Budesonide nevel 50 µg Teva, neusspray, suspensie budesonide

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Budesonide nevel 50 µg Teva, neusspray, suspensie budesonide"

Transcriptie

1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide nevel 50 µg Teva, budesonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. - Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. - Krijgt u last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Budesonide nevel 50 µg Teva en waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. WAT IS BUDESONIDE NEVEL 50 µg TEVA EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Wat is Budesonide nevel 50 µg Teva? Budesonide is een bijnierschorshormoon. Het vermindert de verschijnselen van overgevoeligheid in de neus (b.v. hooikoorts). Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Dit middel wordt gebruikt bij verschijnselen van overgevoeligheid (allergie) in de neus, zoals bij hooikoorts. 2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? - U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

2 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 2 Wanneer u overstapt van tabletten van een middel uit de groep van de bijnierschorshormonen (geneesmiddelen uit de groep waartoe ook budesonide hoort) op deze, zal uw arts de dosering van de tabletten langzaam afbouwen. Bij ontsteking van de luchtwegen (zoals b.v. bronchitis) wordt het afgeraden deze te gebruiken; Het maximale effect van deze wordt pas na een aantal dagen bereikt. Het is daarom zeer belangrijk dat u deze precies zo vaak gebruikt als de arts u heeft voorgeschreven. Aan het begin van de behandeling kan korte tijd na gebruik van deze neusspray, suspensie een "loopneus" ontstaan, hierbij kunnen eveneens korstjes in de neus ontstaan; Indien deze gedurende een lange tijd gebruikt wordt, dient het neusslijmvlies ten minste éénmaal per jaar gecontroleerd te worden; Wanneer u effecten op het gehele lichaam ervaart. Sommige via de neus toegediende corticosteroïden, waaronder budesonide, kunnen deze algemene effecten veroorzaken, met name wanneer gedurende een langdurige periode hoge doseringen worden gebruikt. Deze effecten treden echter minder vaak op bij toediening via de neus dan bij toediening via de mond. De mogelijke effecten kunnen onder andere bestaan uit stofwisselingsstoornissen, vaker moeten plassen of hoger bloedsuikergehalte (zogenaamd Cushing-syndroom of symptomen die daarop lijken), Ook kunnen optreden onderdrukking van de aanmaak van bijnierschorshormoon, groei-onderdrukking bij kinderen en jongvolwassenen, gezichtsstoornissen als grijze staar of verhoogde oogboldruk en minder vaak kan een reeks psychologische of gedragseffecten optreden, zoals overbeweeglijkheid, slaapstoornissen, angst, verminderde stemming (depressie) en agressie voornamelijk bij kinderen; langdurige behandeling of zeer hoge doseringen van dit soort middelen bij kinderen, ongeacht de toedieningsweg (bv. via de neus, via de longen, via het rectum of via de mond), kan hun groei remmen; omdat het nog niet volledig bekend is wat de lange termijn effecten van budesonide op kinderen zijn, is het nodig dat uw arts uw kind regelmatig onderzoekt. Met name wordt de groei gecontroleerd; wanneer u een verminderde leverfunctie heeft; wanneer u actieve of niet-actieve longtuberculose heeft; wanneer u schimmel- of virusinfecties in de luchtwegen heeft. Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast Budesonide nevel 50 µg Teva nog andere geneesmiddelen, heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Een wisselwerking wil zeggen dat (genees)middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking kunnen beïnvloeden. Voor zover bekend treedt er geen wisselwerking op bij gelijktijdig gebruik van dit geneesmiddel met andere (genees)middelen.

3 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 3 Tussen budesonide en ketoconazol en itraconazol kan er wel een wisselwerking zijn. Aangezien hier geen gegevens over beschikbaar zijn, dient deze combinatie te worden vermeden. Indien dit niet mogelijk is, overleg dan met uw arts of apotheker. Bij het ondergaan van een ACTH-stimulatie test, kunnen vals positieve resultaten optreden. Zwangerschap en borstvoeding Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Zwangerschap Het gebruik van deze stof in de zwangerschap bij de mens geeft geen aanwijzingen voor schadelijke effecten. Indien nodig kan budesonide gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Budesonide mag tijdens zwangerschap alleen worden gebruikt als de potentiële voordelen opwegen tegen de risico s. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Budesonide gaat over in de moedermelk. Budesonide mag tijdens het geven van borstvoeding alleen worden gebruikt als de potentiële voordelen opwegen tegen de risico s. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Budesonide heeft geen effect op het vermogen om te rijden en machines te besturen. 3. HOE GEBRUIKT U DIT MIDDEL? Budesonide nevel 50 µg Teva is uitsluitend bestemd voor gebruik in de neus. Als uw arts niet anders voorschrijft, is het gebruik als volgt: STARTDOSERING: 4 Verstuivingen in ieder neusgat 's morgens. ONDERHOUDSDOSERING: Zodra met de startdosering de verschijnselen afdoende onderdrukt blijven, kan de dosering geleidelijk verlaagd worden.

4 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 4 Bij gebruik van de Budesonide nevel 50 µg Teva voor de eerste maal, moet het flesje onder druk worden gebracht door: - het stofkapje te verwijderen en de Budesonide te schudden - daarna de wijs- en middelvinger op de vleugels van de vernevelaar te leggen - met de duim de onderkant te ondersteunen (het flesje dient rechtop te worden gehouden) - nu de vleugels enkele malen naar beneden te drukken tot de nevel verschijnt. Budesonide nevel 50 µg Teva is nu klaar voor gebruik. De volgende handelingen zullen dagelijks worden verricht: 1. Snuit de neus. 2. Verwijder het stofkapje. 3. Schud de Budesonide 4. Wijs- en middelvinger op de vleugels van de vernevelaar leggen en ondersteun de onderkant met de duim. 5. Sluit vervolgens met een vinger een neusgat af en breng voorzichtig het neusstukje in het andere neusgat. Richt de vernevelaar nu iets naar buiten, dus van het neustussenschot af. Druk de vleugels van de vernevelaar naar beneden. Er is nu 1 dosis afgegeven. 6. Hetzelfde doet men weer, maar nu in het andere neusgat. 7. Na gebruik wordt het stofkapje weer op de vernevelaar geplaatst. Schoonmaken Zo nu en dan dient Budesonide nevel 50 µg Teva te worden schoongemaakt. De vleugels worden eraf gehaald door ze omhoog te duwen. Spoel de vleugels en de stofkap af, laat ze opdrogen. Zet het geheel weer in elkaar. Een volledig effect van Budesonide nevel 50 µg Teva wordt pas na een aantal dagen toedienen bereikt. Nadat het gewenste effect is bereikt kan uw arts de dosering eventueel terugbrengen naar een lagere dosering die het effect kan handhaven. Bij de behandeling van hooikoorts verdient het de voorkeur om te starten voordat u aan de stoffen waarvoor u allergisch bent wordt blootgesteld. Heeft u te veel van dit middel gebruikt? Het is belangrijk dat u de dosis gebruikt zoals aangegeven op de sticker van de apotheek of zoals uw arts heeft geadviseerd. U mag de dosis niet verhogen of verlagen zonder dit te hebben besproken met uw arts. Er zijn bij een hoge dosis Budesonide nevel 50 µg Teva geen problemen te verwachten. Bent u vergeten dit middel te gebruiken? Wanneer u een dosis vergeet van dit geneesmiddel kunnen de verschijnselen die voor het begin van de behandeling bestonden weer optreden.

5 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 5 Wanneer u een dosis gemist hebt, neem dan zo snel mogelijk deze dosis alsnog in. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of apotheker. Als u stopt met het gebruik van dit middel Overleg altijd met uw arts, indien u overweegt om te stoppen met het gebruik van dit middel. Als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel kunnen de verschijnselen die voor het begin van de behandeling bestonden weer optreden. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Vaak (komen voor bij minder dan 1 op de 10 patiënten): Bloedneus bloedige afscheiding uit de neus irritatie van de neus Soms (komen voor bij minder dan 1 op de 100 patiënten): Directe of vertraagde overgevoeligheidsreacties, inclusief huiduitslag met hevige jeuk en bultjes, uitslag, huidontsteking, plotselinge zwelling van de huid en slijmvliezen (bijv. keel of tong), met als gevolg ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag, vaak als allergische reactie (angio-oedeem) en jeuk (pruritus). Samentrekken van de spieren (spierspasme) Zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 patiënten): Verminderde werking van de bijnierschors Groeivertraging Anafylactische reactie (ernstige, levensbedreigende allergische reactie op bepaalde stoffen) zweren van het neusslijmvlies perforatie van het tussenschot van de neus stemvervormingen (dysfonie) kneuzing Niet bekend (kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald): Verhoogde oogboldruk (glaucoom)

6 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 6 grijze staar Het melden van bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, Website: Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5. HOE BEWAART U DIT MIDDEL? Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren in de goed gesloten verpakking. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na `EXP`. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Na openen is dit geneesmiddel nog 3 maanden houdbaar. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6. INHOUD VAN DE VERPAKKING EN OVERIGE INFORMATIE Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is 1 mg budesonide per ml; per verstuiving wordt 50 microgram budesonide afgegeven. De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn carboxymethylcellulosenatrium (E466), microkristallijne cellulose (E460), glucose, polyxylstearaat, sorbinezuur en water. Dit middel bevat geen drijfgas. Hoe ziet Budesonide nevel 50 µg Teva eruit en hoeveel zit er in een verpakking? Een flesje Budesonide nevel 50 µg Teva is van bruin glas en bevat 200 doseringen. De neusspray is wit van kleur en opaak. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Teva Nederland B.V.

7 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 7 Swensweg GA Haarlem Nederland Fabrikant Pharmachemie BV Swensweg GA Haarlem Nederland In het register ingeschreven onder RVG 21040, Budesonide nevel 50 microgram Teva, Deze bijsluiter is voor het laatst goedgekeurd in maart v.RS

RVG / Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

RVG / Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Version 2016-08 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Budesonide Apotex nevel 50, 50 microgram/dosis, neusspray, suspensie Budesonide Apotex nevel 100, 100 microgram/dosis, neusspray,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1704 Pag. 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BUDESONIDE AUROBINDO NEVEL 50 MICROGRAM/DOSIS, NEUSSPRAY, SUSPENSIE BUDESONIDE AUROBINDO NEVEL 100 MICROGRAM/DOSIS, NEUSSPRAY,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1508 Pag. 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BUDESONIDE AUROBINDO NEVEL 50 MICROGRAM/DOSIS, NEUSSPRAY, SUSPENSIE BUDESONIDE AUROBINDO NEVEL 100 MICROGRAM/DOSIS, NEUSSPRAY,

Nadere informatie

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, beclometasondipropionaatmonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 50 neusspray 1 mg/ml BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 100 neusspray 2 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 50 neusspray 1 mg/ml BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 100 neusspray 2 mg/ml 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1202 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 50 neusspray 1 mg/ml BUDESONIDE ACTAVIS NEVEL 100 neusspray 2 mg/ml Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide Sandoz nevel 50 microgram/dosis, neusspray, suspensie Budesonide Sandoz nevel 100 microgram/dosis, neusspray, suspensie budesonide

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rhinocort 32 Nevel Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 0,032 / 0,064 milligram/dosis.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rhinocort 32 Nevel Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 0,032 / 0,064 milligram/dosis. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinocort 32 Nevel Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 0,032 / 0,064 milligram/dosis. Budesonide Lees de hele goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6 Version 2016_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Rhinocort 32 Nevel, 32 microgram/dosis, neusspray, suspensie Rhinocort 64 Nevel, 64 microgram/dosis, neusspray, suspensie Budesonide Lees de hele bijsluiter goed

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Fluticasonpropionaat Teva 50 microgram, neusspray 50 microgram/dosis

Fluticasonpropionaat Teva 50 microgram, neusspray 50 microgram/dosis 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fluticasonpropionaat Teva 50 microgram, 50 microgram/dosis Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hoestdrank, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Budesonide ERC 32 Nevel neusspray, suspensie, 32 microgram/dosis budesonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Budesonide ERC 32 Nevel neusspray, suspensie, 32 microgram/dosis budesonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide ERC 32 Nevel neusspray, suspensie, 32 microgram/dosis budesonide Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

BIJSLUITER. var1b versie 1.0 CSP update 1

BIJSLUITER. var1b versie 1.0 CSP update 1 BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Flixonase 50 microgram per dosis, neusspray suspensie fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Version 2016_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

ROTER NOSCAPECT 1 MG/ML stroop

ROTER NOSCAPECT 1 MG/ML stroop Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Roter Noscapect 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, 1 mg/ml Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol 20 mg/g PCH ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusdruppels Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusdruppels xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusdruppels Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusdruppels xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter want

Nadere informatie

BIJSLUITER. Flixonase neusspray IAIN PRAC recommendation neuszweren versie

BIJSLUITER. Flixonase neusspray IAIN PRAC recommendation neuszweren versie BIJSLUITER 16 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Flixonase 50 microgram per dosis, neusspray suspensie fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, crème voor vaginaal gebruik Miconazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, crème voor vaginaal gebruik Miconazolnitraat Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, Miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Teva 8 mg, broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 64 microgram/dosis Budesonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 64 microgram/dosis Budesonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinocort 64 Nevel neusspray, suspensie 64 microgram/dosis Budesonide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Rhinocort 64 Nevel, neusspray, suspensie 64 microgram/dosis Rhinocort 64 Nevel, neusspray, suspensie 1,28 mg/ml Rhinocort 64 Nevel, neusspray, suspensie 64 microgram/dosis

Nadere informatie

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, Dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 0,5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine

Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Psylliumvezels PCH suikervrij, granulaat in sachets 3,6 g psylliumvezels

Psylliumvezels PCH suikervrij, granulaat in sachets 3,6 g psylliumvezels 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Psylliumvezels PCH suikervrij, 3,6 g psylliumvezels Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Livocab 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Livocab 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Livocab 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vicks Hoest noscapinehydrochloride 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hydrocortison Teva 10 mg/g, hydrocortisonacetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

Vitamine C Teva 50 mg, tabletten Vitamine C Teva 100 mg, tabletten Vitamine C Teva 250 mg, tabletten Vitamine C Teva 500 mg, tabletten ascorbinezuur

Vitamine C Teva 50 mg, tabletten Vitamine C Teva 100 mg, tabletten Vitamine C Teva 250 mg, tabletten Vitamine C Teva 500 mg, tabletten ascorbinezuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Vitamine C Teva 50 mg, Vitamine C Teva 100 mg, Vitamine C Teva 250 mg, Vitamine C Teva 500 mg, ascorbinezuur Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis Focus, neusspray, suspensie Fluticasonpropionaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis Focus, neusspray, suspensie Fluticasonpropionaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis Focus, neusspray, suspensie Fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 12 april : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 12 april : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide 200 Cyclocaps, in harde capsule 200 microgram Budesonide 400 Cyclocaps, in harde capsule 400 microgram Budesonide 800

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab neusspray 0,5 mg/ml levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab neusspray 0,5 mg/ml levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livocab neusspray 0,5 mg/ml levocabastine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Sucralfaat 1 gram PCH, granulaat in sachets Sucralfaat

Sucralfaat 1 gram PCH, granulaat in sachets Sucralfaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sucralfaat 1 gram PCH, Sucralfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fluticasonpropionaat Mylan 50 microgram/dosis, neusspray, suspensie fluticasonpropionaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fluticasonpropionaat Mylan 50 microgram/dosis, neusspray, suspensie fluticasonpropionaat Versie: februari 2018 Pagina 1/7 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Fluticasonpropionaat Mylan 50 microgram/dosis, neusspray, suspensie fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Thiamine HCl Teva 25 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 50 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 100 mg, tabletten thiaminehydrochloride

Thiamine HCl Teva 25 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 50 mg, tabletten Thiamine HCl Teva 100 mg, tabletten thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamine HCl Teva 25 mg, Thiamine HCl Teva 50 mg, Thiamine HCl Teva 100 mg, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxymetazoline HCl 0,5 mg/ml Focus, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Oxymetazoline HCl 0,5 mg/ml Focus, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Oxymetazoline HCl 0,5 mg/ml Focus, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, oogdruppels pilocarpinehydrochloride

Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, oogdruppels pilocarpinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, pilocarpinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. BECLOMETASON 3 mg zetpillen

BIJSLUITER. BECLOMETASON 3 mg zetpillen BIJSLUITER BECLOMETASON 3 mg zetpillen Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Carbimazol Teva 5 mg, carbimazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl 8 PCH, 8 mg broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Carbimazol Teva 5 mg, carbimazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Aciclovir 50 PCH, crème 50 mg/g aciclovir

Aciclovir 50 PCH, crème 50 mg/g aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aciclovir 50 PCH, 50 mg/g aciclovir Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 0,5 MG/ML - 1 MG/ML NEUSSPRAY SAMENWERKENDE APOTHEKERS, NEUSSPRAY OPLOSSING

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 0,5 MG/ML - 1 MG/ML NEUSSPRAY SAMENWERKENDE APOTHEKERS, NEUSSPRAY OPLOSSING 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Xylometazolinehydrochloride 0,5 mg/ml neusspray Samenwerkende Apothekers, neusspray, oplossing Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Broomhexinehydrochloride 1,6 mg/ml drank Samenwerkende Apothekers broomhexinehydrochloride

Broomhexinehydrochloride 1,6 mg/ml drank Samenwerkende Apothekers broomhexinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexinehydrochloride 1,6 mg/ml drank Samenwerkende Apothekers broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel

BIJSLUITER. LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel BIJSLUITER LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir 1313-V4 1.3.1.3 Bijsluiter juni 2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER aciclovir Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Pyridoxine HCl 50 PCH, tabletten 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, tabletten 100 mg pyridoxinehydrochloride

Pyridoxine HCl 50 PCH, tabletten 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, tabletten 100 mg pyridoxinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pyridoxine HCl 50 PCH, 50 mg Pyridoxine HCl 100 PCH, 100 mg pyridoxinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat

Nadere informatie

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g miconazolnitraat

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g miconazolnitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat 20 PCH, 20 mg/g miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème BIJSLUITER cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE A IE/ml drank (waterig)

BIJSLUITER. VITAMINE A IE/ml drank (waterig) BIJSLUITER VITAMINE A 50.000 IE/ml drank (waterig) Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Broomhexine HCl Teva 4 mg/5 ml, drank Broomhexine HCl Teva 8 mg/5 ml, drank broomhexinehydrochloride

Broomhexine HCl Teva 4 mg/5 ml, drank Broomhexine HCl Teva 8 mg/5 ml, drank broomhexinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Teva 4 mg/5 ml, drank Broomhexine HCl Teva 8 mg/5 ml, drank broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cholecalciferol Mylan 800 IE, tabletten cholecalciferol (vitamine D 3 ) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

GLIBENCLAMIDE 5 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 27 september 2013 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1

GLIBENCLAMIDE 5 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 27 september 2013 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glibenclamide 5 PCH, 5 mg Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet

BIJSLUITER. VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet BIJSLUITER VITAMINE K 1 mg, 5 mg en 10 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie BIJSLUITER TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank BIJSLUITER CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusdruppels Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusdruppels xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusdruppels Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusdruppels xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis Basic Pharma, neusspray, suspensie Fluticasonpropionaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1901 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Sanias 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA MODULE 1.3.1.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA Regulatory Affairs May 2017 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zure oordruppels met hydrocortison

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. DEXAMETHASON 0,1 mg/ml mondspoeling

BIJSLUITER. DEXAMETHASON 0,1 mg/ml mondspoeling BIJSLUITER DEXAMETHASON 0,1 mg/ml mondspoeling Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rhinocort 100 Turbuhaler, 100 microgram / dosis, nasaal inhalatiepoeder. Budesonide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rhinocort 100 Turbuhaler, 100 microgram / dosis, nasaal inhalatiepoeder. Budesonide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Rhinocort 100 Turbuhaler, 100 microgram / dosis, nasaal inhalatiepoeder Budesonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide NTC 50 neusspray Budesonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide NTC 50 neusspray Budesonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Budesonide NTC 50 neusspray Budesonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG

Nadere informatie