Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Zondag 29 maart: American Sunday! Speelschema 5 e weekend van de voorjaarscompetitie Van de redactie Agenda : Seizoen Nummer 27 Zaterdag 4 april aanstaande: bitje happen op maat! Van Beste zaalhockeyers en beste ouders, Onze penningmeester gaat eind van deze maand (dus dat is bijna) de contributie innen bij alle fanatieke hockeyers en hockeysters die in de afgelopen winterperiode in de zaal hebben gespeeld. Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage!

2 Geslaagden! Afgelopen weken is onder leiding van de scheidsrechter commissie, uitleg en examentrainingen gegeven aan jeugd- en seniorenleden die nog niet in het bezit zijn van een scheidsrechter kaart. De definitieve examens hebben plaatsgevonden op : 12 maart jl. voor de jeugd en 17 maart jl. voor de senioren èn de volgende leden zijn geslaagd! : Meisjes B1: Sanne Isabel Veerle Britt Neeltje Juul Meisjes A1: Janneke & Lola Proficiat!!! Jongens B1: Stefan Robin Max Mathijs Ton Stijn Joep Koen Tjeerd Senioren: Rick (H2) Jules (H2) Bart (H2) Esther (DA) Guus (HA)

3 Dommel blijft lastig! Een zondag met letterlijk een hoop bloed, zweet en tranen.. Zondag 22 maart stond de uitwedstrijd tegen koploper de Dommel op de agenda. De echte dames 1 kenners zullen vast weten dat dit zeker niet de eerste keer is tegen deze Gestelse concurrenten. Om het geheugen even op te frissen en natuurlijk allerlei theorieën los te kunnen laten op de oude uitslagen om de uitslag van deze wedstrijd te kunnen voorspellen, ben ik op onderzoek uitgegaan in de statistieken van eerdere versies van dit duel. Hieruit kwamen toch wel wat opvallende feiten naar voren, wist je bijvoorbeeld al dat het de achtste wedstrijd was tegen de dommel sinds het nieuwe dames 1? En dat niet alleen, elk seizoen spelen de Liempdse dames de eerste wedstrijd tegen de Dommel, met uitzondering van afgelopen voorcompetitie, toen was het de tweede wedstrijd. Deze acht wedstrijden hebben in totaal maar 5 punten opgeleverd en opvallend genoeg begint elk wedstrijdverslag toch met Liempde begon erg sterk maar en eindigde steevast ook met ondanks het harde werken hebben we helaas niet de drie punten kunnen pakken, met uitzondering van het wedstrijdverslag van 11 maart 2012 waarbij het Liempde lukte de gestelse dames te verslaan met 2-0. ste wedstrijd tegen een ploeg die lastig is om te verslaan Na het bekijken van deze uitslagen zou je dus theoretisch gezien kunnen stellen dat deze wedstrijd niet erg spannend zou worden, maar toch kies ik ervoor om ook dit verslag weer te beginnen met de beschrijving dat over het erg sterke begin van Liempde. Hoe ongeloofwaardig dit nu ook klinkt, het was echt zo. Liempde werkte voor elkaar, wist elkaar te vinden en ondanks het overheersende balbezit van de Dommel bleven de dames sterk verdedigen. Naarmate de eerste helft vorderde wist de Dommel de verdediging en enkele keer voorbij te komen en werden de keepersskills van Suzan van der Steen aardig op de proef gesteld. Met weinig succes voor de Dommel, Suzan wist de meest onmogelijke ballen de goal uit te houden. Aangezien er voornamelijk op de Liempdse helft werd gespeeld was het zaak om het met z n elven te verdedigen om aan de opdracht van coach Tjebbe Smit te voldoen, de 0 houden. Het kostte letterlijk een hoop bloed, zweet en tranen, maar helaas viel tegen het einde van de eerste helft dan toch de eerste tegengoal.

4 Punten bleven daar De rust in met een 1-0 achterstand kan bij Liempde nog alle kanten op, zo eindigde dit duel met een zelfde ruststand op 16 september 2012 nog met een gelijkspel. Dus hoofden omhoog, nog wat aanmoedigende woorden van Jan Schoenmakers en Tjebbe en terug het veld op. Helaas leek de tweede helft vrij weinig op die van 16 september drie jaar hiervoor, het ging meer de richting op van deze wedstrijd op 17 maart 2013 tegen deze dames. De Dommel maakte nog meer gebruik van onze fouten en gingen nog aanvallender spelen waardoor al gauw de tweede en derde tegengoal op het scorebord verscheen. Nog steeds gaf Liempde niet op en maakte gebruik van de ruimte die er ontstond. Helaas zonder effect en om een lang verhaal kort te houden, de uitslag werd dan ook dezelfde als die van de eerder genoemde 17 maart 2013: 6 0. Maar niet getreurd, zoals je hieronder kunt zien staan de dames wel te shinen in dè reece catalogus, en de stap van reece naar victoria s secret is natuurlijk erg klein, en wie denkt er dan nog aan die uitslag.. Met dank aan dit goede verslag van Anneloes.

5 Nuth en Liempde Nuttig weekendje. Op zondag 22 maart stond voor de heren van Liempde de uitwedstrijd tegen Heren 1 van Nuth op het programma. Een flinke reis naar een van de zuidste puntjes van Nederland (Duitsland?), waardoor een van de belangrijkste beslissingen van de dag dus al vroeg gemaakt moest worden: Wie mochten wel en niet met Rob en zijn 90 s playlist mee rijden? Alleen Alex en Michiel dus. Joep besloot om tijdens de heenreis, terugreis, voorbereiding, teambespreking, en volgens mij ook tijdens de eerste 15 minuten de hockeyspelregels (lees: autotheorie) nog maar eens door te nemen, waardoor we vandaag wat minder van zijn kleurrijke aanwezigheid hebben kunnen genieten. Gelukkig wist hij nu wel Noud te adviseren over de juiste bandenspanning, toegestane alcoholpromillage en scherpte (swag) van zijn zonnebril in de reis naar Nuth, waardoor iedereen ditmaal wel ruimschoots op tijd aan wist te komen.

6 Knokken voor de bal Eenmaal aangekomen bleek dat Nuth sinds het laatste bezoek een flinke renovatie had ondergaan, waardoor zij nu ook beschikten over een semi-waterveld wat zelfs nog hoger lag (ja dat was blijkbaar mogelijk) dan het veld wat eerder bekend stond als veld 1. In ieder geval een prima veld om op te spelen, alhoewel Liempde dat niet wist te demonstreren de eerste minuten. De heren begonnen slap aan de wedstrijd, en kwamen de eerste minuten zelfs amper de middenlijn over. Nuth zette hoog druk en wist zodoende in de eerste 10 minuten 2 strafcorners af te dwingen, welke zij beiden vakkundig binnen wisten te slepen. Na 10 minuten stond Liempde dus al 0-2 achter en we wisten dat het een zware pot ging worden. Gelukkig herpakte Liempde zich na de slappe start en begon het steeds vaker door middel van goede combinaties richting de cirkel van Nuth te bewegen. Het spelbeeld kantelde en Liempde begon steeds meer aan te vallen waar Nuth zich richtte om de rust te halen met de comfortabele 2-0 voorsprong. Dit vertaalde zich ook in de 2-1, waarbij Nick van der Eerden, zoals op de training op gehamerd was, voor de verandering eens via de achterlijn de cirkel penetreerde en voorgaf, waar Alex van der Zwan de bal bij de 2 e paal binnen wist te werken. Helaas voor ons begonnen de scheidsrechters nu steeds vaker dingen te zien die er naar onze mening niet te zien waren, waardoor ons overwicht in balbezit en aanvallende intenties moeilijk werden te vertalen naar de 2-2. Zo werd een doelpunt van Alex van der Zwan nog afgekeurd omdat de scheidsrechter vanaf 100 meter een shoot dacht gezien te hebben, en werden verdedigende shoots of bolle kanten in de cirkel van Nuth vanaf zo n 1,5 meter veelvuldig over het hoofd gezien. Vanuit de counter werd Nuth nog enkele keren gevaarlijk om de 3-1 op het scorebord te zetten, maar Wickie wist echter een bal van de doellijn te halen waardoor we met 2-1 gingen rusten, vlak nadat Michiel de panna van z n leven had uitgedeeld en hij eindelijk niet meer chagrijnig was dat iemand z n uitshirt was kwijtgeraakt (bij deze graag melden als je hem thuis tegenkomt!) De tweede helft ging vrolijk verder waar de eerste helft geëindigd was: Liempde bleef aanvallen, Nuth loerde op de corners en counter, en de scheidsrechters gingen vrolijk verder met waar mogelijk in het voordeel van de thuisploeg te fluiten. Aangezien Nuth s gevaarlijkste wapen de sleepcorner was, besloot Joep, onder het leren voor z n autotheorie door, bij de sleepcornerspecialist een bal op z n gezicht te tippen, waardoor Nuth s corner een stuk minder gevaarlijk werd. Verder wist de fysio/manager/2 e coach van Nuth nog een scoop af te stoppen met haar achterwerk, hetgeen nog vrij knap was aangezien de bal zo n 10 seconde onderweg was.

7 Stand komt op 2-2 Beiden ploegen kregen nog een aantal kansen, maar het duurde tot aan de 60 e minuut voordat er weer gescoord werd. De bal werd de cirkel van Nuth ingeslagen, waar 2 verdedigers er niet over uit waren wie er beter voor stond om de bal weg te werken. Michiel van Schijndel lette goed op en plukte de bal tussen de twee verdedigers in de cirkel op. Aangezien hij al 5 keer over of naast had geslagen, flatste hij deze keer maar op goal, en met succes: Door de benen van de keeper en 2-2. De laatste 10 minuten gingen beiden kanten op, waarin beiden teams tot kansen kwamen om het beslissende doelpunt te maken. Zo tipte een speler van Nuth de bal nog op de lat na een goed uitgespeelde aanval, maakte Hans het nog spannend door zo vrijgevig te zijn de bal als laatste man even mee te geven aan de vijandige spits, en leek het in de 69 e minuut alsof Noud en Michiel al aan onder de douche hadden gestaan nadat ze bij de strafcorner uitloop een paar buikglijders met gevaar voor eigen leven erin gooiden om een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Tim deed echter goed mee en wist de score te beperken tot 2-2 waardoor Liempde uit bij Nuth een zwaarbevochten punt pakt. Zo weten de mannen van Liempde weer een kleine stap te zetten richting lijfsbehoud in de derde klasse, alhoewel we na vandaag niet zo zeker zijn of dat wel zo positief is, aangezien in deze 3 e klasse al 3 uitwedstrijden op rij de douches een gevoelstemperatuur van -3 centimeter/graden celsius hebben. Volgende week spelen de mannen van Liempde thuis tegen Wijchen H1, ook een middenmotor in de 3 e klasse. Na afloop zal er een feest worden georganiseerd op de club, met een Amerikaans thema. Komt dus allen onderstaande mooie jongens (vooral Jan) aanmoedigen en gezellig mee feesten. Tot zondag 29 maart! Met dank aan Maarten voor dit uitbundige verslag!

8 Zondag 29 maart a.s. : In navolging van HCL's Super Sunday is er wederom een gezellige zondag in aankomst! Op 29 maart worden de volgende wedstrijden gespeeld op HCL: Liempde Heren 2 - Oirschot Heren 3 10:00 Liempde Dames 2 - Oss Dames 6 11:30 Liempde Dames 1 - Helden Dames 1 13:00 Liempde Heren 1 - Wijchen Heren 1 14:30

9 American Sunday Op deze (hopelijk) zonnige zondag trachten we natuurlijk zoveel mogelijk punten op de club te houden, en daar kunnen wij allen jullie support goed bij gebruiken. Dus zet een kras door je agenda en kom 29 maart mee supporten en natuurlijk feest vieren op HCL! Natuurlijk zou deze zondag geen super Sunday zijn zonder een leuk thema! Vandaar dat op zondag 29 maart HCL in het teken zal staan van het land waar ze hockey vrijwel alleen beoefenen op ijsbanen en het er vaak (alhoewel dat voor sommigen vast lastig te geloven is) nog lomper aan toe gaat dan bij ons: Amerika! Naast Amerikaanse lekkernijen en alcoholische dranken zal de mogelijkheid geboden worden voor een aantal spelletjes voor zowel jong als oud, afkomstig uit Amerika. Tot slot hebben we nog een verrassing die je zeker niet wilt missen. Benieuwd? Tot zondag 29 maart!

10 Wedstrijden Jeugd Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst uur 1 Funkeyhockey Openen : Johan uur 2 Liempde MF1 Den Bosch MF7 D1 Jaimy, JC1 Sven Bardienst : uur 2 Liempde JE1 Den Bosch JE8 D1 Manon, JC1 Job uur : uur 1 Liempde MD3 Oss MD6 MA1 Virrie & Lenne MD uur 1 Liempde MD1 Deurne MD1 MA1 Virrie & Brichet uur : uur 1 Liempde MC1 MOP MC2 D1 Beer & Fleur MC uur 1 Liempde JC1 Boekel JC1 D1 Lieke & Alina sluit : uur 1 Liempde MA1 Helmond MA2 D1 Randi & Irmin MA1 Sluiten : Guido uur 5 Oss ME5 Liempde ME uur 2 MEP J8E2 Liempde J8E uur 3 Den Bosch ME14 Liempde ME uur 2 Heesch M8E2 Liempde M8E uur 6 Den Bosch M8E5 Liempde M8E uur 3 Uden MD4 Liempde MD uur 4 Basko MD6 Liempde MD uur 2 Vlijmen MC3 Liempde MC uur 3 Eindhoven MC4 Liempde MC uur Geldrop JB1 Liempde JB uur 4 Den Bosch MB5 Liempde MB1

11 Wedstrijden Senioren Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst uur 1 Liempde H2 Oirschot H3 Jacques + D1 Tess Openen: Jacques uur 1 Liempde D2 Oss D6 D1 Moniek & Marlie Bardienst : uur 1 Liempde D1 Peel en Maas D1 H1 Nick & Michiel uur : uur 1 Liempde H1 Wijchen H1 H2 Frank & Bart D uur : H uur 3 Geel Zwart D4 Liempde D sluit: uur 1 Civicum DA Liempde DA D uur 1 Vlijmen H3 Liempde H3 Sluiten : Carla uur 2 Hopbel HC Liempde HA " Meld je aan via en hap een hockeybitje op maat, want veilig hockeyen doe je met een bitje ".

12 Van de redactie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 family & friends sponsoractie Harense

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 1 December 2009 #13 Dames HCL behouden aansluiting Voor de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft reisde het eerste dameselftal van HCL af naar Bakel.

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Minislotdag zaterdag 11 juni 2016 Meisjes C1 wederom kampioen! Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesendertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Villa vervangen Sluitdatum Familietoernooi nadert Wedstrijdverslag Dames 1 Dames 1 neemt

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Funkeyhockey Info voorkomende hockeyblessures Speelschema 2 e weekend van de voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels 8:8 Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2014 2015 Versie 29-8-2014 Het speelveld Alleen pionen indien geen cirkel zichtbaar Wedstrijd Wedstrijd duur 2 * 30 minuten met 5 min pauze Coach kan een

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Oproep vrijwilligers jaarlijkse afsluiting Wedstrijdverslag Dames 1 Veilig

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C.

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Proefexamen 1 Spelregels VELDHOCKEY 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Nee 2. Waar moet de kleur van het shirt van de keeper van afwijken?

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015

Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015 Wedstrijdverslagen 12 en 13 september 2015 Dames 1 Blerick D1 - Boekel D1 (3-0) Vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Nieuwe coach/trainer, nieuwe klasse, nieuwe shirts. De eerste tegenstander

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de twaalfde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 Seizoen 2014 2015 Nummer 12 In deze Muis: Overlijden van Loes Joosten Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging Algemene Ledenvergadering, 22 oktober a.s. wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Spelregels Indoor Hockey

Spelregels Indoor Hockey Spelregels Indoor Hockey U9 2. Theoretische scheidsrechter Indoor verplicht verplicht aangesloten bij 3. Manager: mag enkel op de bank indien aangesloten bij 5. Keeper: verplicht op het veld in complete

Nadere informatie

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?!

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?! Zondag 20 september Dames 1 Meerssen D1 - Blerick D1 Uitslag: 1-1 Na een 3-0 overwinning op Boekel vorige week, stond deze week Meerssen op het programma. Vol goede moed naar het zonnige zuiden, want iedereen

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Opleiding tot clubscheidsrechter

Opleiding tot clubscheidsrechter Opleiding tot clubscheidsrechter Voorbereiding examen 1 oktober 2013 Instructie avonden Twee avonden: 18 en 23 september (2e avond Mozaiek), 19:30-21uur Opzet van de instructie avonden Eerste avond: 1.

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht 1 Aftrap 14 nov. nr: 13 Seizoen 2016-2017 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 Proefexamen 2 Spelregels VELDHOCKEY 1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 2. Een team wil een speler wisselen. Wat is juist? A. Dat

Nadere informatie

Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016

Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016 Arbitrage zaalhockey Seizoen 2015/2016 Bal spelen: mag hoog pushen, scoop, (onopzettelijk) hoog slaan mits niet gevaarlijk Afmetingen: cirkel 14,63 m, strafbalstip op 6,40 m; zijlijnen Bal spelen: alleen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10

KFC Turnhout Wedstrijdverslagen U10 Wedstrijd : Vosselaar - KFCT U10 Datum : Zaterdag 22-10-16 Vandaag een matchke tegen het 'zwarte beest' van onze jongens: Vosselaar. De laatste thuismatch tegen onze buren werd nog nipt verloren, dus onze

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Geen wedstrijdschema s ( ivm de herfstvakantie zijn er dit weekend op zaterdag

Nadere informatie

Zaal: hoe was het ook al weer?

Zaal: hoe was het ook al weer? ZAALHockey 2016 Zaal: hoe was het ook al weer? Hoog in normaal spel: niemand in de buurt: maximaal 10 cm pass boven 10 cm = fout als de tegenstander er last van heeft = fout Bal slaan mag niet; alleen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017

Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017 Nieuwsbrief LOHC 10 oktober 2017 Deze maand: Introductie nieuwe nieuwsbrief Kort nieuws met o.a lustrumprogramma Belangrijke data Update Heren 1 & Dames 1 Vrijwilliger van de maand: Diana van Spronsen

Nadere informatie

A B C. veld veld veld

A B C. veld veld veld Proefexamen 3 Spelregels VELDHOCKEY 1. Op welke tekening staat het doel juist opgesteld?. Tegen de achterlijn, zie tekening B. Op de achterlijn, zie tekening B C. Voor de achterlijn, zie tekening C B C

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

Ut Stikske. In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden. In Memoriam Piet Bol

Ut Stikske. In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden. In Memoriam Piet Bol HOCKEYCLUB BLERICK 5 februari 2013 Jaargang 1, nummer 23 Ut Stikske In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden In Memoriam Piet Bol 1 Ledenmutaties 2 Diversen 2 Agenda 2 Wedstrijdschema s 3 Hockey

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 17 November 2009 #11 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2016 2017 In deze Muis: HCL heeft een veilig kunstgrasveld! Jonge scheidsrechters in spé : Top! Trots op onze lotenverkopers!

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : spelregels hockey voor de jongste jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY 1 Een team heeft geen elftal bij elkaar kunnen krijgen Ze willen met 9 spelers beginnen Is dit toegestaan? A Alleen als de aanvoerder van tegenstanders hiermee akkoord gaat B Ja,

Nadere informatie

Zaalhockey Bart-Jan Rijlaarsdam

Zaalhockey Bart-Jan Rijlaarsdam Zaalhockey 2018-2019 Bart-Jan Rijlaarsdam Verschillen Veldhockey vs Zaalhockey Veldhockey Speelduur: 2x 35 minuten (spelers wissel van helft na 35 min) Langecorner: 23 meter lijn Afstand houden: 5 meter

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

ZAALHOCKEY

ZAALHOCKEY ZAALHOCKEY 2016-2017 NIEUWE REGELS LANGE CORNER Onopzettelijk via een verdediger over de achterlijn Van de keeper afgekaatst Nemen op de middenlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn

Nadere informatie

HOCKEY CLUB MILL. Opgericht 10 september 1967

HOCKEY CLUB MILL. Opgericht 10 september 1967 Veld en clubhuis: Postadres: Bankgegevens: HOCKEY CLUB MILL Opgericht 10 september 1967 Langenboomseweg 5, 5451 JH MILL telefoon clubhuis, 0485-45 31 57 Postbus 74, 5450 AB MILL Rabobank Land van Cuijk

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

1 Fluiten in t algemeen

1 Fluiten in t algemeen 1 Fluiten in t algemeen. 11.1 Twee scheidsrechters hebben de leiding over de wedstrijd, pas- sen de regels toe en beoordelen of er eerlijk en sportief gespeeld wordt (fair play).. 11.2 Iedere scheidsrechter

Nadere informatie

Zaalcommissie HC Kromme Rijn

Zaalcommissie HC Kromme Rijn Zaalhockey 1 Zaalcommissie HC Kromme Rijn mail: zaal@hckrommerijn.nl Website: https://www.hckrommerijn.nl/activiteiten/zaalhockey Brigitte Kavelaars MC2; MD4 Martine van Engelen MD2 Heike Rockmann JB1;

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten.

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten. Beste leden, in principe zijn deze week de laatste trainingen op het veld. In overleg met jullie eigen trainer / trainster kan besloten worden om nog wat langer door te trainen. Dank jullie wel voor al

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSCOMITE

SCHEIDSRECHTERSCOMITE SCHEIDSRECHTERSCOMITE Beste vrienden, Het Uitvoerend Comité van de FIH heeft op basis van de aanbevelingen van het Comité voor de Spelregels van de FIH de wijzigingen aan de spelregels aanvaard. Deze wijzigingen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012.

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 13 www.hcliempde.nl Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op de

Nadere informatie

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier!

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier! 48 e jaargang Nummer 4 23 sept 2017 GENIETEN VAN DE NAZOMER Het is echt genieten nog van het zonnetje dit weekend! Heerlijk weer om nog lekker buiten te zijn en zeker om te voetballen. Afgelopen weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Spelregelavond VELDHOCKEY R.M.H.C. de Pelikaan 11-tallen Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Doel Veld Voorbereiding Teams Coach / Teambegeleider(s) Spelregels veldhockey

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Zutphen

Minipolo toernooi in Zutphen Minipolo toernooi in Zutphen Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van het toernooi. Voor aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden. Dit ter nagedachtenis aan Richard Nieuwenhuizen,

Nadere informatie

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018 Regel avond Mini s Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen Donderdag 4 oktober 2018 Agenda 1. Spelbegeleiding door ouders waarom? 2. Spelbegeleider 3. In de praktijk 4. Spelregels 3-, 6-, én 8-tallen 5. Vragen?

Nadere informatie

- Zijn er veel manieren om te scoren bij hockey? En wanneer is een doelpunt geldig?

- Zijn er veel manieren om te scoren bij hockey? En wanneer is een doelpunt geldig? Werkstuk door I. 1898 woorden 10 oktober 2012 5,5 2 keer beoordeeld Vak LO Inleiding. Dit werkstuk gaat over hockey. Ik behandel een klein stukje van de geschiedenis, maar ook de spelregels en de materialen.

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Ja (toegelaten) Officials veld Spel/spelers niet hinderen (langs de lijn) Publiek Buiten het veld (achter

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder Coachavond 10-9-14 20.00 u Introductie Bonne Biesma Plannen Breedte TC Spelregelwijzigingen Digitaal wedstrijdformulier Indelen scheidsrechters Invallers van andere teams Herindeling 1 e klasse en lager

Nadere informatie