GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren"

Transcriptie

1 1 Nieuwsbrief 6 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Beste ouders en leerlingen De laatste sprint naar het einde van het schooljaar is ingezet. We wensen alle leerlingen een mooi eindrapport toe zodat iedereen met een goed gevoel de vakantie kan ingaan. Om dit te bereiken zijn er op Smartschool bij het schoolvak Informatie voor leerlingen een heleboel te tips te vinden over motivatie, uitstelgedrag en omgaan met stress. In de map leren leren vind je examentips en informatie over gezondheid, de ideale studieplek, studieplanning, uit het hoofd leren, samenvatten, hoofd- en bijzaken onderscheiden en zoveel meer. Uiteraard staan ook de leerkrachten en de leerlingenbegeleider klaar om een antwoord te geven op alle mogelijke vragen. Veel succes! Activiteiten en uitstappen Naar aanleiding van de aanslagen op 22 maart in Zaventem en de metro van Maalbeek sprak de directeur onze leerlingen de volgende dag toe. Daarna hielden onze leerlingen een moment van stilte. Schooltoneel Drie musketiers. Op 22 april ging in CC Nova ons jaarlijks schooltoneel onder regie van Axel Dhondt door. Zowel leerlingen van de tweede als derde graad gaven het beste van zichzelf.

2 2 Op 29 april vierden onze laatstejaars hun 100 dagen. Ze hadden een mooie show in elkaar gestoken. Hierbij werden ook de leerkrachten niet ongemoeid gelaten. Een mooie herinnering om mee te nemen. Op 4 mei kwam Khalid Benhaddou naar onze school. De recente aanslagen in Europa, de oorlog in Syrië, de opkomst van Islamitische Staat en de angst die daarmee in onze samenleving binnensluipt: het zijn vandaag onderwerpen die jong en oud bezig houden. Benhaddou is imam in Gent en Islamexpert. Vandaag trok hij een halve dag uit om de leerlingen een correct beeld te geven over de Islam en de geopolitieke situatie in het Midden-Oosten. De leerlingen kregen de oproep om elkaar beter te leren kennen en in open dialoog te gaan. De leerlingen van de 2de en 3de graad hebben de boodschap met beide handen gegrepen. Dat bleek ook uit de vele vragen die tijdens en na de infosessie werden gesteld. Ook de volgende weken zal binnen de levensbeschouwelijke vakken de nodige aandacht worden besteed aan de besproken bezorgdheden. Campus Kompas wil door dit initiatief ook haar steentje bijdragen aan een verdraagzame maatschappij.

3 3 Op woensdag 11 mei organiseerde onze school in samenwerking met VDAB, HoGent, Defensie en de politie een infodag voor onze laatstejaars op de eigen school. 12 mei: leerlingencontact laatstejaars Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen de optimale weg vinden richting arbeidsmarkt of hogere studies. Meestal worden dergelijke zaken besproken op een oudercontact, maar wat vinden de leerlingen daar zelf van? Hoe kijken onze leerlingen naar hun eigen schoolloopbaan? Wat zijn hun sterke punten en werkpunten op vlak van studiemethode? Waarom zitten ze in hun huidige studierichting? Sluit hun studierichting aan op hun interesses en talenten? Welk beroep willen ze later uitoefenen?

4 4 Vele leerlingen en leerkrachten gaven aan dat dit leerlingencontact een enorme verrijking was. Op woensdag 29 juni herhalen we dit initiatief voor de leerlingen van het 3 de, 4 de en 5 de jaar. Voor het vak biologie hebben de leerlingen van 3 en 4 ASO een biotoopstudie uitgevoerd. Omdat we daarvoor een perfect schooldomein hebben, zijn ze op onderzoek getrokken in het bos, op de bloemenweide en aan de poelen. Ze bestudeerden de biotische en abiotische factoren.

5 5 De leerlingen van 5 en 6 Humane Wetenschappen gaven vorige week hun presentatie van hun onderzoekscompetenties. Ze hebben dit uitstekend gedaan. Proficiat! Module Sport Naast de sessie Taj-ji en de sessies in de Fitness hebben we ook genoten van twee sessies Tennis in FC-Standaard. Zo leerden de leerlingen de spelregels van tennis en de basisslagen (forehand, backhand en volley). Hieronder vind je enkele sfeerbeelden.

6 6 Op vrijdag 15 april hebben de leerlingen van de MODULE SPORT een clinic 'Gauswheel' gevolgd. Wat is nu Gauswheel? Gauswheel is een nieuwe unieke urban step waarbij de techniek ligt in het behouden van het evenwicht. Het rijden op een Gauswheel is in het begin een uitdaging om te leren en zorgt ervoor dat je op een sportieve manier in beweging komt. De leerlingen hebben dit enorm goed gedaan. De leerlingen staan ook op de facebook pagina van Gauswheel België. Dit kan je bekijken op volgende link: De leerlingen van de module sport zijn op vrijdag 27 mei gaan windsurfen in de windsurfclub te Heusden. We hebben onze surftechnieken kunnen beoefenen op het meer. Er was een stralend zonnetje, wel wat weinig wind maar het was een geslaagde voormiddag. De leerlingen hebben dit zeer goed gedaan.

7 7 Module Talen Hieronder enkele sfeerbeelden geselecteerd van onze activiteiten RUGBY en American Football tijdens de module talen; deels omdat rugby zeer groot is in zowel het Verenigd Koninkrijk als Frankrijk. Wanneer we die sport behandelden konden we het niet laten om ook eens bij de Amerikanen te gaan piepen, die van rugby en voetbal een combinatiesport maakten; American football. Hannes (5HUM) heeft tijdens deze initiatie ook geholpen met de lesgever. Beide initiaties waren zeer leuk.

8 8 Module media "Als sluitstuk van de module 'Media!' kregen de leerlingen de opdracht om in groepjes een rapsong te schrijven. Eens de 'lyrics' geschreven waren werden de 'vocals' semi-professioneel opgenomen in de klas. De rappers konden op die manier ervaren hoe het is om jezelf live door een hoofdtelefoon te horen zingen, hoe een lied wordt gemixt, hoe anders je eigen stem klinkt als je ze voor het eerst opgenomen hoort, maar vooral: hoe uitdagend en interessant het creatieve proces errond kan zijn. Tijdens de laatste twee lesuren van de module wordt de videoclip in elkaar gebokst - nog iets om naar uit te kijken! Daar hoor je nog van!" Module showtime: het toneelstuk " De kleine zeemeermin " Donderdag 12 mei was het D-day voor de leerlingen van de module Showtime! Onze acteurs brachten het stuk "De kleine zeemeermin" 2 keer voor een groot publiek. We mogen trots melden dat er maar liefst 156 personen waren op de avondvoorstelling! De voorstelling stond bol van de opvallende kostuums, muziek en dans. De leerlingen genoten na afloop van een groot applaus van het aanwezig publiek. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!

9 9 Module Kot-life Op vrijdag 13 mei 2016 maakten de leerlingen van de module KOTlife een 3-gangenmenu tijdens hun examen "Masterchef". Samen met de leerkracht werkten ze 10 weken lang in de didactische keuken rond tal van gerechten. De gerechten werden uiteindelijk geproefd door 3 juryleden en zeker en vast gesmaakt! Wij hopen alvast dat de leerlingen nu ook thuis een aardig potje kunnen koken... Module Italiaans: De leerlingen van de module Italiaans ontmoeten Irene, een Italiaanse Erasmusstudente, en smullen pizza bij Matteo. Irene Patti, Erasmusstudente aan de UGent, is afkomstig van Trapani in Sicilië en kwam op vrijdag 20 mei met de leerlingen van onze module praten over haar Italië : hoe de Italiaanse jeugd leeft, studeert, uitgaat, hun verwachtingen en teleurstellingen in het Italië in crisis, het Erasmusprogramma, haar geboortestreek Sicilië, de stad Bologna waar ze aan de oudste Universiteit van Europa studeert enz. Als voertaal werd afwisselend het Italiaans en het Engels gebruikt, en mevr. Henriet constateerde met trots dat haar ragazzi al heel wat Italiaans begrijpen!

10 10 Als beloning en gastronomische afsluiter ging ze dan ook maar al te graag in op hun verzoekje: Wanneer gaan we eens op restaurant? Op vrijdag 27 mei nam ze hen mee bij Matteo, de flamboyante chef van ristorante Etna in Destelbergen, die hen opwachtte met een authentiek en overvloedig Italiaans pizzabuffet op zijn zonovergoten terras! Niet te vergeten: Vrijdag 10 juni: start van de examens voor ASO en TSO Maandag 27 juni en dinsdag 28 juni: deliberaties: de leerlingen mogen thuis blijven Maandag 27 juni worden de leerlingen van het 6 de en het 7 de jaar om uur op school verwacht. Zij brengen hun boeken binnen en krijgen dan hun resultaat te horen. Dinsdag 28 juni: oudercontact van uur tot uur. Woensdag 29 juni: we verwachten de leerlingen van het 3 de, 4 de en het 5 de jaar op school volgens afspraak van het leerlingencontact (tussen 9.30 u en u). Zij brengen die dag hun boeken binnen, krijgen hun rapport (indien ze het niet zijn komen afhalen op het oudercontact). Woensdag 29 juni : plechtige proclamatie voor alle afgestudeerden om 20 uur in cc Nova. Meegegeven: Deze brieven zijn ook terug te vinden op Smartschool (Intradesk :leerlingenouders: brieven naar ouders)

11 11 Weetjedatjes: Scriptie-prijs voor Gentse archeologiestudente Adeline Hoffelinck. (oud-leerling van Campus Kompas) Reeds voor de derde maal reikte AGAr (Alumni Gentse Archeologen) samen met de Vakgroep Archeologie van de UGent en de Sectie Kunstgeschiedenis en Archeologie van de VUB de Jacques A.E. Nenquin prijs voor archeologie uit. De prijs, bestaande uit en een gegraveerd truweeltje, kwam tot stand dankzij de financiële steun van de familie van Prof. Jacques Nenquin, gewezen gewoon hoogleraar aan de UGent en de VUB. De tweejaarlijkse prijs staat open voor alle studenten Archeologie van beide instellingen die hun masterproef tot een goed einde brachten. Tijdens een druk bijgewoonde plechtigheid in Het Pand werd op 17 februari de prijs toegekend aan Adeline Hoffelinck op basis van haar in 2015 afgeleverde masterscriptie over de mogelijkheden van archeologische onderzoek tot een lokalisering van erestandbeelden op Romeinse fora in Italië. De studie werd door de externe jury bekroond wegens het methodologisch doordacht gebruik van archeologische, epigrafische, cartografische en verhalende bronnen, op vernieuwende wijze geïntegreerd met recente resultaten van urban survey, uitgevoerd door een Gents team onder leiding van promotor Prof. Frank Vermeulen. Zoals bleek uit de mooie presentaties op die avond van lopend onderzoek door de twee vorige laureaten (J. Verhegge en B. Wouters) kan het behalen van deze prestigieuze prijs een goede stimulans zijn voor de aanzet van een loopbaan in het wetenschappelijk onderzoek. Proficiat Adeline! Adeline Hoffelinck Er zijn meer foto s te vinden op onze website!

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 2 Beste ouders en leerlingen Deze week wordt het schoolrapport uitgereikt om aan te tonen wat we dit schooljaar al hebben

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Hierbij onze eerste maandelijkse nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Langs deze weg willen we een

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Hierbij onze eerste maandelijkse nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Langs deze weg willen we een

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 3 Beste ouders en leerlingen Zoals u al in de vorige nieuwsbrief kon lezen werd onze school in de week van 14 november doorgelicht.

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 5 Beste ouders en leerlingen Bij deze willen we alle leerlingen een heel fijne en welverdiende paasvakantie toewensen maar ook een

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 3 Beste ouders en leerlingen De kerstvakantie komt in zicht en dat betekent dat we de komende weken voluit gaan om het kalenderjaar

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Met deze nieuwsbrief, die maandelijks zal verschijnen, willen we jullie op de hoogte houden

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 4 Beste ouders en leerlingen Dit is de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Wij willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 4 Beste ouders en leerlingen Op woensdag 1 februari was het pedagogische studiedag en heeft het schoolteam geleerd over het belang

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

Tijd om even terug te blikken!

Tijd om even terug te blikken! April 2017 Tijd om even terug te blikken! Allemaal samen tegen pesten! Onze leerlingen van het 2de jaar deden aan teambuilding, kregen tips over het gebruik van sociale media, keken naar hun eigen rol

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 2 Beste ouders en leerlingen Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om alle leerlingen te bedanken die elke dag

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Wat is STEM? STEM STEM staat voor Science Technology Engineering Mathematics. Wetenschap, techniek en wiskunde zijn binnen STEM geen aparte vakken maar onlosmakelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Juni Ook op onze school werden de secretariaatsmedewerkers in de bloemetjes gezet voor de dag van de secretaresse.

Juni Ook op onze school werden de secretariaatsmedewerkers in de bloemetjes gezet voor de dag van de secretaresse. Juni 2017 De leerlingen van 7 Logistiek namen onze leerlingen van de 2de en 3de graad BSO mee naar Planckendael. Voor hun GIP hebben ze deze uitstap zelf uitgestippeld met een eigen vragenbundel en een

Nadere informatie

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG.

JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. INFO BROCHURE graad JOUW TALENTEN, ONZE ZORG. Ontdek en ontwikkel jouw talenten en interesses in onze brede eerste graad. nieuwenbosch.be NIEUWEN BOSCH HUMANIORA GENT In onze brede ste graad ontdekken

Nadere informatie

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE SPEELHOFLAAN 9 800 SINT-TRUIDEN tel. 0 68 7 E-MAIL rita.utens@ktasinttruiden.be WEBSITE www.atheneumsinttruiden.be VISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT In de eerste graad stond een brede basisvorming centraal,

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Keerbergen Loopbaanbegeleiding

Koninklijk Atheneum Keerbergen Loopbaanbegeleiding Koninklijk Atheneum Keerbergen Loopbaanbegeleiding 1 Inhoudsopgave 1. SCHOOLVISIE 3 2. LEERLIJN SOHO TWEEDE GRAAD 3 3. LEERLIJN SOHO DERDE GRAAD 5 4. BEGELEIDING GEDURENDE HET SCHOOLJAAR 8 4.1. OVERSTAP

Nadere informatie

Atheneum Pottelberg. presentatie zesde leerjaar. Welkom in 2015-2016

Atheneum Pottelberg. presentatie zesde leerjaar. Welkom in 2015-2016 Atheneum Pottelberg presentatie zesde leerjaar Welkom in 2015-2016 Waarom kiezen voor het Atheneum Pottelberg? Studierichtingen met toekomst Toffe school die leeft Goede slaagcijfers hoger onderwijs Veel

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

Koninklijk Atheneum Ninove

Koninklijk Atheneum Ninove Koninklijk Atheneum Ninove Infofolder 2014 2015 1 Woord vooraf Het Koninklijk Atheneum Ninove is een schakel tussen de eerste graad in de middenschool en het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt. In onze

Nadere informatie

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur

Woord vooraf. Helga Van der Elst directeur Woord vooraf Als GO! school in Ninove kiezen wij ervoor een platform te zijn waarin de leerlingen hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien in een waaier aan studierichtingen in ASO-BSO-TSO en

Nadere informatie

Middenschool Sint-Gertrudis

Middenschool Sint-Gertrudis KATHOLIEK ONDERWIJS LANDEN Middenschool Sint-Gertrudis Groenendael 2A www.kolanden.be Informatienamiddag Zondag 15 maart 2015 om 14 uur In de feestzaal van de school Eerste leerjaar A Godsdienst + KEUZE

Nadere informatie

Invulling van de vrije ruimte. Schooljaar 2015-2016. GO! atheneum Campus Kompas. Noordlaan 10 9230 Wetteren 09 365 60 60

Invulling van de vrije ruimte. Schooljaar 2015-2016. GO! atheneum Campus Kompas. Noordlaan 10 9230 Wetteren 09 365 60 60 GO! atheneum Campus Kompas Noordlaan 10 9230 Wetteren 09 365 60 60 Schooljaar 2015-2016 E-mail: ka.wetteren@g-o.be atheneum@campuskompas.be Website: www.campuskompas.be/atheneum Scholengroep Schelde Dender

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016 Beelden zeggen soms zoveel meer dan woorden!

Nieuwsbrief juni 2016 Beelden zeggen soms zoveel meer dan woorden! Nieuwsbrief juni 2016 Beelden zeggen soms zoveel meer dan woorden! RC neemt afscheid Maria kreeg zowaar een erehaag van al onze eerstejaars Maria De Kegel, leerlingenbegeleider 1ste graad en coördinator

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Nieuwsbrief 5 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Beste ouders en leerlingen Bij deze willen we alle leerlingen bedanken voor hun bijdrage aan de Participatiedag op 5 februari.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 3 maart 2017 Beste ouder, beste leerling Nu het schooljaar zijn laatste maanden ingaat, willen we nog een aantal activiteiten extra toelichten. Binnenkort, op donderdag 27 april, komt

Nadere informatie

Latijn Economie Wetenschappen

Latijn Economie Wetenschappen Lessentabellen 018-019 Lessentabellen de graad ASO Latijn Economie Wetenschappen Humane Wetenschappen 1 1 1 1 Nederlands 4 4 4 4 4 4 4 4 Geschiedenis Aardrijkskunde 1 1 1 1 1 1 1 1 Lichamelijke Opvoeding

Nadere informatie

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze!

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze! Lyceum Het Lyceum biedt binnen de scholengroep de eerste graad Algemeen Secundair Onderwijs aan. In het eerste jaar maak je de keuze voor de optie Latijn, Moderne of STEM. Deze drie opties zorgen voor

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

Op stap met het werkboekje!?

Op stap met het werkboekje!? Werking CLB Op stap met het werkboekje!? 6 studiekeuzetaken Wat betekent kiezen? Ik leer mezelf kennen Ik verken de beroepenwereld Ik leer het Secundair Onderwijs kennen Ik maak een keuze Ik ben zeker

Nadere informatie

Ik speel, ik deel, ik werk, samen staan we sterk! Agenda: Schooljaar Nr. 24. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Ik speel, ik deel, ik werk, samen staan we sterk! Agenda: Schooljaar Nr. 24. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 24 Informatieavonden schooltijden / arrangementen + oudervragenlijst Op donderdag 31 januari en maandag 04 februari zijn de informatieavonden rondom schooltijden en arrangementen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen Weekbrief CBS De Til 25 september t/m 1 oktober 2017 Week 39 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Wat was het gezellig gisteren tijdens het zomerfeest!

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 Beste ouders Beste leerling Je gaat volgend schooljaar naar het eerste jaar van het

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROJECT februari 2018 Secundair Onderwijs Groenhove, Campus Atheneum, Westerlaan 69, 8790 Waregem

VERKIEZINGSPROJECT februari 2018 Secundair Onderwijs Groenhove, Campus Atheneum, Westerlaan 69, 8790 Waregem VERKIEZINGSPROJECT 2018 21 28 februari 2018 Secundair Onderwijs Groenhove, Campus Atheneum, Westerlaan 69, 8790 Waregem Persdossier A. Persbericht B. Context C. Praktische info D. Toekomstige ambities

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

LESSENTABELLEN 2013-2014. Het studieaanbod van het Koninklijk Atheneum Assebroek

LESSENTABELLEN 2013-2014. Het studieaanbod van het Koninklijk Atheneum Assebroek LESSENTABELLEN 2013-2014 Het studieaanbod van het Koninklijk Atheneum Assebroek Koninklijk Atheneum Assebroek GO! - Scholengroep 25 - Brugge-Oostkust Daverlostraat 132-8310 Assebroek 050/36.68.80 web:

Nadere informatie

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017 zondag 1 januari 2017 maandag 2 januari 2017 dinsdag 3 januari 2017 woensdag 4 januari 2017 donderdag 5 januari 2017 vrijdag 6 januari 2017 zaterdag 7 januari 2017 zondag 8 januari 2017 Januari 2017 maandag

Nadere informatie

Infofolder

Infofolder Infofolder 2016 2017 1 Woord vooraf Als GO! school in Ninove kiest het Koninklijk Atheneum ervoor een platform te zijn waarin de leerlingen hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien in een waaier

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen?

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen? WELKOM IN DE CURSUS Abdul en Irina starten vandaag met een intensieve cursus Nederlands. De leraar geeft tijdens de les informatie over de cursus en de examens. De leraar maakt ook enkele afspraken met

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Aanstaande dinsdag 19 maart: open huis dag op de Aremberg!

Nieuwsbrief. Aanstaande dinsdag 19 maart: open huis dag op de Aremberg! Nummer 23 28 e jaargang 8 t/m 15 maart 2019 11 maart Jeroen Oosterhof Voorpoort 12 maart Jeroen Oosterhof directiedag 12 maart Voorstelling groep 5 Zwemmiddag groep 4 15 maart Landelijke stakingsdag: leerlingen

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Welkom Belangrijke algemene zaken Oké Informatie MET-concept Advisory/ expert Tijdlijn Vragen stellen / afsluiting Het Optimaal Klimaat Elde College ( 1) Dit houdt in dat we werken

Nadere informatie

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017 zondag 1 januari 2017 maandag 2 januari 2017 dinsdag 3 januari 2017 woensdag 4 januari 2017 donderdag 5 januari 2017 vrijdag 6 januari 2017 zaterdag 7 januari 2017 zondag 8 januari 2017 Januari 2017 maandag

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Ik zit rustig op mijn plaats. Ik volg de voorstelling met aandacht. Ik laat door applaus mijn waardering blijken.

Ik zit rustig op mijn plaats. Ik volg de voorstelling met aandacht. Ik laat door applaus mijn waardering blijken. School Info Nummer 5 datum: 15 oktober 2015 Ruimte: Regel: Tijdens voorstellingen Ik zit rustig op mijn plaats. Ik volg de voorstelling met aandacht. Ik laat door applaus mijn waardering blijken. Bram

Nadere informatie

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING,

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, Slagerij BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, WELKOM IN ONZE SCHOOL! ONZE SCHOOL IS GESPECIALISEERD IN OPLEIDINGEN HOTEL, RESTAURANT & KEUKEN, SLAGERIJ, BAKKERIJ, TOERISME EN HOSPITA- LITY. ELKE DAG OPNIEUW GEVEN

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs. Ik leer het secundair onderwijs kennen

Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs. Ik leer het secundair onderwijs kennen Op stap naar de 1ste graad secundair onderwijs Ik leer het secundair onderwijs kennen 2 Inhoud van deze avond 1. Keuzebegeleiding + werking CLB 2. Structuur Secundair onderwijs 3. Onderwijskiezer 4. Goed

Nadere informatie

JOUW TALENT! ONZE SCHOOL?

JOUW TALENT! ONZE SCHOOL? JOUW TALENT! ONZE SCHOOL? In het Atheneum Sint-Truiden zijn alle leerlingen gelijkwaardig en verdienen ze alle kansen. Daarom kiezen wij ervoor om de studiekeuze zo lang mogelijk uit te stellen. In de

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Middelland College NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De verbouwing is al een aantal weken gaande, in eerste instantie hebben de bouwers zich gericht op het verwijderen

Nadere informatie

1A Algemene vorming met TOP!

1A Algemene vorming met TOP! Studieaanbod Lessentabellen 1A Algemene vorming met TOP! Je kiest voor een brede algemene vorming. In de lessen TOP! wordt co-teaching toegepast. Dit betekent dat de leerlingen twee leerkrachten voor de

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 9 21 april 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Sportochtenden Weken van de mediawijsheid Belangrijke

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 19 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei - Vakantie, alle leerlingen vrij! Zondag 5

Nadere informatie

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar Ontdek jezelf Verover de wereld Infobrochure eerste jaar Wico schol folder 0205.indd 10 2019-02-06 10:24:30 Ontdek jezelf Verover de wereld Je bent twaalf. Je leerde al veel van je ouders, je oma en opa,

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 02 okt. 2015 - nr. 3

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 02 okt. 2015 - nr. 3 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 02 okt. 2015 - nr. 3 Op de agenda 12-10-2015 15-10-2015 21-10-2015 22-10-2015 24-10-2015 inleveren ALGEMEEN Oudergesprekken Oudergesprekken

Nadere informatie

Examen VMBO BB 2011. Arabisch CSE BB. tijdvak 1 vrijdag 27 mei 13.30 15.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO BB 2011. Arabisch CSE BB. tijdvak 1 vrijdag 27 mei 13.30 15.00 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO BB 2011 tijdvak 1 vrijdag 27 mei 13.30 15.00 uur Arabisch CSE BB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Beantwoord alle vragen in de uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 34 vragen. Voor

Nadere informatie

Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem.

Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem. Even voorstellen Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem. Campus De Startbaan huisvest verschillende partners. Er is een kinderopvang, kleuterafdeling, lagere school en secundaire school

Nadere informatie

INFOAVOND Studiekeuze van 1 ste naar 2 de graad. Donderdag 2 mei 2013

INFOAVOND Studiekeuze van 1 ste naar 2 de graad. Donderdag 2 mei 2013 INFOAVOND Studiekeuze van 1 ste naar 2 de graad Donderdag 2 mei 2013 Overzicht Studieaanbod op onze school Lessentabellen 2 de graad ASO Wetenschappen en economie in de 2 de graad ASO Moderne talen in

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Link met het secundair onderwijs

Link met het secundair onderwijs Link met het secundair onderwijs 1. Instroomprojecten 'Tutoraat' en 'Klimop' De moeizame doorstroom in het secundair onderwijs en de instroom naar het hoger onderwijs van kansarme en allochtone jongeren

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2018

NIEUWSBRIEF oktober 2018 NIEUWSBRIEF oktober 2018 Onderwijs op maat Zorg op onze school We geven onderwijs op maat en dat zijn niet zomaar loze woorden. Tweewekelijks zitten we (= klastitularis, juf Sarah, juf Meredith en mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2011

Nieuwsbrief Juni 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Juni 2011 INHOUD Verlof P 1 Sam de verkeersslang P 1 Naar het eerste leerjaar P

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. English Theatre Company op bezoek! Op woensdag 8 maart jl. bracht The English Theatre Company opnieuw een bezoek aan onze school. The English Theatre Company is een groep professionele

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert Werkgroep DeMo -Deinze motiveert 27 januari 2014 Deinze motiveert zet in op een waarderende benadering van leerkrachten, leerlingen en hun ouders en zet hen aan tot actie vanuit talenten, interesses en

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar gezondheidsopvoeding

EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS. leraar gezondheidsopvoeding 2019 2020 EDUCATIEVE BACHELOR SECUNDAIR ONDERWIJS leraar gezondheidsopvoeding EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM IS EEN KORTE DOCH VOLLEDIGE BESCHRIJVING VAN EEN GELUKKIGE TOESTAND IN DEZE WERELD

Nadere informatie