Muziekbeleid. Gemeente Simpelveld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Muziekbeleid. Gemeente Simpelveld"

Transcriptie

1 Muziekbeleid Gemeente Simpelveld 2006

2 HOOFDSTUK 1 Inleiding Met het vaststellen van het saneringsplan op 15 juli 2004 heeft de raad bepaald dat de bestaande vorm van muziekonderwijs dient te worden beëindigd. Tevens heeft de raad aangegeven dat er een alternatieve vorm van muziekonderwijs dient te worden ontwikkeld. 1.1 Doelstelling Binnen het beschikbare budget muziekonderwijs te bieden aan een zo groot mogelijke groep jeugd. 1.2 Driesporen beleid Binnen deze doelstelling is het zogenaamde driesporen beleid ontwikkeld. 1. Muziekonderwijs via de basisscholen; 2. Muziekonderwijs via de lokale muziekverenigingen; 3. Muziekonderwijs aan individuele jongeren (niet HAFA). Bij raadsbesluit van 13 oktober 2005 heeft de raad met deze doelstellingen en met de ontwikkeling van dit driesporen beleid ingestemd. 1.3 Subsidieplafond Tevens is door de raad per afzonderlijk spoor voor de periode van vier jaren (2006 tot en met 2009) een subsidieplafond vastgesteld. In deze notitie worden bovengenoemde sporen nader uitgewerkt. 1.4 Relatie met Subsidieverordening Specifiek Welzijn 1998 Op hoofdstuk 2 zijn de hoofdstukken 1 en 2 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn 1998 van toepassing. Op de hoofdstukken 3 en 4 is hoofdstuk 1 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn 1998 van toepassing. Daar waar van deze verordening wordt afgeweken staat dit uitdrukkelijk vermeld.

3 HOOFDSTUK 2 Muziekonderwijs via de basisscholen 2.1 Doelstelling Voor alle leerlingen van het basisonderwijs wordt gewerkt aan doelstellingen zoals die omschreven zijn in de richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs. Alle leerlingen worden met muziek in aanraking gebracht teneinde te genieten van muziek, te luisteren naar muziek, muziek te zingen en te spelen, te bewegen op muziek, over muziek te praten en een oordeel te vormen over muziek. 2.2 Uitgangspunten Op systematische wijze wordt aan leerlingen kennis, inzicht en vaardigheden bijgebracht. Door alle vijf de domeinen: luisteren, bewegen, muziek maken (zingen, spelen en ontwerpen), vastleggen (noteren grafisch en in traditioneel notenschrift) en praten over muziek met regelmaat te doen en te behandelen. Leerlingen leren muziek te hanteren als taal, als communicatiemiddel. Door middel van muziek wordt gewerkt aan sociale vorming. Leerlingen gaan om met samenhangende kunstzinnige/creatieve vormen: dans, bewegen, uitbeelden, pantomime, tekenen en schilderen op muziek. Leerlingen leren de verschillende functies en verschijningsvormen van muziek kennen: de harmonie op straat, muziek in de kerk, in de media, in reclames, film etc Leerlingen ervaren dat klank of geluid de grondstof is van muziek. 2.3 Praktijk Gedurende enkele opeenvolgende maanden komen de leerlingen in de onderbouw, midden- en bovenbouw in aanraking met muziek en kunstzinnige vorming. Hiervoor wordt door een schoolmusicus les gegeven aan bepaalde groepen. De groepsleerkrachten nemen actief deel aan de lessen. Voordeel van muziekonderwijs door een gediplomeerd muziekdocent: Theorie en praktijk muziekonderwijs wordt beter op elkaar afgestemd, dit komt de muzikale ontwikkeling van de leerling ten goede; Deskundigheidsbevordering van de groepsdocent. De schoolmusicus begeleidt ook de muzikale bijdragen in de vorm van presentaties en kleine concerten (waaraan plaatselijke verenigingen ook hun bijdrage kunnen leveren). 2.4 Subsidieplafond Het subsidieplafond voor muziekonderwijs in de basisscholen bedraagt gedurende de periode genoemd onder 1.3: maximaal per jaar. 2.5 Verdeelsleutel Het volledige bedrag van ,= wordt over de drie basisscholen verdeeld naar rato van het aantal leerlingen per teldatum 1 oktober van het lopende schooljaar.

4 2.6 Subsidievoorwaarden De stichting Movare (cq. directies van de basisscholen) dient een projectplan in waarin duidelijk staat omschreven in welke vorm muziekonderwijs aan de basisscholen wordt aangeboden. De afzonderlijke scholen (stichting Movare) sluiten inzake muziekonderwijs in de basisscholen een vierjarig uitvoeringscontract af met de Stichting Muziekschool Kerkrade.

5 HOOFDSTUK 3 Muziekonderwijs door de plaatselijke verenigingen 3.1 Doelstelling Jeugdleden van de hafaverenigingen in de gelegenheid stellen om muziekonderwijs te volgen en een HAFA-certificering te behalen. 3.2 Uitgangspunten Het verstrekt subsidie wordt voor 100% ingezet voor muziekopleiding; De verenigingen werken waar mogelijk organisatorisch samen, waarbij iedere vereniging op haar eigen manier invulling kan geven aan muziekonderwijs. De verenigingen ondersteunen elkaar (bv. leerlingen van de fanfare volgen lessen bij de harmonie); Inkoop van muziekonderwijs, door de verenigingen, via de muziekschool is mogelijk; Er wordt gezorgd voor gezamenlijke aanschaf van de muziekmethode; Verenigingen huren samen een landelijke examinator in voor het afnemen van de HAFA-examens; De theorieopleiding wordt zo mogelijk door de verenigingen gezamenlijk georganiseerd. 3.3 Praktijk Leden van de HAFA-verenigingen volgen een door de vereniging aangeboden opleiding. Er zijn twee certificeringstrajecten: HAFA-certificeringstraject en het gradentraject. 1. HAFA-certificering Instrumentale opleiding HAFA-certificering (zie voor richtlijnen bijlage 1) Deze opleiding bestaat uit een theorie- en een instrumentaal deel en is opgedeeld in 4 deeltrajecten van elk 2 jaar. Aan het einde van deze 2 jaar volgt examen. De leerling krijgt de gelegenheid tot één herkansing. Indien deze niet positief wordt afgesloten stopt de gemeentelijke bijdrage in de opleidingskosten. Concreet, wil de leerling nog verder opleiding volgen, dient hij deze zelf te bekostigen. 2. Het gradentraject Dit is alleen een instrumentale opleiding. Duur van de opleiding per graad: 2 jaar. Aan het einde van deze 2 jaar volgt examen. De leerling krijgt de gelegenheid tot één herkansing. Indien deze niet positief wordt afgesloten stopt de gemeentelijke bijdrage in de opleidingskosten. Concreet, wil de leerling nog verder opleiding volgen, dient hij deze zelf te bekostigen. NB De leerlingen kunnen na succesvol afsluiten van het eerste HAFA-certificering-traject dan wel het eerste graden-traject, de vervolgtrajecten volgen totdat de leerling de leeftijd van 19 jaar heeft bereikt. Voor elk afzonderlijk traject geldt de eis dat dit door middel van een examen wordt afgerond en dit examen met succes moet worden afgelegd. 3.4 Subsidieplafond Het subsidieplafond voor subsidie aan de HAFA muziekverenigingen bedraagt gedurende de onder 1.3 genoemde periode ,= per jaar.

6 3.5 Subsidiegrondslagen Leeftijd: jeugdleden tot en met de leeftijd van 18 jaar komen in aanmerking voor subsidie. Het subsidie bedraagt maximaal 175,= per leerling per jaar. Maximaal betekent dat de hoogte van het bedrag per leerling jaarlijks wordt vastgesteld in relatie tot het subsidieplafond (zie ook 3.4 en 3.6). 3.6 Overschrijding subsidieplafond Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt in afwijking van artikel 5 lid 3 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn Simpelveld 1998 het bedrag per leerling verminderd. Vermindering vindt plaats in stappen van 5,00 per leerling. 3.7 Subsidieverlening Subsidieverlening vindt plaats op basis van de door de vereniging vóór 1 september voorafgaand aan het subsidiejaar ingediende leerlingenlijsten. De leerlingenlijsten zijn voorzien van naam, adres, geboortedatum en (start) niveau van de leerlingen. De vereniging dient na afloop van het schooljaar, uiterlijk 1 september van het lopende subsidiejaar een overzicht in van de resultaten van de gestarte trajecten. Op basis van ingediende certificaten vindt subsidieverlening plaats voor een eventueel vervolgtraject. 3.8 Beëindiging subsidie Aanvullend op artikel 7 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn 1998 vindt vermindering (cq beëindiging aan individuele leerling) van het subsidie plaats indien de leerling niet voldoet aan de certificeringseis zoals dit onder 3.3 praktijk is opgenomen. Beëindiging van het subsidie vindt in ieder geval plaats voor de leerling vanaf de dag dat hij 19 jaar wordt. 3.9 Vervallen recht op subsidie Het recht op subsidie vervalt indien een leerling het opleidingstraject stopt binnen 6 maanden nadat het traject is gestart. Eventueel genoten subsidie dient door de vereniging te worden gerestitueerd.

7 HOOFDSTUK 4 Muziekonderwijs aan individuele jongeren 4.1 Doelstelling Jongeren in de gelegenheid stellen om ook een ander instrument te leren bespelen dan HAFA-instrumenten. 4.2 Uitgangspunten Om voor subsidie in aanmerking te komen moet de jongere een muziekopleiding volgen bij een erkende muziekschool in Parkstad dan wel lid zijn van mandolinevereniging Sorriënto. Leerlingen volgen het reguliere opleidingstraject dat wordt afgesloten met een examen. 4.3 Praktijk Leden tot en met de leeftijd van 18 jaar van Mandoline vereniging Sorriënto dan wel leerlingen van een erkende muziekschool in Parkstad kunnen een subsidie aanvraag indienen. Subsidie is alleen bedoeld voor leerlingen die een instrument leren bespelen dat niet tot de groep HAFA-instrumenten behoort. Vaststelling van het subsidie vindt plaats aan het einde van het schooljaar. Leerlingen dienen een opleiding te volgen die leidt tot certificering. De leerling kan per traject (graden-opleiding) maximaal 1 x herexamen doen. 4.4 Subsidieplafond Het subsidieplafond voor muziekonderwijs aan individuele jongeren bedraagt gedurende de onder 1.3 genoemde periode ,= per jaar. 4.5 Subsidiegrondslag Leeftijd: jeugdleden tot en met de leeftijd van 18 jaar komen in aanmerking voor subsidie. Het subsidie bedraagt maximaal 175,= per leerling per jaar. Maximaal betekent dat de hoogte van het bedrag per leerling jaarlijks wordt vastgesteld in relatie tot het subsidieplafond (zie ook 4.4 en 4.6). 4.6 Overschrijding subsidieplafond Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt in afwijking van artikel 5 lid 3 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn Simpelveld 1998 het bedrag per leerling verminderd. Vermindering vindt plaats in stappen van 5,00 per leerling. 4.7 Subsidieverlening Subsidieverlening vindt plaats op basis van de door de ouders / leerling vóór 1 september voorafgaand aan het subsidiejaar ingediende bewijs van inschrijving bij een muziekschool

8 dan wel een verklaring van Mandolinevereniging Sorriënto dat betreffende leerling een opleidingstraject volgt dat door een examen wordt afgesloten. Het bewijs van inschrijving bij een muziekschool dan wel de verklaring van de mandolinevereniging dienen voorzien te zijn van naam, adres en geboortedatum van de leerling. Tevens dient de aard en de duur van het opleidingstraject te worden vermeld. De leerling dient na afloop van het schooljaar, uiterlijk 1 september van het lopende subsidiejaar een overzicht in van de resultaten van de gestarte trajecten. Op basis van het ingediende certificaat vindt subsidieverlening plaats voor een eventueel vervolgtraject. 4.8 Beëindiging subsidie Aanvullend op artikel 7 van de Subsidieverordening Specifiek Welzijn!998 vindt vermindering (cq beëindiging aan individuele leerling) van het subsidie plaats indien de leerling niet voldoet aan de certificeringseis zoals dit onder 4.3 praktijk is opgenomen. Beëindiging van het subsidie vindt in ieder geval plaats voor de leerling vanaf de dag dat hij 19 jaar wordt. 4.9 Vervallen recht op subsidie Het recht op subsidie vervalt indien een leerling het opleidingstraject stopt binnen 6 maanden nadat het traject is gestart. Eventueel genoten subsidie dient door de leerling te worden gerestitueerd.

9 HOOFDSTUK Geldigheidsduur notitie Deze beleidsnotitie geldt voor de duur van 4 jaren (2006 tot en met 2009). 5.2 Evaluatie Na twee jaar vindt evaluatie plaats. Indien evaluatie leidt tot bijstelling van het beleid zal de notitie (op onderdelen) worden aangepast. 5.3 Citeertitel Deze notitie kan worden aangehaald als Muziekbeleid Gemeente Simpelveld Burgemeester en wethouders van Simpelveld, De secretaris, De burgemeester, P.J.J.M. Schillings H.G.G. Bogman

Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016

Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016 Aanvraagformulier bijdrage lesgeld muziekonderwijs 2015 / 2016 Gegevens leerling: Achternaam: Roepnaam: Voorletter(s): Adres: Postcode en Woonplaats: Geboortedatum: Gegevens muziekonderwijs volgt gedurende

Nadere informatie

9 februari februari februari 2015 Armando van Gent Team Maatschappelijke Ontwikkeling Raf Daenen Caspar van Hoek. akk./i. d.d.

9 februari februari februari 2015 Armando van Gent Team Maatschappelijke Ontwikkeling Raf Daenen Caspar van Hoek. akk./i. d.d. Gemeente Oirschot 12 Collegevoorstel B. en W. Datum besluit: Datum voorstel: Vergaderdatum: Uiterste datum collegebehandeling: Naam opsteller: Naam afdeling/team: Naam portefeuillehouder: 9 februari 2015

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Voorstel Vast te stellen de deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B21 Onderwerp: Vaststelling deelverordening (individueel) muziekonderwijs jeugd en jongeren 2014 Datum B&W-vergadering: 3 juni 2014 Datum raadsvergadering: 26 juni 2014 Datum

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Het college heeft de raad beloofd de raad te informeren over de uitwerking van deze regeling.

GEMEENTE OLDEBROEK. Het college heeft de raad beloofd de raad te informeren over de uitwerking van deze regeling. GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Eenmalige regeling voor muziekverenigingen gemeente Oldebroek Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 213663 / 214797 Behandelend

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 44522 2 maart 2018 Nadere regels Rotterdams Onderwijsbeleid 2018-2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

RAADSINFORMATIE. Toekomst van het muziekonderwijs in de gemeente Someren. Datum. 20 november 2013

RAADSINFORMATIE. Toekomst van het muziekonderwijs in de gemeente Someren. Datum. 20 november 2013 RAADSINFORMATIE Aan de Raad Agenda nr. 12c Toekomst van het muziekonderwijs in de gemeente Someren Datum 20 november 2013 1. Samenvatting Gelet op diverse ontwikkelingen en de minder rooskleurige financiële

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2010/78 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels bevordering buurtalen (Duits en Frans) in basisonderwijs en VMBO in Limburg (gewijzigd) Citeertitel: zie officiële naam

Nadere informatie

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; overwegende dat het gewenst wordt geacht dat een nadere verordening wordt opgesteld voor het verstrekken van subsidie ten bate van culturele activiteiten;

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Oosterleek 18, Oosterleek (OV792/233132)

Aanvraag omgevingsvergunning Oosterleek 18, Oosterleek (OV792/233132) Nr. 45426 3 augustus 204 Aanvraag omgevingsvergunning Oosterleek 8, Oosterleek (OV792/23332) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 6 augustus 204 een aanvraag ontvangen voor het kappen van

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN.

A. ALGEMENE BEPALINGEN. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat het gewenst is een subsidieverordening vast te stellen voor de korpsen in de gemeente het Bildt, zulks ter uitvoering van de Algemene Subsidie Verordening:

Nadere informatie

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN Meerjaren(beleids)plan 2015-2020 HOOFDLIJNEN 1 EDITIE OKTOBER 2015 DOELSTELLING De Stichting Muziekopleiding Loon op Zand heeft als doelstelling het muzikaal opleiden van leerlingen van alle leeftijden

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Aan de leden van de raad Scherpenzeel, 27 januari 2004 Kenmerk : BWO/MS Voorstelnr. : 04-III-10 Commissie : Burgerij Portefeuille : wethouder H.J. van der Erve Referendum: ja Onderwerp

Nadere informatie

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk 17 juni 2016 BIVO/2016/30243 *Z02009B7AF6* NADERE REGELS SUBSIDIE GEZOND IN... HEEMSKERK 2016-2018 Inhoudsopgave Inhoud Hoofdstuk1 Algemene bepalingen 5 Artikel

Nadere informatie

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK?

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK? M. vd Heuvel Zwarte Molenweg 16 5388 EE Nistelrode T 06-49420047 Email: opleidingen@fanfarenistelrode.nl Nistelrode, Maart 2016 OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE Fanfare St. Lambertus Nistelrode voorziet

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Dewi van Veldhuizen

Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Dewi van Veldhuizen Informatienota Registratie nr. : Opsteller : Dewi van Veldhuizen Datum nota : 05.10.15 Afdeling : Ontwikkeling en Dienstverlening Portefeuillehouder : T. Antonis Onderwerp Evaluatie uitvoeringsregel individuele

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiëring cultuuronderwijs Midden-Drenthe

Beleidsregels subsidiëring cultuuronderwijs Midden-Drenthe Gemeenteblad nr. 583304 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 27 januari 2016 Beleidsregels subsidiëring cultuuronderwijs Midden-Drenthe Collegebesluit van 19 januari 2016 Burgemeester

Nadere informatie

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs PROVINCIAAL BLAD Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 1.3 en 2.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3953 20 januari 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 18 januari 2017, nr. VO/1112830,

Nadere informatie

Verordening materiele en financiele gelijkstelling onderwijs gemeente Blaricum 2015

Verordening materiele en financiele gelijkstelling onderwijs gemeente Blaricum 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Blaricum. Nr. 79652 23 december 2014 Verordening materiele en financiele gelijkstelling onderwijs gemeente Blaricum 2015 De raad van de gemeente Blaricum gelezen

Nadere informatie

Bezuinigingen muziekonderwijs

Bezuinigingen muziekonderwijs Muziek en cultuur bezuinigingen & nieuw beleid 7 november 2012 Bezuinigingen muziekonderwijs Begrotingsbehandeling november 2011: Afschaffen subsidie muziekschool Muziekles t/m 18 jaar tegen gereduceerd

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder:

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen Artikel 1 Definities Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. Instelling: Een rechtspersoonlijkheid bezittende

Nadere informatie

Notitie. Herijking Muziekonderwijs. Datum Afdeling. Publiekszaken en Sociaal Domein. Printdatum: :09:00

Notitie. Herijking Muziekonderwijs. Datum Afdeling. Publiekszaken en Sociaal Domein. Printdatum: :09:00 Notitie Herijking Muziekonderwijs Datum 27-10-2016 Afdeling Publiekszaken en Sociaal Domein Printdatum: 17-11-2016 10:09:00 Samenvatting toekomstig muziekonderwijs Gemeente Bellingwedde Gemeente kiest

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS

SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS SUBSIDIE MUZIEKONDERWIJS Subsidie muziekonderwijs voor seizoen 2016-2017 Postbus 100 3925 ZJ SCHERPENZEEL Stationsweg 389a 3925 CC SCHERPENZEEL Telefoon: (033) 277 23 24 Fax: (033) 277 46 84 E-mail: info@scherpenzeel.nl

Nadere informatie

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek Muziekbeleid Gemeente Ameland 2014 Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek Hans Christian Anderson Vastgesteld door burgemeester en wethouders op 8 juli 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Amelander

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015

Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR380944_1 18 april 2017 Beleidsregel subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2012, met aanpassing oktober 2015 1.Inleiding. De beleidsregel

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING PEUTERPROGRAMMA GEMEENTE ECHT-SUSTEREN 2013

SUBSIDIEVERORDENING PEUTERPROGRAMMA GEMEENTE ECHT-SUSTEREN 2013 CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR311130_1 23 november 2016 SUBSIDIEVERORDENING PEUTERPROGRAMMA GEMEENTE ECHT-SUSTEREN 2013 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van

Nadere informatie

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017

Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Nadere regel Basissubsidie gemeente Grave 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave; gelet op de kadernotitie Subsidiestelsel gemeente Grave Samen staan we sterk 1 en de Algemene

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010;

RAADSBESLUIT. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Z a l t b o m m e l ; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010; gelet op de artikelen 6 en 140 van de Wet op het primair onderwijs;

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

leerlingen in het primair onderwijs gemeente Waterland

leerlingen in het primair onderwijs gemeente Waterland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gedurende een overgangsperiode wenselijk is om de zorgstructuur op de basisscholen te ondersteunen; gelet op artikel

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Consulent taalvorming opleiding 2014-2016. Taalvorming

Consulent taalvorming opleiding 2014-2016. Taalvorming Consulent taalvorming opleiding 2014-2016 In september 2014 starten we met een nieuwe groep cursisten voor de opleiding Consulent Taalvorming. De opleiding is bedoeld voor docenten Nederlands en Pedagogiek

Nadere informatie

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Muziekonderwijs een noot zaak en een noodzaak Overweging: Muziekonderwijs op basisschool muziekscholen Noodzaak tot verandering Nieuwe vormen van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Artikel 2. Toepassing Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62002 1 november 2017 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 24 oktober 2017, nr. PO/1237137,

Nadere informatie

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: a. ASA 2013:

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Subsidiëring op basis van de programma s Leefomgeving, Sociaal Domein, Leren en leven en Economie.

Hoofdstuk 2 Subsidiëring op basis van de programma s Leefomgeving, Sociaal Domein, Leren en leven en Economie. CVDR Officiële uitgave van Kapelle. Nr. CVDR612542_1 10 september 2018 Subsidieregeling gemeente Kapelle Het college van burgemeester en wethouders van Kapelle, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding Bij Wet van 5 maart 1998 ligt met ingang van 1 augustus 1998 de primaire verantwoordelijkheid

gemeente Eindhoven 1 Inleiding Bij Wet van 5 maart 1998 ligt met ingang van 1 augustus 1998 de primaire verantwoordelijkheid gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 220 Inboeknummer 99Voo4y48 Beslisdatum B&W a8 september 1999 Dossiernummer 939.2 ro Raadsbijlage Voorstel inzake de besteding

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel:

UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat: - het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het gemeentelijke

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

GEMEENTE VEGHEL. gelet op artikel 18 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 ; b e s l u i t

GEMEENTE VEGHEL. gelet op artikel 18 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 ; b e s l u i t GEMEENTE VEGHEL Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel; overwegende dat herziening van de Nadere regels subsidiëring Onderwijs en Educatie 2016 noodzakelijk is in verband met

Nadere informatie

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009

WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 WIJZIGINGEN SUBSIDIEVERORDENING ZONNEBOILERS GEMEENTE OPSTERLAND 2009 De Subsidieverordening zonneboilers gemeente Opsterland 2009 is aangepast aan de nieuwe Algemene Subsidieverordening Opsterland 2012

Nadere informatie

Nadere regeling Subsidieregeling muziek-, dans en dramaonderwijs en culturele samenwerking, innovatie en reuring Gemeente Best

Nadere regeling Subsidieregeling muziek-, dans en dramaonderwijs en culturele samenwerking, innovatie en reuring Gemeente Best college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best; Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening 2013, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 149 en 156 van de Gemeentewet

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school voor basisonderwijs

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school voor basisonderwijs Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school voor basisonderwijs Het college van de gemeente Simpelveld; gelet op de artikelen 117 en 136 van de Wet op het primair onderwijs; gezien

Nadere informatie

Programma Kinderen Maken Muziek

Programma Kinderen Maken Muziek Programma Kinderen Maken Muziek Periode 2015-2017 Inleiding Kinderen Maken Muziek wil een bijdrage leveren aan het versterken van de sociale cohesie door kinderen samen een instrument te leren bespelen.

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

: Intrekken 'Verordening lesgeldvoorwaarden gemeentelijke muziekschool', vaststellen beleidskader muziekschool.

: Intrekken 'Verordening lesgeldvoorwaarden gemeentelijke muziekschool', vaststellen beleidskader muziekschool. Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-15266 Programma : Cultuur, recreatie en sport Onderwerp : Intrekken 'Verordening lesgeldvoorwaarden gemeentelijke muziekschool', vaststellen beleidskader muziekschool.

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek

ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING Bijlage, Bachelor Opleiding Docent Muziek Studiejaar 2013-2014 Algemeen 1. Deze bijlage bij het algemene gedeelte van de Onderwijs- en examenregeling van Codarts is van toepassing

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016

Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Veghel. Nr. 107877 3 augustus 2016 Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel;

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 17844 16 februari 2016 Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel; overwegende dat het gewenst is nadere regels vast te stellen ten behoeve van het verlenen en vaststellen van subsidies op het terrein

Nadere informatie

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ])

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ]) Staatscourant 14-02-2003, 37. Regeling houdende regels met betrekking tot verstrekking van een eenmalige subsidie aan werkgevers die een dienstbetrekking als bedoeld in het Besluit in- en doorstroombanen

Nadere informatie

Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Valkenburg aan de Geul

Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Valkenburg aan de Geul Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Valkenburg aan de Geul Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling In deze verordening wordt verstaan onder: a. het college: het

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

De gemeenteraad van Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 3 november 2016;

De gemeenteraad van Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 3 november 2016; De gemeenteraad van Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 3 november 2016; gezien het voorstel van het college van Valkenswaard d.d. 20 september 2016; registratienummer: 44521/51882; Besluit:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005/79

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005/79 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005/79 Gedeputeerde Staten van Limburg besluiten in aanvulling op de Algemene Subsidieverordening 2004 vast te stellen de volgende subsidieregeling: Nadere subsidieregels

Nadere informatie

REGELING SUBSIDIES VRIJWILLIGERSACTIVITEITEN WELZIJN EN ZORG 2015

REGELING SUBSIDIES VRIJWILLIGERSACTIVITEITEN WELZIJN EN ZORG 2015 Burgemeester en wethouders van Maastricht, gelet op artikel 2, vierde lid én artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015; besluiten tot vaststelling van de volgende

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Beleidskader voor algemene muzikale vorming. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie.

Beleidskader voor algemene muzikale vorming. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Raad VOORBLAD Onderwerp Beleidskader voor algemene muzikale vorming Agendering Commissie Bestuur x Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken x Commissie Sociaal Informerende Commissie Behandelwijze

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs gemeente Assen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens

Nadere informatie

FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI

FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN GOOD PRACTICE FRAAILAWAAI FLEVOLAND; DAAR ZIT MUZIEK IN! Stel...je zit in groep 6 en je krijgt muziekles op echte instrumenten als gitaar en piano, door echte muzikanten,

Nadere informatie

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In het bij of krachtens deze verordening bepaalde, wordt verstaan

Nadere informatie

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard; gelet op de Wet Kinderopvang de Algemene subsidieverordening Heerhugowaard

Nadere informatie

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ)

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Nieuwe culturele landschap: relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Cultura Venray() in Algemeen/ontwikkelingen Op 18 mei 2016 heeft de raad besloten om de subsidie voor het kunstencentrum Jerusalem

Nadere informatie

De 'Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017' vast te stellen, te publiceren en in werking te laten treden met ingang van 1 januari 2017;

De 'Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017' vast te stellen, te publiceren en in werking te laten treden met ingang van 1 januari 2017; Gemeente RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020 13 december 2016 16.12.05 De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel

Nadere informatie

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Vastgesteld 27 juni 2017 Bekendgemaakt 30 juni 2017 Inwerkingtreding 30 juni 2017 Wijziging -- pagina 2 Burgemeester en wethouders van Gouda Gelezen

Nadere informatie

Vraag basisschool. Inhoud. Wat betekent dit voor het team. Wij willen muzikale vorming geven in elke groep.

Vraag basisschool. Inhoud. Wat betekent dit voor het team. Wij willen muzikale vorming geven in elke groep. BASIC Vraag basisschool Wij willen muzikale vorming geven in elke groep. Inhoud Muzikale vorming in alle groepen op basis van eigen materiaal van de school aangevuld met materiaal uit het Muziekbord. Op

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR302150_1. Verordening Kinderopvang Delft Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

CVDR. Nr. CVDR302150_1. Verordening Kinderopvang Delft Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen CVDR Officiële uitgave van Delft. Nr. CVDR302150_1 3 oktober 2017 Verordening Kinderopvang Delft 2013 De raad der gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college van 7 mei 2013; Gelet op artikel 149

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van de werkgroep, vanaf 1968 de Stichting Kunstzinnige Vorming (KUVO) te Woerden, (1996)

Plaatsingslijst van het archief van de werkgroep, vanaf 1968 de Stichting Kunstzinnige Vorming (KUVO) te Woerden, (1996) Plaatsingslijst van het archief van de werkgroep, vanaf 1968 de Stichting Kunstzinnige Vorming (KUVO) te Woerden, 1966-1994 (1996) Vanaf 1966 werd door de gemeente Woerden vanuit het bureau Culturele Zaken

Nadere informatie

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter

Juni 2017, jaargang 21. Inhoud. Woordje van onze voorzitter Juni 2017, jaargang 21 Inhoud Woordje van onze voorzitter Zaterdag 1 juli: Gratis proeflessen of een keer spelen op een ander instrument Einde cursusjaar: opnieuw aanmelden Uitnodiging roosterbespreking

Nadere informatie

Gelet op artikel 2, vierde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening gemeente Maastricht 2015;

Gelet op artikel 2, vierde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening gemeente Maastricht 2015; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 126610 23 december 2015 Regeling subsidies vrijwilligersactiviteiten welzijn en zorg 2016 Burgemeester en wethouders van Maastricht, Gelet op

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. aangepast sporten: het

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam Bijlage 13 Voorziening Taalinterventies Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

cultuuronderwijs: het onderwijs gericht op het bereiken van de kerndoelen in het leergebied Kunstzinnige oriëntatie van het primair onderwijs;

cultuuronderwijs: het onderwijs gericht op het bereiken van de kerndoelen in het leergebied Kunstzinnige oriëntatie van het primair onderwijs; Tijdelijke Regeling Flankerende Projecten Cultuureducatie met Kwaliteit 2014 Fonds voor Cultuurparticipatie Maart 2014 Het bestuur van de Stichting Fonds voor Cultuurparticipatie, Gelet op artikel 3 van

Nadere informatie

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016 RIS300293 REGELING TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING INTEGRALE PLANNEN PRIMAIR ONDERWIJS EN VOORSCHOLEN DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, gelet op: - artikel 5

Nadere informatie

Verordening op de wijkraden

Verordening op de wijkraden Zoek regelingen op overheid.nl Haarlem Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële

Nadere informatie