dwijzer week 14 Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dwijzer week 14 Zwolle"

Transcriptie

1 dwijzer week 14 Zwolle De Parkschool wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2015

2 70 jaar herdenken en vieren Bevrijdingsconcert voor alle Zwollenaren Dinsdag 14 april 2015 In 2015 herdenken en vieren we dat er voor Nederland 70 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Zwolle werd op 14 april 1945 door de Canadezen bevrijd, eerste bevrijder was Leo Major. Ter viering van de 70- jarige bevrijding van Zwolle vinden in de stad verschillende activiteiten plaats waaronder het Bevrijdingsconcert. Het feestelijk en vrij toegankelijk Bevrijdingsconcert vindt plaats op dinsdag 14 april van tot uur in de Grote- of St. Michaëlskerk aan het Grote Kerkplein (inloop vanaf uur ). Een concert voor en door Zwollenaren met medewerking van Octopus schoolkoor, Christelijke Oratorium Vereniging Euphonia, Christelijke Zang- en Oratoriumvereniging Nieuwe Ster en muziekverenigingen Nooitgedacht en Kunst na Arbeid onder algehele leiding van Martin Oosterwijk. In samenwerking met Stadkamer amateurkunst, de Zwolse Zangraad en de Muziekraad Zwolle is een gevarieerd programma samengesteld. Naast de genoemde muzikale inbreng dragen leerlingen van basisschool De Campherbeek en De Duyvencamp die het oorlogsmonument aan de Eikenlaan hebben geadopteerd een zelf geschreven gedicht voor. Verhalenvertelster Marieke van Bolderen vertelt een speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal. U bent van harte welkom!

3 De Parkschool wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2015 Basisschool De Parkschool heeft dinsdag 24 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2015 gewonnen. Twan Thoenes en Saar Haeseker hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder Verkeer. De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Parkschool basisschool De Schatgraver. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Vlieger 2. Verkeersregels en -inzicht De strijd begon met de voorrondes waaraan dertig Zwolse scholen deelnamen. Acht scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. Leerlingen van De Parkschool bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben. Verkeerseducatie Zwolle is in 2014 uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. De gemeente werkt al sinds de jaren 70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, juist ook omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden. Partners De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

4 De Passiebloem dicht voor onderhoud Aan oliemolen De Passiebloem worden van 30 maart tot 30 mei aanstaande onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. In die periode is de molen gesloten voor publiek met uitzondering van Nationale Molendag (9 mei) en de eerste en derde zaterdag van de maand. Het onderhoud wordt gedaan aan de stelling (de gaanderij rond de molen om deze te kunnen bedienen). Een groot deel van de stelling wordt verwijderd. Daarnaast wordt ook de windpeluw onder handen genomen. De windpeluw is de belangrijkste balk van de molen. Tachtig tot negentig procent van het gewicht van het wiekenhuis rust op de windpeluw. De Passiebloem is sinds 1931 in bezit van de gemeente Zwolle. De molen stamt uit 1776 en is een rijksmonument. Kijk voor meer informatie op

5 Gemeente gesloten tijdens feest- en herdenkingsdagen In de komende periode is de gemeente Zwolle gesloten vanwege feest- en herdenkingsdagen. Het gaat om de volgende dagen: Vrijdag 3 april (Goede Vrijdag) Maandag 6 april (2 e Paasdag) Maandag 27 april (Koningsdag) Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) Maandag 25 mei (2 e Pinksterdag) De wijkservicepunten zijn ook gesloten op bovenstaande data.

6 Gewijzigde afvalinzameling in verband met 2 e Paasdag Op maandag 6 april is het 2 e Paasdag. Op deze dag wordt er geen afval ingezameld in de gemeente Zwolle. Hierdoor wordt de afvalinzameling van maandag 6 april verplaatst naar zaterdag 4 april. Ook het milieubrengstation is op maandag 6 april gesloten. Het kan voorkomen dat er op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór uur aan de straat neer te zetten. Meer informatie over de inzameldagen vindt u op en de gratis ROVA-app (zoek op ROVA in de Appstore).

7 Opfriscursus verkeersregels Veilig Verkeer Zwolle biedt u een interessante gratis opfriscursus verkeersregels aan op maandag 13 april Weet u nog de voorrangsregels op een kruispunt? Hoe zit dat ook al weer als een fiets of scooter van rechts komt? Krijgt u als fietser wel voorrang? Wat is de snelheid voor een scootmobiel op het fietspad, op de stoep of in het winkelcentrum? Er komen ook weer nieuwe verkeersborden. Wat betekenen ze? Op maandagmiddag 13 april van tot uur legt de consulent van VVN de laatste veranderingen van regels en borden uit en beantwoordt uw vragen. Het maakt niet uit of u auto rijdt of per fiets aan het verkeer deelneemt. De cursus vindt plaats in Wijkcentrum Bestevaer, Trompstraat 10 b. Deelname kan alleen na aanmelding. Informatie en aanmelding Eilina Meijer, telefoon (038) , frankeneilina@gmail.com of via de website

8 Betreed het WAK muziekpodium! Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni 2015 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Tijdens de WAK laten amateurkunstenaars in Zwolle uit alle kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Ook in 2015 coördineert Stadkamer (voorheen Kunst & Zo) de WAK in Zwolle. Jullie bedenken en regelen de activiteit, wij geven graag tips en adviezen.jullie organiseren de activiteit, wij organiseren de gehele WAK-communicatie en maken jullie amateurkunstactiviteit breed zichtbaar. WAK Muziekpodium en Parkpret Wil je graag optreden in de binnenstad? Dat kan op het WAK Muziekpodium tijdens Zwolle Unlimited van 5 tot en met 7 juni. Het Gasthuisplein wordt dan omgetoverd tot WAK Muziekplein. Ook Park Eekhout biedt een podium tijdens Parkpret op zondag 31 mei, zowel voor optredens als voor beeldend kunstenaars mét en zonder kunstzinninge activiteiten. Daarnaast stelt Stadkamer zelf haar podia beschikbaar, tijdens het tweede WAKweekend, waaronder de Statenzaal. Beeldend kunstenaars wordt bovendien een podium geboden bij het Petit Montmartre en bij Kunst op Zondag. Meedoen? Meld je vóór 10 april aanstaande aan met het aanmeldingsformulier dat te vinden is op amateurkunst.stadkamer.nl (zonder www) en klip op het WAK-logo.

9 Bijzondere bijstand als extra ondersteuning Wonen, kleding, eten en drinken. Het zijn normale uitgaven die we allemaal hebben. Maar soms komen we voor extra kosten te staan. De gemeente wil voorkomen dat mensen met een uitkering of ander laag inkomen dan financieel in de knel raken. Daarom is er bijzondere bijstand. Voor wie? Bijzondere bijstand is er voor mensen met een laag inkomen, een klein pensioen of een uitkering. U hoeft niet per se een minimuminkomen te hebben. Wel geldt: hoe hoger uw inkomen, hoe lager de bijzondere bijstand. Waarvoor? Bijzondere bijstand is bedoeld voor bijzondere, noodzakelijke kosten. Dit betekent dat u de kosten wel moet maken. U hebt dus geen andere keus. De gemeente Zwolle bekijkt of de kosten echt nodig zijn en wat uw eigen verantwoordelijkheid is. Zo bent u zelf verantwoordelijk om geld te reserveren voor onverwachte uitgaven. De gemeente stelt vast of u geld kon reserveren. Bijzondere bijstand is bedoeld als laatste mogelijkheid. Soms zijn er andere oplossingen, zoals individuele inkomenstoeslag. Meer hierover leest u op Aanvragen Bijzondere bijstand kunt u met de computer aanvragen. Kijkt u hiervoor op U kunt bijzondere bijstand ook met een formulier aanvragen. Dit formulier vindt u op U kunt het formulier ook afhalen bij het Stadskantoor en de wijkservicepunten. Bent u geen cliënt van Sociale Zaken en Werkgelegenheid? Dan komt u misschien toch in aanmerking voor bijzondere bijstand. Bel dan of stuur een naar postbus@zwolle.nl.

10 Wijzigingen in storten bouw- en sloopafval, puin, wit- en bruingoed De gemeenteraad van Zwolle heeft besloten dat inwoners van Zwolle per 1 mei 2015 gaan betalen voor het storten van puin, bouw- en sloopafval. Het door ROVA laten ophalen van wit- en bruingoed is vanaf 1 mei niet meer mogelijk. Bouw- en sloopafval en puin Vanaf 1 mei 2015 betaalt u voor het storten van bouw- en sloopafval bij het ROVA milieubrengstation. Wat is bouw- en sloopafval? Afval dat vrijkomt bij de bouw, verbouw of sloop van een woning. Het gaat om onroerende zaken, zoals keukens, sanitair, laminaat en isolatiemateriaal. Wat is puin? Schoon puin (steen) komt vrij bij bouw- en sloopwerkzaamheden. Het bestaat uit bakstenen, dakpannen, tegels en (gewapend) beton Wat zijn de kosten? Het storten van bouw- en sloopafval kost 18,76 per 100 kilo, incl. btw. Het storten van schoon puin 2,42 per 100 kilo, incl. btw. Meer informatie De overige afvalstromen blijven gratis voor inwoners van Zwolle. Hiervoor geldt wel de 250 kiloregeling. Inwoners van Zwolle mogen elke dag, bij de eerste weging op die dag, max. 250 kilo afval bij het milieubrengstation brengen. Kijk op voor alle tarieven en de voorwaarden.

11 LANG LEVE DE CLUB: vier het mee! Op zaterdag 25 april vieren we feest. Miljoenen Nederlanders zetten zich vrijwillig in voor hun vereniging of club. Om hen in het zonnetje te zetten is er LANG LEVE DE CLUB, een landelijk evenement van het Oranje Fonds, NOC*NSF, provincie Overijssel, gemeente Zwolle en het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Doe mee! Zin in een feestje? Kom naar Park de Wezenlanden. Maak een vlieger, loop het Blote Voetenpad, doe mee aan een rolstoelenrace of een popquiz of vaar rond met de Reddingsbrigade. Er zijn sportclinics en lezingen van bekende sporters. Victor Mids zorgt voor magische hoogstandjes bij de afsluiting van de Nationale Sportweek. Natuurlijk is er ook muziek. De dag wordt afgesloten met een optreden van VanVelzen. Het festival is gratis toegankelijk van tot uur. Binnenstad Ook in de binnenstad van Zwolle is van alles te doen. Op de pleinen zijn er swingende muziekoptredens, er is Kunst op Zondag en een Foodtruckfestival. Loop met je smartphone de koninklijke wandelroute. Laat je rondleiden op historische plekken en ga op de foto in koning(inne)kleding. Maak kennis met het vernieuwde Celekwartier. En geniet daarna van een koninklijk aangeklede borrel en een vorstelijke maaltijd. Winkels in de binnenstad zijn langer open, net als Museum de Fundatie en veel andere instellingen.

12 Naar de Nederlandse Restauratiebeurs 2015 met korting Op 16, 17 en 18 april 2015 vindt de Nederlandse Restauratiebeurs plaats in de Brabanthallen te 's-hertogenbosch. De beurs is de plek om producten en diensten in te zien en innovaties te ontdekken op het gebied van restauraties van monumenten. Het thema voor de Restauratiebeurs 2015 is Kwaliteit voor de opdrachtgever. Meer informatie, zoals de exposanten en het programma van symposia is te vinden op De organisator van de beurs biedt een korting op de entreeprijs van 50 procent voor monumenteigenaren in Zwolle. U kunt het gereduceerde entreebiljet (euro 7,50) downloaden op de unieke toegangscode voor monumenteigenaren in Zwolle is GZ1180.

13 Tijdelijke uitbreiding fietsparkeren op Lübeckplein De gemeente heeft afgelopen week extra fietsklemmen laten plaatsen op het Lübeckplein. Uitbreiding van de capaciteit is nodig omdat de helft van de stalling aan de Hanzelaan in verband met werkzaamheden wordt weggehaald. Van de fietsklemmen zijn er afkomstig uit Delft, waar ze na de recente oplevering van het nieuwe station overbodig waren geworden. In de periode van 7 april t/m 29 mei is de Hanzelaan ter hoogte van de oude reizigerstunnel afgesloten voor het verkeer. De gemeente werkt daar aan de inrichting van het plein waarop de nieuwe reizigerstunnel uitkomt. Er kunnen tijdens de werkzaamheden slechts beperkt fietsen worden gestald. De opening van de nieuwe tunnel is voorzien op 27 juni. Wethouder Ed Anker: Met dank aan ProRail, die de klemmen uit Delft aan ons heeft overgedaan, hebben wij nu snel vervangende plekken kunnen regelen op het Lübeckplein. En als het werk aan de Hanzelaan straks klaar is hebben we 1000 extra klemmen in het stationsgebied en hoeven fietsers minder lang te zoeken naar een plek. Mooi dat we zo samen het tekort aan kunnen pakken! Kijk voor meer informatie over de ontwikkelingen in de spoorzone op

14 Versnelde bouw 300 sociale huurwoningen in Zwolle De gemeente en woningcorporatie deltawonen willen een overeenkomst sluiten om in Zwolle versneld circa 300 sociale huurwoningen te bouwen. De partijen hebben 14 locaties geselecteerd die daarvoor in aanmerking komen. Gestreefd wordt in 2017 te starten met de bouw van de woningen op alle locaties. Meer sociale woningbouw Er is in Zwolle grote behoefte aan uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen. Gemeente en deltawonen hebben samen gezocht naar een manier om op korte termijn meer sociale woningbouw te realiseren. Dit doen zij vanuit een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid die tevens door de corporaties Openbaar Belang en SWZ wordt gedeeld. Doel van de versnellingsactie is de wachttijd voor sociale huurwoningen gelijk te houden, maar liever nog, te verkorten. Wethouder Nelleke Vedelaar: Deze versnellingsactie levert een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de ambitie uit het coalitieakkoord om in totaal 400 sociale huurwoningen versneld toe te voegen aan de stad. Directeur Evert Leideman van deltawonen: Ook het maatschappelijk rendement van deze actie vinden we erg belangrijk. Naast de beschikbaarheid van sociale huurwoningen willen we op het gebied van duurzaamheid een 10 procent hogere doelstelling behalen. Bovendien leveren we met deze extra investeringen een forse bijdrage aan de lokale en regionale economie. Investeringen Om de locaties te ontwikkelen is een investering nodig van ongeveer 1,8 miljoen. Beide partijen nemen hiervan de helft voor hun rekening. De opgave vraagt van de gemeente in totaal een investeringsbudget van 1,5 miljoen en van deltawonen in totaal ongeveer 50 miljoen. Vervolg Het college legt de overeenkomst met deltawonen nu voor aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Als de raad instemt met de overeenkomst gaat een gezamenlijke projectorganisatie aan de slag om de woningen te realiseren.

dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle

dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle dwijzer week 17 Zwolle De toekomst van het groen in Zwolle Elektrische fietstraining Veilig Verkeer Nederland heeft de elektrische fietstraining ontwikkeld. Fietsers krijgen de kans om hun kennis van de

Nadere informatie

dwijzer week 13 Zwolle De Zwolse schaapskudde weer in de wei

dwijzer week 13 Zwolle De Zwolse schaapskudde weer in de wei dwijzer week 13 Zwolle De Zwolse schaapskudde weer in de wei Nieuwe openingstijden Sociaal wijkteam Midden Met ingang van 23 maart heeft Sociaal wijkteam Midden andere openingstijden. De medewerkers Sociaal

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

dwijzer week 03 Zwolle Uniek kunstproject verbindt station met binnenstad

dwijzer week 03 Zwolle Uniek kunstproject verbindt station met binnenstad dwijzer week 03 Zwolle Uniek kunstproject verbindt station met binnenstad Uniek kunstproject verbindt station met binnenstad Vanaf zaterdag 23 januari is het station van Zwolle door middel van een buitengewoon

Nadere informatie

dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen

dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen dwijzer week 07 Zwolle Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen Herbouw gevel Volharding met behoud historische elementen De gevel van de Volharding op het Kraanbolwerk wordt met behoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

GEEF FIETSEN DE RUIMTE! Een vernieuwde inventarisatie van het tekort aan fietsenrekken rond het NS station in Zwolle.

GEEF FIETSEN DE RUIMTE! Een vernieuwde inventarisatie van het tekort aan fietsenrekken rond het NS station in Zwolle. GEEF FIETSEN DE RUIMTE! Een vernieuwde inventarisatie van het tekort aan fietsenrekken rond het NS station in Zwolle. Inleiding Stelt u zich eens voor. U gaat met de fiets naar het station en u heeft haast.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend

dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend dwijzer week 10 Zwolle Programma Koningsdag bekend Vraag individuele inkomenstoeslag aan! Hebt u langer dan drie jaar een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag.

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Spoorzone Zwolle nieuwsbrief 9 - april 2015

Spoorzone Zwolle nieuwsbrief 9 - april 2015 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief 9 - april 2015 Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het stationsgebied. In deze nieuwsbrief aandacht voor onder andere de kwaliteit van de openbare ruimte, de verbouwing

Nadere informatie

Fietsen in Groningen 2017

Fietsen in Groningen 2017 veel respon Fietsen in Groningen 2017 Kübra Ozisik April 2017 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Fietsen in Groningen 2017... 3 2.1 Respons en achtergrond...

Nadere informatie

29 december tot 4 januari 2014

29 december tot 4 januari 2014 29 december tot 4 januari Week december 2 3 4 5 6 7 8 9 2 24 25 26 27 28 29 30 3 januari 2 3 4 5 6 7 8 9 2 24 25 26 27 28 29 30 3 zondag 29 maandag 30 dinsdag 3 woensdag donderdag 2 vrijdag 3 zaterdag

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

dwijzer week 2 Zwolle Wat is uw buitenruimte?

dwijzer week 2 Zwolle Wat is uw buitenruimte? dwijzer week 2 Zwolle Wat is uw buitenruimte? Wat is uw buitenruimte? Doe mee aan de buitenruimte enquête! Wat vindt u belangrijk en minder belangrijk in de openbare ruimte? Bent u bereid om bij te dragen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. September 2014 Bijlage: blokfluitles logopediste Contactpersonen machtsmisbruik

Nieuwsbrief Op Weg. September 2014 Bijlage: blokfluitles logopediste Contactpersonen machtsmisbruik Nieuwsbrief Op Weg September 2014 Bijlage: blokfluitles logopediste Contactpersonen machtsmisbruik Personele zaken: Juf Jannemiek en Han zijn zwanger. Ze verwachten in maart hun eerste kindje. Wij willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 april 2019

Nieuwsbrief 5 april 2019 Nieuwsbrief 5 april 2019 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u weer veel informatie over de activiteiten voor de komende periode: thema 8 en vragenlijsten van KiVa, Koningsspelen, Pasen

Nadere informatie

SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD

SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD Van een bovengrondse fietsenzee naar een ondergrondse stalling 98 Gebiedsontwikkeling Tot 2015 doorkliefde de spoorlijn het oude Delft en konden

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Brief LES. tegelijk GR EN. Groep 7 en 8

Brief LES. tegelijk GR EN. Groep 7 en 8 Brief LES Groep 7 en 8 ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN Deze verkeerslessen gaan over de alle fietsers kruispunten. In 1989 heeft Groningen het eerste kruispunt aangelegd waar de verkeerslichten voor alle

Nadere informatie

Gratis pannenkoek op de Pannekoekendijk

Gratis pannenkoek op de Pannekoekendijk dwijzer week 24 Zwolle Gratis pannenkoek op de Pannekoekendijk Bezoek activiteiten voor jong en oud Gratis pannenkoek op de Pannekoekendijk Bezoek activiteiten voor jong en oud Ter gelegenheid van Dag

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

-nieuws. Veiligheidsdag gemeente Meerssen. Telefoonnummer basisschool De WereldSter

-nieuws. Veiligheidsdag gemeente Meerssen. Telefoonnummer basisschool De WereldSter 19 september 2018 Editie 2 -nieuws Veiligheidsdag gemeente Meerssen Op zaterdag 6 oktober organiseert de gemeente Meerssen een Veiligheidsdag op de Molenveldweg in Meerssen. Tijdens deze Veiligheidsdag

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Groningen, 30 januari 2015

Groningen, 30 januari 2015 Groningen, 30 januari 2015 Speciale dagen: 4 februari Margedag alle goepen zijn vrij 10 februari MR 20:00 uur 11 februari podiumoptreden groep 5A 13 februari podiumoptreden groep 5 B 20 februari Rapport

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 9e nieuwsbrief, vrijdag 16 november 2018 Inhoud van deze nieuwsbrief: Vertrek Paul Maassen (Beeldende Vorming) Hulpouders

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

OUDERINFO NR 08 APRIL 2017 CURSUS 2016 / 2017

OUDERINFO NR 08 APRIL 2017 CURSUS 2016 / 2017 OUDERINFO NR 08 APRIL 2017 CURSUS 2016 / 2017 Website: www.obsdeoctopus.nl Email OR: ouderraaddeoctopus@gmail.com Email MR: mr.obs.octopus@gmail.com April Mei 03 01 04 Oud Papier Actie (blauwe container)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie. Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015 Belangrijke data: Oktober 2015 M 5 12 19 26 hofdluiscontrole D 6 13 kleedjesboekenmarkt 14.30 uur 20 27 schoolverpleegkundige spreekuur 13.00 uur W

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 24 17 maart 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-03 Louise, groep 5 26-03 Femke, groep 3 OPROEP BUXUS Over

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web Draaiboek voorbereiding de buurt opknappen Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van wat u gaat aanpakken. Welke straten, plantsoenen? Beschrijf de klussen die gedaan moeten worden. Bijv.

Nadere informatie

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni)

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni) obs De Phoenix Week 22-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief informeren we u onder andere over ons schoolproject Blink, het ondernemerschap van de groepen 7/8 en de inhoud van de trotsweken.

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Een uitgebreide uitgeschreven aanpak vindt u in de Instapmodules: Download & prints Instapmodules Nieuwsrekenen.

Een uitgebreide uitgeschreven aanpak vindt u in de Instapmodules:  Download & prints Instapmodules Nieuwsrekenen. Handleiding en opgaven niveau AA Thema: Eurovisie Songfestival Een uitgebreide uitgeschreven aanpak vindt u in de Instapmodules: www.nieuwsbegrip.nl Download & prints Instapmodules Nieuwsrekenen. Benodigd

Nadere informatie

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s),

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s), 2 april 2019 - nummer 15 INLEIDING Geachte ouder(s), Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat afgelopen donderdag Koningin Màxima op bezoek was in Lieshout bij de Bavaria Brouwerij ter ere van hun 300

Nadere informatie

Zin in! Het was even aftellen tot deze week

Zin in! Het was even aftellen tot deze week Zin in! Het was even aftellen tot deze week Terugblik & vooruitkijken In maart hebben we weer een goed bezochte informatieavond en inloopochtend gehad voor gezinnen op zoek naar een passende basisschool.

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

9 april Juf Anja jarig

9 april Juf Anja jarig 6 april Schoolvoetbaltoernooi jongens 6 april Vergadering Ouderraad 9 april Juf Anja jarig Beste abonnees, Ook deze week hebben we een aantal aandachtspunten. Denkt u er allereerst aan dat uw kinderen

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Op Voeten en Fietsen 3

Op Voeten en Fietsen 3 Op Voeten en Fietsen 3 Wie mag eerst? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 207-208 groep 5/6 Je ziet de hoofdingang van een school. Op de weg en de stoep voor de school zie je verschillende

Nadere informatie

Agenda. Maart/April 2018

Agenda. Maart/April 2018 ! Agenda Maart/April 2018 23 maart Klassenshow groep 4/5 29 maart Paasviering 30 maart Goede Vrijdag 2 april Tweede Paasdag 3 april Studiedag. Alle leerlingen vrij! 4 april 11.30 uur Tentoonstelling voor

Nadere informatie

Kinderfeestjes. Over het kasteel

Kinderfeestjes. Over het kasteel Kinderfeestjes Welke ridder of prinses wil er nu niet zijn of haar verjaardag vieren in een echt kasteel? Kom met je vriendjes en vriendinnetjes naar kasteel Ammersoyen voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje!

Nadere informatie

Krap bij kas? Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Krap bij kas? Regelingen voor mensen met een laag inkomen Krap bij kas? Regelingen voor mensen met een laag inkomen www.middendelfland.nl Regelingen voor mensen met een laag inkomen De meeste regelingen en tegemoetkomingen van de gemeente vallen onder de bijzondere

Nadere informatie

H O F N I E U W S MOOI WEER MET DE KONINGSSPELEN. ZONNEBRAND SMEREN/PET /FLESJE WATER

H O F N I E U W S MOOI WEER MET DE KONINGSSPELEN. ZONNEBRAND SMEREN/PET /FLESJE WATER H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Ma.16 t/m vrijdag 20 april 1 t/m 8 Op voeten en fietsen naar school, 19 april speciale actiedag Di. 17 t/m do. 20 april 8 Eind-cito Vrijdag 20 april 1 t/m

Nadere informatie

dwijzer week 36 Zwolle Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten

dwijzer week 36 Zwolle Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten dwijzer week 36 Zwolle Kruisingen niet tegelijkertijd afgesloten A28 - Westenholte via Blaloweg- Hasselterweg Wegonderhoud Westenholterallee op rijrichting Blaloweg - Hasselterweg Inschrijving grootste

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 30 ste jaargang, nummer 13, 21 april 2016 Publicatie eveneens op onze website www.prinsfloris.cnsede.nl PRIKBORD Vooruitblik 22 april

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

18.45 19.00 uur: Inloop met koffie en thee 19.00 19.45 uur: 1 ste ronde 19.45 20.00 uur: Wisselen 20.00 20.45 uur: 2 de ronde

18.45 19.00 uur: Inloop met koffie en thee 19.00 19.45 uur: 1 ste ronde 19.45 20.00 uur: Wisselen 20.00 20.45 uur: 2 de ronde KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2015-2016 // 16 e jaargang // nummer 4 // 10 september 2015 Website www.delangenoord.nl De Langenoord ALGEMENE INFORMATIE-AVOND Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

DATUM KLEREN OVERPLAATSEN en EXAMENINSCHRIJVING EXAMEN maandag 25 augustus 2014 zonder kleren [3 naar 4] + [4 naar 5] + [C-examen] dinsdag 26

DATUM KLEREN OVERPLAATSEN en EXAMENINSCHRIJVING EXAMEN maandag 25 augustus 2014 zonder kleren [3 naar 4] + [4 naar 5] + [C-examen] dinsdag 26 maandag 25 augustus 2014 zonder kleren [3 naar 4] + [4 naar 5] + [C-examen] dinsdag 26 augustus 2014 zonder kleren [3 naar 4] + [4 naar 5] + [C-examen] woensdag 27 augustus 2014 zonder kleren [3 naar 4]

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 6 juni 2017 Schoolreis Dinsdag 6 juni 2017 Nieuwsbrief 17 Woensdagmiddag 7 juni 2017 Nieuwsbrief 17 d.d. 06-06-2017 Korfbal scholentoernooi (gr. 3 t/m 8) en spellencircuit (gr.

Nadere informatie

dwijzer week 39 Zwolle Stadkamer tijdelijk onderdak in Stadhuis

dwijzer week 39 Zwolle Stadkamer tijdelijk onderdak in Stadhuis dwijzer week 39 Zwolle Stadkamer tijdelijk onderdak in Stadhuis Doe mee met de Kom-Uit-De-Kast-Dag Op zondag 11 oktober vindt jaarlijks de Coming Out Dag, of vrij vertaald de Kom-Uit-De-Kast-Dag, plaats.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

dwijzer week 29 Zwolle Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Foto: Pedro Sluiter Foto

dwijzer week 29 Zwolle Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Foto: Pedro Sluiter Foto dwijzer week 29 Zwolle Foto: Pedro Sluiter Foto Opnieuw noodopvang vluchtelingen IJsselhallen Zomerserie laat Peperbus zinderen In het kader van de zomerserie 2015 kunt u de Zwolse beiaardier Roy Kroezen

Nadere informatie

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad?

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Korte omschrijving workshop De workshop begint met een kort filmpje over de gemeenteraad. De workshopleider doet vervolgens met

Nadere informatie

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10 Chr. Basisschool Prins Bernhard Bernhardlaan 42, 9291 HP Kollum Tel. 0511-452089 Website: www.pbschool.nl Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10 1. Playbackshow Op donderdag 7 april was het

Nadere informatie

Tuinonderhoud Heel veel dank aan alle vrijwilligers die onze schooltuin winterklaar hebben gemaakt. Wat ziet het er weer prachtig uit! Dank!!!

Tuinonderhoud Heel veel dank aan alle vrijwilligers die onze schooltuin winterklaar hebben gemaakt. Wat ziet het er weer prachtig uit! Dank!!! Info november 2017 CBS t Klinket 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data 11 november - juf Laura jarig 20 november voortgangsgesprekken 28 november voortgangsgesprekken Opbrengsten

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Leesboekje de omgeving

Leesboekje de omgeving Leesboekje de omgeving Leesboekje De Omgeving Pagina 1 Dit is de winkel. Dit is de supermarkt. Dit is de bakkerij. Dit is de slagerij. Dit is de boekhandel. Dit is de snackbar. Dit is de bibliotheek. Dit

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 Brief LES Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN INLEIDING/AANLEIDING Vanuit de basisscholen kwam het signaal dat leerlingen verwarring ervaren op alle fietsers groen

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders N I E U W S B R I E F Graafseweg 52, 5213 AL s-hertogenbosch Jaargang 16, nummer 3, 10 oktober 2014 NIEUWS Beste ouders De herfstvakantie is in zicht. De zon heeft ons de afgelopen weken aangenaam verrast,

Nadere informatie

Stationsgebied & Kenaupark

Stationsgebied & Kenaupark Bijlage 4 Locatieprofiel Stationsgebied & Kenaupark Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van de stad en de beheers-aspecten en fysieke eigenschappen van de

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

Senioren Hobby Centrum

Senioren Hobby Centrum 36 Dinsdag 01 september Hout I Woensdag 02 september Stamboom café groep B-1 Wegwijsmarkt SHC Donderdag 03 september Metaal 14.00-15.30 uur Vrijdag 04 september Stamboom café groep B-2 37 Maandag 07 september

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 12 / 17 maart 2017 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma juni 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de

Nadere informatie

Zegveld, december 2016

Zegveld, december 2016 Zegveld, december 2016 December heeft zo zijn mooie momenten: met elkaar Sinterklaas vieren. We leven in de Adventsweken en over enkele weken hopen we de geboorte van de Heere Jezus te gedenken. Ook in

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE MEI 2015

MAANDINFORMATIE MEI 2015 MAANDINFORMATIE MEI 2015 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.startblokschiedam.nl /info.hetstartblok@primoschiedam.nl mei Week 18 + 19 vakantie Week 20 Ma 11 Di

Nadere informatie

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle

Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle fietsen Advies en Faciliteiten AF Stadskantoor Lübeckplein Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 2008 www.zwolle.nl Onderzoek gebruik fietsenstallingen rondom station Zwolle Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 OPENINGSTIJDEN KUNSTBEURS Vrijdag 30 oktober van 18.00-22.00u Zaterdag 31 oktober van 11.00-21.00u Zondag 1 november 11.00-18.00u LOCATIE Eusebiuskerk, Kerkplein

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Voorbereidingskrediet Koningsdag 2016 portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Nijmeijer, HAF (Hester) 5109 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie