Nieuwsbrief Nr. 3, 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Nr. 3, 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Nr. 3, 2016 De laatste loodjes voordat de zomervakantie echt kan beginnen. De meeste kinderen zijn er ook echt aan toe. Even niet leren, niet op tijd uit bed, niet in de kleren en na het ontbijt meteen de deur uit, maar lekker de hele dag buiten spelen. Naast de kinderen hebben ook de vrijwilligers een beetje vakantie nodig. We zijn in de zomervakantie geopend volgens het zomerrooster. Houdt u er alstublieft rekening mee dat het drukker kan zijn dan u gewend bent. Uiteraard doen wij onze uiterste best om lange wachttijden te voorkomen. Het is mogelijk speelgoed en spellen voor de hele vakantieperiode te lenen, met uitzondering van het buitenspeelgoed. Heeft u al nieuwe gezichten gezien in de speelotheek? Dat kan kloppen we hebben weer nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken! Peuterochtend Wat was het op 19 juni weer gezellig met al die kids! Het thema was vakantie. Er stond een barbecue met kooltjes, vlees, worst en bordjes met bestek. Twee stoeltjes erbij. Dat zag er erg gezellig uit. Daarnaast o.a. een hinkelkleed, een grote vrachtwagen met oplegger, strandballen en puzzels op de tafel. Het is zo leuk om te zien hoe de kinderen reageren op elkaar en op het speelgoed. De één gaat meteen heerlijk aan de gang met de barbecue. (Drie keer raden wie het eerste worstje kreeg???... mamanatuurlijk!). De ander moet eerst even op schoot, voorzichtig kijkend naar wat er allemaal gebeurt en wie er allemaal zijn. Nou, dat waren aardig wat mensen en kinderen! Er waren zo n 12 kinderen met moeder of oma.

2 Hans Haak was er met de handpan. Dat is een muziekinstrument wat zachte galmgeluiden geeft,erg rustgevend. Elly van de bibliotheek heeft het boek Boris gaat naar zee voorgelezen met behulp van het vertelkastje. De kinderen kunnen op deze manier de plaatjes goed zien en waren dan ook erg enthousiast met vragen stellen en meevertellen. Kortom: Het was een goede ochtend met elkaar! Openingstijden in de zomervakantie Wij staan in de zomervakantie gewoon voor u klaar! Maar niet geheel op de momenten die u van ons gewend bent. In de eerste en de laatste week van de zomervakantie zijn wij op de reguliere tijden en dagen geopend. Alleen in de overige vier weken van de zomervakantie is dit anders. Aangepaste openingstijden in de zomervakantie van 18 juli t/m 12 augustus zijn: Maandagochtend van tot uur Vrijdagavond van uur tot uur Wegens beperkte openingstijden kan het met name op de vrijdagavond erg druk zijn. Het is in de zomervakantie mogelijk het speelgoed voor 8 weken te lenen (met uitzondering van het buitenspeelgoed). Vraag ernaar bij de balie. Veranderd in de zomervakantie Vorig jaar was het mogelijk het buitenspeelgoed in de zomervakantie met 3 weken te verlengen. Sinds 1 januari 2016 is de uitleentermijn aangepast van 3 naar 4 weken. Dat betekent dat het buitenspeelgoed bij een verlenging voor anderen 8 weken niet beschikbaar is. Daarom heeft het bestuur besloten dat het buitenspeelgoed in de zomervakantie niet verlengd kan worden. Op deze manier hopen wij dat meer kinderen de kans krijgen met het buitenspeelgoed te kunnen spelen. Wij hopen op uw begrip. Ontbrekende onderdelen Ontbrekende onderdelen? Vervelend! Thuis tussen de kussen van de bank en achter de radiator op zoek naar het verdwenen speelgoed. Daar zit niemand echt op te wachten. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en ongeduldig. Het is voor hen soms lastig te wachten met het openen van de box met speelgoed. Doordat de speelgoedbox dan geopend wordt voor u thuis bent kan het gebeuren dat onderdelen kwijtraken. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan de dozen pas thuis met uw kind te openen en niet in de Speelotheek. Vergeet vooral niet eerst de onderdelen te tellen en te controleren, zodat u zeker weet dat u het speelgoed compleet heeft meegekregen. Ook is het verstandig om e controleren of de plastic box nog heel is. U kunt binnen 24 uur melden als er iets kapot is of als u een onderdeel mist. Als wij gesloten zijn kunt u de voic inspreken of ons een mail sturen info@speelotheekpinoccio.nl

3 Kleine bedragen graag contant afrekenen Het kan voorkomen dat u een klein bedrag aan ons verschuldigd bent. Bijvoorbeeld voor het reserveren van speelgoed, een ontbrekend onderdeel of door het te laat terugbrengen van het speelgoed. Sinds de pinpas niet meer uit onze portemonnee weg te denken is, merken wij dat contant geld niet meer vanzelfsprekend is. U zou ons een groot plezier doen om een klein bedrag aan contant geld bij u te hebben als u speelgoed komt lenen, voor het geval u ons een klein bedrag verschuldigd bent. Vrijwilligers bedankt! Op woensdag 22 juni vondweer de jaarlijkse BBQ plaats. De BBQ is voor alle vrijwilligers van de uitleen, inname, tellen, nummeren, speelgoedcommissie, werkochtenden, reparatie, computer en ICT, het bestuur en alle anderen die voor de Speelotheek de handen uit de mouwen steken. De opkomst was groot, 24 vrijwilligers. Niet alleen lekker eten, maar ook gezellig samen zijn. En net zoals thuis: De mannen bakten ze bruin. Voorzitter Carla Dokter ontving een leuke attentie omdat zij de organisatie van de BBQ voor haar rekening nam en haar tuin ter beschikking stelde. We hebben gesmuld. Welkom! U heeft ze misschien al gezien in de Speelotheek;onze nieuwe vrijwilligers. Wij zijn heel blij met onze nieuwe aanwinsten. Van harte welkom Ali, Diny, Anne-Marie, Marjolein en Joke. Heeft u ze nog niet gezien, dan komt u ze waarschijnlijk binnenkort wel tegen.

4 Nieuw speelgoed F Mini Golf Club Een leuke en kleurrijke minigolf speciaal ontworpen voor kinderen, met geluid en licht, om hen aan te moedigen om te spelen, om te bewegen en om hun nauwkeurigheid en coördinatie te ontwikkelen. F62 Flipsies cabrio-podium Jazz droomt ervan om zangeres te zijn! Transformeer haar cabrio naar een podium en laat haar droom uitkomen. Druk op de magische ketting om grappige zinnetjes te horen. Plaats Jazz op één van de drie Magic Points en luister naar de vrolijke reacties. Wanneer een vriendin bij Jazz in de cabrio plaatsneemt, zullen ze met elkaar gaan praten! Het transformeren van de Flipsies prikkelt de fantasie en stimuleert het spelen van rollenspellen TD2 De drie kleine biggetjes Er was eens een betoverend denkspelletje met 3 biggetjes en een wolf. Kan jij de biggetjes hun huis helpen bouwen, zodat ze buiten kunnen gaan spelen? Maar kijk uit! Zorg ervoor dat ze veilig in hun huisjes zitten, wanneer de wolf in de buurt is. Dit puzzelspel is ideaal voor de handjes van jonge kinderen, met 3 grote, stevige puzzelstukken die gemakkelijk vast te houden zijn. Ontdek hoe de biggetjes in hun huis passen en door het raam naar buiten kijken. Dit spel bevat ook een plaatjesboek met het verhaal én een boekje met 48 opdrachten. F314 Paw Patrol airpatrol Samen met de pups van PAW Patrol vlieg je de lucht in met deze Air Patroller. In deze Air Patroller kan het reddingsteam nog sneller bij de actie zijn. Dit vliegtuigje heeft werkende lampjes en maakt geluid. De propellers kan je ronddraaien. Dit model is om te bouwen van vliegtuig naar helicopter. F21 Table Zwoosh ball De Table Zwoosh Ball is een snel en spannend spel met een zwevende voetbal. De Zwoosh Ball werkt op batterijen en zweeft in de lucht. De bal glijdt snel en moeiteloos over elk glad oppervlak, terwijl de schuimrubberen bumpers, meubels en vingers beschermen. Met de twee goals en twee stoters verander je elke tafel of harde vloer eenvoudig in een speelveld waar je je urenlang kunt vermaken.

5 Buitenspeelgoed En heel veel nieuw buitenspeelgoed waaronder (verstelbare) inline skates, speedbadminton, Frozen step,skateboards, alu scooter, honkbaltrainingset. BM67 - Hinkelmat Een hinkelbaan voor binnen met het decor van stoeptegels. Wie komt het eerste bij de tien? Een hinkelbaan blijft wel een favoriet als buitenspel; leerzaam, goed voor de motoriek en bovenal een leuk spel om alleen of met andere kinderen te doen. BM68Basketball voor peuters en kleuters Met een bal spelen is voor de meeste peuters en kleuters helemaal het einde. Maar vaak is het speelgoed als doelen en goals niet op deze leeftijd ingesteld. Deze basketball standaard gelukkig wel! Speciaal bestemd voor onze peuters en kleuters. Supergoed voor de ontwikkeling van de hand- oog coordinatie en een uitgangspunt voor allerlei leuke balspelletjes die je samen met ze kunt spelen, maar je kunt ook met een paar peuters/kleuters tegelijkertijd laten spelen. BM71 -Ogosport mezo/large disks tennisset Deze Ogosdisk Mezo set bevat 2 extra grote OGO's waarmee je dus kunt overgooien, het speciale balletje kunt overslaan.of verzin er je eigen spel mee! Speel het liefst met minimaal 2 personen. Iedereen neemt een OGO en overslaan maar. De OGO heeft een soort net van een zeer soepel materiaal waardoor je het balletje heel gemakkelijk terugslaat. Hoog en verzonder al TE veel moeite dus neem de ruimte! Je kunt met de OGO's ook frisbeëen en natuurlijk kun je het ook nog eens combineren dus slaan en dan allebei gauw van OGO wisselen door ze als frisbee wat sneller te gooien. Speel dit op een grasveld, strand...in het water (met kleine waterballonnetjes is dit ook helemaal geweldig) maakt eigenlijk niet uit als je maar een beetje de ruimte hebt. BM74 Multi sportnet Dit is echt ideaal! Een net dat je eenvoudig in hoogte kunt verstellen en zo dus exact kunt afstemmen op de sport of het spel waar je mee bezig gaat, of de leeftijd (lengte) van de kinderen die er mee spelen! Ook nog eens geleverd in stevige draagtas dus gemakkelijk mee te nemen op vakantie. Het net is eventueel te verankeren in het gras. Werkelijk een onmisbaar sportnet als je het leuk vind om verschillende sporten te beoefenen zoals volleyball, badminton, tennis enz.

6 Taal- en denkspellen Wij hebben heel veel speelgoed uit de G-collectie (gezelschapsspellen) om genummerd naar TD- spellen (Taal- en denkspellen). In deze categorie vinden we o.a. de spelletjes die (ook) solitair gespeeld kunnen worden. Het betreft spellen die speciaal ontwikkeld zijn op ruimtelijk- en wiskundig inzicht en taalontwikkeling. De spellen voorzien in een differentiatie in moeilijkheidsgraad. Denkspellen staan voortactisch spelen, logisch nadenken, slim inzetten. Bovendien bieden deze spellen naast stevige mentale uitdagingen ook heel veel spelplezier! Een greep uit onze collectie TD spellen: TD 104- Kwartet TD 128- Letterdief TD Letterspelmat TD Woordenschat TD96- Op weg naar groep 1 TD Lamaze TD Smartcar TD Castle logix In the picture Hoi! Mijn schoonmoeder werkt al heel lang bij de speelotheek. Zij vertelde altijd enthousiast over al het speelgoed. In het begin dacht ik altijd dat het voor mensen was die weinig te besteden hadden en ik had niet het gevoel dat ik ook lid moest worden. Totdat er ook een vriendin van mij lid werd. Zij was ook zo enthousiast. Dus ben ik toch maar eens wat meer gaan vragen en het leek me eigenlijk best leuk. Sindsdien ben ik lid geworden. Mijn oudste dochter Tara is 5 jaar. Ik koos toen voor een dreumes - abonnement. Dit beviel goed. Toen ze wat ouder werd en er nog een zusje bij kwam (Ise 2 jaar), hebben we het abonnement maar groter gemaakt. Meestal neem ik 4 dingen mee. Twee stuks voor de oudste en twee stuks voor de jongste. En soms haal ik een poosje niks. Nu ik nadenk waarom ik kan soms niet kiezen dan sta ik daar maar te kijken naar wat er allemaal is en ben ik alleen maar aan het denken: Wat zullen ze leuk vinden. Maar eigenlijk maakt dat dus niet uit. Zo kom je er ook achter wanneer je kind iets dus niet leuk vindt. En het voordeel is dan, dat je het gewoon terugbrengt en het is niet zonde van je geld omdat je het toch niet gekocht hebt.

7 Soms ga ik in mijn eentje naar de speelotheek om speelgoed uit te zoeken omdat dat ook wel eens handig is. Maar ik maak er ook wel eens een soort uitje van. Dan ga ik samen met één van de meiden of met allebei. We gaan dan eerst boekjes uitzoeken in de bibliotheek en daarna speelgoed in de speelotheek. Ik ben soms wel een uur lekker aan het rondneuzen met de meiden en ze vinden dat heerlijk. Tara en Ilse vinden eigenlijk al het speelgoed wel leuk. En na 3 of 4 weken is het vaak ook wel weer bekeken en mag het weer terug. Behalve de houten bakfiets. Mijn jongste dochter kon er geen afstand van doen. Die moest ik dus stiekem een keer terug brengen. Ik zou het iedereen aanraden. Ze hebben veel speelgoed en spellen. Dingen die best duur zijn om te kopen en waar je op deze manier toch mee kan spelen. En je kan dingen uitproberen. Iets wat ze erg leuk vinden, kan je dan zelf een keer kopen, bijvoorbeeld voor hun verjaardag. Pauline Simon Tip van de maand De tip van de maand is: Neem een grote boodschappentas mee als u naar de speelotheek komt. Zo n big shopper, reuze handig en makkelijk. Zo kunt u veel tegelijk meenemen en heeft u nog een hand vrij om uw fiets van het slot te halen of uw auto te starten. Namens alle vrijwilligers: Fijne vakantie! Volg ons op Bent u al vriend van ons op facebook? Openingstijden Adres Maandagmorgen uur tot uur Frieswijkstraat 99 Woensdagmiddag uur tot uur T (tijdens openingstijden) Vrijdagmiddag uur tot uur E info@speelotheekpinoccio.nl Vrijdagavond uur tot uur

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016 Nieuwsbrief Nr. 2, 2016 Wat een heerlijke tijd van het jaar. Na de donkere dagen van de winter is nu de zomertijd ingegaan en worden de dagen weer langer. Dat geeft meteen meer energie en dat zie je ook

Nadere informatie

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino www.speelotheekharlekino.nl uitgave september 2013 Wat is een speelotheek? De speelotheek is voor speelgoed wat een bibliotheek is voor boeken. Je

Nadere informatie

HANDLEIDING. Jazz Cabrio / Podium VTech Printed in China NL

HANDLEIDING. Jazz Cabrio / Podium VTech Printed in China NL HANDLEIDING Jazz Cabrio / Podium 2015 VTech Printed in China 91-003077-005 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve

Nadere informatie

HANDLEIDING Carina Dokterstafel / Minigolf

HANDLEIDING Carina Dokterstafel / Minigolf HANDLEIDING Carina Dokterstafel / Minigolf 2015 VTech Printed in China 91-003074-015 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische,

Nadere informatie

Beste leden, Isabel van Beckum KERST 2018

Beste leden, Isabel van Beckum KERST 2018 KERST 2018 Beste leden, 40 jaar speelotheek! Dat kan jullie niet ontgaan zijn. We kijken terug op een mooi najaar met een succesvolle open dag en een gezellige reünie. Sinds de zomer hebben we tientallen

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2015

Nieuwsbrief Nr. 4, 2015 Nieuwsbrief Nr. 4, 2015 Hoewel het toch echt herfst is, hebben we vorige week genoten van de laatste mooie dagen voordat de herfst echt zijn intrede deed. Hopelijk volgen in de herfstvakantie nog meer

Nadere informatie

Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur. Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum

Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur. Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum Geopend op zaterdag van 11.00-13.00 uur Bezoekadres: Geesterduinweg 1 1902 CC Castricum Postadres: Stichting Speel-o-theek Castricum Postbus 43 1900 AA Castricum Voorwoord Een speel-o-theek: Wat is dat?

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Fijne dag samen! Het Handin-Handboek. 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Fijne dag samen! Het Handin-Handboek 101 snelbinders voor (nog) meer verbinding met je kind VAN DE FAMILY FACTORY Het Hand-in-Handboek is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2019 Concept

Nadere informatie

WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK?

WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK? Informatie over: WAT IS EEN SPEEL-O-THEEK? De speel-o-theek is een uitleencentrum voor speelgoed met als doel het uitlenen van goed, duurzaam en verantwoord speelgoed. Er zijn altijd medewerksters aanwezig

Nadere informatie

Sokkerwei KZ Castricum. Dit is ook ons postadres.

Sokkerwei KZ Castricum. Dit is ook ons postadres. Geopend op; dinsdag woensdag zaterdag 9.00-10.00 uur 15.00-16.00 uur 11.00-13.00 uur Bezoekadres: Basisschool de Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum Dit is ook ons postadres. Info@sotcastricum.nl www.sotcastricum.nl

Nadere informatie

Sabine Wisman. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Sabine Wisman. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Sabine Wisman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 8, 10, 13 8, 9, 10, 11, 12, 13 10 11 21 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 25 18, 19, 21, 23 30, 31, 32, 36, 39, 41 30, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41 30, 31,

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids Themabrief Wij gaan voorlezen Maart en april 2014 Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350 violierkids@komkids Wat willen wij? In het begin van de zomer gaan wij in de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Een speelotheek: wat, wie en waarom p. 2. Het speelgoed p. 3. De organisatie Medewerkers Huisvesting p. 4

Inhoudsopgave. Een speelotheek: wat, wie en waarom p. 2. Het speelgoed p. 3. De organisatie Medewerkers Huisvesting p. 4 Informatieboekje Inhoudsopgave Een speelotheek: wat, wie en waarom p. 2 Het speelgoed p. 3 De organisatie Medewerkers Huisvesting p. 4 Openingstijden Lid worden Uitlenen p. 5 Te laat, kwijt of beschadigd

Nadere informatie

HANDLEIDING. Flipsie & Magic Point accessoire VTech Printed in China NL

HANDLEIDING. Flipsie & Magic Point accessoire VTech Printed in China NL HANDLEIDING Flipsie & Magic Point accessoire 2015 VTech Printed in China 91-003082-016 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische,

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Ik ben een heel klein muisje

Ik ben een heel klein muisje Ik ben een heel klein muisje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Ik ben een heel klein muisje: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Massagespel... 4 Speelgoed... 4 Muisje

Nadere informatie

Leners informatie. Welkom bij de Speelotheek!

Leners informatie. Welkom bij de Speelotheek! Leners informatie Welkom bij de Speelotheek! Bij uw lidmaatschapskaart ontvangt u dit informatieboekje. In dit boekje kunt u handige informatie vinden en een korte uitleg over de werkwijze van de Speelotheek.

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

HANDLEIDING. Clementine IJscokar / Keuken. 2015 VTech Printed in China 91-003072-005 NL. 523 IM.indd 1 08/05/2015 14:42:1

HANDLEIDING. Clementine IJscokar / Keuken. 2015 VTech Printed in China 91-003072-005 NL. 523 IM.indd 1 08/05/2015 14:42:1 HANDLEIDING Clementine IJscokar / Keuken 2015 VTech Printed in China 91-003072-005 NL 523 IM.indd 1 08/05/2015 14:42:1 Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2014

Nieuwsbrief Nr. 4, 2014 Nieuwsbrief Nr. 4, 2014 De herfst is begonnen. Dit weekend wordt de klok een uur terug gezet, dus we krijgen weer lange avonden. Gezellig om na het eten nog een leuk spelletje te spelen met de kinderen.

Nadere informatie

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE!

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! BETOVEREND Dit thema was in 1 woord betoverend met jullie kinderen. Samen meegaan in hun fantasie en ontdekkingswereld was nog nooit zoveel aan bod gekomen

Nadere informatie

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk?

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk? Buitenspelen Inleiding In dit boekje lees je over Ayse en haar gezin. Haar kinderen zijn snel moe. Ayse en haar man Ali willen fitte kinderen die lekker in hun vel zitten. Daarom gaan ze meer buiten spelen

Nadere informatie

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino www.speelotheekharlekino.nl uitgave juni 2016 Wat is een speelotheek? De speelotheek is voor speelgoed wat een bibliotheek is voor boeken. Je kunt

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Lexi Schoolbord / Trampoline VTech Printed in China NL

HANDLEIDING. Lexi Schoolbord / Trampoline VTech Printed in China NL HANDLEIDING Lexi Schoolbord / Trampoline 2015 VTech Printed in China 91-003073-005 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve

Nadere informatie

HANDLEIDING. Clementine Bakkerij / Verjaardagsfeest. 2015 VTech Printed in China 91-003080-005 NL

HANDLEIDING. Clementine Bakkerij / Verjaardagsfeest. 2015 VTech Printed in China 91-003080-005 NL HANDLEIDING Clementine Bakkerij / Verjaardagsfeest 2015 VTech Printed in China 91-003080-005 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische,

Nadere informatie

HANDLEIDING. Jazz Piano / Kaptafel VTech Printed in China NL. 623_IM.indd 1 08/05/ :43:1

HANDLEIDING. Jazz Piano / Kaptafel VTech Printed in China NL. 623_IM.indd 1 08/05/ :43:1 HANDLEIDING Jazz Piano / Kaptafel 2015 VTech Printed in China 91-003075-005 NL 623_IM.indd 1 08/05/2015 14:43:1 Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn

Nadere informatie

Onderdeel van. informatie

Onderdeel van. informatie Onderdeel van informatie Leners informatie Welkom bij de Speelotheek! Bij uw lidmaatschapskaart ontvangt u dit informatieboekje. In dit boekje kunt u handige informatie vinden en een korte uitleg over

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Polka. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS

Polka. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Polka Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Polka: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Babydans... 4 Met muziekinstrumenten... 4 Dreumesen... 4 Klinkend materiaal... 4 Trommelen...

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Beste, Ons speelgoed. Agenda. De speelotheek is gesloten van 25 april tot en met 5 mei.

Beste, Ons speelgoed. Agenda. De speelotheek is gesloten van 25 april tot en met 5 mei. Beste, Kriebelt het bij jou ook? Wie naar buiten kijkt kan er niet omheen; het buitenspeelseizoen is nu écht gestart. Van glijden van de glijbaan tot steppen op de stoep, of toch liever spelen met water.

Nadere informatie

STICHTING SPEELOTHEKEN DEN HELDER UITLEENREGLEMENT

STICHTING SPEELOTHEKEN DEN HELDER UITLEENREGLEMENT STICHTING SPEELOTHEKEN DEN HELDER UITLEENREGLEMENT Augustus 2013/ 2018 Adresgegevens en inlichtingen: Speelotheek t Stokpaardje Gevestigd in: Basisschool de Verrekijker Vogelzand 4104 1788 MJ Julianadorp

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Beste ouders/verzorgers, Verjaardagen kinderen/leidsters: 11 maart: Isabella 7 jaar ( BSO ) 16 maart: Orfeu 49 jaar ( Directeur ) 18 maart: Emily 1 jaar ( Baby groep ) 22 maart:

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief april 2015 In deze nieuwsbrief: nieuw speelgoed, Nijntje 60 jaar, info van de speelotheek en de creatieve dag van een clv-klas. T11 Winnie de Pooh doos: electro, puzzels, rijgplankjes, magneetplaten,

Nadere informatie

HANDLEIDING 2 in 1 Activiteitentafel

HANDLEIDING 2 in 1 Activiteitentafel HANDLEIDING 2 in 1 Activiteitentafel 2014 VTech Printed in China 91-002864-010 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng?We hebben nu al een beetje geoefend met een boekbespreking, maar voor veel kinderen is praten met

Nadere informatie

Lieke is verliefd Lees ook de andere boeken over Lieke: Lieke in de hoofdrol Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Vrijdag 20 april t/m vrijdag 27 april. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf!

Recreatieprogramma. Vrijdag 20 april t/m vrijdag 27 april. Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Recreatieprogramma Vrijdag 20 april t/m vrijdag 27 april Welkom op De Kurenpolder Recreatie Wij wensen u een fijn verblijf! Kijk snel verder voor het complete programma van het recreatieteam! Recreatieprogramma

Nadere informatie

uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449

uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449 uitleenreglement Adres: Laan van Straatsburg 2 1826 BZ Alkmaar Telnr: 072-5620449 Openingstijden : Wo. 13.30-15.30 19.00-20.00 Vrij. 11.00-12.00 Za. 10.00-12.00 STICHTING SPEEL-O-THEEK DE SPEELBOEG Website:

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje

Thijs gaat op reis. Een voorleesboekje Thijs gaat op reis Een voorleesboekje Dit boekje is opgedragen aan de vrijwilligers die in hun eigen dorp een beetje extra liefde geven aan kinderen. Kinderen die zonder die liefde, aandacht en zorg geen

Nadere informatie

Olten, december 2014,

Olten, december 2014, Olten, december 2014, Hoho! Hoi allemaal! Omdat papa en mama denken, dat ik degene in ons gezinnetje ben die het liefste praat, mag ik jullie alweer voor de tweede keer onze kerstbrief presenteren! Het

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Soms gaat het leren praten niet zo vlot. Eén op de vijf kinderen op de basisschool start

Nadere informatie

Speelotheek Harlekino

Speelotheek Harlekino Informatie & Leenvoorwaarden Speelotheek Harlekino www.speelotheekharlekino.nl uitgave mei 2017 Over Speelotheek Harlekino Speelotheek Harlekino heeft als doel het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen

Nadere informatie

Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018

Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018 Buitenspeeldagen Groot Rijnmond 2018 Mogelijk gemaakt door Anonieme sponsor Familie Sandberg Kramer Fietsservice Lijnbaan Vrijwilligers: Jacqueline van Hasselt en dochters Dick Scheffers Het idee van een

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Informatie & Uitleenvoorwaarden

Informatie & Uitleenvoorwaarden Informatie & Uitleenvoorwaarden speelotheek HARLEKINO Pijnacker Uitgave maart 2012 Wat is een speelotheek? De ontwikkeling van kinderen gaat razendsnel. Een baby wordt dreumes en is dan vooral bezig met

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

HANDLEIDING. 2013 VTech Printed in China 91-002826-011

HANDLEIDING. 2013 VTech Printed in China 91-002826-011 HANDLEIDING 2013 VTech Printed in China 91-002826-011 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten speciaal

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 17, 18 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Superhelden en prinsessen

Superhelden en prinsessen 10 mei - 2 juni Hallo, Het thema voor de maand mei is Superhelden en prinsesen. Wie is jouw superheld? Spiderman, een toffe voetballer, Mega Mindy, die ene leuke rapper of wie weet vind jij toch echt jouw

Nadere informatie

HANDLEIDING Vrolijk Vriendje & Cabrio

HANDLEIDING Vrolijk Vriendje & Cabrio HANDLEIDING Vrolijk Vriendje & Cabrio 2015 VTech Printed in China 91-002971-007 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Schoenen Onder de zool van mijn schoenen zitten noppen of plaatjes. Zo schuif ik niet weg op het gras.

Schoenen Onder de zool van mijn schoenen zitten noppen of plaatjes. Zo schuif ik niet weg op het gras. Voetballen Een voetbal Meer heb je niet nodig. Of toch wel: een tuin of een plein is ook handig als je wil voetballen. Bij een wedstrijd is de voetbal meestal van leder. Maar voor thuis of op school volstaat

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 13 juli Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 13 juli Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Beste ouders, Vrijdag, 13 juli 2018 We gaan aan het laatste schoolweek beginnen. Een bijzondere week. Een week waarin alles soms net een beetje anders

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie