GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren"

Transcriptie

1 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 3 Beste ouders en leerlingen Zoals u al in de vorige nieuwsbrief kon lezen werd onze school in de week van 14 november doorgelicht. Elke school moet binnen een periode van 10 jaar minstens 1 doorlichting krijgen. Tijdens een doorlichting zoekt de onderwijsinspectie een antwoord op 3 vragen: Respecteert de school de onderwijsreglementering? De inspecteurs kijken na of de school de leerplannen realiseert. Ze bekijken ook andere zaken zoals: o Hoe zit het met de bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne? o Is er een beleidsplan of beleidscontract met het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB)? o Zijn de verplichte bepalingen opgenomen in het schoolreglement en in het schoolwerkplan? Bewaakt de school haar kwaliteit? Wat met het algemeen beleid van de school? Het was een zeer intensieve en stressvolle week. We zijn dan ook heel fier te kunnen melden dat we advies 1 gekregen hebben. D.w.z. dat we voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld en dat de inspectie het vertrouwen geeft aan de school om de werkpunten zelfstandig aan te pakken. Op dat vlak zijn we in Wetteren de enige secundaire school die een advies 1 heeft gekregen. Activiteiten en uitstappen: Op maandag 21 oktober bezochten we de rechtbank in Gent. In de voormiddag woonden we een echte rechtszaak bij. Het was een erg indrukwekkende rechtszaak waarbij handboeien en agenten in beeld kwamen. In de namiddag kropen de leerlingen tijdens een rollenspel in de huid van de beschuldigde, het slachtoffer, de procureur, de rechter of de advocaat. Het was een geslaagde dag, de leerlingen hebben dit zeer goed gedaan.

2 2 Op woensdag 26 oktober brachten de leerlingen van 5 en 6 Wetenschappen- Wiskunde en 6 Latijn-Wiskunde in het teken van de wetenschapsweek een bezoek aan de faculteit Biomedische Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent (UZ Gent). Tijdens het bezoek werden we ondergedompeld in de biomedische ingenieurswereld, en meer specifiek in de cardiovasculaire diagnostiek en therapie. We kregen er uitgebreid te zien (en te voelen) hoe ons hart er van binnen uitziet met een dissectie van een varkenshart en we leerden hoe we met behulp van ultrageluid diep in ons lichaam kunnen kijken. Er werd ons ook een levensgroot kloppend model van het hart- en bloedvatensysteem getoond, wat er gebeurt als de dokter je bloeddruk neemt en we kregen natuurlijke en kunstmatige hartkleppen te zien.

3 3 Op 28 november ging voor de leerlingen van de 2de graad de Challenge Day door. Deze actie kadert binnen Rode Neuzendag en was ook reeds eerder te zien in het VTM-programma "Over de streep". De leerlingen leerden elkaar veel beter kennen en zagen tussen de onderlinge verschillen ook heel wat gelijkenissen. Daardoor leren ze respect voor elkaar opbrengen, wat de sfeer op school alleen maar ten goede komt. Ook de volgende maanden en jaren zullen we ons blijven inzetten om pesterijen en onverdraagzaamheid volledig te bannen op onze school. En dat doen we in dialoog met de leerlingen. We willen immers blijven sensibiliseren op het samen leren samenleven.

4 4 Module Sport Op vrijdag 28 oktober kregen de leerlingen tijdens de Module Sport een introductie van windsurfen. Ze fietsten naar Heusden en ze beoefenden de techniek. Het was fris maar een geslaagde voormiddag! Op vrijdag 18 november kregen de leerlingen een clinic Gauswheel. Wat is nu Gauswheel? Gauswheel is een nieuwe unieke urban step waarbij de techniek ligt in het behouden van het evenwicht. Het rijden op een Gauswheel is in het begin een uitdaging om te leren en zorgt ervoor dat je op een sportieve manier in beweging komt.

5 5 Op vrijdag 25 november hebben ze een voetbaltraining gevolgd bij Dhr. Goedertier. Module Italiaans Buon Natale e Felice Anno Nuovo! De leerlingen van de Module Italiaans sloten 2016 af in het teken van Kerst en Nieuwjaar. Dat de Italianen er soms rare gewoontes op nahouden, is wellicht geen nieuws meer. Zo vernamen onze leerlingen dat er geen Italiaans Kerstfeest is zonder Panettone (een soort luxebrood met rozijnen en gekonfijt fruit), dat het van levensbelang is het nieuwe jaar te beginnen in een rode onderbroek en dat op Oudejaarsavond een gevulde varkenspoot met linzen (lo zampone con lenticchie) op het menu staat als teken van rijkdom voor het komende jaar! En dus sloten wij het jaar af volgens de regels der kunst: met een overheerlijke Panettone en het Italiaans kaartspel Mercante in fiera, het gezelschapsspel dat Italianen in familiekring spelen op Kerstavond.

6 6 Module Media De leerlingen in de module media leren een stop-motion filmpje maken. Niet te vergeten: Dinsdag 6 december: leerlingen van ASO en TSO hebben de namiddag vrij om te studeren. Voor ASO en TSO: start examens op woe 7 december De leerlingen van 2de graad WET en ET starten hun examens pas op donderdag 8 december. Zij kunnen echter zowel op dinsdag 6 als op woensdag 7 december de school verlaten om 12 uur. Di 20 december: de leerlingen in BSO zijn lesvrij. Woe 21 december: klassenraden: alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 22 december: klassenraden: alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 22 december: rapportafhaling en oudercontact vanaf 16 uur tot uur.

7 7 Vrijdag 23 december: leerlingencontact. De leerlingen hebben in de namiddag vrij. Kerstvakantie: van zaterdag 24 december 2016 tot en met zondag 8 januari Januari: Campusquiz Nog te verwachten 8 december: de leerlingen van 3EI gaan naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten te Brussel december: blokstage 5+6 VZ, projectweek 5+6 EI 16 december: leerlingen van 5 en 6 EI brengen een bezoek aan WAGO. 19 december: Music for life te Boom voor 4BSO januari en 1 februari: Rijbewijs op school 13 januari: Een infosessie op school voor zowel rokende als niet rokende jongeren (3 de jaars), gegeven door een erkende tabakoloog. Tijdens de infosessie komt zowel tabakspreventie als rookstop aan bod. 16 januari: Medisch schooltoezicht 3 ASO 17 januari: de leerlingen van 5+6 ASO/TSO gaan naar de voorstelling Cafard in de CC nova 18 januari: Junior Wiskunde Olympiade voor de tweede graad (5u wiskunde) en Vlaamse Wiskunde Olympiade voor de derde graad (7 uren wiskunde). 19 januari: SID-in beurs voor onze laatstejaars 23 januari Medisch schooltoezicht 3TSO 30 januari Medisch schooltoezicht 3VV Meegegeven: Deze brieven zijn ook terug te vinden op Smartschool (Intradesk :leerlingenouders: brieven naar ouders) Weetjedatjes: Febe (6 EcMt) was geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap omdat ze de 2de plaats behaalde op het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen. Op het Vlaams kampioenschap dat doorging in St-Niklaas op 16/11 stond ze net niet op het podium met een mooie 4de plaats bij de scholieren. Een unieke prestatie! Een welverdiende proficiat.

8 8 Kadir (7 IE) behaalde een mooie 3 de plaats op het Belgisch kampioenschap powerlifting en zette het Belgisch record deadlift van 221kg op zijn naam. Kadir vertelt: Bij deze had ik besloten om deel te nemen met het team aan het EUROPEES KAMPIOENSCHAP in Aalsmeer. Normaal moet je eerst door een kwalificatieronde gaan maar omdat België een klein land is met niet zoveel powerlifters zoals andere landen, moesten wij ons niet kwalificeren. Wij mochten direct meedoen. Dit was een grote stap voor mij om een EK mee te maken, want dit is geen hedendaagse wedstrijd waar je aan deelneemt met mensen. Het is tot nu toe het grootste evenement waar ik aan heb deelgenomen. Er hebben bijna 200 mensen deelgenomen uit 5 verschillende landen. Ik ben persoonlijk heel trots op waar ik nu sta na één jaar powerlifting. Proficiat, Kadir! De leerlingen van 4 ASO N.C. Zedenleer verkochten op vrijdagmiddag 2 december snoepzakjes ten voordele van de Rode Neuzendag. De opbrengst, een mooi bedrag van 251, werd integraal aan de Rode Neuzendag geschonken. Er zijn meer foto s te vinden op onze website!

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 2 Beste ouders en leerlingen Deze week wordt het schoolrapport uitgereikt om aan te tonen wat we dit schooljaar al hebben

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 3 Beste ouders en leerlingen De kerstvakantie komt in zicht en dat betekent dat we de komende weken voluit gaan om het kalenderjaar

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Hierbij onze eerste maandelijkse nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Langs deze weg willen we een

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren. Nieuwsbrief 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Hierbij onze eerste maandelijkse nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Langs deze weg willen we een

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 4 Beste ouders en leerlingen Op woensdag 1 februari was het pedagogische studiedag en heeft het schoolteam geleerd over het belang

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 4 Beste ouders en leerlingen Dit is de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Wij willen dan ook van de gelegenheid gebruik maken

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 5 Beste ouders en leerlingen Bij deze willen we alle leerlingen een heel fijne en welverdiende paasvakantie toewensen maar ook een

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 2 Beste ouders en leerlingen Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om alle leerlingen te bedanken die elke dag

Nadere informatie

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Campus Kompas Koninklijk Atheneum Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Nieuwsbrief 1 Beste ouders en leerlingen Met deze nieuwsbrief, die maandelijks zal verschijnen, willen we jullie op de hoogte houden

Nadere informatie

SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas Do. 01/09 Vr. 02/09 Za. 03/09 - Begin schooljaar - Schoolfotograaf, vanaf 08.35 uur. - Peter-/meterschap voor het 3 e en het 5 e

Nadere informatie

5KA - uitleg stage + documenten op school 6KA + 7 LOG: stage 6 TSO: startdag GIP 6TSO: uitleg voorblad GIP (4de lesuur)

5KA - uitleg stage + documenten op school 6KA + 7 LOG: stage 6 TSO: startdag GIP 6TSO: uitleg voorblad GIP (4de lesuur) vrijdag 1 september 2017 zaterdag 2 september 2017 September 2017 start voor alle jaren - 1ste jaar: 9 uur - 2de jaar: 10 uur - 3de jaar: 11 uur - 4de jaar: 11.30 uur - 5de jaar: 13 uur - 6de en 7de jaar:

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren

GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren 1 Nieuwsbrief 6 GO! atheneum Campus Kompas Kwaliteitsonderwijs in Wetteren Beste ouders en leerlingen De laatste sprint naar het einde van het schooljaar is ingezet. We wensen alle leerlingen een mooi

Nadere informatie

SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas Di. 01/09 Woe. 02/09 Do. 03/09 - Begin schooljaar - Schoolfotograaf vanaf 08.35 uur Vr. 04/09 Za. 05/09 Zo. 06/09 Ma. 07/09 Di.

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2010-2011 Augustus Ma. 30 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak Di. 31 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak September Wo. 1 Eerste schooldag - onthaal nieuwe leerlingen

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2012-2013 AUGUSTUS D 30 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak V 31 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak SEPTEMBER M 3 Eerste schooldag - onthaal nieuwe leerlingen Onthaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 29 maart 2019 Richting personenzorg in de kijker! Inhoud Richting personenzorg in de kijker Weekagenda Geboorte, Overlijden Strafstudie Dylunio wint zilver op Belfair

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

SEPTEMBER 2018 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2018 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2018 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas De data zoals vermeld in deze kalender zijn richtdata en kunnen aangepast worden wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017 zondag 1 januari 2017 maandag 2 januari 2017 dinsdag 3 januari 2017 woensdag 4 januari 2017 donderdag 5 januari 2017 vrijdag 6 januari 2017 zaterdag 7 januari 2017 zondag 8 januari 2017 Januari 2017 maandag

Nadere informatie

5KA - uitleg stage + documenten op school 6KA + 7 LOG: stage 6 TSO: startdag GIP 6TSO: uitleg voorblad GIP (4de lesuur)

5KA - uitleg stage + documenten op school 6KA + 7 LOG: stage 6 TSO: startdag GIP 6TSO: uitleg voorblad GIP (4de lesuur) vrijdag 1 september 2017 zaterdag 2 september 2017 September 2017 start voor alle jaren - 1ste jaar: 9 uur - 2de jaar: 10 uur - 3de jaar: 11 uur - 4de jaar: 11.30 uur - 5de jaar: 13 uur - 6de en 7de jaar:

Nadere informatie

Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat Herzele

Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat Herzele Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat 5 9550 Herzele Kalender Schooljaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 Za 1 Zo 2 Ma 3 1 ste j 2 de j + graad II Graad III 13 u Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Ma 10 13.05

Nadere informatie

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017

Januari februari maandag 30 januari 2017 dinsdag 31 januari donderdag 26 januari 2017 zondag 1 januari 2017 maandag 2 januari 2017 dinsdag 3 januari 2017 woensdag 4 januari 2017 donderdag 5 januari 2017 vrijdag 6 januari 2017 zaterdag 7 januari 2017 zondag 8 januari 2017 Januari 2017 maandag

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Kalender 2 de semester

Kalender 2 de semester Kalender 2 de semester Schooljaar 2014-2015 Januari 2015 donderdag 01/01 Nieuwjaar vrijdag 02/01 zaterdag 03/01 zondag 04/01 maandag 05/01 - Dactylo groep 1 j1 - LeLej1 Actiepunt n 3 jan. dinsdag 06/01

Nadere informatie

Infosessie basisscholen Stedelijk Lyceum

Infosessie basisscholen Stedelijk Lyceum Infosessie basisscholen 2017-2018 Stedelijk Lyceum Programma Naar het middelbaar: een verandering! Structuur secundair onderwijs Stedelijk Lyceum Linkeroever Schoolstructuur Onze troeven Keuze voor een

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 2de trimester (definitieve versie) 3de trimester (voorlopige versie) Maandag 22 december 2014 Dinsdag 23 december 2014 Woensdag 24 december 2014 Donderdag 25 december

Nadere informatie

JANUARI 2015. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag

JANUARI 2015. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag JANUARI 2015 Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag Ma. 05/01 Di. 06/01 Woe. 07/01 Do. 08/01 Vr. 09/01 Za. 10/01-7 TBZO volgt een informatiesessie omtrent palliatieve zorg. Van 08.45 uur tot

Nadere informatie

Koeken- en douchegelkaarting Zaterdag 28 januari Vanaf 15 u. tot 23 u.

Koeken- en douchegelkaarting Zaterdag 28 januari Vanaf 15 u. tot 23 u. NIEUWSBRIEF 18 vrijdag 20 januari 2017 Bezoek ook onze website http://www.vtidiksmuide.be/ voor meer informatie Koeken- en douchegelkaarting Zaterdag 28 januari Vanaf 15 u. tot 23 u. Weekagenda Vanaf maandag

Nadere informatie

VRIJDAG 10 MAART 2017

VRIJDAG 10 MAART 2017 VRIJDAG 10 MAART 2017 Zaterdag 11 maart Zondag 12 maart tweede zondag van de veertigdagentijd Stage 6 EI, HB, LC Stage 7 KAG 7 TBZ/ZK 10.15 u. Shopaholic Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Bezinning rond

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van het Koninklijk Atheneum 2 te Leuven

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van het Koninklijk Atheneum 2 te Leuven Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

OKTOBER. woensdag 15 Rijbewijs op school: 12u30 tot 14u45. donderdag

OKTOBER. woensdag 15 Rijbewijs op school: 12u30 tot 14u45. donderdag SEPTEMBER Versie 15-09-14 maandag 1 Start eerste schooldag :tot 12u10 1 ste jaar: onthaaldag :start 09u30 5 de jaar: taaltoets dinsdag 2 1 ste jaar: onthaaldag woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 3 maart 2017 Beste ouder, beste leerling Nu het schooljaar zijn laatste maanden ingaat, willen we nog een aantal activiteiten extra toelichten. Binnenkort, op donderdag 27 april, komt

Nadere informatie

Infobrief december 2018

Infobrief december 2018 Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem Tel : 053/46.43.00 http://www.bslpboon.be/ Infobrief december 2018 1. Kerstmarkt! Donderdag 20 december vanaf 15.20 - tijdens en na het oudercontact!

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: februari

Nieuwsbrief jeugd: februari Nieuwsbrief jeugd: februari Belangrijke data 4 feb. Provinciaal kampioenschap veldloop Bornem 18 feb. veldloop Lommel 24 feb. Indoor Herentals 25 feb. Belgisch kampioenschap veldloop in Brussel 4 maart

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

Infobrief januari 2018

Infobrief januari 2018 Infobrief januari 2018 Het gehele schoolteam van basisschool atheneum Dendermonde wenst u en uw familie een fantastisch en geweldig 2018! Voor het nieuwe jaar wens ik jullie: Tijd om van de kleine dingen

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

SJB ZONHOVEN NIEUWSBRIEF

SJB ZONHOVEN NIEUWSBRIEF MAART 2017 SJB ZONHOVEN NIEUWSBRIEF KIJKDAG 12 MAART Wij nodigen alle geïnteresseerden uit op onze kijkdag op zondag 12 maart. Heel wat vakken en werkgroepen worden die dag voorgesteld en je kan ook van

Nadere informatie

JAARKALENDER LEERLINGEN O.-L.-V.-Hemelvaarinstituut, Gistelse Steenweg 440, 8200 SINT-ANDRIES SEPTEMBER 2015

JAARKALENDER LEERLINGEN O.-L.-V.-Hemelvaarinstituut, Gistelse Steenweg 440, 8200 SINT-ANDRIES SEPTEMBER 2015 SEPTEMBER 2015 Dinsdag 1 09u30 Onthaal 1B - BVL - 3VV - 4VV - 5VZ - 6VZ 7KZ 7TBZ 12u00: Start feestjaar tot 15u00 Woensdag 2 08u25: Individuele pasfoto Donderdag 3 VM: Passen kookschorten lln 1B + indien

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Centrale Examenschool BS GO! Merlijn

Centrale Examenschool BS GO! Merlijn Centrale Examenschool BS GO! Merlijn Basisschool Merlijn Sacramentstraat, 70 3700 TONGEREN TEL: 012 / 23 30 31 FAX : 012 / 39 45 15 GSM : 0472/228323 e-mail : bsmerlijn.tongeren@g-o.be website : www.bsmerlijntongeren.be

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Kalender 2 de semester. Schooljaar

Kalender 2 de semester. Schooljaar Kalender 2 de semester Schooljaar 2015-2016 Januari 2016 zaterdag 02/01 zondag 03/01 maandag 04/01 dinsdag 05/01 - CLB 3LA / 3GLB - ICT j1-2 F12 LAT/NE/SEI - LeLej1 Actiepunt n 3 jan. woensdag 06/01 -

Nadere informatie

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE SPEELHOFLAAN 9 800 SINT-TRUIDEN tel. 0 68 7 E-MAIL rita.utens@ktasinttruiden.be WEBSITE www.atheneumsinttruiden.be VISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT In de eerste graad stond een brede basisvorming centraal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstmis komt dichterbij 8/

Nieuwsbrief. Kerstmis komt dichterbij 8/ 8/2018-2019 Nieuwsbrief Kerstmis komt dichterbij de kerstbomen worden gezet en wij kijken al uit naar wat er nog allemaal op het programma staat: Maandag, 17 december, gaan 3+4+5+6LO naar de Wintermarkt

Nadere informatie

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN

K.A. 2de graad! 1 SCHOOL 2 CAMPUSSEN PARKLAAN 89 TEREKEN K.A. SINT-NIKL A AS de graad! PARKLAAN 89 TEREKEN SCHOOL CAMPUSSEN Nuttige gegevens Koninklijk Atheneum Sint-Niklaas School van de Vlaamse Gemeenschap Parklaan 89 900 Sint-Niklaas Tel: 0 780 79 00 Fax:

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen 2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand een drukke eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair

informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair informatieavond voor ouders Op stap naar het secundair Walburg, Hamont-Achel Dommelhof, Neerpelt Palethe, Overpelt Infoavond Basisonderwijs scholen of campussen WICO campus Salvator Hamont-Achel WICO campus

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2 e - 3 e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3 e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs De jongeren van nu Omdat de jongeren van nu steeds voor ons in de banken zitten evolueren wij al meer dan 180 jaar. De Zusters

Nadere informatie

1ste semester schooljaar SEPTEMBER

1ste semester schooljaar SEPTEMBER 1ste semester schooljaar 2017-2018 SEPTEMBER Week 35 Vr 01.09 Begin van het schooljaar 2017-2018 voor allen om 8.30 u 1ste jaren: verkenning school en omgeving tijdens het 5de, 6de en 7de lesuur o.l.v.

Nadere informatie

Juni Ook op onze school werden de secretariaatsmedewerkers in de bloemetjes gezet voor de dag van de secretaresse.

Juni Ook op onze school werden de secretariaatsmedewerkers in de bloemetjes gezet voor de dag van de secretaresse. Juni 2017 De leerlingen van 7 Logistiek namen onze leerlingen van de 2de en 3de graad BSO mee naar Planckendael. Voor hun GIP hebben ze deze uitstap zelf uitgestippeld met een eigen vragenbundel en een

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN

NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN NAAR SCHOOL IN VLAANDEREN Je leest een tekst over de organisatie en de structuur van het onderwijs in Vlaanderen. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de woordenlijst op blad 1 (deze pagina) 2. Lees eerst de

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie)

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2015-2016 2 de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) maandag 4 januari 2016 (bijna) alle klassen In de loop van deze week schaatsen tijdens

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Uit zijn droom geboren

Uit zijn droom geboren Uit zijn droom geboren SCHOOLKALENDER 2014-2015 DON BOSCO INSTITUUT TSO BSO School voor Wetenschap en Technologie STATIONSSTRAAT 89 3150 HAACHT TEL. 016 61 79 70 FAX 016 60 76 85 e-mail: tsobso@dbhaacht.be

Nadere informatie

Proeven van UHasselt!

Proeven van UHasselt! 2018-2019 Proeven van UHasselt! Openlesdagen Proefritten Coachingsdagen Cursussen excellente leerlingen Blijf op de hoogte van ons aanbod en bezoek regelmatig onze website www.uhasselt.be/proevenvanuhasselt

Nadere informatie

Zomercursussen Wiskunde en Chemie 2016

Zomercursussen Wiskunde en Chemie 2016 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN Campus Geel Zomercursussen Wiskunde en Chemie 2016 Voor de opleidingen Industrieel Ingenieur: Bachelor en Master in de biowetenschappen Bachelor en Master

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

Uurroosters poetsdienst

Uurroosters poetsdienst Uurroosters poetsdienst De minuten die in de deeltijdse uurroosters teveel gepresteerd worden, worden maandelijks bijgehouden in een overurenbestand. Voltijdse arbeid: 38:00 voormiddag namiddag totaal

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

KINDERBERGNIEUWS PROJECT: DIGITALE MEDIAWIJZE WEEK! Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek. Niet vergeten: In dit nummer: Jaargang 10, nummer 3

KINDERBERGNIEUWS PROJECT: DIGITALE MEDIAWIJZE WEEK! Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek. Niet vergeten: In dit nummer: Jaargang 10, nummer 3 Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek KINDERBERGNIEUWS Jaargang 10, nummer 3 november 2016 PROJECT: DIGITALE MEDIAWIJZE WEEK! Onze maatschappij wordt meer en meer bepaald door de media, meer bepaald door

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 31

NIEUWS UIT DE SCHOOL 31 NIEUWS UIT DE SCHOOL 31 Vrijdag 21 december 2018 De Sint op school. De Goede Sint bracht terug een bezoekje aan onze school. En er waren terug bijna geen stoute kinderen bij. Alle klassen kregen daarom

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2014-2015 SEPTEMBER M 1 Eerste schooldag: Onthaal leerlingen - Uitdelen boeken + werkschriften Alle collega's zijn aanwezig van 08.00 tot 16.15 u. Programma 1ste dag 08.30 u: 3

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

SCHOOLJAAR PRIJZEN BOEKENFONDS 3 ASO

SCHOOLJAAR PRIJZEN BOEKENFONDS 3 ASO SCHOOLJAAR 2015 2016 PRIJZEN BOEKENFONDS 3 ASO 3 ASO Humane Wetenschappen Artistieke Vorming 350,00 3 ASO Humane Wetenschappen Moderne Talen 365,00 3 ASO Latijn Wetenschappen Wiskunde 320,00 3 ASO Latijn

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Studierichtingen 2 e GRAAD ASO

Studierichtingen 2 e GRAAD ASO 2 e GRAAD ASO EC-M = Economie (economie met extra talen 4 u wiskunde) EC-W = Economie (economie met extra wiskunde 5 u wiskunde) LA = Latijn WE = Wetenschappen Lessenrooster EC-M EC-W LA WE Godsdienst

Nadere informatie

Lessenrooster SLO ste semester

Lessenrooster SLO ste semester Lessenrooster SLO 2017 2018 1 ste semester 1 Overzicht Module Sem Contact Van Tot Begin Eind OPSTAP TAALVAARDIGHEID 1 1 woe 13/09 11/10 18u 22u OPSTAP TAALVAARDIGHEID 2 1 woe 18/10 22/11 18u 22u OPSTAP

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Tijd om even terug te blikken!

Tijd om even terug te blikken! April 2017 Tijd om even terug te blikken! Allemaal samen tegen pesten! Onze leerlingen van het 2de jaar deden aan teambuilding, kregen tips over het gebruik van sociale media, keken naar hun eigen rol

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2016-2017 2de trimester (definitief) + 3de trimester (voorlopig) maandag 9 januari 2017 1ste - 2de lesuur 4c Schaatsen Ijspiste 2de - 3de lesuur 6a Schaatsen Ijspiste 3de

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen?

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen? WELKOM IN DE CURSUS Abdul en Irina starten vandaag met een intensieve cursus Nederlands. De leraar geeft tijdens de les informatie over de cursus en de examens. De leraar maakt ook enkele afspraken met

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2017 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2017 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas De data zoals vermeld in deze kalender zijn richtdata en kunnen aangepast worden wanneer de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2011 INHOUD Paasvakantie P 1 Naar het middelbaar P 1 Figurentheater P 2 Natuurwandeling

Nadere informatie

DEEL IV JAAROVERZICHT

DEEL IV JAAROVERZICHT DEEL IV JAAROVERZICHT 2016-2017 AUGUSTUS 2016 ma 22-08 di 23-08 wo 24-08 do 25-08 vr 26-08 08.30 uur: bijkomende proeven (SED) 09.00 uur: deliberatie bijkomende proeven met aansluitend mededeling resultaten

Nadere informatie

Lessenrooster HBO GIDS/REISLEIDER

Lessenrooster HBO GIDS/REISLEIDER Lessenrooster HBO GIDS/REISLEIDER 2016-2017 1 Overzicht Module Semester Contactmoment Van Tot Begin Eind BASISMODULES Voorbereidingsproces Basiskennis Natuur-en Landschapslezen Basiskennis Kunst- en Cultuurbeschouwing

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie