China Startgids. De 10 stappen om jouw reis tot een onvergetelijk succes te maken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "China Startgids. De 10 stappen om jouw reis tot een onvergetelijk succes te maken"

Transcriptie

1 China Startgids De 10 stappen om jouw reis tot een onvergetelijk succes te maken

2 pagina 2 van 21 China Startgids China Startgids Jouw China Reis Vind jij China intrigerend maar weet je niet waar je moet beginnen? Er komt ook heel wat bij kijken. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Wat is de beste reistijd? Hoe bepaal je je route? Hoe regel je het vervoer in China? En zo heb je misschien nog veel meer vragen. Om je een eind op weg te helpen hebben we deze China startgids samengesteld. Na het lezen van deze gids weet je precies waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van jouw China reis! Veel leesplezier!

3 pagina 3 van 21 Inhoudsopgave Kies het juiste seizoen 4 De lente 4 Zomer 4 Herfst 5 Winter 5 Hoe kies je waar je heen gaat? 6 City, modern, shopping, economisch wonder van China 6 Natuur, platteland, rust, traditioneel 6 Wildlife 6 Actief, wandelen, fietsen 6 Oude, traditionele stadjes 7 Historie, cultuur 7 Strand 7 Zoek de rustige plekjes op 8 Hoe reizen chinezen? 8 Botsing 8 Weet waar je moet zijn 9 Kies je vervoersmiddel bij grote afstanden 10 Reizen per trein 10 Nachttreinen 10 Zijn nachttreinen voor jou geschikt? 10 Softsleeper of hardsleeper? 11 Wij boeken altijd softsleeper 11 Hoe ziet softsleeper eruit? 11 Hoe ziet hardsleeper eruit? 11 Het nieuwe high speed spoor 12 Reizen met een binnenlandse vlucht 12 Hoe kom je aan treinkaartjes? 13 De vraag is groot 13 Zwarte markt 13 Kaarten op naam 13 Beperkte verkoop 14 Kaarten worden voor je geregeld 14 Kies je overnachtingsplekken 15 Chinese bouwkwaliteit 15 Hygiëne is een ding 15 Het standaard viersterrenhotel 15 Authentieke courtyardhotels 15 Boek je internationale vluchten 16 Vanuit Amsterdam 16 Vanuit Brussel 16 Vanuit Düsseldorf 16 Hulp bij boeken 16 Voorkom bijbetalen tijdens excursies 17 Kapitalisme in China 17 Gidsen moeten betalen om hun werk te doen 17 Fatsoenlijk loon 17 Entreegelden en lunch inclusief? 18 Regel je visum 19 Chinees visum 19 Single of Double 19 Hoe organiseer je jouw China reis? 20 Your Planet 21

4 pagina 4 van 21 Kies het juiste seizoen 1 Kies het juiste seizoen Ieder seizoen heeft voor- en nadelen. Bedenk wanneer je wilt reizen. Is de lente voor jou de beste tijd, ga je voor de zomer, kun je reizen in de herfst of kies je voor de winter? Lente Lente is een prachtige tijd in China. Temperaturen kunnen nog wat schommelen, maar over het algemeen is het weer zacht en aangenaam. s Middags wordt het in de meeste gebieden in april rond 20 C en in mei rond 25 C. Perfect weer om veel te ondernemen. In berggebieden duurt het meestal wat langer voordat de lente van start gaat. De temperaturen kunnen in april daarom in de bergen nog wat lager liggen. Mooi aan de lente is natuurlijk ook dat er veel bloesem te zien is. De parken en tuinen staan er prachtig bij. Een periode die je in China wel echt moet zien te vermijden is de eerste week van mei. In die week viert China collectief vakantie en dat betekent topdrukte en verkeerschaos. Zomer De zomer is natuurlijk de warmste periode. Gemiddeld moet je denken aan temperaturen rond de 30 C, maar 40 is ook geen uitzondering. Hotels hebben air conditioning, dus je kunt je kamer s nachts wel af laten koelen. Voordeel van het warme weer is dat je heel licht kunt reizen; warme kleding hoef je niet mee te nemen. Juli en augustus zijn echt hoogseizoen. Je zult dan ook niet de enige toerist zijn. Als je gebonden bent aan de zomervakantie periode, zorg dan dat je op tijd boekt zodat de leukste hotels nog vrij zijn. Als je niet goed tegen warmte kunt, kies in de zomer dan voor hoger gelegen gebieden. De provincie Yunnan bijvoorbeeld, in de uitlopers van de Himalaya, is s zomers een stuk koeler dan laaggelegen gebieden.

5 pagina 5 van 21 Kies het juiste seizoen 1 Herfst Dit is de mooiste tijd om te reizen in China. Het kleurende herfstblad geeft natuurlijk een prachtig beeld. De temperaturen zijn vergelijkbaar met de lente. Een voordeel is dat het droger is dan de lente. Voor Beijing is de herfst de mooiste periode. In september wordt het overdag gemiddeld zo n 25 C. In oktober begint het af te koelen, met name in het noorden van het land waaronder ook Beijing valt. Als je laat in de herfst wilt reizen, begin dan in het noorden en zak daarna af naar het zuiden. In het zuiden blijft het langer warm. De eerste week van oktober moet je in China echt zien te vermijden. Heel China gaat dan op vakantie en dat betekent topdrukte en verkeerschaos door het hele land. Winter Winters zijn in het grootste gedeelte van China koud. Het noorden staat onder invloed van het s winters ijzige Siberië. Meestal vriest het s nachts en klimt de temperatuur overdag tot rond het vriespunt of iets daarboven. In het noorden valt s winters bijna geen regen en is de lucht vaak helder blauw. In het zuiden van China is het s winters zacht. In Yangshuo bijvoorbeeld ligt de temperatuur in de winter gemiddeld tussen 10 en 15 C. Voor het tropische eiland Hainan is de winter de beste tijd. Het is dan droog en zonnig. De temperatuur ligt s winters nog steeds rond 26 C. Ideaal strandweer. Vermijd in China het lentefeest (wisselende data, vraag ons wanneer het de volgende keer valt), je kunt dan topdrukte verwachten.

6 pagina 6 van 21 Hoe kies je waar je heen gaat? 2 Hoe kies je waar je heen gaat? Veel mensen realiseren het zich niet, maar China is ongeveer net zo groot als heel Europa. Dat betekent dat het onmogelijk is om alles in één reis te zien. Je zult dus keuzes moeten maken. We geven je graag een paar tips op basis van categorieën. Bedenk wat jij leuk vind om te doen op reis en ontdek waar je daarvoor moet zijn. City, modern, shopping, economisch wonder van China Shanghai Hong Kong Guangzhou Beijing Natuur, platteland, rust, traditioneel Yangshuo Ping an Hangzhou Dali Shaxi Xishuangbanna Hangzhou Xiahe Wildlife Chengdu (panda s) Shaxi (wilde aapjes) Actief, wandelen, fietsen Tiger Leaping Gorge Ping an Yangshuo Hangzhou

7 pagina 7 van 21 Hoe kies je waar je heen gaat? 2 Oude, traditionele stadjes Pingyao Lijiang Shangri-La Suzhou & Tongli Dali Historie, cultuur Beijing Xi an Datong Luoyang Suzhou Xiahe Strand Hainan Hong Kong Een route die vaak gevolgd wordt voor een korte kennismaking met China is: Beijing Xi an Chengdu - Yangshuo Hong Kong/ Shanghai. Als je iets langer de tijd hebt dan kun je ook een aantal plaatsen in de provincie Yunnan toevoegen aan je reis. Yunnan ligt in de uitlopers van de Himalaya. Je vindt hier prachtige dorpjes, gelegen in dalen tussen hoge, besneeuwde bergtoppen. Het is een ruraal gebied waar diverse kleurrijke volkeren leven. Zoals bijvoorbeeld Bai, Dai, Yi en Tibetanen. Wil je kennis maken met deze volkeren, reis dan naar Dali, Shaxi, Lijiang, Shangri-La of Xishangbanna. Bij het maken van je keuze helpen wij je graag. Op kun je rondsnuffelen in de bouwstenen die we door heel China aanbieden en kijken wat je aanspreekt. Je kunt ons ook altijd bellen voor een advies gesprek met één van onze China specialisten.

8 pagina 8 van 21 Zoek de rustige plekjes op 3 Zoek de rustige plekjes op De groeiende middenklasse van China heeft steeds meer te besteden. Steeds meer mensen kopen een auto, houden zich aan de laatste mode en willen de nieuwste gadgets. Met al die nieuwe rijkdom is het onvermijdelijk dat steeds meer Chinezen willen reizen. Tot zover niet zoveel nieuws. Maar wist je ook al dat Chinezen heel anders aankijken tegen reizen dan westerlingen? Hoe reizen chinezen? De Chinese overheid doet veel om toerisme in eigen land te stimuleren. Toeristische trekpleisters krijgen een statuskwalificatie om aan te duiden hoe belangrijk de overheid die plek vindt. Het is een soort sterrensysteem, maar dan met A-tjes. Hoe meer A s hoe groter het belang van die plek. Omdat op reis gaan in China nog niet voor iedereen is weggelegd, heeft het maken van een reis een enorm statusverhogend effect. Dat geldt vooral voor attracties met een AAAAA toekenning. Als je als Chinees het geld hebt om vakantiereisjes te maken in je eigen land dan wil je dat natuurlijk laten zien aan je familie, vrienden en collega s. Dus maak je veel foto s. Het is het mooist als op de foto te zien is dat je daar niet alleen bent. Want, hoe meer mensen iets leuk vinden, hoe meer bewijs dat je er bij hoort. Botsing Doordat het binnenlandse toerisme enorm aan het groeien is, wordt het op de toeristische trekpleisters steeds drukker. Westerlingen zijn vaak juist op zoek naar plekken waar ze het authentieke China in rust kunnen ervaren. Je wilt niet op de Chinese Muur schuifelen tussen duizenden mensen.

9 pagina 9 van 21 Zoek de rustige plekjes op 3 Je wilt de Chinese Muur ervaren zoals die er 1000 jaar geleden ook bij lag. Als een plek die de frontlinie vormde tussen het ontwikkelde China en het Barbaarse noorden. Een verbijsterend staaltje regie, vakmanschap en durf, in een schitterende omgeving. Weet waar je moet zijn Het is daarom heel belangrijk dat je weet waar je moet zijn. Er zijn namelijk nog genoeg plekken te vinden waar je kunt genieten van het authentieke China. Bij Jouwchinareis.nl weten we de onontdekte plekjes te vinden. We weten waar je moet zijn als je naast de highlights ook de plekken wilt zijn waar je het oorspronkelijke China vindt. Bijvoorbeeld op welk plekje van de Chinese Muur je moet zijn voor die authentieke ervaring.

10 pagina 10 van 21 Kies je vervoersmiddel bij grote afstanden 4 Kies je vervoersmiddel bij grote afstanden De meeste mensen kiezen voor een reis waarbij grote afstanden binnen China moeten worden overbrugd. China is dan ook een immens land. Je kunt veel afstanden per trein of vliegtuig afleggen. Maar hoe werkt dat in China? Reizen per trein Het Chinese spoor is behoorlijk uitgebreid, naar veel plekken kun je met de trein reizen. Met de trein reizen in China is ook een leuke ervaring. Je ziet wat van het landschap en je kunt contact maken met Chinese reizigers. De grote meerderheid van hen spreekt geen Engels, maar dat betekent niet dat je niet met elkaar kunt communiceren. Als je foto s laat zien van thuis van je kinderen, je ouders, je neefjes, nichtjes, broers of zussen; de meeste mensen die je tegenkomt zullen het prachtig vinden dat je contact probeert te maken. Voedsel delen met Chinese reisgenoten is ook een goede manier om het ijs te breken. Nachttreinen Er zijn een aantal routes die heel geschikt zijn om met een nachttrein af te leggen. Je kunt op die manier je reis heel efficiënt inrichten. Je stapt s avonds in de trein, gaat slapen en je wordt s ochtend wakker op een nieuwe bestemming. Bovendien is het een leuke ervaring om kennis te maken met het leven op Chinese treinen. Misschien deel je wel een coupé met een Chinees die een paar Engelse woorden kent. Zijn nachttreinen voor jou geschikt? Een nachttrein is niet voor iedereen een ideaal vervoersmiddel. Als je bijvoorbeeld lang bent (2 meter of langer), dan zal een nachttrein minder comfortabel zijn. Westerlingen met een gemiddelde lengte, zullen prima in een Chinees treinbed passen. Maar als je behoorlijk lang bent en graag languit slaapt, dan is een nachttrein voor jou misschien minder geschikt. In een nachttrein slaap je bijna altijd minder goed dan in een bed in een hotel.

11 pagina 11 van 21 Kies je vervoersmiddel bij grote afstanden 4 Voor de meeste reizigers wegen de voordelen van een nachttrein op tegen de nadelen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Vaak zijn er ook alternatieven, zoals een dagtrein of een vlucht. Softsleeper of hardsleeper? Er zijn verschillende klassen in Chinese treinen. In de nachttrein kun je in de softsleeper klasse of in de hardsleeper klasse reizen. Het grote verschil tussen softsleeper en hardsleeper is niet de dikte van het matras maar heeft te maken met de indeling en het comfort van de coupé. Wij boeken altijd softsleeper De softsleeper klasse is de comfortabelste manier om te reizen. Omdat je na een dag van vele indrukken goed wilt slapen boeken we bij jouwchinareis.nl altijd de softsleeper klasse voor je. Pas wanneer softsleeper kaarten om de één of andere reden niet meer te krijgen zijn dan boeken we hardsleeper voor je. Hoe ziet softsleeper eruit? In een softsleeper wagon slaap je in een coupé met vier bedden. Er zijn twee lage bedden en twee hoge bedden. De onderste bedden doen overdag dienst als zitbank waar de reizigers van de bovenste bedden ook gebruik van maken. Doordat je de deur van je coupé kunt sluiten, heb je redelijk wat privacy. Hoe ziet hardsleeper eruit? Iedere coupé heeft zes bedden, aan elke zijde drie bedden boven elkaar. In het midden- en bovenste bed kun je niet rechtop zitten, op het onderste bed wel. Overdag doet het onderste bed dienst als zitbank voor alle reizigers. In de hardsleeper wagons hebben de coupés geen deuren. De gehele wagon is dus eigenlijk één open ruimte.

12 pagina 12 van 21 Kies je vervoersmiddel bij grote afstanden 4 Het nieuwe high speed spoor In veel gebieden in China die van economisch belang zijn, wordt in rap tempo nieuw spoor aangelegd. Op dit nieuwe spoor kunnen high speed treinen rijden. Deze treinen zijn heel comfortabel. Tussen Beijing en Shanghai bijvoorbeeld, rijden meerdere treinen per dag die je in 5,5 uur tijd over ruim 1300 km spoor vervoeren. Je reist overdag van het centrum van de ene stad naar het centrum van de volgende. Ook luchtvaartmaatschappijen blijven uitbreiden: nieuwe routes worden geopend en nieuwe toestellen aangekocht. Het netwerk in China van luchthavens is daardoor heel modern. Je kunt met een gerust hart in een vliegtuig stappen. Bij Jouwchinareis.nl kunnen we je adviseren welk vervoersmiddel voor jouw route het best uitkomt. Uiteraard regelen we graag je binnenlandse vluchten voor je. De hogesnelheidstreinen zijn een goed alternatief voor een vlucht. In de trein heb je meer comfort. Stoelen zijn ruimer, er is meer beenruimte, en je kunt vrijer bewegen. Reizen met een binnenlandse vlucht Op plekken waar de trein niet komt kun je soms wel met het vliegtuig komen. De Chinese luchtvaart is enorm aan het uitbreiden. Ieder jaar worden er weer nieuwe luchthavens geopend.

13 pagina 13 van 21 Hoe kom je aan treinkaartjes? 5 Hoe kom je aan treinkaartjes? Als je reis door jouwchinareis.nl laat organiseren dan hoef je je hierover geen zorgen te maken. Het is wel handig om te weten hoe het in z n werk gaat. Kaarten gaan in China 10 tot 12 dagen van te voren in de verkoop. Bepaalde routes en treinen zijn heel populair. Dat betekent dat zodra de verkoop van een specifieke trein van start gaat, mensen op het station in de rij gaan staan om kaarten te kopen. Want dat is hoe je een kaartje moet aanschaffen. Je moet naar het station en in de rij gaan staan om een kaartje te kopen. En dat is geen pretje. De vraag is groot Een beetje stad in China heeft een paar miljoen inwoners. En een groot deel daarvan wil wel eens een met de trein reizen. Dat betekent dat het bij de kaartverkoop altijd druk is. Het is heel normaal om een uur in de rij te moeten staan. Zwarte markt Vroeger kon je zo veel treinkaarten kopen als je wilde. Het gevolg was dat er een zwarte markt ontstond waarop treinkaarten werden verhandeld. Kaartjeshandelaren kochten kaarten in op populaire treinen. Die treinen zijn vaak binnen een dag of soms zelfs binnen een paar uur uitverkocht. Handelaren konden hun populaire kaartjes vervolgens tegen woekerprijzen verkopen. Kaarten op naam De Chinese overheid heeft opgetreden tegen deze illegale praktijken. Het is nu verplicht om treinkaarten op naam te kopen. Bij de aanschaf moet het paspoort van de treinreiziger getoond worden. Op het treinkaartje wordt dit paspoortnummer geprint.

14 pagina 14 van 21 Hoe kom je aan treinkaartjes? 5 Beperkte verkoop Daarnaast is er een maatregel van kracht die het onmogelijk maakt om meer dan drie treinkaarten ineens te kopen. Als je meer dan drie treinkaarten nodig hebt dan moet je dus in de rij gaan staan voor de eerste drie kaarten en vervolgens weer achteraan aansluiten voor de volgende drie kaarten. Kaarten worden voor je geregeld Uiteraard nemen wij je deze zorg graag uit handen. Onze lokale partners zorgen ervoor dat er iemand op het station voor jou in de rij gaat staan met een kopie van je paspoort om jouw treinkaartjes veilig te stellen.

15 pagina 15 van 21 Kies je overnachtingsplekken 6 Kies je overnachtingsplekken Hotels zijn er in China in iedere prijsklasse. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. Chinese bouwkwaliteit Het eerste is dat er in China in een razend tempo gebouwd wordt en dat de kwaliteit wel eens te wensen over laat. Hygiëne is een ding Waar je verder rekening mee moet houden is dat de hygiënische standaard een stuk lager ligt dan bij ons. Zelfs als er door het hotelmanagement goed op wordt gelet, dan nog kijkt een Chinees heel anders aan tegen een haar in de douche dan wij. Bij Jouwchinareis.nl weten we (door persoonlijke ervaring en door de ervaringen van onze lokale agenten) precies welke hotels van goede kwaliteit zijn. Het standaard viersterrenhotel Je kunt in China terecht in moderne hotels, met indrukwekkende lobbies met marmeren vloeren en moderne hotelkamers. Meestal is het prima, maar het mist iets bijzonders. Authentieke courtyardhotels Veel leuker is het om te verblijven in courtyard hotels. Traditioneel werden huizen in China gebouwd rond een binnenhof (courtyard). Rijke Chinezen hadden meerdere binnenhoven en tuinen met daar omheen verschillende gebouwen met kamers voor de familie, voor gasten en voor het personeel. Een aantal van deze huizen zijn omgetoverd tot hotel met modern sanitair. De mooiste hotels hebben antieke Chinese meubeltjes in de kamers staan. Alles om je heen ademt de sfeer van het oude China. Omdat het oude huizen zijn, zit je meestal ook op een toplocatie, in de oude stad.

16 pagina 16 van 21 Boek je internationale vluchten 7 Boek je internationale vluchten Jouwchinareis.nl helpt je graag bij het boeken van je vlucht. We zoeken verschillende mogelijkheden voor jouw reisdata uit en leggen deze graag aan je voor. Over het algemeen geldt dat het loont om vroeg te boeken, zeker als je tijdens de zomervakantieperiode wilt reizen. Vanuit Amsterdam Als reiziger heb je in Nederland de luxe positie dat er heel veel vluchten rechtstreeks naar China gaan vanaf Schiphol. Daarnaast zijn er diverse vluchten die je naar China brengen met een overstap. Met KLM vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Beijing, Shanghai, Hong Kong, Chengdu, Hangzhou of Xiamen. Omdat je verschillende steden met elkaar mag combineren hoef je niet naar je beginpunt terug te reizen. Je kunt vanaf Schiphol ook rechtstreeks naar Beijing of Guangzhou vliegen met China Southern, een partner van KLM. Vanuit Brussel Ook vanuit België zijn er diverse mogelijkheden voor vluchten naar China. Met Hainan Airlines vlieg je bijvoorbeeld rechtstreeks naar Beijing. Je kunt ook vliegen met KLM. In Antwerpen stap je dan op de Thalys naar Schiphol, van waar je rechtstreeks naar China vliegt. Vanuit Düsseldorf Woon je in het zuiden van Nederland dicht bij de Duitse grens, of in het oosten van België, dan is Düsseldorf een prettige luchthaven van vertrek. Je kunt vanaf hier met Lufthansa (vaak via Frankfurt of München) vliegen of rechtstreeks met Air China. Hulp bij boeken Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wij zoeken graag een geschikte vlucht bij jouw gewenste reisdata. We kunnen bij praktisch alle luchtvaartmaatschappijen voor je in optie zetten en boeken via ons reserveringssysteem. Wel zo makkelijk.

17 pagina 17 van 21 Voorkom bijbetalen tijdens excursies 8 Voorkom bijbetalen tijdens excursies Een van de redenen waarom China het zo goed doet op economisch vlak, is vanwege de Chinese handelsgeest. Chinezen verstaan de kunst van het onderhandelen als geen ander en hebben het kapitalisme volledig omarmt. Kapitalisme in China Tegelijkertijd zijn er veel Chinezen die vanwege een zwakke maatschappelijke positie niet een eerlijk loon verdienen voor het werk wat ze doen. Dit zie je helaas ook gebeuren in de toeristische sector in China. Veel Chinese gidsen en chauffeurs worden zwaar onderbetaald. Gidsen moeten betalen om hun werk te doen In toeristische hot spots zoals bij het Terracotta Leger of de Chinese Muur komt het zelfs voor dat gidsen en chauffeurs geld moeten betalen om een excursie uit te mogen voeren. Er wordt van hen verwacht dat ze dit terugverdienen door toeristen mee te nemen naar souvenirshops en fabrieksbezoeken. Over de souvenirs die de toeristen daar kopen, ontvangen de gids en chauffeur dan een commissie. Je denkt misschien goedkoop uit te zijn met zo n excursie, maar je krijgt wel veel minder waarde voor je geld. Ten eerste gaat er kostbare vakantietijd verloren aan het bezoek aan hallen vol souvenirs. Ten tweede heb je een gids die je zal aansporen om souvenirs te kopen die je helemaal niet wilt hebben. Maar bovendien werk je mee aan een onethische constructie waarbij de gids vaak aan het kortste eind trekt. Fatsoenlijk loon Bij Your Planet doen we hier niet aan mee. Reis je met Jouwchinareis.nl, dan weet je zeker dat je gids en chauffeur een fatsoenlijk loon krijgen. Bovendien hebben we afspraken met onze partners dat jij je kostbare tijd niet hoeft te verdoen met fabrieksbezoeken.

18 pagina 18 van 21 Voorkom bijbetalen tijdens excursies 8 Entreegelden en lunch inclusief? Houd er rekening mee dat bij veel reisorganisaties de entreegelden niet inclusief zijn bij excursies. In China kan dat behoorlijk oplopen. Bij een reis van drie weken kun je zo aan 80 tot 150 per persoon komen. Als je je reis door Jouwchinareis.nl laat organiseren dan kun je er gerust op zijn dat entreegelden zijn inbegrepen. We vinden het zelf namelijk ook zo vervelend als je onderweg de hele tijd je portemonnee moeten trekken. Lunch is tijdens een excursie die de gehele dag duurt daarom ook vaak inbegrepen bij Jouwchinareis.nl. Als de lunch niet inclusief is dan communiceren we dit duidelijk zodat er geen misverstand over bestaat.

19 pagina 19 van 21 Regel je visum 9 Regel je visum Om China in te kunnen reizen heb je een visum nodig. Het visum moet in je paspoort komen te staan. Je moet dit voor aanvang van je reis geregeld hebben. Veel mensen kiezen ervoor om de visumaanvraag uit te besteden. Het is dan ook een tijdrovende klus om steeds op en neer te moeten naar de Chinese ambassade. Jouwchinareis.nl helpt je graag met de aanvraag hiervan. Als wij je visumaanvraag mogen verzorgen dan staan we je natuurlijk ook bij in het invullen van je formulieren. Jouw persoonlijke reisspecialist kijkt ook altijd zelf de formulieren goed na, zodat we er zeker van zijn dat de formulieren juist zijn ingevuld. Chinees visum Een Chinees visum kun je zowel in Den Haag als in Brussel aanvragen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Reisschema en boekingsbevestiging Het Chinese consulaat vraagt om een gedetailleerd reisschema van je verblijf in China. Hotelbevestigingen voor je gehele verblijf dienen hier bijgevoegd te worden. Daarnaast verlangt het Chinese consulaat een bewijs van in- en uitreis, bijvoorbeeld een vluchtbevestiging. Single of Double Voor je Chinese visum kun je een single entry of een double entry aanvragen. Een double entry visum vraag je aan als je van plan bent om China tijdelijk uit te reizen en dan weer in te reizen. Bijvoorbeeld als je naar buurland reist en daarna weer terugreist naar China. Hongkong valt in dit geval ook onder buitenland. Een single entry visum is drie maanden geldig en een double entry visum is zes maanden geldig.

20 pagina 20 van 21 Hoe organiseer je jouw China reis? 10 Hoe organiseer je jouw China reis? Your Planet Heb je na het lezen van deze gids wel zin gekregen in een reis naar China? En wil je zeker weten dat jouw reis een geweldige ervaring wordt? Ga dan naar en begin met het samenstellen van jouw ideale China reis. Your Planet (de reisorganisatie achter Jouwchinareis.nl), is dé specialist voor reizen door China. Je krijgt een persoonlijke reisadviseur die met je meedenkt en je adviseert. Onze reisspecialisten weten waarover ze het hebben omdat ze dagelijks in contact staan met onze locale agenten en omdat ze zelf meerdere reizen in China hebben gemaakt. Wil je naar plekken reizen die niet op de site staan? Ook dat kunnen we in veel gevallen voor je regelen. Wil je meer advies? Bel ons dan gerust of stuur ons een mailtje. Je kunt altijd terecht voor een gratis adviesgesprek. Veel plezier bij de voorbereiding van jouw droomreis! Telefoon: Combinatie met Transsiberië Express of Noord-Korea Wist je dat Your Planet ook specialist is voor deze bestemmingen? kijk op en op

21 pagina 21 van 21 Your Planet 11 Your Planet Deze gids delen? Wil je deze gids met anderen delen? Dat vinden wij prima. We vragen je wel om deze pdf niet rechtstreeks aan je vrienden of familie door te sturen. Verwijs je vrienden en familie naar de link waar deze pdf gedownload is, dan kunnen ze zelf de meest actuele versie downloaden. De teksten in deze gids zijn geschreven door Leonieke Glasbergen, oprichter van Your Planet. Ook de foto s zijn eigendom van Your Planet. Wil je teksten en/of foto s uit deze publicatie gebruiken, vraag hiervoor dan toestemming via info@yourplanettravel.nl. Vermeld hierbij duidelijk waarvoor je de inhoud wilt gebruiken. Leonieke heeft haar best gedaan om de juistheid van alle teksten te garanderen. Omstandigheden kunnen echter op ieder moment veranderen waardoor sommige delen van de teksten achterhaald kunnen raken. Leonieke Glasbergen of Your Planet kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele onjuistheden.

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Het onbekende China 18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Profiel Comfortabele 4x4 Mitsubishi Pajero of Toyota Landcruiser (Huur)of Motorfiets Adembenemende landschappen Vooral

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw.

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw. Naam: Vakantie _ Een groot aantal Nederlanders gaat ieder jaar één keer op vakantie. Vaak gaat de reis naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, of nog verder. Maar Nederlanders

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Visumaanvraagformulier voor Thailand

Visumaanvraagformulier voor Thailand LET OP! Als u een visum wilt aanvragen, doorloop dan eerst alle stappen in onze webshop. Hier kunt u, als u alle stappen doorlopen hebt, de benodigde formulieren downloaden in een compleet aanvraagpakket.

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013 Great Wall Skating Challenge Where the great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Boekingstips

Boekingstips Boekingstips 2016-2017 VoetbalreizenVergelijken.nl is dé plek voor het vergelijken van voetbalreizen en voetbaltickets naar de topcompetities in Europa. Maar we doen graag meer! Daarom lees je in deze

Nadere informatie

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni Leerlingen: 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) Coach: Groepsnaam: 1 LOGBOEK WERKWEEK Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Planning... 3 De opdrachten... 4 Reisplan... 5 Stap

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand 20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand Thailand is een zeer veelzijdig land en tijdens deze reis maakt u kennis met een aantal bijzondere hoogtepunten, zoals de bruisende hoofstad Bangkok,

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Na het kopen van een kaartje / opladen van een chipkaart krijgt men direct een precies advies naar de eindbestemming. Mogelijke optie: automaten krijgen het

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch HIGHLIGHTS Traditionele Engelse stad op het zuidelijk halfrond Universiteitsstad CHRISTCHURCH Engels leren in de meest Engelse stad van het zuidelijk halfrond. Hier

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

BELANGRIJK: De consulaire afdeling is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. BELANGRIJK: 1). Cheques worden niet geaccepteerd 2). Vergeet niet het betalingsbewijs bij uw aanvraag in te dienen 3). Dien visumaanvragen van 3 maanden of langer (iedere categorie) op tijd in aangezien

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Naam: TIJD EN SEIZOENEN

Naam: TIJD EN SEIZOENEN Naam: TIJD EN SEIZOENEN Tijd is belangrijk. Je moet op veel plaatsen op tijd komen. Op tijd op school, op tijd thuis, op tijd voor de bus of de trein. Om te zien hoe laat het is, kijk je op je horloge.

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Tijd. Thijs Boom Groep 7

Tijd. Thijs Boom Groep 7 Tijd Thijs Boom Groep 7 Maart - April 2016 Voorwoord In 2014 was ik in Amerika, toen ben ik begonnen met nadenken over tijd. Ik werd om drie uur s nachts wakker, door een jetlag. Ik wou weten hoe dat kwam

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Batumi Raptor Count nodigt u uit op de. Batumi Vogelweek. 21-28 September 2014

Batumi Raptor Count nodigt u uit op de. Batumi Vogelweek. 21-28 September 2014 Raptor Count nodigt u uit op de Vogelweek 21-28 September 2014 Slechts op 3 plaatsen in de wereld kan men gedurende één seizoen meer dan een miljoen roofvogels zien doortrekken: Veracruz (Mexico), Eilat

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA

CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA Transsiberië Visa Je aanvraag voor KES Visum Support is succesvol bij ons binnen gekomen! Je aanvraag voor de Transsiberië visa zijn bijna compleet. Loop de checklists op de

Nadere informatie

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl Dagprogramma Grand Tour door China Dwars door China reis je van Beijing naar Guilin. Je ziet keizerlijke grandeur, kleurrijke minderheden en een prachtig karstlandschap. Kortom, een complete reis door

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein Lied :..! (cd track / ) Voor de lol of voor je werk. Naar een feest of naar de kerk. Naar Parijs of Almelo. Met de trein ben je er zo. Reizen naar een verre stad. Met je koffer en je kat. Stap maar in

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown HIGHLIGHTS Mekka voor adrenalinezoekers en backpackers Lord of the Rings QUEENSTOWN De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar

Nadere informatie

Taalreizen Canada, Vancouver

Taalreizen Canada, Vancouver Taalreizen Canada, Vancouver HIGHLIGHTS Bruisende studentenstad Wintersport in de Rocky Mountains Walvissen spotten in de Stille Oceaan VANCOUVER Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Gemiddelde reistijd Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt uur. Transfer 0:30.

Gemiddelde reistijd Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt uur. Transfer 0:30. Dolphin Suites Algemeen Dolphin Suites heeft in maart 2009 haar deuren geopend. Een modern design hotel geheel toegankelijk voor mensen met een beperking. Het hotel bestaat uit 12 ruime suites, 1 studio

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten

Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Curaçao Sales Run 2017: Alles wat je moet weten Beste Curaçao Sales Runner, Leuk dat je je hebt aangemeld voor dit programma! In deze map vind je alles wat je moet weten over de Curaçao Sales Run: een

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst studiereis China

Informatiebijeenkomst studiereis China Informatiebijeenkomst studiereis China Reiscommissie 2008: Rijst voor jou 12 november 2007 Zie ook: http://china.a-eskwadraat.nl Outline 1 Inleiding 2 Steden en reizen Heen- en terugreis China Beijing

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau

Verkoopdocumentatie. buiten wonen op top niveau Verkoopdocumentatie buiten wonen op top niveau Welkom op Erve Wolfkotte ij heten u van harte welkom op Erve Wolfkotte en danken u Wbij voorbaat voor uw belangstelling in ons prachtig Twents recreatielandgoed.

Nadere informatie

8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya

8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya Desert Trail Egypt 8 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Cairo naar Bahariya Profiel Per woestijnschip met zadel Over zandduinen en langs schatten van een rijk verleden Zinderende landschappen

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Boomhut-hotel MÃ nchberg

Boomhut-hotel MÃ nchberg Boomhut-hotel MÃ nchberg Algemeen Een droom van ieder kind en stiekem ook van veel volwassenen... slapen in een boomhut! Deze droom kan nu uitkomen, want in Mönchberg in Duitsland staat een geweldige rolstoeltoegankelijke

Nadere informatie

Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam! Door Frans van den Berg , 0:00 (Update , 0:00)!

Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam! Door Frans van den Berg , 0:00 (Update , 0:00)! Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam Door Frans van den Berg - 9-8-2014, 0:00 (Update 9-8-2014, 0:00) Ondernemer Wang bij de tekening van het hotel. foto frans van den berg SCHIPHOL - Chinese

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

.22. Hoe ziet een centrum eruit?

.22. Hoe ziet een centrum eruit? Hoe ziet een centrum eruit? Hoofdstuk 2 les 1 Wat ga je leren? In deze les leer je hoe een centrum eruitziet. Je leert ook hoe het komt dat sommige steden of plekken een centrum zijn geworden. Begrippen

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

China. - Tibet Cultuur- les 2.

China. - Tibet Cultuur- les 2. China Pagina 1 - Tibet Cultuur- les 2. Colofon Les voor groep 7/8 50 minuten Aardrijkskunde Leerkracht - handreiking Inleiding In deze les willen we ons verdiepen in de situatie van Tibet. Wat speelt daar

Nadere informatie

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië H i v a k a n t i e g a n g e r, h i e r b i j e n k e l e t i p s v o o r h e t z o g o e d k o o p m o g e l i j k b o e k e n v a n v l i e g t i c k e t s Wendy's reistips P u u r K r o a t i ë Het

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Mandarijn in Shanghai, Hutong School

Mandarijn in Shanghai, Hutong School EASY LANGUAGES Mandarijn in Shanghai, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 2 weken tot 1 jaar Alle niveaus Bestemming Taalcursus

Nadere informatie

Uw eerste. VIP service

Uw eerste. VIP service Uw eerste VIP service VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en persoonlijke service,

Nadere informatie

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN FASCINEREND BALI - 10 DAGEN Tourcode: DJ-10D-FB-DJ10 Tijdens deze reis door Bali kun je een kijkje nemen achter de prachtige groene rijstvelden en de witte stranden. Je bezoekt plaatsen waar maar weinig

Nadere informatie

Slaaphof Slaapcomfort

Slaaphof Slaapcomfort Slaapadvies WAT IS HET BESTE BED? Het kopen van een nieuw slaapsysteem is voor mensen een lastig avontuur. U gaat een aankoop doen waar u zo n 25.000 á 30.000 uren op gaat slapen. Iets kopen waar je eigenlijk

Nadere informatie

CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA

CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA CHECKLIST TRANSSIBERIË VISA Transsiberië Visa Je aanvraag voor KES Visum Support is succesvol bij ons binnen gekomen! Je aanvraag voor de Transsiberië visa zijn bijna compleet. Loop de checklists op de

Nadere informatie

China 24 LAND VAN DE DRAAK

China 24 LAND VAN DE DRAAK China 24 LAND VAN DE DRAAK CHINA TIBET 1 PINGYAO XINING LANGZHOU CHINA Highlights 2 LUOYANG NANJING SUZHOU SHIGATSE ZHANGMU GYANTSE PANDA ZOO LHASA YANGTZE RIVER WUZHEN YICHANG HANGZHOU SHANGHAI CHONGQING

Nadere informatie

Coupés. Standaard Economy Budgetklasse, 3-4 personen per coupé

Coupés. Standaard Economy Budgetklasse, 3-4 personen per coupé Coupés Budgetklasse, 3-4 personen per coupé Deze categorie is de goedkoopste optie, voornamelijk in trek bij gezinnen met kinderen en vriendengroepen. Deze wagons zijn uitgerust met 2 lage bedden en 2

Nadere informatie

de meest exclusieve manier van reizen

de meest exclusieve manier van reizen de meest exclusieve manier van reizen VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Op ontdekkingsreis naar China Informatieavond

Op ontdekkingsreis naar China Informatieavond 1 Informatieavond Doel van de reis Voorlopig reisprogramma Shanghai, Suzhou, Yiwu Visum China Verwachte kosten Crowdfunding Voorbereiding Terugkoppeling Tips & films Contactgegevens 2 Doel van de reis

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens.

Over de grens gaan. Thema 10 Migreren. Les 10.1 Aan de grens. Les 10.1 Aan de grens. 1.De grensovergang: van het ene land naar het andere land gaan; je passeert hierbij de grens, je gaat over de grens heen. 2. De grenspaal : De paal die precies op de grens tussen

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action VERLONING Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. +

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Aardrijkskundeproefwerk Hoofdstuk 6. Vakantielanden

Aardrijkskundeproefwerk Hoofdstuk 6. Vakantielanden Aardrijkskundeproefwerk Hoofdstuk 6 Vakantielanden Het klimaat is in Zuid-Europa anders dan in Nederland. In de zomer is het er warm en droog, in de winter is het er ongeveer zoals zomers in Nederland.

Nadere informatie

7 Reistips Voor Een HSP-er

7 Reistips Voor Een HSP-er 7 Reistips Voor Een HSP-er Ben jij een hooggevoelig persoon en wil je graag reizen? Maar zorgt je HSP er voor dat je hier erg tegenop ziet? Met deze 7 Reistips willen we je helpen om je reis leuker en

Nadere informatie

Rechtstreeks & dichtbij!

Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië: Welke vluchtroutes zijn er? Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië ligt relatief dichtbij: de landsgrenzen liggen vanuit België gemiddeld op slechts 1300 km. U kan het land makkelijk per wagen bereiken

Nadere informatie