Brochure. Oplossingen die werken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure. Oplossingen die werken!"

Transcriptie

1 Brochure

2

3 Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat echter niet altijd vanzelfsprekend. Als zij zich beperkt voelen in hun functioneren, kan een technisch hulpmiddel een uitkomst zijn. Het geeft zelfvertrouwen en de vrijheid om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren in het dagelijkse leven. Kersten RTD maakt en levert technische hulpmiddelen en aanpassingen. Wij laten techniek werken met hoogwaardige oplossingen die méér mogelijk maken. Kersten RTD werkt met moderne technieken en materialen. Onze medewerkers benutten steeds de nieuwste technologische en digitale mogelijkheden voor innovatieve toepassingen die antwoord geven op individuele hulpvragen en behoeften. We bieden totaaloplossingen Hoe complex de hulpvraag ook is, Kersten RTD biedt altijd een passende oplossing. Eenvoudig en snel als het kan - met een gestandaardiseerd of modulair product uit ons uitgebreide productassortiment van speciale hulpmiddelen. En bijzonder als het nodig is - door verschillende technische hulpmiddelen op elkaar aan te sluiten of te integreren met bijvoorbeeld een rolstoel of bed. Als het gaat om technische aanpassingen die net iets meer vragen, zijn wij dé specialist in Nederland. Onze jarenlange kennis en ervaring staan garant voor totaaloplossingen die het leven en functioneren van mensen met een beperking een stuk gemakkelijker maken. We zijn er voor u Ieder mens en elke situatie is uniek. We nemen daarom ruim de tijd om met de mensen die een beroep op ons doen te bespreken wat precies de hulpvraag is. In de meeste gevallen zijn dat de toekomstige gebruiker van een hulpmiddel én zijn of haar therapeut of specialist. De adviseur van Kersten RTD is een vast aanspreekpunt. Hij of zij luistert, denkt actief mee en geeft een persoonlijk advies voor een geschikt hulpmiddel of een technische aanpassing op maat. De dienstverlening van Kersten RTD omvat het hele proces. Tijdens een adviesbezoek bekijken we de verschillende mogelijkheden. Vervolgens regelen we het aanvragen voor een vergoeding van het hulpmiddel of de aanpassing. Na goedkeuring zorgen we voor de levering en/of aanpassing van het hulpmiddel en geven we een duidelijke instructie. Onze medewerkers zijn pas tevreden als u dat bent.

4

5 Ik kan alles met één pookje bedienen Jeroen Suijkerbuijk heeft Duchenne spierdystrofie. De spieren in zijn lichaam zijn ernstig verzwakt waardoor hij is aangewezen op een rolstoel. Jeroen: Ik kan steeds minder zelf doen, maar wil zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. Dankzij de technische hulpmiddelen die Kersten RTD door de jaren heen heeft geïntegreerd met mijn rolstoel, kan dat. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van omgevingsbesturing en kan zo veel dingen in huis nog zelf doen. Ook is een robotarm aangesloten op mijn rolstoel en een kastje waarmee ik mijn computer kan bedienen. Alles is op elkaar aangesloten en het mooie is dat ik alle functies met één pookje kan bedienen. Dat geeft mij een hoop zelfstandigheid en bewegingsvrijheid. Vaak spreekt Jeroen eerst met zijn ergotherapeut als hij problemen heeft met bepaalde bewegingen: Samen kijken we dan hoe we dat kunnen oplossen. Als blijkt dat een technische oplossing nodig is, kijkt en denkt de adviseur van Kersten RTD met ons mee. Meestal zijn we er dan samen snel uit. Het contact met de adviseurs en monteurs van Kersten RTD vind ik plezierig. Ze hebben veel technische kennis en ervaring. Maar belangrijker nog vind ik dat ze echt aandacht hebben voor mij als mens. Ze luisteren goed en willen ook graag gebruikmaken van mijn ervaringen om anderen beter te kunnen helpen. Ze vragen me wel eens om mee te denken over nieuwe toepassingsmogelijkheden en soms test ik ze ook uit. Ik vind het goed dat ze dat doen. Juist iemand als ik, die weinig zelf kan, kan immers goed beoordelen of iets werkt of niet. Ons productassortiment De combinatie van technische hulpmiddelen en aanpassingen die Kersten RTD biedt, is uniek. U kunt bij ons terecht met hulpvragen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik. Daarnaast bieden wij diverse diensten op het gebied van kennis & advies. Hiertoe hebben wij een kenniscentrum opgericht waar diverse scholingen, cursussen en trainingen worden gegeven.

6 Zelfstandig naar buiten gaan wanneer je dat zelf wilt Mobiliteit Jezelf verplaatsen waar en wanneer je maar wilt. Mensen die (ernstig) beperkt zijn in hun functioneren zijn hiervoor aangewezen op een rolstoel of ligbrancard. Als een standaard voorziening niet volstaat of een specialistische aanpassing op maat nodig is, bent u bij Kersten RTD aan het juiste adres. Wij passen elektrische en handbewogen mobiliteitsvoorzieningen zo aan, dat deze de gebruiker optimaal ondersteunen. Desgewenst integreren wij hulpmiddelen voor omgevingsbesturing, armondersteuning en communicatie. Soms is het noodzakelijk dat een mobiliteitsvoorziening regelmatig wordt aangepast. Bijvoorbeeld bij mensen met een progressieve spierziekte. Kersten RTD heeft het Advanced Concept ontwikkeld, zodat zij de stoel nooit lang hoeven te missen. Het Advanced Concept is een uitgebreid pakket van gestandaardiseerde en modulaire producten waarmee een basisrolstoel snel en eenvoudig is uit te bouwen. Alle producten zijn op voorraad, waardoor ter plaatse eenvoudig en snel aanpassingen kunnen worden verricht.

7 Iets te drinken inschenken zonder hulp van anderen Armachtigen Eten, haren kammen, deuren openen of de computer bedienen. Mensen met een (ernstig) beperkte of geen arm- en handfunctie kunnen deze alledaagse handelingen vaak niet zelfstandig uitvoeren. Met een hulpmiddel voor armondersteuning kunnen zij dit wel. Kersten RTD biedt een uitgebreid assortiment armachtigen, die we desgewenst aansluiten op een rolstoel of bed. We bieden hulpmiddelen voor armondersteuning die het gewicht van de arm compenseren, waardoor deze met minimale spierkracht kan worden bewogen. Dat kan een prima oplossing zijn voor mensen met een spierziekte of RSI-gerelateerde klachten. Bij geen of een zeer beperkte arm- en handfunctie kan een elektrisch aangestuurde robotarm met een speciale grijper aan het uiteinde uitkomst bieden. Ook bieden we eethulpen in allerlei uitvoeringen. Mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden, ongecontroleerde bewegingen (spasmen) en verminderde spierkracht kunnen hiermee toch zelfstandig eten.

8 Gewoon gezellig kletsen met familie en vrienden Communicatie Jezelf kunnen uiten en je wensen en behoeften kenbaar maken is voor mensen met spraakproblemen niet zo vanzelfsprekend. Een communicatiehulpmiddel ondersteunt of vervangt de spraakfunctie, waardoor het mogelijk is om gewoon met anderen te communiceren. Kersten RTD beschikt over een ruim assortiment communicatiehulpmiddelen die we - als dat nodig is - aansluiten op een rolstoel of bed. Communicatiehulpmiddelen zijn er in alle soorten en maten. Hulpmiddelen die werken met getypte tekst of met symbolen, of meer dynamische hulpmiddelen met een scherm en een menustructuur. Ook bieden we uiteenlopende (alternatieve) bedieningsmogelijkheden zoals functiescanning, hoofdmuisbesturing, joystickbesturing en oogbesturing. Afhankelijk van de cognitieve en verbale mogelijkheden van de gebruiker en van de behoefte om te communiceren, bieden we een oplossing op maat.

9 Zelf de televisie bedienen of gordijnen dicht doen Omgevingsbesturing Apparaten in huis zelf kunnen bedienen en gebruiken vanuit een rolstoel of bed. Dat kan met omgevingsbesturing, ook wel domotica genoemd. Kersten RTD biedt uiteenlopende oplossingen voor omgevingsbesturing en past deze aan aan de individuele woonwensen van de gebruiker. Om optimaal gebruik te kunnen maken van omgevingsbesturing kan Kersten RTD deze met andere hulpmiddelen integreren. Er zijn verschillende basissystemen voor omgevingsbesturing met elk hun specifieke kenmerken en eigenschappen. Kersten RTD heeft eigen ontwikkelde producten voor omgevingsbesturing, maar maakt ook producten en systemen van andere leveranciers geschikt. De hulpmiddelen zijn op verschillende manieren te bedienen, bijvoorbeeld met de handen, het hoofd, de ogen of de voeten. Ook spraakgestuurde omgevingsbesturing behoort tot de mogelijkheden. Zelfs wanneer sprake is van nog slechts één functie, kan de omgevingsbesturing worden bediend.

10 Meer werk verrichten in dezelfde tijd Computerbediening De computer is in de hedendaagse maatschappij niet meer weg te denken. Maar voor mensen met een (lichamelijke of meervoudige) beperking kan het gebruik van een computer echt het verschil maken. Het vergroot de mogelijkheden om actief deel te nemen aan het dagelijkse leven en het arbeidsproces. Kersten RTD biedt verschillende oplossingen voor een alternatieve computerbediening. Spraakherkenning, hoofd- en mondbediening, oogbesturing of een laseraanwijzer maken dat de gebruiker met een zeer geringe lichamelijke inspanning met de computer kan werken. Ook software kan het werken met de computer vergemakkelijken. Afhankelijk van de mogelijkheden van de gebruiker bieden we een passende oplossing.

11 We delen onze kennis Opleiding & Advies Wij ervaren dagelijks dat we in een goede samenwerking met zorgprofessionals (therapeuten en medisch specialisten) meer bereiken. Kersten RTD is van oudsher gevestigd in Het Dorp, een woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking in Arnhem. Daarnaast bezoeken onze adviseurs vele zorginstellingen in het hele land. Hierdoor kennen wij de specifieke vragen en wensen van de (toekomstige) gebruikers van onze producten. Het stelt ons in staat om vooruit te denken en tijdig nieuwe hulpmiddelen, aanpassingen én kennis te leveren waar behoefte aan is. Kersten RTD kiest er bewust voor om kennis te delen. Dit doen we in de vorm van trainingen en opleidingen waar mogelijk geaccrediteerd over het gebruik van hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik. Daarnaast onderscheiden we ons doordat we samen met zorgprofessionals en technisch installateurs nieuwe, innovatieve producten ontwikkelen.meer weten? Neem contact met ons op of kijk voor ons actuele scholingsaanbod op

12 ... Kersten RTD maakt en levert hulpmiddelen en aanpassingen op het gebied van mobiliteit, armondersteuning, communicatie, omgevingsbesturing en computergebruik voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen. We geven persoonlijk advies en werken nauw samen met alle specialisten en therapeuten in Nederland. Kersten RTD is specialist in totaaloplossingen, zodat mensen met een beperking op alle terreinen van het dagelijks leven zelfstandiger kunnen functioneren. TV Kersten RTD T: F: E: Postadres Postbus EA Arnhem Bezoekadres Heijenoordseweg GC Arnhem

Omgevingsbesturing. Quality of Life

Omgevingsbesturing. Quality of Life Omgevingsbesturing Quality of Life Omgevingsbesturing van RTD Wie is RTD? Bewust ambacht van RTD Marktbewust en expertise RTD is gespecialiseerd in het aanpassen en toepassen van innovatieve hulpmiddelen

Nadere informatie

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Uw hulpmiddelenspecialist Kersten biedt meer dan de aflevering van een standaard scootmobiel Steeds meer cliënten hebben progressieve en complexe ziektebeelden. Een standaard

Nadere informatie

Rolstoelaanpassingen. Quality of Life

Rolstoelaanpassingen. Quality of Life Rolstoelaanpassingen Quality of Life Rolstoelaanpassingen van RTD Wie is RTD? Bewust ambacht van RTD RTD, Marktbewust en expertise RTD is gespecialiseerd in het aanpassen en toepassen van innovatieve hulpmiddelen

Nadere informatie

Zo lang mogelijk zelfstandig met hulpmiddelen van Assistive Innovations

Zo lang mogelijk zelfstandig met hulpmiddelen van Assistive Innovations Zo lang mogelijk zelfstandig met hulpmiddelen van Assistive Innovations» Armondersteuningen» Eethulpen» Robotarmen Echte onafhankelijkheid voor iedereen. Dat is onze missie. Assistive Innovations zet zich

Nadere informatie

Communicatiehulpmiddelen. Quality of Life

Communicatiehulpmiddelen. Quality of Life van RTD Wie is RTD? van RTD Wie is RTD? Bewust ambacht van RTD Marktbewust en expertise RTD is gespecialiseerd in het aanpassen en toepassen van innovatieve hulpmiddelen voor mensen met een functionele

Nadere informatie

Informatiebrochure Armon Ayura

Informatiebrochure Armon Ayura Informatiebrochure Armon Ayura Bedrijfsprofiel Armon Products, onderdeel van Microgravity Products B.V. is leider in kwalitatieve en geavanceerde armondersteuningen. Hoofdkantoor: Rotterdam Microgravity

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

VR DOC.1591/4

VR DOC.1591/4 VR 2018 2112 DOC.1591/4 Bijlage 2. Hulpmiddelenfiches voor huurpakketten van hulpmiddelen voor communicatie, computerbediening en omgevingsbediening 1. Communicatie type 1 Het huurpakket Communicatie type

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking

Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking Onderwijs, zorg en dienstverlening voor volwassenen met een visuele beperking Volop in het leven staan Ik wil de krant blijven lezen, zijn daar hulpmiddelen voor? Ik ben slechtziend, hoe breng ik de kinderen

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Informatiebrochure Armon Elemento

Informatiebrochure Armon Elemento Informatiebrochure Armon Elemento Bedrijfsprofiel Armon Products, onderdeel van Microgravity Products B.V. is leider in kwalitatieve en geavanceerde armondersteuningen. Hoofdkantoor: Rotterdam Microgravity

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Behandeling voor uw zelfstandigheid

Behandeling voor uw zelfstandigheid Behandeling voor uw zelfstandigheid Fysiotherapie Ergotherapie Diëtetiek Logopedie Behandeling of advies is vaak de oplossing Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Misschien geldt dit

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

Voet- en loop analyses horen óók bij de fysio

Voet- en loop analyses horen óók bij de fysio 32 Nieuw concept versterkt de propositie van de fysiotherapeut Voet- en loop analyses horen óók bij de fysio Tekst: Martijn Plantinga Beeld: Mike Rikken Een gemiddelde fysiotherapeut kijkt eigenlijk veel

Nadere informatie

Uw persoonlijke dienstverlening op maat

Uw persoonlijke dienstverlening op maat Uw persoonlijke dienstverlening op maat Het beste van twee werelden Kemp & Van Egeraat Medioren Senioren Woon en Zorg Makelaardij, biedt alles wat u nodig heeft om tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig

Nadere informatie

Informatiebrochure Armon Pura

Informatiebrochure Armon Pura Informatiebrochure Armon Pura Bedrijfsprofiel Armon Products, onderdeel van Microgravity Products B.V. is leider in kwalitatieve en geavanceerde armondersteuningen. Hoofdkantoor: Rotterdam Microgravity

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson. Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson 1

Patiënteninformatie. Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson. Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson 1 Patiënteninformatie Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson 1 Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson Afdeling Ergotherapie, Fysiotherapie en Logopedie, route

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

een revolutionaire orthese

een revolutionaire orthese een revolutionaire orthese Sit & feel free! Weet u geen raad met zitproblemen? Biedt de rolstoel niet voldoende comfort en zijn er klachten? Lewis biedt een gepatenteerde oplossing. Hierdoor wordt het

Nadere informatie

Wat kan ik doen als ik al wonden heb? Deze folder is ook voor u. De adviezen om doorliggen te voorkomen, kunnen u ook helpen.

Wat kan ik doen als ik al wonden heb? Deze folder is ook voor u. De adviezen om doorliggen te voorkomen, kunnen u ook helpen. Voor wie is deze folder? Deze folder is voor u als u lang in bed moet liggen. Of als u lang in een stoel of rolstoel moet zitten. Wij leggen uit wat u kunt doen om doorliggen te voorkomen. Wat is doorliggen?

Nadere informatie

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen Perspectief voor iedereen In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Wanneer

Nadere informatie

Communicatiesets The Grid 2

Communicatiesets The Grid 2 Communicatiesets The Grid 2 communicatie, omgevingsbediening én computergebruik in één oplossing Voor een combinatie van communicatie, omgevings bediening en/of computergebruik is de standaard consumentenelektronica

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid Advies- en behandelcentrum Ergotherapie Maatwerk in zelfstandigheid Wat is ergotherapie? De ergotherapeut behandelt en ondersteunt cliënten die in het dagelijks handelen gehinderd worden door de gevolgen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Compressietherapie en mammacare in goede handen

Compressietherapie en mammacare in goede handen Compressietherapie en mammacare in goede handen THERAPEUTISCHE ELASTISCHE KOUSEN AAN- EN UITTREKHULPMIDDELEN B O R S T P R O T H E S E S E N P R O T H E S E - B H S H U I D V E R Z O R G I N G S P R O

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

B E S T U R I N G S S Y S T E M E N. The Power of Mobility

B E S T U R I N G S S Y S T E M E N. The Power of Mobility NL B E S T U R I N G S S Y S T E M E N The Power of Mobility The Power of Mobility Problemen zijn er om op te lossen. Dat is de gedachte achter ons alternatieve besturingssysteem MagicDrive. Ongeacht de

Nadere informatie

COH COMMUNICATIE ONDERSTEUNEND HULPMIDDEL

COH COMMUNICATIE ONDERSTEUNEND HULPMIDDEL INFOGRAFIEK COMMUNICATIE ONDERSTEUNEND HULPMIDDEL (COH) GEBRUIK EVALUATIE EN NAZORG ALGEMENE VOORWARDEN LEVEREN EN INSTRUEREN LEVEREN EN INSTRUEREN GEBRUIK ALGEMENE VOORWARDEN EVALUATIE EN NAZORG EVALUATIE

Nadere informatie

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl

Zorg thuis. Verrassend veel mogelijk. www.friesewouden.nl Zorg thuis Verrassend veel mogelijk www.friesewouden.nl Persoonlijke verzorging Zelfstandig leven en wonen is uw groot goed en daar wilt u volop van genieten. Toch kan er een moment in uw leven komen dat

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum De ergotherapeut Radboud MS Centrum Het Radboud MS Centrum is hét kennis- en behandelcentrum voor mensen met de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het centrum brengt de kennis en jarenlange ervaring

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Natuurlijke bewegingsvrijheid met snelle functionaliteit

Natuurlijke bewegingsvrijheid met snelle functionaliteit Natuurlijke bewegingsvrijheid met snelle functionaliteit Dynamische armondersteuning Gowing Gowing geeft de gebruiker de natuurlijke bewegingsvrijheid terug Gowing biedt een stabiele ondersteuning voor

Nadere informatie

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen De Zorgmakelaar aan huis Zonder zorgen thuis blijven wonen Mijn vrouw en ik kunnen onszelf nog goed uit de slag trekken. Wel organiseert Debbie al wat praktische hulp bij ons thuis waardoor we nu opnieuw

Nadere informatie

Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen!

Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen! Obesitas, Komt u het ook steeds vaker tegen? Wij bieden geschikte hulpmiddelen! Obesitas en geschikte hulpmiddelen Overgewicht vormt in Nederland een steeds groter maatschappelijk probleem. De World Health

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson is een chronische progressieve neurologische aandoening. Bij deze ziekte gaat

Nadere informatie

Met welke vragen. 2 Diagnostisch Centrum

Met welke vragen. 2 Diagnostisch Centrum REINAERDE Diagnostisch Centrum Onderzoek, advies en behandeling Iedereen wordt in het dagelijks leven wel eens geconfronteerd met zijn eigen mogelijkheden én onmogelijkheden. Als die onmogelijkheden uw

Nadere informatie

Informatiebrochure Armon Edero

Informatiebrochure Armon Edero Informatiebrochure Armon Edero Bedrijfsprofiel Armon Products, onderdeel van Microgravity Products B.V. is leider in kwalitatieve en geavanceerde armondersteuningen. Hoofdkantoor: Rotterdam Microgravity

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG

RSZK KempenVitaal. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen SAMEN ZORGEN WIJ VOOR ZORG is een praktijk voor paramedische zorg in de regio waar diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Autorijden na ziekte of met een handicap

Autorijden na ziekte of met een handicap Autorijden na ziekte of met een handicap 1 Inhoud Inleiding 3 Is mijn rijbewijs nog geldig? 4 Rijvaardigheid 4 Eigen verklaring 4 Verandering gezondheid 4 Wie beslist of ik weer mag autorijden? 5 Wat is

Nadere informatie

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt!

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! zorgwijzer 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk advies over uw gezondheid 6 Digitaal inzicht

Nadere informatie

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) De aandoening Multiple Sclerose (MS) kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijkse leven. In deze folder leest u wat het behandelprogramma

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628 WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS P13628 INHOUDSOPGAVE KARAKTERISTIEKEN CONCLUSIE WAARDE VAN ADVIES KARAKTERISTIEKEN ONDERZOEKSOPZET CONCLUSIE CONCLUSIES DE WAARDE VAN ADVIES

Nadere informatie

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden?

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? Informatie voor cliënten, patiënten, familieleden en mantelzorgers WAT KAN DE PARKINSON PROJECTGROEP (PPG) VOOR U ALS PARKINSON-PATIËNTEN BETEKENEN?

Nadere informatie

Waarom krijgt project Alice van mij meer voorrang dan andere projecten?

Waarom krijgt project Alice van mij meer voorrang dan andere projecten? Domotica opdracht 2 1. Zoek op internet 3 voorbeelden van (onderzoek)projecten in Europa op het gebied van AAL (Ambient Assisted Living) die op dit moment lopen. a. WeCare 2.0 http://www.zonmw.nl/nl/projecten/project-detail/wecare-20/

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

De behandelaren van Archipel

De behandelaren van Archipel De behandelaren van Archipel Arts, psycholoog, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, muziektherapeut, maatschappelijk werker het gevoel van samen 'Oók als u behandeling nodig heeft wilt u zelf

Nadere informatie

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS 8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS DE POL TE LOSSER Alfred Marshallstraat 1 Postbus 572 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 255 68 88 Fax (074) 291 85 21 www.bedrijfsunits.com projectontwikkeling Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

McARM, de armsteun die de gebruiker begrijpt! Refereerbijeenkomst 2 oktober 2012

McARM, de armsteun die de gebruiker begrijpt! Refereerbijeenkomst 2 oktober 2012 McARM, de armsteun die de gebruiker begrijpt! Refereerbijeenkomst 2 oktober 2012 Gebruikers Beperking in ADL grote invloed op zelfstandigheid Mensen met verminderde armfunctie Bv als gevolg van aandoeningen

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Klachtenregeling informatie voor cliënten

Klachtenregeling informatie voor cliënten Klachtenregeling informatie voor cliënten www.pleyade.nl Niet tevreden? Meld het ons. Pleyade streeft naar een goede kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Hier wordt voortdurend aan gewerkt. Maar het

Nadere informatie

De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft)

De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft) De VrijBaan Vragenlijst (specifiek voor iemand die geen werk heeft) Inleiding Veel mensen ervaren moeilijkheden om werk te vinden te behouden, of van baan / functie te veranderen. Beperkingen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) Informatie en behandeling

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) Informatie en behandeling Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) Informatie en Amyotrofische Lateraal Sclerose Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een neuromusculaire aandoening. Het is een ziekte van zenuwcellen die leidt

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie.

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie. Onderzoek Interview 1 Geslacht: Vrouw Leeftijd: 20 jaar Beroep: begeleider op kinderdagverblijf Smartphone: HTC XL Interview vragen algemeen Zo ja, van welk merk en wat voor abonnement heb je (zegt iets

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Zeeland Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe

Nadere informatie

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering

Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Uit de burn-out Therapiegroep werkstresshantering Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2009 pavo 0202 Inleiding Als u last heeft van een burn-out door stress op het werk kunt u de therapiegroep werkstresshantering

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA)

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Inleiding In het Centrum

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zorg binnen handbereik

Zorg binnen handbereik Zorg binnen handbereik een hele zorg minder Zorg binnen handbereik Een hele zorg minder Zorg heb je thuis vaak onverwachts of op korte termijn nodig. Niet altijd is de gewenste zorg direct beschikbaar.

Nadere informatie

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE

GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE GEBRUIK JE SCHOLINGSPOTJE ZORG DAT JE BIJ BLIJFT Als vakman weet u hoe belangrijk het is om de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en technieken. Ook FNV Bouw vindt het belangrijk dat u bij blijft.

Nadere informatie

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES ACTIEF ZORG Postbus 317 5000 AH Tilburg T 013-467 28 30 F 013-750 82 10 E info@actiefzorg.nl www.actiefzorg.nl REGIO TILBURG Nimrodstraat 27 5042 WX Tilburg REGIO S-HERTOGENBOSCH Tolbrugstraat 8 5211 RW

Nadere informatie

Uw partner in diabeteszorg

Uw partner in diabeteszorg Uw partner in diabeteszorg Uw diabeteshulpmiddelen thuis bezorgd Voor uw diabetes heeft u regelmatig hulpmiddelen nodig, zoals bijvoorbeeld een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten en insulinepomptoebehoren.

Nadere informatie

Van Egmond Coaching. Voor wie?

Van Egmond Coaching. Voor wie? Van Egmond Coaching Heb je behoefte aan iemand die goed kan luisteren, met je meedenkt, kritisch kijkt, ondersteunend is en je kan helpen bij het doorbreken van vastgelopen situaties? Zoek je voor jezelf

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Tips voor nieuwe ME-patiёnten

Tips voor nieuwe ME-patiёnten ` Tips voor nieuwe ME-patiёnten ME Vereniging Nederland "Tips voor nieuwe ME-patiënten", ME Vereniging Nederland, 27 januari 2015 Deze collectie is samengesteld uit bijdragen van leden van de ME Vereniging

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Je mag toch geen suiker? Dat dacht mijn oma. Na drie jaar... Had ze een hele vieze taart voor me gemaakt, terwijl de hele familie iets lekkers at.

Je mag toch geen suiker? Dat dacht mijn oma. Na drie jaar... Had ze een hele vieze taart voor me gemaakt, terwijl de hele familie iets lekkers at. ~1~ s n a l a b n i Happy A ls ouder van een kind met een chronische ziekte weet u vast als geen ander hoe moeilijk de balans is tussen goede zelfzorg en een prettig en gelukkig leven. Om er achter te

Nadere informatie

Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving.

Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving. Met therapie werken aan je problemen Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik kreeg één keer per week therapie om beter in mijn vel te zitten. Ik leerde om te gaan met vervelende gebeurtenissen

Nadere informatie

Functioneringsinstrument NAH (FINAH)

Functioneringsinstrument NAH (FINAH) Functioneringsinstrument NAH (FINAH) Meetinstrument voor het functioneren van personen met NAH op vlak van activiteiten en participatie vanuit het standpunt van de persoon met NAH en zijn/haar Versie Mantelzorger

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012

Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012 Zelfmanagement, gedeelde zorg of ontzorgen. Congres Chronische zorg Jacques Loomans (ZB NH) Jeanny Engels (Vilans) 29 juni 2012 Programma Inleiding Inleefoefening zelfmanagement met nabespreking Rol patiëntenverenigingen

Nadere informatie

Psychologische zorg bij kanker

Psychologische zorg bij kanker Psychologische zorg bij kanker Ik wilde weer de persoon worden voordat ik borstkanker kreeg. Het HDI heeft me hier bij geholpen Greta Gerritsen, diagnose borstkanker Psychologische zorg bij kanker Het

Nadere informatie

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers

IZA Bedrijfszorg. De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener. Informatie voor werkgevers De kracht van Bedrijfszorg is dat medewerkers snel contact hebben met de juiste hulpverlener IZA Bedrijfszorg Informatie voor werkgevers Goed voor elkaar D3742-201311 IZA Bedrijfszorg: beste aanpak van

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch ALS/PSMA. Amyotrofische Laterale Sclerose/ Progressieve Spinale Musculaire Atrofie

Libra R&A locatie Blixembosch ALS/PSMA. Amyotrofische Laterale Sclerose/ Progressieve Spinale Musculaire Atrofie Libra R&A locatie Blixembosch ALS/PSMA Amyotrofische Laterale Sclerose/ Progressieve Spinale Musculaire Atrofie U heeft de diagnose Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) of Progressieve Spinale Musculaire

Nadere informatie

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015

Suc6 Cursussen voor mensen. Suc6 Cursusboek 2014/2015 Cursussen voor mensen Suc6 Cursusboek 2014/2015 Inleiding Leren is leuk. Als je iets leert, weet je meer of kun je meer! In dit boekje staan alle cursussen die je bij Suc6 kunt leren. Je kunt samen met

Nadere informatie

Van Egmond Coaching. Voor wie?

Van Egmond Coaching. Voor wie? Van Egmond Coaching Heb je behoefte aan iemand die goed kan luisteren, met je meedenkt, kritisch kijkt, ondersteunend is en je kan helpen bij het doorbreken van vastgelopen situaties? Zoek je voor je instelling

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Coach voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord U begint binnenkort met een poliklinisch revalidatietraject.

Nadere informatie

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) H.71889.0815 Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) Inleiding De revalidatiearts heeft u aangemeld voor poliklinische revalidatie behandeling. Samen met u stelt de revalidatiearts een revalidatiebehandelplan

Nadere informatie

Developmental Coordination Disorder (DCD) Informatie en behandeling

Developmental Coordination Disorder (DCD) Informatie en behandeling Developmental Coordination Disorder (DCD) Informatie en behandeling Developmental Coordination Disorder Schrijven, met bestek eten, een bal vangen, een logisch verhaal vertellen of huiswerkopdrachten uitvoeren.

Nadere informatie