Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen In deze Muis: HCL heeft een veilig kunstgrasveld! Jonge scheidsrechters in spé : Top! Trots op onze lotenverkopers! Train de Trainer Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Week van de Scheidsrechter! Vacature Bestuur en Wedstrijdsecretariaat Speelschema 8 en 9 oktober a.s. Info: agenda: Seizoen Nummer 06 Noteer de verschillende data, die nu genoteerd staan op de pagina: Train de Trainer Kun je ziek worden van sporten op kunstgrasvelden? nos.nl Wetenschappers houden het voor mogelijk, maar het is nooit goed onderzocht. In Zembla bepleiten ze daar nu wel voor. Beste leden en ouders: Ook wij volgen de berichtgeving van bovenvermelde zaak / kwestie. Inmiddels hebben wij zowel op onze website als op de Facebook-pagina de tekst geplaatst zoals die op de volgende pagina nog eens wordt weergegeven.

2 Sporten op veilig gras! Beste leden en ouders! Naar aanleiding van de uitzending van Zembla op woensdag 5 oktober over de mogelijke gezondheidsrisico s van kunstgrasvelden, is er in de media uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp (zie bijgaande link). Het vermeende risico wordt in verband gebracht met het gebruik van rubber korrels op basis van oude autobanden. Op de velden van HCL worden dergelijke rubberkorrels niet gebruikt. In plaats daarvan zijn onze velden ingestrooid met zand, zoals dat voor veel hockeyvelden gebruikt wordt. Daarnaast zien we bij onze collega verenigingen steeds meer de toepassing van watervelden als alternatief voor zand ingestrooide velden. Het beschreven risico zou dus op de velden van HCL en op hockeyvelden in het algemeen niet van toepassing moeten zijn. Kortom, wij zijn overtuigd van de veiligheid van onze velden. Desalniettemin zullen wij de verdere berichtgeving nauwlettend in de gaten houden. Mocht iemand naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan horen wij dat heel graag! Het HCL bestuur Johan, Annemarie, Lonneke, Waylon, Rik en Carla Kun je ziek worden van sporten op kunstgrasvelden? NOS nos.nl/artikel/ kun-je-ziek-worden-van-sporten-opkunstgrasvelden.html Wetenschappers bepleiten in het tv-programma Zembla serieus onderzoek naar die risico's voor sporters. De velden zijn bijna allemaal... (lees verder in de bijgevoegde link.)

3 Scheidsrechter cursus Beste scheidsrechter-junioren-in-spé : Hierbij willen wij onze complimenten uitspreken over de opkomst van de junioren op de cursusavond voor scheidsrechters. Er waren totaal 38 juniorleden aanwezig. Er werd serieus gewerkt aan de proefexamens en slechts 2 leden haalden de norm niet. Wij hopen dat de successen ook tijdens het examen gehaald worden. Helaas konden enkele leden niet aanwezig zijn, maar er wordt gekeken of zij bij een andere club op een andere avond toch examen kunnen doen. Wij adviseren om vóór het examen nog even de spelregels door te nemen en een proefexamen te doen. Met vriendelijke groet, De coördinatoren van de scheidsrechter commissie: Jaan en Henk

4 Trots op lotenverkopers! Samen sterk voor de club! Doe mee aan de Grote Clubactie Het idee is eigenlijk heel simpel. Uw vereniging verkoopt loten en van de opbrengst gaat 80% direct naar de clubkas van uw vereniging! Wij zijn super trots op al onze lotenverkopers! Willen jullie de boekjes s.v.p. uiterlijk 1 november in de inlever box deponeren. Dan kan alle administratie tijdig worden ingevoerd en kunnen we kijken, wie van jullie de meeste loten heeft verkocht. Want dit jaar koppelen we hier prijzen aan vast! (heb je de Pathé-Thuis-Film al aangevraagd?) Geldt voor iedere lotenverkoper, een mooie actie vanuit de organisatie.

5 Train de Trainer Train-de-trainer: Succesvolle aftrap! Op donderdag 29 september is de aftrap gegeven voor de nieuwe Train-de-trainer workshops onder leiding van Marko Almeida - professioneel trainer die training en coaching heeft gegeven aan verschillende eerste dames en heren teams op hoog niveau. Zo n 25 trainers en coaches van HCL hebben kunnen leren van Marko s jarenlange trainerservaring: van praktische tips hoe een oefening op te zetten tot een gesimuleerde praktijkopdracht. De reacties van de deelnemers waren zeer positief en iedereen kijkt uit naar de begeleiding op het veld. In week 40 en 44 bezoekt Marko alle teams tijdens de trainingen om heel gericht te kijken hoe spelers nog beter opgeleid kunnen worden. Dit alles in het kader van het programma dat HCL gestart is om coaches en trainers meer ondersteuning te bieden bij het trainen en begeleiden van spelers. Het doel hiervan is om spelers op te leiden die goed leren hockeyen, leren wat een teamsport is en plezier op en om het hockeyveld beleven. Hierbij staan het team en teamspirit centraal. Op basis van het KNHB Jeugdplan is een overzicht opgesteld waarbij aangegeven is wat per leeftijdscategorie verwacht mag worden dat de spelers beheersen op het gebied van techniek, tactiek, teamwork en overige vaardigheden (conditie, mentaliteit, motoriek, etc). Aan al deze onderdelen worden trainingsoefeningen of andere documentatie (filmpjes, uitleg, etc) gekoppeld zodat inzichtelijk wordt hoe de spelers opgeleid kunnen worden. Daarnaast zullen er zgn. Inspiratiesessies georganiseerd worden met interessante onderwerpen die alles te maken hebben met diverse aspecten van het hockeyspel. Hieronder staat het programma tot de winterstop. De bedoeling is dat de sessies naast inhoudelijk ook leuk zijn en dat ervaringen gedeeld kunnen worden.

6 Train de Trainer Het programma: 13 oktober: Workshop Tischa Neve (KNHB) - Een beetje opvoeder - Hoe coach je een jeugdteam op een leuke en ontspannen manier. Tijd: 19:30-21:00. Deze bijeenkomst staat ook open voor ouders en andere leden. 30 oktober: Bekijken van de hoofdklasse wedstrijd Den Bosch Heren 1 tegen Rotterdam H1. Na afloop op de club analyse van het spel met een hapje en een drankje. Tijd: 13:30 vertrek bij HCL. 10 november: Workshop Uitverdedigen, opbouwen en aanvallen - Hoe krijg je een goed op elkaar ingespeeld team dat elkaar makkelijk weet te vinden? Tijd: 19:00-20: november: Presentatie van inspirerende gastspreker! Tijd: 19:00 20: december: Workshop Dode spelmomenten en corners Alles over balstartmomenten, vrije slagen, straf- en lange corner varianten. Tijd: 19:00 20:30. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen om gezamenlijk verder invulling te geven aan dit programma. Als je zelf nog suggesties hebt voor een inspiratiesessie of zelf een inspirerende sessie wilt geven over een hockey gerelateerd onderwerp, aarzel dan niet en stuur je suggestie naar technischecommissie@hcliempde.nl. Namens de Technische Commissie, Robert Kreeft, Johan Spriensma, Annemarie de Klerk en Marko Almeida

7 Felle opwarming. Ontmoeting met Bakel geeft altijd een gezonde spanning. 2 Oktober: vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Bakel op het programma. De nummer 5 van de ranglijst wat maar 1 plek onder de Liempdse dames is. Met een felle opwarming was Liempde er helemaal klaar voor. Het eerste fluitsignaal klonk en Liempde probeerde meteen hoge druk te zetten. Toch waren de eerste 5 minuten in het voordeel van Bakel die goed onder de druk uit hockeyde. Maar dit duurde niet voor lang en Liempde kreeg steeds meer balbezit en kon hierdoor een aantal goede aanvallen opzetten. Al snel kregen we een strafcorner mee die via de afschuif naar links op Fleur Schoenmakers tegen de legguards van de goed oplettende keeper belande. Niet veel later kwam er een sterke aanval waarbij Mieke Beerens mooi kon uithalen en de bal hoog in de goal verwerkte: 1-0 voor Liempde. Even later drijft Alina met de bal via de achterlijn richting de cirkel en kan de bal voorgeven bij de tweede paal waar Fleur Schoenmakers de bal kalm en mooi in de goal kan verwerken: 2-0. Hierna krijgen we via een counter van Bakel toch een strafcorner tegen. Eerste uitloopster Fleur kan het eerste schot onschadelijk maken maar tevergeefs gaat het tweede schot er alsnog in: 2-1. Hierna volgen er nog een aantal kansen voor Liempde via onder andere Annet Saris en Lieke Schoenmakers maar de bal beland telkens niet in de goal. Bakel krijgt ook nog twee counters die gelukkig onschadelijk gemaakt konden worden door Jonne van de Meulengraaf en keepster Suzan van de Steen die twee mooie reddingen had.

8 Hoge druk zetten. Rust, even tijd om weer alles op een rijtje te zetten. We waren het er al wel snel over eens dat het goed ging en wij toch de bovenliggende partij waren. Maar ondanks dat wilden we iets te snel richting de goal waardoor de extra pass soms vergeten werd. De tweede helft begint Bakel fel met meteen veel druk. Via de kom wordt er goed onder deze druk uit gehockeyd en komen er mooie aanvallen tot stand en wat wanhoop balletjes van Bakel. Het spel speelt zich toch vooral af op de kant van Bakel, waar op een gegeven moment ook alle 11 speelsters van Bakel zich binnen de 23-meterlijn bevonden.

9 Resultaat mag er zijn! Bakel creëert echter toch weer een counter waar keeper Suus toch weer goed in actie moet komen om dit onschadelijk te maken, het tweede schot word hierna via Manon Wagner weer goed weg gewerkt. Er worden goede aanvallen opgebouwd via de kom. Hierdoor komen er nog meer goede aanvallen tot stand, waardoor Willeke de bal mooi op het voetje van de tegenstander kan leggen en hierdoor een strafcorner versiert. Dit keer is besloten om een afschuif over rechts te doen om te kijken of hier wel ruimte ligt. Helaas mocht dit niet baten en kon de keeper deze bal weer uit haar goal houden. Ondanks een ontzettend harde regenbui bleef Liempde felle druk uitoefenen. Ondanks de drukte in de cirkel van Bakel kon Liempde toch een mooie aanval opzetten waarbij Fleur de bal nog net voor de achterlijn op kan pikken en mooi richting de strafbalstip voorgeeft waar Jonne voor haar man kwam gerend en de bal in de goal kan flatsen: 3-1. Met nog 10 minuten te spelen scoort Bakel alsnog de 3-2 door gefrot in de cirkel van Liempde. Maar Liempde weet gelukkig de laatste minuten goed en slim uit te spelen waardoor de 3 punten toch mooi in Liempde blijven. Door deze overwinning zijn we een plek gestegen op de ranglijst en staan we nu derde, volgende week spelen we om uur uit tegen Deurne de nummer 2 van de ranglijst dus dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan! Met dank aan Loes voor dit verslag! / Voor meer foto s klik:

10 Punten gaan mee! Heren Tilburg Heren Liempde : 0-1

11 Week van de Scheids! Week van de Scheidsrechter - Scheidsrechters bedankt! Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober is het weer de: Week van de Scheidsrechter Tijdens deze week willen we stilstaan bij het feit dat er elk weekend weer tientallen HCL leden op het veld staan om de wedstrijden op een sportieve manier te begeleiden. Dit is geen eenvoudige en soms(helaas) ook geen dankbare taak. Maar zonder de inzet van de scheidsrechters zou het spelen van een hockeywedstrijd niet mogelijk zijn. Vandaar dat wij alle scheidsrechters van HCL via deze weg heel hartelijk willen danken! Daarnaast willen wij iedereen - spelers, coaches, ouders, en overig publiek - aansporen hetzelfde te doen. Een simpel gebaar als een applaus, een handdruk of een schouderklopje, zo simpel kan het zijn! Komend weekend zetten we de scheidsrechters een beetje extra in het zonnetje en is er een lekkere versnapering voor alle scheidsrechters na het fluiten van hun wedstrijd. Nogmaals scheidsrechters, hartelijk bedankt!

12 Wedstrijden Jeugd ZATERDAG 8 OKTOBER THUIS - LET OP: JA1 = vrij Tijd Team Team Veld Scheidsrechter/Opmerkingen Bardienst 09:00 Liempde Isa Schoenmakers (MC1)/Sanne v Dongen Den Bosch MF3 Veld MF1 (DJ1) 09:00 Liempde ME2 Geel-Zwart ME3 Veld 2 Donya vd Schoot (MC1)/Ellen v Son (DJ1) ME2 10:00 Liempde JE1 Heesch JE1 Veld 2 11:00 Liempde M8E1 10:00 Liempde MD1 11:30 Liempde MC2 13:00 Liempde MC1 14:30 Liempde MB2 Veerle Pijnenburg (MC1)/Evi vd Schoot (DJ1) MOP M8E3 Veld 2 Sandra vd Linden/Fleur Romme (MB2) M8E Heesch MD2 Veld 1 Lieke Welvaarts/Margo Welvaarts (DJ1) sluit Oranje-Rood MC6 Veld 1 Sarah Laheij/Sanna Verweg (DJ1) MB2 Berkel Enschot MC3 Veld 1 Charlotte Laheij/Lieke Welvaarts (DJ1) Hopbel MB1 Veld 1 Nora vd Velden/Evie Verweg (DJ1) ZATERDAG 8 OKTOBER - UIT 09:45 Berlicum MF3 Liempde MF2 Veld 1 - semi (nwe) 09:00 Hopbel J8E2 Liempde J8E1 Veld 2 - semi 11:15 Oss ME2 Liempde ME1 Veld 5 - zand 10:30 MEP M8E3 Liempde M8E2 Veld 2 - zand 11:30 Civicum MD2 Liempde MD2 Veld 1 - semi 12:15 Best JC2 Liempde JC1 Sens Int.Veld-semi 13:15 DES MC4 Liempde MC3 Veld 2 - zand 17:15 HOD MB2 Liempde MB1 Veld 10A - semi 14:30 Oranje-Rood MA8 Liempde MA1 Veld 7 - zand

13 Wedstrijden Senioren ZONDAG 9 OKTOBER THUIS Tijd Team Team Veld Scheidsrechter/Opmerkingen Bardienst 10:00 Liempde HA Den Bosch HG Veld 1 Luuk Ceelen/Joep v Rooij (H :30 Liempde DJ1 Boxmeer DJ1 Veld 1 Anouk v Zandvoort/Annemarie de Klerk (DA) DJ1 13:00 Liempde DA Best DA Veld 1 Guus Otker/Guido Born (HA) sluit HA ZONDAG 9 OKTOBER UIT 12:45 Deurne D1 Liempde D1 Veld 1 - semi 12:15 Oss D6 Liempde D2 Veld 3 - zand 12:15 Oss H3 Liempde H1 Veld 2 - water Dag: Datum: Openen: Bardienst start om: Sluiten: Zaterdag 8 oktober 2016 Waylon 8.30 uur Annemarie Zondag 9 oktober 2016 Carla 9.30 uur Rik Beste leden, ouders, supporters, HCL-vrienden: Per 1 december aanstaande hebben wij zowel binnen het Bestuur als op het Wedstrijdsecretariaat een vacature. Claudia Megens en Carla Saris hebben aangegeven om per genoemde datum hun functies neer te leggen. Ben jij geïnteresseerd en wil je ons komen versterken? Wij zeggen: GRAAG!!!

14 Van de redactie Voor vragen over het wedstrijdschema, kun je contact opnemen met het Wedstrijdsecretariaat, via het mailadres: Voor het doorgeven van persoonlijke gegevens die van belang zijn voor de ledenadministratie, kun je mailen naar: Aanleveren kopij voor het clubblad De Muis, zoals verslagen, foto s, mededelingen, suggesties of ideeën, kun je wekelijks per mail aanleveren naar: Wel graag vóór iedere woensdag!

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Minislotdag zaterdag 11 juni 2016 Meisjes C1 wederom kampioen! Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

Inhoud. Intro. Nieuwsbrief Hockey Academy - December Intro. Zaalmodule. Wist je dat... Kenniscentrum. Ontwikkelagenda. Beste verenigingen,

Inhoud. Intro. Nieuwsbrief Hockey Academy - December Intro. Zaalmodule. Wist je dat... Kenniscentrum. Ontwikkelagenda. Beste verenigingen, Van: Hockey Academy hockeyacademy@hockeyxperts.nl Onderwerp: Nieuwsbrief zaalhockey Datum: 5 december 2016 15:38 Aan: michelprincen@gmail.com In deze nieuwsbrief krijg je een update over Hockey Academy

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Coachavond Junioren. 18 februari 2014

Coachavond Junioren. 18 februari 2014 Coachavond Junioren 18 februari 2014 AGENDA Deel I Informa-e: Algemene punten TC punten Deel II Interac-e Deel III Rondvraag & afspraken WELKOM! Voorstelrondje Wie ben ik? Wat doe ik binnen HC Scoop? Wat

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen 2014-2015 Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesendertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Villa vervangen Sluitdatum Familietoernooi nadert Wedstrijdverslag Dames 1 Dames 1 neemt

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 family & friends sponsoractie Harense

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Spelregelbriefing

Spelregelbriefing Spelregelbriefing 2015-2016 Agenda De spelregelbriefing Wat interessante beelden Mededelingen vanuit de commissie Hengelen? Dit mag wel bij de SENIOREN (Heren 1, dames 1 etc.) Dit mag niet bij de JUNIOREN

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : spelregels hockey voor de jongste jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 1 December 2009 #13 Dames HCL behouden aansluiting Voor de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft reisde het eerste dameselftal van HCL af naar Bakel.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Funkeyhockey Info voorkomende hockeyblessures Speelschema 2 e weekend van de voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012.

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 13 www.hcliempde.nl Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op de

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Upward Jeugd teams kick off zaal

Upward Jeugd teams kick off zaal Upward Jeugd teams kick off zaal 23-11-2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Uitgangspunten Upward 4. Uitgangspunten KNHB 5. Spelregels 6. Speelgerechtigheid 7. Sporthallen en het niet hebben van kleedkamers

Nadere informatie

Workshop Zaalhockey. Informatiebijeenkomst 'Hockeyvisie MOP' Zondag 21 februari 2016

Workshop Zaalhockey. Informatiebijeenkomst 'Hockeyvisie MOP' Zondag 21 februari 2016 Workshop Zaalhockey Informatiebijeenkomst 'Hockeyvisie MOP' Michel Princen, Auke Posthumus en Paul de Ruijter Vught, 22-11-2016 Zondag 21 februari 2016 Workshop Zaalhockey Programma Inleiding Zaalhockeyspecifieke

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 8 november

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA Informatieavond 8 november JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond 8 november Regels trainingen Grote handschoen Zaalstick/schoenen verplicht Bitje verplicht 15 min voor aanvang aanwezig Let op of je balken moet leggen

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging Algemene Ledenvergadering, 22 oktober a.s. wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd

De redactie wenst iedereen een fantastisch. sportief Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Wedstrijdprogramma Jeugd Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 7 januari 2013 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: November

De Babbeltjes. Maand: November De Babbeltjes Maand: November Video actie Ben jij een echte balkunstenaar? Of heb jij een mooie korfbal actie? Doe dan nu mee met de video actie! Maak een filmpje van jouw truc of actie en stuur deze op

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : ruil dag (verkoop) eigen hockeyspullen Funkey hockey weer een succes

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Welkom. Coachavond Zaalhockey 24 november 2016 MHC Forescate

Welkom. Coachavond Zaalhockey 24 november 2016 MHC Forescate Welkom Coachavond Zaalhockey 24 november 2016 MHC Forescate Programma 1. Uitgifte materialen door de materiaalcommissie 2. Algemene informatie over zaalhockey door Ad de Gruiter 3. Speelsystemen en basis

Nadere informatie

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel Nieuwsbrief Nummer 19 Datum: 14 december 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Van de bestuurstafel Er zijn nieuwe netten, dat blijkt nog even wennen. Als we elkaar helpen, is iedereen het opzetten

Nadere informatie

Presentatie Zaalhockey 2015-2016

Presentatie Zaalhockey 2015-2016 Presentatie Zaalhockey 2015-2016 Zaalhockey 2015 2016 Presentatie door Ewout Schröder Programma - Hockey Academy - Zaalhockey Het spel in balbezit + omschakelen - Zaalhockey Het spel in niet-balbezit +

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Zaalhockey

Zaalhockey Zaalhockey 2018-2019 Agenda Introductie Trainingen Scheidsrechters 3 Luiken Digitaal wedstrijdformulier (DWF) Begeleiding/coaching zaalhockey Samenvatting taken coach Belangrijke data zaalhockey Nieuwe

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Info avond Coaches,Managers A/B en C/D. 5 en 6 september 2016

Info avond Coaches,Managers A/B en C/D. 5 en 6 september 2016 Info avond Coaches,Managers A/B en C/D 5 en 6 september 2016 Organisatie Jaap Derk Buma Bestuurslid tophockey Sandra Witkamp Bestuurslid jeugd Technische Commissie (selectie teams) Norbert Nederlof Technisch

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 5 december 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 29 September 2009 #4 Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel In de weekeinden van 25 tot 28 september en van 2 tot 5 oktober

Nadere informatie

M.M.H.C. Voordaan. The Way we Play! Jeugdhockey

M.M.H.C. Voordaan. The Way we Play! Jeugdhockey M.M.H.C. Voordaan The Way we Play! Jeugdhockey Versie 4 november 2015 Wat is de Voordaan The Way we play? Eén tactische en technische leiddraad voor alle jeugdtrainers en coaches Wat? (tactiek en techniek)

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de twaalfde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 Seizoen 2014 2015 Nummer 12 In deze Muis: Overlijden van Loes Joosten Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 06-05-2019 Nikantes groeit Leden konden zich afmelden voor 01-05-2019 voor het seizoen 2019-2020. Tot op heden hebben we 31 nieuwe aanmeldingen dit seizoen

Nadere informatie

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017

COACHAVOND ZAALHOCKEY november 2017 COACHAVOND ZAALHOCKEY 2017 2018 21 november 2017 Zaalhockeycommissie: Irene Tuininga Alexandra de Lange Katinka Beerepoot 1. Algemene informatie 2. Techniek 3. Spelregels 4. Vragen Groot aantal zaalteams:

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie