Groei & Bloei. De liefde voor tuinieren is een zaadje, dat eenmaal ontkiemd, nooit meer afsterft. Gertrude Jekyle. De Tuinliefhebbers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groei & Bloei. De liefde voor tuinieren is een zaadje, dat eenmaal ontkiemd, nooit meer afsterft. Gertrude Jekyle. De Tuinliefhebbers."

Transcriptie

1

2

3

4 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers mei 2012 De liefde voor tuinieren is een zaadje, dat eenmaal ontkiemd, nooit meer afsterft. Gertrude Jekyle Het laatste boekje voor onze zomerstop. Nou ja, stoppen doen we niet echt, want er is veel te doen in de komende maanden. Het tuinen kijken is al op 6 mei begonnen toen we naar Vaassen zijn geweest naar de rododendrons. Een hele mooie tuin met prachtige, bijzondere rododendrons. (Foto s staan op onze site.) Op 29 mei bezoeken we de tuin van de familie Bijl in Hierden (dit heeft u al in het april boekje kunnen lezen) en op 2 juni hopen wij velen van u te ontmoeten in en bij de Kiekmure als we ons jubileum vieren. Het wordt daar dan echt een feest!! Het programma van het tuinen kijken vindt u in dit boekje, evenals de bijzonderheden van de dagtocht op 31 augustus. Als het weer zich ook nog feestelijk gaat gedragen deze zomer, worden het mooie maanden. De avond met Brian Kabbes Iedereen zal het met mij eens zijn dat onze laatste avond voor de zomerstop een hele geslaagde was. Kwekers hebben altijd iets speciaals vind ik, en Brian Kabbes maakt er helemaal een leuke show van. Maar ondertussen vertelt hij wel hele nuttige dingen en hij doet het ook duidelijk voor. Wij weten nu alles over winterstekken, stekken met een hieltje en zaaien in goede potgrond. Eigenlijk wisten we veel dingen al, maar het is een feest om het op deze manier nog eens duidelijk te zien en te horen. En zoals hij het laat zien is het allemaal zo eenvoudig, het kan niet mis gaan, alleen lukt het bij mij vaak niet. Dat zal de straf zijn op het gebruik van die vreselijke met rioolslib vermengde tuinaarde die ik vorig jaar heel goedkoop heb gekocht. Ik schaam me diep en zal het nooit meer doen. En de plantenruilbeurs verplaatsen naar deze avond was ook een gouden greep. Er was behoorlijk veel aanbod en het is leuk om velen langs de planten te zien lopen, kijken, vragen hoe iets groeit, hardop denken waar ze het zullen zetten en dan uiteindelijk een keuze maken. Aan het eind van de avond hadden alle planten een nieuwe baas gekregen.

5 Tuinen kijken Zoals u al weet, gaan wij op 29 mei naar Hierden om aan de Wijtgraaf 24 de tuin van de familie Bijl te bekijken. De beschrijving van deze tuin vindt u in het boekje van april. Vanaf uur zijn wij welkom. Dinsdag 19 juni Kasteel Sypesteyn Na de lezing door Henny van der Wilt over het park van kasteel Sypesteyn ontvingen wij van een aantal leden het verzoek om een tochtje naar dat mooie park te organiseren. En dat hebben wij gedaan, dus u kunt mee naar het kasteel! Omdat het s avonds pas heel laat donker wordt, kan deze tocht gewoon op onze dinsdagavond. Vertrek om uur vanaf het winkelcentrum Tweelingstad. De rit naar Loosdrecht duurt ongeveer 45 minuten, zodat Henny van der Wilt ons om uur kan gaan rondleiden door het park. De kosten van de rondleiding neemt Groei en Bloei op zich, de toegangsprijs van 2,00 per persoon en een consumptie zijn voor eigen rekening. Natuurlijk carpoolen we weer, maar omdat Henny van der Wilt graag van te voren wil weten op hoeveel personen ze ongeveer moet rekenen, is het prettig als u zich van te voren even aanmeldt bij Isabella Raadsen, tel , of via bij Wilma Weber: wilma.weber@telfort.nl Wilt u ook aangeven of u wilt rijden en hoeveel passagiers u dan mee kunt nemen? Het adres van Kasteel Sypesteyn is: Nieuw Loosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht. Dit i.v.m. het instellen van tomtom of printen van een routebeschrijving Dinsdagavond 3 juli bezoeken we een tweetal tuinen waar genoeg valt te ontdekken. De tuin van familie Van Emaus, Leuvenumseweg 71. U gaat vanaf de Leuvenumseweg links het Sonnevanck-terrein op en dan meteen weer links een klein weggetje in. Deze tuin ligt dus midden in de bossen en zit vol verrassende elementen. Verhoogde en verdiepte gedeelten. Zelfs een waterloopje dat een stukje ondergronds loopt. Het zijn eigenlijk allemaal

6 verschillende biotoopjes met veel soorten vaste planten die tezamen een mooi geheel vormen. De heer Van Emaus houdt van bijzondere bosplanten. Die zult u er dan ook zeker aantreffen. Een natuurlijke manier van tuinieren: het kleine snoeiafval mag blijven liggen. Het komt ten goede aan de bodem en dus aan de planten. Op uw ontdektocht kunt u zomaar oog in oog staan met een hert. Gelukkig van wilgentenen. Mevrouw Van Emaus is mandenvlechtster en heeft o.a. een mooi hert gevlochten. Aan de overkant bevindt zich een moestuin. Vergeet niet de mispel te bekijken. Deze boom kom je niet zo gauw in tuinen tegen. (En voor wie het niet weet: Henk van Emaus is voorzitter van de afdeling Ermelo-Putten van Groei en Bloei.) Op deze zelfde avond bent u ook welkom in mijn eigen tuin aan de Fazantlaan 2 (familie Raadsen). Direct in de hoek met de Ceintuurbaan. Er staan nog veel oude bomen en struiken. O.a. een berk en een gele kornoelje van ruim 60 jaar oud. In de tuin zijn verschillende borders en leuke hoekjes te vinden. Op uw ontdektocht komt u via het gazon en de paadjes overal langs. Schaduwgedeelten met o.a. Hosta-soorten en varens. Verschillende zitjes waar u lekker even kunt neerstrijken. Ook aan de vogels is gedacht: vogelhuisjes en -badjes. We proberen een 'vogelbosje' te creëren met struiken die voor vogels aantrekkelijk zijn, zoals vlier, meidoorn en bessenstruiken. Een egelhuisje zit verstopt onder een takkenhoop. En zeg nou zelf... in een tuin aan de Fazantlaan mag een Fazantenbes (Leycesteria Formosa) niet ontbreken! Zoals altijd: tussen en uur. Dinsdag 10 juli Willem Waijer van Tuincentrum & Kwekerij t Binnenland, Killenbeekweg 14 in Hulshorst heeft nog meer soorten phloxen dan vorig jaar. Controleren of het klopt doen we niet, maar hij heeft er inmiddels al meer dan 160. Vanaf uur staan Willem en zijn mensen voor ons klaar. Altijd leuke avonden waarop veel is te zien en te koop en bovendien is er lekkere koffie. Wilt u met iemand meerijden? Om uur vertrek bij winkelcentrum Tweelingstad Dinsdagavond 24 juli zijn we welkom in twee wel heel verschillende tuinen.

7

8 De natuurlijk uitziende tuin van mevrouw De Vries aan de Rooseveltlaan 24 is een echte liefhebberstuin. Haar tuinmotto is: Alles wat ik mooi vind mag in mijn tuin groeien en bloeien. De borders hebben wat ronde vormen. Er staan veel soorten vaste planten. Vooral ook bodembedekkers en een pergola met klimplanten. Mijn oog viel nog op een mooie kurkentrekkerhazelaar (Corylus avellana 'Contorta'). In het achterste gedeelte van de tuin slingert een paadje tussen de bomen, struiken en schaduwplanten door. Hoe kan het ook anders: deze tuin grenst aan het Slingerbos. Verder is er een vijvertje waar het goed toeven is voor onze kwakende bewoners. Toen wij er waren was er in ieder geval al veel dril. Dus wie weet! De tweede tuin van vanavond is van de familie Balen, Rooseveltlaan 3. Deze tuin heeft strakke, hoekige vormen en is professioneel aangelegd. In de zij- en voorkant van de tuin bevinden zich vierkante plantvakken met vaste planten in dezelfde kleurencombinaties. Er is veel gewerkt met taxus en je ziet er een acer. Centraal staat toch wel de enorme vijver met verhoogde hardstenen rand. Achter de vijver is nog wat leifruit en er staan potten. We laten ons verrassen wat er in en om de vijver zal groeien en bloeien. Dinsdag 8 augustus De Salviadagen bij het Tuincentrum en Kwekerij t Binnenland. Vanaf uur staan er 120 soorten salvia s op ons te wachten en natuurlijk de heerlijke koffie met iets er bij. Dat het er altijd heel gezellig is hoeven wij u niet meer te vertellen. Vertrek om uur Tweelingstad Op 14 augustus gaan we tuinen kijken in Zeewolde We gaan dit jaar naar het Recreatiepark Horsterwold en het adres is Bosruiterweg Hier woont Marian Boersma die haar tuin voor ons openstelt. Haar tuin is nu 6 jaar oud en ontworpen door de heer Biesheuvel die veel boerderij tuinen heeft ontworpen in het buiten gebied. Marian wilde zelf wel wat inbreng in haar tuin en nam ook veel vaste planten mee van de boerderij. Langzaam zijn er wel wat stukjes veranderd in haar tuin en dit jaar komt er een klein stukje gras voor de kleinkinderen.

9 Er is een grote rotstuin aangelegd en de hoofdkleuren zijn geel en wit. Ook staan er mooie heesters en er is een yucca hoekje, verder hosta s hemerocalissen, phloxen, lavendel en ga zo maar door, ook Fresia bolletjes zijn ruim aanwezig in deze mooie tuin Marian is een enthousiast tuin mens, dus de moeite waard om een kijkje bij haar te nemen. De tweede tuin die we mogen bezoeken is van de buurvrouw van Marian, Carla van Apeldoorn, Bosruiterweg Carla woonde in de kern van Zeewolde, voordat ze 8 jaar geleden naar het park verhuisde. Ada Hofman heeft Carla geïnspireerd, ze wilde graag vogels en veel bloemen in haar tuin. De hoveniers van Botunia hebben haar ideeën uitgewerkt en de tuin aangelegd. Er is een natuurlijke vijver gecreëerd met veel planten en vissen er in. In de loop der jaren zijn er dingen veranderd, het gras is er uit en er staan veel buxus haagjes. Veel hortensia s, rozen, stokrozen, jasmijn, riddersporen en nog veel meer mooie planten. Door de tuin heen heeft Carla 9 zitjes waar wel eens een Bridgedrive gehouden wordt Ook een mooi prieeltje ontbreekt niet in deze tuin, het is echt genieten en heerlijk om in deze tuin te werken. Zo vertelde Carla. Marian raadt de leden van Groei & Bloei aan om de auto s buiten de poort te parkeren, de hoofdweg af te lopen tot de driesprong en dan rechts af te slaan, dan woont Marian in het vierde huis aan de linkerkant. De tuinen zijn open van uur tot uur. Voor deze avond naar Zeewolde carpoolen wij weer. Vertrek vanaf het winkelcentrum Tweelingstad om uur

10 Masterclass bloemschikken Bent u een gevorderde bloemschikker, dan kunt u op 1 november a.s. in de Kiekmure meedoen aan een interessante masterclass. Frits Hoogers (Florafrits) verzorgt dan een les over de combinatie van bloemstuk en interieur. In deze les wordt aandacht besteed aan verschillende interieurstijlen en soorten bloemstukken. Waarom past een bloemstuk wel of juist niet in een bepaald interieur? Voor deze masterclass maken de deelnemers thuis, op basis van een handleiding, een moodboard van een interieur naar keuze en een bloemstuk dat bij dat gekozen interieur past. Het moodboard is een collage van beeld en materiaal dat de sfeer van het gekozen interieur weergeeft. Tijdens de masterclass worden de bloemstukken en moodboards bekeken en besproken. Deelname kost 27,50 per persoon De les vindt doorgang bij minimaal 15 deelnemers en heeft een maximum van 19 deelnemers.

11 Opgave kan bij Jaap Vlijm of via een met uw naam, adres, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer van Groei en Bloei naar: Na ontvangst van uw ontvangt u verdere informatie over betaling, locatie en toezending van de deelnemershandleiding. Onderstaande brief ontvingen wij van de dochter van Liesbeth Klaassen. Dag allemaal, Via deze weg willen wij u graag in kennis stellen van de definitieve verhuizing van Liesbeth Klaassen. Na een periode van ruim een jaar in Delft is er nu een definitieve plaats gekomen in het verpleeghuis: De Oudelandse Hof Oudelandselaan 226 Woning 20, kamer B 2652 EL Berkel en Rodenrijs telefoon van de afdeling: Afgelopen tijd heeft onze moeder ondanks de grote afstand veelvuldig kaarten, bloemen en andere cadeautjes van u mogen ontvangen. Dit heeft zij zeer op prijs gesteld. Ondanks de afstand voelt zij nog steeds de warme verbondenheid met Harderwijk en met name die met Groei en Bloei. Wij willen u daar op deze plaats hartelijk voor danken. Op afstand blijft zij zo toch met u verbonden. Een hartelijke groet vanuit Berkel namens Liesbeth Klaassen, Kees en Ans (Nijenhuis-)Kappers

12

13 Dagtocht naar Oost-Nederland op 31 augustus Vertrek Harderwijk (carpoolplaats Slingerbos) om :08.00 uur Naar Epse voor een bezoek aan De Uiterwaard, deze tuin heeft kenmerken van zowel de Engelse als de landschappelijke tuin. Er zijn vasteplantenborders op kleur, twee heesterborders, een groot gazon, een grote vijver en veel kuipplanten. U vindt een groot sortiment bijzondere vaste planten en heesters. De eigenaren experimenteren ook met halfwinterharde heesters en planten. Vanuit de tuin zie je de schepen op de IJssel. Vervolgens rijden we naar het PlantZoentje in Albergen Deze tuinvrouw, Anja, kwam door haar huwelijk op de boerderij wonen. Van tuinieren had ze (nog) geen kaas gegeten. Na een paar jaar gaf een buurvrouw haar wat plantjes. Dat was het begin van een groeiende passie voor planten en tuinieren. Heipolletjes en coniferen verdwenen. Behalve wat hulp voor bestrating en dergelijke technische klussen onderhoudt ze de tuin zelf en ook de ideeën komen allemaal uit haar koker. Meestal zijn er ook wat plantjes te koop. De landschapstuin t Meihuus vinden we in Breedenbroek De boerderij is al oud, waarschijnlijk gebouwd omstreeks Het

14 voorhuis is van latere datum, volgens de muurankers van Het boerenbedrijf is omstreeks 2000 geëindigd. In de jaren daarna is de tuin geheel opnieuw ontworpen en aangelegd. Deels door de eigenaren en deels onder architectuur. Rond het huis vinden we de siertuin met een vijver en diverse vasteplantenborders, een rozentuin en een moestuin. Eind 2006 werd op een braakliggende akker een heestertuin ingericht. Hierbij werd een bestaande, dominante eik als centraal punt gekozen. Door middel van grondverplaatsing en gestapeld materiaal zijn verhoogde eilandbedden ontstaan. Later volgden nog plantvakken met siergrassen in de vorm van zonnestralen. De heestertuin heeft een natuurlijke verbinding gekregen met de naast gelegen meanderende watergang. Kunst komt men verspreid in de tuin tegen. Een mooie grote liefhebberstuin. We sluiten af bij Dineke Brethouwer in Ruurlo Na de verhuizing van De Heurne, waar ze haar mooie tuin Klein Klein Ormel openstelde, begon Dineke toch weer met het creëren van een nieuwe tuin. Wel aangepast, zodat het onderhoud wat minder is geworden. Zo is er in vier jaar een mooie tuin ontstaan met wat, zoals gezegd, aanpassing op het gebied van onderhoud en trends. Eind augustus dus tijd voor mooie combinaties van vaste planten met o.a. grassen. Als afsluiting hebben we hier soep met een broodje, een drankje en een ijsje. We nemen zelf ons lunchpakketje mee, in alle tuinen wordt er voor wat te drinken gezorgd. Reisleiding: Wim Willemsen. De kosten voor deze tocht bedragen 55,50, alles inbegrepen. Om uur, na de files, rijden we terug naar Harderwijk waar we om ongeveer uur aan zullen komen. Opgeven d.m.v. het aanmeldingsformulier in dit boekje vóór 1 augustus. Pas nadat u de kosten van deze dag hebt overgemaakt op onze rekening t.n.v. KMTP Harderwijk De Tuinliefhebbers, is uw aanmelding definitief. Tot die datum kunt u ook kosteloos annuleren. Bij annulering vóór 26 augustus krijgt u 25% retour, daarna is annulering alleen mogelijk indien er een vervanger is.

15 Aanmeldingsformulier Ja, ik ga mee met de dagtocht naar de Achterhoek op 31 augustus naam adres telefoonnummer adres aantal personen Handtekening De kosten bedragen 55,50 per persoon. Aanmelden vóór 1 augustus. Het bedrag tijdig overmaken op rekening t.n.v. KMTP Harderwijk De Tuinliefhebbers. Na ontvangst van de betaling is uw aanmelding pas definitief. Het ingevulde formulier zenden aan mevrouw E. Bakx, Cantharellaan 17, 3852 ZR Ermelo hierlangs uitknippen Ontvangt u ons groene boekje digitaal, dan kunt u uw aanmelding mailen naar info@harderwijk.groei.nl Nieuw dit jaar: Nazomerdagen met najaarsbloeiers op 21 en 22 september bij Tuincentrum t Binnenland. Hier maken wij geen gezamenlijke activiteit van, maar ongetwijfeld ontmoeten wij een aantal Groei en Bloeiers in Hulshorst. En wij kunnen weer een nieuw lid verwelkomen: mevrouw W. Loeffen. Wij hopen u bij één van onze activiteiten te mogen begroeten.

16

17

maart 2012 Nooit heb ik zoveel goede ideeën, dag na dag, als wanneer ik in de tuin werk. John Erskine

maart 2012 Nooit heb ik zoveel goede ideeën, dag na dag, als wanneer ik in de tuin werk. John Erskine Groei & Bloei De Tuinliefhebbers maart 2012 Nooit heb ik zoveel goede ideeën, dag na dag, als wanneer ik in de tuin werk. John Erskine Uitnodiging voor onze ledenavond op dinsdag 13 maart a.s. in De Kiekmure,

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst!

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst! Programma Tuinweek Programma Tuinweek Groei & Bloei afd. Gorinchem en afd. Alblasserwaard Kinderactiviteiten Woensdag 18 juni van 14.00-15.30 uur Bij Tuincentrum Sterk Vlietskade 1074 in Arkel is er een

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon:

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers maart 2013 Uitnodiging voor onze ledenavond

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon:

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers mei 2013 In dit boekje geen uitnodiging

Nadere informatie

voor onze ledenavond op dinsdag 12 februari a.s. in de Kiekmure, Tesselschadelaan

voor onze ledenavond op dinsdag 12 februari a.s. in de Kiekmure, Tesselschadelaan Groei & Bloei De Tuinliefhebbers februari 2013 Uitnodiging voor onze ledenavond op dinsdag 12 februari a.s. in de Kiekmure, Tesselschadelaan 1 te Harderwijk. Aanvang: 19.45 uur Agenda: 19.45 uur Welkom

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 9, september 2016

Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 9, september 2016 NOVIOCACTUM Digitale nieuwsbrief van de afdeling Nijmegen van Succulenta. Jaargang 1 nummer 9, september 2016 Lieda legt het watergeefsysteem in haar kas uit (zie verslag kasbezoek) SAMENSTELLING BESTUUR

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei april 2013 De Tuinliefhebbers Uitnodiging Op 16 april,

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon:

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers oktober 2013 Uitnodiging Het bestuur

Nadere informatie

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt! Deze nieuwsbrief is voor alle bewoners van de Mauvebuurt en laat zien welke activiteiten er zijn in de wijk rond het project Oud Krispijn Vernieuwt. Gemeente Dordrecht en Krispijn Wonen werken samen met

Nadere informatie

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin!

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek 2018 in Zeeuws-Vlaanderen en noord België. Thema: Moestuinieren - Eten uit eigen tuin! De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 9 tot en met

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

bossfeer VLOEIENDE VORMGEVING IN De staalbanden houden het grind en het gazon van elkaar gescheiden 48 tuin in beeld

bossfeer VLOEIENDE VORMGEVING IN De staalbanden houden het grind en het gazon van elkaar gescheiden 48 tuin in beeld 48 tuin in beeld 49 VLOEIENDE VORMGEVING IN bossfeer SANDRA EN ALBERT KOCHTEN EEN PERCEEL MET TWEE WONINGEN EN TWEE SEPARATE TUINEN. DIE VOEGDEN ZE SAMEN TOT ÉÉN ELEGANTE BOSTUIN, ALS NAADLOZE AANSLUITING

Nadere informatie

TUINEN VAN SALLANDROUTE

TUINEN VAN SALLANDROUTE Buitenleven En Route TUINEN VAN SALLANDROUTE In de het Overijsselse Salland zijn op 24 april en 1 mei twee bollentuinen en een kwekerij geopend. Onder de noemer Tuinen van Salland kun je een route maken

Nadere informatie

Groei & Bloei. De Tuinliefhebbers. januari 2013

Groei & Bloei. De Tuinliefhebbers. januari 2013 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers januari 2013 Het nieuwe jaar is begonnen na een heel groene, heel natte en veel te warme Kerst. Maar wie weet is het een beetje winter op het moment dat u dit leest. Wij

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof Laurens De Oudelandse Hof is een nieuw woonzorgcentrum voor ouderen. De locatie is gelegen in de wijk Meerpolder in

Nadere informatie

GENIETEN VAN EEN GROENE BOERDERIJTUIN. tuin in beeld

GENIETEN VAN EEN GROENE BOERDERIJTUIN. tuin in beeld 56 57 tuin in beeld GENIETEN VAN EEN GROENE BOERDERIJTUIN TOEN JESSICA EN HAAR MAN HUN BOERDERIJ KOCHTEN, HAD DE TUIN DE SFEER VAN EEN PARK. DE RONDE PERKJES EN KEURIG GESNOEIDE BOMEN VONDEN ZIJ NIET PASSEND

Nadere informatie

Open tuinendag 21 juni 2014

Open tuinendag 21 juni 2014 Bij de G&B kraam (Laag Boskoop 117) is de adreslijst + routebeschrijving verkrijgbaar. De tuinen zijn opengesteld van 10:00-16:00 uur. Tuin 1 Op zijn kleinschalige kwekerij teelt Herman Geers dwergconiferen

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie

TUINIEREND OUDER WORDEN

TUINIEREND OUDER WORDEN TUINIEREND OUDER WORDEN TIPS VOOR EENVOUDIGER ONDERHOUD 35 TIPS TUINIEREND OUDER WORDEN Helaas zie ik veel te vaak dat 60-plussers, ook al zijn ze nog gezond, hun geliefde huis met tuin gaan verlaten voor

Nadere informatie

Tuingeluk!

Tuingeluk! Tuingeluk! http://www.mijntuingeheim.nl Tuingeluk in iedere tuin Beste Tuinliefhebber, Wat is tuingeluk: Een tuin waar je blij van word, een tuin waar je graag bent en een tuin waar je met beperkt onderhoud

Nadere informatie

INTERVIEW. Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE LIBELLE TUINPLANNEN

INTERVIEW. Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE LIBELLE TUINPLANNEN Nicolette Fox: INTERVIEW ROLF TIMMER. FOTOGRAFIE: BART BRUSSEE 77 Elke dag speelde Libelle s redactiemanager Nicolette Fox (45) als kind in de grote achtertuin naast de moestuin van haar vader. Daar begon

Nadere informatie

Door de ogen van Piet Oudolf

Door de ogen van Piet Oudolf Door de ogen van Piet Oudolf In Singer Laren opent begin juni de tentoonstelling Geschilderde tuinen. Dan is ook voor het eerst de nieuwe door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin toegankelijk. Als opmaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2014

Nieuwsbrief zomer 2014 Nieuwsbrief zomer 2014 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Afgelopen maanden hebben we als Stichting Moz Kids niet stilgezeten en ook in Mozambique is er veel gebeurd. In deze nieuwsbrief willen

Nadere informatie

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden.

Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. Aan alle tuinclubs en afdelingsbesturen van Gelderland Hallo dames, Hierbij hebben wij het genoegen u het jaarprogramma van de tuincommissie van de Vrouwen van Nu Gelderland aan te bieden. In 2018 worden

Nadere informatie

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017

Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij u. Uitgave december 2017 Afdeling Liemers: Aerdt, Babberich, Beek, Duiven, Groessen, Herwen, Lathum, Lobith, Loo, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Westervoort, Zevenaar en Oud-Zevenaar Namens het bestuur van Groei en Bloei wensen wij

Nadere informatie

Uw tuin goed onderhouden

Uw tuin goed onderhouden Uw tuin goed onderhouden Een goed onderhouden tuin is een lust voor het oog en een kostbaar bezit. Het vereist de nodige kennis en kunde om het onderhoud goed uit te voeren. Bijvoorbeeld wat, wanneer en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016

Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016 Secretariaat: Secretariaat: Conferencestraat 69 4421 DR Kapelle Tel. 0113-330104 vvnkapellebiezelinge@gmail.com Nieuwsbrief Mei-Augustus 2016 Beste Vrouw van Nu Dit is alweer de laatste Nieuwsbrief van

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwsbrief 10 Hallo allemaal! Nieuwsbrief nummer 10! Het zou tijd worden, want afgelopen jaar hebben jullie niets van ons gehoord. Er is dan ook weer heel wat gebeurd. We hebben een open dag gehad, een

Nadere informatie

februari 2012 Als niemand het gebruikt, is daar een reden voor. Stuart en Linda MacFarlane

februari 2012 Als niemand het gebruikt, is daar een reden voor. Stuart en Linda MacFarlane Groei & Bloei De tuinliefhebbers februari 2012 Als niemand het gebruikt, is daar een reden voor. Stuart en Linda MacFarlane Uitnodiging Op 14 februari is er weer een ledenavond en bij deze nodigen wij

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Hagen Inleiding Historie

Hagen Inleiding  Historie Inleiding Een heg of een haag is een lijnvormige aanplanting van struiken en bomen. worden veel gebruikt om de grens van een tuin, weiland of akker aan te geven. zijn belangrijke elementen in een tuin.

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg Laurens Stadzicht Leven zoals u gewend bent meer dan zorg Stadzicht Laurens Stadzicht is een gespecialiseerde woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie is gelegen in een parkachtige omgeving

Nadere informatie

Plant wıjzer. Ron den Dikken

Plant wıjzer. Ron den Dikken Plantwijzer Plant wıjzer Ron den Dikken Tekst en fotografie: Ron den Dikken Vormgeving: Studio Anton Sinke, www.antonsinke.nl Grafische productie: Drecht Graphics, Dordrecht ISBN 978 94 622 8415 9 NUR

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Met de schoonfamilie op een erf

Met de schoonfamilie op een erf 6 Met de schoonfamilie op een erf De voordeur van de familie Buitenhuis wordt zelden gebruikt. Bezoek komt gezellig binnen via de keukendeur. Zo gaat dat op het platteland. BINNENKijKEN / boerderij 7 De

Nadere informatie

Een tuin om in weg te dromen

Een tuin om in weg te dromen Een tuin om in weg te dromen Koprollende kinderen op het pas gemaaide gras, een kop koffie drinken in het heerlijke voorjaarszonnetje of rustig de krant lezen op uw royale loungebank. Een droom? Niet bij

Nadere informatie

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle

Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Het Open Tuinen Weekend 17 en 18 juni 2017 Groei& Bloei afdeling Zwolle Zwolle 'Pluktuin' Kleine Veerweg 9, 8017 BP Zwolle Op biologische wijze teelt Josefien een grote verscheidenheid aan bloemen en kruiden.

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Notariswoning NAAR EIGEN ONTWERP

Notariswoning NAAR EIGEN ONTWERP Notariswoning NAAR EIGEN ONTWERP Een architect hadden Wendy en Michel voor het ontwerp van hun huis niet nodig. Met veel in de bladen kijken en je verdiepen in de materie kom je verder dan je denkt. Samen

Nadere informatie

Groei & Bloei. Paasworkshop. Brian Kabbes. Agenda. Demonstratie plantenvermeerdering. De Tuinliefhebbers. april 2012

Groei & Bloei. Paasworkshop. Brian Kabbes. Agenda. Demonstratie plantenvermeerdering. De Tuinliefhebbers. april 2012 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers april 2012 Een tuin lijkt op zo n eng apparaat dat de stofjas van een man grijpt, of zijn arm; vervolgens wordt zijn hand, zijn been, zijn hele lichaam naar binnen getrokken

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN B+O ARCHITECTUUR EN INTERIEUR B.V. OPDRACHTGEVER: DE HEER EN MEVROUW H. DE HAAN 28 OKTOBER 2013 INHOUDSOPGAVE Landschappelijke inpassing

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Laurens Aesopus. Uw persoonlijke keuze. Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Aesopus. Uw persoonlijke keuze. Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Aesopus Uw persoonlijke keuze Er heerst een gezellige en warme sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Aesopus Verpleeghuis voor ouderen met psychiatrische problemen Laurens Aesopus is

Nadere informatie

Een heel geslaagde dag en ook leuk om eindelijk de mensen bij de stemmen van de telefoon te leren kennen.

Een heel geslaagde dag en ook leuk om eindelijk de mensen bij de stemmen van de telefoon te leren kennen. Groei en Bloei, Het word teen goed fruit jaar. Ook de takken van onze eigen fruitbomen buigen door onder het gewicht van de vruchten. We krijgen perziken, kweeperen, appels peren, mispels en pruimen. Alleen

Nadere informatie

Een tikje minimalistisch

Een tikje minimalistisch Het overdekte deel van het balkon doet denken aan een woonkamer. Het balkon werd door de tuinarchitect onder meer aangekleed met een houten vloer en een houten plafond. 8 TUINONTWERP 2017 Een tikje minimalistisch

Nadere informatie

Laurens Stadzicht. Zoveel mogelijk leven zoals u gewend bent. In de prachtige tuin kun je heerlijk wandelen en buiten zitten.

Laurens Stadzicht. Zoveel mogelijk leven zoals u gewend bent. In de prachtige tuin kun je heerlijk wandelen en buiten zitten. Laurens Stadzicht Zoveel mogelijk leven zoals u gewend bent In de prachtige tuin kun je heerlijk wandelen en buiten zitten. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Stadzicht Woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten?

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten? Wat fijn dat u uw huis openstelt en een rondleiding wilt geven in uw woning in het kader van de thematours. Met uw deelname helpt u anderen op weg om hun huis duurzamer te maken en werkt u mee aan een

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Groei & Bloei. dinsdag 25 september a.s. De Tuinliefhebbers. september 2012

Groei & Bloei. dinsdag 25 september a.s. De Tuinliefhebbers. september 2012 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers september 2012 Beste mensen, De zomer is weer voorbij. Na een winter waarin veel planten te lijden hebben gehad, een voorjaar en zomer met soms lage temperaturen en veel

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD Voor groepen kinderen va 4-12 jaar Najaar 2012 (september & oktober) INTRODUCTIE: WAT IS TUININDESTAD? Tuinindestad richt zich op de liefhebbers in de stad. Mensen die

Nadere informatie

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld

Herfstige. ontdekkingstocht. 102 tuin in beeld 102 tuin in beeld 103 Herfstige ontdekkingstocht BENT U OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR UW TUIN? OF WILT U GEWOON EVEN GENIETEN VAN EEN MOOIE WANDELING OF EEN RUSTIG MOMENT OP EEN MOOIE PLEK? DAN ZOU U ZEKER

Nadere informatie

5 Borderonderhoud 70 BORDERONDERHOUD

5 Borderonderhoud 70 BORDERONDERHOUD 5 Borderonderhoud 5 Borderonderhoud 70 5.1 Algemeen onderhoud 71 5.2 Groeien en snoeien 74 5.3 Afzetten en dunnen 75 5.4 Overig onderhoud 76 5.5 Afsluiting 78 70 BORDERONDERHOUD Alle vormen van tuinonderhoud

Nadere informatie

Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland

Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland Tuinuitje Oxalis op 23 mei 2017 naar Garrelsweer en Lageland Alvorens uit Winschoten te vertrekken, eerst enkele mededelingen gedaan, o.a. met betrekking tot de gezondheidstoestand van Ge, het blijft voor

Nadere informatie

Maak van uw tuin, uw droomtuin

Maak van uw tuin, uw droomtuin Van Hout Tuinprojecten Maak van uw tuin, uw droomtuin www.vanhouttuinprojecten.nl 1 2 Tuinontwerp Bent u trots als u naar uw tuin kijkt? Of ziet uw droomtuin er heel anders uit? Van Hout Tuinprojecten

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

Agenda: Nieuwsbrief 35 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren

Agenda: Nieuwsbrief 35 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Nieuwsbrief 35 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 25-04-2018. Agenda: 11 mei: Eten bij Kok Experience aanmelden bij Erika

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking MAART 2019 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Minder nieuwsbrieven Vorig jaar kregen alle cliënten 6x per jaar een nieuwsbrief thuis gestuurd. In 2019 gaat het anders. De nieuwsbrieven

Nadere informatie

Welkom in ons vernieuwde tuincentrum!

Welkom in ons vernieuwde tuincentrum! Kijk voor onze acties op www.tcvanee.nl Welkom in ons vernieuwde tuincentrum!, 99 MAART 09 Feestelijke opening! VIOLEN b f / g i 9 cm. Six-pack. Klein- en grootbloemige violen. Keuze uit diverse kleuren.

Nadere informatie

de school op 12 december gesloten zijn

de school op 12 december gesloten zijn Staking 12 december Mogelijk heeft u via het nieuws of andere media al iets vernomen over een eventuele staking op 12 december. Op dit moment is nog onduidelijk of het op 12 december daadwerkelijk tot

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 15

PLANTWIJZER VIDEO 15 PLANTWIJZER V I D E O 15 15 VIDEO 15 VASTE PLANTEN 1 Deze video gaat over bloeiende vaste planten. Dit is een uitgebreide groep waarover ik in een bijgevoegde pdf vertel welke de meest makkelijk te gebruiken

Nadere informatie

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m

Informatiemarkt Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE Groep Groep 5 t/m Nr. 01 07 september 2018 Inhoud ALGEMEEN... 1 Informatiemarkt... 1 21 e eeuwse vaardigheden... 1 Snappet... 1 GROEPSINFORMATIE... 2 Groep 3... 2 Groep 5 t/m 8... 2 Schaaklessen St. Victor school: Schaken

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma oktober 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand oktober. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E 1ste t.em. 6de leerjaar THE MAKAMPE N P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E Wat? Studio organiseert originele themakampen voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar t.e.m. het 6de leerjaar. Elke kampweek

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

WILSIERBESTRATING.NL. Tuinideeën

WILSIERBESTRATING.NL. Tuinideeën Tuinideeën wilsierbestrating.nl vervaardigt regelmatig nieuwe tuinconcepten. De tuinontwerpen zijn zo gemaakt, dat ze relatief eenvoudig in iedere tuin nagemaakt kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg Oog voor wat telt Wonen met intensieve zorg Welkom bij De Lozerhof In de Haagse wijk Bouwlust vindt u De Lozerhof. Hier wonen ouderen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. In de huiselijke

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma november 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand november. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord AGENDA Beste lezers, Ondanks het prachtige weer wordt er bij de wijkvereniging hard nagedacht over de komende receptie ter ere van ons 25-jarig bestaan. Wat

Nadere informatie

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder.

Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Groei&Bloei, afdelingnoordoostpolder. Jaarverslag 2014. Bestuur, website, Polderbloei en reiscommissie: Voorzitter: Wies Voesten. Secretariaat: Anneke Neve. Penningmeester: Bob Brug. Ledenadministratie:

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan 2.1 Bestaande

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

onze tuin groeit met u mee

onze tuin groeit met u mee onze tuin groeit met u mee Doenwesamentuin Een tuin is niet zomaar een stukje groen. Tenminste, onze tuinen zijn dat niet. Bij groengroep zoeken we altijd naar het mooiste evenwicht tussen mens en ruimte.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban Laurens Den Hoogenban is een woonzorglocatie voor ouderen, die is gelegen in de wijk Overschie. De locatie kenmerkt zich door de

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Tuinvoornemens & 26 februari bij tuincentrum Osdorp

Tuinvoornemens & 26 februari bij tuincentrum Osdorp Tuinvoornemens 2017 25 & 26 februari bij tuincentrum Osdorp Een goed begin is het halve werk. Voor iedereen met mooie balkon-, terras- of tuinplannen organiseren wij in samenwerking met de van TV bekende

Nadere informatie

Ten Brinke Interieurbeplanting BV

Ten Brinke Interieurbeplanting BV Ten Brinke Interieurbeplanting BV Zuiderlaan 28f 6905 AE Zevenaar Postbus 2076 6900 CB Zevenaar t +31 (0) 316 33 24 00 f +31 (0) 316 34 56 33 info@ten-brinke.nl www.ten-brinke.nl www.kantoorplant.nl Ten

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Ontdekkingstocht voor gezinnen

Ontdekkingstocht voor gezinnen Rivierenhof Ontdekkingstocht voor gezinnen Tjakkie de specht ontdekt de herfst INLEIDING TJAKKIE HERFST Tjakkie de specht voor gezinnen is een ontdekkingstocht met een bewegwijzerde route doorheen het

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie