Stichting Gilde Utrecht te Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Gilde Utrecht te Utrecht"

Transcriptie

1 te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015

2 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Bestuursverslag over JAARREKENING 1 Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 8 4 Toelichting op de balans per 31 december Toelichting op de staat van baten en lasten over OVERIGE GEGEVENS 1 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant 17

3 BESTUURSVERSLAG OVER 2015 Algemeen Stichting Gilde Utrecht ("de Stichting") is. De directie wordt gevormd door mevrouw S.N. Hjelmevoll. Bestuur Het bestuur van de stichting heeft acht maal vergaderd. Belangrijke agendapunten waren: de gebruikelijke lopende zaken als begroting, jaarverslag en evaluatie van de stand van zaken per kwartaal; De samenstelling van het bestuur is in 2015 gewijzigd ten opzichte van De penningmeester F.H.J. Wensing is vervangen door de heer C. Tsouvelekidis. Tevens is mevrouw L.M.J. Kuijpers toegetreden als algemeen lid. De invulling van het bestuur ziet er ultimo 2015 volgt uit: de heer P.H. Vergeer (voorzitter) de heer C. Tsouvelekidis (penningmeester) de heer J.Th.K. Marcelis (secretaris) mevrouw L.M.J. Kuijpers (algemeen lid) De belangrijkste besluiten van het bestuur in 2015 betroffen: PR activiteiten gerichter en planmatig inzetten voor de geheel organisatie. Cluster III (advies en begeleiding) versterken door de ontwikkeling van nieuw aanbod voor bv basisscholen. Toegankelijkheid van de diensten verbeteren zodat ook mensen met een beperking gebruik kunnen maken van die diensten. Meer aandacht voor diversiteit, zowel in het klantenbestand als bij de vrijwilligers van de stichting. De financiële gevolgen van de bestuursbesluiten zijn: het jaar is afgesloten met een positief exploitatieresultaat van C 373; hierin zijn aan lasten opgenomen welke betrekking hebben op de gevormde bestemmingsreserve in het boekjaar 2014 ad C Het resterende bedrag ad C is vrij komen te vallen; het bestuur heeft een bedrag van C gedoteerd aan de bestemmingsreserve Erfgoed Utrecht. Het bestuur reserveert dit bedrag voor de geplande investeringen met betrekking tot het ontwikkelen van een cursus over de geschiedenis van Utrecht vanaf de middeleeuwen. In 2016 wordt het beleid ongewijzigd voortgezet zoals het de laatste jaren is gevoerd. Het bestuur zorgt voor goede contacten met de gemeente Utrecht, onze subsidieverstrekker. Het bestuur zorgt voor een goed vrijwilligersklimaat en een gezond financieel beleid. Dat laatste betekent dat gestreefd wordt naar een positief resultaat. Doel Het doel van de stichting is het verlenen van allerlei soorten diensten in en rondom de stad Utrecht, in het bijzonder het organiseren van, het coordineren van, het ondersteunen van en het bemiddelen bij het tot stand komen van contacten tussen enerzijds personen van vijftig jaar en ouder, die hun kennis, kundigheid en ervaring belangeloos willen overdragen en anderzijds personen of organisaties die in deze kennis, kundigheid en ervaring geïnteresseerd zijn.

4 Verslagjaar De belangrijkste activiteiten die in het boekjaar 2015 hebben plaatsgevonden betreffen: Gilde Utrecht verzorgt rondleidingen door de binnenstad, door verschillende wijken van de stad en op de forten rondom de stad. Daarnaast worden thematische rondleidingen verzorgd. Ook verzorgt Gilde Utrecht onder de noemer andere culturen en talen conversatie activiteiten gericht op vergroting van de taalbeheersing van de deelnemers. Het betreft vooral anderstaligen die zich het Nederlands eigen willen maken, maar ook Nederlanders die hun kennis van een vreemde taal willen opfrissen of vergroten. Een derde cluster van activiteiten betreft advies, begeleiding en voorlichting. Ervaren mensen stellen hun kennis en vaardigheden beschikbaar aan de samenleving. Dit gebeurt in de vorm van één op één projecten, maar ook in groepen. Een voorbeeld van dit laatste is het project "Leer Mij Utrecht Kennen", waarin nieuwkomers in de stad Utrecht wegwijs worden gemaakt in de culturele geschiedenis in deze van oorsprong Middeleeuwse stad. Tot slot hebben er ook weer architectencursussen plaatsgevonden om geïnteresseerden kennis te laten maken met de bouwstijlen in Utrecht. Toekomst In 2016 worden de beschreven activiteiten voortgezet. De stichting streeft ernaar een egalisatiereserve (vrij besteedbaar vermogen) aan te houden om een buffer te hebben die de stichting moet beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen of verplichtingen. UTRECHT, 4 mei 2016 C. Tsouvelekidis P.H. Vergeer J.Th.K. Marcelis L.M.J. Kuijpers

5 JAARREKENING 2015

6 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december december 2014 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen (1) Liquide middelen (2)

7 31 december december 2014 PASSIVA RESERVES EN FONDSEN (3) Bestemmingsreserves Egalisatiereserve KORTLOPENDE SCHULDEN (4) Crediteuren Overige belastingen en premies sociale verzekeringen Overige schulden en overlopende passiva

8 2 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2015 Baten Realisatie 2015 Begroting 2015 Realisatie 2014 Bijdragen (5) Verleende diensten (6) Financiële baten (7) Baten voorgaande jaren (8) Som der baten Lasten Beheer en administratie Personeelslasten (9) Overige bedrijfslasten (10) Rentelasten en soortgelijke lasten (11) Saldo (3.942) Resultaatbestemming Bestemmingsreserves (5.000) 0 (3.942) Egalisatiereserve (3.942)

9 3 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN De Stichting Gilde Utrecht is opgericht op 24 februari 1989 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer Activiteiten De stichting stelt zich ten doel het verlenen van allerlei soorten diensten in en rondom de stad Utrecht, in het bijzonder het organiseren van, het coordineren van, het ondersteunen van en het bemiddelen bij het tot stand komen van contacten tussen enerzijds personen van vijftig jaar en ouder, die hun kennis, kundigheid en ervaring belangeloos willen overdragen en anderzijds personen of organisaties die in deze kennis, kundigheid en ervaring geïnteresseerd zijn. De stichting is wat betreft de financiering afhankelijk van subsidies en giften van derden, alsmede van opbrengsten van verleende diensten. Bestuur De samenstelling van het bestuur is in 2015 gewijzigd ten opzichte van De penningmeester F.H.J. Wensing is vervangen door de heer C. Tsouvelekidis. Tevens is mevrouw L.M.J. Kuijpers toegetreden als algemeen lid. De invulling van het bestuur ziet er ultimo 2015 volgt uit: de heer P.H. Vergeer (voorzitter) de heer C. Tsouvelekidis (penningmeester) de heer H. Marcelis (secretaris) mevrouw L.M.J. Kuijpers (algemeen lid) ALGEMENE GRONDSLAGEN VOOR DE OPSTELLING VAN DE JAARREKENING De jaarrekening is opgesteld volgens de bepalingen van de in Nederland geldende RJ-richtlijn 640 "Organisaties zonder winststreven". De jaarrekening is opgemaakt op basis van historische kostprijs. De waardering van activa en passiva geschiedt, voor zover niet anders is vermeld, tegen nominale waarde. GRONDSLAGEN VOOR DE WAARDERING VAN ACTIVA EN PASSIVA Eigen vermogen Het eigen vermogen van de stichting wordt ingedeeld in reserves (vrij besteedbaar vermogen) en fondsen (niet vrij besteedbaar vermogen). Een deel van de reserves kan door het bestuur worden afgezonderd voor een speciaal doel. Deze bestemmingsreserves worden gevormd door (een deel van) het positieve resultaat van enig jaar te bestemmen voor dat doel. Het positieve resultaat dat geen bestemming heeft gekregen wordt toegevoegd aan de egalisatie reserve. Indien in enig jaar donaties door derden zijn bestemd voor een speciaal doel en deze donatie is nog niet (volledig) besteed, dan wordt het restant toegevoegd aan een bestemmingsfonds voor dat doel.

10 Vorderingen en overlopende activa De vorderingen worden bij eerste verwerking opgenomen tegen de reële waarde en vervolgens gewaardeerd tegen de geamortiseerde kostprijs. Indien er geen sprake is van agio of disagio en transactiekosten is de geamortiseerde kostprijs gelijk aan de nominale van de vorderingen. Noodzakelijk geachte afwaarderingen voor het risico van oninbaarheid worden in mindering gebracht op de vorderingen. Deze afwaarderingen worden bepaald op basis van individuele beoordeling van de vorderingen. Liquide middelen De liquide middelen zijn gewaardeerd tegen de nominale waarde. Indien middelen niet ter vrije beschikking staan, dan wordt hiermee bij de waardering rekening gehouden. Schulden Schulden worden gewaardeerd tegen nominale waarde tenzij anders is bepaald. Projecten De baten en lasten inzake lopende projecten worden in de balans tot uitdrukking gebracht. Zodra het project is afgerond worden de project baten en lasten verantwoord in de staat van baten en lasten. GRONDSLAGEN VOOR RESULTAATBEPALING Algemeen Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de op het verslagjaar betrekking hebbende baten en lasten met inachtneming van de hiervoor vermelde waarderingsgrondslagen. Winsten worden in de staat van baten en lasten verantwoord en toegerekend aan de periode waarin ze zijn gerealiseerd. Verliezen worden verantwoord in het jaar waarin ze voorzienbaar zijn. Overheidssubsidies Exploitatiesubsidies worden als bate in de staat van baten en lasten verantwoord in het jaar waarin de gesubsidieerde kosten zijn gemaakt of opbrengsten zijn gederfd, of wanneer een gesubsidieerd exploitatietekort zich heeft voorgedaan. De bate worden verantwoord als het waarschijnlijk is dat deze worden ontvangen. Personeelsbeloningen De Stichting heeft een pensioenregeling. De pensioenregeling wordt gefinancierd door afdracht aan de pensioenuitvoerder, te weten het bedrijfstakpensioenfonds. De pensioenverplichting wordt gewaardeerd volgens de 'verplichting aan de pensioenuitvoerder benadering'. In deze benadering wordt de aan de pensioenuitvoerder te betalen premie als last in de staat van baten en lasten verantwoord.

11 4 TOELICHTING OP DE BALANS PER 31 DECEMBER 2015 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA 1. Vorderingen Overige vorderingen en overlopende activa Overige vorderingen en overlopende activa Waarborgsom Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde kosten Overige vorderingen Taalimpuls subsidie Liquide middelen Rabobank, spaarrekening Rabobank, rekening-courant ING Bank

12 PASSIVA 3. EIGEN VERMOGEN Bestemmingsreserves Egalisatiereserve Bestemmingsreserves Bestemmingsreserve automatisering Bestemmingsreserve ontwikkeling Erfgoed Utrecht Bestemmingsreserve automatisering Stand per 1 januari Toevoeging uit egalisatiereserve Resultaatbestemming (15.000) Stand per 31 december Bestemmingsreserve ontwikkeling Erfgoed Utrecht Stand per 1 januari 0 0 Resultaatbestemming Stand per 31 december Egalisatiereserve Stand per 1 januari Resultaatbestemming boekjaar Mutatie bestemmingsreserve 0 (8.546) Stand per 31 december

13 4. KORTLOPENDE SCHULDEN Crediteuren Crediteuren Overige belastingen en premies sociale verzekeringen Loonheffing Pensioenen Overlopende passiva Vakantiegeld Accountantslasten Declaraties vrijwilligers Evenementen Reservering loopbaanbudget Taalimpuls subsidie Overige schulden NIET IN DE BALANS OPGENOMEN VERPLICHTINGEN Meerjarige financiële verplichtingen Huur De huurverplichting inzake het kantoorpand aan de Lange Smeestraat 7 te Utrecht bedraagt C per jaar, het contract loopt tot en met 30 april 2020.

14 5 TOELICHTING OP DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER Bijdragen Realisatie 2015 Realisatie 2014 Reguliere subsidie Gemeente Utrecht Jubileum subsidie Gemeente Utrecht Overige bijdragen jubileum Taalimpuls subsidie Verleende diensten Wandelingen Cursussen Bijzondere opbrengsten (Gildegids, lezingen) Financiële baten Financiële baten Baten voorgaande jaren Baten voorgaande jaren Betalingsverschillen Personeelslasten Lonen en salarissen Sociale lasten Pensioenlasten Overige personeelslasten Lonen en salarissen Bruto lonen Sociale lasten Sociale lasten Pensioenlasten Pensioenlasten

15 Overige personeelslasten Realisatie 2015 Realisatie 2014 Studielasten Declaraties Overige personeelslasten Vrijwilligersvergoeding Personeelsleden Bij de stichting was in 2015 gemiddeld 1 personeelslid werkzaam (2014: 1). 10. Overige bedrijfslasten Huisvestingslasten Kantoorlasten Vrijwilligerslasten Lasten voorgaande jaren Incidentele lasten Publiciteitslasten Huisvestingslasten Huur kantoorruimte Schoonmaaklasten Overige huisvestingslasten Kantoorlasten Kantoorbehoeften Automatiseringslasten Telefoon en internet Porti Contributies en abonnementen Verzekering Bestuurslasten Representatiekosten Accountants- en administratielasten Overige kantoorlasten Vrijwilligerslasten Lasten wandelingen Lasten Leer mij Utrecht kennen Lasten cursussen Lasten project Taalimpuls Eindejaarsbijeen komst

16 Realisatie Realisatie Lasten voorgaande jaren Lasten voorgaande jaren Incidentele lasten Lasten jubileumviering Publiciteitslasten Drukwerk en kopieerlasten Financiële lasten 11. Rentelasten en soortgelijke lasten Bankkosten (299) (385) UTRECHT, 4 mei 2016 C. Tsouvelekidis P.H. Vergeer J.Th.K. Marcelis L.M.J. Kuijpers

17 OVERIGE GEGEVENS

18 CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan de bestuurders van Stichting Gilde Utrecht Verklaring betreffende de jaarrekening Wij hebben de jaarrekening 2015 van Stichting Gilde Utrecht (de Stichting) te Utrecht gecontroleerd. Deze jaarrekening bestaat uit de balans per 31 december 2015 en de staat van baten en lasten over 2015 met de toelichting, waarin zijn opgenomen een overzicht van de gehanteerde grondslagen voor financiële verslaggeving en andere toelichtingen. Verantwoordelijkheid van de directie Het bestuur van de Stichting is verantwoordelijk voor het opmaken van de jaarrekening die het vermogen en het resultaat getrouw dient weer te geven, alsmede voor het opstellen van het jaarverslag, beide in overeenstemming met de in Nederland geldende RJ-Richtlijn 640 "Organisaties zonder winststreven" en de subsidievoorwaarden zoals genoemd in de subsidiebeschikking van 24 november 2014 met dossiernummer Het bestuur is tevens verantwoordelijk voor een zodanige interne beheersing als het noodzakelijk acht om het opmaken van de jaarrekening mogelijk te maken zonder afwijkingen van materieel belang als gevolg van fraude of fouten. Verantwoordelijkheid van de accountant Onze verantwoordelijkheid is het geven van een oordeel over de jaarrekening op basis van onze controle. Wij hebben onze controle verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder de Nederlandse controlestandaarden alsmede in overeenstemming met het Controleprotocol Gemeente Utrecht ASV Dit vereist dat wij voldoen aan de voor ons geldende ethische voorschriften en dat wij onze controle zodanig plannen en uitvoeren dat een redelijke mate van zekerheid wordt verkregen dat de jaarrekening geen afwijkingen van materieel belang bevat. Een controle omvat het uitvoeren van werkzaamheden ter verkrijging van controle-informatie over de bedragen en de toelichtingen in de jaarrekening. De geselecteerde werkzaamheden zijn afhankelijk van de door de accountant toegepaste oordeelsvorming, met inbegrip van het inschatten van de risico's dat de jaarrekening een afwijking van materieel belang bevat als gevolg van fraude of fouten. Bij het maken van deze risico-inschattingen neemt de accountant de interne beheersing in aanmerking die relevant is voor het opmaken van de jaarrekening en voor het getrouwe beeld daarvan, gericht op het opzetten van controlewerkzaamheden die passend zijn in de omstandigheden. Deze risico-inschattingen hebben echter niet tot doel om een oordeel tot uitdrukking te brengen over de effectiviteit van de interne beheersing van de Stichting. Een controle omvat tevens het evalueren van de geschiktheid van de gebruikte grondslagen voor financiële verslaggeving en van de redelijkheid van de door het bestuur van de Stichting gemaakte schattingen, alsmede een evaluatie van het algehele beeld van de jaarrekening. Wij zijn van mening dat de door ons verkregen controle-informatie voldoende en geschikt is om een onderbouwing voor ons oordeel te bieden. Amsterdamseweg 3, Postbus AR Amersfoort Tel.: +31 (0) AUD/T& ASSURANCE Auren Auat & Assurance Amersfoort B.V. - amersfoort@auren.nl- K.v.K. nr

19 Oordeel betreffende de jaarrekening Naar ons oordeel geeft de jaarrekening een getrouw beeld van de grootte en de samenstelling van het vermogen van Stichting Gilde Utrecht per 31 december 2015 en van het resultaat over 2015 in overeenstemming met de in Nederland geldende RJ-Richtlijn 640 "Organisaties zonder winststreven" en de gestelde subsidievoorwaarden. Verklaring betreffende overige bij of krachtens de wet gestelde eisen Tevens vermelden wij dat het bestuursverslag, voor zover wij dat kunnen beoordelen, verenigbaar is met de jaarrekening. Amersfoort, 4 mei 2016 Auren Audit & Assurance Amersfoort B.V. Was getekend drs. A. van Pijkeren RA AUD1T & ASSURANCE amen

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2013. RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2013 RAPPORT Inzake jaarverslag 2013 05-03-2014-1 Stichting Present Utrecht JAARVERSLAG 2013 INHOUD Paginanummer 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG 2014. RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1 Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-02-2015-1 Correspondentie-adres Postbus 2150-2400 CD - Alphen aan den Rijn T 0172-750175 www.withaccountants.nl

Nadere informatie

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk. Jaarrekening 2014

Stichting FC Utrecht Maatschappelijk. Jaarrekening 2014 Stichting FC Utrecht Maatschappelijk Jaarrekening 2014 Verslag van bestuur Het bestuur van de Stichting FC Utrecht maatschappelijk biedt hierbij haar jaarrekening aan voor het boekjaar dat geëindigd is

Nadere informatie

Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort

Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort Stichting Toon Hermans Huis te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Bestuursverslag over 2016 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het verlies) 31 december 31 december ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.731 27.897 Vlottende activa 27.731

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 1 BALANS PER 31 JULI 2014 (Na winstbestemming) 31-07-14 31-07-13 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 14.172 25.460 PASSIVA Reserves en fondsen Continuiteitsreserve

Nadere informatie

Regionale Omroep Vereniging de Golfbreker te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2013

Regionale Omroep Vereniging de Golfbreker te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2013 auren DICHTBIJ MAAKT DOELEN BEREIKBAAR Regionale Omroep Vereniging de Golfbreker te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2013 Auren Accounting Products Amersfoort B.V. Amsterdamseweg 3, Postbus 693, 3800

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting De Helling Utrecht Postbus 766 3500 AT UTRECHT CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Verklaring betreffende de jaarrekening Wij hebben de in dit rapport opgenomen

Nadere informatie

Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren. te Leiden. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren. te Leiden. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Stichting Rijksherbariumfonds dr. E. Kits van Waveren te Leiden Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Algemeen 2 Financiële positie 3 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting De Mantel. Jaarrekening 2014

Stichting De Mantel. Jaarrekening 2014 Stichting De Mantel Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE I ALGEMEEN I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling van het bestuur 1 II EXPLOITATIE 2014 II.1 Resultaat 2 II.2 Vermogensontwikkeling 2 III JAARREKENING

Nadere informatie

Accountantskantoor Bouman

Accountantskantoor Bouman Mother & Child Foundation Bangladesh heer. drs. H.M. Beurskens Watermunt 70 5931 TM TEGELEN Jaarrekening 2013 Mother & Child Foundation Bangladesh heer. drs. H.M. Beurskens Watermunt 70 5931 TM TEGELEN

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018

Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat CT Rotterdam. Jaarverslag 2018 Stichting De Doelen Steunfonds Kruisstraat 2 3012 CT Rotterdam Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 3 Fiscale positie 3 4 Opdracht 4 5 Beoordelingsverklaring

Nadere informatie

STICHTING CHALLENGES TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING CHALLENGES TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING CHALLENGES TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Deskundigenonderzoek 2 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2014 4 JAARREKENING

Nadere informatie

STICHTING MIDWIVES4MOTHERS TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING MIDWIVES4MOTHERS TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING MIDWIVES4MOTHERS TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Deskundigenonderzoek 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4 5 Financiële

Nadere informatie

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag

Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT UTRECHT JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag Stichting Present Utrecht Vliegend Hertlaan 4a 3526 KT JAARVERSLAG 2015 RAPPORT Inzake jaarverslag 2015 09-02-2016-1 Correspondentie-adres Postbus 2150-2400 CD - Alphen aan den Rijn T 0172-750175 www.withaccountants.nl

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2016 ACTIVA Vorderingen 31-12-2016 31-12-2015 Euro Euro Gemeente subsidie - - Omzetbelasting 3.112 5.528 Debiteuren 424 6.594 Overige overlopende posten 3.392 2.761 Voorraad kantoorartikelen

Nadere informatie

Rapport. uitgebracht aan: de directie van. Stichting PLANETART. te Hengelo. inzake. de jaarrekening 2013

Rapport. uitgebracht aan: de directie van. Stichting PLANETART. te Hengelo. inzake. de jaarrekening 2013 Rapport uitgebracht aan: de directie van Stichting PLANETART te Hengelo inzake de jaarrekening 2013 Datum:27 juni 2014 De Graaf Accountancy E-mail: info@degraafra.nl Internet: www.degraafra.nl Bezoekadres:

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld te Barneveld

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld te Barneveld FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 5 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

H.O.G. Heerlen Onroerend Goed BV. Jaarrekening 2010

H.O.G. Heerlen Onroerend Goed BV. Jaarrekening 2010 H.O.G. Heerlen Onroerend Goed BV Jaarrekening 2010 Inhoudsopgave pagina Directieverslag 3 Jaarrekening 1. Ten geleide 4 2. Grondslagen van waardering van activa en passiva en van bepaling van het resultaat

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut

Rapport inzake de jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut Rapport inzake de jaarrekening 2017 Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut INHOUDSOPGAVE PAGINA FINANCIEEL VERSLAG 1 B a lans per 31 december 2017 5 2 S t aat van baten en lasten over 2017 7 3 G

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.897 27.897 Vlottende activa

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Fiscale positie

Nadere informatie

FLYNTH. stichting Assistentie Statenfractie D66 Gelderland T.a.v. de heer J. Nugteren Markt 11 Kamer H CG ARNHEM

FLYNTH. stichting Assistentie Statenfractie D66 Gelderland T.a.v. de heer J. Nugteren Markt 11 Kamer H CG ARNHEM FLYNTH stichting Assistentie Statenfractie D66 Gelderland T.a.v. de heer J. Nugteren Markt 11 Kamer H 0.22 6811 CG ARNHEM Rapport inzake de jaarstukken over 2011 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapportage

Nadere informatie

RAPPORT. Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft. inzake de jaarrekening 2011/2012

RAPPORT. Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft. inzake de jaarrekening 2011/2012 RAPPORT Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft inzake de jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2 Resultaatanalyse 2 3 Financiële positie 3 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

31 december Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3)

31 december Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3) 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na winstbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) - 52 Vlottende activa Vorderingen (2) 49.869 17.923 Liquide middelen

Nadere informatie

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA Vaste activa Museumcollectie p.m. p.m. Inrichting en inventaris p.m. p.m. Totaal vaste activa p.m. p.m. Vlottende activa Voorraden

Nadere informatie

Balans per 31 december 2012 Ref. 31-12-2012 31-12-2011 ACTIVA Beleggingen 3.1 - landerijen 7.644.060 7.547.000 - onroerend goed 2.135.330 1.921.360 - effecten 73.726.748 69.485.974 - spaarrekeningen 6.782.720

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken januari 2017

ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken januari 2017 ROTTERDAMS OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK STICHTING (ROOS) TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 29 januari 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: het bestuur van de Stichting Steun Goois Natuurreservaat Verklaring betreffende de jaarrekening Wij hebben de in dit rapport opgenomen jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag van Vordering op Enexis B.V., s-hertogenbosch

Jaarverslag van Vordering op Enexis B.V., s-hertogenbosch Jaarverslag 2012 van Statutaire vestigingsplaats: s-hertogenbosch Adres: Brabantlaan 1 5216 TV s-hertogenbosch Inhoudsopgave Algemeen Jaarverslag 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013 Baambrugge Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Ontbreken van de verklaring 3 2 Financiële positie 5 FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 6 2 Staat van baten

Nadere informatie

STICHTING DON BOSCO YOUTHNET NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING DON BOSCO YOUTHNET NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING DON BOSCO YOUTHNET NEDERLAND TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4 5 Financiële positie

Nadere informatie

Steunstichting SBWU. Boekjaar Steunstichting SBWU Utrecht. 19 januari 2016

Steunstichting SBWU. Boekjaar Steunstichting SBWU Utrecht. 19 januari 2016 Steunstichting SBWU Boekjaar 2015 Steunstichting SBWU Utrecht 19 januari 2016 Inhoud Blad Jaarrekeningverslag over boekjaar 2015 3 Jaarrekening 2015 4 Balans per 31 december 2015 5 Winst-en verliesrekening

Nadere informatie

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te UTRECHT Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Kengetallen 3 Balans per 31 december

Nadere informatie

Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Aan: de directie en de raad van toezicht van Stichting Paradiso Amsterdam Verklaring betreffende de jaarrekening Wij hebben de in dit rapport opgenomen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Just 100 Heroes gevestigd te Eindhoven. Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013

Stichting Just 100 Heroes gevestigd te Eindhoven. Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013 Aan het bestuur van Stichting Just 100 Heroes Kalverstraat 11 5642 CD EINDHOVEN Datum: Behandeld door: Ons kenmerk:

Nadere informatie

ONAFHANKELIJKE OUDEREN EN KINDEREN UNIE 5OPLUSJ HILVERSUM JAARREKENING 2013

ONAFHANKELIJKE OUDEREN EN KINDEREN UNIE 5OPLUSJ HILVERSUM JAARREKENING 2013 ONAFHANKELIJKE OUDEREN EN KINDEREN UNIE 5OPLUSJ HILVERSUM JAARREKENING 2013 7 ONAFHANKELIJKE OUDEREN EN KINDEREN UNIE 50PLUS, HILVERSUM 3.1 Balans per 31 december 2013 ACTIVA 31 december 2013 31 december

Nadere informatie

Stichting Slot Zuylen te Oud Zuilen

Stichting Slot Zuylen te Oud Zuilen te Oud Zuilen Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële

Nadere informatie

Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2017

Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2017 Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Inventaris Liquide middelen

Inventaris Liquide middelen 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2018 na resultaatbestemming 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 6.312 8.050 Vlottende activa Vorderingen (2) 23.273 11.608

Nadere informatie

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015

Steunstichting SBWU. Boekjaar 2014. Steunstichting SBWU Utrecht. 2 april 2015 Steunstichting SBWU Boekjaar 2014 Steunstichting SBWU Utrecht 2 april 2015 Inhoud Blad Jaarrekeningverslag over boekjaar 2014 3 Jaarrekening 2014 4 Balans per 31 december 2014 5 Winst-en verliesrekening

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2014

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2014 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Kengetallen

Nadere informatie

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014 Emmeloord Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 1 BALANS PER 31

Nadere informatie

Jaarverslag van Claim Staat Vennootschap B.V., s-hertogenbosch

Jaarverslag van Claim Staat Vennootschap B.V., s-hertogenbosch Jaarverslag 2012 van Statutaire vestigingsplaats: s-hertogenbosch Adres: Brabantlaan 1 5216 TV s-hertogenbosch Inhoudsopgave Algemeen Jaarverslag 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Verhalenhuis Belvédère. Jaarrekening

Stichting Verhalenhuis Belvédère. Jaarrekening Stichting Verhalenhuis Belvédère Jaarrekening INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 1 Balans per 31 december 3 2 Staat van baten en lasten over 5 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrapport 2016 samengevat

Jaarrapport 2016 samengevat Jaarrapport 2016 samengevat 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2016 2016 2015 ACTIVA Vaste activa Museumcollectie p.m. p.m. Inrichting en inventaris p.m. p.m. Auto 11.607 0 Totaal vaste activa 11.607 p.m. Vlottende

Nadere informatie

Aan: het Bestuur en de Raad van Toezicht van Stichting STBN Postbus 8124 3503 RC UTRECHT CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Verklaring betreffende de jaarrekening Wij hebben de in het

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Kengetallen

Nadere informatie

Jaarrapport 2013/2014

Jaarrapport 2013/2014 Putten Jaarrapport 2013/2014 9-7-2015 Pagina 1 / 21 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 5 4 Financiële positie 6 FINANCIEEL VERSLAG 5 Bestuursverslag

Nadere informatie

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015

SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 1. BALANS PER 31 DECEMBER 2015 2015 2014 ACTIVA Vaste activa Museumcollectie p.m. p.m. Inrichting en inventaris p.m. p.m. Totaal vaste activa p.m. p.m. Vlottende activa

Nadere informatie

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Terwispel. Inzake Jaarrekening Uitgebracht aan

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Terwispel. Inzake Jaarrekening Uitgebracht aan RAPPORT Inzake Jaarrekening 2016 Uitgebracht aan Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Terwispel 2.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA

Nadere informatie

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2)

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2) JAARREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na bestemming voordelig exploitatiesaldo) (Toelichting) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015

Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015 Stichting European Uro-Oncology Group (EUOG) Zernikedreef 8 2333 CL LEIDEN JAARVERSLAG 2015 0 INHOUDSOPGAVE Blz. ACCOUNTANTSRAPPORT Bestuursverslag 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van

Nadere informatie

Whiplash Stichting Nederland te Hilversum. Rapport over het boekjaar 2018

Whiplash Stichting Nederland te Hilversum. Rapport over het boekjaar 2018 Whiplash Stichting Nederland te Hilversum Rapport over het boekjaar 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG Opdracht 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 Financiële positie 3 JAARREKENING

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 5 JAARREKENING

Nadere informatie

STICHTING SANT'EGIDIO NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING SANT'EGIDIO NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING SANT'EGIDIO NEDERLAND TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2012 4 2 Staat van baten en lasten over 2012 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening 18 maart 2014 tot en met 31 december 2014 Stichting KamaK

Jaarrekening 18 maart 2014 tot en met 31 december 2014 Stichting KamaK Jaarrekening 18 maart 2014 tot en met 31 december 2014 Stichting KamaK Accountants Belastingadviseurs Jaarrekening 18 maart 2014 tot en met 31 december 2014 23 oktober 2015 Stichting KamaK Esrein 15 7553

Nadere informatie

STICHTING BIJ-1 TE 'S-GRAVENHAGE Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Zuidzijde. Jaarrekening 2014

Stichting Zuidzijde. Jaarrekening 2014 Stichting Zuidzijde Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Ontbreken van de verklaring 2 3 Algemeen 3 4 Financiële positie 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697

Vorderingen (2) Debiteuren 25.947 23.609 Pensioenen 1.244 - Overlopende activa 18.213 7.088 45.404 30.697 Balans per 31 december 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) Machines en inventaris 18.985 14.171 VLOTTENDE

Nadere informatie

Stichting St. Pieters en Bloklands Gasthuis - Beleid te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting St. Pieters en Bloklands Gasthuis - Beleid te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2013 aren DICHTBIJ MAAKT DOELEN BEREIKBAAR Stichting St. Pieters en Bloklands Gasthuis - Beleid te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2013 Auren Accounting Products Amersfoort B.V. Amsterdamseweg 3, Postbus

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR

FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 augustus 2018 4 2 Staat van baten en lasten over 2017/2018

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2015 VAN STICHTING I AM SPORT ROTTERDAM

JAARRAPPORT 2015 VAN STICHTING I AM SPORT ROTTERDAM JAARRAPPORT 2015 VAN STICHTING I AM SPORT ROTTERDAM INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Accountantscontrole 2 3 Algemeen 2 4 Fiscale positie 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Jaarverslag van Vordering op Enexis B.V., s-hertogenbosch

Jaarverslag van Vordering op Enexis B.V., s-hertogenbosch Jaarverslag 2014 van Statutaire vestigingsplaats: s-hertogenbosch Adres: Brabantlaan 1 5216 TV s-hertogenbosch Inhoudsopgave Algemeen Jaarverslag Jaarrekening Balans per 31 december 2014 2 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

IPA-ACON ASSURANCE B.V.

IPA-ACON ASSURANCE B.V. m IPA-ACON ASSURANCE B.V. Wilhelmlnapark 8-9 Telefoon 03-5319539 Aan het Algemeen Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Milieu en Afval Kop van Noord-Holland Postbus 8 1740 AA SCHAGEN Reg.nr. : 1003473/15/336/83

Nadere informatie

Stichting Vrienden Toon Hermans Huis te Amersfoort

Stichting Vrienden Toon Hermans Huis te Amersfoort te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Staat van baten en lasten over 2016 6 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Institute for Positive Health te Driebergen-Rijsenburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015

Stichting Institute for Positive Health te Driebergen-Rijsenburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa 100.800 Liquide middelen (2) 16.578 117.378-5

Nadere informatie

HILGERSj^fj. Jaarrekening 2015 van. Stichting Cultuurhuis Wherelant Van Usendijkstraat LB Purmerend ACCOUNTANTS EN BELASTINGADVISEURS

HILGERSj^fj. Jaarrekening 2015 van. Stichting Cultuurhuis Wherelant Van Usendijkstraat LB Purmerend ACCOUNTANTS EN BELASTINGADVISEURS HILGERSj^fj Jaarrekening 215 van Stichting Cultuurhuis Wherelant Van Usendijkstraat 43 1442 LB Purmerend HILGERSpfi INHOUDSOPGAVE behorende bij het rapport d d. 23 februari 216 uitgebracht aan het bestuur

Nadere informatie

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Staat van baten en lasten over 2013 7 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en verliesrekening over 2012 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 6 3 Kasstroomoverzicht 2015

Nadere informatie

Stichting Martini Paviljoen

Stichting Martini Paviljoen Stichting Martini Paviljoen Stichting Martini Paviljoen (voorheen: Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis) Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE I ALGEMEEN I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling

Nadere informatie

STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN. Rapport inzake jaarstukken 2013

STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN. Rapport inzake jaarstukken 2013 STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017 5 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

BIJLAGEN FINANCiËN. Balans per 31 december Activa

BIJLAGEN FINANCiËN. Balans per 31 december Activa JAARVERSLAG 2015 WESTHOLLAND FOREIGN INVESTMENT AGENCY BIJLAGEN FINANCiËN Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-15 31-12-14 Vaste activa Materiële vaste activa Verbouwing 34.206 Inventaris 66.359 47.587

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2013

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2013 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 2 Resultaat 4 3 Financiële positie 5 4 Samenstellingsverklaring 7 1 BESTUURSVERSLAG

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2014 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2014 1 Balans per 31 december 2014 2 Exploitatierekening over 2014 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2014 Activa 2014 2013 Materiële

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling van het bestuur 1 I.3 Algemeen 1 II EXPLOITATIE 2013. II.1 Resultaat 2 II.2 Vermogensontwikkeling 2

I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling van het bestuur 1 I.3 Algemeen 1 II EXPLOITATIE 2013. II.1 Resultaat 2 II.2 Vermogensontwikkeling 2 Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE I ALGEMEEN I.1 Naam en vestigingsplaats 1 I.2 Samenstelling van het bestuur 1 I.3 Algemeen 1 II EXPLOITATIE 2013 II.1 Resultaat 2 II.2 Vermogensontwikkeling 2 III JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Financieel verslag 2018 van Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal

Financieel verslag 2018 van Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal Financieel verslag 2018 van Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 3 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2016

Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2016 Rapport aan Stichting Netwerk Voor Jou Veenendaal inzake de jaarrekening over 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013.

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013. Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Gebouwen

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 5 4 Fiscale positie

Nadere informatie

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015 STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE Jaarrapport 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen (1) Overlopende activa

Nadere informatie

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam Stadserf 1 3112 DZ INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 Kasstroomoverzicht 2015 4 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

MPC PRIVATE EQUITYFONDS

MPC PRIVATE EQUITYFONDS MPC PRIVATE EQUITYFONDS GLOBAL 8 CV GRONINGEN Financieel verslag 2011 MPC Private Equityfond Global 8 CV Groningen JAARVERSLAG Hierbij bieden wij u het jaarverslag 2011 aan van MPC Private Equityfonds

Nadere informatie

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2)

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2) JAARREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na bestemming exploitatiesaldo) (Toelichting) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen FODOK Randhoeve GA Houten JAARREKENING 2017

Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen FODOK Randhoeve GA Houten JAARREKENING 2017 Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen FODOK Randhoeve 221 3995 GA Houten JAARREKENING 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1.1 Aard van de activiteiten 1 1.2 Inschrijving Kamer van Koophandel 1 1.3

Nadere informatie

Whiplash Stichting Nederland in Hilversum. Rapport over het boekjaar 2017

Whiplash Stichting Nederland in Hilversum. Rapport over het boekjaar 2017 Whiplash Stichting Nederland in Hilversum Rapport over het boekjaar 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG Opdracht 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 Financiële positie 3 JAARREKENING

Nadere informatie

STICHTING PATIËNTENORGANISATIE PRADER-WILLI SYNDROOM NEDERLAND TE AMSTERDAM. Jaarrekening 2018

STICHTING PATIËNTENORGANISATIE PRADER-WILLI SYNDROOM NEDERLAND TE AMSTERDAM. Jaarrekening 2018 STICHTING PATIËNTENORGANISATIE PRADER-WILLI SYNDROOM NEDERLAND TE AMSTERDAM Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 3 Algemeen 3 4 Financiële

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 143.945

Nadere informatie

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2014

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2014 Baambrugge Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 2 Resultatenanalyse 3 3 Financiële positie 4 JAARREKENING OVERIGE GEGEVENS 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie