Mijn reis naar Colorado, Amerika

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn reis naar Colorado, Amerika"

Transcriptie

1 Mijn reis naar Colorado, Amerika Mijn naam is Loran Hoitink en ik ben 17 jaar. Toen mijn vader mij vertelde over het uitwisselingsprogramma van de Lions, was ik direct enthousiast. Het leek me geweldig hieraan mee te kunnen doen. Eindelijk begon de reis waar ik zo lang naar toe heb geleefd, op 26 juli vloog ik rond half 11 in de ochtend naar het geweldige Amerika! Nadat ik om circa uur vertrok vanaf Schiphol, kwam ik s avonds laat aan op het vliegveld in Grand Junction, na tussenlandingen in Londen en Dallas. Het was een reis van ruim 18 uur. Ik werd opgehaald door mijn gastvader David en mijn gastmoeder Martha. Ook was er een andere student van de Lions waarmee ik samen in het gezin zou zitten, Jenna uit Finland. Voordat de reis begon had ik al veel contact met Jenna en mijn gastgezin, dus we waren blij om elkaar eindelijk te ontmoeten. Na de lange reis had ik nog best honger, dus besloten we te beginnen met een lekkere Amerikaanse maaltijd in een restaurant genaamd Applebees. Hun specialiteit; steak! Na een heerlijke maaltijd gingen we terug naar het vliegveld waar we vlogen met het vliegtuigje van mijn gastvader. Hij was vroeger piloot geweest en heeft nu een eigen Cessna. Hoe gaaf! David en Martha wonen in een klein plaatsje genaamd Meeker. Het ligt ver van Denver en alle grote plaatsen vandaan. Hier beleef je nog het echte Country leven. Ook woonde mijn gastgezin nog eens 15 minuten bij Meeker vandaan, dus ik zat letterlijk In the middle of nowhere. Eenmaal in Meeker zag ik typisch Amerikaanse huizen. Heel veel hout en ruim opgezet. Ook het huis van David en martha was van hout en lag prachtig op een heuvel. Geweldig! Ik werd naar mijn eigen kamer geleid. Vervolgens dronken we samen wat en gingen we slapen. Het was een lange dag geweest.

2 De eerste paar dagen begonnen we al met veel leuke activiteiten die mijn gastgezin had gepland. We zijn gaan hiken bij het Trappers Lake. Het bijzondere aan dit meer is dat er in augustus 2002 een grote brand is geweest dat een groot deel van de natuur heeft verwoest. Het resultaat is nu een grote vlakte met allemaal dode bomen, dat geeft een bijzondere sfeer. Ook zijn we een avond naar de lokale Lions Club geweest waar ik samen met Jenna een presentatie heb gegeven over Nederland en Finland. De reacties waren geweldig, iedereen vond het super om ons te horen vertellen over onze landen. Ook zijn we een van de eerste dagen naar het beroemde Aspen geweest. Natuurlijk vlogen we erheen! Jenna en ik waren op zoek naar beroemdheden, want daar staat Aspen om bekend. Het is in de winter namelijk een groot bekend skiparadijs en in de zomer zijn er veel beroemdheden om lekker te genieten van de zon. Helaas hebben wij, behalve alle dure winkels, geen beroemdheden gezien. De terugweg werd het voor mij een stuk minder leuk. Het bleek dat ik niet zo n stabiele maag heb in een klein vliegtuigje.. oeps! De zomers in Colorado zijn warm. Vooral het gebied waar ik zat was het heel erg warm, maar héél erg goed om lekker te zonnen! Het was er (bijna) elke dag ruim 30 C. Heerlijk. De nachten waren juist weer lekker koel. Vanwege de bergen koelt het er s nachts snel af. In het dorpje Meeker werd een Country Fair georganiseerd. De kinderen uit het dorp kwamen er met hun eigen dieren, zoals kippen, koeien, varkens, geiten, schapen, konijnen en zelfs kalkoenen! Het doel van deze fair is dat de kinderen hun dier, die ze erg goed hebben opgevoed, gaan verkopen aan boeren en daar krijgen ze geld voor. De gevoelens waren erg gemengd daar. Het ene kind huilde van blijdschap dat zijn koe was verkocht, terwijl het andere kind tranen met tuiten huilde omdat zijn schaap was verkocht. Het leuke was dat niet alleen de dieren op deze fair veel aandacht kregen, maar ook Jenna en ik. Er zijn twee mensen uit Europa hier, en zo keek iedereen ons aan en knoopten ze een gesprek met ons aan. Het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en iedereen is zo open en vol interesse in Amerika. Ze willen alles van je weten. Ook zijn we een dag gaan paardrijden door de bossen van Colorado met een ander gastgezin en hun 3 uitwissels. En wat was dat paardrijden gaaf! Je reed door de bossen en over de heuvels. Het uitzicht vanaf een paard was geweldig! Ook zijn we die middag met de andere uitwissels het Trappers Lake weer op geweest met bootjes en kano s. Opnieuw genieten van de omgeving.

3 s Avonds gingen we rondom een kampvuur zitten en maakten we S mores. Dat zijn marshmallows met een koekje en chocolade ertussen. De chocolade in Amerika smaakt heel anders dan in Nederland: er zit geen suiker in. De bekende Europese chocolademerken zijn echter niet bekend in Amerika. En wat ook een hele gave ervaring was, was het raften op de Green River in Utah! Ja ja, zelfs Utah heb ik bezocht! Omdat wij erg dicht bij deze staat woonden, besloot mijn gastgezin om met ons te gaan raften in Utah. De Green River lag tussen allemaal hoge rotsen in. Supermooi! De stroming was sterk en hard, en het water was koud, maar wat een geweldige ervaring was dat! Op de rustige stukjes mocht ik nog zwemmen in het water. En daar drijf je dan, tussen al die rotsen, een moment om nooit te vergeten! Samen met Jenna heb ik ook het politiebureau met gevangenis van Meeker bezocht. Er werd een nieuw bureau met gevangenis gebouwd omdat het huidige pand te oud was. Daar hadden ze gelijk in! De oude gevangenis had nog echt van die ouderwetse tralies waar je zo met de handen doorheen kon. Ook heb ik een gesprek gevoerd met een gevangene, wat trouwens echt ontzettend eng was! Hier in Nederland is dat ondenkbaar. En uiteraard mocht een foto met The Sheriff niet ontbreken! Op een avond was er in een dorp verderop een rodeo! Toen mijn gastvader aan Jenna en mij vroeg of we erheen wilden konden hij het antwoord wel raden, Of course!! En zo gingen we op weg naar de rodeo en dat was zo gaaf! Stieren, paarden, koeien, alles was er! Het beroemde Bull Riding heb ik gezien en veel aparte wedstrijden met paarden. En tijdens de pauzes mensen kijken is ook geen ramp. Cowboyhoeden, cowboylaarzen, broeken met wijde pijpen onderaan en de echte cowboyblouses. Het was zo ontzettend leuk om dat allemaal bij elkaar te zien, en dat samen met een rodeo was weer typisch Country! Uiteraard mocht een bezoekje aan de beroemde Walmart niet ontbreken wanneer je in Amerika bent. Wat een ontzettend grote winkel.. Ze hebben er alles, van eten tot een koelkast, van kattenvoer tot buggy s voor je baby. Je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het. Ik gok dat we er totaal zo n 2 uur hebben rondgelopen. De Walmart is ook nog eens 24 uur open, en iedere Walmart heeft een Starbucks, Mc Donalds of Burger King in het pand zitten, dus hongerig waren we er nooit.

4 Na twee fantastische weken bij mijn gastgezin was het tijd om 1 week op kamp te gaan! Het was een lange rit naar het park, we moesten namelijk van Meeker naar Woodland Park, zo n kleine 6 uur rijden. Op het kamp waren we met 27 andere jongeren uit 18 landen. Een behoorlijke groep. We verbleven in het clubhuis van de lokale Lionsclub. Het klikte direct met iedereen op het kamp, je wisselt nummers uit en vertelt elkaar je ervaringen. Tijdens het kamp hadden ze voor iedere dag één of meerdere activiteiten gepland, en het was geweldig. De eerste dag zijn we naar een wolvenopvang geweest, waar een paar mensen wolven en wolfshonden opvangen en verzorgen. Wat waren de wolven lief! We konden met ze knuffelen en kusjes van ze krijgen. We hebben 13 wolven en wolfshonden gezien. Ook zijn we met iedereen naar The Garden of the Gods geweest, wat een hele gave ervaring was. Ontzettend veel rotsen en allerlei vreemde vormingen. De laatste dag hebben we een bezoekje gebracht aan The North Pole, waar de kerstman vandaan komt. Het was eigenlijk een soort pretpark voor jonge kinderen. De attracties waren allemaal iets te klein voor mij als lange Nederlander, maar wat een plezier hebben we gehad! Iedere avond werd er op het kamp tijd vrijgemaakt om je presentatie te houden over je land. Dit is verplicht. Ik had een film gemaakt over mijn stad, school, huis, werk, sport, vriendinnen etc. Ze vonden het fantastisch. Door deze presentaties kon je zien hoe en waar anderen leven en wonen. Het weekje kamp vloog letterlijk voorbij. Tijd om terug te gaan naar je gastgezin. Het afscheid bestond uit veel huilen en veel knuffels. Na het kamp ging ik niet terug naar mijn oude gastgezin, omdat de afstand te ver was om telkens op en neer te rijden. Ik kwam in het gastgezin waar het andere Nederlandse meisje, Nina, ook zat. En aangezien we samen ook terugvlogen was dat ook handig. Ik heb het de laatste 3 dagen bij het gastgezin van Nina ontzettend naar mijn zin gehad. Ze hebben ons nog leuke dingen laten zien en ik leefde weer eventjes als een echte Amerikaan. American Football kijken op de televisie, milkshakes halen, nog meer televisie kijken, en wat het aller- allerleukste daar was.. het moment dat we trouwjurken mochten passen!

5 De gastmoeder had vroeger een bruidszaak, en nu had ze nog een hele collectie thuis hangen. Natuurlijk mochten wij er een paar passen. We mochten zelf de jurken uitzoeken die we mooi vonden, en ik voelde me echt een prinsesje! Het was geweldig! Uiteraard hebben we ze die avond bedankt met echte Nederlandse door onszelf gebakken pannenkoeken! De volgende dag was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan, en daar hebben we meer dan 6 uur gewacht voordat we konden vertrekken. Omdat ons gastgezin ons niet naar het vliegveld kon brengen in verband met werk, heeft iemand anders ons er naar toe gebracht, maar ook hij moest ons er wat eerder heen brengen. Na die 6 uur wachten vlogen we eindelijk terug naar Nederland. De terugreis verliep niet soepel, er was veel turbulentie en ook nu heb ik weer met een spuugzakje voor me gezeten omdat ik alwéér misselijk werd. Vliegen met veel turbulentie bleek dus niet voor mij weggelegd. Na een bijna 8 uur durende vlucht van Denver naar Londen, en een 50 minuten vlucht van Londen naar Amsterdam was ik er eindelijk weer! Ik werd opgewacht door mijn ouders en vriendin, allemaal dolblij dat we elkaar weer zagen! s Avonds lekker slapen. De volgende ochtend ontbijten: een normale boterham met hagelslag, heeeerlijk! Ik heb een fantastische tijd gehad in Amerika! Ik heb echt genoten en zoveel gezien. Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet en ik ben dolblij dat ik deze kans heb gekregen via de Lions Club. Wil je meer weten over mijn reis naar Colorado, Amerika? Je kunt me altijd mailen via loranhoitink@hotmail.com! Loran Hoitink

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Hi allemaal, Mijn naam is Caroline en ik ben deze zomer via de Lionsclub Hattem naar Brazilië geweest. Brazilië was niet mijn eerste

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport Californië 2009 Na maandenlang wachten was het dan eindelijk zover, op zaterdag 11 juli vertrok ik samen met reismaatje Carlos de Vries vanaf Schiphol om ons koude kikkerlandje voor 5 weken te verruilen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van ongeveer 4 uur. Toen we aankwamen in Serafina Corrêa,

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus.

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus. onderhands maar bovenhands, anders kennen ze niet en je krijgt om de haverklap een hand) en een knuffel, ik vond m n gastgezin direct geweldig. Het was erg ver rijden vanaf Skopje naar het huis van mijn

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Verhalen van studenten en gastgezinnen

Verhalen van studenten en gastgezinnen Verhalen van studenten en gastgezinnen Echte verhalen, echte avonturen Lees hier de ervaringen van verschillende uitwisselingsstudenten en gastgezinnen uit Nederland maar ook uit andere landen. 1 2 Dit

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken De prachtige kater Dionysius heeft een bijzondere missie: elke week gaat hij met Joyce Smit op bezoek in een bejaarden- of verzorgingshuis.

Nadere informatie

Groepsbevorderende activiteit. De broek van big (Jonathan Emmett)

Groepsbevorderende activiteit. De broek van big (Jonathan Emmett) Groepsbevorderende activiteit De broek van big (Jonathan Emmett) Beginsituatie - 65 kinderen () - 5 begeleiders - dieren aanwezig op de boerderij: paarden, ezel, konijnen, schapen, geiten, varkens, lama,

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Noot. Ik bedank Henk dat hij aan mij zijn verhaal heeft toevertrouwd om dit te redigeren en wens de lezer heel veel plezier.

Noot. Ik bedank Henk dat hij aan mij zijn verhaal heeft toevertrouwd om dit te redigeren en wens de lezer heel veel plezier. Noot Ik had het voorrecht het verhaal over de rondreis door een deel van Amerika als een van de eersten te mogen lezen en het te redigeren. Hierbij heb ik uiteraard de schrijfstijl van Henk niet aangetast.

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname En toen werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis, nooit verwacht dat het allemaal zo anders zou gaan als gehoopt. Niet wetend hoelang ik in het ziekenhuis

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Osaka, Japan CAMP AND TOUR

Osaka, Japan CAMP AND TOUR Osaka, Japan CAMP AND TOUR Jessie Kraan Osaka 01-29 juli 2015 Mijn eerste deelname met de Lions Exchange vier weken aan de andere kant van de wereld. Mijn ouders vonden het erg spannend en iedereen vroeg

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Cas Contador Spanje Mallorca Algaida

Cas Contador Spanje Mallorca Algaida Cas Contador Spanje Mallorca Algaida 1. Algemene informatie Eliza was here - Cas Contador - /spanje/mallorca/algaida/cas_contador.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cas Contador - (Spanje Mallorca

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

Van de Noordkaap terug naar huis

Van de Noordkaap terug naar huis Van de Noordkaap terug naar huis (het doel is bereikt maar de vakantie is nog niet voorbij) Tinie Hoek 1 Onderweg zijn is mooi Thuiskomen ook Appingedam 2015 Tinie Hoek www.tiniehoek.nl tiniehoek@gmail.com

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 15-daagse stammenreis via Kafa DAG 1 ADDIS ABEBA-BONGA Vandaag begint uw reis naar de stammen in het zuiden met een vrij lange reisdag van Addis Abeba naar Bonga. Onderweg

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Reisverslag Brazilië //

Reisverslag Brazilië // Reisverslag Brazilië 2017 07-07-2017 // 03-08-2017 Lars Wartena Afgelopen zomervakantie ben ik met het Lions International Youth Exchange Program op uitwisseling geweest naar Brazilië. Deze bestemming

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Dankbaar voor kleine of misschien wel grote momentjes in het leven en wat is het toch mooi om ze af en toe te delen met jullie. Maar het is mezelf ook bewust

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3 Voorbereiding post 2 Met de mens mee Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Met de mens mee, voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

DE VLUCHT & andere spannende verhalen

DE VLUCHT & andere spannende verhalen DE VLUCHT & andere spannende verhalen 2 Bianca Kruger DE VLUCHT & andere spannende verhalen Enschede 2015 3 Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave de uiterste zorg is besteed, aanvaarden auteur

Nadere informatie

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Op 19 april begonnen wij, 29 leerlingen van het Heerbeeck College in Best, aan een onvergetelijke reis door Peru. Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie,

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag door een scholier 1547 woorden 12 mei 2003 6,4 29 keer beoordeeld Auteur Federica di Cesco Eerste uitgave 2001 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil.

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil. Reisverslag China Voor de reis begon hadden we eerst een soort kennismakingsdag. Met de mensen uit Nederland gingen we naar een Chinees restaurant. Waar we iedereen konden ontmoeten en we kregen nog meer

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Emma - Urubamaba - Peru. Fatima - Ifrane - Marokko

Emma - Urubamaba - Peru. Fatima - Ifrane - Marokko Emma - Urubamaba - Peru Ola! Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Emma. Ik ben 12 jaar en ik woon in Urubambu, een rustig bergdorpje in Peru. Weet jij waar Peru ligt? Juist, in Zuid-Amerika. Ik heb

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Take a look at my life 14

Take a look at my life 14 Take a look at my life 14 Een week van een hoop geregel en stress omdat ik graag een behandeling wil gaan volgen. Hoop gedoe met geld en vergoedingen. Maar ik ben er gelukkig uit. Toch ben ik er nog niet

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege

Verhalen uit het. Midden-Oosten. naverteld door Sandra van der Stege Verhalen uit het Midden-Oosten naverteld door Sandra van der Stege Moeilijke woorden staan schuin. Ze worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 63. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Inhoud

Nadere informatie