat, staat ook altijd op een derde. Echter mag hij maar voor één van de twee tellen. De speler zelf mag kiezen. Elke derde is 500 VPs waard. Het midden is 1000 VPs waard. Freehand contest en white-dice deadline

7 De 4 e episode eindigt op 25 mei Dit is ook de deadline voor het verdienen van de witte dobbelstenen. Naast de Carnage battles zal er deze dag een freehand contest worden gehouden. Iedere speler mag een model inzetten waar hij uit de losse pols wat moois op heeft geschilderd. Dit mag van alles zijn: een banner, een tank, een schild, etc. We gaan met zijn allen deze modellen bewonderen en stemmen welke we de mooiste vinden. Regelkwesties en de judge Het primaire doel van het toernooi is voor iedereen om natuurlijk een leuke en gezellige tijd te hebben. Toch komen er natuurlijk wel eens regelkwesties voor. Als er een regelkwestie is zoek dit dan eerst op in het regelboek. Kom je er dan nog steeds niet uit, roep dan even een andere speler als judge erbij. De judge zal je de regel uitleggen en kan je weer verder spelen.

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE NEW ARMY PAINTING LEAGUE 2011-2012 General rulespack and Episode 2 and 3 Warhammer 40k Warhammer Welkom Dit is het rulespack van de Fallen Angels. In dit rulespack vind je alle informatie die je nodig

Nadere informatie

Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008

Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008 Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008 Altijd al eens willen weten hoe goed jouw vaste spelersgroep nu eigenlijk is? Stel een team van vier man samen en kom erachter! Schrijf je in

Nadere informatie

SOULKILLER X-WING 17/10/2015

SOULKILLER X-WING 17/10/2015 VOORWOORD Beste vrienden, leden, JAAR 2016 NR 4 JUNI INFO: 30/06 CLUBAVOND 14/07 CLUBAVOND 28/07 CLUBAVOND 04/08 1e CLUBAVOND 2016-2017 11/08 CLUBAVOND 20/08 GREEN KNIGHT RETRO TOURNAMENT 25/08 CLUBAVOND

Nadere informatie

Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands

Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands Gt Fantasy FAQ ALGEMEEN Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands A: Don t ask. zo is t nu eenmaal gegaan Q: mogen we units later vergroten? Bv na de 1 e battle

Nadere informatie

Inschrijven. Het toernooi

Inschrijven. Het toernooi Op 3 oktober 2010 wordt de vijfde editie van het Challenge rankingtoernooi voor Warhammer Fantasy georganiseerd door Spellenclub Roeselare vzw. Ons event zal doorgaan in het Chirolokaal "De Nieuwe Deure",

Nadere informatie

Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken.

Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken. Campaign rules Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken. Afkortingen RoR: Regiment of reknown SoM: Storm of

Nadere informatie

Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi Een lord of the Rings Toernooi

Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi Een lord of the Rings Toernooi Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi 2006 Een lord of the Rings Toernooi Gedurende de eerste ronde worden alle spelers aan een groep toegewezen, zijnde A of B. Als je tot groep A behoort zul je in ronde

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Warhammer 40k. Warhammer 40k Apocalypse. Informatie en regels pakket. 2 dagen aaneengesloten, 5 games! 10 en 11 augustus (vr, za)

Warhammer 40k. Warhammer 40k Apocalypse. Informatie en regels pakket. 2 dagen aaneengesloten, 5 games! 10 en 11 augustus (vr, za) Warhammer 40k Warhammer 40k Apocalypse 2 dagen aaneengesloten, 5 games! 10 en 11 augustus (vr, za) Informatie en regels pakket LOTR Utrecht Versie juni 2012 Warhammer 40k informatie en regels pakket LOTR

Nadere informatie

LORD OF THE RINGS. LOTR Battle Company. Informatie en regels pakket. LOTR Utrecht

LORD OF THE RINGS. LOTR Battle Company. Informatie en regels pakket. LOTR Utrecht LORD OF THE RINGS LOTR Battle Company Informatie en regels pakket LOTR Utrecht Versie juni2012 Lord of the Rings informatie en regels pakket LOTR Utrecht Introductie In dit informatieboekje vind u alle

Nadere informatie

ARCHERY TAG. Benodigdheden: 8-12 bogen en pijlen 10 maskers 2 Targets Afzetlint Evt objecten om achter te schuilen

ARCHERY TAG. Benodigdheden: 8-12 bogen en pijlen 10 maskers 2 Targets Afzetlint Evt objecten om achter te schuilen Spel ideeën De spellen zijn gemaakt om te spelen op een grote open grasvlakte of gym/sport zaal. Speel deze spellen bij voorkeur nooit op een bebost terrein, u zult de pijlen niet gemakkelijk terug vinden.

Nadere informatie

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels z SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! Spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 4! inhoud: - 30 getallen memokaarten - grote zachte dobbelsteen - 4 Bobolino-puzzels

Nadere informatie

GOBLINS GOBLIN SOLDIER GOBLIN BOOGSCHUTTER GOBLIN CAPTAIN % D8+KR % D8+4 Handwapen 1D8+KR

GOBLINS GOBLIN SOLDIER GOBLIN BOOGSCHUTTER GOBLIN CAPTAIN % D8+KR % D8+4 Handwapen 1D8+KR M..... Ork s Army Mork, zelf ooit een outcast wegens het feit dat hij albino was, is nu de wreedaardige leider van alle greenskins. Zijn Goblins, Orks en Trollen, vroeger verdeeldm maar nu verenigd onder

Nadere informatie

Tijd Winnen (een kaartspel voor vier spelers) Groep / niveau Groep 5/6

Tijd Winnen (een kaartspel voor vier spelers) Groep / niveau Groep 5/6 Titel Tijd Winnen (een kaartspel voor vier spelers) Groep / niveau Groep 5/6 Leerstofaspecten Benodigdheden Organisatie Bedoeling Voorwaardelijke vaardigheden Lesactiviteit Breuken(taal), breuknotatie

Nadere informatie

Aanvang: - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken.

Aanvang: - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken. NIVEAU 1. - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken. Spelregels: - Wanneer een speler de bal over het net gooit draait het hele team, met

Nadere informatie

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen,

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen, Event Circus Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les 5 oefeningen

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Praktische opdracht Wiskunde A Patience

Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische opdracht Wiskunde A Patience Praktische-opdracht door een scholier 1365 woorden 23 januari 2005 5,2 8 keer beoordeeld Vak Wiskunde A Patience Inleiding Dit is een spel voor één speler. Hij heeft

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp

Mijn rechten in de jeugdhulp Mijn rechten in de jeugdhulp Dit is een gezelschapspel dat gemaakt is op basis van het bekende Trivial Persuit spel. De bedoeling van dit spel is om de kinderen wegwijs te maken in hun rechten in de integrale

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan

SPELREGELS. o Wanneer een actieve speler een vliegende pijl kan SPELREGELS o Elk team start in hun eigen safety-zone o De pijlen liggen verspreid over het hele speelveld o Op het startsignaal mag iedereen het veld betreden o Het is de bedoeling om diegene van het andere

Nadere informatie

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren

Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Studieschema voor goed en zelfverzekerd spelen Page 1 of 5 Het stappenplan om snel en goed iets nieuws in te studeren Taak Een nieuw stuk leren zonder instrument Noten instuderen Opname beluisteren Notenbeeld

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

Het Sinterklaasdobbelspel

Het Sinterklaasdobbelspel Het Sinterklaasdobbelspel Benodigdheden: 1 dobbelsteen klok of stopwatch cadeautjes Het spel Iedereen die meedoet met het dobbelen, koopt van tevoren twee of drie cadeautjes van een paar euro. Spreek dit

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 6, 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

King of Tokyo (Richard Garfield)

King of Tokyo (Richard Garfield) King of Tokyo (Richard Garfield) 2-6 spelers, 8+, 30 min. Inhoud - Spelregels - 1 Tokyo-bord (1) - 66 kaarten (2) - 28 markers (3) (3 rook, 1 mimic, 12 krimpen, 12 gif) - 8 dobbelstenen (6 zwarte + 2 groene)

Nadere informatie

Schoolbrede start (15 min) Zie hoofdstuk Schoolbrede start.

Schoolbrede start (15 min) Zie hoofdstuk Schoolbrede start. EERLIJK DELEN EN OPRUIMEN In dit hoofdstuk zijn de activiteiten voor beschreven. Voor begint de Grote Rekendag met een gesprek over de meubels en materialen die in iedere kleutergroep te vinden zijn. Iedere

Nadere informatie

Klasseringssysteem Wezemaal Tennis Points

Klasseringssysteem Wezemaal Tennis Points Klasseringssysteem Wezemaal Tennis Points Voor elke speler zijn er twee cijfers: een klassering en een betrouwbaarheidscoëfficiënt. De klassering is een getal dat de gemiddelde sterkte aangeeft van de

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN:

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN: LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling gooit de bal niet op het moment dat er een verdediger in de afspeellijn staat. De leerling maakt soms de keuze om de bal over te spelen in

Nadere informatie

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Spelwijzer Marathon 1 De zes spelen uit de marathon kunnen afzonderlijk

Nadere informatie

Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Kan het nog zotter? Bij elke etappe wordt één iemand steeds de eerste, en aan het einde blijkt hij toch de laatste te zijn. Degene

Nadere informatie

Ouderenbond Geertruidenberg

Ouderenbond Geertruidenberg Burgemeester Allardstraat 2a 4931 CA Algemene regels 1. Het spel wordt gespeeld met alle 52 speelkaarten van een pak kaarten zonder de jokers 2. De laagste kaart is de 2 en de hoogste de aas. 3. Het eerste

Nadere informatie

CatrisK SCENARIO VOOR

CatrisK SCENARIO VOOR CatrisK De schaarste aan grondstoffen op Catan leidt tot grote conflicten tussen de kolonisten. Grote krijgsmachten worden gemobiliseerd om de onenigheden op een weinig vreedzame manier te beslechten.

Nadere informatie

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel 0. Het verhaal achter het spel Ik heb de inspiratie voor dit spel gevonden bij een bestaand "vloerspel" waarbij de kinderen in de huid van Aladin kruipen en samen met Yasmine op zoek gaan naar de grot

Nadere informatie

Circus les 6. Doelen:

Circus les 6. Doelen: Circus les 6 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan jongleren - meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler oefent oog-hand coördinatie - De speler kan hardop de telling bijhouden

Nadere informatie

Sinterklaas Dobbelspel

Sinterklaas Dobbelspel Sinterklaas Dobbelspel Spelregels: Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag. Tijdens het spel houdt iedereen altijd minimaal 1 cadeautje voor zich. Dus een opdracht

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

Blind kwartetten. Niveau ooo

Blind kwartetten. Niveau ooo Niveau ooo Blind kwartetten Bij allerlei spellen kun je naast de gewone variant ook de zogeheten 'blinde' variant spelen: in plaats van met een speelbord of kaarten speel je het spel volledig in gedachten

Nadere informatie

spelrichting verandert

spelrichting verandert Een cadeautje uitpakken Gooi nog een keer geef gastheer een cadeautje Linkerbuur kiest cadeautje van jou Rechterbuur kiest cadeautje van jou geef gastvrouw een cadeautje Een cadeautje uitpakken Een cadeautje

Nadere informatie

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2...

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2... Inleiding Het Spelreglement van de A.N.S. is van toepassing. De uitzonderingen op dit spelreglement bij de spelsystemen worden aangegeven. Het aantal schijven waarmee wordt gesjoeld kan anders zijn. De

Nadere informatie

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is.

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. De magische strijd tussen twee of meer tovenaars Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. Elke speler in het spel is een tovenaar.

Nadere informatie

1.0 Algemeen 2.0 Het bieden 3.0 Het spelen 4.0 De puntentelling 1.0 Algemeen

1.0 Algemeen 2.0 Het bieden 3.0 Het spelen 4.0 De puntentelling 1.0 Algemeen Bridge - Spelregels Inhoudsopgave 1.0 Algemeen De kaarten / 1.2 De kleuren / 1.3 De voorbereiding / 1.4 Doel van het spel / 1.5 Een Serie 2.0 Het bieden 2.1 De kaartwaarde / 2.2 De spelende partij / 2.3.

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. Werken voor hei en ven Groep 4-5

Voorbereiding post 1. Werken voor hei en ven Groep 4-5 Voorbereiding post 1 Werken voor hei en ven Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: Werken voor hei en ven, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen Verhaal

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4

ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4 ACTIVITEITEN GROEP 3 en 4 Wat zegt die grafiek? De indeling van de ochtend is als volgt: Schoolbrede start (15 minuten) Zie hoofdstuk Schoolbrede start. Deel 1 Tellen in een plaatje (20 minuten) De kinderen

Nadere informatie

- SPELLENBOEK - vijf spellen. JE EIGEN SMASh!-Spel. SPEEL JE MET ons MEE? Word een echte SMAShER

- SPELLENBOEK - vijf spellen. JE EIGEN SMASh!-Spel. SPEEL JE MET ons MEE? Word een echte SMAShER JE EIGEN SMASh!-Spel Bedenk je eigen SMASH!-spel en laat het ons weten! Maak een filmpje van jouw zelfbedachte spel en upload het filmpje op onze website www.volleybal.nl/smash. Waar zullen we gaan smashen?

Nadere informatie

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar SPELREGELS een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Je bent in de outback van Australië, in het binnenland waar weinig mensen wonen. Help de rangers de dieren daar te verzorgen! Jullie

Nadere informatie

Dier op dier. Het grote avontuur

Dier op dier. Het grote avontuur Dier op dier Het grote avontuur Een spannend stapelspel voor 2 4 spelers van 5 99 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Klaus Miltenberger Michael Bayer ca. 20 minuten Verbaasd en een beetje angstig

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Aankleding: koffers, zwembadje (bij mooi weer), strandballen, opblaas materiaal, parasol

Aankleding: koffers, zwembadje (bij mooi weer), strandballen, opblaas materiaal, parasol Event Op vakantie Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Maker: Scouting Nederland (Commissie Trainingen en Vorming) Functie: N.v.t. Datum van productie: 24 februari

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Het Kaartspel. Samenvatting spel. Spelinhoud. De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met

Het Kaartspel. Samenvatting spel. Spelinhoud. De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met Het Kaartspel Samenvatting spel De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met de Broom service. De magische vraag is: ben je moedig of laf vandaag? Riskeer

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

Oh no... INVASION!!!

Oh no... INVASION!!! Oh no... INVASION!!! Verzet Broedmonster Joost Das Voorbereiding Transport Hub Schild alien Ruimte Stations Vind alle 5 Transport Hubs in de Verzet stapel. Gebruik Hub nr 1. tot aan het aantal spelers

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015 VoetbalParty - T 65 Zaterdag 22 augustus 2015 Voetbalclinic Spel 1 Op de Stropdas / Gatendoek / ucket (Mikspellen) De gehele groep gaat tijdens dit spel om de beurt proberen de bal op (door) de stropdas

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels backgammon Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels backgammon...1 Het bord...1 Doel van het spel...1 Bewegen van de stenen...1 Regels van het bewegen

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 VOLLEYBAL

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 VOLLEYBAL LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling vangt een moeilijke hoge bal die door een medeleerling wordt aangegooid in een spelsituatie. - De leerlingen kennen de regels van lijnbal en

Nadere informatie

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen, de personen die tegenover elkaar zitten aan een tafel vormen een team en zijn maten van elkaar. Men speelt met 32 kaarten (7 t/m

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. Mens en eik Groep 1-2-3

Voorbereiding post 1. Mens en eik Groep 1-2-3 Voorbereiding post 1 Mens en eik Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: Mens en eik, voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkbladen Opruimen

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen letten heel de tijd goed op de bal/ blijven kijken naar de bal - De leerlingen kunnen de bal op het racket balanceren - De oog-hand coördinatie

Nadere informatie

Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken.

Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken. Dobbelspel - PDF Tijd voor iets anders! Nee hè, de feestdagen staan weer voor de deur en we worden weer opgeroepen om lootjes te trekken. Zoals altijd krijgen we te horen dat het niet om het cadeautje

Nadere informatie

Darten. De geschiedenis van het dart spel

Darten. De geschiedenis van het dart spel Darten Mijn spreekbeurt gaat over darten. Al twee jaar vind ik dat een erg leuke sport om naar te kijken op tv. Dat komt vooral omdat er veel aandacht voor is op de tv en de Nederlandse mannen en vrouwen

Nadere informatie

Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016

Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016 Spelregels Belgisch kampioenschap wiezen 2016 Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het BK WIEZEN 2016 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. 1. Het spel Het

Nadere informatie

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk 137 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk Je vorst is zojuist bezweken aan de gebouw heeft zijn eigen voordelen. Wanneer je pest. Jij en de andere prinsen

Nadere informatie

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969

Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen. Misha Heesakkers 2037969 Caféplay II Spel - Turnbased strategiespel met alledaagse voorwerpen Misha Heesakkers 2037969 Inhoud Gamedesign 3 Laatste Prototype 4 Procesverslag 5 Protoype 1 6 Protoype 2 7 Protoype 3 8 Protoype 4 9

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten.

Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten. Opmerking: De uiteindelijke spelregels zal afbeeldingen, extra (optionele) geavanceerde regels en karakter biografieën bevatten. Deadwood 1876 2-9 Spelers 20-40 Minuten In de Black Hills in South Dakota

Nadere informatie

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers.

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers. Montego Bay in de kleine havenstad aan de rand van de idyllische baai ten noordwesten van het eiland Jamaica heerst grote bedrijvigheid. Het is tijd voor de havenarbeiders om de lokale kroeg te verlaten

Nadere informatie

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip Tijdstip Woensdag 11 augustus 1999 14.00 16.00 Georganiseerd door Bart, Hessel en Sharon Speelveld Veld 1 Kermis, bosgebied kampterrein Veld 2 Strategisch spel, bosgebied op kampterrein Indeling 5 groepen,

Nadere informatie

Dobbelstenenrace LESRICHTLIJN OVERZICHT LES LESDOELEN MATERIALEN, MIDDELEN EN VOORBEREIDING. Opstarten - 15 minuten

Dobbelstenenrace LESRICHTLIJN OVERZICHT LES LESDOELEN MATERIALEN, MIDDELEN EN VOORBEREIDING. Opstarten - 15 minuten U UNPLUGGED Dobbelstenenrace Lestijd: 20 minuten Deze basisles omvat alleen oefeningen. Er kunnen inleidende en afrondende suggesties worden gebruikt om dieper op het onderwerp in te gaan als daar tijd

Nadere informatie

Rekenactiviteiten voor de onderbouw

Rekenactiviteiten voor de onderbouw Rekenactiviteiten voor de onderbouw IJsselgroep Basisschool de Kolkstede 1. bingo 2. duo en trio 3. de hoogste kaart 4. wie het meeste gooit 5. het bakjesspel 6. de buschauffeur 1. Bingo Doel: koppeling

Nadere informatie

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Titel Strokenstrijd roep / niveau roep 5/6 Leerstofaspecten (Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Benodigdheden Stroken; A3 in de lengte in vieren (smalle strook), bij voorkeur in verschillende

Nadere informatie

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 87 kaarten 65 speelkaarten - 60 kleurkaarten telkens de waardes 1-14 en één Godenkaart in vier kleuren

Nadere informatie

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten:

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten: Sunda to Sahul Tot 50.000 jaar geleden, het tijdperk waarop mensheid de natuur begint te domineren, leefden mensen bij de gratie van de natuur, in al haar harde glorie. Ons begrip van de natuurlijke wereld

Nadere informatie

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos!

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos! KLOK MONOPOLY Materiaal: Het speelbord van Monopoly Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig 1 dobbelsteen De klok kaartjes in de verschillende kleuren op het speelbord) (deze

Nadere informatie

Diploma Squashen. Squashvereniging Amsterdam

Diploma Squashen. Squashvereniging Amsterdam Diploma Squashen Inhoudsopgave 1. Diploma indeling... 3 1.1 Categorie indeling toernooien... 3 2. Diploma s... 5 2.1 Diploma Groen... 5 2.2 Diploma Blauw... 6 2.3 Diploma Rood... 7 2.4 Diploma Paars...

Nadere informatie

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan Kraters slaan Rekenoefening groep & Doel Bepalen van veelvouden van,,,, en Bepalen van deelbaarheid door,,,, en. Begrijpen dat veelvoud van... hetzelfde betekent als deelbaar door... Materiaal Rekenbal

Nadere informatie

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016.

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het WK WIEZEN 2016 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. Elke deelnemer wordt

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Een spel van Bruno Faidutti. Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder

Een spel van Bruno Faidutti. Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder Een spel van Bruno Faidutti Voor 3-6 spelers, leeftijd 8 jaar en ouder 1 Thema Iedere speler speelt met een team helden (twee ridders, een dief en een tovenaar). Deze helden hebben één doel: magische voorwerpen

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

QUALIFIER WORKOUT 2. Workout 2a - For Time - timecap 11:00. ELITE MALE Workout 2A (100%) For Time - Timecap 11

QUALIFIER WORKOUT 2. Workout 2a - For Time - timecap 11:00. ELITE MALE Workout 2A (100%) For Time - Timecap 11 ELITE MALE 30 Overhead Squats @ 30kg 25 Overhead Squats @ 40kg 20 Back Squats @ 60kg 15 Back Squats @ 70kg 10 Front Squats @ 80kg 5 Front Squats @ 90kg Max reps 10 50 85 115 160 40 75 105 150 165 MASTERS

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten:

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten: RISK Consumentenservice Wij besteden de grootste zorg aan de fabricage van onze spellen en speelgoed. Mocht er ondanks dat iets niet in orde zijn op het moment dat u het ontvangt, Iaat het ons dan weten.

Nadere informatie

Examen VWO. wiskunde A1. tijdvak 2 woensdag 18 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VWO. wiskunde A1. tijdvak 2 woensdag 18 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VWO 2008 tijdvak 2 woensdag 18 juni 13.30-16.30 uur wiskunde A1 Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 20 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 79 punten te behalen. Voor

Nadere informatie

Ravensburger spel nr Wie heeft het snelst zijn handboeien open?

Ravensburger spel nr Wie heeft het snelst zijn handboeien open? 6 Ravensburger spel nr. 21 323 8 Wie heeft het snelst zijn handboeien open? Inhoud A B C 4 handboeien met kettingen en haken 4 afdekkappen 4 lopers D E 12 winstfiches (van ieder 4x groen, geel en rood)

Nadere informatie

Hinkelbaan 4-kleurig, 10 velden, 30x30cm Artikelnummer: , Afmetingen:210x60cm

Hinkelbaan 4-kleurig, 10 velden, 30x30cm Artikelnummer: , Afmetingen:210x60cm Bent u het betonverven moe en wilt u tijdens de pauze het samen spelen en het meer bewegen van kinderen bevorderen? Dan is het aanbrengen van Pleinplakkers dé oplossing! Op een creatieve manier kan het

Nadere informatie

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar

Nils Nilsson A /18. Een pittig dobbelspel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar Nils Nilsson A 11518 1/18 Dobbelkoning Een pittig dobbelspel voor - 5 spelers vanaf 8 jaar E indelijk koning! Al je wensen zijn vervuld. Tevreden zit je in je kasteel en kijk je uit over je prachtige land.

Nadere informatie