Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Huldenberg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Huldenberg."

Transcriptie

1 OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Huldenberg. 1. Procedure Gelet op het bezwaarschrift van de heer Philippe Vervoort van de partij VLD te Huldenberg, dat bij het secretariaat van de raad voor verkiezingsbetwistingen werd ingediend op 20 oktober 2006; Gelet op de ontvangstmelding d.d. 25 oktober 2006 aan de verzoekende partij waarin werd meegedeeld dat ze inzage kan nemen van het dossier; Gelet op de mededelingen d.d. 25 oktober 2006 aan de indieners van de lijsten van de verkiezing, waarbij een kopie van het bezwaarschrift werd bezorgd en werd meegedeeld dat ze inzage van het dossier kunnen nemen; Gelet op de mededelingen d.d. 25 oktober 2006 aan de verzoekende partij en aan de indieners van de lijsten van de verkiezing die ervan in kennis werden gesteld dat de Raad op 9 november 2006 het ingediende bezwaar in behandeling zal nemen; Gelet op de volgende stukken: - het bovengenoemde bezwaarschrift d.d. 20 oktober De brief d.d. 13 oktober 2006 van de heer Henri Haex, voorzitter van het kantonhoofdbureau te Leuven en voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg te Leuven - Het afschrift van het proces-verbaal LE.28.L /2006 d.d. 11 oktober Gelet op de processen-verbaal van de stembureaus 111 tot en met 120 van de gemeente Huldenberg. Gelet op de uiteenzetting van de zaak door mevrouw Kaat Leus, verslaggever; Gelet op de mondelinge toelichting van mevrouw Mireille Decat, raadsman van de heer Philippe Vervoort, van de heer Wilfried Vandenplas, raadsman van de heer Marc Verheyden en CD&V en van de heer Frederic Francois, SP.a, ter zitting; Gehoord in openbare zitting d.d. 9 november 2006.

2 2 Overwegende dat er nog geen dertig dagen verlopen zijn sedert de indiening van het bezwaarschrift; 2. Ontvankelijkheid 2.1.Verzoeker 2.1.a Hoedanigheid Overwegende dat verzoeker kandidaat was in de gemeente Huldenberg op de lijst VLD en verzoeker verkozen werd. Dat het bezwaarschrift werd ingediend namens VLD. Verzoeker beschikt over de vereiste hoedanigheid. 2.2.b. Belang Overwegende dat VLD Huldenberg slechts 1 stem tekort komt om een achtste zetel te behalen. Dat het vereiste belang bijgevolg aanwezig is Het verzoekschrift Overwegende dat het proces-verbaal van het hoofdstembureau werd afgesloten op 8 oktober Het verzoekschrift werd tegen ontvangstbewijs neergelegd op 20 oktober 2006, binnen veertig dagen te rekenen van de dagtekening van het proces-verbaal. Overwegende dat het bezwaarschrift de naam en woonplaats vermeldt van verzoeker en zijn raadsman, dat het door de raadsman van verzoeker is ondertekend en het het voorwerp van het bezwaar vermeldt; Overwegende dat het verzoekschrift derhalve ontvankelijk is; 3. Gegrondheid Overwegende dat verzoeker in zijn bezwaar volgende middelen aanhaalt; 1. De organisatie van de stemming van 8 oktober 2006 gebeurde te Huldenberg op geautomatiseerde wijze. Op 10 oktober 2006 werden de computers verwijderd uit de verschillende stemlokalen en ondermeer stemlokaal 114 en 115 gevestigd in zaal Ter Dijle te Sint-Agatha-Rode, deelgemeente Huldenberg. Dat bij het afbreken van de computers in stemlokaal 114 en 115, zoals vastgesteld in het proces-verbaal dienaangaande gekend onder LE. 28L /2006, een stemkaart werd gevonden achteraan de computer. Dat het verschil voor het behalen van de achtste zetel voor VLD 1 stem bedraagt. Dat het dan ook aangewezen is om hieromtrent officieel bij de telling bezwaar in te dienen teneinde lezing te bekomen van deze kaart alsmede een hertelling van de stemmen in de bureaus 114 en 115 van de gemeente Huldenberg, deelgemeente Sint-Agatha-Rode. Dat deze kaart in bewaring werd gegeven bij het Parket te Leuven.

3 3 2. Dat er volgens gegevens komende van stemplichtigen met volmacht is gebleken dat in tegenstelling tot de wettelijke voorzieningen, de volmachtdrager twee kaarten tegelijkertijd bekwam om te gaan stemmen. Dat sommige voorzitters de volmachten al dan niet hebben aanvaard of verworpen, zodat hieromtrent onduidelijkheid bestaat en deze dienen nagekeken te worden. Dat het dan ook aangewezen is om een herziening-hertelling van deze volmachten te bekomen. Overwegende dat wat het eerste middel betreft, uit het PV LE.28.L /2006 blijkt dat de heer Tom Craessaerts, arbeider bij de gemeentelijke technische dienst van Huldenberg, op dinsdag 10 oktober omstreeks 10u bij het opruimen van de kieslokalen een magneetkaart heeft teruggevonden in stemlokaal 115, bovenop de kast van het beeldscherm van stempc 1. Overwegende dat uit het PV van stembureau 115 blijkt dat er bij aanvang van de verkiezingsdag 619 magneetkaarten aanwezig waren in het stembureau. Dat er 508 magneetkaarten werden gebruikt om stemmen uit te brengen, 1 magneetkaart werd geannuleerd en 10 referentiestemmen werden uitgebracht. 100 magneetkaarten werden niet gebruikt. Overwegende dat bovenstaande gegevens overeenstemmen met de gegevens in de verklaring van de voorzitter van het stembureau 115, de heer Paul Van Hooghten. Deze verklaring legde hij af in het proces-verbaal van verhoor d.d. 12 oktober 2006, opgesteld door de lokale politie Dijleland. Overwegende dat enkel de stemmen worden geregistreerd en in rekening worden gebracht die zich op de magneetkaarten bevinden, dewelke de kiezers in de elektronische stembus hebben gestoken tijdens de wettelijk voorziene openingsuren van de stemlokalen op 8 oktober 2006 tussen 8u en 16u. Overwegende dat de betrokken magneetkaart twee dagen na de verkiezingsdag werd teruggevonden op 10 oktober 2006 en het niet uitgesloten kan worden dat deze magneetkaart het voorwerp kan geweest zijn van manipulatie. Overwegende dat zoals bij de niet-geautomatiseerde stemming de stembiljetten eigenhandig door de kiezers in de stembus moeten worden gestoken (R.v.St. Verk.Woumen, nr , 26 februari 1965), ook bij de geautomatiseerde stemming de magneetkaart, overeenkomstig art. 8 van de Wet van 11 april 1994 tot organisatie van de geautomatiseerde stemming, door de kiezer eigenhandig in de elektronische stembus dient te worden gedeponeerd. Overwegende dat hier, omwille van het gelijkheidsbeginsel, hetzelfde standpunt dient te worden aangenomen als ten aanzien van de niet-geautomatiseerde stemming, waarbij ook enkel rekening kan worden gehouden met de stembiljetten die de kiezers eigenhandig in de stembus hebben gestoken binnen de wettelijk voorziene termijn voor de kiesverrichtingen en er werden teruggevonden. Overwegende dat de gevonden magneetkaart dan ook geen stem kan bevatten die in rekening kan worden genomen voor de uitslag van de verkiezingen.

4 4 Overwegende dat verzoeker vraagt tot hertelling over te gaan. Dat echter de vraag tot hertelling niet te verenigen is met het gegeven dat de kaart niet in de stembus werd gedeponeerd omdat de hertelling uiteraard slechts betrekking kan hebben op geregistreerde stemmen. (R.v.St. Verk. Temse nr , 19 maart 2001). Overwegende dat noch tot de lezing van de niet in de elektronische stembus gedeponeerde magneetkaart, noch tot de hertelling van de verkiezingsuitslagen van stembureau 114 en 115 dient te worden overgegaan. Overwegende dat wat het tweede middel betreft het een algemeen aanvaarde en gangbare praktijk is, die door geen aanwijsbare wetsbepaling wordt tegengesproken, dat de volmachtdrager twee magneetkaarten tegelijkertijd bekomt van de voorzitter van een stembureau om te gaan stemmen. Overwegende dat de processen-verbaal van de stembureaus 111 tot en met 120 van de gemeente Huldenberg geen opmerkingen bevatten betreffende de volmachten en bijgevolg het vermoeden van regelmatigheid overeind blijft. Overwegende dat de raadsman van verzoeker tijdens de hoorzitting van 9 november 2006 wijst op het feit dat het PV van stembureau 119 niet duidelijk is betreffende het aantal ontvangen volmachtformulieren, met name 28 of 30. Overwegende dat uit nazicht blijkt dat raadsman van verzoeker in werkelijkheid doelt op het PV van stembureau 118 en dat is gebleken dat in het PV duidelijk leesbaar vermeld staat dat er 30 volmachtformulieren werden ontvangen. Overwegende dat algemene kritiek op het verloop van stemming bij volmacht, die niet toelaat uit te maken van welke personen een onregelmatige volmacht zou zijn verkregen noch wie er de steller van is of wie er een voordeel van heeft gehad, niet van die aard is om het vermoeden van regelmatigheid, verbonden aan de vaststelling dat de processen-verbaal van de stembureaus geen opmerkingen bevatten, weerlegd te achten (R.v.St. Verk. Gerpinnes, nr , 7 maart 2001.) Overwegende dat de raadsman van verzoeker in het verzoekschrift geen concrete feiten of onregelmatigheden aanhaalt, die gestaafd worden door overtuigingsstukken of begin van bewijs, en slechts algemene kritiek geeft op het verloop van de stemming bij volmacht in de gemeente Huldenberg. Overwegende dat de raadsman van verzoeker tijdens de hoorzitting van 9 november 2006 gewag maakt van één geval waarbij de gemeentelijke overheid, naar eigen zeggen van verzoeker, niet zou zijn ingegaan op de vraag om een attest van verblijf in het buitenland af te geven. Dat dit niet gestaafd wordt door enig overtuigingsstuk, noch enig begin van bewijs. Evenmin blijkt dat er terzake fraude of bedrog zou zijn gepleegd. Overwegende dat in casu een herziening en hertelling van de volmachten niet aan de orde is. Overwegende dat uit de voorgaande opmerkingen blijkt dat de twee middelen van dit bezwaar ongegrond zijn.

5 5 BESLIST Artikel 1 Het bezwaar ingediend door de heer Philippe Vervoort wordt verworpen. Artikel 2 Binnen drie dagen wordt deze beslissing ter kennis gebracht van de gemeenteraad van Huldenberg, van verzoeker en van de indieners van de lijsten voor de verkiezing met een ter post aangetekende brief. Artikel 3 Binnen acht dagen na de kennisgeving van deze beslissing, kunnen de betrokkenen inzage nemen van het dossier op het secretariaat van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Artikel 4 Overeenkomstig artikel 85 septies van de Gemeentekieswet kan tegen deze beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen binnen de acht dagen na de kennisgeving, zo aan de daarvoor geldende regels van ontvankelijkheid wordt voldaan, nog beroep worden ingesteld bij de Raad van State, Wetenschapsstraat 33, 1040 Brussel. Leuven, in openbare zitting van 16 november Aanwezig: Lucien Renders, voorzitter Kaat Leus, lid Wouter Blomme, lid Kris Vermeersch, secretaris

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot. OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Aarschot. 1. Procedure Gelet op het bezwaarschrift van de heer

Nadere informatie

Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen.

Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen. Verslaggever

Nadere informatie

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen.

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. 1/5 Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. kenmerk: Ronsebesluitraad betreft: Ronse Gemeenteraadsverkiezingen bezwaar De heer Joost Hysselinckx De Raad voor Verkiezingsbetwistingen (hierna te

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de eedaflegging van de heer Roger Mertens d.d. 2 januari 2007 als gemeenteraadslid te Wemmel. 1. Procedure Gelet op het bezwaarschrift

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos Kavadias.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos Kavadias. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Affligem

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Affligem OPENBARE VERGADERING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Affligem 1.PROCEDURE Gelet op het aangetekende bezwaarschrift

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere. 1.

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge.

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. . OPENBARE VERGADERING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. 1.PROCEDURE Gelet op het verzoekschrift

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 14 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0013 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0018 Verzoekende partijen 1. de heer Luc WOUTERS, wonende te 3560 LUMMEN,

Nadere informatie

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen.

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. 1/5 Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. kenmerk: Oosterzelebesluitraad betreft: Oosterzele Gemeenteraadsverkiezingen bezwaar De lijst CD&V/NV-A De Raad voor Verkiezingsbetwistingen (hierna

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN Beslissing in de zaak RVV nr. 2012.015 Inzake de Gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 in de gemeente Roeselare. 1. verloop

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 5 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0008 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0007 Verzoekende partij De heer Erik VAN ROELEN, wonende te 3545 Halen, Gennepstraat

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 28 november 2018 met nummer RVERKB/1819/0005 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0004 Verzoekende partij mevrouw Belinda EELBODE, met woonplaatskeuze te 8800

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 14 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0011 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0010 Verzoekende partij De heer MBAMI Monsempo Ntonga, wonende te 1800 Vilvoorde,

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 te Kapelle-op-den-Bos.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 te Kapelle-op-den-Bos. OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 te Kapelle-op-den-Bos. 1. Procedure Gelet op het aangetekende verzoekschrift

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST Nr. R.Verkb.2015/0001 van 31 maart 2015 in de zaak 1415/0001 In zake: de heer Steven APER, wonende te 9180 Moerbeke, Damstraat 159 verzoekende partij Belanghebbende

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 21 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0024 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0021 Verzoekende partij 1. de heer Laurent HOORNAERT, wonende te 8920 Langemark-

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne De Raad voor Verkiezingsbetwistingen, Inzake: verkiezing ocmw

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T Gemeenten met 5000 of meer inwoners Aan de kiezers van de gemeente ZOUTLEEUW Gemeentelijk hoofdbureau GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T De voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T Gemeenten met 5000 of meer inwoners Aan de kiezers van de gemeente AS Gemeentelijk hoofdbureau GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T De voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau

Nadere informatie

Datum Actie door Bijzonderheden

Datum Actie door Bijzonderheden Wettelijke data en acties i.v.m. verkiezingen Provinciale Staten op 18 maart 2015 Actie Kieskringen, hoofds en centraal PS kunnen de Kieskring (heel Limburg) in meerdere kieskringen verdelen. Voor elke

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI B E R I C H T

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI B E R I C H T FORMULIER C/6 Nederlandse Kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 13 JUNI 2004. B E R I C H T --------------- De voorzitter van het collegehoofdbureau te Mechelen brengt

Nadere informatie

Raad voor Verkiezingsbetwistingen

Raad voor Verkiezingsbetwistingen 2012-12-20 Raad voor Verkiezingsbetwistingen De Raad voor Verkiezingsbetwistingen voor de provincie Limburg Inzake: de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012 van de gemeente Borgloon Bezwaar: ingediend

Nadere informatie

1) Uiterste datum waarop het hoofdbureau moet worden samengesteld (BGKWB, artikel 10, 1, tweede lid).

1) Uiterste datum waarop het hoofdbureau moet worden samengesteld (BGKWB, artikel 10, 1, tweede lid). HOOFDBUREAU Datum Trefwoorden Verkiezingskalender Dinsdag 11 (33ste dag vóór Vrijdag 14 (30 dagen vóór Voordracht kandidaat de bureaus Uiterste datum waarop de voorzitter van het hoofdstembureau bekend

Nadere informatie

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Wetteren bezwaren

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Wetteren bezwaren DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN BESLUIT BETREFFENDE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 8 OKTOBER 2006 - IN WETTEREN DE RAAD, kenmerk: Wetteren/bezwaar1/bezwaar2/bezwaar3 betreft: Gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T 1/5 FORMULIER C/6 Nederlandse Kiescollege Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T --------------- 2/5 De voorzitter van het Collegehoofdbureau C te Mechelen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 4 januari 2019 met nummer RVERKB/1819/0032 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0024 Verzoekende partij de heer Hugo VAN HUFFEL, wonende te 9660 Brakel, Herreweg

Nadere informatie

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep

Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Bijlage E2: Reglement Commissie van Bezwaar en Beroep Datum: juni 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Reikwijdte/bevoegdheid commissie... 3 3. Samenstelling... 3 4. Secretariaat... 4 5. Instellen van

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 21 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0022 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0011 Verzoekende partijen 1. de heer Rohnny MAS, wonende te 3850 Nieuwerkerken,

Nadere informatie

III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING.

III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. 51 III. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. dinsdag, 40 ste dag : vervroegde stemmingsdag via besluit tot ontbinding federaal Parlement en oproeping kiezers Opstellen officiële

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad / de eilandsraad / het algemeen bestuur van het waterschap / provinciale staten

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad / de eilandsraad / het algemeen bestuur van het waterschap / provinciale staten Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad / de eilandsraad / het algemeen bestuur van Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad / de eilandsraad

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 1/12 Kieskring :... FORMULIER A/24 Kieskringhoofdbureau A VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal Algemene optelling van de stemmen Zetelverdeling Aanwijzing

Nadere informatie

Model P Verkiezing. 2. Zitting. 3. Aantal stemmen per lijst en kandidaat. 4. Aantal blanco en ongeldige stemmen

Model P Verkiezing. 2. Zitting. 3. Aantal stemmen per lijst en kandidaat. 4. Aantal blanco en ongeldige stemmen Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad / de eilandsraad / het algemeen bestuur van het waterschap / provinciale staten / het kiescollege Met dit formulier wordt verslag

Nadere informatie

Bijlage 7 Regl. v.orde v.h. College van Beroep voor de Examens

Bijlage 7 Regl. v.orde v.h. College van Beroep voor de Examens Bijlage 7 Reglement van Orde van het College van Beroep voor de Examens Regeling ter uitvoering van het bepaalde in artikel 54 van de Structuurregeling van de Radboud Universiteit Nijmegen. HOOFDSTUK 1.

Nadere informatie

Raad voor Verkiezingsbetwistingen

Raad voor Verkiezingsbetwistingen 2012-12-20 Raad voor Verkiezingsbetwistingen De Raad voor Verkiezingsbetwistingen voor de provincie Limburg Inzake: de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012 in de gemeente Zonhoven Bezwaar: ingediend

Nadere informatie

FORMULIER D/24. I. Vorming en samenstelling van het bureau.

FORMULIER D/24. I. Vorming en samenstelling van het bureau. 1/11 Provincie : Kieskanton :... Stemopnemingsbureau B Nr.... Lokaal :... VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen FORMULIER D/24 I. Vorming

Nadere informatie

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Lebbeke bezwaar De Raad voor Verkiezingsbetwistingen van Oost-Vlaanderen (hierna te noemen de Raad),

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Lebbeke bezwaar De Raad voor Verkiezingsbetwistingen van Oost-Vlaanderen (hierna te noemen de Raad), DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN BESLUIT BETREFFENDE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 8 OKTOBER 2006 IN LEBBEKE DE RAAD, kenmerk: Lebbeke/bezwaar1 betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Lebbeke

Nadere informatie

Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019

Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 1/11 Nederlandse Kiescollege FORMULIER C/29 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal Heden, op..., om... uur, vergadert

Nadere informatie

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming.

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming. Hoofdbureau van de GEMEENTE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming. FORMULIER

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 4 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0007 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0005 Verzoekende partij de heer David GEENS, met woonplaatskeuze te 9910 Knesselare,

Nadere informatie

I. Het stembureau : samenstelling en installaties

I. Het stembureau : samenstelling en installaties 1/10 Brussels Hoofdstedelijk Gewest Kieskanton... Gemeente :... Stembureau nr... VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER, HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT EN DE BRUSSELSE LEDEN VAN HET VLAAMS

Nadere informatie

Proces-verbaal van de totalisatieverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij elektronische stemming.

Proces-verbaal van de totalisatieverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij elektronische stemming. Hoofdbureau van de GEMEENTE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 Proces-verbaal van de totalisatieverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij elektronische stemming. FORMULIER R9-

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 21 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0019 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0013 Verzoekende partijen 1. de heer Tim DEWEERDT, met woonplaatskeuze te

Nadere informatie

Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen

Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen Zitting van 21 mei 2015 Beslissingen i.v.m. gelijkwaardigheid buitenlandse diploma s Rolnr. 2015/071-21 mei 2015... 2 Rolnr. 2015/073-21 mei 2015...

Nadere informatie

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij elektronische stemming met papieren bewijsstuk.

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij elektronische stemming met papieren bewijsstuk. 1/27 Brussels Hoofdstedelijk Gewest Kieskanton: Kantonhoofdbureau FORMULIER ACF/15-bis VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, DE KAMER, VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT EN VAN DE BRUSSELSE LEDEN

Nadere informatie

Secretaris : M.. Voor de lijst : M.

Secretaris : M.. Voor de lijst : M. FORMULIER A/23B-Mx Kieskring :... Kieskanton :Sint-Genesius-Rode Kantonhoofdbureau A FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau A (met verzamelstaat van de

Nadere informatie

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019

AGENDA VERKIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 AGENDA VERIEZINGEN OP ZONDAG 26 MEI 2019 = geldig voor de verkiezing van het Europees Parlement = geldig voor de verkiezing van de amer = geldig voor de verkiezing van de Gewest- en Gemeenschapsparlementen

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 1/5 FORMULIER A/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau A VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN 26 MEI 2019 B E R I C H T 2/5 De voorzitter van het kieskringhoofdbureau A........ brengt ter

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten Model P 22-1 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten Met dit formulier doet het centraal stembureau verslag van de zitting waarin de uitslag

Nadere informatie

KIESREGLEMENT VOOR DE VERKIEZING VAN DEELNEMERS,GEWEZEN DEELNEMERS EN VERTEGENWOORDIGERS VAN GEPENSIONEERDEN IN DE STICHTING VIDANOVA PENSION FUND.

KIESREGLEMENT VOOR DE VERKIEZING VAN DEELNEMERS,GEWEZEN DEELNEMERS EN VERTEGENWOORDIGERS VAN GEPENSIONEERDEN IN DE STICHTING VIDANOVA PENSION FUND. KIESREGLEMENT VOOR DE VERKIEZING VAN DEELNEMERS,GEWEZEN DEELNEMERS EN VERTEGENWOORDIGERS VAN GEPENSIONEERDEN IN DE STICHTING VIDANOVA PENSION FUND. Artikel 1. Algemeen Verkiezing van deelnemersvertegenwoordigers

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de delegatie van diverse bevoegdheden inzake de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen, de stadsdistrictsraadsverkiezingen, de verkiezingen van de raad voor

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten Model P 22-1 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale staten Met dit formulier doet het centraal stembureau verslag van de zitting waarin de uitslag

Nadere informatie

CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING.

CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. CHRONOLOGISCHE SCHEMA S VANAF DE 40 STE DAG VOOR DE STEMMING. Nu de datum van de vervroegde algehele vernieuwing van de federale Kamers is gekend (13 juni 2010) dient rekening gehouden te worden met de

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T

VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T FORMULIER D/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau VERKIEZING VAN DE VLAAMSE RAAD VAN 13 JUNI 2004 B E R I C H T De voorzitter van het kieskringhoofdbureau........ brengt ter kennis van de kiezers voor de

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/148/ (II) Inzake :, wonende te, bijgestaan door, advocaat te.., Verzoekende partij Tegen :.., vertegenwoordigd door het College

Nadere informatie

Secretaris : M.. Voor de lijst : M.

Secretaris : M.. Voor de lijst : M. 1/12 Nederlands Kiescollege FORMULIER ACD/17-bis Kieskring :... Kieskanton :... Kantonhoofdbureau VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 1/6 FORMULIER D/1 Kieskring... Kieskringhoofdbureau B VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 B E R I C H T 2/6 De voorzitter van het kieskringhoofdbureau B........ brengt ter kennis van de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober 2018

Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober 2018 Veel gestelde vragen verkiezingen 14 oktober 2018 1) Hoe geef je een volmacht? Wat heeft u nodig? U heeft twee documenten nodig om een volmacht te geven: het volmachtformulier A95 waarmee u een volmacht

Nadere informatie

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming.

Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming. Hoofdbureau van de GEMEENTE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 8 OKTOBER 2006 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen en de algemene telling van de stemmen bij geautomatiseerde stemming. Formulier

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019

VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019 FORMULIER C/27B-Mx Nederlandse kiescollege Kieskanton : Sint-Genesius-Rode Kantonhoofdbureau C VERKIEZING VAN HET EUROPESE PARLEMENTVAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van een kantonhoofdbureau (met bijlage

Nadere informatie

Het stemopnemingsbureau A nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te...

Het stemopnemingsbureau A nr..., komt bijeen op. om 15 uur in een lokaal, gelegen te... Kieskanton :... Stemopnemingsbureau A Nr.... FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 26 MEI 2019 Proces-verbaal van de stemopnemingsverrichtingen FORMULIER A/22 I. Vorming en samenstelling van het bureau.

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007

DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007 DE VERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007 DE WIJZIGINGEN DE AGENDA DE WIJZIGINGEN. WETGEVENDE WIJZIGINGEN VOOR DE VERKIEZINGEN VAN DE KAMER EN VAN DE SENAAT VAN 10 JUNI 2007 1. De aanpassing van de verkiezingskalender

Nadere informatie

Tweede circulaire gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum 21 maart 2018 Informeren en instrueren Kieswet en Wet raadgevend referendum

Tweede circulaire gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum 21 maart 2018 Informeren en instrueren Kieswet en Wet raadgevend referendum Onderwerp Doelstelling Juridische grondslag Tweede circulaire gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum 21 maart 2018 Informeren en instrueren Kieswet en Wet raadgevend referendum Relaties met

Nadere informatie

ORDINANTIE 12 DE BEHANDELING VAN BEZWAREN EN GESCHILLEN

ORDINANTIE 12 DE BEHANDELING VAN BEZWAREN EN GESCHILLEN ORDINANTIE 12 DE BEHANDELING VAN BEZWAREN EN GESCHILLEN Artikel 1. Algemeen 1. De behandeling van bezwaren en geschillen geschiedt ter onderhouding van het recht, met inachtneming van de rechtvaardigheid

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 24 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0025 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0019 Verzoekende partij de heer Cyriel KONINGS, wonende te 3723 Kortessem,

Nadere informatie

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde stemming.

FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde stemming. FORMULIER AB/25B bis Kieskring BRUSSEL HALLE VILVOORDE Kieskanton :... Kantonhoofdbureau FEDERALE PARLEMENTSVERKIEZINGEN VAN 10 JUNI 2007 Proces verbaal van de stemopnemingsverrichtingen bij geautomatiseerde

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/011/

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/011/ 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/011/ Inzake:, leermeester lichamelijke opvoeding, wonende, bijgestaan door, adjunct provinciaal secretaris

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER Proces-verbaal van de voorlopige afsluiting van de kandidatenlijst (art. 26, 1, tweede lid, BGKWB 1 )

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER Proces-verbaal van de voorlopige afsluiting van de kandidatenlijst (art. 26, 1, tweede lid, BGKWB 1 ) Hoofdbureau van de GEMEENTE:. FORMULIER C6 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 Proces-verbaal van de voorlopige afsluiting van de kandidatenlijst (art. 26, 1, tweede lid, BGKWB 1 ) Vergadering

Nadere informatie

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal.

VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal. 1/10 FORMULIER D/26 Kieskring :... Kieskringhoofdbureau B VERKIEZING VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 26 MEI 2019 Algemene optelling van de stemmen - Proces-verbaal. Heden, op (datum)..., om... uur, vergadert

Nadere informatie

Problemen bij de samenstelling van het bureau

Problemen bij de samenstelling van het bureau Gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Instructies voorzitter van een telbureau G In deze instructies voorzitter komen de volgende onderwerpen aan bod: onderwerp Problemen bij de samenstelling van

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. 1559 (2011-2012) Nr. 4 9 mei 2012 (2011-2012) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. 1559 (2011-2012) Nr. 4 9 mei 2012 (2011-2012) stuk ingediend op stuk ingediend op 1559 (2011-2012) Nr. 4 9 mei 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de organisatie van de digitale stemming bij de lokale en provinciale verkiezingen Tekst aangenomen door de plenaire

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN BESLUIT BETREFFENDE DE SCHEPENENVERKIEZING VAN 2 JANUARI 2007 TE LEDE Kenmerk: Lede/bezwaari Bezwaarindiener: de heer Edwin Brantegem DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN

Nadere informatie

Skal-Reglement bezwaar

Skal-Reglement bezwaar Skal-Reglement bezwaar Dit reglement is door het bestuur van stichting Skal vastgesteld op 26 maart 2009, en treedt in werking met ingang van 26 maart 2009 Dr. Klinkertweg 28a Postbus 384 8000 AJ Zwolle

Nadere informatie

Titel II VASTSTELLING VAN HET AANTAL TE VERKIEZEN VERTEGENWOORDIGERS (art. 7) 5

Titel II VASTSTELLING VAN HET AANTAL TE VERKIEZEN VERTEGENWOORDIGERS (art. 7) 5 INHOUD Woord vooraf Lexicon Inhoud V VII XIII DEEL I LOKAAL KIESDECREET VAN 8 JULI 2011 1 Deel I INLEIDENDE BEPALINGEN (art. 1-5) 3 Deel II VOOR DE VERKIEZINGSDAG (art. 6-125) 4 VASTSTELLING VAN DE DATUM

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN...

VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN... Kieskring :... FORMULIER A/19 Kieskringhoofdbureau VERKIEZING VAN DE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS VAN... Proces-verbaal ( * ) Algemene optelling van de stemmen Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen.

Nadere informatie

1. Verkiezing. 2. Zitting. Aantal stemmen

1. Verkiezing. 2. Zitting. Aantal stemmen Model O 3 Proces-verbaal van het hoofdstembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer / het Europees Parlement / provinciale Model O 3 Proces-verbaal van het hoofdstembureau voor de verkiezing van de

Nadere informatie

I. Het stembureau : samenstelling en installaties

I. Het stembureau : samenstelling en installaties 1/11 Kieskanton... Gemeente :... Stembureau nr... VERKIEZINGEN VAN HET EUROPESE PARLEMENT, VAN DE KAMER EN VAN HET VLAAMS PARLEMENT VAN 25 MEI 2014 FORMULIER ACD/13B-bis Proces-verbaal van de verkiezing

Nadere informatie

Kiesreglement van de schoolraad in het GO!

Kiesreglement van de schoolraad in het GO! Kiesreglement van de schoolraad in het GO! 24-4-2015 Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel 1 Inhoudsopgave 1. Inleidende bepalingen 3 2. Het kiesbureau 4 3. De oproep tot kiezers en kandidaten

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inhoudsopgave Begripsbepalingen... 3 Samenstelling en zittingsduur... 3 Voorbereiding van de verkiezing; actief en passief kiesrecht... 3

Nadere informatie

Rapport. Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224

Rapport. Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224 Rapport Datum: 21 juni 2000 Rapportnummer: 2000/224 2 Klacht Op 12 januari 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer H. te Altforst, met een klacht over een gedraging van de Immigratie-

Nadere informatie

Roosendaal kiest. Hoe werkt het bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Roosendaal kiest. Hoe werkt het bij de gemeenteraadsverkiezingen? Roosendaal kiest. Hoe werkt het bij de gemeenteraadsverkiezingen? Een korte uitleg over hoe alles in zijn werk gaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Eén keer in de vier jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2011/0162 van 9 november 2011 in de zaak 2010/0276/SA/3/0255 In zake: 1.... 2.... beiden wonende te... advocaat Gert BUELENS kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

Bericht tot oproeping van de kiezers

Bericht tot oproeping van de kiezers Verkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad en provincieraad - stemming op papier Bericht tot oproeping van de kiezers gemeente: SCHERPENHEUVEL-ZICHEM Het college van burgemeester en schepenen deelt

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Wetteren bezwaar De Raad voor Verkiezingsbetwistingen van Oost-Vlaanderen (hierna te noemen de Raad),

betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Wetteren bezwaar De Raad voor Verkiezingsbetwistingen van Oost-Vlaanderen (hierna te noemen de Raad), DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN BESLUIT BETREFFENDE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 8 OKTOBER 2006 - IN WETTEREN DE RAAD, kenmerk: Wetteren/bezwaar5 betreft: Gemeenteraadsverkiezingen Wetteren

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft,

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft, Tekst van de verordening: De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon,

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, Verzoekende partij Tegen: het,,, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Inhoud Poll Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel

Inhoud Poll   Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel Inhoud Poll https://goo.gl/forms/n9i1p2uj6fzx1biz2 Link via evenement Help! Jong in Hechtel-Eksel Dieter Jannis, jong gemeenteraadslid - Stemrecht / stemplicht - Waarom stemmen we? - Hoe werkt het? Sammy

Nadere informatie

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen

VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal. Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Nederlands kiescollege FORMULIER B/17 Collegehoofdbureau VERKIEZING VAN DE SENAAT VAN... Proces-verbaal Algemene optelling van de stemmen - Zetelverdeling Aanwijzing van de gekozenen Heden, op..., om...

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. GO / 2011 / 10/ / 30 augustus 2011

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. GO / 2011 / 10/ / 30 augustus 2011 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2011 / 10/ / 30 augustus 2011 Inzake:, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, en de heer, provinciaal secretaris ACOD, Verzoekende partij Tegen:,,

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

Commissie Zorgvuldig Bestuur. BETREFT: onregelmatige kiesverrichtingen schoolraad + werking schoolraad

Commissie Zorgvuldig Bestuur. BETREFT: onregelmatige kiesverrichtingen schoolraad + werking schoolraad Commissie Zorgvuldig Bestuur CZB/KL/P/2013/325 BETREFT: onregelmatige kiesverrichtingen schoolraad + werking schoolraad 1. PROCEDURE 1.1. Ontvangst: 18 maart 2013 1.2. Verzoeker: [X], lid van de oudergeleding

Nadere informatie

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris.

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris. 4.1 Personeelsbeleid: 1.5.4.1 Or reglement 1 van 7 Reglement ondernemingsraad Artikel 1 2.1 Begripsbepalingen 1 Dit reglement verstaat onder: a. De ondernemer: S. Romijn b. De ondernemingen: KDV De Drie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. In het tweede lid, derde volzin, vervalt: en aan Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 2. Het derde lid komt te luiden:

1. In het tweede lid, derde volzin, vervalt: en aan Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 2. Het derde lid komt te luiden: Wijziging van de Kieswet in verband met het vereenvoudigen van de procedure voor registratie als kiezer voor Nederlanders die in het buitenland wonen (permanente kiezersregistratie niet-ingezetenen) Voorstel

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) Inzake: Mevrouw (...), onderwijzer, wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: Mevrouw (...),

Nadere informatie