Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen"

Transcriptie

1 Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen

2 Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk 7: De school Hoofdstuk 8: De verschillen Hoofdstuk 9: EINDE!!

3 Dag 1: de aankomst De eerste dag was heel lang. We moesten eerst 1½ uur met het vliegtuig, toen nog 2 uur met de trein en daarna moesten we nog een half uur met de bus naar de school. In de trein kregen we van meester Hendri een oranje bloemetjes ketting voor om je nek en een bril! Toen we op de school waren kregen we een voorstelling. Er gingen oude mensen zingen en er ging iemand thriller van Michael Jackson spelen op een soort fluit. We kregen ook nog een hele preek van de directeur van de school en daarna moesten we onszelf voorstellen. De mensen van ons gastgezin heten: Bjorn (de vader), Anette (de moeder), Julie (het meisje) en Jakob (haar broertje). Na de voorstelling gingen we met de mensen naar hun huis toe. Ze gaven ons een rondleiding door het huis. Die mensen hebben echt een heel groot huis zeg!! Suzanne en ik sliepen op de kamer van Julie. Omdat wij dus op haar kamer sliepen sliep zij in de computerkamer. Dit zijn de vader, moeder, Julie en Jakob

4 Dag 2 Vandaag was de 1 e schooldag. We gingen met de bus naar school toe. Het was 10 minuten rijden. Toen we op de school aankwamen, gingen een paar meisjes ons rondleiden door de hele school. De school is echt heel erg groot! Het heeft 4 gebouwen!! We werden in 2 groepen verdeeld. De eerste groep ging naar de boten toe en toen gingen we roeien. Dat was heel erg leuk maar ook nat want het regende. Onze boot ging helemaal de verkeerde kant op!! Toen werden we door de vrouw die ons geleerd had hoe we moesten roeien, aan een touw meegetrokken. Dat was heel erg leuk want toen hoefden we niets te doen. Toen we terug kwamen op de school waren we helemaal doorweekt. En toen moesten we ook nog eens 1 uur naar school toe! Toen we thuis waren gingen we een spelletjes spelen met Julie. Om 5 uur kwamen de ouders thuis. Ik ging toen op de piano een liedje spelen omdat ik zelf keyboard speel. Ze vonden het heel knap en toen ging ik Julie het liedje laten spelen. Ze kon het niet heel erg goed maar het was wel leuk om het haar te leren. We gingen in de avond pasta eten. Maar wel zonder saus. Alsnog was het heel lekker. Na het eten gingen we met Julie naar haar voetbal wedstrijd. De moeder van Julie werkt daar in een kraampje waar je eten/drinken kan kopen. Suus en ik mochten haar toen helpen met wafels bakken. Het lukte heel goed en ze waren ook heel lekker! Julie heeft met haar voetbal wedstrijd 1-0 gewonnen! Na de wedstrijd gingen we naar ene club. Daar was ook bijna iedereen uit onze klas!!

5 Dag 3 De 3 e dag was Suzanne jarig!! In de ochtend kwam de familie onze kamer binnen en werden we wakker gemaakt door het Noorse happy birthday lied!! Ze hadden een soort taart van allemaal bolletjes gemaakt! En er zat ook vuurwerk op! Door het vuurwerk ging het brandalarm af!! En toen waren we eigenlijk pas echt wakker! Toen we op de school kwamen toen moesten we met vlaggetjes van Noorwegen rond de stad gaan lopen omdat het Noorse Bevrijdingsdag was. Het was allemaal heel erg druk!! Na school zijn we met Julie, en de moeder naar the end of the World geweest! Bij the end of the World stond het light house. Het was er echt heel erg mooi en het waaide er heel erg hard! Omdat Suzanne jarig was, mocht ze van de mensen een feestje geven. Toen kwamen Amber, Isabel, Daniëlle en Blythe en toen gingen we met zijn allen taco s eten en dat was heel erg lekker!

6 Dag 4 De 4 e dag konden we lekker uitslapen!! We gingen rond 12 uur naar een haven toe. De mensen hebben een eigen boot. Daar gingen wij mee naar de stad toe varen. Dat was heel erg leuk want Suzanne en ik zaten voorop de boot en toen ging de vader heel erg hard varen dus toen kregen wij allemaal water in ons gezicht! Toen we in de stad waren gingen we naar het Viking schip. Daarna gingen we de hoogste berg van Tjome. Op de berg stond een hoog gebouw. Toen we op de top van het gebouw stonden, had je een heel mooi uitzicht over de stad heen! Toen we het mooie uitzicht helemaal hadden bekeken, gingen we met alle Nederlandse meisjes shoppen!! We kwamen hele leuke winkeltjes tegen! Maar we merkte wel dat Noorwegen een duur land is! En het was ook heel moeilijk om er achter te komen hoeveel het in euro s is want in Noorwegen betalen ze met kronen. Maar gelukkig had meester Gerard een heel handig briefje mee waarop je kon zien hoe duur het was in euro s! Toen we klaar waren met shoppen gingen we terug met de boot. We bleven extra lang varen. We kwamen onderweg heel veel kwallen tegen. En we werden weer helemaal nat!! Toen we weer in het huis waren, mochten we van de familie typisch Noorse klederdracht aan. Dat was een hele lange en vooral strakke jurk. Hij was heel mooi!!

7 Dag 5: de terugreis Jammer genoeg gingen we na 5 dagen Noorwegen toch weer naar huis! we hebben afscheid genomen en toen stapte we in de bus. Die bus bracht ons naar het treinstation waar we nog 1 uur moesten wachten op de trein! We moesten toen 2 uur met de trein, 1½ uur met het vliegtuig en toen waren we op schiphol! Toen we onze bagage hadden gepakt gingen we naar onze ouders toe. Die waren echt heel erg blij om mij te zien en ze hadden zelfs een spandoek voor me gemaakt!! Toen we thuis waren gaf ik de cadeautjes aan mijn ouders en Nadine. Ze vonden het allemaal heel leuk! Ik vond het heel leuk in Noorwegen! Het gezin was aardig, het huis was gezellig, het eten was lekker, de school was leuk, we hebben veel van noorwegen gezien en nog veel meer. Het was heel erg leuk maar ik ben ook wel blij dat ik weer thuis ben!!

8 Het gastgezin Het gastgezin was heel erg lief voor ons. De moeder stelde telkens vragen aan ons. Toen wij de cadeautjes gaven deden ze heel erg aardig en gaven ze ons knuffels. Ze hebben ons ook een cadeau gegeven. Ze hebben mij een handdoek gegeven met elanden erop. En Suzanne een shirt met elanden. Elanden zijn namelijk typisch iets Noors. Ze wonen in een heel groot huis. Het ligt op een hele mooie plaats. Als je 5 minuten loopt ben je bij een meertje. Het huis lijkt van buiten heel groot maar het valt best wel mee hoor. Van binnen zijn het kleine kamertjes. Ze hebben wel een hele grote tuin! In de tuin staat: een trampoline, 2 voetbaldoeltjes, schommels en een klein moestuintje. Suzanne en ik gingen heel vaak met Julie op de trampoline!

9 De school De school was heel erg groot!! Het had wel 4 gebouwen en een eigen bibliotheek!! De school had ook hele grote pleinen! En het heeft een voetbalveld, basketbalveld, en zelfs een eigen tuin! Ze hadden er ook aparte lokalen bv. Voor houtbewerking, en een keuken voor koken. Ze hadden een eigen gymzaal. Die was heel groot!! Als je om half 9 in de klas bent, en iedereen is er, dan gaan alle leerlingen staan en roepen ze: goodmorning teacher!! De eerste keer dat ik dat hoorde dacht ik echt zo van. Okee. Raar!! Op de school moest je je schoenen uit. Dat vonden we wel heel raar want de leraren mochten ze wel aanhouden. Ik vond het ook onhandig want als je naar buiten moest moest je weer helemaal je schoenen aantrekken. En had ik nou toevallig veters in mijn schoenen! Ze hadden er we een half uur pauze. En je mocht niets eten voor de pauze. Alleen de lunch. Maar dat was pas om 11 uur. De school was om 2 uur al uit!

10 De verschillen 1. In Noorwegen hebben ze veel meer natuur dan hier! 2. Kortere schooltijd 3. Schoenen uit op school 4. Ze kennen er geen hagelslag! (ik had dat aan ze gegeven. Ze wisten niet wat het was!) 5. Veel bergen 6. Grote huizen+tuinen 7. Bijna iedereen heeft een eigen boot!! 8. Ze gaan met de schoolbus naar school 9. Ze krijgen vanaf groep 8 zeilles. 10. Ze gaan pas vanaf hun 6 e naar school. 11. De middelbare school zit in hetzelfde gebouw als de basisschool 12. Elke school heeft een eigen bibliotheek.

11 Einde! Ik vond het echt heel erg leuk en leerzaam dat ik mee mocht naar Noorwegen!! Bedankt dat ik mee mocht meester Hendri!! Thank you hostfamily for the nice days with you! we had lot of fun! Norway is a beautiful country!!

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

09-05-2012 13-05-2012

09-05-2012 13-05-2012 09-05-2012 13-05-2012 Voorbeeld kronen: Ik ga het hebben over: Het gezin. Woensdag - Onsdag Donderdag - Torsdag Vrijdag - Fredag Zaterdag - Lorsdag Zondag - Sondag Verschillen tussen Nederland en Noorwegen.

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar)

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar) Comenius project Spanje Eerst zijn we met Jaspers vader naar Schiphol gereden. Toen gingen we opzoek naar incheckbalie, daar gingen we onze koffers wegen. Daarna moesten we door de douane. Als we hogen

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en Rikkert)

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Schooljaar groep 5/

Schooljaar groep 5/ Schooljaar groep 5/6 2016. Ik vond dit schooljaar leuk en ben blij met mijn cijfers en mijn rapport is goed. Ik zit nu in de klas met Romée, Britt, Elyse, Connie, Ateka, Zid, Joost, Mitchel, Tjardo, Tim,

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

Per week kwamen er tussen de 60 en 120 kinderen. Elke dag begonnen we met een deel van het verhaal. Project Roemenië / Moldavië. juli augustus 2012

Per week kwamen er tussen de 60 en 120 kinderen. Elke dag begonnen we met een deel van het verhaal. Project Roemenië / Moldavië. juli augustus 2012 Project Roemenië / Moldavië juli augustus 2012 Er waren vijf reizigers, die hoorden van een schat en hem gingen zoeken. Na ver en lang reizen per boot, trein, auto en bijna hun vliegtuig te hebben gemist,

Nadere informatie

Sinterklaas. De kinderen van groep 5 en 6 hebben samen een verhaal geschreven over Sinterklaas.

Sinterklaas. De kinderen van groep 5 en 6 hebben samen een verhaal geschreven over Sinterklaas. Groep 5 en 6 Welkom bij de schoolkrant van groep 5 en 6. Wij hebben stukjes geschreven en gemaakt over de onderwerpen: Sinterklaas, Kerst, de lessen van meester Jason en de workshops. Sinterklaas De kinderen

Nadere informatie

De Witte Flits. Nieuwsbrief februari 2016. Geplande evenementen. Afscheid Johan Moolenaar

De Witte Flits. Nieuwsbrief februari 2016. Geplande evenementen. Afscheid Johan Moolenaar Nieuwsbrief februari 2016 De Witte Flits Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Afscheid Johan Moolenaar Onwerkelijk maar

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans door Herman Brusselmans ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS Ik ben begonnen met schrijven op mijn 23e. Maar het grote succes kwam pas later. Op mijn 24e. Door dit succes bleef ik schrijven. Maar ook omdat

Nadere informatie

Bij de muur van de school

Bij de muur van de school Door Vanya Manten. Inleiding: Hoofdstuk 1 Op naar Cyprus! Hoofdstuk 2 Het gastgezin. Hoofdstuk 3 De dagen in Cyprus Hoofdstuk 4 Terug naar huis. Hoofdstuk 5 Wat heb ik geleerd. Bij de muur van de school

Nadere informatie

Noorwegen. Door Puck Baars. Pagina 1 van 21

Noorwegen. Door Puck Baars. Pagina 1 van 21 Noorwegen Door Puck Baars Pagina 1 van 21 Inhoud Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Weekend Foto pagina s Pagina 2 van 21 Woensdag 27 mei Woensdag was het eindelijk zo ver, naar Noorwegen!

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot En toen was het opeens 1 juli. De eerste dag van mijn schoolvakantie en ik ging meteen naar Italië. Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten en was heel nerveus. Toch kwam het goed en kwam ik aan in Bologna

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf.

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf. Batavia werf We gingen naar Batavia werf. Met de klas. En we gingen ook met de auto. Ik zat met Yessir Thijs en Sebastiaan en de moeder van Sebastiaan.We hadden ook groepjes toen we in de Batavia werf

Nadere informatie

Met een goede Aanloop komen we samen verder!

Met een goede Aanloop komen we samen verder! Op 9 november jl. hebben alle kinderen genoten van het Nationaal Schoolontbijt. Het was een gezellig samenzijn in alle groepen, waar tijdens het eten met elkaar ideetjes werden uitgewisseld over wat je

Nadere informatie

De scholen zijn weer begonnen!

De scholen zijn weer begonnen! De scholen zijn weer begonnen! De vakantie is voorbij, dus scholen zijn allemaal weer begonnen. En het vakantie houden van de juffen en meesters is dus afgelopen! De kinderen van alle scholen die zijn

Nadere informatie

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed Sint-Nicolaas Gedicht van sint en piet Sint weet niet zo goed Wat hij voor jou kopen moet Piet weer in de bocht Hij had het verkeerde gekocht Sint zat te balen Hij moest weer iets anders halen De sint

Nadere informatie

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder Edward van de Vendel De grote verboden zolder Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2017 www.queridokinderboeken.nl www.edwardvandevendel.com Copyright 2017 Edward van de Vendel Niets

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Ik vond het kei leuk. Ook de mensen die ons rondleiden, vond ik erg leuk. Ook dat we onze huis konden zien op de computer. En natuurlijk ook dat we

Ik vond het kei leuk. Ook de mensen die ons rondleiden, vond ik erg leuk. Ook dat we onze huis konden zien op de computer. En natuurlijk ook dat we Ik vond het kei leuk. Ook de mensen die ons rondleiden, vond ik erg leuk. Ook dat we onze huis konden zien op de computer. En natuurlijk ook dat we de Burgemeester zagen. Het was erg gezellig met jullie.

Nadere informatie

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Grammatica Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Inhoudsopgave Zinnen knippen 4 Het onderwerp 7 De persoonsvorm 11 Het gezegde 17 Het werkwoordelijk gezegde 21 Het naamwoordelijk gezegde 24 Het lijdend

Nadere informatie

Nieuwsbrief KERSTVIERING OP DE STAPPEN SINT EN PIETEN OP DE STAPPEN.

Nieuwsbrief KERSTVIERING OP DE STAPPEN SINT EN PIETEN OP DE STAPPEN. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 4 December 2016 Samen maken wij ons voor het kind! KERSTVIERING OP DE STAPPEN Sinterklaas is nog maar net vertrokken of de kerstbomen staan

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil.

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil. Reisverslag China Voor de reis begon hadden we eerst een soort kennismakingsdag. Met de mensen uit Nederland gingen we naar een Chinees restaurant. Waar we iedereen konden ontmoeten en we kregen nog meer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

SPECIAL EDITION. Met hart en ziel

SPECIAL EDITION. Met hart en ziel AloTreesjes 1 juli 2015 SPECIAL EDITION Met hart en ziel Eenmalige speciale uitgave van de Aloweetjes. Na 14 jaar met hart en ziel op de Aloysiusschool te hebben gewerkt neemt Trees Börger afscheid. Helemaal

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Bijzonder water. Heel erg bedankt voor de leerzame dag. Isabel

Bijzonder water. Heel erg bedankt voor de leerzame dag. Isabel Ik was naar de st. Adelbetus akker geweest bij de bron. Er waren veel klaprozen en bronwater, dat werkt echt. Daar was het ook bijzonder en er waren veel vogels en er waren drie standbeelden en veel planten.

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Inhoud 1. Natalia 2. Het plan van juf Efrossinia en Olga 3. Mag ik mee? 4. Nog twee maanden 5. Een Rus in huis? 6. Gastgezin 7. Koekenbakkers 8. Afscheid van Belarus 9. Spanning in Holland 10. De ontmoeting

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Avonturen in de Tovertuin

Avonturen in de Tovertuin Avonturen in de Tovertuin Voorleesverhalen Guusje Nederhorst Inhoud Tantedag! 9 Pas op voor Buurpoes! 15 Visje 21 Verdwaald! 27 Toneel-Stuk 33 Picknicken 39 Onweer in de Tovertuin 45 Is morgen vandaag?

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Dag 7: Een feestelijke dag

Dag 7: Een feestelijke dag Dag 7: Een feestelijke dag Geplaatst op 2 september 2011 door Johan De nacht was veel te kort. Maar 4 uurtjes geslapen. Dit houden we niet vol zo. Maar we moeten er uit want het is vandaag een feestelijke

Nadere informatie

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron MAAR TOEN HIJ VOELDE HOE HARD HET WAAIDE, WERD HIJ BANG EN BEGON TE ZINKEN. HEER, RED MIJ! Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gerrit

Nadere informatie

ITER Ook zijn wij naar ITER geweest. Dat is een Technological Institute of Renewable Energies. Hier staan veel grote windmolens en zonnepanelen,

ITER Ook zijn wij naar ITER geweest. Dat is een Technological Institute of Renewable Energies. Hier staan veel grote windmolens en zonnepanelen, Zondag 20 mei. Eindelijk was deze dag aangebroken. Iedereen was al vroeg op want we moesten om 5.30 op Schiphol staan. We hadden er allemaal superveel zin in! Na afscheid genomen te hebben van de ouders

Nadere informatie

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool!

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool! Leidsterpraat De vakantie begon zo mooi, helaas was het weer de laatste weken iets minder mooi. Hopelijk heeft iedereen toch genoten van de vakantie, wij in ieder geval wel! We zijn met heel veel zin aan

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Voetbal. Damian. Bryan

Voetbal. Damian. Bryan Voetbal Het waren leuke voetbalwedstrijden En we hebben een gelijk gespeeld en een ploeg kwam niet op dagen, dus die hadden we gewonnen. We hadden drie verloren en we waren op het eind vierde van de poule.

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag

NIEUWS UIT GROEP 6. Sportdag Zomer-editie van de: GigaGooischeSchoolkrant 2008-2009 NIEUWS UIT GROEP 6 Sportdag Door: Daan en George Het was een goede dag voor sportdag want het was heel warm. Er was mathandbal,voetbal, hockey, sprinten,

Nadere informatie

Op donderdag 26 mei mochten wij bij het Racketcentrum Zeewolde deelnemen aan een tennisclinic. We hadden een erg leuke en sportieve morgen!

Op donderdag 26 mei mochten wij bij het Racketcentrum Zeewolde deelnemen aan een tennisclinic. We hadden een erg leuke en sportieve morgen! Groep 6a* Groep 6a* Groep 6a* Groep 6a* Groep 6a* Groep 6a* Groep 6a* Op donderdag 26 mei mochten wij bij het Racketcentrum Zeewolde deelnemen aan een tennisclinic. We hadden een erg leuke en sportieve

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF Juli Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF Juli 2019 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar, nog een paar dagen en het is zomervakantie, dit is door heel de school te zien en te merken.

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Ruth 1. Ruth en Noömi

Ruth 1. Ruth en Noömi Ruth 1 Ruth en Noömi Elimelech en zijn familie 1 Toen de rechters het land bestuurden, was er eens hongersnood in Juda. Daarom besloot een man uit Betlehem naar het land Moab te gaan. Zijn vrouw en zijn

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden.

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden. Zo werkt het Wat zagen jullie vandaag? Kun je dat samen tekenen of opschrijven? Allebei een brillenglas! Wat zagen jullie vandaag? Iedereen ziet iets anders en herinnert zich andere dingen. Teken of schrijf

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach

Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach Boekverslag Nederlands Vluchten voor een glimlach door Peter Vervloed Boekverslag door een scholier 1518 woorden 11 mei 2006 6,3 33 keer beoordeeld Auteur Genre Peter Vervloed Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Verslag Portugal t/m

Verslag Portugal t/m Verslag Portugal 18-2-2018 t/m 24-2-2018 Zondag (Door Dewi Lammers, havo3) Inez kwam mij en Sheila rond 9:20 ophalen. En we waren ongeveer rond 10:30/10:45 op het vliegveld waar we wachten op de rest.

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria Woensdag 25 november Vrijdag 4 december Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar,

Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar, Dit zijn de mediatoren voor dit schooljaar, De mediatoren die vorige jaar in groep 7 zaten hebben hulp gekregen van nieuwe mediatoren uit de groepen 7 en 8. Deze leerlingen hebben dezelfde trainingen ontvangen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Schrijfprijs NT2 2016

Schrijfprijs NT2 2016 Schrijfprijs NT2 2016 Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde... Inhoud: Bladzijde 2: Verslag van de prijsuitreiking in Antwerpen. Bladzijde 3: Wie zijn onze deelnemers? Even voorstellen. Bladzijde 4: Het

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 7 juni Schoolreisje groep

Weekmail obs Hagen 7 juni Schoolreisje groep Weekmail obs Hagen 7 juni 2019 Schoolreisje groep 1-2-3-4 Op maandag 24 juni gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 op schoolreisje. We gaan dit jaar samen naar het Land van Jan Klaassen in Braamt. De kinderen

Nadere informatie

Uitwisseling Tsjechië t/m

Uitwisseling Tsjechië t/m Uitwisseling Tsjechië 7-4-2019 t/m 13-4-2019 Maandag (Door Linda Langereis & Esmée Vlaar, 2mh) We moesten om 9 uur op school zijn en daar gingen we elkaar leren kennen door een soort bingo te doen en je

Nadere informatie

Kids Nieuwsbrief oktober 2015

Kids Nieuwsbrief oktober 2015 Kids Nieuwsbrief oktober 2015 schoolreisje Duinoord Dit jaar zijn we met schoolreisje naar Duinoord geweest. Het was een zeer geslaagde dag. En daarom kwamen er veel meer scholen. De kinderen hadden het

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Voeten in de lucht. sofie! brult Donny. zeg dat het niet waar is! roept Donny.

Voeten in de lucht. sofie! brult Donny. zeg dat het niet waar is! roept Donny. Voeten in de lucht Hggr! Billie is als eerste bij de keukendeur de keukendeur van Sofies oma. Hij gooit hem open en schreeuwt: Ja hoor, het is weer poepfeest vandaag! Daar is Timmie ook. Klopt! roept hij.

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3,

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3, Klassennieuws Erichem, 18 december 2015 Beste ouders van groep 1-2-3, Het jaar 2015 is zo goed als om. We hebben een gezellige, drukke feestmaand achter de rug waarin we hard gewerkt hebben maar ook veel

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C )

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C ) Mijn oma, Mijn oma is bijzonder Mijn oma kan heel veel, van mijn oma krijg ik lekkere snoepjes zeker als wij samen terug komen van de kapper. Ik mag meer bij mijn oma dan thuis. Wisten jullie ook dat mijn

Nadere informatie