Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept PlusProject! Tommy Krijt! MM2A! 19-06-2015"

Transcriptie

1 Concept PlusProject Tommy Krijt MM2A

2 Inhoud 1. Concept 2. SWOT 3. Marktverkenning Welke projectcategorieën zijn het meest succesvol? Hoeveel geld kan iemand voor zijn project vragen? Timing Projectduur Conclusie 4. Doelgroep 5. Flowchart

3 Concept Tijdens het maken van de documentaire over Pino Palladino realiseerde ik mij dat als ik nu een echte documentaire zou maken dat het mij veel meer geld zou kosten. Na wat zoeken op het internet kwam ik erachter dat het mogelijk is om geld te verkrijgen via crowdfunding het mogelijk is om geld op te halen. Kickstarter is een grote voorloper op het gebied van crowdfunding. Via Kickstarter is het mogelijk om jouw project te promoten en het beste verkooppraatje neer te zetten om voor jouw project het benodigde budget op te halen. Op Kickstarter loopt het uiteen van Videogames tot de aanleg van waterputten in Zuid-Afrika. De donateurs mogen zelf bepalen waar in ze hun geld investeren. De hoeveelheid mogen ze ook zelf bepalen. Hetzelfde principe geld ook voor And Action And Action is een onderdeel van Kickstarter om de donaties voor films te promoten. Het is een dochterpagina van Kickstarter. Men doneert nog steed via Kickstarter. De promoties van filmprojecten gaat via deze zij-tak van Kickstart genaamd And Action.

4 Swot Intern Extern Strengts Weaknesses Opportunities Threats De pagina is de enige in zijn soort op het filmgebied De promotie via Kickstarter zal moeilijker zijn Er liggen kansen om veel film platforms (IMDB, IGN) te promoten Men is niet geïnteresseerd in het platform en zullen het niet tot nauwelijks bezoeken. Kickstarter is een sterk platform om op verder te bouwen. De donaties voor films zijn op kickstarter zelf zijn al laag de kans dat dit op het platform ook gebeurd is erg groot Veel bekende filmmakers kunnen op dit platform terecht voor hun films Er worden alleen films gepromoot op dit platform de keuze is de gebalanceerd en er zijn niet duizenden verschillende ideeën

5 Marktverkenning Kickstarter is een fantastisch platform dat de kracht van online media aantoont. Waarom slaagt soms een fantastisch project er niet in genoeg funding te krijgen en halen anderen gemakkelijk hun doel? Wat zijn de succesfactoren van Kickstarter-projecten, naast het inhoudelijke aspect? En kunnen we die factoren toepassen om het succes van nieuwe projecten te vergroten? Kickstarter heeft namelijk wel een aantal mooie statistieken op haar website staan, maar deze geven nog weinig inzicht. Daarnaast zijn er nog wel andere onderzoeken gedaan, maar die richten zich op bijvoorbeeld het voorspellen van lopende projecten, het monitoren van lopende projecten of het maken van top 5 -lijstjes op basis van de data. welke projectcategorieën zijn het meest succesvol? Kickstarter kent veel categorieën om een project in onder te brengen. Hoeveel invloed heeft dit op het slagingspercentage van de projecten? Dit zijn de 8 onderzochte categorieën: 1. Art & performance 2. Design & Fashion 3. Film, video & Photo 4. Food 5. Games 6. Music 7. Publishing & writing 8. Technology Laag slagingspercentage technologieprojecten. Wat opvalt is het lage slagingspercentage van de technologieprojecten. De bekendste Kickstarter-projecten zijn vaak de nieuwe technologische innovaties zoals smartwatch, de VR-bril Oculus Rift of de Ouya. Toch is dit één van de moeilijkste categorieën om te slagen op Kickstarter. De oorzaak hiervoor is het gemiddelde doelbedrag. In de categorieën Music en Art zitten vaak opkomende talenten, die op zoek zijn naar een kleine investering om bijvoorbeeld hun album op te nemen. Het ontwikkelen van een nieuwe technologie of game heeft vaak meer ontwikkeltijd, verschillende expertises en daarmee ook geld nodig.

6 hoeveel geld kan iemand voor zijn project vragen? We kennen allemaal de succesverhalen van de Pebble en Oculus Rift, miljoenen werden er opgehaald. Maar geldt dat wel voor alle grootse, ambitieuze projecten? Hoeveel van deze projecten slaagt er daadwerkelijk? Als je de ruwe data van projecten in de grafiek bekijkt ziet dat er misschien moeilijk uit, maar hieruit valt er nog niet heel veel concluderen. Met name in de hogere bedragen is het aantal projecten per doelbedrag beperkt, waardoor je al snel uitschieters hebt naar 100% slagingspercentage omdat er maar één project was.

7 Succes voor Kickstarter-projecten staat in relatie met het doelbedrag doelbedrag Als je veel geld nodig hebt, dan is de kans groot dat je project niet zal slagen. Je hebt immers meer en grotere donaties nodig om je doel te bereiken, een vereiste op Kickstarter. Dat categorieën zoals technology een grotere investering nodig hebben en daarom vaker hun doel niet halen is dus logisch. Timing De timing voor het starten van je project is ook belangrijk voor het slagen hiervan. Als je de projecten per maand bekijkt zie je een logisch patroon ontstaan. Slechtste periode voor Kickstarter-projecten is rond de feestdagen Dit is elk jaar weer een dure periode en men kan maar één keer hun geld uitgeven. Als je Kickstarter-project wilt starten, dan kun je beter wachten tot na de feestdagen en je project in Februari lanceren. Wat mogelijk ook een rol speelt is dat mensen in deze periode ook minder online te vinden zijn. En wanneer mensen niet online zijn, kunnen zij ook geen nieuwe Kickstarterprojecten ontdekken en in investeren. Ook de dag van de week speelt een rol in het slagen van Kickstarter-projecten.

8 Vroeg in de week starten is beter voor je slagingskans. Kickstarter-projecten die tegen het einde van de week worden gelanceerd hebben een lager slagingspercentage dan de overige dagen. De oorzaak hiervan is dat men vaak bezig is mijn zijn eigen vrijetijdsbesteding. De andere dagen zijn toch werkdagen en mensen achter de computer zoeken vaak afleiding. Daarnaast is het ook het best om aan het begin van de maand een project te starten omdat men dan vaak het salaris binnen heeft gekregen en wat meer te besteden heeft. Ondanks dat het aantal bezoeken op Kickstarter per maand geen positief effect had op het slagingspercentage, zie je dat dit wel geldt voor de timing binnen een week. Er is een sterke relatie tussen het aantal online bezoeken en het slagingspercentage. Projectduur De projectduur is een belangrijk voor de campagne, zeker omdat projecten alleen hun investering krijgen als hun doel behaald is. Dit is iets waar Kickstarter zelf ook onderzoek naar doet om het platform te optimaliseren. Zo hebben zij in juni 2011 de maximale project duur verkort van 90 dagen naar 60 dagen. Een belangrijke reden hiervoor was dat zij zagen dat langere projecten er vaker niet in slaagden hun doel te behalen. Een belangrijke trend die ze ontdekten was dat projecten de meeste investeringen krijgen in de eerste dagen na de lancering en de laatste dagen voor de deadline. De meest succesvolle campagneduur is 18 dagen Als je de slagingspercentages per dag bekijkt zie je dat de meest succesvolle projectduur staat op gemiddeld 18 dagen. Uit de onderzoeken van Kickstarter blijkt dat mensen toch vaak kiezen voor afgeronde getallen of logische getallen. De vaakst gekozen looptijden zijn namelijk: 30, 60, 45, 31 en 40 dagen.

9 Conclusies Op basis van alle data van Kickstarter kunnen we de volgende conclusies trekken: 1. Kickstarter is het minst geschikt voor writing & publishingprojecten. 2. Budgetten die zo klein mogelijk zijn gehouden slagen het best (niet meer dan $5.000). 3. Start je project in het voorjaar (februari april). 4. Start je project aan het begin van de week (dinsdag woensdag) 5. Ga voor een korte campagneperiode (2 tot 4 weken).

10 Doelgroep De doelgroep voor And Action zijn jonge beginnende filmmakers. Zij willen via And Action geld ophalen om voor hun filmproject. Zij volgen een opleiding tot filmmaker of zijn amateur filmmakers die hard aan de weg timmeren om hun droomcarrière werkelijk te maken. IJkpersoon 1: Shalini Kantayya is een jonge filmmakester die er van droomt om ooit een documentaire te maken voor National Geographic of Discovery channel. Ze is 26 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze gaat vaak op reis om de schoonheden van de wereld vast te leggen en deze te laten zien. Ze was al op de hoogte van Kickstarter via Fora. Toen ze op een filmmakers evenement te horen kreeg van And Action heeft ze dit gelijk gebruikt om films vast te leggen. Ze heeft via And Action ondertussen al 2 films gemaakt in de hoop ze te kunnen verkopen aan National Geographic. IJkpersoon 2: J.J. Abrams is een filmmaker van formaat. Met talloze grote films om zijn naam als: - Star Wars Episode VII - Lost - Alle Mission Imbossible films Via Kickstarter heeft hij al een aantal titels kunnen maken zonder een studio achter hem die veel geld vraagt voor zijn films. Hij kan door middel van And Action zijn doelgroep beter bereiken en de donaties hoog houden. Hij is blij met een platform als And Action om zijn films te laten financieren en er een mooi resultaat mee te behalen. In het kort: - Van jonge beginnende filmmakers tot veteranen in het vak. - Willen onafhankelijk een film maken door middel van een eigen productie huis. - Kunnen zelf soms het laatste deel of hun gehele film niet alleen financieren - Ze zijn op de hoogte van vak en de ontwikkelingen daarin door verschillende media online (IMDB, IGN)

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen.

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Over voordekunst Voordekunst is het grootste en meest succesvolle crowdfundingplatform voor de creatieve sector

Nadere informatie

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN Als je aan de gang Ga gaat voor met je crowdfunding droom! Geniet vraag je van je wellicht de reis! af welk platform past bij mij? Dit schrijven helpt je op weg. CROWDFUNDINGSPLATFORMEN WELKE PAST MIJ?

Nadere informatie

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding

De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding. Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding De 7 valkuilen voor ondernemers bij crowdfunding Whitepaper 7 Valkuilen voor ondernemers bij Crowdfunding Indeling Bezig met het opstarten van een bedrijf? Of wilt u juist de volgende stap zetten met uw

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts!

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! Inleiding Wat als je een super tof evenement wilt organiseren, maar niet over de benodigde financiering beschikt om het evenement te

Nadere informatie

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5 Bel ei dspl anst i c ht i nggeef Gez ondhei d Geef Gez ondhei d. nu201 4 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Achtergrond en doel GeefGezondheid 1.2 Over crowdfunding Het succes van crowdfunding Crowdfunding via GeefGezondheid.nu

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014.

Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Hieronder volgen relevante gegevens van de enquête gevoerd door het Crowdfundingplatform CATARSE.ME begin 2014. Inhoud 1. Profiel deelnemend publiek 2. De enquête a. Donateurs: hun voorkeur om een project

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Gijsbert Koren (Douw&Koren) Crowdfunding Crowdfunding is een manier van financieren waarbij geld bij een grote hoeveelheid kleine

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het Werkbladen Uitdaging! Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het één ten koste van het ander? Waar word jij gelukkig van? De uitdaging van deze tool is dat je je eigen antwoorden bepaalt. We raden

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie DEFINITIE Een groep investeerders of donateurs zorgt samen voor de financiering van onderneming of project. HISTORIE Alpe d'huzes: 2006 350.000 2012 32 miljoen 2013 29 miljoen Amsterdam City Swim: 2012

Nadere informatie

Crowdfunding - erfgoedbrede campagnes

Crowdfunding - erfgoedbrede campagnes De Erfgoedmonitor Home > Indicatoren > Crowdfunding - erfgoedbrede campagnes Crowdfunding - erfgoedbrede campagnes Publicatiedatum: 29 oktober 2018 Van de 791.553 die in 2017 in succesvolle crowdfundingcampagnes

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. (Herkansing 1) Sascha de Waal. Studierichting: Game Development. Datum: 31 Maart 2016

Autobiotic Selfie. (Herkansing 1) Sascha de Waal. Studierichting: Game Development. Datum: 31 Maart 2016 Autobiotic Selfie (Herkansing 1) Door: Klas: Sascha de Waal G&I1D Studierichting: Game Development Datum: 31 Maart 2016 Docenten: Module: Opdracht: Saskia Freeke, Martin Lacet, Sonja van Vuure en John

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw

Social Media in de Tuinbouw. Social media in de Tuinbouw Social media in de Tuinbouw Inleiding: Dit onderzoek is uitgevoerd door Jan-Peter Steetskamp, in opdracht van Mariëlle van Leeuwen, zelfstandig professional op het gebied van marketing en online communicatie

Nadere informatie

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk

Eric Sleeuwits en Chantal van der Wijk Dankwoord Allereerst wil ik alle mensen bedanken die mij hebben geholpen bij het schrijven van dit boek en de mensen die mij in de tussentijd gesteund hebben. Zoals mijn collega s, ouders en vriendin.

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Briefing mediaplan Beoordeling Using Media Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Mediaplan Parship: Tijdslijn Week 3 jan: def. briefing mediaplan in werkcollege Week 10 jan: geen werkcollege

Nadere informatie

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN 1. De school voert de basislessen van Energieke Scholen uit. 2. Formuleer, op basis van de uitkomsten van de scan en de wensen van de school, de crowdfundvraag

Nadere informatie

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise PRESENTATIE 3 MARKETING KLANTEN CIBLEREN EN HET JUISTE PRODUCT AANBIEDEN Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise Hugh MacLeod En dat is iets wat we hebben/kennen

Nadere informatie

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free Trends in onderwijs Interview met Coen Free Welke trends doen er toe? Trends in het onderwijs: welke zijn van belang en welke niet? Waar kan uw onderwijsinstelling haar voordeel mee doen en welke kun je

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

De crowdfundingcampagne; hoe bereid je dit voor? SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa)

De crowdfundingcampagne; hoe bereid je dit voor? SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa) SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa) HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag: mathias.degraag@ifunds.nl

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

Crowdfunding in Nederland

Crowdfunding in Nederland Crowdfunding in Nederland Door de terugtrekkende beweging van de overheid in de kunst- en cultuursector zie je steeds meer vormen van publieke financiering ontstaan zoals crowdfunding. Crowdfunding is

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Crowdfunding van bewonersinitiatieven

Crowdfunding van bewonersinitiatieven Crowdfunding van bewonersinitiatieven Wat gaan we bespreken? Wat is crowdfunding? Hoe werkt de Crowdfundmethodiek van Início? Voorbeelden uit Capelle aan den IJssel Voordelen Crowdfundmethodiek Wat levert

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders CROWDFUNDING FOR EVENTS Crowdfunding Handleiding Handleiding voor projecthouders Crowdfunding Wat als je een goed concept voor een evenement hebt, maar niet beschikt over de benodigde financiering om het

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je

Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je !!! SCRM!!!!!!!,,, Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je bedrijf/organisatie. Wat zijn je voornaamste conclusies?...

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

De Crowdfunding Safari workshop

De Crowdfunding Safari workshop De Crowdfunding Safari workshop Veel organisaties kampen met dalende subsidies, hebben moeite met het ophalen van investeringen of leningen en kunnen doelen daardoor steeds moeilijker halen. Crowdfunding

Nadere informatie

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Kennismakingsgids 2012 Dit is ZEF Magazine! ZEF Magazine is een online magazine voor jonge mensen die wonen in Limburg. ZEF draait niet alleen om nieuwtjes

Nadere informatie

Civic crowdfunding: het gebeurt al, dus pak die kans

Civic crowdfunding: het gebeurt al, dus pak die kans Civic crowdfunding: het gebeurt al, dus pak die kans Door: Nicolette Ouwerling "Hoi, ik heb een goed idee. Het geld is er al en er zijn wel tweehonderd mensen die het ook graag willen. Kunnen jullie mij

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

CONSUMER PRODUCTS & LICENSING 2013

CONSUMER PRODUCTS & LICENSING 2013 CONSUMER PRODUCTS & LICENSING 2013 VMMTV is de regie van VTM, 2BE, JIM, VTMKZOOM en Vitaya en behoort tot de Vlaamse Media Maatschappij 1. WAT? CONSUMER PRODUCTS & LICENSING (CPL) De afdeling Consumer

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 novacollege.nl/ict Applicatie- en mediaontwikkeling ICT-beheer Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 In de ICT zijn veel banen en dat zal ook wel zo blijven. Het is een verstandige keus. Ik liep stage

Nadere informatie

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com Wat is de Vodafone Mobiles for Good Challenge? Dit programma richt zich op sociaal ondernemers, met een innovatief idee voor een product of dienst, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Mobiele

Nadere informatie

Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015

Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015 CV Wouter Schong Designer, Marketeer en Ondernemer CV & PDF Portfolio v1.1 - november 2015 CV Wouter Schong Designer, Marketeer & Ondernemer wouterschong W.nl M @gmail.com T 06 34269749 Ik ben Wouter Schong,

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure STEVE

stimuleert ondernemerschap BRochure STEVE BRochure STEVE 2015/2016 DreamStorm presenteert STEVE het introductie programma ondernemend leren Steve is een individueel lesprogramma voor studenten in het Middelbaar Beroeps Onderwijs. In 12 lesuren

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014

Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014 Testverslag Project Design for Space Robbert Kooiman en Merlijn de Vries Playability Emiel Kampen 11-12-2014 Inhoud Testverslag... 3 Doelgroep... 3 Leeftijd... 3 Geslacht... 3 Game Designers... 3 Tijdens

Nadere informatie

CIVIC CROWDFUNDING VOOR EINDHOVEN

CIVIC CROWDFUNDING VOOR EINDHOVEN Raadsnummer 15R6401 CIVIC CROWDFUNDING VOOR EINDHOVEN Inleiding Crowdfunding is een vorm van financiering voor projecten en ondernemingen. Een grote groep mensen legt een klein bedrag in om een project

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND 5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND ZO KAN JE VERLOST WORDEN VAN JE DURE HUURCONTRACT Wil je meer flexibiliteit in huis halen of misschien wel helemaal van je dure kantoor af. Dan is virtueel werken misschien

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie EVEN VOORSTELLEN Mede-oprichter SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs en AdsToSport Nationaal actief bij > 250 sportclubs TIP: ADSTOSPORT MOET U WEL EENS NEE VERKOPEN? DEFINITIE Een groep investeerders

Nadere informatie

ALGEMEEN. Wat is Geef Onderwijs?

ALGEMEEN. Wat is Geef Onderwijs? ALGEMEEN Wat is Geef Onderwijs? Geef Onderwijs is een crowdfundingplatform voor scholen. Via Geef Onderwijs kan iedereen online doneren aan onderwijsprojecten van Nederlandse scholen en geld inzamelen

Nadere informatie

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers.

OVER ONS. FIRST FRAME. First Frame is een jong team met creatieve geesten die hun werkzaamheden baseren op keiharde cijfers. WWW.FIRST-FRAME.NL OVER ONS. FIRST FRAME First Frame is een online media- en marketingbureau. Wij bedenken, creëren, meten en optimaliseren online campagnes. Voor deze campagnes creëren wij zelf de content.

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS

CROWDFUNDING KLEEDKAMERS CROWDFUNDING KLEEDKAMERS Je wilt graag verbouwing van de kleedkamers crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening

Nadere informatie

Roze Filmdagen Verslag van een e-mail discussie met het Roze filmdagen team, oktober 2013

Roze Filmdagen Verslag van een e-mail discussie met het Roze filmdagen team, oktober 2013 Roze Filmdagen Verslag van een e-mail discussie met het Roze filmdagen team, oktober 2013 En weer vallen vrouwen buiten de boot bij de keuze van een jury. Ditmaal bij het kiezen van een script voor een

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID OVER GOEDE DOEL

DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID OVER GOEDE DOEL Meting maart 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID

Nadere informatie

WSI Social Media Strategy Kit v1.1

WSI Social Media Strategy Kit v1.1 Socialemedia succesverhalen, modellen, checklists, middelenen en bronnen EenStarters Handleiding voorhet Lancerenvan een SocialeMedia Strategie voor Uw Bedrijf INHOUD Introductie: WSI Social Media Strategy

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

SEMINAR ESSAY. In hoeverre verschillen Tech pitches met Film pitches met betrekking tot storytelling op het crowdfunding platform Kickstarter?

SEMINAR ESSAY. In hoeverre verschillen Tech pitches met Film pitches met betrekking tot storytelling op het crowdfunding platform Kickstarter? SEMINAR ESSAY In hoeverre verschillen Tech pitches met Film pitches met betrekking tot storytelling op het crowdfunding platform Kickstarter? Dennis Hofman 1603083 Concept design Rob van den Idsert 02-12-14

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING WHITEPAPER FASHION 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING Vooral vrouwen zijn geïnteresseerd in kleding. Zij zoeken

Nadere informatie

ze er iets gewichtigs mee wil aangeven, al is het nooit duidelijk haar schouders reikte, is nagenoeg gehalveerd. Een simpele

ze er iets gewichtigs mee wil aangeven, al is het nooit duidelijk haar schouders reikte, is nagenoeg gehalveerd. Een simpele En, wat vind je? Hoe bedoel je, wat vind ik? Mijn haar. Kijk nou even. Mark kijkt op van zijn scherm. Yvonne staat in de deuropening van de woonkamer, een bakje yoghurt in haar hand. Ze beweegt niet. Ze

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Ronald Kleverlaan. Senior Partner CrowdfundingHub

Ronald Kleverlaan. Senior Partner CrowdfundingHub Ronald Kleverlaan Senior Partner CrowdfundingHub Directeur European Centre for Alternative Finance Universiteit Utrecht ronald@kleverlaan.com @kleverlaan Crowdfunding kansen voor culturele instellingen

Nadere informatie

Hoi! @sophietjes About Het plan 1. De toekomst van het internet. 2. Hoe jongeren bereiken online? Wat spreekt ze aan? Trends enzo. 3. Samengevat Maar eerst een vraagje Bron De toekomst van het internet

Nadere informatie

Marketing en Media 2015/2016

Marketing en Media 2015/2016 novacollege.nl/marketingmedia Communicatie Evenementenorganisatie Marketing Junior accountmanagement Media Marketing en Media 2015/2016 Ik heb hiervoor al twee andere opleidingen gedaan: ik ben al lasser

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

Crowdfunding voor musea. Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten

Crowdfunding voor musea. Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten Crowdfunding voor musea Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten Dit rapport is opgesteld door Douw&Koren en gepubliceerd op 24 juni 2015. Copyright Douw&Koren Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

GEBRUIK DE KRACHT VAN VIDEO DE KRACHT ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN.

GEBRUIK DE KRACHT VAN VIDEO DE KRACHT ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN. DE KRACHT GEBRUIK 1 DE KRACHT VAN VIDEO ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN. INSTINCTIEF 2 EEN KRACHTIGE VIDEO ZEGT MEER DAN EEN GESCHREVEN TEKST.

Nadere informatie

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe Crowdfunding Sinds enkele jaren is in de wereld van fonsenwerving een nieuwe telg geboren genaamd Crowdfunding. Tot voor kort zagen we crowdfunding vooral als succesvol middel in de kunstzinnige hoek (muziek,

Nadere informatie